Anteckningar Datum: Antal sidor: 6 Starttid: 13:00 Plats: Skövde

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anteckningar Datum: 2013-05-10 Antal sidor: 6 Starttid: 13:00 Plats: Skövde"

Transkript

1 Anteckningar Datum: Antal sidor: 6 Starttid: 13:00 Plats: Skövde Deltagande: Svenska Handbollförbundets Tävlingskommitté - Anna Lindblad Svenska Handbollförbundets Tävlingskommitté - Lars-Erik Westman Svenska Handbollförbundets Tävlingskommitté - Lena Karlkvist Svenska Handbollförbundets Tävlingskommitté - Mikael Thelander Svenska Handbollförbundets Tävlingskommitté - Per Ekberg Svenska Handbollförbundets Tävlingschef - Ralf Lundberg Svenska Handbollförbundets Tävlingskonsulent - Nicklas Brunlöf Regionsansvarig Norr - Sten-Göran Hällestrand Regionsansvarig Väst - Towa Almqvist Regionsansvarig Öst - Anders Olsson Dala-Gävleborgs Handbollförbund - Bernt Norberg Hallands Handbollförbund - Mats Jönsson Hallands Handbollförbund - Åke Gabrielsson Handbollförbundet Väst - Börje Hermansson Handbollförbundet Väst - Eva Mässing Mellansvenska Handbollförbundet - Patrick Ericsson Mellansvenska Handbollförbundet - Tomas Karlsson Norrbottens Handbollförbund - Mikael Abrahamsson Skånes Handbollförbund - Peter Anderberg Småland-Blekinge Handbollförbund - David Olsen Småland-Blekinge Handbollförbund - Sebastian Hörlin Stockholms Handbollförbund Bo Helgesson Stockholms Handbollförbund - Tomas Pellbjer Upplands Handbollförbund Göra Eriksson Värmlands Handbollförbund - Carl-Magnus Eriksson Värmland Handbollförbund - Jukka-Pekka Laine Västerbottens Handbollförbund - Fredrik Alm Västergötland Handbollförbund - Jenny Granström Västernorrland-Jämtland Handbollförbund - Ove Byström Öppnande Mikael Thelander öppnar konferensen och välkomnar alla till Skövde och 2014 års upplaga av Tävlingskonferensen. Konferensen inleds med att alla närvarande får presentera sig. Föregående års protokoll Mikael Thelander går igenom föregående års antekningar. Arrangrösmall för Ungdoms-SM ses över inför kommande säsong och presenteras i god tid innan årets start av turneringen.

2 Serieindelningar Lars-Erik Westman går igenom förslaget som SHF:s TK tagit fram för kommande år i serierna Elitserien till Division 1 på damsidan och Elitserien till Division 2 på herrsidan. Denna serieindelning kommer snarast efter konferensens slut och att kvalserien till Elitserien herrar är slut att publiceras på SHF:s hemsida under tävling. Västerbotten HF (Alm) ber SHF om hjälp att få ha dubbelmöten inom de regionala serierna. TK informerar att detta alltid har varit godkänt och man ber nu Stockholms HF att se till att det även blir så i mötena mellan Norrlandslagen inom regionen i Division 2 Norra Herrar. Stockholms HF (Pellbjer) anmärker på indelningen i Division 2 Norra och Östra Herrar och att det måste bli tydligt vilka parametrar man använder sig av. Är det enbart mil från stad till stad eller är det den faktiska resvägen. TK meddelar att man i denna indelning använt beräkningen av faktisk resväg istället för stad till stad. Stockholms HF (Pellbjer) vill att dessa ändringar ska vara klara i god tid innan serieindelningen så att samtliga inbladade parter vet vilka statuter som ska gälla vid serieindelningen. Konferensen håller med om detta. Det nya lottningssystemet Lars-Erik Westman redogör för hur SHF har arbetat vidare med samarbetet med KTH-professorn Mikael Johansson och att man hoppas att detta ska mynna ut i ett programverktyg som distrikten ska kunna få del av under kommande tävlingsår. Detta programverktyg kommer i år att användas vid lottningen av alla SHF:s serier. Spelahandboll.se Nicklas Brunlöf håller i punkten och presenterar vad hemsidan syftar till och även hur många föreningar som idag finns med. Konferensen tar på sig uppgiften att stöta på sina föreningar om att registrera sig så att de kommer med på hemsidan. Detta för att hemsidan ska fylla sin funktion inom rekryteringen av nya handbollsspelare. Tävlingar med fri representation Anna Lindblad går igenom punkten och SHF:s tanke med att låta turneringar och även seriespel i distrikten ha fri representation. TK:s tanke är att behålla fler och även locka tillbaka de som avslutat sina karriärer, samt de som inte vill spela varje helg. Ett försök till detta ska genomföras under Eken Cup 2014 där det går att anmäla sig till en sådan klass F94-97 och P Konferensen kommer fram till att det vore önskvärt att klassen går under namnet öppen klass.

3 Höjning av senioråldern Anna Lindblad håller i punkten och inleder med att gå igenom barnperspektivet utifrån FN:s Barnkonvention och även Idrotten Vill som är framtaget av Riksidrottsförbundet, samt SHF:s värdegrund. Debatten kretsar kring att föreningarna ute i vissa distrikt inte kommer att klara av denna höjning. Men att distrikten nu måste se om de kan hitta andra spelformer för att man inte ska behöva ge många dispenser (exempelsvis som Mellansvenska HF som kommer ha en Juniorklass med utökad ålder, samt att man får ha två överåriga spelare med). Västerbottens HF:s skrivelse angående höjningen av senioråldern Västerbottens HF (Alm) går igenom sin skrivning och att den till mångt och mycket handlar om hur dispensförfaranden ska se ut och att SHF:s lathund för dessa ärenden stämmer överens om detta. Man påtalar dock att man vill ha en generell dispens i sina lägsta serier. Större delen av konferensen är emot en generell dispens i någon serie på någon nivå. Bollstorlekar Nicklas Brunlöf går igenom vad som hänt och vad som kommer att hända gällande storlekarna. SHF:s Tjänstemän har fått i uppgift att se över bestämmelserna gällande storlekar och ta fram remisser till Ungdomskommittén och Utbildningskommittén. När de sett över dessa remisser så ska resultatet presenteras för TK. Målet är att inför säsongen 2015/2016 ha en liknande mall för bollar och bollstorlekar som för mjukluftsbollar. Administration av halldispenser Ralf Lundberg går igenom punkten och vad SDF och regionansvariga ska tänka på gällande halldispenser och hur detta ska ske (Tävlingshandboken bilaga 5). Ralf Lundberg går även igenom det nya upplägget med den nystartade arenagruppen. Skrivelser av Småland-Blekinge HF Skrivelse om EMP Småland-Blekinge HF (Hörlin) går igenom skrivelsen om förbättringar i EMPsystemet. Man söker ett informationsfält så att man tydligt på matchprotokollet ska se vem som är målvakt. Man anser också att det bör vara krav på att man ska markera (på något sätt) vilken målvakt som spelat minst. Konferensen anser att man bör kunna markera vem eller vilka som har varit målvakt i EMP-systemet så att det syns på protokollet.

