Kommunala pensionärsrådet och Kommunala rådet för tillgänglighetsfrågor Sammanträdesprotokoll

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunala pensionärsrådet och Kommunala rådet för tillgänglighetsfrågor Sammanträdesprotokoll 2013-11-21 1-13"

Transkript

1 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl Beslutande Kristina Frigert, ordförande Rose-Marie Ahlström, SPF Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Gert Larsson, PRO Ulla Turemark, SPF Ola Strand, kommunstyrelsen Mikael Sternemar, kommunstyrelsen Kerstin Lorentzon, miljö- och byggnämnden Wilhelm Olsson, SHIF Erene Oscarsson, hjärt- och lung Beth Olsson, SRF Ingemar Wilhelmsson, HRF Mona Johansson, DHR Ann Simson, NHR Leif Andersson, Hälso- och sjukvårdsnämnden, 1-4 Mikael Moberg, epilepsi i Bohuslän Närvarande ersättare Övriga deltagare Birgitta Granström, omsorgs- och socialutskottet Bertil Hansson, SPF Inger Kjellström, PRO Britt Strömberg, PRO Ulf P R Svensson, SPF Ulla Carlsson, hjärt- och lung Margareta Hallenberg, SRF Bodil Winther Jönsson, DHR Nina Roos, förvaltningschef Jan Olsson tekniska avdelningen, 1 Lena Vilhelmsson, sekreterare Vivianne Gustafsson, miljö- byggnämnden Susanne Grundhall, ekonom, 2 Justerare Ulf P R Svensson Justering Kommunhuset, Kungshamn, den 25 november 2013, kl Sekreterare Ordförande Lena Vilhelmsson Justerare Kristina Frigert Ulf P R Svensson Anslagsbevis Protokollet förvaras på omsorgskontoret Lena Vilhelmsson

2 KPR + KRT 1 Tillgängligheten i kommunen Pensionärsorganisationerna och tillgänglighetsrådet har inkommit med frågor gällande tillgängligheten i kommunen. Förfrågan om det är möjligt att få en ljussignal vid utfarten från Valberget ut på Hallindenvägen. Jan Olsson, tekniska avdelningen, informerar om att det är trafikverkets ansvar. Kommunen gör en förfrågan till trafikverket i ärendet. Förfrågan om när en rondell vi Kommunhuset kan bli aktuell. Jan Olsson, tekniska avdelningen, informerar om att det är trafikverkets ansvar. Kommunen ska flytta VA-ledning och det tar 1-2 år. Förfrågan om flyttning av övergångstället ca 30m ner mot Kungshamn som ligger vid avfarten från Smögenbron. Jan Olsson, tekniska avdelningen, informerar om att det är trafikverkets ansvar. Kommunen ska försöka att åtgärda så att sikten blir bättre. Flyttning av övergångstället tar kommunen upp med trafikverket. Trottoaren vid Köpmansgatan i Hunnebostrand ner mot hamnen bör åtgärdas. Är smal på vissa ställen samt lutar vilket gör det svårt att gå med en rullator. Jan Olsson, tekniska avdelningen, informerar om att det är med på kommunens åtgärdsplan år Trottoaren kommer att tas bort. Gatan som går från Dinglevägen i Väjern upp mot promenadstråken utgöres av en lång backe, som är mycket arbetsam för äldre. Där bör finnas ett par bänkar att kunna göra en paus på. Jan Olsson, tekniska avdelningen, informerar om att tre bänkar kommer att sättas upp vid promenadstråket. K:\PROT\Peradet\KPR 2013\kpr+krt doc Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 2(7)

3 Enligt uppgift finns det järnbalkar som sticker ut från berget på Udden i Hunnebostrand samt gamla rälsar i sjön intill bryggan. En rensning är på sin plats för att undvika skador. Jan Olsson, tekniska avdelningen, informerar om att det finns med i kommunens åtgärdsplan. Skylt bör komma upp med parkering endast för personbilar klass 1 vid Länsuddens parkering på Smögen. Jan Olsson, tekniska avdelningen, informerar om att en skylt kommer att sättas upp för personbilar klass 1 vid Länsuddens parkering, Smögen. Receptionsslinga. Jan Olsson, tekniska avdelningen, informerar om att det finns en slinga i receptionen som fungerar. Ingemar Wilhelmsson, HRF, informerar om att föreningen har erbjudit kommunen hjälp med att visa hur en receptionsslinga fungerar. Nu har kommunen i stället valt att köpa in ett hjälpmedel. Ingemar Wilhelmsson tycker att kommunen borde använda den kunskap som finns i HRF och ta kontakt med föreningen innan kommunen gör ett inköp. Kommunala rådet för tillgänglighetsfrågors protokoll , 2 utvärdering av kommunstyrelsens vandring. Ordföranden tar upp att det i kommunala rådet för tillgänglighetsfrågor blev ett fel. Utväderingen av kommunstyrelsens "vandring" har gjorts av föreningen DHR och inte av kommunstyrelsen. Övriga tillgänglighetsfrågor. Jan Olsson, tekniska avdelningen, informerar om att det pågår arbete med att färdigställa två trottoarer i Kungshamns centrum. Arbetet ska avslutas Kerstin Lorentzon tar upp att det är en del gatlyktor som är släckta i kommunen. Jan Olsson, tekniska avdelningen, informerar om att kommunen har en ny entreprenör och att det blev lite problem vid övergången, men nu ska det fungera. Gert Larsson framför att tillgängligheten på Bohus-Malmöns centrum har blivit mycket bra. Även vandringsslingan Ljungberget-Västerhavsvägen har blivit mycket bra och tillgänglig. K:\PROT\Peradet\KPR 2013\kpr+krt doc Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 3(7)

4 KPR + KRT 2 Pensionärernas ekonomi i Sotenäs kommun Susanne Grundhall, ekonom, informerar om pensionärernas ekonomi i Sotenäs kommun. I Sotenäs kommun uppgick antal invånare den 1 nov 2012 till personer. Av dem var personer 65 år och äldre vilket motsvarar 28,6% av befolkningen. Det tillför ca 121,2 Mkr i skatter och bidrag för kommunen kostade äldreomsorgen i Sotenäs kommun 121 Mkr. Pensionärsorganisationerna framför önskemål om att till nästa sammanträde få ytterligare redogörelse om pensionärernas ekonomi i Sotenäs kommun. KPR + KRT 3 Statistik för de senaste10 åren vad gäller antalet + 65 åringarna i kommunen Nina Roos, förvaltningschef, informerar om statistik för de senaste 10 åren vad gäller antalet + 65 år i kommunen samt behovet av särskilt boende för äldre baserat på befolkningsprognoser åren 2012 till 2020 för Sotenäs kommun. KPR + KRT 4 Digitala larm i Sotenäs kommun Nina Roos, förvaltningschef, informerar om att Sotenäs kommun har påbörjat en inventering av kommunens analoga larm, täckningskoll för hela kommunen samt tillsatt en arbetsgrupp som kommer att fungera som projektgrupp. Gruppen består av tre personer, processledare Amie Stobenius,omsorgsförv, Hans Gunnarsson, IT, Lisbeth Almgren ansvarig för telefonin. Gruppen arbetar utifrån SKL:s vägledning gällande övergång från analoga till digitala larm. Representanter från hemtjänstens båda grupper deltar i arbetet. Sotenäs deltar i Fyrbodals arbete rörande övergången till digitala larm. K:\PROT\Peradet\KPR 2013\kpr+krt doc Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 4(7)

