SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott (14) 26-34

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-26 1 (14) 26-34"

Transkript

1 (14) PLATS OCH TID Stadshuset, Hagfors, kl BESLUTANDE Mikael Dahlqvist (S), ordförande Jan Bohlin (S) Åsa Johansson (S) Stellan Andersson (C) Margret Bergkvist (V) ÖVRIGA NÄRVARANDE Jan Lilja, kommunchef Ingrid Bäcker, sekreterare JUSTERING Nämndsekretariatet UNDERSKRIFTER Ingrid Bäcker Sekreterare Mikael Dahlqvist Ordförande Stellan Andersson Justerare ANSLAG/BEVIS s protokoll är justerat och finns tillgängligt på nämndsekretariatet. Datum för anslagets uppsättande Datum för anslagets nedtagande Ingrid Bäcker Utdragsbestyrkande

2 Rapport från Hagforshem AB Jan Lilja, ordförande i Hagforshem AB, avger rapport. Beslut Rapporten godkänns.

3 Budgetuppföljning kommunstyrelsen, januari-mars 2011 Verksamheter, tusental kronor Budget jan-mars Redovis n. janmars Årsbudge t Progn os helår Kommunfullmäktige och kommunstyrelse Partistöd Revision Kommunledning och gemensam adm. Gemens. verksamheter o servicefunktioner Föreningsstöd och övrigt stöd Näringslivsutveckling inkl EU-projekt Information, marknadsföring, turism Kulturverksamhet inkl Järnvägsmuseum Rivningskostnader Stöd till kollektivtrafik Jämförelsestörande kostnader/intäkter Reserverat till löneökningar Reserverat till kapitalkostnader Anslag för oförutsedda behov Summa kommunstyrelsen Sammanfattning: Mars månads resultat är ca kronor sämre än periodens budget. Orsaken finns inom ekonomienhetens verksamhet avseende rivningskostnader, kronor, samt ännu ej utfördelade försäkringskostnader, kronor. På helår avviker dessa båda enbart kronor mot budget beroende på rivningskostnader avseende Vitsippan. Övriga av dagens avvikelser kommer att hanteras så dess effekt på kommunens resultat inte uppstår. Förslag till åtgärder: Fortsatt översyn av verksamheternas kostnader för att hitta möjligheter till fortsatta besparingar och effektiviseringar.

4 27 forts Beslutsunderlag Ekonomichef Jonas Nilssons skrivelse Förslag till beslut Rapporten godkänns.

5 Budgetuppföljning januari-mars 2011 med prognos för helåret För perioden januari-mars är nämndernas förbrukning totalt 6,3 miljoner lägre än budgeterat. Prognosen för helåret pekar mot ett utfall 1,9 miljoner mer än budgeterat. Med utgångspunkt från nämndernas prognoser för helåret, reviderad skatteprognos m.m. kan årets resultat för kommunen förväntas bli 7,5 miljoner, vilket innebär ett resultat 0,8 miljoner bättre än budgeterat. De största avvikelserna mot budget i prognosen: * Barn- och bildningsnämnden -0,8 Mkr * Tekniska utskottet -1,1 Mkr * Räddningsutskottet -0,2 Mkr * Äldreomsorgen -0,2 Mkr * Kommunstyrelsen -0,1 Mkr * Sociala avdelningen +0,4 Mkr * Skatteintäkter +3,0 Mkr * Generella statsbidrag -0,7 Mkr * Fastighetsavgift +0,4 Mkr Förslag till åtgärder: Fortsatt översyn av verksamheternas kostnader för att hitta möjligheter till besparingar och effektiviseringar. Beslutsunderlag Ekonomichef Jonas Nilssons skrivelse Förslag till beslut Rapporten godkänns.

6 Dnr Återkrav av lån Hagfors kommun har ett utestående lån till Hagfors Näringslivsstiftelse om kronor. Lånet beviljades under 2004 som rörelsekapital för EUprojektet Hållbart rally under dess projekttid samt till dess att samtliga beviljade bidrag erhållits. Projekttiden är numera över och samtliga beviljade bidrag har erhållits. Från 2006 har det inte bedrivits verksamhet i Hagfors Näringslivsstiftelse. Eftersom villkoren för lånet förfallit bör Hagfors kommun begära tillbaka det utestående lånet i sin helhet. Beslutsunderlag Ekonomichef Jonas Nilssons skrivelse Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar kräva att lånet inbetalas, i sin helhet, från Hagfors Näringslivsstiftelse så snart det är praktiskt möjligt.

7 Dnr Ny tjänst som bygginspektör vid miljö- och byggkontoret Från och med gäller en ny plan- och bygglag för nämndens verksamhet. Lagen innebär större krav på tillsyn och kontroll i bygglovprövningen. Den administrativa hanteringen ökar påtagligt. Lågt räknat bedöms arbetet medföra att en heltidstjänst måste inrättas för att leva upp till lagstiftarens krav och för att hålla en acceptabel service gentemot allmänhet och företag. Årligen hanteras cirka 150 bygglov och ett 50-tal bygganmälningar. När den nya lagen träder i kraft kommer varje bygglovprövning ta cirka timmar att hantera. Det innebär att 150 bygglov multiplicerat med genomsnitt 16 timmar ger timmar exklusive anmälningsärenden. Bygglovfriheten för små tillbyggnader och komplementbyggnader kommer att minska då begreppet samlad bebyggelse ersätts med termen sammanhållen bebyggelse. I dagsläget är samlad bebyggelse cirka tio till tjugo hus i nära anslutning till varandra. Sammanhållen bebyggelse enligt nya PBL kan vara så lite som tre hus. Kommunen måste rita om kartorna (översiktsplanen) över vad som är sammanhållen bebyggelse. Det kommer att innebära betydlig fler bygglovprövningar än nuläget. Total årsarbetstid utgör normalt timmar. Tid för semester, sjukdom och annan ledighet är i genomsnitt 450 timmar. Övriga tider för administration, allmän service, resor, arbetspauser och utbildning varierar mellan timmar. Debiterbar handläggningstid per anställd blir då cirka timmar. Miljö- och byggnämnden har ur ett rättssäkerhetsperspektiv mycket stort administrativt krav/ansvar på sig. Myndighetsutövningen som är det centrala i verksamheten förutsätter att enskilda, företag, föreningar och offentliga verksamheter hanteras på ett likvärdigt sätt. Förvaltningslagen anger hur ärenden skall administreras. Ny taxa Sveriges kommuner och landsting (SKL) har utarbetat ett förslag till ny planoch bygglovtaxa. Om kommunfullmäktige antar det förslag som miljö- och byggnämnden kommer att lägga fram senare i vår kommer intäkterna att fördubblas (från kronor till kronor). Denna intäktsförstärkning kommer delvis att finansiera den tjänst vi behöver. Eftersom en del av vårt arbete är skattefinansierat bedömer vi att cirka 60-70% går att avgiftsfinansiera.

