Hälso- och sjukvårdsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Hälso- och sjukvårdsnämnden"

Transkript

1 Hälso- och sjukvårdsnämnden DAGORDNING 1 (17) Sammanträde i hälso- och sjukvårdsnämnden Ledamöter och ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden kallas till sammanträde. Tid: kl. 09:30 15:30 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad (utdelning av diabasen i fullmäktigesalen) Gruppmöten 08:30 09:30 - Rödgrön samverkan, rum Allians för Skåne, rum Val av justeringsperson 2. Verksamhetsinformation 1. KEFU - Översyn av hälsoval i Skåne. Professor Anders Anell 2. Modell för läkarstöd. Överläkare Lars Stavenow 3. Diabasen - s pris för goda resultat Delas ut i fullmäktigesalen. Områdeschef Ingrid Bergman. 3. Anmälan av delegationsbeslut Diarienummer lägger rapporten till handlingarna. Sammanställning av beslut fattade enligt hälso- och sjukvårdsnämndens delegation sedan föregående nämndsmöte. Postadress: Kristianstad Organisationsnummer: Besöksadress: Rådhus Skåne, Västra Storgatan 12 Telefon (växel): Fax: Internet:

2 2 (17) 1. Rapport Anmälan av informationshandlingar Diarienummer lägger sammanställningen till handlingarna. Informationshandlingar till hälso- och sjukvårdsnämnden sedan föregående nämndsmöte. 1. Sammanställning Översyn av hälsoval i Skåne Diarienummer mottager rapporten avseende översyn av Hälsovalet. 2. Hälso- och sjukvårdsdirektören får i uppdrag att fortsatt följa effekterna av Hälsovalet. 3. Hälso- och sjukvårdsdirektören får i uppdrag att ta fram förslag på förändringar av ackrediteringsvillkoren och samverkansformer utifrån rapportens rekommendationer. 4. tar initiativ till att inrätta ett partnerskap med berörda, offentliga och privata, representanter med syfte att utveckla primärvården. 5. ger hälso- och sjukvårdsdirektören i uppdrag att ta fram förslag på utformning och sammansättning av detta partnerskap till nämndens möte i augusti. 6. inrättar en parlamentarisk grupp med en representant från varje parti i hälso- och sjukvårdsnämnden som får i uppdrag att följa upp hälsoval Skåne och lämna förslag på möjliga förändringar. Gruppen ska komma med en första återrapport till hälso- och sjukvårdsnämnden 4 november Följande ledamöter väljs: beslutade att ge Hälso- och sjukvårdsdirektören i uppdrag att genomföra en översyn av Hälsovalet

3 3 (17) utifrån jämlik vård, tillgänglig vård, kostnader, delaktighet och samverkan. Översyn av Hälsovalet presenteras i föreliggande förslag. 2. Delrapport 4. Översyn av primärvårdens utveckling efter införande av Hälsoval Skåne 6. Ekonomisk månadsuppföljning HSN - per april Diarienummer fastställer föreliggande uppföljning och prognos för 2016 per april för dels hälso- och sjukvårdsnämnden och dels för hela sektorn hälso- och sjukvård och lägger informationen till handlingarna. I detta ärende lämnas en redovisning av utfallet per april 2016 jämfört med budget och helårsprognos dels för nämnden och dels för hela Hälso- och sjuvårdsektorn. 2. Månadsuppföljning sammandrag för april Bildspel av uppföljning per april Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget - HSN Diarienummer godkänner rapporteringen av vidtagna och planerade åtgärder för nämnden 2. godkänner rapporteringen av vidtagna och planerade åtgärder för Hälsostaden 3. godkänner rapporteringen av vidtagna och planerade åtgärder för Medicinsk Service förvaltning 4. godkänner rapporteringen av vidtagna och planerade åtgärder för driftsledningsnämnd SUS 5. godkänner rapporteringen av vidtagna och planerade åtgärder för driftsledningsnämnd Sund 6. godkänner rapporteringen av vidtagna och planerade åtgärder för driftsledningsnämnd Kryh 7. föreslår att senarelägga följande reformer:

4 4 (17) a. 20 miljoner kronor relaterat till psykiatrisatsningen b. 20 miljoner kronor relaterat till satsningen på akutsjukvård c. 5 miljoner kronor relaterat till E-hälsa utvecklingen 8. Hälso- och sjukvårdsdirektören får i uppdrag att utreda och återkomma till nämnden den 27/8 med förslag på hur finansieringen kan säkerställas för verksamheter som i dag drivs i enlighet med LOV (Lagen om Valfrihet) på ett sådant sätt att kostnadskontroll uppnås för alla områden. Förslaget bör omfatta ändrade ersättningsprinciper och/eller möjligheten till alternativa driftsformer som ger bättre kostnadskontroll samt säkerställer att andra vårdformer inte får ökade kostnader och ett högre patientinflöde. 9. föreslår att det görs en översyn som tar ett samlat grepp utifrån helheten för sektor vård- och hälsa kopplat till total budget. Som ett första steg uppmanas sjukvårdsnämnderna SUS, Sund och Kryh att: a. göra en genomlysning av sin organisationsstruktur för att öka effektiviteten i verksamheten och minska administrationen b. göra en översyn med syfte att undersöka möjligheten att ytterligare öka operationskapaciteten c. att utreda möjligheten att även införa standardiserade vårdförlopp inom andra diagnoser än cancer 10. Hälso-och sjukvårdsdirektören får i uppdrag att ta fram förslag på kostnadseffektiveringar som stärker budget 2016 och kan vara aktuella att genomföra under Hälso-och sjukvårdsdirektören får i uppdrag att utreda förutsättningarna för att öppenvården inom sjukhusen i större utsträckning flyttar ut till primärvården 12. Hälso-och sjukvårdsdirektören får i uppdrag att undersöka om det finns möjlighet att genom upphandling av verksamheter som idag drivs i andra driftsformer minska kostnaderna. Det ekonomiska läget är fortsatt ansträngt i och prognosen efter april visar på en fortsatt hög kostnadsutveckling framför allt för sjukvårdsförvaltningarna och för de verksamheter som bedrivs i enlighet med LOV (Lagen om Valfrihet). Mot denna bakgrund föreslår regionstyrelsen beslut om åtgärder samt uppmanar nämnderna att utöver redan fattade beslut om senareläggning av reformer 2015 och i budget 2016 införa ytterligare reformstopp. Regionstyrelsen uppmanar Hälso- och sjukvårdsnämnden att utreda dagens och framtida finansiering av verksamheter som drivs i enlighet med LOV och som delvis finansieras i enlighet med LOV (Lagen om Valfrihet). Regionstyrelsen uppmanar också att utreda möjligheten att korta tiden från dagens 12 månader till 6 månader vid uppsägning och andra förändringar av ackrediteringsvillkor.

