Veddesta 2:81, Järfälla kommun

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Veddesta 2:81, Järfälla kommun"

Transkript

1 Underlag till detaljplan Markförhållanden och Stockholm Beställare: Saab AB Beställarens projektnummer: Structor Geoteknik Stockholm AB Uppdragsansvarig: Malin Lund Granskare: Anna Grahn Structor Geoteknik Stockholm AB, org nr: Solnavägen 4, Stockholm Tel:

2 sid. 2(10) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 SAMMANFATTNING INLEDNING UPPDRAG OCH BAKGRUND OMFATTNING OCH SYFTE UTFÖRDA MARKUNDERSÖKNINGAR MARKFÖRHÅLLANDEN TOPOGRAFI OCH VEGETATION JORD OCH BERG YT- OCH GRUNDVATTENFÖRHÅLLANDEN STABILITETSFÖRHÅLLANDEN SÄTTNINGSFÖRHÅLLANDEN MARKFÖRORENINGAR MARKRADON OCH GAMMASTRÅLNING MARK- OCH GRUNDLÄGGNINGSARBETEN GRUNDLÄGGNING SCHAKT- OCH FYLLNINGSARBETEN MARKRADON LOD (LOKALT OMHÄNDERTAGANDE AV DAGVATTEN) OMGIVNINGSPÅVERKAN KOMPLETTERANDE UTREDNINGAR OCH UNDERSÖKNINGAR... 9 BILAGOR Bilaga 1 Bilaga 2 Effektivspänningsdiagram, 1 sida Inblandningspelare, typsektion, 1 sida RITNINGAR G Tolkade planer 1:1000 (A1)

3 sid. 3(10) 1 SAMMANFATTNING Saab AB har för avsikt att exploatera deras fastighet till ett nytt bostadsområde med kontor, handel och skola. En ny kontorsbyggnad för Saab planeras i den östra delen av området. Jordlagerföljden består generellt av fyllning ovan torrskorpelera och lera ovan morän på berg i den norra halvan av området samt längs i söder. I den centrala delen utgörs området av fyllning/morän på berg. Planer med tolkad mäktighet lös lera och tolkad bergöveryta redovisas på ritningar G Lerdjupen inom området ökar ner mot Bällstaån och stabiliteten i den norra delen mot ån är idag dåliga. Alla arbeten i åns närhet behöver utredas noggrant för att inte äventyra stabiliteten. I den norra delen är lerans skjuvhållfasthet mycket låg. Den lösa leran kommer att utbilda sättningar för påförd last på grund av kompression i lerlagret.

4 sid. 4(10) 2 INLEDNING 2.1 Uppdrag och bakgrund På uppdrag av Saab AB har Structor Geoteknik Stockholm AB utfört en geoteknisk undersökning och utredning för ett nytt bostads- och inom fastigheten Veddesta 2:81 i Järfälla. Kontaktperson hos beställaren är Lars Malm. Saab AB har för avsikt att exploatera deras fastighet till ett nytt bostadsområde med kontor, handel och skola. En ny kontorsbyggnad för Saab planeras i den östra delen av området. Området utgörs idag av Saabs verksamhet med ett antal befintliga byggnader/anläggningar samt parkeringsytor. Projektet befinner sig i ett utredningsskede. 2.2 Omfattning och syfte Slutsatser av den utförda geotekniska undersökningen och utredningen är dokumenterad i denna PM. Föreliggande handling syftar till att översiktligt redovisa mark-. grundvatten och sförhållanden för planerade byggnader. Handlingen ska användas som underlag vid fortsatt projektering av planerade byggnader och som underlag till detaljplan inom området. 3 UTFÖRDA MARKUNDERSÖKNINGAR Till underlag för den geotekniska utredningen och denna PM ligger geotekniska undersökningar utförda under perioden till , till , till samt till Geotekniska undersökningar som har utförts i detta uppdrag består av: Viktsondering Jord-bergsondering Slagsondering CPT-sondering Vingförsök Upptagning av störda jordprover Upptagning av ostörda jordprover Installation av grundvattenrör Installation av protrycksstation Geotekniska laboratoriearbeten Arkivinventering äldre undersökningar Resultaten redovisas i en separat handling Markteknisk undersökningsrapport Geoteknik (MUR Geoteknik), daterad rev och upprättad av Structor Geoteknik Stockholm AB.

5 sid. 5(10) 4 MARKFÖRHÅLLANDEN 4.1 Topografi och vegetation Ett flertal befintliga byggnader finns i de centrala delarna av området. Bällstaån går längs undersökningsområdet i norr. Grönområden förekommer i väst samt längs de södra och norra delarna av området. Berg i dagen finns i ett skogsparti i områdets östra/sydöstra delar. I den östra delen finns även ett större område som utgörs av hårdgjorda parkeringsytor. Marknivåerna varierar mellan ca +11 i norr till +22 i syd och ca +15 i öster. Järfällavägen går utanför området längs den västra och södra delen. Nettovägen gränsar området i öst. Ca 100 m norr om området går Mälarbanan. Markförlagda ledningar finns i området och består av bland annat el-, fjärrvärme, tele-, opto, belysningsledningar samt vatten-, spill- och dagvattenledningar. 4.2 Jord och berg Jordlagerföljden består generellt av fyllning ovan torrskorpelera och lera ovan morän på berg i den norra halvan av området samt längs i söder. I den centrala delen utgörs området av fyllning/morän på berg. Fyllningen har en mäktighet på ca 1-2 m och utgörs av asfalt ovan sand och grus inom hårdgjorda ytor samt mull, silt, lera, sand och grus i övrigt. Torrskorpelerans mäktighet varierar mellan ca 0-1 m. Den lösa lerans mäktighet varierar mellan ca 0-13 m och är som störst i den nordvästra och norra delen. Lerans skjuvhållfasthet är mycket låg enligt utförda undersökningar med korrigerad skjuvhållfasthet på ca 10 kpa och något ökande på djupet. Härledda värden redovisas i Bilaga till Markteknisk undersökningsrapport Geoteknik. Moränens mäktighet varierar mellan ca 1-5 m enligt utförda undersökningar men kan troligen finnas med större mäktigheter inom delar av området. Berget går i dagen i den sydöstra delen av området med bergskärning mot befintlig gata. I den västra/sydvästra delen av området är berget ytnära och har tidigare varit synligt i dagen. Bergöverytan varierar mellan ca +19 i söder till ca -5 i norr och +16 i öster. Planer med tolkad mäktighet lös lera och tolkad bergöveryta redovisas på ritningar G Yt- och grundvattenförhållanden Bällstaån går längs fastigheten i norr. Strömningsriktningen är från väst till öst. Ett undre grundvattenmagasin finns inom området i friktionsjorden under leran. Strömningsriktningen är troligen i den norra delen åt norr/nordöst och i den södra delen åt öst/sydöst.

6 sid. 6(10) Tre grundvattenrör, benämnda 17SG101G, 17SG122G (märkt SG1002) och 17SG128G, har installerats med spetsen i friktionsjorden under leran. Rör 17SG101G installerades i den östra delen av området och är täckt med överkörbar dexel. Rör 17SG122G installerades i den sydvästra delen av området. Rör 17SG128G installerades i den norra delen av området. Utförda lodningar framgår av tabell 1 nedan. Ytterligare två grundvattenrör benämnda SG1046 och SG1047 installerades med spetsen i friktionsjorden under leran. En portrycksstation med tre spetsar på djupet 3,5, 6,5 och 9,5 m under markytan installerades Utförda lodningar framgår av tabell 1 och 2 nedan. Grundvattenrören SXXGV är installerade av Structor Miljöbyrån Stockholm AB: Grundvattenrör S6GV är placerad i den nordöstra delen av området, grundvattenrör S9GV är placerad i mitten av området, grundvattenrör S14GV är placerad i den nordvästra delen av området och grundvattenrör S19GV är placerad i den södra delen av området. Utförda lodningar framgår av tabell 3 nedan. Tabell 1. Installerade och lodade grundvattenrör Structor Geoteknik Grundvattenrör ID Marknivå Datum Avläsning nivå Meter under markytan Spetsnivå 17SG101G +14, ,6 2,3 +11, ,8 2, ,4 2, ,9 2, ,0 1,9 17SG122G +19, ,7 1,2 +16, ,9 1, ,9 1,0 17SG128G +10, ,4 0,4-0, ,4 0, ,7 2, ,1 0, ,1 0, ,1 0,7 SG , ,6 1,5 +11, ,4 1,7 SG , ,3-1,4-1, ,8-0,9 Tabell 2. Installerade och lodade portrycksspetsar 18SG105P Portrycksstation ID Marknivå Datum Spetsdjup 3,5m, uppmätt värde (kpa) Spetsdjup 6,5m, uppmätt värde (kpa) 17SG105P +10, ,48 5,59 9, ,08 1,41 9,44 Spetsdjup 9,5m, uppmätt värde (kpa)

