KOM IGÅNG MED DITT FÖRETAG MAMUT STARTAEGET HJÄLPER DIG ATT LYCKAS

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KOM IGÅNG MED DITT FÖRETAG MAMUT STARTAEGET HJÄLPER DIG ATT LYCKAS"

Transkript

1 KOM IGÅNG MED DITT FÖRETAG MAMUT STARTAEGET HJÄLPER DIG ATT LYCKAS

2 SIDAN INNEHÅLL INSTALLATIONSGUIDE FUNKTIONSÖVERSIKT STARTAEGET-PORTAL AFFÄRSPLAN KONTAKT ORDER/FAKTURA PRODUKTREGISTER WEBBPLATS OCH E-HANDEL RAPPORTER LÖSNINGAR FÖR TILLVÄXT MAMUT ENTERPRISE EN LÖSNING ATT VÄXA MED PRODUKT- OCH FÖRETAGSINFORMATION VARFÖR VÄLJA ETT SYSTEM FRÅN MAMUT NYFÖRETAGAREN DAVID VALDE MAMUT Mamut (OSE MAMUT ) grundades 1994 och är en ledande leverantör av administrativa programlösningar samt Internetbaserade tjänster till små och medelstora företag i Europa. Mamut erbjuder kompletta och användarvänliga lösningar till marknadens bästa priser i förhållande till prestanda med integrerade lösningar för ekonomistyrning/redovisning, säljstöd, kund- och kontaktuppföljning (CRM), inköp/logistik, lön/personal, projektstyrning, e-handel, domäner, e-post och webbhotell. Fler än kunder i Europa förenklar arbetsdagen med lösningar från Mamut. Ytterligare information om Mamut och företagets produkter hittar du på Systemkrav: 1,6 GHz processor eller högre, 1 GB RAM eller mer, Microsoft Windows 7, Windows Vista, Windows XP med SP2 eller nyare, Windows 2003 Server med SP1 eller nyare eller Windows 2008 Server och 600 MB ledig hårddiskplats. Läs mer om systemkrav och rekommendationer på

3 INSTALLATION OCH UPPSTART 3 Genom att följa instruktionerna nedan blir din installation garanterat enkel och korrekt så att du snabbt kommer igång med utvärderingen av programmet. Så här installerar du: 1 Sätt in din Mamut-CD i CD/DVD-spelaren. Om inte menyn öppnas automatiskt; dubbelklicka på Min Dator som du hittar på Windows-skrivbordet. Leta reda på CD/DVDspelaren på exempelvis D: och dubbelklicka på denna för att se innehållet på CD:n. Dubbelklicka sedan på Setup.exe. 10 I fönstret Välj version väljer du att Registrera fullversion och klickar på Nästa. Du får då upp guiden Kom igång. Guiden ger dig en översikt på vilka steg du ska gå igenom för att registrera din information. Klicka på Nästa. 2 Om du blir tillfrågad att välja land, klickar du på den flagga som motsvarar landet du befinner dig i. 11 I fönstret enanvändar- eller fleranvändarinstallation väljer du enanvändare då Mamut Starta Eget är ett enanvändareprogram Klicka på Installera Mamut Starta Eget. Vägvisaren för installationen startas. Klicka Nästa för att gå vidare. Läs igenom och godkänn licensavtalet genom att bocka av Jag accepterar villkoren i användaravtalet ovanför. Välj om du vill installera programmet på Standard plats (C:\Program\Mamut), eller om du vill Anpassa och välja placering själv. Klicka Nästa. Kontrollera att platsen där programfilerna kommer att installeras överensstämmer med ditt önskemål och klicka på Installera. Vänta medan programmet installerar nödvändiga filer. Detta kan ta några minuter. Installationen är slutförd. Bocka av rutan för att läsa ReadMe-filen, eller ta bort markeringen om du inte vill läsa den. Klicka på Slutför. Så här går du tillväga för att starta programmet för första gången: 9 Starta programmet genom att dubbelklicka på Mamutikonen på ditt skrivbord I fönstret Skapa en användarprofil ska du skapa ditt personliga användarnamn och lösenord. Lägg in din information i fönstret Registrera programmet. Du blir nu tillfrågad om att använda en guide för att skapa en ny företagsdatabas. Vi rekommenderar att du använder guiden. I kommande fönster registrerar du informationen som blir underlag för din nya företagsdatabas. Klicka Nästa på alla steg och Slutför på det sista steget. Vänta tills företagsdatabasen är skapad. I fönstret Ny företagsdatabas får du en snabb demonstration i de olika modulerna genom att klicka på ikonerna. Klicka på Nästa och sedan Stäng. För att komma igång måste du logga in med användarnamnet och lösenordet som du skapade i punkt 12. Välj om du vill öppna din egen företagsdatabas eller exempeldatabasen. Den sistnämnda kan du använda för att lära känna programmet genom att använda fiktiv data och utvärdera andra Mamutprogram. OBS! För att dra nytta av alla funktioner i programmet bör du vara uppkopplad mot Internet. E-POST: WEBB:

