Sammanträdesprotokoll

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesprotokoll"

Transkript

1 1(18) Plats Brandstationen, Tid kl Sammanträdesprotokoll Ledamöter Se förteckning Tjänstgörande Se förteckning ersättare Ersättare Se förteckning Övriga Se förteckning Justerande Björn Pålsson (-) som ersättare Nada Barisic (m) Justeringens kl plats och tid Paragrafer Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerande Refika Fetahovic Anders G. Lindblom (fp) Björn Pålsson (-) _ Nada Barisic (m) Bevis att justeringen tillkännagivits genom anslag Organ Räddningsnämnden för sammanträdet Justeringsdat Uppsatt Nedtages Förvaring Brandstationen Underskrift Refika Fetahovic

2 2(18) Ledamöter Anders G. Lindblom (fp), ordförande Nada Barisic (m) Olov Stråmark (m) Peter Thunholm (fp) Susanne Andersen (s) Mona Andersson (sd) Björn Pålsson (-) Tjänstgörande ersättare Ersättare Jan Olle Spjuth (s) för Gulli Matsson (s) Ibert Härling (s) för Bo Allan Johansson (s) Alf Erik Bondesson (fp) Gert Jacobsson (sd) Övriga Refika Fetahovic, sekreterare El-Said Nareman, ekonom Susana Ilijevska, ekonom Merdita Ajeti, praktikant Ulf Svensson, brandinspektör Paavo Frick, brandinspektör

3 3(18) RN 90 Justering att utse Björn Pålsson (-) att justera protokollet att som ersättare utse Nada Barisic (m) att justering äger rum , kl på Brandstationen. Nämnden beslutar enligt förslaget.

4 4(18) RN 91 Anmälan övriga ärenden Omprövning av räddningsnämndens beslut den 13 oktober 2009, 74, samt överlämnande av fullföljdsinlaga, anmäldes som övrigt ärende. att ärendet behandlas under en ny punkt 7 på dagordningen med följdändring av numreringen på följande punkter. Räddningsnämnden beslutar enligt förslaget

5 5(18) RN 92 Godkännande av dagordningen Ordförande föreslår att utsänd dagordning godkännes med tillägg enligt föregående paragraf Räddningsnämnden beslutar enligt förslaget.

6 6(18) RN 93 Information från verksamheten - Uppföljningsredovisning internkontroll - Arbetsmiljööversyn med synpunkter Paavo Frick redogjorde för uppföljningsarbetet gällande dels internkontroll, dels arbetsmiljööversyn, bådadera är kopplade till arbetet med ett kvalitetssäkringssystem. att med godkännande lägga informationen till handlingarna. Räddningsnämnden beslutar enligt förslaget.

7 7(18) RN 94 Ekonomisk månadsuppföljning Föreligger upprättat månadsuppföljning för januari-december Uppföljningen tilldelades ledamöterna med kallelsen. El-Said Nareman redogjorde även för räddningstjänstens internbudget. att med godkännande lägga informationen till handlingarna. Räddningsnämnden beslutar enhälligt enligt förslaget.

8 8(18) RN 95 dnr. 99/09 Omprövning av räddningsnämndens beslut den 13 oktober 2009, 74, samt överlämnande av fullföljdsinlaga Bakgrund Räddningsnämnden beslutade den 13 oktober 2009, 74, att förelägga Annehems fastigheter AB att vid vite om kronor vidta åtgärder enligt lämnade anvisningar för tidig detektering av brand senast den 1 februari Landskrona stad beslutade även, med stöd av 10 kap. 4 andra stycket lagen om skydd mot olyckor (LSO), att föreläggandet skulle gälla omedelbart även om det överklagades. Annehem Fastigheter AB har den 16 november 2009 inkommit med en överklagandeskrivelse i anledning av ovannämnda beslut. I skrivelsen invänder bolaget bl.a. mot beslutet i den del som anger att det ska gälla omedelbart. Detta då det enligt bolaget inte kan antas att räddningsnämnden anser att verksamheten är farlig för personer att vistas i eftersom en tidsfrist ges till februari. Enligt räddningstjänstens bedömning kan det i ärendet inte anses föreligga sådana särskilda skäl som krävs för att nämnden ska kunna bestämma att beslutet ska gälla omedelbart även om det överklagas. Mot denna bakgrund föreslås att räddningsnämnden upphäver den delen av det aktuella beslutet som anger att det ska gälla omedelbart även om det överklagas. Det överklagande beslutet kommer troligen inte att träda ikraft före den tid som angetts som slutlig enligt föreläggandet, dvs. den 1 februari Räddningsnämnden föreslås därför även ändra tiden för då Annehem fastigheter AB ska ha vidtagit åtgärder enligt lämnade anvisningar till senast två månader efter det att föreläggandet slutligt vunnit laga kraft. Räddningstjänsten anser i övrigt inte att det finns skäl att ändra beslutet. Förslag till yttrande till länsstyrelsen har därför sammanställts. att ändra sitt beslut den 13 oktober 2009, 74, genom att - upphäva beslutet i den del som anger att det ska gälla omedelbart även om föreläggandet överklagas, - ändra beslutet på så sätt att lydelsen, att förelägga Annehems fastigheter AB att vid vite om kr vidta åtgärder enligt lämnade anvisningar för tidig detektering av brand senast den 1 februari 2010 ersätts med att förelägga Annehems fastigheter AB att vid vite om kr vidta åtgärder enligt lämnade anvisningar för tidig detektering av brand senast två (2) månader efter det att föreläggandet slutligt vunnit laga kraft,

9 9(18) Räddningsnämnden föreslås vidare besluta att yttra sig i enlighet med det av räddningstjänsten upprättade förslaget, att uppdra åt räddningsnämndens ordförande att inge yttrandet till länsstyrelsen samt att justera paragrafen omedelbart. Räddningsnämnden beslutar enhälligt enligt förslaget.

