KOM IGÅNG MED DITT FÖRETAG MAMUT STARTAEGET HJÄLPER DIG ATT LYCKAS

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KOM IGÅNG MED DITT FÖRETAG MAMUT STARTAEGET HJÄLPER DIG ATT LYCKAS"

Transkript

1 KOM IGÅNG MED DITT FÖRETAG MAMUT STARTAEGET HJÄLPER DIG ATT LYCKAS

2 SIDAN INNEHÅLL INSTALLATIONSGUIDE FUNKTIONSÖVERSIKT STARTAEGET-PORTAL AFFÄRSPLAN KONTAKT ORDER/FAKTURA PRODUKTREGISTER WEBBPLATS OCH E-HANDEL RAPPORTER LÖSNINGAR FÖR TILLVÄXT MAMUT ENTERPRISE EN LÖSNING ATT VÄXA MED PRODUKT- OCH FÖRETAGSINFORMATION VARFÖR VÄLJA ETT SYSTEM FRÅN MAMUT NYFÖRETAGAREN DAVID VALDE MAMUT Mamut (OSE MAMUT ) grundades 1994 och är en ledande leverantör av administrativa programlösningar samt Internetbaserade tjänster till små och medelstora företag i Europa. Mamut erbjuder kompletta och användarvänliga lösningar till marknadens bästa priser i förhållande till prestanda med integrerade lösningar för ekonomistyrning/redovisning, säljstöd, kund- och kontaktuppföljning (CRM), inköp/logistik, lön/personal, projektstyrning, e-handel, domäner, e-post och webbhotell. Fler än kunder i Europa förenklar arbetsdagen med lösningar från Mamut. Ytterligare information om Mamut och företagets produkter hittar du på Systemkrav: 1,6 GHz processor eller högre, 1 GB RAM eller mer, Microsoft Windows 7, Windows Vista, Windows XP med SP2 eller nyare, Windows 2003 Server med SP1 eller nyare eller Windows 2008 Server och 600 MB ledig hårddiskplats. Läs mer om systemkrav och rekommendationer på

3 INSTALLATION OCH UPPSTART 3 Genom att följa instruktionerna nedan blir din installation garanterat enkel och korrekt så att du snabbt kommer igång med utvärderingen av programmet. Så här installerar du: 1 Sätt in din Mamut-CD i CD/DVD-spelaren. Om inte menyn öppnas automatiskt; dubbelklicka på Min Dator som du hittar på Windows-skrivbordet. Leta reda på CD/DVDspelaren på exempelvis D: och dubbelklicka på denna för att se innehållet på CD:n. Dubbelklicka sedan på Setup.exe. 10 I fönstret Välj version väljer du att Registrera fullversion och klickar på Nästa. Du får då upp guiden Kom igång. Guiden ger dig en översikt på vilka steg du ska gå igenom för att registrera din information. Klicka på Nästa. 2 Om du blir tillfrågad att välja land, klickar du på den flagga som motsvarar landet du befinner dig i. 11 I fönstret enanvändar- eller fleranvändarinstallation väljer du enanvändare då Mamut Starta Eget är ett enanvändareprogram Klicka på Installera Mamut Starta Eget. Vägvisaren för installationen startas. Klicka Nästa för att gå vidare. Läs igenom och godkänn licensavtalet genom att bocka av Jag accepterar villkoren i användaravtalet ovanför. Välj om du vill installera programmet på Standard plats (C:\Program\Mamut), eller om du vill Anpassa och välja placering själv. Klicka Nästa. Kontrollera att platsen där programfilerna kommer att installeras överensstämmer med ditt önskemål och klicka på Installera. Vänta medan programmet installerar nödvändiga filer. Detta kan ta några minuter. Installationen är slutförd. Bocka av rutan för att läsa ReadMe-filen, eller ta bort markeringen om du inte vill läsa den. Klicka på Slutför. Så här går du tillväga för att starta programmet för första gången: 9 Starta programmet genom att dubbelklicka på Mamutikonen på ditt skrivbord I fönstret Skapa en användarprofil ska du skapa ditt personliga användarnamn och lösenord. Lägg in din information i fönstret Registrera programmet. Du blir nu tillfrågad om att använda en guide för att skapa en ny företagsdatabas. Vi rekommenderar att du använder guiden. I kommande fönster registrerar du informationen som blir underlag för din nya företagsdatabas. Klicka Nästa på alla steg och Slutför på det sista steget. Vänta tills företagsdatabasen är skapad. I fönstret Ny företagsdatabas får du en snabb demonstration i de olika modulerna genom att klicka på ikonerna. Klicka på Nästa och sedan Stäng. För att komma igång måste du logga in med användarnamnet och lösenordet som du skapade i punkt 12. Välj om du vill öppna din egen företagsdatabas eller exempeldatabasen. Den sistnämnda kan du använda för att lära känna programmet genom att använda fiktiv data och utvärdera andra Mamutprogram. OBS! För att dra nytta av alla funktioner i programmet bör du vara uppkopplad mot Internet. E-POST: WEBB:

4 4 FUNKTIONSÖVERSIKT: KOMPLETT LÖSNING FÖR ATT STARTA Om du planerar, är i färd med eller precis har startat ditt företag är Mamut StartaEget det perfekta verktyget för dig. Mamut StartaEget är ett unikt och komplett startprogram som hjälper till med planeringen, uppstarten och driften av ditt företag. Affärsplan För att vara väl förberedd inför starten och för vidare drift av ditt företag är det viktigt att göra en genomtänkt affärsplan. Du får hjälp, steg för steg, genom instruktioner och exempel. Ekonomidelen innehåller en färdig mall som du kan använda för att göra flera budgetar. Med bra planering ökar chansen för finansiering och framgång! Mamut StartaEget-portal StartaEget portalen, som du har tillgång till direkt i programmet, är en informationstjänst som ger dig artiklar, tips, råd, länkar med mera, som kan vara till nytta under och efter starten av företaget. Kund- och kontaktregister (CRM) Mamut StartaEget ger dig möjlighet att följa upp dina kontakter, samarbetspartners och kunder på ett professionellt sätt. Alla upplysningar, dokument, utförda och framtida aktiviteter, möten och e-postmeddelanden sparas så att du har full historik över all korrespondens med dina kontakter. Order/faktura Med Mamut StartaEget behövs bara en tangenttryckning för att skriva ut order och faktura. Lösningen följer myndigheternas riktlinjer för fakturering. Du kan enkelt lägga in din logotyp och skriva ut fakturorna eller skicka dem via e-post.

5 DITT FÖRETAG 5 Webbplats De flesta företag vill ha en webbplats där de publicerar information om vilka produkter de erbjuder och hur de kan kontaktas. På några minuter kan du utan förkunskap publicera din egen webbplats med webbutik på Internet. Produktregister Mamut StartaEget innehåller ett enkelt och översiktligt produktregister där du kan hålla översikt över alla produkter och tjänster som du vill sälja. Du kan registrera lagerbehållning, vinst, pris, vikt med mera på alla varor. Produkterna i registret kan lätt läggas ut för försäljning på din webbplats. Rapporter Det finns bland annat rapporter över kontakter, produkter och aktiviteter. Rapporterna kan användas i flera sammanhang; från översiktslista till adresser för användning vid utskick (brev eller offerter). Rapporterna kan även skickas till skärm, skrivare, e-post, pdf, Excel med mera. Prisvinnande lösningar för tillväxt Mamut StartaEget bygger på den prisvinnande produktserien Mamut Business Software. Du kan när som helst gå över till ett system med mer funktionalitet för bland annat försäljningsuppföljning, redovisning och logistik. Alla upplysningar du registrerar i ditt program tas med vid en uppgradering till en större version. Läs mer om andra lösningar från Mamut på sidorna Marknadsundersökningar Med Mamut StartaEget kan du snabbt och effektivt undersöka marknaden för dina produkter och tjänster så att det blir enklare att utarbeta realistiska mål. Dina undersökningar utarbetas genom användarvänliga guider och skickas som e-post eller läggs ut på din webbplats. E-POST: WEBB:

6 6 1. STARTAEGET-PORTAL Mamut StartaEget innehåller en StartaEget-portal med nyttig information där du får tips, råd, dokumentmallar, artiklar och länkar som behandlar start och drift av företaget. Klicka på genvägen StartaEget till vänster på ditt skrivbord för att öppna informationssidan. Till vänster i programfönstret har du tillgång till modulerna som finns i Mamut StartaEget via olika fokusområden. Varje modul kan liknas vid små arkiv, med översikt över till exempel affärsplan, kontakter, produkter och e-handel. Detta häfte ger dig en enkel översikt över möjligheterna som du har i de viktigaste modulerna. 1 Här får du en beskrivning av innehållet på StartaEget-portalen StartaEget-portalen är uppdelad i flera stadier: 1. Innan uppstarten, 2. Under etablering, 3. Kritisk drift och 4. Drift och växt. Detta betyder att du får en uppslagsbok som kan användas under alla faser av företagets utveckling Till höger i StartaEget-portalen finns en StartaEget kalender med viktiga datum för momsrapportering, dokument och relevanta utbildningar för nystartade företag. 2 4 Mellan huvudmenyn och genvägarna till vänster hittar du en rullgardinsmeny. Med hjälp av denna får du tillgång till alla arbetsområden och genvägar som finns under dessa. Användaruppsättningen Standard är satt vid förstagångsanvändning. Om du till exempel arbetar mest med kunduppföljning bör du välja Kontaktuppföljning som ditt arbetsområde. 5 I menyn till vänster väljer du vilket Fokusområde du vill arbeta med. 6 Du har tillgång till modulerna genom att klicka på genvägarna som visas på skrivbordet när du har valt ett fokusområde. Klicka till exempel på Kontaktuppföljning och sedan Aktivitetslista. 7 Du kan också välja vilken modul som du vill arbeta med genom att klicka på Visa. 8 Mitt skrivbord ger dig, utöver en bra översikt över viktig information, snabbare tillgång till funktioner du använder ofta så att du kan arbeta mer effektivt. Informationsrutorna ger dig direkt status på viktig information om ditt företag..