5 KPR + KRT 5 Hemtjänsten ökar. Vad beror det på? Nina Roos, förvaltningschef, informerar om att vårdtagarna vistas kortare tid på sjukhus. Omsorgsförvaltningen följer gällande lagstiftning och riktlinjer. Förvaltningschefen arbetar med en utredning med syfte att öka särskilt boendeplatser. KPR + KRT 6 Psykoterapitjänst i kommunen saknas, med inriktning och utbildning i äldres psykvård Nina Roos, förvaltningschef, informerar om att det inte ingår i kommunens uppdrag att tillhandahålla tjänster med den professionen. Det är regionens ansvar. Kommunen har nyligen rekryterat en ny psykiatrisjuksköterska. KPR + KRT 7 Äldres tandvård enl rapport har många äldre dåliga tänder, i vissa fall så dåliga att de mer eller mindre svälter ihjäl. Nina Roos, förvaltningschef, informerar om att de som har kommunala insatser i form av hemsjukvård i ordinärt boende och i särskilt boende erbjuds en munhälsobedömning från Folktandvården varje år. De som har rätt till munhälsobedömning har också rätt till vad man kallar nödvändig tandvård. Dessutom görs riskbedömningar enligt Senior Alert, avseende munhälsa, med tätare intervaller. Vårdtagarna på de särskilda boendena har god aptit. KPR + KRT 8 Äldres fotvård, problem för bl a diabetiker Nina Roos, förvaltningschef, informerar om att för de patienter som har kommunal hemsjukvård ingår det i sjuksköterskans yrkesansvar att förebygga och vårda hela kroppen. Specialistsjuksköterskorna har stor kunskap kring området och ger individuella instruktioner kring varje patients behov till baspersonalen i den dagliga omvårdnaden. Problem kan uppstå hos personer som t ex inte har förmåga att sköta sin egenvård, eller kanske rent av inte vill ha extern hjälp. Oftast har patienterna hjälp och stöd från sin VC/distriktsjuksköterska eller diabetesmottagningen på NU-sjukvården. K:\PROT\Peradet\KPR 2013\kpr+krt doc Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 5(7)

6 KPR + KRT 9 Intraprenad i Sotenäs kommun Intraprenad innebär att en enhet inom offentlig sektor får ökat ansvar för verksamhet och resultat. Detta har införts med framgång bl.a inom äldreomsorgen i flera kommuner. Omsorgsförvaltningen har påbörjat en diskussion i frågan och eventuellt kommer det att göras ett studiebesök till Tubberödshus på Tjörn KPR + KRT 10 Läsombud på äldreboenden Nina Roos, förvaltningschef, informerar om att det finns fyra läsombud på Hunnebohemmet. Läsombuden har kontakt med Lättläst, får information och var i Uddevalla på inspirations dag för lättläst genom Media Poolen. A.B.F. och Axel har varit behjälpliga med högläsning. KPR + KRT 11 Mötesdagar 2014 Kommunala rådet för tillgänglighetsfrågor: 6 februari, 22 maj, 28 augusti, 6 november. Kommunala pensionärsrådet: 13 mars, 22 maj, 11 september, 6 november Tid och Plats: Kl i kommunhuset. Ordföranden tar upp att det är viktigt att arbetsgruppen för tillgänglighetsdagen den 8 mars börjar med att planera för denna dag. Ann Simson, NHR, kommunala rådet för tillgänglighetsfrågor, tar upp att kommunstyrelsenkommunfullmäktige bör göra en utvärdering av "vandringen" liknande den utvärdering som DHR har gjort. K:\PROT\Peradet\KPR 2013\kpr+krt doc Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 6(7)

7 KPR + KRT 12 Ärendebalanslista Pensionärsrådet går igenom och reviderar ärendebalanslistan. Bilaga. KPR + KRT 13 LOV - Lagen om valfrihet Leif Åsberg tar upp frågan om LOV och tre månaders cirkulation. Nina Roos, förvaltningschef, informerar om att det innebär ickevalsalternativ. Den som inte vill, saknar förmåga, eller där anhöriga/företrädare inte kan stödja i valet av utförare, kan avstå att välja utförare. De utförare som valt att delta i ickevalssytemet tilldelas enligt ett rullande schema för en period om tre månader. K:\PROT\Peradet\KPR 2013\kpr+krt doc Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 7(7)

Kommunala pensionärsrådet och Kommunala rådet för tillgänglighetsfrågor Sammanträdesprotokoll

Kommunala pensionärsrådet och Kommunala rådet för tillgänglighetsfrågor Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 14.00-16.30. (Kommunala rådet för tillgänglighetsfrågor, kl. 14.00-15.00, Kommunala pensionärsrådet, kl.14.00-16.30) Beslutande Närvarande ersättare Övriga

Läs mer

Nina Roos, förvaltningschef Pia Settergren, enhetschef, 1 Lena Vilhelmsson, sekreterare. Wilhelm Olsson. Lena Vilhelmsson.

Nina Roos, förvaltningschef Pia Settergren, enhetschef, 1 Lena Vilhelmsson, sekreterare. Wilhelm Olsson. Lena Vilhelmsson. Kommunala rådet för tillgänglighetsfrågor Sammanträdesprotokoll 2013-09-19 1-9 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 14.00-16.00. Öppet sammanträde Beslutande Kristina Frigert, ordförande

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet /Kommunala rådet för tillgänglighet Sammanträdesprotokoll

Kommunala pensionärsrådet /Kommunala rådet för tillgänglighet Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kvarnberget, "kontakten", Kungshamn, kl 13.00-17.00. Kommunala rådet för tillgänglighet, kl. 13.00-14.30. Beslutande Närvarande ersättare Kristina Frigert, ordförande Leif Åsberg, PRO Rune

Läs mer

Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl

Kommunhuset, Tryggö, Kungshamn, kl Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 14.00-16.00. Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Kristina Frigert, ordförande Kjell Klasson, SPF Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan

Läs mer

Nina Roos, förvaltningschef Mona Andersson, syn- och hörselinstruktör Lena Vilhelmsson, sekreterare. Margaretha Hallenberg.

Nina Roos, förvaltningschef Mona Andersson, syn- och hörselinstruktör Lena Vilhelmsson, sekreterare. Margaretha Hallenberg. Kommunala rådet för tillgänglighetsfrågor Sammanträdesprotokoll 2014-08-28 1-8 Plats och tid Kvarnberget, samlingssalen, Kungshamn, kl 14.00 16.00. Öppet sammanträde Beslutande Kristina Frigert, ordförande

Läs mer

Birgitta Granström, omsorgs- och socialutskottet Gerry Ekgrund, PRO Inger Kjällström, PRO Britt Strömberg, PRO Ulf P R Svensson, SPF

Birgitta Granström, omsorgs- och socialutskottet Gerry Ekgrund, PRO Inger Kjällström, PRO Britt Strömberg, PRO Ulf P R Svensson, SPF Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.30-11.45. Öppet sammanträde Beslutande Kristina Frigert, ordförande Rose-Marie Ahlström, SPF Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Gert

Läs mer

Birgitta Granström, omsorgs- och socialutskottet Gerry Ekgrund, PRO Inger Kjällström, PRO Britt Strömberg, PRO Ulf P R Svensson, SPF