4 Skrivelse om matchflyttar och framtvingande av WO Småland-Blekinge HF (Olsen) redogör för hur det går till med matchflyttningar inom distritet och att klimatet gällande matchflyttningar hårdnat och att det blir svårare och svårare att flytta matcher. Distriktet upplever att de inte kan påverka utgången om en förening vägrar flytta match. Detta kan i värsta fall leda till att lag utesluts då det blir WO. Man undrar även om detta fenomen finns i fler distrikt och hur man i så fall har arbetat med det. Konferensen tar med denna skrivelse ut till samtalen inom regionerna. Öppen klass för U21-U25. Norrbottens HF (Abrahamsson) informerar om distriktets försök till en öppen klass i samandragsform. Detta slog väl ut och det var något ag som även skulle anmäla sig till det ordinarie seriespelet inför kommande säsong. Motioner Norrbottens HF/Boden Handboll Införande av ett resekostnadsbidrag Norrbottens HF (Abrahamsson) är föredragande för motionen gällande resekostnadsbidrag för de tre högsta serierna och de lag som reser över 1500 mil per år. Finansieringen för detta går ut på en marginell höjning av serieavgifterna i samtliga seniorserier. En enhetlig konferens ser förlaget som mycket solidariskt, men att man bör se över milantalet, höjningen på serieavgifterna och även vilka serier som ska räknas in. 2:9 Begäran av matchflyttning Norrbottens HF (Abrahamsson) är föredragande för motionen som handlar om att man vill ha en översyn av paragraf 2:9 i SHF:s Tävlingsbestämmelser. RL går igenom hur SHF:s kommunikation med föreningarna i läggningen av spelschemat ser ut idag. En enhällig konferens stödjer ett tillägg/en förändring av paragrafen för att motverka höga resekostnader. Västergötlands HF/Region Väst Regelverk för minihandboll Västergötlands HF (Granström) är föredragande för motionen som handlar om en ändring av utbildningsmaterialet gällande försvarsspelet inom minihandbollen. En stor majoritet av konferensen stödjer motionen, dock med vissa korrigeringar och tillägg av olika förslag.

5 Växjö HF Ändring av regelverket kring samarbetsavtal Småland-Blekinge HF (Olsen) är föredragande för motionen där man vill ha en ändring av bestämmelserna för övergångsregler mellan samarbetsföreningarna. Olsen redogör för att det kommer in ett komplementterande till motionen för att förtydliga vad som menas med den. Svenska Cupen Nicklas Brunlöf redogör för hur arbetet med en nationell klubblagsturnering har gått sedan motionen från Norrbottens HF/Boden Handboll lämnades in till föregående års årsmöte. Ett av grundkraven var att man fick med sig Elitföreningarna för att detta skulle kunna genomföras och få en kommersiell dragningskraft. HerrElit har idag inget intresse för detta, däremot så finns intresset hos DamElit och TK tillsammans med SEH har arbetat vidare med ett förslag (se bilaga 1) och man håller just nu på att diskutera de kommersiella rättigheterna/bärigheten för turneringen där Svenska Handbollslandslaget AB, tillsammans med SEH och TK arbetar vidare med ett förslag. Justeringar i tävlingsbestämmelserna Ralf Lundberg redogör för kommande ändringar i tävlingsbestämmelserna (se bilaga 2). Elektroniska Matchprotokoll (EMP) Ralf Lundberg är föredragande för punkten och informerar distrikten om att systemet växer och att det förs diskussioner med Jilsén AB om hur kostnaderna ska se ut för distrikten. Småland-Blekinge HF (Olsen) gör en genomgång av hur arbetet gått inom distriktet som varit ett pilotdistrikt. Distriktet har haft det långt ner i ungdomsåldern, med vissa tillägg där lag från andra distrikt inte haft samma krav. Rapport från Ungdoms-SM Ralf Lundberg är föredragande för punkten och meddelar att SHF gör ändringar i organisationen för tureringen och att TK har föreslagit Frej Söderlund som ersättare för Johnny Neldeborn. Ralf Lundberg informerar vidare de tankar som uppstått under säsongen 2013/2014 och det nya som gäller inför säsongen 2014/2015. SverigeCupen/JuniorElitCupen Nicklas Brunlöf informerar kring arbetet av arrangörstillsättning har gått och att beslut om arrangör tas i slutet av maj. Nicklas Brunlöf informerar om hur arbetet går med att hitta ett annat alternativ JuniorElitCupen, där ett antal distrikts utbildningsansvariga finns med.

6 Terminplanen 2014/2015 Nicklas Brunlöf visar upp förslaget om terminplanen för säsongen 2014/2015. Konferensen är överens om att man vill se en förskjutning av omgång 1 i Division 1 och 2 på dam- och herrsidan. Övriga frågor Skånes HF Beslut Konferensen får en kort presentation om skrivelsen. Stockholms HF Kostnadsfördelning Konferensen får en kort presentation om skrivelsen. Vision 2017 Per Ekberg går igenom hur Svenska Handbollförbundet har arbetat med denna vision och även Tävlingskommitténs arbete som mynnat ut i olika områden och förslag på beslut inför kommande säsong. Diskussionsgrupper och frågeställningar Konferensdeltagarna delades in i grupper och fick där diskutera ett antal frågeställningar som ska vara till hjälp för framtida diskussioner och beslut inom TK. Avslut Mikael Thelander avslutar konferensen med att tacka av Lena Karlkvist för sina år som representant i Svenska Handbollförbundets Tävlingskommitté. Mikael Thelander tackar även övriga representanter för en givande konferens.

Protokoll Antal sidor: 5 Datum: 2014-10-14 Tid: 09:30-18:00 Plats: Klosterkungen, Jönköping

Protokoll Antal sidor: 5 Datum: 2014-10-14 Tid: 09:30-18:00 Plats: Klosterkungen, Jönköping Protokoll Antal sidor: 5 Datum: 2014-10-14 Tid: 09:30-18:00 Plats: Klosterkungen, Jönköping Kallade: Anna Lindblad (AL) Conny Nilsson (CN) Lars-Erik Westman (LEW) Mikael Thelander (MT) Nazanin Sultani

Läs mer

Dagordning Antal sidor: 5 Datum: Tid: 10:00-18:00 Plats: Klosterkungen, Jönköping

Dagordning Antal sidor: 5 Datum: Tid: 10:00-18:00 Plats: Klosterkungen, Jönköping Dagordning Antal sidor: 5 Datum: 2014-11-25 Tid: 10:00-18:00 Plats: Klosterkungen, Jönköping Kallade: Anna Bisso (AB) Conny Nilsson (CN) Lars-Erik Westman (LEW) Mikael Thelander (MT) Nazanin Sultani (NS)

Läs mer

Protokoll 1. Antal sidor: 5 Datum: Tid: 09:00-18:00 Plats: Klosterkungen, Jönköping

