VEDBY Charmigt sommarparadis i Vedby på solsäkra norra Öland. Med det basta fran Oland!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VEDBY Charmigt sommarparadis i Vedby på solsäkra norra Öland. Med det basta fran Oland!"

Transkript

1 VEDBY Charmigt sommarparadis i Vedby på solsäkra norra Öland Med det basta fran Oland!

2 OM ÖLAND Öland är Sveriges näst största ö och dess minsta landskap. Ön är sedan 1972 förbunden med fastlandet genom Ölandsbron. Öland är en av landets solsäkraste platser och här finns milslånga stränder och mer än 50 st badplatser. Ön är ett av Sveriges populäraste turistmål och besöks årligen av hundratusentals människor, främst på sommaren. Öland är, till följd av sin synnerligen speciella natur, ett mycket omtyckt mål för naturintresserade. Den vackra, ovanliga och mångskiftande naturen här har en magisk inverkan. För att inte tala om det speciella blå ljuset som gör sig märkbart vid skymningstid. Konstnärer har i alla tider sökt sig hit för att fånga detta fenomen på målarduken. Kultur i olika former, liksom historia, är ständigt närvarande var på ön man än befinner sig. Här samsas öppna ateljéer och gallerier, fornborgar och runstenar. Upplevelsernas och sinnenas ö.en stor del av den södra delen av Öland är klassat som världsarv under namnet Södra Ölands odlingslandskap. Ett speciellt inslag i det öländska kulturlandskapet är de hundratals väderkvarnarna av trä (som dock är betydligt färre än för hundra år sedan). De åtnjuter idag kulturminnesskydd men utgjorde fram till 1900-talets början en viktig del av öns ekonomi. Det är alltid något speciellt med Öland. Stillheten på landsbygden i kontrast till sommarens höga puls vid sandstränderna och i tätorterna. En kombination av det bästa från två världar.

3 Charmigt sommarparadis i Vedby på solsäkra norra Öland Mycket charmigt sommarparadis i Vedby på norra Öland. Välskött, fräsch & smakfullt inredd huvudbyggnad & gästhus i vinkel kringgärdat av knotiga fruktträd, syrener, klängrosor, stenmurar & lummig grönska. Underbart vacker cykelväg till Byrums fantastiska sandstrand. FAKTA Adress: Vedbygatan 24 Område: Vedby Boendeform: Fritidshus Boarea: 70 kvm Tomtarea/mark: kvm Utgångspris: kr / högstbjudande

4 ALLMÄN BESKRIVNING Mor Annas Torp i Vedby på norra Öland, en mycket charmig idyll inbäddad i lummig grönska! Smakfull, jättemysig & fräsch huvudbyggnad och ett enklare gästhus på en helt ljuvlig trädgårdstomt, somrigt och trivsamt. Omgivningarna är lantliga, lugna & mycket vackra. Från fastigheten cyklar man på småvägar ned till västra kustvägen och vidare upp till Byrums Sandvik som är en av Ölands absolut finaste stränder. Ca 5,5 km hit på en sällsynt vacker väg! In till all service, matbutiker & sommarrestauranger i Löttorp som är norra Ölands centralort är det ca 3 km. Huset är uppfört kring förra sekelskiftet och har många fina bevarade detaljer. Interiören är varsamt renoverad med fin fingertoppskänsla till ett härligt sommarställe. Pärlspont, vitmålade brädgolv, bevarad vedspis, spröjsade fönster, snedtak m.m. Huvudbyggnadens boyta fördelas över två plan. På entréplanet finns veranda, kök, allrum och badrummet. Köket är jättemysigt med vitmålad pärlspont och vitt kakel, vita målade luckor med vackert & sirligt bladmönster. Fräscht & smakfullt med rätt känsla. Ljust & trivsamt och med vacker bevarad vedspis. Mindre bänkdiskmaskin finns. Allrummet är också ljust & hemtrevligt. Plats för soffgrupp och utgång till den fina stensatta uteplatsen på gaveln. Fint brädgolv, ljusa väggar & vitmålat tak. Badrummet och köksingången renoverades Enklare standard med eldriven frystoa (modern, luktfri & lätthanterlig) men fräscht & funktionellt. På det övre planet finns huvudbyggnadens två sovrum, ett i varje gavel. Jättemysiga och somriga med brädgolv, finstämda tapeter och snedtak. Underbar utsikt över det kringliggande landskapet från fönstren. Gästhuset har två sovrum på övervåningen. På det nedre planet finns ett förrådsrum samt ett äldre sommarkök. Sammantaget är detta ett supermysigt och mycket trivsamt sommarställe. Fin känsla & charm i kombination med den underbara trädgården och de fina omgivningarna + norra Ölands solsäkerhet ger de bästa förutsättningarna för en skön ölandsommar.

