bruksanvisning Elektrisk inbyggnadsugnen EOB20001

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "bruksanvisning Elektrisk inbyggnadsugnen EOB20001"

Transkript

1 bruksanvisning Elektrisk inbyggnadsugnen EOB20001

2 We were thinking of you when we made this product

3 electrolux 3 Välkommen till Electrolux värld Tack för att du har valt en förstklassig produkt från Electrolux, vilken vi hoppas skall ge dig mycket nöje i framtiden. Electrolux ambition är att erbjuda ett brett sortiment av produkter som kan göra livet enklare. Du hittar några exempel på omslaget till denna bruksanvisning. Avsätt några minuter till att läsa denna bruksanvisning så att du kan utnyttja fördelarna med din nya produkt. Vi lovar att den kommer att vara överlägset användarvänlig. Lycka till!

4 4 electrolux innehåll Innehåll Säkerhetsanvisningar 5 Beskrivning av produkten 7 Innan produkten används första gången 9 Ugnens betjäning 10 Användningsområden, tabeller och tips 18 Rengöring och skötsel 27 Vad gör man när 37 Installationsanvisning 38 Avfallshantering 42 Garanti/Kundtjänst 43 Service och reservdelar 46 Följande symboler används i denna bruksanvisning: 1 Viktig information för din personliga säkerhet och information om hur skador undviks på apparaten. 3 Allmän information och tips 2 Miljöinformation

5 säkerhetsanvisningar electrolux 5 Säkerhetsanvisningar El-säkerhet Ugnen får endast anslutas av en behörig elektriker. Vid störningar eller skador på ugnen: Tag ur säkringen och slå från ugnen. Reparationer av ugnen får endast utföras av en fackman. Vid felaktiga reparationer finns stor risk för skador. Vid behov av reparation, vänd Dig till Electrolux Service eller Din fackhandlare. Säkerhet för barn Lämna aldrig småbarn utan tillsyn medan ugnen är på. Säkerhet under användningen Personer (även barn), som på grund av bristande psykisk, sensorisk eller mental förmåga, eller om de saknar erfarenhet och kunskap för att säkert kunna använda apparaten, bör inte använda den utan uppsikt eller anvisning av en ansvarig person. Den här ugnen får användas endast i hushållet till normal kokning, stekning och gräddning av maträtter. Var försiktig när du ansluter elektriska apparater till vägguttag i närheten av ugnen. Se till att anslutningsledningarna inte kommer i kontakt med eller kläms fast under den heta ugnsluckan. Varning: Risk för brännskador! Ugnsutrymmet blir hett när ugnen är på. Om du använder alkoholhaltiga ingredienser i ugnen, så kan det eventuellt bildas en lättantändlig alkoholluftblandning. Öppna i så fall luckan försiktigt. Se till att inte ha glöd, gnistor eller öppen eld i närheten. Anvisning angående akrylamid Enligt de senaste vetenskapliga rönen kan en kraftig stekning av livsmedel, speciellt med produkter som innehåller stärkelse, innebära en hälsorisk genom att akrylamid bildas. Därför rekommenderar vi att tilllaga vid lägsta möjliga temperatur och att inte steka maträtter för hårt.

6 6 electrolux säkerhetsanvisningar Så undviker Du skador på ugnen Lägg inte ut aluminiumfolie i ugnen och ställ ingen bakplåt, kastrull etc på ugnsbotten, då ugnens emalj skadas av den hetta som uppstår. Fruktsaft, som droppar från en plåt, efterlämnar fläckar, som inte går att ta bort. Använd en långpanna för mycket fuktiga kakor. Belasta inte den öppna ugnsluckan. Häll aldrig vatten direkt i den heta ugnen. Det kan uppstå skador och missfärgningar på emaljen. Vid påverkan av våld, framför allt på luckans kanter, kan glaset gå sönder. Förvara inga brännbara föremål i ugnen. De kan ta eld då ugnen slås på. Förvara inga fuktiga livsmedel i ugnen. Emaljen kan skadas. Förvara inga maträtter i ugnen efter att kylfläkten har slagits av. I ugnsutrymmet eller på luckglasen kan fukt bildas, vilken även kan överföras till möbler. Anvisning för emaljbeläggning Efter en tids användning av ugnen kan färgförändringar uppstå i emaljen, dessa påverkar dock inte ugnens normala användning. De utgör heller inget fel som täcks av garantibestämmelserna.

7 beskrivning av produkten electrolux 7 Beskrivning av produkten Bild på hela ugnen Manöverpanel Luckhandtag Glaslucka Panel Kontrollampa Kontrollampa för temperatur Ugnsfunktioner Temperaturval

8 8 electrolux beskrivning av produkten Ugnsutrustning Övervärme och grillelement Nivåer Ugnsbelysning Undervärme Tillbehör till ugnen Galler För tillagningskärl, kakformar, stekar och grillning. Ugnsstegar, uttagbara Bakplåt För mjuka kakor, småkakor, bröd och bullar. Långpanna För bakning och stekning eller som uppsamlingsfat för fett.

9 innan produkten används första gången electrolux 9 Innan produkten används första gången Första rengöringen Rengör ugnen noga innan du använder den första gången. Observera: Använd inga starka eller slipande rengöringsmedel! Ytan skulle kunna skadas. Använd helt vanliga rengöringsmedel till metallfronten. 1. Ställ ugnsfunktionsvredet på Belysning. 2. Ta ut allt tillbehör och ugnsstegarna och rengör dem i varmt vatten med handdiskmedel i. 3. Tvätta också ur och torka av ugnen med varmt vatten med diskmedel i. 4. Tvätta av fronten med en fuktig trasa.

10 10 electrolux ugnens betjäning Ugnens betjäning Att sätta på och stänga av ugnen Kontrollampa Kontrollampa för temperatur Ugnsfunktioner Temperaturinställning 1. Ställ vredet för ugnsfunktioner på den önskade funktionen. 2. Ställ temperaturvredet på den önskade temperaturen. Kontrollampan lyser när ugnen användes. Kontrollampan för temperatur lyser så länge ugnen värms upp. 3. Ställ vreden för ugnsfunktion och temperaturinställning i läge Från för att stänga av ugnen. Kylfläkt Fläkten slås automatiskt på för att hålla ugnens väggar kalla. Efter att ugnen har stängts av fortsätter fläkten att gå för att kyla av ugnen, fläkten stängs därefter av automatiskt.

11 ugnens betjäning electrolux 11 Ugnsfunktioner Följande funktioner finns att välja: Ugnsfunktion Användning Ugnsbelysning Med denna funktion kan Du lysa upp ugnsutrymmet, till exempel vid rengöring. Över-/undervärme För bakning och stekning på en nivå. Overvärme För extra färgsättning av bakverk och för puddingar. Undervärme För efterbakning av kakor med knapriga bottnar. Grill För grillning av platta livsmedel som läggs i mitten på gallret och för rostning av bröd. Stora grillen För grillning av platta livsmedel i större mängd och för rostning av bröd.

12 12 electrolux ugnens betjäning Placering av galler, plåt och långpanna Utdragssäkring och tippsäkerhet För att säkra ugnstillbehören vid utdragning har alla ugnstillbehör en utbuktning på höger och vänster kant nertill. Placera alltid ugnstillbehören så att denna utbuktning ligger baktill i ugnsutrymmet. Denna utbuktning är även viktig för ugnstillbehörens tippsäkerhet. Placering av plåt eller långpanna: Skjut in plåt eller långpanna mellan stegparet på önskad nivå. Placering av galler: Sätt in gallret så att tassarna pekar neråt. Skjut in gallret mellan stegparet på önskad nivå. Den förhöjda ramen runt gallret förhindrar att kärl glider av.

13 Placering av galler och långpanna tillsammans: Lägg gallret på långpannan. Skjut in långpannan mellan stegparet på önskad nivå. ugnens betjäning electrolux 13

14 14 electrolux ugnens betjäning Mekaniskt lås för lucka När ugnen levereras är låset för luckan inaktiverat. Aktivera lås för lucka 1. Fatta tag på båda sidor av lucktätningen(b) på luckans överkant och tryck inåt för att öppna spärren. Drag därefter bort lucktätningen uppåt. 2. Aktivera spak: Ta ur spaken (1) och skjut den 4 mm åt vänster (2) skjuta in (3). 3. Fatta lucktätningen (B) på sidorna, lägg den mot insidan av luckkanten och sätt på lucktätningen (B) på luckans överkant.

15 ugnens betjäning electrolux 15 På den öppna sidan av lucktätningen(b) finns en styrskena (C). Denna ska skjutas in mellan det yttre luckglaset och styrvinkeln(d). Spärren(E) ska snäppa in. Öppna ugnsluckan. 1. Tryck ned spaken. 2. Öppna luckan. Stäng ugnen Stäng luckan utan att trycka på spaken. Inaktivera luckans lås Om du vill inaktivera luckans lås ska du skjuta tillbaka spaken åt höger. Följ beskrivningen ovan. Det mekaniska låset för luckan upphävs inte genom att ugnen stängs av.

