Styrelseprotokoll nr fredag 6 november lördag 7 november Quality Hotel Konserthuset, Malmö

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Styrelseprotokoll nr.2 09-10 fredag 6 november lördag 7 november Quality Hotel Konserthuset, Malmö"

Transkript

1 Kallade: Adj sekr Mervi Karttunen Ninnie Broberg Örjan Fridner Tommy Hedlund Bengt Johansson Maria Karlsson ( ) Kenneth Nordh Gunnar Hagelin, suppleant Gustav Lindström, suppleant Magnus Fantenberg Jens Grill ( 25) 11. Mötets öppnande och justerare Mervi hälsade alla välkomna till helgens möte, särskilt välkomna till Gustav och Gunnar. Mötet inleddes med en kortare presentation av alla styrelsemedlemmar. att välja Ninnie Broberg till justerare att jämte ordförande justera protokollet 12. Föredragningslistan Kompletteringar gjordes under punkten övriga frågor. 13. Förutsättningar för styrelsearbetet Komplettering av förutsättningar för styrelsearbetet. - Styrelsens arbetsordning Kompletta instruktionerna består av styrelsens riktlinjer för kontakt och kommunikation, styrelsens arbetsordning och attestordning. att fastställa förutsättningar för styrelsearbetet med ovan komplettering. 14. Aktivitetslista Genomgång och uppdatering av aktivitetslistan gjordes. 15. Föregående protokoll Styrelseprotokoll nr.9 08/09, den Styrelseprotokoll nr.1 09/10, den att godkänna och lägga styrelseprotokoll nr 9 08/och nr 1 09/10 till handlingarna. 1 (7)

2 16. Personal/kansli FC rapporterade om personalläget. Innan 2009 är slut ska det finnas en plan på kort sikt, fr o m våren 2010, och under 2010 ska en plan på längre sikt arbetas fram. FC kommer att göra en kort beskrivning på individnivå med respektives ansvarsområden, befogenheter och arbetsuppgifter. att godkänna lämnad rapport. 17. Rapporter AGIB rapport RIG, översyn/utvärdering av RIG:ens roll och planering inför den nya dimensioneringsperioden pågår och ska slutföras under våren Bevakningsområde inom styrelsen har Tommy. AGU rapport Ny medlem i gruppen är Emma Edbom-Sjöö, Uppsala. AGNB rapport Organisationsöversyn pågår i AGNB där roller och grupper/kommittéer ska genomlysas. Översynen ska vara klar under våren AGIM rapport Arbete med övergång till Idrotten Online Förbund pågår och tar längre tid än beräknat. Lansering av hemsida troligt andra halvan av november. Projekt rapport, framtidshallarna, föreningsutveckling, SDF-utveckling, unga generationen Framtidshallarna, elavtal på väg att avslutas. Innan november är slut ska ett avtal finnas kan börja gälla fr o m 1 januari att godkänna lämnade rapporter. 18. Ekonomi- och verksamhetsuppföljning a) Utfall och prognos Prognosen visar just nu på ett underskott på drygt SEK. Vi har tagit höjd för en extra debitering för n3admin/förbundet Online på SEK samt budgeterat för en tv-produktion av Swedish International. På intäktssidan är det ännu inte klart med det extra elitidrottsstödet. b) Hantering av gåva vid nedläggning av Oxelösunds BMK I samband med Oxelösund BMK:s nedläggning beslutades att skänka det som fanns kvar i kassan (74 170,63 SEK) till Badminton Sweden med önskemål om att det ska användas för ungdomsverksamhet. FC presenterade ett förslag till hur medlen kan användas. Det går ut på att medlen ställs till en fond som startas i samband med Svenska Badmintonförbundets 75-årsjubileum. Fonden ska dela ut någon form av stipendier avsett för ungdomsverksamhet. Förslaget innebär att Badminton Sweden skjuter till 829,37 SEK till Oxelösunds gåva, därmed finns en kul koppling till 75 år SEK. 2 (7)

3 att medlen ska tillställas fonden i enlighet med lagt förslag. att uppdra till FC att ta fram kriterier för hur fonden ska hantera medlen som tillförs och att inriktningen ska vara ungdomsverksamhet. 19. Omvärldsanalys a) Nordisk kongress, Köpenhamn, Mervi Karttunen och Magnus Fantenberg representerade. b) SF-dialog, Stockholm, Mervi Karttunen och Magnus Fantenberg representerade. c) SF-ordförandekonferens, Arlanda, Mervi Karttunen representerade. d) GS-träff, Östersjön, Magnus Fantenberg representerade. e) allmänt RF och SOK Kort diskussion om bl a Riksdagens beslut om nya momsregler. att godkänna lämnade rapporter. 20. Tävlings- och serieutredningen Gustav Lindström rapporterade från tävlings- och serieutredningen. Gruppen är färdig med ett förslag som ska skickas ut på remiss till föreningar och distrikt. Remisstiden är satt till 6 december. Därefter ska AGNB arbeta fram det slutgiltiga förslaget och styrelsen ska fatta beslut om det finala beslutet på decembermötet. Gruppen har bl a beslutat att inte hantera frågan om sanktionsavgifter och kopplingen till distriktsbidraget. Detta är en fråga som kommit fram under utredningens gång och som höstens verksamhetskonferens också tog upp. Det bör vara enklare för distrikten att ansöka om distriktsbidrag. att Gustav Lindström ska ges möjlighet att närvara vid AGNB:s arbete med det slutliga förslaget som tävlings- och serieutveckling. att uppdra till FC att ta fram ett förslag om hur sanktionsavgifts- och distriktsbidragsfrågan ska hanteras. att i övrigt godkänna lämnad rapport. 3 (7)

4 21. Uppdrag Elitserien FC rapporterade. Utredningen pågår och gruppen har haft det första mötet. Det två resterande mötena kommer att äga rum t o m 5 december. Gruppen ska lämna utredningsförslag till AGNB som sammanställer utredningens arbete för att därefter beslutas i styrelsen på decembermötet. att i övrigt godkänna lämnad rapport. 22. Samverkan projekt Ninnie Boberg rapporterade utifrån en uppdragsbeskrivning som Johanna Persson har arbetat fram. De projekt som berörs är Girls of Badminton, Unga generationen, SDF- och föreningsutveckling. Fokus ligger just nu på att samverka i projekten Girls of Badminton och Unga generationen. Uppdraget har arbetsnamnet Ge alla en chans och bygger på att få in ett tänk i organisationen där kvinnor och män samt den unga generationen beaktas. Det ska vara självklart att arbeta med både kvinnor/män och unga/äldre när grupper sätts till och verksamhet planeras. Styrelsen anser att frågan är viktig och anser också att projekten Girls of Badminton och Unga generationen ska samverka. Styrelsen anser att arbetsnamnet bör ses över. att uppdra till Johanna Persson att ta fram en plan för hur samverkan fortgår; strategiskt och praktiskt. Denna ska mejlas ut i styrelsen och beslut fattas senast på styrelsens januarimöte. att uppdra till FC att se över finansieringen. Förslag till finansiering ska vara klart senast till styrelsen januarimöte. 23. Fler ger mer FC rapporterade. Rekrytering av projektledartjänsten pågår. Det är i skrivande stund ca 25 som har sökt tjänsten. Ansökningsperioden går ut den 13 november. att godkänna lämnad rapport. 24. Baltic Camp BEC Regional Funding Bengt Johansson rapporterade. Projekt Baltic Camp i Karlskrona är ett läger för spelare/ledare vars mål är att delta på kommande U17-mästerskap. Badminton Sweden ska ansöka till Badminton Europé om BEC Regional Funding (max 6000 Euro). 4 (7)