8 30 forts Beslutsunderlag Miljö- och byggnämndens protokoll , 8. Beslut Personalorganet beslutar att en heltidsanställd bygginspektör får tillsättas under förutsättning att kommunfullmäktige antar den nya plan- och bygglovtaxan. Tjänsten kommer dels att finansieras genom en avgiftshöjning som presenteras i förslaget till ny plan- och bygglovtaxa och dels inom miljö- och byggnämndens egen budget. Kopia till: Miljö- och byggnämnden

9 Dnr Datorisering av kommunstyrelsens ledamöter Enligt tidigare beslut i kommunstyrelsen, , 129, anslogs kronor till införskaffande av 11 datorer med tillhörande licenser och tillbehör för ledamöter och ersättare. Projektets genomförande har dragit ut på tiden på grund av att det nämndadministrativa systemet W3D3 inte har varit klart för skarp drift. En förutsättning för att uppnå effekterna av en digitalisering av handlingarna till kommunstyrelsen (ks), kommunstyrelsens (ksau), kommunstyrelsens räddningsutskott (ksru) samt kommunstyrelsens tekniska utskott (kstu) är, att systemet är i drift med möjlighet att lägga ut handlingarna på nätet för nedladdning till ledamotens bärbara dator. För närvarande pågår en inkörningsperiod av systemet där nämndsekretariatet utvärderar och lär sig rutinerna. Detta arbete kommer att pågå fram till och med augusti månad år 2011 för att därefter starta upp med utbildning för kommunstyrelsens ledamöter och ersättare samt berörda handläggare i september månad år Efter att datorisering och utbildning genomförts skall samtliga ledamöter och ersättare i kommunstyrelsen inneha en egen e-postadress i kommunens e-postsystem samt hämta kallelse med tillhörande handlingar via kommunens mötesportal som finns utlagd på nätet. Utskick av pappershandlingar kommer att upphöra som en del i finansieringen av nämndadministrativa systemet W3D3 samt inköpet av datorer till förtroendevalda. Sedan beslutets togs om införskaffande av datorer till förtroendevalda i kommunstyrelsen har antalet ledamöter och ersättare utökats med två ledamöter och två ersättare dessutom har kostnader för licenser och datorer ökat i pris vilket medför ett behov om att ytterligare medel anslås med kronor. Av kommunstyrelsens ledamöter och ersättare har redan 11 personer en kommunal bärbar dator därav krävs endast inköp av 15 stycken datorer med tillhörande licenser och tillbehör till en kostnad av kronor varav kronor redan anslagits i tidigare beslut. Kostnaden för att datorisera kommunstyrelsens ledamöter och ersättare föreslås att finansieras genom ianspråktagande av kronor ur kommunstyrelsens anslag för oförutsedda utgifter. Den totala kostnaden förutsätter att respektive förtroendevald innehar egen internetuppkoppling. För att erhålla planerade effekter i projektet förutsätts att kommunstyrelsens ledamöter inklusive ersättare utrustas med datorer och att pappersutskick av handlingar till ksau, ks, ksru samt kstu upphör efter genomförd utbildning.

10 31 forts Utöver tidbesparingar som uppstår vid slopandet av utskick av pappershandlingar för ks, ksau, ksru och kstu, tillkommer funktioner i form av publicering av diariet, postlistor på kommunens hemsida. Journalister kan erhålla information om inkommande ärenden via kommunens hemsida. Vidare finns möjligheten att erbjuda kommunmedborgaren att söka på sina egna ärenden. Övriga utskick och kommunikation till ledamöter i styrelsen och utskotten kan ske elektroniskt vilket besparar ytterligare porto- och kopieringskostnader vilket är svårt att beräkna exakt. Ledamöterna skall använda e-postadresser som tillhandahålls av kommunen vilket skall underlätta en dialog mellan politiker och kommunmedborgare och tjänstemän. Med datorisering och internetuppkoppling kan även en dialog föras via olika chat-forum med kommunmedborgare mfl. Beslutsunderlag Administrativa chefen Johnny Lövgrens skrivelse Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att köpa 15 bärbara datorer med tillbehör till ledamöter och ersättare till en kostnad av kr. Investeringen finansieras genom ianspråktagande av ytterligare kronor från kommunstyrelsens anslag för oförutsedda utgifter. Vidare beslutas att pappersutskick av handlingar upphör efter genomförd utbildning för kommunstyrelsen, kommunstyrelsens, kommunstyrelsens räddningsutskott samt kommunstyrelsens tekniska utskott.

11 Dnr Ansökan om särskilt bidrag, Skoga-Ekshärads skytteförening Skoga-Ekshärads skytteförening har ansökt om särskilt bidrag för att införskaffa utrustning i form av kikarsikte med tillhörande gevär avsett för synsvaga. Total kostnad kronor. Föreningen framhåller i sin ansökan att de vill ge alla barn och ungdomar likvärdiga förhållanden för att kunna bedriva skytte och att alla ska vara välkomna att utöva dessa aktiviteter. Föreningen har en mycket framgångsrik ungdomsverksamhet och en av föreningens skyttar (Hanna Säker) utsågs till Årets skytt 2010 i Sverige. Föreningen satsar nu ytterligare för att utveckla verksamheten och förutom utrustningen för synsvaga har man för avsikt att renovera föreningens klubbstuga belägen vid skjutbanan i Tönnet till en total kostnad av kronor varav man beviljats kronor av Fonderade bygdemedel, resterande finansiering genom föreningens egna ekonomiska resurser vartefter utrymme ges, eget arbete samt sponsring. Beslutsunderlag Utvecklingsenheten Leif Svenssons skrivelse Förslag till beslut Skoga-Ekshärads skytteförening beviljas kronor för inköp av utrustning för synsvaga barn och ungdomar. Beloppet tas från konto 31310, Allmänt föreningsstöd, aktivitet 415, särskilt bidrag. Bidraget utbetalas efter verifikation på utlagda kostnader.