16 16 electrolux ugnens betjäning Demontera lås för lucka 1. Fatta tag på båda sidor av lucktätningen(b) på luckans överkant och tryck inåt för att lossa spärren. Drag därefter bort lucktätningen uppåt. 2. Demontera spaken: Ta ur spaken (1). 3. Ta ut tätningen från undersidan av lucktätningen (B)(2) och skjut in den (3).

17 ugnens betjäning electrolux Fatta tag på båda sidorna av lucktätningen (B), lägg den mot insidan av luckkanten och sätt på lucktätningen(b) på luckans överkant. På den öppna sidan av lucktätningen(b) finns en styrskena (C). Denna ska skjutas in mellan det yttre luckglaset och styrvinkeln (D). Spärren (E) ska snäppa in. 5. Stäng ugnsluckan.

18 18 electrolux användningsområden, tabeller och tips Användningsområden, tabeller och tips Bakning Ugnsfunktion: Över-/undervärme Bakformar För Över-/undervärme lämpar sig formar av mörk metall och belagda formar. Nivåer Bakning med Över-/undervärme är bara möjligt på en nivå. 1 plåt: till exempel Nivå 3 1 bakform: till exempel Nivå 1

19 användningsområden, tabeller och tips electrolux 19 Allmänna anvisningar Sätt in plåten med den nedåtlutande kanten framåt! Med Över-/undervärme kan två formar bredvid varandra samtidigt bakas på gallret. Gräddningstiden blir bara obetydligt längre. För att utnyttja eftervärmen vid längre baktider kan ugnen stängas av ca 10 minuter innan baktidens slut. Om inget annat anges, gäller tabellerna för insättning i kall ugn. Plåtarna kan slå sig under gräddningen, om du lagt djupfrysta varor på dem. Det beror på den stora temperaturskillnaden mellan de djupfrysta varorna och den varma ugnen. Plåtarna återfår sin form igen efter att de kallnat. Anvisningar för baktabellerna I tabellerna hittar du lämpliga temperaturer, gräddningstider och nivåer för ett urval av rätter. Temperaturerna och gräddningstiderna är riktvärden, eftersom de är beroende av degens sammansättning och mängd samt bakformen. Vi rekommenderar att första gången ställa in den lägre temperaturen och först vid behov välja en högre temperatur, till exempel om en starkare färgsättning önskas eller om gräddningen tar för lång tid. Hittar du inte konkreta uppgifter för ett eget recept, använd då uppgifter för ett liknande bakverk. Din nya ugn kan ha andra bak-/stekegenskaper än din gamla. Anpassa därför invanda inställningar (temperatur, stektider) ch nivåer enligt rekommendationerna i följande tabell.

20 20 electrolux användningsområden, tabeller och tips Baktabell Typ av bakverk Nivå Temperatur ºC Tid Bakverk i formar Mjuk kaka, tung :50-1:10 Sandkaka, fruktkaka :10-1:30 Mjuk kaka, lätt :25-0:45 Tårtbotten av mördeg ) 0:10-0:25 Tårtbotten av sockerkaka :20-0:25 Formbröd :40-1:00 Äppelpaj :35-0:50 (2 formar Ø20cm, diagonalt insatta) Paj med mycket fyllning (till exempel Quiche Lorraine) :35-1:10 Cheese cake :00-1:30 Bakverk på bakplåtar Vetefläta/-krans :30-0:40 Vetebullar ) 0:10-0:15 Matbröd (rågbröd) först sedan ) :20 0:30-1:00 Petits-choux :25-0:40 Rulltårta ) 0:06-0:10 Portionsbröd, småfranska ) 0:15-0:25 Muffins ) 0:12-0:30 Matbröd, ljust 2) :40-1:20 Hålkakor, tekakor ) 0:15-0:30 Pizza (med mycket fyllning) 2) ) 0:30-1:00 Pizza (tunn) ) 0:10-0:25 Brödkakor ) 0:08-0:15

21 användningsområden, tabeller och tips electrolux 21 Småkakor Mördegskakor ) 0:06-0:20 Flarn :15-0:20 Maränger :00-2:30 Makroner :30-0:60 Pepparkakor :20-0:40 Smördegskakor ) 0:20-0:30 1) Förvärm ugnen 2) Använd långpanna Tips för bakning Typ av bakverk Nivå Temperatur ºC Bakresultat Möjlig orsak Åtgärd Kakan har för ljus botten Fel nivå Sätt in kakan längre ner Kakan faller ihop (blir degig, För hög baktemperatur Sänk baktemperaturen lite vattenränder) För kort baktid Förläng baktiden Baktider kan inte förkortas med en högre baktemperatur För mycket vätska i degen Använd mindre vätska Beakta blandningstiderna, framför allt vid användande av köksmaskiner Kakan är för torr För låg baktemperatur Höj baktemperaturen För lång baktid Minska baktiden Kakan blir ojämnt brun För hög baktemperatur och för kort baktid Sänk baktemperaturen och förläng baktiden Degen är ojämnt fördelad Fördela degen jämnt på plåten Kakan blir inte klar inom den angivna baktiden För låg temperatur Höj baktemperaturen något Tid

22 22 electrolux användningsområden, tabeller och tips Stekning Ugnsfunktion: Över-/undervärme Stekkärl Alla värmebeständiga kärl går att använda till stekning (följ tillverkarens anvisningar!). Stora stekar kan Du steka direkt i långpannan eller på gallret med långpanna under. Vi rekommenderar att steka alla magra typer av kött i en stekgryta med lock. Köttet blir då saftigare. Alla typer av kött, som skall ha en stekyta, kan stekas i en stekgryta utan lock. Anvisningar för stektabellen Angivelserna i följande tabell är riktvärden. Vi rekommenderar att kött och fisk som steks i ugnen väger minst 1kg. För att förhindra att köttsaft bränner fast, rekommenderar vi att lite vätska tillsätts i stekkärlet. Vänd steken vid behov (efter ½ - 2/3 av stektiden). Ös stora stekar och fåglar flera gånger under stektiden med steksky. Därigenom blir stekresultatet bättre. Stäng av ugnen ca 10 minuter före stektidens slut, för att utnyttja eftervärmen. Stektabell Typ av kött Mängd Vikt Nivå Temperatur ºC Tid i minuter Nötkött Grytstek med lock 1-1,5 kg Rostbiff, blodig 1-1,5 kg Rostbiff/nötstek röd 1-1,5 kg Rostbiff/nötstek, rosa 1-1,5 kg Nötstek, genomstekt 1-1,5 kg Hel ryggbiff eller filé Tid per cm 200 1) 8-10 Fläskkött Skinkstek, bog 1-1,5 kg Hel kotlett 1-1,5 kg Fläskkarré med ben 1-1,5 kg Revbenspjäll, tjocka 1-1,5 kg Rimmad skinka i folie Tid per kg Köttfärslimpa 750 g-1 kg

23 användningsområden, tabeller och tips electrolux 23 Köttbullar 1 kg ) Fläsklägg (förkokt) 750 g 1 kg Kalv Kalvstek utan ben 1 kg Lamm Lammstek med ben 1-1,5 kg Lammsadel 1-1,5 kg Vilt Harsadel, harlår upp till 1 kg ) Rådjurs-/ hjortsadel 1,5-2 kg Rådjurs-/ hjortbog 1,5-2 kg Fågel Hel kyckling 1 1,5 kg Kycklinghalvor 2-4 stycken Kalkon Typ av kött vardera g 2,5-3,5 kg 4-6 kg Anka 1,5-2 kg Gås 3,5-5 kg Fisk Foreller vardera g Gösfiléer, panerade Totalt 1 kg ) Hel fisk (ångkokt i folie) 1-1,5 kg Hel fisk, 6 cm tjock 1-1,5 kg ) Förvärmd ugn Mängd Vikt Nivå Temperatur ºC Tid i minuter

24 24 electrolux användningsområden, tabeller och tips Tabell Matlagningstermometer Nötkött Det som skall tillagas Rostbiff eller filé, blodig Rostbiff eller filé, röd Rostbiff eller filé, rosa (medium) Rostbiff eller nötstek, genomstekt Fläskkött Innertemperatur C C C C Fläskkarré med ben C Tjocka revbensspjäll 76 C Rimmad skinka C Bog, skinkbit 75 C Hel kotlett, fläskfilé C Köttfärslimpa C Kalvkött Kalvstek, rosa 70 C Kalvstek, genomstekt 75 C Lamm Lammsadel, lammstek, rosa 70 C Lammstek, lammbog, genomstekt 75 C Vilt Harsadel, harlår C Rådjurssadel, hjortsadel, rosa 70 C Rådjursbog, hjortbog 75 C Fågel Hel kyckling 85 C Kyckling/kalkonbröst 75 C Kalkon, hel eller halv 90 C Fisk Hel fisk ca 1 kg (gös, torsk) 65 C Hel lax/sida, ca 1 kg 58 C Matbröd Mörkt 96 C Ljust 94 C Vitt 92 C

