ASKESLÄTT. 18 moderna och energisnåla villor. Inbyggd omtanke

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ASKESLÄTT. 18 moderna och energisnåla villor. Inbyggd omtanke"

Transkript

1 ASKESLÄTT 18 moderna och energisnåla villor Inbyggd omtanke

2 Att bo och leva med kvalitet Platsen är Askeslätt vid Rådaåsens fot i kanten mellan stad och land. Götenehus uppför 18 hus med miljö- och energiriktiga konstruktioner. Kvarteret Gräddkannans utformning bygger på visionen om trädgårdsstaden där lummiga trädgårdar kombineras med gemensamma grönytor. Området erbjuder närhet till Vänerns vackra stränder som bjuder på härliga bad och vacker natur. Gång- och cykelvägar letar sig från kvarterens hörn ut mot de omgivande grönområdena och vidare in mot staden med restauranger och affärsliv. Som boende i ditt nya hus på Askeslätt kan du glädjas åt att bo i ett område med Vänern och staden på nära håll. Välkommen till Askeslätt och ett boende med kvalitet! I 80 år har vi byggt in vår omtanke i alla hem. Götenehus grundades samtidigt som funktionalismen växte fram och det har präglat oss. Husen är noggrant anpassade efter svenskarnas moderna livsstil, där ljus, rymd och rörelsefrihet är hemmets ledstjärnor. Vi erbjuder ett trivsamt hus till fast pris, tack vare att vi bygger med totalentreprenad och totalansvar. Vi är din enda kontakt och garanterar att hela bygget flyter som det ska. Försäkringar som garanterar att ditt hus blir färdigt i tid ingår nämligen i priset. Vår byggkvalitet är hög, materialen pålitliga och arkitektlösningarna bygger på lång erfarenhet av att rita personliga hem med hänsyn till miljön. Vi är kvalitets- och miljöcertifierade enligt både ISO 9001 och ISO Det enda du behöver fundera på är vilken hustyp som passar dig bäst!

3 Husen Kompakta hus ger ett energieffektivt boende Husen ska byggas med fokus på tekniskt etablerad och ekonomiskt motiverad byggteknik. Väggkonstruktionen är förberedd för att klara framtidens energikrav. Uppvärmningen sker med vattenburen golvvärme som är ansluten till det lokala fjärrvärmenätet, värmesystemet kombineras med återvinning av ventilationen. Miljövänliga materialval och energiriktiga lösningar ger en hållbarhet över tiden där byggteknik och material samspelar, detta gäller för såväl bostäder som de omgivande ytornas utformning. Carport och förråd skapar tillsammans med pergolor och solavskärmningar spännande uterum med olika karaktärer. Husen ska vara ett bekvämt och trivsamt boende.

4 Hustyp A Boyta 116 kvm

5 Hustyp B Boyta 101 kvm

6 Detaljerna gör helheten Inbyggd omtanke i praktiken Oavsett vilken hustyp du väljer får du hög inredningsstandard. Vi har lagt stor omsorg vid detaljerna. Du kan påverka den invändiga utformningen genom färgval och får ett kvalitativt sortiment av inredningar, material och utrustning att välja på. Det första fötterna möter i entrén är klinker, medan resten av golvytorna är lagda med vacker ekparkett. Husen har behaglig golvvärme, Köksstandarden är hög. Glaskeramikhäll, inbyggnadsugn med varmluft, mikrovågsugn och diskmaskin ingår. Samtliga våtutrymmen har klinker på golven. Väggarna i duschrum är kaklade. Carporten har förrådsdel och utrymme för cykelparkering under tak. Alla produkter kommer från välkända leverantörer såsom Electrolux, Vedum och Gustavsberg, allt med hög kvalitet och modern design, som motsvarar högt ställda krav på boende och komfort. Du kan höja mysfaktorn ytterligare ett par snäpp genom att installera en braskamin, det är huset förberett för.

7 Så går köpet till Alla överenskommelser om bostadsköpet framgår i ditt köpe- och entreprenadkontrakt. I samband med tecknandet av detta kontrakt betalas en handpenning in. Två till tre veckor innan tillträde gör vi en förbesiktning tillsammans med dig. Själva slutbesiktningen sker därefter tillsammans med en opartisk besiktningsman. Innan nyckelutlämning och tillträde sker slutbetalning. Vi överlämnar en skötselpärm till dig, samt informerar om det nödvändigaste. Tillval Tillval beställer du från separat lista. Priset är mellanskillnaden mellan original- och tillvalsprodukt plus en administrativ avgift. Montering ingår i priset. Du får reda på sista dag för beställning av tillval. Tillvalen betalas med halva kostnaden vid beställningstillfället och resterande vid tillträdet. Garantier Götenehus ger dig en tvåårig garantitid för material, varor och arbete. Den lagstadgade tioåriga byggfelsförsäkringen gäller för fel i byggnaden från och med besiktningsdatum. Under byggtiden kan du inte bidra med eget material eller arbete. Avgifter Som husägare betalar du fastighetsskatt, för närvarande 1% av det senaste taxeringsvärdet. Nybyggda hus är skattebefriade i fem år och sedan betalar du halv skatt de följande fem åren. Kostnaden för lagfart är 1,5% av försäljningspriset. Dessutom tillkommer administrativa kostnader. För att kunna få lån på banken krävs pantbrev (bevis på att inteckningen i fastigheten har beviljats). Pantbrev utfärdas hos tingsrätten och kostar för närvarande 2% av lånebeloppet.

8 För intresseanmälan kontakta Mäklarhuset Daniel Jansson AB i Lidköping Tel E-post lidkoping@maklarhuset.se Vi reserverar oss för eventuella ändringar i broschyrmaterialet. Inbyggd omtanke