12 Tidsbegränsat lönetillägg Kommunfullmäktige beslutade , 9, att utse Jan Lilja till ordförande i Hagforshem AB. Som ordförande i Hagforshem AB får Jan Lilja ett lönetillägg på kronor per månad. Tillägget betalas ut under den tid Jan Lilja är ordförande i Hagforshem AB. Om Jan Lilja avgår från uppdraget upphör lönetillägget utan uppsägningstid. Beslutsunderlag ordförande Mikael Dahlqvists skrivelse Beslut Personalorganet beslutar att Jan Lilja får ett lönetillägg på kronor fr.o.m Kopia till: Jan Lilja Personalenheten

13 Anmälningar Dnr Ekshärads Sockengrupp: Angående Ekshärads Kommunhus, Sockengruppens tillhörigheter m.m. Dnr Kommunchefen: Svar på brev från Sockengruppen Dnr Länsstyrelsen Värmland: Inlämning av förordnandekartor enligt 12 kap. 4 PBL i enlighet med Länsstyrelsens beslut den 22 mars Dnr Länsstyrelsen Värmland: Tillsyn över överförmyndare Dnr Handling 38 West Sweden: Kallelse till årsstämma Dnr Handling 39 Kommunal avd Värmland: Rapport Alla andra hämtar tidigt Dnr Handling 40 Länsstyrelsen Värmland: Beslut om bidrag ur fonderade bygdemedel till Klarälvdalens Skoterklubb Dnr Handling 41 Länsstyrelsen Värmland: Beslut om bidrag ur fonderade bygdemedel till Bergsäng Judo Dnr Handling 43 SISU Idrottsutbildarna: Verksamhetsberättelse 2010 Dnr Handling 44 Studiefrämjandet Värmland/Bergslagen: Verksamhetsberättelse 2010 Dnr Handling 45 Länsstyrelsen i Stockholms län: Rapport om tillämpningen av lagen om nationella minoriteter och minoritetsspråk år 2010 Dnr Handling 46 Sveriges Kommuner och Landsting: Sotningsindex 2011 Dnr Handling 47 Värmlandstrafik AB: Årsredovisning 2010

14 34 forts Dnr Handling 48 Länsstyrelsen Värmland: Beslut om bidrag ur fonderade bygdemedel/skoga- Ekshärads Skytteförening Dnr Handling 49 Länsstyrelsen Värmland: Beslut om bidrag ur fonderade bygdemedel/edebäcks Bygdegård Dnr Handling 50 Sveriges Kommuner och Landsting: Verksamhetsplan och budget 2011 Dnr Handling 51 Länsstyrelsen i Stockholms län: Nationella riktlinjer mot prostitution och människohandel Dnr Handling 52 Sveriges Kommuner och Landsting: Årets prioriteringar 2011 Dnr Handling 53 Karlstads universitet/fakulteten för samhälls- och livsvetenskaper: FoU (Forskning och utveckling) Välfärd Värmland verksamhetsberättelse 2010

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden 2011-03-24 1 (7) 6-11

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden 2011-03-24 1 (7) 6-11 Miljö- och byggnämnden 2011-03-24 1 (7) 6-11 PLATS OCH TID Dalavägen 12, Hagfors, kl 15.00-16.40 BESLUTANDE Ingemar Tönnberg (S), ordförande Irene Runkvist-Karlsson (S) Kjell Persson (S), utsedd justerare

Läs mer

Jan Lilja, kommunchef Helena Granlund, kommunsekreterare

Jan Lilja, kommunchef Helena Granlund, kommunsekreterare Sammanträdesdatum Sida 1/10 Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum, Hagfors Stadshus kl. 09:00 09:45 Beslutande Övriga Åsa Johansson (S) Tomas Pettersson (S) Stellan Andersson (C) Jan Lilja, kommunchef

Läs mer

HAGFORS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-10-25 1 (16) 80-93

HAGFORS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-10-25 1 (16) 80-93 2010-10-25 1 (16) 80-93 PLATS OCH TID Stadshuset, Hagfors, kl 09.00-12.25 BESLUTANDE Mikael Dahlqvist (S), ordförande Jan Bohlin (S) Ann-Christine Janhagen Olsén (S), ersättare för Bertil Köhler (S) Barbro

Läs mer

KOMMUNLEDNINGSUTSKOTTET Protokoll

KOMMUNLEDNINGSUTSKOTTET Protokoll 1 (8) Plats och tid, Kommunalrådets tjänsterum, kl 09:00-10:45 Beslutande Jan Bohlin (S), ordförande Göran Eriksson (S) tj ers Margret Bergkvist (V) Åsa Johansson (S) Stellan Andersson (C) Övriga Jan Lilja,

Läs mer

2015-11-30. Sten-Inge Olsson (S) Jan Lilja, Kommunchef Magnus Heimdahl, Kommunsekreterare Johnny Lövgren, Administrativ chef

2015-11-30. Sten-Inge Olsson (S) Jan Lilja, Kommunchef Magnus Heimdahl, Kommunsekreterare Johnny Lövgren, Administrativ chef Sammanträdesdatum Sida 1/6 Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum kl 09:00 10:15 Beslutande Övriga Åsa Johansson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Stellan Andersson (C) Pernilla Boström (S) Hans Liljas (L) Sten-Inge

Läs mer

Anna-Greta Johansson (S) Göran Eriksson (S) Ingrid Bäcker, sekreterare Jan Lilja, kommunchef

Anna-Greta Johansson (S) Göran Eriksson (S) Ingrid Bäcker, sekreterare Jan Lilja, kommunchef Sammanträdesdatum Sida 1/6 Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum kl 09:00 09:50 Beslutande Övriga Mikael Dahlqvist (S) Jan Bohlin (S) Åsa Johansson (S) Anna Hammar (V) Stellan Andersson (C) Anna-Greta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-21 1 (13) 16-25

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-21 1 (13) 16-25 2011-03-21 1 (13) 16-25 PLATS OCH TID Stadshuset, Hagfors, kl 09.00-10.35 BESLUTANDE Mikael Dahlqvist (S), ordförande Jan Bohlin (S) Åsa Johansson (S) Stellan Andersson (C) Margret Bergkvist (V) ÖVRIGA

Läs mer

KOMMUNLEDNINGSUTSKOTTET Protokoll

KOMMUNLEDNINGSUTSKOTTET Protokoll 1 (10) Plats och tid, Kommunalrådets tjänsterum, kl 09:00-11.40 Beslutande Mikael Dahlqvist (S) Anna-Greta Johansson (S) tj ers Margret Bergkvist (V) Åsa Johansson (S) Barbro Rülcker (M) tj ers Övriga