Birgitta Granström, omsorgs- och socialutskottet Gerry Ekgrund, PRO Inger Kjällström, PRO Britt Strömberg, PRO Ulf P R Svensson, SPF Plats och tid Kvarnberget, "Kontakten", Kungshamn, kl 14.00-16.00. Öppet sammanträde Beslutande Kristina Frigert, ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Gert Larsson, PRO Ulla Turemark, SPF Verena

Läs mer

Birgitta Granström, omsorgsnämnden Owe Aronsson, PRO Kjell Andersson PRO Lis-Britt Berring, PRO

Birgitta Granström, omsorgsnämnden Owe Aronsson, PRO Kjell Andersson PRO Lis-Britt Berring, PRO Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.30-17.00. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtsson, ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Gert Larsson, PRO Ulf P

Läs mer

Britt-Marie Knutsson, MAS 5 Monica Andén, controller, 6-7

Britt-Marie Knutsson, MAS 5 Monica Andén, controller, 6-7 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 14.00-17.15. Öppet sammanträde Beslutande Kristina Frigert, ordförande Rose-Marie Ahlström, SPF Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Gert

Läs mer

Birgitta Granström, omsorgsnämnden Kjell Klasson, SPF Owe Aronsson, PRO Kjell Andersson, PRO Lis-Britt Berring, PRO Elving Claesson, byggnadsnämnden

Birgitta Granström, omsorgsnämnden Kjell Klasson, SPF Owe Aronsson, PRO Kjell Andersson, PRO Lis-Britt Berring, PRO Elving Claesson, byggnadsnämnden Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.30-16.30. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtsson, ordförande Bertil Hansson, SPF Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Gert

Läs mer

Nina Roos, förvaltningschef Maria Josefsson, anläggningsingenjör, 1 Lena Vilhelmsson, sekreterare. Leif Åsberg. Lena Vilhelmsson. Nils Olof Bengtson

Nina Roos, förvaltningschef Maria Josefsson, anläggningsingenjör, 1 Lena Vilhelmsson, sekreterare. Leif Åsberg. Lena Vilhelmsson. Nils Olof Bengtson Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.30 16.00. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtsson, ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Gert Larsson, PRO Ulla

Läs mer

Bengt Görling. Lena Vilhelmsson. Kristina Frigert. Bengt Görling. Plats och tid Kommunhuset, Tryggö, Kungshamn, kl

Bengt Görling. Lena Vilhelmsson. Kristina Frigert. Bengt Görling. Plats och tid Kommunhuset, Tryggö, Kungshamn, kl Kommunala rådet för tillgänglighetsfrågor Sammanträdesprotokoll 2016-02-18 1-8 Plats och tid Kommunhuset, Tryggö, Kungshamn, kl 14.00 16.30. Beslutande Kristina Frigert, ordförande Stig-Arne Helmersson,

Läs mer

Vivianne Gustafsson, byggnadsnämnden, Margareta Hallenberg, SRF Barbro Eriksson, HRF Annette Fredriksson, DHR Bodil Abrahamsson, NHR

Vivianne Gustafsson, byggnadsnämnden, Margareta Hallenberg, SRF Barbro Eriksson, HRF Annette Fredriksson, DHR Bodil Abrahamsson, NHR Plats och tid Folkets Hus, Kungshamn, kl. 14.00 15.45. Öppet sammanträde Beslutande Birgitta Granström, ordförande Stig-Arne Helmersson, byggnadsnämnden Bengt Görling, hjärt- och lung Beth Olsson, SRF

Läs mer

Pia Settergren, enhetschef Lena Vilhelmsson, sekr. Wilhelm Olsson. Lena Vilhelmsson. Elving Claesson. Wilhelm Olsson.

Pia Settergren, enhetschef Lena Vilhelmsson, sekr. Wilhelm Olsson. Lena Vilhelmsson. Elving Claesson. Wilhelm Olsson. Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 15.00-17.00. Beslutande Elving Claesson, omsorgsnämnden, ordförande Mikael Sternemar, kommunstyrelsen Kerstin Lorentsson, miljö- och byggnämnden Wilhelm

Läs mer

Mariann Lundin, enhetschef Amie Stobenius, utredare, 1 Anna-Lena Höglund, kommunsekreterare 5 Lena Vilhelmsson, sekreterare.

Mariann Lundin, enhetschef Amie Stobenius, utredare, 1 Anna-Lena Höglund, kommunsekreterare 5 Lena Vilhelmsson, sekreterare. Plats och tid Kommunhuset, "Hållö", Kungshamn, kl 14.00-17.00. Öppet sammanträde Beslutande Kristina Frigert, ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Gert Larsson, PRO Ulla Turemark,

Läs mer

Birgitta Granström, omsorgsnämnden Kjell Klasson, SPF Owe Aronsson, PRO Kjell Andersson, PRO Lis-Britt Berring, PRO Elving Claesson, byggnadsnämnden

Birgitta Granström, omsorgsnämnden Kjell Klasson, SPF Owe Aronsson, PRO Kjell Andersson, PRO Lis-Britt Berring, PRO Elving Claesson, byggnadsnämnden Plats och tid Kommunhuset, "Hållö", Kungshamn, kl 13.30 16.00. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtsson, ordförande Bertil Hansson, SPF Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Gert

Läs mer

Vivianne Gustafsson, byggnadsnämnden, Barbro Eriksson, HRF Margareta Hallenberg, SRF Annette Fredriksson, DHR. Lena Vilhelmsson, sekreterare

Vivianne Gustafsson, byggnadsnämnden, Barbro Eriksson, HRF Margareta Hallenberg, SRF Annette Fredriksson, DHR. Lena Vilhelmsson, sekreterare Kommunala rådet för tillgänglighetsfrågor Sammanträdesprotokoll 2016-11-17 1-9 Plats och tid Kommunhuset, Tryggö, Kungshamn, kl. 14.00 16.00. Öppet sammanträde Beslutande Birgitta Granström, ordförande

Läs mer

Leif Åsberg. Lena Vilhelmsson. Nils Olof Bengtson. Leif Åsberg. Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl

Leif Åsberg. Lena Vilhelmsson. Nils Olof Bengtson. Leif Åsberg. Plats och tid Kommunhuset, Tryggö, Kungshamn, kl Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.30-17.15. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtsson, ordförande Bertil Hansson, SPF, 1-4 Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO

Läs mer

Birgitta Granström, omsorgsnämnden Kjell Klasson, SPF Owe Aronsson, PRO Lars-Erik Knutsson, kommunstyrelsen Elving Claesson, byggnadsnämnden, 1-8

Birgitta Granström, omsorgsnämnden Kjell Klasson, SPF Owe Aronsson, PRO Lars-Erik Knutsson, kommunstyrelsen Elving Claesson, byggnadsnämnden, 1-8 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 09.00-11.35. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtsson, ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Gert Larsson, PRO Leif Gabrielsson, PRO Ulla

Läs mer

Verena Rodin, utbildningsnämnden, 1-11 Ulla Ljunglide, byggnadsnämnden, 1-14

Verena Rodin, utbildningsnämnden, 1-11 Ulla Ljunglide, byggnadsnämnden, 1-14 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.30-16.30. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtsson, ordförande Bertil Hansson, SPF Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Gert

