Projektbeskrivning - Nya grannar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Projektbeskrivning - Nya grannar"

Transkript

1 Vad/ändring version av vem När Projektbeskrivning klar 0.1 KVgruppen Revidering Projektbeskrivning 0.2 KVgruppen Revidering Projektbeskrivning 0.3 Joel & Micke Revidering Projektbeskrivning 0.4 Joel Projektbeskrivning - Nya grannar Projektgruppen från Kulturverkstan (KV-gruppen) Ellen Eklund Frida Hartvigsson Mikael Jonsson Olle Kilström Joel Lind projekt.nyagrannar@gmail.com Projektidé Projektet Nya grannar ska etablera ett samarbete mellan Institutionen för pedagogik och didaktik, IPD, på Göteborgs universitet, GU, och Göteborgs moské som håller på att byggas av Sveriges muslimska stiftelse, SMS, vid Ramberget på Hisingen. Samarbetets uppgift är att långsiktigt arbeta för en mer nyanserad bild av Islam. Startskottet för samarbetet går vid ett seminarium i november Bakgrund och syfte 1985 offentliggjordes planerna på ett moskébygge vid Ramberget i Göteborg. Sedan dess har ett starkt motstånd mot bygget funnits, främst från främlingsfientliga rörelser. Det har förts kampanjer för att rädda Göteborg från islamisering. Ett exempel är nätverket Bevara Keillers park, ( Muslimers rätt att utöva sin religion i Sverige är omstridd och ofta förknippas Islam med terrorism, kvinnoförtryck och fundamentalism. Bygget av Göteborgs moské genomförs av SMS, där en rad muslimska föreningar från Göteborg finns representerade. Utöver att ge muslimer i Göteborg en plats att utöva sin religion på kommer moskén även att vara öppen för allmänheten. Där kommer det att erbjudas visningar och föreläsningar. Projektet Nya grannar syftar till att minska fördomarna om, ge bättre förståelse för och avdramatisera bilden av Islam. Främlingsfientligheten i samhället ökar och åsikter som byggs på antaganden istället för fakta kan påverka samhällsklimatet negativt. Nya grannar växte fram ur diskussioner inom KV-gruppen kring hur man skapar långsiktiga samarbeten och utgick från en önskan att nå ut till så många människor som möjligt. Projektet riktar sig därför till lärarstudenter för att de i framtiden kommer att möta

2 barn och vuxna med olika religion, kultur och bakgrund. Mål Projektet har som mål att skapa förutsättningar för ett långsiktigt samarbete med mellan Göteborgs moské och IPD. Detta huvudmål bygger på fyra delmål. Nya grannars mål: KV-gruppen ska arbeta fram ett första utkast på en långsiktig samarbetsplan tillsammans med SMS. KV-gruppen reviderar utkastet tillsammans med en representant från IPD och SMS inför seminariet. KV-gruppen och SMS ska hålla ett seminarium där det då aktuella utkastet för den långsiktiga samarbetsplanen diskuteras. Efter seminariet ska en arbetsgrupp skapas vars uppgift blir att förvalta det långsiktiga samarbetet. KV-gruppen ska tillsammans med arbetsgruppen och en representant från IPD göra en sista revidering av den långsiktiga samarbetsplanen, baserad på de åsikter och tankar som kommer upp på seminariet. Efter seminariet sker all samverkan direkt mellan SMS, IPD och arbetsgruppen. KVgruppen kommer finnas kvar som ett bollplank till mitten av december, då projektet avslutas. Genomförande V. 35 Projektarbetet inleds. V Förstudie och utformning av projektidé tillsammans med SMS. V. 39 Intervjuer och samtal med GU. V Den långsiktiga samarbetsplanen utformas. V. 46 Seminariet genomförs. V. 47 Sista revidering av den långsiktiga samarbetsplanen. V. 48 Utvärdering och rapportskrivning V. 49 Slutrapport av projektet Nya grannar. Se bifogat Gantt-schema för mer information. - Förstudie Vi diskuterar vår idé med människor inom utbildningsväsendet och SMS. Intervjuer genomförs med nyckelpersoner i frågor som rör moskébygget och islam. Detta för att ha underlag till projektet Nya grannar. - Seminariet Den långsiktiga samarbetsplanen diskuteras under ett seminarium vecka 46. Deltagare på seminariet är de som jobbat fram den långsiktiga samarbetsplanen (IPD, SMS, KVgruppen), framtida arbetsgruppmedlemmar med flera.

3 Under seminariet kommer KV-gruppen ha rollen som programledare, de ansvarar för seminariestruktur och håller i praktisk information. Den långsiktiga samarbetsplanen presenteras och diskuteras i mindre grupper med seminariedeltagarna. Efter seminariet sammanställer KV-gruppen diskussionerna som uppkommit, reviderar dem tillsammans med arbetsgruppen och IPD och lämnar över dessa och den långsiktiga samarbetsplanen till arbetsgruppen. Detta material kommer sedan att ligga till grund för arbetsgruppens framtida arbete. Målgrupper Målgrupper i projektet är SMS, kursansvariga på IPD och i förlängningen lärarstudenter samt deras kommande elever. Tips på kontaktpersoner på IPD får KV-gruppen via SMS och Kulturverkstan. Samverkan och kommunikation - Direkta samarbetsparter SMS - Uppdragsgivare. Deras ansvar är att vara med att utveckla och förvalta den långsiktiga samarbetsplanen. SMS har intresse i projektet därför att de vill att alla ska känna sig välkomna i moskén. Kulturverkstan - Utbildningsansvarig. De bidrar med handledning och följer KVgruppens arbete. Intresset ligger i att eleverna får erfarenhet av att arbeta med ett konkret projekt. IPD - Potentiell samarbetspartner till SMS. KV-gruppens förhoppning är att de ska ge respons på den långsiktiga samarbetsplanen. IPD:s intresse kan ligga i att kvalitetsutöka sina utbildningar. - Övriga samarbetsparter Skolförvaltningen - Få kännedom om projektet, visa intresse och på sikt bidra med resurser. Deras intresse ligger i att jobba för en öppensinnad och objektiv skolmiljö. Övriga - Personer som är intresserade av att delta i projektet samt personer som kan tänkas vara intressanta för projektet. Kommunikationen mellan de olika parterna kommer framförallt att ske via mail och möten. KV-gruppen kommer att ha planeringsmöten tillsammans med SMS en gång varannan vecka, och tillsammans med IPD vid spridda tillfällen. Organisation Projektet är ett samarbete mellan projektgruppen från Kulturverkstan (KV-gruppen) och SMS. Kulturverkstan - En 2-årig projektledarutbildning med kulturellt och internationellt fokus. Den drivs av Kultur i väst och Nätverkstan.

