Behandlingsprocess. Internetbaserad KBT IKBT. Landstinget Sörmland

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Behandlingsprocess. Internetbaserad KBT IKBT. Landstinget Sörmland"

Transkript

1 Landstingets ledningsstab Hälsovalsstaben D A T U M D I A R I E N R Behandlingsprocess Internetbaserad KBT IKBT Landstinget Sörmland SID 1(13)

2 Landstingets ledningsstab Hälsovalsstaben D A T U M D I A R I E N R Innehåll 1 Huvudflöde Remittering/egenanmälan Behandlaren kontaktar patienten Aktivera självskattningsformulär Registrera mående i SOB för patienten 3 4 Inför bedömningsbesök Bedömningsbesöket Behandlaren startar upp behandlingen Fortsatt behandling Behandlings-tänk Journalföring vid internetbehandling Boka avslutningssamtal Avslutningssamtal Vidmakthållande Eftermätning, 3 månader Avslutning av moment i SOB Gallring av data SID 2(13)

3 Landstingets ledningsstab Hälsovalsstaben D A T U M D I A R I E N R 1 HUVUDFLÖDE REMITTERING/EGENANMÄLAN Pat kont VC/Behandlare och överenskommer Behandlaren får internremiss i NCS Cross eller på annat överenskommet sätt. 2 BEHANDLAREN KONTAKTAR PATIENTEN Kontakten kan ske via 1177/MVK (om patienten själv tagit kontakt den vägen), telefon eller brev. Gör en grov bedömning om internetbehandling alls kan vara ett rimligt alternativ för patienten. Boka tid för bedömningssamtal. 3 AKTIVERA SJÄLVSKATTNINGSFORMULÄR REGISTRERA MÅENDE I SOB FÖR PATIENTEN Välj i Stöd och behandlingsplattformen (SOB)att starta ett nytt moment, så som visat på bilden nedanför. Så fort som du startat momentet så kommer första bedömningsdelen att vara aktiverad för patienten. Kommande veckoskattningar behöver du aktivera som enskilda moduler. Gå in under fliken Mina Fyll i personnummer Bekräfta att det är rätt person som ska startas upp i momentet. SID 3(13)

4 Tilldela momentet Registrera mående samt därefter behandlare (dig själv). Klicka på starta nytt moment Därefter får patienten direkt tillgång till bedömningsformulären. 4 INFÖR BEDÖMNINGSBESÖK Titta igenom patientens ifyllda självskattningsformulär. Under fliken Resultat ser du totalsumman som patienten har skattat. För att se patientens ifyllda självskattning; klicka på datumet på ifyllt formulär under resultatfliken. Ett annat sätt att se patientens ifyllda självskattning är att under Hanterafliken: o Scrolla ner till Mätbatterier, klicka på pilen till höger o Klicka på pilen vid pågående mätningar eller historik (beroende på om du satt modulen som avklarad eller om den fortfarande är aktuell). o Klicka sen på respektive formulär. Se bild nedan. SID 4(13)

5 Läs relevanta delar i journalen samt titta på medicinlistan. 5 BEDÖMNINGSBESÖKET Använd Bedömningsguiden för stöd i avgörandet om patienten passar för behandlingen eller ej. Journalför samt KVÅ-koda AU009 klinisk bedömning av psykiskt tillstånd. Ytterligare stöd för journalskrivandet vid bedömning finns i Bedömningsguiden. Stäm av med läkare vid behov (gäller vårdcentraler) enligt vårdenhetens rutin. 6 BEHANDLAREN STARTAR UPP BEHANDLINGEN Gör så här för att starta upp en behandling i SOB: Klicka på fliken Mina. Starta upp det program som är aktuellt genom att klicka på starta nytt moment eller starta moment, fyll i personnummer (och välj moment om det behövs). SID 5(13)

6 Klicka sedan på gröna knappen starta nytt moment / starta moment Nu har du startat ett behandlingsprogram åt patienten. Nästa steg är att dela ut en veckomätning: Klicka på den aktuella patienten i listan under Registrera mående Aktivera en veckomätning genom att klicka i rutan Sätt till aktuell under rubriken Kommande moduler. Du kan samtidigt klicka i rutan Sätt till avklarad under rubriken Aktuella moduler, om patienten har en mätning som hen fyllt i färdigt. I fortsättningen går du in på patienten i Registrera mående varje vecka i samband med att du tilldelar ny behandlingsmodul, så att du kan följa patientens mående. När patienten i samband med nästa behandlingstillfälle fyllt i veckomätningen, så klicka i Sätt till avklarad för den ifyllda veckomätningen, och klicka i Sätt till aktuell för att dela ut en ny veckomätning. I uppstarten av en behandling ska du också skicka ett välkomstmeddelande till patienten: Skapa Välkomstmeddelande till patient och skicka som Meddelande (under fliken Meddelanden i behandlingsprogrammet) till patienten. SID 6(13)

7 Klicka på den aktuella patienten i listan under behandlingsprogrammet. Gå till fliken Meddelande. Börja med att Skapa ny konversation. Skriv rubrik och kopiera sedan in meddelandet i konversationsrutan. Journalför i NCS-Cross samt KVÅ-koda med relevant diagnoskod samt DU011 för KBT (ZV044 för internetbehandling används endast i samband med besök över internet ). Ändra så att det blir rätt namn på behandlingsprogram, rätt antal moduler och veckor samt dag patienten ska göra klart och dag när du planerar att följa upp. Fyll i ditt namn längst ner Boka in patientens alla internetbehandlingstillfällen i din tidbok NCS Cross. Välj kontaktform Administration och kontaktorsak KBT enligt bilden nedan. SID 7(13)

8 7 FORTSATT BEHANDLING Ge patienten tillgång till nya moduler i behandlingsprogrammet och veckomätning i Registrera mående i takt med att hen arbetar på. Om patienten ej har skickat meddelande till dig på avsatt tid och/eller inte har arbetat med sina hemuppgifter; skicka ett meddelande, om inget svar inom ett par dagar ta kontakt via telefon. Ge ej tillgång till ny modul om patienten inte är godkänd på den nuvarande. Föreslå istället att hen arbetar på med den nuvarande modulen och att ni hjälps åt att problemlösa om det är några svårigheter. Vid frågor övriga tider (förutom er överenskomna) svara kort, om möjligt inom 48 timmar. SID 8(13)