5 5 (17) Med anledning av det ekonomiska läget har tillskrivit de delregionala nämnderna att återkomma om vilka åtgärder som respektive nämnd ska vidta för att få en budget i balans. Denna återrapportering är inkluderat i detta ärende. 2. Åtgärdspaket 3. Åtgärdspaket Medicinsk Service 4. Åtgärdspaket Hälsostaden 5. Åtgärdspaket Kryh 6. Åtgärdspaket Sund 7. Åtgärdspaket SUS 8. Yttrande över planeringsdirektiv HSN Diarienummer föreslår att föreliggande yttrande överlämnas till regionstyrelsen lämnar yttrande över regionstyrelsens budgetdirektiv för 2017 med plan för åren 2018 och s yttrande över budgetdirektiv 2017 med plan för åren 2018 och Yttrande från Sjukvårdsnämnd Kryh 4. Yttrande från sjukvårdsnämnd Sund 5. Yttrande från sjukvårdsnämnd SUS 9. Patientavgifter 2017 Diarienummer Ärendet kompletteras. 10. Avgift vid behandling på Skandionkliniken i Uppsala Diarienummer Ärendet kompletteras.

6 6 (17) 11. Statlig satsning förbättrad förlossningsvård och andra insatser för kvinnors hälsa Diarienummer beslutar att för år 2016 fördela medel om 20 miljoner kronor avsatta för att stärka förlossningsvården och insatser för kvinnors hälsa i enlighet med förslag. Av medlen ska 9,6 miljoner kronor fördelas till förvaltning SUS, 5,6 miljoner kronor till Sund, 4,5 miljoner kronor till Kryh och 0,3 miljoner kronor till Kunskapscentrum kvinnohälsa (som organisatoriskt finns inom förvaltning Sund). Regeringen och Sveriges Kommuner och Landsting har träffat en överenskommelse om att, från och med 2015, genomföra en femårig satsning för en förbättrad förlossningsvård och insatser för kvinnors hälsa. I s internbudget 2016 avsattes 20 miljoner kronor för insatser i enlighet med överenskommelsen. Ärendet beskriver hur dessa medel ska användas och utifrån användningen fördelas mellan berörda förvaltningar och aktörer. 1. Beslutsförslag En förbättrad förlossningsvård och insatser för kvinnors hälsa - överenskommelse mellan staten och Sveriges kommuner och landsting 3. Redovisning av insatser till SKL 12. Förenklingskommissionen - Rapport om vidtagna åtgärder/hsn Diarienummer godkänner redovisningen av hur inkomna förenklings-/förbättringsförslag hanteras och överlämnar redovisningen till regionstyrelsen. Förenklingskommissionen fångar upp förslag från medarbetarna i förbättringar och förenklingar i verksamheterna som kommer medborgarna och verksamheten tillgodo. Regionstyrelsen gav sjukvårdsnämnderna SUS, Sund och Kryh samt hälso- och sjukvårdsnämnden i uppdrag att senast inkomma med redovisning till regionstyrelsen, hur inkomna förenklings-/förbättringsförslag hanteras i respektive förvaltning.

7 7 (17) 1. Beslutsförslag Sammanställning över hur inkomna förenklings- och förbättringsförslag hanterats/hanteras 3. Inkomna förslag till förenklingskommissionens idétävling Statlig satsning Ungdomsmottagningar Diarienummer antar handlingsplaner för ungdomsmottagningar i egen regi samt för ungdomsmottagningar i upphandlad verksamhet. 2. ger i uppdrag till hälso- och sjukvårdsdirektören att kunna besluta om oförutsedda och nytillkomna satsningar utöver vad som redovisas i handlingsplanerna och som ryms inom den av staten tillförda nivån på 13 miljoner kronor. Ungdomsmottagningsverksamheterna i Skåne har från staten tillförts 13 miljoner kronor för att under 2016 stödja riktade insatser inom området psykisk ohälsa, t.ex. genom att öka tillgänglighet och stärka kompetens. 1. Beslutsförslag Handlingsplan ungdomsmottagningarna i egen regi 3. Handlingsplan ungdomsmottagning i upphandlad verksamhet. 14. Genomlysning av barn- och ungdomspsykiatrin i Skåne - åtgärdsplan Diarienummer lägger åtgärdsplanen till handlingarna. Vid s sammanträde fick hälsooch sjukvårdsdirektören i uppdrag att granska barn- och ungdomspsykiatrin i Skåne. Resultat av beslutad granskning har sammanställts i rapporten Genomlysning av BUP i, vilken påvisar förbättringsförslag. Hälso- och sjukvårdsdirektören fick i uppdrag att tillse att förvaltning Sund, till , inkommer med en åtgärdsplan vilken beskriver hur Division Psykiatri/Barn- och ungdomspsykiatrin avser arbeta med i rapporten föreslagna förbättringsförslag.