4 KV-Gruppen - Står bakom projektet Nya grannar och består av fem elever från Kulturverkstan som alla haft tidigare erfarenheter av projektledning och grupparbeten: Ellen Eklund - Visartist. Har arbetat som konsulent för Nykterhetsrörelsens Scoutförbund med nytänk i scoutrörelsen, ledarutbildningar samt integrationsprojekt. Frida Hartvigsson - Har studerat och jobbat mycket med drama och teater, både på och vid sidan av scen. Var under flera års tid med och drev en fri teatergrupp i Göteborg. Mikael Jonsson - Är mycket intresserad av filosofi och psykologi samt hur man går till väga för att ändra destruktiva beteenden i samhället. Hans bakgrund ligger i Växjös avant-gardistiska konstscen. Olle Kilström - Musikentusiast. Har mångårig erfarenhet av att arrangera konserter och arbeta i organisationsledning. Joel Lind - Producent & projektledare för Krokstrandsfestivalen, 2 mil öster om Strömstad. Driver en visklubb i Göteborg och har mångårig erfarenhet av arrangörskap, främst från konstert- & festivalsammanhang. Sveriges muslimska stiftelse - SMS är de som projekterar, förvaltar och driver bygget av Göteborgs moské. SMS består av ca 8 olika muslimska föreningar i Göteborg. Projektets organisation kan liknas vid en triangel där KV-gruppen, SMS och IPD bildar varsitt hörn. KV-gruppen kommer tillsammans med SMS att utarbeta den långsiktiga samarbetsplanen, som sedan diskuteras tillsammans med IPD. Efter seminariet kommer arbetsgruppen att sköta samarbetets framtid. Arbetar med projektet Nya grannar gör KV-gruppen, SMS och IPD. KV-gruppen har ansvar för att driva projektet samt utarbeta och revidera projektplanen. Beslut rörande projektets innehåll kommer fattas i samråd med SMS och IPD. Ansvarsområden inom KV-gruppen Dokumentation - Ellen, Micke, Frida Skapa underlag för LS - Joel, Micke, Frida Finansiering - Olle, Joel Praktiskt inför seminariet - Olle, Ellen, Frida Kontakt med SMS - Micke Kontakt med KV - Projekledaren Kontakt med IPD - Joel, Ellen Google docs - Olle (ser till att alla dokument om projektet finns tillgängliga) Uppdatera projektbeskrivning och Gantt - Projektledaren Projektledarrollen roterar varannan vecka enligt ett rullande schema. Denne skall gå på möten med klassen, ha kontakt med alla i projektgruppen och se till att möten i gruppen genomförs.

5 Resurser och finansiering Personal: KV-gruppen SMS - Ahmed Al-Mofty (ev. några till) Resurs: Metoder och mallar samt handledarstöd från Kulturverkstan. Projektets beräknas ha mycket låga kostnader, då SMS bistår med lokal och teknik för seminariet. Vidare har Nya grannar som förhoppning att få med minst en representant från IPD. Projektet behöver finansiering eller sponsring av seminariematerial samt fika för deltagare. Uppskattningsvis beräknas projektet ha kostnader på ca 500 kr. Projektet genomförs med ideella medel då KV-gruppen utför uppdraget som en del i sin utbildning på Kulturverkstan. KV-gruppen beräknar att lägga ca 173 h/person x 5 personer på projektet Nya grannar. Se bifogad budget för mer information. Riskanalys med åtgärder IPD kan eller vill inte samarbeta. Åtgärd: Plan B kopplas in: Högstadie- och gymnasieskolor kontaktas och erbjuds gå med i projektet Nya grannar. Projektet fortlöper i samma struktur och projektbeskrivningen anpassas till den nya ordningen. SMS är underbemannade och kan inte delta i den mån projektet kräver. Åtgärd: KV-gruppen tvingas ta ett större ansvar i utformningen av den långsiktiga samarbetsplanen. Eventuellt avgränsas projektets mål och tidsplanen anpassas. För få anmälda till seminariet. Åtgärd: Projektet fortsätter utan seminariedelen. Rapportering, uppföljning och utvärdering KV-gruppen kommera att föra kontinuerligt reflektering under arbetets gång, genom individuell loggbokföring. KV-gruppen rapporterar varannan vecka till samarbetsparten SMS. Övriga samarbetsparter meddelas då delar i projektet som rör dem uppdateras. Rapporter till samarbetsparter sker framförallt via mail, men även på möten. KV-gruppen kommer vid slutet av projektet att rapportera till Kulturverkstan genom en skriftlig rapport. Aktuella delar av den skriftliga rapporten kommer även att lämnas till SMS. I rapporten beskrivs projektets början, genomförande och avslut. Gruppen gör även en kritisk granskning och reflekterar över hur gruppdynamik, samarbete och organisation sett ut. Efter projektets avslut presenteras rapporten muntligt för KV10 samt utbildningsledningen på Kulturverkstan. En gång i veckan ses KV-gruppen för möte där en avstämning av projektläget görs. Gruppen ses även för ett feedbackmöte varje vecka. KV-gruppen kommer att utvärdera: Samarbetsparternas intresse av det genomförda projektet. Detta gör vi genom att KV-gruppen för en dialog med SMS och IPD. Utvärdering med SMS och IPD

6 sker vecka 47. Hur vi nått uppsatta projektmål. Gruppens utveckling med hjälp av protokoll från projektets gruppmöten. Gruppmedlemmarnas individuella utveckling under projektets gång. Detta görs med hjälp av loggböcker, samt genom att reflektera över individuell utveckling. Utvärdering på grupp- och individnivå sker i början av v. 48.

NYA GRANNAR Projektrapport

NYA GRANNAR Projektrapport NYA GRANNAR Projektrapport Ellen Eklund Frida Hartvigsson Joel Lind Mikael Jonsson Olle Kilström 20101216 Göteborg 1 Innehållsförteckning Inledning...3 Summary...3 Nya grannar...3 Bakgrund...4 Moskén...4

Läs mer

Ekonomisk ansvarig (verksamhetschef eller motsvarande som har ekonomiskt ansvar för projektet) Förnamn och efternamn

Ekonomisk ansvarig (verksamhetschef eller motsvarande som har ekonomiskt ansvar för projektet) Förnamn och efternamn Ansökningsblankett för Social investeringsfond. Signerad ansökan skickas per post till Region Skåne, Diariet, Regionkansliet, 291 89 Kristianstad. Digital kopia skickas, ej signerad, i PDF format till

Läs mer

Människa- datorinteraktion, MDI, ht 2011, anvisningar för projekt- /grupparbete

Människa- datorinteraktion, MDI, ht 2011, anvisningar för projekt- /grupparbete Människa- datorinteraktion, MDI, ht 2011 Anvisningar för projekt- /grupparbete Kursens projektuppgift består av att genomföra ett projektarbete i grupper om 3-4 personer. Uppgiften ska sedan presenteras