7 sid. 7(10) Tabell 3. Installerade och lodade grundvattenrör Structor Miljöbyrån Grundvattenrör ID Marknivå Datum Avläsning nivå Meter under markytan Spetsnivå S6GV +11, ,0 1,2 +0, ,8 1, ,8 1,4 S9GV +12, ,5 2,0 +4, ,5 2, ,5 2,0 S14GV +11, ,9 1,7 +7, ,8 1, ,8 1, ,8 1,8 S19GV +19, ,7 4,3 +12, ,3 2, ,2 2,8 Utförda lodningar finns redovisade på tolkade planer, ritningarna G samt på ritningar tillhörande Markteknisk undersökningsrapport. 4.4 Stabilitetsförhållanden Leran utmed Bällstaån har en mäktighet på ca 3-10 m och en lägsta skjuvhållfasthet på ca 7,5 kpa. Trots detta är de rådande stabilitetsförhållandena relativt goda längs större delen av ån inom området. Den planerade parkytan i nordvästra delen av området förbättrar stabilitetsförhållandena ytterligare, på grund av att markytan inte höjs nämnvärt och att slänterna är svagt lutande ner mot ån. I nordöstra delen av området planeras en bilväg och gc-väg att anläggas i närheten av ån, vilket försämrar stabilitetsförhållandena. För denna del kommer markförstärkning i form av kalkcementpelare att erfordras. För stabilitetsberäkningar för befintliga förhållanden och planerade förhållanden, se Beräknings PM Stabilitet och sättningar, daterad och upprättad av Structor Geoteknik Stockholm AB. 4.5 Sättningsförhållanden Lös lera förekommer inom området. I den norra delen är lerans skjuvhållfasthet mycket låg. Den lösa leran kommer att utbilda sättningar för påförd last på grund av kompression i lerlagret. Effektivspänningsdiagram redovisas i bilaga 1. Sammanställning av skjuvhållfastheter redovisas i upprättad MUR Geoteknik. Överkonsolideringsgraden varierar mellan ca 1-2 i den norra delen. Värdena från utförda CRS-försök tyder på att den lösa leran är normalkonsoliderad eller svagt överkonsoliderad och utförda CPT-sondering på att den lösa leran är något överkonsoliderad. Sättningsberäkningar visar att sättningarna i oförstärkt lera utvecklas långsamt över tid. Hur stora sättningarna blir för respektive del av området kommer behöva utredas vidare i ett senare skede med kompletterande undersökningar.

8 sid. 8(10) Beräkningar utfördes även för förstärkt jord. Från dessa beräkningar går det att se att sättningarna utvecklas över en betydligt kortare tid, endast ett antal månader istället för flertalet år. Även totalsättningarnas storlek är mer än hälften så stora som vid oförstärkt jord. I den södra delen är leran något fastare, men sättningar kommer att utbildas för påförd last även här. För sättningsberäkningar för planerade förhållanden, se Beräknings PM Stabilitet och sättningar, daterat och upprättad av Structor Geoteknik Stockholm AB. 4.6 Markföroreningar Structor Miljöbyrån Stockholm AB har utfört en miljöteknisk markundersökning inom fastigheten. Resultatet av undersökningen sammanfattas i en rapport daterad Markradon och gammastrålning Det är inte känt om någon radonmätning utförs på fastigheten. Enligt SGUs översiktliga karta för gammastrålning och uran är halten ungefär 44 - >68 Bq/kg, vilket pekar på att marken bör klassas som normal- högradonmark. Figur 1 Översiktlig gammastrålning, uran. Hämtad från SGUs Kartvisare MARK- OCH GRUNDLÄGGNINGSARBETEN 5.1 Grundläggning Befintliga byggnader i den södra/mittersta delen av området är enligt uppgift delvis grundlagd på avsprängt berg. Befintlig byggnad i den norra delen är grundlagd med pålar. Planerat nytt kontorshus i den östra delen ska grundläggas på avsprängt berg i den södra delen och med pålar i den nordvästra delen. Bergöverytan varierar mellan ca +9 och +16 i läget för planerad byggnad. Planerade punkthus i norr ska grundläggas på pålar. Djup till berg varierar mellan ca -5 och +1. Planerade byggnader i den norra delen, söder om planerade punkthus ska grundläggas med pålar. Planerade byggnader i den västra delen/ i mitten av området där ytnära berg förekommer, blir troligen grundlagda på avsprängt berg/packad fyllning.

9 sid. 9(10) Planerade byggnader i den södra delen ska grundläggas med pålar. Planerade byggnader i den östra delen, väster om planerat kontorshus ska grundläggas med pålar. Vattentäta konstruktioner kan bli aktuellt för byggnader med garage/källare. Planerad väg och lokalgata i nordöst mot Bällstaån erfordrar markförstärkningsåtgärder. 5.2 Schakt- och fyllningsarbeten Uppfyllnader inom områden med lera erfordrar troligen förstärkningsåtgärder för att undvika besvärliga sättningar. Möjligen kan viss uppfyllnad i den södra delen utföras utan problem med sättningar då leran där sannolikt är överkonsoliderad. För eventuella uppfyllnader inom området mellan planerade byggnader och Bällstaån erfordras förstärkningsåtgärder av stabilitetsskäl och för att undvika besvärliga sättningar. Bergschakt erfordras troligen för planerade VA-schakt inom delar av området. Bergschakt kan även bli aktuellt för planerade byggnader beroende på planerade snivåer. Tolkad plan G visar grovt tolkad bergöveryta. Då fyllningen och moränen kan innehålla silt förutsätts den vara tjälfarlig vid kall väderlek och flytbenägen i vattenmättat tillstånd. Fyllningen och moränen förutsätts vara erosionsbenägen. 5.3 Markradon Marken klassas tills vidare som normal- högradonmark. Planerade byggnader skall därför utföras radonsäkra. Enligt Boverkets byggregler BFS 2011:6 får radongashaltens årsmedelvärde i en ny byggnad inte överskrida 200 Bq/m3 i rum där personer vistas mer än tillfälligt (Boverket Åtgärder mot radon i bostäder. Oktober Upplaga 5). 5.4 LOD (Lokalt Omhändertagande av Dagvatten) Hantering av LOD med infiltration till grundvattenmagasinet är möjlig inom delar av området, i gränsen mellan lerområde och fastmarksparti. Fördröjningsmagasin är möjlig inom området till en nivå ca 1-2 m under markytan. Detta behöver dock utredas vidare. 6 OMGIVNINGSPÅVERKAN I samband med pålning, schaktning och sprängning kommer buller och markvibrationer att alstras. En riskanalys för dessa arbeten måste tas fram innan arbetena får påbörjas. Arbeten intill Bällstaån bör planeras i samordning med Trafikverket med avseende på Mälarbanan. 7 KOMPLETTERANDE UTREDNINGAR OCH UNDERSÖKNINGAR Upprättande av Riskanalys för mark- och sarbeten

10 sid. 10(10) Lodning av installerade grundvattenrör för bestämning av dimensionerande grundvattennivå Fortsatt utredning av stabilitets- och sättningsförhållanden anpassat till planerad bebyggelse Fortsatt utredning för val av smetod och eventuella markförstärkningsåtgärder I samband med fortsatt utredning av norra delen av området bör Trafikverket kontaktas för att erhålla bättre underlag över området runt Bällstaån där undersökningar och inmätningar sannolikt har utförts i samband med ombyggnad av Mälarbanan. Structor Geoteknik Stockholm AB Malin Lund Uppdragsansvarig Anna Grahn Interngranskare

11 Spänning [kpa] 0,0 20,0 40,0 60,0 80,0 100,0 120,0 140, s'0 s'c. CRS s'c Hansbo, empiri 0,8 s'c Djup [m] K:\G17049 Veddesta 2_81\G\Beräkningar\Spänningsdiagram CRS.xlsx

12

Del av Norra Ängby 1:1, Blackeberg, Stockholms stad

Del av Norra Ängby 1:1, Blackeberg, Stockholms stad Underlag till detaljplan Del av Norra Ängby 1:1, Blackeberg, Stockholms stad Nya flerbostadshus Utrednings PM Geoteknik Markförhållanden och grundläggning 2018-08-28 Bild 1 Blackebergsvägen, fotat från

