1. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "1. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat."

Transkript

1 Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Fredagen den 4 februari 2011 Plats: Kommunhuset, Kungsör. Närvarande:, AnneMarie Andersson, Lena Montgomery, Carola Rydberg,, Stefan Andersson, Jörgen Hedberg, Alf Uddberg, Olle Karlsson, Lennart Hansson, Yvonne Oward, Rolf Persson, Karin Svensson. Adjungerade Birgit Andersson,, Emma Dahlin samt Hans Westin och Kerstin Landin från valberedningen. 1. Mötets öppnande hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. 2. Val av sekreterare Till sekreterare vid sammanträdet väljs. 3. Val av justerare för mötet väljs att justera dagens protokoll. 4. Fastställande av dagordning Dagordning fastställs med följande tillägg: 12.Övriga frågor a) Valberedningen 5. Rapporter a) Verksamhets- och ekonomirapport Den 14 december deltog Birgit i lunchmöte med referensgruppen för SISU Sörmlandsidrottens projekt En förening i varje by fotboll för alla. På kvällen den 14 december genomfördes en informationskväll i Sundbyholm i projektet Samordning av transporter på landsbygden. Mötet var välbesökt och det blev en bra dialog med invånarna där. Inbjuden som gästföreläsare var Mats Börjesson, som varit med i olika liknande projekt som genomförts i landet. Medverkade gjorde också Sundbyholmsstråket och Eskilstuna kommun. Birgit och Emma träffade den 17 december Lars Lindgren, Flens AU-Centrum, som ville diskutera en projektidé. Den 12 januari var Birgit med på möte med referensgruppen för Kunskapsprojekt Södermanland. Projektet planerar att genomföra en stor nätverksaktivitet för projekt inom Landsbygdsprogrammet i länet under april, och planering för det pågår i gruppen. Projektet ska sedan avslutas vid halvårsskiftet. Dessvärre kommer projektledaren att sluta i förtid, så det finns en osäkerhet kring projektets fortsatta aktiviteter.

2 Den 13 januari träffades styrgruppen för Transportprojektet, med tillskott av Sune Åberg från Sundbyholmsstråket. En första sammanställning av enkäten gicks igenom och planering för projektets fortsättning och avslutning. Den 13 januari på kvällen träffade Birgit Kungsörs Brukshundklubb för att diskutera deras Etapp 2 av projekt HundArena. De har nästan slutfört etapp 1 och kommer inom kort att lämna slutredovisning för det samt en ny ansökan för etapp 2. Ingrid och Birgit var den 17 januari till Arboga för att berätta för Leader Västra Mälardalen om hur vi arbetar och hur vi får engagemang för verksamheten i LAG-gruppen. Arbetet med bokslut och årsrapport har påbörjats. Vi träffar vår revisor från Ernst & Young den 28 februari för genomgång, och sedan samtliga tre revisorerna den 21 mars. Års-rapport och bokslut kommer att finnas klart till Arbetsutskottets möte den 30 mars. Emma deltog på Jordbruksverkets grundutbildning för Leader Steg 1 den januari. Ekonomi: Birgit och Cissi deltar den 16 februari i Jordbruksverkets utbildning i Samverkansåtgärden, som hålls via videolänk på sex olika platser i landet. Vi kommer att vara med i Örebro i Länsstyrelsens lokaler där. Handläggningen av utbetalningar på Länsstyrelsen ligger fortfarende efter. Vi har för närvarande 27 ansökningar från vårt Leaderområde som väntar på granskning. Av dessa är 10 stycken ansökningar på LAG-ägda projekt och resterande 17 är externa projekt. Vi har under tiden projektägarna väntar på beslut och utbetalning förskotterat Projektstöd samt upprättat en överlåtelsehandling som gör att Jordbruksverket betalar ut den förskotterade summan direkt till oss när utbetalning görs. Handläggningen av beslut för nya projekt fungerar tillfredsställande. Vi väntar f.n. Endast beslut för Upplevelserundan, som nyligen skickats in. En omorganisation på Länsstyrelsen gör att leaderhandläggningen i Södermanland från och med den 1 april 2011 övergår till Landsbygdsenheten. Marianne Skantz slutar att att arbeta med leader men Tove Lund som idag granskar utbetalningarna kommer att vara kvar. Ekonomirapporter som lämnats skrifligen före mötet gicks igenom, bilägges protokollet. b) Rapport från kontaktpersonerna Lena Montgomery rapporterar att hon ännu ej haft kontakt med projektet 2010-I-067 Malmköpings torghandel, men tar kontakt och lämnar rapport vid nästa LAG-möte. Birgit rapporterar att projektet 2008-I-018 Årdala Akademin Kulturcentrum i glesbygd har bestämt sig för att avluta projektet i förtid. Budgeten behöver omfördelas då finansieringen ser annorlunda ut nu än när beslutet fattades. c) Projektidéer på gång Projektidéer som är på gång gicks igenom. 6. Projektbeslut LAG fattade beslut om 5 (fem) ansökningar om projektstöd inom Leader varav 2 (två) av dessa är beslut om omprövning. Beslut i varje enskilt ärende enligt nedan.

3 a) 2009-I-032 Djupkarta över sjöarna Klämmingen och Frösjön - omprövning av projekttiden Djupkarta över sjöarna Klämmingen och Frösjön Diarienummer: 2009-I-032 Journalnummer: Projektägare: Gnesta ortens fiskevårdsområdesförening Kontaktpersoner: Johan Askeljung, tel , Projektperiod: , Leaderprojekt inom axel 2 Bevara och utveckla ett attraktivt landskap och en levande landsbygd och stimulera omställningen till en resurseffektiv och hållbar produktion Projektets budget: LAG-potten, Gnesta: Privat/ideell: kronor kronor kronor kronor Projektbeskrivning: Gnestaortens fiskevårdsområdesförening ansöker om utökad projekttid t.o.m för att få möjlighet att få in och betala samtliga fakturor som rör projektet. LAG beslutar att tillstyrka ansökan om utökad projekttid t.o.m för projektet 2009-I-032 Djupkarta över sjöarna Klämmingen och Frösjön. Beslutsmotivering: Det är viktigt för projektets genomförande och resultat att den största aktiviteten/utgiftsposten, som utgörs av mätning och kartframställning från företaget Myrica AB, kan slutföras och betalas inom projekttiden. Kontaktperson från LAG: Bertil Karlsson och Olle Karlsson. Stödet har lämnats enligt kommissionens förordning (EG) nr 1998/2006 om tillämpningen av artiklarna 87 och 88 i EG-fördraget för stöd av mindre betydelse.