Läs mer

HANDBOK. för ansökan av medel från Centerkvinnornas fond VÄRLDEN ANGÅR OSS

HANDBOK. för ansökan av medel från Centerkvinnornas fond VÄRLDEN ANGÅR OSS HANDBOK för ansökan av medel från Centerkvinnornas fond VÄRLDEN ANGÅR OSS Världen angår oss Centerkvinnornas fond Världen angår oss (VAO) är fonden för Centerkvinnornas medlemmar som vill jobba för en

Läs mer

Människa- datorinteraktion, MDI, vt 2012, Anvisningar för projekt- /grupparbete

Människa- datorinteraktion, MDI, vt 2012, Anvisningar för projekt- /grupparbete Människa- datorinteraktion, MDI, vt 2012 Anvisningar för projekt- /grupparbete Kursens projektuppgift består av att genomföra ett projektarbete i grupper om 3-4 personer. Uppgiften ska sedan presenteras

Läs mer

Ladok3 på GU. Rollbeskrivning i projektorganisationen

Ladok3 på GU. Rollbeskrivning i projektorganisationen Ladok3 på GU Rollbeskrivning i projektorganisationen och befogenheter Y2013/13 Projektorganisation, roller Filnamn: L3_roller i projektet_bilaga 4_20131022.docx Gemensamma förvaltningen Utgåva B Ladok3

Läs mer

Projekthandbok. för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet

Projekthandbok. för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet Innehållsförteckning 1. Syfte och bakgrund 3 2. Projekt som arbetsform 3 3. Projektportföljen kriterier och funktion 3 Projekt som inte är

Läs mer

Folkhögskolor - för jämlik utbildning och hälsa. På gång! Nätverksträff för kontaktpersonerna. För mer information se sist i nyhetsbrevet!

Folkhögskolor - för jämlik utbildning och hälsa. På gång! Nätverksträff för kontaktpersonerna. För mer information se sist i nyhetsbrevet! Folkhögskolor - för jämlik utbildning och hälsa Nyheter! Hej! Här kommer det första nyhetsbrevet från Folkhögskolor för jämlik utbildning och hälsa. Jag, Mari Karlsson, kommer att som processledare på

Läs mer

Ansvarig organisation: Ekonomiskt ansvarig (verksamhetschef eller motsvarande): Förnamn och efternamn. Projektuppgifter: Projekt- och verksamhetsnamn:

Ansvarig organisation: Ekonomiskt ansvarig (verksamhetschef eller motsvarande): Förnamn och efternamn. Projektuppgifter: Projekt- och verksamhetsnamn: Medel med ett socialt investeringsperspektiv Signerad ansökan skickas per post till Region Skåne, Diariet, 291 89 Kristianstad. Digital, ej signerad, kopia skickas i pdf-format till tommy.aspegren@skane.se

Läs mer

Ekonomisk ansvarig (verksamhetschef eller motsvarande som har ekonomiskt ansvar för projektet) Förnamn och efternamn

Ekonomisk ansvarig (verksamhetschef eller motsvarande som har ekonomiskt ansvar för projektet) Förnamn och efternamn Ansökningsblankett för år: Signerad ansökan skickas per post till Region Skåne, Diariet, Regionkansliet, 291 89 Kristianstad. Digital kopia skickas, ej signerad, i PDF format till folkhalsa@skane.se Ansökan

Läs mer

Genuskompetens för konstchefer

Genuskompetens för konstchefer Projektbeskrivning Genuskompetens för konstchefer KRO/KIF Region Väst Ett samarbetsprojekt med Konstkonsulenterna Kultur i Väst, Konstenheten Skövde Kulturhus samt ABF Göteborg 1 Innehållsförteckning 1.

Läs mer

Projektmodell. 1. Riktlinjer projektmodell 1 (6) 2010-03-12

Projektmodell. 1. Riktlinjer projektmodell 1 (6) 2010-03-12 12 1 (6) Projektmodell Projektmodell Projektmodell... 1 1. Riktlinjer projektmodell... 1 2. Projektförutsättningar... 2 2.1 Uppdragsgivaren... 2 2.2 Direktiv... 2 2.3 Förstudie... 2 2.4 Beslut... 2 2.5

Läs mer

Slutrapport minfritid.nu 2013

Slutrapport minfritid.nu 2013 Slutrapport minfritid.nu 2013 KULTUR- OCH FRITIDSFÖRVALTNIGNEN Kulturavdelningen 2013 Uppdrag och bakgrund Bakgrund 2011 genomförde sex kommuner och Habilitering & Hälsa inom Stockholms läns landsting

Läs mer

Ekonomisk ansvarig (verksamhetschef eller motsvarande som har ekonomiskt ansvar för projektet) Förnamn och efternamn

Ekonomisk ansvarig (verksamhetschef eller motsvarande som har ekonomiskt ansvar för projektet) Förnamn och efternamn Ansökningsblankett för år 2013 Ansökan skickas per post till Region Skåne, Diariet, Regionkansliet, 291 89 Kristianstad. Digital kopia till folkhalsa@skane.se ANSÖKAN FÖR SAMVERKANSMEDEL FÖR LOKALA FOLKHÄLSOSATSNINGAR.

Läs mer

SP:s projektrutiner 2011-05-24. Magnus Holmgren

SP:s projektrutiner 2011-05-24. Magnus Holmgren SP:s projektrutiner 2011-05-24 Magnus Holmgren Styrande dokument Vision, affärsidé, strategi, etc. SP:s huvudprocess Projekt Huvudprocess projekt Försäljning Projektstart Genomförande Rapportering Projektslut

Läs mer

Projektarbete. Anvisningar, tips och mallar. Sammanställt lå 05/06 av lärgruppen - Projektarbete

Projektarbete. Anvisningar, tips och mallar. Sammanställt lå 05/06 av lärgruppen - Projektarbete Projektarbete Anvisningar, tips och mallar Sammanställt lå 05/06 av lärgruppen - Projektarbete Henrik Andersson, Martina Johansson, Göran Johannesson, Björn Bergfeldt, Per-Erik Eriksson, Franz Kreutzkopf,

Läs mer

Projekthandbok. för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet

Projekthandbok. för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet Innehållsförteckning 1. Syfte och bakgrund 3 2. Projekt som arbetsform 3 3. Projektportföljen kriterier och funktion 3 Projekt som inte är

Läs mer

Riktlinjer Projektmodell fo r Kungä lvs kommun

Riktlinjer Projektmodell fo r Kungä lvs kommun Riktlinjer Projektmodell fo r Kungä lvs kommun Riktlinjerna är antagna av förvaltningsledningen 2013-01-28 och gäller tillsvidare. (Dnr KS2012/1542) Ansvarig för dokumentet är chefen för enheten Utveckling,

