LYSEKILS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "LYSEKILS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2015-01-15"

Transkript

1 LYSEKILS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen (28) 22 HAVETS HUS 2.0- FÖRSLAG TILL OM- OCH TILLBYGGNAD SOM EN DEL I BOLAGETS VERKSAMHETSUTVECKLING Dnr: LKS Havets Hus har under föregående år utarbetat en visionsidé kallad Havets Hus 2.0. Idén har tagits fram för att utveckla verksamheten, öka lönsamheten samt öka kunskapen om västerhavet. Arbetet med att ta fram en visionsidé har varit en del i att uppfylla de direktiv som ägaren ställer på bolaget och som konkretiserats i de nya ägardirektiv som kommunfullmäktige fastställde på sitt novembersammanträde Det är också ett led i bolagets arbete med att vända ett sakta sjunkande besöksantal. Bolaget har vid styrelsemöte i november beslutat att ansöka om medfinansiering av projektet från Västra Götalandsregionen. Regionutvecklingsnämnden beslutade vid sitt sammanträde den 20 november 2014 att lämna ett stöd till projektet med 10 mnkr under förutsättning att Lysekils kommun i samarbete med bolaget finansierar resterande del. Bolaget har gjort framställning om, att kommunen medfinansierar projektet i samma omfattning som regionen, d.v.s. med 10 mnkr. Resterande del avser bolaget att finansiera med eget kapital. Beslutsunderlag Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse , rev med bilagor. Yrkande Mats Karlsson (M) och Yngve Berlin (K): bifall till förvaltningens förslag. Fredrik Häller (LP): återremiss för en utförligare ekonomisk bakgrund samt konsekvensbeskrivning för turismen i kommunen. Jan-Olof Johansson (S): tilläggsyrkande att uppdra åt ekonomienheten att inför kommunfullmäktiges behandling av ärendet återkomma med en utförligare ekonomisk beskrivning. Mats Karlsson (M): avslag på Fredrik Hällers (LP) yrkande om återremiss. Propositionsordning Kommunstyrelsen godkänner följande propositionsordning: Proposition på Fredrik Hällers yrkande om återremiss mot att avgöra ärendet idag. Om kommunstyrelsen beslutar att avgöra ärendet idag, proposition på: Mats Karlssons m.fl. yrkande om bifall till förvaltningens förslag. Jan-Olof Johansson tilläggsyrkande om att uppdra åt ekonomienheten att inför kommunfullmäktiges behandling av ärendet återkomma med en utförligare ekonomisk beskrivning. Justerare: Utdragsbestyrkande:

2 LYSEKILS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen (28) Proposition Ordförande ställer proposition på Fredrik Hällers yrkande om återremiss mot att avgöra ärendet idag och finner att kommunstyrelsen beslutar att avgöra ärendet idag. Ordförande ställer proposition på Mats Karlssons m.fl. yrkande om bifall till förvaltningens förslag och finner att kommunstyrelsen beslutar enligt förslaget. Ordförande ställer proposition på Jan-Olof Johansson tilläggsyrkande och finner att kommunstyrelsen beslutar enligt yrkandet. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att godkänna, att Havets Hus i Lysekil AB påbörjar projektet Havets Hus 2.0, om- och tillbyggnad av nuvarande anläggning. Kommunfullmäktige beslutar att finansiera kommunens del i projektet enligt redovisat förslag till finansieringslösning. Kommunfullmäktige beslutar att ge kommunstyrelsen i uppdrag att i samarbete med bolaget utreda effekterna av en återgång av ägandet av fastigheten till kommunen. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen beslutar att uppdra åt ekonomienheten att inför kommunfullmäktiges behandling av ärendet återkomma med en utförligare ekonomisk beskrivning. Reservation Mot beslutet anmäler Fredrik Häller (LP), Ronald Rombrant (LP) och Patrik Saving (LP) skriftlig reservation. Beslutet skickas till T.f. ekonomichef T.f. kommunchef Kommunfullmäktige Justerare: Utdragsbestyrkande:

3 LYSEKILS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen (28) Justerare: Utdragsbestyrkande:

4 1/4 Kommunstyrelsen Tjänsteskrivelse Datum: , rev Förvaltning: Kommunledningskontoret Handläggare: Ola Ingevaldson Telefon: 0523/ E-post: HAVETS HUS 2.0- FÖRSLAG TILL OM- OCH TILLBYGGNAD SOM EN DEL I BOLAGETS VERKSAMHETSUTVECKLING Dnr: LKS Bakgrund Havets Hus har under föregående år utarbetat en visionsidé kallad Havets Hus 2.0. Idén har tagits fram för att utveckla verksamheten, öka lönsamheten samt öka kunskapen om västerhavet. Arbetet med att ta fram en visionsidé har varit en del i att uppfylla de direktiv som ägaren ställer på bolaget och som konkretiserats i de nya ägardirektiv som kommunfullmäktige fastställde på sitt novembersammanträde Det är också ett led i bolagets arbete med att vända ett sakta sjunkande besöksantal. Förslaget har under november presenterats både i ägardialog med Lysekils Stadshus AB samt för kommunstyrelsens ledningsutskott. Förslag till om- och tillbyggnad Förslaget som tagits fram bygger i grunden på ett förslag till om- och tillbyggnad av bolagets anläggning som ökar ytorna för akvarieanläggningar men också förbättrar logistiken inom anläggningen. Förslaget har utarbetats med stöd av INTERREG-projektet B2H. Omoch tillbyggnadsförslaget har kostnadsberäknats till 23 mnkr. Bolaget har utarbetat en sammanfattande beskrivning av projektet som bifogas denna tjänsteskrivelse. Näringslivsenhetens yttrande Näringslivschefen har i yttrande anfört följande: Lysekils kommun, Lysekil Tel: Fax: registrator@lysekil.se

5 2/4 Jag känner mig övertygad om att detta beslut är ett avveckla- /utvecklabeslut. Havets Hus har haft en vikande trend i besöksantal ända sedan anläggningen byggdes. Alla besöksmål måste jobba med förnyelse och att hitta nya attraktioner som lockar fler och nya besökare, det har inte gjorts några större satsningar till förnyelse på länge eftersom man saknat resurser till detta. Utan förnyelse eller möjlighet till förnyelse menar jag indirekt att kommunen fattar ett beslut om att avveckla verksamheten. Jag vill peka på några tänkbara effekter/konsekvenser: Jag misstänker att Havets Hus redan förklarat Turismkronan. Har de inte det så kan man mycket kortfattat säga, att Havets Hus verksamhet med sin nuvarande omsättning genererar ca miljoner i annan turistisk omsättning till följd av att akvariet finns. Detta är pengar som till stor del hamnar hos våra restauranger, boenden och hos våra handlare med ökad sysselsättning till följd. Våra handlare uttrycker redan nu stor oro över att besökarna sviker Lysekil med minskad omsättning till följd. Vi har tankar och idéer kring att etablera Lysekil som ett maritimt center. Havets Hus är en viktig byggsten i detta och bidrar till att stärka bilden av Lysekil som ett maritimt center. Turistbyrån fungerar för första gången bra sedan jag anställdes Ett fortsatt och utvecklat samarbete med HH är positivt för hela kommunen. Om Havets Hus vidareutvecklas tror jag att detta kan leda till en fortsatt positiv utveckling av turistbyråverksamheten och besöksnäringen är ju klart uttalad av våra politiker som en viktig näring. Beläggningen i gästhamnen i havsbadsområdet kommer att påverkas av vad som händer med Havets Hus, fler besökare till Havets Hus ger fler gästnätter och färre ger givetvis det omvända Vi har börjat jobba med Kryssningsanlöp och i detta arbete är både Havets Hus och turistbyrån mkt viktiga. Ett stärkt Havets Hus kan innebära att det blir lättare att locka anlöp till hamnen vilket bidrar till Hamnbolagets väl och ve. PR mässigt är det tacksamt för kommunen att vi har Havets Hus. De har under lång tid byggt upp goda relationer med media och det finns ett intresse hos media att skriva om vad som händer på Havets Hus (och därmed i Lysekil). Första året som Havets Hus bedrev verksamhet lockades över besökare tack vare att media skrev om dem och att det var nyhetens behag med ett nytt akvarium. Vi har deras hajsläpp som nu gjort att världsnaturfonden (WWF) vill gå in och sponsra Havets hus. Även Fortum och Seabased har uttryckt intresse av att samarbeta med Havets Hus för att kunna visa upp sin teknologi kring vågkraftverk.