9 8 BEHANDLINGS-TÄNK Nedan kommer några sammafattande punkter avseende behandlingstänk. Kommentera hemuppgiften/arbetsbladen. Svara på frågor Validera känslor/upplevelser Jag förstår att arbetet med behandlingen kan kännas jobbigt Vad roligt att du känner att det går framåt och att du gör mer av de saker som är viktiga för dig i ditt liv. Peppa patienten Jag vet att det kan kännas jobbigt att göra saker som man är rädd för. Min erfarenhet är att det för de allra flesta vänder, och att många känner sig betydligt mer nöjda med sina liv efter att ha tagit sig igenom en del krävande uppgifter som exempelvis Visa intresse för det personliga som patienten skrivit och spegla det Vad härligt att läsa att du tycker att närvaroövningen hjälper dig och ger mer energi! Intressant att du har kommit att tänka på nya saker som kan påverka din ångest. Jag tycker att det låter som en bra idé att du vill dra ner på cigaretterna kvällstid Dela med dig av dina personliga reflektioner/känslor Kul att du tycker det går framåt! Det är fint att se att du lägger tid och engagemang på att förbättra din livssituation och ditt långsiktiga mående. Uppmuntra patientens självständighet och att patienten kan själv. Det ser jättebra ut, du jobbar på så bra att jag inte har så mycket att kommentera Om patienten tycker det känns tungt/svårt/trögt: Bekräfta de känslorna och belys samtidigt framsteg. 9 JOURNALFÖRING VID INTERNETBEHANDLING Journalför kort i NCS Cross om innehåll och fortsatt behandling när du har aktiverat ny modul till din patient. SID 9(13)

10 Om allt löper på enligt plan kan det räcka att använda frastexter (läggs upp av samordnaren) för dokumentationen. Gör ändringar/tillägg om avvikelser/observandum behöver läggas till. Sätt diagnos (endast obligatoriskt för psykologer), samma som vid bedömningssamtalet, samt KVÅ-koda. Huvuddiagnos, t. ex. f419, kvåkod DU011 samt ZV044. Se exempel nedan: 10 BOKA AVSLUTNINGSSAMTAL När behandlingen börjar närma sig sitt slut bokas ett avslutningssamtal med patienten. Dela ut och be patienten fylla i slutmätningsformulären i Registrera mående innan besöket. 11 AVSLUTNINGSSAMTAL Utför klinisk bedömning av patientens tillstånd. Symtomreduktion? Uppfyller fortfarande diagnoskriterierna? Uppnådda beteendemål? Om patienten inte har fått så mycket symtomreduktion, fokusera på att lyfta fram beteendemål och vikten av fortsatt arbete. SID 10(13)

11 Utvärdera tillsammans med patienten hur behandlingen gått. Kom överens om vidmakthållandeplanen. Förtydliga/konkretisera den vid behov. Ta ställning till ev. fortsatt vårdbehov. Informera om att det kommer påminnelser om att fylla i självskattningsformulär för eftermätning 3 mån Återkoppla till ev. remittent. Lägg gärna in någon form av påminnelse till dig själv (använd exempelvis bevakningsfunktionen i NCS Cross om att eftermätning 3 mån ska aktiveras för patienten om tre månader.) SID 11(13)

12 12 VIDMAKTHÅLLANDE Sätt behandlingen(obs! gäller ej registrera mående) i vidmakthållandeläge 90 dagar. Berätta för patienten att hen kan läsa/komma åt information men att hen inte har behandlarkontakt. 13 EFTERMÄTNING, 3 MÅNADER Aktivera patientens uppföljningsmätning ca 3 månader efter behandlingsavslut. Samma självskattningsformulär fylls i som vid bedömning/avslut. Patienten kan behöva en uppmuntran från dig att fylla i självskattningsformulären via telefon/brev. 14 AVSLUTNING AV MOMENT I SOB Avsluta registrera mående i SOB. Avsluta behandlingsprogrammet i SOB. SID 12(13)

13 OBS! Avslutade moment går ej att återaktivera. Gör så här: Välj aktuellt moment och gå längst ner på fliken Hantera Välj Avsluta (se bild) Välj Avslutningsorsak (momentet slutfört/behandlare avbryter moment/invånare avbryter moment/ändrad behandling/övrigt) Välj om du vill skicka ett meddelande till invånarens inkorg i 1177 (klicka annars ur rutan) Klicka på Avsluta 15 GALLRING AV DATA När ärendet är avslutat (efter vidmakthållandefas och 3- månadersuppföljning) meddelar du dataadministratören på din enhet som gallrar informationen i Stöd och behandling. SID 13(13)

Stöd och Behandling Regionalt Införandestöd Västra Götalandsregionen KBT på nätet. Vårdprocess Vuxna

Stöd och Behandling Regionalt Införandestöd Västra Götalandsregionen KBT på nätet. Vårdprocess Vuxna Stöd och Behandling Regionalt Införandestöd Västra Götalandsregionen 2019-05-22 KBT på nätet Vårdprocess Vuxna 2 Innehåll Vårdprocess patientens och mottagningens väg genom behandlingen... 3 Information

Läs mer

IKBT. Lathund för. Internetbaserad KBT. Dokumentation i NCS Cross ORG NR SID 1(17) Datum Hälsovalsstaben, PrimUS

IKBT. Lathund för. Internetbaserad KBT. Dokumentation i NCS Cross ORG NR SID 1(17) Datum Hälsovalsstaben, PrimUS Lathund för Dokumentation i NCS Cross Internetbaserad KBT IKBT ORG NR 232100-0032 SID 1(17) Innehållsförteckning SAMMANFATTNING... 3 VÅRDADMINISTRATIVA ÅTGÄRDER... 4 VÅRDDOKUMENTATION SKRIVA... 12 VÅRDDOKUMENTATION

Läs mer

INNEHÅLL ANVÄNDARMANUAL MIN VÅRDPLAN

INNEHÅLL ANVÄNDARMANUAL MIN VÅRDPLAN INNEHÅLL ANVÄNDARMANUAL MIN VÅRDPLAN Din roll som behandlare i Min vårdplan... 2 Logga in... 2 Behandlarvyn... 3 Slå på dina aviseringar... 3 Starta en vårdplan... 4 Så här använder du som behandlare vårdplanen...