25 Grillning Ugnsfunktion: Grill eller Stora grillen med maximal temperaturinställning användningsområden, tabeller och tips electrolux 25 Observera: Grilla alltid med stängd ugnslucka. Förvärm alltid den tomma ugnen med grillfunktionen i 5 minuter! Sätt in gallret på den rekomenderade nivån vid grillning. Sätt alltid in långpannan på 1. nivån nerifrån. Grilltiderna är riktvärden. Grillning är speciellt lämpligt för platta köttstycken och fisk. Grilltabell Det som skall grillas Nivå Grilltid 1. sidan 2. sidan Hamburgare min 6-8 min Fläskfilé min 6-10 min Grillkorv min 6-8 min Tournedos av ox- eller kalvfilé min 5-6 min Oxfilé rostbiff (ca 1 kg) min min Rostat bröd 1) min 3-5 min Varma smörgåsar min --- 1) Förvärm inte

26 26 electrolux användningsområden, tabeller och tips Konservering Ugnsfunktionen: Undervärme Använd bara vanliga konserveringsglas som har samma storlek. Glas med skruvlock eller bajonettförslutning och metallburkar är inte lämpliga att använda. Använd fals 1 vid konserveringen. Använd långpannan och det finns det plats för upp till sex enliters konserveringsglas. Konserveringsglasen ska vara lika mycket fyllda och ha klämman fastsatt. Konserveringstabell De angivna konserveringstiderna och temperaturer är riktvärden. Det som skall konserveras Temperatur i C Ställ konserveringsglasen på långpannan, så att de inte rör vid varandra. Häll cirka 1/2 liter vatten i pannan., så attpannan, så att det blir tillräckligt med fuktighet i ugnen. Stäng av ugnen eller sänk temperaturen till 100 C när vätskan börjar bubbla i de första glasen (vid enlitersglas efter cirka minuter, se tabellen). Konservera tills det börjar bubbla i min Fortsätt koka till 100 C i min Bär Jordgubbar, blåbär, hallon, mogna krusbär Omogna krusbär Frukt Päron kvitten, plommon Grönsaker Morötter 1) Svamp 1) Gurka Blandade pickles Kålrabbi, ärtor, sparris Bönor ) Låt stå i frånslagen ugn

27 rengöring och skötsel electrolux 27 Rengöring och skötsel Varning: Vid rengöring skall ugnen vara avstängd och kall. Varning: Av säkerhetsskäl, rengör inte ugnen med ånga eller högtryckstvätt. Observera: Använd inga repande rengöringsmedel, vassa rengöringsverktyg eller skrapor. Använd inte repande rengöringsmedel eller vassa metallskrapor vid rengöring av luckglaset eftersom detta kan repa ytan, vilket kan medföra att glaset spricker. Apparatens utsida Torka av apparatens framsida med en mjuk duk och varmt diskvatten. Använd lämpligt rengöringsmedel som finns tillgängligt i handeln på metallfronter. Använd inte skurmedel eller svampar som kan ge upphov till repor. Ugnsutrymme Rengör ugnen efter varje användning. Därigenom är det lättare att ta bort smuts och den bränner inte fast. 1. Slå på ugnsbelysningen vid rengöring. 2. Torka ur ugnen efter varje användning med diskmedel och vatten och låt torka. Hårt sittande smuts tas bort med speciellt ugnsrengöringsmedel. Observera: Var vänlig beakta tillverkarens anvisningar vid användning av ugnsspray! Tillbehör Diska och torka av alla delar (galler, bakplåt) ordentligt efter varje gång som de använts. Lägg dem i vatten en liten stund för att lättare få dem rena.

28 28 electrolux rengöring och skötsel Ugnsstegar Det går att ta bort ugnsstegarna på både den högra och den vänstra sidoväggen i ugnen för att bättre kunna rengöra sidoväggarna. Borttagning av ugnsstegar Dra först ut stegen framtill från ugnens sida (1) och häng sedan av den baktill (2). Isättning av ugnsstegar Viktigt! Styrstavarnas avrundade ändar måste peka framåt! Montera ugnsstegen igen genom att först hänga i den baktill (1) och sedan sticka in den framtill och därefter trycka till (2).

29 rengöring och skötsel electrolux 29 Ugnsbelysning Varning: elektrisk stöt! Innan du byter ugnslampan: Stäng av ugnen! Skruva ut alternativt slå av säkringarna i säkringsskåpet. Lägg en trasa på ugnens botten som skydd för både lampan och glaset. Byte av ugnslampan/rengöring av skyddsglaset 1. Ta bort skyddsglaset genom att vrida det åt vänster och rengör det. 2. Om nödvändigt: Byt ut ugnsbelysningen 25 W, 230 V, 300 C, värmebeständig. 3. Sätt tillbaka skyddsglaset.

30 30 electrolux rengöring och skötsel Ugnens tak Det övre elementet kan fällas ned, så att det går lättare att rengöra ugnens tak. Nedfällning av element Varning: Fäll ned elementet endast när ugnen är avstängd och det inte finns någon risk för brännskador längre! 1. Ta bort ugnsstegarna. 2. Ta tag i elementet framtill och dra det framåt förbi präglingen på ugnens innervägg. 3. Elementet faller nu ner. Varning: Tryck inte elementet neråt med våld! Elementet skulle kunna gå av. Rengöring av ugnens tak Fastsättning av element 1. För tillbaka elementet till ugnens tak. 2. Dra elementet framåt mot fjäderkraften och för det förbi präglingen. 3. Låt det haka i i hållaren. 4. Sätt tillbaka ugnsstegarna. Varning: Elementet måste på båda sidorna ligga ovanför präglingen på ugnens innervägg och vara korrekt ihakat.

31 rengöring och skötsel electrolux 31 Ugnslucka Vid rengöring av ugnsutrymmet kan ugnsluckan tas bort. Demontering av ugnslucka 1. Öppna ugnsluckan helt. 2. Fäll ut spaken (A) på båda luckgångjärnen helt. 3. Stäng ugnsluckan till första spärrläget (ca 45 ). 4. Fatta med händerna på ugnsluckans sidor och drag den snett uppåt från ugnen (Försiktigt: Den är tung!). Lägg luckan med utsidan neråt på ett mjukt, jämnt underlag, till exempel en filt, för att undvika repor.

32 32 electrolux rengöring och skötsel Montering av ugnslucka 1. Fatta i ugnsluckans sidor med händerna och håll den i en vinkel på ca 45. Sätt urtagen på luckans nederkant på ugnens gångjärn. Låt luckan glida ner tills det tar emot. 2. Öppna ugnsluckan helt. 3. Fäll tillbaka spaken (A) på båda gångjärnen till sitt ursprungliga läge. 4. Stäng ugnsluckan.

33 rengöring och skötsel electrolux 33 Ugnsluckans glas Ugnsluckan är försedd med tredubbla glasskivor. De inre glasskivorna kan tas bort för rengöring. Observera! Vid påverkan av våld, framför allt på luckans kanter, kan glaset gå sönder. Demontering av luckglas 1. Öppna ugnsluckan helt. 2. Fäll ut spaken (A) på båda luckgångjärnen helt. 3. Stäng ugnsluckan till första spärrläget (ca 45 ).

34 34 electrolux rengöring och skötsel 4. Fatta på båda sidor av lucktätningen (B) på luckans överkant och tryck inåt för att öppna spärren. Drag därefter bort lucktätningen uppåt. 5. Fatta i luckglasens övre kant och drag dem efter varandra uppåt ur styrspåret. Rengöring av luckglas Rengör luckglasen noga med vatten och diskmedel. Torka därefter av dem noga.

35 rengöring och skötsel electrolux 35 Montering av luckglas 1. Sätt i luckglasen efter varandra snett uppifrån i spåret på luckans nederkant och sänk ner dem. Sätt först i den mindre glasskivan, därefter den större. 2. Fatta lucktätningen (B) på sidorna, lägg den mot insidan av luckkanten och sätt på lucktätningen (B) på luckans överkant. På den öppna sidan av lucktätninge (B) finns en styrskena (C). Denna skall skjutas in mellan det yttre luckglaset och styrvinkeln(d). Spärren(E) skall snäppa in.

36 36 electrolux rengöring och skötsel 3. Öppna ugnsluckan helt. 4. Fäll tillbaka spaken (A) på båda gångjärnen till sitt ursprungliga läge. 5. Stäng ugnsluckan.