Läs mer

LuTek Luleålärare i teknik och naturvetenskap

LuTek Luleålärare i teknik och naturvetenskap LuTek Luleålärare i teknik och naturvetenskap PROJEKTBESKRIVNING 2009-2014 2012-06-05 Sida 1 av 11 Revisionsinformation Projektbeskrivningen ska revideras årligen, av styrgruppen för LuTek. Projektbeskrivningen

Läs mer

Projekthandbok. Riktlinjer och förhållningssätt

Projekthandbok. Riktlinjer och förhållningssätt Riktlinjer och förhållningssätt 1 Innehållsförteckning 1. Syfte och bakgrund 3 2. Ramar - administrativa projekt 3 Vad är ett projekt och vad kan projektformen bidra med 3 3. Projektportföljen kriterier

Läs mer

Centerkvinnornas internationella strategi. Antagen på 2009 års förbundsstämma

Centerkvinnornas internationella strategi. Antagen på 2009 års förbundsstämma Centerkvinnornas internationella strategi Antagen på 2009 års förbundsstämma Varför har Centerkvinnorna ett internationellt arbete? Det övergripande målet med Centerkvinnornas internationella arbete är

Läs mer

Instruktioner för externa examensarbeten vid Receptarieprogrammet, Umeå universitet

Instruktioner för externa examensarbeten vid Receptarieprogrammet, Umeå universitet Instruktioner för externa examensarbeten vid Receptarieprogrammet, Umeå universitet Extern handledare = handledare på exempelvis apotek eller industri Extern handledare ansvarar för att arbetet får en

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Ks 69/01 2001-05-18 Ks14 1

FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Ks 69/01 2001-05-18 Ks14 1 HÄRJEDALENS KOMMUN FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Ks 69/01 2001-05-18 Ks14 1 PROJEKTPOLICY Denna projektpolicy syftar till att göra projektarbete som arbetsform effektivt samt att ange riktlinjer

Läs mer

Människa- datorinteraktion, MDI, ht 2012, Anvisningar för projekt- /grupparbete

Människa- datorinteraktion, MDI, ht 2012, Anvisningar för projekt- /grupparbete Människa- datorinteraktion, MDI, ht 2012 Anvisningar för projekt- /grupparbete Kursens projektuppgift består av att genomföra ett projektarbete i grupper om 3-4 personer. Uppgiften ska sedan presenteras

Läs mer

Utsikt - Ett projekt kring missbruksproblematik och

Utsikt - Ett projekt kring missbruksproblematik och Innehåll 1. Inledning 4 1.1 Projektets bakgrund... 4 2 Projektbeskrivning 4 2.1 Uppdragsbeskrivning... 4 2.2 Syfte... 4 2.3 Mål... 4 2.4 Avgränsningar... 4 2.5 Framgångsfaktorer... 4 2.6 Risker... 5 Utsikt

Läs mer

Granskning av ändrad organisation avseende nämndernas ekonomfunktion Nynäshamns kommun Revisionsrapport

Granskning av ändrad organisation avseende nämndernas ekonomfunktion Nynäshamns kommun Revisionsrapport Granskning av ändrad organisation avseende nämndernas ekonomfunktion Nynäshamns kommun Revisionsrapport Percy Carlsbrand Februari 2011 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning och rekommendationer...

Läs mer

Projektledarutbildning 6 dagar

Projektledarutbildning 6 dagar Projektledarutbildning 6 dagar Nercia Utbildning AB I Sverige finns ca 1600 utbildningsföretag med olika utbud av program och kurser, de flesta med ett redan färdigt upplägg som sedan anpassas efter kunden.

Läs mer

PROJEKTUTVECKLING. 12 maj 2009. Ängelholm

PROJEKTUTVECKLING. 12 maj 2009. Ängelholm PROJEKTUTVECKLING 12 maj 2009 Ängelholm Syfte Utveckla arbetssätt för att stärka kvinnor och män som står långt från arbetsmarknaden att komma i arbete eller närmare arbetsmarknaden Se och ta tillvara

Läs mer

Utöver projektdirektivet ska en teknisk dokumentation för projektet arbetas fram.

Utöver projektdirektivet ska en teknisk dokumentation för projektet arbetas fram. Automationsingenjör mekatronik 400 yh-poäng Projektdirektiv Tillämpa med fördel rubriker under Förslag på projektdirektiv Du kan även ha andra rubriker än de som föreslås. Inhämta all data och information

Läs mer

PROJEKTSKOLA 1 STARTA ETT PROJEKT

PROJEKTSKOLA 1 STARTA ETT PROJEKT PROJEKTSKOLA I ett projekt har du möjlighet att pröva på det okända och spännande. Du får både lyckas och misslyckas. Det viktiga är att du av utvärdering och uppföljning lär dig av misstagen. Du kan då

Läs mer

Arbete mot cannabis i Hägersten- Liljeholmen Projektplan Februari 2014

Arbete mot cannabis i Hägersten- Liljeholmen Projektplan Februari 2014 Arbete mot cannabis i Hägersten- Liljeholmen Projektplan Februari 2014 stockholm.se Arbete mot cannabis i Hägersten-Liljeholmen Projektplan 2 (8) Projekt: Arbete mot cannabis i Hägersten-Liljeholmen Författare:

Läs mer

Regionalt dansnätverk

Regionalt dansnätverk Projektbeskrivning Regionalt dansnätverk Projektstart respektive projektslut: 2015.07.01 2016.12.31 1. Sammanfattning 2. Bakgrund 3. Syfte och mål 4. Genomförande 5. Tidsplan 6. Målgrupper 7. Projektets

Läs mer

Examensarbete Verklighetsbaserat utvecklings- och projektarbete - Automationsteknik med mekatronik

Examensarbete Verklighetsbaserat utvecklings- och projektarbete - Automationsteknik med mekatronik Examensarbete 2018 Mål och innehåll Kursen skall ge färdighet i och erfarenhet av utvecklings- och projektarbete. Kursen skall ge praktisk erfarenhet genom ett tekniskt utvecklingsprojekt som skall genomföras

Läs mer

Informationskampanj till Konsumenter

Informationskampanj till Konsumenter Jordbruksverket Landsbygdsavdelningen 551 82 Jönköping Informationskampanj till Konsumenter - Klimatsmart mat och ursprungsmärkt verktyg för den medvetna konsumenten Sammanfattning... 2 Positiva effekter:...

