Nortel Networks AB (I administration) ( Företaget )

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nortel Networks AB (I administration) ( Företaget )"

Transkript

1 Ernst & Young LLP 1 More London Place London SE1 2AF Tel: Fax: TILL ALLA KÄNDA FORDRINGSÄGARE 9 februari 2012 Ref: MLP/7E/SH/DM/HR/DW/LO3556 David Wright Direct line: +44 (0) dwright@uk.ey.com AB (I administration) ( Företaget ) Högre domstol av rättvisa i England och Wales ( High Court of Justice of England and Wales ), Chancery Division, företagsdomtstol Ärendenummer 548 of 2009 I enlighet med regel 2.47 i insolvensreglerna 1986 ( Insolvency Rules 1986 ), är denna rapport ämnad att förse fordringsägare med en sjätte statusuppdatering om utvecklingen för administrationen ( Rapporten ). Denna rapport omfattar perioden från den 14 juli 2011 till den 13 januari 2012 och bör läsas tillsammans med de gemensamma förvaltarnas föregående rapporter daterade 13 augusti 2009, 13 februari 2010, 12 augusti 2010, 11 februari 2011 och 12 augusti 2011 samt de gemensamma förvaltarnas redogörelse av förslag ( Statement of Proposals ) daterad till den 23 februari Ytterligare kopior av denna rapport, likväl tidigare rapporter, tillhandahålls genom förfrågan eller hämtas från: Företaget sattes i administration ( Administrationen ) den 14 januari 2009 då AR Bloom, AM Hudson, SJ Harris and CJW Hill från Ernst & Young LLP, 1 More London Place, London SE1 2AF, utsågs till att agera gemensamma förvaltare ("Joint Administrators") enligt instruktioner ("Order") från Högre domstolen av rättvisa i England och Wales ("domstolen"), efter en ansökan från Företagets styrelse. Detta var en del av en större omstrukturering av Nortelkoncernen. Corporation ( NNC ), det yttersta moderbolaget för Nortelkoncernen, Limited ( NNL ) och vissa av dess andra kanadensiska dotterbolag har ansökt om borgernärsskydd i Kanada i enlighet med lagen Companies Creditors Arrangement Act ( CCAA ) för att underlätta en omfattande affärsmässig och finansiell omstrukturering i enlighet med CCAA-lagen. Nortel Networks Inc ( NNI ), Capital Corporation och ett antal andra av Nortels amerikanska koncernföretag lämnade in ansökningar i USA i enlighet med kapitel 11 i den amerikanska konkurslagstiftningen ( US Bankruptcy Code ). The UK firm Ernst & Young LLP is a limited liability partnership registered in England and Wales with registered number OC and is a member firm of Ernst & Young Global Limited. A list of members names is available for inspection at 1 More London Place, London SE1 2AF, the firm s principal place of business and registered office.

2 2 Samma dag som Företaget sattes i tvångsförvaltning utfärdade domstolen, efter ansökningar från respektive företagsstyrelse, en förvaltningsorder för 18 andra företag inom Nortelkoncernen baserade i Europa, Mellanöstern och Afrika ( EMEA ). I artikel 3 i EGförordningen om insolvensförfaranden ( EC Regulation on Insolvency Proceedings 1346/2000 ("EG-förordningen ), anges att domstolen i den EG-medlemstat där de huvudsakliga intressena ( centre of main interests, "COMI") hos ett företag ligger, har juridisk behörighet att inleda det huvudsakliga insolvensförfarandet för detta företag. För koncernens 19 EMEA-företag ("EMEA-företagen"), var domstolen tillfredsställd med att COMI låg i England och hade därmed juridisk behörighet att inleda insolvensförfaranden, det vill säga administration avseende varje företag. Närmare uppgifter om de 19 företagen återfinns i bilaga 1. Företagskoncernen ("Koncernen") rapporterar i US dollar ("US$"), följaktligen avser alla omnämnda belopp i rapporten US dollar om inte annat anges. Den officiella versionen av denna Rapport har framtagits på engelska. Då en översättning har tillhandahållits är detta endast för bekvämlighet och den engelska versionen skall därför alltid vara rådande. Se friskrivningsklausulen i slutet av den första delen av denna rapport.

3 3 1. Sammanfattning av tvångsförvaltningens framsteg Syftet med tvångsförvaltningen De gemensamma förvaltarna fortsatte att bedriva Företagets affärsverksamheter i syfte att uppnå antingen en räddning av Företaget som en fortlevande verksamhet ( going concern ) eller att uppnå ett bättre resultat för Företagets fordringsägare som helhet än vad som skulle vara sannolikt om företaget likviderades. Under 2009 var det uppenbart att det finansiella och marknadsmässiga trycket på Nortels verksamhet blev för stort och en försäljning av samtliga bolag blev oundvikligt. En räddning av Företaget som en fortlevande verksamhet var därför inte längre möjlig. De gemensamma förvaltarna ansåg att beslutet att fortsatta driva affärsverksamheten, även till en noggrant övervakad förlust, i syfte att uppnå fortlevnadsprincipens värden för verksamheten och rörelsetillgångarna, samt för att undvika villkorade fordringar, vore till fördel för fordringsägarna i sin helhet. Nu när försäljningsprocessen är avslutad, motiveras detta beslut av realiseringarna som uppnåtts (föremål för en slutlig fördelning av intäkterna till Företaget), och de villkorade fordringar som har undvikits. Försäljning av verksamheter och tillgångar Koncernen var huvudsakligen verksam inom fyra affärsområden: Enterprise Solutions ( Enterprise ), Metro Ethernet Networks ( MEN ) och Carrier Networks, som omfattar Global System for Mobile Communications ( GSM ), Carrier VoIP Application Solution ( CVAS ), Multi Service Switch business ( MSS ) och Code Division Multiple Access ( CDMA ). Avyttringen av de central och globala verksamheterna samt de viktigaste tillgångarna för koncernen slutfördes under I och med försäljningen har nu koncernen ytterst få tillgångar kvar att realisera. De sammanlagda bruttoförsäljningsintäkerna från de globala avyttringarna, inklusive bruttoförsäljningsintäkterna av resterande immaterialrättigheter uppgår till cirka US$7.5 miljarder (före transaktionskostnader, justeringar och deponeringsbalanser) och i enlighet med den överenskomna grunden för de globala avyttringarna kvarstår detta belopp som deposition i avvaktan på fördelning inom koncernen (se vidare förklaring nedan). Alltsedan vår senaste rapport har de övergångstjänster som vissa EMEA-företag tillhandahöll ( EMEA transitional services agreements, TSA ) i syfte att bistå löpande stöd åt köparna vid integrering av verksamheterna med deras egna, avslutats och alla stödfunktioner har till fullo överförts. EMEA kommer att återfå de direkta kostnaderna för supporten. Nästa steg De gemensamma förvaltarna har slutfört den huvudsakliga handelsfasen ( principal trading phase ) och fortsätter nu arbetet med att avveckla Företagets affärer och lösa utestående frågor med de övriga koncernföretagen. Huvudsaklig fokus för Företaget ligger nu på hur man hanterar koncerninterna frågor så som; prisallokering ( Purchase Price Allocation, PPA ), koncerninterna fordringar inklusive

4 4 Företagets och andra EMEA-företags fordringar på de amerikanska och kanadensiska konkursboen, Brittiska pensionsmyndighetens ( The Pensions Regulator, TPR ) anspråk mot vissa EMEA-företag och det finansiella stöd ( Financial Support Directions, FSD ) som det beslutats om, samt framställandet av en ändamålsenlig process för godkännande och distribution av tillgängliga medel till fordringsinnehavare. Ytterligare information finns att tillgå i avsnitten som följer.

5 5 2. Strategi för avyttring av företag De gemensamma förvaltarna har slutfört försäljningen av verksamheterna. Förvaltarna anser att det kommer att generera en högre avkastning till fordringsägarna än vad som annars hade varit möjligt. Detta på grund av sannolikt högre värden på realiseringar, bevarandet av arbetstillfällen genom förflyttning av anställda till nya enheter och systematiska överföringar av kontrakt till köparna. Försäljningen av de större företagen hanterades på ett globalt plan, i samråd med resten av Koncernen. Avyttringarna, förutom GSM transaktionen, följde en stalking horse aktionsprocess enligt 363 i den amerikanska konkurslagstiftningen (om inte annat anges). De gemensamma förvaltarna har varit aktivt involverare i dessa auktionsprocesser och i de auktionsvillkor som därefter godkänds av USA:s och Kanadas domstolar. För ytterligare information vänligen se de gemensamma förvaltarnas tidigare rapporter. Försäljningsintäkterna, som nu uppgår till US$7.5 miljarder (före transaktionskostnader, justeringar och depositionssaldo), hålls på ett depositionskonto ( escrow account ) till dess att PPA har fastställts inom Koncernen. Övergångstjänster Alltsedan vår senaste rapport har TSA, som var skyldig att erbjuda fortgående stöd åt verksamheternas köpare för att möjliggöra systematiska integreringar med deras egna verksamheter, slutfört alla stödtjänster och samtliga stödfunktioner har överförts till fullo. EMEA kommer att återfå de direkta kostnaderna för supporten. Transaktioner och Avyttringar - Händelseförlopp CVAS Försäljningen av CVAS verksamheten färdigställdes till Genband för en headline köpeskilling om US$282 miljoner, exklusive balansräkningsjustering samt andra justeringar uppgick köpeskillingen till cirka US$100 miljoner. Efter försäljningen uppstod en tvist beträffande justeringar av rörelsekapital. Ett depositionskonto om US$34 miljoner avsattes för denna tvist. Tvisten drevs i amerikanska och kanadensiska domstolar och avgjordes efter förlikning där det enades om att Genband skulle tillägnas US$24.9 miljoner.

6 6 3. Affärsmässig och operativ översikt De gemensamma förvaltarna kom fram till att en fortsatt affärsverksamhet med fortsatt försäljning enligt fortlevnadsprincipen låg i fordringsägarnas intresse. De gemensamma förvaltarna fortsatte att driva affärsverksamheten med en noggrant övervakad kortsiktig förlust, i syfte att maximera värdet av potentiella verksamhets- och tillgångsförsäljningar samt för att reducera värdet av ersättningsanspråk ( termination claims ) och andra villkorliga förpliktelser ( contingent liabilities ) på Företaget. De gemensamma förvaltarna ansåg att potentiella realisationsvärden från försäljningar av Företagets verksamheter, som fortsatta verksamheter ( going concerns ) kommer att resultera i en bättre avkastning till fordringsägare än om verksamheterna avslutade sina affärer och Företagets tillgångar likviderades. De gemensamma förvaltarna är övertygade om att den framgångsrika försäljningen av koncernens största globala företag kommer att, efter att PPA har fastställts, resultera i försäljningsintäkter och andra förmåner vilka kommer att resultera i ett betydande överskott jämfört med om Företaget hade upphört med sin verksamhet. Slutförandet av försäljningarna har också resulterat i en förflyttning av anställningsavtal, vissa leverantörs- och inköpsarrangemang samt de flesta kundavtal till respektive köpare. Detta har underlättat en systematisk avveckling av bolagets verksamhet. Företagets operativa headline resultatet för perioden 1 januari 2009 till 30 juni 2011, när koncernen upphörde med sin verksamhet, visas i följande tabell. Headline Finansiell information (US GAAP) US$ (m) Q Q Omsättning Operativ vinst/ (förlust) (6.59) 0.26 (0.02) (0.02) Nettovinst/ (förlust) 1.32 (0.13) (0.05) (0.11)

7 7 Fastigheter Företaget lämnade sina lokaler i Stockholm i slutet av mars Anställda Genom försäljningen av diverse verksamheter har de gemensamma förvaltarna lyckats överföra 15 anställningskontrakt till verksamhetsköparna. Antal anställda per den 13 januari 2012 Anställda vid förordnande 17 Förflyttade med företagsförsäljningar (15) Avgångar och andra som har lämnat (2) Friställningar (0) Antal anställda per den 13 juli Avseende den danska filialen har de gemensamma förvaltarna, genom försäljningen av diverse verksamheter, lyckats överföra 10 anställningskontrakt till verksamhetsköparna. Antal anställda per den 13 januari 2012 Anställda vid förordnande 15 Förflyttade med företagsförsäljningar (10) Avgångar och andra som har lämnat (3) Friställningar (2) Antal anställda per den 13 juli

8 8 4. Redogörelse av in- och utbetalningar Bifogad i bilaga 2 finns en redogörelse för de gemensamma förvaltarnas in- och utbetalningsanalys ( Receipts and payments ( R & P )) för perioden 14 juli 2011 till 13 januari 2012 för Företaget i Sverige respektive den danska filialen. In- och utbetalningsanalysen visar totala inbetalningar om US$1,958,229 och utbetalningar om US$558,989. En affärsgenomgång har presenterats i avsnitt 3 ovan. Företaget i Sverige och filialen i Danmark hade tillsammans kontanter i diverse valutor till ett värde av US$3.21 miljoner den 13 januari R & P-redogörelsen är en redogörelse för inkommande och utgående kontanter och reflekterar inte estimerade framtida inbetalningar och utbetalningar, inklusive de avyttringsintäkter som är insatta på depositionskontot i väntan på en fördelning inom koncernen. I takt med att verksamheten har avvecklats har det skett en betydande minskning av in- och utbetalningsaktiviteten för den rapporterade perioden. För mer detaljerade uppgifter, vänligen se bilaga 2.