Läs mer

Göran Eriksson (S) Ingrid Bäcker, sekreterare Jan Lilja, kommunchef

Göran Eriksson (S) Ingrid Bäcker, sekreterare Jan Lilja, kommunchef Sammanträdesdatum Sida 1/14 Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum kl 09:00 11:35 Beslutande Övriga Mikael Dahlqvist (S) Jan Bohlin (S) Anna Hammar (V) Åsa Johansson (S) Stellan Andersson (C) Göran Eriksson

Läs mer

KOMMUNLEDNINGSUTSKOTTET Protokoll

KOMMUNLEDNINGSUTSKOTTET Protokoll 1 (12) Plats och tid, Kommunalrådets rum, kl 09:00-11:30 Beslutande Mikael Dahlqvist (S) Jan Bohlin (S) Margret Bergkvist (V) Åsa Johansson (S) Stellan Andersson (C) Övriga Ersättare Jan Lilja, kommunchef

Läs mer

Sten-Inge Olsson (S) Hans Liljas (L) Jan Lilja, kommunchef Helena Granlund, kommunsekreterare Richard Bjöörn, personalchef, 12

Sten-Inge Olsson (S) Hans Liljas (L) Jan Lilja, kommunchef Helena Granlund, kommunsekreterare Richard Bjöörn, personalchef, 12 Sammanträdesdatum Sida 1/8 Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum, Hagfors Stadshus kl 09:00 11:00 Beslutande Övriga Åsa Johansson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Stellan Andersson (C) Mikael Edvardsson (SD)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-02-21 1 (7) 10-15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-02-21 1 (7) 10-15 2011-02-21 1 (7) 10-15 PLATS OCH TID Stadshuset, Hagfors, kl 09.00-09.55 BESLUTANDE Mikael Dahlqvist (S), ordförande Jan Bohlin (S) Åsa Johansson (S) Stellan Andersson (C) Margret Bergkvist (V) ÖVRIGA

Läs mer

Jan Bohlin (S) Åsa Johansson (S) Anna Hammar (V) Stellan Andersson (C) Anna-Greta Johansson (S)

Jan Bohlin (S) Åsa Johansson (S) Anna Hammar (V) Stellan Andersson (C) Anna-Greta Johansson (S) Sammanträdesdatum Sida 1/11 Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum kl 09:00 09:35 Beslutande Övriga Jan Bohlin (S) Åsa Johansson (S) Anna Hammar (V) Stellan Andersson (C) Anna-Greta Johansson (S) Göran

Läs mer

Mikael Dahlqvist (S) Jan Bohlin (S) Åsa Johansson (S) Stellan Andersson (C) Anna-Greta Johansson (S)

Mikael Dahlqvist (S) Jan Bohlin (S) Åsa Johansson (S) Stellan Andersson (C) Anna-Greta Johansson (S) Sammanträdesdatum Sida 1/11 Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum kl 09:00 09:50 Beslutande Övriga Mikael Dahlqvist (S) Jan Bohlin (S) Åsa Johansson (S) Stellan Andersson (C) Anna-Greta Johansson (S)

Läs mer

KOMMUNLEDNINGSUTSKOTTET Protokoll

KOMMUNLEDNINGSUTSKOTTET Protokoll 1 (7) Plats och tid, Kommunalrådets rum, kl 09:00-10:00 Beslutande Mikael Dahlqvist (S) Jan Bohlin (S) Margret Bergkvist (V) Åsa Johansson (S) Stellan Andersson (C) Övriga Ersättare Anneli Svensson, sekreterare

Läs mer

Mikael Dahlqvist (S) Jan Bohlin (S) Åsa Johansson (S) Stellan Andersson (C) Kristoffer Ejnermark (V)

Mikael Dahlqvist (S) Jan Bohlin (S) Åsa Johansson (S) Stellan Andersson (C) Kristoffer Ejnermark (V) Sammanträdesdatum Sida 1/11 Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum kl 09:00 10:30 Beslutande Övriga Mikael Dahlqvist (S) Jan Bohlin (S) Åsa Johansson (S) Stellan Andersson (C) Kristoffer Ejnermark (V)

Läs mer

Helena Granlund, kommunsekreterare Jan Lilja, kommunchef Richard Bjöörn, personalchef

Helena Granlund, kommunsekreterare Jan Lilja, kommunchef Richard Bjöörn, personalchef Sammanträdesdatum Sida 1/7 Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum, Hagfors Stadshus kl 09:00 10:30 Beslutande Övriga Åsa Johansson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Mikael Edvardsson (SD) Pernilla Boström (S)

Läs mer

KOMMUNLEDNINGSUTSKOTTET Protokoll 2013-02-25

KOMMUNLEDNINGSUTSKOTTET Protokoll 2013-02-25 1 (9) Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum, kl 09:00-11:00 Beslutande Mikael Dahlqvist (S) Jan Bohlin (S) Åsa Johansson (S) Göran Eriksson (S) tj ers Stellan Andersson (C) Övriga Jan Lilja, kommunchef

Läs mer

Protokoll. Åsa Johansson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Göran Eriksson (S) Stellan Andersson (C) Hans Liljas (L)

Protokoll. Åsa Johansson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Göran Eriksson (S) Stellan Andersson (C) Hans Liljas (L) Sammanträdesdatum Sida 1/8 Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum, Hagfors Stadshus kl. 09:00 09:50 Beslutande Övriga Åsa Johansson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Göran Eriksson (S) Stellan Andersson (C)

Läs mer

Pernilla Boström (S) Hans Liljas (L) Helena Granlund, kommunsekreterare Jan Lilja, kommunchef

Pernilla Boström (S) Hans Liljas (L) Helena Granlund, kommunsekreterare Jan Lilja, kommunchef Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum, Hagfors Stadshus kl. 09:00 09:30 Beslutande Övriga Tomas Pettersson (S) Åsa Johansson (S) Göran Eriksson (S) Stellan Andersson (C) Mikael

Läs mer

Pernilla Boström (S) Sten-Inge Olsson (S) Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Jan Lilja, kommunchef

Pernilla Boström (S) Sten-Inge Olsson (S) Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Jan Lilja, kommunchef Sammanträdesdatum Sida 1/12 Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum, Hagfors Stadshus kl 09:00 10:00 Beslutande Övriga Åsa Johansson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Göran Eriksson (S) Stellan Andersson (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-21 1 (12) 106-115