Läs mer

Tibbleängen, Kungsängen, Upplands Bro kommun

Tibbleängen, Kungsängen, Upplands Bro kommun Bro kommun Stockholm Beställare: Villamarken exploatering AB Structor Geoteknik Stockholm AB Uppdragsansvarig: Anna Grahn Structor Geoteknik Stockholm AB, org nr: 55 69 59 11 17 Solnavägen 4, 113 65 Stockholm

Läs mer

Veddesta 2:81, Järfälla kommun

Veddesta 2:81, Järfälla kommun Veddesta :, Järfälla kommun Nytt bostads- och handels/kontorsområde Beräknings PM Stabilitet och sättningar -- Beställare: Saab AB Beställarens projektnummer: Konsultbolag: Structor Geoteknik Stockholm

Läs mer

Del av Sundbyberg 2:17, Tule Plaza, Sundbybergs Stad

Del av Sundbyberg 2:17, Tule Plaza, Sundbybergs Stad Underlag till detaljplan Tule Plaza, Sundbybergs Stockholm Beställare: Näckström Fastigheter Structor Mark Stockholm AB Uppdragsansvarig: Malin Lund Teknikstöd/granskare: Christof Ågren Structor Mark Stockholm

Läs mer

Barkarbystaden Detaljplan IV, Järfälla kommun

Barkarbystaden Detaljplan IV, Järfälla kommun Förprojektering Barkarbystaden Detaljplan IV, Järfälla kommun Nya gator och VA Utrednings PM Geoteknik Markförhållanden och grundläggningsarbeten -04- Beställare: Järfälla kommun Konsultbolag: Structor

Läs mer

Ekerö Närlunda 5:2, 5:11 och 5:35, Ekerö kommun

Ekerö Närlunda 5:2, 5:11 och 5:35, Ekerö kommun Ekerö Närlunda 5:2, 5:11 och 5:35, Ekerö kommun Stockholm Beställare: SHH Bostadsproduktion AB Structor Geoteknik Stockholm AB Uppdragsansvarig: Anna Grahn Structor Geoteknik Stockholm AB, org nr: 55 69

Läs mer

Säterhöjden 1 m.fl., Rågsved, Stockholms stad

Säterhöjden 1 m.fl., Rågsved, Stockholms stad Underlag till detaljplan Säterhöjden 1 m.fl., Nya flerboshus och Stockholm Illustrationsbild: Bergkrantz Arkitekter Beställare: Bergkrantz Arkitekter/Familjebostäder Structor Mark Stockholm AB, Terminalvägen

Läs mer

PM GEOTEKNIK ALMAREVÄGEN

PM GEOTEKNIK ALMAREVÄGEN PM GEOTEKNIK ALMAREVÄGEN 2013-06-28 Uppdrag: 249381, ALMAREVÄGEN Titel på rapport: PM geoteknik Status: Datum: 2013-06-28 Medverkande Beställare: Kontaktperson: Tengbomgruppen AB Andreas Björklund Uppdragsansvarig:

Läs mer

Årsta 1:1, Årstastråket Etapp 2, kvarter 5, Stockholms stad

Årsta 1:1, Årstastråket Etapp 2, kvarter 5, Stockholms stad Detaljplaneunderlag Årsta 1:1, Årstastråket Markförhållanden och grundläggning Stockholm Beställare: Familjebostäder Structor Mark Stockholm AB Uppdragsansvarig: Malin Lund Granskare: Christof Ågren Structor

Läs mer

Del av Tegelbruket 1, Fittja, Botkyrka kommun

Del av Tegelbruket 1, Fittja, Botkyrka kommun Underlag till detaljplan Samrådshandling 2018-09-10, Fittja, Botkyrka kommun Nya flerbostadshus och förskola Utrednings PM Geoteknik Markförhållanden och grundläggning 2018-09-10 Författare: Rogin Ramak

Läs mer

Barkarbystaden Detaljplan IV, Järfälla kommun

Barkarbystaden Detaljplan IV, Järfälla kommun Förprojektering, Järfälla kommun Nya gator och VA Utrednings PM Geoteknik Markförhållanden och grundläggningsarbeten 2018-12-17 Beställare: Järfälla kommun Konsultbolag: Structor Geoteknik Stockholm AB

Läs mer

Ekilla 3:4 m fl, Märsta, Sigtuna kommun

Ekilla 3:4 m fl, Märsta, Sigtuna kommun Underlag till detaljplan Ekilla 3:4 m fl, Märsta, Sigtuna kommun Tingvallaskolan samt Aspbackens förskola Utrednings PM Geoteknik Markförhållanden och grundläggning 2018-12-07 Beställare: Beställarens

Läs mer

Librobäck 12:8 och 12:9, Librobäck, Uppsala kommun

Librobäck 12:8 och 12:9, Librobäck, Uppsala kommun Underlag till detaljplan Librobäck 12:8 och 12:9, Librobäck, Uppsala kommun Nybyggnad flerbostadshus Utrednings PM Geoteknik Markförhållanden och grundläggning Uppsala kommun, plan- och byggnadsnämnden.

Läs mer

ALINGSÅKER ETAPP 1, TROLLHÄTTAN

ALINGSÅKER ETAPP 1, TROLLHÄTTAN OKTOBER 2017 TROLLHÄTTANS STAD ALINGSÅKER ETAPP 1, TROLLHÄTTAN ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan 1 Box 12076 402 41 Göteborg TEL 010 850 10 00 FAX 010 850 10 10 WWW cowi.se OKTOBER 2017 TROLLHÄTTANS STAD

Läs mer

PM Geoteknik. Projekt Gropen. MarkTema AB Uppdragsnummer: Datum: Rev: Datum: Rev: Granskad av: Jonas Jonsson

PM Geoteknik. Projekt Gropen. MarkTema AB Uppdragsnummer: Datum: Rev: Datum: Rev: Granskad av: Jonas Jonsson Iterio AB Östgötagatan 12 116 25 Stockholm 08 410 363 00 info@iterio.se www.iterio.se PM Geoteknik Projekt Gropen MarkTema AB Uppdragsnummer: 4552 Upprättad av: Johan Wagenius Datum: 2017-02-24 Rev: Granskad

Läs mer

Väppeby, Bålsta, Håbo Kommun

Väppeby, Bålsta, Håbo Kommun Underlag till detaljplan Väppeby, Bålsta, Håbo PM Geoteknik och dagvatten Markförhållanden och grundläggning Stockholm Beställare: Smideman Arkitekter Structor Mark Stockholm AB Uppdragsansvarig: Anna

Läs mer

Del av Tegelbruket 1, Fittja, Botkyrka kommun

Del av Tegelbruket 1, Fittja, Botkyrka kommun Underlag till detaljplan Granskning, Fittja, Botkyrka kommun Nya flerbostadshus och förskola Utrednings PM Geoteknik Markförhållanden och grundläggning 2019-03-08 Författare: Rogin Ramak Beställare: Stendörren

Läs mer

PM Geoteknik Skiljebo (Västerås 3:28) Västerås Stad

PM Geoteknik Skiljebo (Västerås 3:28) Västerås Stad PM Geoteknik Skiljebo (Västerås 3:28) Västerås Stad Underlag för markplanering Projektnummer: 15045 Skapat av: Loxia Group Besöksadress: Järntorgsgatan 3, 703 61 Örebro www.loxiagroup.se Sida 2 av 6 Innehållsförteckning

Läs mer

ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING

ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING UPPLANDS-BRO KOMMUN KUNGSÄNGENS - TIBBLE 1:21 OCH 1:41 PLANERADE BOSTÄDER I GRÖNA DALEN ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING PM NR 1 BETR. MARK- OCH GRUNDLÄGGNINGSFÖRHÅLLANDEN PLANERINGSUNDERLAG Stockholm

Läs mer

PM Geoteknik Lommarstranden

PM Geoteknik Lommarstranden Handläggare Mikael Johansson Tel 010 505 04 42 Mobil 072 219 15 48 E-post mikael.a.johansson@afconsult.com Datum 2017-07-06 Projekt-ID 719324 Kund Norrtälje kommun Geoteknik Lommarstranden ÅF Infrastructure

Läs mer

Teknisk PM Geoteknik. Detaljplan för Ättehögsgatan Göteborgs kommun. PMGeo

Teknisk PM Geoteknik. Detaljplan för Ättehögsgatan Göteborgs kommun. PMGeo Detaljplan för Ättehögsgatan Göteborgs kommun Teknisk PM Geoteknik Datum: Uppdrag EQC: 4014064 Handläggare: Axel Josefsson/Johanna Gustavsson Granskare: Axel Josefson Hvitfeldtsgatan 15, 411 20 Göteborg