9 9 5. De gemensamma förvaltarnas ersättningar och utlägg De gemensamma förvaltarnas ersättning fastställdes till att vara på timkostnadsbasis ( Time costs basis ) av kommittén ( The Committee ). Det är kommitténs ansvar att godkänna de gemensamma förvaltarnas ersättning. Under perioden 4 juni 2011 till 9 december 2011 ådrog sig de gemensamma förvaltarna timkostnader om GB 107,673 och transaktionsrelaterade timkostnader om GB 19,293. En analys av nedlagd tid återfinns i bilaga 3 och inkluderar en redogörelse för de gemensamma förvaltarnas policy i relation till tim- och utläggsdebitering. I fråga om arbete som utförts till förmån för alla EMEA-företag så fortsätter de gemensamma förvaltarna att se till att den debiterade tiden för den här sortens arbete är proportionell och rimlig i sin fördelning och att den absorberas av de andra EMEA-företagen. Under perioden 4 juni 2011 till 9 december 2011 har GB 24,551 fördelats till Företaget i enlighet med dessa fördelningar (uppgår till 1.07% av de totala kostnaderna omfördelade över EMEA-företagen). Se bilaga 4 för ytterligare detaljer. Utbetalningar till andra involverade De gemensamma förvaltarna fortsätter att engagera följande professionella rådgivare för att assistera förvaltningen. Dessa rådgivare arbetar på timkostnadsbasis och interna granskningsprocesser genomförs för att granska deras fakturor. Under perioden 14 juli 2011 till 13 januari 2012 har följande betalningar genomförts. Local Counsel US$124,324 (Legala rådgivare)

10 10 6. Framtida genomförande av förvaltningen Allokering av köpeskilling (Purchase Price Allocation PPA ) Avyttringen av bolagen Uppgiften att fördela de $7.5 miljarder i säljintäkter (före transaktionskostnader, justeringar och depositionsaldo) från de koordinerade verksamhetsförsäljningarna till de säljande bolagen i olika jurisdiktion är komplext. Parterna försökte först komma överens om ett globalt protokoll men som en följd av att parterna inte kunde slutföra de kvarstående frågorna så blev protokollförhandlingarna avbrutna och parterna försökte att lösa PPA samstämmigt, först genom flerpartsdiskussioner och därefter genom medling. I dagsläget har parterna åtagit sig två samtyckande medlingar i ett försök att nå en lösning på PPA och på fordringsfrågorna. Efter att lösningen till den andra medlingen misslyckats den 25 april 2011 så har de amerikanska och kanadensiska gäldenärerna gemensamt lämnat in en delad hemställan ( Joint Motions ) till den amerikanska domstolen i Delaware och till den kanadensiska domstolen i Ontario för att efterfråga ett gemensamt utslag. Detta som ett led i att lösa tvisterna om PPA. De gemensamma förvaltarna motsatte sig yrkandet. Den amerikanska och den kanadensiska domstolen har reserverat sina domar i fråga om den delade hemställan och har under tiden beordrat parterna att delta i en tredje medling inför Ontarios överdomare Warren Winkler. Denna medling var ursprungligen menad att inledas i september 2011, men som en följd av ytterligare hemställan inlämnad av den amerikanska gäldenären i Delaware ("The Dispositive Motions") så har den amerikanska domstolen beordrat att medlingen inför överdomaren Winkler ska senareläggas till dess att domstolen i Delaware har utfärdat sitt beslut om den dispositiva hemställan. Den dispositiva hemställan som de gemensamma förvaltarna motsatte sig, yrkade att vissa skadeståndsanspråk mot den amerikanska gäldenären skulle avfärdas av juridiska skäl enbart. Utfrågningen av den dispositiva hemställan inträffade den 14 oktober 2011 och domaren Gross reserverade sitt beslut. Det är ännu inte fastställt när den tredje medlingen kommer att inträffa men den förväntas inte påbörjas före mars Brittiska pensionsmyndigheten ( The Pensions Regulator ) The Pensions Regulator ( TRP ), ett brittiskt lagstadgat organ, har gjort anspråk mot flera Nortel-koncernföretag i EMEA ( målföretagen ) och Nordamerika. Dess beslutspanel ( Determinations Panel ) fattade beslutet i juni 2010 att riktningar för finansiellt stöd ( FSD ) bör utfärdas, vilket skulle kräva målföretagen att bidra till underskottet i UK Limited:s pensionssystem, som för närvarande uppskattas till GB 2,1 miljarder. De gemensamma förvaltarna har hänvisat ( made a reference ) till den Högre Domstolen ( Upper Tribunal ) för att utmana beslutet å Företagets vägnar, samt för envar av de övriga målföretagen över vilka de utsetts. I avvaktan på ett beslut om hänvisningen till den Högre Domstolen får ingen FSD utfärdas till målföretagen.

11 11 I november 2010 ansökte de gemensamma förvaltarna till High Court-domstolen i England om anvisningar om klassificering av fordringar från TPR, för det fall att sådana skulle införas på något av målföretagen. Domstolen fastställde, med tydliga reservationer, att varje fordring skall klassificeras som en kostnad för förvaltningen och skall betalas före borgenärernas fordringar. De gemensamma förvaltarna har överklagat detta beslut till Court of Appeal och beslutet prövades i juli Den 14 oktober 2011 fastställde Court of Appeal förstainstansrättens beslut och avslog överklagandet. Däremot påpekade Court of Appeal att det var ett sällsynt fall och det ansågs att det skulle vara rätt att ge direkta tillstånd att överklaga till Supreme Court. Därför beslutade Court of Appeal den 2 november 2011 att de gemensamma förvaltarna får behörighet att överklaga beslutet till Supreme Court. Det är sannolikt att hänvisningen inte kommer att höras av Upper Tribunal förrän överklagan till Supreme Court har hörts. Det är ännu inte klart när överklagan kommer att höras av Supreme Court. Det bör betonas att de gemensamma förvaltarna motsätter sig TPR:s fordringar, oavsett hur de klassificeras, och vidtar alla lämpliga åtgärder för att försvara Företagets position samt fordringsägarnas intresse. Dessa fordringar medförs ej av NNUK:s gemensamma förvaltare och varken NNUK eller dess gemensamma förvaltare är part i målet. Alla bidrag från målföretagen skulle gå direkt till TPR och den brittiska pensionsfonden ( the UK pension fund ) snarare än till NNUK. De gemensamma förvaltarna fortsätter att under sekretess informera fordringsägarkommittén om utvecklingen i denna fråga. Nordamerikanska fordringsprocesser Den gemensamma administrationen har anmält vissa fordringar på uppdrag av Företaget och de andra EMEA-företagen i jurisdiktion där en tidsfrist har ålagts, inkluderat fordringar på både kanadensiska och amerikanska enheter. För närvarande är det oklart vilket värde som slutligen kommer att mottagas för dessa fordringar genom samförstånd, skiljeförfarande eller en rättegångsprocess. Utdelningar till fordringsägare De gemensamma förvaltarna fortsätter att bjuda in till inlämning av fordringsansökningar som en del av den informella fordringsprocessen, vilken påbörjades i juli I avvaktan på lösning av TPR:s handlande och PPA:s diskussioner och tillvägagångssätt refererade till ovan så kommer det inte att vara möjligt att göra en utdelning till Företagets fordringsägare eller åt någon annan av Nortels enheter över vilka de gemensamma förvaltarna är tillsatta och vilka är ett mål för TPR eller uttala sig om när en formell fordringsprocess kan inledas. Dock fortsätter de gemensamma förvaltarna att utforska alla möjliga vägar för att lösa

12 12 rättsfrågorna, påskynda en utdelning till fordringsägare och minimera administrationens utgifter. Före PPA-intäkterna från depositionskontot avseende verksamhetsavyttringen (PPA-intäkter som de gemensamma förvaltarna anser kommer att återspegla värdet av de sålda företagen) och intäkterna från koncerninterna utdelningar, räknar de gemensamma förvaltarna med att det, bortsett från några oförutsedda skulder, kommer att kvarstå cirka US$3 miljoner att dela ut till Företagets fordringsägare. De gemensamma förvaltarna kan fortfarande varken bekräfta omfattningen av de redan utnämnda fordringarna eller den förväntade återbetalningen för enskilda fordringsägare eller grupp av fordringsägare. Detta kommer till största delen att bestämmas av följande viktiga faktorer: a. Fortsatt analys av de fordringar som anmälts till de gemensamma förvaltarna samt utfallet av de påföljande prövningarna av dessa fordringar. b. Införandet av riktning för finansiellt stöd ( Financial Support Directions, FSD ) till Företaget av TPR. Som tidigare nämnts är vi inte säkra på om någon sådan FSD faktiskt kommer att införas och det finns heller ingen klarhet om den mängd av eventuella skyldigheter som kan uppkomma. Det bör noteras att om en sådan FSD delges, kommer de gemensamma förvaltarna att försvara Företagets position. De gemensamma förvaltarna är hoppfulla att en sådan FSD framgångsrikt kommer att kunna undvikas. c. Färdigställande av storleken på vissa komplexa skulder och fordringar. d. Färdigställandet av klassificeringen av fordringsägarnas fordringar vilka kommer att fastställas som en del av utdelningsprocessen. e. Utgången av PPA processen. De gemensamma förvaltarna kommer att fortsätta att informera fordringsägarkommittén, vid behov, om nyckelfrågor och lösningar. Exit-strategi De gemensamma förvaltarna ansökte i december 2011 hos domstolen och erhöll en ytterligare förlängning av administreringen av EMEA-företagen med syfte att möjliggöra slutförandet av en ordnad nedtrappningsprocess och lösning av de rättsfrågor som finns med andra koncerner, såsom de ovan nämnda. Administreringen är nu förlängd till 13 januari De gemensamma förvaltarna fortsätter att utforska den mest lämpliga exit för Företaget och de övriga EMEA-företagen ur administreringsprocessen, det vill säga den metod som avgör fordringsägarnas fordringar samt hur överskottsmedel utdelas till fordringsägarna och hur Företagets verksamhet skall avslutas i allmänhet. De gemensamma förvaltarna kommer att behöva utföra lagstadgade skyldigheter såsom att; formalisera kallelse av skuldbevis, erhålla fordringsägaravtal, slutföra alla avyttringar av

13 13 tillgångar; behandla alla försäljningsintäkten och koncerninterna fordringar; komma överens om alla andra fordringsägares fordringar samt upprätta mekaniken för utdelning av tillgångar. I alla av ovanstående scenarier kommer utdelningsprocessen som används att vara föremål för tidsmässiga konsekvenser, kostnader, storleken på företaget under översyn, relevanta valutor, lokala fordringsbestämmelser och lokala processer för koncernenheter i förhållande till koncerninterna utdelningar, utöver brittisk lagstiftning. En lämplig process för att komma överens om fordringar och fördela överskottsmedel till borgenärer har ännu inte fastställts. Däremot kan processen ske inom administreringen (med domstols godkännande), eller genom en frivillig konkurs ( Company voluntary arrangement ) eller genom en likvidationsprocess. Lämplig process kommer att bestämmas utifrån vad som är mest fördelaktigt för Företaget och dess borgenärer.