10 10(18) RN 96 Förslag till formaliserat uppdrag i respektive kommun för RCB (Räddningschef i Beredskap) Skåne Nordväst inklusive TIB-funktion (tjänsteman i beredskap) samt klargörande gällande kostnadsfördelning i Skåne Nordväst. Sammanfattning För att möta samhällets krav och öka den enskilda kommunens tillgänglighet och krishanteringsförmåga vid en extraordinär händelse eller annan större kris behöver en formaliserad funktion i de nordvästskånska kommunerna skapas. Funktionen förkortas TIB och står för tjänsteman i beredskap. Länsstyrelsen ställer krav på att respektive kommun har en TIB- funktion utsedd för att underlätta kontaktvägar och samarbete vid krishantering. Idag är Räddningschef i Beredskap, RCB, en ständigt tillgänglig gemensam resurs för kommunal räddningstjänst i hela nordvästra Skåne. Denna resurs kan även omfatta TIB funktionen för samtliga kommuner i Skåne Nordväst i ett inledningsskede av en krishändelse. Då tjänsten betalats av enbart Helsingborg, Landskrona och Ängelholm föreslås att funktionen ska fortsätta att omfatta alla 10 kommuner i Skåne Nordväst men att kostnaderna ska fördelas enligt kostnadsnyckel baserat på kommuninvånarantal i respektive kommun och infogas i befintligt avtal. att godkänna beredskapsfunktionen RCB (räddningschef i beredskap) i Skåne Nordväst som kommunens TIB- funktion gentemot Länsstyrelsen i ett inledningsskede av en kris att kostnadsfördelningen av RCB- funktionen fördelas enligt kostnadsnyckel baserad på kommuninvånarantal att frågan angående TIB (tjänsteman i beredskap) överlämnas till kommunstyrelsen för avgörande med följande förslag till beslut: att då TIB- funktionen aktiveras debiteras drabbad kommun de faktiska kostnaderna som uppstår för stabsbrandmästaren och RCB att befintligt samverkansavtal revideras enligt ovanstående beslut Räddningsnämnden beslutar enhälligt enligt förslaget.

11 11(18) RN 97 Överföring av entreprenadavtalen för Landskrona, Bjuv och Svalöv Räddningsnämnden beslöt den 19 maj 2009, 38, att överlämna förslag om överflyttning av sotningsavtal till stadsjuristen för granskning och att ärendet skulle behandlas på nästa nämndssammanträde den 16 juni, 48. Erik Bårdskär upphandlare på Stadskontoret/Juridiska avdelningen har meddelat att det bolag som föreslagits som ny avtalspart saknar F-skattesedel och inte heller uppfyller de krav Landskrona stad uppställt på kreditvärdighet. Förutsättningar för att godkänna överflyttningen har förändrats. En godtagbar borgensförbindelse har lämnats. Bjuv och Svalöv har godkänt överflytningen av avtalet. att godkänna överflytningen av avtalet att delegera till ordföranden i nämnden att tillsammans med räddningschefen underteckna avtalet mellan räddningstjänsten och SIMAB Räddningsnämnden beslutar enhälligt enligt förslaget.

12 12(18) RN 98 Översiktplan 2010 för Landskrona stad-samråd Kommunstyrelsen, Ks 220 har beslutat att överlämna förslag till Översiktsplan 2010 till bl. a stadsnämnder för yttrande och synpunkter. Remisstiden var satt till den 30 november Kommunstyrelsen ks 278 har beslutat den 8 oktober 2009 att förlänga tidigare behandlad (ks 220) samrådstid till och med den 21 december Föreligger förslag till Översiktsplan Översiktsplanen har skickats ut till ledamöterna med tidigare försändelse. Föreligger av André Bengtsson upprättat förslag till yttrande. Yttrandet har tilldelats ledamöterna med kallelsen. att anta förvaltningens förslag som nämnden yttrande, samt att skicka detsamma till kommunstyrelsen Räddningsnämnden beslutar enligt förslaget.

13 13(18) RN 99 Sammanträdesdagar Räddningsnämnden/Arbetsutskottet Föreligger ett förslag om sammanträdesdagar för räddningsnämnden och arbetsutskottet under första halvåret Förslaget har tilldelas ledamöterna med kallelsen. att nämnden sammanträder tisdagarna den 2 februari, 30 mars, 27 april, 25 maj och 22 juni att arbetsutskottet sammanträder tisdagarna den 19 januari, 2 mars, 13 april, 11 maj och 8 juni att gruppmötena startar kl , att sammanträdena startar kl att sammanträdena förläggs på brandstationen om ej annat anges. Räddningsnämnden beslutar enhälligt enligt förslaget.