Läs mer

Del av Liljeholmen 1:1 invid Oxläggen, Midsommarkransen, Stockholms stad

Del av Liljeholmen 1:1 invid Oxläggen, Midsommarkransen, Stockholms stad Detaljplaneunderla g Del av Liljeholmen 1:1 invid Oxläggen, Midsommarkransen, G rundläggning vid spår tunnlar för T unnelbana 2 Stockholm 2017-02 - 03 B eställare: AB Familjebostäder Beställarens projektnummer:

Läs mer

KILENKRYSSET AB GEOTEKNISKT PM. Planarbete inom Strängnäs 3:21 och Spoven 1 med omnejd

KILENKRYSSET AB GEOTEKNISKT PM. Planarbete inom Strängnäs 3:21 och Spoven 1 med omnejd KILENKRYSSET AB GEOTEKNISKT PM Planarbete inom Strängnäs 3:21 och Spoven 1 med omnejd 2018-01-19 GEOTEKNISKT PM Planarbete inom Strängnäs 3:21 och Spoven 1 med omnejd KUND Kilenkrysset AB KONSULT WSP Samhällsbyggnad

Läs mer

Projekterings-PM Geoteknik

Projekterings-PM Geoteknik Projekterings-PM Geoteknik Almarevägen, Järfälla kommun www.bjerking.se Sida 2 (5) Projekterings-PM Geoteknik Uppdragsnamn Almarevägen Järfälla kommun Kärnhem Bostadsproduktion AB Box 217 35105 Växjö Uppdragsgivare

Läs mer

Väg 73 Trafikplats Handen

Väg 73 Trafikplats Handen Väg 73 Trafikplats Handen Tpl Handen Tpl Jordbro Arbetsplan UTSTÄLLELSEHANDLING 2012-09-17 4G140001.docx Dokumentinformation Beskrivning 1 PM Geoteknik Beskrivning 2 Beskrivning 3 Beskrivning 4 Information

Läs mer

PM/GEOTEKNIK - PLANERINGSUNDERLAG

PM/GEOTEKNIK - PLANERINGSUNDERLAG SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET, LAHOLMS KOMMUN Mellbystrand Centrum, Laholm UPPDRAGSNUMMER: 2351262 ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING OCH UTREDNING FÖR DETALJPLAN SWECO CIVIL AB HALMSTAD GEOTEKNIK HANDLÄGGARE:

Läs mer

Översiktlig geoteknisk utredning inför nyetablering av hotell i Hallunda, Botkyrka kommun.

Översiktlig geoteknisk utredning inför nyetablering av hotell i Hallunda, Botkyrka kommun. Grap 11179 Översiktlig geoteknisk utredning inför nyetablering av hotell i Hallunda, Botkyrka kommun. Teknisk PM, Geoteknik Geosigma AB Göteborg 2011-09-22 Rev 2011-10-14 Lars Nilsson Uppdragsnr 602478

Läs mer

Danderyds Kommun BRAGEHALLEN, ENEBYBERG. PROJEKTERINGS PM Grundläggningsrekommendationer. Uppdragsnummer: 40144. Stockholm 2015-10-21.

Danderyds Kommun BRAGEHALLEN, ENEBYBERG. PROJEKTERINGS PM Grundläggningsrekommendationer. Uppdragsnummer: 40144. Stockholm 2015-10-21. Danderyds Kommun BRAGEHALLEN, ENEBYBERG Uppdragsnummer: 40144 PROJEKTERINGS PM Grundläggningsrekommendationer Stockholm ELU Konsult AB Geoteknik, Stockholm Jimmie Andersson Handläggare Johan Olovsson Uppdragsledare

Läs mer

Tekniskt PM angående geoteknik undersökning för upprättande av detaljplan för nybyggnation av bostäder

Tekniskt PM angående geoteknik undersökning för upprättande av detaljplan för nybyggnation av bostäder PM Skanska Sverige AB Handläggare Cecilia Edmark Datum 2009-12-15 Vår referens/nr 131466.030 DEL AV HJÄLTSGÅRD 6:1, SKEE STRÖMSTAD KOMMUN Tekniskt PM angående geoteknik undersökning för upprättande av

Läs mer

Lilla Sältan. Projekterings-PM/Geoteknik. Uddevalla Detaljplan BOHUSGEO AB. Uppdragsansvarig: Henrik Lundström. Handläggare: Henrik Lundström

Lilla Sältan. Projekterings-PM/Geoteknik. Uddevalla Detaljplan BOHUSGEO AB. Uppdragsansvarig: Henrik Lundström. Handläggare: Henrik Lundström BOHUSGEO AB Uddevalla Detaljplan Projekterings- Uppdragsansvarig: Henrik Lundström Handläggare: Granskning: Henrik Lundström Daniel Lindberg Uppdragsnr. 16072 Datum 2016-07-01 Revision Bohusgeo AB Tel.

Läs mer

Geoteknisk PM Detaljplan

Geoteknisk PM Detaljplan Geoteknisk PM Detaljplan Detaljplan Björnmossevägen Södra, Kälvesta, Stockholms Kommun Projekt nr: 18 13 80 2018-12-19 Geoteknisk PM Detaljplan Detaljplan Björnmossevägen Södra, Kälvesta, Stockholms Kommun

Läs mer

Åby Ängar etapp 1, Vallentuna kommun

Åby Ängar etapp 1, Vallentuna kommun Behov av markförstärkningsåtgärder Stockholm 2012-06-21 Beställare: Exploateringskontoret och Roslagsvatten Structor Mark Stockholm AB Uppdragsansvarig: Daniel Marström Handläggare: Anna Grahn Structor

Läs mer

Vegastaden Dpl 2 Haninge kommun

Vegastaden Dpl 2 Haninge kommun Vegastaden Dpl 2 Haninge kommun Geoteknisk undersökning PM Geoteknik Stockholm 2008-01-21 Uppdragsnummer: 215668 Stephan Hellgren Tyréns AB Vegastaden Dpl 2 PM GEOTEKNIK 2 (8) Stephan Hellgren 08-566 41

Läs mer

PLANERINGS PM/GEOTEKNIK

PLANERINGS PM/GEOTEKNIK SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET, VARBERGS KOMMUN Östra Kvarngården, Varberg UPPDRAGSNUMMER: 2351240 ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING OCH UTREDNING FÖR DETALJPLAN SWECO CIVIL AB HALMSTAD GEOTEKNIK HANDLÄGGARE:

Läs mer

Vattrudan, Hallstavik, Norrtälje kommun

Vattrudan, Hallstavik, Norrtälje kommun Detaljplaneunderlag Vattrudan, Hallstavik, Norrtälje kommun Detaljplan för verksamhetsområde söder om västra infarten PM Mark och vatten Stockholm 2010-10-05 Beställare: Norrtälje kommun Projektbeteckning:

Läs mer

SISAB AB FÖRSKOLA MAJAMYRA, AXELSBERG. PM Geoteknik SYSTEMHANDLING. Uppdragsnummer: Stockholm ELU Konsult AB. Geoteknik, Stockholm

SISAB AB FÖRSKOLA MAJAMYRA, AXELSBERG. PM Geoteknik SYSTEMHANDLING. Uppdragsnummer: Stockholm ELU Konsult AB. Geoteknik, Stockholm SIS FÖRSKOLA MAJAMYRA, AXELSBERG Uppdragsnummer: 31663 SYSTEMHANDLING Stockholm ELU Konsult Geoteknik, Stockholm Anders Beijer-Lundberg Handläggare A Förekomst av föroreningar i mark Almut Werner Uppdragsledare

Läs mer

PM GEOTEKNIK TÅSTORP 7:7 M.FL FALKÖPINGS KOMMUN JÖNKÖPING GEOTEKNIK SWECO CIVIL ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING INFÖR DETALJPLAN

PM GEOTEKNIK TÅSTORP 7:7 M.FL FALKÖPINGS KOMMUN JÖNKÖPING GEOTEKNIK SWECO CIVIL ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING INFÖR DETALJPLAN FALKÖPINGS KOMMUN UPPDRAGSNUMMER 2204112000 ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING INFÖR DETALJPLAN 2014-04-25 JÖNKÖPING GEOTEKNIK UPRÄTTAD AV: GRANSKAD AV: SWECO CIVIL JOSEFINE LINDBERG BJÖRN PETTERSSON