14 14 7. Övriga ärenden Kommittén ( The Committee ) En kommitté av fordringsägare bildades under fordringsägarmötet den 18 mars De gemensamma förvaltarna forstätter att förse kommittén med detaljerad information gällande administrationens ( the Administration ) framåtskridande (inklusive en analys av deras tidskostnader som skall godkännas). De gemensamma förvaltarna har som uppgift att underrätta kommittén om den fortsatta utvecklingen. Sedan den näst senaste rapporten har UK Limited (i administration) ersatt Svenska Handelsbanken AB som medlem i kommittén. Föreskriven del ( The Prescribed Part ) Paragraf 176A i Insolvency Act 1986 är ej applicerbar i denna administration eftersom inga kvalificerade företagsinteckningar existerar, och därav ingen föreskriven del som skall sättas åt sidan för oprioriterade fordringsägare. De gemensamma förvaltarna kommer att rapportera till fordringsägarna igen om sex månader. Med vänlig hälsning för AB (I administration) SJ Harris Gemensam Förvaltare Bifogat: Företagsinformation ( Company information ) De gemensamma förvaltarnas in- och utbetalningsanalys ( Joint Administrators Receipts and Payments Account ) Sammanfattning av de gemensamma förvaltarnas tidskostnader ( Summary of Joint Administrators Time Costs ) De gemensamma förvaltarnas policy om arvoden och ersättningar ( Joint Administrators Policy on Fees and Disbursements ) Form 2.24B Administrationens statusrapport ( Administrators Progress Report )

15 15 För nedan nämnda företag har The Institute of Chartered Accountants in England and Wales in the UK godkänt AR Bloom, SJ Harris and CJW Hill att agera som insolvensutövare (Eng: Insolvency Practitioners) i enlighet med sektion390(2)(a) av the Insolvency Act 1986 och the Association of Chartered Certified Accountants in the UK godkänner A M Hudson att agera som insolvensutövare i enlighet med section 390(2)(a) av the Insolvency Act Företagens affärer, verksamheter och egendomar förvaltas av de gemensamma förvaltarna, AR Bloom, SJ Harris, AM Hudson and CJW Hill som agerar ombud för Företagen och detta utan personligt ansvar. Företagen är UK Limited; S.A.; Nortel GmbH; France S.A.S.; N.V.; S.p.A.; B.V.; Polska Sp z.o.o.; Hispania, S.A.; Nortel Networks (Austria) GmbH; s.r.o.; Engineering Service Kft; Portugal S.A.; Nortel Networks Slovensko s.r.o.; Oy; Romania SRL; AB; International Finance & Holding B.V. (Ireland) Limited s affärer, verksamhet och egendom förvaltas av de gemensamma förvaltarna, A R Bloom and DM Hughes, som agerar ombud för (Ireland) Limited och detta utan personligt ansvar. S.A försattes i fransk, rättslig likvidation den 28 maj Den verksamhet och de tillgångar som är belägna i Frankrike står nu under kontroll av en förvaltare ( liquidateur judiciaire ). Vi rekommenderar att denna rapport inte distribueras ut innan vår utnämning som gemensamma förvaltare för Företaget. Den tillhandahålls enbart för att kunna informera fordringsägare om vissa aspekter av det aktuella läget för förvaltningen. Då denna Rapport bara är en tillfällig indikation av Företagets ställning i helhet, och inte en värdering av nuvarande eller framtida värden av någon särskild post eller skuld, och då läget kan komma att förändras, borde man inte förlita sig på Rapporten som en indikation av den slutliga återbetalningen till fordringsägarna, i synnerhet har varken vi eller Företaget något ansvar för personer som förlitar sig på vår Rapport i syfte att handla med fordringarna ( trading in debt ).

16 Bilaga 1 AB (I administration) Företagsinformation Organisationsnummer: Företagsnamn: Registrerad företagsadress: Tidigare namn: AB C/o BDO Stockholm AB, Box , Stockholm, Sweden Nordic AB Detaljer rörande Förvaltarna samt deras utnämningar Förvaltare: Datum för utnämnande: 14 januari 2009 AR Bloom, AM Hudson, SJ Harris and CJW Hill of Ernst & Young LLP, 1 More London Place, London, SE1 2AF Utnämnare: Utnämningen gjordes av Högsta Domstolen, kanslerrätten, Förestagsdomstolen (Eng. the High Court of Justice, Chancery Division, Companies Court ), på begäran av Företagets ledning. Domstolsreferens: High Court of Justice, Chancery Division, Companies Court - case 548 of 2009 Uppdelning av de gemensamma förvaltarnas ansvar: Utförandet av alla uppdrag/ rättigheter, åsatta the Administrators kan ske av dem var för sig likväl som tillsammans Redogörelse rörande EG-rätt Rådets Förordning angående obeståndsprocesser år 2000 (Eng. EC Council regulation on Insolvency Proceedings 2000) är lämplig för denna förvaltning och denna process är huvudprocessen. Innebörden av detta är att the Administration skall utföras i enlighet med engelsk obeståndsrätt och att obeståndsrätt i annan EU-medlemsstat således ej är lämplig.

17 Aktiekapital Klass Godkända Utgivna & fullt betalda Nummer SEK Nummer SEK Ordinarie 4, ,000 1, ,000 Aktieägare International Finance & Holdings B.V. 100% Styrelsemedlemmar (nuvarande och för de senaste tre åren) och sekreterare (nuvarande) Namn Styrelsemedlem eller sekreterare Datum för tillträde Datum för utträde/avgång Nuvarande aktieinnehav Roland Dahlman Suppleant 26/04/ Joe O Connor Ledamot 26/04/ /01/ Rob Haitsma Ledamot 28/02/ /01/ Sharon Rolston Simon Freemantle Ledamot 14/01/ /09/ Ledamot 14/01/ David Quane Ledamot 30/09/ Roland Dahlman Sekreterare - - -

18 Nortelkoncernens övergripande företagsstruktur Corporation (Canada) Limited (Canada) USA Asia OCEANIC NNUK CALA SA (France) (Ireland) Dormant companies International Finance & Holding BV (Netherlands) Northern Telecom France s.r.o. (Czech) (Austria) GmbH AG Switzerland (Scandinavia) AS (Norway) S.p.A (Italy) South Africa (Proprietary) Limited (RSA) N.V. (Belgium) France SAS Engineering Service Kft. (Hungary) Slovensko s.r.o. (Slovak) Romania Srl (Romania) O.O.O. (Russia) (Portugal) S.A. Polska Sp. z.o.o. (Poland) Nortel GmbH (Germany) Nortel Communications Holdings (1997) Limited (Israel) Nortel Ukraine Limited BV (The Netherlands) AB (Sweden) Hispania S.A. (Spain) Netas Telekomunikasyion (Turkey) Dormant companies Israel (Sales and Marketing) Limited Dormant company Oy (Finland) Reference The EMEA Companies in UK administration procedures

19 EMEA-företagen i det engelska administrationsförfarandet: Bolag UK Limited S.A. France S.A.S. (Ireland) Limited Nortel GmbH Oy Romania SRL AB N.V. S.p.A. B.V. International Finance & Holding B.V. Polska Sp. z.o.o. (Austria) GmbH s.r.o. Engineering Service Kft Portugal, S.A. Hispania S.A. Slovensko s.r.o. Hemland England Frankrike Frankrike Irland Tyskland Finland Rumänien Sverige Belgien Italien Nederländerna Nederländerna Polen Österrike Tjeckiska Republiken Ungern Portugal Spanien Slovakien

20 Bilaga 2 AB (I administration) Den gemensamma förvaltningens utdrag av in- och utbetalningar för perioden 14 januari 2009 till 13 januari 2012 Valuta: USD Perioden 14 januari 2009 till 13 juli 2011 Perioden 14 juli 2011 till 13 januari 2012 Till och med 13 januari 2012 Ingående balans Inbetalningar Rörelsen: - Försäljning efter utnämningen Återbetalning av för hög betalning Övriga skatter Företagsinternt Andra inbetalningar Övrigt: - FX valutaomräkning ( ) Bankränta Utbetalningar Rörelsen: - Löner, löntagarförmåner och skatter ( ) - ( ) - Lagerrelaterade skulder (5 282) - (5 282) - Pensionsbidrag ( ) - ( ) - Övriga utbetalningar ( ) (2 758) ( ) - Fastighetskostnader ( ) - ( ) - Entreprenör ( ) - ( ) - El, gas, vatten (45 699) - (45 699) Övrigt: - Gemensamma förvaltarnas arvoden och utgifter ( ) ( ) ( ) - Juridiska arvoden ( ) ( ) ( ) - Kostnader för övriga professionella tjänster ( ) (40 562) ( ) - Bankavgifter och ränta (3 297) (1 283) (4 580) ( ) ( ) ( ) Utgående balans Kontoavstämning: Checkräkningskonto Förvaltningens inlåningsräkning

21 AB (I administration) Den gemensamma förvaltningens utdrag av in- och utbetalningar för perioden 14 januari 2009 till 13 januari 2012 Valuta: SEK Perioden 14 januari 2009 till 13 juli 2011 Perioden 14 juli 2011 till 13 januari 2012 Till och med 13 januari 2012 Ingående balans Inbetalningar Rörelsen: - Försäljning efter utnämningen Återbetalning av för hög betalning Övriga skatter Företagsinternt Andra inbetalningar Övrigt: - FX valutaomräkning (332) Bankränta Utbetalningar Rörelsen: - Löner, löntagarförmåner och skatter ( ) - ( ) - Lagerrelaterade skulder (34 428) - (34 428) - Pensionsbidrag ( ) - ( ) - Övriga utbetalningar ( ) (18 230) ( ) - Fastighetskostnader ( ) ( ) - Entreprenör ( ) ( ) - El, gas, vatten ( ) ( ) Övrigt: - Gemensamma förvaltarnas arvoden och utgifter ( ) ( ) ( ) - Juridiska arvoden ( ) ( ) ( ) - Kostnader för övriga professionella tjänster ( ) ( ) ( ) - Bankavgifter och ränta (24 715) (8 475) (33 190) ( ) ( ) ( ) Utgående balans Kontoavstämning: Checkräkningskonto Förvaltningens inlåningsräkning

22 Kommentarer till in- och utbetalningar Det har skett en betydande minskning av in- och utbetalningsaktiviteten under delårsperioden jämfört med tidigare perioder. Detta är representativt för en verksamhet under avveckling. Noter till R & P Not 1 Alla kontobalanser har rapporterats i lokal valuta, SEK, samt den gemensamma valutan för samtliga enheter, USD. Ingående balanser har konverterats till avistakursen (spot rate) vid månadsslutet januari 2009 och utgående balanser till avistakursen vid månadsslutet december Metoden är i enlighet med företagets interna rapporteringsrutiner. Transaktioner som ägt rum under perioden har konverterats till den genomsnittliga avistakursen för rapporteringsperioden (14 juli 2011 till 13 januari 2012). Källan till dessa växelkurser har varit valutakurshemsidan Oanda. Följaktligen har det förekommit valutakursdifferenser under perioden som en effekt av volatilitet i växelkurserna. Dessa är endast omräkningsdifferenser och reflekterar inte faktiska in- eller utbetalningar. Not 2 Siffrorna som har använts för att skapa sammanfattningen av in- och utbetalningar har tillhandahållits av företaget och är ej reviderade. Väsentliga poster har granskats för riktighet och skälighet. Not 3 Rapporterade siffror redovisas i förekommande fall inklusive moms. Not 4 Om inget annat framgår är alla belopp som hänvisas till nedan i US-dollar. INBETALNINGAR Likvida medel i SEK uppgick till US$4.9 miljoner. Totala inbetalningar för perioden sedan den 13 januari 2011 uppgick till US$2.1 miljoner (netto av valutakursdifferensen). Detta gäller främst företagsinterna betalningar och andra inbetalningar. Företagsinterna Företagsinterna inbetalningar för perioden uppgick till US$1.8 miljoner och avser en inbetalning från Ireland (US$1.8 million). Övriga inbetalningar Sedan 13 juli 2011 har det skett övriga inbetalningar om US$0.2 miljoner, vilket avser en inkommande betalning från Setterwalls Advokatbyrå.

