FÖRENINGEN POPKOLLO GÖTEBORGs VERKSAMHETSPLAN Mål

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FÖRENINGEN POPKOLLO GÖTEBORGs VERKSAMHETSPLAN 2016-2018. Mål"

Transkript

1 FÖRENINGEN POPKOLLO GÖTEBORGs VERKSAMHETSPLAN Popkollo Göteborg är en förening som bedriver musikverksamhet för tjejer/transpersoner. Vi är en del i den rikstäckande organisationen Popkollo, vars analys är att tjejer och transpersoner får/tar mindre plats än killar på musikscenen idag. Popkollo Göteborgs huvudsakliga syfte är att bidra till ett jämställt musikliv i Västra Götalandsregionen. Vi arbetar för att stärka våra deltagare som individer genom kreativt musikskapande är första året av tre i vårt spridningsprojekt i Västra Götalandsregionen med syfte att nå fler tjejer och transpersoner runt om i regionen. Under året arbetar vi mot tre målgrupper; åldrarna 12-18, och är en ny satsning för detta året. Vi ska verka för att knyta kontakter med ideella personer i minst två kommuner som i framtiden kan starta egna Popkolloföreningar och börja bedriva verksamhet. Mål 1. Vi ska bedriva följande verksamhet för våra målgrupper: Vi ska arrangera 2 st Popkollo Original och Popkollo Fortsättning i två perioder under sommaren, 9 dagar per tillfälle med övernattning. Vi vill erbjuda sammanlagt 80 platser på båda kollona. Vi ska arrangera minst 3 fyra-dagars dagkollo under året, för 20 deltagare per kollo. Ett av dessa kollon ska vara genreinriktat på till exempel punk, metal eller jazz. Vi ska bedriva löpande verksamhet i samarbete med studieförbund. Vi vill erbjuda minst 10 tillfällen under två terminer för minst 12 deltagare NY VERKSAMHET! Vi ska arrangera 1 fem-dagars dagkollo för denna nya målgrupp. Vi ska ha workshops i hur en skriver egna låtar, producerar en skiva, bemöter skivbolag etc. Vi ska erbjuda minst 15 platser på detta kollo. NY VERKSAMHET! Vi ska starta upp en löpande verksamhet för vår nya målgrupp. Vi vill erbjuda minst 6 tillfällen under minst en termin för minst 8 deltagare. Vi ska arrangera 4 st prova-på-popkollo dagar. 2 inom Göteborg (i satsningarna norra/östra stadsdelarna) och 2 inom Västra Götalandsregionen. Detta ska rikta sig till målgrupperna samt Vi vill arrangera 3 st tre-dagars Popkollo Madame för 20 deltagare per tillfälle mellan år. Vi ska erbjuda minst 16 platser per kollo.

2 2. Vi ska utöka vårt medlemsantal samt bredda mångfalden bland deltagarna. Vi ska jobba med att bredda mångfalden bland våra deltagare för att nå ut till hela vår målgrupp. Vi ska besöka skolor, fritidsgårdar, kulturskolor och liknande verksamheter i norra & östra Göteborg samt i orter runt om i Västra Götalandsregionen för att informera om Popkollo. Vi ska göra minst 4 infobesök. Vi ska ha informationsmöten på platser där vi kan nå breddade målgrupper, såsom Röda korset och föreningar för ensamkommande flyktingbarn. Vi ska göra minst 2 infobesök. Vi ska arrangera Popkolloklubben minst 4 gånger under året. Det går ut på att tidigare kollodeltagare ses och göra olika aktiviteter, så som att gå på konsert eller ha filmkväll. I samband med detta värvar de medlemmar, t ex på stan. Vi ska synas på minst 5 festivaler under året så som Picnicfestivalen, HBTQ-festivalen och Kulturkalaset i Göteborg, Potatisfestivalen i Alingsås och Fallens dagar i Trollhättan för att sprida information om vår verksamhet och värva fler medlemmar. Vi ska sträva mot att värva minst 600 medlemmar, varav 300 ska vara återkommande medlemmar från 2015 och 300 är nya medlemmar. Av totala antalet medlemmar ska 70% vara mellan 6-25 år och komma från hela Västra Götalandsregionen. 3. Vi ska stärka vårt samarbete med andra aktörer i Göteborg och Västra Götalandsregionen Samarbeten Stadsmuseet i Göteborg - Popkollo ska medverka som en interaktiv del i utställningen Musiklivet i Göteborg Vi ska bedriva kolloverksamhet på muséet, erbjuda prova-på-popkollo dagar och workshops, t ex i normkritiskt tänkande och låtskriveri. Vi vill försöka sätta världsrekord i repande med bara tjejer & transpersoner. N3 Trollhättan - arrangera ett dagkollo i deras lokaler. El Sistema - arrangera ett dagkollo i Angered i deras lokaler. Studieförbund - bedriva Popkolloverksamhet i samarbete med olika studieförbund. Ungdomssatsningen Hisingen - arrangera ett dagkollo på Hisingen för målgruppen med ekonomiskt stöd från dem. Picnicfestivalen - arrangera workshops och prova-på dagar tillsammans. Kulturkalaset - banden som bildats på Popkollo under sommaren får spela på en scen på Kulturkalaset, samt att vi informerar om vår verksamhet. Skolor, fritidsgårdar, kulturskolor och liknande verksamheter - besöker vi för att informera om vår verksamhet och bidra med vår kompetens. Popkollo Jazz - detta är vår systerförening som ingår i Popkollos riksorganisation, de ska flytta sin verksamhet från Skåne till Västra Götalandsregionen. Vi ska starta upp ett samarbete för att hjälpa varandra sprida vår verksamhet runt om i regionen och på så sätt nå vårt gemensamma mål om en jämställd musikscen. Organisationer som besitter kompetens kring funktionsvariationer - vi ska ta kontakt med organisationer som t ex Utopia för att se vilka möjligheter till samarbete och kunskapsutbyte som finns, detta för att i framtiden kunna göra vår verksamhet mer tillgänglig.

3 4. Föreningen ska ha en stabil organisation för att säkra vår överlevnad och möjligheterna att nå våra mål. För att nå detta mål ska föreningen ha: Minst en anställd En stabil styrelse Fasta arbetsgrupper - planeringsgrupper för övernattningskollon, dagkollon, Popkollo Madame och eventgrupp. En ledarpool - I vår ledarpool vill vi ha 18 personer. Dessa ska alla ha genomgått Popkollos ledarutbildning. I ledarpoolen ska finnas kontaktinfo, info om vilka instrument ledaren hanterar och workshops de kan hålla i. Ideellt engagerade - vi vill ha en bas med personer som vill engagera sig i föreningen som t ex kan hjälpa till vid arrangemang och medlemsvärvning. Grupp Består 2015 av * antal personer Målet 2016 är * antal personer Styrelse 4 4 Plan. grupp övernattningskollo 6 6 Plan. grupp dagkollo 6 6 Plan. grupp Madame 2 3 Plan. grupp Eventgrupp 6 10 Kansli 2 2