37 vad gör man när electrolux 37 Vad gör man när Problem Möjlig orsak Åtgärd Ugnen värms inte upp Ugnen är inte tillslagen Slå till ugnen De nödvändiga inställ-ningarna Kontrollera inställningarna är inte gjorda Vänd Dig till Din fackhandlare eller Elektrolux Service om Du inte lyckas avhjälpa problemet med ovan angivna åtgärder. Säkringen i fastighetens elcentral (säkringsskåpet) har löst ut Ugnsbelysningen fungerar inte Ugnslampan är trasig Kontrollera säkringar. Om säkringarna utlöser flera gånger, kontakta då en auktoriserad elinstallatör. Byt ugnslampa Varning! Reparationer av hällen får endast utföras av en fackman. Felaktiga reparationer kan medföra allvarliga risker för användaren. Om du på grund av handhavandefel tillkallar kundtjänst-tekniker eller fackhandlare är deras besök inte kostnadsfritt, inte heller under garantitiden. Anvisning för ugnar med metallfront: Det kan, på grund av din ugns kalla front, bildas imma för en kort stund på luckans innersta glas, efter att luckan öppnats och strax efter bakning eller stekning.

38 38 electrolux installationsanvisning Installationsanvisning Varning: Montering och anslutning av apparaten får endast utföras av en behörig fackman. Beakta denna anvisning, då garantin i annat fall inte gäller vid ev. skador. Säkerhetsanvisningar för installatören I den elektriska installationenn skall en anordning ingå, som gör det möjligt att skilja apparatens samtliga poler från nätet, med en kontaktöppning av minst 3 mm. Lämplig brytanordning är t. ex. LSströmställare, säkringar (skruvsäkringar skall tas ut ur fattningen), FIströmställare och skydd. Beröringskyddet skall garanteras genom monteringens utförande. Apparatskåpets säkerhetskrav skall uppfylla kraven enligt normen DIN Inbyggnadsugnar och inbyggnadshällar är utrustade med speciella anslutningsdon. Av säkerhetsskäl får de endast kombineras med apparater från samma tillverkare.

39 installationsanvisning electrolux 39

40 40 electrolux installationsanvisning

41 installationsanvisning electrolux 41

42 42 electrolux avfallshantering Avfallshantering Förpackningsmaterial Förpackningsmaterialet är miljövänligt och kan återanvändas. Plastdelarna är märkta, till exempel >PE<, >PS<, etc. Lämna förpackningsmaterialet vid de kommunala återvinningsstationerna i därför avsedda behållare. Avfallshantering när produkten är utsliten Symbolen W på produkten eller emballaget anger att produkten inte får hanteras som hushållsavfall. Den skall i stället lämnas in på uppsamlingsplats för återvinning av el- och elektronikkomponenter. Genom att säkerställa att produkten hanteras på rätt sätt bidrar du till att förebygga eventuellt negativa miljö- och hälsoeffekter som kan uppstå om produkten kasseras som vanligt avfall. För ytterligare upplysningar om återvinning bör du kontakta lokala myndigheter eller sophämtningstjänst eller affären där du köpte varan. Varning: Gör den utslitna ugnen obrukbar, så att den blir helt ofarlig, innan den lämnas till återvinning. Skilj ugnen från elförsörjningen och ta bort elkabeln från den.

43 garanti/kundtjänst electrolux 43 Garanti/Kundtjänst Sverige Vid försäljning till konsument i Sverige gäller den svenska konsumentlagstiftningen. Kom ihåg att spara kvittot för eventuell reklamation. Har du frågor angående produktens funktion eller användning ber vi dig att kontakta vår konsumentkontakt på tel eller via på vår hemsida Service och reservdelar Vill du beställa service, installation eller reservdelar ber vi dig kontakta Electrolux Service på tel eller via vår hemsida på Du kan även söka hjälp via din återförsäljare. Adressen till din närmaste servicestation finner du på vår hemsida eller Gula sidorna under rubrik Hushållsutrustning, vitvaror och service. Innan du beställer service, kontrollera först om du kan avhjälpa felet själv. Här i bruksanvisningen finns en tabell, som beskriver enklare fel och hur man kan åtgärda dem. Observera, elektriska fel skall alltid åtgärdas av certifierad elektriker. Innan du kontaktar service, skriv upp följande enligt dataskylten: Modellbeteckning... Produktnummer... Serienummer... Inköpsdatum... Hur och när uppträder felet?

44 44 electrolux garanti/kundtjänst Europa-Garanti För denna apparat gäller Electrolux garanti i alla de länder som är förtecknade i slutet av denna beskrivning, under den period som anges i garantibeviset eller enligt respektive lands lagar. Om du flyttar från något av dessa länder till ett annat av de länder som är förtecknade nedan följer garantin med apparaten under följande förutsättningar: Garantin för apparaten börjar gälla från det datum då den inköptes vilket bevisas av ett gällande inköpsdokument som har utfärdats av försäljaren. Garantin gäller för samma period och i samma omfattning för material och arbete som gäller för denna typ av apparat eller produktgrupp i det land du har flyttat till. Garantin är personlig för den som köpte apparaten och kan inte överföras till en annan användare. Apparaten har installerats och använts enligt Electrolux instruktioner och att den har använts för hushållsbruk, dvs den har inte använts för kommersiella ändamål. Apparaten har installerats enligt alla gällande bestämmelser i det nya landet. Bestämmelserna i denna Europa-garanti påverkar inte dina rättigheter enligt gällande lagar i respektive land. p t b Albania Rr. Pjeter Bogdani Nr. 7 Tirane Belgique/België/ Belgien Bergensesteenweg 719, 1502 Lembeek Èeská republika Budìjovická 3, Praha 4, Danmark Sjællandsgade 2, 7000 Fredericia Deutschland Muggenhofer Str. 135, Nürnberg Eesti Mustamäe tee 24, Tallinn España France Great Britain Carretera M-300, Km. 29,900 Alcalá de Henares Madrid Addington Way, Luton, Bedfordshire LU4 9QQ Hellas Limnou Str., Thessaloniki Hrvatska Slavonska avenija 3, Zagreb

45 garanti/kundtjänst electrolux 45 p t b Ireland Long Mile Road Dublin 12 Italia +39 (0) C.so Lino Zanussi, Porcia (PN) Latvija Kr. Barona iela 130/2, LV-1012, Riga Lithuania Žirmūnų 67, LT Vilnius Luxembourg Rue de Bitbourg, 7, L-1273 Hamm Magyarország Nederland H-1142 Budapest XIV, Erzsébet királyné útja 87 Vennootsweg 1, 2404 CG - Alphen aan den Rijn Norge Risløkkvn. 2, 0508 Oslo Österreich Herziggasse 9, 1230 Wien Polska ul. Kolejowa 5/7, Warszawa Portugal Quinta da Fonte - Edificio Gonçalves Zarco - Q Paço de Arcos Romania Str. Garii Progresului 2, S4, RO Schweiz/Suisse/ Svizzera Slovenija Slovensko Suomi Industriestrasse 10, CH-5506 Mägenwil Sverige +46 (0) Türkiye Ðîññèÿ Óêðà íà Electrolux Ljubljana d.o.o. Gerbièeva 98, 1000 Ljubljana Electrolux Slovakia s.r.o., Electrolux Domáce spotrebièe SK, Seberíniho 1, Bratislava Electrolux Service, S:t Göransgatan 143, S Stockholm Tarlabaþý caddesi no : 35 Taksim Istanbul Ìîñêâà, Îëèìïèéñêèé ïðîñïåêò, 16, ÁÖ Îëèìïèê Êè â, âóë.àâòîçàâîäñüêà, 2a, ÁÖ Àëêîí

46 46 electrolux service och reservdelar Service och reservdelar Sverige Vill du beställa service, installation eller reservdelar ber vi dig kontakta Electrolux Service på tel eller via vår hemsida på Du kan även söka hjälp via din återförsäljare. Adressen till din närmaste servicestation finner du via eller Gula sidorna under rubrik Hushållsutrustning, vitvaror - service. Innan du beställer service, kontrollera först om du kan avhjälpa felet själv. Här i bruksanvisningen finns en tabell, som beskriver enklare fel och hur man kan åtgärda dem. Observera, elektriska fel skall alltid åtgärdas av certifierad elektriker. Finland Service, reservdelsbeställningar och eventuella reparationer får utföras endast av ett auktoriserat serviceföretag. Information om det närmaste auktoriserade serviceföretaget får du från numret (0,1597H/min (0,95 mk/ min)+pvm), * eller telefonkatalogens gula sidor "hushållsapparatservice". För att säkra maskinens klanderfria funktion skall man vid reparationer endast använda originala reservdelar. * När du beställer service eller reservdelar bör du veta produktnummer och modellbeteckning som står på dataskylten. Skriv up dem här så har du dem tillhands när du behöver dem. Modell:... Produktnummer:... Serienummer:... Inköpsdatum:...