Protokoll 1. Antal sidor: 5 Datum: Tid: 09:00-18:00 Plats: Klosterkungen, Jönköping Protokoll 1. Antal sidor: 5 Datum: 2014-08-19 Tid: 09:00-18:00 Plats: Klosterkungen, Jönköping Kallade: Anna Bisso (AB) Ej Närvarande Conny Nilsson (CN) Lars-Erik Westman (LEW) Mikael Thelander (MT) Nazanin

Läs mer

Dagordning Antal sidor: 7 Datum: 2015-01-07 Tid: 10:00-18:00 Plats: Klosterkungen, Jönköping

Dagordning Antal sidor: 7 Datum: 2015-01-07 Tid: 10:00-18:00 Plats: Klosterkungen, Jönköping Dagordning Antal sidor: 7 Datum: 2015-01-07 Tid: 10:00-18:00 Plats: Klosterkungen, Jönköping Kallade: Anna Bisso (AB) Inte närvarande Conny Nilsson (CN) Inte närvarande Lars-Erik Westman (LEW) Mikael Thelander

Läs mer

Tävlingshandbok Småland-Blekinge HF

Tävlingshandbok Småland-Blekinge HF Tävlingshandbok Småland-Blekinge HF Uppdaterad 2018-08-10 1 Innehåll 1. Definitioner/terminologi... 3 2. Seniorserier... 4 3. Ungdomsserier... 7 4. Urdragningar... 12 5. DM... 13 6. Säsongsplanering...

Läs mer

DGHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmelser. SHF Tävlingshandbok

DGHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmelser. SHF Tävlingshandbok DGFH Tävlingsbestämmelser för barn och ungdomar (DGFH TBBU) TBBU kompletterar SHF Tävlingsbestämmelserna för barn och ungdomar (SHF TBBU) med särbestämmelser för DGHF distrikt Om det finns ordalydelser

Läs mer

Information med tillhörande kommentarer

Information med tillhörande kommentarer Information med tillhörande kommentarer gällande Ändringar / Justeringar i Tävlingsbestämmelserna m.m. inför säsongen 2013/2014 Följande Ändringar/Justeringar/Förtydligande är inskrivet i den kommande

Läs mer

Information med tillhörande

Information med tillhörande Information med tillhörande kommentarer gällande Ändringar/Justeringar i Tävlingsbestämmelserna m.m. inför säsongen 2015/2016 Följande Ändringar/Justeringar/Förtydligande är inskrivet i den kommande upplagan

Läs mer

DGHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmelser. SHF Tävlingshandbok

DGHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmelser. SHF Tävlingshandbok DGFH Tävlingsbestämmelser för barn och ungdomar (DGFH TBBU) TBBU kompletterar SHF Tävlingsbestämmelserna för barn och ungdomar (SHF TBBU) med särbestämmelser för DGHF distrikt Om det finns ordalydelser

Läs mer

Ovetskap om föreskrifterna och regler fritager inte från ansvar.

Ovetskap om föreskrifterna och regler fritager inte från ansvar. Följande tillägg till SHFs tävlingsbestämmelser för barn och ungdom gäller för Norrbottens Handbollförbund. Föreskrifterna har utfärdats av förbundsstyrelsen. Tävlingskommittén (TK) kan utfärda kompletterande

Läs mer

TÄVLINGSKONFERENS 21 FEBRUARI 2016 Idrottens Hus, Karlstad

TÄVLINGSKONFERENS 21 FEBRUARI 2016 Idrottens Hus, Karlstad TÄVLINGSKONFERENS 21 FEBRUARI 2016 Idrottens Hus, Karlstad Innehållsförteckning Motioner från Värmlands IBF:s Tävlingskommitté Motion 1 Förändring av Lilla VM sida 3 Motion 2 Förändring av senior-dm sida

Läs mer

HANDBOLLSFÖRBUNDET VÄST

HANDBOLLSFÖRBUNDET VÄST HANDBOLLSFÖRBUNDET VÄST REGLEMENTE TÄVLING 2018/2019 BENÄMNINGAR Svenska Handbollsförbundet (SHF) Handbollsförbundet Väst (HFV) Handbollsförbundet Väst Tävlingskommitté (TK) Handbollsförbundet Väst Domarkommitté

Läs mer

Välkommen till en ny säsong

Välkommen till en ny säsong Välkommen till en ny säsong Detta är inbjudan till handbollssäsongen 2015-2016. Denna information vänder sig till den person i din förening som är ansvarig för att anmäla lag till tävlingar. Det är viktigt

Läs mer

Spelare som fyller 16 år det kalenderår som tävlingsåret börjar äger rätt att deltaga i seniorspel, gällande Elitserien, Allsvenskan och division 1.

Spelare som fyller 16 år det kalenderår som tävlingsåret börjar äger rätt att deltaga i seniorspel, gällande Elitserien, Allsvenskan och division 1. 1(6) Mellansvenska Handbollförbundets Tävlingsbestämmelser Svenska Handbollförbundets tävlingsbestämmelser gäller i ALLA delar med undantag och förtydligande enligt nedanstående text. Seriematch Seriematch

Läs mer

Inbjudan till Seriespel och DM 2015/16

Inbjudan till Seriespel och DM 2015/16 Inbjudan till Seriespel och DM 2015/16 Avgifter Föreningsavgift Div. 2 Utv. 2 000 kr Damer 11 000 kr 5 000 kr Herrar Div. 2 11 000 kr Div. 3 8 000 kr Utv. 5 000 kr 7 000 kr DM Avgift vid komplettering

Läs mer

Information med tillhörande

Information med tillhörande Information med tillhörande kommentarer gällande Ändringar/Justeringar i Tävlingsbestämmelserna m.m. inför säsongen 2014/2015 2014-06-17 Följande Ändringar/Justeringar/Förtydligande är inskrivet i den

Läs mer

Tävlingsbestämmelser år kap. Tävlingens genomförande. Bilaga 3. Representantskapet

Tävlingsbestämmelser år kap. Tävlingens genomförande. Bilaga 3. Representantskapet Bilaga 3. Representantskapet 2017-12-08 Till: Samtliga föreningar ---------------------------------- Struken text = Förslag till borttagen text Röd text = Förslag till ny text Blå text = ÖLFF:s bestämmelser

Läs mer

Adress: Mellansvenska Handbollförbundet MunktellArenan Eskilstuna. Besöksadress: Verkstadsgatan 5. Hemsida:

Adress: Mellansvenska Handbollförbundet MunktellArenan Eskilstuna. Besöksadress: Verkstadsgatan 5. Hemsida: Mellansvenska Handbollförbundets Tävlingsbestämmelser 2016-2017 1 Kontaktuppgifter MSHF Kansli Patrick Ericsson Tel: 010-4764290 Telefontider: Mån - tors kl:09.30-11.30 & kl:13.30-15.00 fre 09.00-12.00