4 är andra året av tre i vårt spridningsprojekt i Västra Götalandsregionen med syfte att nå fler tjejer och transpersoner runt om i regionen. Vi ska verka för att knyta kontakter med personer i ytterligare två kommuner som i framtiden kan starta egna Popkolloföreningar och börja bedriva verksamhet. Under året arbetar vi mot tre målgrupper; åldrarna 12-18, och Vi ökar verksamheten något från föregående år. Vi bibehåller en del samarbetsparters och påbörjar några nya samarbeten. Mål 2. Vi ska bedriva följande verksamhet för våra målgrupper: Vi ska arrangera 2 Popkollo Original och Popkollo Fortsättning i två perioder under sommaren, 9 dagar per tillfälle med övernattning. Vi vill erbjuda sammanlagt 80 platser på båda kollona. NY VERKSAMHET! Vi ska arrangera ett 9-dagars övernattningskollo med inriktning, t ex hiphop, metal eller elektro. Vi vill erbjuda minst 16 platser på detta kollo. Vi ska arrangera minst 4 fyra-dagars dagkollo under året, för 20 deltagare per kollo. Ett av dessa kollon ska vara genreinriktat på till exempel elektro, metal eller jazz. Vi ska bedriva löpande verksamhet i samarbete med studieförbund, samt starta upp en ny löpande verksamhet på en ort så som Borås, Uddevall eller Trollhättan. Vi vill erbjuda minst 8 tillfällen under två terminer för minst 10 deltagare NY VERKSAMHET! Vi ska arrangera 1 övernattningskollo på minst fem dagar för minst 20 deltagare. Vi ska fortsätta bedriva löpande verksamhet i samarbete med studieförbund. Vi vill erbjuda minst 8 tillfällen under minst två terminer för minst 15 deltagare Vi vill arrangera 4 tre-dagars Popkollo Madame för 20 deltagare per tillfälle mellan år. Vi ska erbjuda minst 16 platser per kollo. Vi ska arrangera minst 5 prova-på-popkollo dagar. Detta vill vi göra i norra/östra Göteborg samt orter runt om i Västra Götalandsregionen. Detta ska rikta sig till målgrupperna alla tre målgrupper.

5 2. Vi ska utöka vårt medlemsantal samt bredda mångfalden bland deltagarna. Vi ska fortsätta jobba med att öka mångfalden bland våra deltagare för att nå ut till hela vår målgrupp. Vi ska besöka skolor, kulturskolor, fritidsgårdar och liknande verksamheter i norra & östra Göteborg samt i orter runt om i Västra Götalandsregionen för att informera om vår verksamhet. Vi ska göra minst 5 infobesök. Vi ska fortsätta ha informationsmöten på platser där vi kan nå breddade målgrupper. Vi ska göra minst 3 infobesök. Vi ska arrangera Popkolloklubben minst 4 gånger under året. Vi ska synas på minst 6 festivaler för att värva medlemmar och sprida information om Popkollo. Vi ska sträva mot att värva minst 800 medlemmar, varav 350 ska vara återkommande medlemmar från 2016 och 450 är nya medlemmar. Av totala antalet medlemmar ska 70% vara mellan 6-25 år och komma från hela Västra Götalandsregionen. 3. Vi ska stärka vårt samarbete med andra aktörer i Göteborg och Västra Götalandsregionen Fortsatta samarbeten från tidigare år Stadsmuseet i Göteborg N3 Trollhättan El Sistema Studieförbund Ungdomssatsningen Hisingen Picnicfestivalen Skolor, fritidsgårdar, kulturskolor och liknande verksamheter Popkollo Jazz Kulturkalaset Nya samarbeten Aktörer inom Göteborgs Stad - Vi vill starta samarbeten med befintliga scener i Göteborgsområdet, så som Göteborgs operan, Konsthallen, Stora Teatern & Liseberg. Vi ska ta kontakt med dessa institutioner för att se över möjliga samarbeten. Folket hus & parker - använda deras scener runt om i Västra Götaland för verksamhet. För att nå ut i regionen. 4. Föreningen ska ha en stabil organisation för att säkra vår överlevnad och möjligheterna att nå våra mål. För att nå detta mål ska föreningen ha: Ett kansli i Göteborg med minst två anställda. En praktikant under året på kansliet. En stabil styrelse. Fasta arbetsgrupper - planeringsgrupper för övernattningskollon, dagkollon, Popkollo Madame och eventgrupp.

6 En ledarpol - I vår ledarpool vill vi ha 22 personer. Dessa ska alla ha genomgått Popkollos ledarutbildning. I ledarpoolen ska finnas kontaktinfo, info om vilka instrument ledaren hanterar och workshops de kan hålla i. Ideellt engagerade - vi vill ha en bas med personer som vill engagera sig i föreningen som kan hjälpa till vid t ex arrangemang och medlemsvärvning. Grupp Består 2016 av * antal personer Målet 2017 är * antal personer Styrelse 4 4 Plan. grupp övernattningskollo 6 6 Plan. grupp dagkollo 4 6 Plan. grupp Madame 2 4 Plan. grupp Eventgrupp Kansli 2 2

7 är sista året av tre i vårt spridningsprojekt i Västra Götalandsregionen med syfte att nå fler tjejer och transpersoner runt om i regionen. Vi ska verka för att knyta kontakter med personer i ytterligare två kommuner som i framtiden kan starta egna Popkolloföreningar och börja bedriva verksamhet. Vårt mål är att det ska startas/ha startats upp minst på nya Popkolloarrangörer på orter så som Uddevalla, Skövde eller Borås. Vi ska under 2018 utveckla, fördjupa och stärka de samarbeten vi har sedan tidigare år. Under året arbetar vi mot tre målgrupper; åldrarna 12-18, och Vi ökar verksamheten något från föregående år. Mål 3. Vi ska bedriva följande verksamhet för våra målgrupper: Vi ska arrangera 2 Popkollo Original och Popkollo Fortsättning i två perioder under sommaren, 9 dagar per tillfälle med övernattning. Vi vill erbjuda sammanlagt 100 platser på båda kollona. Vi ska arrangera ett 9-dagars övernattningkollo med inriktning, t ex hiphop, metal eller elektro. Vi vill erbjuda minst 20 platser på detta kollo. Vi ska arrangera minst 4 fyra-dagars dagkollo under året, för 20 deltagare per kollo. Ett av dessa kollon ska vara genreinriktat på till exempel elektro, metal eller jazz. Vi ska fortsätta bedriva våra löpande verksamheter. Vi ska starta upp ännu en löpande verksamhet på en ort så som Borås, Skövde eller Alingsås. Vi ska erbjuda minst 10 tillfällen under två terminer för minst 10 deltagare Vi ska arrangera 1 övernattningskollo på minst åtta dagar för minst 20 deltagare. Vi ska arrangera 1 dagkollo på minst fyra dagar för minst 20 deltagare. Vi ska fortsätta bedriva löpande verksamhet. Vi vill erbjuda minst 10 tillfällen under minst två terminer för minst 20 deltagare Vi vill arrangera 4 tre-dagars Popkollo Madame för 20 deltagare per tillfälle mellan år. NY VERKSAMHET! Vi ska starta upp Popkollokören. Vi ska erbjuda minst 20 platser i kören. Vi ska arrangera minst 8 prova-på-popkollo dagar. Detta vill vi göra i norra/östra Göteborg samt orter runt om i Västra Götalandsregionen. Detta ska rikta sig till målgrupperna alla tre målgrupper.