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-21 1 (12) 106-115 2011-11-21 1 (12) 106-115 PLATS OCH TID Stadshuset, Hagfors, kl 09.00-12.10 BESLUTANDE Mikael Dahlqvist (S), ordförande Jan Bohlin (S) Åsa Johansson (S) Stellan Andersson (C) Margret Bergkvist (V) ÖVRIGA

Läs mer

Pernilla Boström (S) Sten-Inge Olsson (S) Hans Liljas (L) Helena Granlund, kommunsekreterare Jan Lilja, kommunchef

Pernilla Boström (S) Sten-Inge Olsson (S) Hans Liljas (L) Helena Granlund, kommunsekreterare Jan Lilja, kommunchef Sammanträdesdatum Sida 1/10 Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum, Hagfors Stadshus kl 09:00-09:40 Beslutande Övriga Åsa Johansson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Göran Eriksson (S) Stellan Andersson (C)

Läs mer

Sten-Inge Olsson (S) Jan Lilja, kommunchef Helena Granlund, kommunsekreterare

Sten-Inge Olsson (S) Jan Lilja, kommunchef Helena Granlund, kommunsekreterare Sammanträdesdatum Sida 1/12 Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum, Hagfors Stadshus kl. 09:00 09:30 Beslutande Övriga Åsa Johansson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Mikael Edvardsson (SD) Pernilla Boström

Läs mer

2015-12-14. Sten-Inge Olsson (S) Hans Liljas (L) Jan Lilja, kommunchef Magnus Heimdahl, kommunsekreterare Richard Bjöörn, personalchef

2015-12-14. Sten-Inge Olsson (S) Hans Liljas (L) Jan Lilja, kommunchef Magnus Heimdahl, kommunsekreterare Richard Bjöörn, personalchef Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum kl 09:00 10:55 Beslutande Övriga Åsa Johansson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Göran Eriksson (S) Stellan Andersson (C) Mikael Edvardsson (SD)

Läs mer

Mikael Dahlqvist (S), ordförande Jan Bohlin (S) Bertil Köhler (S) Barbro Rülcker (M) Margret Bergkvist (V)

Mikael Dahlqvist (S), ordförande Jan Bohlin (S) Bertil Köhler (S) Barbro Rülcker (M) Margret Bergkvist (V) 2010-03-29 1 (17) 13-25 PLATS OCH TID Stadshuset, Hagfors, kl 09.00-11.50 BESLUTANDE Mikael Dahlqvist (S), ordförande Jan Bohlin (S) Bertil Köhler (S) Barbro Rülcker (M) Margret Bergkvist (V) ÖVRIGA NÄRVARANDE

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(10) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(10) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(10) Plats och tid Folkets hus, onsdagen den 1 oktober 2014, kl 09.00 11.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Åke Nilsson, ordf. Anita Johansson Gunilla Prång

Läs mer

HAGFORS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2011-01-10 1 (36) 1-33

HAGFORS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2011-01-10 1 (36) 1-33 Kommunstyrelsen 2011-01-10 1 (36) 1-33 PLATS OCH TID Stadshuset, Hagfors, kl 09.00-14.00 BESLUTANDE ÖVRIGA NÄRVARANDE Jan Bohlin (S), ordförande Ingemar Tönnberg (S) ersättare Mikael Dahlqvist (S) Hans-Olov

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Kommunstyrelsen 2015-03-02. Stihna Johansson Evertsson (C), ordförande Per Gröön (C)

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Kommunstyrelsen 2015-03-02. Stihna Johansson Evertsson (C), ordförande Per Gröön (C) HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Notariet, måndagen den 2 mars 2015 kl 17.30-18.20 Beslutande Övriga deltagande Stihna Johansson Evertsson (C), ordförande Per Gröön (C) Anders Svensson

Läs mer

Protokoll. Åsa Johansson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Göran Eriksson (S) Stellan Andersson (C) Hans Liljas (L)

Protokoll. Åsa Johansson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Göran Eriksson (S) Stellan Andersson (C) Hans Liljas (L) Sammanträdesdatum Sida 1/7 Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum, Hagfors Stadshus kl 09:00 11:00 Beslutande Övriga Åsa Johansson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Göran Eriksson (S) Stellan Andersson (C) Hans

Läs mer

UPPFÖLJNING. Per 31 oktober Svalövs kommun. Till KS

UPPFÖLJNING. Per 31 oktober Svalövs kommun. Till KS UPPFÖLJNING Per 3 oktober 26 Svalövs kommun. Till KS 625 2 Innehållsförteckning Inledning 2. Kommunens ekonomi. Utfall per 3 oktober 2 2. Kommunens ekonomi. Prognos för helår 2 3. Integrationsprojekt 6

Läs mer

Protokoll. Lena Svensson. Thordis Stålhandske (S) Inge-Marie Byström (S) Annelie Ejnermark (V) Anders Nilsson (SD) Anna-Karin Berglund

Protokoll. Lena Svensson. Thordis Stålhandske (S) Inge-Marie Byström (S) Annelie Ejnermark (V) Anders Nilsson (SD) Anna-Karin Berglund Sammanträdesdatum Sida 1/18 Plats och tid Plenisalen, Hagfors Stadshus kl 19:00 21:30 ande Åsa Johansson (S) Göran Eriksson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Anders Skogfeldt (SD) Stellan Andersson (C) Sten-Inge

Läs mer

Jan Lilja, kommunchef Ingrid Bäcker, sekreterare. Mikael Dahlqvist Ordförande. Datum för anslagets uppsättande 2010-11-17

Jan Lilja, kommunchef Ingrid Bäcker, sekreterare. Mikael Dahlqvist Ordförande. Datum för anslagets uppsättande 2010-11-17 2010-11-15 1 (18) 94-107 PLATS OCH TID Stadshuset, Hagfors, kl 09.00-11.35 BESLUTANDE Mikael Dahlqvist (S), ordförande Jan Bohlin (S) Ann-Christine Janhagen Olsén (S), ersättare för Bertil Köhler (S) Barbro

Läs mer

Protokoll. Åsa Johansson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Stellan Andersson (C) Pernilla Boström (S) Anders Skogfeldt (SD)

Protokoll. Åsa Johansson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Stellan Andersson (C) Pernilla Boström (S) Anders Skogfeldt (SD) Sammanträdesdatum Sida 1/7 Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum kl 10:00 10:50 Beslutande Övriga Åsa Johansson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Stellan Andersson (C) Pernilla Boström (S) Anders Skogfeldt