Läs mer

Birgitta Granström, omsorgsnämnden Kjell Klasson, SPF Owe Aronsson, PRO Kjell Andersson, PRO, 1-6 Elving Claesson, byggnadsnämnden

Birgitta Granström, omsorgsnämnden Kjell Klasson, SPF Owe Aronsson, PRO Kjell Andersson, PRO, 1-6 Elving Claesson, byggnadsnämnden Plats och tid Kommunhuset, "Hållö", Kungshamn, kl 13.30-17.15. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtsson, ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Gert Larsson, PRO Ulla Turemark,

Läs mer

Kristina Frigert, ordförande Leif Holm Sven Sundblad Rune Rohdin Stefan Jurcic Gert Larsson Ulla Turemark Gunilla Stenman, 1-10 Kjell Andersson

Kristina Frigert, ordförande Leif Holm Sven Sundblad Rune Rohdin Stefan Jurcic Gert Larsson Ulla Turemark Gunilla Stenman, 1-10 Kjell Andersson Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll 2010-03-10 1-15 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 17.15 Beslutande Kristina Frigert, ordförande Leif Holm Sven Sundblad Rune Rohdin

Läs mer

Nils Olof Bengtson (M), ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Leif Gabrielsson, PRO Ulla Turemark, SPF Gunilla Ohlin, ( L), Byggnadsnämnden

Nils Olof Bengtson (M), ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Leif Gabrielsson, PRO Ulla Turemark, SPF Gunilla Ohlin, ( L), Byggnadsnämnden Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn kl 09.00-12.00. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtson (M), ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Leif Gabrielsson, PRO Ulla Turemark, SPF

Läs mer

Lena Vilhelmsson, sekreterare Ann Larsson, förvaltningschef. Kommunhuset, 2009-03-04, kl 16.00. Lena Vilhelmsson. Kristina Frigert

Lena Vilhelmsson, sekreterare Ann Larsson, förvaltningschef. Kommunhuset, 2009-03-04, kl 16.00. Lena Vilhelmsson. Kristina Frigert 01-07 Plats och tid Kungshamn, "Tryggö", Kommunhuset, kl 15.00 16.45. Beslutande Närvarande ersättare Kristina Frigert (m), ordförande Kerstin Lorentsson Susanne Bergholtz Wilhelm Olsson Ulla Carlsson

Läs mer

Kristina Frigert, ordf Jeanette Loy Kerstin Lorentzon Wilhelm Olsson Ulla Carlsson Beth Olsson Ingemar Wilhelmsson Lasse Andersson

Kristina Frigert, ordf Jeanette Loy Kerstin Lorentzon Wilhelm Olsson Ulla Carlsson Beth Olsson Ingemar Wilhelmsson Lasse Andersson Kommunala handikapprådet Sammanträdesprotokoll 2010-01-20 1-6 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 15.00 16.15. Beslutande Kristina Frigert, ordf Jeanette Loy Kerstin Lorentzon Wilhelm Olsson

Läs mer

Peter Bergman, räddningstjänsten 3 Daniel Jarnrot, samhällsbyggnadsförvaltningen 4 Lena Vilhelmsson, sekreterare

Peter Bergman, räddningstjänsten 3 Daniel Jarnrot, samhällsbyggnadsförvaltningen 4 Lena Vilhelmsson, sekreterare Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.30-16.00. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtsson, ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Ulla Turemark, SPF Jeanette

Läs mer

Lena Vilhelmsson, sekreterare Daniel Nordström, projekt Kungshamnsvallen 2.0 Daniel Jarnrot, samhällsbyggnadsförvaltningen

Lena Vilhelmsson, sekreterare Daniel Nordström, projekt Kungshamnsvallen 2.0 Daniel Jarnrot, samhällsbyggnadsförvaltningen Plats och tid Kommunhuset, Tryggö, Kungshamn, kl. 14.00 15.45. Öppet sammanträde Ordinarie Nils Olof Bengtson, ordförande Stig-Arne Helmersson, byggnadsnämnden Wilhelm Olsson, SHIF Bengt Görling, hjärt-

Läs mer

Kommunhuset, , kl Lena Vilhelmsson. Elving Claesson

Kommunhuset, , kl Lena Vilhelmsson. Elving Claesson 01-12 Plats och tid Kungshamn, "Tryggö", Kommunhuset, kl 13.00 17.00. Beslutande Elving Claesson (S), ordförande Leif Holm Sven Sundblad Rune Rohdin, 01-08 Stefan Jurcic Gert Larsson Ulla Turemark Gunilla

Läs mer

Lena Vilhelmsson, sekreterare Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef, 10 Jan Olsson, tekniska avdelningen, 2

Lena Vilhelmsson, sekreterare Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef, 10 Jan Olsson, tekniska avdelningen, 2 1-11 Plats och tid Kungshamn, "Tryggö", Kommunhuset, kl 13.00 16.30. Beslutande Kristina Frigert, ordförande Leif Holm Sven Sundblad Rune Rohdin Stefan Jurcic Ulla Turemark Kjell Andersson Närvarande ersättare

Läs mer

Leif Åsberg. Anna Jansson. Nils Olof Bengtson. Leif Åsberg. Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl

Leif Åsberg. Anna Jansson. Nils Olof Bengtson. Leif Åsberg. Plats och tid Kommunhuset, Tryggö, Kungshamn, kl Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 09.00 12.45. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtsson, ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Jan Ulvemark, PRO Gert Larsson, PRO Ulla Turemark,

Läs mer

Kristina Frigert (M), ordförande Birgitta Granström (S) Mats Nilsson (S) Stina Espenkrona (KD) Olof Börjesson (C) Lena Linke (MP)

Kristina Frigert (M), ordförande Birgitta Granström (S) Mats Nilsson (S) Stina Espenkrona (KD) Olof Börjesson (C) Lena Linke (MP) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 09.00-11.30. Öppet sammanträde Beslutande Kristina Frigert (M), ordförande Birgitta Granström (S) Mats Nilsson (S) Närvarande ersättare Stina Espenkrona

Läs mer

Rose-Marie Ahlström (M) Nina Roos, förvaltningschef Jörgen Karlsson, ekonomichef, 32 Lena Vilhelmsson, sekreterare. Mats Nilsson.

Rose-Marie Ahlström (M) Nina Roos, förvaltningschef Jörgen Karlsson, ekonomichef, 32 Lena Vilhelmsson, sekreterare. Mats Nilsson. Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.30-10.45. Beslutande Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kristina Frigert (M) Kenny Thärnström (L) Birgitta Granström (S) Mats Nilsson (S) Lena Linke

Läs mer

Mathias Bruno (M) Lena Linke. Lena Vilhelmsson. Nils Olof Bengtson. Lena Linke

Mathias Bruno (M) Lena Linke. Lena Vilhelmsson. Nils Olof Bengtson. Lena Linke Plats och tid Kommunhuset, "Hållö", Kungshamn, kl 08.45-11.30. Beslutande Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kenny Thärnström (L) Britt Lindgren (C) Birgitta Granström (S) Stellan Welin (S), ej 97 Lena

Läs mer

Rose-Marie Ahlström (M) Anne Johansson (L) Stig Roos (S) Luis Morales (V)

Rose-Marie Ahlström (M) Anne Johansson (L) Stig Roos (S) Luis Morales (V) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.30-11.15. Beslutande Närvarande ersättare Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kristina Frigert (M) Kenny Thärnström (L) Britt Lindgren (C) Birgitta