4 b) 2010-I-077 Samordning av transporter på landsbygden Samordning av transporter på landsbygden Diarienummer: 2010-I-077 Journalnummer: Projektägare: Leader Inlandet Kontaktpersoner: Birgit Andersson, tel , Projektperiod: , Leaderprojekt inom axel 3 Främja ökad diversifiering av landsbygdens näringsliv, i syfte att främja sysselsättning, högre livskvalitet för dem som bor på landsbygden samt ett hållbart nyttjande av landsbygdens samlade resurser Projektets budget: LAG-potten Övrig offentlig: kronor 0 kronor kronor kronor Projektbeskrivning: Projektet ansöker om utökad projekttid t.o.m med motiveringen att projektstarten fördröjdes, det tog längre tid än planerat att arbeta med enkäten, och nu behövs tid att sammanställa svaren samt att genomföra en träff för att presentera resultaten för invånarna i Sundbyholmsområdet. Emma Dahlins anställning i projektet förlängs t.o.m Ingen omprövning av budget behövs. LAG beslutar att tillstyrka ansökan om utökad projekttid t.o.m Beslutsmotivering: Det är värdefullt för projektet att det finns tid att göra en bra sammanställning och att invånare i området ges information så att studiens resultat kan tillvaratas. Kontaktperson från LAG: och Stefan Andersson. Stödet har lämnats enligt kommissionens förordning (EG) nr 1998/2006 om tillämpningen av artiklarna 87 och 88 i EG-fördraget för stöd av mindre betydelse.

5 c) 2010-I-080 Klimatsmart kretslopp med biogastillverkning i Gnesta kommun Klimatsmart kretslopp med biogastillverkning i Gnesta kommun Diarienummer: 2010-I-080 Journalnummer: Projektägare: Energiodlarna Kontaktperson: Sören Pettersson tel , Projektperiod: , Leaderprojekt inom axel 2 Bevara och utveckla ett attraktivt landskap och en levande landsbygd och stimulera omställningen till en resurseffektiv och hållbar produktion Projektets beslutade budget: kronor LAG-potten/Gnesta: kronor Privat/ideell: kronor kronor Projektbeskrivning: Föreningen Energiodlarna söker stöd för att undersöka möjligheterna att bygga en biogasanläggning i Gnesta kommun för att ta tillvara energin i slam, stallgödsel och biobränsle odlat på åkermark. Biogasen kommer att driva en motor som ger elektrisk energi och värme till bostäder och offentliga lokaler i närområdet. Tanken är att hela processen med odlingen och omhändertagande av slam och gödsel kommer att ske på energiriktigt och klimatsmart sätt. Biogasanläggningen och arbeten i med slam kommer att generera flera arbetstillfällen på landsbygden. LAG beslutar att tillstyrka projektet 2010-I-080 Klimatsmart kretslopp med biogastillverkning i Gnesta kommun inom Åtgärd 412. Beslutsmotivering: Projektet är innovativt och syftar till att förbättra miljön i Leader Inlandets område samt att det i förlängningen kan bidra till fler arbetstillfällen. Kontaktperson: Olle Karlsson Villkor: LAG uppmanar projektet att vara restriktiva när det gäller kostnader för personer utanför leaderområdet, så att nyttan av de kostnader som uppstår tillfaller Leader Inlandets område. LAG vill också framhålla vikten av att verka för att engagera fler aktörer inom Leader Inlandets område, med målsättning att en majoritet av de medverkande i projektet bor eller är verksamma inom området. Stödet har lämnats enligt kommissionens förordning (EG) nr 1998/2006 om tillämpningen av artiklarna 87 och 88 i EG-fördraget för stöd av mindre betydelse.

6 d) 2011-I-083 Flytbrygga Hagskär Flytbrygga Hagskär Diarienummer: 2011-I-083 Journalnummer: Projektägare: Stallarholmens Båtklubb Kontaktperson: Bosse Lindholm, tel , Projektperiod: Projektets beslutade budget: kronor LAG-potten/Strängnäs: kronor Privat/ideell: kronor kronor Projektbeskrivning: Stallarholmens Båtklubb söker stöd för att anlägga en flytbrygga för gästande svenska och utländska båtar som besöker deras holme, belägen vid leden mot Mariefred, Strängnäs och Eskilstuna. Nuvarande bryggor räcker ej till för alla besökande båtar. Klubben kommer även att erbjuda ytterligare en klubb att utnyttja klubbholmen som uthamn. För gästande båtar tar klubben ut en mindre avgift som är frivillig. Nya kommande regler för båttrafik medför att behovet att utnyttja hamnens toalett avsevärt ökar. LAG beslutar att avslå projektet 2011-I-083 Flytbrygga Hagskär. Beslutsmotivering: Det är svårt att se hur projektet bidrar till att främja utvecklingen av området då det innebär en ren investerings-åtgärd. Projektet uppfyller inte leaderkriterierna, det är inte innovativt eller nytänkande. Projektet uppfyller inte heller kravet på privat/ideell insats, som ska utgöra 30% av projektets totala budget.

7 e) 2011-I-084 Vision 50m skjutbana i Strängnäs kommun Vision 50m skjutbana i Strängnäs kommun Diarienummer: 2011-I-084 Journalnummer: Projektägare: Mariefred-Kärnbo skytteförening Kontaktperson: Mikael Brunell, ; Jan Nilsson, Projektperiod: , Leaderprojekt inom axel 3 Främja ökad diversifiering av landsbygdens näringsliv, i syfte att främja sysselsättning, högre livskvalitet för dem som bor på landsbygden samt ett hållbart nyttjande av landsbygdens samlade resurser Projektets beslutade budget: kronor LAG-potten/Strängnäs: kronor Privat faktisk: kronor Privat/ideell resurs: kronor kronor Projektbeskrivning: Mariefred-Kärnbo skytteförening söker stöd för att utveckla skyttebanan så att den kan användas även vintertid samt öka möjligheterna att att ge ungdomar tillgång till en modern 50 meters skjutbana. Målgruppen är alla skyttar från ca 10 år och uppåt, inklusive personer med funktionsnedsättning. LAG beslutar att tillstyrka projektet 2011-I-084 Vision 50m skjutbana i Strängnäs kommun. Beslutsmotivering: Projektet bidrar till att utveckla skyttesporten inom området och ökad integration genom att öppna möjligheterna för fler unga och handikappade att utöva skytte. Kontaktperson: Yvonne Oward Stödet har lämnats enligt kommissionens förordning (EG) nr 1998/2006 om tillämpningen av artiklarna 87 och 88 i EG-fördraget för stöd av mindre betydelse.