4 4 FUNKTIONSÖVERSIKT: KOMPLETT LÖSNING FÖR ATT STARTA Om du planerar, är i färd med eller precis har startat ditt företag är Mamut StartaEget det perfekta verktyget för dig. Mamut StartaEget är ett unikt och komplett startprogram som hjälper till med planeringen, uppstarten och driften av ditt företag. Affärsplan För att vara väl förberedd inför starten och för vidare drift av ditt företag är det viktigt att göra en genomtänkt affärsplan. Du får hjälp, steg för steg, genom instruktioner och exempel. Ekonomidelen innehåller en färdig mall som du kan använda för att göra flera budgetar. Med bra planering ökar chansen för finansiering och framgång! Mamut StartaEget-portal StartaEget portalen, som du har tillgång till direkt i programmet, är en informationstjänst som ger dig artiklar, tips, råd, länkar med mera, som kan vara till nytta under och efter starten av företaget. Kund- och kontaktregister (CRM) Mamut StartaEget ger dig möjlighet att följa upp dina kontakter, samarbetspartners och kunder på ett professionellt sätt. Alla upplysningar, dokument, utförda och framtida aktiviteter, möten och e-postmeddelanden sparas så att du har full historik över all korrespondens med dina kontakter. Order/faktura Med Mamut StartaEget behövs bara en tangenttryckning för att skriva ut order och faktura. Lösningen följer myndigheternas riktlinjer för fakturering. Du kan enkelt lägga in din logotyp och skriva ut fakturorna eller skicka dem via e-post.

5 DITT FÖRETAG 5 Webbplats De flesta företag vill ha en webbplats där de publicerar information om vilka produkter de erbjuder och hur de kan kontaktas. På några minuter kan du utan förkunskap publicera din egen webbplats med webbutik på Internet. Produktregister Mamut StartaEget innehåller ett enkelt och översiktligt produktregister där du kan hålla översikt över alla produkter och tjänster som du vill sälja. Du kan registrera lagerbehållning, vinst, pris, vikt med mera på alla varor. Produkterna i registret kan lätt läggas ut för försäljning på din webbplats. Rapporter Det finns bland annat rapporter över kontakter, produkter och aktiviteter. Rapporterna kan användas i flera sammanhang; från översiktslista till adresser för användning vid utskick (brev eller offerter). Rapporterna kan även skickas till skärm, skrivare, e-post, pdf, Excel med mera. Prisvinnande lösningar för tillväxt Mamut StartaEget bygger på den prisvinnande produktserien Mamut Business Software. Du kan när som helst gå över till ett system med mer funktionalitet för bland annat försäljningsuppföljning, redovisning och logistik. Alla upplysningar du registrerar i ditt program tas med vid en uppgradering till en större version. Läs mer om andra lösningar från Mamut på sidorna Marknadsundersökningar Med Mamut StartaEget kan du snabbt och effektivt undersöka marknaden för dina produkter och tjänster så att det blir enklare att utarbeta realistiska mål. Dina undersökningar utarbetas genom användarvänliga guider och skickas som e-post eller läggs ut på din webbplats. E-POST: WEBB:

6 6 1. STARTAEGET-PORTAL Mamut StartaEget innehåller en StartaEget-portal med nyttig information där du får tips, råd, dokumentmallar, artiklar och länkar som behandlar start och drift av företaget. Klicka på genvägen StartaEget till vänster på ditt skrivbord för att öppna informationssidan. Till vänster i programfönstret har du tillgång till modulerna som finns i Mamut StartaEget via olika fokusområden. Varje modul kan liknas vid små arkiv, med översikt över till exempel affärsplan, kontakter, produkter och e-handel. Detta häfte ger dig en enkel översikt över möjligheterna som du har i de viktigaste modulerna. 1 Här får du en beskrivning av innehållet på StartaEget-portalen StartaEget-portalen är uppdelad i flera stadier: 1. Innan uppstarten, 2. Under etablering, 3. Kritisk drift och 4. Drift och växt. Detta betyder att du får en uppslagsbok som kan användas under alla faser av företagets utveckling Till höger i StartaEget-portalen finns en StartaEget kalender med viktiga datum för momsrapportering, dokument och relevanta utbildningar för nystartade företag. 2 4 Mellan huvudmenyn och genvägarna till vänster hittar du en rullgardinsmeny. Med hjälp av denna får du tillgång till alla arbetsområden och genvägar som finns under dessa. Användaruppsättningen Standard är satt vid förstagångsanvändning. Om du till exempel arbetar mest med kunduppföljning bör du välja Kontaktuppföljning som ditt arbetsområde. 5 I menyn till vänster väljer du vilket Fokusområde du vill arbeta med. 6 Du har tillgång till modulerna genom att klicka på genvägarna som visas på skrivbordet när du har valt ett fokusområde. Klicka till exempel på Kontaktuppföljning och sedan Aktivitetslista. 7 Du kan också välja vilken modul som du vill arbeta med genom att klicka på Visa. 8 Mitt skrivbord ger dig, utöver en bra översikt över viktig information, snabbare tillgång till funktioner du använder ofta så att du kan arbeta mer effektivt. Informationsrutorna ger dig direkt status på viktig information om ditt företag..