8 2. Vi ska utöka vårt medlemsantal samt mångfalden bland deltagarna Vi ska fortsätta jobba med att öka mångfalden bland våra deltagare för att nå ut till hela vår målgrupp. Vi ska besöka skolor, fritidsgårdar och liknande verksamheter i norra & östra Göteborg samt i orter runt om i Västra Götalandsregionen för att informera om vår verksamhet. Vi ska göra minst 5 infobesök. Vi ska fortsätta ha informationsmöten på platser där vi kan nå breddade målgrupper. Vi ska göra minst 3 infobesök. Vi ska arrangera Popkolloklubben minst 4 gånger under året. Vi ska synas på minst 7 festivaler för att värva medlemmar och sprida information om Popkollo. Vi ska sträva mot att värva minst 1000 medlemmar, varav 500 ska vara återkommande medlemmar från 2017 och 500 är nya medlemmar. Av totala antalet medlemmar ska 70% vara mellan 6-25 år och komma från hela Västra Götlandsregionen. 3. Vi ska stärka vårt samarbete med andra aktörer i Göteborg och Västra Götalandsregionen Fortsatta samarbeten från tidigare år Stadsmuseet i Göteborg N3 Trollhättan El Sistema Studieförbund Ungdomssatsningen Hisingen Picnicfestivalen Skolor, fritidsgårdar, kulturskolor och liknande verksamheter Popkollo Jazz Kulturkalaset Aktörer inom Göteborgs Stad Folket hus & parker 4. Föreningen ska ha en stabil organisation för att säkra vår överlevnad och möjligheterna att nå våra mål. För att nå detta mål ska föreningen ha: Ett kansli i Göteborg med minst tre anställda. Flera praktikanter under året på kansliet. En stabil styrelse. Fasta arbetsgrupper - planeringsgrupper för övernattningskollon, dagkollon, Popkollo Madame och eventgrupp. En ledarpol - I vår ledarpool vill vi ha 25 personer. Dessa ska alla ha genomgått Popkollos ledarutbildning. I ledarpoolen ska finnas kontaktinfo, info om vilka instrument ledaren hanterar och workshops de kan hålla i. Ideellt engagerade - vi vill ha en bas med personer som vill engagera sig i föreningen som kan hjälpa till vid t ex arrangemang och medlemsvärvning.

9 Grupp Består 2017 av * antal personer Målet 2018 är * antal personer Styrelse 4 4 Plan. grupp övernattningskollo 6 6 Plan. grupp dagkollo 6 6 Plan. grupp Madame 4 4 Plan. grupp Eventgrupp Kansli 2 3

Ansökan för projektstöd Piteå kommun

Ansökan för projektstöd Piteå kommun Ansökan för projektstöd Piteå kommun Popkollo Luleå, Norrbotten Projektnamn Popkollo Luleå Sökande / projektägare Föreningen Popkollo Luleå 802470-1487 Bank Konto nr. / Bankgiro Swedbank 8201-6 934.760.036-4

Läs mer

Nätverksträff ungdomsbibliotekarier, Skövde 2015-05-20

Nätverksträff ungdomsbibliotekarier, Skövde 2015-05-20 Nätverksträff ungdomsbibliotekarier, Skövde 2015-05-20 Deltagare andrea.haglund@uddevalla.se annette.olsson@harryda.se cecilia.gronholm@kungalv.se charlott.hjalm@gotene.se elin.boardy@lerum.se elin.a.johansson@toreboda.se

Läs mer

ADRESS NBV:s lokaler på Postgatan 5, cirka 15 minuter från Göteborgs Centralstation. Länk till karta

ADRESS NBV:s lokaler på Postgatan 5, cirka 15 minuter från Göteborgs Centralstation. Länk till karta Välkomna Vi är stolta över att kunna presentera ett mycket bra program på årets rikskonferens Detta tack vare att vi är så många inom Popkollo som har så mycket att dela med oss av och tack vare er, alla

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt

Verksamhetsplan 2015. Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt Verksamhetsplan 2015 Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt 1 Ungt Ledarskap... 3 1.1 Ledarskolan... 3 2 Kurser på lovet... 3 2.1 STORK på höstlovet... 3 2.2 Musik vid Ekebyholm på sommarlovet...

Läs mer

Studieförbundens remissyttrande på En inkluderande kulturskola på egen grund (SOU 2016:69)

Studieförbundens remissyttrande på En inkluderande kulturskola på egen grund (SOU 2016:69) Dnr 17, u2017, 6/ds 2017-03-15 Kulturdepartementet 103 33 Stockholm Studieförbundens remissyttrande på En inkluderande kulturskola på egen grund (SOU 2016:69) Om Studieförbundens remissvar Branschorganisationen

Läs mer

Preliminär verksamhetsplan 2015. Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt

Preliminär verksamhetsplan 2015. Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt Preliminär verksamhetsplan 2015 Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt 1 Ungt Ledarskap... 3 1.1 Ledarskolan... 3 2 Orkester och kör på lovet... 3 2.1 STORK på höstlovet... 3 2.2 Musik vid Ekebyholm

Läs mer

Alla barn och ungdomar i Skövde kommun skall ges möjlighet att ta del av och själva delta i kulturella sammanhang.

Alla barn och ungdomar i Skövde kommun skall ges möjlighet att ta del av och själva delta i kulturella sammanhang. Ur Skövde kommuns Kulturpolitiska vision: Alla medborgare oavsett kön, ålder och etnicitet har möjlighet att utöva och uppleva mångsidig kultur Alla barn och ungdomar i Skövde kommun skall ges möjlighet

Läs mer

EVENEMANGSÅRET 2014 SÅ SÄTTER VI EVENEMANG PÅ KARTAN

EVENEMANGSÅRET 2014 SÅ SÄTTER VI EVENEMANG PÅ KARTAN EVENEMANGSÅRET 2014 SÅ SÄTTER VI EVENEMANG PÅ KARTAN Anteckningar från gruppdiskussioner FrukostForum, 2014-01-23 Den 23/1 samlades ett 70-tal personer för att delta i FrukostForum för Vänersborgs näringsliv.

Läs mer

Inkvarteringsstatistik december 2004

Inkvarteringsstatistik december 2004 Inkvarteringsstatistik december 2004 Gästnätter december 2004, län (tusen) 1 600 1 524 1 400 1 200 1 000 800 600 400 200 223 422 138 0 Sverige Västra Götalands län Stockholms län Skåne län 22/02/2005 www.vastsverige.com

Läs mer

Inkvarteringsstatistik september 2004

Inkvarteringsstatistik september 2004 Inkvarteringsstatistik september 2004 Gästnätter september 2004, län (tusen) 2 500 2 000 2 256 1 500 1 000 667 500 359 233 0 Sverige Västra Götalands län Stockholms län Skåne län 11/11/2004 www.vastsverige.com

Läs mer

Vi kan hjälpas åt att göra något åt detta

Vi kan hjälpas åt att göra något åt detta Jordens klimat påverkas av vår användning av fossila bränslen. Den pågående klimatförändringen är ett av de allvarligaste hoten mot globalt hållbar utveckling, både socialt, miljömässigt och ekonomiskt.