Läs mer

Moment Tidpunkt Ansvarig Verktyg Kommentar Projektdokumentation: - Förstudierapport. Före Finsams styrelse

Moment Tidpunkt Ansvarig Verktyg Kommentar Projektdokumentation: - Förstudierapport. Före Finsams styrelse Projektdokumentation: - Förstudierapport Mall för förstudie - Ansökan Mall projektansökan - Projektplan - Minnesanteckningar som tillför sakuppgifter - Övrig dokumentation av tillfällig eller ringa betydelse

Läs mer

Prioriterade nyckeltal

Prioriterade nyckeltal Dnr: MAHR 61-2014/600 1 (av 7) Projektplan Beslutsdatum: Beslutande: Dokumentansvarig: 2015-05-04 Styrgruppen Madeleine Hulting Revisionsinformation Version Datum Kommentar 1.1 2015-04-23 Utkast till projektgrupp

Läs mer

Styrning och ledning av Leader Upplandsbygd Ansvarsbeskrivning och allmänna riktlinjer för verksamheten

Styrning och ledning av Leader Upplandsbygd Ansvarsbeskrivning och allmänna riktlinjer för verksamheten Version 2013-10-14 Styrning och ledning av Leader Upplandsbygd Ansvarsbeskrivning och allmänna riktlinjer för verksamheten LAG (Local Action Group) LAG är Upplandsbygds styrelse. LAG i Leader Upplandsbygd

Läs mer

Verksamhetsutvecklingsprojekt

Verksamhetsutvecklingsprojekt Verksamhetsutvecklingsprojekt Habiliteringen Göteborg och Södra Bohuslän Projektplan för Digital bild och video Projektledare Ellinor Eklund 2011-03-23 -y",västra GÖTALANDSREGIONEN y HABILITERING & HÄLSA

Läs mer

Dela läslust projektplan

Dela läslust projektplan Dela läslust projektplan Projektets syfte Projektet syftar till att biblioteken i Dalarnas, Gävleborgs, Uppsala och Värmlands län ska utveckla sin läsfrämjande och litteraturförmedlande verksamhet så att

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015 FRISK & FRI UPPSALA

VERKSAMHETSPLAN 2015 FRISK & FRI UPPSALA VERKSAMHETSPLAN 2015 FRISK & FRI UPPSALA Verksamhetens syfte Frisk & Fri Uppsala verkar för ett samhälle utan ätstörningar där alla är fria att vara sig själva. Föreningens verksamhet syftar till att:

Läs mer

2015-03-11 GR Utbildning Anne-Li Drath

2015-03-11 GR Utbildning Anne-Li Drath Projekt IT-stöd en förstudie som syftar till att inventera och analysera behoven av och inom ett administrativt verktyg för vuxenutbildning inom Göteborgregionen. 2015-03-11 GR Utbildning Anne-Li Drath

Läs mer

Projektplan för uppdatering av handläggarstöd fordonstvättar

Projektplan för uppdatering av handläggarstöd fordonstvättar Projektplan för uppdatering av handläggarstöd fordonstvättar Projektplanen har granskats av styrgrupperna för Miljösamverkan Halland och Miljösamverkan Västra Götaland. Inga förslag på ändringar har framförts

Läs mer

RIKTLINJER VID TILLÄMPNING AV PROJEKTPOLICY

RIKTLINJER VID TILLÄMPNING AV PROJEKTPOLICY 1 (7) RIKTLINJER VID TILLÄMPNING AV PROJEKTPOLICY Inledning Syftet med denna projektpolicy är att skapa en tydlig och enhetlig styrning och struktur för projektarbete i kommunen. Målet med projekt i Strömsunds

Läs mer

PROJEKTPLAN VISION 2020, Kommun X 20xx BAKGRUND

PROJEKTPLAN VISION 2020, Kommun X 20xx BAKGRUND PROJEKTPLAN VISION 2020, Kommun X 20xx BAKGRUND Kommun x tillsammans med Skånes skolidrottsförbund ser stora vinster i att satsa på skolidrottsföreningar i Kommun x. I ett nära samarbete med Kommun x,

Läs mer

Innehåll (3) Innehåll (2) Innehåll (5) Innehåll (4) Innehåll (6) Innehåll (7) Dokumenthistorik. beställare, Översiktlig beskrivning av projektet

Innehåll (3) Innehåll (2) Innehåll (5) Innehåll (4) Innehåll (6) Innehåll (7) Dokumenthistorik. beställare, Översiktlig beskrivning av projektet Bilden hämtad från http://www.liu.se/cul-resurser/lips/kartor/fore.htm Projektplanering Om inte projektet planeras noga, kommer det garanterat att misslyckas Projektplanen Krav på en projektplan Beskriver

Läs mer

PROJEKTDIREKTIV. Gemensam Folktandvårdsorganisation i Jämtland, Västernorrland, Västerbotten och Norrbotten

PROJEKTDIREKTIV. Gemensam Folktandvårdsorganisation i Jämtland, Västernorrland, Västerbotten och Norrbotten PROJEKTDIREKTIV Gemensam Folktandvårdsorganisation i Jämtland, Västernorrland, Västerbotten och Norrbotten webbadress - Projektnamn Gemensam Folktandvårdsorganisation i Jämtland, Västernorrland, Västerbotten

Läs mer

Förstudie unga med funktionshinder i Västerbottens län

Förstudie unga med funktionshinder i Västerbottens län Förstudie unga med funktionshinder i Västerbottens län Projektansökan till Samordningsförbunden, Umeå, Skellefteå och Lycksele Deltagande parter bakom projektförslag Arbetsförmedlingen rehab Försäkringskassan

Läs mer

PROJEKTPLAN Återvinning i den offentliga affären

PROJEKTPLAN Återvinning i den offentliga affären PROJEKTPLAN Återvinning i den offentliga affären 2018-11-01-2020-10-31 1 PROJEKTPLAN Återvinning i den offentliga affären Innehåll PROJEKTPLAN Återvinning i den offentliga affären... 1 1.0 Beskrivning:

Läs mer

Projekthandbok. administrativa utvecklingsprojekt

Projekthandbok. administrativa utvecklingsprojekt administrativa utvecklingsprojekt Dokumentet uppdaterat oktober 2018 Innehållsförteckning 1. Syfte och bakgrund 3 2. Projekt som arbetsform 3 3. Projektportföljen kriterier och funktion 3 Projekt som inte

Läs mer

Organisation och förändring, 7,5 hp

Organisation och förändring, 7,5 hp 2013-06-10 Kursbeskrivning Organisation och förändring, 7,5 hp Organization and Change, 7,5 ECTS Höstterminen 2013. Kurskod PEG 200, PEG 210, PEA 251 VÄLKOMMEN TILL KURSEN ORGANISATION OCH FÖRÄNDRING!