Läs mer

Adress: Mellansvenska Handbollförbundet MunktellArenan Eskilstuna. Besöksadress: Verkstadsgatan 5

Adress: Mellansvenska Handbollförbundet MunktellArenan Eskilstuna. Besöksadress: Verkstadsgatan 5 Mellansvenska Handbollförbundets Tävlingsbestämmelser 2017-2018 Kontaktuppgifter MSHF Kansli Patrick Ericsson Tel: 010-4764290 Telefontider: Mån - tors kl:09.30-11.30 & kl:13.30-15.00 fre 09.00-12.00 E-postadress:

Läs mer

Adress: Mellansvenska Handbollförbundet MunktellArenan Eskilstuna. Besöksadress: Verkstadsgatan 5. Hemsida:

Adress: Mellansvenska Handbollförbundet MunktellArenan Eskilstuna. Besöksadress: Verkstadsgatan 5. Hemsida: Mellansvenska Handbollförbundets Tävlingsbestämmelser 2016-2017 Kontaktuppgifter MSHF Kansli Patrick Ericsson Tel: 010-4764290 Telefontider: Mån - tors kl:09.30-11.30 & kl:13.30-15.00 fre 09.00-12.00 E-postadress:

Läs mer

SÄSONGEN 2010/2011 SERIEINFORMATION

SÄSONGEN 2010/2011 SERIEINFORMATION SÄSONGEN 2010/2011 SERIEINFORMATION DALARNAS INNEBANDYFÖRBUND REGIONALA SERIER Genom att samarbetet omfattar flera distrikt och blir en region ökas valmöjligheterna samtidigt som stärker utvecklingsförutsättningarna.

Läs mer

Tävlingskrav Ungdomsturneringar

Tävlingskrav Ungdomsturneringar Tävlingskrav Ungdomsturneringar Säsongen 2016-2017 Innehåll INLEDNING... 3 1.1. SM-spel... 3 1.2. Tävlingsstyrelse... 3 1.3. Tävlingsjury... 3 1.4. Regler och tolkningsordning... 3 1.5. Arrangörer... 3

Läs mer

Verksamhetskonferens 2017

Verksamhetskonferens 2017 Verksamhetskonferens 2017 VARFÖR ÄR VI HÄR? - att informera om verksamheten och faktorer som kan gynna utvecklingen av Skånsk Handboll - presentera nyheter och några av förbundets nya satsningar - skapa

Läs mer

UPP-/NEDFLYTTNING OCH KVALSPEL

UPP-/NEDFLYTTNING OCH KVALSPEL UPP-/NEDFLYTTNING OCH KVALSPEL 2016 Nedan följer ett utdrag ur gällande tävlingsbestämmelser (TB) 2 kap 19 beträffande upp- och nedflyttning i Hallands FF:s distriktsserier 2016. 19.1 REPRESENTATIONSSERIER

Läs mer

Protokoll fört vid Norrbottens Handbollförbunds styrelsemöte nr 5, 23-24/11 2013. Mötet hölls på kansliet i Boden.

Protokoll fört vid Norrbottens Handbollförbunds styrelsemöte nr 5, 23-24/11 2013. Mötet hölls på kansliet i Boden. Norrbottens Handbollförbund Protokoll fört vid Norrbottens Handbollförbunds styrelsemöte nr 5, 23-24/11 2013. Mötet hölls på kansliet i Boden. Närvarande: Monica Johansson Förbundsordförande Lena Vikberg

Läs mer

Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Barn 10 till 12 år 2014

Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Barn 10 till 12 år 2014 Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Barn 10 till 12 år 2014 1. Tävlingsstyrelse Upplands Fotbollförbund administrerar tävlingen. Upplands Fotbollförbunds Disciplinutskott

Läs mer

SÄSONGEN INFORMATION OM ANMÄLAN TILL SERIERNA

SÄSONGEN INFORMATION OM ANMÄLAN TILL SERIERNA SÄSONGEN 2011-2012 INFORMATION OM ANMÄLAN TILL SERIERNA Dags att anmäla lag till seriespel säsongen 11/12 Anmälningsavgifterna betalas i samband med anmälan senast den 13/5 2010 De föreningar som inte

Läs mer

INBJUDAN TILL SERIESPEL/DM SÄSONGEN 2013/2014

INBJUDAN TILL SERIESPEL/DM SÄSONGEN 2013/2014 INBJUDAN TILL SERIESPEL/DM SÄSONGEN 2013/2014 Viktiga datum 13 04 23 Anmälningsfönster öppnas i IDA för seriespel och DM GS. 13 05 13 Anmälningsfönster stängs. Då ska serie/dm/gs anmälningarna vara inlagda

Läs mer

Västergötlands Golfförbund Sida 1(10) Höstårsmöteshandlingar 17 november 2018

Västergötlands Golfförbund Sida 1(10) Höstårsmöteshandlingar 17 november 2018 Sida 1(10) Höstårsmöteshandlingar 17 november 2018 Sida 2(10) 1. Mötets öppnande Höstårsmöte 2018-11-17 Föredragningslista 2. Upprop, fullmaktsgranskning och fastställande av röstlängd av den av FS upprättande

Läs mer

Viktiga nyheter/förändringar!

Viktiga nyheter/förändringar! Viktiga nyheter/förändringar! Från och med säsongen 2019/20 gäller effektiv speltid i alla seniorserier. Det innebär att herrar division 4-5 ska spelas med effektiv speltid och att om matcher slutar oavgjort

Läs mer

Damer :7 Förbundsserier RL

Damer :7 Förbundsserier RL Damer 0-09- 3: Förbundsserier 0-0 RL 3 6 9 0 Regionala serier 0-0 3 6 9 0 NÖ SV 3 3 6 6 9 9 0 0 3 N ÖSN ÖSS VSN VSV S 3 3 3 3 3 3 6 6 6 6 6 6 9 9 9 9 9 0 0 0 0 0 Västerbotten Uppland Mellansvenska Västergötland

Läs mer

UPP-/NEDFLYTTNING OCH KVALSPEL

UPP-/NEDFLYTTNING OCH KVALSPEL UPP-/NEDFLYTTNING OCH KVALSPEL 2018 Nedan följer ett utdrag ur gällande tävlingsbestämmelser (TB) 2 kap 9 beträffande upp- och nedflyttning i Hallands FF:s distriktsserier 2018. Distriktsseriernas indelning

Läs mer

Pojkar år 2018 (7mot7)

Pojkar år 2018 (7mot7) Pojkar 10-12 år 2018 (7mot7) Välkomna! SPELFORMER 2018/2019 2018 (Lokalt) 7-9 år: 5mot5 10-12 år: 7mot7 12-14 år: 9mot9 14-19 år: 11mot11 2019 (Nationellt) 7 år: 3mot3 8-9 år: 5mot5 10-12 år: 7mot7 13-14

Läs mer

Norrbottens Fotbollförbund

Norrbottens Fotbollförbund Norrbottens Fotbollförbund INBJUDAN TILL NORRBOTTENS FOTBOLLFÖRBUNDS 11-MANNA OCH 9-MANNA SERIER FÖR POJKAR & FLICKOR 2014 ANMÄLAN: Sker i FOGIS föreningsinloggningen samt på bifogad anmälningstalong som