14 14(18) RN 100 Kommunfullmäktiges uppdrag Kommunfullmäktige har gett nämnderna i uppdrag att föreslå minst två områden inom respektive nämnds ansvarsområde där insatser bör göras i syfte at nå en högre grad av tillfredsställelse med stadens insatser samt att snarast påbörja de föreslagna insatserna. att återremitera ärendet till förvaltningen för ytterligare beredning Räddningsnämnden beslutar enligt förslaget.

15 15(18) RN 101 Förslag till lönepolicy Kommunstyrelsens personalutskott har begärt nämndens yttrande angående förslag till lönepolicy. Föreligger förvaltningens förslag till yttrande. Förslaget har tilldelats ledamöterna att återremitera ärendet till förvaltningen för ytterligare beredning, inbegripande facklig lokal samverkan. Räddningsnämnden beslutar enligt förslaget.

16 16(18) RN 102 Anmälan av inkomna handlingar - Överklagan från Gina Tricot - Handlingsplan för Barn- och ungdomsförvaltningen vid pandemi.09/ Lokalt kollektivavtal om VBI i enlighet med slutet samarbetsavtal mellan Landskrona stad, Helsingborg stad och Ängelholms kommun.09/ Avtal mellan MSB och räddningstjänsten ang. hanteringen av personuppgifter i Webbaserat informationssystem (WIS). 09/ Myndigheten för samhållsskydd och beredskap Karlstad. Regionala jämställdhets- och mångfaldsutvecklare avser Paavo Frick. 87/ Myndigheten för samhållsskydd och beredskap Karlstad. Brandutredare för 2010 avser Gert Andersson. 88/ Stadsledningskontoret Personalavdelningen. Uppföljning av effektiviseringsprogrammet personal. 89/ MSB myndigheten Karlstad. Ansökan för stöd till jämställdhet, mångfald och integration / att med godkännande lägga anmälningarna till handlingarna Räddningsnämnden beslutar enhälligt enligt förslaget.

17 17(18) RN 103 Anmälan av beslut/skrivelser fattade enligt delegationsordning - Avtal Båt transport till Ven i samband med ambulanssjukvård på Ven. 83/ Ansökan om att utföra sotning på egen anläggning avser fastighet Tofta 10:6.09/ Sårbarhetsanalys för Landskrona Stad. 86/ Avtal mellan MSB och räddningstjänsten ang. hanteringen av personuppgifter i Webbaserat informationssystem (WIS). 09/00078 att med godkännande lägga anmälningarna till handlingarna Räddningsnämnden beslutar enhälligt enligt förslaget.

18 18(18) RN 104 Mötets avslutande Ordföranden förklarar sammanträdet avslutat.

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1(13) Plats Brandstationen, Tid kl.17.30-19.00 Sammanträdesprotokoll Ledamöter Se förteckning Tjänstgörande Se förteckning ersättare Ersättare Se förteckning Övriga Se förteckning Justerande Mona Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats Brandstationen, Tid kl.17.30-19.30 Sammanträdesprotokoll Ledamöter Se förteckning Tjänstgörande Se förteckning ersättare Ersättare Se förteckning Övriga Se förteckning Justerande Nada Barisic

Läs mer

Ulla Hellberg (S), ordförande Ove Karlsson (S) Andreas Wändahl (FP) Ann Svensson (S) Timo Niskanen (S) Glenn Frost (M)

Ulla Hellberg (S), ordförande Ove Karlsson (S) Andreas Wändahl (FP) Ann Svensson (S) Timo Niskanen (S) Glenn Frost (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (19) Plats och tid: Brandstationen, Skara kl 13.30-17.00 Beslutande: Ersättare: Ulla Hellberg (S), ordförande Ove Karlsson (S) Andreas Wändahl (FP) Ann Svensson (S) Timo Niskanen

Läs mer

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-16:00

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-16:00 Räddningsnämnden 2011-05-05 1(5) Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-16:00 ande: Lennart Eriksson (M), ordförande Naser Zeqiri (S) Monika Björnehammar (M) Anna Carlsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Räddningsnämnden 2012-06-27 1 Plats och tid Brandstation i Malung 16.30-19.00 Beslutande Jan Jespersen (S) Ordförande Lars-Åke Nilsson (M) Ledamot Daniel Johansson (FP) Ledamot Håkan Oskarsson (S) Ledamot

Läs mer

Räddningsnämnden 2009-02-11 1 (9) Kommunhuset i Klippan, kl 13.30-14.10

Räddningsnämnden 2009-02-11 1 (9) Kommunhuset i Klippan, kl 13.30-14.10 KLIPPANS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Räddningsnämnden 2009-02-11 1 (9) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl 13.30-14.10 Beslutande Bengt Svensson, ordförande Bengt Alfredsson Bodil Andersson Rune

Läs mer

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl , ajournering

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl , ajournering 1(11) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.20, ajournering 11.10-11.15 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell

Läs mer

Separat protokoll kl

Separat protokoll kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) Plats och tid: Brandstationen, Skara kl 13.30 16.30 Separat protokoll kl 14.45 14.50 Beslutande: Ersättare: Övriga närvarande: Sven-Olof Ask (M), ordförande Ove Karlsson (S)

Läs mer

Kristinehedsvägen 2, Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-17:15

Kristinehedsvägen 2, Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-17:15 Räddningsnämnden 2014-06-19 1(5) Plats och tid: ande: Kristinehedsvägen 2, 302 44 Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-17:15 Lennart Eriksson (M), ordförande Naser Zeqiri (S) Christoffer Linden

Läs mer

Räddningsnämnden. Roger Almgren, räddningschef Joakim Ramåker, stf. räddningschef Tommy Hovbjer, brandman, 31 Ritha Selmosson, sekreterare

Räddningsnämnden. Roger Almgren, räddningschef Joakim Ramåker, stf. räddningschef Tommy Hovbjer, brandman, 31 Ritha Selmosson, sekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid: Brandstationen, Skara kl 13.30 16.30 Beslutande: Ulla Hellberg (S), ordförande Ove Karlsson (S) Sven-Olof Ask (M), kl 13.30 14.35 19 del av 22, kl 15.05 16.30

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44 1(10) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-10.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Kjell-Åke Johnsson

Läs mer

Ulla Hellberg (S), Ordförande Ove Karlsson (S), Vice ordförande Mikael Ringqvist (S) Glenn Frost (M) Tobias Davidsson (S) Timo Niskanen (S)

Ulla Hellberg (S), Ordförande Ove Karlsson (S), Vice ordförande Mikael Ringqvist (S) Glenn Frost (M) Tobias Davidsson (S) Timo Niskanen (S) 1(16) Räddningsnämnden Skara - Götene Plats och tid Brandstationen Skara, kl. 13:30-16.00 Beslutande Ledamöter Ulla Hellberg (S), Ordförande Ove Karlsson (S), Vice ordförande Mikael Ringqvist (S) Glenn

Läs mer

Arne Svärm, räddningstjänstchef Yvonne Thelin Karlsson, sekreterare Eva Gardelin-Larsson, kommunsekreterare Johan Nilsson, stf räddningschef

Arne Svärm, räddningstjänstchef Yvonne Thelin Karlsson, sekreterare Eva Gardelin-Larsson, kommunsekreterare Johan Nilsson, stf räddningschef Räddningsnämnden för Gislaveds och Gnosjö 1 (5) Plats och tid Räddningsstationen i Gislaved, kl 14.00 15.30 Beslutande Bertil Valfridsson (M), ordförande Bength-Göran Johansson (C) Åke Ljunggren (S) Stefan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (13) Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 23 januari 2019 kl 09:00-10:50 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Mikael Henrysson (SD) Claes Osslén (SD) Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1(6) Landskrona stod Dat um Plats Rum 604 Tid Kl 13.00-13.45 Sammanträdesprotokoll Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Justerande Justeringens plats och tid Lisa Flinth (L), ordförande Fredrik

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(9) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S)

Läs mer

Johan Nilsson, räddningschef Ewy Olsson, nämndsekreterare Johan Rönmark, enhetschef Thomas Svensson, personalföreträdare 42-45

Johan Nilsson, räddningschef Ewy Olsson, nämndsekreterare Johan Rönmark, enhetschef Thomas Svensson, personalföreträdare 42-45 Plats och tid Räddningsstationen i Mossarp, kl 14.00-17.30 Räddningsnämnden för Gislaveds och Gnosjö kommuner 2019-06-10 ande Niclas Palmgren (M) ordförande Kristine Hästmark (M) Nicklas Huuva (KD) Gunilla

Läs mer

Torsdagen den 8 maj 2014 kl 14.00-15.55 i Gruesalen, Bjuv

Torsdagen den 8 maj 2014 kl 14.00-15.55 i Gruesalen, Bjuv 1 Plats och tid ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Torsdagen den 8 maj 2014 kl 14.00-15.55 i Gruesalen, Bjuv Niklas Svalö (S) ordförande Lars Karlsson (S) vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1(26) Plats Tid Stadshuset kl 17.30--19.15 Sammanträdet ajournerades i fem minuter, kl 17.50-17.55, 126 Sammanträdesprotokoll Ledamöter Mattias Adolfsson (fp), ordförande Richard Svärd (m), 1:e v ordförande

Läs mer

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Sida 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 11.15 Beslutande Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Göran Olsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Bygg- och miljönämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Bygg- och miljönämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Moberg,, kl. 13.00 15.00 Beslutande Bo Eddie Rossbol, (S), ordförande Ingrid Adolfsson (S) ersättare för Petra Haraldsson, (S) Zeljka Krajinovic, (S) Eva-Lena

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-11-24 1. Plats och tid Stora Tjörnsalen, 14.00 17.30 Blad Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s), ordf Reidun Lorentzon (kd) vice ordf Benny Andersson

Läs mer

Bertil Valfridsson (M), ordförande Bength-Göran Johansson (C) Åke Ljunggren (S) Nicklas Huuva (KD) Rolf Davidsson (M) Stig Axelsson (S)