Läs mer

Plats och tid 2011-04-19, Sammanträdesrum 2, stadshuset, kl 09:00-11.45

Plats och tid 2011-04-19, Sammanträdesrum 2, stadshuset, kl 09:00-11.45 BARN- OCH BILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 1 (6) Plats och tid, Sammanträdesrum 2, stadshuset, kl 09:00-11.45 Beslutande Anna-Greta Johansson (S) Anna Hammar (V) Ola Ekblom (FP) Övriga Anneli Svensson,

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista) 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Läs mer

Sten-Inge Olsson (S) Jan Lilja, kommunchef Helena Granlund, kommunsekreterare Jonas Nilsson, ekonomichef, 09:00-09:30

Sten-Inge Olsson (S) Jan Lilja, kommunchef Helena Granlund, kommunsekreterare Jonas Nilsson, ekonomichef, 09:00-09:30 Sammanträdesdatum Sida 1/12 Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum, Hagfors Stadshus kl. 09:00 10:00 Beslutande Övriga Plats och tid för justering Åsa Johansson (S) Göran Eriksson (S) Stellan Andersson

Läs mer

Postlista för Kommunstyrelsen

Postlista för Kommunstyrelsen Postlista för Kommunstyrelsen Beslut om bidrag ur fonderade bygdemedel/uddeholms Jaktskytteklubb Postlista kommunstyrelsen 2011 Beslut om bidrag ur fonderade bygdemedel/iogt-nto föreningen 229 Regnbågen

Läs mer

KOMMUNLEDNINGSUTSKOTTET Protokoll

KOMMUNLEDNINGSUTSKOTTET Protokoll 1 (11) Plats och tid, Kommunalrådets rum, kl 09:00 Beslutande Mikael Dahlqvist (S) Jan Bohlin (S) Margret Bergkvist (V) Åsa Johansson (S) Stellan Andersson (C) Övriga Ersättare Ingrid Bäcker, Sekreterare

Läs mer

Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg (m) Stig Beckman (m) Leif Ståhl (c) Ulrika Stockhaus (s) Lennart Bång (s) Marie Kolbengtsson (s)

Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg (m) Stig Beckman (m) Leif Ståhl (c) Ulrika Stockhaus (s) Lennart Bång (s) Marie Kolbengtsson (s) 08:31SALEMS KOMMUN Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2006-08-17 1 Plats och tid Kommunalhuset Bergaholm. Torsdag 17 augusti 2006, kl 19.00-20.30 Beslutande Christina Lorentzon

Läs mer

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-09-10. Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-09-10. Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl 14.00-16.45 ande Claes Jägevall (FP) ordf Laila Gröhn (FP) ersätter Alda Daniel (FP) Claes-Gunnar Almestål (FP) Ann-Britt Danielsson (M) Peo Andersson (M)

Läs mer

BARN- OCH BILDNINGSNÄMND Protokoll

BARN- OCH BILDNINGSNÄMND Protokoll 1 (6) Plats och tid Beslutande Övriga, Sammanträdesrummet, övre våningen, Stadshuset i Hagfors, kl 09:00-11:45 Anna-Greta Johansson (S) Anna Hammar (V) Jan Sandström (S) Ola Ekblom (FP) Inge-Marie Byström

Läs mer

Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande Alfred Mujambere (L) Viktor Hage (S)

Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande Alfred Mujambere (L) Viktor Hage (S) Tid och plats 10 april 2019, kl. 08:30-12:00 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 75-81 Utses att justera Linda Friberg ande Ledamöter Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande

Läs mer

Protokoll. Åsa Johansson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Göran Eriksson (S) Stellan Andersson (C) Hans Liljas (L)

Protokoll. Åsa Johansson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Göran Eriksson (S) Stellan Andersson (C) Hans Liljas (L) Sammanträdesdatum Sida 1/10 Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum, Hagfors Stadshus kl. 09:00 11:00 Beslutande Övriga Åsa Johansson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Göran Eriksson (S) Stellan Andersson (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 25 augusti, kl.09:00-12:00.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 25 augusti, kl.09:00-12:00. 2015-08-25 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 25 augusti, kl.09:00-12:00. Beslutande Ledamöter Einar Wängmark (S), ordförande Pär Johansson (M), vice ordförande Per Helgesson

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

Ansökan om förskottering av penningmedel Rudskoga Fiber Ekonomisk förening

Ansökan om förskottering av penningmedel Rudskoga Fiber Ekonomisk förening TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1(2) Kommunledningsförvaltningen Stellan Sjögren, 0550-88020 stellan.sjogren@kristinehamn.se Datum 2012-06-14 Kommunstyrelsen Ansökan om förskottering av penningmedel Rudskoga Fiber

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 42-48 Plats och tid ande Övriga deltagare Kulturkansliet, Stadshusparken 1 A klockan 9.00-11.40 Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Henrik Olsson (c) tjg.ers. Iréne Ekberg

Läs mer

Stensdalens ordenshus, kl. 18.30-20.30, med ajournering för allmänhetens frågestund. Se bifogad sammanträdeslista (Bilaga Kf 75)

Stensdalens ordenshus, kl. 18.30-20.30, med ajournering för allmänhetens frågestund. Se bifogad sammanträdeslista (Bilaga Kf 75) Kommunfullmäktige 2015-03-31 1 (20) Plats och tid Stensdalens ordenshus, kl. 18.30-20.30, med ajournering för allmänhetens frågestund Beslutande Ledamöter Övriga deltagare Tjänstemän/övriga deltagare Se

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11) 2010-05-03 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 96-103 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 09.00 13.10 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson

Läs mer

Stefan Yngstrand (FP)

Stefan Yngstrand (FP) Kommunstyrelsen 2015-03-12 1 (6) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:00 (ajournering 09:00-10:10) Beslutande Ronny Löfquist (S) ordförande Håkan Bengtsson (C) tjg.ers. Marie-Louice Lindström

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2002-08-13

Socialnämndens arbetsutskott 2002-08-13 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.00-15.10 Beslutande ordförande Närvarande ersättare Anders Johansson (s) Yvonne Skärheden (m) Ingrid Karlsson (s) Kristina Valtersson (c) Ally Karlsson

Läs mer

KOMMUNLEDNINGSUTSKOTTET Protokoll

KOMMUNLEDNINGSUTSKOTTET Protokoll 1 (18) Plats och tid, Kommunalrådets rum, kl 09:00-12.00 Beslutande Mikael Dahlqvist (S), 20-32 Jan Bohlin (S) Åsa Johansson (S) Margret Bergkvist (V) Stellan Andersson (C) Övriga Jan Lilja, kommunchef