47

48 M

bruksanvisning Inbyggnadsugn EOB52100

bruksanvisning Inbyggnadsugn EOB52100 bruksanvisning Inbyggnadsugn EOB52100 2 electrolux Electrolux. Thinking of you. Share more of our thinking at www.electrolux.com Innehåll Säkerhetsanvisningar... 3 Beskrivning av produkten... 4 Innan produkten

Läs mer

Din manual AEG-ELECTROLUX B M NORDIC R

Din manual AEG-ELECTROLUX B M NORDIC R Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för AEG- ELECTROLUX B41012-4-M NORDIC R. Du hittar svar på alla dina frågor i AEG-ELECTROLUX

Läs mer

Din manual AEG-ELECTROLUX B M

Din manual AEG-ELECTROLUX B M Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för AEG- ELECTROLUX B31915-4-M. Du hittar svar på alla dina frågor i AEG-ELECTROLUX B31915-4-M

Läs mer

Din manual AEG-ELECTROLUX B M NORDIC R

Din manual AEG-ELECTROLUX B M NORDIC R Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för AEG- ELECTROLUX B31915-4-M NORDIC R. Du hittar svar på alla dina frågor i AEG-ELECTROLUX

Läs mer

Din manual AEG-ELECTROLUX B M (NORDIC) R

Din manual AEG-ELECTROLUX B M (NORDIC) R Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för AEG- ELECTROLUX B4001-4-M (NORDIC) R. Du hittar svar på alla dina frågor i AEG-ELECTROLUX

Läs mer

Din manual AEG-ELECTROLUX B M NORDIC

Din manual AEG-ELECTROLUX B M NORDIC Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för AEG- ELECTROLUX B44319-5-M NORDIC. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok

Läs mer

Din manual AEG-ELECTROLUX E4001-4-W NORDIC R05 http://sv.yourpdfguides.com/dref/808855

Din manual AEG-ELECTROLUX E4001-4-W NORDIC R05 http://sv.yourpdfguides.com/dref/808855 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för AEG- ELECTROLUX E4001-4-W NORDIC R05. Du hittar svar på alla dina frågor i AEG-ELECTROLUX

Läs mer

bruksanvisning Elektrisk inbyggnadsugnen EOC55100

bruksanvisning Elektrisk inbyggnadsugnen EOC55100 bruksanvisning Elektrisk inbyggnadsugnen EOC55100 We were thinking of you when we made this product electrolux 3 Välkommen till Electrolux värld Tack för att du har valt en förstklassig produkt från Electrolux,

Läs mer

Din manual AEG-ELECTROLUX E4001-4-D http://sv.yourpdfguides.com/dref/606873

Din manual AEG-ELECTROLUX E4001-4-D http://sv.yourpdfguides.com/dref/606873 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för AEG- ELECTROLUX E4001-4-D. Du hittar svar på alla dina frågor i AEG-ELECTROLUX E4001-4-D

Läs mer

Din manual AEG-ELECTROLUX E4001-4-AAEG-NORDIC http://sv.yourpdfguides.com/dref/606870

Din manual AEG-ELECTROLUX E4001-4-AAEG-NORDIC http://sv.yourpdfguides.com/dref/606870 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för AEG- ELECTROLUX E4001-4-AAEG-NORDIC. Du hittar svar på alla dina frågor i AEG-ELECTROLUX

Läs mer

Bruksanvisning. Inbyggnadsugn QCE 732-1 822 926 340-C-170505-02

Bruksanvisning. Inbyggnadsugn QCE 732-1 822 926 340-C-170505-02 Bruksanvisning s Inbyggnadsugn QCE 732-1 822 926 340-C-170505-02 Bästa kund, läs igenom denna bruksanvisning noga och spara den för senare behov. Lämna över denna bruksanvisning till en eventuell ny ägare

Läs mer

Din manual AEG-ELECTROLUX B1100-EW http://sv.yourpdfguides.com/dref/602796

Din manual AEG-ELECTROLUX B1100-EW http://sv.yourpdfguides.com/dref/602796 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för AEG- ELECTROLUX B1100-EW. Du hittar svar på alla dina frågor i AEG-ELECTROLUX B1100-EW

Läs mer

brugsanvisning bruksanvisning käyttöohje

brugsanvisning bruksanvisning käyttöohje brugsanvisning bruksanvisning käyttöohje Glaskeramiskkogezone Glaskeramikhäll Keraaminen keittotaso EHS60020X EHS60020K 24 electrolux Välkommen till Electrolux värld Tack för att du har valt en förstklassig

Läs mer

Bruksanvisning. Grill QHC 9540A 374 455 207-C-230107-03

Bruksanvisning. Grill QHC 9540A 374 455 207-C-230107-03 Bruksanvisning s Grill QHC 9540A 374 455 207-C-230107-03 Bästa kund, läs igenom bruksanvisningen noga och spara den för senare behov. Lämna över bruksanvisningen till en eventuell ny ägare av produkten.

Läs mer

Så här används Cylinda spisar

Så här används Cylinda spisar Så här används Cylinda spisar Modellerna med emaljhäll SE 512 SE 514 Viktigt! Läs hela bruksanvisningen innan Du börjar använda spisen. Då lär Du Dig använda och sköta den rätt från början Läs hela bruksanvisningen

Läs mer

BRUKSANVISNING EEH 600.0. i monteringanvisningar 07 22 88 FB

BRUKSANVISNING EEH 600.0. i monteringanvisningar 07 22 88 FB BRUKSANVISNING i monteringanvisningar EEH 600.0 07 22 88 FB För din information Läs noggrant igenom denna bruksanvisning. Den innehåller viktig information beträffande säkerhet, montering, användning och

Läs mer

QCK6438. inbyggnadsugn

QCK6438. inbyggnadsugn QCK6438 Bruksanvisning Elektrisk inbyggnadsugn 2 Vi vill skapa de bästa produktlösningar som du kan hitta på marknaden idag. Lösningar där du upplever en perfekt balans mellan form och funktion och där

Läs mer

Din manual AEG-ELECTROLUX E MNORDIC

Din manual AEG-ELECTROLUX E MNORDIC Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för AEG- ELECTROLUX E31915-4-MNORDIC. Du hittar svar på alla dina frågor i AEG-ELECTROLUX

Läs mer

QHC 6401 X. i glaskeramik

QHC 6401 X. i glaskeramik QHC 6401 X Bruksanvisning Induktionshäll i glaskeramik 2 Bästa kund, Vi vill skapa de bästa produktlösningar som du kan hitta på marknaden idag. Lösningar där du upplever en perfekt balans mellan form

Läs mer

Din manual SIEMENS HE100450 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3555759

Din manual SIEMENS HE100450 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3555759 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för SIEMENS HE100450. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer

Bruksanvisning. Glaskeramikhäll QHC745X 822 930 045-B-191205-02

Bruksanvisning. Glaskeramikhäll QHC745X 822 930 045-B-191205-02 Bruksanvisning s Glaskeramikhäll QHC745X 822 930 045-B-191205-02 Bästa kund, läs igenom bruksanvisningen noga och spara den för senare behov. Lämna över bruksanvisningen till en eventuell ny ägare av produkten.

Läs mer

Din manual AEG-ELECTROLUX CB WSKAND.

Din manual AEG-ELECTROLUX CB WSKAND. Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för AEG- ELECTROLUX CB4000-1-WSKAND.. Du hittar svar på alla dina frågor i AEG-ELECTROLUX

Läs mer

Bruksanvisning. Gashäll QHC 9530 A 374 448 907-B-060906-02

Bruksanvisning. Gashäll QHC 9530 A 374 448 907-B-060906-02 Bruksanvisning s Gashäll QHC 9530 A 374 448 907-B-060906-02 Bästa kund, läs igenom bruksanvisningen noga och spara den för senare behov. Lämna över bruksanvisningen till en eventuell ny ägare av produkten.