Läs mer

Kristina Frigert (M), ordförande Ola Strand (KD) Birgitta Granström (S) Mats Nilsson (S) Stina Espenkrona (KD) Olof Börjesson (C) Lena Linke (MP)

Kristina Frigert (M), ordförande Ola Strand (KD) Birgitta Granström (S) Mats Nilsson (S) Stina Espenkrona (KD) Olof Börjesson (C) Lena Linke (MP) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00-16.00. Ajournering kl. 14.00-14.30. Öppet sammanträde Beslutande Kristina Frigert (M), ordförande Ola Strand (KD) Birgitta Granström (S) Mats Nilsson

Läs mer

Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kenny Thärnström (L) Britt Lindgren (C) Birgitta Granström (S) Stellan Welin (S) Lena Linke (MP) Lill Grimani (KD)

Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kenny Thärnström (L) Britt Lindgren (C) Birgitta Granström (S) Stellan Welin (S) Lena Linke (MP) Lill Grimani (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.45-11.00. Beslutande Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kenny Thärnström (L) Britt Lindgren (C) Birgitta Granström (S) Stellan Welin (S) Lena Linke

Läs mer

Elving Claesson, omsorgsnämnden Sven Sundblad, SPF Inger Kjällström, PRO Leif Gabrielsson, PRO Britt Strömberg, PRO

Elving Claesson, omsorgsnämnden Sven Sundblad, SPF Inger Kjällström, PRO Leif Gabrielsson, PRO Britt Strömberg, PRO Plats och tid Kvarnberget, "Tången", Kungshamn, kl 14.00-16.45. Beslutande Kristina Frigert, ordförande Göran Fahlgren, SPF Leif Åsberg, PRO, 1-8 Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Gert Larsson, PRO Ulla

Läs mer

Peter Hemlin (M), ordförande Kristina Frigert (M) Birgitta Granström (S) Elving Claesson (S) Margareetta Waldén (FP) Lena Linke (MP)

Peter Hemlin (M), ordförande Kristina Frigert (M) Birgitta Granström (S) Elving Claesson (S) Margareetta Waldén (FP) Lena Linke (MP) Plats och tid Kvarnberget, "Samlingssalen", Kungshamn, kl 09.00-12.30. Öppet sammanträde Beslutande Peter Hemlin (M), ordförande Kristina Frigert (M) Birgitta Granström (S) Elving Claesson (S) Margareetta

Läs mer

Rose-Marie Ahlström (M) Anne Johansson (FP)

Rose-Marie Ahlström (M) Anne Johansson (FP) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.30-12.15. Öppet sammanträde Beslutande Närvarande ersättare Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kristina Frigert (M) Kenny Thärnström (FP) Birgitta

Läs mer

Rose-Marie Ahlström (M) Stig Roos (S) Luis Morales (V)

Rose-Marie Ahlström (M) Stig Roos (S) Luis Morales (V) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.30-10.30 Beslutande Närvarande ersättare Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kristina Frigert (M) Kenny Thärnström (L) Britt Lindgren (C) Birgitta Granström

Läs mer

Kristina Frigert (M), ordförande Ola Strand (KD) Birgitta Granström (S) Mats Nilsson (S) Stina Espenkrona (KD) Lena Linke (MP)

Kristina Frigert (M), ordförande Ola Strand (KD) Birgitta Granström (S) Mats Nilsson (S) Stina Espenkrona (KD) Lena Linke (MP) Plats h tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.30-12.00. Öppet sammanträde Beslutande Kristina Frigert (M), ordförande Ola Strand (KD) Birgitta Granström (S) Mats Nilsson (S) Stina Espenkrona (KD)

Läs mer

Nils Olof Bengtsson, ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Gert Larsson, PRO Ulla Turemark, SPF Lars-Erik Knutsson, kommunstyrelsen, 1-5

Nils Olof Bengtsson, ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Gert Larsson, PRO Ulla Turemark, SPF Lars-Erik Knutsson, kommunstyrelsen, 1-5 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 09.00 12.05. Öppet sammanträde Beslutande Närvarande ersättare Nils Olof Bengtsson, ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Gert Larsson, PRO Ulla

Läs mer

Rose-Marie Ahlström (M) Britt Lindgren (C) Peter Gustafsson (S) Stellan Welin (S) Luis Morales (V)

Rose-Marie Ahlström (M) Britt Lindgren (C) Peter Gustafsson (S) Stellan Welin (S) Luis Morales (V) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.00-11.30. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kristina Frigert (M) Kenny Thärnström (FP) Olof Börjesson (C) Birgitta Granström

Läs mer

Ajournering 8, kl. 11:15-11:30. Britt Wall (S) Vivianne Gustafsson (S)

Ajournering 8, kl. 11:15-11:30. Britt Wall (S) Vivianne Gustafsson (S) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, 2019-01-23 kl 08.30-12.00 Ajournering 8, kl. 11:15-11:30 Beslutande Närvarande ersättare Robert Yngve (KD) ordförande Gunilla Ohlin (L) Klaes Mattsson (M)

Läs mer

Plats och tid Kvarnbergets äldreboende Kungshamn, kl Kommunala handikapprådet kl , 1-2

Plats och tid Kvarnbergets äldreboende Kungshamn, kl Kommunala handikapprådet kl , 1-2 och Kommunala handikapprådet 1-9 Plats och tid Kvarnbergets äldreboende Kungshamn, kl 13.00 16.30. Kommunala handikapprådet kl.13.00-14.00, 1-2 Beslutande Närvarande ersättare Kristina Frigert, ordförande

Läs mer

Lena Vilhelmsson, sekreterare Ann Larsson, förvaltningschef Annette Åberg, 01. Kommunhuset, 2009-09-22, kl 13.00. Lena Vilhelmsson.

Lena Vilhelmsson, sekreterare Ann Larsson, förvaltningschef Annette Åberg, 01. Kommunhuset, 2009-09-22, kl 13.00. Lena Vilhelmsson. 01-09 Plats och tid Kungshamn, "Tryggö", Kommunhuset, kl 15.00 17.45 Beslutande Närvarande ersättare Kristina Frigert, ordförande Leif Holm Rune Rohdin, Stefan Jurcic Ulla Turemark Kjell Andersson Göran

Läs mer

STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Kommunala handikapp- och pensionärsråden Sammanträdesdatum 12-06-12

STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Kommunala handikapp- och pensionärsråden Sammanträdesdatum 12-06-12 KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Beslutare Plats och sammanträdestid Omsorgskontorets sammanträdesrum 20 kl. 09.00 12.00 Leif Andersson, Ordförande Sveja Filipova, Miljö- och Byggnämnden Sven Moosberg,

Läs mer

Nils Olof Bengtson (M), ordförande Britt Lindgren (C) Birgitta Granström (S) Stellan Welin (S) Mathias Bruno (M) Anne Johansson (L) Lena Linke (MP)

Nils Olof Bengtson (M), ordförande Britt Lindgren (C) Birgitta Granström (S) Stellan Welin (S) Mathias Bruno (M) Anne Johansson (L) Lena Linke (MP) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 14.00. Ajournering kl. 13.45-13.50. Beslutande Nils Olof Bengtson (M), ordförande Britt Lindgren (C) Birgitta Granström (S) Stellan Welin (S) Mathias

Läs mer

Mathias Bruno (M) Lill Grimani (KD) Stig Roos (S)