7 2. AFFÄRSPLAN 7 En Affärsplan är grunden som företaget ska byggas på. Genom en interaktiv vägledning kommer du bland annat att enkelt kunna registrera viktig information som krävs av banken eller eventuella investerare. Du kommer också att kunna strukturera dina affärsidéer, beräkna budgetar och sätta mål. Klicka på genvägen Affärsplan på skrivbordet för att öppna affärsplanen. 1 I huvedfönstret får du en introduktion om vad en affärsplan är, varför du bör skriva en och hur du skriver en affärsplan. 3 2 Du kan också välja att skriva ut ett exempel på en färdig affärsplan I huvudmenyn överst har du tillgång till de viktigaste funktionerna i modulen. 4 Efter att du har skapat en affärsplan blir navigationsmenyn tillgänglig. Denna innehåller alla kapitel i planen och ligger till vänster i programfönstret. Varje kapitel består av flera delar Varje del inleds med en introduktion och ett exempel som förklarar den aktiva delen av affärsplanen. I rutan under instruktionerna och exemplet ska du skriva in dina egna texter och siffror. Om du vill kan du kopiera exempeltexten direkt in i din plan och justera i förhållande till ditt företag När du är färdig med ett avsnitt i affärsplanen, bockar du av Denna del är färdig. Detta visas som en grön bock i navigationssystemet och gör att du får full översikt över arbetet med planen. 7 För att gå vidare till nästa kapitel eller avsnitt kan du antingen klicka på Nästa eller välja avsnitt i navigationsmenyn. 8 Ekonomiplanen består av flera budgetar inkluderat summeringsformler, något som gör det enklare att lägga in utgifter samt beräkna nollpunktsomsättning Du kan ändra texten på posterna i ekonomibudgetarna om du vill. 10 Programmet sparar automatiskt dina ändringar varje gång som du byter kapitel eller delkapitel. Du kan dessutom spara när du vill genom att trycka på knappen Spara. 11 När du är klar eller har lust att se hur din affärsplan ser ut kan du trycka på Skriv ut eller Visa planen.du kan också välja att exportera planen till Word eller PDF genom att använda knapparna med respektive symboler. 12 Nederst i navigationsmenyn kan du när som helst klicka på Hur skriver man en affärsplan? Här får du förklaringar och tips. 13 Genom att trycka på knappen Exportera till PowerPoint öppnas en PowerPoint-mall med ett färdigt ramverk så att du enkelt och snabbt kan göra en presentation av din affärsplan. 7 E-POST: WEBB:

8 8 3. KONTAKT Kontaktuppföljning är den del av programmet där du registrerar all information som har med dina kontakter att göra. Med utgångspunkt i Kontaktregistret har du tillgång till alla funktioner för kunduppföljning; från att registrera kontaktpersoner till att upprätta order och faktura, brev, aktiviteter och projekt samt att göra urval (selektering). Information överförs automatiskt mellan kontaktregistret och andra moduler, så var noga med det du registrerar här. Lägg märke till möjligheterna till kategorisering av kontakter, något som senare kan hjälpa dig att göra ett urval vid utskrift av till exempel rapporter, offerter och adressetiketter. Välj Kontaktuppföljning och klicka på Kontakt. Kontaktkortet kommer nu fram. 1 Här skapar du nya kunder, kontakter och leverantörer. 2 Använd Lista när du vill hitta en kontakt. Vill du söka mer detaljerat använder du Urvalsinställningar. 3 Ta enkelt fram Standarddokument som snabbt kan skickas som e-post till kontakten Använd Användarinställningar för att bestämma innehållet i modulen Välj Skriv ut och skriv ut rapporter eller skicka dem via e-post. 6 Här registreras adresser, telefonnummer, e-post och kontaktens interna referensperson. 7 Välj kontakttyp med hjälp av kryssrutorna. Kontakten kommer att tilldelas ett kund- och/eller leverantörsnummer. 8 Segmentera och klassificera dina kontakter genom att använda färdigdefinierade fält eller fält som du definierar själv. Detta gör det enkelt att skicka offerter, e-post eller dokument till en grupp kontakter. För att lägga till flera alternativ i Status, Bransch och Kategori kan du högerklicka och välja Ändra i Standardregister och/eller klicka på ikonen Lägg till fält. 9 Varje kontaktperson har sitt detaljerade kontaktkort som ger dig full översikt över kontaktpersonen. 10 Här registreras aktiviteter som är kopplade till kontakten. Det kan vara möten, telefonsamtal eller kommande uppgifter som planeras mot kontakten eller som redan är utförda. 11 Använd standard- eller dina egna mallar för att skicka brev, e-post och fax, lika enkelt till en kontakt som till en hel grupp. Alla dokument hittar du sedan under kontaktens dokumentflik.

9 4. ORDER/FAKTURA 9 En faktura baserar sig på en order. En order kräver att du har registrerat kunden i kontaktregistret och att produkterna du ska fakturera är registrerade i produktregistret. Välj Försäljning och klicka på Försäljning & Fakturering. Du kan även enkelt skapa offert och order direkt från kundkortet. 1 Här skapar du nya order. När du trycker på Ny-knappen, väljer du samtidigt vilken kund du vill skapa orden gentemot Använd Lista eller Sök när du vill hitta befintliga order, fakturor eller offerter. 8 3 Här kan du fakturera och skriva ut offerter och fakturor. Du kan naturligtvis fakturera enstaka eller en grupp offerter/order åt gången Här skriver du ut order och skapar rapporter. Du hittar bland annat orderbekräftelse, följesedlar och plocklistor här. 5 Här kan du ställa in hur modulen ska se ut och fungera. Inställningarna gäller för din egen användarprofil Alla order och fakturor är fördelade under olika status. Det gör det enkelt att hålla ordning på bland annat obehandlade order, restorder, kreditnotor och fakturor. 7 Alla fält i fönstrets övre halva kommer att fyllas med de adresser, leveransoch betalningsvillkor som är registrerade i kontaktregistret; dessa kan ändras. 8 Betalningsoch leveransvillkor kan självklart definieras efter behov. Projekt kan användas som markering på faktura och ner på varulinje om man önskar detta. Mamut stödjer självklart också fakturering i annan valuta. 9 Välj Ny och Visa produktlista för att få tillgång till produktlistan för att lägga in nya varulinjer. 10 Olika fraktkostnader och metoder kan specificeras under fliken Frakt. 11 Under fliken Text kan du lägga in den information du vill ska visas på faktura eller orderbekräftelse. Du kan definiera fasta texter eller hämta produkttexterna från produktregistret. 12 Du har hela tiden full kontroll över vilka produkter som du har på lager, vilket täckningsbidrag och om produkterna är beställda. E-POST: WEBB:

10 10 5. PRODUKTREGISTER Via produktregistret har du full översikt över lagerbehållning, priser, rabatter, leverantörer och intäkter för alla dina produkter. Det är dessa produkter som används vid fakturering av dina kunder. Välj fokusområdet E-handel och klicka på Produkt. 1 Här skapar du nya produkter. 2 Använd Lista när du vill hitta en produkt. Om du vill söka mer detaljerat använder du Urvalsinställningar. 3 Du kan enkelt ta fram rapporter om produkter och skicka e-post till kunder med produktinformation. 4 Här kan du göra inställningar för hur du vill att modulen ska vara utformad och fungera. Inställningarna gäller för din egen användarprofil Ordna enkelt dina produkter under produkttyp, grupper och undergrupper så att du snabbt kan hitta rätt produkt och ta fram de rapporter och analyser du önskar. Här lägger du även in momsen Priser och marginaler kan enkelt beräknas i priskalkylatorn. 7 Du kan knyta hur många leverantörer som helst till produkten, något som garanterar effektivt inköp av varor. 8 Du kan lägga in obegränsad mängd information om produkten. Detta kan vara teknisk eller försäljninginformation som enkelt kan medfölja i en offert eller på en orderbekräftelse. 9 Lägg in bilder på produkten. Dessa kan också mycket enkelt läggas ut i medföljande webbutik. 10 I denna ruta får du snabbt tillgång till prisinformation och lagerstatus.