6 3/4 Havets Hus uppdrag att visa och lära om livet i västerhavet innebär en fantastisk möjlighet för såväl våra barn och unga som barn och unga i hela regionen. Havets Hus agerar också till viss del som brygga mellan allmänhet och akademin då de jobbar med både SLU och Lovén och gör populärvetenskap av akademisk forskning. Ekonomi Bolaget har vid styrelsemöte i november beslutat att ansöka om medfinansiering av projektet från Västra Götalandsregionen. Regionutvecklingsnämnden beslutade vid sitt sammanträde den 20 november 2014 att lämna ett stöd till projektet med 10 mnkr under förutsättning att Lysekils kommun i samarbete med bolaget finansierar resterande del. Bolaget har gjort framställning om, att kommunen medfinansierar projektet i samma omfattning som regionen, d.v.s. med 10 mnkr. Resterande del avser bolaget att finansiera med eget kapital. Kommunledningskontoret och ekonomienheten har haft i uppdrag att granska företagets ekonomiska kalkyler och föreslagen finansieringslösning. I detta uppdrag har en dialog förts med företrädare för bolaget och med bolagets auktoriserade revisor. Det är osäkert, om den kalkylerade intäktsökningen som kopplas till ett ökat antal besökare på sikt kan bära de ökade kostnaderna för projektet. Det vore önskvärt att antalet kostnadsbärare på sikt utökades. Synergieffekterna i bl.a. besöksnäringen och i samarbeten inom den marina sektorn är som tidigare beskrivits betydande. För att underlätta bolagets uppdrag att bredda verksamheten förordas, att effekterna av en återgång till kommunen av ägandet till fastigheten utreds. Detta ska ske i samarbete med bolaget. Förslag till kommunens del i finansieringen av projektet bifogas. Förslaget innebär, att Lysekils Stadshus AB erhåller ett aktieägartillskott genom överföring från kommunen av lånefordran på Havets Hus ( kr). Kommunen redovisar tillskottet som ökning av anskaffningsvärdet på aktier i Lysekils Stadshus AB. I Lysekils Stadshus AB omvandlas fordran till aktier i Havets Hus genom en kvittningsemission i Havets Hus.

7 4/4 Förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att godkänna, att Havets Hus i Lysekil AB påbörjar projektet Havets Hus 2.0, om- och tillbyggnad av nuvarande anläggning. Kommunfullmäktige beslutar att finansiera kommunens del i projektet enligt redovisat förslag till finansieringslösning. Kommunfullmäktige beslutar att ge kommunstyrelsen i uppdrag att i samarbete med bolaget utreda effekterna av en återgång av ägandet av fastigheten till kommunen. Kommunledningskontoret Ola Ingevaldson Tf kommunchef Bilagor Ägardirektiv för Havets Hus i Lysekil AB Havets Hus 2.0 sammanfattning Havets Hus i Lysekil AB styrelseprotokoll nr 7/2014 Regionutvecklingsnämndens beslut , 214