23 Valutakurseffekt Den totala valutakurseffekten till och med den 13 januari 2012 är ett resultat av kronans värdenedgång mot dollarn och representerar inte en faktisk monetär vinst. UTBETALNINGAR De totala utbetalningarna sedan 13 juli 2011 uppgår till US$0.5 miljoner. Utbetalningarna härrör främst från de gemensamma förvaltarnas arvode samt arvode för juridisk rådgivning. De gemensamma förvaltarnas arvoden De gemensamma förvaltarnas arvode sedan 13 juli 2011 uppgår till US$0.3 miljoner (inklusive moms). Dessa utgifter relaterar till arvoden och utgifter i samband med förvaltningen. Juridiska arvoden De juridiska arvodena sedan den 13 juli 2011 uppgår till US$0.1 miljoner (inklusive moms). De juridiska utgifterna avser arvoden till Herbert Smith LLP samt till lokal rådgivning, Delphi och Dahlman Advokatbyrå AB.

24 AB (I administration) Danska Filialen De gemensamma förvaltarnas utdrag av in- och utbetalningar för perioden 14 januari 2009 till 13 januari 2012 Valuta: USD Perioden 14 januari 2009 till 13 juli 2011 Perioden 14 juli 2011 till 13 januari 2012 Till och med 13 januari 2012 Ingående balans Inbetalningar Rörelsen: - Företagsinternt Andra inbetalningar Försäljning efter utnämningen Återbetalning av för hög betalning Övrigt: - Övriga skatter Bankränta FX valutaomräkning Utbetalningar Rörelsen: - Löner, löntagarförmåner och skatter ( ) - ( ) - Övriga utbetalningar ( ) 43 ( ) - Fastighetskostnader ( ) - ( ) - El, gas, vatten (61 166) - (61 166) - Rörelseskulder (7 344) - (7 344) Övrigt: - FX valutaomräkning - (68 851) (68 851) - Kostnader för övriga professionella tjänster ( ) (6 318) ( ) - Juridiska arvoden (47 476) - (47 476) - Bankavgifter och ränta (6 830) (360) (7 189) ( ) (75 485) ( ) Utgående balans Kontoavstämning: Checkräkningskonto Förvaltningens inlåningsräkning

25 AB (I administration) Danska Filialen De gemensamma förvaltarnas utdrag av in- och utbetalningar för perioden 14 januari 2009 till 13 januari 2012 Valuta: DKK Perioden 14 januari 2009 till 13 juli 2011 Perioden 14 juli 2011 till 13 januari 2012 Till och med 13 januari 2012 Ingående balans Inbetalningar Trading: - Företagsinternt Andra inbetalningar Försäljning efter utnämningen Återbetalning av för hög betalning Övrigt: - Övriga skatter Bankränta Utbetalningar Rörelsen: - Löner, löntagarförmåner och skatter ( ) - ( ) - Övriga utbetalningar ( ) 231 ( ) - Fastighetskostnader ( ) - ( ) - El, gas, vatten ( ) - ( ) - Rörelseskulder (39 136) - (39 136) Övrigt: - Kostnader för övriga professionella tjänster ( ) (34 332) ( ) - Juridiska arvoden ( ) - ( ) - Bankavgifter och ränta (38 196) (1 952) (40 148) - FX valutaomräkning (1) - (1) ( ) (36 053) ( ) Utgående balans Kontoavstämning: Checkräkningskonto Förvaltningens inlåningsräkning

26 Kommentarer till in- och utbetalningar I takt med att verksamheten har avvecklats har det skett en betydande minskning av in- och utbetalningsaktivitet för den rapporterade perioden jämfört med tidigare perioder. Noter till R & P Not 1 Alla kontobalanser har rapporterats i lokal valuta, DKK, samt den gemensamma valutan för samtliga enheter, USD. Ingående balanser har konverterats till avistakursen (spot rate) vid månadsslutet januari 2009 och utgående balanser till avistakursen vid månadsslutet december Metoden är i enlighet med företagets interna rapporteringsrutiner. Transaktioner som ägt rum under perioden har konverterats till den genomsnittliga avistakursen för perioden (14 juli 2011 till 13 januari 2012). Källan för dessa växelkurser har varit valutakurshemsidan Oanda. Följaktligen har det förekommit valutakursdifferenser under perioden som en effekt av volatilitet i växelkurserna. Dessa är endast omräkningsdifferenser och reflekterar inte en faktiska in- eller utbetalningar. Not 2 Siffrorna som använts för att skapa sammanfattningen av in- och utbetalningar har tillhandahållits av företaget och är ej reviderade. Väsentliga poster har granskats för riktighet och skälighet. Not 3 Rapporterade siffror redovisas i förekommande fall inklusive moms. Not 4 Om inget annat framgår är alla belopp som hänvisas till nedan i US-dollar. INBETALNINGAR Likvida medel i DKK uppgick till US$0,8 miljoner. Totala inbetalningar för perioden sedan den 13 juli 2011 uppgår till US$6,050 (netto av valutakursdifferensen). Detta avser huvudsakligen övriga inbetalningar och bankräntor. Övriga inbetalningar Sedan 13 juli 2011 har det skett övriga inbetalningar om US$2,644. Dessa avser inbetalningar från Q1 och Q1:s mervärdesskattdeklaration. Bankränta Inbetalningar av bankränta sedan 13 juli 2011 uppgår till $2,144.

27 Valutakurseffekt Den totala valutakurseffekten till och med 13 januari 2012 är ett resultat av värdeminskningen av den danska kronan mot dollarn och representerar inte en faktisk monetär vinst. UTBETALNINGAR Totala utbetalningar om US$6,677 har gjorts sedan 13 juli Utbetalningarna härrör främst från arvoden till professionell rådgivning. Övriga arvoden för professionell rådgivning Övriga arvoden för professionell rådgivning sedan 13 juli 2011 uppgick till US$6,318. Dessa utgifter avser främst betalningar till BDO för löpande redovisning och annan administrativ service.

28 Bilaga 3 AB (I administration) Översikt av de gemensamma förvaltarnas timkostnader från den 4 juni 2011 till 9 december 2011 (GBP). Exkluderar underliggande M&A transaktionstid. Timmar Partner / Executive Assistant Totalt antal Genomsnittli Timkostnad Totala timkostnader för Aktivitet Director Director Director Manager Executive Analyst timmar g timkostnad för perioden förvaltningen Administrationsansökan och planering ,480.0 Instruktioner EMEA ,228.7 Ärendehantering , ,961.7 Fordringsägare , ,208.2 Fordringsägarnas kommitté , ,049.8 Kunder ,710.0 Anställda ,475.7 Exit Strategi Finans, redovisning och administration , ,775.4 Legalt ,866.5 M&A Övriga tillgångar Utfall för fordringsägare ,422.5 Pensioner ,118.8 PR / Media Fastigheter ,449.4 Rapport till fordringsägare , ,499.2 Stabilisering ,700.3 Lagstadgad , ,470.0 Strategi: underliggande ,690.0 Leverantörer ,739.0 Skatt- och momsrådgivning , ,883.8 Operativt kassaflöde / Prognos Operativt resultat / Vinst ,800.0 Totalt , , , Genomsnittligt timpris Timkostnad för perioden 18, , , , , , Total timkostnad för förvaltningen 69, , , , , ,873.09

29 Analys av förvaltningsavgifter (i GBP) Översikt av total kostnad för underliggande M&A transaktionstid costs för alla EMEA-registrerade enheter från 4 juni 2011 till 9 december 2011 Rank Activity Partner / Executive Totalt antal Genomsnittlig Timkostnad för Totala timkostnader för Director Assistant Director Manager Executive Analyst Director timmar timkostnad perioden förvaltningen M&A / Transitional Services Allokering av köpeskilling (PPA) M&A / Equinox M&A / Netas M&A Snow M&A / GSM M&A / Carrier M&A / Passport Försäljning och M&A M&A Iceberg Andra tillgångar M&A / Velocity Totalt Genomsnittligt timpris Timkostnad för perioden Total timkostnad för förvaltningen Total timkostnad för Administrationen från 4 juni 2011 till 9 december 2011 Totala timkostnader för förvaltningen under perioden 04/06/2011 till 09/12/2011 GB Kostnader för förvaltningstid exklusive transaktionskostnader Omallokering av timkostnader för NNUK Transaktionstimkostnader för perioden Totala timkostnader för perioden 04/06/2011 till 09/12/ Att notera Timkostnader avseende transaktioner under perioden 4 juni 2011 till 9 december 2011 har fördelats på provisorisk basis, med hänsyn till den typ av arbete som utförts och graden av framsteg uppnådd vad gäller vissa, dock ej alla, underliggande M&A-transaktioner. Fördelningen är provisorisk och kommer att förändras allt eftersom transaktionerna framskrider och resultatet av allokeringarna av köpeskillingen är klargjord. Vänligen notera att den gemensamma förvaltningen endast har fördelat underliggande M&A transaktioners timkostnader i de fall där transaktionerna har nått tillräckliga framsteg. Därför kommer ytterligare underliggande M&A transaktioners timkostnader att omfördelas till Företaget, och omfördelas allt eftersom utgången av allokeringarna av köpeskillingen blir klargjord.