8 7. Matmässa En idé framfördes om ett LAG-ägt projekt, med anknytning till Matlandet Sverige. Tanken är att vi, ev tillsammans med någon samarbetspart anordnar en matmässa där lokala producenter får möjlighet att visa upp sin verksamhet och sina produkter. Möjligen går det att söka Matlandetpengar från Länsstyrelsen. LAG utser Lena Montgomery, Olle Karlsson, Agneta Pettersson, och Birgit att utgöra en arbetsgrupp som ser över olika möjligheter och tar fram en projektplan. 8. Grön Omsorg Ingrid berättade på AU-mötet om projektet Grön Omsorg. Ett samarbetsprojekt mellan fyra Leaderområden, som handlade om att utbilda lantbruksföretagare i att ta emot personer med olika funktionsstörningar som ett led i rehabilitering inom ramen för LSS. Projektet, som genomfördes av LRF, fick utmärkelsen Årets Ullbagge för bästa Leaderprojekt. Det har sedan lett vidare till att några gårdar startat upp verksamhet kring att erbjuda människor med olika problem en meningsfull sysselsättning på gården. Ingrid uppdrogs av AU att ta kontakt med LRF för att höra om intresse finns att genomföra ett liknande projekt i vårt område/region. Ingrid har meddelat via e-post att hon har haft telefonkontakt med Jenny S på LRF, som berättade att det pågår en kurs nu i Katrineholm med stort intresse. Jenny S framför en idé att vi tillsammans gör någon form av inspirationsmöte. LAG beslutar att frågan lyfts igen vid LAG-mötet den 10 mars. 9. Leaderträff i Storsjöbygd Den 31 mars 1 april anordnas Leaderträff i Östersund. Bestämdes att förutom personalen deltar Lena M, Yvonne och Niklas. 10. Inval av nya medlemmar Ansökan om medlemskap har kommit från Oskar Fredriksson, Gnesta. LAG beslutar att tillstyrka medlemskap för Oskar Fredriksson 11. Nästa möte Nästa AU-möte är den 24 februari. Utöver ordinarie ledamöter deltar Stefan, Alf och Yvonne. Nästa LAG-möte är den 10 mars i Strängnäs, förslagsvis vid Arsenalen. Det planerade AU-mötet den 30 mars flyttas på grund av Leaderträffen till den 28 mars. Utöver ordinarie ledamöter deltar Bertil, Lena M och AnneMarie. 12.Övriga frågor a) Valberedningen Valberedningen ställer frågan om de ledamöter vars mandatperiod går ut 2011 önskar ställa upp för omval. De som närvarar på dagens möte svarar ja. Lena R har meddelat att hon förmodligen avgår och förslag på ersättare finns. Rolf föreslår Marianne Andersson som valberedare från Strängnäs kommun. 13.Avslutning tackade för visat intresse och avslutade mötet.

14. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat.

14. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Fredagen den 10 mars 2011 Plats: Arsenalen, Strängnäs. Närvarande:, Ingrid Dorsander Andersson, Agneta Pettersson, AnneMarie Andersson,, Carola

Läs mer

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Måndagen den 8 december 2008 kl. 9.00-13.00 Plats: Kommunhuset, Strängnäs Närvarande: Niklas Witt, Ingrid Dorsander Andersson, Bibbi Molander,

Läs mer

94. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat.

94. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Torsdagen den 15 december 2011 Plats: Sörby Herrgård, Kungsör Närvarande:, Ingrid Dorsander Andersson, Karin Svensson, AnneMarie Andersson, Agneta

Läs mer

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet. Tid: Måndagen den 16 juni 2009 kl. 9.00-12.00 Plats: Leader Inlandets kansli, Eskilstuna

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet. Tid: Måndagen den 16 juni 2009 kl. 9.00-12.00 Plats: Leader Inlandets kansli, Eskilstuna Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Måndagen den 16 juni 2009 kl. 9.00-12.00 Plats: Leader Inlandets kansli, Eskilstuna Närvarande: Niklas Witt, Ingrid Dorsander Andersson, Agneta

Läs mer

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Onsdagen den 2 september 2009 kl. 8.30-12.00 Plats: Solbacka Sport & Konferens, Gnesta Närvarande:, Ingrid Dorsander Andersson, Agneta Pettersson,

Läs mer

25. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat.

25. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Fredagen den 13 april, 2011 Plats: Frustuna Prästgård,Gnesta. Närvarande:, Ingrid Dorsander Andersson,, AnneMarie Andersson, Lena Montgomery, Bibbi

Läs mer

48. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat.

48. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Torsdagen den 6 september 2012 Plats: Follökna, Malmköping Närvarande:, Ingrid Dorsander Andersson, Bibbi Molander,, Olle Karlsson, Bertil Karlsson,

Läs mer

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Onsdagen den 13 oktober 2009 Plats: Solö Fogdön, Strängnäs Närvarande:, Ingrid Dorsander Andersson, Agneta Pettersson, Lennart Hansson, Lena Ramdani,

Läs mer

96. Föregående protokoll LAG beslutar att lägga föregående protokoll från LAG-mötet den 7 november 2017 till handlingarna.

96. Föregående protokoll LAG beslutar att lägga föregående protokoll från LAG-mötet den 7 november 2017 till handlingarna. Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 7 december 2017 Tid: Torsdagen den 7 december kl, 09.00-16.00 Plats: Gripsholms värdshus, Strängnäs kommun Närvarande: Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal Bam Björling

Läs mer

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Fredagen den 4 december 2009 Plats: Vidbynäs Slott, Nykvarn Närvarande:, Ingrid Dorsander Andersson, Lena Ramdani,, Olle Karlsson, Alf Persson,

Läs mer

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet. Tid: Fredagen den 10 september 2010 Plats: Munktell Science Park, Eskilstuna.

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet. Tid: Fredagen den 10 september 2010 Plats: Munktell Science Park, Eskilstuna. Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Fredagen den 10 september 2010 Plats: Munktell Science Park, Eskilstuna. Närvarande:, Carola Rydberg, Lena Montgomery, Bibbi Molander, Jörgen Hedberg,

Läs mer

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet. Tid: Måndagen den 16 mars 2009 kl. 9.00-12.00 Plats: Kommunhuset, Flen

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet. Tid: Måndagen den 16 mars 2009 kl. 9.00-12.00 Plats: Kommunhuset, Flen Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Måndagen den 16 mars 2009 kl. 9.00-12.00 Plats: Kommunhuset, Flen Närvarande: Niklas Witt, Ingrid Dorsander Andersson, Lena Ramdani, Yvonne Oward,

Läs mer

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet. Tid: Fredagen den 26 maj, 2011 Plats: Årdala Hembygdsgård, Flen.

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet. Tid: Fredagen den 26 maj, 2011 Plats: Årdala Hembygdsgård, Flen. Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Fredagen den 26 maj, 2011 Plats: Årdala Hembygdsgård, Flen. Närvarande:, Ingrid Dorsander Andersson, AnneMarie Andersson, Lena Montgomery, Carola

Läs mer

59. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat.

59. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Fredagen den 31 augusti 2011 Plats: Stora Sundby GoIF, Alberga, Eskilstuna Närvarande: Niklas Witt, Ingrid Dorsander Andersson, AnneMarie Andersson,

Läs mer

Trekom Leader, ideell förening. Föreningsstämma 2014-03-13

Trekom Leader, ideell förening. Föreningsstämma 2014-03-13 Trekom Leader, ideell förening Föreningsstämma 2014-03-13 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Föreningens styrelse, som även är beslutsgrupp för leaderområdet Trekom Leader, har följande sammansättning: Roland

Läs mer

Leader. Inlandet. ÅrsRapport 2015. En livskraftig landsbygd främjar allas livskvalitet och hållbar utveckling

Leader. Inlandet. ÅrsRapport 2015. En livskraftig landsbygd främjar allas livskvalitet och hållbar utveckling Leader Inlandet ÅrsRapport 2015 En livskraftig landsbygd främjar allas livskvalitet och hållbar utveckling Leader Inlandet ideell förening, org,nr 802440-0650 Årsberättelse för räkenskapsåret 2015-01-01

Läs mer

47. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat.

47. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Tisdag den 17 september 2013 Plats: Sörby Herrgård, Kungsör Närvarande: Niklas Witt, Ingrid Dorsander Andersson, Karin Svensson, Bibbi Molander,

Läs mer

58. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat.

58. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Torsdag den 24 oktober 2013 Plats: Säftaholms Slott, Vingåker Närvarande:, Ingrid Dorsander Andersson, Agneta Pettersson, Raymond Jennersjö, Lennart

Läs mer

Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 10 april 2018

Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 10 april 2018 Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 10 april 2018 Tid: Tisdagen den 10 april kl. 08.30-12.30 Plats: Båsenberga hotell & konferens, Vingåker Närvarande: Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal Bam Björling

Läs mer

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet. Tid: Fredagen den 9 April 2010 Plats: Bommersvik, Nykvarn

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet. Tid: Fredagen den 9 April 2010 Plats: Bommersvik, Nykvarn Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Fredagen den 9 April 2010 Plats: Bommersvik, Nykvarn Närvarande:, Lena Ramdani, Yvonne Oward, Lennart Hansson, Bertil Karlsson, Olle Karlsson,

Läs mer

Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal Torbjörn Gårdestig Leif Skeppstedt Anna Jernemalm Bam Björling Cenneth Åhlund

Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal Torbjörn Gårdestig Leif Skeppstedt Anna Jernemalm Bam Björling Cenneth Åhlund Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 15 september 2017 Tid: Fredagen den 15 september 2017, kl. 8.30 12.00 Plats: Hotel Malmköping, Flens kommun Närvarande: Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal Torbjörn

Läs mer

Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 1 februari 2018

Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 1 februari 2018 Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 1 februari 2018 Tid: Torsdagen den 1 februari kl, 09.30-16.00 Plats: Västra Storgatan 15, Gnesta Lokal: Elektron Närvarande: Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal Bam

Läs mer

83. Föregående protokoll LAG beslutar att lägga föregående protokoll från LAG-mötet den 15 september 2017 till handlingarna.

83. Föregående protokoll LAG beslutar att lägga föregående protokoll från LAG-mötet den 15 september 2017 till handlingarna. Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 9 november 2017 Tid: Torsdagen den 9 november, kl 09.30-16.00 Plats: Munktell Science Park, Eskilstuna kommun Närvarande: Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal Bam

Läs mer

69. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat.

69. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Fredag den 6 december 2013 Plats: Skottvångs Grufva, Gnesta Närvarande:, Raymond Jennersjö, Yvonne Oward, Lena Ramdani, Bibbi Molander, Stefan

Läs mer

Tid: Fredagen den 2 september 2016, kl , mötet ajourneras för lunch mellan Plats: Herrfallet, Eskilstuna kommun

Tid: Fredagen den 2 september 2016, kl , mötet ajourneras för lunch mellan Plats: Herrfallet, Eskilstuna kommun Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 2 september 2016 Tid: Fredagen den 2 september 2016, kl. 9.00 14.00, mötet ajourneras för lunch mellan 12.00-13.00 Plats: Herrfallet, Eskilstuna kommun Närvarande: Offentlig

Läs mer

Årsrapport 2014. Leader Södermanland. Med lokalt engagemang i gränsöverskridande samverkan möjliggörs en livskraftig landsbygd i utveckling.

Årsrapport 2014. Leader Södermanland. Med lokalt engagemang i gränsöverskridande samverkan möjliggörs en livskraftig landsbygd i utveckling. Årsrapport 2014 Med lokalt engagemang i gränsöverskridande samverkan möjliggörs en livskraftig landsbygd i utveckling Mälaren Kungsör Hjälmaren Eskilstuna Strängnäs Nykvarn Vingåker Öljaren Katrineholm

Läs mer

24. Val av justerare Björn Ekengren väljs att jämte ordförande justera protokollet.

24. Val av justerare Björn Ekengren väljs att jämte ordförande justera protokollet. Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 20 april 2017 Tid: Torsdagen den 20 april 2017, kl. 14.00 17.15 Plats: Framtidscentrum, Katrineholm kommun Närvarande: Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal Birgitta

Läs mer

101. Föregående protokoll LAG beslutar att lägga protokollet från beslutsmötet den 4 oktober 2016 till handlingarna.

101. Föregående protokoll LAG beslutar att lägga protokollet från beslutsmötet den 4 oktober 2016 till handlingarna. Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 22 november 2016 Tid: Tisdagen den 22 november 2016, kl. 9.30 14.00 Plats: Leader Södermanlands kansli, Katrineholm Närvarande: Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Torsdag den 6 februari 2014 Plats: Åsborgen Ärla IF, Eskilstuna Närvarande:, Ingrid Dorsander Andersson, Sirpa Lindelöf, Stefan Andersson, Bertil

Läs mer

Trekom Leaders styrelse

Trekom Leaders styrelse Trekom Leaders styrelse Möte nr: 11 Plats: Kommunhuset i Norsjö Tid: 17 december 2009, kl. 15 ca 17.30 Närvarande: Roland Lundqvist, ordf. Birgitta Marklund Marjet Gustavsson Britt-Inger Olofsson Mikael

Läs mer

Ej närvarande: Sabina Karlsson, Marian van Ham, Anmarie Larsson, Anders Tivell och Charlotta Englund.

Ej närvarande: Sabina Karlsson, Marian van Ham, Anmarie Larsson, Anders Tivell och Charlotta Englund. Protokoll LEADER Mellansjölandet, LAG-möte, 366-376 Tid: Tisdagen den 12 juni 2012 kl. 18.00 21.30 Plats: Nysunds Bygdegård, Åtorp Närvarande: Kjell Schlyter, Anders Jansson, Catharina Carlsson, Erika

Läs mer

85. Val av justerare Björn Ekengren väljs att jämte ordförande justera protokollet.

85. Val av justerare Björn Ekengren väljs att jämte ordförande justera protokollet. Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 4 oktober 2016 Tid: Tisdagen den 4 oktober 2016, kl. 9.30 14.00, mötets ajourneras för lunch mellan 11.30-12.00 Plats: Åsborgen, Ärla, Eskilstuna Kommun Närvarande:

Läs mer

29. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat.