Läs mer

Ansökan om bidrag till genomförande av Popkollo Göteborg 2012

Ansökan om bidrag till genomförande av Popkollo Göteborg 2012 Ansökan om bidrag till genomförande av Popkollo Göteborg 2012 BAKGRUND Popkollo Göteborg är en förening som arbetar med att stärka unga tjejer främst i Västra Götalandsregionen. Detta sker bland annat

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Nominering - Årets Ungdomssatsning Med checklista

Nominering - Årets Ungdomssatsning Med checklista Nominering - Årets Ungdomssatsning Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Ungdomssatsning på Landsbygden. Namn på förslaget: Sixten Journalnummer: 2008-2715 Kontaktperson, (namn, telefonnummer

Läs mer

Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE

Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE 2016 2019 Detta är ett utdrag ur Regional kulturplan för Skåne 2016-2019, som är formad i samtal med Skånes kommuner, dess kulturliv och den

Läs mer

VÅRDTAGARE ÄLDREBOENDE, 2012 NKI och kvalitetsfaktorer mot bakgrundsfrågor

VÅRDTAGARE ÄLDREBOENDE, 2012 NKI och kvalitetsfaktorer mot bakgrundsfrågor Göteborg Är du man eller kvinna Hur gammal är du din kontaktperson Man Kvinna 64 år eller yngre 65-84 år 85 år eller äldre Ja Nej 73 73 74-71 74 74 71 80 79 80-79 81 80 77 73 71 74-72 73 74 68 75 73 75-73

Läs mer

Handlingsplan avseende Skapande skola år i Gislaveds kommun

Handlingsplan avseende Skapande skola år i Gislaveds kommun 2014-01-31 1 [5] Handlingsplan avseende Skapande skola år 2014-2015 i Gislaveds kommun Gislaveds kommuns handlingsplan har sin utgångspunkt i läroplanen och barnoch utbildningsförvaltningens strategi,

Läs mer

Lokal verksamhetsplan Focus fritidsverksamhet

Lokal verksamhetsplan Focus fritidsverksamhet Lokal verksamhetsplan Focus fritidsverksamhet Söderköpings kommun Läsåret 2016/2017 Söderköpings Vision 2020 Översiktsplan Skolprogram Flerårsbudget Uppdragsplan BUN Verksamhetsplan BUF Lokal verksamhetsplan

Läs mer

Ansökan om ekonomiskt stöd för utvecklingsprojekt FRUKTA INTE SKOGEN! en festival I Dalslands urskog

Ansökan om ekonomiskt stöd för utvecklingsprojekt FRUKTA INTE SKOGEN! en festival I Dalslands urskog Ansökan om ekonomiskt stöd för utvecklingsprojekt FRUKTA INTE SKOGEN! en festival I Dalslands urskog Arragörer: Kulturföreningen Pangaia Plats: Högsäter, Dalsland Datum: 3 4 juli 2015 Vi arrangerar en

Läs mer

Sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från barnen och ungdomens frågestund Redovisning från kulturnämnden

Sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från barnen och ungdomens frågestund Redovisning från kulturnämnden Sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från barnen och ungdomens frågestund Redovisning från kulturnämnden Ungdomens frågestund i kommunfullmäktige 2009-04-23 Frågor/ synpunkter Nämndens

Läs mer

Ansökan om kulturstrategiskt utvecklingsstöd för åren 2016-2018

Ansökan om kulturstrategiskt utvecklingsstöd för åren 2016-2018 Filmbryggan, Polstjärnegatan 14, 417 56 Göteborg, organisationsnummer 80 24 13-3137, Telefon 031-48 12 70, e-post; info@filmbryggan.se, Plusgiro104 06 27-0 Hemsida www.filmbryggan.se Till Västra Götalandsregionen

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911

Verksamhetsplan 2015. TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911 Verksamhetsplan 2015 TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911 Verksamhetsplan Vi erbjuder barn och unga unika möjligheter till utveckling, äventyr och gemenskap. Vi vill att alla ska få

Läs mer

Konceptbeskrivning Ungagemang

Konceptbeskrivning Ungagemang Konceptbeskrivning Ungagemang Vad är Ungagemang? Syftet med Ungagemang är att skapa en fysisk mötesplats där unga ges verktyg och inspiration för att själva förvandla idéer till aktiviteter som skapar

Läs mer

Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg.

Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg. Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg. Närvarande Jan Magnusson Ordförande Åsa Lewau Johansson Kassör

Läs mer

Strategi för kulturverksamheten i Blå Huset

Strategi för kulturverksamheten i Blå Huset Sida 1 (5) 2016-05-09 Handläggare Susanne Lundström 08-508 033 60 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Strategi för kulturverksamheten i Blå Huset Förvaltningens förslag till beslut Stadsdelsnämnden beslutar

Läs mer

Statens musikverks redovisning av insatser inför Umeå Europas kulturhuvudstad 2014

Statens musikverks redovisning av insatser inför Umeå Europas kulturhuvudstad 2014 1(5) 2013-09-30 s redovisning av insatser inför Umeå Europas kulturhuvudstad 2014 har under 2013 prioriterat samarbeten med Umeå inför Kulturhuvudstadsåret 2014. Detta har skett främst genom fördelning

Läs mer

Socialt entreprenörskap Finansierar projekt inom den sociala ekonomin. Den biobaserade byggnaden i den hållbara staden. Hur gör man i Skövde?

Socialt entreprenörskap Finansierar projekt inom den sociala ekonomin. Den biobaserade byggnaden i den hållbara staden. Hur gör man i Skövde? Den biobaserade byggnaden i den hållbara staden Hur gör man i Skövde? Utlysning av projektmedel 2013-2014 Dnr RUN 614-0186-13 Socialt entreprenörskap Finansierar projekt inom den sociala ekonomin 1. Inbjudan

Läs mer

Ung Fritid kongress & dialogmöte hösten 2010

Ung Fritid kongress & dialogmöte hösten 2010 Ung Fritid kongress & dialogmöte hösten 2010 Fritidsförvaltningen Upprättad Datum: Version: Ansvarig: Förvaltning: Enhet: 2010-12-09 1.0 Malin Midler Norén Fritidsförvaltningen Fritidsförvaltningen Syfte

Läs mer

Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen Västra Götaland 49 kommuner 1,6 miljoner invånare Västra Götalands län Landskap: Västergötland, Bohuslän och Dalsland Största stad: Göteborg Minsta kommun: Dals Ed Regionhuvudstad: Vänersborg 29 611 öar,

Läs mer

Winn Winn West. Idrottens entreprenörskap för lokal och regional utveckling

Winn Winn West. Idrottens entreprenörskap för lokal och regional utveckling Winn Winn West Idrottens entreprenörskap för lokal och regional utveckling Winn Winn West Projektet som breddar idrottens betydelse från traditionell folkrörelseverksamhet till en aktiv aktör i Västra

Läs mer

Av Daniel Terres och Anna-Klara Behlin

Av Daniel Terres och Anna-Klara Behlin Av Daniel Terres och Anna-Klara Behlin Att genom dialog få en fördjupad kunskap och ett socialt perspektiv av graffitifrågan. Att kartlägga området kring Röda sten. Att utreda om det finns behov av sociala

Läs mer

Motioner och motionssvar till RFSU Stockholms Årsmöte 2013. Motion 1. Ett enda datum för årsräkning av RFSU Stockholms medlemsantal