Bertil Valfridsson (M), ordförande Bength-Göran Johansson (C) Åke Ljunggren (S) Nicklas Huuva (KD) Rolf Davidsson (M) Stig Axelsson (S) Räddningsnämnden för Gislaveds och Gnosjö 1 (7) Plats och tid Räddningsstationen i Gislaved, kl 13.00-15.45 Beslutande Bertil Valfridsson (M), ordförande Bength-Göran Johansson (C) Åke Ljunggren (S) Nicklas

Läs mer

Ulla Hellberg (S), ordförande Ove Karlsson (S) Mikael Ringqvist (S) Timo Niskanen (S) Tobias Davidsson (S) Glenn Frost (M)

Ulla Hellberg (S), ordförande Ove Karlsson (S) Mikael Ringqvist (S) Timo Niskanen (S) Tobias Davidsson (S) Glenn Frost (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Plats och tid: Brandstationen, Skara kl 13.30-16.00 Beslutande: Ulla Hellberg (S), ordförande Ove Karlsson (S) Mikael Ringqvist (S) Timo Niskanen (S) Tobias Davidsson (S) Glenn

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1 (13) Plats och tid Komunalrådets arbetsrum, onsdagen den 11 januari 2017 kl 09:00-10:30 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C)

Läs mer

Sven-Ingvar Blixt (L) Jörgen Johnsson (M) Jonas Lindqvist (KD) Jörgen Sjöqvist (S) Peter Persson (S) Lennart Wiberg (S) Gert-Åke Liljenborg (SD)

Sven-Ingvar Blixt (L) Jörgen Johnsson (M) Jonas Lindqvist (KD) Jörgen Sjöqvist (S) Peter Persson (S) Lennart Wiberg (S) Gert-Åke Liljenborg (SD) 1 (12) Plats och tid Mikaelstugan, torsdagen den 12 oktober 2017 kl 14:00-15:15 Beslutande Kenneth Bolinder (S), Ordförande Liselott Ljung (S), 1:e vice ordförande Niels Madsen (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00 1(13) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 09.00-10.40 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Martin Fridehjelm (S) Ulrika Thulin (S) Bert

Läs mer

Protokoll. Förbundsdirektionen 2013-02-15 1-6

Protokoll. Förbundsdirektionen 2013-02-15 1-6 Förbundsdirektionen 1-6 Förbundsdirektionen sammanträde 1. Godkännande av dagordning 2. Utseende av justeringsperson 3. Årsredovisning och bokslut per den 31 december 2012 4. Attestförteckning år 2013,

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45. Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S)

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45. Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S) TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-02-09 Kommunstyrelsen Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45 Utses att justera Benny Andersson (S) Justeringens plats och datum Kommunhuset

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2007-01-18 1-13 Plats och tid Sammanträdesrum, Norrtull kl 13.30-15.30 Beslutande Thomas Olson (fp), ordf Leif Larsson (c) Jan Hagelbrand

Läs mer

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, 14.00-16.10 1 (14) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Hans Stifors (PF), tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kristinehedsvägen 2, Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl. 16:00 -

Kristinehedsvägen 2, Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl. 16:00 - Räddningsnämnden 2013-12-05 1(9) Plats och tid: ande: Kristinehedsvägen 2, 302 44 Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl. 16:00 - Lennart Eriksson (M), ordförande Naser Zeqiri (S) Monica Björnehammar (M)

Läs mer

Protokoll Sida 1 (av 20) Kultur- och fritidsnämnden. Tid , kl Almliden, Bjuv. Plats. Beslutande Ledamöter

Protokoll Sida 1 (av 20) Kultur- och fritidsnämnden. Tid , kl Almliden, Bjuv. Plats. Beslutande Ledamöter Protokoll 2014-01-22 Sida 1 (av 20) Tid 2014-01-22, kl 19.00-20.10 Plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Almliden, Bjuv Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Bo-Göran Börjesson (S) Lisbeth

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

Kristinehedsvägen 2, Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-15:45

Kristinehedsvägen 2, Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-15:45 Räddningsnämnden 2014-01-16 1(9) Plats och tid: ande: Kristinehedsvägen 2, 302 44 Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-15:45 Lennart Eriksson (M), ordförande Naser Zeqiri (S) Monica Björnehammar

Läs mer

Separat protokoll kl

Separat protokoll kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (19) Plats och tid: Brandstationen, Skara kl 13.30-16.00 Separat protokoll kl 14.10-14.20 Beslutande: Ersättare: Ulla Hellberg (S), ordförande Ove Karlsson (S) Sven-Olof Ask (M)

Läs mer

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Castler, kl 14:00-17:00

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Castler, kl 14:00-17:00 Räddningsnämnden 2013-03-14 1(9) Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Castler, kl 14:00-17:00 ande: Lennart Eriksson (M), ordförande Naser Zeqiri (S) Christoffer Linden (M) Anna Carlsson (S) Roy Aronsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Äldreomsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Äldreomsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Tid Klockan 13.15 14.00 Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande C Ulla-Maj Persson M Jörgen Hagman Lindén MBP Ylva Höglund C Erika Arnell tjänstgör för Rolf Hallberg (FP)

