Lista med frågor och sammanställda svar från undersökning: Parkering - tillgänglighetsenkät 2012

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lista med frågor och sammanställda svar från undersökning: Parkering - tillgänglighetsenkät 2012"

Transkript

1 Lista med frågor och sammanställda svar från undersökning: Parkering - tillgänglighetsenkät Hur har din omsättning i din verksamhet utvecklats de senaste åren? 2010 Positivt 59 48,76 Oförändrat 20 16,53 Negativt 22 18,18 Kan ej uppge 20 16,53 Totalt Positivt 52 42,98 Oförändrat 22 18,18 Negativt 33 27,27 Kan ej uppge 14 11,57 Totalt hittills Positivt 35 28,93 Oförändrat 26 21,49 Negativt 45 37,19 Kan ej uppge 15 12,4 Totalt Kommentar: (Skriv vilket år du kommenterar) har varit tuffa år, tillgängligheten till centrum har minskat och antalet p-platser minskat, man får ofta höra av kunder att det är svårt med parkering mm 2011 rörigt i city med mycket arbete i marknivå. Vädret var emot vår branch.inget spännade händer i city. Dyrt att parkera.spännande shoppingcentrum utökar...city står still... Kollektivtrafiken är inte bra känns lika trist i City Sämre,tack vare bygget på torget 2012 är inte bra försäljning Nedgång i branschen samt ombyggnad Korsgatan minskat tillgängligheten.

2 2-timmarsparkering räcker inte till våra kunder. Normal tid för en behandling (klipp&färg) är minst 2 timmar hos oss, men ofta betydligt längre. Det gör att vi har fått ett flertal avbokningar och arga kunder. Allt svårare för våra kunder att komma in till stan. De väljer "lättare" resmål Butiken öppnades november Dalande siffror. "kapat" Kungsgatan och lämnat Kungshöjd i mörkret trots att Kungsgatan börjar vid Esperanto platsen. Avspärrningarna under upprustningen av Kungsgatan, Renovering av fastigheten som ägs av Wallenstam, Framförallt under har kunderna påtalat svårigheter med parkeringsmöjligheterna i centrum. De upplever besöken som mer krångliga och vissa drar sig för att åka in till city för att handla. De upplever förändringarna gällande parkeringsmöjligheter och ombyggnad av gator och saluhall negativt.. Framförallt är det färre kunder som besöker oss. Dom påpekar ofta svårigheten att ta sig fram samt hitta P-plats. Även att det är dyrt att parkera i Innerstaden jämfört med andra ställen. Har blivit mer markant 2011 och Förta 5 månader 2012 har vi backat 25 mot föregående år. Negativt - omsättningen har minskat 2012 beror inte på marknadsläget. Det beror på att jag arbetat minimalt på grund av att min dotter varit svårt cancersjuk och avled 19 mars i år, Nov 2009 startade vi butiken så 2010 var första året gick bättre gått sämre p ga vädret och ny konkurrent som öppnat butiken i centrum Omvärldsfaktorerna har varit relativt negativa under Tillgängligheten för bilburna har försämrats. Framförallt tror vi att city har fått en negativ bild av bilfientlighet och svårt med parkeringar. Samtidigt är huvudargumnetet i den externa handeln tillgänglighet och grats parkering. Svårigheterna för city bör kunna övervinnas och vändas till något positivt. Saluhallen är stängd till 80 prosent Självklart har svårigheten + begränsad P-tid försvårat för oss. En maxtid på 2 timmar gör inte att vi drar kunder till varann utan man måste "flytta bilen", alltså lämna stan efter 2 timmar! Utvecklingen beror till stor del på att vi gått från 2 enheter till 1 på Kungsgatan. Varje år sedan 2010 har varit försämrad försäljning verkar bli värst. Vi gjorde en stor ombyggnad under Hela fastigheten och vår butik i synnerhet var en enda stor byggarbetsplats. Allt tog så klart mer tid än beräknat och vi kan väl säga att det faktiskt var en provisorisk butik under nästan 6 månader! Vi har en positiv trend för de senaste 2 åren. Vi har haft försäljnings ökning varje år från start 1997 tills Men minskat i försäljning 2011 och ytterligare 2012 Vi kännde av 2010 att Viktoriabron som renoverades att det var svårt att ta sig till vår gata Södra Larmgatan känner än idag av detta.

3 Vi öppnade 2009 och borde öka mycket mer. Under Maj 2012 har vi tom tappat i omsättning mot Vad anser DU är viktigast för innerstadens försäljning- och besökutveckling? (Fler svar kan anges) Tillgängliget för bilburna och parkeringsmöjligheter 82 67,77 Kollektivtrafik 70 57,85 Öppettider 46 38,02 Utbud av butiker m.m 80 66,12 Frisvar: 14 11,57 Totalt Om frisvar: Att bilburna kunder, som dessutom är köpstarka, skall känna sig välkomna i centrum är en självklarhet. Vi klarar oss inte enbart på dem som åker kollektivt. Köpcentren ropar efter bilburna kunder. Bilburna kan ju dessutom lasta hela bilen full med varor. Att det blir mera bostäder och människor innanför tullarna. Det fungerar inte att ha mötesplatser överallt vilka kan utnyttjas 7-8 veckor per år. Finns inga människor behövs inte alla dessa så kallade mötesplatser som är ett mantra för beslutsfattare. Att det finns bra och gratis parkeringsmöjligheter utanför centrum och goda möjligheter att ta sig vidare med kollektivtrafik i direkt anslutning samt att det finns kartor som visar på möjligheterna. Bra marknadsföring av Innerstaden som handelscentrum En bra kombination av ovanstående En förutsättning för att kunder som vill handla är att dom kan ta sig in på ett enkelt och bekvämt sätt till Innerstaden det är att det finns kommunikation. Då gäller det även bilburna kunder som står för en stor del av alla inköp. Samt att dom handlar mer när transporten är löst med bil. En intressant mix av butiker och andra näringsställen måste finnas i Innerstaden om vi skall kunna möta konkurrensen från andra köpcentra. God miljö har vi och den skall vi värna om. Det är det som gör Innerstaden speciell. En hel och ren innerstad med stor variation av butiker och cafeer! Hur hålla kvar besökare och kunder så att de inte väljer "bekväma! alternativ som Nordstan och centra i ytterområden? Jag har inte min verksamhet på plats inne i innerstaden, men vid föredrag och annat måste det gå att parkera och framför allt kunna stå mer än två timmar. Lokalt samarbete mellan grannar för att profilera de lokala kvarteren Om inte utbudet/erbjudandet är rätt söker folk någon annanstans. Tillgänglighet för funktionshindrade. Trygghet, säkerhet. Tillgängligheten generellt är vad vi tycker är viktigt. Vi har tydligt märkt att vi tappar kunder för att det blir svårare att ta sig till stan.

4 Utöka centrumkärna genom att göra början av Kungsgatan lika mysig som resten av innerstaden Ökad kunskap och servie. Kunderna ska få "något extra" när de handlar i innerstaden jämfört med de stora köpcenterna. 7 Tror du att en starkare marknadsföring inriktad på tillgänglighet och utbud av vårt område skulle öka antalet kunder? Ja 98 80,99 Nej 10 8,26 Vet ej 13 10,74 Totalt Kommentar: Beskriva området längs långa Kungsgatan. Karta över områden så kunderna kan hitta till önskad butik, både i tryck form samt skyltar placerade längs Kungsgatan. Dela upp i fler områden och trycka på dem istället för att använda Kungsgatan som referens. Det fungerar uppenbarligen för köpcentrum. Om man ger sig ut för att handla så är det inte alltid smidigt med kollektivtrafik. Exempelvis om man inhandlar något otympligt eller bara mycket. Med tanke på hur trångt det ofta är på bussar/spårvagnar så är det inte alltid helt problemfritt att få med sig det man köpt. Samt att man måste släpa det från hållplatsen till hemmet. Jag själv värnar om innerstaden och tycker att köpcentrum är tråkiga, men handen på hjärtat så åker jag ändå bil till sisjön/kållered etc då jag har bråttom eller något stort att köpa. Jag bor 10 min med buss från grönsakstorget! Dåligt med parkeringsplatser, dyra p-avgifter och nitiska parkeringsvakter gör det inte alltid värt besväret. Hoppas verkligen inte fler parkeringsplatser i centrum försvinner. Varje ruta mindre är en förlorad kund! En mobil app som talar om var det finns lediga p platser just nu men den måste marknadsföras i dagspress och radio, vi skall också tala om hur många bussar, spårvagnar och tåg det går till city varje timma eller dag. i annonseringen skall vi trycka på hur trevligt det är i city med ett stort utbud av butiker resturanger och cafeér. I så fall bör både tillgänglighet och estetisk + hög kvalitet frontas, så att det inte uppfattas som vilket köpcentra som helst = Lyft fram historiken - kulturen - restaurang - Tjänster. Ja, vi måste bryta den negativa bilden som tyvärr bl a kommunen har bidragit till. Att man vill att alla ska åka kollektivt är ju en fin idé, men kunderna ser det negativt eftersom det i dagsläget inte fungerar särskilt bra. Det gör att folk tycker det är löjeväckande att ens diskutera saken. Detta samt ombyggnader, trängselskatt osv förbättrar definitivt inte kundernas inställning till city. Marknadsföring är svårt. Det krävs proffs och det är dyrt. Det krävs även uthållighet. Eftersom Innerstaden tyvärr har utsatts för mycket (omedveten?