Motioner och motionssvar till RFSU Stockholms Årsmöte 2013. Motion 1. Ett enda datum för årsräkning av RFSU Stockholms medlemsantal Motioner och motionssvar till RFSU Stockholms Årsmöte 2013 Motioner är förslag från medlemmar till årsmötet. Motioner till årsmötet: 1. Ett enda datum för årsräkning av RFSU Stockholms medlemstal 2. Sätt

Läs mer

Fanzine #1 2012 UMEÅ FOLKETS HUS 23-24 NOVEMBER 2012

Fanzine #1 2012 UMEÅ FOLKETS HUS 23-24 NOVEMBER 2012 Fanzine #1 2012 UMEÅ FOLKETS HUS 23-24 NOVEMBER 2012 BEATMEET är en kreativ mötesplats för musiker. Kom till Beatmeet som du är, lämna Beatmeet med egen merch, egna artistfoton och massor av musikaliska

Läs mer

Plan för att förbättra hbtqpersoners

Plan för att förbättra hbtqpersoners Plan för att förbättra hbtqpersoners livsvillkor Antagen kommunfullmäktige 26 jan 2017 Transpersoners brottsutsatthet 22 feb 2017 Anna-Carin Jansson, Stadsledningskontoret Göteborgs Stad Det handlar inte

Läs mer

#$!%&!'!& %(! %$%& )* ((+,-./

#$!%&!'!& %(! %$%& )* ((+,-./ !" #$!%&!'!& %(! %$%& (0 ((1( 0 (2 ( $#34 1 ( 5 /(0 60 #3(.70 5"/83 4 1( (#3 ((.1( # 4(( 1(0(0/8#8( (((0(14 00/((89 (.) ((1 ((1 (1( /81$ (( $ (#3(. ("0 ((8. (0 ((8. (:0 ((( #(88((( (. (0 ;( ( # ( /8 (

Läs mer

SPONSORPAKET KALMARSUND PRIDE 2015

SPONSORPAKET KALMARSUND PRIDE 2015 KALMARSUND PRIDE 2015 Bakgrund och Syfte Kalmarsund Pride är en ideell förening som bildades i mars 2015 och som arbetar för att stärka homosexuellas, bisexuellas, trans -och queerpersoners rättigheter

Läs mer

Förslag till fördelning av kulturnämndens kommunbidrag och investeringsram 2014

Förslag till fördelning av kulturnämndens kommunbidrag och investeringsram 2014 Kulturnämnden Förslag till fördelning av kulturnämndens kommunbidrag och investeringsram 2014 Förslag till hur kulturnämndens kommunbidrag och investeringsram för 2014 ska fördelas per institution. Fördelningen

Läs mer

Publikrekord Studieförbundens Musikrapport 2015

Publikrekord Studieförbundens Musikrapport 2015 Publikrekord 1 FÖRORD 3 SAMMANFATTNING 4 ATT SKAPA ETT AKTIVT MUSIKLIV 5 STÄMSÅNG, TRUMVIRVLAR OCH BEATBOXING 5 STUDIEFÖRBUNDENS MUSIKVERKSAMHET LÅTER ÖVER HELA LANDET HELA TIDEN 5 LOKAL MOTOR FÖR MUSIK

Läs mer

ÖVERGRIPANDE SYFTE OCH MÅL

ÖVERGRIPANDE SYFTE OCH MÅL VERKSAMHETSPLAN 2016 ÖVERGRIPANDE SYFTE OCH MÅL Sverigefinländare är en nationell minoritet med rättigheter vad gäller språk och tjänster i samhällelig service, detta ger exempelvis rätt till förskola

Läs mer

Guide för sökande av bidraget KREATIVA PLATSER. en del av satsningen Äga rum

Guide för sökande av bidraget KREATIVA PLATSER. en del av satsningen Äga rum Guide för sökande av bidraget KREATIVA PLATSER en del av satsningen Äga rum 1 SAMMANFATTNING Vad är Kreativa platser? Vad är syftet med stödet? Vem kan söka? För vad kan man söka? Vilka områden kan söka?

Läs mer

Därför är vissa träd mer värdefulla än andra

Därför är vissa träd mer värdefulla än andra Därför är vissa träd mer värdefulla än andra Projektet Värna skyddsvärda träd ska öka kunskapen om trädens värde. Sexton kommuner i Västra Götaland och Halland vill gemensamt visa hur träden är en del

Läs mer

Inbjudan. Inspirationsdag Hälsofrämjande skolutveckling. Konferens den 27 mars 2003 kl 09.00-16.00

Inbjudan. Inspirationsdag Hälsofrämjande skolutveckling. Konferens den 27 mars 2003 kl 09.00-16.00 Inbjudan Inspirationsdag Hälsofrämjande skolutveckling Konferens den 27 mars 2003 kl 09.00-16.00 Biograf Draken Olof Palmes plats, Järntorget Folkets Hus, Göteborg Registrering och kaffe från kl 08.30

Läs mer

Friluftsaktiviteter för barn och ungdomar

Friluftsaktiviteter för barn och ungdomar Friluftsaktiviteter för barn och ungdomar Mer friluftsliv bättre hälsa för barn och ungdomar Så här går det till RENT PRAKTISKT SÅ HÅLLER NÅGON av kommunens fritidsgårdar i själva aktiviteten. Genomförare

Läs mer

En lokal motor för musik

En lokal motor för musik Folkbildningsförbundets material 2014:6 En lokal motor för musik 1 Folkbildningsförbundet är de tio studieförbundens branschorganisation. Tillsammans är studieförbunden Sveriges största kulturarrangör

Läs mer

NÖJESPARKEN PROJEKTBESKRIVNING FÖR ÄLDREOMSORG. Martin Ellborg Anna Lahmer. Peder Nabo

NÖJESPARKEN PROJEKTBESKRIVNING FÖR ÄLDREOMSORG. Martin Ellborg Anna Lahmer. Peder Nabo NÖJESPARKEN PROJEKTBESKRIVNING FÖR ÄLDREOMSORG Martin Ellborg Anna Lahmer Peder Nabo BAKGRUND Med utgångspunkt i en modell som sedan 2007 med stor framgång spelats runt om i Skåne, presenterar Byteatern

Läs mer

SAMTAL OM EN JÄMSTÄLLD MUSIKSCEN

SAMTAL OM EN JÄMSTÄLLD MUSIKSCEN SAMTAL OM EN JÄMSTÄLLD MUSIKSCEN Under hösten 2015 arrangerades en seminarie- och konsertserie för att uppmärksamma frågor som ovanstående tillsammans med musiker, makthavare och forskare. Kulturjournalisten

Läs mer

Uppföljning av uppdrag för verksamheter med uppdragsbaserat verksamhetsstöd eller långsiktigt uppdrag

Uppföljning av uppdrag för verksamheter med uppdragsbaserat verksamhetsstöd eller långsiktigt uppdrag 1 (13) Uppföljning av uppdrag för verksamheter med uppdragsbaserat verksamhetsstöd eller långsiktigt uppdrag 2015-2017 Verksamhetens namn: Folkhögskoleförvaltningen År: 2015 Postadress: Besöksadress: Telefon:

Läs mer

ETT GOTT LIV. Aktiviteter och motionslopp 10. VGR-erbjudanden i södra regionen 20. VGR-erbjudanden i göteborgsområdet 30