11 6. WEBBPLATS OCH E-HANDEL 11 Mamut StartaEget ger dig möjlighet att skapa din egen hemsida och webbutik på Internet. Hemsidan du skapar genom denna lektion kan du publicera på Internet och vidareutveckla som du vill när du vill. 1 Välj fokusområdet E-handel i vänstermenyn. 2 Först måste du registrera din hemsida. Välj Utforma webbplats. Fyll i alla fälten som är markerade med en röd stjärna och klicka Nästa tills du är klar med guiden. 3 Efter det att du har registrerat webbplatsen kommer du in i redigeringsfönstret där du lägger in innehållet på webbplatsen och webbutiken. När du ska redigera webbplatsen senare klickar du på Utforma webbplats i menyn till vänster På ämnesfliken Meny ligger det länkar till några av de mest centrala funktionerna i modulen. 5 På ämnesfliken Info. om företaget registreras central information om ditt företag. 6 Här redigerar och uppdaterar du innehållet på webbplatsen och skapar Huvudsidan, Undersidor, Kontaktsidor och Kampanjsidor. 7 Du administrerar webbutiken här. Du kan lägga upp upptill 50 produkter från produktregistret. 8 Här väljer du designmall och bakgrundsfärger för din webbplats och webbutik. 9 Under Webbplatsinställningar i menyn till vänster anpassar du datum, moms, öresavrundning, användning av webbutiken, visning av prislista med mera. 10 Förhandsvisning av din webbplats visar dig hur din webbplats kommer att se ut på Internet. 11 Se till att du laddar ner den senaste versionen av din webbplats till vår server efter att du har gjort en uppdatering, detta gör du genom att klicka Överför sidor/ uppdateringar. Då blir allt som du har ändrat inlagt på en server hos Mamut. Vår server sköter webbplatserna för alla våra kunder och gör dem tillgängliga för besök under hela dygnet, året runt. E-POST: WEBB:

12 12 7. RAPPORTER I rapportmodulen kan du bland annat skriva ut en översikt över kontakter, aktiviteter, produkter och adresser. Välj arbetsområde, till exempel Kontaktuppföljning och klicka på Rapporter. 1 I menyn till vänster i rapportfönstret väljer du i vilken modul du vill rapportera. I rapportlistan mitt i fönstret klickar du på den rapporten som du vill ha. 2 Här får du en beskrivning av vad rapporten innehåller. Det vill säga, vilka fält som kommer att visas. 3 Under Skicka till väljer du bland annat vilket format som du vill ha på rapporten och om den ska skickas till skrivare eller via e-post Därefter klickar du på knappen Skriv ut Beroende på vilken rapport som du skriver ut kan du filtrera ut den informationen som du vill ha i ett nytt fönster som visas. 2 6 Under Favorit lägger du de rapporter som du använder ofta. Du kan antingen lägga till enskilda favoritrapporter eller bygga upp rapportpaket som skrivs ut tillsammans. 7 Senaste 20 kommer varje gång att innehålla de senaste rapporterna du har skrivit ut. 8 Om du vill ha en mer detaljerad översikt när du ska redigera klickar du på Gå till rapport/etikettredigerare. I redigeringsfönstret hittar du alla rapporter och etiketter i en lista, en lista över kontakter, möjligheter för att t. ex. exportera eller importera rapporter med mera.

13 LÖSNINGAR FÖR TILLVÄXT 13 Tabellen visar några av produktserierna som Mamut Business Software erbjuder. Du kan också läsa mer om innehållet i respektive Mamut-system på Funktionalitet Mamut StartaEget Mamut Office Mamut Enterprise Mamut CRM & Sales Mamut Web Mamut Kassa* Ledning/Rapporter Ekonomi/Redovisning Kunduppföljning (CRM) Säljstöd Projektstyrning Tidrapportering Inköp/Logistik Lön/Personal Webbplats och E-handel Fleranvändare/Nätverk Kassasystem Affärsplan Marknadsundersökningar Online Backup Drift via Internet/ASP *Förutsätter licens på Mamut Office eller Mamut Enterprise E-POST: WEBB:

14 14 MAMUT ENTERPRISE EN LÖSNING ATT VÄXA MED Du kan när som helst uppgradera ditt Mamut StartaEget-program till ett av systemen i Mamut Business Software, med ytterligare funktioner för bland annat avancerad fakturering, redovisning och logistik. All information som du registrerar i Mamut StartaEget tas med vidare vid en övergång till andra versioner. Framtiden för företaget De flesta är interesserade av att företaget ska ha bästa möjliga förutsättningar för att öka försäljningen, öka marginalerna och arbeta så effektivt som möjligt. Mamut Enterprise kan ta företaget ett steg vidare med sin fokus på delning av information, effektiva rutiner, reducering av kostnader och bra kunduppföljning. Vi har fått bra kontroll och översikt över våra kunder och en snabb avkastning på investeringen tack vare Mamut Lars Gundersen, ITDM Mamut Enterprise täcker alla behov med en lösning Komplett bokföring och ekonomistyrning Alla områden inom ekonomi och bokföring täcks av lösningen. Systemet innehåller allt från huvudbok, verifikatsregistrering, budget och fakturering till betalningsuppföljning och lönehantering. Alla siffror kan analyseras och presenteras på ett professionellt sätt. Användarvänlig lön och personal Lön- och personalmodulerna ger en fullständig översikt över all personaldata och lönehistorik. Funktionaliteten för lönehanteringen är mycket användarvänlig samtidigt som det täcker alla områden. Effektivt säljstöd Effektiv fokusering på enkel och produktiv hantering av alla försäljningsrelaterade uppgifter. Innehåller omfattande moduler för offert, order och faktura. De olika status- och analysfunktionerna tillfredsställer alla krav, även hos det mest avancerade företaget. Professionell kunduppföljning (CRM) Mamut ger alla som arbetar med kundkontakter ett verktyg de förtjänar. Administration av till exempel telefonsamtal, aktiviteter, e-post och dokument är enkelt tillgängligt i ett fönster som upprättas för varje kund. Det är enkelt att segmentera kunder för analysändamål och reklamutskick.

15 15 Mamut Enterprise ger företaget: Ökade intäkter och en effektivare vardag Nya kunder större marknadsandelar Ökad försäljning genom professionell kundservice Full kontroll reducerade kostnader Snabb start kostnadseffektiv lösning Ett komplett system som täcker alla behov affärer och Enterprise Allt i ett system Mamut Enterprise är ett modernt ekonomisystem med funktionalitet inom bokföring, kunduppföljning (CRM), logistik, projektstyrning, tidsrapportering, lön och e-handel för alla företagets anställda. Tusentals av företag med 1-50 anställda använder dagligen Mamut eftersom systemen är flexibla och hanterar alla uppgifter i företaget oberoende av om de utförs av en eller flera personer. Avancerade funktioner för inköp och logistik Alltid översikt över alla delar av inköpsprocessen och alla processer runt lagerbehållningen. Avancerade funktioner och analysmöjligheter gör det enkelt för till exempel inköparen eller lagerarbetaren att ta rätt beslut och att överlämna korrekt information. Översiktlig projekt- och tidrapportering Mamut Enterprise är ett kraftfullt verktyg för projekthantering som ger full kontroll i förhållande till bland annat medarbetare, inköp, order/faktura, aktiviteter, kontakter, produkter, dokument samt avancerad tidrapportering med integration mot order/faktura. Komplett Internet- och e-handelslösning Egen webbplats med webbutik kan skapas utan förkunskaper och utan investering i extra hårdvara. Webbplatsen kan uppdateras så ofta som användaren vill. Alla order i webbutiken blir automatiskt registrerade i ekonomimodulen. Kraftfull rapport- och analysmodul Över 300 rapporter garanterar fokus och ökad förmåga att fatta rätt beslut i alla led och på alla nivåer i företaget. Flexibel filterfunktion ser till att alla kan skräddarsy de rapporter som behövs i beslutsprocessen. E-POST: WEBB:

16 16 KOMPLETTA LÖSNINGAR FÖR SMÅ FÖRETAG Mamut erbjuder kompletta och användarvänliga ekonomi-, CRM- och Internetlösningar till marknadens bästa pris i förhållande till funktionalitet. Mamut Enterprise Mamut Enterprise täcker alla arbetsuppgifter och rutiner i företagets värdekedja: Ledning, redovisning, nyckeltalsrapportering, lön/personal, kund- och säljuppföljning, inköp/logistik, projektstyrning, tidsrapportering och e-handel. Läs mer på Mamut Office Mamut Office hanterar behov inom redovisning, kund- och försäljningsuppföljning, inköp/logistik och webbplats/e-handel. Flera hundra rapporter ger den uppdaterade informationen som är nödvändig för att fatta de korrekta besluten. Läs mer på Mamut CRM & Sales Mamut CRM & Sales är marknadens mest kompletta kund- och försäljningssystem. Systemet ger fullständig kontroll över alla försäljnings- och profileringsprocesser i företaget och ger alla medarbetare som jobbar med kundkontakt tillgång till samma uppdaterade information. Läs mer på Mamut Serviceavtal en säker vardag Som användare av en av Mamuts betallösningar med Mamut Serviceavtal får du tillgång till resurser och erfarenheter baserat på tusentals kunders dagliga användning av Mamuts lösningar. På detta sätt kan du förbereda dig och ha full kontroll i alla situationer som ditt företag möter. Med Mamut Serviceavtal får du support via telefon, fax, e-post, Internet och direkt från programmet samt lagringsplats på server och Mamut Usermail med nyttiga tips. Vi ser till att ditt Mamut-system alltid är uppdaterat. Därmed är du säkrad ett program som både innehåller de senaste funktionerna samt stöder alla nya regler, avgiftsändringar, formulär med mera. Läs mer om supporttjänsten på

17 VARFÖR VÄLJA ETT SYSTEM FRÅN MAMUT? 17 Över användare i Sverige och Europa upplever dagligen hur Mamut frigör tid, sätter fokus på kostnader, bidrar till att generera högre intäkter samt hjälper till med att få ut mer av varje anställd. 1 Kompletta lösningar för alla behov 5 Ledande leverantör Mamuts ekonomi- och informationssystem täcker alla behov för små och medelstora företag; från uppstart och etablering till komplett styrning. Detta medför att du enkelt kan växa med Mamuts system och att du bara behöver en lösning för att effektivt kunna utföra alla aktuella uppgifter. Mamut är en ledande leverantör av redovisning/ ekonomi-, CRM- och Internetlösningar till små och medelstora företag, föreningar, enskilda näringsidkare samt privatpersoner. Fler än kunder använder dagligen lösningar från Mamut. 2 Professionell och tillgänglig service Mamut Supportcenter erbjuder en omfattande personlig serviceapparat så att du får hjälp och utbildning när behovet uppstår. Mamut erbjuder även kurser på olika nivåer. 3 Mest för pengarna Mamut tilbyder komplette systemer med lave omkostninger i forbindelse med indkøb, opstart og dagligt brug. Mamuts løsninger har markedets bedste forhold mellem pris og ydelse. 4 Prisbelönad användarvänlighet och funktionalitet Mamut-systemen har vunnit flera priser för sin användarvänlighet och funktionalitet. Lösningens uppbyggnad medger lätt implementering, att du enkelt kommer igång och att alla uppgifter utförs så effektivt sätt som möjligt. E-POST: WEBB:

18 18 NYFÖRETAGAREN DAVID VALDE MAMUT David Axelsson grundade Axelda Footwear i I samband med att han startade företaget fick han tips av en bekant att använda Mamut StartaEget. Genom att använda lösningen kunde han bygga sin affärsplan och framför allt få ordning på allt från start så att han kunde ägna sin tid åt att leta leverantörer och potentiella kunder. Profil Företag: Axelda Footwear Antal anställda: 1 anställd Företagets idé David hade länge planerat att starta ett företag som skulle arbeta med import av sandaler och bekvämskor som han sedan skulle sälja vidare till skobutiker över hela landet. Axelda Footwear registrerades och under de tre första månaderna fick företaget ett hundratal kunder som de arbetade vidare med. Bransch: Import av sandaler tofflor och bekvämskor Marknad: Skobutiker i Sverige Därför valde företaget Mamut: Blev rekommenderad av en bekant Kostnadseffektiv lösning All funktionalitet i samma program System: Mamut Enterprise E5 Antal användare: 1 användare Enkelt att komma igång Mamut StartaEget var ett utmärkt program för att hjälpa till att dra igång verksamheten. Som nystartat företag har man inte råd med dyra investeringar och då var det perfekt med ett program som inte kostade något men som ändå innehöll många viktiga funktioner, säger David. Allt under samma tak Företaget växte snabbt vidare och fick behov för bokföring och lagerhantering. David uppgraderade då sin lösning till Mamut Enterprise. Det var smärtfritt att uppgradera till Mamut Enterprise då alla uppgifter jag redan lagt in i Mamut StartaEget följde med automatiskt, avslutar David. David Axelsson är ensam i företaget och är både VD, inköpsansvarig och försäljningschef. Det är viktigt att ha en lösning som ger stöd åt alla arbetsuppgifter så att jag kan börja bygga upp mitt företag och skapa värdefull tillväxt.

Över 400 000 kunder har redan valt en lösning från Mamut

Över 400 000 kunder har redan valt en lösning från Mamut Över 400 000 kunder har redan valt en lösning från Mamut Komplett ekonomisystem med säljstöd och webbutik Testvinnende økonomisystem Allt i en lösning Mest för pengarna Enkelt att använda Tillgänglig support

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE. Uppdatering av ditt Mamut-system

INSTALLATIONSGUIDE. Uppdatering av ditt Mamut-system INSTALLATIONSGUIDE Uppdatering av ditt Mamut-system DETALJERAD GUIDE OM HUR DU STEG-FÖR-STEG UPPDATERAR DIN VERSION AV MAMUT BUSINESS SOFTWARE FRÅN VERSION 9.0 ELLER SENARE Mamut Kunskapsserie, nr. 5-2007

Läs mer

40% 50% 75% Exklusivt julerbjudande. Utnyttja potentialen hos alla anställda. Förbättra lönsamheten i osäkra tider! Kampanj på extra användarlicens

40% 50% 75% Exklusivt julerbjudande. Utnyttja potentialen hos alla anställda. Förbättra lönsamheten i osäkra tider! Kampanj på extra användarlicens Exklusivt julerbjudande Förbättra lönsamheten i osäkra tider! Kunskap en säker investering över 50% Köp kurs och spara över 50%. Gå kurserna i 2009. Läs mer sida 4 Utnyttja ny funktionalitet 75 % genom

Läs mer

Nyheter i Mamut Business Software och Mamut Online

Nyheter i Mamut Business Software och Mamut Online // Mamut Business Software Nyheter i Mamut Business Software och Mamut Online Innehåll Introduktion 2 Ny version 2 Om uppdatering till ny version 3 Nyheter i Mamut Business Software version 17 5 Kontaktuppföljning

Läs mer

Mamut Business Software. Introduktion. Mamut Enterprise Variation Web

Mamut Business Software. Introduktion. Mamut Enterprise Variation Web Mamut Business Software Introduktion Mamut Enterprise Variation Web Mamut Enterprise Variation Web Tilläggsprodukten Mamut Enterprise Variant Web ger dig möjligheten att detaljprofilera dina produkter

Läs mer

Mamut Business Software. Introduktion. Mamut Enterprise Variant

Mamut Business Software. Introduktion. Mamut Enterprise Variant Mamut Business Software Introduktion Mamut Enterprise Variant Dokumentation för utökningar av Mamut Enterprise System Mamut Enterprise Variant Version: 12.1 Innehåll MAMUT ENTERPRISE VARIANT... 1 PRODUKTVARIANTER...

Läs mer

Oslagbara affärsmöjligheter med. Software. Mamut Partnerprogram Nå dina mål bli en del av vinnarlaget

Oslagbara affärsmöjligheter med. Software. Mamut Partnerprogram Nå dina mål bli en del av vinnarlaget Oslagbara affärsmöjligheter med Mamut Business Software Mamut Partnerprogram Nå dina mål bli en del av vinnarlaget 3 Nå dina mål bli en del av vinnarlaget 3 Prisbelönta affärssystem som dina kunder kan

Läs mer

Mamut Anläggningsregister. Introduktion

Mamut Anläggningsregister. Introduktion Mamut Anläggningsregister Introduktion MAMUT ANLÄGGNINGSREGISTER INNEHÅLL 1 OM MAMUT ANLÄGGNINGSREGISTER... 1 2 INSTALLATION... 2 Installation av programmet... 2 3 REGISTRERING... 5 Guide för registrering

Läs mer

Mamut Enterprise Kund- och Partner Web

Mamut Enterprise Kund- och Partner Web Mamut Enterprise Kund- och Partner Web Detta är en introduktion till hur du använder tilläggsprodukten Mamut Enterprise Kund och Partner Web. Först får du en genomgång av vad Mamut Enterprise Kund och

Läs mer

Mamut Enterprise tar företaget ett steg vidare!

Mamut Enterprise tar företaget ett steg vidare! Mamut Enterprise E4 kombinerar enkelhet, många bra funktioner, bra handböcker och användarvänlighet på ett utmärkt sätt och har dessutom ett sympatiskt pris, både vid inköp och för serviceavtal. Bäst i

Läs mer

Kom igång med Mamut! Användbara tips som hjälper dig att snabbt komma igång med systemet

Kom igång med Mamut! Användbara tips som hjälper dig att snabbt komma igång med systemet Kom igång med Mamut! Användbara tips som hjälper dig att snabbt komma igång med systemet Kompletta ekonomi- och informationssystem för företag med -0 anställda Sida 6-7 8-9 0-6 7 8 9 Innehåll Välkommen

Läs mer

Mamut Enterprise Kund- och PartnerWeb

Mamut Enterprise Kund- och PartnerWeb 0B13BTilläggsprodukter och Enterpriseutökningar Mamut Business Software Enterpriseutökning Mamut Enterprise Kund- och PartnerWeb I Innehåll Tilläggsprodukter och Enterpriseutökningar... 3 Kund- och PartnerWeb...