5 ) negativ reklam avseende dålig tillgänglighet för bilar, dyra P-avgifter, arga P-vakter, Köer in till City ( vilka köer menar man), trägnselskatt samt på sikt västlänken behöver vi väga upp detta med allt positivt vi har att erbjuda. Hur skall det finansieras? Här krävs en tydlig genomarbetad plan för att inte slänga pengarna i sjön. Men inte bara utbudet av varor å tjänster utan områdes unikvitet å särdrag Nu räknar jag inte med turismen. Göteborgarna tror jag mycket väl efter alla dessa år av att inget händer vet hur situationen är och den rödgröna politiska sörjans mycket medvetna målsättning på att avveckla innerstaden. Den dagen det kan bli mer tillgängligt för människor med bil så skriver man om det i media då det är en sensation. Tillgänglighet med kollektivtrafik är ett skämt som folk tröttnat på. Det är köpstarka människor med pengar som behövs i innerstaden där många icke-dussin affärer och specialaffärer finns. Om man med tillgänglighet menar allt iförra frågan plus trygg och vacker Parkering! SKROTA TRÄNGSELSKATTEN!! Passar ej i lilla Göteborg!! Samordna med marknadsrådet Se vad Nordstan har åstadkommit genom bra marknadsföring Snabb, enkel och miljövänlig kollektivtrafik med snabb och tät access till bevakade parkeringsplatser runt stadskärnan. Avssende utbud etc så tror jag mer på ryktesspridning. Marknadsföring meningslöst. Mer parkering i innerstaden är meningslöst - vi kan aldrig möta den ökade efterfrågan. Sveriges bästa stad ur miljösynpunkt. Det lockar. Gärna bilfri innerstad kopplad grym kollektivtrafik. Och som jag skrev ovan, kringliggande parkeringsplatser. Obs! Gärna gratis parkering på dessa p-platser samt gratis kollektivtrafik. under förutsättning att det faktiskt är tillgängligt och lätt och billigare än i dag att parkera utbudet i vår innerstad är ju unikt man är ju bara lite rädd över hur folk kommer att reagera och agera när biltullarna införs.. Vi måste göra klart för alla runt om Göteborg hur det ser ut med parkering. Pendelparkering m.m. Vi måste ha en marknadsföring av hela centrum som verkligen drar hit kunder - framförallt köpstarka. Vi måste visa på helheten, storheten. Visa på den stora bredden av olika butiker. Satsa på att utveckla tidningen Innerstaden. Fler utgivningar mm. Vill hellre ha en innerstad fri från bilar. Många som säger detta också som besöker oss. 9 Skulle du själv vara villig att satsa pengar på en gemensam och långsiktig marknadsföring där tillgänglighet och utbud lyfts fram? Ja 34 28,1 Nej 23 19,01 Ligger utanför min befogenhet att besluta 38 31,4 Vet ej 26 21,49

6 10 Kommentar: Bra förslag Den marknadsföring ni nämner är helt meningslös! Bygg om och marknadsför Sveriges miljövänligaste stad! Det gör vi redan Det gör vi redan Det är alltid bra med sam-annonsering. Ett "paket" med skyltar som fördels på samtliga butiker vore rimligt. Då behöver jag ett konkret förslag Eftersom jag inte har min verksamhet i innerstaden, ser jag inte att jag drar direkt nytta av denna typ av marknadsföringsinsats, men jag tror för innerstadens framtid att det är en förutsättning, med tillgänglighet. Krångligt att parkera - annat köpcentra som mål. I första hand bör vi se över de tillgångar vi har Inte så länge man motarbetas av det politiska etablissemanget. Vi fastighetsägare satsade på gårdsgatorna, julbelysning mm vilket var utmärkt, men politikerna måste ändra sig! Intressant, men behöver ha mer kunskap. Ja, men med visst förbehåll. Jag anser att vi i dagsläget betalar en hel del pengar för bl a medlemskap i Innerstaden. Där borde det finnas medel att hämta till annonsering. Sedan är det viktigt att ALLA är med och bidrar, medlemmar och icke medlemmar. Jag har en liten butik med låg omsättning så jag har tyvärr inte råd att satsa mycket Men jag skulle gärna lobba för att vårt företag skjuter till om det behövs! Min egen utveckling ligger utanför affärslivets villkor i innerstaden Om syftet med kampanjen är att lyfta fram varför man skall besöka innerstan och inte snöar in enbart på parkeringsfrågor, då det är av mindre betydelse för min verksamhet. Skattesedeln + moms finansierar detta! En tom stad = mindre intäkter till den kassan! Under förutsättning att det blir STOR uppslutning och att vi anlitar en byrå som gör ett kompetent jobb. Är villig att satsa ordentligt om jag känner att marknadsföringen riktar sig till kunder som inte bara skall fika utan söker ett brett utbud. 11 Jag är intresserad av att satsa (kr)? kr per år 1000:-Året :-år 5000/år Totalt

7 :-/ år kr/år beror på hur mkt det ger tillbaka. Beror på hur många som är med. Det beror helt på hur pengarna skall användas. Går inte att svara på innan man vet kvalitet och innehåll. Hyresvärdar kan hjälpa till stort. Enskild handlare har inte stor pung. Svårt att svara på. Behövs förslag med beräkningsgrund, tidshorisont, ungefärligt innehåll och vilka som ev. kan var med. Ett bra utformat förslag kan vara värt att satsa mycket pengar på! Totalt avhängigt av kampanjstrategi Vet inte vad det kan kosta, offert ifrån skyltmakare osv... Vi får ta en del av vår budget till detta. Summan beror hur upplägget blir. 12 Tror du att en gemensam satsning med andra aktörer (Nordstan/Avenyn/NK/Kompassen) skulle medföra ytterligare genomslag. Ja 72 59,5 Nej 28 23,14 Vet ej 21 17,36 Totalt Kommentar: Absolut om man ser till att locka kunder in till centrum istället för köpcentrum i ytterområdena. Sedan tror jag att vi inom vallgraven också måste se över våra parkeringsmöjligheter med tanke på tex veckoinköp i saluhallen och tillgängligheten för våra kunder. Många tycker att Nordstan är för långt bort. Absolut. Tillsammans kan vi marknadsföra GBG city som ett bra alternativ mot tex Allum och Frölunda Torg. En gemensam tidning med olika delar för varje område kunde kanske vara ett bra alternativ. Alla i detta område drabbas av för få parkeringsplatser och om man kan öka antalet p-platser och förtydliga var de finns så är det bra för alla.istället väljer folk köpcentrum utanför stan bara för att det är lätt att ta sig dit och parkera. Allt som bidrar till att öka intresset är viktigt Alltid bättre att vara många bakom... Definitivt samarbete med NK och Kompassen som faktiskt också befinner sig innanför vallgraven. Det blir alldeles för stort utbud och för stort område. För mycket information. Sen skall vi samarbeta med de andra men det är en annan sak. En helhet ibland är bra. Folk drar folk!