Läs mer

Riktlinjer för projekt i Nacka kommun

Riktlinjer för projekt i Nacka kommun Mats Bohman 2009-10-27 / 2012-10-04 Innehållsförteckning 1 Riktlinjer för projekt... 3 2 Projektmallar... 3 3 Projektarbete... 3 4 Beskrivning av faserna... 4 4.1 Beslutspunkter... 5 5 Roller och ansvar...

Läs mer

Inventering av förorenade områden

Inventering av förorenade områden Slutrapporten har granskats och godkänts av styrgrupperna för Miljösamverkan Halland och Miljösamverkan Västra Götaland. Slutrapporten är därmed fastställd. Inventering av förorenade områden Slutrapport

Läs mer

Projektkunskap ledning och process

Projektkunskap ledning och process Projektkunskap ledning och process Athena & Atlas Universitets- och högskolerådet UHR Stockholm 31 januari 2013 Christel Bäckström, GR Utbildning Internationalisering som utvecklingskraft Internationalisering

Läs mer

Studieplan för utbildning på forskarnivå i kriminologi senast reviderad 12-05-02

Studieplan för utbildning på forskarnivå i kriminologi senast reviderad 12-05-02 Studieplan för utbildning på forskarnivå i kriminologi senast reviderad 12-05-02 1. Mål för utbildningen Utbildningen på forskarnivå i kriminologi syftar till att ge den studerande fördjupade kunskaper

Läs mer

Guide till projektarbetet

Guide till projektarbetet Guide till projektarbetet 10 Guide till projektarbete, 100p Projektarbete 2010/2011 2010 Ett projektarbete är en obligatorisk kurs i gymnasieskolan. Kursen är på 100 poäng, vilket skall motsvaras av 100

Läs mer

Grunduppgifter. 1. Sökande organisation. 2. Om projektet. 3. Vilket område avser projektet? Kryssa i en av rutorna.

Grunduppgifter. 1. Sökande organisation. 2. Om projektet. 3. Vilket område avser projektet? Kryssa i en av rutorna. Ansökningsblankett - Version 2 Ansökan om medel till verkningsfulla förebyggande insatser mot mäns våld mot kvinnor samt regionala insatser för skydd och stöd för våldsutsatta Grunduppgifter 1. Sökande

Läs mer

Meteorologiska Institutionen MISU SJÄLVSTÄNDIGA MASTERARBETEN CHECKLISTA STUDENT

Meteorologiska Institutionen MISU SJÄLVSTÄNDIGA MASTERARBETEN CHECKLISTA STUDENT 160905 SJÄLVSTÄNDIGA MASTERARBETEN CHECKLISTA STUDENT Examensarbetet utgör det självständiga arbete som är ett villkor för att få ut en examen från en högskola eller ett universitet. Examensarbetet ska

Läs mer

Projektplan för En säkrare Sevesotillsyn, godkänd av styrgruppen 2015-11-20

Projektplan för En säkrare Sevesotillsyn, godkänd av styrgruppen 2015-11-20 Projektplan för En säkrare Sevesotillsyn, godkänd av styrgruppen 2015-11-20 Uppdrag Länsrådsgrupp 6 har gett i uppdrag åt miljönätverket (tidigare miljövårdsdirektörernas förening) att driva Miljösamverkan

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING Flik Projektmodell för Vingåkers Kommun

FÖRFATTNINGSSAMLING Flik Projektmodell för Vingåkers Kommun FÖRFATTNINGSSAMLING Flik 6.45 Projektmodell för Vingåkers Kommun Dokumenttyp Riktlinje Giltighetstid Tills vidare Dokumentnamn Projektmodell för Vingåkers kommun Processägare Kommunchef Fastställd 2019-03-11,

Läs mer

Guide till projektmodell - ProjectBase

Guide till projektmodell - ProjectBase Guide till projektmodell - ProjectBase Innehållsförteckning 1. Projektmodellen ProjectBase 2 2. Vad är ett projekt? 2 3. Syfte och mål 2 4. Projektets livscykel 3 5. Styrdokument och checklistor 4 6. Organisation

Läs mer

INFLYTANDE PROJEKTET. unga i kulturplanerna

INFLYTANDE PROJEKTET. unga i kulturplanerna INFLYTANDE PROJEKTET unga i kulturplanerna Sörmland 2012 Det här samarbetet handlar om att unga, som det pratas om och planeras för i kulturplanerna, själva ska få komma till tals. Att deras idéer och

Läs mer

Projektplan Projekt Oberoende 2012 2014

Projektplan Projekt Oberoende 2012 2014 Projektplan Projekt Oberoende 2012 2014 Bakgrund: Projekt Oberoende är ett samverkansprojekt mellan Ungdomens Nykterhetsförbund (UNF), Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle (RNS) och A Non Smoking Generation

Läs mer

Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2011

Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2011 Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2011 Fastställd av styrgruppen på sammanträde den 21 september 2010 Revidering, avseende endast budgetens intäktsdel, fastställd av styrgruppen på sammanträde

Läs mer

Judo5. Vision. Verksamhetsidé. Syfte. Mål. Organisation. Göteborgs Judoförbund. Utkast 2014-02-02

Judo5. Vision. Verksamhetsidé. Syfte. Mål. Organisation. Göteborgs Judoförbund. Utkast 2014-02-02 Judo5 Göteborgs Judoförbund Vision Verksamhetsidé Syfte Mål Organisation Utkast 2014-02-02 Vision: Svenska Judoförbundets 2020 vision (bilaga 1) är vägledande för Judo5 s aktiviteter. Därför är vår vision

Läs mer

Projekt Trafikskola för jämställdhet 2005-2007 Landstinget Dalarna

Projekt Trafikskola för jämställdhet 2005-2007 Landstinget Dalarna Projekt Trafikskola för jämställdhet 2005-2007 Landstinget Dalarna Bakgrund Det krävs ett nytt sätt att tänka för att lösa de problem som det gamla sättet att tänka har skapat. Albert Einstein. Jämställdhet

Läs mer

2. Bakgrund Anledningar till Plan mot diskriminering och kränkande behandling

2. Bakgrund Anledningar till Plan mot diskriminering och kränkande behandling 1. Vision Hur vi vill att vår skola ska vara Vår vision är att vara en skola för alla där alla, oavsett vem man är och vad man tycker, känner sig trygga och respekterade. På Praktiska Malmö Limhamn ska

Läs mer

Delprojektdirektiv. Implementering av ny organisation Delprojekt Ekonomistyrning och redovisning HÖGSKOLAN I BORÅS DELPROJEKTDIREKTIV 1 (5)

Delprojektdirektiv. Implementering av ny organisation Delprojekt Ekonomistyrning och redovisning HÖGSKOLAN I BORÅS DELPROJEKTDIREKTIV 1 (5) HÖGSKOLAN I BORÅS Projekt för implementering av ny organisation Linda Sörensen, projektledare DELPROJEKTDIREKTIV 2014-02-03 Dnr 043-14 1 (5) Delprojektdirektiv Implementering av ny organisation Delprojekt

Läs mer

Projektbeskrivning Förstudie till Staden vi vill ha

Projektbeskrivning Förstudie till Staden vi vill ha Projektbeskrivning Förstudie till Staden vi vill ha Inledning Kort beskrivning av hela projektet Vi har börjat utveckla en idé på ett projekt under arbetsnamnet Staden vi vill ha. Vi har inspirerats bland

Läs mer

Projektkunskap, företagande, entreprenörskap LS10a lektion 5 Dagens lektion Gruppdynamik Teambuilding Icke-agila projekt Presentationsteknik inför presentationen Maslow Behov av självförverkligande Behov

Läs mer

Vad menar vi med social hållbarhet i samhällsplanering inom GR?