Mathias Bruno (M) Lill Grimani (KD) Stig Roos (S) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.45-11.00. Beslutande Nils Olof Bengtson (M), ordförande Göran Hahne (M) Kenny Thärnström (L) Britt Lindgren (C) Birgitta Granström (S) Stellan Welin

Läs mer

Cecilia Simonsson (SD), Lisbeth Olsson, förvaltningschef Nicolina Ravnås, ekonom, 54 Nina Roos, utredare, 55 Lena Vilhelmsson, sekreterare

Cecilia Simonsson (SD), Lisbeth Olsson, förvaltningschef Nicolina Ravnås, ekonom, 54 Nina Roos, utredare, 55 Lena Vilhelmsson, sekreterare Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00-14.15. Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Nils Olof Bengtson (M), ordförande Rosita Holmström (M) Britt Lindgren (C) Mikael Sternemar

Läs mer

Maude Schlegel (M) Lennart Johansson (C) Eva-Britt Hansson (S)

Maude Schlegel (M) Lennart Johansson (C) Eva-Britt Hansson (S) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00-17.00. Öppet sammanträde 10-13 Beslutande Leif T Johansson (FP), ordförande Kristina Frigert (M), 1:e vice ordförande Elving Claesson (S), 2:e vice

Läs mer

Stellan Welin. Lena Vilhelmsson. Nils Olof Bengtson. Stellan Welin

Stellan Welin. Lena Vilhelmsson. Nils Olof Bengtson. Stellan Welin Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.30-11.00. Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kenny Thärnström (L) Britt Lindgren (C) Birgitta Granström

Läs mer

Christina Höij (m), 11-19 Rolf Antonsson (m), 11-19 Inger Eckert (kd) Ingrid Högman (kd) Stephan Karlsson (s), 11-19

Christina Höij (m), 11-19 Rolf Antonsson (m), 11-19 Inger Eckert (kd) Ingrid Högman (kd) Stephan Karlsson (s), 11-19 11-22 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 17.15. Beslutande Närvarande ersättare Kristina Frigert (m), ordförande Göran Fahlgren (m), 2:e vice ordförande Lasse Andersson (m) Daniel

Läs mer

Mathias Bruno (M) Anne Johansson (L) Jan-Olof Larsson (S) Stig Roos (S) Magnus Johansson (V) Lill Grimani (KD) 08:45-10:

Mathias Bruno (M) Anne Johansson (L) Jan-Olof Larsson (S) Stig Roos (S) Magnus Johansson (V) Lill Grimani (KD) 08:45-10: Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.45-11.15. Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Nils Olof Bengtson (M), ordförande Göran Hahne (M) 08:45-10:30 24 28 Kenny Thärnström (L)

Läs mer

Olof Börjesson (C), ordförande Birgitta Albertsson (S) Ola Strand (KD) Erika Hassellöv, personalchef, sekreterare

Olof Börjesson (C), ordförande Birgitta Albertsson (S) Ola Strand (KD) Erika Hassellöv, personalchef, sekreterare Plats och tid Kommunhuset, Kungshamn, den 15 maj 2017 kl. 15,00-17,00 Beslutande Olof Börjesson (C), ordförande Birgitta Albertsson (S) Ola Strand (KD) Övriga deltagare Erika Hassellöv, personalchef, sekreterare

Läs mer

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33 26-34 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 16.00 Beslutande Leif T Johansson, (FP) ordförande Kristina Frigert (M), 1:e vice ordförande Elving Claesson (S) 2:e vice ordförande Christina

Läs mer

Olof Börjesson (C), ordförande Birgitta Albertsson (S) Ola Strand (KD) Erika Hassellöv, sekreterare Lars Bennersten förvaltningschef 28

Olof Börjesson (C), ordförande Birgitta Albertsson (S) Ola Strand (KD) Erika Hassellöv, sekreterare Lars Bennersten förvaltningschef 28 Plats och tid Kommunhuset, Kungshamn, den 4 oktober 2016 kl. 08,30-10,00. Beslutande Olof Börjesson (C), ordförande Birgitta Albertsson (S) Ola Strand (KD) Övriga deltagare Erika Hassellöv, sekreterare

Läs mer

Rose-Marie Ahlström (M) Anne Johansson (L) Stig Roos (S) Stellan Welin (S) Luis Morales (V)

Rose-Marie Ahlström (M) Anne Johansson (L) Stig Roos (S) Stellan Welin (S) Luis Morales (V) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.30-12.00. Ajournering kl. 09.20-09.35. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kristina Frigert (M) Kenny Thärnström (L) Birgitta

Läs mer

Olof Börjesson (C), ordförande Birgitta Albertsson (S) Erika Hassellöv, personalchef, sekreterare

Olof Börjesson (C), ordförande Birgitta Albertsson (S) Erika Hassellöv, personalchef, sekreterare Plats och tid Kommunhuset, Kungshamn, den 27 mars 2018 kl. 12,30 14,00 Beslutande Olof Börjesson (C), ordförande Birgitta Albertsson (S) Övriga deltagare Erika Hassellöv, personalchef, sekreterare Ej närvarande

Läs mer

Kommunstyrelsens omsorgs- och socialutskott Sammanträdesprotokoll 2013-06-19 70-85

Kommunstyrelsens omsorgs- och socialutskott Sammanträdesprotokoll 2013-06-19 70-85 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 09.00-12.35. Öppet sammanträde Beslutande Peter Hemlin (M), ordförande Birgitta Granström (S) Kristina Frigert (M) Mats Nilsson (S) Margareetta Waldén

Läs mer

Kommunstyrelsens omsorgs- och socialutskott Sammanträdesprotokoll 2012-12-12 40-48

Kommunstyrelsens omsorgs- och socialutskott Sammanträdesprotokoll 2012-12-12 40-48 Plats och tid Kvarnberget, "Kontakten", Kungshamn, kl 09.00-12.00. Öppet sammanträde Beslutande Peter Hemlin (M), ordförande Birgitta Granström (S) Elving Claesson (S) Margareetta Waldén (FP) Stina Espenkrona

Läs mer

Verena Rodin, utbildningsnämnden Ulla Ljunglide, byggnadsnämnden, 1-5

Verena Rodin, utbildningsnämnden Ulla Ljunglide, byggnadsnämnden, 1-5 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.30-16.15. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtsson, ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Gert Larsson, PRO Ulla

Läs mer

Rose-Marie Ahlström (M) Olof Börjesson (C), 2-10 Stellan Welin (S), 2-10

Rose-Marie Ahlström (M) Olof Börjesson (C), 2-10 Stellan Welin (S), 2-10 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.30-12.50. Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kristina Frigert (M) Kenny Thärnström (L) Britt Lindgren

Läs mer

Kommunhuset, lokal: Tryggö, Kungshamn onsdagen den 14 januari 2015 kl

Kommunhuset, lokal: Tryggö, Kungshamn onsdagen den 14 januari 2015 kl Plats och tid Kommunhuset, lokal: Tryggö, Kungshamn onsdagen den 14 januari 2015 kl. 08.30-09.00 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Mats Abrahamsson (M), ordförande Peter Hemlin (M) Ronald

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 1 (9) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 15.00 17.00 Beslutande Lars Svensson, KS, ordförande Sonja Andersson, PRO, vice ordförande Lars Holmström KS Bengt Grönwall, SN Rosa Willmarsson,