8 För kunden är det inte viktigt att man är i Innerstaden eller Nordstan eller Avenyn e.t.c. - man vill ha tillgång till hela Göteborgs stadskärna. Med god tillgänglighet. Ska man få det måste alla aktörer samarbeta. Gäller i så fall detaljhandeln. Våra frisörkunder som tidigare var kvar i stan stressar vidare direkt och att handla tyngre saker är uteslutet utan bil. Hoppas och tror det!! ja ensam är inte alltid stark Jag tycker att vi är helt fler ute i dessa frågor. Människor vill ha mindre blkar i stan, inte fler. Det är tyvärr handlarnas felaktiga uppfattning att fler bilplatser skulle öka handeln. Tvärtom! Mindre bilar i stan, fler besökare! ju fler aktörer som värnar innerstaden desto bättre. Kanske - men småskaligheten och mångfalden av butiker skall framhållas Kanske. Vi kan väl prova med EU-pengar. Det kan väl ge sysselsättning åt människor. Nordstan är ju redan ett begrepp och jag ser inte att den kundkategorin skulle ge några extrainkomster till Innerstaden. NK kanske. Avenyn är för långt bort vilket låter märkligt, men det tror jag. Man kan inte marknadsföra ngt som inte finns. Du lurar bara kunden en gång. Om ex NK vill locka kunder så får de lägga om kurs. Du hittar ju inget nytt som sticker ut på NK. Personalen sticker inte heller ut som trevliga och särskilt kunniga. Gbg City har idag hög kundgenomgenomströmning vilket innebär att utbud, kundservice och öppettider får genomslag av sig självt. Det är ju inget nytt eller folktomt centrum. Jobba nu med sådant som betyder ngt. Lägg ner meningslös samlad marknadsföring. Måste vara rätt att samla resurserna. Idag är olika köpcenter väldigt tydliga med att få ut sina budskap. Fullt möjligt för oss i centrum att visa att det går att köra bil in till centrum, det går att parkera här och det finns ett oslagbart utbud av butiker. nordstan och t.ex. nk konkurrerar med varandre men jag hoppas att de ser fördelen med att samarbeta i tillgänglighets frågor Stärka innerstaden totalt viktigt. Tillsammans blir vi starka och glöm inte de kommande biltullarna... Utvidgas Innerstaden till City kan ett större genomslag nås och större resurser ställas till förfogande. Vi butiker som ligger i andra änden av kungsgatan tjänar inget på att tex nordstan och avenyn exploateras ytterliggare. Viktigt att inte glömma av Innerstadens särart. Att vi får lyfta fram detta. Avseende Parkering kan man göra en gemensam satsning. 14 Övriga synpunkter: Att alla små gator måste få en chans. Drottninggatan, Korsgatan, Kyrkogatan. Att tänka grönt är inte fel, men om stan förlorar attraktion finns inga medel till utveckling. Att få politiker att lyfta blicken och se sambanden, där ligger den stora utmaningen.

9 Det vanligaste klagomålen/problemet för våra kunder är parkeringen. De tycker det är krångligt att ta sig in i innerstan och det finns för få parkeringsplaser.det blir bara färre o färre för varje år!!!!!!!!!!!! =att vi får färre kunder o säljer mindre, då de flesta av våra kunder kör bil till stan! Hela Innerstaden måste få leva. Gör det inte sämre med tillgängligheten. Mina kunder kommenterar ofta... Jagfår många synpunkter från kunder om svårigheten att kunna parkera, det är mycket viktigt för vår verksamhet att kunna parkera centralt i åtminstone 3-5 timmar. Har ett flertal kunder som slutat besöka oss då det inte längre finns parkeringsmöjligheter i samma utsträckning som när mitt företag etablerade sig! När det nu dessutom tagits ett beslut i Gbgs kommunfullmäktige om ytterligare höjningar på över 50 på dom få parkeringar som finns så undrar jag om Hultén & company överhuvudtaget är intresserade av ett levande centrum med handel och tjänsteföretag! Katastrof! Kärnfrågan för oss ligger i att det satsas alldeles för lite på oss butiker som ligger på fel sida Ekelundsgatan. Här finns dåligt med parkering, dåligt skyltat, mer av "vanlig" väg istället för gågata(som kungsgatan är i stora delar idag), ingen belysning under jul och så vidare. Minskad parkering och framför allt maxtid på två timmar är helt värdelöst - man kan inte gå på möte i city, man kan inte gå till frisören, fika blir kort om tid, jag kan inte åka till city och storhandla... Något måste göras och det nu... Ta bort Guldkantshäftet. vi ska locka med kvaltet. Gör utemiljön mer attraktiv. T ex massor med blommor och grönt på alla gatorna inom Vallgraven. Fler sittplatser. Tycker det är viktigt att vi gemensamt satsar på att dels nå människorna som bor innanför de kommande vägtullarna för den dagliga handeln och sen ibland även nå rätt målgrupp utan för tullarna för helghandeln. Tyvärr har Innerstaden fått väldigt dåligt rykte vad det gäller tillgänglighet. Framförallt vad gäller bilburna kunder men även kommunala transportsätt med allt strul som har varit med nytt biljettsystem, höjda biljettpriser ( nu igen! ) och våldsamma kontrollanter. Mycket är säkert överdrivet men ryktet består. Det tar tid att reparera. Och.så kommer trängselskatten som delvis avser att minska flödet till City och därefter Västlänken som kommer att strula till det ytterligare. Oddsen är emot oss. Men kan vi få politikerna att inse att vi behöver hjälp i dessa frågor kan vi lyckas ändå. Innerstaden har trots allt detta en god potential för att locka människor. Men, och detta är viktigt, vi vill ha kunder som handlar. Inte bara dom som tycker det är mysigt med små kafeér och kullerstensklädda gator. Skall vi ha råd att behålla butiker med ett BRA utbud krävs kunder. Även bilburna sådana. Vi vill inte vänta tio år till. Vi vill ha en P-plats vid Stora Teatern intill Allén som kan ta emot ca 500 bilar. Och vi vill ha det nu! Varför ställer ni dessa frågor. Vill innerstaden börja jobba mer med marknadsföring av Gbg City? Om, lägg ner de idéerna. Bortkastad tid o pengar. Vi har även butiker i köpcenter utanför stadskärnan. Trenden på minskade kundbesök, lägre snittköp etc drabbar även köpcentren. Jag ser e-handeln

10 som det största hotet mot butikerna. Kommunerna övervakar inte att detalplanen för etablering av handelsverksamhet följs. Vi har flera konkurrenter som etablerat sig i industriområden och kan därmed prisdumpa på nätet eftersom de får lägre lokalkostnader. De styrs heller inte av gemensamma öppettider etc. All butiksverksamhet, både i innerstaden och i köpcenter, drabbas av detta. E-handeln går inte att stoppa så skall butikerna kunna leva så måste deras villkor förbättras. Fastighetsägarna måste på sikt anpassa hyresnivåerna eftersom "location" är inte värt lika mycket idag som för ett par år sedan. Vi är inte dírekt emot att ta bort parkeringsplatser i stan, men då MÅSTE man göra det lätt för dem som åker bil att parkera utanför och ta kollektivtrafiken in. Det funkar dåligt idag. Om vi inte bibehåller eller förbättrar tillgängligheten till centrum så kommer vi på sikt att konkureras ut av köpcentrum utanför stan. Den modellen har man ju tillämpat i USA t ex och det har ju knappast minskat biltrafiken, men man har lyckats döda stadskärnorna.

Enkätundersökning nov - dec 2007. Grundläggande enkätundersökning hos medlemmarna för att kunna förbättra och utveckla Innerstaden Göteborg.