8 8 (17) 1. Beslutsförslag Rapporten Genomlysning av BUP i 3. Åtgärdsplan från Skånevård Sund 15. Avtal om robotassisterad prostataektomi av brådskande karaktär Diarienummer Carlanderska sjukhuset får tillämpa patientspecifik debitering för robotassisterad prostatektomi till och med till en sammantagen kostnad av maximalt kr. I dagsläget finns det ett hundratal patienter med konstaterad prostatacancer där beslutet är fattat att behandlingen robotassisterad prostatektomi ska genomföras. För dessa patienter har vårdgarantins bortre gräns, som är 90 dagar från beslut till behandling, passerats. Enligt lagen om vårdgarantin är skyldig att erbjuda vård hos annan vårdgivare som kan uppfylla kraven. Förslaget är att Carlanderska sjukhuset får tillämpa patientspecifik debitering för behandlingen av robotassisterad prostatektomi för att tillgodose patienternas behov av vård. 1. Beslutsförslag Bilaga Omskärelse av pojkar på icke medicinska grunder - utlösande av option Diarienummer föreslår regionstyrelsen följande 2. utlöser option med Capio Närsjukvård avtal omfattande SEK. Nuvarande avtal med Capio Närsjukvård AB har ett ersättningstak på SEK/år. Detta innebär att de utför cirka 500 operationer per år jämnt fördelade över årets månader. Planerade operationer är fulltecknade till och med december I nuläget finns en kö på ca 400 patienter vilket innebär att Capio inom ramen för avtalets längd endast kan ta emot fler remisser om den option som finns i avtalet utlöses.

9 9 (17) 17. Rekommendation gällande assisterad befruktning Diarienummer Ärendet kompletteras. 18. Satsning psykiatri slutenvård Diarienummer Ärendet kompletteras. 19. Granskning av ledtider i vårdkedjan - åtgärder Diarienummer Hälso- och sjukvårdsdirektören får i uppdrag att genomföra de åtgärder som beskrivs i beslutsförslaget och som föranletts av revisorernas granskningsrapport, , om ledtider i vården. Revisorerna har granskat ledtider i vårdkedjan för att bedöma om Region Skånes arbete, utifrån de granskade processerna, organiseras, planeras och genomförs på ett ändamålsenligt och effektivt sätt. Med anledning av revisorernas rapport beslutade hälso- och sjukvårdsnämnden i 64 att ge hälso- och sjukvårdsdirektören i uppdrag att återkomma med förslag på åtgärder. 1. Beslutsförslag Granskning av avtalsuppföljning - åtgärder Diarienummer Hälso- och sjukvårdsdirektören får i uppdrag att genomföra de åtgärder som beskrivs i beslutsförslaget och som föranletts av revisorernas granskningsrapport, , om avtalsuppföljning.

10 10 (17) Revisorernas sammanfattade bedömning är att s organisation för uppföljning av avtal inom hälso- och sjukvårdsområdet i flertalet aspekter är väl strukturerad och ändamålsenlig för att få rätt leverans till rätt kvalitet utifrån ett patient- och medborgarperspektiv. I revisorernas granskning av Avtalsuppföljning - uppföljning (rapport nr ) bedöms Avtalsuppföljningen inom hälso- och sjukvårdsområdet kunna förstärkas ytterligare på ett antal punkter. Hälso-och sjukvårdsdirektören har fått i uppdrag att återkomma med förslag vilka lämnas i detta ärende. 21. Granskning av sjukvårdsförvaltningarnas förmåga att klara sina mål - s styrning - uppföljande granskning (rapport nr ) Diarienummer avger yttrande till s revisorer enligt föreliggande förslag. Revisorerna har gjort en uppföljande granskning avseende förvaltningarnas förmåga att klara sina mål. Granskningens syfte har varit att visa hur fullmäktiges mål har uppfyllts samt vilka åtgärder som vidtagits utifrån föregående granskning. Granskningen visar att vissa områden har förbättrats sedan tidigare granskningar. På andra områden kvarstår en bristande måluppfyllelse, framför allt inom cancervården och vad gäller tillgänglighet. 1. Beslutsförslag Yttrande 3. Skrivelse från revisorerna 4. Granskningsrapport 22. Granskningsrapport. Granskning av effekterna av förändrad organisation (rapport ) Diarienummer avger yttrande till s revisorer enligt föreliggande förslag.

11 11 (17) Revisorerna har granskat effekterna av den förändrade politiska organisationen i. Granskningen visar att det har uppstått en osäkerhet om vem som har ansvaret för olika hälso-och sjukvårdsfrågor inom organisationen. Bedömningen utifrån detta är att HSN och driftsledningsnämnderna inte till fullo har tagit sitt ansvar för den ekonomiska situationen och att detta sannolikt beror på osäkerhet beträffande ansvar enligt gällande organisation. 2. Yttrande Skrivelse från revisorerna jämte sammanfattning 4. Granskningsrapport 23. Motion. Journal på surfplattor Diarienummer föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige anser att motionen är besvarad genom hälso- och sjukvårdsnämndens yttrande. Centerpartiet i genom Niels Paarup-Petersen föreslår regionfullmäktige besluta att uppdra till regionstyrelsen att besluta om, och avsätta medel till, att journaler snarast görs tillgängliga vid hembesök. 1. Motionssvar Motion från Niels Paarup-Petersen (C) om journal på surfplattor. 24. Motion. Försök med psykambulans i Skåne Diarienummer Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvårds förslag föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige bifaller motionen. Birte Sandberg och Annette Linander (C) föreslår att under en försöksperiod använder en psykambulans i hela eller delar av Skåne med påföljande utvärdering om eventuell permanent fortsättning.

12 12 (17) 1. Motion Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvårds förslag Motion. Införande av akutbilar inom psykiatrin Diarienummer Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvårds förslag föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige bifaller motionen. Marlen Jensen, Patrik Jönsson, Åsa Erlandsson, Mats Erlandsson och Mattias Kristiansson (SD) har i en motion daterad föreslagit att ett projekt med akutbilar inom psykiatrin startas i likhet med det pågående i Stockholms läns landsting samt att projektet utvärderas inom två år efter projektstart och att det därefter tas ställning till om akutbilar inom psykiatrin skall införas i full skala i. 1. Motion Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvårds förslag Motion. Livmoderhalsscreening för kvinnor upp till 70 år Diarienummer föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige avslår motionen. Gilbert Tribo (L) har i motion föreslagit att regionfullmäktige beslutar att hälso- och sjukvårdsnämnden att återkomma till hälso- och sjukvårdsnämnden med ett förslag om att inleda en forskningsstudie med syfte att erbjuda kvinnor upp till 70 år regelbunden screening för livmoderhalscancer, samt att regionfullmäktige uppdrar åt hälso- och sjukvårdsnämnden att tillskriva Socialstyrelsen om möjligheterna för att inleda en dialog med staten i arbetet med forskningsstudien. 1. Motionssvar