Läs mer

Laggkärlet 7, Linköping

Laggkärlet 7, Linköping HSB Produktion i Östergötland HB Linköping 2016-11-22 Datum 2016-11-22 Uppdragsnummer 1320022592 Märta Lidén Emma Backteman Lars Malmros Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll Sverige AB Westmansgatan

Läs mer

KARLSHAMNS KOMMUN Kungsparken, Mörrum Detaljplanen för del av Mörrum 73:1 & 73:4 m.fl. Översiktlig geoteknisk utredning

KARLSHAMNS KOMMUN Kungsparken, Mörrum Detaljplanen för del av Mörrum 73:1 & 73:4 m.fl. Översiktlig geoteknisk utredning KARLSHAMNS KOMMUN 2015-09-30 Uppdragsnummer: 10216922 Upprättad av: Lars Marboe Granskad av: Evelina Nilsson KARLSHAMNS KOMMUN 73:4 m.fl. KUND Karlshamns kommun Anna Terning KONSULT WSP Samhällsbyggnad

Läs mer

PM GEOTEKNIK (PM/GEO)

PM GEOTEKNIK (PM/GEO) NORRTÄLJE KOMMUN UPPDRAGSNUMMER 3412237-002 MELLINGEHOLM, NORRTÄLJE GEOTEKNISKT UNDERLAG FÖR DETALJPLANELÄGGANDE AV MELLINGEHOLM 2:4, NORRTÄLJE VÄSTERÅS 1(8) Sweco Ingenjör Bååths Gata 17 Box 8 SE-721

Läs mer

Rankhus etapp 1, Kungsängen, Upplands-Bro kommun

Rankhus etapp 1, Kungsängen, Upplands-Bro kommun Rankhus etapp 1, Kungsängen, Upplands-Bro Markförhållanden och Stockholm 2017-03-06, rev 2017-05-16 Beställare: Villamarken exploatering och ABT Bolagen AB Beställarens projektnummer: Structor Geoteknik

Läs mer

Tekniskt PM Geoteknik

Tekniskt PM Geoteknik ULRICEHAMNS KOMMUN Tekniskt PM Geoteknik Ny detaljplan för kvarteret Stockrosen, Ulricehamn 2017-11-08 TEKNISKT PM GEOTEKNIK Ny detaljplan för kvarteret Stockrosen, Ulricehamn KUND Ulricehamns kommun Höjdgatan

Läs mer

Grimsta 1:5 i Blackeberg, Bromma kommun

Grimsta 1:5 i Blackeberg, Bromma kommun PROGRAMHANDLING Grimsta 1:5 i Stockholm 2015-03-06 Fotografi taget vid genomförandet av geotekniska undersökningar, januari 2015. Beställare: Besqab Projektutveckling AB Beställarens projektnummer:- Structor

Läs mer

KARLSSONS ÄNG, KALMAR Detaljplan. Översiktlig geoteknisk utredning

KARLSSONS ÄNG, KALMAR Detaljplan. Översiktlig geoteknisk utredning KARLSSONS ÄNG, KALMAR 2016-09-02 Upprättad av: Daniel Elm Granskad av: Göran Sätterström Godkänd av: Daniel Elm KUND Kalmar kommun Kommunledningskontoret Projekt- och exploateringsenheten Klara Johansson

Läs mer

Halmstads kommun Del av Vallås 1:1 och Vallonen 2, Halmstad

Halmstads kommun Del av Vallås 1:1 och Vallonen 2, Halmstad Halmstads kommun Del av PM Geoteknik Planeringsunderlag Uppdragsnummer 4139-1801 Titel PM Geoteknik Dokumentbeteckning PM-001 Dokumentdatum 2018-04-20 Rev datum Revidering Handläggare Johan Bengtsson (JAi)

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN BOVIKSVÄGEN 6:1 PM GEOTEKNIK

SKELLEFTEÅ KOMMUN BOVIKSVÄGEN 6:1 PM GEOTEKNIK SKELLEFTEÅ KOMMUN BOVIKSVÄGEN 6:1 PM GEOTEKNIK 2017-12-18 BOVIKSVÄGEN 6:1 PM GEOTEKNIK KUND Skellefteå kommun KONSULT WSP Samhällsbyggnad Box 502 901 10 Umeå Besök: Storgatan 59 Tel: +46 10 7225000 WSP

Läs mer

Lådkameran, Bandhagen, Stockholms stad

Lådkameran, Bandhagen, Stockholms stad Lådkameran, Bandhagen, Stockholms stad Nya flerbostadshus, underlag till detaljplan Utrednings PM Geoteknik Markförhållanden och grundläggning 2018-03-20 Författare: Beställare: Beställarens projektnummer:

Läs mer

Detaljplan PM Geoteknisk utredning

Detaljplan PM Geoteknisk utredning Del av Mjölkeröd 1:1 Tanums kommun Detaljplan PM Geoteknisk utredning Datum: 2008-05-28 Uppdrag: 2260044 Handläggare: Axel Josefson Granskad av: Henrik Lundström Affärsområde Syd Postadress Besöksadress

Läs mer

PM GEOTEKNIK. Uppdrag: Uppdragsnummer: Datum: Ändringshistorik för mall. Asknäs bussgata. Datum Version Beskrivning

PM GEOTEKNIK. Uppdrag: Uppdragsnummer: Datum: Ändringshistorik för mall. Asknäs bussgata. Datum Version Beskrivning Uppdrag: Asknäs bussgata Uppdragsnummer: 2175047 Datum: Ansvarig: Tassos Mousiadis Handläggare: Tassos Mousiadis Ändringshistorik för mall Datum Version Beskrivning 1 (8) undersökningsrapport rev.docx

Läs mer

Masugnen 7, Bromma, Stockholms stad

Masugnen 7, Bromma, Stockholms stad Programhandling Masugnen 7, Bromma, Markförhållanden och grundläggning Stockholm 2015-10-23 Beställare: JM AB Projektbeteckning: P.067095.1.7 Structor Geoteknik Stockholm AB Uppdragsansvarig: Malin Lund

Läs mer

PM GEOTEKNIK (PM/GEO) LÖVDUNGEN, HUDDINGE

PM GEOTEKNIK (PM/GEO) LÖVDUNGEN, HUDDINGE PM GEOTEKNIK (PM/GEO) LÖVDUNGEN, HUDDINGE SLUTRAPPORT 2016-04-29 SENASTE REVIDERAD 2017-12-11 UPPDRAG 269328, Lövdungen Geo och Miljö Titel på rapport: PM GEOTEKNIK (PM/GEO) Status: SLUTRAPPORT Datum:

Läs mer

PM Geoteknik. Kv Elektronen 5, Sollentuna. Lindbäcks Bygg AB Uppdragsnummer: 4371. Datum: 2015-06-16 Rev:

PM Geoteknik. Kv Elektronen 5, Sollentuna. Lindbäcks Bygg AB Uppdragsnummer: 4371. Datum: 2015-06-16 Rev: Iterio AB Östgötagatan 12 116 25 Stockholm 08 410 363 00 info@iterio.se www.iterio.se PM Geoteknik Kv Elektronen 5, Sollentuna Lindbäcks Bygg AB Uppdragsnummer: 4371 Upprättad av: Datum: 2015-06-16 Rev:

Läs mer

Delområde bebyggelse Söderhamn

Delområde bebyggelse Söderhamn SÖDERHAMNS KOMMUN Delområde bebyggelse Söderhamn PM Geoteknik för detaljplan 2018-10-23 1 10272962 Delområde bebyggelse Söderhamn DELOMRÅDE BEBYGGELSE SÖDERHAMN PM Geoteknik för detaljplan KUND Söderhamns

Läs mer

PM Geoteknik. Beskrivning av geotekniska förhållanden samt grundläggningsrekommendationer. Norra Rosendal, Uppsala 2014-05-22

PM Geoteknik. Beskrivning av geotekniska förhållanden samt grundläggningsrekommendationer. Norra Rosendal, Uppsala 2014-05-22 Beskrivning av geotekniska förhållanden samt grundläggningsrekommendationer 2014-05-22 Kund Uppsala kommun UPK 5100 Ansvar 18011 Box 1023 751 40 UPPSALA Germund Landqvist Tel: 018 727 40 05 Konsult WSP