5 att ge Bengt Johansson mandat att slutföra ansökningsprocessen. 25. Den samlade elitverksamheten Jens Grill rapporterade med anledning av en skrivelse från PG Fahlström, BMK Wetterstad, angående en konferens om talangverksamheten. AGIB har mål för U19/senior. Arbete pågår nu med att koppla på U13-U17 som leder till att målen för U19/senior nås. Det arbetas med kravanalysen den som finns för tillfället är ca 10 år gammal. Det planeras för en förbundstränarutbildning i början av januari 2010 som ska fokusera RIG-/REG-tränare, förbundskaptener och klubbtränare som ansvarar för den dagliga träningen av ungdomslandslagsspelare. Arbete med en utvecklingstrappa pågår, d v s hur tar man sig från barn-/ungdomsspelare till elit och på vilket sätt man ska träna i olika åldrar. Det finns idag ingen svensk modell för detta. Till arbetet med kravanalys och utvecklingstrappa ska grupper utses, där rekryteringen för detta pågår. Frågan om en större konferens diskuterades och ställdes emot att det kommer att utses grupper som arbetar med kravanalys/utvecklingstrappa. att uppdra till FC och Jens Grill att ta kontakt med, och helst träffa, PG Fahlström för att diskutera PG:s skrivelse/förslag och det som AGIB just nu arbetar med och planerar för. Feedback till Fahlström ska ske snarast och träffen bör också, om möjligt, ske snarast dock senast innan årsskiftet. 26. Cup Assist FC rapporterade. Arbetet med att färdigställa Cup Assist går trögt och långsamt. Tidigare under hösten hade Cup Assist och FC/Jan Samuelsson ett möte med Cup Assist och planen då var att Cup Assist skulle färdigställas till den 17 oktober. Det skedde inte. Styrelsen diskuterade trovärdigheten i projektet; dels för själva programmet men också för Badminton Swedens insatser. Det är troligt att även säsongen 2009/10 kommer att stå utan tävlingsadministrativt program. Planen var att färdigställandet skulle ske till säsongsstarten 2008/09. att uppdra till FC att undersöka ett alternativt system parallellt med Cup Assist. Vidare att uppdra till FC, tillsammans med Gustav Lindström, att analysera avtalet med Cup Assist och göra en konsekvensanalys i det fall vi blir tvingade att säga upp avtalet. 5 (7)

6 27. Swedish International Stockholm FC rapporterade. Projektet pågår som planerat. Under DM-Stockholm kommer marknadsföringen av SIS att inledas. Badminton Sweden kommer att ha en monter på plats och informera om biljettförsäljning mm. att godkänna lämnad rapport. 28. Kalendarium för 2009/10 a) Genomgång av årshjul Årshjulet uppdaterades. b) Korta rapporter om representation t o m Gicks igenom. c) Representation fr o m Representationen för BEC och BWF årsmöte samt SOK-årsmöte fastställdes. Ordinarie representanter för BEC Årsmöte är Mervi Karttunen och FC. Första reserv Bengt Johansson och andra reserv Kenneth Nordh. Ordinarie representanter för BWF Årsmöte är Mervi Karttunen och FC. Första reserv Tommy Hedlund och andra reserv Bengt Johansson. Ordinarie representanter för SOK Årsmöte är Bengt Johansson och FC. Reserv Örjan Fridner. d) SM i Varberg, representation/deltagande Officiell representant för Badminton Sweden är Mervi Karttunen. Övriga styrelseledamöter och suppleanter får ansluta till SM om de så önskar. e) Extra årsmöte, tid och plats Extra årsmötet fastställdes till lördag den 27 februari 2010, plats Stockholm. att uppdra till Ninnie Broberg att ta fram (uppdatera) lathunden för representation. Nästa möte: telefonmöte onsdag 16 december kl 20,00 som primärt ska avhandla tävlings- och serieutredningen och Uppdrag Elitserien. 29. Övriga frågor a) Stiftelse- och föreningsskatteutredningen RF:s förslag till remissvar i stiftelse- och föreningsskatteutredningen förelåg. att Badminton Sweden ställer sig bakom RF:s förslag till remissvar. 6 (7)

7 b) Förhållandet till MMA Örjan Fridner lyfte frågan om den aktuella samhälleliga diskussionen om MMA (Mixed Martial Arts) som är en del av Budo- och Kampsportsförbundet. att uppdra till FC och Mervi Karttunen att undersöka hur processen går till när idrotter/arter väljs in i redan befintliga idrottsförbund och om badmintonförbundet har historisk har agerat i liknande situationer. c) Värdegrund och attityder Styrelsen hade en allmän diskussion om förbundets värdegrunder och attityder. Styrelsen anser att det är viktigt att det finns en tydligt uttalad och beskriven värdegrund och att denna implementeras och efterlevs; i första hand inom Badminton Sweden men även i hela badmintonsverige. att uppdra till FC och Mervi Karttunen att arbeta fram ett förslag på hur vi kan arbeta med våra attityder samt implementera och säkerställa efterlevnaden av vår värdegrund. 30. Mötets avslutande Mervi tackade alla för ett väl genomfört möte och lyfte upp det positiva med fredagseftermiddagens besök på NBC och Malmö Idrottsakademi. Mervi förklarade mötet avslutat. Vid protokollet Justeras Magnus Fantenberg Förbundschef Mervi Karttunen Ordförande Ninnie Broberg Ledamot 7 (7)

Protokoll styrelsesammanträde nr.8 0809 fredag 21 augusti lördag 22 augusti 2009 Comfort Hotel, Jönköping

Protokoll styrelsesammanträde nr.8 0809 fredag 21 augusti lördag 22 augusti 2009 Comfort Hotel, Jönköping Närvarande: Mervi Karttunen Återbud: Ove Lindblom Bengt Johansson Göran Boström Örjan Fridner 105-126 Tommy Hedlund Maria Karlsson Kenneth Nordh Ninnie Broberg Adj Magnus Fantenberg 100. Ordförande för