Läs mer

Mamut Enterprise Call Center

Mamut Enterprise Call Center Mamut Enterprise Call Center Detta är en introduktion till hur du använder tilläggsprodukten Mamut Enterprise Call Center. Först får du en genomgång av fördelarna med att använda Mamut Enterprise Call

Läs mer

Ny version! REGELÄNDRINGAR Viktigt! Nyheter De viktigaste uppdateringarna i ditt Mamut-system

Ny version! REGELÄNDRINGAR Viktigt! Nyheter De viktigaste uppdateringarna i ditt Mamut-system Ny version! VIKTIG UPPDATERING AV BUSINESS SOFTWARE INNEHÅLL: Nyheter De viktigaste uppdateringarna i ditt Mamut-system Sida 2 Användartips Råd, tips och idéer på hur du mer effektivt kan använda ditt

Läs mer

Mamut Enterprise Travel CRM

Mamut Enterprise Travel CRM Mamut Business Software Tilläggsprodukter och Enterprise-utökningar Mamut Enterprise Travel CRM I Innehåll Tilläggsprodukter och Enterprise-utökningar... 3 Om Mamut Enterprise Travel CRM... 4 Synkronisering

Läs mer

SOMMARERBJUDANDE. Behov för nya funktioner? Spara upp till 75% Ring gratis 0200-92 01 01 www.mamut.se/sommar. EXTRA ANVÄNDARE Upp till 40 % rabatt

SOMMARERBJUDANDE. Behov för nya funktioner? Spara upp till 75% Ring gratis 0200-92 01 01 www.mamut.se/sommar. EXTRA ANVÄNDARE Upp till 40 % rabatt EXTRA ANVÄNDARE Upp till 40 % rabatt Läs mer på sidan 3 upp till EXTRA FUNKTIONER upp till 75% vid uppgradering Läs mer på sidan 4 upp till 75% INVESTERA I KUNSKAP Över 50% rabatt Läs mer på sidan 8 över

Läs mer

Mamut Enterprise Call Center

Mamut Enterprise Call Center Mamut Business Software Tilläggsprodukter och Enterprise-utökningar Mamut Enterprise Call Center Innehåll Tilläggsprodukter och Enterpriseutökningar... 3 Mamut Enterprise Call Center... 4 Viktiga inställningar...

Läs mer

Mamut Business Software. Introduktion. Mamut Enterprise DIBS

Mamut Business Software. Introduktion. Mamut Enterprise DIBS Mamut Business Software Introduktion Mamut Enterprise DIBS Mamut Enterprise DIBS Med Mamut Enterprise DIBS får du en betalningslösning som gör det säkert för kunden att betala och säkert för dig att få

Läs mer

SELLOUT. Version 2.5. eyescream information ab

SELLOUT. Version 2.5. eyescream information ab SELLOUT Version 2.5 av eyescream information ab Detta verk är skyddat av upphovsrättslagen och får ej helt eller delvis mångfaldigas! Sigurdsgatan 6 721 30 VÄSTERÅS 021-14 62 00 Artikelnummer: 5XXX PA9

Läs mer

// Mamut Business Software Enkel installationsguide

// Mamut Business Software Enkel installationsguide Efter installationen // Mamut Business Software Enkel installationsguide Introduktion Denna guide har skapats för att förenkla installationen och förstagångsuppstarten av Mamut Business Software. Huvudfokus

Läs mer

Introduktion Intrastatregistrering och -rapportering

Introduktion Intrastatregistrering och -rapportering [Type text] Mamut Business Software Introduktion Intrastatregistrering och -rapportering 1 Intrastatregistrering och -rapportering Innehåll Om Intrastat... 3 Inställningar för Intrastat... 4 Intrastatregistrering...

Läs mer

Mamut Enterprise Variant

Mamut Enterprise Variant Mamut Business Software Tilläggsprodukter och Enterprise-utökningar Mamut Enterprise Variant I Innehåll Tilläggsprodukter och Enterprise-utökningar... 3 Mamut Enterprise Variant... 4 Produktvarianter...

Läs mer

Kom igång med Mamut! En snabb introduktion för dig som ska börja använda Mamut för första gången

Kom igång med Mamut! En snabb introduktion för dig som ska börja använda Mamut för första gången Kom igång med Mamut! En snabb introduktion för dig som ska börja använda Mamut för första gången Kompletta ekonomi- och informationssystem för företag med -0 anställda SIDAN BROSCHYREN INNEHÅLLER TIPS

Läs mer

Exklusivt sommarerbj udande Mamut hjälper dig at nå dina mål. Spar. upp till 40% Dela information och kunskap. Spara 40% extra användarlicense

Exklusivt sommarerbj udande Mamut hjälper dig at nå dina mål. Spar. upp till 40% Dela information och kunskap. Spara 40% extra användarlicense Exklusivt sommarerbj udande Mamut hjälper dig at nå dina mål öv er Investera i kunskap 50% Köp kurs och spara över 50%. Gå kurserna när det passar dig. Läs mer sidan 4 upp till Extra användare 40% Dela

Läs mer

Introduktion till Mamut Business Software Installation, inställningar, rapporter och urval

Introduktion till Mamut Business Software Installation, inställningar, rapporter och urval Introduktion till Mamut Business Software Installation, inställningar, rapporter och urval Version: 11.1 Partnr.: MBS.MAN.INT.111.SE I INSTALLATION, INSTÄLLNINGAR, RAPPORTER OCH URVAL Producent och distributör:

Läs mer

Spara upp till 75% på uppgradering! 40% rabatt på extra användare! Nyheter från Mamut! Ring 0200-92 01 04 Läs mer på www.mamut.

Spara upp till 75% på uppgradering! 40% rabatt på extra användare! Nyheter från Mamut! Ring 0200-92 01 04 Läs mer på www.mamut. Ring 0200-92 01 04 Läs mer på www.mamut.se/sommar Nyheter från Mamut! MAMUT ONLINE SURVEY Lär känna dina kunder! MAMUT TEAMWORK Effektiv säkerhetskopiering och informationsdelning NYA PRODUKTER TILL MAMUT

Läs mer

Mamut Open Services. Mamut Kunskapsserie. Kom i gång med Mamut Online Survey

Mamut Open Services. Mamut Kunskapsserie. Kom i gång med Mamut Online Survey Mamut Open Services Mamut Kunskapsserie Kom i gång med Mamut Online Survey Kom i gång med Mamut Online Survey Innehåll MAMUT ONLINE SURVEY... 1 KOM I GÅNG MED MAMUT ONLINE SURVEY... 3 MAMUT-ANVÄNDARE:

Läs mer

Nyheter i Mamut Business Software och Mamut Online

Nyheter i Mamut Business Software och Mamut Online // Mamut Business Software Nyheter i Mamut Business Software och Mamut Online Innehåll Introduktion... 2 Om uppdatering till ny version... 3 Nyheter i Mamut Business Software version 16... 6 Kontaktuppföljning...

Läs mer

Mamut Kunskapsserie, nr 3-2003 Mamut Business Software VERIFIKATSREGISTRERING EFFEKTIV VERIFIKATSREGISTRERING MED MAMUT BUSINESS SOFTWARE

Mamut Kunskapsserie, nr 3-2003 Mamut Business Software VERIFIKATSREGISTRERING EFFEKTIV VERIFIKATSREGISTRERING MED MAMUT BUSINESS SOFTWARE Mamut Kunskapsserie, nr 3-2003 Mamut Business Software VERIFIKATSREGISTRERING EFFEKTIV VERIFIKATSREGISTRERING MED MAMUT BUSINESS SOFTWARE 2 INLEDNING INNEHÅLL Effektiv verifikatsregistrering med Mamut

Läs mer

TIS-Web startguide 3.6. TIS-Web Startguide

TIS-Web startguide 3.6. TIS-Web Startguide TIS-Web Startguide Den här guiden hjälper dig komma igång med de vanligaste funktionerna i TIS-Web, ladda upp data och utvärdering av färdskrivardata. För mer detaljerad information se manualerna som finns

Läs mer

Frakthandlingsfiler i Mamut Business Software Pacsoft/Unifaun

Frakthandlingsfiler i Mamut Business Software Pacsoft/Unifaun Frakthandlingsfiler i För företag som bedriver postorderhandel och/eller skickar många paket under en normal arbetsdag, kan implementering av frakthandlingsfiler effektivisera de logistiska rutinerna i

Läs mer

Visma Klient. Kopplar samman alla dina Visma Spcs-program. - verktyg för bättre kundvård. Visma Infoline. Ordning och reda. Arbeta med Klienter