7 2. AFFÄRSPLAN 7 En Affärsplan är grunden som företaget ska byggas på. Genom en interaktiv vägledning kommer du bland annat att enkelt kunna registrera viktig information som krävs av banken eller eventuella investerare. Du kommer också att kunna strukturera dina affärsidéer, beräkna budgetar och sätta mål. Klicka på genvägen Affärsplan på skrivbordet för att öppna affärsplanen. 1 I huvedfönstret får du en introduktion om vad en affärsplan är, varför du bör skriva en och hur du skriver en affärsplan. 3 2 Du kan också välja att skriva ut ett exempel på en färdig affärsplan I huvudmenyn överst har du tillgång till de viktigaste funktionerna i modulen. 4 Efter att du har skapat en affärsplan blir navigationsmenyn tillgänglig. Denna innehåller alla kapitel i planen och ligger till vänster i programfönstret. Varje kapitel består av flera delar Varje del inleds med en introduktion och ett exempel som förklarar den aktiva delen av affärsplanen. I rutan under instruktionerna och exemplet ska du skriva in dina egna texter och siffror. Om du vill kan du kopiera exempeltexten direkt in i din plan och justera i förhållande till ditt företag När du är färdig med ett avsnitt i affärsplanen, bockar du av Denna del är färdig. Detta visas som en grön bock i navigationssystemet och gör att du får full översikt över arbetet med planen. 7 För att gå vidare till nästa kapitel eller avsnitt kan du antingen klicka på Nästa eller välja avsnitt i navigationsmenyn. 8 Ekonomiplanen består av flera budgetar inkluderat summeringsformler, något som gör det enklare att lägga in utgifter samt beräkna nollpunktsomsättning Du kan ändra texten på posterna i ekonomibudgetarna om du vill. 10 Programmet sparar automatiskt dina ändringar varje gång som du byter kapitel eller delkapitel. Du kan dessutom spara när du vill genom att trycka på knappen Spara. 11 När du är klar eller har lust att se hur din affärsplan ser ut kan du trycka på Skriv ut eller Visa planen.du kan också välja att exportera planen till Word eller PDF genom att använda knapparna med respektive symboler. 12 Nederst i navigationsmenyn kan du när som helst klicka på Hur skriver man en affärsplan? Här får du förklaringar och tips. 13 Genom att trycka på knappen Exportera till PowerPoint öppnas en PowerPoint-mall med ett färdigt ramverk så att du enkelt och snabbt kan göra en presentation av din affärsplan. 7 E-POST: WEBB:

8 8 3. KONTAKT Kontaktuppföljning är den del av programmet där du registrerar all information som har med dina kontakter att göra. Med utgångspunkt i Kontaktregistret har du tillgång till alla funktioner för kunduppföljning; från att registrera kontaktpersoner till att upprätta order och faktura, brev, aktiviteter och projekt samt att göra urval (selektering). Information överförs automatiskt mellan kontaktregistret och andra moduler, så var noga med det du registrerar här. Lägg märke till möjligheterna till kategorisering av kontakter, något som senare kan hjälpa dig att göra ett urval vid utskrift av till exempel rapporter, offerter och adressetiketter. Välj Kontaktuppföljning och klicka på Kontakt. Kontaktkortet kommer nu fram. 1 Här skapar du nya kunder, kontakter och leverantörer. 2 Använd Lista när du vill hitta en kontakt. Vill du söka mer detaljerat använder du Urvalsinställningar. 3 Ta enkelt fram Standarddokument som snabbt kan skickas som e-post till kontakten Använd Användarinställningar för att bestämma innehållet i modulen Välj Skriv ut och skriv ut rapporter eller skicka dem via e-post. 6 Här registreras adresser, telefonnummer, e-post och kontaktens interna referensperson. 7 Välj kontakttyp med hjälp av kryssrutorna. Kontakten kommer att tilldelas ett kund- och/eller leverantörsnummer. 8 Segmentera och klassificera dina kontakter genom att använda färdigdefinierade fält eller fält som du definierar själv. Detta gör det enkelt att skicka offerter, e-post eller dokument till en grupp kontakter. För att lägga till flera alternativ i Status, Bransch och Kategori kan du högerklicka och välja Ändra i Standardregister och/eller klicka på ikonen Lägg till fält. 9 Varje kontaktperson har sitt detaljerade kontaktkort som ger dig full översikt över kontaktpersonen. 10 Här registreras aktiviteter som är kopplade till kontakten. Det kan vara möten, telefonsamtal eller kommande uppgifter som planeras mot kontakten eller som redan är utförda. 11 Använd standard- eller dina egna mallar för att skicka brev, e-post och fax, lika enkelt till en kontakt som till en hel grupp. Alla dokument hittar du sedan under kontaktens dokumentflik.

9 4. ORDER/FAKTURA 9 En faktura baserar sig på en order. En order kräver att du har registrerat kunden i kontaktregistret och att produkterna du ska fakturera är registrerade i produktregistret. Välj Försäljning och klicka på Försäljning & Fakturering. Du kan även enkelt skapa offert och order direkt från kundkortet. 1 Här skapar du nya order. När du trycker på Ny-knappen, väljer du samtidigt vilken kund du vill skapa orden gentemot Använd Lista eller Sök när du vill hitta befintliga order, fakturor eller offerter. 8 3 Här kan du fakturera och skriva ut offerter och fakturor. Du kan naturligtvis fakturera enstaka eller en grupp offerter/order åt gången Här skriver du ut order och skapar rapporter. Du hittar bland annat orderbekräftelse, följesedlar och plocklistor här. 5 Här kan du ställa in hur modulen ska se ut och fungera. Inställningarna gäller för din egen användarprofil Alla order och fakturor är fördelade under olika status. Det gör det enkelt att hålla ordning på bland annat obehandlade order, restorder, kreditnotor och fakturor. 7 Alla fält i fönstrets övre halva kommer att fyllas med de adresser, leveransoch betalningsvillkor som är registrerade i kontaktregistret; dessa kan ändras. 8 Betalningsoch leveransvillkor kan självklart definieras efter behov. Projekt kan användas som markering på faktura och ner på varulinje om man önskar detta. Mamut stödjer självklart också fakturering i annan valuta. 9 Välj Ny och Visa produktlista för att få tillgång till produktlistan för att lägga in nya varulinjer. 10 Olika fraktkostnader och metoder kan specificeras under fliken Frakt. 11 Under fliken Text kan du lägga in den information du vill ska visas på faktura eller orderbekräftelse. Du kan definiera fasta texter eller hämta produkttexterna från produktregistret. 12 Du har hela tiden full kontroll över vilka produkter som du har på lager, vilket täckningsbidrag och om produkterna är beställda. E-POST: WEBB:

10 10 5. PRODUKTREGISTER Via produktregistret har du full översikt över lagerbehållning, priser, rabatter, leverantörer och intäkter för alla dina produkter. Det är dessa produkter som används vid fakturering av dina kunder. Välj fokusområdet E-handel och klicka på Produkt. 1 Här skapar du nya produkter. 2 Använd Lista när du vill hitta en produkt. Om du vill söka mer detaljerat använder du Urvalsinställningar. 3 Du kan enkelt ta fram rapporter om produkter och skicka e-post till kunder med produktinformation. 4 Här kan du göra inställningar för hur du vill att modulen ska vara utformad och fungera. Inställningarna gäller för din egen användarprofil Ordna enkelt dina produkter under produkttyp, grupper och undergrupper så att du snabbt kan hitta rätt produkt och ta fram de rapporter och analyser du önskar. Här lägger du även in momsen Priser och marginaler kan enkelt beräknas i priskalkylatorn. 7 Du kan knyta hur många leverantörer som helst till produkten, något som garanterar effektivt inköp av varor. 8 Du kan lägga in obegränsad mängd information om produkten. Detta kan vara teknisk eller försäljninginformation som enkelt kan medfölja i en offert eller på en orderbekräftelse. 9 Lägg in bilder på produkten. Dessa kan också mycket enkelt läggas ut i medföljande webbutik. 10 I denna ruta får du snabbt tillgång till prisinformation och lagerstatus.

11 6. WEBBPLATS OCH E-HANDEL 11 Mamut StartaEget ger dig möjlighet att skapa din egen hemsida och webbutik på Internet. Hemsidan du skapar genom denna lektion kan du publicera på Internet och vidareutveckla som du vill när du vill. 1 Välj fokusområdet E-handel i vänstermenyn. 2 Först måste du registrera din hemsida. Välj Utforma webbplats. Fyll i alla fälten som är markerade med en röd stjärna och klicka Nästa tills du är klar med guiden. 3 Efter det att du har registrerat webbplatsen kommer du in i redigeringsfönstret där du lägger in innehållet på webbplatsen och webbutiken. När du ska redigera webbplatsen senare klickar du på Utforma webbplats i menyn till vänster På ämnesfliken Meny ligger det länkar till några av de mest centrala funktionerna i modulen. 5 På ämnesfliken Info. om företaget registreras central information om ditt företag. 6 Här redigerar och uppdaterar du innehållet på webbplatsen och skapar Huvudsidan, Undersidor, Kontaktsidor och Kampanjsidor. 7 Du administrerar webbutiken här. Du kan lägga upp upptill 50 produkter från produktregistret. 8 Här väljer du designmall och bakgrundsfärger för din webbplats och webbutik. 9 Under Webbplatsinställningar i menyn till vänster anpassar du datum, moms, öresavrundning, användning av webbutiken, visning av prislista med mera. 10 Förhandsvisning av din webbplats visar dig hur din webbplats kommer att se ut på Internet. 11 Se till att du laddar ner den senaste versionen av din webbplats till vår server efter att du har gjort en uppdatering, detta gör du genom att klicka Överför sidor/ uppdateringar. Då blir allt som du har ändrat inlagt på en server hos Mamut. Vår server sköter webbplatserna för alla våra kunder och gör dem tillgängliga för besök under hela dygnet, året runt. E-POST: WEBB:

12 12 7. RAPPORTER I rapportmodulen kan du bland annat skriva ut en översikt över kontakter, aktiviteter, produkter och adresser. Välj arbetsområde, till exempel Kontaktuppföljning och klicka på Rapporter. 1 I menyn till vänster i rapportfönstret väljer du i vilken modul du vill rapportera. I rapportlistan mitt i fönstret klickar du på den rapporten som du vill ha. 2 Här får du en beskrivning av vad rapporten innehåller. Det vill säga, vilka fält som kommer att visas. 3 Under Skicka till väljer du bland annat vilket format som du vill ha på rapporten och om den ska skickas till skrivare eller via e-post Därefter klickar du på knappen Skriv ut Beroende på vilken rapport som du skriver ut kan du filtrera ut den informationen som du vill ha i ett nytt fönster som visas. 2 6 Under Favorit lägger du de rapporter som du använder ofta. Du kan antingen lägga till enskilda favoritrapporter eller bygga upp rapportpaket som skrivs ut tillsammans. 7 Senaste 20 kommer varje gång att innehålla de senaste rapporterna du har skrivit ut. 8 Om du vill ha en mer detaljerad översikt när du ska redigera klickar du på Gå till rapport/etikettredigerare. I redigeringsfönstret hittar du alla rapporter och etiketter i en lista, en lista över kontakter, möjligheter för att t. ex. exportera eller importera rapporter med mera.

13 LÖSNINGAR FÖR TILLVÄXT 13 Tabellen visar några av produktserierna som Mamut Business Software erbjuder. Du kan också läsa mer om innehållet i respektive Mamut-system på Funktionalitet Mamut StartaEget Mamut Office Mamut Enterprise Mamut CRM & Sales Mamut Web Mamut Kassa* Ledning/Rapporter Ekonomi/Redovisning Kunduppföljning (CRM) Säljstöd Projektstyrning Tidrapportering Inköp/Logistik Lön/Personal Webbplats och E-handel Fleranvändare/Nätverk Kassasystem Affärsplan Marknadsundersökningar Online Backup Drift via Internet/ASP *Förutsätter licens på Mamut Office eller Mamut Enterprise E-POST: WEBB:

14 14 MAMUT ENTERPRISE EN LÖSNING ATT VÄXA MED Du kan när som helst uppgradera ditt Mamut StartaEget-program till ett av systemen i Mamut Business Software, med ytterligare funktioner för bland annat avancerad fakturering, redovisning och logistik. All information som du registrerar i Mamut StartaEget tas med vidare vid en övergång till andra versioner. Framtiden för företaget De flesta är interesserade av att företaget ska ha bästa möjliga förutsättningar för att öka försäljningen, öka marginalerna och arbeta så effektivt som möjligt. Mamut Enterprise kan ta företaget ett steg vidare med sin fokus på delning av information, effektiva rutiner, reducering av kostnader och bra kunduppföljning. Vi har fått bra kontroll och översikt över våra kunder och en snabb avkastning på investeringen tack vare Mamut Lars Gundersen, ITDM Mamut Enterprise täcker alla behov med en lösning Komplett bokföring och ekonomistyrning Alla områden inom ekonomi och bokföring täcks av lösningen. Systemet innehåller allt från huvudbok, verifikatsregistrering, budget och fakturering till betalningsuppföljning och lönehantering. Alla siffror kan analyseras och presenteras på ett professionellt sätt. Användarvänlig lön och personal Lön- och personalmodulerna ger en fullständig översikt över all personaldata och lönehistorik. Funktionaliteten för lönehanteringen är mycket användarvänlig samtidigt som det täcker alla områden. Effektivt säljstöd Effektiv fokusering på enkel och produktiv hantering av alla försäljningsrelaterade uppgifter. Innehåller omfattande moduler för offert, order och faktura. De olika status- och analysfunktionerna tillfredsställer alla krav, även hos det mest avancerade företaget. Professionell kunduppföljning (CRM) Mamut ger alla som arbetar med kundkontakter ett verktyg de förtjänar. Administration av till exempel telefonsamtal, aktiviteter, e-post och dokument är enkelt tillgängligt i ett fönster som upprättas för varje kund. Det är enkelt att segmentera kunder för analysändamål och reklamutskick.

15 15 Mamut Enterprise ger företaget: Ökade intäkter och en effektivare vardag Nya kunder större marknadsandelar Ökad försäljning genom professionell kundservice Full kontroll reducerade kostnader Snabb start kostnadseffektiv lösning Ett komplett system som täcker alla behov affärer och Enterprise Allt i ett system Mamut Enterprise är ett modernt ekonomisystem med funktionalitet inom bokföring, kunduppföljning (CRM), logistik, projektstyrning, tidsrapportering, lön och e-handel för alla företagets anställda. Tusentals av företag med 1-50 anställda använder dagligen Mamut eftersom systemen är flexibla och hanterar alla uppgifter i företaget oberoende av om de utförs av en eller flera personer. Avancerade funktioner för inköp och logistik Alltid översikt över alla delar av inköpsprocessen och alla processer runt lagerbehållningen. Avancerade funktioner och analysmöjligheter gör det enkelt för till exempel inköparen eller lagerarbetaren att ta rätt beslut och att överlämna korrekt information. Översiktlig projekt- och tidrapportering Mamut Enterprise är ett kraftfullt verktyg för projekthantering som ger full kontroll i förhållande till bland annat medarbetare, inköp, order/faktura, aktiviteter, kontakter, produkter, dokument samt avancerad tidrapportering med integration mot order/faktura. Komplett Internet- och e-handelslösning Egen webbplats med webbutik kan skapas utan förkunskaper och utan investering i extra hårdvara. Webbplatsen kan uppdateras så ofta som användaren vill. Alla order i webbutiken blir automatiskt registrerade i ekonomimodulen. Kraftfull rapport- och analysmodul Över 300 rapporter garanterar fokus och ökad förmåga att fatta rätt beslut i alla led och på alla nivåer i företaget. Flexibel filterfunktion ser till att alla kan skräddarsy de rapporter som behövs i beslutsprocessen. E-POST: WEBB:

16 16 KOMPLETTA LÖSNINGAR FÖR SMÅ FÖRETAG Mamut erbjuder kompletta och användarvänliga ekonomi-, CRM- och Internetlösningar till marknadens bästa pris i förhållande till funktionalitet. Mamut Enterprise Mamut Enterprise täcker alla arbetsuppgifter och rutiner i företagets värdekedja: Ledning, redovisning, nyckeltalsrapportering, lön/personal, kund- och säljuppföljning, inköp/logistik, projektstyrning, tidsrapportering och e-handel. Läs mer på Mamut Office Mamut Office hanterar behov inom redovisning, kund- och försäljningsuppföljning, inköp/logistik och webbplats/e-handel. Flera hundra rapporter ger den uppdaterade informationen som är nödvändig för att fatta de korrekta besluten. Läs mer på Mamut CRM & Sales Mamut CRM & Sales är marknadens mest kompletta kund- och försäljningssystem. Systemet ger fullständig kontroll över alla försäljnings- och profileringsprocesser i företaget och ger alla medarbetare som jobbar med kundkontakt tillgång till samma uppdaterade information. Läs mer på Mamut Serviceavtal en säker vardag Som användare av en av Mamuts betallösningar med Mamut Serviceavtal får du tillgång till resurser och erfarenheter baserat på tusentals kunders dagliga användning av Mamuts lösningar. På detta sätt kan du förbereda dig och ha full kontroll i alla situationer som ditt företag möter. Med Mamut Serviceavtal får du support via telefon, fax, e-post, Internet och direkt från programmet samt lagringsplats på server och Mamut Usermail med nyttiga tips. Vi ser till att ditt Mamut-system alltid är uppdaterat. Därmed är du säkrad ett program som både innehåller de senaste funktionerna samt stöder alla nya regler, avgiftsändringar, formulär med mera. Läs mer om supporttjänsten på