Läs mer

Manual Invånare. Stöd och Behandling version 1.4. Stockholm, 2015-11-23

Manual Invånare. Stöd och Behandling version 1.4. Stockholm, 2015-11-23 Manual Invånare Stöd och Behandling version 1.4 Stockholm, 2015-11-23 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1. Stöd och behandling... 4 1.2. Roller och Behörigheter... 4 1.3. Förutsättning för att kunna vara aktiv

Läs mer

Manual Dataadministratör

Manual Dataadministratör Manual Dataadministratör Stöd och Behandling version 1.4 Stockholm, 2015-11-24 Innehåll 1. Inledning... 3 1.1. Plattformen för Stöd och behandling... 3 1.2. Roller och Behörigheter... 3 1.3. Förutsättning

Läs mer

Internetbaserad KBT-behandling, ikbt

Internetbaserad KBT-behandling, ikbt Internetbaserad KBT-behandling, ikbt Ann-Christin KarlsdotterRyttberg Leg. sjuksköterska/leg.psykoterapeut Mindfulnessinstruktör Steg 2 Deltagit i Piloten ikbt LTD sept 2014-dec 2015 och fortsatt att arbeta

Läs mer

Manual Invånare. Stöd och Behandling release 1.8. Stockholm,

Manual Invånare. Stöd och Behandling release 1.8. Stockholm, Manual Invånare Stöd och Behandling release 1.8 Stockholm, 2016-09-29 Revisionshistorik Version Författare Kommentar 0.1 Anni Axelsson Upprättat dokument 0.2 Anni Axelsson Uppdaterad utifrån förändringar

Läs mer

Sjukskrivningskollen Metodbok

Sjukskrivningskollen Metodbok Sjukskrivningskollen Metodbok Innehållsförteckning Bakgrund 3 Fördelar 3 Avgränsning 3 Övergripande principer för Sjukskrivningskollen 3 Riktlinjer för planering 4 Urval 4 Samtal och introduktion 4 Plattformen

Läs mer

Delegering i Procapita

Delegering i Procapita Manual Delegering i Procapita 2012-11-09 Innehåll 1 Delegering Sidan 3 2 Förnya delegering Sidan 7 3 Återkalla delegering Sidan 9 4 Personal Sidan 9 Sida 2 av 12 1 DELEGERING För regler och rutiner om

Läs mer

Starta program i utbildningsmiljön via Inera

Starta program i utbildningsmiljön via Inera Stöd och behandling Västra Götalandsregionen 2019-04-10 Starta program i utbildningsmiljön via Inera Stöd och behandlings utbildningsmiljö heter Designverktyget. Här kan du som vårdpersonal testa program

Läs mer

MANUAL INVÅNARE. Manual Invånare. Stöd och Behandling release 2018:3. Stockholm, sid 1 (17)

MANUAL INVÅNARE. Manual Invånare. Stöd och Behandling release 2018:3. Stockholm, sid 1 (17) Manual Invånare Stöd och Behandling release 2018:3 Stockholm, 2018-05-29 sid 1 (17) Revisionshistorik Release Version Författare Kommentar 0.1 Anni Axelsson Upprättat dokument 1.3 0.2 Anni Axelsson Uppdaterad

Läs mer

Anteckningar. 1.Dubbelklicka på Anteckningar. 2.Skriv din text i rutan. Spara. 4. Din text blir synlig här

Anteckningar. 1.Dubbelklicka på Anteckningar. 2.Skriv din text i rutan. Spara. 4. Din text blir synlig här Sida: 1 (8) När du loggar in kommer du till bilden, härifrån kan du skicka och ta emot meddelanden i en mailfunktion. Du kan göra egna anteckningar för påminna dig själv om ex viktiga möten. Du får en

Läs mer

Manual Invånaradministratör

Manual Invånaradministratör Manual Invånaradministratör Stöd och Behandling version 1.4 Stockholm, 2015-11-23 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1. Stöd och behandling... 4 1.2. Roller och Behörigheter... 4 1.3. Förutsättning för att kunna

Läs mer

Stöd och Behandling Regionalt införandestöd Västra Götalandsregionen Bedömningsguide. Inför uppstart av KBT på nätet vuxna

Stöd och Behandling Regionalt införandestöd Västra Götalandsregionen Bedömningsguide. Inför uppstart av KBT på nätet vuxna Stöd och Behandling Regionalt införandestöd Västra Götalandsregionen 2019-05-15 Bedömningsguide Inför uppstart av KBT på nätet vuxna 2 Innehåll Bedömning inför uppstart av KBT på nätet... 4 Förutsättningar

Läs mer

Manual för BPSD-register

Manual för BPSD-register Manual för BPSD-register 1 OBSERVERA! För att programmet ska fungera måste du ha Internet Explorer 8.0 För att lägga in ny patient i systemet Gå in på huvudsidan Gå in på skattningar Skriv in personnummer

Läs mer

Internetstödd kognitiv beteendeterapi, IKBT

Internetstödd kognitiv beteendeterapi, IKBT Internetstödd kognitiv beteendeterapi, IKBT i primärvården i Östergötland Hanna Tarkian Tillgren Leg. Psykolog Implementeringsledare för KBT via nätet 2017-11-02 Agenda Vad är KBT? Vad är IKBT? Varför

Läs mer

Manual Behandlare. Stöd och behandling release 2018:3. Stockholm,

Manual Behandlare. Stöd och behandling release 2018:3. Stockholm, Manual Behandlare Stöd och behandling release 2018:3 Stockholm, 2018-05-29 Revisionshistorik Release Version Författare Kommentar 0.1 Anni Axelsson Upprättat dokument 1.3 0.2 Anni Axelsson Dokument uppdaterat

Läs mer

Manual Behandlare. Stöd och behandling release 1.7. Stockholm, 2016-05-25

Manual Behandlare. Stöd och behandling release 1.7. Stockholm, 2016-05-25 Manual Behandlare Stöd och behandling release 1.7 Stockholm, 2016-05-25 Innehåll 1. Inledning... 5 1.1. Stöd och behandling... 5 1.2. Roller och Behörigheter... 5 1.3. Förutsättningar för att kunna arbeta

Läs mer

Användarmanual SIP i Prator Slutligt dokument, antagen Bilaga 3.2

Användarmanual SIP i Prator Slutligt dokument, antagen Bilaga 3.2 SIP i Prator Avsnitt Kommentar Samtycke Menprövning Samtycke ska alltid inhämtas innan uppstart av SIP om samtycke tas från annan än den enskilde så ska denna person namnges Allmänt EVRY Prator 5.0.0 finns

Läs mer

Manual att registrera i

Manual att registrera i Manual att registrera i 2016-06-22 1 Förutsättningar För att logga in behöver du: 1. Ett giltigt SITHS-kort (Tjänste-ID) 2. En dator med kortläsare 3. Vara upplagd som användare i registret Logga in 1.