13 13 (17) 2. Motion Motion. Vårdcentraler med tilläggsuppdrag avseende vuxna med varaktig funktionsnedsättning Diarienummer föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige anser att motionen är besvarad genom hälso- och sjukvårdsnämndens yttrande. Douglas Roth (M), Carl Johan Sonesson (M) och Ulrika Heindorff (M) har i motion föreslagit att ett tilläggsuppdrag som innebär särskild kunskap om funktionsnedsattas sjukdomar och behov av vård införs i hälsovalet i. 1. Motionssvar Motion Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvårds förslag Motion. Våldtäktsmottagning för män och kvinnor Diarienummer föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige anser att motionen är besvarad genom hälso- och sjukvårdsnämndens yttrande. Gilbert Tribo (L) har i motion föreslagit att regionfullmäktige beslutar att hälso- och sjukvårdsnämnden ska inrätta en särskild mottagning för män och kvinnor som har blivit våldtagna, utöver redan befintlig verksamhet. 1. Motionssvar Motion

14 14 (17) 29. Motion. Digitalisering av högkostnadsskyddet i sjukvården Diarienummer föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige bifaller motionen. 2. Motionens intentioner ska beaktas i det fortsatta budgetarbetet. Marlen Jensen (SD) har i motion föreslagit att en digitalisering av högkostnadsskyddet genomförs i, samt att systemet kopplas samman med Mina vårdkontakter för att underlätta för patienter att få tillgång till sina uppgifter om sina erlagda avgifter. 1. Motionssvar Motion Motion. Fria preventivmedel för kvinnor upp till 26 år Diarienummer föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige anser motionen besvarad genom hälso- och sjukvårdsnämndens yttrande. 2. Hälso- och sjukvårdsdirektören ges i uppdrag att se över tillämpningsföreskrifterna för subventionen av preventivmedel. erbjuder redan idag full subvention d.v.s. 100 procent av kostnaden för preventivmedel inom förmånen till alla kvinnor tom 25 år. Detta är i enlighet med den nationella rekommendation som finns på området. Om flickor av medicinska skäl inte kan använda preparat i förmånen kan andra preventivmedel förskrivas genom den s.k. undantagshanteringen (också landstingssubvention). Preparatet blir då kostnadsfritt för flickan. Detta innebär att det redan idag alltid finns möjlighet för förskrivaren att ta individuell hänsyn. Sammantaget möjliggör de båda landstingssubventionerna redan idag möjlighet till full subvention av preventivmedel oavsett förmånsstatus. En nationell överenskommelse tecknades av landstingen 2013 avseende preventivmedelsubventionen. Överenskommelsens krav på att produkten ska ingå i läkemedelsförmånerna för att omfattas av subvention har mycket

15 15 (17) stor principiell betydelse. För att ingå i läkemedelsförmånerna ska läkemedel vara kostnadseffektiva och prisskillnader mellan preparat ska vara rimligt motiverade. Kostnaden för förslaget går inte att uppskatta eftersom det är fri prissättning på läkemedel utanför förmånen, både för företagen och för apoteken. Om skulle få samma kostnad per flicka som i Norrbotten skulle den skånska kostnaden bli 30,7 miljoner kronor. Det innebär att kostnaden för preventivmedelssubventionen skulle öka med nästan 17 miljoner kronor, från nuvarande 13,9 miljoner kronor. 1. Förslag till yttrande 2. Skrivelse från SKL (förbundsstyrelsens beslut) 3. Brev från SKLs sjukvårdspresidium om p-medelssubventionen 4. Skånskt beslut avseende enhetlighet i preventivmedelssubventionen 31. Remiss. Olika vägar till föräldraskap (SOU 2016:11) Diarienummer avger yttrande på utredningen Olika vägar till föräldraskap - slutbetänkande av utredningen om utökade möjligheter till behandling av ofrivillig barnlöshet enligt föreliggande förslag. Utredningen om olika vägar till föräldraskap har haft i uppdrag att överväga olika sätt att utöka möjligheterna för ofrivilligt barnlösa att kunna bli föräldrar. och Skånes universitetssjukvård har beretts möjlighet att lämna synpunkter vilka lämnas i gemensamt remissvar då Skånes Universitetssjukvård är en förvaltning inom. 2. Yttrande SOU 2015:98 Olika vägar till föräldraskap 32. Remiss. Assisterad befruktning utanför kroppen med donerade könsceller Diarienummer

16 16 (17) 1. avger yttrande på Socialstyrelsens rapport Assisterad befruktning utanför kroppen med donerade könsceller ska behandling få utföras vid andra vårdenheter än universitetssjukhus? enligt föreliggande förslag. Regeringen har gett Socialstyrelsen i uppdrag att utreda om befruktning utanför kroppen med donerade könsceller ska få utföras vid andra vårdenheter än universitetssjukhus. och Skånes universitetssjukvård har beretts möjlighet att lämna synpunkter vilka lämnas i gemensamt remissvar då Skånes Universitetssjukvård är en förvaltning inom. 1. Beslutsförslag Yttrande Socialstyrelsens rapport Assisterad befruktning utanför kroppen med donerade könsceller ska behandling få utföras vid andra vårdenheter än universitetssjukhus? 33. Initiativärende. Öppna den palliativa slutenvården i Trelleborg Diarienummer lämnar ärendet utan åtgärd. Birgitta Södertun (KD) och Per Einarsson (KD) har inkommit med ett initiativärende att den palliativa slutenvårdsavdelningen i Trelleborg ska öppnas upp igen och att utredningen i frågan omedelbart ska avbrytas. 2. Initiativärende Anna-Lena Hogerud Ordförande Enligt uppdrag