ETT GOTT LIV. Aktiviteter och motionslopp 10. VGR-erbjudanden i södra regionen 20. VGR-erbjudanden i göteborgsområdet 30 3 ETT GOTT LIV Till alla anställda i Västra Götalandsregionen. Västra Götalandsregionen ska skapa förutsättningar för en god hälsa och ett gott liv. Grunden för en god hälsa är en sund miljö. Den miljö

Läs mer

regional biblioteksplan förkortad version

regional biblioteksplan förkortad version regional biblioteksplan 2011 2014 förkortad version regional biblioteksplan 2011 2014 Vision Västra Götaland Det goda livet Det goda livet är den övergripande idé och vision som förenar kommuner, organisationer,

Läs mer

Preliminär verksamhetsplan 2014. Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt

Preliminär verksamhetsplan 2014. Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt Preliminär verksamhetsplan 2014 Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt 1 Ungt Ledarskap... 3 1.1 Ledarskolan... 3 2 Kurser på lovet... 3 2.1 STORK på höstlovet... 3 2.2 Musik vid Ekebyholm på

Läs mer

SDF konferens. 22-23 november 2013. Dokumentation av grupparbeten

SDF konferens. 22-23 november 2013. Dokumentation av grupparbeten SDF konferens 22-23 november 2013 Dokumentation av grupparbeten Vi finns till för er! Värmlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna arbetar för att stötta och serva föreningar och SDF. Vi vill vara

Läs mer

Yrkesinriktat. mentorskap. för nyanlända invandrare

Yrkesinriktat. mentorskap. för nyanlända invandrare Yrkesinriktat mentorskap för nyanlända invandrare 2 YRKESINRIKTAT MENTORSKAP FÖR NYANLÄNDA INVANDRARE Frivilliga mentorer öppnar vägen till jobb för nyanlända Ungdomsstyrelsen har regeringens uppdrag att

Läs mer

Brief EuroPride 2018

Brief EuroPride 2018 Brief EuroPride 2018 1. PROCESSEN FÖR ATT BLI BYRÅ FÖR EUROPRIDE 2018 Denna brief är ett förfrågningsunderlag från EuroPride 2018 som kommer att ligga till grund för att inleda ett långsiktigt samarbete

Läs mer

Program för kultur - barn och unga i Vara kommun

Program för kultur - barn och unga i Vara kommun Program för kultur - barn och unga i Vara kommun Kulturplan för Vara kommun 2017-2021 Bilaga 1 Antagen av kommunfullmäktige 2017-02-27 8 unga i Vara kommun Sidan 1 Innehållsförteckning Inriktningsmål...

Läs mer

PRELIMINÄR GENOMFÖRANDEPLAN - ALINGSÅS

PRELIMINÄR GENOMFÖRANDEPLAN - ALINGSÅS Preliminär Genomförandeplan Alingsås ALINGSÅS Från kommunens sida finns ett intresse av att få in mer spelverksamhet i kommunens kulturhus samt att den spelverksamhet som redan finns ska nå ut till en

Läs mer

Förbundet Vi Ungas Utbildningsplan 2012-2013. Reviderad 2012-01-27

Förbundet Vi Ungas Utbildningsplan 2012-2013. Reviderad 2012-01-27 Förbundet Vi Ungas Utbildningsplan 2012-2013 Reviderad 2012-01-27 Innehåll INTRODUKTION... 3 VI UNGAS UTBILDNINGSOMRÅDEN... 3 UTBILDNINGSOMRÅDE 1: FÖRTROENDEVALDA... 3 UTBILDNINGSOMRÅDE 2: LEDARSKAP...

Läs mer

Utbud hösten 2012. Nora. vt - 2013

Utbud hösten 2012. Nora. vt - 2013 Utbud hösten 2012 Nora vt - 2013 Hej Nytt år, nya möjligheter! Folkbildningens kulturskola fortsätter med nya spännande och kreativa studiecirklar. Studieförbunden har gemensamt arbetat fram vårens utbud

Läs mer

Dig som är ordförande i den nämnd som beslutar om studieförbundens villkor i Ale

Dig som är ordförande i den nämnd som beslutar om studieförbundens villkor i Ale villkor i Ale Visste du att studieförbunden i Ale förra året genomförde cirka 750 studiecirklar och andra grupper med totalt nästan 5.300 deltagare. Dessutom genomförde de över 1.100 kulturprogram i form

Läs mer

Utlysningstext socialt entreprenörskap 2015

Utlysningstext socialt entreprenörskap 2015 Utlysningstext socialt entreprenörskap 2015 - projektmedel för utvecklingsinsatser inom social ekonomi Utlysning av projektmedel 2015 Dnr RUN 614-0186-13 1. Inbjudan socialt entreprenörskap i Västra Götaland

Läs mer

Kvinnor och män ska ha samma makt att forma samhället och sina egna liv.

Kvinnor och män ska ha samma makt att forma samhället och sina egna liv. Bilaga Jämställdhetspolitikens mål Kvinnor och män ska ha samma makt att forma samhället och sina egna liv. Delmål 1 Delmål 2 Delmål 3 En jämn fördelning av makt och inflytande Kvinnor och män ska ha samma

Läs mer

Var med och sätt färg på Luleå!

Var med och sätt färg på Luleå! Volontärinformation RFSL RFSL arbetar för att homosexuella, bisexuella och transpersoner, samt andra personer med queera uttryck och identiteter, ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter

Läs mer

Miljönämnden 26 Januari 2011/ Ny Dinau Malin Englund

Miljönämnden 26 Januari 2011/ Ny Dinau Malin Englund Miljönämnden 26 Januari 2011/ Ny Dinau Malin Englund Klimatstrategi för r Västra V GötalandG Sex fokusområden 1. Effektiv energianvändning ndning i bostäder och lokaler 2. Effektiva godstransporter - grön

Läs mer

SAMMANFATTNING. Göteborg Wind Orchestra. Mikael Fellenius Verkställande Direktör. Projektansökan VGR_GWO sidan 2

SAMMANFATTNING. Göteborg Wind Orchestra. Mikael Fellenius Verkställande Direktör. Projektansökan VGR_GWO sidan 2 THE H EAST A SIDE ESTO ORY PROJEEKTSKOLK KONSERTERFÖRU UNGAUNGDOMAR R GÖTTEBORG GOCHVÄSTRA AGÖTA ALAND ProjektansökkanVGR_GWO O sidan1 SAMMANFATTNING Barn och Ungdom integration skola Barn och ungdomsproduktioner

Läs mer

Verksamhetsplan 2016

Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplan 2016 Veronica Maggio ger konsert för ett fullsatt Idun. Foto: Melina Hägglund Detta är Umeå Kulturförening Humlans verksamhetsplan för året 2016. Vi ska fortsätta vara en etablerad, bred

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Kommunbidragsfördelning Förslag till beslut Kulturnämnden föreslås besluta

Tjänsteskrivelse. Kommunbidragsfördelning Förslag till beslut Kulturnämnden föreslås besluta Malmö stad Kulturförvaltningen 1 (4) Datum 2015-10-05 Vår referens Anne Mattsson Ekonomichef Anne.mattsson@malmo.se Tjänsteskrivelse Kommunbidragsfördelning 2016 Sammanfattning Kommunfullmäktige har i

Läs mer

BLI EN DEL AV WEST PRIDE

BLI EN DEL AV WEST PRIDE BLI EN DEL AV WEST PRIDE West Pride är Göteborgs färgstarkaste festival som lyfter upp normkritik och hbtq-personers livssituation genom konst- och kultur. 2015 HADE FESTIVALEN cirka 250 programpunkter,

Läs mer

Från Kultursekretariatet 2007 05 31 16:20

Från Kultursekretariatet 2007 05 31 16:20 Pressmeddelande Från Kultursekretariatet 2007 05 31 16:20 Kulturnämndens sammanträde 31 maj 5,7 miljoner kr fördelades till projekt Vid torsdagens sammanträde fördelade Kulturnämnden i Västra Götaland

Läs mer

Arbetspass under Välkommen till Västerbotten!