29. Mötets öppnande Ordförande Niklas Witt hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Torsdag den 22 maj 2014 Plats: Arsenalen, Strängnäs Närvarande:, Ingrid Dorsander Andersson, Karin Svensson, Lena Montgomery, Lars-Olov Lundkvist,

Läs mer

Finansiering av projekt Utbetalt i projekt Fördelning totalt i leaderområdet samt per kommun

Finansiering av projekt Utbetalt i projekt Fördelning totalt i leaderområdet samt per kommun Finansiering av projekt 2008-2014 Utbetalt i projekt Fördelning totalt i leaderområdet samt per kommun Leader Inlandet 1 Leader Inlandet Mälaren Kungsör Eskilstuna Strängnäs Nykvarn Flen Gnesta Begreppsförklaringar:

Läs mer

PROJEKTPLAN LEADER. Ankomstdatum / diarienummer (fylls i av leaderkontoret)

PROJEKTPLAN LEADER. Ankomstdatum / diarienummer (fylls i av leaderkontoret) Leader DalÄlvarna PROJEKTPLAN LEADER PROJEKTPLANEN SKA ALLTID BIFOGAS TILL JORDBRUKSVERKETS ANSÖKNINGS- BLANKETT OM PROJEKTSTÖD INOM LEADER Ankomstdatum / diarienummer (fylls i av leaderkontoret) ANVÄND

Läs mer

Leader Södertälje Landsbygd LAG 2012-09-05. Övriga deltagare: Jeanette Lewald, verksamhetsledare och Sonia Nilsson Wegler, projektadministratör

Leader Södertälje Landsbygd LAG 2012-09-05. Övriga deltagare: Jeanette Lewald, verksamhetsledare och Sonia Nilsson Wegler, projektadministratör Datum: 2012-09-05 Tid 9-14 Plats: Mötesplats Enhörna Beslutande: Mötesprotokoll Möte: LAG-möte Tage Gripenstam Anna Nienhüysen Lars-Gunnar Thor Peter Friström Ansa Borin Elisabet Aschan Övriga deltagare:

Läs mer

184. Fastställande av dagordningen LAG/styrelsen beslutade att fastställa dagordningen med tillägg av 188 h Marknadsföring Matmötet.

184. Fastställande av dagordningen LAG/styrelsen beslutade att fastställa dagordningen med tillägg av 188 h Marknadsföring Matmötet. Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 13 februari 2019 Tid: Onsdagen den 13 februari, kl 10.00-17.00 Plats: Munktell Science Park, Eskilstuna kommun Närvarande: Offentlig Privat Ideell Bertil Karlsson Cenneth

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Naturrum Getterön, Varberg Datum: Fredagen den 12 maj 2017 Tid:

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Naturrum Getterön, Varberg Datum: Fredagen den 12 maj 2017 Tid: PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2017-05-12 Ordinarie föreningsstämma Lokal: Naturrum Getterön, Varberg Datum: Fredagen den 12 maj 2017 Tid: 13.00 15.00 Närvarande: Styrelsen Ragnar Nilsson Marks kommun Lennart

Läs mer

476. Mötets öppnande Föreningens ordförande Milis Ivarsson hälsade välkommen till kvällens möte och förklarade mötet öppnat.

476. Mötets öppnande Föreningens ordförande Milis Ivarsson hälsade välkommen till kvällens möte och förklarade mötet öppnat. Protokoll LEADER Mellansjölandet, LAG-möte, 476-488 Tid: Måndagen den 7 april 2014 kl. 18.00 21.00 Plats: Klockargården, Askersund Närvarande: Milis Ivarsson, Sabina Karlsson, Anders Jansson, Per-Arne

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid:

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid: PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018-04-20 Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid: 13.30 14.30 Närvarande: Styrelsen Ragnar Nilsson Marks kommun

Läs mer

Röttle byalag årsmöte 20140802 Plats: Krogen Röttle

Röttle byalag årsmöte 20140802 Plats: Krogen Röttle Röttle byalag årsmöte 20140802 Plats: Krogen Röttle Närvarande: Rolf Andersson, Maria Andersson, Agneta Börjesson, Klemens Karlsson, Ann- Marie Stendahl, Ulla-Britt Simm, Anne-Marie Bäckman, Gun-Britt

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet A. Uppgifter om stödmottagare Namn och adress Leader Inlandet Ideell förening Munktellstorget 2 633 43 Eskilstuna Journalnummer 2012-3536 E-postadress info@leaderinlandet.se B. Uppgifter om kontaktpersonen

Läs mer

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Södermanland

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Södermanland Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Södermanland Tid: Måndagen den 14 september 2015 Plats: Skebokvarnsgården Närvarande: Tommy Björkdal, Birgitta, Blanck Göran Nygren, Lars Wigström, Bam Björling,

Läs mer

Protokoll, Åres Gröna Dalar, LAG-gruppsmöte Datum/Tid: 091215 Kl 9-12 Plats: Åre Fjällsätra

Protokoll, Åres Gröna Dalar, LAG-gruppsmöte Datum/Tid: 091215 Kl 9-12 Plats: Åre Fjällsätra Sid 1 Protokoll, Åres Gröna Dalar, LAG-gruppsmöte Datum/Tid: 091215 Kl 9-12 Plats: Åre Fjällsätra Medverkande Från LAG-grupp: Jörgen Andersson, Lena Bromarker, Mikael Sundman, Jan Andersson, Eva Hellstrand,

Läs mer

Leader Södertälje Landsbygd LAG 2011-10-26

Leader Södertälje Landsbygd LAG 2011-10-26 Datum: 2011-10-26 Mötesprotokoll Möte: LAG-möte Tid: 8.30-12 Plats: Stadshuset, sal Opus Beslutande: Tage Gripenstam Anna Nienhaüsen Lars-Gunnar Thor Anita Wennberg Henrik Åström Björn Jonsson Övriga deltagare:

Läs mer

som ersätter Sören Jönsson

som ersätter Sören Jönsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (6) Plats och tid Kyrkans gård-lockörn, Kl 19.00 21.30 Beslutande Greger Ulleryd Kjell Hjalmarsson Conny Jonsson Lars-Olof Bårström Gunnar Hjort Sören Pettersson

Läs mer

Minnesanteckningar AU 23 maj

Minnesanteckningar AU 23 maj Minnesanteckningar AU 23 maj Närvarande: Helena Eriksson, Sollefteå Kommun Vice ordförande Åsa Ringlöv, Företagarna Örnsköldsvik Ordförande Jonny Lundin, Landsbygdsrådet Härnösand Kassör Lennart Ramström,

Läs mer

NOMINERING ÅRETS LEADER 2008 Med checklista

NOMINERING ÅRETS LEADER 2008 Med checklista NOMINERING ÅRETS LEADER 2008 Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Leader 2008. Namn på förslaget: Från slott till slott Journalnummer: 2008-5592 Kontaktperson i det nominerade förslaget:

Läs mer

Leader. Inlandet. ÅrsRapport. En livskraftig landsbygd främjar allas livskvalitet och hållbar utveckling

Leader. Inlandet. ÅrsRapport. En livskraftig landsbygd främjar allas livskvalitet och hållbar utveckling Leader Inlandet ÅrsRapport 20 1 1 En livskraftig landsbygd främjar allas livskvalitet och hållbar utveckling Leader Inlandet ideell förening, org,nr 802440-0650 Årsberättelse för räkenskapsåret 2011-01-01

Läs mer

Leader. Inlandet. ÅrsRapport 2009. En livskraftig landsbygd främjar allas livskvalitet och hållbar utveckling

Leader. Inlandet. ÅrsRapport 2009. En livskraftig landsbygd främjar allas livskvalitet och hållbar utveckling Leader Inlandet ÅrsRapport 2009 En livskraftig landsbygd främjar allas livskvalitet och hållbar utveckling Leader Inlandet ideell förening, org,nr 802440-0650 Årsberättelse för räkenskapsåret 2009-01-01

Läs mer

NOMINERING ÅRETS LEADER 2008 Med checklista

NOMINERING ÅRETS LEADER 2008 Med checklista NOMINERING ÅRETS LEADER 2008 Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Leader 2008. Namn på förslaget: Hjärtats fröjd Journalnummer:08016 Kontaktperson i det nominerade förslaget: Ebon

Läs mer

1 Sammanträdets öppnande Ordföranden önskar alla välkomna och en god fortsättning på det nya året och förklarar mötet öppnat.