Läs mer

Niels Madsen (M) för Bertil Olsson (M)

Niels Madsen (M) för Bertil Olsson (M) 1 (7) Plats och tid Varagårdssskolans aula, torsdagen den 26 maj 2016 kl 18:00-18:10 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Ninnie Lindell (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunkontoret, Kopparberg Tid: Beslutande. Kommunkontoret

Kommunkontoret, Kopparberg Tid: Beslutande. Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.00 15.20 16.00 16.30 Beslutande Gert Stark (S), Ljusnarsbergs kommun, ordförande Helena Magnusson-Svensson (S), Lindesbergs

Läs mer

Lennart Eriksson och Pernilla Lingford Hultin. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Räddningsnämnden

Lennart Eriksson och Pernilla Lingford Hultin. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Räddningsnämnden Räddningsnämnden 2016-12-08 1(10) Plats och tid Kristinehedsvägen 2, 8 december 2016 kl 16:00 ande Övriga deltagare Ledamöter Lennart Eriksson (M), Ordförande Pernilla Lingford Hultin (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Separat protokoll kl

Separat protokoll kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid: Brandstationen, Götene kl 13.30-15.25 Separat protokoll kl 14.10-14.20 Beslutande: Ersättare: Ulla Hellberg (S), ordförande Ove Karlsson (S) Sven-Olof Ask (M)

Läs mer

Protokoll. Miljöskyddsnämnden

Protokoll. Miljöskyddsnämnden 1 2 Plats och tid Skräddaren Paragrafer 17-22 kl. 14:00-15:50 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Lady France Mulumba (KD) (ordförande) Maria

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.00 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Bengt Jarring (KD) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Mikael Malm, (S) tjänstgörande

Läs mer

Bygg-, trafik- och räddningsnämnden

Bygg-, trafik- och räddningsnämnden Sida 1/16 Plats och tid Kommunhuset, kl. 13.30-15.15 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats ersättare Övriga deltagare Olof Röstin (M), ordförande Leif Johansson (S), tjg ersättare för Stefan

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen 2013-03-26 1(5) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 26 mars 2013, kl 17.00 17.35. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Helen Gustavsson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Räddningsnämnden 2017-05-11 1(5) Plats och tid Castler, BAS, 11 maj 2017 kl 14:00 ande Ledamöter Lennart Eriksson (M), Ordförande Pernilla Lingford Hultin (S), 1:e vice ordförande Cecilia Öhman Resare

Läs mer

Protokoll. Förbundsdirektionen 2011-06-10 15-21

Protokoll. Förbundsdirektionen 2011-06-10 15-21 Förbundsdirektionen 15-21 Förbundsdirektionen sammanträde 15. Godkännande av dagordning 16. Utseende av justeringsperson 17. Ramar och finansiella mål 2012-2014 18. Säkerhetssamordning ny uppgift för Räddningstjänstförbundet

Läs mer

Socialchef Christel Sundberg Nämndsekreterare Anders Svensson. Jane Holmström Björkman. Omedelbart efter sammanträdet. Anders Svensson.

Socialchef Christel Sundberg Nämndsekreterare Anders Svensson. Jane Holmström Björkman. Omedelbart efter sammanträdet. Anders Svensson. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Åsljungarummet, tisdagen den 5 april 2016, klockan 17.00-17.15 Arne Andersson (M), ordförande Christer Unosson (KD), 1:e

Läs mer

Räddningsnämnden

Räddningsnämnden Sammanträdesprotokoll Räddningsnämnden 2014-03-24 1 Plats och tid Beslutande Räddningstjänsten, Malung Kl. 13.00-16.00 Jan Jespersen (S), ordförande Håkan Oskarsson (S) Lars-Åke Nilsson (M) Göran Tenn

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2014-05-26 1 Plats och tid Folkets Park Orrskogen, Malung, kl. 15.30-16.30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Hans Unander (S) 90-97 Bengt Nilsson (S) Christin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2012-12-13 i Skånes Fagerhultsrummet, kl 09.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande Thomas Bjertner

Läs mer

Nämndsekreterare Anders Svensson IFO-chef Charlotta Magnusson Socialsekreterare Caroline Jonsson. Christer Unosson. Anders Svensson.

Nämndsekreterare Anders Svensson IFO-chef Charlotta Magnusson Socialsekreterare Caroline Jonsson. Christer Unosson. Anders Svensson. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, måndagen den 28 september 2015, klockan 13.00 13.35 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02 2011-01-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, tisdagen den 11 januari 2011 kl. 9.00 11.15 Beslutande Enl särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enl särskild förteckning, sid 2 Utses att justera

Läs mer

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07 Datum: Onsdagen den 7 november Tid: 08.00 11.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 108-116 Utses att justera: Peder Engdahl (M) Underskrifter: Sekreterare Maria Olegård Ordförande