Vad menar vi med social hållbarhet i samhällsplanering inom GR? Vad menar vi med social hållbarhet i samhällsplanering inom GR? Jämlik tillgång till: välfungerande boende- och livsmiljöer rekreation (natur, fritid och kultur) service och kollektivtrafik över tid och

Läs mer

Projektplan: Dataplattformsprojektet DP08

Projektplan: Dataplattformsprojektet DP08 1 (6) Projektplan: Dataplattformsprojektet DP08 Projektledare: Cecilia Wolkert, verksamhetscontroller, Avd. för infrastruktur Uppdragsgivare: Göran Ståhl, vicerektor, rådet för fortlöpande miljöanalys

Läs mer

Bilaga 5 b: Mall för projektplan

Bilaga 5 b: Mall för projektplan Handbok för strategisk kommunal vattenplanering Bilaga 5 b: Mall för projektplan Hur ska bilagan användas? Detta är ett exempel på en mall för en projektplan med exempel på vad den kan innehålla. De flesta

Läs mer

Ansökan Kulturprojektmedel

Ansökan Kulturprojektmedel Ansökan Kulturprojektmedel Ansökan + bilagor skickas i original pappersformat till: Landstinget i Kalmar län Box 601, 391 26 Kalmar Samt digitalt jonas.p.andersson@ltkalmar.se Uppgifter om projektet Projektnamn

Läs mer

Stärka ungas organisering

Stärka ungas organisering Sida 1 (7) [2016-04-21] Projektplan stockholm.se Sida 2 (7) Innehåll Innehåll 2 1 Projektets bakgrund och syfte 3 2 Mål 4 2.1 Effektmål 4 2.2 Projektmål 4 3 Projektbeskrivning och avgränsningar 4 3.1 Beskrivning

Läs mer

Projektil Projektstyrningsmodell med uppdragsdel. En handbok för Örebro kommun Version 1.1 2014-11-24

Projektil Projektstyrningsmodell med uppdragsdel. En handbok för Örebro kommun Version 1.1 2014-11-24 Projektil Projektstyrningsmodell med uppdragsdel En handbok för Örebro kommun Version 1.1 2014-11-24 Innehållsförteckning Gemensam projektstyrningsmodell för Örebro kommun... 3 Varför en gemensam projektstyrningsmodell

Läs mer

Organisation och förändring, 7,5 hp

Organisation och förändring, 7,5 hp 2013-12-16 Kursbeskrivning Organisation och förändring, 7,5 hp Organization and Change, 7,5 ECTS Vårterminen 2014. Kurskod PEG 200, PEG 210, PEG 270, PEA 251 VÄLKOMMEN TILL KURSEN ORGANISATION OCH FÖRÄNDRING!

Läs mer

INFLYTANDE PROJEKTET. unga i kulturplanerna

INFLYTANDE PROJEKTET. unga i kulturplanerna INFLYTANDE PROJEKTET unga i kulturplanerna Östergötland 2012 Det här samarbetet handlar om att unga, som det pratas om och planeras för i kulturplanerna, själva ska få komma till tals. Att deras idéer

Läs mer

ESSF05 Elektronikprojekt och hållbar utveckling

ESSF05 Elektronikprojekt och hållbar utveckling ESSF05 Elektronikprojekt och hållbar utveckling Kursen elektronikprojekt och hållbar utveckling utgör avslutningen på den obligatoriska delen av E-programmet. Kursen har som övergripande mål att: knyta

Läs mer

Snabbguide - Region Skånes projektmodell webbplats:www.skane.se/projektmodell

Snabbguide - Region Skånes projektmodell webbplats:www.skane.se/projektmodell Snabbguide - Region Skånes projektmodell webbplats:www.skane.se/projektmodell BP = Beslutspunkt (Projektmodellen har fem beslutspunkter. Vid varje punkt tar beställare/styrgrupp beslut om stopp eller gå)

Läs mer

Sumpning av havskräfta

Sumpning av havskräfta Projektbeskrivning Sumpning av havskräfta Ett nyskapande utvecklingsprojekt hållbart fiske, landsbygdsutveckling, ökad lönsamhet - 1 - Innehållsförteckning 1. Projektidé 2. Bakgrund och initiativ 3. Syfte

Läs mer

Exempel på gymnasiearbete inom naturvetenskapsprogrammet naturvetenskap

Exempel på gymnasiearbete inom naturvetenskapsprogrammet naturvetenskap Exempel på gymnasiearbete september 2012 Exempel på gymnasiearbete inom naturvetenskapsprogrammet naturvetenskap Mpemba-effekten Elevens idé Rana ska utföra sitt gymnasiearbete i grupp tillsammans med

Läs mer

Ungdomsrådets protokoll

Ungdomsrådets protokoll s protokoll PROTOKOLL 2 Plats och tid Brunflorummet, Rådhuset, Paragrafer 44 56 Beslutande Övriga deltagare Enligt tjänstgöringslista Amanda Henriksson, Kulturkollektivet Olle Olsson, Kulturkollektivet

Läs mer

Region Gotlands projektmodell. Riktlinjer fastställda av ledningskontoret,

Region Gotlands projektmodell. Riktlinjer fastställda av ledningskontoret, Region Gotlands projektmodell Riktlinjer fastställda av ledningskontoret, 2014-11-14 Innehåll VARFÖR SKA MAN HA EN GEMENSAM PROJEKTMODELL?...3 VAD ÄR ETT PROJEKT?...4 FÖRSTUDIE...5 HUVUDPROJEKT...6 PROJEKTORGANISATION,

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Innehållsförteckning Årsplanering för Projektarbete 100 poäng, läsåret 2005/06 s.2 PA 1201 Projektarbete, 100 poäng s.3 Projektarbetets syfte s.3 Projektarbetets karaktär s.3 Lokal kursplan för Donnergymnasiet,

Läs mer

PROFESSIONELLT & PERSONLIGT

PROFESSIONELLT & PERSONLIGT PROFESSIONELLT & PERSONLIGT ETT UTBYTE FÖR ATT GAGNA, INSPIRERA & FÖRKOVRA DEN SMÅSKALIGA TURISMEN ETT SAMARBETEMELLAN LEADER MITTSKÅNE & LEADER ÅLAND INNEHÅLL PROFESSIONELLT & PERSONLIGT... 1 Projektidé...