17 VARFÖR VÄLJA ETT SYSTEM FRÅN MAMUT? 17 Över användare i Sverige och Europa upplever dagligen hur Mamut frigör tid, sätter fokus på kostnader, bidrar till att generera högre intäkter samt hjälper till med att få ut mer av varje anställd. 1 Kompletta lösningar för alla behov 5 Ledande leverantör Mamuts ekonomi- och informationssystem täcker alla behov för små och medelstora företag; från uppstart och etablering till komplett styrning. Detta medför att du enkelt kan växa med Mamuts system och att du bara behöver en lösning för att effektivt kunna utföra alla aktuella uppgifter. Mamut är en ledande leverantör av redovisning/ ekonomi-, CRM- och Internetlösningar till små och medelstora företag, föreningar, enskilda näringsidkare samt privatpersoner. Fler än kunder använder dagligen lösningar från Mamut. 2 Professionell och tillgänglig service Mamut Supportcenter erbjuder en omfattande personlig serviceapparat så att du får hjälp och utbildning när behovet uppstår. Mamut erbjuder även kurser på olika nivåer. 3 Mest för pengarna Mamut tilbyder komplette systemer med lave omkostninger i forbindelse med indkøb, opstart og dagligt brug. Mamuts løsninger har markedets bedste forhold mellem pris og ydelse. 4 Prisbelönad användarvänlighet och funktionalitet Mamut-systemen har vunnit flera priser för sin användarvänlighet och funktionalitet. Lösningens uppbyggnad medger lätt implementering, att du enkelt kommer igång och att alla uppgifter utförs så effektivt sätt som möjligt. E-POST: WEBB:

18 18 NYFÖRETAGAREN DAVID VALDE MAMUT David Axelsson grundade Axelda Footwear i I samband med att han startade företaget fick han tips av en bekant att använda Mamut StartaEget. Genom att använda lösningen kunde han bygga sin affärsplan och framför allt få ordning på allt från start så att han kunde ägna sin tid åt att leta leverantörer och potentiella kunder. Profil Företag: Axelda Footwear Antal anställda: 1 anställd Företagets idé David hade länge planerat att starta ett företag som skulle arbeta med import av sandaler och bekvämskor som han sedan skulle sälja vidare till skobutiker över hela landet. Axelda Footwear registrerades och under de tre första månaderna fick företaget ett hundratal kunder som de arbetade vidare med. Bransch: Import av sandaler tofflor och bekvämskor Marknad: Skobutiker i Sverige Därför valde företaget Mamut: Blev rekommenderad av en bekant Kostnadseffektiv lösning All funktionalitet i samma program System: Mamut Enterprise E5 Antal användare: 1 användare Enkelt att komma igång Mamut StartaEget var ett utmärkt program för att hjälpa till att dra igång verksamheten. Som nystartat företag har man inte råd med dyra investeringar och då var det perfekt med ett program som inte kostade något men som ändå innehöll många viktiga funktioner, säger David. Allt under samma tak Företaget växte snabbt vidare och fick behov för bokföring och lagerhantering. David uppgraderade då sin lösning till Mamut Enterprise. Det var smärtfritt att uppgradera till Mamut Enterprise då alla uppgifter jag redan lagt in i Mamut StartaEget följde med automatiskt, avslutar David. David Axelsson är ensam i företaget och är både VD, inköpsansvarig och försäljningschef. Det är viktigt att ha en lösning som ger stöd åt alla arbetsuppgifter så att jag kan börja bygga upp mitt företag och skapa värdefull tillväxt.

Kom igång med Mamut! Användbara tips som hjälper dig att snabbt komma igång med systemet

Kom igång med Mamut! Användbara tips som hjälper dig att snabbt komma igång med systemet Kom igång med Mamut! Användbara tips som hjälper dig att snabbt komma igång med systemet Kompletta ekonomi- och informationssystem för företag med -0 anställda Sida 6-7 8-9 0-6 7 8 9 Innehåll Välkommen

Läs mer

// Kom igång med. Mamut One. Nyttiga tips som hjälper dig att komma igång snabbt med systemet

// Kom igång med. Mamut One. Nyttiga tips som hjälper dig att komma igång snabbt med systemet // Kom igång med Mamut One Nyttiga tips som hjälper dig att komma igång snabbt med systemet Välkommen till Mamut One! Mamut One är en serie affärslösningar som hjälper dig att hantera arbetsuppgifterna

Läs mer

Ett system som företaget förtjänar! Mamut Enterprise. Kompletta ekonomi- och informationssystem för företag med 1-50 anställda

Ett system som företaget förtjänar! Mamut Enterprise. Kompletta ekonomi- och informationssystem för företag med 1-50 anställda Ett system som företaget förtjänar! Mamut Enterprise Kompletta ekonomi- och informationssystem för företag med 1-50 anställda SIDAN 4-5 6-7 8-9 10-11 12-13 14-15 16-17 18-19 INNEHÅLL, DEL 1 DEN BÄSTA LÖSNINGEN

Läs mer

Kom igång med Norstedts Redovisning/ Affärssystem.