30 AB (I Administration) Policy för förvaltares ersättning för utfört arbete Lagstadgande bestämmelser för ersättning återfinns i regel i Reglerna ( the Rules ). Vidare information finns i publikationen A Creditors Guide to Administrators Fees från Association of Business Recovery Professionals, en kopia av vilken återfinns på hemsidan (Insolvency Practitioners Association) (under Regulation and Guidance därefter Creditors Guides to Fees ), alternativt kan en hårdkopia erhållas på skriftlig begäran från förvaltarna ( the Administrators ). Fordringsägarna har beslutat att ersättningen till förvaltarna skall vara baserad på tid vederbörligen nedlagd av förvaltarna samt deras anställda på angelegenheter som härrör förvaltningen. Förvaltarna har anlitat direktörer och annan personal för att arbeta med förvaltningsfallen. Det arbete som skall utföras delegeras till den bäst passande nivån av personal efter att ha tagit hänsyn till typen av arbete och individuell erfarenhet hos personalen. Ytterligare assistans fås från verkställande bokförings- och redovisningspersonal som har hand om företagets bankkonton samt lagstadgad redovisning och rapportering. Allt arbete utfört av all personal sker under tillsyn av förvaltarna. All nedlagd tid av personal direkt relaterad till ärenden som rör förvaltningsfallen bokas på en separat tidskod etablerad för varje enskilt fall. Varje personal har en särskild timkostnad som kan förändras över tid. Den genomsnittliga timkostnaden för varje kategori av personal för perioden som visas ovan representerar de nuvarande timkostnaderna. Nuvarande timkostnader kan vara högre än de genomsnittliga timkostnaderna om timkostnaderna skulle ha höjts under perioden som denna rapport avser. Policy för förvaltares ersättning för utlägg Statement of Insolvency Practice No. 9 ( SIP 9 ) publicerad av R3 ( The Association of Business Recovery Professionals ) delar in utlägg under två kategorier. Kategori 1-utlägg inkluderar betalningar gjorda av tjänstemännens företag och inkluderar särskilda utgifter relaterade till förvaltningen av konkursboets affärer och hänförliga till betalning till en oberoende tredje part. Dessa utlägg kan betalas från konkursboets tillgångar utan godkännande från kommittén. I linje med SIP 9 är det vår policy att redovisa sådana utlägg som ersatts, men att inte söka godkännande för dessa betalningar. Kategori 2-utlägg inkluderar betalningar gjorda av tjänstemännens företag samt element av delade eller allmänna omkostnader. Sådana utlägg skall godkännas av fordringsägarnas kommitté ( Creditors Committee ) som om de vore ersättning för utfört arbete. I linje med SIP 9 är det vår policy att söka godkännande för denna kategori av utlägg innan betalning.

31 Bilaga 4 AB (I administration) Fördelning Områden fastställda för omfördelning med använt underlag för fördelning och effekterna är sammanfattade i tabellen nedan: Område Underlag för fördelning Fördelningsandel för Nortel Networks A.B. Finans, bokföring & förvaltning Operativ verksamhet Exit Kunder Gäldenärer Utfall för fordringsägare Fordringsägare Exit IT-kostnader Bruttotillgång per Directors Statement of Affairs för alla EMEA-företag Handelsfordringar per Directors Statement of Affairs för alla EMEA-företag Oprioriterade fordringsägare (exkl. Koncerninterna skulder, pensioner & anställdas fordringar) per Directors Statement of Affairs för alla EMEA-företag Priser använda inom koncernen före företagets tvångsförvaltande 0.46% 0.19% 0.10% 0.03% Strategi i Kanada/USA Koncernintern prissättning Immateriell rättighet Samma pris som använts vid M & A:s kostnadsfördelning 1.74% Företaget kommer att fördelas GB 24,551 för perioden 4 juni 2011 till 9 december 2011 avseende arbete utfört för företagets räkning. NNUK kommer att behålla kostnader om GB 2,208,287 för samma period. Vänligen se de gemensamma förvaltarnas halvårsvisa statusrapport daterad 11 februari 2011 för vidare information om fördelningen.

32 Rule 2.47 Form 2.24B The Insolvency Act 1986 Gemensamma förvaltares statusrapport 2.24B Namn på företag Organisationsnummer AB High Court of Justice of England and Wales, Chancery Division, Companies Court Domstolens ärendenummer 548 of 2009 Vi är AR Bloom, CJW Hill, SJ Harris and AM Hudson Ernst & Young LLP, 1 More London Place, London, SE1 2AF Förvaltare till ovan nämnda företag bifogar en statusrapport avsedd för perioden från till 14 juli 2011 (b) 13 januari 2012 Signerad Gemensamma förvaltare Daterad 9 februari 2012 Kontaktuppgifter: Det är inte nödvändigt att uppge kontaktinformation i den motsatta rutan, men det underlättar Companies House att kontakta Er om det finns en fråga på blanketten. All kontaktinformation som uppges blir offentlig handling. David Wright Ernst & Young LLP, 1 More London Place, London, SE1 2AF Tel: +44 (0) DX Number: DX Exchange: Companies House sträckkod datum för mottagande När detta formulär är ifyllt och underskrivet vänligen skicka det till this Registrar of Companies vid: Companies House, Crown Way, Cardiff, CF14 3UZ DX Cardiff

Nortel Networks AB (I administration) ( Företaget )

Nortel Networks AB (I administration) ( Företaget ) Ernst & Young LLP 1 More London Place London SE1 2AF Tel: 020 7951 2000 Fax: 020 7951 1345 www.ey.com/uk Tel: 023 8038 2000 Fax: 023 8038 2001 www.ey.com/uk TILL ALLA KÄNDA FORDRINGSÄGARE 9 februari 2015

Läs mer

Nortel Networks AB (I administration) ( Företaget )

Nortel Networks AB (I administration) ( Företaget ) Ernst & Young LLP 1 More London Place London SE1 2AF Tel: 020 7951 2000 Fax: 020 7951 1345 www.ey.com/uk Tel: 023 8038 2000 Fax: 023 8038 2001 www.ey.com/uk TILL ALLA KÄNDA FORDRINGSÄGARE 7 augusti 2014

Läs mer

Nortel Networks AB (I administration) ( Företaget )

Nortel Networks AB (I administration) ( Företaget ) Ernst & Young LLP 1 More London Place London SE1 2AF Tel: 020 7951 2000 Fax: 020 7951 1345 www.ey.com/uk TILL ALLA KÄNDA FORDRINGSÄGARE 11 augusti 2015 Ref: MLP/7E/SJH/DM/ST/LO3556/PCF16 Sam Taylor Telefon

Läs mer

Nortel Networks AB (i administration) ( Företaget )

Nortel Networks AB (i administration) ( Företaget ) Ernst & Young LLP 1 More London Place London SE1 2AF Tel: 020 7951 2000 Fax: 020 7951 1345 www.ey.com/uk Tel: 023 8038 2000 TILL ALLA KÄNDA FORDRINGSÄGARE 9 februari 2017 Till alla berörda parter Ref:

Läs mer

Nortel Networks AB (i administration och föremål för ett Company Voluntary Arrangement ( CVA )) ( Företaget )

Nortel Networks AB (i administration och föremål för ett Company Voluntary Arrangement ( CVA )) ( Företaget ) Ernst & Young LLP Tel: 020 7951 2000 1 More London PlaceFax: 020 7951 1345 London SE1 2AF www.ey.com/uk TILL ALLA KÄNDA FORDINGSÄGARE 11 augusti 2017 Ref: MLP/5W/SJH/DM/SL/LO3556/PCF16 Telefonnummer: +44

Läs mer

Nortel Networks AB (I administration) ( Företaget )

Nortel Networks AB (I administration) ( Företaget ) Ernst & Young LLP 1 More London Place London SE1 2AF Tel: 020 7951 2000 Fax: 020 7951 1345 www.ey.com/uk TILL ALLA KÄNDA FORDRINGSÄGARE 12 augusti 2011 Ref: MLP/7E/CH/NA/HR/LO3556 Hannah Russell Tel: 020

Läs mer

Nortel Networks Oy (i europeisk företagssanering enligt engelsk lag/ in Administration) ( Företaget )

Nortel Networks Oy (i europeisk företagssanering enligt engelsk lag/ in Administration) ( Företaget ) Ernst & Young LLP 1 More London Place London SE1 2AF Tel: 020 7951 2000 Fax: 020 7951 1345 www.ey.com/uk TILL ALLA KÄNDA FORDRINGSÄGARE 12 februari 2010 Ref: MLP/7E/SH/NA/CC/LO3556 Chris Coley Direct line:

Läs mer

Nortel Networks AB ( I administration ) ( Företaget )

Nortel Networks AB ( I administration ) ( Företaget ) Ernst & Young LLP Tel: 020 7951 2000 1 More London PlaceFax: 020 7951 1345 London SE1 2AF www.ey.com/uk TILL ALLA TIDIGARE KÄNDA FORDRINGSÄGARE 7 augusti 2018 Ref: MLP/5W/SJH/JH/BT/LO3556/PCF16 Telefonnummer:

Läs mer

Nortel Networks AB (I administration) ( Företaget )

Nortel Networks AB (I administration) ( Företaget ) Ernst & Young LLP 1 More London Place London SE1 2AF Tel: 020 7951 2000 Fax: 020 7951 1345 www.ey.com/uk TILL ALLA KÄNDA FORDRINGSÄGARE 6 augusti 2013 Ref: MLP/7E/SJH/DM/SE/LO3556/PCF16 Sam East Direktnummer:

Läs mer

Nortel Networks AB (in administration) ( Företaget )

Nortel Networks AB (in administration) ( Företaget ) Ernst & Young LLP 1 More London Place London SE1 2AF Tel: 020 7951 2000 Fax: 020 7951 1345 www.ey.com/uk TILL ALLA KÄNDA FORDRINGSÄGARE 13 augusti 2009 Ref: MLP.7E/CH/ NA/CC/LO3540/ Direct line: +44 (0)121

Läs mer

Nortel Networks AB (in Administration) ( Företaget )

Nortel Networks AB (in Administration) ( Företaget ) Ernst & Young LLP 1 More London Place London SE1 2AF Tel: 020 7951 2000 Fax: 020 7951 1345 www.ey.com/uk TILL ALLA KÄNDA FORDRINGSÄGARE 12 februari 2010 Ref: MLP/7E/SH/NA/CC/LO3556 Chris Coley Direct line:

Läs mer

Nortel Networks AB (in administration) ( Företaget )

Nortel Networks AB (in administration) ( Företaget ) Ernst & Young LLP 1 More London Place London SE1 2AF Till alla kända fordringsägare 5 april 2017 Direktlinje: +44 (0) 20 7951 6160 E-post: cva@emeanortel.com Till berörda parter Nortel Networks AB (in

Läs mer

Nortel Networks Oy (I europeisk företagssanering enligt engelsk lag/ In Administration ) ( Företaget )

Nortel Networks Oy (I europeisk företagssanering enligt engelsk lag/ In Administration ) ( Företaget ) Ernst & Young LLP 1 More London Place London SE1 2AF Tel: 020 7951 2000 Fax: 020 7951 1345 www.ey.com/uk TILL ALLA KÄNDA FORDRINGSÄGARE 12 augusti 2010 Ref: MLP/7E/CH/NA/HR/LO3554 Hannah Russell Direct

Läs mer

Nortel Networks AB (in Administration) Administrators redogörelse av förslag (Eng: Administrators statement of proposals)

Nortel Networks AB (in Administration) Administrators redogörelse av förslag (Eng: Administrators statement of proposals) AB (in Administration) Administrators redogörelse av förslag (Eng: Administrators statement of proposals) I enlighet med paragraf 49 av tabell B1 av Insolvency Act 1986 Februari 2009 Förkortningar Följande

Läs mer

Brev till aktieägarna. Till aktieägarna i Global Fastighet Utbetalning 2008 AB (Bolaget) avseende möjligheten att kvarstå som aktieägare i Bolaget

Brev till aktieägarna. Till aktieägarna i Global Fastighet Utbetalning 2008 AB (Bolaget) avseende möjligheten att kvarstå som aktieägare i Bolaget Brev till aktieägarna Till aktieägarna i Global Fastighet Utbetalning 2008 AB (Bolaget) avseende möjligheten att kvarstå som aktieägare i Bolaget Styrelsen i Global Fastighet Utbetalning 2008 AB 17:e september

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ FX INTERNATIONAL AB (publ)

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ FX INTERNATIONAL AB (publ) BOKSLUTSKOMMUNIKÉ FX INTERNATIONAL AB (publ) Juli 2012 - juni 2013 Nettoresultat av valutahandel: 15 tkr. Resultat före skatt: -183 tkr Resultat per aktie före skatt: -0.07 kr. VD: s kommentar FXI kan

Läs mer

Bilaga 1 Effekter av övergång till redovisning i enlighet med International Financial Reporting Standards (IFRS)

Bilaga 1 Effekter av övergång till redovisning i enlighet med International Financial Reporting Standards (IFRS) Bilaga 1 Effekter av övergång till redovisning i enlighet med International Financial Reporting Standards (IFRS) Effekter i moderbolagets redovisning I samband med övergången till redovisning enligt IFRS

Läs mer

Proformaredovisning avseende Lundin Petroleums förvärv av Valkyries Petroleum Corp.