Enkätundersökning nov - dec 2007. Grundläggande enkätundersökning hos medlemmarna för att kunna förbättra och utveckla Innerstaden Göteborg. Enkätundersökning nov - dec 7 Grundläggande enkätundersökning hos medlemmarna för att kunna förbättra och utveckla Innerstaden Göteborg. Bakgrund Under November månad år 7 genomfördes denna enkätundersökning

Läs mer

Sammanställda synpunkter från diskussionskvällen den 6 april på Scandic Hallandia

Sammanställda synpunkter från diskussionskvällen den 6 april på Scandic Hallandia Sammanställda synpunkter från diskussionskvällen den 6 april på Scandic Hallandia Grupp A Att skapa förutsättningar på nya platser för uteserveringar och möten. Aktiviteter i centrum året runt. Lilla torgplanen

Läs mer

Kundundersökning Innerstaden Göteborg 2012. Marcus Lindström 0736-239311 energi@innerstadengbg.se

Kundundersökning Innerstaden Göteborg 2012. Marcus Lindström 0736-239311 energi@innerstadengbg.se Kundundersökning Innerstaden Göteborg 2012 2012 11 21 Marcus Lindström 0736-239311 energi@innerstadengbg.se 1 Innehållsförteckning Slutsats... 3 Swot- analys... 4 Styrkor... 4 Möjligheter... 4 Svagheter...

Läs mer

Sammanställning av synpunkter vid seminarierna Vision för utveckling av Varbergs stadskärna

Sammanställning av synpunkter vid seminarierna Vision för utveckling av Varbergs stadskärna Jönköping i maj 2012 Sammanställning av synpunkter vid seminarierna Vision för utveckling av Varbergs stadskärna Under våren 2012 hölls fem seminarier för att lägga grunden för visionen. Mötena hade följande

Läs mer

KUNDENKÄT INOM VALLGRAVEN

KUNDENKÄT INOM VALLGRAVEN KUNDENKÄT INOM VALLGRAVEN Inom Vallgraven AB Centrumutvecklare: Marianne Sörling INTERVJUTILLFÄLLEN/-PLATS 18/5, Fredsgatan, Kompassen, Mulet/Regn 19/5, Kungsgatan,Domkyrkan, Molnigt 30/5, Kungsgatan,

Läs mer

Motion av Axel Josefson (M) och Hampus Magnusson (M) om att stärka detaljhandeln i Göteborg

Motion av Axel Josefson (M) och Hampus Magnusson (M) om att stärka detaljhandeln i Göteborg Styrelsehandling 15 Utfärdat 16-11-10 Diarienummer 0218-16 Marknad & Affärsutveckling Carina Bergsten Telefon 0722-557990 E-post: carina.bergsten@p-bolaget.goteborg.se Motion av Axel Josefson (M) och Hampus

Läs mer

Motala centrum - diskussionskväll Nya Moderaterna

Motala centrum - diskussionskväll Nya Moderaterna Motala centrum - diskussionskväll Nya Moderaterna Diskussionskväll om Motala centrum Vi ville med denna kväll utifrån diskussioner formulera konkreta åtgärdsförslag för att öka livsgnistan av Motalas Centrum.

Läs mer

FALKENBERG ENLIGT INVÅNARNA RUDOLF ANTONI & TOMAS KRUTH 2012 11 20

FALKENBERG ENLIGT INVÅNARNA RUDOLF ANTONI & TOMAS KRUTH 2012 11 20 FALKENBERG ENLIGT INVÅNARNA RUDOLF ANTONI & TOMAS KRUTH 2012 11 20 Medborgarenkät Mind Network okt-nov 2012 708 svar SVARSGRUPPEN Kön (procent) 46 54 Kvinna Man SVARSGRUPPEN Ålder (procent) 30 25 23 24

Läs mer

Ett blomstrande Rosenlund ENKÄTSUNDERSÖKNING 15 företag tillfrågades, 16 personer svarade.

Ett blomstrande Rosenlund ENKÄTSUNDERSÖKNING 15 företag tillfrågades, 16 personer svarade. Ett blomstrande Rosenlund ENKÄTSUNDERSÖKNING 15 företag tillfrågades, 16 personer svarade. Under 2012-2014 har Göteborg stad blivit beviljade ett EU-projekt Ett blomstrande Rosenlund för att Göteborgs

Läs mer

Medlemsundersökning 2011

Medlemsundersökning 2011 Medlemsundersökning 2011 1 Innehåll Inledning... 3 Tycker du att du får tillräckligt med information genom Nyhetsbrev m.m från oss i Innerstaden Göteborg?... 6 Är det lätt att nå oss på Innerstaden Göteborg

Läs mer

Hösten 2009 Medlemsundersökning Innerstaden Göteborg

Hösten 2009 Medlemsundersökning Innerstaden Göteborg Hösten 2009 Medlemsundersökning Innerstaden Göteborg 2009-12-14 Sammanställning över medlemsundersökningen som har genomförts under hösten 2009. Enkäten har skickats ut till alla våra medlemsföretag via

Läs mer

Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako

Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako LYSTRING FÖRETAGARE som vill ha fler referenser, högre intäkter och fler kunder, klienter eller patienter som jagar dig istället för tvärtom Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako

Läs mer

Lerum Enkätundersökning 2010

Lerum Enkätundersökning 2010 Lerum Enkätundersökning 2010 Lerums centrumförenings enkätundersökning våren 2010. En sammanfattning till näringsidkare i Lerum. Lerums kommun är en kommun som ligger i anslutning till Göteborg och hit

Läs mer

Detta är Västsvenska paketet

Detta är Västsvenska paketet Västsvenska paketet en satsning som öppnar för framtiden Detta är Västsvenska paketet Foto: Folio Bildbyrå Vi vill skapa ett attraktivt, hållbart och växande Västsverige Västsverige växer, utvecklas och

Läs mer

Frihamnen Den nya hållbara och spännande stadsdelen i Göteborg nära vattnet, mitt i stan.

Frihamnen Den nya hållbara och spännande stadsdelen i Göteborg nära vattnet, mitt i stan. Frihamnen Den nya hållbara och spännande stadsdelen i Göteborg nära vattnet, mitt i stan. Välkommen till Frihamnen! Frihamnen är den nya hållbara och spännande stadsdelen i Göteborgs innerstad. Här har

Läs mer

PiteåPanelen. Rapport 9. Kollektivtrafik. April 2010. Anna Lena Pogulis Kommunledningskontoret

PiteåPanelen. Rapport 9. Kollektivtrafik. April 2010. Anna Lena Pogulis Kommunledningskontoret PiteåPanelen Rapport 9 Kollektivtrafik April Anna Lena Pogulis Kommunledningskontoret 1. Svarsfrekvens Det är 85 personer 57 % av panelen som svarat deltagit i frågor kring vinterväghållning. Av dem som

Läs mer

Ystad fick i stark konkurrens med Norrköping och Varberg utmärkelsen Årets Stadskärna 2007 med motiveringen: Ystad Citygrupp visar att man med små

Ystad fick i stark konkurrens med Norrköping och Varberg utmärkelsen Årets Stadskärna 2007 med motiveringen: Ystad Citygrupp visar att man med små Ystad fick i stark konkurrens med Norrköping och Varberg utmärkelsen Årets Stadskärna 2007 med motiveringen: Ystad Citygrupp visar att man med små resurser och stort engagemang kan åstadkomma en stor förändring.

Läs mer

ÖstgötaTrafikens undersökningar 2013

ÖstgötaTrafikens undersökningar 2013 ÖstgötaTrafikens undersökningar 2013 Kundundersökning Målgrupp: ca 36.000 Mina sidor medlemmar Svar: ca 7.600 (21%) Datainsamling: 4 maj 1 juni 2012 Marknadsundersökning Målgrupp: 4.000 medlemmar i CMA

Läs mer

innehåll Inledning 3 Projektplan 3 Tidsplan 4 Min tidsplan 5 Budget 6 Min budget 7 Marknadsföring 8 Redovisning 8

innehåll Inledning 3 Projektplan 3 Tidsplan 4 Min tidsplan 5 Budget 6 Min budget 7 Marknadsföring 8 Redovisning 8 Drömdeg innehåll Inledning 3 Projektplan 3 Tidsplan 4 Min tidsplan 5 Budget 6 Min budget 7 Marknadsföring 8 Redovisning 8 inledning Det ska vara roligt att genomföra ett projekt! Att göra förarbete med

Läs mer

Attitydundersökning i Stockholm City maj 2008

Attitydundersökning i Stockholm City maj 2008 Attitydundersökning i Stockholm City maj City i Samverkan har under maj genomfört attitydundersökningar på 500 personer bosatta i Stockholms län Attitydundersökning i Stockholm City Under maj har 500 personliga