17 17 (17) Fredrik Johansson Sekreterare

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2016-10-19 1 (7) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2016-05-27 1 (3) 135 Motion. Fria preventivmedel för kvinnor upp till 26 år Diarienummer 1500990 Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut Hälso- och sjukvårdsnämnden

Läs mer

Dagordning på hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde 31 augusti 2015

Dagordning på hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde 31 augusti 2015 Här redogörs kortfattat för hälso- och sjukvårdsnämndens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 31 augusti 2015. Hälso- och sjukvårdsnämndens uppdrag är att ansvara för bedömningen av

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden PROTOKOLL 105 138 Datum 2016-05-27 1 (29) Protokoll från hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde Tid: 2016-05-27 kl. 09:30 16:00 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd Sund

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd Sund DAGORDNING Datum 2017-02-15 1 (6) Sammanträde i sjukvårdsnämnd Sund Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd Sund kallas till sammanträde. Tid: 2017-02-15 09.00-15.00 Plats: Rum Axel Ebbe, Lasarettet i

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2018-06-18 1 (8) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2018-05-07 1 (7) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2018-02-15 1 (9) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2017-02-13 1 (5) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård PROTOKOLL 11 18 Datum 2017-02-13 1 (5) Protokoll från beredningen för primärvård, psykiatri och tandvårds sammanträde Tid: 2017-02-13 kl. 09:30-11:45

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2017-01-23 1 (5) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd Sund

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd Sund DAGORDNING Datum 2018-02-15 1 (6) Sammanträde i sjukvårdsnämnd Sund Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd Sund kallas till sammanträde. Tid: 2018-02-15 09.00-12.00 Plats: Fulltofta, Medicon Village,

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden DAGORDNING Datum 2019-02-14 1 (8) Sammanträde i hälso- och sjukvårdsnämnden Ledamöter och ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2019-02-14 kl.

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden DAGORDNING Datum 2017-08-24 1 (13) Sammanträde i hälso- och sjukvårdsnämnden Ledamöter och ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2017-08-24 kl.

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS DAGORDNING Datum 2016-09-28 1 (6) Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd SUS kallas till sammanträde. Tid: Plats: 2016-09-28 kl.09.00-16.00 (ca.) Styrbord/Babord, Dockplatsen

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2015-04-13 1 (5) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2016-11-21 1 (12) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden DAGORDNING Datum 2017-05-19 1 (16) Sammanträde i hälso- och sjukvårdsnämnden Ledamöter och ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2017-05-19 kl.

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden DAGORDNING Datum 2014-08-15 1 (8) Sammanträde i hälso- och sjukvårdsnämnden Ledamöter och ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2014-08-22 09.30

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2018-01-22 1 (6) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden DAGORDNING Datum 2017-03-03 1 (13) Sammanträde i hälso- och sjukvårdsnämnden Ledamöter och ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2017-03-03 kl.

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden DAGORDNING Datum 2017-02-03 1 (12) Sammanträde i hälso- och sjukvårdsnämnden Ledamöter och ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2017-02-03 kl.

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden DAGORDNING Datum 2015-06-18 1 (6) Sammanträde i hälso- och sjukvårdsnämnden Ledamöter och ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2015-06-18 11.00

Läs mer

Datum Protokoll från sjukvårdsnämnd Sunds sammanträde

Datum Protokoll från sjukvårdsnämnd Sunds sammanträde PROTOKOLL 22 26 Datum 2018-05-03 1 (4) Protokoll från sjukvårdsnämnd Sunds sammanträde Tid: 2018-05-03 kl 13.00 15.15 Plats: Hotell Norregård, Falsterbo Beslutande Yvonne Augustin (S), Ordförande Annette

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård PROTOKOLL 34 42 Datum 2016-05-16 1 (6) Protokoll från beredningen för primärvård, psykiatri och tandvårds sammanträde Tid: 2016-05-16 kl. 09:30-15:00

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden DAGORDNING Datum 2016-04-22 1 (11) Sammanträde i hälso- och sjukvårdsnämnden Ledamöter och ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2016-04-22 kl.

Läs mer

Sjukhusstyrelse Trelleborg

Sjukhusstyrelse Trelleborg PROTOKOLL 5 11 Datum 2019-02-21 1 (4) Protokoll från sjukhusstyrelse Trelleborgs sammanträde Tid: 2019-02-21 kl. 9-12 Plats: direktionsrummet / stora konferensrummet, Lasarettet Trelleborg Beslutande Gunilla

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2015-09-11 1 (6) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2015-03-09 1 (7) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden DAGORDNING Datum 2018-12-14 1 (15) Sammanträde i hälso- och sjukvårdsnämnden Ledamöter och ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2018-12-14 kl.

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS DAGORDNING Datum 2016-12-02 1 (7) Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd SUS kallas till sammanträde. Tid: 2016-12-02 kl.09.00-16.00 Plats: Representationsvåningen, C-Block,

Läs mer

Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen

Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen DAGORDNING Datum 2014-10-30 1 (5) Sammanträde i vårdproduktionsutskottet/-beredningen Ledamöter och ersättare i vårdproduktionsutskottet/-beredningen kallas till

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2015-10-30 1 (9) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård PROTOKOLL 68 75 Datum 2017-10-16 1 (4) Protokoll från beredningen för primärvård, psykiatri och tandvårds sammanträde Tid: 2017-10-16 kl. 09:30-14:40

Läs mer

Datum Protokoll från sjukvårdsnämnd Kryhs sammanträde. Tid: :00-15:30 Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från sjukvårdsnämnd Kryhs sammanträde. Tid: :00-15:30 Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad PROTOKOLL 55 62 Datum 2018-12-05 1 (4) Protokoll från sjukvårdsnämnd Kryhs sammanträde Tid: 2018-12-05 13:00-15:30 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Maria Nyman Stjärnskog (S), ordförande

Läs mer

Närsjukvårdsberedningen

Närsjukvårdsberedningen DAGORDNING Datum 2014-04-14 1 (7) Sammanträde i närsjukvårdsberedningen Ledamöter och ersättare i närsjukvårdsberedningen kallas till sammanträde. Tid: 2014-04-16 kl.09.30-ca.13.00 (inkl. lunch) Plats:

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden DAGORDNING Datum 2016-09-30 1 (11) Sammanträde i hälso- och sjukvårdsnämnden Ledamöter och ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2016-09-30 kl.