8 HAVETS HUS FINANSIERINGSFÖRSLAG Bakgrund och förutsättningar Havets Hus i Lysekil AB (nedan kallat Havets Hus) planerar utbyggnad av sina lokaler i ett projekt de kallar Havets Hus 2.0. Totalt investeringsbelopp är beräknat till 23,0 mnkr. Havets Hus har idag ett reverslån från Lysekils kommun. Lånebeloppet uppgår till :-. Västra Götalandsregionen har beviljat bidrag med 10,0 mnkr. Efter detta bidrag återstår 13,0 mnkr att finansiera. I Havets Hus egna förslag till finansiering av dessa 13,0 mnkr ser fördelningen ut så här: Havets Hus likvida medel 2,0 mnkr Nyupplåning 11,0 mnkr Samtidigt stärks det egna kapitalet genom ett kapitaltillskott från kommunen på 9,4 mnkr. Genom detta blir nettoförändringen av Havets Hus låneskuld endast 1,6 mnkr. Kapitaltillskott från Lysekils kommun När det gäller kapitaltillskottet från kommunen föreslås följande lösning: Aktieägartillskott till Lysekils Stadshus AB - överföring från kommunen av lånefordran på Havets Hus ( kr) till Lysekils Stadshus AB. Kommunen redovisar tillskottet som ökning av anskaffningsvärdet på aktier i Lysekils Stadshus AB. I Lysekils Stadshus AB omvandlas fordran till aktier i Havets Hus genom en kvittningsemission i Havets Hus. Resultatpåverkan kommun och kommunkoncern Ränta på lån till Havets Hus är för 2015 budgeterat till 312 tkr, dessa intäkter i kommunen kommer att falla bort och således påverka kommunens resultat negativt. Å andra sidan minskar räntekostnaderna i Havets Hus med motsvarande belopp. Ur ett kommunkoncernperspektiv sker alltså ingen resultatpåverkan. Kommunledningskontoret Ola Ingevaldson, tf kommunchef Jonas Malm, tf ekonomichef

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25 HAVSAKVARIET I LYSEKIL HAVETS HUS 2.0 Ekonomi och finansiering 1

26 HAVSAKVARIET I LYSEKIL HAVETS HUS 2.0 Redovisade siffror är baserade på bedömningen av om- och tillbyggnadens effekter på besökssiffror utan medräkning av effekter från verksamhetsutveckling Om- och tillbyggnadens huvudsyfte är att möjliggöra verksamhetsutveckling Verksamhetsutvecklingen kommer generera intäkter från bland annat forskningsprojekt utbildningsutveckling aktiviteter för specialintresserade 2

27 HAVSAKVARIET I LYSEKIL HAVETS HUS 2.0 Ombyggnaden beräknas leda till ökat antal besökare med initialt st därefter minskande förutsatt att inte verksamheten utvecklas. Entréavgiften kan höjas med i genomsnitt 15 kr/person. Nedanstående visar täckningsbidrag vid olika antal extra besökare. Antal extra besökare Beräknade ökade intäkter Entréintäkt Ökat entrepris för bef besökare Försäljning Restaurang Lokalintäkt Beräknade ökade kostnader Energi Drift teknik Varuinköp Foder Insamling av djur Totalt Täckningsbidrag

28 HAVSAKVARIET I LYSEKIL HAVETS HUS 2.0 Kalkylerade resultat för åren (belopp i tkr): Nettomsättning Övriga rörelseintäkter Summa rörelseintäkter Handelsvaror Övriga externa kostnader Personalkostnader Avskrivning anl.tillgångar Summa rörelsekostnader Rörelseresultat Finansiella intäkter Finansiella kostnader Resultat efter finansiella poster Beräknat besöksantal Beräknad kostnadsökning med 2 procent per år. Beräknad personalkostnadsökning med 3 procent per år. Omsättningen utgår från att turistbyrån fortsatt finns på Havets Hus. Beräkningen utgår också från att verksamheten inte utvecklas i enlighet med visionen utan det är enbart om- och tillbyggnadens effekter som redovisas. 4