Läs mer

Starta program i utbildningsmiljön via Vårdgivarwebben

Starta program i utbildningsmiljön via Vårdgivarwebben Stöd och behandling Västra Götalandsregionen 2019-04-10 Starta program i utbildningsmiljön via Vårdgivarwebben Stöd och behandlings utbildningsmiljö heter Designverktyget. Här kan du som vårdpersonal testa

Läs mer

Manual för BPSD-register

Manual för BPSD-register Manual för BPSD-register 1 OBSERVERA! För att programmet ska fungera måste du ha Internet Explorer 8.0 För att lägga in ny patient i systemet Gå in på huvudsidan Gå in på skattningar Skriv in personnummer

Läs mer

Manual nya journalmallar för tobaksavvänjning i Cosmic

Manual nya journalmallar för tobaksavvänjning i Cosmic Manual nya journalmallar för tobaksavvänjning i Cosmic För att effektivisera och kvalitetssäkra dokumentationen i samband med tobaksavvänjning har tre nya journalmallar tagits fram. Besök tobaksavvänjning

Läs mer

Manual Invånaradministratör

Manual Invånaradministratör Manual Invånaradministratör Stöd och Behandling release 1.7 Stockholm, 2016-05-25 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1. Stöd och behandling... 4 1.2. Roller och Behörigheter... 4 1.3. Förutsättning för att kunna

Läs mer

Manual för rapportering i Signe - Mätning av tillgänglighet inom första linjen

Manual för rapportering i Signe - Mätning av tillgänglighet inom första linjen Manual för rapportering i Signe - Mätning av tillgänglighet inom första linjen Den här manualen beskriver i 7 steg inrapportering i verktyget Signe för mätning av tillgänglighet inom första linjen. Om

Läs mer

Stöd och Behandling Regionalt införandestöd Västra Götalandsregionen Bedömningsguide. Inför uppstart av KBT på nätet

Stöd och Behandling Regionalt införandestöd Västra Götalandsregionen Bedömningsguide. Inför uppstart av KBT på nätet Stöd och Behandling Regionalt införandestöd Västra Götalandsregionen 2019-04-03 Bedömningsguide Inför uppstart av KBT på nätet 2 Innehåll Bedömning av patienter inför uppstart... 3 Förutsättningar för

Läs mer

Manual Dataadministratör

Manual Dataadministratör Manual Dataadministratör Stöd och Behandling release 1.7 Stockholm, 2016-05-25 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1. Plattformen för Stöd och behandling... 4 1.2. Roller och Behörigheter... 4 1.3. Förutsättning

Läs mer

Registrera i SveDem SÄBO- manual

Registrera i SveDem SÄBO- manual Registrera i SveDem SÄBO- manual INTRODUKTION TILL REGISTRERING I SÄBO-FORMULÄRET I SveDem registreras personen vid diagnos av diagnossättande enhet, oftast en vårdcentral eller minnesmottagning på specialistklinik.

Läs mer

E-tjänsten Stöd och Behandling (SoB) - för somatisk och psykisk vård. Anna Trüschel och Tommy Skjulsvik

E-tjänsten Stöd och Behandling (SoB) - för somatisk och psykisk vård. Anna Trüschel och Tommy Skjulsvik E-tjänsten Stöd och Behandling (SoB) - för somatisk och psykisk vård Anna Trüschel och Tommy Skjulsvik Vad är Stöd och Behandling (SoB)? En av 1177 Vårdguidens e-tjänster Nationell tjänst Varje landsting

Läs mer

Registrera i SveDem SÄBO- manual

Registrera i SveDem SÄBO- manual Registrera i SveDem SÄBO- manual INTRODUKTION TILL REGISTRERING I SÄBO-FORMULÄRET I SveDem registreras personen vid diagnos av diagnossättande enhet, oftast en vårdcentral eller minnesmottagning på specialistklinik.

Läs mer

Frågor och svar om Internetbaserat stöd och behandling och KBT via nätet

Frågor och svar om Internetbaserat stöd och behandling och KBT via nätet Koncernkontoret Hälso- och sjukvård Senast uppdaterad 2017-04-13 Frågor och svar om Internetbaserat stöd och behandling och KBT via nätet Internetbaserat stöd och behandling ska bli en del av hälso- och

Läs mer

Användarmanual Procapita HSL Journal ICF

Användarmanual Procapita HSL Journal ICF 2014-04-11 1 (33) Användarmanual Procapita HSL Journal ICF Karin Bendroth Silfwerbrand Vellinge Kommun 2014-04-11 2 (33) Innehåll Inoggning... 3 Centralen... 4 Komihåg... 4 Mina meddelanden... 5 Bevakningar...

Läs mer

5 Justering av förfrågningsunderlag 2018 för husläkarverksamhet med basal hemsjukvård. HSN

5 Justering av förfrågningsunderlag 2018 för husläkarverksamhet med basal hemsjukvård. HSN 5 Justering av förfrågningsunderlag 2018 för husläkarverksamhet med basal hemsjukvård. HSN 2018-0522 Hälso- och sjukvårdsnämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE HSN 2018-0522 Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Allmänmedicin

Läs mer

Medarbetarsamtalet i ELLSA. Medarbetaren börjar alltid fylla i samtalsformuläret, grön instruktion. Chefens instruktion följer, blåmarkerad.

Medarbetarsamtalet i ELLSA. Medarbetaren börjar alltid fylla i samtalsformuläret, grön instruktion. Chefens instruktion följer, blåmarkerad. Medarbetaren börjar alltid fylla i samtalsformuläret, grön instruktion. Chefens instruktion följer, blåmarkerad. För att komma till samtalsformuläret klickar du på länken för medarbetarsamtal eller på

Läs mer

Meddix ÖV SIP. Ta fram den enskilde som planering ska göras på genom att välja Person därefter Översikt personer:

Meddix ÖV SIP. Ta fram den enskilde som planering ska göras på genom att välja Person därefter Översikt personer: Meddix ÖV SIP Skapa en SIP individuell samordnad plan Ta fram den enskilde som planering ska göras på genom att välja Person därefter Översikt personer: Skriv in personnummer (t.ex. 195003077524), välj

Läs mer

Manual till huvudmännen gällande bidragsportalen för omvårdnadsinsatser vid RgRh

Manual till huvudmännen gällande bidragsportalen för omvårdnadsinsatser vid RgRh Manual till huvudmännen gällande bidragsportalen för omvårdnadsinsatser vid RgRh Innehållsförteckning Inledning... 3 Inloggning i portalen... 4 Information om vänstra menyraden... 9 Elevlistan... 10 Ansökan...

Läs mer

Meddix ÖV - SIP Skapa SIP

Meddix ÖV - SIP Skapa SIP Meddix ÖV - SIP Skapa SIP Meddix ÖV SIP Skapa en SIP individuell samordnad plan Efter vårdplaneringen är det dags att skap en SIP. Sök fram den enskilde på vilken planeringen ska göras på genom att välja:

Läs mer

Manual Behandlare. Stöd och behandling release 2019:1. Stockholm,

Manual Behandlare. Stöd och behandling release 2019:1. Stockholm, Manual Behandlare Stöd och behandling release 2019:1 Stockholm, 2019-03-06 Revisionshistorik Release Version Författare Kommentar 0.1 Anni Axelsson Upprättat dokument 1.3 0.2 Anni Axelsson Dokument uppdaterat

Läs mer

1177 Vårdguidens e-tjänster

1177 Vårdguidens e-tjänster 1177 Vårdguidens e-tjänster Manual för administratörer www.vgregion.se/minavardkontakter Innehåll Administratör samt övriga behörigheter... 2 Logga in... 2 Egna inställningar... 3 Avisering till vårdgivare...