Läs mer

Tävlingsbestämmelser, ekonomiska bestämmelser & övrig information

Tävlingsbestämmelser, ekonomiska bestämmelser & övrig information Tävlingsbestämmelser, ekonomiska bestämmelser & övrig information SHF-kontoret 2015-10-09 Nyheter för säsongen 2015/2016 - Föreningar får anmäla fritt antal lag i A- och B-ungdomsklasserna. - Spelare som

Läs mer

Tävlingsbestämmelser

Tävlingsbestämmelser Tävlingsbestämmelser 2017-2018 Småland-Blekinge Handbollförbund, Box 3098, 350 33 VÄXJÖ Telefon 0470-218 34 http://www.svenskhandboll.se/smaland-blekinge info@smalandblekingehandboll.com 1 Senast uppdaterad:

Läs mer

INBJUDAN TILL SERIESPEL SÄSONGEN 2016/2017

INBJUDAN TILL SERIESPEL SÄSONGEN 2016/2017 INBJUDAN TILL SERIESPEL SÄSONGEN 2016/2017 Anmälan Alla seniorlag är föreslagna i de serier som de kvalificerat sig till. Dessa anmäls genom att föreningens FA accepterar platsen i aktuell serie. Juniorlag

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Småland-Blekinge Handbollförbund 12 juni 2012, Quality Hotel, Växjö.

Protokoll fört vid årsmöte med Småland-Blekinge Handbollförbund 12 juni 2012, Quality Hotel, Växjö. Protokoll fört vid årsmöte med Småland-Blekinge Handbollförbund 12 juni 2012, Quality Hotel, Växjö. Närvarande: Se bilaga 1. 1 Årsmötets öppnande. Förbundets ordförande, Björn Ericsson hälsade alla hjärtligt

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Junior. Ver:

Tävlingsbestämmelser Junior. Ver: Tävlingsbestämmelser Junior Ver: 2015-09-13 Innehåll Kap. 1. Seriespel Junior... 3 1. Förutsättningar (150701)... 3 2. Förbundsserier (150701)... 3 3. Åldersbegränsningar (150701)... 3 4. Ordinarie lag

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Säsongen J-H:s Tävlingsbestämmelser säsongen

Tävlingsbestämmelser Säsongen J-H:s Tävlingsbestämmelser säsongen J-H:s Tävlingsbestämmelser säsongen 2017-18 För Jämtland/Härjedalens Ishockeyförbunds hockeyverksamhet gäller Svenska Ishockeyförbundets TB 2017-18 med följande ändringar eller tillägg. Tävlingsbestämmelser

Läs mer

Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Ungdom 13 till 17 år 2014

Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Ungdom 13 till 17 år 2014 Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Ungdom 13 till 17 år 2014 1. Tävlingsstyrelse Upplands Fotbollförbund administrerar tävlingen. Upplands Fotbollförbunds

Läs mer

Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Ungdom 13 till 17 år 2015

Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Ungdom 13 till 17 år 2015 Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Ungdom 13 till 17 år 2015 1. Tävlingsstyrelse Upplands Fotbollförbund administrerar tävlingen. Upplands Fotbollförbunds

Läs mer

Upplands Handbollsförbund inbjuder till Elitlägret 2016 För Upplandslagen Pojkar & Flickor födda september i Enköping!

Upplands Handbollsförbund inbjuder till Elitlägret 2016 För Upplandslagen Pojkar & Flickor födda september i Enköping! Upplands Handbollsförbund inbjuder till Elitlägret 2016 För Upplandslagen Pojkar & Flickor födda 2001. 9-11 september i Enköping! Upplands handbollsförbund hälsar dig hjärtligt välkommen till 2016 års

Läs mer

Bestämmelser Östgötaserierna 2019

Bestämmelser Östgötaserierna 2019 Bestämmelser Östgötaserierna 2019 Innehållsförteckning... 1-2 Allmänt... 3 Förbehåll... 3 Information... 3 Administration... 3 Deltagande... 3 Arrangerande klubb... 3 Serieindelning... 3 Åldersvillkor...

Läs mer

Serieutredningen lämnar här sitt förslag till ny seriepyramid, förändring av serieadministrationen och förlängning av seriespelet.

Serieutredningen lämnar här sitt förslag till ny seriepyramid, förändring av serieadministrationen och förlängning av seriespelet. Serieutredningens förslag Tävlingskongressen 2007 beslutade att tillsätta en Serieutredning med uppdrag att till Tävlingskongressen 2008 utreda samt komma fram till eventuella förändringsåtgärder gällande

Läs mer

Kval till Div. 3, herrar 2020

Kval till Div. 3, herrar 2020 Solna 2019-09-11 Till Adm. SDF för kval till div 3 herrar, Övriga SDF för kännedom Kval till Div. 3, herrar 2020 Förutsättningarna gällande kvalspel i och till förbundsserierna framgår i tävlingsbestämmelserna

Läs mer

Barn och Ungdomshandboll DGHF

Barn och Ungdomshandboll DGHF - Barn och Ungdomslag 2018-2019 Inbjudan och anmälan Barn och Ungdomshandboll DGHF 2018-2019 Kort information om anmälningsförfarande mm. Bilaga 1: Nivåindelning 2018-2019 Bilaga 2: Flickor/Pojkar och

Läs mer

Lägga in lag i TA HUR GÖR JAG?

Lägga in lag i TA HUR GÖR JAG? Detta är manualen för hur du anmäler lag till distriktets seriespel och till spel i DM i de åldersklasser som det är aktuellt. (se inbjudan till seriespel med bilagor för mer information) 1. Förutsättningar

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Säsongen J-H:s Tävlingsbestämmelser säsongen

Tävlingsbestämmelser Säsongen J-H:s Tävlingsbestämmelser säsongen J-H:s Tävlingsbestämmelser säsongen 2016-17 För Jämtland/Härjedalens Ishockeyförbunds hockeyverksamhet gäller Svenska Ishockeyförbundets TB 2016-17 med följande ändringar eller tillägg. Tävlingsbestämmelser

Läs mer

Styrdokument för SHF:s utbildningsverksamhet. Svenska Handbollförbundets styrelse. Utbildningskommitté

Styrdokument för SHF:s utbildningsverksamhet. Svenska Handbollförbundets styrelse. Utbildningskommitté Organisationsbild utbildning Styrdokument för SHF:s utbildningsverksamhet Svenska Handbollförbundets styrelse Utbildningskommitté Arbetsgrupper - Elithandboll - utbildning - Tränarskolan - Domarutbildning

Läs mer

113. Mötets öppnande. Fredrik hälsade välkommen och förklarade mötet öpp Föregående styrelseprotokoll justerades och lades till handlingarna.