Visma Klient. Kopplar samman alla dina Visma Spcs-program. - verktyg för bättre kundvård. Visma Infoline. Ordning och reda. Arbeta med Klienter Visma Klient. Pris 1.990:- (frakt och moms tillkommer). Kopplar samman alla dina Visma Spcs-program Visma Klient - verktyg för bättre kundvård Visma Klient är i första hand avsett för revisorer och redovisningskonsulter

Läs mer

// Mamut Business Software. Installationsguide

// Mamut Business Software. Installationsguide // Mamut Business Software Installationsguide Introduktion Denna guide har skapats för att förenkla installationen och förstagångsuppstart av Mamut Business Software. Guidens struktur är likt det sätt

Läs mer

// Mamut Business Software. Nyheter i Mamut Business Software, Mamut Online Desktop och Mamut Kassa

// Mamut Business Software. Nyheter i Mamut Business Software, Mamut Online Desktop och Mamut Kassa // Mamut Business Software Nyheter i Mamut Business Software, Mamut Online Desktop och Mamut Kassa Innehållsförteckning Ny version... 3 Om uppdateringar till ny version... 4 Nyheter i Mamut Business Software

Läs mer

Ring 0200 92 01 11. www.mamut.se/special 13.184:- 4.646:- VERSION 2006: Komplett affärssystem. CRM och säljstöd med e-handel

Ring 0200 92 01 11. www.mamut.se/special 13.184:- 4.646:- VERSION 2006: Komplett affärssystem. CRM och säljstöd med e-handel VERSION 2006: Nyheter i Order och Faktura Nyheter i Kunduppföljning Nyheter i Bokföring Nyheter i Webbfunktionalitet Nyheter i Logistik Gratis Online Backup ÖVER 100 000 ANVÄNDARE I EUROPA HÖSTERBJUDANDE

Läs mer

Installation av. Vitec Mäklarsystem

Installation av. Vitec Mäklarsystem Installation av Vitec Mäklarsystem Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 2. Installera Vitec Mäklarsystem... 3 3. Inställningar av rättigheter i Windows Vista och Windows 7... 7 4. Första gången du startar...

Läs mer

Mamut ServiceSuite. Mamut ServiceSuite Planning. Kom-igång-guide

Mamut ServiceSuite. Mamut ServiceSuite Planning. Kom-igång-guide Mamut ServiceSuite Mamut ServiceSuite Planning Kom-igång-guide Mamut ServiceSuite Mamut ServiceSuite Planning Kom-igång-guide V1: 12 VÄLKOMMEN TILL MAMUT SERVICESUITE Den medföljande kom-igång-guiden ger

Läs mer

med Office 365 i Dynamics NAV 2015

med Office 365 i Dynamics NAV 2015 Arbeta Arbeta med med Office 365 i Dynamics NAV 2015 Office 365 i Dynamics NAV 2015. - En guide för att enkelt komma igång Innehåll Kom igång med Office 365 i Dynamics NAV 2015... 1 Använd Word i Dynamics

Läs mer

Mamut Business Software. Introduktion. Mamut Enterprise DIBS

Mamut Business Software. Introduktion. Mamut Enterprise DIBS Mamut Business Software Introduktion Mamut Enterprise DIBS Dokumentation för utökningar av Mamut Enterprise System Mamut Enterprise DIBS Version: 12.1 Innehåll BETALNINGSTJÄNSTER FÖR BETALNING I WEBBUTIK...

Läs mer

Snabbguide Bokföring i Mamut. Kompletta ekonomi-, CRMoch e-handelslösningar för verksamheter med 1-50 anställda

Snabbguide Bokföring i Mamut. Kompletta ekonomi-, CRMoch e-handelslösningar för verksamheter med 1-50 anställda Snabbguide Bokföring i Mamut Kompletta ekonomi-, CRMoch e-handelslösningar för verksamheter med 1-50 anställda SIDA 3 4 5 6 7 8 9 10 11 11 INNEHÅLL 1. SNABBGUIDE BOKFÖRING I MAMUT 1.1 MÅLSÄTTNING 2. FRÅN

Läs mer

Kom igång med TIS-Office

Kom igång med TIS-Office Kom igång med TIS-Office Denna guide hjälper dig att komma igång med TIS-Office, mer information om hur man använder programmet finns i manualer på TIS-Office CD-skivan och i den inbyggda hjälpfunktionen

Läs mer

Introduktion till Mamut Business Software Kompletta CRM-, säljstöd och Internetlösningar

Introduktion till Mamut Business Software Kompletta CRM-, säljstöd och Internetlösningar Introduktion till Mamut Business Software Kompletta CRM-, säljstöd och Internetlösningar Version: 11.1 Partnr.: MBS.MAN.CRM.111.SE I KOMPLETTA CRM-, SÄLJSTÖD OCH INTERNETLÖSNINGAR Producent och distributör:

Läs mer

// Mamut Business Software. Nyheter i Mamut Business Software, Mamut Online Desktop och Mamut Kassa

// Mamut Business Software. Nyheter i Mamut Business Software, Mamut Online Desktop och Mamut Kassa // Mamut Business Software Nyheter i Mamut Business Software, Mamut Online Desktop och Mamut Kassa Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 1 Ny version... 3 Om uppdateringar till ny version... 4 Nyheter

Läs mer

Installation av. Vitec Mäklarsystem Office

Installation av. Vitec Mäklarsystem Office Installation av Vitec Mäklarsystem Office 2016-02-18 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 A. Förberedelser... 3 B. Läs noga igenom manualen... 3 C. Systemkrav - minimum... 3 D. Programsupport/Teknisk

Läs mer

INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM

INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM Studentversion september 2013 Innehållsförteckning 1. Installera VITEC Mäklarsystem... 2 2. Läs noga igenom manualen... 2 3. Systemkrav... 2 4. Kundservice/Teknisk support...

Läs mer

Quick Start CABAS. Generella systemkrav CABAS / CAB Plan. Kommunikation. Säkerhet

Quick Start CABAS. Generella systemkrav CABAS / CAB Plan. Kommunikation. Säkerhet Gunnel Frogedal 2014-07-17 6 32753 1 of 5 Quick Start CABAS Generella systemkrav CABAS / CAB Plan Applikationen stöds av följande operativsystem: Windows Vista SP2 Windows 7 SP1 Windows 8 (inte RT) Windows

Läs mer

Visma Analys. Ekonomilösningar som du vill ha det

Visma Analys. Ekonomilösningar som du vill ha det Visma Analys Analysera ditt företags ekonomi och ta bättre beslut med hjälp av Visma Analys ett effektivt verktyg för nyckeltalsanalyser, spårning av felaktigheter i bokföringen, samt för planering och

Läs mer

FIRSTCLASS. Innehåll:

FIRSTCLASS. Innehåll: FIRSTCLASS Innehåll: Hämta klient...2 Installera klient...2 Konfigurera klient...2 Koppla upp...3 Skrivbordet...3 Mailbox...3 Presentation...3 Skapa ett nytt meddelande...4 Söka mottagare för nytt meddelande...4

Läs mer

Demohandledning från Scandinavian PC Systems

Demohandledning från Scandinavian PC Systems från Scandinavian PC Systems ingår i den produktserie för professionella användare, där även SPCS Administration, SPCS Anläggningsregister, SPCS Bokslut, SPCS Lön, SPCS Koncern, SPCS Skatt Proffs, SPCS

Läs mer

Mamut ServiceSuite. Mamut ServiceSuite Planning. Guide till Mobil Serviceorder

Mamut ServiceSuite. Mamut ServiceSuite Planning. Guide till Mobil Serviceorder Mamut ServiceSuite Mamut ServiceSuite Planning Guide till Mobil Serviceorder Mamut ServiceSuite Mamut ServiceSuite Planning Guide till Mobil Serviceorder V1: 12 VÄLKOMMEN TILL MAMUT SERVICESUITE Den medföljande

Läs mer

Installationsguide för FAR Komplett Offline 2.1.2

Installationsguide för FAR Komplett Offline 2.1.2 Installationsguide för FAR Komplett Offline 2.1.2 Denna guide gäller för installation av FAR Komplett Offline 2.1.2 på Windows XP, Windows Vista respektive Windows 7. Dialogrutorna kan skilja sig åt beroende

Läs mer

MBS 12 & Mamut Online Desktop. Ole M Hasven - Product Manager, Marketing Partner Summit, oktober 2008 oleha@mamut.com

MBS 12 & Mamut Online Desktop. Ole M Hasven - Product Manager, Marketing Partner Summit, oktober 2008 oleha@mamut.com MBS 12 & Mamut Online Desktop Ole M Hasven - Product Manager, Marketing Partner Summit, oktober 2008 oleha@mamut.com Agenda Mamut Business Software & Mamut Online Desktop Mamut Business Software Mamut

Läs mer

Manual - Storegate Team

Manual - Storegate Team Manual - Storegate Team Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och arbeta i filer med högsta säkerhet inom ditt företag.