Läs mer

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l""""''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Kommunkontoret 16.00-18.20 Beslutande Anette Lantz (M) ordförande Thomas Lindqvist (PF), vice ordförande Anders Westeriund (S), ledamot Rose-Marie Jönsson (C),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Förbundsstyrelsen Sammanträdesdatum (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Förbundsstyrelsen Sammanträdesdatum (6) 2011-06-20 1 (6) Tid Måndagen den 20 juni kl.16.00 16.30 Plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Sunnerbo, Regionförbundet södra Småland, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée, (m) ordförande

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Krister Bergsten (L) för Niklas Svalö (S)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Krister Bergsten (L) för Niklas Svalö (S) 1 (6) Plats och tid Kommunalrådets arbetsrum, onsdagen den 1 februari 2017 kl 09:00-10:45 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell

Läs mer

o Sammanträdesdatum Räddningsnämnden

o Sammanträdesdatum Räddningsnämnden o 1 Plats och tid Räddningstjänsten i Malung, kl. 13:00-15:30 Beslutande Jan Jespersen (S), ordförande Kjell Jansson (S) Göran Tenn (C) Brita Sohlin (M) Erik Gustafsson (M) Övriga deltagande Titti Hedin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande

Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl. 08.30-11.00 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

Kommunstyrelsens personalutskott

Kommunstyrelsens personalutskott 1 (8) Plats Rum 604 Tid Kl 14.00-15.45 Sammanträdesprotokoll Ledamöter Ersättare Övriga Justerande Justeringens plats och tid Lisa Flinth (L), ordförande Birgitta Persson (M) Fatmir Azemi (S), vice ordförande

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Elisabeth Stenberg Michalski (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Elisabeth Stenberg Michalski (S) 1(16) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 8.30 10.35 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

Bygg-, trafik- och räddningsnämnden

Bygg-, trafik- och räddningsnämnden Sida 1/10 Plats och tid Kommunhuset, kl. 13.30-16.00 Ajournering kl. 14.40-14.50 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Ulla Wallin (S) Håkan Andersson (C), vice ordförande Stig Lampa (S)

Läs mer

Kommunkontoret kl 09.00 10.55

Kommunkontoret kl 09.00 10.55 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 10.55 Beslutande Leif Andersson, 1:e vice ordförande, tillika mötesordförande (v) Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande (m) Catharina Tann, ledamot (s)

Läs mer

Anders Axelsson, räddningschef Yvonne Thelin Karlsson, nämndsekreterare Ulrika Dagård, projektledare, 24. Ordförande Bertil Valfridssson

Anders Axelsson, räddningschef Yvonne Thelin Karlsson, nämndsekreterare Ulrika Dagård, projektledare, 24. Ordförande Bertil Valfridssson Räddningsnämnden för Gislaveds och Gnosjö 1 (7) Plats och tid Räddningsstationen i Mossarp onsdagen den 13 juni 2012, kl. 14.00 17.00 Beslutande Bertil Valfridsson (M), ordförande Bength-Göran Johansson

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Räddningsnämnden 2012-04-26 1 Plats och tid Brandstation i Transtrand 16:00-21:30 Beslutande Jan Jespersen (S) Ordförande Lars-åke Nilsson (M) Ledamot Daniel Johansson (FP) Ledamot Håkan Oskarsson (S)

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-06-23. Lars-Åke Gustavsson. Omedelbar justering. Sekreterare.. Paragraf 129-131 Michael Severin BEVIS

Kommunstyrelsen 2010-06-23. Lars-Åke Gustavsson. Omedelbar justering. Sekreterare.. Paragraf 129-131 Michael Severin BEVIS 1 Kommunstyrelsen 2010-06-23 Plats och tid Stala Församlinghem 2010-06-23 18:00-18:20 Beslutande Gunilla Josefsson Bengt Torstensson Anders Fröjdö Lars-Åke Gustavsson Birgit Strömberg Bengt Johansson Ingrid

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2014-10-28 1 (13)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2014-10-28 1 (13) Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2014-10-28 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrummet Nasa, Tingsbacka, tisdagen den 28 oktober 2014, kl 9.00 10.30. Beslutande John Sundström (S), ordförande Nenne Åman

Läs mer

-\~t+\\ ~llo dose me siantz. Nw --- 1l1Mtv! sa Flinth (L) Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsens personalutskott

-\~t+\\ ~llo dose me siantz. Nw --- 1l1Mtv! sa Flinth (L) Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsens personalutskott 1(6) Kommunstyrelsens personal utskott Plats Stadshuset, Rum 604 Tid Kl 13.00-15.00 Sammanträdesprotokoll Ledamöter Ersättare Övriga Justerande Justeringens plats och tid Paragrafer Lisa Flinth (L), ordförande

Läs mer

Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV)

Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Tillsynsnämnden 2013-02-07 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrummet på samhällsbyggnadskontoret, kl. 08:00-08.35 Beslutande Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Övriga

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1(8) Landskrona siad Plats Rum 604 Tid Kl. 16.00-16.45 Sammanträdesprotokoll Ledamöter Inga Janson (L), ordforande Lennart Pettersson (M) Niklas KarlsssH (S), viee sfelfuranse Beng! JshansssH (S) Kristina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (11) Plats och tid Kommunalrådets arbetsrum, onsdagen den 6 september 2017 kl 09:00-10:40 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16 Utbildningsnämnden 2009-01-29 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40 Beslutande Elisabeth Rydström (c),ordförande Jörgen