Läs mer

Sammanfattning av undersökningarna genomförda 9-10 januari 2006 Bilden av Dalarna

Sammanfattning av undersökningarna genomförda 9-10 januari 2006 Bilden av Dalarna Sammanfattning av undersökningarna genomförda 9-10 januari 2006 Bilden av Dalarna Sammanfattning resultat testgruppen Medverkande 63 personer Fråga 1: Känner du till att politikerna satt och ringde? Ja:

Läs mer

Svensk Handel. en investering för ditt företag

Svensk Handel. en investering för ditt företag Svensk Handel en investering för ditt företag Svensk Handel är en intresseorganisation för detaljister, partihandlare och importörer Svensk Handel stärker handelns företag och skapar bättre förutsättningar

Läs mer

PUHH HOS OSS AB. Att synas. vi har verktygen för att komma i rampljuset. Marknadsföringsbyrå, Kvidinge

PUHH HOS OSS AB. Att synas. vi har verktygen för att komma i rampljuset. Marknadsföringsbyrå, Kvidinge PUHH HOS OSS AB Att synas vi har verktygen för att komma i rampljuset Marknadsföringsbyrå, Kvidinge ATTRAKTIV Er stadskärna är attraktiv, låt alla se det. Om alla tillsammans hjälps åt att göra stadskärnan

Läs mer

BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM?

BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM? Sida 1/7 BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM? I detta avsnitt kommer du upptäcka bland annat: Hur du sparar halva reklamfilmskostnaden Vad det är som kostar i en film Vad du måste berätta

Läs mer

Dialogforum i Grödinge- om Vårsta centrum och Bremora

Dialogforum i Grödinge- om Vårsta centrum och Bremora MINNESANTECKNINGAR 1 [5] Referens: Josefin Adolfsson Dialogforum i Grödinge- om Vårsta centrum och Bremora Dag och tid Måndag 19 mars kl. 19-21 Plats Malmsjö skola Närvarande Ledamöter i dialogforum Boende

Läs mer

PARKERINGSPLATSER EN DEL AV STADENS BLODOMLOPP. Fastighetsägarna Göteborg Första Regionen

PARKERINGSPLATSER EN DEL AV STADENS BLODOMLOPP. Fastighetsägarna Göteborg Första Regionen PARKERINGSPLATSER EN DEL AV STADENS BLODOMLOPP Fastighetsägarna Göteborg Första Regionen Förord Få frågor väcker engagemang som parkeringar. Det kan handla om antalet parkeringsplatser, platsernas placering

Läs mer

NCC. Den inkluderande staden

NCC. Den inkluderande staden NCC Den inkluderande staden 1 Om undersökningen Digital enkät utskickad till panelister via Cint Deltagare i huvudstadsregionerna i Sverige, Norge, Danmark och Finland, i åldern 18-65 med representativa

Läs mer

Uppföljning av nya bostadsområden Baserad på medborgardialoger om Norra Hallsås och Östra Stamsjön

Uppföljning av nya bostadsområden Baserad på medborgardialoger om Norra Hallsås och Östra Stamsjön Baserad på medborgardialoger om Norra Hallsås och Östra Stamsjön juni 2011 Beredningen för infrastruktur och boende Innehåll 1 Uppdrag 5 1.1 Bakgrund, syfte...5 1.2 Metod och genomförande...5 1.3 Resultat...5

Läs mer

4,2 4,2 4,1 4,0 3,7 3,5 3,2 2,9 2,6 2,7 2,8 2,1 2013 3,4 3,0 2,8 2,6 2,4 2,0 1,6 2013 Affärer, stora kedjor Allmänt mer affärer. Att det blir en året runt stad, specielt på vinterhalvåret. Badhus Badhus,

Läs mer

MAGASINSGATAN Daterad 2006-10-01

MAGASINSGATAN Daterad 2006-10-01 MAGASINSGATAN Daterad 2006-10-01 INLEDNING Magasinsgatan har haft en positiv utveckling under en längre tid som formligen exploderat dom senaste åren från skum bakgata till shoppinggata med fokus på design,

Läs mer

Ditt nästa kontor? Drottninggatan 13

Ditt nästa kontor? Drottninggatan 13 Ditt nästa kontor? Drottninggatan 13 242 kvm, Centrum Drottninggatan 13 Centrum Ledig yta: 242 m 2 Typ: Kontor Antal arbetsplatser: 12 14 Tillträde: Omgående Cykelmöjligheter Historia Buss 50 m Nyrenoverad

Läs mer

Enkät om bilpool resultat. Föreningen för Visby innerstads boendemiljö. Sunfleet Carsharing

Enkät om bilpool resultat. Föreningen för Visby innerstads boendemiljö. Sunfleet Carsharing Enkät om bilpool resultat Genomförd 5 20 juni 2012 av Föreningen för Visby innerstads boendemiljö i samverkan med Sunfleet Carsharing Enkätens frågor Har du bil? Hur många gånger kör du bil varje månad?

Läs mer

CITYKLIMATET 2014-09-04 FASTIGHETSÄGARNA SYD

CITYKLIMATET 2014-09-04 FASTIGHETSÄGARNA SYD CITYKLIMATET 2014-09-04 FASTIGHETSÄGARNA SYD SYFTE Att ekonomiskt beskriva hur detaljhandel och annan servicenäring utvecklas i våra stadskärnor. SVAR PÅ: Stadskärnornas ekonomiska utveckling jämförd med

Läs mer

Totalt: 44 röster Förslag 1: 23 röster Förslag 2: 19 röster Båda: 1 röst Inget: 1 röst. Synpunkter på Stortorget

Totalt: 44 röster Förslag 1: 23 röster Förslag 2: 19 röster Båda: 1 röst Inget: 1 röst. Synpunkter på Stortorget Totalt: 44 röster Förslag 1: 23 röster Förslag 2: 19 röster Båda: 1 röst Inget: 1 röst Synpunkter på Stortorget Båda förslagen har positiva inslag. Torget är omtyckt av många men det har blivit mer igenväxt.

Läs mer

Visionen- vad jag tycker är bra

Visionen- vad jag tycker är bra Visionen- vad jag tycker är bra Utveckling framåtanda- satsning Vacker stad levande centrum, mysigt, bilfritt, Rekreationsmöjligheter parker, planteringar, natur, bad, friluftsliv Boendemiljö byggnader,

Läs mer

Image och parkeringsundersökning Lund City PROFESSOR JOHAN ANSELMSSON OCH ULF JOHANSSON

Image och parkeringsundersökning Lund City PROFESSOR JOHAN ANSELMSSON OCH ULF JOHANSSON Image och parkeringsundersökning Lund City PROFESSOR JOHAN ANSELMSSON OCH ULF JOHANSSON Metod Undersökningen gjordes i två omgångar: Först gjordes en mer kvalitativ undersökning där vi frågade personer

Läs mer

Centrumutveckling är Moderat politik!

Centrumutveckling är Moderat politik! Hur skapar vi en attraktionskraft som lockar? Vanligtvis så talar man om områden som: Invånarantal Näringsliv Bostäder Arbetstillfällen Skola och välfärd Handel och turism Livskvalitet När vi under året

Läs mer

Ditt nästa kontor? Östra Hamngatan 52

Ditt nästa kontor? Östra Hamngatan 52 Ditt nästa kontor? Östra Hamngatan 52 Vån 4, 173 kvm, Centrum Östra Hamngatan 52, vån 4 Centrum Ledig yta: 173 m 2 Typ: Kontor Antal arbetsplatser: 8 14 Tillträde: Omgående Utsikt Historia Buss 20 m Nyrenoverad

Läs mer

"Content is king" - Vacker Webbdesign & Effektiv Sökmotorsoptimering för företag

Content is king - Vacker Webbdesign & Effektiv Sökmotorsoptimering för företag "Content is king" Skapad den jul 20, Publicerad av Anders Sällstedt Kategori Webbutveckling Jag funderade ett tag på vad jag skulle kalla detta blogginlägg. Problemet som sådant är att många undrar varför