Läs mer

Webbformulär i TakeCare

Webbformulär i TakeCare 1/42 Webbformulär i TakeCare 2/42 Boka formulär... 4 Schemalagda formulär... 7 Typ av schema... 8 Boka direkt... 8 En gång i framtiden... 8 Flera gånger i framtiden... 8 Intervall... 9 Dag... 9 Vecka...

Läs mer

Manual Behörighetsadministratör Invånaradministratör Dataadministratör

Manual Behörighetsadministratör Invånaradministratör Dataadministratör Manual Behörighetsadministratör Invånaradministratör Dataadministratör Stöd och behandling release 2019:1 2019-03-12 Release Version Författare Kommentar 0.1 Linda Ahlqvist Upprättat dokument. Sammanslagning

Läs mer

Bilaga 4. Forskningsperson-information: Studie om internetförmedlad kognitiv beteendeterapi för ungdomar med IBS.

Bilaga 4. Forskningsperson-information: Studie om internetförmedlad kognitiv beteendeterapi för ungdomar med IBS. I. Forskningspersonsinformation Vårdnadshavare Vill du och ditt barn delta i en forskningsstudie med syfte att utforma och utvärdera behandling med kognitiv beteendeterapi (KBT) för ungdomar med irritable

Läs mer

Esofagus- ventrikelregistret (NREV) Manual för handhavande av fliksystemet för patienter diagnostiserade från

Esofagus- ventrikelregistret (NREV) Manual för handhavande av fliksystemet för patienter diagnostiserade från Esofagus- ventrikelregistret (NREV) Manual för handhavande av fliksystemet för patienter diagnostiserade från 2017-05-01 Manualen är utarbetad av nationellt stödteam Regionalt cancercentrum norr Norrlands

Läs mer

Manual vårdgivaradministratör

Manual vårdgivaradministratör Manual vårdgivaradministratör Stöd och behandling release 2018:3 Stockholm, 2018-05-29 Revisionshistorik Release Version Författare Kommentar 1.11 0.2 Jenny Axelsson Tillägg om: Inaktivera enheter Radera

Läs mer

Börja arbeta med tidbok online

Börja arbeta med tidbok online Tidbok på nätet PMO Börja arbeta med tidbok online Innan ni ansluter er till tjänsten är ett första steg att utse en ansvarig för tidboken på enheten samt utse ansvarig för att lägga nya scheman enligt

Läs mer

Registrera i SveDem manual

Registrera i SveDem manual Registrera i SveDem manual Hemsjukvård med omvårdnadsinsatser INTRODUKTION Denna manual beskriver hur du registrerar i SveDems modul för hemsjukvård med omvårdnadsinsatser. Observera att modulen för hemsjukvård

Läs mer

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef Uppdaterad 2010-05-11 Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef 1 Innehållsförteckning Handläggarens roll och ansvarsuppgifter... 3 Närmaste chefs roll och ansvarsuppgifter... 3 Praktisk handläggning

Läs mer

Metodbok. Datum: Version: Dnr:

Metodbok. Datum: Version: Dnr: Metodbok Datum: 2016-09-22 Version: Dnr: Handläggare Anette Aronsson Planeringsenheten 0725-264 783 anette.aronsson@ltkalmar.se Bakgrund Denna metodbok beskriver arbetet med ett digitalt stödprogram som

Läs mer

KBT-behandling via Internet

KBT-behandling via Internet KBT-behandling via Internet Kognitiv beteendeterapi via Internet är en behandling som bygger på guidad självhjälp. Patienten får regelbundet (ca en gång per vecka) tillgång till ny information, fakta och

Läs mer

Lumbago - Förord. Välkommen till Journalprogrammet Lumbago.

Lumbago - Förord. Välkommen till Journalprogrammet Lumbago. Lumbago - Förord Välkommen till Journalprogrammet Lumbago. Vår förhoppning är att du ska få mer tid över för dina patienter och att du ska ha nytta av alla de effektiva funktioner som Lumbago erbjuder.

Läs mer

Manual Vårdgivaradministratör

Manual Vårdgivaradministratör Manual Vårdgivaradministratör Stöd och behandling release 1.7 Stockholm, 2016-05-25 Innehåll 1. Inledning... 3 1.1. Plattformen för stöd och behandling... 3 1.2. Roller och Behörigheter... 3 1.3. Förutsättning

Läs mer

Anvisningar för registrering av data i 3Cs inmatningsapplikation

Anvisningar för registrering av data i 3Cs inmatningsapplikation Anvisningar för registrering av data i 3Cs inmatningsapplikation 1.1 VARNINGAR Använd aldrig Enter -tangent Om du trycker på Enter -tangenten åker du ut ur ditt registerformulär utan att dina data har

Läs mer

Begreppet resurs är vad som används både till personal/rum/utrustning.

Begreppet resurs är vad som används både till personal/rum/utrustning. Beskrivning Diarienr: Ej tillämpligt 1(7) Dokument ID: 03-189302 Fastställandedatum: 2018-04-25 Giltigt t.o.m.: 2019-04-25 Upprättare: Margareta E Berger Fastställare: Margareta Berger Vård på distans

Läs mer

Utfärdare/Enhet Telefon Datum Version Sida. Anita Liljegren Folkhälsa och Sjukvård/Bedömning tandvård

Utfärdare/Enhet Telefon Datum Version Sida. Anita Liljegren Folkhälsa och Sjukvård/Bedömning tandvård Anita Liljegren Folkhälsa och Sjukvård/Bedömning tandvård 036-32 42 15 2014-11-25 1.5 1 (8) BEDA Användarmanual Denna manual beskriver hur man använder systemet Beda, en webbaserad applikation där offentliga

Läs mer

PMO - Nationella intyg

PMO - Nationella intyg Beskrivning Diarienr: Ej tillämpligt 1(7) Dokument ID: 09-127057 Fastställandedatum: 2018-09-11 Giltigt t.o.m.: 2019-09-11 Upprättare: Ingrid T Durhem Fastställare: Ingrid Durhem PMO - Nationella intyg

Läs mer

Lathund. Administratörshantering. Kapitalflytt ITPK

Lathund. Administratörshantering. Kapitalflytt ITPK Lathund Administratörshantering Kapitalflytt Interimslösning 2008-10-01 Dokumentägare: Anders Thomson, Collectum AB Sida 1 av 9 1 Generellt för flyttapplikationen...3 Introduktion...3 2 Logga in i flyttapplikationen...4

Läs mer

Internetstödd behandling. Ett alternativ för framtiden

Internetstödd behandling. Ett alternativ för framtiden Internetstödd behandling Ett alternativ för framtiden Projekt internetstödd KBT 2012-2014 Beställare och Styrgrupp - Lars Mattsson - Florence Eddyson Hägg Projektledare - Affe Lindén Projektgrupp - Annica

Läs mer

SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning

SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning 2016-09-15 Skapat av: Fältström Ingrid 1 (31) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1 Begreppsförklaringar... 3 1.1.1 Kolumn... 3 1.1.2 Lista... 3 1.1.3 Posttyp...