Läs mer

Trädgårdsstaden i Bro, Upplands-Bro kommun

Trädgårdsstaden i Bro, Upplands-Bro kommun Stockholm Beställare: Riksbyggen Structor Mark Stockholm AB Uppdragsansvarig: Christof Ågren Teknikansvarig geoteknik: Anna Grahn Structor Mark Stockholm AB, Solnavägen 4, 113 65 Stockholm, Org nr: 55

Läs mer

Masugnen 5, Ulvsunda industriområde, Stockholms stad

Masugnen 5, Ulvsunda industriområde, Stockholms stad Programhandling Masugnen 5, Ulvsunda Markförhållanden och grundläggning Stockholm 2015-10-23 Beställare: Skanska Nya Hem Projektbeteckning: 54620-71056-9910 Structor Geoteknik Stockholm AB Uppdragsansvarig:

Läs mer

1. Objekt och uppdrag. 2. Underlag. 3. Utförda undersökningar

1. Objekt och uppdrag. 2. Underlag. 3. Utförda undersökningar Innehållsförteckning 1. Objekt och uppdrag... 3 2. Underlag... 3 3. Utförda undersökningar... 3 4. Befintliga förhållanden... 4 4.1. Allmänt... 4 4.2. Topografi... 4 4.3. Befintliga konstruktioner... 4

Läs mer

PM Geoteknik PM GEOTEKNIK. Översiktlig geoteknisk utredning för detaljplan. Medaljongen 3 och del av Solberga 2:1. Uppdragsnummer:

PM Geoteknik PM GEOTEKNIK. Översiktlig geoteknisk utredning för detaljplan. Medaljongen 3 och del av Solberga 2:1. Uppdragsnummer: Author Karin Linderholm Phone +46 10 505 00 00 Mobile +46725759180 E-mail karin.linderholm@afconsult.com Date 2014-12-19 Project ID 701863 Client Skolfastigheter i Stockholm AB PM Geoteknik Översiktlig

Läs mer

TORSVIKSOMRÅDET, HÄRNÖSAND

TORSVIKSOMRÅDET, HÄRNÖSAND RAPPORT PM-GEOTEKNIK TORSVIKSOMRÅDET, HÄRNÖSAND SLUTRAPPORT 2017-06-02 UPPDRAG 273292, Geoteknisk undersökning, Torsviksområdet Härnösand Titel på rapport: PM Geoteknik Status: Slutrapport Datum: 2017-06-02

Läs mer

Uppdragsnummer

Uppdragsnummer Vårt datum 2015-10-21 Vår referens Geoteknik, Victor Stenberg Uppdragsnummer 10019316 PM Geoteknik Huge fastigheter AB Tomtbergaskolan Uppdragsnummer: 10019316 PROJEKTERINGSUNDERLAG Stockholm den 21 oktober

Läs mer

ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING FÖR DAGGKÅPAN 2 M.FL. YSTAD KOMMUN. PM GEOTEKNIK

ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING FÖR DAGGKÅPAN 2 M.FL. YSTAD KOMMUN. PM GEOTEKNIK ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING FÖR DAGGKÅPAN 2 M.FL. YSTAD KOMMUN. PM GEOTEKNIK 2 APRIL 2015 Upprättad av: Granskad av: Magnus Palm Fredrik Griwell Innehållsförteckning 1 Objekt... 3 2 Utförda undersökningar

Läs mer

ÅRE ÖSTRA FASTIGHETER AB PM GEOTEKNIK. Detaljplan Så 8:4, 2:11 och 2:

ÅRE ÖSTRA FASTIGHETER AB PM GEOTEKNIK. Detaljplan Så 8:4, 2:11 och 2: ÅRE ÖSTRA FASTIGHETER AB PM GEOTEKNIK Detaljplan Så 8:4, 2:11 och 2:91 2018-11-14 PM GEOTEKNIK Detaljplan Så 8:4, 2:11 och 2:91 KUND ÅRE ÖSTRA FASTIGHETER AB KONSULT WSP Samhällsbyggnad Box 758 851 22

Läs mer

Östhamra 1:15, Björnö, Norrtälje kommun

Östhamra 1:15, Björnö, Norrtälje kommun Östhamra 1:15, Björnö, Norrtälje Stockholm 2016-10-26_rev.2017-01-23 Beställare: Villamarken exploatering AB Beställarens projektnummer: - Structor Geoteknik Stockholm AB Uppdragsansvarig: Anna Grahn Handläggare:

Läs mer

HÄRRYDA KOMMUN Detaljplan för skola i Hindås

HÄRRYDA KOMMUN Detaljplan för skola i Hindås HÄRRYDA KOMMUN Detaljplan för skola i Hindås Teknisk PM/ Geoteknik Planeringsunderlag Göteborg 2017-10-03 Structor Mark Göteborg AB Projektbenämning: Skola i Hindås Uppdragsansvarig: Jimmy Aradi (JAi)

Läs mer

Kv. Brädgården 1 och 3, Kungshagen, Nyköpings kommun

Kv. Brädgården 1 och 3, Kungshagen, Nyköpings kommun Detaljplaneunderlag Kv. Brädgården 1 och 3, Kungshagen, Nyköpings Markförhållanden och Stockholm 2017-05-10 Beställare: Bilcenterfastigheter i Sörmland AB Beställarens projektnummer: Structor Geoteknik

Läs mer

PROJEKTERINGSUNDERLAG GEOTEKNIK KVARTERET BOLLEN

PROJEKTERINGSUNDERLAG GEOTEKNIK KVARTERET BOLLEN PROJEKTERINGSUNDERLAG GEOTEKNIK KVARTERET BOLLEN 2015-09-29 Uppdrag: 258874, Kv Bollen, Solna Titel på rapport: Projekteringsunderlag geoteknik Status: Projekteringsunderlag Datum: 2015-09-29 Medverkande

Läs mer

CANNINGOMRÅDET STRÖMSTAD KOMMUN. Sammanfattning av översiktlig geoteknisk undersökning. PM, Geoteknik

CANNINGOMRÅDET STRÖMSTAD KOMMUN. Sammanfattning av översiktlig geoteknisk undersökning. PM, Geoteknik PM Vår referens/nr 139223 CANNINGOMRÅDET STRÖMSTAD KOMMUN Sammanfattning av översiktlig geoteknisk undersökning PM, Geoteknik G:\\GoI\Uppdrag Gbg\139223 Canningområdet\Text\Canningområdet PM sammanfattning

Läs mer

PM/GEOTEKNIK Uppdrags nr: Datum:

PM/GEOTEKNIK Uppdrags nr: Datum: PM/GEOTEKNIK Uppdrags nr: 114-053 Datum: 2015-06-24 NY- OCH TILLBYGGNAD AV BOSTÄDER KOSMOSGATAN, BERGSJÖN GÖTEBORGS STAD Rev: Datum: TELLSTEDT I GÖTEBORG AB Avd geoteknik och mätteknik Handläggare: Thomas

Läs mer

Iterio AB Östgötagatan Stockholm

Iterio AB Östgötagatan Stockholm Iterio AB Östgötagatan 12 116 25 Stockholm 08 410 363 00 info@iterio.se www.iterio.se PM Geoteknik Värdering av grundläggningsförutsättningar för bostadsbebyggelse Kv. Fabriken 14, Huddinge HSB Bostad

Läs mer

Geotekniskt PM 1. Del av Snöstorp 19:79 och 19:80 samt hela 19:82, Halmstad Kommun Översiktlig geoteknisk undersökning för detaljplan 2013-03-01

Geotekniskt PM 1. Del av Snöstorp 19:79 och 19:80 samt hela 19:82, Halmstad Kommun Översiktlig geoteknisk undersökning för detaljplan 2013-03-01 Geotekniskt PM 1 hela 19:82, Halmstad Kommun 2013-03-01 Upprättad av: Fredrik Stenfeldt Granskad av: Sven-Åke Öhman Godkänd av: Fredrik Stenfeldt GEOTEKNISKT PM 1 för detaljplan hela 19:82, Halmstad Kommun

Läs mer

Översiktlig geoteknisk undersökning PM Geoteknik Hasselbacken, Tyresö

Översiktlig geoteknisk undersökning PM Geoteknik Hasselbacken, Tyresö 1(6) Översiktlig geoteknisk undersökning PM Geoteknik Hasselbacken, Tyresö Datum: 2012-03-27 Beställare: Ebab Projektutveckling Uppdragsnummer: 241029 Uppdragsansvarig: Per Hedman Uppdragsledare Granskare