Läs mer

Marknadsundersökning NYSAM hösten 2009

Marknadsundersökning NYSAM hösten 2009 Marknadsundersökning NYSAM hösten 2009 Den här marknadsundersökningen handlar om vad de personer som uppehåller sig i Nyköping tycker om staden. Jessie Fuhr 2009-11-30 Innehållsförteckning Vad är det första

Läs mer

2004 Mäklarsamfundets rekommendation om prissättning för att motverka lockpriser.

2004 Mäklarsamfundets rekommendation om prissättning för att motverka lockpriser. ett år senare! 2004 Mäklarsamfundets rekommendation om prissättning för att motverka lockpriser. 2011 "Av säljaren accepterat pris - en frivillig överenskommelse mellan fastighetsmäklarna i Stockholms

Läs mer

Någonting står i vägen

Någonting står i vägen Det här vänder sig till dig som driver ett företag, eller precis är på gång att starta upp Någonting står i vägen Om allting hade gått precis så som du tänkt dig och så som det utlovades på säljsidorna

Läs mer

Stockholm i mitt hjärta

Stockholm i mitt hjärta Stockholm i mitt hjärta - Stockholmarna om Stockholm 8 december 2010 Per Fernström Ida af Robson 2082 1 Nästan alla, 96 procent, har en positiv relation till Stockholm Om du skulle jämföra din relation

Läs mer

http://www.regionorebro.se/4.51ddd3b10fa0c64b24800034364/12.51ddd3b10fa0c64...

http://www.regionorebro.se/4.51ddd3b10fa0c64b24800034364/12.51ddd3b10fa0c64... Sida 1 av 2 #$% #/0 2% 3%/$ 6 7 /8 '()*+,-. 1()*+'. (*+-. -(4*+5. ('*+,. -(4*+5.,)(,*+).,(*+)4., 4(*+). ) ('*+,. )('*+'. (*+)5., )(*+. ) 1()*+'.,,(4*+)).,,(*+),. ) )('*+'.! " )5(5*+4.,)(,*+)., )'()*+5.

Läs mer

Ett nytt sätt att shoppa i kristianstad

Ett nytt sätt att shoppa i kristianstad Ett nytt sätt att shoppa i kristianstad ett spännande tillskott till handeln i Kristianstad KRISTIANSTAD HAR ALLTID VARIT KÄNT FÖR BRA OCH SPÄNNANDE SHOPPING. Historiskt sett har vi attra- herat många

Läs mer

Malmö stad, Gatukontoret, maj 2003 Trafiksäkra skolan är framtaget av Upab i Malmö på uppdrag av och i samarbete med Malmö stad, Gatukontoret.

Malmö stad, Gatukontoret, maj 2003 Trafiksäkra skolan är framtaget av Upab i Malmö på uppdrag av och i samarbete med Malmö stad, Gatukontoret. Samsas i trafiken Malmö stad, Gatukontoret, maj 2003 Trafiksäkra skolan är framtaget av Upab i Malmö på uppdrag av och i samarbete med Malmö stad, Gatukontoret. Text: Rune Anderberg Illustrationer: Lars

Läs mer

Att resa i kollektivtrafiken med funktionsnedsättningar

Att resa i kollektivtrafiken med funktionsnedsättningar Att resa i kollektivtrafiken med funktionsnedsättningar vad görs för att det skall funka? Lisbeth Lindahl Mötesplats funktionshinder 12 nov 2008 Bakgrund Ingen ny fråga När kollektivtrafiken planeras skall

Läs mer

Lidköping, Sockerbruket 071109

Lidköping, Sockerbruket 071109 Arbetsgruppen Regionalt handlingsprogram Barn och ungas kultur och fritid -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Lidköping,

Läs mer

Kommuners kontakt med butiker i tillgänglighetsfrågor

Kommuners kontakt med butiker i tillgänglighetsfrågor Rapport 2010:27 Kommuners kontakt med butiker i tillgänglighetsfrågor Kommuners kontakt med butiker i tillgänglighetsfrågor Rapport 2010:27 Konsumentverket 2010 2 (20) 3 (20) Innehåll Förord... 4 Bakgrund...

Läs mer

Synen på att pendla kollektivt. December 2014

Synen på att pendla kollektivt. December 2014 Synen på att pendla kollektivt December 2014 2 Undersökning om synen på att pendla kollektivt Skapat av: Intermetra Business & Market Research Group AB Projektledare: Markus Lagerqvist Datum: 2014-12-19

Läs mer

Resvanor hos studenter på Pedagogen vid Göteborgs universitet. Enkätundersökning december 2010

Resvanor hos studenter på Pedagogen vid Göteborgs universitet. Enkätundersökning december 2010 Resvanor hos studenter på Pedagogen vid Göteborgs universitet Enkätundersökning december 2010 Utbildningsvetenskap vid Göteborgs universitet Trafikkontoret Göteborgs Stad 1 Enkät resvanor studenter på

Läs mer

Sammanfattning av projektet ICA mitt i byn i Nacka, en praktisk tillämpning av boken Handeln bygger staden, Market Förlag, 2011.

Sammanfattning av projektet ICA mitt i byn i Nacka, en praktisk tillämpning av boken Handeln bygger staden, Market Förlag, 2011. Sammanfattning av projektet ICA mitt i byn i Nacka, en praktisk tillämpning av boken Handeln bygger staden, Market Förlag, 2011. Koncept/innehåll: Jerker Söderlind Plan/arkitektur: Gio Olla, Joakim Sturesson

Läs mer

Fotbollsförening, Skövde 07/10/05

Fotbollsförening, Skövde 07/10/05 Arbetsgruppen Regionalt handlingsprogram Barn och ungas kultur och fritid -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Fotbollsförening,

Läs mer

Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015

Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015 Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015 Marknadsföring har under de senaste 20 åren förändrats radikalt i grunden, så även inom HRTbranschen.

Läs mer

Helsingborgs stad. Medborgarundersökning 2014 Q2. Genomförd av CMA Research AB. Juni 2014

Helsingborgs stad. Medborgarundersökning 2014 Q2. Genomförd av CMA Research AB. Juni 2014 Helsingborgs stad Medborgarundersökning 2014 Q2 Genomförd av CMA Research AB Juni 2014 Innehållsförteckning Sammanfattning 2 Fakta om undersökningen 3 Fakta om respondenterna 4 Resultat 5 Stadstrafiken

Läs mer

TÖI ROLLSPEL E 007 1 (7) Arbetsmarknadsutbildning

TÖI ROLLSPEL E 007 1 (7) Arbetsmarknadsutbildning TÖI OLLSPEL E 007 1 (7) Arbetsmarknadsutbildning Ordlista redogörare arbetssökande överklaga högre instans inskriven på arbetsförmedlingen värnpliktstjänstgöring styrkta uppgifter arbetsgivarintyg kassakort

Läs mer

Utveckling och omställning. Ett kompetensprojekt för detaljhandeln i Västerås

Utveckling och omställning. Ett kompetensprojekt för detaljhandeln i Västerås Utveckling och omställning Ett kompetensprojekt för detaljhandeln i Västerås 1 Innehållsförteckning Förord Bakgrund Projektets syfte Projektets deltagare Projektets upplägg Projektets mål Resultat Enkätundersökningar

Läs mer

Vill du också synas bättre?

Vill du också synas bättre? Vill du också synas bättre? Det rör på sig... Det händer saker i blomsterbranschen. Den ökande konkurrensen från fler aktörer och ett starkare allmänt reklambrus har gjort det svårare att göra sig hörd.

Läs mer

Checklista för Europeiska Trafikantveckan

Checklista för Europeiska Trafikantveckan 1(5) Checklista för Europeiska Trafikantveckan Se denna checklista som ett stöd i planering och genomförande av Europeiska Trafikantveckan och/eller I stan utan min bil!. Checklistan är alltså inget facit

Läs mer

Vad tycker du om arrangemanget SEE Västerbottens hållbarhetsvecka i sin helhet?