Arbetspass under Välkommen till Västerbotten! Dokumentation från Arbetspass under Välkommen till Västerbotten! Medlefors Folkhögskola 20161022 1. Plats Medlefors Folkhögskola 2. Processledare Ola Svensson Kajsa Östlund 3. Deltagare Se separat lista.

Läs mer

Tolkning och förtydligande av studieförbundens rapportering av Kulturprogram

Tolkning och förtydligande av studieförbundens rapportering av Kulturprogram Tolkning och förtydligande av studieförbundens rapportering av Kulturprogram Dokumentet antaget av Folkbildningsförbundets Etikdelegation gällande nystartad verksamhet från 2010-04-01 Tolkning och förtydligande

Läs mer

MUSIC DOC FESTIVAL GÖTEBORG 2010. Music Doc Göteborg Erik Dahlbergsgatan 30 411 26 Göteborg. astrid@musicdoc.se 0704-548402

MUSIC DOC FESTIVAL GÖTEBORG 2010. Music Doc Göteborg Erik Dahlbergsgatan 30 411 26 Göteborg. astrid@musicdoc.se 0704-548402 MUSIC DOC FESTIVAL GÖTEBORG 2010 Music Doc Göteborg Erik Dahlbergsgatan 30 411 26 Göteborg astrid@musicdoc.se 0704-548402 Music Doc Festival Göteborg 2010 Projektbeskrivningen 10 september 2009 Music Doc

Läs mer

Svensk Vattenpolo och Poolkampen

Svensk Vattenpolo och Poolkampen Svensk Vattenpolo och Poolkampen PETER HODOR 37 år Arbetat på Svenska Simförbundet sedan februari 2013 Bakgrund inom volleyboll som elitspelare och tränare på olika nivåer Fru, ett barn och hund SVENSK

Läs mer

FRÖLUNDA FUTURE - ett samarbete för hela stadsdelen

FRÖLUNDA FUTURE - ett samarbete för hela stadsdelen FRÖLUNDA FUTURE - ett samarbete för hela stadsdelen Frölundaskolan. Foto: Jennifer Hankins Frölunda Future Nyhetsbrev Nr 16 Mars-Maj 2015 VÄLKOMNA TILL FRÖLUNDA FUTURES NYHETSBREV! Frölunda Future (FF)

Läs mer

FRÅGEFORMULÄR BARN OCH UNGAS FRITIDSVANOR 2014

FRÅGEFORMULÄR BARN OCH UNGAS FRITIDSVANOR 2014 FRÅGEFORMULÄR BARN OCH UNGAS FRITIDSVANOR 2014 1. Är du kille eller tjej? 1 Kille 2 Tjej 2. Var bor du i för stadsdel? 1 Angered 2 Askim-Frölunda-Högsbo 3 Centrum 4 Lundby 5 Majorna-Linné 6 Norra Hisingen

Läs mer

SMARTARE ELEKTRONIKSYSTEM FÖR SVERIGE

SMARTARE ELEKTRONIKSYSTEM FÖR SVERIGE SMARTARE ELEKTRONIKSYSTEM FÖR SVERIGE STRATEGISKT INNOVATIONSPROGRAM 2016-09-15 STOCKHOLM MAGNUS SVENSSON / ANDERS MARTINSEN Kompetensförsörjning - Smartare Elektroniksystem SUMMIT den 15 september 2016

Läs mer

Verksamhetsidé Ung Fritid

Verksamhetsidé Ung Fritid Torshälla stads nämnd 2016-02-01 Torshälla stads förvaltning Ledning & administration TSN/2016:19 Rina Oord-Lundh 016-710 73 48 1 (5) Torshälla stads nämnd Verksamhetsidé Ung Fritid Förslag till beslut

Läs mer

Kulturens pengar. Karlstad 9 februari 2011

Kulturens pengar. Karlstad 9 februari 2011 Kulturens pengar Karlstad 9 februari 2011 Sammanlagda kulturutgifter år 2009 68 miljarder kronor Hushållen 45,2 miljarder - 66 procent (11 300 kr/hushåll) Staten 10,2 miljarder - 15 procent Kommunerna

Läs mer

God Jul & Gott Nytt År! Studiefrämjandet i Väst

God Jul & Gott Nytt År! Studiefrämjandet i Väst Vi vill tacka för det gångna året och hoppas vi fortsätter i samma anda även 2014. Passar på att bifoga vårt Ledarutvecklingsprogram samt inbjudningar till Ekonomi i förening och Föreningskunskap. Vill

Läs mer

Kultur kan ju verkligen vara allting, kultur är ju museum, bild, form, text. Man kan ju säga att kultur är allting. Tycker jag.

Kultur kan ju verkligen vara allting, kultur är ju museum, bild, form, text. Man kan ju säga att kultur är allting. Tycker jag. Arbetsgruppen för Regionalt handlingsprogram för Barn och ungas kultur och fritid UNGKULTURDIALOG Ungdomsfullmäktige, Göteborg 1 mars 2007 Under 1,5 timme samtalade vi med representanter från Göteborgs

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. Bilaga 1

Verksamhetsplan 2015. Bilaga 1 Verksamhetsplan 2015 Bilaga 1 Verksamhetsmål 1 Ledord: Gemenskap Vi vill verka för att föreningarna känner mening och glädje över att vara del av Equmenia Väst, och att föreningarna upplever att Equmenia

Läs mer

STREETSTAR - GIRL ACADEMY. Tid: 15 mars december 2016

STREETSTAR - GIRL ACADEMY. Tid: 15 mars december 2016 STREETSTAR - GIRL ACADEMY Tid: 15 mars 2014-15 december 2016 Bakgrund: STREETSTAR - FOR URBAN STREETCULTURE Streetstar är en ideell förening som skapar och producerar ungdomskommunikation och kultur. Som

Läs mer

Principer och taxor för uthyrning av lokaler, Allaktivitetshuset Sundbyberg 1

Principer och taxor för uthyrning av lokaler, Allaktivitetshuset Sundbyberg 1 Principer och taxor för uthyrning av lokaler, Allaktivitetshuset Sundbyberg 1 Grundprinciper för Allaktivitetshuset Stadens målsättning är att främja ett brett föreningsliv och utbud av kultur, fritids-