Läs mer

Nils Olof Bengtson (M), ordförande Britt Lindgren (C) Birgitta Granström (S) Stellan Welin (S) Mathias Bruno (M) Lill Grimani (KD) Lena Linke (MP)

Nils Olof Bengtson (M), ordförande Britt Lindgren (C) Birgitta Granström (S) Stellan Welin (S) Mathias Bruno (M) Lill Grimani (KD) Lena Linke (MP) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.30-10.30. Beslutande Nils Olof Bengtson (M), ordförande Britt Lindgren (C) Birgitta Granström (S) Stellan Welin (S) Mathias Bruno (M) Lill Grimani

Läs mer

Sammanträdesdatum 2012-04-03. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2012-04-03 kl. 09.00 12.00

Sammanträdesdatum 2012-04-03. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2012-04-03 kl. 09.00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Beslutare Plats och sammanträdestid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 09.00 12.00 Leif Andersson, Ordförande Sveja Filipova, Miljö- och Byggnämnden Sven Moosberg, KS

Läs mer

1 (5) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet 2011-06-14. Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27

1 (5) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet 2011-06-14. Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 1 (5) Tid: Kl 10.00-11.00 Plats: Selet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter Helena Öhlund, KS KS vice ordförande Lars-Åke Andersson, DHR Karl-Erik Sjöberg, SPF Jan-Ove Olsson, HRF Anita Karlsson,

Läs mer

Mikael Sternemar (L), Ordförande Jeannette Loy (M), 1:e vice ordförande Annica Erlandsson (S), 2:e vice ordförande

Mikael Sternemar (L), Ordförande Jeannette Loy (M), 1:e vice ordförande Annica Erlandsson (S), 2:e vice ordförande Plats och tid Kommunhuset, Kontor Utbildningsförvaltningen, torsdagen den 8 november 2018 kl 08:30 Beslutande Mikael Sternemar (L), Ordförande Jeannette Loy (M), 1:e vice ordförande Annica Erlandsson (S),

Läs mer

Jonny Melander, vårdcentralen Kungshamn/Hunnebostrand Thord Svanberg, Sotenäs Vårdcentral 27-33 Maria Turesson, folktandvården

Jonny Melander, vårdcentralen Kungshamn/Hunnebostrand Thord Svanberg, Sotenäs Vårdcentral 27-33 Maria Turesson, folktandvården 27-35 Plats och tid Kvarnbergshemmet, "Kontakten", Kungshamn, kl 08.30-12.30 Beslutande Susanne Aronsson (m), UN, ordförande Eva Abrahamsson (m), M&BN Kristina Frigert (m), ON Ragnhild Selstam (m), Petra

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-21 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Tid 12.30 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

Olof Börjesson (C), ordförande Birgitta Albertsson (S) Ola Strand (KD) Erika Hassellöv, personalchef, sekreterare

Olof Börjesson (C), ordförande Birgitta Albertsson (S) Ola Strand (KD) Erika Hassellöv, personalchef, sekreterare Plats och tid Kommunhuset, Kungshamn, den 6 december 2016 kl. 08,30-10,30. Beslutande Olof Börjesson (C), ordförande Birgitta Albertsson (S) Ola Strand (KD) Övriga deltagare Erika Hassellöv, personalchef,

Läs mer

Sten Fransson, ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Birgitta Frödin (SPF)

Sten Fransson, ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Birgitta Frödin (SPF) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrum, Skive, kl. 13.30 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Stig

Läs mer

Protokoll från KPR:s sammanträde. Tid: Måndagen den 13 september 2010, klockan 13:00 16:00

Protokoll från KPR:s sammanträde. Tid: Måndagen den 13 september 2010, klockan 13:00 16:00 Omsorgsförvaltningen Datum Vår referens Protokoll från KPR:s sammanträde Tid: Måndagen den 13 september 2010, klockan 13:00 16:00 Plats: Närvarande: Övr. medverkande: Fjällbackaservice, Fjällbacka Lisbeth

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1 (10) Kommunala handikapp- och pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1 (10) Kommunala handikapp- och pensionärsrådet Plats och sammanträdestid Beslutare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1 (10) Kommunala handikapp- och pensionärsrådet 2009-09-22 Omsorgskontorets sammanträdesrum 2009-09-22 kl. 09.00 12-00 Leif Andersson (s) Ronnie

Läs mer

Datum Werna Hansson (S) Bernt Idehed (PRO Bromölla) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Datum Werna Hansson (S) Bernt Idehed (PRO Bromölla) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla) 1(8) Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 15.50 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla)

Läs mer

Maria Ceder Askman, sekreterare. Maria Bylund, miljöchef Joel Fröne, miljöhandläggare 39 Kent Carlsson. Maria Ceder Askman.

Maria Ceder Askman, sekreterare. Maria Bylund, miljöchef Joel Fröne, miljöhandläggare 39 Kent Carlsson. Maria Ceder Askman. Plats och tid Kommunhuset, "Långö", Kungshamn, 2018-11-20 kl 09.00-12:30 Beslutande Eva Abrahamsson (M), ordförande Kent Carlsson (S) Övriga deltagare Justerare Maria Bylund, miljöchef Joel Fröne, miljöhandläggare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2014-03-05 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2014-03-05 1 Kommunala Pensionärsrådet 2014-03-05 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Ugglan, Stadshuset, Laholm kl 09.00 11.30 Beslutande Thomas Jönsson (M), ordförande Åke Andersson, PRO Birgit Hansson, PRO Kerstin

Läs mer

Olof Börjesson (C), ordförande Birgitta Albertsson (S) Frånvarande Ola Strand (KD) Erika Hassellöv, personalchef, sekreterare

Olof Börjesson (C), ordförande Birgitta Albertsson (S) Frånvarande Ola Strand (KD) Erika Hassellöv, personalchef, sekreterare Plats och tid Kommunhuset, Kungshamn, den 5 december 2017 kl. 13,00 14,30 Beslutande Olof Börjesson (C), ordförande Birgitta Albertsson (S) Frånvarande Ola Strand (KD) Övriga deltagare Erika Hassellöv,

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2015-07-08 kl 09.00-12.00 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Bo Hallgren, förvaltningschef

Läs mer

Kommunhuset, Hållö, Kungshamn den 19 augusti 2014 kl

Kommunhuset, Hållö, Kungshamn den 19 augusti 2014 kl Plats och tid Kommunhuset, Hållö, Kungshamn den 19 augusti 2014 kl. 16.00-18.00 Beslutande Kent Christensson (M) ordförande Christina Johansson (FP) Berit Karlsson-Ljungqvist (KD) Elving Claesson (S) Vivianne

Läs mer

Pär Eriksson (C), ordförande Lars Kinnmalm (M) Jan-Olof Larsson (S), vice ordförande Bengt Sörensson (S)

Pär Eriksson (C), ordförande Lars Kinnmalm (M) Jan-Olof Larsson (S), vice ordförande Bengt Sörensson (S) Plats och tid Kommunhuset, "Långö", Kungshamn, 2019-06-12 kl. 13:00-16:20 Beslutande Pär Eriksson (C), ordförande Lars Kinnmalm (M) Jan-Olof Larsson (S), vice ordförande Bengt Sörensson (S) Övriga deltagare