1 Sammanträdets öppnande Ordföranden önskar alla välkomna och en god fortsättning på det nya året och förklarar mötet öppnat. PROTOKOLL Sörmländska Folkdansringen Distriktstyrelsen Sörmländska Folkdansringen Sammanträde 2007-1 Tid 20 januari 2007 Plats Nyköping Närvarande Pierre Marklund, via telefon Ann-Sofie Svensson Agneta

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Finansieringsstatus 2013-03-20 Budget / Beslut / Rekvirerat Fördelning Totalt och per kommun

Finansieringsstatus 2013-03-20 Budget / Beslut / Rekvirerat Fördelning Totalt och per kommun Finansieringsstatus 3-3- / Beslut / Fördelning Totalt och per kommun Leader Inlandet Leader Inlandet Mälaren Kungsör Eskilstuna Strängnäs Nykvarn Flen Gnesta Begreppsförklaringar: EU + statliga medel

Läs mer

Urvalskriterier och poängbedömning

Urvalskriterier och poängbedömning Urvalskriterier och poängbedömning Bilaga 13.9 till Lokal utvecklingsstrategi Leader Nordvästra Skåne med Öresund 1 Innehåll Inledning... 3 Absoluta villkor för ansökningar till LEADER Nordvästra Skåne

Läs mer

Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 2 mars 2017

Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 2 mars 2017 Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 2 mars 2017 Tid: Torsdagen den 2 mars 2017, kl. 13.00 16.00 Plats: Åbrogården, Vingåkers kommun Närvarande: Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal Birgitta Blanck Leif

Läs mer

URnära Ideell förening Sida 1 av 7 Bilagor Närvaroförteckning Skrivelse Bygderådet Umeå

URnära Ideell förening Sida 1 av 7 Bilagor Närvaroförteckning Skrivelse Bygderådet Umeå Ideell förening Sida 1 av 7 Protokoll öppet LAG gruppsmöte Tid: Torsdagen den 4 april 2018, kl. 17.30-19.00 Plats: Ersboda slöjdförening, Gräddvägen 15 Umeå 1 Mötets öppnande Christina Lidström öppnar

Läs mer

Närvarande: Offentlig Privat Ideell. Tommy Björkdal Bam Björling Lucie Bernhardsson. Bertil Karlsson Ann-Louise Olsson Cenneth Åhlund

Närvarande: Offentlig Privat Ideell. Tommy Björkdal Bam Björling Lucie Bernhardsson. Bertil Karlsson Ann-Louise Olsson Cenneth Åhlund Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 07 november 2018 Tid: Torsdagen den 7 November, kl 10.00-16.00 Plats: Munktell Science Park, Eskilstuna kommun Närvarande: Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal Bam

Läs mer

Protokoll från styrelsemötet i föreningen Leader Linné Småland, Hjortsberga, den 20 april 2016

Protokoll från styrelsemötet i föreningen Leader Linné Småland, Hjortsberga, den 20 april 2016 Protokoll från styrelsemötet i föreningen Leader Linné Småland, Hjortsberga, den 20 april 2016 Närvarande: Bengt-Elis Pettersson, Elizabeth Peltola, Jenny Anderberg, Roger Andersson, Jenny Svensgård, Hanna

Läs mer

1 Mötets öppnande Ordförande Enar Jonsson öppnade mötet och hälsade deltagarna välkomna.

1 Mötets öppnande Ordförande Enar Jonsson öppnade mötet och hälsade deltagarna välkomna. Sid 1(5) Protokoll fört vid LAG-gruppsmöte URnära Tid: kl. 17,00-20.00 Plats: Ersboda slöjd, Gräddvägen 15, Umeå. 1 Mötets öppnande Ordförande Enar Jonsson öppnade mötet och hälsade deltagarna välkomna.

Läs mer

Protokoll för LAG-möte Leader Gästrikebygden 29/5-13 kl.17.30 21.30, Kolargår n/ Värnaskolan, Hofors kommun

Protokoll för LAG-möte Leader Gästrikebygden 29/5-13 kl.17.30 21.30, Kolargår n/ Värnaskolan, Hofors kommun Protokoll för LAG-möte Leader Gästrikebygden 29/5-13 kl.17.30 21.30, Kolargår n/ Värnaskolan, Hofors kommun 1. Mötet öppnas av ordförande Kenneth Nyberg 2. Projektbesök på Kolargår n LAG började dagens

Läs mer

Protokoll för LAG-möte Leader Gästrikebygden 14/6 2011 kl.17.30 21.00 Gammelstilla Café, Gammelstilla, Hofors

Protokoll för LAG-möte Leader Gästrikebygden 14/6 2011 kl.17.30 21.00 Gammelstilla Café, Gammelstilla, Hofors Protokoll för LAG-möte Leader Gästrikebygden 14/6 2011 kl.17.30 21.00 Gammelstilla Café, Gammelstilla, Hofors FORMALIA 1. Mötet öppnas av ordförande Kenneth Nyberg 2. Alice Lindgren hälsade välkommen till

Läs mer

4. Val av justerare Lars Wigström väljs att jämte ordförande justera protokollet.

4. Val av justerare Lars Wigström väljs att jämte ordförande justera protokollet. Protokoll vid LAG/styrelsemöte 8 mars 2016 Tid: Tisdagen den 8 mars 2016, kl. 9.30-17.30 Plats: Kommunhuset, Kungsör Närvarande: Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal Birgitta Blanck Lena Stensgård Lars

Läs mer

PROFESSIONELLT & PERSONLIGT

PROFESSIONELLT & PERSONLIGT PROFESSIONELLT & PERSONLIGT ETT UTBYTE FÖR ATT GAGNA, INSPIRERA & FÖRKOVRA DEN SMÅSKALIGA TURISMEN ETT SAMARBETEMELLAN LEADER MITTSKÅNE & LEADER ÅLAND INNEHÅLL PROFESSIONELLT & PERSONLIGT... 1 Projektidé...