Läs mer

QCE7328. inbyggnadsugnen

QCE7328. inbyggnadsugnen QCE7328 Bruksanvisning Elektrisk inbyggnadsugnen 2 Innehåll Tack för att du valt en kvalitetsprodukt från Electrolux. För att säkerställa bästa prestanda hos produkten ber vi dig att noga läsa igenom denna

Läs mer

SÄKERHETSANVISNINGAR CC9632

SÄKERHETSANVISNINGAR CC9632 CC9632 Kära kund, Tack för att du har valt den här valitetsprodukten från ASKO. Vi hoppas att den kommer att motsvara dina förväntningar och uppfylla dina behov under mĺnga år framöver. Skandinavisk design

Läs mer

Spis. Bruksanvisning SN5300

Spis. Bruksanvisning SN5300 Spis Bruksanvisning sn SN5300 Välkommen till Electrolux värld Tack för att du har valt en förstklassig produkt från Electrolux, vilken vi hoppas skall ge dig mycket nöje i framtiden.electrolux ambition

Läs mer

V-ZUG Ltd. Ugn. Combair SEP. Bruksanvisning Tips om inställningar

V-ZUG Ltd. Ugn. Combair SEP. Bruksanvisning Tips om inställningar V-ZUG Ltd Ugn Combair SEP Bruksanvisning Tips om inställningar Tips om inställningar Förklaring av symboler C Min. Tim. Driftsätt Ugnstemperatur Förvärm tills ugnstemperaturen har uppnåtts Tid i minuter

Läs mer

COMPETENCE KB9820E. Multi-ång-inbyggnadsugn. Bruks- och monteringsanvisning

COMPETENCE KB9820E. Multi-ång-inbyggnadsugn. Bruks- och monteringsanvisning COMPETENCE KB9820E Multi-ång-inbyggnadsugn Bruks- och monteringsanvisning Bästa kund, läs igenom bruksanvisningen noga och spara den för senare behov. Lämna över bruksanvisningen till en eventuell ny ägare

Läs mer

För din säkerhet SVENSKA. Vägledning till användning av bruksanvisningen. När produkten används. Om installation, rengöring och underhåll

För din säkerhet SVENSKA. Vägledning till användning av bruksanvisningen. När produkten används. Om installation, rengöring och underhåll SVENSKA För din säkerhet Dessa varningar är till för allas säkerhet. Du MÅSTE läsa dem noggrant innan du installerar eller använder produkten. Det är mycket viktigt att bruksanvisningen hålls tillgänglig

Läs mer

bruksanvisning Induktions-Teppan Yaki EHJ36000

bruksanvisning Induktions-Teppan Yaki EHJ36000 bruksanvisning Induktions-Teppan Yaki EHJ36000 We were thinking of you when we made this product electrolux 3 Välkommen till Electrolux värld Tack för att du har valt en förstklassig produkt från Electrolux,

Läs mer

Din manual CONSTRUCTA CH232250 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3543338

Din manual CONSTRUCTA CH232250 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3543338 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information, specifikationer,

Läs mer

Bruksanvisning. Inbyggnadsugn SU6030

Bruksanvisning. Inbyggnadsugn SU6030 Bruksanvisning Inbyggnadsugn SU6030 Innehåll Säkerhetsinformation 2 Säkerhetsföreskrifter _ 3 Produktbeskrivning 5 Innan maskinen används första gången _ 5 Daglig användning 5 Tillvalsfunktioner _ 6 Säkerhetsinformation

Läs mer

MICROMAT KB9810E. Elektrisk inbyggnadsugnen. Bruksanvisning

MICROMAT KB9810E. Elektrisk inbyggnadsugnen. Bruksanvisning MICROMAT KB9810E Elektrisk inbyggnadsugnen Bruksanvisning Bästa kund, läs igenom denna bruksanvisning noga och spara den för senare behov. Lämna över denna bruksanvisning till en eventuell ny ägare av

Läs mer

Inbyggnadsugn. bruksanvisning. föreställ dig möjligheterna

Inbyggnadsugn. bruksanvisning. föreställ dig möjligheterna BF64-RIEN Inbyggnadsugn bruksanvisning föreställ dig möjligheterna Tack för att du har valt att köpa en produkt från Samsung. Registrera din produkt på adressen www.samsung.com/global/register Använda

Läs mer

V-ZUG Ltd. Ugn. Combair XSLP. Bruksanvisning Tips om inställningar, bakautomatik, mörstekning

V-ZUG Ltd. Ugn. Combair XSLP. Bruksanvisning Tips om inställningar, bakautomatik, mörstekning V-ZUG Ltd Ugn Combair XSLP Bruksanvisning Tips om inställningar, bakautomatik, mörstekning Tips om inställningar Förklaring av symboler C A Driftsätt Ugnstemperatur Förvärm tills ugnstemperaturen har uppnåtts

Läs mer

Bruksanvisning. Spis EKC510100W

Bruksanvisning. Spis EKC510100W Bruksanvisning Spis EKC510100W 3 Välkommen till Electrolux värld Tack för att du har valt en förstklassig produkt från Electrolux, vilken vi hoppas skall ge dig mycket nöje i framtiden.electrolux ambition

Läs mer

bruksanvisning Spis EKD60053

bruksanvisning Spis EKD60053 bruksanvisning Spis EKD60053 2 electrolux Electrolux. Thinking of you. Ta del av våra tankegångar på www.electrolux.com Innehåll Säkerhetsinstruktioner 2 Beskrivning av produkten 4 Före första användning

Läs mer

bruksanvisning Elektrisk inbyggnadsugn EOB64340

bruksanvisning Elektrisk inbyggnadsugn EOB64340 bruksanvisning Elektrisk inbyggnadsugn EOB64340 2 electrolux Innehåll Electrolux. Thinking of you. Ta del av våra tankegångar på www.electrolux.com Säkerhetsinformation 2 Produktbeskrivning 4 Daglig användning

Läs mer

V-ZUG Ltd. Ugn. Combair SL och SLP. Bruksanvisning Tips om inställningar, bakautomatik, mörstekning

V-ZUG Ltd. Ugn. Combair SL och SLP. Bruksanvisning Tips om inställningar, bakautomatik, mörstekning V-ZUG Ltd Ugn Combair SL och SLP Bruksanvisning Tips om inställningar, bakautomatik, mörstekning Tips om inställningar Förklaring av symboler C A Driftsätt Ugnstemperatur Förvärm tills ugnstemperaturen

Läs mer

QCE inbyggnadsugnen

QCE inbyggnadsugnen QCE 7408 Bruksanvisning Elektrisk inbyggnadsugnen 2 Bästa kund, Vi vill skapa de bästa produktlösningar som du kan hitta på marknaden idag. Lösningar där du upplever en perfekt balans mellan form och funktion

Läs mer

WS 55/162 WS 55/220 WS 60/144 WS 60/162 WS 60/220 WS 60/283

WS 55/162 WS 55/220 WS 60/144 WS 60/162 WS 60/220 WS 60/283 V-ZUG Ltd Värmelåda WS 55/162 WS 55/220 WS 60/144 WS 60/162 WS 60/220 WS 60/283 Bruksanvisning Tack för att du valt att köpa en av våra produkter. Din ugn uppfyller höga krav och är lätt att använda. Ta

Läs mer

QCE5225. SV Bruksanvisning

QCE5225. SV Bruksanvisning QCE5225 SV Bruksanvisning 2 www.husqvarna-electrolux.se INNEHÅLL 1. SÄKERHETSINFORMATION................................................... 3 2. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER...................................................

Läs mer

Din manual AEG-ELECTROLUX B8110-M http://sv.yourpdfguides.com/dref/603587

Din manual AEG-ELECTROLUX B8110-M http://sv.yourpdfguides.com/dref/603587 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för AEG- ELECTROLUX B8110-M. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer

bruksanvisning Spis EKC60052 / EKC70052

bruksanvisning Spis EKC60052 / EKC70052 bruksanvisning Spis EKC60052 / EKC70052 Välkommen till Electrolux! Du har valt en högklassig produkt från Electrolux som vi lovar kommer att göra livet lite enklare för dig! Du får lite mer tid över till

Läs mer

SÄKERHETSFÖRESKRIFTER

SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Spisfläkt Sunda SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs noga igenom denna bruksoch monteringsanvisning, i synnerhet säkerhetsföreskrifterna, innan du installerar och börjar använda produkten. Spara bruksanvisningen

Läs mer

991.0358.135/126030/2014-11-11 (11639)

991.0358.135/126030/2014-11-11 (11639) Spisfläkt Nova 991.0358.135/126030/2014-11-11 (11639) SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs noga igenom denna bruksoch monteringsanvisning, i synnerhet säkerhetsföreskrifterna, innan du installerar och börjar använda

Läs mer

...... EHP60011 SV INBYGGNADSHÄLL BRUKSANVISNING

...... EHP60011 SV INBYGGNADSHÄLL BRUKSANVISNING EHP60011...... SV INBYGGNADSHÄLL BRUKSANVISNING 2 electrolux INNEHÅLL Electrolux. Thinking of you. Ta del av våra tankegångar på www.electrolux.com Säkerhetsinformation 2 Produktbeskrivning 4 Daglig användning

Läs mer

Bruksanvisning i monteringanvisningar

Bruksanvisning i monteringanvisningar Bruksanvisning i monteringanvisningar EEH 6500.0 EEH6500_0 SW H11 Här hittar du... Läs noggrant igenom denna bruksanvisning innan du börjar använda din häll/ ugn. Här hittar du viktig information beträffande

Läs mer

...... EKS7011BO SV SPIS BRUKSANVISNING

...... EKS7011BO SV SPIS BRUKSANVISNING EKS7011BO...... SV SPIS BRUKSANVISNING 2 www.electrolux.com INNEHÅLL 1. SÄKERHETSINFORMATION................................................ 3 2. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER...............................................