Läs mer

Lathund TakeCare version 18.0 ny SIP-modul

Lathund TakeCare version 18.0 ny SIP-modul Innehåll Inledning, samverkan kring SIP... 2 Ny lag... 2 Driftsättning 2018-01-08... 2 SVPL byter namn till SIP... 2 Processvyn... 2 Datum betalningsansvarig... 2 Slutenvården... 3 Inskrivningsmeddelande...

Läs mer

Lathund TakeCare version 17.3 ny SIP-modul

Lathund TakeCare version 17.3 ny SIP-modul Innehåll Inledning, samverkan kring SIP... 2 Ny lag... 2 Driftsättning 2018-01-08... 2 SVPL byter namn till SIP... 2 Processvyn... 2 Oförändrat i ett första steg... 2 Slutenvården... 3 Inskrivningsmeddelande...

Läs mer

KBT- sömnbehandling på internet i NSÖ

KBT- sömnbehandling på internet i NSÖ - KBT- sömnbehandling på internet i NSÖ Informationsmaterial till personal på vårdcentraler i NSÖ. Uppdaterad januari 2012. Du hittar även information om projektet på www.susanneprojektet.info Hanna Tillgren

Läs mer

Handbok Samverkan vid vårdövergångar (WebCare) för Primärvård

Handbok Samverkan vid vårdövergångar (WebCare) för Primärvård Handbok Samverkan vid vårdövergångar (WebCare) för Primärvård 2 INNEHÅLL 1. WebCare... 3 1.1 Förutsättningar för åtkomst till WebCare... 3 2.1 Ärendelista... 4 2.2 Urval... 5 3. Inskrivningsmeddelande...

Läs mer

Inställningar för mottagning

Inställningar för mottagning Inställningar för mottagning I detta dokument beskrivs de inställningar som behöver göras inför att mottagningen ansluts till 1177 Vårdguidens e-tjänster. Använd checklistan här nedanför för att kontrollera

Läs mer

Manual Behörighetsadministratör Invånaradministratör Dataadministratör

Manual Behörighetsadministratör Invånaradministratör Dataadministratör Manual Behörighetsadministratör Invånaradministratör Dataadministratör Stöd och behandling release 2018:3 2018-05-29 Release Version Författare Kommentar 0.1 Linda Ahlqvist Upprättat dokument. Sammanslagning

Läs mer

Stöd i Stöd och behandling (SoB) en introduktion

Stöd i Stöd och behandling (SoB) en introduktion Stöd i Stöd och behandling (SoB) en introduktion Tommy Skjulsvik, leg psykolog, Vuxenpsykiatriska kliniken, SÄS Anna Trüschel, leg psykolog, epsykiatrienheten, SU Objektspecialist verksamhet (OSV), Stöd

Läs mer

Catharina Wramfors BFC Tekniksektionen Lund. Vid problem med KundRad kontakta RSIT tel: 077-67 30 000

Catharina Wramfors BFC Tekniksektionen Lund. Vid problem med KundRad kontakta RSIT tel: 077-67 30 000 Manual KundRad Webb Datum: 2009-04-14 Skapad av: Catharina Wramfors BFC Tekniksektionen Lund Vid problem med KundRad kontakta RSIT tel: 077-67 30 000 Innehåll: Inloggning och Ansökan om access. (användarkonto)

Läs mer

Lathund för BHV i PMO. version 1.2

Lathund för BHV i PMO. version 1.2 Lathund för BHV i PMO version 1.2 Innehåll Logga in... 3 Mitt arbete... 3 Öppna journal... 4 Sök barn... 4 Registrera ett barn... 5 Sök efter barn som redan är registrerade i PMO... 5 Välj journaltyp...

Läs mer

KBT via nätet STÖD OCH BEHANDLING

KBT via nätet STÖD OCH BEHANDLING KBT via nätet STÖD OCH BEHANDLING Internetbehandling i Östergötland Agenda Innehåll Vad är KBT via nätet? Aktuell forskning Stöd och behandling (SOB) i Östergötland Vårdprocessen vid KBT via nätet Intresseanmälan,

Läs mer

KBT först ut i nya plattformen för stöd och behandling

KBT först ut i nya plattformen för stöd och behandling KBT först ut i nya plattformen för stöd och behandling Pilotinförande KBT på nationella plattformen för stöd och behandling Anneli Uusitalo Dan Comstedt KBT först ut i nya plattformen för stöd och behandling

Läs mer

KBT på Internet via Primärvården i Gävleborg

KBT på Internet via Primärvården i Gävleborg Beskrivning Diarienr: Ej tillämpligt 1(10) Dokument ID: 09-136821 Fastställandedatum: 2018-03-18 Revisionsnr: 3 Giltigt t.o.m.: 2019-03-18 Upprättare: Annika H Rosenkvist Fastställare: Susanna Björklund

Läs mer

2012-07-19 1 (12) LATHUND DELEGERING HÖGANÄS KOMMUN FÖRVALTNING. 263 82 Höganäs 042-33 71 00 kommunen@hoganas.se WWW.HOGANAS.SE

2012-07-19 1 (12) LATHUND DELEGERING HÖGANÄS KOMMUN FÖRVALTNING. 263 82 Höganäs 042-33 71 00 kommunen@hoganas.se WWW.HOGANAS.SE 2012-07-19 1 (12) LATHUND DELEGERING 2 (12) Innehåll 1 DELEGERING... 3 2 Personalregister... 5 3 Forts. personalregister - organisation... 6 4 Förnya delegering... 7 5 Sök delegeringar... 9 6 Resultat

Läs mer

Sekreterare och Plussekreterare Version SP2 via PMO

Sekreterare och Plussekreterare Version SP2 via PMO Sekreterare och Plussekreterare Version 3.7.3 SP2 via PMO Starta MedSpeech 1. Från Mitt arbete i PMO klicka på Innehåll Länkar och Diktat - Lista 2. MedSpeech startar och du får upp en lista över diktaten.