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl PERSTORPS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2007-10-22 Sida 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret kl 16.00 18.20 Beslutande Leif Andersson, ordförande Catharina

Läs mer

Plats och tid Torsdagen den 6 februari 2014 kl 14.00-16.20, ajournering kl 15.00-15.15 och 15.50-16.00, i Gruesalen, Bjuv Beslutande Ledamöter

Plats och tid Torsdagen den 6 februari 2014 kl 14.00-16.20, ajournering kl 15.00-15.15 och 15.50-16.00, i Gruesalen, Bjuv Beslutande Ledamöter 1 Plats och tid Torsdagen den 6 februari 2014 kl 14.00-16.20, ajournering kl 15.00-15.15 och 15.50-16.00, i Gruesalen, Bjuv ande Ledamöter Niklas Svalö (S) ordförande Lars Karlsson (S) Alf Persson (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Samlingssalen, Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid 18.30-20.05 Beslutande Enligt bilaga. Övriga deltagande Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, tillförordnad

Läs mer

Bygg-, trafik- och räddningsnämnden

Bygg-, trafik- och räddningsnämnden Sida 1/13 Plats och tid Kommunhuset, kl. 08.30 10.15 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Marcus Zadenius (FP) tjänstgörande ersättare för Ulla Wallin (S) Håkan Andersson (C), vice ordförande Stig Lampa

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (9) Folkets Hus, Kungsgatan 15, Vänersborg ANSLAG/BEVIS. Peter Göthblad. Plats

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (9) Folkets Hus, Kungsgatan 15, Vänersborg ANSLAG/BEVIS. Peter Göthblad. Plats 2010-05-12 1 (9) Plats Folkets Hus, Kungsgatan 15, Vänersborg Tid Onsdagen den 12 maj, kl. 15.00 18.00. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt

Läs mer

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid ande Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-16.30 Robin Gustavsson (kd) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Leif Jannerstig (s)

Läs mer

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 1(7) Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 18.00-18.30 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve

Läs mer

Anders Månsson (S), Ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), Ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1 (7) Plats och tid Kommunalrådets arbetsrum, onsdagen den 21 september 2016 kl 09:00-10:30 Beslutande Anders Månsson (S), Ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Tid och plats Beslutande Ledamöter Tisdagen den 21 juni 2011, kl. 15.00-15.10 i Debatten, kommunhuset Peter Carpelan (M) ordf. Lennart Nilsson (M) Jan Runesten (M) Lena Gerby (M) Jan-Eric

Läs mer

Datum. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Datum för anslags nedtagande

Datum. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Datum för anslags nedtagande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Datum Plats och tid KS-salen, Rådhuset, Köping kl. 13.15 14.05 ande Andreas Trygg (V), ordförande Carl-Inge Westberg (S) Abdul Qorbani (S) Birgitta Hedblom (V) Kristina Lindblad

Läs mer

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) 1 (10) Plats och tid S8, Almliden, fredagen den 27 april 2018 kl 09:00-10.15 Beslutande Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Läs mer

Protokoll. Miljöskyddsnämndens arbetsutskott

Protokoll. Miljöskyddsnämndens arbetsutskott 1 Miljöskyddsnämndens arbetsutskott 2 Miljöskyddsnämndens arbetsutskott Plats och tid Gesällen, Sveagatan 12 Paragrafer 21-27 kl. 14:30-16:41 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

Havets Källa, kl 13.15 16.45. Klas-Gunnar Appel Anita Rydberg César Pinto Gertrud Carlsson Birgitta Ringshagen Peter Bökman

Havets Källa, kl 13.15 16.45. Klas-Gunnar Appel Anita Rydberg César Pinto Gertrud Carlsson Birgitta Ringshagen Peter Bökman 1 (9) Plats och tid Beslutande Havets Källa, kl 13.15 16.45 Olle Berg Klas-Gunnar Appel Anita Rydberg César Pinto Gertrud Carlsson Birgitta Ringshagen Peter Bökman (c) (m) Ej tjänstgörande ersättare och

Läs mer

Kenneth Bolinder (S), Ordförande Niels Madsen (M), 2:e vice ordförande Alf Persson (S) Nils-Erik Sandberg (S) Göran Palmkvist (M) Sten Claesson (SD)

Kenneth Bolinder (S), Ordförande Niels Madsen (M), 2:e vice ordförande Alf Persson (S) Nils-Erik Sandberg (S) Göran Palmkvist (M) Sten Claesson (SD) 1 (14) Plats och tid Gruesalen, torsdagen den 9 mars 2017 kl 14:00-16:05 Beslutande Kenneth Bolinder (S), Ordförande Niels Madsen (M), 2:e vice ordförande Alf Persson (S) Nils-Erik Sandberg (S) Göran Palmkvist

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1 (11) Plats och tid Kommunalrådets arbetsrum, onsdagen den 7 december 2016 kl 09:00-10:40 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll I( 10) landskrona stad Plats Tid Rum 520 Kl 13.00-14.34 Sammanträdesprotokoll Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Justerande Justeringens plats och tid Paragrafer Fredrik Erlandsson (M)

Läs mer