29 Havets Hus 2.0 Lysekils kommuns insats består av att man stärker det egna kapitalet i Havets Hus i Lysekil AB genom aktieemission. Dessutom är utgångspunkten att kommunen går i borgen för ett externt lån (11000 tkr) som Havets Hus har för avsikt att amortera med 500 tkr årligen. Parter: Kommunen, nedan kallat K Lysekils Stadshus AB, nedan kallat LSAB Havets Hus AB, nedan kallat HH Nuläge K Långfristig fordran på HH 9457 tkr K Aktier i LSAB 100 tkr LSAB Aktier i HH 4406 tkr HH Långfristig skuld till K 9457 tkr 5

30 Förslag - konsekvenser för K Havets Hus 2.0 K överlåter sin HH-fordran på 9457 tkr till LSAB K får en fordran på LSAB istället, denna fordran omvandlas till Aktier i LSAB genom kvittningsemission Ingen förändring i K:s balansräkning minskning/ökning av finansiella anläggningstillgångar i nollsummespel Resultatmässigt får K minskade ränteintäkter med 312 tkr årligen (i dagens räntenivå). Tar enligt förslaget in borgensavgift från HH på 66 tkr (i dagens borgensavgiftsnivå). Nettopåverkan således -246 tkr. 6

31 Havets Hus 2.0 Förslag - konsekvenser för LSAB K överlåter sin HH-fordran på 9457 tkr till LSAB En skuld till K uppstår på samma belopp, denna omvandlas till eget kapital i LSAB genom kvittningsemission, se föregående sida. Den fordran som LSAB nu har på HH omvandlas till aktier i HH genom kvittningsemission nr 2. I LSAB:s balansräkning ökar finansiella anläggningstillgångar med lika mycket som aktiekapitalet ökar Resultatmässigt ingen påverkan för LSAB 7

32 Havets Hus 2.0 Förslag - konsekvenser för HH K överlåter sin HH-fordran på 9457 tkr till LSAB I ett första steg byter HH bara gäldenär från K till LSAB Den fordran som LSAB nu har på HH omvandlas till aktier i HH genom kvittningsemission nr 2, se föregående sida HH har inte längre någon skuld till varken K eller LSAB. Det egna kapitalet har istället ökat. HH behöver låna upp cirka tkr (kommunal borgen) för att finansiera det som inte VGR (10000 tkr genom investeringsbidrag) och bolaget själva (cirka 2000 tkr ur egen kassa) bidrar med. I HH:s balansräkning ökar det egna kapitalet med 9457 tkr och man har blivit av med en skuld på 9457 tkr. Ny skuld har tillkommit på tkr men netto har skulden bara ökat med 1543 tkr. Resultatmässigt får HH räntekostnader på skuldökningen samt borgensavgift på nyupplåningen. 8

KOMMUNFULLMÄKTIGE. Lysekil KOMMUNLEDNINGSKONTORET/mld. Sven-Gunnar Gunnarsson. Sekreterare

KOMMUNFULLMÄKTIGE. Lysekil KOMMUNLEDNINGSKONTORET/mld. Sven-Gunnar Gunnarsson. Sekreterare KOMMUNFULLMÄKTIGE kallas till sammanträde torsdagen den 29 januari 2015 kl. 17.30 i kommunfullmäktiges sessionssal, Kungsgatan 44, Lysekil, för behandling av följande ärenden: ÄRENDE 1. Val av justerare

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE. 11. Anmälningsärenden

KOMMUNFULLMÄKTIGE. 11. Anmälningsärenden KOMMUNFULLMÄKTIGE kallas till sammanträde torsdagen den 16 november 2017 kl. 17.30 i kommunfullmäktiges sessionssal, Kungsgatan 44 Lysekil, för behandling av ärenden nedan Ärende 1. Val av justerare samt

Läs mer

LYSEKILS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2015-06-10

LYSEKILS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2015-06-10 LYSEKILS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2015-06-10 55 (57) 104 MOTION FRAMTAGANDE AV EN ARBETSMILJÖPOLICY SAMT TILLSKJUTANDE AV RESURSER FÖR ATT HÖJA KVALITETEN INOM DET LÖPANDE ARBETSMILJÖARBETET