Läs mer

Treserva. Genomförandewebben. Alla funktioner i Genomförande Webben. 2013-10-28 Omvårdnadspersonal 2.0. Senast reviderad: Manual för: Version:

Treserva. Genomförandewebben. Alla funktioner i Genomförande Webben. 2013-10-28 Omvårdnadspersonal 2.0. Senast reviderad: Manual för: Version: Genomförandewebben Alla funktioner i Genomförande Webben Treserva Omsorgskontoret Manual nr: 35 Senast reviderad: Manual för: Version: 2013-10-28 Omvårdnadspersonal 2.0 Sida 2 av 23 Innehåll Skrivbordet...

Läs mer

Rutin för AsynjaVisph

Rutin för AsynjaVisph Rutin för AsynjaVisph Innehållsförteckning Patientuppgifter... 2 Det finns flera sätt att nå patientuppgifter... 2 Barn som saknar namn (nyfödd)... 2 Skyddade personuppgifter... 3 Fliken Allmänt... 4 Fliken

Läs mer

Manual för att registrera i Kvalitetsregister PsykosR 2014-05-21

Manual för att registrera i Kvalitetsregister PsykosR 2014-05-21 Manual för att registrera i Kvalitetsregister PsykosR 2014-05-21 1 Förutsättningar För att logga in behöver du: 1. Ett giltigt SITHS-kort (Tjänste-ID) 2. En dator med kortläsare 3. Vara upplagd som användare

Läs mer

Uppgifter i Blackboard 9

Uppgifter i Blackboard 9 Marie Andersson PIL- Enheten för Pedagogik, IKT och Lärande E-post: marie.e.andersson@mdh.se 2012-02-08 (Bb Learn 9.1.7) Uppgifter i Blackboard 9 Allmänt om uppgifter En uppgift kan tilldelas deltagarna

Läs mer

Självhjälps-KBT i Primärvården. Jonas Almlöv Psykolog Närsjukvården i Östergötland

Självhjälps-KBT i Primärvården. Jonas Almlöv Psykolog Närsjukvården i Östergötland Självhjälps-KBT i Primärvården Jonas Almlöv Psykolog Närsjukvården i Östergötland Syfte Att behandla patienter med egentlig depression Syfte Att behandla patienter med egentlig depression Med kognitiv

Läs mer

MOBIL KASSA FÖR ENHETER MED VÅRDPERIODSREGISTRERING I TAKECARE

MOBIL KASSA FÖR ENHETER MED VÅRDPERIODSREGISTRERING I TAKECARE MOBIL KASSA FÖR ENHETER MED VÅRDPERIODSREGISTRERING I TAKECARE 1 ALLMÄNT OM BESÖKSREGISTRERING I MOBIL KLINIK... 3 ALLMÄNT OM MOBIL KASSA... 3 REGISTRERING I MOBIL KASSA... 3 BESÖKSREGISTRERING, STEG 1,2,3...

Läs mer

Befolkningsregister - Användarmanual Listning, Fast Läkarkontakt och Fasta vårdkontakter. Hälsooch sjukvård Region Gävleborg

Befolkningsregister - Användarmanual Listning, Fast Läkarkontakt och Fasta vårdkontakter. Hälsooch sjukvård Region Gävleborg Beskrivning Diarienr: Ej tillämpligt 1(7) Dokument ID: 06-79538 Fastställandedatum: 2016-04-04 Giltigt t.o.m.: 2017-04-04 Upprättare: Liselotte M Ehn Fastställare: Carina Jäderberg Befolkningsregister

Läs mer

Att anma la intresse fö r förskningsprögram inöm prögnöser öch fö rvarning fö r extrema sölstörmar Sa ga r det till.

Att anma la intresse fö r förskningsprögram inöm prögnöser öch fö rvarning fö r extrema sölstörmar Sa ga r det till. samhällsskydd och beredskap 1 (6) Att anma la intresse fö r förskningsprögram inöm prögnöser öch fö rvarning fö r extrema sölstörmar Sa ga r det till. Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter...

Läs mer

MANUAL SLUTENVÅRD https://www.meddix.se Samordnad vårdplanering Inloggning Stark autentisering

MANUAL SLUTENVÅRD https://www.meddix.se Samordnad vårdplanering Inloggning Stark autentisering INNEHÅLLSFÖRTECKNING: MANUAL SLUTENVÅRD 2016-03-15 https://www.meddix.se Samordnad vårdplanering Inloggning Stark autentisering Skriva in patient... 2 Inskrivningsmeddelande... 3 Detaljinfo... 4 Inneliggande

Läs mer

När du valt grupp får du upp denna sida med alla medlemmar i gruppen. Klicka på kalender som finns på den grå menyraden (inringad i rött på bilden).

När du valt grupp får du upp denna sida med alla medlemmar i gruppen. Klicka på kalender som finns på den grå menyraden (inringad i rött på bilden). Lathund MyClub Innehåll Närvaroregistrering... 2 Skapa aktiviteter i kalendern... 7 Skapa kallelse när du skapar aktivitet... 14 Ta bort aktivitet från kalendern... 18 1 Närvaroregistrering Logga in på

Läs mer

I dokumentet beskrivs hur man i medlemsregistret (MiRiaM) utför en så kallad avancerad sökning.

I dokumentet beskrivs hur man i medlemsregistret (MiRiaM) utför en så kallad avancerad sökning. Avancerad sökning Innehåll Avancerad sökning...1 1. Avancerad sökning...1 1.1 Allmänt...1 1.2 Begreppsförklaringar... 2 1.2.1 Posttyp... 2 1.2.2 Kolumn... 2 1.2.3 Lista... 2 1.2.4 Rad... 3 1.2.5 Vy...