Läs mer

HÖKERUM BYGG AB Kv. Skansen Ulricehamns kommun

HÖKERUM BYGG AB Kv. Skansen Ulricehamns kommun Kv. Skansen Ulricehamns kommun Teknisk PM Geoteknik Göteborg 2017-08-18 Structor Mark Göteborg AB Projektbenämning: Skansen Ulricehamn Uppdragsansvarig: Johan Bengtsson Handläggning: Johan Bengtsson (JBn)

Läs mer

ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING SAMT RADONMÄTNING AVSEENDE NY DETALJPLAN

ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING SAMT RADONMÄTNING AVSEENDE NY DETALJPLAN PM GEOTEKNIK KARLSTADS KOMMUN Karlstad Del av Dingelsundet 2:21 UPPDRAGSNUMMER 2337151100 ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING SAMT RADONMÄTNING AVSEENDE NY DETALJPLAN UTREDNINGSUNDERLAG 2017-02-23 KARLSTAD

Läs mer

PM GEOTEKNIK ALBY TORGHUS

PM GEOTEKNIK ALBY TORGHUS PM GEOTEKNIK ALBY TORGHUS 2016-08-30 UPPDRAG 269343, Nybyggnation Alby Centrum Titel på rapport: Alby torghus Status: Datum: 2016-08-30 MEDVERKANDE Beställare: Kontaktperson: Botkyrkabyggen Ulf Viktorsson

Läs mer

NACKA KOMMUN Neglinge 2:1, nybyggnad för handel. PM Geoteknik UNDERLAG FÖR DETALJPLAN 2012-09-02

NACKA KOMMUN Neglinge 2:1, nybyggnad för handel. PM Geoteknik UNDERLAG FÖR DETALJPLAN 2012-09-02 NACKA KOMMUN Neglinge 2:1, nybyggnad för handel PM Geoteknik UNDERLAG FÖR DETALJPLAN 2012-09-02 Upprättat av: Hakan Güner Granskad av: Erik Westerberg Godkänd av: Anders Rydberg NACKA KOMMUN Neglinge 2:1,

Läs mer

Barkarbystaden II, Järfälla kommun

Barkarbystaden II, Järfälla kommun Bilaga 2.4 Barkarbystaden II, Järfälla kommun Underlag för miljödomsansökan Beräknings PM Geoteknik Släntstabilitet Stockholm 17--19 Beställare: Järfälla kommun Beställarens projektnummer: - Structor Geoteknik

Läs mer

PM Geoteknik. Sjödalsbacken. Bonava AB Uppdragsnummer: Datum: Rev: Datum: Rev: Granskad av: Jonas Jonsson

PM Geoteknik. Sjödalsbacken. Bonava AB Uppdragsnummer: Datum: Rev: Datum: Rev: Granskad av: Jonas Jonsson Iterio AB Östgötagatan 12 116 25 Stockholm 08 410 363 00 info@iterio.se www.iterio.se PM Geoteknik Sjödalsbacken Bonava AB Uppdragsnummer: 4554 Upprättad av: Johan Wagenius Datum: 2016-10-17 Rev: Granskad

Läs mer

SOTENÄS KOMMUN ÖSTORM. Detaljplan. Geoteknisk utredning

SOTENÄS KOMMUN ÖSTORM. Detaljplan. Geoteknisk utredning SOTENÄS KOMMUN ÖSTORM Detaljplan Geoteknisk utredning PM angående markförhållanden och grundläggningsförutsättningar Planeringsunderlag Göteborg 2006-08-31 Ärende nr. 06-142 Handläggare Jan-Ove Gustafsson/Mattias

Läs mer

PM Geoteknik. Planerad anläggning av flerbostadshus. Tyresö kommun. Upprättad av: Maykel Birhane. Granskad av: Joakim Alström

PM Geoteknik. Planerad anläggning av flerbostadshus. Tyresö kommun. Upprättad av: Maykel Birhane. Granskad av: Joakim Alström Planerad anläggning av flerbostadshus BoCenter Byggtjänst AB Södergården, Näsby 4:394-396 Tyresö kommun Uppdragsnummer: 10220758 Upprättad av: Maykel Birhane Granskad av: Joakim Alström Uppdragsnr: 10220758

Läs mer

PM-GEOTEKNIK. Karlstad. Färjestadsskolan KARLSTADS KOMMUN NY DETALJPLAN GEOTEKNISKT UNDERSÖKNING UPPDRAGSNUMMER

PM-GEOTEKNIK. Karlstad. Färjestadsskolan KARLSTADS KOMMUN NY DETALJPLAN GEOTEKNISKT UNDERSÖKNING UPPDRAGSNUMMER KARLSTADS KOMMUN Karlstad. Färjestadsskolan UPPDRAGSNUMMER 12705083 NY DETALJPLAN GEOTEKNISKT UNDERSÖKNING CRISTOFFER SCHNELZER / TOMAS NORDLANDER Sweco Civil AB Karlstad Geoteknik Sweco Sandbäcksgatan

Läs mer

PM Planeringsunderlag Geoteknik Stretered 1:191, Mölndal stad Mölndal stad

PM Planeringsunderlag Geoteknik Stretered 1:191, Mölndal stad Mölndal stad stad Mölndal stad 2014-12-05 Upprättad av: Sven Devert Granskad av: Ulrika Isacsson Uppdragsnr: 10204627 Stretered 1:191 Mölndal stad Kund Mölndal Stad Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Konsult WSP

Läs mer

Geoteknisk utredning PM Planeringsunderlag. Detaljplan Malmgården Flässjum 1:7, 1:8 och 1:34 Bollebygd Kommun 2011-03-25

Geoteknisk utredning PM Planeringsunderlag. Detaljplan Malmgården Flässjum 1:7, 1:8 och 1:34 Bollebygd Kommun 2011-03-25 Detaljplan Malmgården Flässjum 1:7, 1:8 och 1:34 Bollebygd Kommun 2011-03-25 Upprättad av: Sara Jorild Granskad av: Michael Engström Uppdragsnr: 10148220 Detaljplan Malmgården Flässjum 1:7, 1:8 och 1:34

Läs mer

Geoteknisk undersökning: PM beträffande detaljplan

Geoteknisk undersökning: PM beträffande detaljplan Sverigehuset AB Kv Stiernhielm, Mölndal Kv Stiernhielm PM beträffande detaljplan 2007-12-20 1(6) PM beträffande detaljplan Beställare: Sverigehuset AB Jan Madås Stigbergsliden 7 414 63 Göteborg Konsult:

Läs mer

PM GEOTEKNIK. DP Brandberget, Haninge HANINGE KOMMUN SWECO CIVIL AB LINKÖPING GEOTEKNIK UPPDRAGSNUMMER

PM GEOTEKNIK. DP Brandberget, Haninge HANINGE KOMMUN SWECO CIVIL AB LINKÖPING GEOTEKNIK UPPDRAGSNUMMER HANINGE KOMMUN DP Brandberget, Haninge UPPDRAGSNUMMER 2180985 2016-11-18 SWECO CIVIL AB LINKÖPING GEOTEKNIK HANDLÄGGARE: TOMMY OLAUSSON GRANSKARE: PÄR AXELSSON 1 (7) Sweco Repslagaregatan 4 581 04 LINKÖPING

Läs mer

PM GEOTEKNIK. Anna Norder. Segersby 2 Miljö och geoteknik. Tassos Mousiadis (6) UPPDRAG UPPDRAGSLEDARE DATUM UPPRÄTTAD AV UPPDRAGSNUMMER

PM GEOTEKNIK. Anna Norder. Segersby 2 Miljö och geoteknik. Tassos Mousiadis (6) UPPDRAG UPPDRAGSLEDARE DATUM UPPRÄTTAD AV UPPDRAGSNUMMER UPPDRAG Segersby 2 Miljö och geoteknik UPPDRAGSNUMMER 1156429100 UPPDRAGSLEDARE Anna Norder UPPRÄTTAD AV Tassos Mousiadis DATUM 2016-12-17 Handläggare Tassos Mousiadis Granskare Lars Engvall -14 S w e

Läs mer

PM GEOTEKNIK (PMGEO) KARLBERG, STOCKHOLM VÄG OCH VA INGENGÖRERNA I SVERIGE AB SWECO CIVIL AB VÄSTERÅS PROJEKTERINGSUNDERLAG UPPDRAGSNUMMER 2174880 000

PM GEOTEKNIK (PMGEO) KARLBERG, STOCKHOLM VÄG OCH VA INGENGÖRERNA I SVERIGE AB SWECO CIVIL AB VÄSTERÅS PROJEKTERINGSUNDERLAG UPPDRAGSNUMMER 2174880 000 VÄG OCH VA INGENGÖRERNA I SVERIGE AB UPPDRAGSNUMMER 2174880 000 PROJEKTERINGSUNDERLAG SWECO CIVIL AB VÄSTERÅS ELIN THORSSELL Sweco INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Objekt 1 2 Planerad bebyggelse 2 3 Underlag för