Kom igång med Norstedts Redovisning/ Affärssystem. Kom igång med Norstedts Redovisning/ Affärssystem. Ekonomi-, CRM- och e-handelslösningar för verksamheter med 1 50 anställda. Innehåll 3 Inledning 5 Så här kommer du igång 6 Verifikatsregistrering 8 Rätt

Läs mer

Introduktion till Mamut Business Software Kompletta CRM-, säljstöd och Internetlösningar

Introduktion till Mamut Business Software Kompletta CRM-, säljstöd och Internetlösningar Introduktion till Mamut Business Software Kompletta CRM-, säljstöd och Internetlösningar Version: 11.1 Partnr.: MBS.MAN.CRM.111.SE I KOMPLETTA CRM-, SÄLJSTÖD OCH INTERNETLÖSNINGAR Producent och distributör:

Läs mer

Mamut Business Software. Introduktion. Kompletta CRM-, säljstöd och Internetlösningar

Mamut Business Software. Introduktion. Kompletta CRM-, säljstöd och Internetlösningar Mamut Business Software Introduktion Kompletta CRM-, säljstöd och Internetlösningar Introduktion till Mamut Business Software Kompletta CRM-, säljstödoch Internetlösningar Version: 12. Partnr.: MBS.MAN.CRM.12.SE

Läs mer

Nyheter i Mamut Business Software Nyheter i Mamut Business Software version 11.1

Nyheter i Mamut Business Software Nyheter i Mamut Business Software version 11.1 Nyheter i Mamut Business Software Nyheter i Mamut Business Software version 11.1 Version: 11.1 Partnr.: MBS.MAN.NEWS.111.SE I Producent och distributör: Postadress Mamut AB Mamut AB Kungsgatan 24, 2 tr

Läs mer

Mamut Business Software. Introduktion. Kompletta CRM-, säljstöd och Internetlösningar

Mamut Business Software. Introduktion. Kompletta CRM-, säljstöd och Internetlösningar Mamut Business Software Introduktion Kompletta CRM-, säljstöd och Internetlösningar Introduktion till Mamut Business Software Kompletta CRM-, säljstödoch Internetlösningar Version: 12.1. Partnr.: MBS.MAN.CRM.121.SE

Läs mer

Mamut Academy Grundkurs Hemsida och E-handel

Mamut Academy Grundkurs Hemsida och E-handel Grundkurs Hemsida och E-handel Mamut Academy 2002 Mamut AB. Alla rättigheter förbehålles. Mamut AB och Mamut Business Software är registrerade varumärken för Mamut ASA. Manualen är producerad vid MamutPress

Läs mer

// Mamut Business Software Kompletta CRM-, säljstödsoch Internetlösningar

// Mamut Business Software Kompletta CRM-, säljstödsoch Internetlösningar // Mamut Business Software Kompletta CRM-, säljstödsoch Internetlösningar Postadress och distributör: Mamut AB - ett företag i Vismakoncernen Box 7654 103 94 Stockholm Telefon: 08-411 61 90 Fax: 08-566

Läs mer

1 INLEDNING...3 2 INSTÄLLNINGAR, SNABBKOMMANDON OCH GENVÄGAR I REDOVISNING...4 3 KLIENTUPPFÖLJNING, TIDSRAPPORTERING OCH AKTIVITETSSTYRNING...

1 INLEDNING...3 2 INSTÄLLNINGAR, SNABBKOMMANDON OCH GENVÄGAR I REDOVISNING...4 3 KLIENTUPPFÖLJNING, TIDSRAPPORTERING OCH AKTIVITETSSTYRNING... INLEDNING INNEHÅLL Kom i gång med Mamut Byrå 1 INLEDNING...3 2 INSTÄLLNINGAR, SNABBKOMMANDON OCH GENVÄGAR I REDOVISNING...4 2.1 Effektiv redovisning/ verifikatsregistrering...4 2.1.1 Översikt över verifikatsregistreringsfönstret...4

Läs mer

Mamut Business Software. Tilläggsprodukter och Enterprise-utökningar. Mamut Client Manager

Mamut Business Software. Tilläggsprodukter och Enterprise-utökningar. Mamut Client Manager Mamut Business Software Tilläggsprodukter och Enterprise-utökningar Mamut Client Manager Innehåll Tilläggsprodukter och Enterprise-utökningar... 3 Tillgång till Tilläggsprodukter och Enterprise-utökningar...

Läs mer

Molnet? Dessutom: Är du redo för. Din nya databasplattform Säker lagring och nya möjligheter. Microsoft Office 2010 Ökad flexibilitet via Internet

Molnet? Dessutom: Är du redo för. Din nya databasplattform Säker lagring och nya möjligheter. Microsoft Office 2010 Ökad flexibilitet via Internet M a m u t M a g a z i n e S o m m a r 2 0 1 0 E t t k u n d m a g a s i n s o m f ö r e n k l a r d i n v a r d a g Är du redo för Molnet? Din nya databasplattform Säker lagring och nya möjligheter Microsoft

Läs mer

HANDLEDNING KONTAKT. Rev 8620 Copyright 1992-2009 Lundalogik AB Alla rättigheter förbehålles

HANDLEDNING KONTAKT. Rev 8620 Copyright 1992-2009 Lundalogik AB Alla rättigheter förbehålles HANDLEDNING KONTAKT Rev 8620 Copyright 1992-2009 Lundalogik AB Alla rättigheter förbehålles Lund 046-270 48 00 Stockholm 08-562 776 00 Göteborg 031-712 44 00 info@lundalogik.se www.lundalogik.se 1 HANDBOKENS

Läs mer

ENTRÉ KUNDREGISTER...