Läs mer

Styrelsemöte nr. 3 12-13 söndag 21 oktober Idrottens Hus Stockholm

Styrelsemöte nr. 3 12-13 söndag 21 oktober Idrottens Hus Stockholm Närvarande: Ninnie Broberg Tommy Hedlund Stefan Sjöö Joachim Vieglins Christine Gandrup Gustav Lindström Anders Mårtensson Jeanette Kuhl Simon Ottosson, personalens representant Adjungerad: Thomas Angarth,

Läs mer

Protokoll styrelsesammanträde nr.7 0708 fredag-lördag 6-7 juni 2008, M/S Cinderella

Protokoll styrelsesammanträde nr.7 0708 fredag-lördag 6-7 juni 2008, M/S Cinderella Närvarande: Mervi Karttunen Återbud: Hans Lenkert Göran Boström Maria Karlsson Tommy Hedlund Fredrik Johansson Bengt Johansson Kenneth Nordh Örjan Fridner Ove Lindblom Lalle Sologub Jan Åhrberg 66 Justerare

Läs mer

FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL nr Kramsta Gästgård & Konferens, söndag 20 september 2009

FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL nr Kramsta Gästgård & Konferens, söndag 20 september 2009 FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL nr.1 2009 Kramsta Gästgård & Konferens, söndag 20 september 2009 1 MÖTETS ÖPPNANDE Förbundsordförande Mervi Karttunen öppnade SBF:s sjuttioandra ordinarie årsmöte: Tiden går fort

Läs mer

Nya tävlingsidéer säsongen

Nya tävlingsidéer säsongen Nya tävlingsidéer säsongen 2010-2011 Arbetsgruppen Ny tävlingsstruktur har nu slutfört sitt arbete och vill gärna tacka för alla kreativa synpunkter som kommit in genom mejl och samtal vilket visar att

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 Plats: Telefon Datum: 2012-06-26 Tid: 19.30-23.00 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Thomas Nilsson, Jonny Svensson, Mattias

Läs mer

Styrelsemöte nr. 8 12-13 onsdag 20 mars Idrottens Hus Stockholm

Styrelsemöte nr. 8 12-13 onsdag 20 mars Idrottens Hus Stockholm Närvarande: Mats Tibbelin Stefan Sjöö Anders Mårtensson Jeanette Kuhl Mats Svensson Thomas Angarth, FC adjungerad Återbud: Curt Ingedahl Christine Gandrup Simon Ottosson, personalens representant 83. Mötets

Läs mer

13. val av förbundsordföranden tillika ordförande i förbundsstyrelsen, för tiden till nästkommande ordinarie förbundsmöte;

13. val av förbundsordföranden tillika ordförande i förbundsstyrelsen, för tiden till nästkommande ordinarie förbundsmöte; Styrelsens förslag nr 1 Förslag ändringar i våra stadgar Kapitel A Förslag till ändring i A 17 avseende val 13. val av förbundsordföranden tillika ordförande i förbundsstyrelsen, för tiden till nästkommande

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 8 /

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 8 / SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 8 / 2009 132-151 Plats: Telefonmöte Datum: 2009-04-21 Tid: 19.30 22.45 Närvarande: Ulf Gustafsson, Jan Lund-Jensen, Per Olof Larsson (från punkt 133e), Björn

Läs mer

Svenska Bangolfförbundet

Svenska Bangolfförbundet Närvarande: Ej närvarande: Stig Pettersson (SP, ordf), Said Morell (SM), Anna Boldt (AB), Lennart Ekbäck (LE), Per Mattsson (PM), Bengt Svensson (BS, adj) Magnus Lundin (ML), Hans Olofsson (HO), Andreas

Läs mer

FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL Helsingborgs Arena , kl.10.00

FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL Helsingborgs Arena , kl.10.00 FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL Helsingborgs Arena 2015-09-20, kl.10.00 1 MÖTETS ÖPPNANDE Förbundsordförande Mats Tibbelin öppnade Svenska Badmintonförbundets sjuttiosjunde ordinarie årsmöte. 2 UPPROP OCH FULLMAKTSGRANSKNING

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 10 /

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 10 / SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 10 / 2010 141-159 Plats: Telefon Datum: 2010-06-16 Tid: 19.30-22.00 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Kerstin Karlsson, Jonny Svensson,

Läs mer

Att fastställa föredragningslistan för sammanträdet. 4 Bolagsstämma i Sveab Förbundsstyrelsen diskuterade den kommande bolagsstämman i Sveab.

Att fastställa föredragningslistan för sammanträdet. 4 Bolagsstämma i Sveab Förbundsstyrelsen diskuterade den kommande bolagsstämman i Sveab. Förbundsstyrelsen Protokoll nr 2/2016 2016-02-09 Tid: Tisdag 9 februari kl 19.00 Plats: Närvarande: Anmält förhinder: Telefonmöte Saffet Eraybar Susanne von Sydow Göran Karlsson Lena Tholse Klas Elm Ola

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 7 /

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 7 / SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 7 / 2008 90-110 Plats: Telefonmöte Datum: 2008-05-13 Tid: 19.30 22.50 Närvarande: Ledamöter: Suppleanter: Adj. personal: Frånvarande: Ordförande Ulf Gustafsson.

Läs mer

Protokoll nr 9/ , fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen på hotell Quality Hotel Winn, Haninge

Protokoll nr 9/ , fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen på hotell Quality Hotel Winn, Haninge Protokoll nr 9/2017 97-109, fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen 2017-08-26 på hotell Quality Hotel Winn, Haninge Närvarande: Margareta Israelsson, ordförande Putte Eby Sussan Eriksson Lena-Marie

Läs mer

Protokoll 19 juni 2013

Protokoll 19 juni 2013 Protokoll 19 juni 2013 Styrelsens sammanträde nr 6/13 Tid och plats Onsdagen den 19 juni klockan 09,30 till 14,00 på Svenska Orienteringsförbundets kansli, Stockholm. Närvarande ledamöter Lena Larsson,

Läs mer

Fredag 14 november klockan 17:10 till 19:40 på hotell Skogshöjd, Södertälje.

Fredag 14 november klockan 17:10 till 19:40 på hotell Skogshöjd, Södertälje. Stockholm 2014-11-14 Protokoll Styrelsens sammanträde nr 10/14 Tid och plats Fredag 14 november klockan 17:10 till 19:40 på hotell Skogshöjd, Södertälje. Närvarande ledamöter Lena Larsson, förbundsordförande

Läs mer

Närvarande: Tomas Engholm (TE) Förbundsordförande

Närvarande: Tomas Engholm (TE) Förbundsordförande 1 (5) FS - möte nr 5 år 16/17 Clarion hotel, Arlanda 2017-02-09 68--81 Närvarande: Tomas Engholm (TE) Förbundsordförande Märit Bergendahl (MB) Vice ordförande Krister Azelius (KA) Martin Klabere (MK) Jan

Läs mer

Friidrott för 2010-talet

Friidrott för 2010-talet Friidrott för 2010-talet Hej! Här kommer nu den utlovade sista delen Enhetliga och demokratiska avgifter och sanktioner som en del av det uppdrag årsmötet gav Svenska Friidrottsförbundets styrelse kring

Läs mer

Styrelsen i Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen, ASVH, har upprättat denna arbetsordning för styrelsen.