Läs mer

RIKTLINJER FÖR BIDRAG TILL IDÉBUREN OCH IDEELL SEKTOR

RIKTLINJER FÖR BIDRAG TILL IDÉBUREN OCH IDEELL SEKTOR RIKTLINJER FÖR BIDRAG TILL IDÉBUREN OCH IDEELL SEKTOR Gäller från och med 1 januari 2017 Antagen av kultur- och utbildningsnämnden den 12 december 2016, 171 Ärendebeteckning: KUN/2016:65-805 Ansvarig handläggare:

Läs mer

Inkvarteringsstatistik februari 2005

Inkvarteringsstatistik februari 2005 Inkvarteringsstatistik februari 005 Kommunstatistik Från och med januari 005 redovisas gästnattsstatisk för hotell, stugby och vandrarhem för samtliga kommuner i Västsverige genom att Turismens Utredningsinstitut

Läs mer

Västra Götalands Läns RAorganisation. Fredrik Rasmusson

Västra Götalands Läns RAorganisation. Fredrik Rasmusson Västra Götalands Läns RAorganisation Ale kommun Alingsås kommun Bengtsfors kommun Bollebygd kommun Borås stad Dals-Ed kommun Essunga kommun Falköping kommun Färgelanda kommun Grästorp kommun Gullspång

Läs mer

Västmanlands Scoutdistrikt

Västmanlands Scoutdistrikt Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2015 Verksamhetsplanen fastställdes av Distriktsstämman 2014-10-26 Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsidé Att stödja Västmanlands scoutkårer så att de kan

Läs mer

Vi når målet genom att hålla god kvalitet i våra arrangemang, grupper och aktiviteter och genom att öka medvetandet om vår verksamhet.

Vi når målet genom att hålla god kvalitet i våra arrangemang, grupper och aktiviteter och genom att öka medvetandet om vår verksamhet. De senaste årens stabila ökning av medlemstalet är en mätare på lokalavdelningens relevans och medlemsutvecklingen ska vara fortsatt god under kommande år. Vi strävar efter att vara en av de största lokalavdelningarna

Läs mer

Webbenkät: Folkhälsoekonomi/sociala investeringar i Västra Götaland 2013-11-11

Webbenkät: Folkhälsoekonomi/sociala investeringar i Västra Götaland 2013-11-11 Webbenkät: Folkhälsoekonomi/sociala investeringar i Västra Götaland 2013-11-11 Regional utveckling för folkhälsa (RUFF) Avsiktsförklaring RUFF-gruppen Utvecklingsområde: folkhälsa i samhällsplanering,

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Göteborgsregionens internationella nätverk

Minnesanteckningar från möte med Göteborgsregionens internationella nätverk Anteckningar Minnesanteckningar från möte med Göteborgsregionens internationella nätverk Närvarande: Anna Olsson, Gunnared, Hanna Blomdahl, Alingsås, Daniel Wennerlund, West Sweden, Lars Ekberg, Mölndal,

Läs mer

Göteborgs stad. Social ekonomi = sant

Göteborgs stad. Social ekonomi = sant Göteborgs stad Social ekonomi = sant Lotta Lidén Lundgren, Anneli Assmundson, Ulrika Lantz Westman Stöd till social ekonomi, Social resursförvaltning, Social resursförvaltnings uppdrag Social resursförvaltning

Läs mer

El Sistema och annan klassisk kultur redovisning av budgetuppdrag 44

El Sistema och annan klassisk kultur redovisning av budgetuppdrag 44 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2015-03-31 Kultur- och fritidskontoret Dnr KOF 2015-160 Christin Ericsson Lina Marcusson Kultur- och fritidsnämnden El Sistema och annan klassisk kultur redovisning av budgetuppdrag

Läs mer

Ny termin med ny energi!

Ny termin med ny energi! Ny termin med ny energi! I DETTA NYHETSBREV: Månadens Barnrättskämpe Anna Sandkull s. 2 Hänt i januari s. 3 - SVT sydnytt, kommunbidrag, intervju i city, praktikantpresentation Händer i februari s. 6 -

Läs mer

PROJEKTANSÖKAN 2009 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

PROJEKTANSÖKAN 2009 INNEHÅLLSFÖRTECKNING PROJEKTANSÖKAN 2009 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Projektbeskrivning 2. Bakgrund och syfte 3. Vår Målsättning 4. Upplägg & genomförande 5. Resultatförvaltning 6. Marknadsföring 7. Samarbeten 8. Framtiden 1 POPKOLLO

Läs mer

Verksamhetsplan 2013 Friluftsfrämjandet Region Öst

Verksamhetsplan 2013 Friluftsfrämjandet Region Öst Verksamhetsplan 2013 Friluftsfrämjandet Region Öst Innehållsförteckning Bakgrund Sid 3 Mission Sid 3 Vision Sid 3 Uppdrag Sid 3 Regionens övergripande ansvar Sid 4 Varumärkesutveckling och marknadsföring

Läs mer

Paraplyorganisation för Västsvenska föreningar inom den spårburna hobbyn. Allt från modell till fullskala

Paraplyorganisation för Västsvenska föreningar inom den spårburna hobbyn. Allt från modell till fullskala Paraplyorganisation för Västsvenska föreningar inom den spårburna hobbyn Allt från modell till fullskala Vi vill: skapa intresse för tåghobbyn hos ungdomar av båda könen, med hjälp av Juniortågkonceptet

Läs mer

Kursnamn Kurstid Datum och starttid Ort Brandskyddsutbildning 3 timmar :00:00 Alingsås Brandskyddsutbildning 3 timmar

Kursnamn Kurstid Datum och starttid Ort Brandskyddsutbildning 3 timmar :00:00 Alingsås Brandskyddsutbildning 3 timmar Kursnamn Kurstid Datum och starttid Ort Brandskyddsutbildning 3 timmar 2015-02-02 09:00:00 Alingsås Brandskyddsutbildning 3 timmar 2015-03-02 09:00:00 Alingsås Brandskyddsutbildning 3 timmar 2015-04-07

Läs mer

Majornas Samverkansförening verksamhetsplan 2014

Majornas Samverkansförening verksamhetsplan 2014 Majornas Samverkansförening verksamhetsplan 2014 Majornas Samverkansförening (MSF) främjar socialt engagemang i stadsdelen genom att starta och utveckla nätverk och olika mötesforum. Med ett strategiskt

Läs mer

Vi vill bli bättre på att ta hand om varandra. Det är mycket viktigt att alla på Kulturföreningen Tåget känner sig välkomna och delaktiga.

Vi vill bli bättre på att ta hand om varandra. Det är mycket viktigt att alla på Kulturföreningen Tåget känner sig välkomna och delaktiga. VERKSAMHETSPLAN 2011 Demokrati Under 2011 vill vi fortsätta att jobba med den demokratiska processen och göra den tillgänglig för våra medlemmar i större utsträckning. Vi vill försöka flytta besluten närmare

Läs mer

Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla

Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla Verksamhetsplan 2016 Här vill vi vara 2020, det påståendet svarade vi i styrelsen på under en strategidag 2015. Nedan kommer vi att lista

Läs mer

Säg hej till nya Västtrafikkortet!

Säg hej till nya Västtrafikkortet! Säg hej till nya Västtrafikkortet! Det som är nytt och ovant kan samtidigt kännas lite läskigt. Därför har vi en hälsning till alla oroliga resenärer nya Västtrafikkortet är så smart att det går att sätta

Läs mer