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Sammanträdesdatum. Magnus Pekkari, VD Pajalabostäder AB, 1-2 Agneta Suikki, ekonomichef, 3

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Sammanträdesdatum. Magnus Pekkari, VD Pajalabostäder AB, 1-2 Agneta Suikki, ekonomichef, 3 PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Plats och tid Pajala Folkets Hus, kl 1000-1030 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V Anna Kumpula Kostet,

Läs mer

2015-03-25 i samband med utbildning Morokulien. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 13-24 Ingrid Andersson

2015-03-25 i samband med utbildning Morokulien. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 13-24 Ingrid Andersson 1(14) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Hans Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Björn Källman (Hela Edas Lista) Johanna Söderberg (C) Hans-Peter

Läs mer

Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 1995-09-07. Plats och tid Stadshuset, Storrummet torsdagen den 7 september 1995, kl 17.00-17.45

Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 1995-09-07. Plats och tid Stadshuset, Storrummet torsdagen den 7 september 1995, kl 17.00-17.45 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1995-09-07 Plats och tid Stadshuset, Storrummet torsdagen den 7 september 1995, kl 17.00-17.45 Beslutande Sven-Ove Cederstrand, ordf

Läs mer

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV)

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV) 7HYLTE KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-13 1 (7) Plats och tid Räddningsstationen, Hyltebruk kl 08.30 12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 21 augusti 2014 kl. 08:15-12:05.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 21 augusti 2014 kl. 08:15-12:05. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 21 augusti 2014 kl. 08:15-12:05. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

Protokoll. Margot Karlsson (S) Anna-Greta Johansson (S) Lena Svensson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Lilja, kommunchef Helena Granlund, kommunsekreterare

Protokoll. Margot Karlsson (S) Anna-Greta Johansson (S) Lena Svensson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Lilja, kommunchef Helena Granlund, kommunsekreterare Sammanträdesdatum Sida 1/13 Plats och tid Sammanträdesrummet Stadshuset, övre plan kl 09:00 10:30 Beslutande Övriga Åsa Johansson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Stellan Andersson (C) Göran Eriksson (S) Pernilla

Läs mer

Kommunkontoret, måndag 1 september kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 59-68 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, måndag 1 september kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 59-68 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 9.00 11.45 Beslutande David Olsson (M), ordförande Carina Schön (S) Dick Pettersson (C) Sören Johansson (KD) Anders Pettersson (S) Ej

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2019-06-19 1 () Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, klockan 15.00 15.40 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag. Beslutande Hanna Lostelius (C) ordf Owe Nilsson

Läs mer

KALLELSE OCH FÖREDRAGNINGSLISTA

KALLELSE OCH FÖREDRAGNINGSLISTA KALLELSE OCH FÖREDRAGNINGSLISTA Till miljö- och byggnämndens sammanträde Onsdagen den 2 april 2008, kl. 14.00 Grums kommunhus, sammanträdesrummet Bruket Socialdemokratiska partigruppen har gruppmöte i

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare och kanslichef. Kommunkontoret 2014-09-11

Anders Andersson, sekreterare och kanslichef. Kommunkontoret 2014-09-11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.30 16.45 Beslutande Övriga deltagande Pirjo Nilsson (S), Ljusnarsberg, ordförande Lena Vinnerås (S), Nora Siv Sander (S), Hällefors

Läs mer

PROTOKOLL Mejerigatan 1, Gruesalen Christer Landin (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M)

PROTOKOLL Mejerigatan 1, Gruesalen Christer Landin (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) 1(15) Plats och tid Mejerigatan 1, Gruesalen 13.30 15.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Christer Landin (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) Kjell Åker Johnsson (S) Lars Karlsson (S)

Läs mer

2014-03-19. Underskrifter Sekreterare 16-20 Lars Nilsson. Gun Isaxon

2014-03-19. Underskrifter Sekreterare 16-20 Lars Nilsson. Gun Isaxon SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 32 (40) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, 10:00 11:30 Beslutande Laila Furskog, (s) ordförande Ingrid Josefsson (m) Gun Isaxon (skp) Tommy Krigsman (ns) Jan-Erik Apelqvist

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl 13.00 15.15 ande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16) 2014-02-18 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 18 februari 2014 kl. 8.30 11.00 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars-Göran Wiberg (c) v ordf Tommy Nilsson (s)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars-Göran Wiberg (c) v ordf Tommy Nilsson (s) 2007-05-09 1 Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 08.30-9.35 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens tid och plats Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars-Göran Wiberg (c) v ordf Tommy Nilsson

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Lessebo kommunkontor, tisdagen den 7 maj 2013, kl. 15.00 15.45 ande Monica Widnemark, (s) ordf. Evert Nilsson (s), 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Jan O Eriksson (s) Annette Severinsson-Åstrand

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2015-05-12 1(14)

Miljö- och byggnadsnämnden 2015-05-12 1(14) Miljö- och byggnadsnämnden 2015-05-12 1(14) Plats och tid Kommunhuset, planrummet kl. 13.00-14.30 Beslutande Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (S) Dan Eriksson (C) Louise Warnqvist (M) Elise Radanova

Läs mer

BARN- OCH BILDNINGSUTSKOTTET Protokoll

BARN- OCH BILDNINGSUTSKOTTET Protokoll 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga Ersättare, Sammanträdesrummet, övre våningen, Stadshuset i Hagfors, kl 09:00-12.45 Anna-Greta Johansson (S) Anna Hammar (V) Jan Sandström (S) Jessica Larsson (S)

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) 1(11) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.35 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Övriga närvarande

Läs mer

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C)

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-02 1 (12) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:40. Ajournering 09:05-09:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Ronny Löfquist

Läs mer

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare Socialnämnden 2011-01-24 1 (10) 6-14 PLATS OCH TID Socialkontoret, Hagfors, kl 13.00 15.00 BESLUTANDE Åsa Johansson (S), ordförande Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund

Läs mer

Samhällsbyggnad, miljö och service 2009-10-22

Samhällsbyggnad, miljö och service 2009-10-22 Samhällsbyggnad, miljö och service 2009-10-22 Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, kl 13.00-16.30 Beslutande Inger Hjerpe, ordförande (S) Nils-Gunnar Andersson (S) Torgny Danielsson (S) Marika Jakobsson

Läs mer

Anna-Greta Johansson (S) Hans Liljas (FP) Göran Eriksson (S) Pernilla Boström (S) Lars Östlund (V)