Läs mer

Spiskåpa 392 10. SV...3 Installation...3 Bruksanvisning...7

Spiskåpa 392 10. SV...3 Installation...3 Bruksanvisning...7 Spiskåpa 392 10 SV...3 Installation...3 Bruksanvisning...7 125621/2013-01-07 (1833) INSTALLATION Spiskåpa 392 10 är avsedd för montering infälld i skåp. Spiskåpan är försedd med motordrivet spjäll, halogenlampor

Läs mer

Bruksanvisning. Spis ETH 8080 med varmluftsugn GN1/1. Elektrotermo

Bruksanvisning. Spis ETH 8080 med varmluftsugn GN1/1. Elektrotermo Bruksanvisning Spis ETH 8080 med varmluftsugn GN/ Elektrotermo Användningsområde Spisen är avsedd för beredning av mat. Uppackning Emballaget avlägsnas och skyddsplasten tas bort. De rostfria ytorna torkas

Läs mer

Kolfilterfläkt Trinda ECe

Kolfilterfläkt Trinda ECe Kolfilterfläkt Trinda ECe SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs noga igenom denna bruksoch monteringsanvisning, i synnerhet säkerhetsföreskrifterna, innan du installerar och börjar använda produkten. Spara bruksanvisningen

Läs mer

Spiskåpa SE...3 Säkerhetsföreskrifter...3 Installation...4 Bruksanvisning...7

Spiskåpa SE...3 Säkerhetsföreskrifter...3 Installation...4 Bruksanvisning...7 Spiskåpa 394 12 SE...3 Säkerhetsföreskrifter...3 Installation...4 Bruksanvisning...7 991.0292.876/125675/2013-10-23 (5406) SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs noga igenom denna bruksoch monteringsanvisning, i synnerhet

Läs mer

QSG6020 Bruksanvisning Elektrisk spis

QSG6020 Bruksanvisning Elektrisk spis QSG6020 Bruksanvisning Elektrisk spis 2 Bästa kund, Vi vill skapa de bästa produktlösningar som du kan hitta på marknaden idag. Lösningar där du upplever en perfekt balans mellan form och funktion och

Läs mer

QSG6225. Bruksanvisning

QSG6225. Bruksanvisning QSG6225 Bruksanvisning Spis 2 Innehåll Tack för att du valt en kvalitetsprodukt från Electrolux. För att säkerställa bästa prestanda hos produkten ber vi dig att noga läsa igenom denna bruksanvisning.

Läs mer

bruksanvisning Multi-ång-inbyggnadsugn EOK96030

bruksanvisning Multi-ång-inbyggnadsugn EOK96030 bruksanvisning Multi-ång-inbyggnadsugn EOK963 We were thinking of you when we made this product electrolux 3 Välkommen till Electrolux värld Tack för att du har valt en förstklassig produkt från Electrolux,

Läs mer

Viktigt! Läs hela bruksanvisningen innan Du börjar använda spisen. Då lär Du Dig använda och sköta den rätt från början

Viktigt! Läs hela bruksanvisningen innan Du börjar använda spisen. Då lär Du Dig använda och sköta den rätt från början Viktigt! Läs hela bruksanvisningen innan Du börjar använda spisen. Då lär Du Dig använda och sköta den rätt från början Läs hela bruksanvisningen innan Du börjar använda spisen. Då lär Du Dig använda och

Läs mer

Din manual ZANUSSI ZKT 623LBV ZANUSSI http://sv.yourpdfguides.com/dref/668210

Din manual ZANUSSI ZKT 623LBV ZANUSSI http://sv.yourpdfguides.com/dref/668210 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för ZANUSSI ZKT 623LBV ZANUSSI. Du hittar svar på alla dina frågor i ZANUSSI ZKT 623LBV

Läs mer

Bruksanvisning. Kyl-/frysskåp ERB40250W8 ERB35250W8 ERB35253W8

Bruksanvisning. Kyl-/frysskåp ERB40250W8 ERB35250W8 ERB35253W8 Bruksanvisning Kyl-/frysskåp ERB40250W8 ERB35250W8 ERB35253W8 We were thinking of you when we made this product 8184173-00/6 092007 Välkommen till Electrolux värld Tack för att du har valt en förstklassig

Läs mer

Spiskåpa /b. SV Bruksanvisning

Spiskåpa /b. SV Bruksanvisning Spiskåpa 382 10/b SV Bruksanvisning Säkerhetsföreskrifter... 3 Installation... 4 Injustering av luftflöden... 6 Användning... 7 Service och garanti... 8 /126205/2016-04-05 (20464) SÄKERHETSFÖRESKRIFTER

Läs mer

spis BRUKSANVISNING EKE 5100 821 05 01-02

spis BRUKSANVISNING EKE 5100 821 05 01-02 spis BRUKSANVISNING EKE 5100 821 05 01-02 S Innehåll Innehåll Säkerhet... 3 Spisen... 4 Uppackning... 4 Tillbehören... 4 Säkerhetsutrustningen... 5 Tippskyddet... 5 Kastrullskyddet... 5 Luckspärren...

Läs mer

Välj rätt spis, häll och ugn

Välj rätt spis, häll och ugn Välj rätt spis, häll och ugn 1 Som alternativ till en hel spis kan du välja att köpa häll och ugn separat. Du kan då placera ugnen i en bekväm arbetshöjd. Spishällen kan antingen bestå av enskilda gjutjärnsplattor

Läs mer

1 / 8 SUNDA ALLIANCE 2 / 8 S INSTALLATION Spisfläkt Sunda Alliance är avsedd för montering under, infälld eller mellan skåp. Fläkten har transformator för reglering av centralfläkt samt möjligheter till

Läs mer

Din manual HUSQVARNA QSG7135X 400V http://sv.yourpdfguides.com/dref/836390

Din manual HUSQVARNA QSG7135X 400V http://sv.yourpdfguides.com/dref/836390 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information, specifikationer,

Läs mer

Din manual HUSQVARNA QCK6438X http://sv.yourpdfguides.com/dref/836504

Din manual HUSQVARNA QCK6438X http://sv.yourpdfguides.com/dref/836504 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information, specifikationer,

Läs mer

Spiskåpa SV Bruksanvisning

Spiskåpa SV Bruksanvisning Spiskåpa 382 16 SV Bruksanvisning Säkerhetsföreskrifter... 3 Installation... 4 Injustering av luftflöden... 6 Användning... 7 Service och garanti... 8 /126206/2016-04-05 (20473) SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs

Läs mer

Din manual HUSQVARNA QSG7135W 230V http://sv.yourpdfguides.com/dref/836382

Din manual HUSQVARNA QSG7135W 230V http://sv.yourpdfguides.com/dref/836382 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information, specifikationer,

Läs mer

BRUKSANVISNING. i monteringanvisningar EEH 6100.0

BRUKSANVISNING. i monteringanvisningar EEH 6100.0 BRUKSANVISNING i monteringanvisningar EEH 6100.0 Läs noggrant igenom denna bruksanvisning. Den innehåller viktig information beträffande säkerhet, montering, användning och skötsel av apparaten. Apparaten

Läs mer

SP 52 E / SP 54 E, SP 52 ES / SP 54 ES SP 552 E / SP 554 E, SP 62 E / SP 64 E SP 72 E / SP 74 E, SP 64 ET, SP 74 ET. Bäste Cylindakund!

SP 52 E / SP 54 E, SP 52 ES / SP 54 ES SP 552 E / SP 554 E, SP 62 E / SP 64 E SP 72 E / SP 74 E, SP 64 ET, SP 74 ET. Bäste Cylindakund! SP 52 E / SP 54 E, SP 52 ES / SP 54 ES SP 552 E / SP 554 E, SP 62 E / SP 64 E SP 72 E / SP 74 E, SP 64 ET, SP 74 ET Bäste Cylindakund! Tack för att du valt Cylinda. För att få största möjliga nytta av

Läs mer

bruksanvisning käyttöohje bruksanvisning brugsanvisning

bruksanvisning käyttöohje bruksanvisning brugsanvisning bruksanvisning käyttöohje bruksanvisning brugsanvisning kyl-/frysskåp jää-/pakastinkaappi kjøle-fryseskap køle-frseskab ERF32400W, ERF32400X, ERF37400W, ERF37400X We were thinking o f y ou when we made

Läs mer

Din manual SIEMENS HB330580 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3570589

Din manual SIEMENS HB330580 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3570589 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för SIEMENS HB330580. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer

EPM4040AOX... SV KONTROLLPANELEN BRUKSANVISNING

EPM4040AOX... SV KONTROLLPANELEN BRUKSANVISNING EPM4040AOX...... SV KONTROLLPANELEN BRUKSANVISNING 2 www.electrolux.com INNEHÅLL 1. SÄKERHETSINFORMATION................................................ 3 2. PRODUKTBESKRIVNING..................................................