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte Tid: 2014-05-19, 9.00-12.00 Plats: Bohusläns museum, Uddevalla Beslutande Ej närvarande styrelseledamöter Övriga deltagare Ordförande Justerare Sekreterare Underskrifter: Sekreterare

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

CHECKLISTA STEG 1 FÖR LÄNSSTYRELSEN INOM LEADER FÖR - GODKÄNNANDE AV LAG - INRÄTTANDE AV LEADEROMRÅDEN - GODKÄNNANDE AV LOKALA UTVECKLINGSSTRATEGIER

CHECKLISTA STEG 1 FÖR LÄNSSTYRELSEN INOM LEADER FÖR - GODKÄNNANDE AV LAG - INRÄTTANDE AV LEADEROMRÅDEN - GODKÄNNANDE AV LOKALA UTVECKLINGSSTRATEGIER 1 Företags- och landsbygdsutvecklingsenheten CHECKLISTA STEG 1 FÖR LÄNSSTYRELSEN INOM LEADER FÖR - GODKÄNNANDE AV LAG - INRÄTTANDE AV LEADEROMRÅDEN - GODKÄNNANDE AV LOKALA UTVECKLINGSSTRATEGIER Granskningsdatum

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2008-05-29 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2008-05-29 1 (10) 2008-05-29 1 (10) Plats och tid Silviaskolan Hässleholm. Kl 13.30 16.15 ande Anna Gustavsson, ordf, ON Arne Johansson, v ordf SRF Ingvar Malmström, HLR Gun Arhag, Reumatikerför Yvonne Gustavsson, HRF Helen

Läs mer

PROTOKOLL, fört vid Byagillets årsstämma. Byagillets ordförande öppnar årsstämman och hälsar de närvarande välkomna.

PROTOKOLL, fört vid Byagillets årsstämma. Byagillets ordförande öppnar årsstämman och hälsar de närvarande välkomna. BRÖSARPS BYAGILLE PROTOKOLL, fört vid Byagillets årsstämma Årsstämman den 13 februari 2012 Närvarande 28 personer framgår av bilagd närvarolista. 115 Årsstämman öppnas Byagillets ordförande öppnar årsstämman

Läs mer

Underskrifter Paragrafer 24-32

Underskrifter Paragrafer 24-32 Sida 1 av 5 Tid och plats 2 december 2014 kl. 14.00 16.00, Sessionssalen i kommunhuset i Broby Närvarande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Justerare Patric Åberg (M), ordförande Inger Kjellberg Ingolf

Läs mer

Vad är Leader? Liane Persson. Verksamhetsledare Leader Kustbygd Halland Leader Landsbygd Halland

Vad är Leader? Liane Persson. Verksamhetsledare Leader Kustbygd Halland Leader Landsbygd Halland Vad är Leader? Liane Persson Verksamhetsledare Leader Kustbygd Halland Leader Landsbygd Halland EU:s Landsbygdsprogram 2007-2013 Tre insatsområden Förbättrad konkurrenskraft inom jord- och skogsbruket

Läs mer

Nominering - Årets Integrationssatsning Med checklista

Nominering - Årets Integrationssatsning Med checklista Nominering - Årets Integrationssatsning Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Integrationssatsning på Landsbygden. Namn på förslaget: Det mångkulturella samhället Journalnummer: 2010-68

Läs mer

Obs! Börja med att mejla in din ansökan. När den bedöms som komplett av LEADER-kontoret, skickar du den undertecknad per post.

Obs! Börja med att mejla in din ansökan. När den bedöms som komplett av LEADER-kontoret, skickar du den undertecknad per post. Projektplan - del 2 LEADER Ranrike Norra Bohuslän Diarienummer: (ifylls av kansliet) Obs! Börja med att mejla in din ansökan. När den bedöms som komplett av LEADER-kontoret, skickar du den undertecknad

Läs mer

KUL, Kreativa Unga Ledare Leader journalnr: 2009 7324 Sälenvägen 2 780 67 Sälen

KUL, Kreativa Unga Ledare Leader journalnr: 2009 7324 Sälenvägen 2 780 67 Sälen Leader DalÄlvarna Slutrapport 1. Projekt Journalnr: 2009 7324 Projektnamn: Ledarskapsutbildning för ungdomar, förstudie Stödmottagare: Föreningen KUL, Kreativa Unga Ledare 2. Kontaktperson Jonas Wikström,

Läs mer

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro Protokoll fört vid Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro 1 Mötets öppnande Anna Kellin, vice ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Kallelsens godkännande Anna

Läs mer

Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 5 juni 2018

Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 5 juni 2018 Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 5 juni 2018 Tid: Tisdagen den 5 juni kl. 09.30-12.00 Plats: Sundbyholms slott, Eskilstuna Närvarande: Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal Bam Björling Camilla Sandblad

Läs mer

Vikmanshyttan. Villkorad finansiering gjorde det möjligt att driva lanthandeln vidare. 780 011 kr

Vikmanshyttan. Villkorad finansiering gjorde det möjligt att driva lanthandeln vidare. 780 011 kr Vikmanshyttan Villkorad finansiering gjorde det möjligt att driva lanthandeln vidare. Foto: Berit Zöllner Projektägare: Hedemora Näringsliv AB Projektledare: Inger Wilstrand Kommun: Hedemora Dnr: 84 Jnr:

Läs mer

SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data

SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data Kallelse till SeniorNet Järfällas stadgeenliga årsmöte tisdagen den 22 mars 2011 kl 12.00 i SPF:s lokal Engelbrektsvägen 24 (ingång från

Läs mer

Protokoll L02-2013. LAG Terra et Mare 18 mars 2013. Tid: 15.00-15.50. Kulturhuset Fregatten, Stenungsund

Protokoll L02-2013. LAG Terra et Mare 18 mars 2013. Tid: 15.00-15.50. Kulturhuset Fregatten, Stenungsund L02-2013 Protokoll LAG Terra et Mare 18 mars 2013 Tid: 15.00-15.50 Plats: Kulturhuset Fregatten, Stenungsund Medverkande: Essam El Naggar (ordf.) Gösta Andersson Rolf Andersson Bert Olsson Göran Oskarson

Läs mer

Styrning och ledning av Leader Upplandsbygd Ansvarsbeskrivning och allmänna riktlinjer för verksamheten

Styrning och ledning av Leader Upplandsbygd Ansvarsbeskrivning och allmänna riktlinjer för verksamheten Version 2013-10-14 Styrning och ledning av Leader Upplandsbygd Ansvarsbeskrivning och allmänna riktlinjer för verksamheten LAG (Local Action Group) LAG är Upplandsbygds styrelse. LAG i Leader Upplandsbygd

Läs mer

Trekom Leaders styrelse

Trekom Leaders styrelse Trekom Leaders styrelse Möte nr: 1 Plats: Kommunhuset Norsjö, sammanträdesrum Björnen Tid: 22 oktober 2008, kl 18-21.00 Dagordning 1. Mötets öppnande 2. Val av justerare 3. Presentation av styrelsen 4.

Läs mer

Ej närvarande: Anne Carlkvist Fors, Kjell Möller, Karl-Anders Andersson, Jenny Risberg, Marian van Ham, Sören Hedberg.