Läs mer

Lathund Behörighetshantering

Lathund Behörighetshantering Lathund Behörighetshantering För att kunna ställa in behörigheter krävs det att SiteVision är kopplat till en katalogtjänst. Behörigheter Hantering av behörigheter och rättigheter kan göras för hela webbplatsen,

Läs mer

Lathund för Svenskt Näringsliv

Lathund för Svenskt Näringsliv Lathund för Svenskt Näringsliv OneDrive OneDrive... 3 Vad är fördelarna med OneDrive för dig som användare?... 3 Skapa OneDrive-konto... 4 Kom åt OneDrive på olika enheter... 6 Via appar på datorn... 6

Läs mer

SENIORER SENIORER. Grundläggande IT för. Windows 7. Grundläggande IT för. Windows 7. Eva Ansell Marianne Ahlgren. Eva Ansell Marianne Ahlgren

SENIORER SENIORER. Grundläggande IT för. Windows 7. Grundläggande IT för. Windows 7. Eva Ansell Marianne Ahlgren. Eva Ansell Marianne Ahlgren 600 IT för seniorer Windows 7.qxp 2011-06-0 10:27 Sida 1 Eva Ansell Marianne Ahlgren Eva Ansell Marianne Ahlgren Grundläggande IT för SENIORER Windows 7 Det här är en bok för dig som behöver grundläggande

Läs mer

PRODUKTGUIDE 2005. Utöka och förbättra ditt företag med Mamut Business Software

PRODUKTGUIDE 2005. Utöka och förbättra ditt företag med Mamut Business Software PRODUKTGUIDE 2005 Mamut Business Software Nästa generation av ekonomi-, CRM- och Internetlösningar Utöka och förbättra ditt företag med Mamut Business Software Den bästa lösningen för små och medelstora

Läs mer

Mamut Enterprise Produkt- och Kundservice

Mamut Enterprise Produkt- och Kundservice Mamut Enterprise Produkt- och Kundservice Detta är en introduktion till hur du använder tilläggsprodukten Mamut Enterprise Produktoch Kundservice. Först får du en genomgång av vad Mamut Enterprise Produkt-

Läs mer

ENTRÉ DOKUMENTHANTERING...

ENTRÉ DOKUMENTHANTERING... Entré Innehåll ENTRÉ DOKUMENTHANTERING... - 2 - Starta Dokumenthantering... - 3 - Lägga till dokument via frågeguide... - 4 - Frågeguiden... - 5 - Lägga till dokument manuellt... - 7 - Lägg till fil...

Läs mer

Mamut Enterprise Status/Analys

Mamut Enterprise Status/Analys 0BTilläggsprodukter och Enterprise-utökningar Mamut Business Software Enterprise-utökning Mamut Enterprise Status/Analys I Innehåll Tilläggsprodukter och Enterprise-utökningar... 3 Mamut Enterprise Status/Analys...

Läs mer

Mamut Enterprise DebiTech

Mamut Enterprise DebiTech Mamut Enterprise DebiTech Med Mamut Enterprise DebiTech får du en betalningslösning som gör det säkert för kunden att betala och säkert för dig att få dina pengar. Allt fler mindre företag säljer sina

Läs mer

Lathund Behörighetshantering

Lathund Behörighetshantering Lathund Behörighetshantering För att kunna ställa in behörigheter krävs det att SiteVision är kopplat till en katalogtjänst. Behörigheter Hantering av behörigheter och rättigheter kan göras för hela webbplatsen,

Läs mer

Arbetshäfte Office 365 en första introduktion

Arbetshäfte Office 365 en första introduktion Arbetshäfte Office 365 en första introduktion Innehåll En introduktion för att bekanta sig med O365... 2 Skapa din profil... 2 Övning:... 3 2. Kontakter... 4 Lägg till kontakt och grupp... 4 Övning:...

Läs mer

Hur sälja Mamut One? Pär Svärd, Sales Manager VAR Sweden 16 oktober, 2008. pars@mamut.se

Hur sälja Mamut One? Pär Svärd, Sales Manager VAR Sweden 16 oktober, 2008. pars@mamut.se Hur sälja Mamut One? Pär Svärd, Sales Manager VAR Sweden 16 oktober, 2008 pars@mamut.se Mamut One - vision Att förenkla vardagen för mindre företag Så mycket funktionalitet som möjligt i en och samma lösning

Läs mer

Visma Analys. Värdefull hjälp som gör det enkelt och överskådligt. analysera, presentera och följ upp. Huvudboksanalys. Unik SIE-analys förenklar

Visma Analys. Värdefull hjälp som gör det enkelt och överskådligt. analysera, presentera och följ upp. Huvudboksanalys. Unik SIE-analys förenklar Visma Analys. Pris från 4.400:- (frakt och moms tillkommer). Värdefull hjälp som gör det enkelt och överskådligt Visma Analys analysera, presentera och följ upp Visma Analys är ett modernt och användarvänligt

Läs mer

// Mamut Business Software. Innställningar, rapporter och urval

// Mamut Business Software. Innställningar, rapporter och urval // Mamut Business Software Innställningar, rapporter och urval Postadress och distributör: Mamut AB - ett företag i Vismakoncernen Box 7654 103 94 Stockholm Telefon: 08-411 61 90 Fax: 08-566 991 01 Internet:

Läs mer

Installation Hogia Small Office. Bokföring. Se hur vi förenklar vardagen för dig som småföretagare på www.hogia.se/smalloffice

Installation Hogia Small Office. Bokföring. Se hur vi förenklar vardagen för dig som småföretagare på www.hogia.se/smalloffice Installation Hogia Small Office Bokföring 1 Installationsanvisning Hogia Small Office Bokföring Från och med version 2012.2 har vi gått över till licensnummer och du måste därför efter installationen är

Läs mer

Installation/uppdatering av Hogia Personal fr.o.m. version 13.1

Installation/uppdatering av Hogia Personal fr.o.m. version 13.1 Installation/uppdatering av Hogia Personal fr.o.m. version 13.1 Viktig information gällande installation Från version 12.2 av Hogia Personal krävs Microsoft.Net Framework 3.5 SP1 för att installation skall

Läs mer

Compose Connect. Hosted Exchange

Compose Connect. Hosted Exchange Sida 1 av 15 Compose Connect Hosted Exchange Presentation av lösningen: Compose Hosted Exchange Följande möjligheter finns för hantering av e-post 1. Lokalinstallerad Outlook-klient För att kunna använda

Läs mer

Lathund för Novell Filr

Lathund för Novell Filr 1(57) Stadsledningsförvaltningen IT-avdelningen Lathund för Novell Filr 2(57) Innehåll 1. Introduktion... 4 2. Termer... 4 3. Icke tillåtna tecken i filnamn... 4 4. ipad... 5 4.1 Installation... 5 4.2

Läs mer

RemoteX Visma Connect Manual för version 4.2

RemoteX Visma Connect Manual för version 4.2 RemoteX Visma Connect Manual för version 4.2 RemoteX Technologies Innehållsförteckning Förord... 3 Systemkrav för Visma Connect... 4 Installation av Visma Connect... 4 Uppgradering av Visma Connect...

Läs mer

Mamut Enterprise Travel CRM

Mamut Enterprise Travel CRM Mamut Enterprise Travel CRM Med tilläggsprodukten Mamut Enterprise Travel CRM får du möjlighet att ta med dig arbetet ut från kontoret. Du arbetar då lokalt i en kopia av den centrala databasen och kan

Läs mer

Snabbguide: Hur man öppnar en egen nätbutik

Snabbguide: Hur man öppnar en egen nätbutik Snabbguide: Hur man öppnar en egen nätbutik Vill du öppna din egen nätbutik? Nu är det enklare än någonsin. Följ stegen i den här snabbguiden så är du redo att öppna dörrarna. Vad du borde förbereda innan

Läs mer

Mamut Business Software. Introduktion. Kompletta CRM-, säljstöd och Internetlösningar

Mamut Business Software. Introduktion. Kompletta CRM-, säljstöd och Internetlösningar Mamut Business Software Introduktion Kompletta CRM-, säljstöd och Internetlösningar Introduktion till Mamut Business Software Kompletta CRM-, säljstödoch Internetlösningar Version: 12. Partnr.: MBS.MAN.CRM.12.SE

Läs mer

Kom igång med Procurators nya kundanpassade webbutik!