Läs mer

Datum Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna.

Datum Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna. DAGORDNING Datum 2014-11-06 1 (6) Sammanträde i regionstyrelsen Ledamöter och ersättare i regionstyrelsen kallas till sammanträde. Tid: 2014-11-11 kl. 13.00 Plats: Rum Öresund, Skånevåningen, Dockplatsen

Läs mer

Datum Protokoll från sjukvårdsnämnd Kryhs sammanträde. Tid: , kl 13:30-15:30 Sammanträdesrum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från sjukvårdsnämnd Kryhs sammanträde. Tid: , kl 13:30-15:30 Sammanträdesrum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Sjukvårdsnämnd Kryh PROTOKOLL 46 54 Datum 2015-10-29 1 (4) Protokoll från sjukvårdsnämnd Kryhs sammanträde Tid: 2015-10-29, kl 13:30-15:30 Plats: Sammanträdesrum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande

Läs mer

Koncernkontoret Koncernstab kansli

Koncernkontoret Koncernstab kansli Koncernkontoret Koncernstab kansli Datum 2016-05-26 Dnr 1402523 1 (7) Redovisning av ej avgjorda motioner Ankomstdag Diarienummer Motion angående Inlämnad av Bereds av Inplanering 2015-03-16 1500895 2015-03-18

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Pia Landgren Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 31 25 pia.landgren@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-05-24 Dnr 1602011 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Patientavgifter 2017

Läs mer

Koncernkontoret Koncernstab kansli

Koncernkontoret Koncernstab kansli Koncernkontoret Koncernstab kansli Datum 2016-08-31 Dnr 1402523 1 (6) Redovisning av ej avgjorda motioner Ankomstdag Diarienummer Motion angående Inlämnad av Bereds av Inplanering 2015-04-22 1501379 2015-07-07

Läs mer

Beredningen för framtidens sjukvård

Beredningen för framtidens sjukvård Beredningen för framtidens sjukvård PROTOKOLL 49 54 Datum 2016-11-23 1 (4) Protokoll från beredningen för framtidens sjukvårds sammanträde Tid: Plats: 2016-11-23 kl.08.30-12.30 Sal 6, Malmö konferenscenter,

Läs mer

Beredningen för e-hälsa

Beredningen för e-hälsa Beredningen för e-hälsa PROTOKOLL 16 18 Datum 2017-05-31 1 (3) Protokoll från sammanträde i beredningen för e-hälsa Tid: 2017-05-31, 09.00-16.00 Plats: Rum Spettekakan, personalmatsalsbyggnaden, Hässleholms

Läs mer

Datum Protokoll från sjukvårdsnämnd Kryhs sammanträde

Datum Protokoll från sjukvårdsnämnd Kryhs sammanträde Sjukvårdsnämnd Kryh PROTOKOLL 11 19 Datum 2015-03-11 1 (4) Protokoll från sjukvårdsnämnd Kryhs sammanträde Tid: 2015-03-11, kl 09:30-14:00 Plats: Sammanträdesrum Gåsen, sjukhuset i Hässleholm Beslutande

Läs mer

Vårdproduktionsutskottet/- beredningen

Vårdproduktionsutskottet/- beredningen Vårdproduktionsutskottet/- beredningen DAGORDNING Datum 2013-10-03 1 (6) Sammanträde i vårdproduktionsutskottet/- beredningen Ledamöter och ersättare i vårdproduktionsutskottet/-beredningen kallas till

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS DAGORDNING Datum 2018-12-06 1 (5) Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd SUS kallas till sammanträde. Tid: 2018-12-06 09.00-13.00 (inkl. lunch) Plats: St Gertrud konferenscenter,

Läs mer

Datum Sammanträde i regionfullmäktige

Datum Sammanträde i regionfullmäktige DAGORDNING Datum 2016-02-22 1 (8) Sammanträde i regionfullmäktige Ledamöter och ersättare i regionfullmäktige kallas till sammanträde. Tid: 2016-03-01, kl. 10.00 Plats: Sessionssalen, Rådhus Skåne, V Storgatan

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS DAGORDNING Datum 2016-10-28 1 (6) Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd SUS kallas till sammanträde. Tid: 2016-10-28 kl.09.00 Plats: Representationsvåningen, C-Block,

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden OJUSTERAT PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2016-05-27 1 (2) 120 Omskärelse av pojkar på icke medicinska grunder - utlösande av option Diarienummer 1500972 Hälso- och sjukvårdsnämndens

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 39 50 Datum 2019-08-27 1 (6) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2019-08-27, kl 13.00 14.50 Plats: Rum Öresund, Skånevåningen, Malmö

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 49 54 Datum 2018-11-06 1 (4) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2018-11-06 kl. 13.00 14.20 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS DAGORDNING Datum 2017-02-16 1 (8) Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd SUS kallas till sammanträde. Tid: 2017-02-16 kl.09.00-16.00 Plats: Representationsvåningen, C-Block,

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden PROTOKOLL 90 103 Datum 2015-06-18 1 (8) Protokoll från hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde Tid: 2015-06-18 11.00-13.30 Plats: Margetetorps gästgifveri, Häljarp Beslutande

Läs mer

Datum Protokoll från sjukvårdsnämnd SUS sammanträde. Tid: Rum Styrbord/Babord, Dockplatsen 26/Malmö

Datum Protokoll från sjukvårdsnämnd SUS sammanträde. Tid: Rum Styrbord/Babord, Dockplatsen 26/Malmö PROTOKOLL 42 49 Datum 2018-08-23 1 (5) Protokoll från sjukvårdsnämnd SUS sammanträde Tid: 2018-08-23 09.00-12.00 Plats: Rum Styrbord/Babord, Dockplatsen 26/Malmö Beslutande Joakim Sandell (S), Ordförande

Läs mer

Nyheter i korthet

Nyheter i korthet Denna information redogör kortfattat för hälso- och sjukvårdsnämndens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 23 januari. Hälso- och sjukvårdsnämndens uppdrag är att ansvara för bedömningen

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden OJUSTERAT PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2017-05-19 1 (3) 84 Psykoterapi och multimodal smärtbehandling driftsform Diarienummer 1601863/1601862 Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut 1.