Proformaredovisning avseende Lundin Petroleums förvärv av Valkyries Petroleum Corp. Proformaredovisning avseende Lundin s förvärv av. Bifogade proformaredovisning med tillhörande revisionsberättelse utgör ett utdrag av sid. 32-39 i det prospekt som Lundin AB i enlighet med svenska prospektregler

Läs mer

UPPDATERING AV UPPSKATTAD LIVSLÄNGD Mjukvaruversion 1.1 för Medtronic-enheter InSync 8040 Thera (inklusive i Series )/Prodigy Thera DR 7968i

UPPDATERING AV UPPSKATTAD LIVSLÄNGD Mjukvaruversion 1.1 för Medtronic-enheter InSync 8040 Thera (inklusive i Series )/Prodigy Thera DR 7968i UPPDATERING AV UPPSKATTAD LIVSLÄNGD Mjukvaruversion 1.1 för Medtronic-enheter InSync 8040 Thera (inklusive i Series )/Prodigy Thera DR 7968i Tillägg till programmeringsguide 0123 Inledning 3 Inledning

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 2014. Aktiebolaget SCA Finans (publ) 556108-5688 2014-06-30

DELÅRSRAPPORT 2014. Aktiebolaget SCA Finans (publ) 556108-5688 2014-06-30 DELÅRSRAPPORT 2014 Aktiebolaget SCA Finans (publ) 556108-5688 2014-06-30 Verksamhet Aktiebolaget SCA Finans (publ) med organisationsnummer 556108-5688 och säte i Stockholm är ett helägt dotterbolag till

Läs mer

Delårsinformation HL Display-koncernen januari - juni 2012

Delårsinformation HL Display-koncernen januari - juni 2012 PRESSMEDDELANDE Kontaktpersoner: Gérard Dubuy, vd CFO Magnus Bergendorff Telefon: 08-683 73 00 Internet inklusive bildarkiv: www.hl-display.com Delårsinformation HL Display-koncernen januari - juni 2012

Läs mer

Europeiska unionens officiella tidning

Europeiska unionens officiella tidning 5.7.2014 L 198/7 EUROPEISKA CENTRALBANKENS BESLUT av den 31 januari 2014 om nära samarbete med nationella behöriga myndigheter i deltagande medlemsstater som inte har euron som valuta (ECB/2014/5) (2014/434/EU)

Läs mer

TREMÅNADERSRAPPORT

TREMÅNADERSRAPPORT TREMÅNADERSRAPPORT 2004-12-01 2005-02-28 Koncernens omsättning exklusive moms uppgick till MSEK 12.610 (11.756), en ökning med 7 procent. Med jämförbara valutakurser uppgick ökningen till 8 procent. Omsättningen

Läs mer

HALVÅRSRAPPORT

HALVÅRSRAPPORT HALVÅRSRAPPORT 2002-12-01--2003-05-31 H&M-koncernens omsättning uppgick till MSEK 27.025 (24.706), en ökning med 9 procent. Med jämförbara valutakurser blev ökningen 12 procent. Resultatet efter finansiella

Läs mer

Europeiska unionens officiella tidning L 59/1 FÖRORDNINGAR

Europeiska unionens officiella tidning L 59/1 FÖRORDNINGAR 4.3.2008 Europeiska unionens officiella tidning L 59/1 I (Rättsakter som antagits i enlighet med EG- och Euratomfördragen och som ska offentliggöras) FÖRORDNINGAR RÅDETS FÖRORDNING (EG) nr 195/2008 av

Läs mer

ÄRENDEN OCH FÖRSLAG TILL DAGORDNING

ÄRENDEN OCH FÖRSLAG TILL DAGORDNING ÄRENDEN OCH FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Öppnande av stämman och val av ordförande vid stämman; 2. Upprättande och godkännande av röstlängd; 3. Val av en eller två justeringsmän; 4. Prövning av om stämman

Läs mer

Securitas AB. Delårsrapport januari - mars 2000

Securitas AB. Delårsrapport januari - mars 2000 Securitas AB Delårsrapport januari - mars 2000 Försäljningen ökade med 92 procent i lokala valutor till 8.395 varav 8 procent är organisk tillväxt och 84 procent är ökning genom förvärv Rörelseresultatet

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ FX INTERNATIONAL AB (publ)

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ FX INTERNATIONAL AB (publ) BOKSLUTSKOMMUNIKÉ FX INTERNATIONAL AB (publ) Juli 2011 - juni 2012 Nettoresultat av valutahandel: 95 tkr. Resultat före extraordinär kostnad: -718 tkr Extraordinär kostnad har belastat resultatet före

Läs mer

Delårsrapport januari - mars 2008

Delårsrapport januari - mars 2008 Delårsrapport januari - mars 2008 Koncernen * - Omsättningen ökade till 138,4 Mkr (136,9) - Resultatet före skatt 25,8 Mkr (28,6)* - Resultatet efter skatt 18,5 Mkr (20,6)* - Vinst per aktie 0,87 kr (0,97)*

Läs mer

Anmärkningar till formuläret för överklagande

Anmärkningar till formuläret för överklagande KONTORET FÖR HARMONISERING I DEN INRE MARKNADEN (KHIM) Varumärken och mönster Anmärkningar till formuläret för överklagande 1. Allmänna kommentarer 1.1 Användning av formuläret Formuläret kan erhållas

Läs mer

Aktiebolaget SCA Finans (publ) 556108-5688

Aktiebolaget SCA Finans (publ) 556108-5688 DELÅRSRAPPORT 2011 Aktiebolaget SCA Finans (publ) 556108-5688 2011-06-30 Verksamhet Aktiebolaget SCA Finans (publ) med organisationsnummer 556108-5688 och säte i Stockholm är ett helägt dotterbolag till

Läs mer

Informationsbroschyr. Till aktieägarna i Global Fastighet Utbetalning 2008 AB gällande föreslagen försäljning av koncernens fastighetsportfölj

Informationsbroschyr. Till aktieägarna i Global Fastighet Utbetalning 2008 AB gällande föreslagen försäljning av koncernens fastighetsportfölj Informationsbroschyr Till aktieägarna i Global Fastighet Utbetalning 2008 AB gällande föreslagen försäljning av koncernens fastighetsportfölj 1 Sammanfattning... 2 2 Bakgrund och inledning... 3 3 Transaktionen...

Läs mer

XBT Provider AB (publ)

XBT Provider AB (publ) XBT Provider AB (publ) 1 Delårsrapport för XBT Provider AB (publ) För perioden 2017-01-01-2017-06-30 Utveckling av företagets verksamhet, resultat och ställning (belopp i tkr) Jan- juni Jan-juni Helår

Läs mer

Överföring av affärsverksamhet från Financial Insurance Company Limited till AXA France IARD

Överföring av affärsverksamhet från Financial Insurance Company Limited till AXA France IARD Sammanfattning av den Oberoende expertens Rapport Överföring av affärsverksamhet från Financial Insurance Company Limited till AXA France IARD Introduktion Den föreslagna överföringen (härefter AFI Överföringen)

Läs mer

Bråviken Logistik AB (publ)

Bråviken Logistik AB (publ) Bråviken Logistik AB (publ) Bokslutskommuniké 2017 januari juni 2017 KONTAKTINFORMATION Bråviken Logistik AB (publ) ett bolag förvaltat av Pareto Business Management AB Johan Åskogh, VD +46 402 53 81 johan.askogh@paretosec.com

Läs mer

DELEGATIONEN REKOMMENDATION 5 1 (5) FÖR KONKURSÄRENDEN 1.9.2004 BOFÖRVALTARENS REDOGÖRELSE- OCH INFORMATIONSSKYLDIGHET

DELEGATIONEN REKOMMENDATION 5 1 (5) FÖR KONKURSÄRENDEN 1.9.2004 BOFÖRVALTARENS REDOGÖRELSE- OCH INFORMATIONSSKYLDIGHET DELEGATIONEN REKOMMENDATION 5 1 (5) FÖR KONKURSÄRENDEN 1.9.2004 BOFÖRVALTARENS REDOGÖRELSE- OCH INFORMATIONSSKYLDIGHET 1 ALLMÄNT Boförvaltaren skall informera borgenärerna om läget beträffande realiseringen

Läs mer

Lag. om ändring av lagen om företagssanering

Lag. om ändring av lagen om företagssanering Lag om ändring av lagen om företagssanering I enlighet med riksdagens beslut upphävs i lagen om företagssanering (47/1993) 91 och 100 a, av dem 100 a sådan den lyder i lag 138/2004, ändras 8 1 mom., 21

Läs mer

Koncernen. Avskrivningar Avskrivningarna för första halvåret 2011 uppgick till 9,8 Mkr (10,0).

Koncernen. Avskrivningar Avskrivningarna för första halvåret 2011 uppgick till 9,8 Mkr (10,0). Q2 Delårsrapport januari juni 2011 Koncernen Januari - Juni April - Juni Nettoomsättning 236,4 Mkr (232,8) Nettoomsättning 113,4 Mkr (117,7) Resultat före skatt 41,2 Mkr (38,7) Resultat före skatt 20,2

Läs mer

Personer ej hemmahörande i USA (Non US Residents) Ansökan Företagskunder

Personer ej hemmahörande i USA (Non US Residents) Ansökan Företagskunder Personer ej hemmahörande i USA (Non US Residents) Ansökan Företagskunder VIKTIG INFORMATION Vänligen fyll i samtliga uppgifter i denna ansökan. CMC Markets UK Plc Filial Stockholm ( CmC markets ) måste

Läs mer

PatientSafe. Coverage. Information om. FöR BRöSTIMPLANTAT MED SILIKONGEL

PatientSafe. Coverage. Information om. FöR BRöSTIMPLANTAT MED SILIKONGEL Information om PatientSafe Begränsad garanti Coverage FöR BRöSTIMPLANTAT MED SILIKONGEL För säkerhets skull. För din skönhet. För din säkerhet. Försäkra dig om att det bröstimplantat som ska bli en del

Läs mer

TREMÅNADERSRAPPORT

TREMÅNADERSRAPPORT TREMÅNADERSRAPPORT 2003-12-01--2004-02-29 Koncernens omsättning exklusive moms uppgick till MSEK 11.756 (10.771), en ökning med 9 procent. Med jämförbara valutakurser uppgick ökningen till 12 procent.

Läs mer

För 2009 blev nettoomsättningen 482,2 Mkr (514,3), en minskning med 6 % jämfört med föregående år.