Läs mer

E-arkiv Kronoberg och Blekinge

E-arkiv Kronoberg och Blekinge Dnr Elin Jonsson arkivarie Tel. 0470-413 07 Förstudie E-arkiv Kronoberg och Blekinge - Projektplan KOMMUNKANSLIET Kommunledningsförvaltningen 1 (12) Postadress Box 1222, 351 12 Växjö Besöksadress Västra

Läs mer

UFV 2014/1186. Arbetssätt Projektplan. Fastställd av universitetsdirektören Reviderad

UFV 2014/1186. Arbetssätt Projektplan. Fastställd av universitetsdirektören Reviderad UFV 2014/1186 Arbetssätt 2020 Fastställd av universitetsdirektören 2014-10-17 Reviderad 2014-12-18 Innehållsförteckning Bakgrund 3 Mål för projektet 3 Övergripande mål 3 Projektmål 3 Initiering 3 Genomförande

Läs mer

Vägen till självförsörjning

Vägen till självförsörjning Monica Gullin projektledare Thomas Franzén chef ARE Ansökan Gällande ansökan om medel från Samordningsförbundet för att tillämpa föreslagen modell för identifierad målgrupp inom Torsås kommun. Vägen till

Läs mer

Ansökan om ekonomiskt stöd för utvecklingsprojekt FRUKTA INTE SKOGEN! en festival I Dalslands urskog

Ansökan om ekonomiskt stöd för utvecklingsprojekt FRUKTA INTE SKOGEN! en festival I Dalslands urskog Ansökan om ekonomiskt stöd för utvecklingsprojekt FRUKTA INTE SKOGEN! en festival I Dalslands urskog Arragörer: Kulturföreningen Pangaia Plats: Högsäter, Dalsland Datum: 3 4 juli 2015 Vi arrangerar en

Läs mer

PROJEKTMALL BAKGRUNDSFAKTA

PROJEKTMALL BAKGRUNDSFAKTA PROJEKTMALL Inledning Detta är ett stöddokument för er som ska skriva en projektansökan. I en projektansökan så ska ni oftast fylla i en ansökan och därefter skicka med en projektplan detta är lite tips

Läs mer

Örnsköldsviks Mangaförening (ÖMF) Styrelsemötesprotokoll

Örnsköldsviks Mangaförening (ÖMF) Styrelsemötesprotokoll Örnsköldsviks Mangaförening (ÖMF) Styrelsemötesprotokoll Dagordningen för mötet 1. Mötets öppnande 2. Föregående protokoll 3. Val av protokolljusterare och sekreterare för mötet 4. Dagordning 5. Mötets

Läs mer

Projektgruppen från Kulturverkstan: Lina Siljebråt Patho Galvez Anisa Rastoder Oskar Mollgan Schwartz Julia Kolehmainen Alex Nilsson Caroline Furness

Projektgruppen från Kulturverkstan: Lina Siljebråt Patho Galvez Anisa Rastoder Oskar Mollgan Schwartz Julia Kolehmainen Alex Nilsson Caroline Furness Projektgruppen från Kulturverkstan: Lina Siljebråt Patho Galvez Anisa Rastoder Oskar Mollgan Schwartz Julia Kolehmainen Alex Nilsson Caroline Furness December 2017 Innehållsförteckning 1. Inledning och

Läs mer

Verksamhetsutvecklingsprojekt

Verksamhetsutvecklingsprojekt Verksamhetsutvecklingsprojekt Habiliteringen Göteborg och Södra Bohuslän Projektplan för Organisering av gruppverksamheten Delprojekt i projektet Utveckling av Vuxenhabiliteringen Projektledare Malin Arby

Läs mer

Tillägg till redovisning av uppdraget att stärka det interreligiösa arbetet samt genomföra en kompetensinsats för trossamfundsledare KU2016/00712/D

Tillägg till redovisning av uppdraget att stärka det interreligiösa arbetet samt genomföra en kompetensinsats för trossamfundsledare KU2016/00712/D Sid 1 (1) Dnr: 1.1/0069 (16) Datum: 2018-06-07 Till Kulturdepartementet Tillägg till redovisning av uppdraget att stärka det interreligiösa arbetet samt genomföra en kompetensinsats för trossamfundsledare

Läs mer

BARN I FÖRÄLDRAS FOKUS - BIFF

BARN I FÖRÄLDRAS FOKUS - BIFF BARN I FÖRÄLDRAS FOKUS - BIFF Version 3, 2015:01 Det enskilda barnets bästa riskerar ofta att hamna i skymundan. Barn med föräldrar i vårdnadstvister Enligt FN:s konvention om barnets rättigheter har varje

Läs mer

Ingenjörsprojekt, TFYY Föreläsning 3. Urban Forsberg Institutionen för Fysik, Kemi och Biologi, IFM

Ingenjörsprojekt, TFYY Föreläsning 3. Urban Forsberg Institutionen för Fysik, Kemi och Biologi, IFM Ingenjörsprojekt, TFYY51 2018 Föreläsning 3 Urban Forsberg Institutionen för Fysik, Kemi och Biologi, IF Urban.forsberg@liu.se Föreläsning 3 Projektet, före-och under-fas Status! Saknar någon en grupp?

Läs mer

2013-09-23 Dnr: 1220/2013. Uppdragsbeskrivning för processledning av utbildningar inom ramen för Förvaltningspartnerskapet,

2013-09-23 Dnr: 1220/2013. Uppdragsbeskrivning för processledning av utbildningar inom ramen för Förvaltningspartnerskapet, 2013-09-23 Dnr: 1220/2013 Uppdragsbeskrivning för processledning av utbildningar inom ramen för Förvaltningspartnerskapet, 2013/2014 (se bilaga 1). Ungdomsstyrelsen söker en uppdragstagare att ta fram

Läs mer

Projektplan, Forbondelivet och hälsingekulturen

Projektplan, Forbondelivet och hälsingekulturen Skästra Byaförening Sid 1 av 6 Upprättad av: Datum: Version: Jakob Silén 2009-09-15 0.2 Projektplan, INNEHÅLL 0 Versionshistorik...2 1 Identifikation...2 1.1 Huvudmän...2 1.2 Budgetramar...2 1.3 Tidsramar...2

Läs mer