Vad tycker du om arrangemanget SEE Västerbottens hållbarhetsvecka i sin helhet? Vad tycker du om arrangemanget SEE Västerbottens hållbarhetsvecka i sin helhet? Bra (15) Mycket bra (5) Jag hann inte ta del av veckan i någon stor utsträckning Mycket bra initiativ, kanske kunde informationen

Läs mer

IT-kurs för datorovana

IT-kurs för datorovana IT-kurs för datorovana TELEFONI Välkomna! Förändringar i telefonin i Skeppsås Telias lösning När förändringen kommer Hur den fungerar Hur den installeras Fungerar den? Alternativ till Telias lösning Mobiltelefon

Läs mer

Kunskaps och attitydundersökning, Stockholmsförsöket Intervjuer i maj 2006 Vägd svarsfördelning

Kunskaps och attitydundersökning, Stockholmsförsöket Intervjuer i maj 2006 Vägd svarsfördelning Kunskaps och attitydundersökning, Stockholmsförsöket Intervjuer i maj 2006 Vägd svarsfördelning 1. Vad vet du om Stockholmsförsöket? Känner du till att... a. Försöket görs under en tidsbegränsad period?

Läs mer

Nails - Affärsidé. Kundgrupp: Vi fokuserar mest på ungdomar eftersom de är mer intresserade av något nytt och varierande.

Nails - Affärsidé. Kundgrupp: Vi fokuserar mest på ungdomar eftersom de är mer intresserade av något nytt och varierande. Nails - Affärsidé Affärsidé Ge färg och glans till dina naglar! Vi erbjuder en mängd trendiga nyanser som skapar en skönhetskänsla. Vi säljer ett stort utbud av märket Catrine Arley med ett rimligt pris

Läs mer

Bloggar - Som marknadsföring och varumärkesbyggande. Calle Johansson Essä i Digitala Distributionsformer Högskolan Väst - 23 maj 2011

Bloggar - Som marknadsföring och varumärkesbyggande. Calle Johansson Essä i Digitala Distributionsformer Högskolan Väst - 23 maj 2011 Bloggar - Som marknadsföring och varumärkesbyggande Calle Johansson Essä i Digitala Distributionsformer Högskolan Väst - 23 maj 2011 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sammanfattning 2 Inledning 3 Beskrivning 3 Diskussion

Läs mer

ETF:s enkät 2011 översikt

ETF:s enkät 2011 översikt ETF:s enkät 11 översikt 1. Anordna Midsommarfirande 2. Anordna Simskola 3. Anordna Valborgseld: 4. Anordna Höstfest/ Kräftskiva: 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6. Anordna gemensamma arbetsdagar:

Läs mer

ÖKA FÖRETAGETS MERFÖRSÄLJNING OCH FÖRETAGSKUNDERNAS LOJALITET MED EN KUNDKLUBB FÖR B2B

ÖKA FÖRETAGETS MERFÖRSÄLJNING OCH FÖRETAGSKUNDERNAS LOJALITET MED EN KUNDKLUBB FÖR B2B ÖKA FÖRETAGETS MERFÖRSÄLJNING OCH FÖRETAGSKUNDERNAS LOJALITET MED EN KUNDKLUBB FÖR B2B Detta whitepaper hjälper dig att identifiera vilka faktorer som påverkar kundlojalitet och hur du kan stärka lojaliteten

Läs mer

I huvudet på en. stockholmare. Frågor & svar från 1500 stockholmare om citykärnan och utvecklingen av Centralstationsområdet.

I huvudet på en. stockholmare. Frågor & svar från 1500 stockholmare om citykärnan och utvecklingen av Centralstationsområdet. I huvudet på en stockholmare Frågor & svar från 1500 stockholmare om citykärnan och utvecklingen av Centralstationsområdet. 2 Utvecklingen av en station och området runt omkring både påverkar och berör

Läs mer

för dig inom besöksnäring och handel

för dig inom besöksnäring och handel Sammanställning After Work för dig inom besöksnäring och handel Sammanfattning Målet var att ta fram en handlingsplan med 2-4 konkreta frågor som kommunen tillsammans med Företagarna ska arbeta vidare

Läs mer

Den framtida konsumentpolitiken

Den framtida konsumentpolitiken Ds 2004/05:51 Den framtida konsumentpolitiken - Ett underlag till en ny konsumentpolitisk strategi 2006 LÄTTLÄST Jordbruksdepartementet Regeringens nya konsumentpolitik...3 Detta vill regeringen med konsumentpolitiken...4

Läs mer

BROMÖLLA NÄRINGSLIVSPANEL - ANDRA RUNDAN

BROMÖLLA NÄRINGSLIVSPANEL - ANDRA RUNDAN BROMÖLLA NÄRINGSLIVSPANEL - ANDRA RUNDAN Sammanfattning Denna andra undersökning mot den så kallade näringslivspanelen, visar att den absoluta merparten av panelens medlemmar är mycket nöjda med det antal

Läs mer

Enkätsvar. Tack till alla som tog sig tid att svara och fortsätt gärna komma med förbättringsförslag eller nya idéer!

Enkätsvar. Tack till alla som tog sig tid att svara och fortsätt gärna komma med förbättringsförslag eller nya idéer! Enkätsvar Under hösten 2013 skickades en enkät ut till de som valt att inte förnya sin B-licens vid Solängets travsällskap mellan åren 2000-2010. Detta för att försöka förstå anledningen till varför man

Läs mer

Det bästa som hänt under min tid som boklånare

Det bästa som hänt under min tid som boklånare Stockholms stadsbibliotek Det bästa som hänt under min tid som boklånare Resultat och analys av en enkät som visar vad låntagare vid Stockholms stadsbibliotek tycker om att låna e-böcker från biblioteket.se.

Läs mer

Affärsplan. Produkten. Affärsidén. Marknaden. Kunder. Konkurrenter

Affärsplan. Produkten. Affärsidén. Marknaden. Kunder. Konkurrenter Affärsplan En affärsplan är en strategisk plan för hur ett företag ska förverkliga sin affärsidé. Detta är ett bra verktyg för att planera framåt. Den hjälper dig också att tänka långsiktigt när du stöter

Läs mer

Flyttstudie Skövde Kommun

Flyttstudie Skövde Kommun Flyttstudie Skövde Kommun GÖTEBORG: Kungsgatan 56, tfn 0708-32 32 18 STOCKHOLM: Målargatan 7, tfn 0766-28 07 48 www.hanneklarssen.se Om undersökningen Syfte Syftet med undersökningen är att kartlägga;

Läs mer

De 10 mest basala avslutsteknikerna. Direkt avslutet: - Ska vi köra på det här då? Ja. - Om du gillar den, varför inte slå till? Ja, varför inte?

De 10 mest basala avslutsteknikerna. Direkt avslutet: - Ska vi köra på det här då? Ja. - Om du gillar den, varför inte slå till? Ja, varför inte? 20 vanliga avslutstekniker att använda för att öka din försäljning Du kanske blir förvirrad när du läser det här, men det är alldeles för många säljare som tror och hoppas, att bara för att de kan allt

Läs mer

Därför är din insats för miljön viktig

Därför är din insats för miljön viktig Därför är din insats för miljön viktig Professorn: "Åtgärderna ger större effekt än vad folk tror" Stora klimatförändringar hotar vår planet. Även små förändringar i ens livsstil är ett steg i rätt riktning.