Styrelsen i Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen, ASVH, har upprättat denna arbetsordning för styrelsen. STYRELSENS ARBETSORDNING Styrelsen i Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen, ASVH, har upprättat denna arbetsordning för styrelsen. ARBETSORDNING ALLMÄNT Denna arbetsordning har antagits av ASVH:s

Läs mer

Styrelsens arbetsordning

Styrelsens arbetsordning Styrelsens arbetsordning jämte instruktion för arbetsfördelning mellan styrelsen och generalsekreteraren (GS) och för verksamhetsuppföljning A. Styrelsens arbetsordning 1. Allmänt 1.1 Denna arbetsordning

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 18 /

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 18 / SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 18 / 2010 239-257 Plats: DSF kansli, Stockholm Datum: 2010-10-31 Tid: 9-11 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Hans Björkborg, Thomas Nilsson,

Läs mer

Fondens syfte är att stimulera insatser för breddskytte oavsett ålder i sektioner och föreningar i Östergötlands Skyttesportförbund.

Fondens syfte är att stimulera insatser för breddskytte oavsett ålder i sektioner och föreningar i Östergötlands Skyttesportförbund. Årsmöte 2011-03-14 Protokoll fört vid Östergötlands Skyttesportsförbunds årsmöte måndagen den 14 mars 2011. Plats: Hemgården, Norrköping Totalt deltog 32 personer 1) Mötets öppnande Vice ordförande Roger

Läs mer

FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL Hotel Arlandastad , kl.09.00

FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL Hotel Arlandastad , kl.09.00 FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL Hotel Arlandastad 2014-09-14, kl.09.00 1 MÖTETS ÖPPNANDE Förbundsordförande Mats Tibbelin öppnade Svenska Badmintonförbundets sjuttiosjätte ordinarie årsmöte. 2 UPPROP OCH FULLMAKTSGRANSKNING

Läs mer

Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb

Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb Klubbhuset, Torslanda IK Tisdagen den 27 mars 2012 Närvarande: Katarina Foxenius (ordf.), Nicolas Lopez, Elise Orderud, Thomas

Läs mer

FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL Clarion Hotel Arlanda , kl.13.00

FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL Clarion Hotel Arlanda , kl.13.00 FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL Clarion Hotel Arlanda 2018-09-30, kl.13.00 1 MÖTETS ÖPPNANDE Förbundsordförande Tommy Theorin öppnade Svenska Badmintonförbundet åttionde ordinarie årsmöte. 2 UPPROP OCH FULLMAKTSGRANSKNING

Läs mer

Arbetsordning för styrelse och klubbchef

Arbetsordning för styrelse och klubbchef Arbetsordning för styrelse och klubbchef Fastställd vid styrelsemöte 2015-06-01 Hammarö Golfklubb 1 Styrelsen Klubbens angelägenheter handhas av styrelsen. Den skall inom ramen för RF:s, SGF:s och dess

Läs mer

FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL Clarion Hotel Arlanda , kl.13.00

FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL Clarion Hotel Arlanda , kl.13.00 FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL Clarion Hotel Arlanda 2017-10-01, kl.13.00 1 MÖTETS ÖPPNANDE Förbundsordförande Tommy Theorin öppnade Svenska Badmintonförbundet sjuttionionde ordinarie årsmöte. 2 UPPROP OCH FULLMAKTSGRANSKNING

Läs mer

Valdes Gunnar Pettersson till justerare att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll.

Valdes Gunnar Pettersson till justerare att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll. Svenska Stövarklubben Protokoll fört vid styrelsemöte nr 3-2016 Sammanträdestid och plats, 2016-04-28, kl 19.00, telefonmöte. Närvarande: Freddy Kjellström, ordförande, Owe Karlsson, Carina Adolfsson,

Läs mer

Svenska Racerbåtförbundet SWEDISH POWERBOAT ASSOCIATION

Svenska Racerbåtförbundet SWEDISH POWERBOAT ASSOCIATION Protokoll till styrelsemöte 3 (2019-02-14) Närvarande: Annika Wrenkler, Jeanne Céwe, Jonas Gustafsson, Kari Fredheim, Oskar Samuelsson och Tommy Jacobsson samt tjänsteman Jamie Spörndli. Anmält frånvaro:

Läs mer

Idrottens strategiarbete och förslag på verksamhetsinriktning

Idrottens strategiarbete och förslag på verksamhetsinriktning Idrottens strategiarbete och förslag på verksamhetsinriktning Strategiarbetet Uppdraget RF-stämman 2013 beslutade att uppdra till RS: att genomföra ett strategiarbete om Svensk idrotts framtid att ge förslag

Läs mer

Kongress för Unga Hörselskadade

Kongress för Unga Hörselskadade Kongress för Unga Hörselskadade På årsmötet 2012 lade tre av Unga Hörselskadades medlemmar ett förslag om att införa kongress vartannat år. Förslaget innebär också att styrelsen skulle ha en mandatperiod

Läs mer

STADGAR FÖR VÄSTERGÖTLANDS BADMINTONFÖRBUND

STADGAR FÖR VÄSTERGÖTLANDS BADMINTONFÖRBUND STADGAR FÖR VÄSTERGÖTLANDS BADMINTONFÖRBUND Godkänd av Svenska Badmintonförbundet _15_/ 8_ 1996. KAP. 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 UPPGIFTER Västergötlands Badmintonförbund (SDF) skall, enligt dessa stadgar

Läs mer

Protokoll. SCF:s styrelse sammanträde nr 4/06. Lördag 17 juni, Idrottens hus, Örebro Kl 10.00 15.30. Tid och plats

Protokoll. SCF:s styrelse sammanträde nr 4/06. Lördag 17 juni, Idrottens hus, Örebro Kl 10.00 15.30. Tid och plats Protokoll SCF:s styrelse sammanträde nr 4/06 Lördag 17 juni, Idrottens hus, Örebro Kl 10.00 15.30 Anders Björklund, förbundsordförande Peo Johansson Bo Lövstrand Yvonne Mattsson Thomas Rehn Kenneth Simonsson

Läs mer

1) Mötet öppnas PT hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2) Val av justerare FS beslutar att välja Jonas Almqvist till justerare jämte ordförande.

1) Mötet öppnas PT hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2) Val av justerare FS beslutar att välja Jonas Almqvist till justerare jämte ordförande. 1 Förbundsstyrelsen Protokoll 1-16 Tid: Plats: 6-7 februari Idrottens Hus, Stockholm Närvarande: Pontus Thuresson (PT) Kerstin Hjelm (KH) Maria Bergström (MB) Lars Nilsson (LN) Mats Peterson (MP) Carina

Läs mer

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte 2016-03-30 inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Årsmötet öppnas av föreningens ordförande Roland Bengtsson. Alla närvarande hälsas välkomna.