ENTRÉ KUNDREGISTER... Entré INNEHÅLLSFÖRTECKNING ENTRÉ KUNDREGISTER... - 2 - Innehåll i Entré Kundregister... - 2 - Översikt av menysystemet... - 2 - FÖRBEREDANDE ARBETE... - 3 - Sammanfattning - kundhantering... - 3 - Viktigt

Läs mer

Vad är NAVsmart?... 2. Hur är NAVsmart uppbyggt?... 3. Vilka typer av företag passar NAVsmart för?... 4. Ekonomistyrning... 5

Vad är NAVsmart?... 2. Hur är NAVsmart uppbyggt?... 3. Vilka typer av företag passar NAVsmart för?... 4. Ekonomistyrning... 5 Produktblad för NAVsmart Innehåll Vad är NAVsmart?... 2 Hur är NAVsmart uppbyggt?... 3 Vilka typer av företag passar NAVsmart för?... 4 Ekonomistyrning... 5 Tidrapportering och projekt... 6 Integration

Läs mer

Hur ökar du din - genom att ha

Hur ökar du din - genom att ha Hur ökar du din - genom att ha Att bygga upp en bra relation med sin kund, så att kunden kommer tillbaka för nya affärer, är en utmärkt investering. Arbetsinsatsen och kostnaden för att sälja till en redan

Läs mer

Vad är Dynamics NAV MyWay?... 3. Hur är Dynamics NAV MyWay uppbyggt?... 4. Vilka typer av företag passar Dynamics NAV MyWay för?... 5. Ekonomi...

Vad är Dynamics NAV MyWay?... 3. Hur är Dynamics NAV MyWay uppbyggt?... 4. Vilka typer av företag passar Dynamics NAV MyWay för?... 5. Ekonomi... Produktöversikt för Microsoft Dynamics NAV MyWay Innehåll Vad är Dynamics NAV MyWay?... 3 Hur är Dynamics NAV MyWay uppbyggt?... 4 Vilka typer av företag passar Dynamics NAV MyWay för?... 5 Ekonomi...

Läs mer

Survey&Report Produktblad

Survey&Report Produktblad Survey&Report Produktblad Survey&Report är ett webbaserat och flerspråkigt program som gör det enkelt att skapa professionella enkäter för undersökningar och utvärderingar. Du väljer frågor, utformar en

Läs mer

Gör en egen webbplats

Gör en egen webbplats I det här avsnittet får du lära dig att bygga en egen minsida lägga till text och bilder skapa en egen design lägga till en bakgrund på webbplatsen I nästa nummer får du hjälp att bygga en större webbplats

Läs mer

Visma Administration 500

Visma Administration 500 Visma Administration 500. Pris från 4.125:- (frakt och moms tillkommer). Sveriges mest köpta program för bokföring och fakturering Visma Administration 500 Sveriges mest köpta ekonomiprogram Visma Administration

Läs mer

ett affärssystem för verklighet och vision!

ett affärssystem för verklighet och vision! ett affärssystem för verklighet och vision! Ett nytt sätt att arbeta När du väljer nytt affärssystem är det viktigt att det har rätt funktionalitet för din verksamhet och att det bygger på en modern teknisk

Läs mer

Dokumentet får spridas fritt i sin helhet, digitalt eller i tryckt format till alla användare av EPiServer CMS.

Dokumentet får spridas fritt i sin helhet, digitalt eller i tryckt format till alla användare av EPiServer CMS. Copyright Detta dokument skyddas av upphovsrättslagen. Förändringar av innehåll eller delvis kopiering av innehåll får ej ske utan tillstånd från upphovsrättsinnehavaren. Dokumentet får spridas fritt i

Läs mer

utikssystem RM/säljstöd rderhanteri anagement

utikssystem RM/säljstöd rderhanteri anagement Integration koppla samman andra program med s ekonomiprogram utikssystem RM/säljstöd rderhanteri anagement -handel We Tillverkning Lager ekonomiprogram E-handel Butik Lösningar från Spcs integrationspartners

Läs mer

Effektivisera ditt arbetsflöde

Effektivisera ditt arbetsflöde Effektivisera ditt arbetsflöde koppla ett plussystem till Vismas ekonomiprogram Kassalösning Arbetsorder Elektronisk fakturahantering 1 Det är enkelt att lägga till Genom att låta Vismas ekonomiprogram

Läs mer

WebPublish. Sju fördelar med. WebPublish. Faktaproduktion och formgivning i ett - för smidigt arbete och ett lyckat resultat.

WebPublish. Sju fördelar med. WebPublish. Faktaproduktion och formgivning i ett - för smidigt arbete och ett lyckat resultat. WebPublish Faktaproduktion och formgivning i ett - för smidigt arbete och ett lyckat resultat. WebPublish är ett modernt och kraftfullt publiceringsverktyg som anpassas individuellt för varje organisation.

Läs mer

TIME. Sju fördelar med TIME

TIME. Sju fördelar med TIME TIME du enkelt din version till att passa nya förhållanden. Du behöver alltså inte betala för mer än du behöver. Med TIME blir tidrapporteringen en rutin som alla snabbt kan lära sig att använda och uppskatta.

Läs mer

Versionsdokumentation november 2008

Versionsdokumentation november 2008 Versionsdokumentation november 2008 Innehållsförteckning Allmän information... 3 Kom-igång guider... 3 Hjälpavsnitt... 3 Informationstexter... 3 Bokföring och fakturering... 4 Periodisering av kundfaktura...

Läs mer

Visma Avendo Ekonomi 40

Visma Avendo Ekonomi 40 Visma Avendo Ekonomi 40. Pris från 4.990:- (frakt och moms tillkommer). Det moderna ekonomiprogrammet Visma Avendo Ekonomi 40 Visma Avendo Ekonomi 40 passar lika bra för handelsföretag som för tjänsteföretag.

Läs mer

CRM/Säljstöd Handbok. Pyramid Business Studio, version 3.40B. Version 1.1 - (100429)

CRM/Säljstöd Handbok. Pyramid Business Studio, version 3.40B. Version 1.1 - (100429) CRM/Säljstöd Handbok Pyramid Business Studio, version 3.40B Version 1.1 - (100429) CRM-handbok för Pyramid Business Studio Handbok för CRM/Säljstöd Pyramid Business Studio för användning med Microsoft

Läs mer