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2016-05-27 1 (2) 138 Initiativärende. Öppna den palliativa slutenvården i Trelleborg Diarienummer 1601664 Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut 1. Hälso-

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden DAGORDNING Datum 2015-11-24 1 (8) Sammanträde i habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Ledamöter och ersättare i habiliterings- och hjälpmedelsnämnden kallas till sammanträde.

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Anna-Karin Ekman Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 30 87 Anna-Karin.Ekman@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-10-14 Dnr 1702381 1 (7) Beredningen för

Läs mer

YTTRANDE. Datum Dnr Granskning av psykiatri - uppföljning (rapport nr )

YTTRANDE. Datum Dnr Granskning av psykiatri - uppföljning (rapport nr ) Regionstyrelsen Ingvar Thell Enhetschef 044-309 31 39 Ingvar.Thell@skane.se YTTRANDE Datum 2017-12-07 Dnr 1700179 1 (5) Granskning av psykiatri - uppföljning (rapport nr 9-2017) Revisorerna har översänt

Läs mer

Närsjukvårdsberedningen

Närsjukvårdsberedningen DAGORDNING Datum 2014-03-05 1 (6) Sammanträde i närsjukvårdsberedningen Ledamöter och ersättare i närsjukvårdsberedningen kallas till sammanträde. Tid: 2014-03-12 kl.10.30 (Observera starttiden!) Plats:

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden DAGORDNING Datum 2016-01-29 1 (17) Sammanträde i hälso- och sjukvårdsnämnden Ledamöter och ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2016-01-29 09.30-16.00

Läs mer

Datum Protokoll från sjukvårdsnämnd SUS sammanträde. Tid: Lund/SUS/Blocket/representationsvåningen

Datum Protokoll från sjukvårdsnämnd SUS sammanträde. Tid: Lund/SUS/Blocket/representationsvåningen PROTOKOLL 57 65 Datum 2015-11-19 1 (6) Protokoll från sjukvårdsnämnd SUS sammanträde Tid: 2015-11-19 09.00 14.30 Plats: Lund/SUS/Blocket/representationsvåningen Beslutande Joakim Sandell (S), ordförande

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård PROTOKOLL 40 44 Datum 2017-11-27 1 (4) Protokoll från utskottet för primärvård, psykiatri och tandvårds sammanträde Tid: 2017-11-27 kl. 16:30-16:40 Plats:

Läs mer

Sjukhusstyrelse Helsingborg

Sjukhusstyrelse Helsingborg PROTOKOLL 6 14 Datum 2019-02-27 1 (5) Protokoll från sjukhusstyrelse Helsingborgs sammanträde Tid: 2019-02-27 kl 09.00-11.20 Plats: Stora sammanträdesrummet, Olympiahuset, Lasarettet Helsingborg Beslutande

Läs mer

Nyheter i korthet

Nyheter i korthet Denna information redogör kortfattat för hälso- och sjukvårdsnämndens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 23 januari. Hälso- och sjukvårdsnämndens uppdrag är att ansvara för bedömningen

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Christina Ståhl Enhetschef 040-675 31 34 christina.stahl@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-03-31 Dnr 1300977 1 (5) Beredningen för primärvård, psykiatri

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård PROTOKOLL 26 35 Datum 2018-03-28 1 (6) Protokoll från beredningen för primärvård, psykiatri och tandvårds sammanträde Tid: 2018-03-28 kl. 09:30-11:40

Läs mer

Fastighets- och servicenämnden

Fastighets- och servicenämnden Fastighets- och servicenämnden DAGORDNING Datum 2014-09-08 1 (8) Sammanträde i fastighets- och servicenämnden Ledamöter och ersättare i fastighets- och servicenämnden kallas till sammanträde. Tid: 2014-09-18

Läs mer

Datum Dnr Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget - sjukvårdsnämnd Kryh. Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget

Datum Dnr Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget - sjukvårdsnämnd Kryh. Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget Sjukvårdsnämnd Kryh Katarina Jonasson Förvaltningsstabchef 046-77 08 93 katarina.jonasson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-11-18 Dnr 1601578 1 (5) Sjukvårdsnämnd Kryh Åtgärder med anledning av det ekonomiska

Läs mer

Sjukhusstyrelse Kristianstad

Sjukhusstyrelse Kristianstad PROTOKOLL 14 21 Datum 2019-04-26 1 (5) Protokoll från sjukhusstyrelse Kristianstads sammanträde Tid: 2019-04-26 10:00-11:40 Plats: IVÖ, Blekedamm, CSK Beslutande Patrik Holmberg (C), ordförande Dan Ishaq

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-06-18 Dnr 1801085 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Inriktningsbeslut för vårdvalen 2019 Ordförandens förslag 1. Hälso- och sjukvårdsnämnden fastställer

Läs mer

Vårdproduktionsberedningen

Vårdproduktionsberedningen PROTOKOLL 43 53 Datum 2014-04-30 1 (4) Protokoll från vårdproduktionsberedningens sammanträde Tid: 2014-04-30, kl. 09.00-12.35 Plats: Konferensrum 15, Psykiatriska kliniken, Baravägen, Lund Beslutande

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden DAGORDNING Datum 2018-01-29 1 (7) Sammanträde i regionala utvecklingsnämnden Ledamöter och ersättare i regionala utvecklingsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2018-01-29

Läs mer

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: , Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: , Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad PROTOKOLL 226-229 Datum 2018-10-22 1 (6) Protokoll från regionstyrelsens sammanträde Tid: 2018-10-22, 12.55 13.10 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Carl Johan Sonesson, ordförande Annette

Läs mer

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad PROTOKOLL 198 200 Datum 2015-11-24 1 (4) Protokoll från regionstyrelsens sammanträde Tid: 2015-11-24 kl. 09.00 09.25 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Henrik Fritzon (S), ordförande