113. Mötets öppnande. Fredrik hälsade välkommen och förklarade mötet öpp Föregående styrelseprotokoll justerades och lades till handlingarna. Protokoll fört vid Västerbottens Handbollförbunds styrelsemöte Söndag 27 april 2014. Närvarande: Fredrik Alm ordförande Hasse Ekstrand V.ordf och kassör Jan-Olof Sjöström v.ordf Tomas Saalo ledamot Jimmy

Läs mer

Serier, spelformer samt slutspel och kval till respektive serie

Serier, spelformer samt slutspel och kval till respektive serie Bilaga 11 Tävlingsbestämmelser Serier, spelformer samt slutspel och kval till respektive serie Damer Elitserie lagen kvalificerar sig till spel i elitserien. Lag till Allsvenskan anmäler sig till seriespel.

Läs mer

Adress: Mellansvenska Handbollförbundet MunktellArenan Eskilstuna. Besöksadress: Verkstadsgatan 5

Adress: Mellansvenska Handbollförbundet MunktellArenan Eskilstuna. Besöksadress: Verkstadsgatan 5 Mellansvenska Handbollförbundets Tävlingsbestämmelser 2015-2016 2(11) Kontaktuppgifter MSHF Kansli Patrick Ericsson Tel: 010-476 42 90 Telefontider: Mån - tors kl:09.30-11.30 & kl:13.30-15.00 fre 09.00-12.00

Läs mer

Protokoll vid Norrbotten handbollförbunds styrelsemöte nr 6, 14 december 2014 i Luleå.

Protokoll vid Norrbotten handbollförbunds styrelsemöte nr 6, 14 december 2014 i Luleå. Norrbottens Handbollförbund Protokoll vid Norrbotten handbollförbunds styrelsemöte nr 6, 14 december 2014 i Luleå. Närvarande: Monica Johansson Förbundsordförande Sara Lundberg, (Sekreterare) Carola Skalman

Läs mer

Finalspel. 2/ ISCAR ARENA Vetlanda

Finalspel. 2/ ISCAR ARENA Vetlanda Finalspel 2/3 2019 ISCAR ARENA Vetlanda Småland-Blekinge HF och Vetlanda HF inbjuder till finalspel i Ungdoms-DM lördagen den 2 mars 2019. Alla klasser spelar samma dag. Tävlingsinformation Spelform Cupspel

Läs mer

KAPITEL 8 NATIONELLA REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER

KAPITEL 8 NATIONELLA REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER - KAPITEL 8 NATIONELLA REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER Innehåll Definitioner och åldersbestämmelser 8:1 Licens- och försäkringsbestämmelser 8:2 Övergång till annan förening inom Sverige - Övergångsanmälan

Läs mer

Sammansättning och upp- och nedflyttning i distriktsserierna fastställs av respektive SDF.

Sammansättning och upp- och nedflyttning i distriktsserierna fastställs av respektive SDF. UPP-/NEDFLYTTNING OCH KVALSPEL 2019 Nedan följer ett utdrag ur gällande tävlingsbestämmelser (TB) 2 kap 9 beträffande upp- och nedflyttning i Hallands FF:s distriktsserier 2019. Sammansättning och upp-

Läs mer

SERIEKRAV SENIORSERIER 2018/2019

SERIEKRAV SENIORSERIER 2018/2019 SERIEKRAV SENIORSERIER 2018/2019 OBS! Dessa Seriekrav gäller inte för Damer Division 1. Se särskilda seriekrav för den serien. 1. Arrangemang och träffar anordnade av administrerande myndighet Förening

Läs mer

Utdrag ur SvFF:s och BFF:s bestämmelser för 2015 fastställda

Utdrag ur SvFF:s och BFF:s bestämmelser för 2015 fastställda Utdrag ur SvFF:s och BFF:s bestämmelser för 2015 fastställda 2015-03-31 17.1 BFF: s bestämmelser Förening som nödgas lämna w.o. ska kontakta kansli eller TK-ledamot INNANw.o. lämnas. Uteblir förening två

Läs mer

Serieinformation

Serieinformation Serieinformation 2018-2019 2018-06-26 10:40 Sid 1 av 8 Serieinformation 2018-2019 Nu är serieindelningen och lottningen för säsongen 2018-2019 klara. Alla serier ligger ute på föreningens ibis-sida och

Läs mer

Förslag serieindelning 2017/2018 Senast uppdaterat:

Förslag serieindelning 2017/2018 Senast uppdaterat: Förslag serieindelning 2017/2018 Senast uppdaterat: 2017-05-10 Herrar (Div 4) HK Gislaved Hultsfreds HF U Ingen serie. Lagen erbjuds plats i herrar i div 3 SSN eller i HJ SmBl. Varje berörd förening kommer

Läs mer

NORRBOTTENS ISHOCKEYFÖRBUND Tävlingskommittén Fastställd

NORRBOTTENS ISHOCKEYFÖRBUND Tävlingskommittén Fastställd Serie- och tävlingsbestämmelser för distriktsserier 2015/2016 Övergripande bestämmelser oavsett serie: Tävlingsnämnd för distriktsserier är Tävlingskommittén i Norrbottens ishockeyförbund. Om en förening

Läs mer

Distriktsledarkonferensen 2014

Distriktsledarkonferensen 2014 Distriktsledarkonferensen 2014 Plats: Munktell Arenan Eskilstuna lördag 5 april 2014 Närvarande: SSF:s styrelse 2013, sportchef samt valberedning 2013. Representanter för SDF enligt nedan: Christoffer

Läs mer

Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Ungdom 13 till 17 år 2017

Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Ungdom 13 till 17 år 2017 Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Ungdom 13 till 17 år 2017 1. Tävlingsstyrelse och Beslutsorgan Upplands Fotbollförbund administrerar tävlingen. Upplands

Läs mer

Seriedirektiv Lokala serier säsongen 18/19 - Herrar Division 3 G/D - Herrar Division 4 G/D - Damer Division 2 G/D

Seriedirektiv Lokala serier säsongen 18/19 - Herrar Division 3 G/D - Herrar Division 4 G/D - Damer Division 2 G/D 1 Seriedirektiv Gästriklands och Dalarnas Innebandyförbund H3/H4D2 Gäller från 2018-10-01 Seriedirektiv Lokala serier säsongen 18/19 - Herrar Division 3 G/D - Herrar Division 4 G/D - Damer Division 2 G/D

Läs mer

Adress: Mellansvenska Handbollförbundet MunktellArenan Eskilstuna. Besöksadress: Verkstadsgatan 5. Hemsida:

Adress: Mellansvenska Handbollförbundet MunktellArenan Eskilstuna. Besöksadress: Verkstadsgatan 5. Hemsida: Mellansvenska Handbollförbundets Tävlingsbestämmelser 2013-2014 2(10) Kontaktuppgifter MSHF Kansli Patrick Ericsson Tel: 010-476 42 90 Telefontider: Mån - tors kl:09.30-11.30 & kl:13.30-15.00 fre 09.00-12.00

Läs mer

KAPITEL 2. NATIONELLA MATCHER Reviderat 2015-06-11

KAPITEL 2. NATIONELLA MATCHER Reviderat 2015-06-11 KAPITEL 2 NATIONELLA MATCHER Reviderat 2015-06-11 Innehåll Serieansvar och administration 2:1 Lottning till SM-slutspel 2:2 Regler för upp- och nedflyttning 2:3 Vakanta platser 2:4 Reservlags inplacering

Läs mer

Detta dokument innehåller handlingar till årets Tävlingskonferens.