Läs mer

Västerråda 2:25 m.fl Mellerud Detaljplan Geoteknik Utvärderingar, beräkningar och bedömningar PM 2011-11-03 Arb.nr: U11084

Västerråda 2:25 m.fl Mellerud Detaljplan Geoteknik Utvärderingar, beräkningar och bedömningar PM 2011-11-03 Arb.nr: U11084 Västerråda 2:25 m.fl Mellerud Detaljplan Geoteknik Utvärderingar, beräkningar och bedömningar PM 2011-11-03 Arb.nr: U11084 Uddevalla 2011-11-03 Bohusgeo AB Tobias Thorén Uppdragsansvarig tobias@bohusgeo.se

Läs mer

RAPPORT. Brunnsäng 1:1 SÖDERTÄLJE KOMMUN STOCKHOLM/GEOTEKNIK TEKNISKT PM GEOTEKNIK UPPDRAGSNUMMER PROJEKTERINGSUNDERLAG

RAPPORT. Brunnsäng 1:1 SÖDERTÄLJE KOMMUN STOCKHOLM/GEOTEKNIK TEKNISKT PM GEOTEKNIK UPPDRAGSNUMMER PROJEKTERINGSUNDERLAG SÖDERTÄLJE KOMMUN Brunnsäng 1:1 UPPDRAGSNUMMER 2177001000 TEKNISKT PM GEOTEKNIK STOCKHOLM/GEOTEKNIK VICTOR STENBERG Innehållsförteckning 1 Uppdrag och syfte 2 2 Underlag 2 3 Objekt 2 3.1 Befintliga förhållanden

Läs mer

Del av Kännestorp 2:25 Spekeröd, Stenungsunds kommun Detaljplan för förskola Geoteknik Utvärderingar och bedömningar PM Arb.

Del av Kännestorp 2:25 Spekeröd, Stenungsunds kommun Detaljplan för förskola Geoteknik Utvärderingar och bedömningar PM Arb. Del av Kännestorp 2:25 Spekeröd, Stenungsunds kommun Detaljplan för förskola Geoteknik Utvärderingar och bedömningar PM 2011-11-09 Arb.nr: U11086 Uddevalla 2011-11-09 Bohusgeo AB Bengt Leking Uppdragsansvarig

Läs mer

NCC Boende AB. Norra Sigtuna Stad 2013-11-04. Förstudie Geoteknik. Uppdragsnummer: 7178448. Norra Sigtuna Stad

NCC Boende AB. Norra Sigtuna Stad 2013-11-04. Förstudie Geoteknik. Uppdragsnummer: 7178448. Norra Sigtuna Stad NCC Boende AB Norra Sigtuna Stad Förstudie Geoteknik 2013-11-04 Uppdragsnummer: 7178448 Norra Sigtuna Stad Uppgifter om dokumentet: Beställare, Slutkund Objekt NCC Boende AB Norra Sigtuna Stad Handlingens

Läs mer

PLANERINGSUNDERLAG GEOTEKNIK ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING LÅNGAVEKA 3:21, FALKENBERGS KOMMUN

PLANERINGSUNDERLAG GEOTEKNIK ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING LÅNGAVEKA 3:21, FALKENBERGS KOMMUN PLANERINGSUNDERLAG GEOTEKNIK ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING LÅNGAVEKA 3:21, FALKENBERGS KOMMUN Bild: Google maps UPPRÄTTAD: Upprättad av Granskad av Godkänd av Jesper Härling Fredrik Andersson Fredrik

Läs mer

Tumba skog, Botkyrka kommun

Tumba skog, Botkyrka kommun Tumba skog, Botkyrka Stockholm Beställare: Rödstu Hage Projekt AB Structor Geoteknik Stockholm AB Uppdragsansvarig: Anna Grahn Handläggare: Madelene Sundin Structor Geoteknik Stockholm AB, org nr: 55 69

Läs mer

PM Geoteknik. Upplands-Bro. Galoppbana. Projekteringsunderlag. Förhandskopia

PM Geoteknik. Upplands-Bro. Galoppbana. Projekteringsunderlag. Förhandskopia Upplands-Bro Galoppbana Projekteringsunderlag Förhandskopia 2012-10-08 Galoppbana Upplands-Bro Datum Förhandskopia 2012-10-08 Uppdragsnummer 61191250147 Utgåva/Status Projekteringsunderlag Mats Oscarsson

Läs mer

Del av kv Sjöjungfrun 2 och 3 Is och evenemangsarena, Gällivare. PM Geoteknik, översiktlig undersökning Systemhandling Rev

Del av kv Sjöjungfrun 2 och 3 Is och evenemangsarena, Gällivare. PM Geoteknik, översiktlig undersökning Systemhandling Rev Del av kv Sjöjungfrun 2 och 3, översiktlig undersökning Systemhandling 2015-05-26 Rev 2015-08-11 Upprättad av: Tobias Lundström Granskad av: Göran Pyyny Del av kv Sjöjungfrun 2 och 3, Systemhandling 2015-05-26

Läs mer

PROJEKTERINGS PM/GEOTEKNIK

PROJEKTERINGS PM/GEOTEKNIK RIKSHEM AB 218107 PROJEKTERINGS PM GEOTEKNIK SWECO CIVIL AB LINKÖPING GEOTEKNIK HANDLÄGGARE: EMMA BACKTEMAN GRANSKARE: MAGNUS STRÖMHAG Innehållsförteckning 1 OBJEKT... 1 2 ÄNDAMÅL... 1 3 UNDERLAG FÖR PROJEKTERINGEN...

Läs mer

Stora Sköndal Konsekvensbeskrivning Geoteknik

Stora Sköndal Konsekvensbeskrivning Geoteknik Handläggare Mikael Johansson Tel 010-505 04 42 Mobil 072-219 15 48 E-post mikael.a.johansson@afconsult.com Datum 2016-12-05 Rev 2019-03-12 Projekt-ID 719324 Kund Stiftelsen Stora Sköndal Stora Sköndal

Läs mer

ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING

ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING Datum Uppdragsnummer 2016-11-21 16 416 REV.2016-12-05 VÄSTERÅS KOMMUN VÄSTERÅS SÖDRA KÄLLTORP BOSTADSOMRÅDE ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING VÄSTERÅS SÖDRA KÄLLTORP BOSTADSOMRÅDE ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK

Läs mer

RAPPORT PROVAB AB ÄLDREBOENDE HEFFNERSGÅRDEN NYBYGGNAD PROJEKTERINGS PM/GEOTEKNIK (PMGEO) Uppdragsnummer: 2454544000 DEL I BYGGHANDLING 2014-08-05

RAPPORT PROVAB AB ÄLDREBOENDE HEFFNERSGÅRDEN NYBYGGNAD PROJEKTERINGS PM/GEOTEKNIK (PMGEO) Uppdragsnummer: 2454544000 DEL I BYGGHANDLING 2014-08-05 repo002.docx 2013-06-14 PROVAB AB NYBYGGNAD Uppdragsnummer: 2454544000 PROJEKTERINGS PM/GEOTEKNIK (PMGEO) SWECO CIVIL AB ROBERT JONASSON Sweco repo002.docx 2013-06-14 Innehållsförteckning 1 Objekt 2 2

Läs mer

Tekniskt PM Geoteknik

Tekniskt PM Geoteknik 17U32497 Tekniskt PM Geoteknik Danderyds kommun, Stocksund Ståthållaren 4 Strandbodgatan 1, Uppsala. Hornsgatan 174, Stockholm. Växel 010-211 80 00. bjerking.se Sida 1 (4) Tekniskt -PM Geoteknik Uppdragsnamn

Läs mer

Kämpersvik. Tanums kommun Detaljplan. Geoteknik. Utvärderingar, beräkningar och bedömningar PM ersätter PM och PM

Kämpersvik. Tanums kommun Detaljplan. Geoteknik. Utvärderingar, beräkningar och bedömningar PM ersätter PM och PM Tel. 0522-946 50 Kämpersvik Tanums kommun Detaljplan Geoteknik Utvärderingar, beräkningar och bedömningar PM 2012-10-18 ersätter PM 2009-10-16 och PM 2010-05-25 Arb.nr U06030-1 Uddevalla 2012-10-18 Bohusgeo

Läs mer