5

6

7

8

9 INFORMATION Adress: Vedbygatan 24, Löttorp i Borgholms kommun. Boendeform: Fritidshus Boarea: 70 kvm Tomtarea/mark: kvm Utgångspris: kr eller högstbjudande BYGGNAD Byggnadstyp: 1,5 plan Byggår: Troligtvis 1901 Grund: Torpargrund Taktyp: Papp Fasadtyp: Träfasad Fönster: 2-glasfönster Stomme: Trä Uppvärming: Direktverkande el & vedspis ALLMÄNT OM FASTIGHETEN Fastighetsbeteckning: Borgholm Högby-Vedby 8:14 Vatten och avlopp: Vatten från borrad brunn. Enskilt avlopp Taxeringsvärde totalt: kr varav byggnad kr. Taxeringsår: Inskrivningar/servitut: Kraftledning Inteckning: Pantbrev 4st totalt kr Övrigt: Gästhuset är ca 25 kvm i bottenplan & ca 20 kvm i övre plan. Taket på huvudbyggnaden lades om i början av 90-talet. Väggpanelen på huvudbyggnaden har bytts i omgångar mellan 1990 och Genomgång av elinstallationer och byte av proppskåp till automatsäkring ca år Fasader och fönster på bägge hus + lillstugans tak har målats ca var 10:e år. Köksingång och duschrum totalrenoverades Nytt trästaket gjordes 2004.Barnrummet på övervåningen i lillstugan byggdes Nytt tak på förstugan De uppgifter som lämnas i denna beskrivning härrör från säljaren. Den information som är av vikt för köparen bör kontrolleras för att köparen skall fullfölja sin undersökningsplikt. De årtal som omnämns t ex vid byggår, renoveringar mm är ungefärliga. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande V/A, planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el mm. Borgholms Kommun , Borgholms Energi , Lantmäteriet , Eon Ägare: Barbro Klaesson Sparr VÄGBESKRIVNING Från bron: kör väg 136 norrut upp till Löttorp. Tag vänster i rondellen och kör in mot Löttorp. Efter ca 500 m sväng höger mot Byrum. Fortsätt norrut ca 2,5 km och tag vänster in på Vedbygatan. Följ Vedbygatan ca 500 m så kommer fastigheten på höger sida efter ca 500 m.

10 Duschrum Entré Kök Allrum Uteplats Entréplan Veranda Sovrum Sovrum Övre plan Förråd Sommarkök Sovrum Sovrum Entréplan-Gäststuga Övre plan-gäststuga Avvikelser kan förekomma. Om arean och rumsfördelning samt t ex väggar, dörrar, fönsters placering mm är av stor vikt ombeds köparen kontrollera detta före köpet.

11 VIKTIG INFORMATION SOM VI VILL ATT DU TAR DEL AV. Budgivning Budgivning är inte reglerad i lag. Det finns alltså inga i lag bestämda regler för hur en budgivning skall gå till. Budgivning kan ske på många olika sätt. Vi på Holm & Co tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga spekulanter. Även om bud tillhandahålls via teknik som SMS mm är det viktigt att den som deltar i budgivning är aktiv och själv söker kontakt med mäklaren för att undvika missförstånd. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Alla som deltar i budgivningen godkänner att deras namn, telefonnummer och bud överlämnas till både säljare och köpare. Bud i sista minuten Vår roll som fastighetsmäklare är att objektivt förmedla information mellan köpare och säljare utan att påverka denna. Bud som kommer in efter avslutad budgivning men före kontraktskrivning är vi skyldiga att framföra till säljaren för att låta denne fatta alla beslut. Köpet är således inte klart förrän kontraktet är påskrivet. Erbjudande om boendekostnadskalkyl Om du som spekulant är intresserad av en boendekostnadskalkyl gällande denna fastighet är det bara att meddela fastighetsmäklaren så ordnar vi det. Säljaren bestämmer Det är viktigt att komma ihåg att Fastighetsmäklarens roll är den som förmedlare. Det är säljaren som bestämmer när han eller hon ska sälja, på vilka villkor och till vilket pris. Mäklaren är viktig som stöd och rådgivare hela vägen, fram till dess att alla parter är överens om pris, villkor och överlåtelsedatum. Säljarens upplysningsplikt Som säljare har man en upplysningsplikt gentemot köparen om sådana fel eller brister i fastigheten man känt till eller borde känt till. Som säljare kan man bli skadeståndsskyldig gentemot köparen om man underlåter att upplysa köparen om de fel eller brister i fastigheten man känt till eller borde känt till. En svårighet är s.k. dolda fel, dvs sådana fel i fastigheten som köparen inte kunnat upptäcka även vid en noggrann undersökning. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten är 10 år. Köparens undersökningsplikt av fastighetens skick Köpare uppmanas att undersöka bostaden. Köparen kan inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som köparen borde ha upptäckt vid en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen bör därför undersöka fastigheten före köpet eller låta någon annan göra det. Köparens undersökningsplikt omfattar hela fastigheten dvs. mark, byggnader och installationer som el, värme, vatten, sanitet, vitvaror, ventilation, eldstad och skorsten. Köparen har kvar sin undersökningsplikt även om säljaren presenterar ett besiktningsutlåtande. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

12 ADT digitaltryck HOLM & CO FASTIGHETSFÖRMEDLING AB Vi är specialiserade på att förmedla fastigheter på just Öland. Fördelen med att vara fokuserade på en geografiskt begränsad yta är att vi kan områdena, hustyperna & prisbilden i detalj. Vi lägger stor vikt vid marknadsföring och på att presentera fastigheterna vi har uppdraget att sälja på ett så professionellt sätt som möjligt. En effektiv marknadsföring skapar maximalt intresse och gör det därmed möjligt att kunna genomföra en bra affär till gagn för alla parter. Varje enskilt uppdrag är unikt. Varje objekt har sina specifika förutsättningar. Vi vet hur man identifierar och lyfter fram kvaliteter hos varje objekt på bästa möjliga sätt. Tydligt och informativt. Välkommen till oss på Holm & Co Fastighetsförmedling AB Hälsningar Mathias Holm Reg. Fastighetsmäklare Holm & Co Fastighetsförmedling AB Tullgatan 14, Borgholm