Läs mer

Swedish Warmblood Association, SWB

Swedish Warmblood Association, SWB Swedish Warmblood Association, SWB STYRELSENS ARBETSORDNING Styrelsen i Swedish Warmblood Association, SWB, har upprättat denna arbetsordning för styrelsen. ARBETSORDNING ALLMÄNT Denna arbetsordning har

Läs mer

4. Föregående protokoll Föregående protokoll, FS-8, godkändes och lades till handlingarna.

4. Föregående protokoll Föregående protokoll, FS-8, godkändes och lades till handlingarna. FS-PROTOKOLL Nr 9/2016 Datum söndag den 11 december, 2016 Tid Kl. 13.00 16.00 Plats Kansliet, Stockholm Närvarande August Wallén, Fredrik Gundmark, Virpi Alajarva och Johanna Rydberg, Adjungerade Mona

Läs mer

Svealands Bouleförbund

Svealands Bouleförbund Protokoll fört vid SvBF:s styrelsemöte 181117 Närvarande: Maria Bergström (MB), Ann Hägglund (AH), Eric Ericsson (EE), Inga Stenbrink (IS), Stefan Olsson (SO), Marianne Henriksson (MH), Gunder Hägg (GH),

Läs mer

nr 7, 2007-08-18 och 19 2 Val av protokolljusterare för mötet Styrelsen beslutar att utse Olle Dahlin till protokolljusterare.

nr 7, 2007-08-18 och 19 2 Val av protokolljusterare för mötet Styrelsen beslutar att utse Olle Dahlin till protokolljusterare. PROTOKOLL nr 7, 2007-08-18 oh 19 Svenska Skidskytteförbundet Plats: Quality Hotel, Arlanda Närvarande: Björn Eriksson, Björn Lindblom, Marianne Nilsson, Ingemar Arwidson, Lage Woutilainen, Stefan Söderblom,

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 21-2010 296-307 Plats: Telefon Datum: 2010-12-16 Tid: 19.30-22.15 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Lars Granström, Jonny Svensson, Hans

Läs mer

Protokoll januari 2013

Protokoll januari 2013 Protokoll 27-28 januari 2013 Styrelsens sammanträde nr 1/13 Tid och plats Söndagen den 27 januari klockan 16,00 till måndagen den 28 januari 2013 klockan 15,45 på Bosön, Lidingö. Närvarande ledamöter Lena

Läs mer

Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Lotta Sandström Tommy Andersson Anders Allard Johan Palmqvist Eva Sandin Tomas Jansson

Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Lotta Sandström Tommy Andersson Anders Allard Johan Palmqvist Eva Sandin Tomas Jansson Protokoll nr: 2/2011 för sammanträde med SISU-styrelsen Datum: 21 februari 2011 Tid: Lokal: kl.17.00-19.00 Badvillan, Solbergabadet Paragrafer: 1-12 Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Lotta Sandström

Läs mer

Protokoll nr: 10. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2010-11-15. Tid: kl.17.00-19.00. Lokal: Idrottens Hus. Paragrafer: 117-129

Protokoll nr: 10. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2010-11-15. Tid: kl.17.00-19.00. Lokal: Idrottens Hus. Paragrafer: 117-129 Protokoll nr: 10 för sammanträde med GI-styrelsen Datum: 2010-11-15 Tid: kl.17.00-19.00 Lokal: Idrottens Hus Paragrafer: 117-129 Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Barbro Wettersten Bert-Ola Wallin

Läs mer

Möte över Skype: 18:00-19:45 Ämne Verkställs av. 95 Mötets öppnande och fastställande av dagordning. Magnus öppnade mötet. Dagordningen fastställdes.

Möte över Skype: 18:00-19:45 Ämne Verkställs av. 95 Mötets öppnande och fastställande av dagordning. Magnus öppnade mötet. Dagordningen fastställdes. Protokoll styrelsemöte: Nummer: 08/12 Datum: 2012-11-26 Närvarande: Mats Hult, Ragnar Nilsson, Eva Persson, Owe Rosenholm, Magnus Sandberg och Rune Åström Möte över Skype: 18:00-19:45 Ämne Verkställs av

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 3-2012 28-47 Plats: Varbergs Stadshotell, Varberg Datum: 2012-02-25--26 Tid: lördag 13.00-23.30 Söndag 9.00-14.00 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena

Läs mer

Stadgar för Gymnastikförbundet Sydost

Stadgar för Gymnastikförbundet Sydost Stadgar för Gymnastikförbundet Sydost Kap 1 Allmänna bestämmelser 1 Uppgift Gymnastikförbundet Sydost skall, enligt dessa stadgar och Svenska Gymnastikförbundets stadgar, såsom Svenska Gymnastikförbundets

Läs mer

Måldokument för Svensk Pingis framtid!

Måldokument för Svensk Pingis framtid! Måldokument för Svensk Pingis framtid! Arbetsunderlag den 24 april 2010 Swedish Table Tennis Association Idrottens Hus, SE- 114 73 Stockholm, Sweden Phone: +46 (0)8-699 60 00 Fax: +46 (0)8-699 63 31 info@bordtennis.rf.se

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2006-03-12 på Åhus Roddklubb

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2006-03-12 på Åhus Roddklubb Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2006-03-12 på Åhus Roddklubb Närvarande: 8 medlemmar representerade Helsingborgs Roddklubb, Landskrona Roddklubb, Malmö Roddklubb samt Åhus Roddklubb.

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för styrelseledamöter, valberedning och revisorer

Uppdragsbeskrivning för styrelseledamöter, valberedning och revisorer Uppdragsbeskrivning för styrelseledamöter, valberedning och revisorer STYRELSE Styrelsen väljs av medlemmarna på föreningsstämman. 1.8 Valbar till förtroendeuppdrag. Röstberättigad medlem, enligt 5.3,

Läs mer

Protokoll fört vid ÅRSMÖTE med SMKF:s sektion för Modern Femkamp 2010-01-24. Uppsala Garnison, Uppsala 09.00 10.30

Protokoll fört vid ÅRSMÖTE med SMKF:s sektion för Modern Femkamp 2010-01-24. Uppsala Garnison, Uppsala 09.00 10.30 SMKF/ Modern Femkamp 2010-01-26 Protokoll fört vid ÅRSMÖTE med SMKF:s sektion för Modern Femkamp 2010-01-24. Uppsala Garnison, Uppsala 09.00 10.30 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordföranden Johan Hederstedt hälsade