Läs mer

Checklista utskrivningsprocess i Lifecare för slutenvården

Checklista utskrivningsprocess i Lifecare för slutenvården Checklista utskrivningsprocess i Lifecare för slutenvården Slutenvård Slutenvård Slutenvård Slutenvård Inskrivnings - Meddelande

Läs mer

Lathund Genomförandewebben

Lathund Genomförandewebben Diarienummer: IT Lathund Genomförandewebben Gäller från: 2018-11-26 Gäller för: Socialförvaltning omsorgspersonal ÄO/OF Fastställd av: Treserva resursperson Utarbetad av: Treserva resursperson Revideras

Läs mer

Manual Nationell- och systemadministratör

Manual Nationell- och systemadministratör M ANUAL NATIONELL - OCH SYS TE M ADMINISTRATÖ R (2) Manual Nationell- och systemadministratör Stöd och behandling Stockholm, 2018-05-29 Revisionshistorik Version Författare Kommentar 0.1 Elin Åkerblom

Läs mer

Ny flexibel plattform har potential att förbättra vårdmöten och ge stöd och behandling via internet

Ny flexibel plattform har potential att förbättra vårdmöten och ge stöd och behandling via internet Ny flexibel plattform har potential att förbättra vårdmöten och ge stöd och behandling via internet Internetbaserat stöd & behandling Övergång från pilot till verksamhet Nyutveckling stöd & behandling

Läs mer

VERSION 2.0 ANVÄNDARE. Benämning Artikelnummer Pris Startavift startwebbmc 3 500 kr Årlig Licensavgift webbmobilmc0102 2 400 kr

VERSION 2.0 ANVÄNDARE. Benämning Artikelnummer Pris Startavift startwebbmc 3 500 kr Årlig Licensavgift webbmobilmc0102 2 400 kr 090622 MANUAL FÖR MEMO COMAI WEBBKALENDER VERSION 2.0 ANVÄNDARE Benämning Artikelnummer Pris Startavift startwebbmc 3 500 kr Årlig Licensavgift webbmobilmc0102 2 400 kr Comai AB Follingbo Rosendal 305,

Läs mer

Lathund utbildarwebben

Lathund utbildarwebben Handledning 1 (13) Upprättad av Konrad Asterbäck Sjö- och luftfartsavdelningen Bemannings- och behörighetsenheten Sektionen för sjöpersonal Till utbildningssamordnare Handledning 2 (13) shistorik Beskrivning

Läs mer

Manual för Samordnad Individuell Plan - SIP. Klicka på ärendevyn (fliken) SIP. Klicka för åtkomst till SVU

Manual för Samordnad Individuell Plan - SIP. Klicka på ärendevyn (fliken) SIP. Klicka för åtkomst till SVU Manual för Samordnad Individuell Plan - SIP Klicka på ärendevyn (fliken) SIP Klicka för åtkomst till SVU Finns en pågående vårdperiod går det öppna SVU-processen från SIP-översikten genom att klicka på

Läs mer

Unga får hjälp att må bättre med KBT via nätet

Unga får hjälp att må bättre med KBT via nätet Unga får hjälp att må bättre med KBT via nätet Sara Elofsson enhetschef/socialpedagog Maria Heiver enhetschef/psykolog 2018-06-04 Barn- och ungdomshälsan Innehåll Om barn- och ungdomshälsan Bakgrund till

Läs mer

Innehåller: Aug-13. OBS! Gäller för Nya Unikum med nya omdömes/bedömningssättet dvs utan omdömessida i samtalsmallen.

Innehåller: Aug-13. OBS! Gäller för Nya Unikum med nya omdömes/bedömningssättet dvs utan omdömessida i samtalsmallen. Lathund Mentor-grundskola Innehåller: Mentorns roll Starta och låsa utvecklingsplan/samtalsmallar Hantera Överenskommelser Processen runt utvecklingssamtal Steg för steg beskrivning av hur du gör OBS!

Läs mer

Manual. Registrera i Kvalitetsregister PsykosR

Manual. Registrera i Kvalitetsregister PsykosR Manual Registrera i Kvalitetsregister PsykosR 2017-09-20 Innan du börjar Förutsättningar For att logga in behöver du: Ett giltigt SITHS-kort (Tjänste-ID) En dator med kortläsare Vara upplagd som användare/rapportör

Läs mer

Manual att registrera i 2015-09-23

Manual att registrera i 2015-09-23 Manual att registrera i 2015-09-23 1 Förutsättningar För att logga in behöver du: 1. Ett giltigt SITHS-kort (Tjänste-ID) 2. En dator med kortläsare 3. Vara upplagd som användare i registret Logga in 1.

Läs mer

Cosmicrutiner i det dagliga Rehabsamordningsarbetet

Cosmicrutiner i det dagliga Rehabsamordningsarbetet Cosmicrutiner i det dagliga Rehabsamordningsarbetet Framtaget av rehabsamordnarnas Cosmicgrupp under 2010: Monica Assernäs Elin Bjurhed Amelie Poppeldal-Johansson I samarbete med Britt Karlsson och Johan

Läs mer

Författare Avd Telefon Datum Version Sid

Författare Avd Telefon Datum Version Sid Link -Samordnad vårdplanering i Cosmic 1 (10) Link och Ärendeöversikten Link Ärendeöversikten finns i menyraden i Cosmic. Här visas alla aktuella vårdplaneringsärenden på enheten. Rutiner för att bevaka

Läs mer

ATT ERSÄTTA INTERNETBEHANDLING. Workshop SKL 2013-11-19 Cecilia Svanborg, Stockholm och Jennie Österberg, Gävleborg

ATT ERSÄTTA INTERNETBEHANDLING. Workshop SKL 2013-11-19 Cecilia Svanborg, Stockholm och Jennie Österberg, Gävleborg ATT ERSÄTTA INTERNETBEHANDLING Workshop SKL 2013-11-19 Cecilia Svanborg, Stockholm och Jennie Österberg, Gävleborg Det varierar! Översikt ersättning inom vårdval ffa primärvården Lagen om valfrihetssystem

Läs mer

Manual. Registrera i Kvalitetsregister PsykosR 2015-05-04

Manual. Registrera i Kvalitetsregister PsykosR 2015-05-04 Manual Registrera i Kvalitetsregister PsykosR 2015-05-04 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innan du börjar... 3 Logga in... 3 Registrera... 5 Avbryta en registrering... 9 Pausa en registrering... 10 Patientlista...

Läs mer

Så här fungerar nya webbföranmälan

Så här fungerar nya webbföranmälan Så här fungerar nya webbföranmälan Du gör din föranmälan lika enkelt och säkert som när du utför dina bankärenden över internet. Du får omedelbar bekräftelse på att din anmälan har kommit till oss och

Läs mer

Behandlingsprogram. Datum när behandlingsprogrammet skapades: (ÅÅÅÅ) Datum när den aktuella versionen av behandlingsprogrammet skapades: (ÅÅÅÅ-MM)

Behandlingsprogram. Datum när behandlingsprogrammet skapades: (ÅÅÅÅ) Datum när den aktuella versionen av behandlingsprogrammet skapades: (ÅÅÅÅ-MM) Rapporterande enhet Enhetens HSA-ID * Adress* Kontaktperson* Kontaktuppgift (e-post) Kontaktuppgift (telefon)* Landsting* Informationsdatum* (ÅÅÅÅ-MM-DD) Informationsdatum är det datum då formuläret fylldes

Läs mer