Läs mer

GRANDE. GRANDE elgrill MONTERINGS - OCH BRUKSANVISNING

GRANDE. GRANDE elgrill MONTERINGS - OCH BRUKSANVISNING GRANDE GRANDE elgrill MONTERINGS - OCH BRUKSANVISNING LÄS ALLA ANVISNINGAR NOGGRANT, ÄVEN OM DU TROR ATT DU ÄR BEKANT MED DEN ELEKTRISKA GRILLEN OCH HUR DU SKA ANVÄNDA DEN. SÄKERHETSINFORMATION! VIKTIGA

Läs mer

Din manual HUSQVARNA QC9511PX

Din manual HUSQVARNA QC9511PX Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för HUSQVARNA QC9511PX. Du hittar svar på alla dina frågor i HUSQVARNA QC9511PX instruktionsbok

Läs mer

Spiskåpa 392 12. SV Bruksanvisning

Spiskåpa 392 12. SV Bruksanvisning Spiskåpa 392 12 SV Bruksanvisning Säkerhetsföreskrifter... 3 Installation... 4 injustering av luftflöden... 7 Användning... 9 Service och garanti... 10 991.0314.284/125788/2013-11-15 (6005) SÄKERHETSFÖRESKRIFTER

Läs mer

S 772 E / S 774 E S 762 E / S 764 E / S 764 EST S 7552 E / S 7554 E / S 752 E / S 754 E

S 772 E / S 774 E S 762 E / S 764 E / S 764 EST S 7552 E / S 7554 E / S 752 E / S 754 E S 772 E / S 774 E S 762 E / S 764 E / S 764 EST S 7552 E / S 7554 E / S 752 E / S 754 E Bäste Cylindakund! Tack för att du valt Cylinda. För att få största möjliga nytta av din nya spis rekommenderar vi

Läs mer

Din manual CONSTRUCTA CH

Din manual CONSTRUCTA CH Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information, specifikationer,

Läs mer

Spisfläkt 725 Trinda

Spisfläkt 725 Trinda Spisfläkt 725 Trinda 991.0384.575/126156/2016-05-12 (20890) SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs noga igenom denna bruksoch monteringsanvisning, i synnerhet säkerhetsföreskrifterna, innan du installerar och börjar

Läs mer

BRUKSANVISNING KC 960.30. i monteringanvisningar 07 23 09 E 8

BRUKSANVISNING KC 960.30. i monteringanvisningar 07 23 09 E 8 BRUKSANVISNING i monteringanvisningar KC 960.30 07 23 09 E 8 För din information Läs noggrant igenom denna bruksanvisning. Den innehåller viktig information beträffande säkerhet, montering, användning

Läs mer

Bruks- och monteringsanvisning

Bruks- och monteringsanvisning Bruks- och monteringsanvisning Inbyggnadsugn H 402 B, H 4202 B, H 42 B, H 422 B sv-se Bruksanvisningen ska ovillkorligen läsas innan produkten installeras och tas i bruk. Därmed undviker man olyckor och

Läs mer

Din manual SMEG CX66EMS5 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3534046

Din manual SMEG CX66EMS5 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3534046 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för SMEG CX66EMS5. Du hittar svar på alla dina frågor i SMEG CX66EMS5 instruktionsbok (information,

Läs mer

QCE5445. SV Bruksanvisning

QCE5445. SV Bruksanvisning QCE5445 SV Bruksanvisning 2 www.husqvarna-electrolux.se INNEHÅLL 1. SÄKERHETSINFORMATION................................................... 3 2. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER...................................................

Läs mer

bruksanvisning Spis EKD60405

bruksanvisning Spis EKD60405 bruksanvisning Spis EKD60405 We were thinking of you when we made this product electrolux 3 Välkommen till Electrolux värld Tack för att du har valt en förstklassig produkt från Electrolux, vilken vi hoppas

Läs mer

Din manual AEG-ELECTROLUX FM4360GAN http://sv.yourpdfguides.com/dref/609213

Din manual AEG-ELECTROLUX FM4360GAN http://sv.yourpdfguides.com/dref/609213 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för AEG- ELECTROLUX FM4360GAN. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer

BEDIENUNGSANWEISUNG PGW 40. mit Montageanweisungen

BEDIENUNGSANWEISUNG PGW 40. mit Montageanweisungen BEDIENUNGSANWEISUNG mit Montageanweisungen Instructions for use and installation instructions Instructions d utilisation et avis de montage Gebruiksaanwijzing en montagehandleiding Istruzioni di l uso

Läs mer

Din manual AEG-ELECTROLUX 61200M-WNAD4

Din manual AEG-ELECTROLUX 61200M-WNAD4 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för AEG- ELECTROLUX 61200M-WNAD4. Du hittar svar på alla dina frågor i AEG-ELECTROLUX 61200M-WNAD4

Läs mer

QSG6133. Bruksanvisning

QSG6133. Bruksanvisning QSG6133 Bruksanvisning Spis 2 Innehåll Tack för att du valt en kvalitetsprodukt från Electrolux. För att säkerställa bästa prestanda hos produkten ber vi dig att noga läsa igenom denna bruksanvisning.

Läs mer

Gasolspis CHEF. Monterings- och bruksanvisning

Gasolspis CHEF. Monterings- och bruksanvisning Gasolspis CHEF Monterings- och bruksanvisning Chef 50 x 60 Art.nr 340026 Chef 50 x 60 Art.nr 340028 Chef 60 x 60 Art.nr 340066 Chef 60 x 60 Art.nr 340068 Kära kund, Gratulerar till valet av denna spis

Läs mer

bruksanvisning käyttöohje bruksanvisning brugsanvisning

bruksanvisning käyttöohje bruksanvisning brugsanvisning bruksanvisning käyttöohje bruksanvisning brugsanvisning frysskåp pakastin fryseskap fryseskab EUFG29800W, EUFG29800X Välkommen till Electrolux värld Tack för att du har valt en förstklassig produkt från

Läs mer

Läs hela bruksanvisningen innan Du börjar använda spisen. Då lär Du Dig använda och sköta den rätt från början!

Läs hela bruksanvisningen innan Du börjar använda spisen. Då lär Du Dig använda och sköta den rätt från början! Läs hela bruksanvisningen innan Du börjar använda spisen. Då lär Du Dig använda och sköta den rätt från början! Innehållsförteckning sid Innan Du använder spisen första gången... Fakta om plattor...5 Ugnen

Läs mer

BP5003021. SV Bruksanvisning

BP5003021. SV Bruksanvisning BP5003021 SV Bruksanvisning 2 www.aeg.com INNEHÅLL 1. SÄKERHETSINFORMATION................................................... 3 2. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER...................................................

Läs mer

Spiskåpa 490 12. SV Bruksanvisning

Spiskåpa 490 12. SV Bruksanvisning Spiskåpa 490 12 SV Bruksanvisning Säkerhetsföreskrifter... 3 Installation... 4 Injustering av luftflöden... 6 Användning... 8 Service och garanti... 9 /125895/2014-06-09 (9511) SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs

Läs mer

QSG6133. SV Bruksanvisning

QSG6133. SV Bruksanvisning QSG6133 SV Bruksanvisning 2 www.husqvarna-electrolux.se INNEHÅLL 1. SÄKERHETSINFORMATION................................................... 3 2. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER...................................................

Läs mer

Din manual HUSQVARNA QSGTE7110X 400V http://sv.yourpdfguides.com/dref/836012

Din manual HUSQVARNA QSGTE7110X 400V http://sv.yourpdfguides.com/dref/836012 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information, specifikationer,

Läs mer

Bruksanvisning i monteringanvisningar

Bruksanvisning i monteringanvisningar Bruksanvisning i monteringanvisningar EEH 6300.0 EEH6300_0 SW H51 Här hittar du... Innehåll Läs noggrant igenom denna bruksanvisning innan du börjar använda din häll/ ugn. Här hittar du viktig information

Läs mer

Din manual SIEMENS HL53029NN http://sv.yourpdfguides.com/dref/3567995

Din manual SIEMENS HL53029NN http://sv.yourpdfguides.com/dref/3567995 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för SIEMENS HL53029NN. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer

BRUKSANVISNING WD 142 WD 150

BRUKSANVISNING WD 142 WD 150 BRUKSANVISNING WD 142 WD 150 VIKTIG INFORMATION INSTALLATION AV PRODUKTEN PRODUKTEN får endast användas när den har byggts in (monterats) korrekt. FÖLJ BIFOGADE separata monteringsanvisningar för att installera

Läs mer

Din manual DELONGHI EO 1837

Din manual DELONGHI EO 1837 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för DELONGHI EO 1837. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer

Din manual SIEMENS HE

Din manual SIEMENS HE Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för SIEMENS HE100420. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer

EKS50150OW SV SPIS BRUKSANVISNING

EKS50150OW SV SPIS BRUKSANVISNING EKS50150OW SV SPIS BRUKSANVISNING 2 www.electrolux.com INNEHÅLL 1. SÄKERHETSINFORMATION...3 2. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER... 4 3. PRODUKTBESKRIVNING... 7 4. INNAN MASKINEN ANVÄNDS FÖRSTA GÅNGEN... 8 5. HÄLL

Läs mer