Läs mer

Svenska Rugbyförbundet Strategisk plan Rugby - en sport för alla

Svenska Rugbyförbundet Strategisk plan Rugby - en sport för alla Svenska Rugbyförbundet Strategisk plan 2014 2020 Rugby - en sport för alla Ordförande har ordet För att ta svensk rugby till nästa nivå förtjänar rugbyförbundets verksamheter en strategisk plan där vi

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 10/ Plats: Telefonmöte Datum: Tid:

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 10/ Plats: Telefonmöte Datum: Tid: SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 10/ 2008 159-179 Plats: Telefonmöte Datum: 2009-05-06 Tid: 19.30-22.25 Närvarande: Ledamöter: Suppleanter: Adjungerade: Ordförande Lena Arvidsson Lars Granström,

Läs mer

Mötesprotokoll fört vid Gävle-Dala Curlingförbunds Årsmöte Den 25-26 maj 2012 på Viking Line Cinderella

Mötesprotokoll fört vid Gävle-Dala Curlingförbunds Årsmöte Den 25-26 maj 2012 på Viking Line Cinderella 1(4) Mötesprotokoll fört vid Gävle-Dala Curlingförbunds Årsmöte Den 25-26 maj 2012 på Viking Line Cinderella Närvarande: Klubbrepresentanter Christer Olofsson Monika Mabergs Per-Olof Jansson Helena Hermelin

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 12 /

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 12 / SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 12 / 2010 179-197 Plats: Telefon Datum: 2010-08-17 Tid: 19.30-21.45 Närvarande: Lena Arvidsson, Jonny Svensson, Lars Granström, Ann Stålhammar, Jan Lund-Jensen,

Läs mer

40 Mötets öppnande Ordförande hälsade välkommen till dagens möte. CÅA ersätter JA som ordförande från och med 50.

40 Mötets öppnande Ordförande hälsade välkommen till dagens möte. CÅA ersätter JA som ordförande från och med 50. Skånes Idrottsförbund Styrelsemöte Protokoll 2016-10-13 Närvarande: Jane Andersson, (JA), ordf tom 49 Caj-Åke Andersson, (CÅA) Julia Cornu, (JC) Bengt Hammarstedt, (BH) Lotta Kellander, (LK) Gitte Nählinder,

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 8-2017 129-148 Plats: Telefonmöte Datum: 2017-06-28 Tid: 19.30- Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Anna-Lena Holgersson, Joachim Sköld,

Läs mer

Föreningens syfte är att bevaka och främja biblioteksverksamhet på svenska i Finland.

Föreningens syfte är att bevaka och främja biblioteksverksamhet på svenska i Finland. Bilaga 1 till höstmötet Styrelsens förslag till ändringar av föreningens stadgar: Stadgar för Finlands svenska biblioteksförening r.f. 1. Namn, hemort och språk Föreningens namn är Finlands svenska biblioteksförening

Läs mer

Söndag 13 september klockan 15:00 till måndag 14 september klockan 16:00 på Ouality Hotel Winn i Haninge.

Söndag 13 september klockan 15:00 till måndag 14 september klockan 16:00 på Ouality Hotel Winn i Haninge. Stockholm 2015-09-13-14 Protokoll Styrelsens sammanträde nr 5/15 Tid och plats Söndag 13 september klockan 15:00 till måndag 14 september klockan 16:00 på Ouality Hotel Winn i Haninge. Närvarande ledamöter

Läs mer

Möte över Skype: 18:00-20:30 Ämne Verkställs av. 79 Mötets öppnande och fastställande av dagordning. Magnus öppnade mötet. Dagordningen fastställdes.

Möte över Skype: 18:00-20:30 Ämne Verkställs av. 79 Mötets öppnande och fastställande av dagordning. Magnus öppnade mötet. Dagordningen fastställdes. Protokoll styrelsemöte: Nummer: 07/12 Datum: 2012-10-22 Närvarande: Mats Hult, Ragnar Nilsson, Eva Persson, Owe Rosenholm, Magnus Sandberg och Rune Åström Möte över Skype: 18:00-20:30 Ämne Verkställs av

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Register 56 Genomgång av föredragningslista 57 Allmänhetens frågestund 58 Information 59 Delårsrapport januari-augusti 2018 60 Yttrande kring kommundirektörens underlag till Mål och budget 2019-2021 61

Läs mer

Styrelsemöte 6, 2013-2014 lördag 17 maj. Hotell Clarion Arlanda

Styrelsemöte 6, 2013-2014 lördag 17 maj. Hotell Clarion Arlanda Närvarande: Mats Tibbelin, ordf Stefan Sjöö Torbjörn Jansson Elisabeth Bademo Marcus Bergh Mats Borg Simon Ottosson, Personalens repr. Adjungerad: Thomas Angarth, Förbundschef (FC) Återbud: Curt Ingedahl

Läs mer

Protokoll nr: 3/2010. för sammanträde med SISU-styrelsen. Datum: 15 april 2010. Tid: kl. 17.00-19.30. Paragrafer: 1-12

Protokoll nr: 3/2010. för sammanträde med SISU-styrelsen. Datum: 15 april 2010. Tid: kl. 17.00-19.30. Paragrafer: 1-12 Protokoll nr: 3/2010 för sammanträde med SISU-styrelsen Datum: 15 april 2010 Tid: kl. 17.00-19.30 Lokal: Idrottens Hus Paragrafer: 1-12 Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Lotta Sandström Patrik Gahm,

Läs mer

Svenska Bangolfförbundet

Svenska Bangolfförbundet Protokoll fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen den 17 november på Bosön, Lidingö Närvarande: Förhinder: Vid protokollet: Styrelseledamöter: Torgny Lagerkvist (TL, ordf), Pauli Kuikka (PK), Malin

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11 /

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11 / SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11 / 2010 160-178 Plats: Telefon Datum: 2010-06-28 Tid: 19.30-22.00 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Ann Stålhammar, Jonny Svensson, Lars

Läs mer

Idrottslyftets syfte och mål Riksidrottsstyrelsen beslutade i juni 2015 att Idrottslyftet ska ha följande syfte och mål under perioden :

Idrottslyftets syfte och mål Riksidrottsstyrelsen beslutade i juni 2015 att Idrottslyftet ska ha följande syfte och mål under perioden : Idrottslyftet 2017 Bakgrund Riksidrottsförbundet (RF) gav (SBF) och alla andra specialidrottsförbund i uppdrag att under 2016 genomföra en kartläggning och en analys av verksamheten för barn och unga 7

Läs mer

FS möte nr 6 år 18/19 Globe hotel

FS möte nr 6 år 18/19 Globe hotel 1 (5) FS möte nr 6 år 18/19 Globe hotel 2019-04-26 77-92 Närvarande: Tomas Engholm (TE) Förbundsordförande Martin Klabere (MK) Sekreterare Victoria Wikström (VW) Helen Sundström-Hetta (HS) (telefon) Krister

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 9-2012 105-127 Plats: Telefon Datum: 2012-05-08 Tid: 19.30-22.15 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Jonny Svensson, Monica Westin, Yvonne

Läs mer

Urban Andersson, Michael Bergman, Dejan Brajic, Lars Brandin, Kristina Ullgren Gunilla Jodry 15-25, Ove Viggedal 1-18, Javier Escalante 1-5a, 5c-18

Urban Andersson, Michael Bergman, Dejan Brajic, Lars Brandin, Kristina Ullgren Gunilla Jodry 15-25, Ove Viggedal 1-18, Javier Escalante 1-5a, 5c-18 Närvarande Karateförbundet Protokoll 4 Stockholm 2009-08-30 Urban Andersson, Michael Bergman, Dejan Brajic, Lars Brandin, Kristina Ullgren Gunilla Jodry 15-25, Ove Viggedal 1-18, Javier Escalante 1-5a,

Läs mer

Denna arbetsordning fastställs av styrelsen för ett år i sänder, första gången den 21 maj 2014, och ska revideras när det behövs.