Detta dokument innehåller handlingar till årets Tävlingskonferens. Jönköping 2014-01-16 Smålands Innebandyförbund Information om handlingar till SmIBF:s Tävlingskonferens 2014-02-22 Detta dokument innehåller handlingar till årets Tävlingskonferens. Postadress Box 485

Läs mer

Representationsbestämmelser

Representationsbestämmelser Upplands Innebandyförbund Lokala förutsättningar Gäller för spelåret 2018/2019 Serierna H2 GUD, D1 GUD samt GUD-serierna på ungdomsnivå arrangeras tillsammans med Gästrikland och Dalarna. Säsongen 2018/2019

Läs mer

HANDLEDNING FÖR GENOMFÖRANDET AV KLASSHANDBOLL

HANDLEDNING FÖR GENOMFÖRANDET AV KLASSHANDBOLL Huvudsponsor för Svenska Handbollförbundet HANDLEDNING FÖR GENOMFÖRANDET AV KLASSHANDBOLL September 2009 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Förord 2 Distriktsarbetet 3 Förslag på tidsplan för distriktet 4 Inbjudan 5

Läs mer

Norrbottens Fotbollförbund

Norrbottens Fotbollförbund Norrbottens Fotbollförbund INBJUDAN TILL NORRBOTTENS FOTBOLLFÖRBUNDS 11-MANNA OCH 9-MANNA SERIER FÖR POJKAR & FLICKOR 2016 ANMÄLAN: Sker i FOGIS föreningsinloggningen samt på bifogad anmälningstalong som

Läs mer

Förslag serieindelning lokala seniorserier och barnungdomsserier,

Förslag serieindelning lokala seniorserier och barnungdomsserier, Förslag serieindelning lokala seniorserier och barnungdomsserier, Version 2 (Ändringar från Version 1 i röd text) Senast uppdaterad: 190521 1 Lokala seniorserier Herr div 4 IK Cyrus B Endast ett lag anmält,

Läs mer

Seriebestämmelser 2019/2020

Seriebestämmelser 2019/2020 Seriebestämmelser 2019/2020 Västergötlands Ishockeyförbund A1 Västergötland A2 Västergötland B1 Västergötland B2 Västergötland Allmänna bestämmelser och kompletteringar av SIF: s Tävlingsbestämmelser 2019/2020.

Läs mer

Inbjudan/anmälan till Utvecklingsserier, damer och herrar 2016

Inbjudan/anmälan till Utvecklingsserier, damer och herrar 2016 Till distriktets samtliga föreningar 2015.12.16 Inbjudan/anmälan till Utvecklingsserier, damer och herrar 2016 Västergötlands Fotbollförbund inbjuder alla distriktets föreningar att att anmäla sig till

Läs mer

Lokala seriedirektiv Dalarnas IBF säsongen 17/18

Lokala seriedirektiv Dalarnas IBF säsongen 17/18 Lokala seriedirektiv Dalarnas IBF säsongen 17/18 1. ANMÄLAN 1.1.1 Så går anmälan till Det är endast föreningens Föreningsadministratör (FA) som kan anmäla lag till seriespelet. Detta görs via mail till

Läs mer

Tävlingskonferens 2016 anteckningar

Tävlingskonferens 2016 anteckningar Tävlingskonferens 2016 anteckningar 2016-04-15 Quality Globe Hotel, Johanneshov Tävlingsplan och förbundsserierna Patrik Eklund, berättade om arbetet med Tävlingsplanen (TP). TP för 2016-17 är inte helt

Läs mer

Vi har i detta dokument försökt att förtydliga regelverket, beskriva för vilken målgrupp serierna är ämnade samt lyfta de större förändringarna.

Vi har i detta dokument försökt att förtydliga regelverket, beskriva för vilken målgrupp serierna är ämnade samt lyfta de större förändringarna. Tennis Syds serier Utomhusserierna -09 är tredje omgången av Tennis Syds serier. Under resans gång har vi tagit emot synpunkter från medverkande klubbar samt serieansvariga i de tidigare distrikten. De

Läs mer

Ungdomshandboll DGHF

Ungdomshandboll DGHF Inbjudan och anmälan Ungdomshandboll DGHF 2017-2018 Kort information om anmälningsförfarande mm. Bilaga 1: Nivåindelning 2017-2018 Bilaga 2: Laganmälan i TA 2017-2018 Vi bjuder härmed in till nästa säsongs

Läs mer

Bestämmelser Östgötaserierna 2019

Bestämmelser Östgötaserierna 2019 Bestämmelser Östgötaserierna 2019 Innehållsförteckning... 1-2 Allmänt... 3 Förbehåll... 3 Information... 3 Administration... 3 Deltagande... 3 Arrangerande klubb... 3 Serieindelning... 3 Åldersvillkor...

Läs mer

Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Barn 10 till 12 år samt poolspel för 10 åringar 2015

Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Barn 10 till 12 år samt poolspel för 10 åringar 2015 Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Barn 10 till 12 år samt poolspel för 10 åringar 2015 1. Tävlingsstyrelse Upplands Fotbollförbund administrerar tävlingen.

Läs mer

Upplands Fotbollförbunds kompletterande Tävlingsföreskrifter: Ungdom år 2018

Upplands Fotbollförbunds kompletterande Tävlingsföreskrifter: Ungdom år 2018 Upplands Fotbollförbunds kompletterande Tävlingsföreskrifter: Ungdom 13-17 år 2018 1. Tävlingsstyrelse och Beslutsorgan Upplands Fotbollförbund administrerar tävlingen. Upplands Fotbollförbunds Tävlingskommitté

Läs mer

Västmanlands Innebandyförbund Lokala förutsättningar

Västmanlands Innebandyförbund Lokala förutsättningar Västmanlands Innebandyförbund Lokala förutsättningar 1:a utgåvan Gäller från 1 juli 2014 Kapitel 1 Förening 4 a) Anmälningsavgifter Administrerings avgiften uppkommer till 3000:- per förening och säsong.

Läs mer

Ändringar i kap. 6 vattenpolo

Ändringar i kap. 6 vattenpolo Svenska Simförbundet Heliosgatan 3 120 30 Stockholm svensksimidrott.se Kungörelse 2017/1 2017-02-14 Ändringar i kap. 6 vattenpolo Svenska Simförbundets regelkommitté har beslutat att göra ändringar i kap.

Läs mer

SPELREGLER Matcherna i Skåneserierna och övriga tävlingar spelas enligt SHF:s spelregler, om ej annat föreskrives.