För 2009 blev nettoomsättningen 482,2 Mkr (514,3), en minskning med 6 % jämfört med föregående år. Q4 Bokslutskommuniké januari december 2009 Koncernen januari december oktober december Nettoomsättning 482,2 Mkr (514,3) Nettoomsättning 132,4 Mkr (124,6) Resultat före skatt 76,5 Mkr (98,3)* Resultat

Läs mer

Rapport för första kvartalet 2008

Rapport för första kvartalet 2008 Kvartalssrapport januari mars 2008 Rapport för första kvartalet 2008 Omsättning var 8,2 MSEK (17,5) för kvartalet. Rörelseresultat -1,8 MSEK (-2,2) för kvartalet. Resultat efter skatt för kvartalet -1,9

Läs mer

Förfarandet för utnämning av Regionkommitténs ledamöter. Utnämningsförfaranden i de olika medlemsstaterna

Förfarandet för utnämning av Regionkommitténs ledamöter. Utnämningsförfaranden i de olika medlemsstaterna Förfarandet för utnämning av Regionkommitténs ledamöter Utnämningsförfaranden i de olika medlemsstaterna SAMMANFATTNING I EU-fördragets förord anges bland målsättningarna för unionen att man ska fortsätta

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR TRE MÅNADER

DELÅRSRAPPORT FÖR TRE MÅNADER DELÅRSRAPPORT FÖR TRE MÅNADER 1999-12-01--2000-02-29 Koncernens omsättning uppgick till MSEK 8.265 (MSEK 7.277), en ökning med 14%. Justerat för valutakursförändringar blev ökningen 19%. Resultatet efter

Läs mer

Värmeväxlare - Terminologi. Heat exchangers -Terminology

Värmeväxlare - Terminologi. Heat exchangers -Terminology Heat exchangers -Terminology Värmeväxlare - Terminologi The European Standard has the status of a Swedish Standard. This document contains the official English version of with a Swedish translation. This

Läs mer

St Petersburg Property Company AB Delårsrapport 1 januari- 30 juni 2015

St Petersburg Property Company AB Delårsrapport 1 januari- 30 juni 2015 St Petersburg Property Company AB Delårsrapport 1 januari- 30 juni 2015 Jämförelseåret var förlängt och omfattade perioden 2013-07-01 2014-12-31. Sammanfattning av delårsrapport Halvåret 1 januari 30 juni

Läs mer

XBT Provider AB (publ)

XBT Provider AB (publ) Delårsrapport för XBT Provider AB (publ) För perioden 2016-01-01-2016-06-30 Utveckling av företagets verksamhet, resultat och ställning Belopp i kr 2016-06-30 2015-12-31 delår helår Nettoomsättning 884

Läs mer

RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN TILL RÅDET

RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN TILL RÅDET EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 26.3.2010 KOM(2010)114 slutlig RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN TILL RÅDET Bedömning av de italienska myndigheternas rapport om indrivningen av den tilläggsavgift som mjölkproducenterna

Läs mer

St Petersburg Property Company AB Bokslutskommuniké 1 juli december 2014

St Petersburg Property Company AB Bokslutskommuniké 1 juli december 2014 St Petersburg Property Company AB Bokslutskommuniké 1 juli 2013 31 december 2014 Räkenskapsåret är förlängt och omfattar perioden 2013-07-01 2014-12-31 Sammanfattning av bokslutskommuniké Räkenskapsåret

Läs mer

Handlingar inför extra bolagsstämma i. ALPCOT AGRO AB (publ) Måndagen den 9 januari 2012. Formaterat: Svenska (Sverige)

Handlingar inför extra bolagsstämma i. ALPCOT AGRO AB (publ) Måndagen den 9 januari 2012. Formaterat: Svenska (Sverige) Handlingar inför extra bolagsstämma i ALPCOT AGRO AB (publ) Måndagen den 9 januari 2012 DAGORDNING för extra bolagsstämma med aktieägarna i ALPCOT AGRO AB (publ) 1. Stämmans öppnade 2. Val av ordförande

Läs mer

DELÅRSRAPPORT. 1 januari 2012 till 31 mars 2012. Keynote Media Group AB (publ)

DELÅRSRAPPORT. 1 januari 2012 till 31 mars 2012. Keynote Media Group AB (publ) 1 (13) Informationen lämnades för offentliggörande den 16 maj 2012 kl. 12.00. Keynote Media Groups Certified Adviser på First North är Remium AB. Tel. +46 8 454 32 00, ca@remium.com DELÅRSRAPPORT 1 januari

Läs mer

Delårsrapport JANUARI-JUNI 2002

Delårsrapport JANUARI-JUNI 2002 Delårsrapport JANUARI-JUNI 2002 Försäljningen ökade med 4 procent till 6 850 MSEK (6 564) Rörelseresultatet ökade med 19 procent till 1 245 MSEK (1 046) Resultatet före skatt ökade med 19 procent till

Läs mer

Dispute resolution. Skattedagen, Stockholm 12 november 2015

Dispute resolution. Skattedagen, Stockholm 12 november 2015 Dispute resolution Skattedagen, Stockholm 12 november 2015 Dispute resolution - Agenda En praktisk dragning kring skatterevisioner, processer, MAP och APA. Varför, hur och vad? Skatterevision Skatteprocess

Läs mer

SKF rapporterar ett starkt kassaflöde efter investeringar före finansiering för årets första sex månader. Kassaflödet uppgick till 845 Mkr (-697).

SKF rapporterar ett starkt kassaflöde efter investeringar före finansiering för årets första sex månader. Kassaflödet uppgick till 845 Mkr (-697). Press release SKF - Halvårsrapport 1999 Förbättringen fortsätter för SKF SKFs resultatförbättring fortsätter. Rörelsemarginalen för första halvåret 1999 uppgick till 5.3%. Under andra kvartalet var den

Läs mer

St Petersburg Property Company AB Bokslutskommuniké 1 januari 31 december 2016

St Petersburg Property Company AB Bokslutskommuniké 1 januari 31 december 2016 Sammanfattning St Petersburg Property Company AB Bokslutskommuniké 1 januari 31 december 2016 Räkenskapsåret 1 januari 31 december 2016 Nettoomsättningen uppgick till 19,9 (22,9) MSEK Driftöverskottet

Läs mer

Fibernät i Mellansverige AB (publ)

Fibernät i Mellansverige AB (publ) Fibernät i Mellansverige AB (publ) Halvårsrapport 2017 8 februari 30 juni 2017 KONTAKTINFORMATION Fibernät i Mellansverige AB (publ) ett företag förvaltat av Pareto Business Management AB Jacob Anderlund,

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖRSTA KVARTALET 2014

DELÅRSRAPPORT FÖRSTA KVARTALET 2014 DELÅRSRAPPORT FÖRSTA KVARTALET 2014 Första kvartalet Nettoomsättningen uppgick till 88,6 (85,4) Mkr Rörelseresultatet uppgick till 31,6 (28,2) Mkr, vilket motsvarade en marginal på 36 (33) % Resultatet

Läs mer

Delårsrapport januari - september 2007

Delårsrapport januari - september 2007 Delårsrapport januari - september 2007 Koncernen * - Omsättningen ökade till 389,1 Mkr (364,3) - Resultatet före skatt 80,5 Mkr (83,2) - Resultatet efter skatt 59,2 Mkr (60,2) - Vinst per aktie 2,79 kr

Läs mer

Domännamn registreringspolicy

Domännamn registreringspolicy Domännamn registreringspolicy DEFINITIONER Denna policy för registrering av domännamn ( Registreringspolicyn ) antar de termer som definieras i Regler och Villkor och/eller ADR-reglerna. SYFTE OCH OMFATTNING

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR NIO MÅNADER

DELÅRSRAPPORT FÖR NIO MÅNADER DELÅRSRAPPORT FÖR NIO MÅNADER 2002-12-01--2003-08-31 H&M-koncernens omsättning uppgick till MSEK 40.235 (37.369), en ökning med 8 procent. Med jämförbara valutakurser blev ökningen 10 procent. Resultatet

Läs mer

HALVÅRSRAPPORT 2014/2015 FÖR NOVUS

HALVÅRSRAPPORT 2014/2015 FÖR NOVUS HALVÅRSRAPPORT 2014/2015 FÖR NOVUS Kvartalet oktober -- december 2014/2015 -Nettoomsättningen uppgick till ksek 12 826 (11 958) -Rörelseresultatet uppgick till ksek 1 355 (1 566) -Rörelseresultat efter

Läs mer

TARGET2- Suomen Pankki

TARGET2- Suomen Pankki REGLER OM AUTOMATISK KOLLATERALISERING I TARGET 2-SUOMEN PANKKI Definitioner automatisk kollateralisering: intradagskredit som en nationell centralbank i euroområdet beviljar i centralbankspengar till

Läs mer

Den organiska försäljningen, vilken exkluderar valutaeffekter, förvärv och avyttringar, ökade med 2 procent

Den organiska försäljningen, vilken exkluderar valutaeffekter, förvärv och avyttringar, ökade med 2 procent T i l l ä g g s i n f o r m a t i o n D e l å r s r a p p o r t Q 1 2 0 1 7 D e n k o m b i n e r a d e h y g i e n - o c h s k o g s i n d u s t r i v e r k s a m h e t e n 1 JANUARI 31 MARS 2017 (jämfört

Läs mer

Koncernen. Kvartalsrapport januari mars 2009

Koncernen. Kvartalsrapport januari mars 2009 Q1 Kvartalsrapport januari mars 2009 Koncernen Omsättningen uppgick till 120,3 Mkr (138,4) Resultatet före skatt 17,0 Mkr (25,8)* Resultatet efter skatt 12,7 Mkr (18,5)* Vinst per aktie 0,60 kr (0,87)*

Läs mer

Informationsbroschyr. Till aktieägarna i Hyresfastigheter Holding IV Vit AB gällande föreslagen försäljning av koncernens fastighetsportfölj

Informationsbroschyr. Till aktieägarna i Hyresfastigheter Holding IV Vit AB gällande föreslagen försäljning av koncernens fastighetsportfölj Informationsbroschyr Till aktieägarna i Hyresfastigheter Holding IV Vit AB gällande föreslagen försäljning av koncernens fastighetsportfölj 1 Sammanfattning... 2 2 Bakgrund och inledning... 3 3 Transaktionen...

Läs mer

HNA OFFENTLIGGÖR PRELIMINÄRT UTFALL FÖR DEN FÖRSTA FÖRLÄNGDA ACCEPTPERIODEN I ERBJUDANDET TILL AKTIEÄGARNA I REZIDOR

HNA OFFENTLIGGÖR PRELIMINÄRT UTFALL FÖR DEN FÖRSTA FÖRLÄNGDA ACCEPTPERIODEN I ERBJUDANDET TILL AKTIEÄGARNA I REZIDOR Detta pressmeddelande får inte, direkt eller indirekt, distribueras eller publiceras till eller inom Australien, Hongkong, Japan, Kanada, Nya Zeeland, Schweiz, Sydafrika eller USA. Erbjudandet lämnas inte

Läs mer

Förslag till RÅDETS BESLUT. om Regionkommitténs sammansättning

Förslag till RÅDETS BESLUT. om Regionkommitténs sammansättning EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 11.6.2014 COM(2014) 226 final 2014/0128 (NLE) Förslag till RÅDETS BESLUT om Regionkommitténs sammansättning SV SV MOTIVERING 1. BAKGRUND TILL FÖRSLAGET I artikel 305

Läs mer

Punkt 17. Inrättande av Långsiktigt rörligt ersättningsprogram 2018 ( LTV 2018 )

Punkt 17. Inrättande av Långsiktigt rörligt ersättningsprogram 2018 ( LTV 2018 ) Punkt 17 Inrättande av Långsiktigt rörligt ersättningsprogram 2018 ( LTV 2018 ) Styrelsen har efter sin löpande utvärdering av bolagets långsiktiga rörliga ersättningsprogram kommit fram till att föreslå

Läs mer

Begäran om utbetalning eller återköp

Begäran om utbetalning eller återköp Begäran om utbetalning eller återköp Information om försäkringsbrevet Första försäkringstagare Andra försäkringstagare (om tillämpligt) Försäkringstagarens fullständiga namn Eventuella tidigare namn Nationalitet

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ FX INTERNATIONAL AB (publ)

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ FX INTERNATIONAL AB (publ) BOKSLUTSKOMMUNIKÉ FX INTERNATIONAL AB (publ) Juli 2014 - juni 2015 Nettoresultat av valutahandel: 475 tkr. Resultat före skatt: 13 tkr. Resultat per aktie före skatt: 0,01 kr. Valutafonden beräknas starta

Läs mer

SVCA:s årsrapport 2013

SVCA:s årsrapport 2013 SVCA:s årsrapport 213 Exempel på en Private Equity-fondstruktur Kapital Kapital Investerare Avkastning till investerarna Private Equity-fond Avkastning Portföljbolag Avkastning & ersättning Kapital & förvaltning

Läs mer

SEXMÅNADERSRAPPORT. Andra kvartalets resultat efter finansiella poster uppgick till MSEK (2.709), en ökning med 34 procent.