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Maria Antonsson-Anderberg Enhetschef 040-675 32 22 Maria.Antonsson-Anderberg@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-02-21 Dnr 1400196 1 (6) Hälso- och sjukvårdsnämnden Budget justeringar

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Christina Ståhl Enhetschef 040-675 31 34 christina.stahl@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-03-02 Dnr 1600425 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Initiativärende till Hälso- och

Läs mer

Datum Protokoll från sjukvårdsnämnd Sunds sammanträde. Tid: Mellanköpingevägen 6, Trelleborg

Datum Protokoll från sjukvårdsnämnd Sunds sammanträde. Tid: Mellanköpingevägen 6, Trelleborg PROTOKOLL 43 51 Datum 2015-10-15 1 (5) Protokoll från sjukvårdsnämnd Sunds sammanträde Tid: 2015-10-15 09.00-12.00 Plats: Mellanköpingevägen 6, Trelleborg Beslutande Yvonne Augustin (S), Ordförande Annette

Läs mer

Regionstyrelsen Datum Dnr

Regionstyrelsen Datum Dnr Regionstyrelsen Datum 2017-01-27 Dnr 1402523 1 (6) Redovisning av ej avgjorda motioner Ankomstdag Diarienummer Motion angående Inlämnad av Bereds av Inplanering 2015-07-07 1502174 Inför robotassisterad

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2018-05-07 1 (2) 39 Förfrågningsunderlag Vårdcentral Tilläggsuppdrag för vuxna med varaktig funktionsnedsättning Diarienummer 1703354

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård PROTOKOLL 12 18 Datum 2016-04-11 1 (4) Protokoll från utskottet för primärvård, psykiatri och tandvårds sammanträde Tid: 2016-04-11 kl. 14:15 14.25 Plats:

Läs mer

Närsjukvårdsberedningen

Närsjukvårdsberedningen DAGORDNING Datum 2014-01-16 1 (12) Sammanträde i närsjukvårdsberedningen Ledamöter och ersättare i närsjukvårdsberedningen kallas till sammanträde. Tid: 2014-01-22 09.30 Plats: Skånehuset, Kristianstad,

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 68 75 Datum 2014-12-04 1 (5) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2014-12-04 kl. 13.00 14.20 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Maria Melin Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 31 39 Maria.Melin@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-10-24 Dnr 1702495 1 (6) Hälso- och sjukvårdsnämnden Initiativärende. Korta

Läs mer

Nyheter i korthet

Nyheter i korthet Här redogörs kortfattat för hälso- och sjukvårdsnämndens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 24 april 2015. Hälso- och sjukvårdsnämndens uppdrag är att ansvara för bedömningen av det

Läs mer

Sjukhusstyrelse Kristianstad

Sjukhusstyrelse Kristianstad PROTOKOLL 22 27 Datum 2019-06-26 1 (5) Protokoll från sjukhusstyrelse Kristianstads sammanträde Tid: 2019-06-26 10:00-12:00 Plats: IVÖ, Blekedamm, Centralsjukhuset i Kristianstad Beslutande Patrik Holmberg

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Christina Ståhl Enhetschef 040-675 31 34 christina.stahl@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-10-19 Dnr 1500342 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Arbetsuppgiftsomflyttningar del

Läs mer

Datum Protokoll från sjukvårdsnämnd Sunds sammanträde. Tid: Renaissance Malmö Hotel, Malmö

Datum Protokoll från sjukvårdsnämnd Sunds sammanträde. Tid: Renaissance Malmö Hotel, Malmö Sjukvårdsnämnd Sund PROTOKOLL 17 26 Datum 2017-03-15 1 (7) Protokoll från sjukvårdsnämnd Sunds sammanträde Tid: 2017-03-15 09.30-11.30 Plats: Renaissance Malmö Hotel, Malmö Beslutande Yvonne Augustin (S),

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård PROTOKOLL 59 67 Datum 2015-09-11 1 (6) Protokoll från beredningen för primärvård, psykiatri och tandvårds sammanträde Tid: 2015-09-11 13.00-14.45 Plats:

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2018-01-31 1 (3) 10 Hälso- och sjukvårdsnämndens underlag till upphandlingsplan 2018 Diarienummer 1702206 Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut 1. Hälso-

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS DAGORDNING Datum 2015-08-06 1 (5) Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd SUS kallas till sammanträde. Tid: 2015-08-13 09.00- Plats: Tidskriften, Jan Waldenströms gata

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden OJUSTERAT PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2018-01-31 1 (3) 8 Ändrad driftform för Ambulansdistrikt 2 Diarienummer 1703067 Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut 1. Förvaltning Medicinsk

Läs mer

Datum Dnr Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget - Sjukvårdsnämnd Sund

Datum Dnr Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget - Sjukvårdsnämnd Sund Sjukvårdsnämnd Sund Peter Sigsjö Enhetschef 040-675 36 91 Peter.Sigsjo@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-05-18 Dnr 1601578 1 (2) Sjukvårdsnämnd Sund Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget - Sjukvårdsnämnd

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2016-09-30 1 (2) 187 Hälso- och sjukvårdsnämndens underlag till upphandlingsplan 2017 Diarienummer 1602797 Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut 1. Hälso-

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Maria Antonsson-Anderberg Enhetschef 040-675 32 22 Maria.Antonsson-Anderberg@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-01-22 Dnr 1503558 1 (8) Hälso- och sjukvårdsnämnden Initiativärende

Läs mer

Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen

Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen DAGORDNING Datum 2013-11-27 1 (7) Sammanträde i vårdproduktionsutskottet/ -beredningen Ledamöter och ersättare i vårdproduktionsutskottet/-beredningen kallas till

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Greger Linander Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 30 98 Greger.Linander@skane.se YTTRANDE Datum 2018-01-04 Dnr 1700184 1 (5) Granskning av Projekt Hälsostaden (rapport nr

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård 7. Utskottet Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Maria Wallström Handläggare 040-675 31 19 Maria.Wallstrom@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-10-23 Dnr 1703582 1 (6) Utskottet för primärvård,

Läs mer