Denna arbetsordning fastställs av styrelsen för ett år i sänder, första gången den 21 maj 2014, och ska revideras när det behövs. ARBETSORDNING FÖR STIFTELSEN RADIOHJÄLPENS STYRELSE Detta dokument innehåller styrelsens arbetsordning och instruktion för arbetsfördelning mellan styrelsen och generalsekreteraren. Denna arbetsordning

Läs mer

Svenska lapphundklubben - Centralstyrelsen. Protokoll Styrelsemöte

Svenska lapphundklubben - Centralstyrelsen. Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte Tid: Måndag den 17 oktober 2011 kl. 20.00 Svenska lapphundklubben - Centralstyrelsen Sekreterare Plats: Telefonmöte Närvarande ledamöter Stig Berndtsson Bengt-Ove Bergquist Ulrika

Läs mer

FBI TULLINGE. Styrning och beslutsordning

FBI TULLINGE. Styrning och beslutsordning FBI TULLINGE Styrning och beslutsordning Förord Målsättningen med detta dokument är att skapa tydlighet gällande föreningens styrning och beslutsordning för att därmed underlätta beslutsfattandet i den

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 3-2010 41-60 Plats: Rica Talk Hotel, Älvsjö Datum: 2010-03-06 Tid: 11.15-19.00 Närvarande: Adjungerade: Lena Arvidsson, Jan Lund-Jensen, Ingrid Ryrholm,

Läs mer

Under övrigt presenterar Anders Svärd ett förslag kring administrativa kostnader vid möten och konferenser.

Under övrigt presenterar Anders Svärd ett förslag kring administrativa kostnader vid möten och konferenser. Styrelseprotokoll nr 8/11, avseende 86-106 Plats: Idrottens Hus Dag: 15 maj, 2011 Närvarande: Eva Eliasson, v.ordf. Bengt Forsgren Yvonne Hagström-Theander Anna Lögdberg Jennifer van der Gronden Sanna

Läs mer

Kenneth. Kista. Bo Bjunér, Förhinder. Gruppen. att föredra. bild.

Kenneth. Kista. Bo Bjunér, Förhinder. Gruppen. att föredra. bild. Deltagare Magnus Fantenberg, Badminton Sweden Kia Altemark, Badminton Sweden Kenneth Nordh, Badminton Sweden Jan Samuelsson, Badminton Sweden Jens Grill, Badmintonn Sweden Jon Norrgren, den unga generationen

Läs mer

Vision. Verksamhetsidé och värdegrund. Gemensamma mål och hur vi når dem.

Vision. Verksamhetsidé och värdegrund. Gemensamma mål och hur vi når dem. Vision. Verksamhetsidé och värdegrund. Gemensamma mål och hur vi når dem. Verksamhetsidé för Svensk Triathlon Svensk Triathlon erbjuder en aktiv livsstil genom varierande träning och utmanande tävlingar

Läs mer

Arbetsordning. Svenska Skolidrottsförbundet Stockholm oktober Arbetsordning för Svenska Skolidrottsförbundet (Antagen )

Arbetsordning. Svenska Skolidrottsförbundet Stockholm oktober Arbetsordning för Svenska Skolidrottsförbundet (Antagen ) Arbetsordning Svenska Skolidrottsförbundet Stockholm oktober 2014 Arbetsordning för Svenska Skolidrottsförbundet (Antagen 2014-10-05) Förbundsstyrelsen har till uppgift att främja, utveckla och administrera

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte i Svenska Jujutsufederationen

Protokoll från styrelsemöte i Svenska Jujutsufederationen Protokoll från styrelsemöte i Svenska Jujutsufederationen Tid: 2017-06-03, kl. 09.00 12.00 Plats: Scandic, Linköping. Närvarande: Tobias Back (ordförande), Dick Pettersson (vice ordförande), Nico Christoforidis

Läs mer

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Protokoll fört vid sammanträde med den gemensamma styrelsen för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma, HSB Bd Kolarängen 1 Folkets Hus, Kallhäll. Järfälla den 8 maj 2014. 1 Föreningsstämmans öppnande

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma, HSB Bd Kolarängen 1 Folkets Hus, Kallhäll. Järfälla den 8 maj 2014. 1 Föreningsstämmans öppnande Föreningsstämman öppnas av styrelsens ordförande Tommy Karlson 1 Föreningsstämmans öppnande Järfälla den 8 maj 2014 årsredovisningen, bilaga 3 till protokollet). Stämman beslutar att fastställa förelagd

Läs mer

Jennifer van der Gronden, Jonas Nerheden och Johan Sandler deltog på lördagen. Daniel Kåreda deltog på distans på lördagen.

Jennifer van der Gronden, Jonas Nerheden och Johan Sandler deltog på lördagen. Daniel Kåreda deltog på distans på lördagen. Svenska Skolidrottsförbundet Styrelsen Protokoll nr 8, 2016-2018 avseende 118-135 Plats: Idrottens hus, Stockholm Dag: Fredag den 9 juni, (kl 17.00-19.00) Lördag den 10 juni, (kl 08.30-16.00). Närvarande:

Läs mer

Arbetsordning för Giva Sveriges styrelse

Arbetsordning för Giva Sveriges styrelse Arbetsordning för Giva Sveriges styrelse Styrelsens övergripande uppgift är att för medlemmarnas räkning förvalta föreningens angelägenheter. Denna arbetsordning fastställes av styrelsen för ett år i sänder,

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 7 /

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 7 / SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 7 / 2007 60-69 Plats: Telefonmöte Datum: 2007-05-15 Tid: 20.00 22.15 Närvarande: Ledamöter: Suppleanter: Adjungerade Frånvarande: Ordförande Ulf Gustafsson.