SEXMÅNADERSRAPPORT. Andra kvartalets resultat efter finansiella poster uppgick till MSEK (2.709), en ökning med 34 procent. SEXMÅNADERSRAPPORT 2004-12-01--2005-05-31 H&M-koncernens omsättning exklusive moms uppgick till MSEK 28.095 (24.981), en ökning med 12 procent. Med jämförbara valutakurser blev ökningen 13 procent. Resultatet

Läs mer

av Svensk Markrätt 2016

av Svensk Markrätt 2016 Allmänna villkor för tjänster tillhandahållna av Svensk Markrätt 2016 1. Tillämpning och tolkning Dessa allmänna villkor gäller för samtliga tjänster som Svensk Markrätt tillhandahåller sina kunder. Anlitar

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om tvistlösningsförfarande i ärenden som rör skatteavtal inom Europeiska unionen Publicerad den 15 oktober 2019 Utfärdad den 10 oktober 2019 Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs

Läs mer

Allmänna Villkor Punkt 1-17 Publicerad 1 April 2012 Uppdaterad 7 Januari 2013 Uppdaterad 1 Mars 2013 Punkt Punkt 18 Publicerad 1 Augusti 2013

Allmänna Villkor Punkt 1-17 Publicerad 1 April 2012 Uppdaterad 7 Januari 2013 Uppdaterad 1 Mars 2013 Punkt Punkt 18 Publicerad 1 Augusti 2013 Allmänna Villkor Punkt 1-17 Publicerad 1 April 2012 Uppdaterad 7 Januari 2013 Uppdaterad 1 Mars 2013 Punkt Punkt 18 Publicerad 1 Augusti 2013 ALLMÄNNA VILLKOR för Juristuppdrag hos RiVe Juridiska Byrå

Läs mer

POLICY VID ARBETE MED TREDJE PART POLICY ANTAGEN MARS 2015 REVIDERAD FEBRUARI 2017

POLICY VID ARBETE MED TREDJE PART POLICY ANTAGEN MARS 2015 REVIDERAD FEBRUARI 2017 POLICY VID ARBETE MED TREDJE PART POLICY ANTAGEN MARS 2015 REVIDERAD FEBRUARI 2017 INNEHÅLLSFÖRTECKNING POLICY VID ARBETE MED TREDJE PART... 3 INTRODUKTION... 3 ARBETA MED TREDJE PART... 3 PROCESS FÖR

Läs mer

Effekter av ändringar i IAS 19 Ersättningar till anställda

Effekter av ändringar i IAS 19 Ersättningar till anställda Effekter av ändringar i IAS 19 Ersättningar till anställda Nobia har till och med den 31 december tillämpat den sk korridormetoden redovisning av koncernens pensionsskuld. Den uppdaterade standarden IAS

Läs mer

SEXMÅNADERSRAPPORT. Andra kvartalets resultat efter finansiella poster uppgick till MSEK (2.566), en ökning med 6 procent.

SEXMÅNADERSRAPPORT. Andra kvartalets resultat efter finansiella poster uppgick till MSEK (2.566), en ökning med 6 procent. SEXMÅNADERSRAPPORT 2003-12-01--2004-05-31 H&M-koncernens omsättning exklusive moms uppgick till MSEK 24.981 (23.070), en ökning med 8 procent. Med jämförbara valutakurser blev ökningen 10 procent. Resultatet

Läs mer

ANSÖKNINGSFORMULÄR. UPPHANDLANDE MYNDIGHET: Europeiska unionens domstol. Du bör noggrant läsa igenom meddelandet om upphandling på ditt målspråk.

ANSÖKNINGSFORMULÄR. UPPHANDLANDE MYNDIGHET: Europeiska unionens domstol. Du bör noggrant läsa igenom meddelandet om upphandling på ditt målspråk. ANSÖKNINGSFORMULÄR FÖRHANDLAT FÖRFARANDE FÖR FÖLJANDE UPPHANDLING AV TJÄNSTER: Ramkontrakt för översättning av juridiska texter från vissa av Europeiska unionens officiella språk till svenska (2013) UPPHANDLANDE

Läs mer

Delårsrapport januari - september 2008

Delårsrapport januari - september 2008 Delårsrapport januari - september 2008 Koncernen * - Omsättningen uppgick till 389,7 Mkr (389,1) - Resultatet före skatt 77,3 Mkr (80,5)* - Resultatet efter skatt 56,1 Mkr (59,2)* - Vinst per aktie 2,65

Läs mer

Bokslutskommuniké januari - december 2008

Bokslutskommuniké januari - december 2008 Bokslutskommuniké januari - december 2008 Koncernen - Omsättningen uppgick till 514,3 Mkr (526,6) - Resultat före skatt uppgick till 98,3 Mkr (108,3)* * Exklusive jämförelsestörande poster för avvecklad

Läs mer

Bokslutskommuniké 2015

Bokslutskommuniké 2015 ANODARAM AB (PUBL) Bokslutskommuniké FJÄRDE KVARTALET Vid extra bolagsstämma den 18 december beslutades om avyttring av verksamheten samt att ändra bolagets namn från WYA Holding AB till Anodaram AB. Avyttringen

Läs mer

Utdelningen föreslås bli 8,00 kronor (6,50).

Utdelningen föreslås bli 8,00 kronor (6,50). G & L Beijer AB Bokslutskommuniké januari december 2010 Nettoomsättningen steg med sex procent till 5044,3 (4757,7). Rörelseresultatet ökade till 484,0 (280,1) inklusive realisationsvinst på 140 genom

Läs mer

Styrelsen och verkställande direktören föreslår årsstämman att utdelning lämnas med 0,75 SEK per aktie under 2016.

Styrelsen och verkställande direktören föreslår årsstämman att utdelning lämnas med 0,75 SEK per aktie under 2016. Sammanfattning St Petersburg Property Company AB Bokslutskommuniké 1 januari 31 december 2015 Jämförelseåret var förlängt och omfattade perioden 2013-07-01 2014-12-31 Räkenskapsåret 1 januari 31 december

Läs mer

BILAGA. till ändrat förslag till. rådets beslut

BILAGA. till ändrat förslag till. rådets beslut EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 6.9.2016 COM(2016) 552 final ANNEX 2 BILAGA till ändrat förslag till rådets beslut om undertecknande och provisorisk tillämpning av luftfartsavtalet mellan Amerikas

Läs mer

Offentligt samråd. 1 Vad är en bank? Och varför behöver banker tillstånd?

Offentligt samråd. 1 Vad är en bank? Och varför behöver banker tillstånd? Offentligt samråd om vägledningen vid bedömning av tillståndsansökningar och om vägledningen vid bedömning av tillståndsansökningar från fintechkreditinstitut Vanliga frågor 1 Vad är en bank? Och varför

Läs mer

Delårsrapport för januari-mars 2015

Delårsrapport för januari-mars 2015 Delårsrapport för januari-mars 2015 Swedish National Road Consulting AB Delårsrapport 2015-03-31 Delårsrapport för perioden 2015-01-01 2015-03-31 Postadress: Box 4021 171 04 Solna Besöksadress: Hemvärnsgatan

Läs mer

O B L I G O I N V E S T M E N T M A N A G E M E N T

O B L I G O I N V E S T M E N T M A N A G E M E N T O B L I G O I N V E S T M E N T M A N A G E M E N T US Recovery AB Kvartalsrapport juni 2016 Innehåll Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Beräknat aktie per värde och utdelningar 4 Kursutveckling 4 Portföljöversikt

Läs mer

Lag om medling i tvistemål och stadfästelse av förlikning i allmänna domstolar /394

Lag om medling i tvistemål och stadfästelse av förlikning i allmänna domstolar /394 Finlex» La gstiftning» Uppdaterad lagstiftning» 2011» 29.4.2011/394 29.4.2011/394 Beaktats t.o.m. FörfS 479/2011. Se anmärkningen för upphovsrätt i användningsvillkoren. Lag om medling i tvistemål och

Läs mer

Kiwok Nordic AB (publ) Org. nr. 556665-3068

Kiwok Nordic AB (publ) Org. nr. 556665-3068 Org. nr. 556665-368 Delårsrapport 1 jan 31 mars 211 Koncernen Koncernens nettoomsättning för perioden uppgick till (,83) MSEK Rörelseresultatet före av- och nedskrivningar för perioden uppgick till 1,45

Läs mer

Fortsatt försäljningstillväxt

Fortsatt försäljningstillväxt 1 januari 31 mars 2010 BM Impex erbjuder Nordiska bygg och fastighetsföretag ökad konkurrenskraft genom att tillhandahålla högkvalitativa, prisvärda insatsvaror i komponent respektive konceptform. Bolagets

Läs mer

Fortnox International AB (publ) - Delårsrapport januari - mars 2012

Fortnox International AB (publ) - Delårsrapport januari - mars 2012 Fortnox International AB (publ) - Delårsrapport januari - mars 2012 Första kvartalet 2012 Nettoomsättningen uppgick till 859 (372) tkr Rörelseresultatet uppgick till -4 418 (-455) tkr Kassaflödet från

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (2015:1016) om resolution; SFS 2017:1310 Utkom från trycket den 28 december 2017 utfärdad den 18 december 2017. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i

Läs mer

LAGERCRANTZ GROUP AB (publ)

LAGERCRANTZ GROUP AB (publ) LAGERCRANTZ GROUP AB (publ) Delårsrapport 1 april 30 september 2003 (6 månader) Nettoomsättningen ökade till 757 MSEK (710). Resultatet efter finansnetto förbättrades till 12 MSEK (1). Resultatet efter

Läs mer

Delårsrapport Januari-juni 2000 HOIST International AB (publ) Org. nr 556012-8489

Delårsrapport Januari-juni 2000 HOIST International AB (publ) Org. nr 556012-8489 Delårsrapport Januari-juni 2000 HOIST International AB (publ) Org. nr 556012-8489 1(7) Viktiga händelser under första halvåret 2000 Kundintäkterna för första halvåret uppgick till 58,0 Mkr (25,7) motsvarande

Läs mer

Q1 Delårsrapport januari mars 2013

Q1 Delårsrapport januari mars 2013 Q1 Delårsrapport januari mars 2013 Koncernen januari-mars Nettoomsättning 102,0 Mkr (106,6) Resultat före skatt 9,1 Mkr (8,8) Resultat efter skatt 7,1 Mkr (6,6) Resultat per aktie 0,34 kr (0,31) Nettoomsättning

Läs mer

Koncernens fakturering uppgick i kvartalet till 1 005 MSEK, vilket var en ökning med 12 procent. Valutaeffekter svarade för hela ökningen.

Koncernens fakturering uppgick i kvartalet till 1 005 MSEK, vilket var en ökning med 12 procent. Valutaeffekter svarade för hela ökningen. 1 SECO TOOLS AB Delårsrapport januari - september år Kvartalets resultat före skatt var oförändrat jämfört med föregående år. Försäljningen för kvartalet steg totalt med 12 procent. En fortsatt konjunkturförsvagning

Läs mer

Enlight i linje med förväntningarna

Enlight i linje med förväntningarna Enlight i linje med förväntningarna Dataföreningen outsourcar drift och tjänster kring Datakörkortet till Enlight. Rörelseresultat efter avyttring av KPS -1,4 MSEK för kvartalet och 15,9 MSEK för rapportperioden.

Läs mer

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM 1 (6) meddelad i Stockholm den 14 februari 2011 KLAGANDE Telefonaktiebolaget L M Ericsson Ombud: Advokat Peter Nordquist Mannheimer Swartling Advokatbyrå AB Box 1711 111

Läs mer