Kom igång med Procurators nya kundanpassade webbutik! Kom igång med Procurators nya kundanpassade webbutik! Sedan vi lanserade webbutiken 2006 har denna snabbt blivit en av våra viktigaste kanaler och andelen kunder som väljer att handla på webben ökar hela

Läs mer

Zendesk standard konfiguration Nordisk e handel 1.1

Zendesk standard konfiguration Nordisk e handel 1.1 Zendesk standard konfiguration Nordisk e handel 1.1 Vad är Zendesk Vår snabb guide för att koppla ihop Zendesk och din webbutik från Nordisk e handel Steg 1 [Skapa konto] Steg 2 [Konfigurera språk] Steg

Läs mer

Kom igång med Advance Online portal med certifikatsverifiering

Kom igång med Advance Online portal med certifikatsverifiering Kom igång med Advance Online portal med certifikatsverifiering Först skall certifikatet installeras på de datorer som skall kunna logga in i Online. Det gör du på följande sätt. Spara zip-filen med certifikatet

Läs mer

Flytt av. Vitec Mäklarsystem

Flytt av. Vitec Mäklarsystem Flytt av Vitec Mäklarsystem Augusti 2014 Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 Förutsättningar... 2 Läs noga igenom manualen... 2 Systemkrav... 2 Kundservice/Teknisk support... 2 2. Skapa säkerhetskopia...

Läs mer

INNEHÅLL. INNEHÅLL 30 juni 2015. 1 Administrera din butik 2. 2 Lägg in dina första varor och artiklar 4. 3 Butiksinställningar 8

INNEHÅLL. INNEHÅLL 30 juni 2015. 1 Administrera din butik 2. 2 Lägg in dina första varor och artiklar 4. 3 Butiksinställningar 8 INNEHÅLL 30 juni 2015 INNEHÅLL 1 Administrera din butik 2 2 Lägg in dina första varor och artiklar 4 3 Butiksinställningar 8 i Nordisk e-handel Lathund Nordisk e-handel AB INNEHÅLL 30 juni 2015 sv 1 Nordisk

Läs mer

COGNIsoft-I Hemmaträning

COGNIsoft-I Hemmaträning 2 1 Introduktion När man har elever, klienter eller patienter i kognitiv träning och använder COGNIsoft-I som ett redskap i träningen, kan det några gånger vara praktiskt att kunna ge eleverna hemuppgifter,

Läs mer

Kom igång med Skype (PC)

Kom igång med Skype (PC) Kom igång med Skype (PC) 1. För att kunna använda Skype måste du först ladda ner programmet till din dator och ditt operativsystem. Klicka på länken nedan så kommer du till sidan där du kan ladda ner Skype

Läs mer

LEGA ONLINE. Bli lönsammare med Lega Online. www.legaonline.se. - Sveriges största internetbaserade bokningssystem.

LEGA ONLINE. Bli lönsammare med Lega Online. www.legaonline.se. - Sveriges största internetbaserade bokningssystem. LEGA ONLINE - Sveriges största internetbaserade bokningssystem Bli lönsammare med Lega Online Tänk om alla dina bokningar, kunder och artiklar fanns samlade i ett system, med fullständig statistik och

Läs mer

Introduktion. Markera den gröna bocken. Skriv in URL:en http://www.ipoint.se. Klicka på knappen Platser.

Introduktion. Markera den gröna bocken. Skriv in URL:en http://www.ipoint.se. Klicka på knappen Platser. LATHUND Introduktion Välkommen till vår interaktiva kursportal. Detta är en lathund för dig som ska utbilda dig med hjälp av ipoint-kurser. Instruktionerna gäller när du använder Internet Explorer 8.0

Läs mer

INNEHÅLL. INNEHÅLL 26 mars 2009. 1 Installation av SHOPsync 1. 2 Konfigurering av SHOPsync 2

INNEHÅLL. INNEHÅLL 26 mars 2009. 1 Installation av SHOPsync 1. 2 Konfigurering av SHOPsync 2 INNEHÅLL 26 mars 2009 INNEHÅLL 1 Installation av SHOPsync 1 2 Konfigurering av SHOPsync 2 3 Övriga inställningar i webbutiken & ekonomiprogrammet 13 i SHOPsync manual Nordisk e-handel AB KAPITEL 1 INSTALLATION

Läs mer

DGC IT Manual Citrix Desktop - Fjärrskrivbord

DGC IT Manual Citrix Desktop - Fjärrskrivbord DGC IT Manual Citrix Desktop - Fjärrskrivbord Ver 130912 Innehåll 1 Använda Citrix Desktop - Fjärrskrivbord... 2 2 Inställningar i Fjärrskrivbordet... 7 Kontrollera att de applikationer du har tillgång

Läs mer

1 Allmänt. 2 Hur gör man. 2.1 Gå till lagets sida, Logga in genom att trycka på hänglåset

1 Allmänt. 2 Hur gör man. 2.1 Gå till lagets sida, Logga in genom att trycka på hänglåset 1 Allmänt Detta är den lilla instruktionen för att redigera innehållet för laget. För att få en lagsida skicka ett mail till webmaster, webmaster@vikingstad.nu Ange namn, epostadress och lag 1 ALLMÄNT...1

Läs mer

Kom igång med Adela Gymnasium

Kom igång med Adela Gymnasium Kom igång med Adela Gymnasium Publicerad 2011-07-05 Tersus Skolsystem AB Lilla Nygatan 2, 411 08 Göteborg Tel: 031-85 70 50 Innehåll Kom igång med Adela Gymnasium 1 Starta Adela Gymnasium 5 Logga in som

Läs mer

1. Hur öppnar jag Polisens blanketter / formulär, trycksaker och annat som är i PDF-format?

1. Hur öppnar jag Polisens blanketter / formulär, trycksaker och annat som är i PDF-format? PDF-tips Vill du veta mer eller har problem med att ladda ner eller att öppna PDF-filer på polisen.se? Här får du några tips. 1. Hur öppnar jag Polisens blanketter / formulär, trycksaker och annat som

Läs mer

Laboration 2 Datorverktyg vid LiU

Laboration 2 Datorverktyg vid LiU Laboration 2 Datorverktyg vid LiU Denna laboration är tänkt att ge information om några av de grundläggande verktyg som du, som studerar vid Linköpings Universitet, kan ha nytta av. Ett tips är att läsa

Läs mer

Hogia Administration AB bedriver kontinuerlig utveckling av programmen och reserverar sig för avvikelse mellan program och handbok.

Hogia Administration AB bedriver kontinuerlig utveckling av programmen och reserverar sig för avvikelse mellan program och handbok. Innehållsförteckning Systemkrav....................................3 Val av installation..............................12 Behörigheter..................................12 InstallationsCD................................13

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Introduktion. Skriv in användarnamn och lösenord

Introduktion. Skriv in användarnamn och lösenord LATHUND Introduktion Välkommen till vår interaktiva kursportal. Detta är en lathund för dig som ska utbilda dig med hjälp av ipoint-kurser. Instruktionerna gäller när du har Internet Explorer med Windows

Läs mer

Anvia Online Backup 1(8) Installationsguide

Anvia Online Backup 1(8) Installationsguide Anvia Online Backup 1(8) Anvia Online Backup Sådant som du bör beakta före installationen! Eftersom tjänsten omfattar sharing-egenskaper, ansvarar du som kund själv för hurdana filer som säkerhetskopieras

Läs mer

Snabbguide: Hur man öppnar en egen nätbutik

Snabbguide: Hur man öppnar en egen nätbutik Snabbguide: Hur man öppnar en egen nätbutik Vill du öppna din egen nätbutik? Nu är det enklare än någonsin. Följ stegen i den här snabbguiden så är du redo att öppna dörrarna. Vad du borde förbereda innan

Läs mer

Office 365 Kompetens 2014 / MB

Office 365 Kompetens 2014 / MB Innehåll Inledning / Inställningar... 2 Inloggning...2 Koppling av mobiltelefonen / pekplatta till systemet...2 Tema...2 E-post... 2 E-post inställningar (signatur)...2 E-posthistorik samt sökning...3

Läs mer

1 Installationsinstruktioner

1 Installationsinstruktioner 1 Installationsinstruktioner 1.1 Förbereda installationen Kontrollera systemkraven. Försäkra dig om att din dators hårdvara uppfyller de systemkrav som är specificerade. Vid installering av Engineering

Läs mer

Instruktioner. Innehåll: 1. Vad är Kimsoft Control (SIDA 2) 3. Hem (SIDA 2)

Instruktioner. Innehåll: 1. Vad är Kimsoft Control (SIDA 2) 3. Hem (SIDA 2) 1 Instruktioner Innehåll: 1. Vad är Kimsoft Control (SIDA 2) 2. Logga in (SIDA 2) 3. Hem (SIDA 2) 4. Skapa/redigera sidor (SIDA 3) 41. Lägg till ny sida (SIDA 3) 42. Avancerat (SIDA 4) 5. Texteditor (SIDA

Läs mer

Användarmanual extra large

Användarmanual extra large XL Användarmanual extra large Logistic Office Innehåll Inloggning...5 Personlig profil...6 Företagsprofil...7 Produktprofil...7 Korrektur...8 Produktkategorier...9 Mallprodukt...9 Originalprodukt...9 Lagerprodukt...0

Läs mer

Beställa varor från Webbutik KUL

Beställa varor från Webbutik KUL 1 (12) 2016-10-07 Status: i Pilotdrift Beställa varor från Webbutik KUL Innehållsförteckning Inloggning... 2 Snabbguide för beställning... 2 Spara beställning... 6 Spara som mall - Favoritbeställning...

Läs mer