Läs mer

Ditt nästa kontor? Östra Hamngatan 52

Ditt nästa kontor? Östra Hamngatan 52 Ditt nästa kontor? Östra Hamngatan 52 112 kvm, Centrum Östra Hamngatan 52 Centrum Ledig yta: 112 m 2 Typ: Kontor Antal arbetsplatser: 6 8 Tillträde: Omgående Cykelmöjligheter Miljöcertifierad byggnad Buss

Läs mer

2014-04-22. Att utveckla handelsplatser. Handel, service och Verksamhet. Besöksdrivande/beroende MARTIN ÖBERG

2014-04-22. Att utveckla handelsplatser. Handel, service och Verksamhet. Besöksdrivande/beroende MARTIN ÖBERG Att utveckla handelsplatser Handel, service och Verksamhet Besöksdrivande/beroende MARTIN ÖBERG Född i handel Handelshögskolan vid GU 1984 - RA Research 1983-1986 Nordplan AB 1986-2007 ZÖK AB 2007-2013

Läs mer

Projekt Västlänken 2015 Projektnummer: TRV 2013/45076 Markör

Projekt Västlänken 2015 Projektnummer: TRV 2013/45076 Markör Projekt Västlänken 2015 Projektnummer: TRV 2013/45076 Markör Innehåll Bakgrund Syfte Metod och urval Resultat Kännedom Attityder till projektet Kontakter med Trafikverket Information Om Trafikverket Bakgrundsdata

Läs mer

Billie: Avgång 9:42 till nya livet (del 1)

Billie: Avgång 9:42 till nya livet (del 1) LEKTIONER KRING LÄSNING Lektionsövningarna till textutdragen ur Sara Kadefors nya bok är gjorda av ZickZack Läsrummets författare, Pernilla Lundenmark och Anna Modigh. Billie: Avgång 9:42 till nya livet

Läs mer

Företagarens vardag 2014

Företagarens vardag 2014 En rapport om de viktigaste frågorna för svenska företagare nu och framöver. Företagarens vardag 2014 3 av 10 Många företagare tycker att det har blivit svårare att driva företag under de senaste fyra

Läs mer

Byagruppen. Ett hållbart framtidskoncept som skapar gemensam uthållighet inom Piteå Snöskoterklubb

Byagruppen. Ett hållbart framtidskoncept som skapar gemensam uthållighet inom Piteå Snöskoterklubb Byagruppen Ett hållbart framtidskoncept som skapar gemensam uthållighet inom Piteå Snöskoterklubb 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning sid 2 Bakgrund sid 3 Varför pratar vi så mycket om begreppet

Läs mer

Uppgift: 1 På spaning i hemmet.

Uppgift: 1 På spaning i hemmet. Julias Energibok Uppgift: 1 På spaning i hemmet. Min familj tänker redan ganska miljösmart, men det finns såklart saker vi kan förbättra. Vi har redan bytt ut alla vitvaror till mer energisnåla vitvaror.

Läs mer

Att behandla sina bästa kunder som fiender är att skjuta sig själv i foten och rena motsatsen till ett framgångsrecept

Att behandla sina bästa kunder som fiender är att skjuta sig själv i foten och rena motsatsen till ett framgångsrecept Att behandla sina bästa kunder som fiender är att skjuta sig själv i foten och rena motsatsen till ett framgångsrecept Resultat och analys av en enkät som visar vad låntagare vid Stockholms stadsbibliotek

Läs mer

Byggplatsen som arena. Pilotprojekt 2015 Presentation och utvärdering

Byggplatsen som arena. Pilotprojekt 2015 Presentation och utvärdering Byggplatsen som arena Pilotprojekt 2015 Presentation och utvärdering Bakgrund Göteborg firar 400 år 2021 Staden vara internationellt känd som en modig förebild för hållbar tillväxt. Göteborg ska vara en

Läs mer

Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning

Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning Resultat Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning Fråga 1 Mycket inspirerande (6) till mycket tråkigt (1) att arbeta med etologisidan Uppfattas som mycket inspirerande eller inspirerande

Läs mer

Sammanställning av workshop för Idéverkstaden 21 februari 2017, kl

Sammanställning av workshop för Idéverkstaden 21 februari 2017, kl Sammanställning av workshop för Idéverkstaden 21 februari 2017, kl 16-18 Deltagare: 16 personer, varav 9 killar, 7 tjejer Ålder: 15-19 år Workshopledare: Karin Andersson & Johanna Bratel, Disorder Deltagare

Läs mer

Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö

Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö Uppdrag Se över hur det lokala besöksnäringssamarbetet för Värmdö bör organiseras För att skapa lokalt engagemang och mervärde åt

Läs mer

https://bostad.stockholm.se/statistik/bostadsformedlingen-statistik-bostadskon-2014/, 4

https://bostad.stockholm.se/statistik/bostadsformedlingen-statistik-bostadskon-2014/, 4 Bostadsutskottet: Motion gällande: Hur kan vi lösa bostadsbristen bland ungdomar i Stockholm? Inledning: Boverket varnar för förvärrad bostadsbrist 1. Att ha en egen bostad är en självklarhet för många,

Läs mer

Sammanfattning inspirationsseminarium Eslövs stadskärna. Olle Anderberg Katarina Majer Tyrèns AB

Sammanfattning inspirationsseminarium Eslövs stadskärna. Olle Anderberg Katarina Majer Tyrèns AB Sammanfattning inspirationsseminarium Eslövs stadskärna 2011 01 26 Olle Anderberg Katarina Majer Tyrèns AB Arbetet med Eslövs stadskärna Inspirationsseminarium 25 november 2010 Bearbetning och analys Uppföljningsmöte

Läs mer

Att marknadsföra bibliotekens tjänster

Att marknadsföra bibliotekens tjänster Att marknadsföra bibliotekens tjänster Innan ni påbörjar planeringen av olika marknadsföringsaktiviteter så bör ni fundera igenom några grundläggande saker: resurser som ni har att tillgå, era viktigaste

Läs mer

Handelsbarometern. Svensk Handels indikator över optimismen och framtidsförväntningarna bland handelns företag

Handelsbarometern. Svensk Handels indikator över optimismen och framtidsförväntningarna bland handelns företag Handelsbarometern Svensk Handels indikator över optimismen och framtidsförväntningarna bland handelns företag Februari 2015 2015-01-16 Planer på att minska antalet anställda sänker handlarnas framtidstro

Läs mer

Centrum. Östra Hamngatan 30-34, 230 kvm. Ditt nästa kontor?

Centrum. Östra Hamngatan 30-34, 230 kvm. Ditt nästa kontor? Centrum Östra Hamngatan 30-34, 230 kvm Ditt nästa kontor? Östra Hamngatan 30-34, Centrum Ledig yta Typ: kontor 230 m 2 Antal arbetsplatser: 12 15 Tillträde: omgående Restaurang Utsikt Buss 10 m Ett stenkast

Läs mer

Hur resonerar nybilsköparna av icke miljöbilar?

Hur resonerar nybilsköparna av icke miljöbilar? Hur resonerar nybilsköparna av icke miljöbilar? En intervjustudie med privatbilister och förmånsbilister, samt några leasingbolag 2014-05-02 FÖRORD Miljöförvaltningen i Stockholm stad vill ha ett underlag

Läs mer

Hållbar Utveckling Miljömärkning

Hållbar Utveckling Miljömärkning Jakob Warlin 9c Gunnesboskolan Hållbar utveckling Handledare: Senait Bohlin Hållbar Utveckling Miljömärkning Är man som vuxen konsument medveten om olika miljömärkningars betydelse? Påverkar det ens inköp?

Läs mer

ATTITYDER TILL MILJÖ OCH ARBETSPENDLING FÖR PROJEKTET PENDLA GRÖNT AV ATTITYD I KARLSTAD AB 2013

ATTITYDER TILL MILJÖ OCH ARBETSPENDLING FÖR PROJEKTET PENDLA GRÖNT AV ATTITYD I KARLSTAD AB 2013 ATTITYDER TILL MILJÖ OCH ARBETSPENDLING FÖR PROJEKTET PENDLA GRÖNT AV ATTITYD I KARLSTAD AB 2013 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Bakgrund... 3 Syfte... 3 Målgrupp... 3 Genomförande... 3 Statistikbeskrivning...

Läs mer

Fråge enkät Service på Seskarö

Fråge enkät Service på Seskarö Fråge enkät Service på Seskarö Varje hushåll har fått en enkät. Om man är en familj bestående av flera medlemmar så vill vi gärna ha svar och synpunkter av så många familjemedlemmar som möjligt. I enkäten

Läs mer

Tierpspanelen. Utvärdering 2010-03-12

Tierpspanelen. Utvärdering 2010-03-12 Tierpspanelen Utvärdering 2-3-12 Utvärdering Nu går kommunens försöksprojekt med medborgarpanel in i sitt slutskede. I samband med detta kommer ansvariga för panelen att ta fram ett förslag på hur kommunen

Läs mer

Sammanfattning Öppet Hus vecka 3 och 4

Sammanfattning Öppet Hus vecka 3 och 4 Sammanfattning Öppet Hus vecka 3 och 4 20 funktionärer svarade på utvärderingen. Genomgående är intrycket positivt och majoriteten vill göra om det. Många har kommenterat den dåliga informationen och planeringen

Läs mer