Läs mer

VIMMERBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

VIMMERBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum VIMMERBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Kommunala pensionärsrådet 2010-05-17 1(9) Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen 17 maj 2010, klockan 13.00-15.05. Plats och sammanträdestid Beslutare Elisabeth

Läs mer

Sida 1 (8) kl Leif Nilsson. Camilla Eriksson. Roine Olsson. Leif Nilsson ANSLAG/BEVIS

Sida 1 (8) kl Leif Nilsson. Camilla Eriksson. Roine Olsson. Leif Nilsson ANSLAG/BEVIS 2014-02-05 Sida 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, Lageråssalen, onsdagen den 5 februari 2014 kl 13.45 15.00 Beslutande Se sid 2 Övriga närvarande Se sid 2 Justerare Leif Nilsson Justeringens

Läs mer

Marie-Louise Lagerberg, HSO Ulla Åsberg, HSO Stefan Hansson, HSO Anita Hansson, HSO Monica Hassling, Rehab

Marie-Louise Lagerberg, HSO Ulla Åsberg, HSO Stefan Hansson, HSO Anita Hansson, HSO Monica Hassling, Rehab KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) Beslutare Plats och sammanträdestid Samverkets lokal Oslovägen 13F kl. 09.00 12.00 Leif Andersson, Ordförande Birgitta Laugmo, Barn- och utbildningsnämnden Allan

Läs mer

Olof Börjesson (C), ordförande Birgitta Albertsson (S) Erika Hassellöv, personalchef, sekreterare

Olof Börjesson (C), ordförande Birgitta Albertsson (S) Erika Hassellöv, personalchef, sekreterare Plats och tid Kommunhuset, Kungshamn, den 22 maj 2018 kl. 13:00-15:00 Beslutande Olof Börjesson (C), ordförande Birgitta Albertsson (S) Övriga deltagare Erika Hassellöv, personalchef, sekreterare Ej närvarande

Läs mer

PROTOKOLL. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Sonja Hedenberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

PROTOKOLL. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Sonja Hedenberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Arbetslivsnämndens sammanträdesrum kl 09.00 Beslutande Närvarande ej tjänstgörande ersättare Ledamöter Stig Nilsson Bertil Bylund PRO Karl-Åke Engström PRO Hans Fernlund RPG Siv Holmberg

Läs mer

Mats Ove Svensson, kommunchef Ann Larsson, Omsorgsförvaltningen. Maria Hassing Karlander, folkhälsosamordnare. Maria Hassing Karlander

Mats Ove Svensson, kommunchef Ann Larsson, Omsorgsförvaltningen. Maria Hassing Karlander, folkhälsosamordnare. Maria Hassing Karlander 24-34 Plats och tid Kommunhuset, Långö, Kungshamn, kl 09:00 11:30 Beslutande Britt Wall (s), KS, ordförande Susanne Aronsson (nsp), UN Eva Abrahamsson (m), M&BN Petra Sundblad (s), HSN Adjungerade Mats

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum KOMMUNALA PENS IONÄRSRÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.00 15.00 Beslutande Margaretha Gadde Jenn ische (M), ordförande Ulla Odhner (S) Karin Malmberg (SPF) Rune

Läs mer

Jan-Olof Larsson (S) Magnus Johansson (V) 30-32

Jan-Olof Larsson (S) Magnus Johansson (V) 30-32 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.15-10.50. Beslutande Närvarande ersättare Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kristina Frigert (M) Kenny Thärnström (L) Britt Lindgren (C) Birgitta

Läs mer

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson, PRO Ljusdal. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson, PRO Ljusdal. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Enåsenrummet, 10:00-12:00 Beslutande: Helena Brink (C), ordförande Jan Nilsson, PRO Ljusdal Göte Burefjord, SPF Järvsö Ewy Sjögren, SKPF Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Kommunhuset, stora sammanträdesrummet måndagen den 17 december 2012, kl

Kommunhuset, stora sammanträdesrummet måndagen den 17 december 2012, kl 1 Tid och plats: Närvarande: Kommunhuset, stora sammanträdesrummet måndagen den 17 december 2012, kl. 08.30 12.00 Christer Lundgren, ordförande Georg Åström, SPF Bengt Rending, PRO Elsy Eklund, PRO Erling

Läs mer

Kommunhuset, Hållö, Kungshamn den 3 juni 2014 kl. 10.00-11.00. Anna-Lena Höglund, valsamordnare, sekreterare

Kommunhuset, Hållö, Kungshamn den 3 juni 2014 kl. 10.00-11.00. Anna-Lena Höglund, valsamordnare, sekreterare Plats och tid Kommunhuset, Hållö, Kungshamn den 3 juni 2014 kl. 10.00-11.00 Beslutande Kent Christensson (M) ordförande Kerstin Johansson (C) Lars Gustaf Andersson (M) Elving Claesson (S) Vivianne Gustafsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (12) Kommunala Pensionärsrådet. november 2016 kl

Sammanträdesprotokoll (12) Kommunala Pensionärsrådet. november 2016 kl 1(12) Tid och plats Ljungsätra samlingssalen, Hångersvägen 2 i Ljungby, måndagen den 14 november 2016 kl. 13.30-15.40 ande Magnus Gunnarsson (M) ordförande Håkan Bengtsson (S) Tuula Johansson, Ljungby

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1/13 Pensionärsrådet Rådet för funktionshinderfrågor. Sammanträdestid: 2015-03-11 kl. 8.30 11.30

Sammanträdesprotokoll 1/13 Pensionärsrådet Rådet för funktionshinderfrågor. Sammanträdestid: 2015-03-11 kl. 8.30 11.30 1/13 Rådet för funktionshinderfrågor Sammanträdestid: 2015-03-11 kl. 8.30 11.30 Lokal: Ledamöter, Maria Forsberg, ordförande Ulrika Häller Lundbäck, vice ordförande Jan-Olof Johansson, kommunstyrelsen

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 5 juli 2012, kl 09.30-10:25 Beslutande Övriga deltagare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) Bo Hallgren, förvaltningschef Torgny

Läs mer

Olof Börjesson (C), ordförande Birgitta Albertsson (S) Ola Strand (KD)

Olof Börjesson (C), ordförande Birgitta Albertsson (S) Ola Strand (KD) Plats och tid Kommunhuset, Kungshamn, den 18 april 2017 kl. 13,00-15,00 Beslutande Olof Börjesson (C), ordförande Birgitta Albertsson (S) Ola Strand (KD) Övriga deltagare Erika Hassellöv, personalchef,

Läs mer

Kommunkontoret, fredag 6 september 2013, kl 13.00. Sekreterare Paragrafer 12-16 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, fredag 6 september 2013, kl 13.00. Sekreterare Paragrafer 12-16 ANSLAG/BEVIS - KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00 11.30 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M) Anne-Charlotte Mattsson (FP) Larry

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-11.30 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Birger Svensson Malin Norfall Äldrenämnden Äldrenämnden Kommunstyrelsen Åke Nilsson PRO Ingrid

Läs mer

Rose-Marie Ahlström (M), 2-11 Ola Strand (KD) Stellan Welin (S) Luis Morales (V)

Rose-Marie Ahlström (M), 2-11 Ola Strand (KD) Stellan Welin (S) Luis Morales (V) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.30-11.40.Ajournering kl. 10.25-10.30, 10-45-10-50. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kristina Frigert (M) Kenny Thärnström

Läs mer