Anna-Greta Johansson (S) Hans Liljas (FP) Göran Eriksson (S) Pernilla Boström (S) Lars Östlund (V) Sammanträdesdatum Sida 1/8 Plats och tid Sammanträdesrummet, övre våningen, Stadshuset i Hagfors kl 09:00 12:15 Beslutande Övriga Anna-Greta Johansson (S) Hans Liljas (FP) Göran Eriksson (S) Pernilla Boström

Läs mer

PROTOKOLL. Claes Rydberg, kommunchef Nicklas Bremefors, ekonomichef Inger Bengtsson, markhandläggare, 155 Ulrica Swärd Bütikofer, nämndsekreterare

PROTOKOLL. Claes Rydberg, kommunchef Nicklas Bremefors, ekonomichef Inger Bengtsson, markhandläggare, 155 Ulrica Swärd Bütikofer, nämndsekreterare Plats och tid Enåsenrummet, Förvaltningshuset, Ljusdal, klockan 08:30-10:30 Beslutande: Övriga deltagande Utses att justera Roland Bäckman (S) Yvonne Oscarsson (V) Leif Hansen (SRD) Lars Molin (M) Helena

Läs mer

BARN- OCH BILDNINGSNÄMND Protokoll

BARN- OCH BILDNINGSNÄMND Protokoll 1 (9) Plats och tid ande Övriga, Sammanträdesrummet, övre våningen, Stadshuset i Hagfors, kl 09:00-12:00 Anna-Greta Johansson (S) Anna Hammar (V) Jan Sandström (S) Jessica Larsson (S) Lars Nyborg (C) Ola

Läs mer

INDIVID- OCH OMSORGSUTSKOTTET Protokoll

INDIVID- OCH OMSORGSUTSKOTTET Protokoll 1 (7) Plats och tid, Sammanträdesrummet, socialkontoret, kl 09:00-11:00 ande Ann-Christine Janhagen Olsén (S) tj ers Åsa Johansson (S) Leif Andersson (V) Sten-Inge Olsson (S) tj ers Dennis Byberg (M) Ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00-12.00 Beslutande Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Gun Andersson (M) ersättare

Läs mer

Hans Liljas (L) Jan Lilja, kommunchef Helena Granlund, kommunsekreterare

Hans Liljas (L) Jan Lilja, kommunchef Helena Granlund, kommunsekreterare Sammanträdesdatum Sida 1/10 Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum, Hagfors Stadshus kl 09:00 09:45 Beslutande Övriga Åsa Johansson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Stellan Andersson (C) Mikael Edvardsson (SD)

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (10) Paragrafer 35-42 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, kl. 13.00 15.20 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Torsten Johansson,

Läs mer

Victoria Häggkvist, sekreterare Åsa Sjöberg, Handläggare. Justeras direkt efter sammanträdet

Victoria Häggkvist, sekreterare Åsa Sjöberg, Handläggare. Justeras direkt efter sammanträdet 1(8) Plats och tid Förvaltningsbiblioteket, våning 3, 10:00--11.00 Beslutande ledamöter Leif Georgsson, ordf, (V) Kerstin Frånlund, (S) Magnus Svensson, (C) Lillemor Zidén, (M), tj ers Ej beslutande ersättare

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-02

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-02 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Carl August-rummet, kommunkontoret, Ödeshög måndagen den 2 april 2012 kl 13:00-14:50 Magnus Oscarsson (KD), ordförande Roger Silfver (C), ersättare för Arne

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger, kommunhuset i Skurup, 2016-11-16, kl. 18.00 18.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Justerade

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige Telefon Besöksadress Postadress E-post Org.nr

Protokoll Kommunfullmäktige Telefon Besöksadress Postadress E-post Org.nr Sammanträdesdatum Sida 1/11 Plats och tid Plenisalen, Hagfors Stadshus kl. 19:00-20:45 Beslutande Övriga Åsa Johansson (S) Göran Eriksson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Anders Skogfeldt (SD) Stellan Andersson

Läs mer

Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:30 Ajournering kl. 11:35-11:50 Anders Nilsson, ordförande

Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:30 Ajournering kl. 11:35-11:50 Anders Nilsson, ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2016-09-12 kl. 9:00-12:30 Ajournering kl. 11:35-11:50 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson,

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Blad Kommunstyrelsens ekonomiutskott - delegering 2012-09-25 28 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 13.00-17.20. Beslutande Jerry Johansson (s), ordförande Lena Karlsson (s) Peter Manner

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 41 Godkännande av ärendelista 2018/1045 4 42 Månadsuppföljning januari - april 2018 2018/1165 5 43 Ansökan om investeringsbidrag 2018 2018/1117

Läs mer

Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 22 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 22 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2014-05-21 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdage den 21 maj, 2014 klockan 19.00 20.30 Beslutande Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Elisabeth Stenberg Michalski (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Elisabeth Stenberg Michalski (S) 1(16) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Elisabeth

Läs mer

Direktiv budget 2018 DIREKTIV OCH FÖRUTSÄTTNINGAR

Direktiv budget 2018 DIREKTIV OCH FÖRUTSÄTTNINGAR Karlsborgs kommun Direktiv budget 2018 Bakgrund I och med att Karlsborgs kommun från budget 2017 införde en ny budgetprocess, utgår direktiven nu ifrån ekonomikontoret. Observera att direktiven kan komma

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M)

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M) 1(2) Plats och tid Sammanträdesrum Insjön, klockan 8:30-9:30 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(13) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Tjänstgörande ersättare Kay

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-16

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-16 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.00 17.30 Varav budgetberedning, klockan 13.00 16.40 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll Innehåll 38 Godkännande av ärendelista... 50 39 Anmälan av delegationsbeslut... 51 40 Ansökan om anläggningsbidrag beslut efter särskild prövning... 52 41 Överenskommelse mellan Mullsjö kommun och SISU

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Helena Andersson (S) Johan Eriksson, (S), tjänstgörande ersättare Jan Tholerus (C) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Helena Andersson (S) Johan Eriksson, (S), tjänstgörande ersättare Jan Tholerus (C) Lotta Gunnarsson (M) 1(6) Plats och tid Sammanträdesrum 1, tisdagen den 18 juni 2019 kl 11:15 11.45 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Helena Andersson (S) Johan Eriksson, (S), tjänstgörande ersättare Jan

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 87-93 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset Underskrifter Sekreterare Susanne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 november 2015 kl. 08.00-12.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco

Läs mer