SPELREGLER Matcherna i Skåneserierna och övriga tävlingar spelas enligt SHF:s spelregler, om ej annat föreskrives. REGLEMENTE OCH TÄVLINGSBESTÄMMELSER Skånes Handbollförbund 2017-2018 Reviderad 2017-10-31 Utfärdade av Skånes Handbollförbunds Tävlingskommitté. Tävlingskommittén (TK) äger rätt att utfärda kompleterande

Läs mer

Skånes Fotbollförbunds Representantskap 2017

Skånes Fotbollförbunds Representantskap 2017 Till Malmö 2017-11-06 Ordinarie ledamöter i: Skånes Fotbollförbunds Representantskap 2017 KALLELSE Härmed kallas ni till Skånes Fotbollförbunds Representantskapsmöte, som äger rum på Scandic Star hotell

Läs mer

Västerbottens SF Mikael Forsberg. Jämtland/Härjedalens SF Christer Mäki Ulf Persson. Värmlands SF Tapio Tikkanen Johnny Johansson

Västerbottens SF Mikael Forsberg. Jämtland/Härjedalens SF Christer Mäki Ulf Persson. Värmlands SF Tapio Tikkanen Johnny Johansson Skellefteå 2006-05-06 Rapport från Distriktsledarkonferensen 2 april 2006 Till Distriktsförbunden i Sveriges Schackförbund Konferensen Deltagare på konferensen var: SSF Ingvar Carlsson, SSF ordf. Göran

Läs mer

SERIEINBJUDAN 2011/2012

SERIEINBJUDAN 2011/2012 1 SERIEINBJUDAN 2011/2012 INFORMATION OM SERIERNA Vi vill med detta dokument ge er information så att ni ska kunna fundera över hur ni ska anmäla era lag till serierna nästkommande säsong. Ta del av detta

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Seriespel. Ver:

Tävlingsbestämmelser Seriespel. Ver: Tävlingsbestämmelser Seriespel Ver: 2015-08-28 Innehåll Kap. 1. Seriesystemet... 3 1. Förutsättningar (150101)... 3 2. Ordinarie lag (150101)... 3 3. Anmälan (150101)... 4 4. Avbrutet seriespel (150101)...

Läs mer

Serieinformation Sid 1 av 8

Serieinformation Sid 1 av 8 Serieinformation 2019 2020 Sid 1 av 8 Nu är serieindelningen och lottningen för säsongen 2019-2020 klar. Alla serier ligger ute på föreningens ibis-sida och vår publika hemsida. Saknar ni något lag skicka

Läs mer

1) Mötet öppnas PT hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2) Val av justerare FS beslutar att välja Jonas Almqvist till justerare jämte ordförande.

1) Mötet öppnas PT hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2) Val av justerare FS beslutar att välja Jonas Almqvist till justerare jämte ordförande. 1 Förbundsstyrelsen Protokoll 1-16 Tid: Plats: 6-7 februari Idrottens Hus, Stockholm Närvarande: Pontus Thuresson (PT) Kerstin Hjelm (KH) Maria Bergström (MB) Lars Nilsson (LN) Mats Peterson (MP) Carina

Läs mer

NORRBOTTENS ISHOCKEYFÖRBUND Tävlingskommittén

NORRBOTTENS ISHOCKEYFÖRBUND Tävlingskommittén Serie- och tävlingsbestämmelser för distriktsserier 2014/2015 Övergripande bestämmelser oavsett serie: Tävlingsnämnd för distriktsserier är i Norrbottens ishockeyförbund. Om en förening lämnar WO eller

Läs mer

Proposition 2 förändringar och förtydliganden

Proposition 2 förändringar och förtydliganden Proposition 2 förändringar och förtydliganden Ärende: Proposition till tävlingskongressen 2010 gällande förändringar och förtydliganden i tävlingsbestämmelserna. Beskrivning av ärendet och bakgrund: Språk

Läs mer

Inbjudan till utomhusspel i fotboll för barn- och ungdomslag 2015

Inbjudan till utomhusspel i fotboll för barn- och ungdomslag 2015 Västerås uppdaterat: 2015-03-12 Inbjudan till utomhusspel i fotboll för barn- och ungdomslag 2015 Nu är det äntligen dags att anmäla lag till utomhussäsongen 2015. Förändringar 2015 Västmanlands Fotbollförbund

Läs mer

Pojkar år 2019 (7mot7)

Pojkar år 2019 (7mot7) Pojkar 10-12 år 2019 (7mot7) Välkomna! SPELFORMER fr.o.m. 2019 2019 (Nationellt) 7 år: 3mot3 8-9 år: 5mot5 10-12 år: 7mot7 13-14 år: 9mot9 15-19 år: 11mot11 SPELREGLER 2019/2020 2019 Samma spelregler i

Läs mer

Herrar :1 Förbundsserier säsongen RL

Herrar :1 Förbundsserier säsongen RL Herrar 16-09-07 3:1 Förbundsserier säsongen 2016-2017 RL Regionala serier säsongen 2016-2017 Elitserien 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 1N 1S 1 1 2 2 3 3 4 4 5 5 6 6 7

Läs mer

Serieinbjudan 2017/2018

Serieinbjudan 2017/2018 Serieinbjudan 2017/2018 VIKTIGA DATUM 19 maj: Serieanmälan/DM arrangör ska vara ÖIBF tillhanda 30 maj: Preliminär serieindelning presenteras 8 juni: Serieindelningsträff för ungdom Röd & Blå nivå 12 juni:

Läs mer

Förändringar i SBSFs Tävlingsbestämmelser 2016

Förändringar i SBSFs Tävlingsbestämmelser 2016 Förändringar i SBSFs Tävlingsbestämmelser 2016 Som vanligt är paragrafer som genomgått någon typ av förändring (annat än stavfel, hänvisningar etc) markerade med en 2.01 Indelning 4.13 Softboll Division

Läs mer

Reglemente för NHF:s tävlingar

Reglemente för NHF:s tävlingar Reglemente för NHF:s tävlingar 2017 2018 ... 1 Tävlingskalender 2017-2018... 5 Administration... 5 Seniorer... 5 Ungdom... 5 Serieindelningar... 5 Ungdom... 5 Avgifter... 6 Seniorer... 6 Seriespel... 6

Läs mer

Rösträtt för föreningar och SDF vid Förbundsmöten

Rösträtt för föreningar och SDF vid Förbundsmöten Styrelsens förslag till årsmötet: Rösträtt för föreningar och SDF vid Förbundsmöten Bakgrund Distrikt Mellansverige och Distrikt Västergötland lämnade varsin motion till Förbundsmötet 2015 med förslag

Läs mer

Inbjudan till seriespel i vattenpolo 2016/2017

Inbjudan till seriespel i vattenpolo 2016/2017 Inbjudan till seriespel i vattenpolo 2016/2017 Svenska Simförbundet (SSF) tillsammans med Poloutskottet samt Tävlingskommittéen för vattenpolo ber härmed att få inbjuda till 2016/2017 års seriespel i vattenpolo

Läs mer