Ej närvarande: Anne Carlkvist Fors, Kjell Möller, Karl-Anders Andersson, Jenny Risberg, Marian van Ham, Sören Hedberg. Protokoll LEADER Mellansjölandet, LAG-möte, 547-557 Tid: Onsdagen den 25 februari 2015 kl. 18.00 20.00 Plats: Magiska Teatern, Vretstorp Närvarande: Milis Ivarsson, Charlotta Englund, Anders Holm, Barbro

Läs mer

Projektidé? Leader kan hjälpa till att förverkliga den! www.leadertimra.se

Projektidé? Leader kan hjälpa till att förverkliga den! www.leadertimra.se Projektidé? Leader kan hjälpa till att förverkliga den! Leader - ett sätt att utvecklas Leader är en metod för att arbeta med landsbygdsutveckling Vi fördelar stöd till projekt som utvecklar landsbygdens

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

SKK/Assistanshundsrådet nr 2/2014 2014-03-24 21-41

SKK/Assistanshundsrådet nr 2/2014 2014-03-24 21-41 Sida 1/5 SKK/Assistanshundsrådet nr 21-41 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Assistanshundsråd måndagen den 24 mars 2014. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Ulf Uddman (ordf), Marie

Läs mer

Föregående mötesprotokoll från extra LAG-möte och konstituerande LAG-möte lades till handlingarna.

Föregående mötesprotokoll från extra LAG-möte och konstituerande LAG-möte lades till handlingarna. Möte: kl. 17.30-18.00 Plats: Tryde 1303, Tomelilla Närvarande: Andrea Nowag (offentlig/ystad), Carina Almedal (privat/tomelilla), Daniel Jonsgården (offentlig/tomelilla), Hanna Axelsson (ideell/sjöbo),

Läs mer

Protokoll fört vid årsstämma för Föreningen GIS i Västmanland den 31 mars 2004

Protokoll fört vid årsstämma för Föreningen GIS i Västmanland den 31 mars 2004 Protokoll fört vid årsstämma för Föreningen GIS i Västmanland den 31 mars 2004 Närvarande enligt bilaga 1. Föreningens ordförande Håkan Eriksson öppnar stämman och hälsar deltagarna välkomna. 1 Fråga om

Läs mer

Stadgar. för Kullaledens vänner förening

Stadgar. för Kullaledens vänner förening Stadgar för Kullaledens vänner förening Föreningen bildad Den 11 november 2014 1 Föreningens syfte och mål Kullaledens Vänner är en ideell, oberoende förening som har till ändamål att värna om Kullaledens

Läs mer

Sammanträdestyp: Sammanträdestid: nr:177-197 LAG möte 2009-11-24 kl 18.00 21.00. Plats: Konferensrum Multen, Kommunhuset, Fjugesta

Sammanträdestyp: Sammanträdestid: nr:177-197 LAG möte 2009-11-24 kl 18.00 21.00. Plats: Konferensrum Multen, Kommunhuset, Fjugesta Protokoll Sammanträdestyp: Sammanträdestid: nr:177-197 LAG möte 2009-11-24 kl 18.00 21.00 Plats: Konferensrum Multen, Kommunhuset, Fjugesta Ordförande: Anders Tivell Sekreterare: Erika Sörengård Närvarande:

Läs mer

Nominering - Årets Leader Med checklista

Nominering - Årets Leader Med checklista Nominering - Årets Leader Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Leader. Namn på förslaget: Fiber Ranrike Journalnummer: 2011-2500 Namn på LAG grupp som nominerar: Leader Ranrike Norra

Läs mer

Protokoll fört vid Ekerö Båtklubbs årsmöte den 11 februari 2015 i TräSjö-gården, Ekerö, kl ca inkl kaffe.

Protokoll fört vid Ekerö Båtklubbs årsmöte den 11 februari 2015 i TräSjö-gården, Ekerö, kl ca inkl kaffe. EKERÖ BÅTKLUBB PROTOKOLL Protokoll fört vid Ekerö Båtklubbs årsmöte den 11 februari 2015 i TräSjö-gården, Ekerö, kl 18.30 ca 21.00 inkl kaffe. Närvarande: 33 medlemmar enligt separat deltagarlista bilaga

Läs mer

Nominering - Årets integrationssatsning Med checklista

Nominering - Årets integrationssatsning Med checklista Nominering - Årets integrationssatsning Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets integrationssatsning på landsbygden. Namn på förslaget: Integration Rydaholm Journalnummer: 201-3006

Läs mer

Hur blir vi startklara leaderområden?

Hur blir vi startklara leaderområden? Hur blir vi startklara leaderområden? Utbildning starta leaderområde 12 och 13 maj 2015 Carin.alfredsson@jordbruksverket.se Lokalt ledd utveckling optimalt genomförande Möta potential och utmaningar som

Läs mer

Protokoll L02-2011. LAG Terra et Mare 30 maj 2011. Tid: 16.00-18.40. Stenungsögården, Stenungsund

Protokoll L02-2011. LAG Terra et Mare 30 maj 2011. Tid: 16.00-18.40. Stenungsögården, Stenungsund L02-2011 Protokoll LAG Terra et Mare 30 maj 2011 Tid: 16.00-18.40 Plats: Stenungsögården, Stenungsund Medverkande: Arne Lernhag (ordf.) Lars Strömberg Gösta Andersson Bert Olsson Tomas Börgesson Rolf Andersson

Läs mer

Arbetsplan 2013. Hela Sverige ska leva - Uppsala län

Arbetsplan 2013. Hela Sverige ska leva - Uppsala län Arbetsplan 2013 För att nå största möjliga framgång med föreningen har denna arbetsplan tagits fram. Arbetsplanen ska underlätta för styrelsen, revisorer, valberedning och arbetsgrupper att utföra de uppdrag

Läs mer

Stadgar för Leader Gränslandet (org nr 802440-1849)

Stadgar för Leader Gränslandet (org nr 802440-1849) Stadgar för Leader Gränslandet (org nr 802440-1849) 1 Firma Föreningens firma är Leader Gränslandet, ideell förening. 2 Ändamål Föreningen ska verka inom ramen för Landsbygdsprogrammet 2007 2013. Föreningen

Läs mer

Ansökan avseende Natur- och landskapscheck

Ansökan avseende Natur- och landskapscheck Leaderkontorets anteckningar Ankomstdatum Diarienummer: 2011-080 O Ansökan avseende Natur- och landskapscheck Toarpsdals Ovalbana / Staket Checkens (projektets) namn Fakúr islandshästförening Sökande (namn/förening)

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Ansökan för Leader Sjuhärads Företagscheck

Ansökan för Leader Sjuhärads Företagscheck Leader-kontorets anteckningar Ankomstdatum: Diarienummer: Ansökan för Leader Sjuhärads Företagscheck KAVAI Företagscheckens namn Namn Sökande (Namn/Förening) 0706933944 Person-/Organisationsnummer Telefon

Läs mer

Stadgar för Leader Vättern

Stadgar för Leader Vättern Stadgar för Leader Vättern 1 Föreningens namn Leader Vättern 2 Syfte och ändamål Leader Vättern ska bedriva en allmännyttig och ideell verksamhet genom leadermetoden. Leader Vätterns ändamål är att, främst

Läs mer