Läs mer

Bolagspolicy. Ägarroll och ägarstyrning för kommunens bolag. Antagen av kommunfullmäktige den 28 januari 2016, 1

Bolagspolicy. Ägarroll och ägarstyrning för kommunens bolag. Antagen av kommunfullmäktige den 28 januari 2016, 1 Bolagspolicy Ägarroll och ägarstyrning för kommunens bolag Antagen av kommunfullmäktige den 28 januari 2016, 1 Innehåll 1 Inledning 5 2 Ägarroll 6 2.1 Kommunfullmäktige... 6 2.2 Kommunstyrelsen... 6 3

Läs mer

Protokoll nr 3/ , fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen på Steam Hotel, Västerås

Protokoll nr 3/ , fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen på Steam Hotel, Västerås Protokoll nr 3/2019 22-33, fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen 2019-03-29 30 på Steam Hotel, Västerås Närvarande: Margareta Israelsson, ordförande Putte Eby Sussan Eriksson Åsa Llinares Norlin,

Läs mer

HÄLSINGLANDS BADMINTONFÖRBUND

HÄLSINGLANDS BADMINTONFÖRBUND Arbetsordning Hälsinglands Badmintonförbund Vs 1.2 Antagen vid styrelsemöte nr 3 2009/10, 2010-03-11 A. Arbetsordning för Förbundsmöte 1. Förbundsmötet fattar beslut i enlighet med HBF:s stadgar samt beslutar

Läs mer

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Protokoll fört vid sammanträde med den gemensamma styrelsen för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 15-2011 251-270 Plats: Telefon Datum: 2011-12-12 Tid: 19.30-22.30 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Kerstin Karlsson, Jonny Svensson, Lars

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll vid Svenska Judoförbundets FS-möte nr 2, 2015 Datum och tid: Fredag 2015-02- 06, kl 18.00 21.18 på Scandic Europa, Göteborg. Deltagare: Ordförande: Alf Tornberg AT V. ordförande Kristiina Pekkola

Läs mer

Svealands Bouleförbund

Svealands Bouleförbund Protokoll fört vid SvBF:s styrelsemöte 181013 181014 Närvarande: Gunder Hägg (GH), Inga Stenbrink (IS), Eric Ericsson (EE), Stefan Olsson (SO), Ann Hägglund (AH), Marianne Henriksson (MH), Maria Bergström

Läs mer

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll 1 (5) Styrelsemötesprotokoll Plats: Åled, 2014-09-08, kl. 18.00 Deltagare: Peter Höglund Morgan Engdahl Monica Ledel Ordförande Kassör Sekreterare Jonas Mattsson-Frost Ledamot Pernilla Engdahl Ledamot

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 15-2010 208-226 Plats: Scandic Crown Hotel, Göteborg Datum: 2010-09-25 Tid: 11.30-18.15 Närvarande: Lena Arvidsson, Hans Björkborg, Lars Granström ( 209-215,

Läs mer

STADGAR STOCKHOLMS KONSTÅKNINGSFÖRBUND

STADGAR STOCKHOLMS KONSTÅKNINGSFÖRBUND STADGAR FÖR STOCKHOLMS KONSTÅKNINGSFÖRBUND Specialidrottsdistriktsförbund Konståkning Stockholms region KAPITEL 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 - UPPGIFT Stockholms Konståkningsförbund skall, enligt dessa stadgar

Läs mer

I 2 INTERNATIONELLA FÖRBUND OCH ORGANISATIONER I 2.1 Internationella badmintonförbundet heter Badminton World Federation, BWF.

I 2 INTERNATIONELLA FÖRBUND OCH ORGANISATIONER I 2.1 Internationella badmintonförbundet heter Badminton World Federation, BWF. I 1 FÖRBUNDETS BENÄMNING Svenska Badmintonförbundet respektive marknadsföringsnamnet Badminton Sweden förkortas med SBF i detta dokument. Respektive distriktsförbund förkortas SDF. I 2 INTERNATIONELLA

Läs mer

STADGAR FÖR Sid 1/5 SPÅRVÄGENS BADMINTONFÖRENING

STADGAR FÖR Sid 1/5 SPÅRVÄGENS BADMINTONFÖRENING STADGAR FÖR Sid 1/5 SPÅRVÄGENS BADMINTONFÖRENING Stiftad den 29 maj 1991 och som har sin hemort i Stockholm. (Föreningen ursprungligen bildad som sektion den 8 december 1943) Stadgarna senast fastställda/ändrade

Läs mer

Styrelsen består av ordförande, sekreterare, kassör samt fyra övriga ledamöter. Styrelsen skall bestå av både kvinnor och män.

Styrelsen består av ordförande, sekreterare, kassör samt fyra övriga ledamöter. Styrelsen skall bestå av både kvinnor och män. Original 27 27 Styrelsens sammansättning Styrelsen består av ordförande, sekreterare, kassör samt fyra övriga ledamöter. Styrelsen skall bestå av både kvinnor och män. Styrelsen utser inom sig vice ordförande

Läs mer

Håkan Edvardsson Birgitta Ljung 4, 5, 14-16 Per Malmrup Erik Åkerlund 4, 5, 14-16 Mia Reich - Sjögren Gun Nilsson

Håkan Edvardsson Birgitta Ljung 4, 5, 14-16 Per Malmrup Erik Åkerlund 4, 5, 14-16 Mia Reich - Sjögren Gun Nilsson 2002-12-18 ANy FS 13/2002 PROTOKOLL Från möte med förbundsstyrelsen Tid Måndagen den 16 december 2002 Plats Närvarande Golfens Hus, Danderyd Christer Örning Håkan Edvardsson Birgitta Ljung 4, 5, 14-16

Läs mer

Protokoll årsmöte Svenska Poledanceförbundet 17 mars Dag och tid Onsdag den 13 februari klockan Fältöverstens samlingslokaler, Stockholm.

Protokoll årsmöte Svenska Poledanceförbundet 17 mars Dag och tid Onsdag den 13 februari klockan Fältöverstens samlingslokaler, Stockholm. Protokoll årsmöte Svenska Poledanceförbundet 17 mars 2013. Dag och tid Onsdag den 13 februari klockan 15.30. Plats Närvarande Återbud Fältöverstens samlingslokaler, Stockholm. Camilla Roa Cortés Daniel

Läs mer

SISU Idrottsutbildarna Skåne Protokoll

SISU Idrottsutbildarna Skåne Protokoll SISU Idrottsutbildarna Skåne Styrelsemöte Protokoll 2016-10-13 Närvarande: Jane Andersson, (JA), ordf tom 46 Caj-Åke Andersson, (CÅA) Julia Cornu, (JC) Bengt Hammarstedt, (BH) Lotta Kellander, (LK) Gitte

Läs mer

STHFs styrelseprotokoll nr 7/2014

STHFs styrelseprotokoll nr 7/2014 STHFs styrelseprotokoll nr 7/2014 Plats: Datum: SRATs kansli, Stockholm 22 23 oktober 2014 Närvarande: Yvonne Nyblom ordförande Ingela Jägestrand vice ordförande Mari Carlsson sekreterare Anna Magnusson

Läs mer