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNFULLMÄKTIGE. Sammanträdestid: 2015-01-29 Kl. 17.30-19.45. Kommunfullmäktiges sessionssal, Lysekils stadshus.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNFULLMÄKTIGE. Sammanträdestid: 2015-01-29 Kl. 17.30-19.45. Kommunfullmäktiges sessionssal, Lysekils stadshus. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13 1 (13) KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdestid: 2015-01-29 Kl. 17.30-19.45 Lokal: Kommunfullmäktiges sessionssal, Lysekils stadshus Beslutande Se sid 2. Tjänstemän: Övriga deltagande:

Läs mer

LYSEKILS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2014-03-05

LYSEKILS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2014-03-05 LYSEKILS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2014-03-05 23 (32) 33 MOTION - EN SKOLA TILL ARBETE Dnr: LKS 2012-307-619 Klas Mellgren (S) och Klas-Göran Henriksson (S) har in en motion 2012-08-21

Läs mer

LYSEKILS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2014-04-09

LYSEKILS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2014-04-09 LYSEKILS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2014-04-09 37 (40) 67 MEDBORGARFÖRSLAG OM ATT UTÖKA NATIONALDAGSFIRANDET Dnr: LKS 2013-262-105 Ett medborgarförslag har kommit in 2013-08-09 om att

Läs mer

LYSEKILS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2015-12-02

LYSEKILS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2015-12-02 LYSEKILS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2015-12-02 27 (33) 183 REVIDERING AV ÄGARDIREKTIV OCH BOLAGSORDNING FÖR LYSEKILS HAMN AB Dnr: LKS 2014-477 Kommunfullmäktige godkände vid sitt sammanträde

Läs mer

MEDBORGARFÖRSLAG OM FRIA RESOR I KOLLEKTIVTRAFIKEN FÖR KOMMUNINNEVÅNARE SOM FYLLT 65 ÅR Dnr: LKS 2013-08-530

MEDBORGARFÖRSLAG OM FRIA RESOR I KOLLEKTIVTRAFIKEN FÖR KOMMUNINNEVÅNARE SOM FYLLT 65 ÅR Dnr: LKS 2013-08-530 MEDBORGARFÖRSLAG OM FRIA RESOR I KOLLEKTIVTRAFIKEN FÖR KOMMUNINNEVÅNARE SOM FYLLT 65 ÅR Dnr: LKS 2013-08-530 Ett medborgarförslag har inkommit 2013-01-08 där man föreslagit, att alla kommuninnevånare som

Läs mer

LYSEKILS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2014-09-03

LYSEKILS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2014-09-03 LYSEKILS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2014-09-03 28 (33) 116 KÖP AV COOPS FASTIGHETER, DALSKOGEN 1:1, 1:36 och 1:39 Dnr: LKS 2014-359-253 Konsumentföreningen Bohuslän-Älvsborg ekonomisk

Läs mer

Torbjörn Stensson (S)

Torbjörn Stensson (S) Lys E K. Ls KO n N] U N SAMMANTRADESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN 1 (4) Sammanträdestid: 2012-06-27 kl - 15.00 16.20 Lokal: Beslutande Ledamöter: Roland Karlsson (FP), ordf Mats Karlsson (M), 1:e vice ordf

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdestid: Kl Borgmästaren, Lysekils stadshus. Sekreterare.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdestid: Kl Borgmästaren, Lysekils stadshus. Sekreterare. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdestid: 2017-06-21 Kl. 13.00-13.45 Lokal: Beslutande Ledamöter Jan-Olof Johansson (S), ordf. Lars Björneld (L), 1:e vice ordf. Ronald Rombrant (LP),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS LEDNINGSUTSKOTT. Sammanträdestid: kl Borgmästaren, Stadshuset Lysekil.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS LEDNINGSUTSKOTT. Sammanträdestid: kl Borgmästaren, Stadshuset Lysekil. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 1 (6) KOMMUNSTYRELSENS LEDNINGSUTSKOTT Sammanträdestid: 2017-02-15 kl. 08.30-09.45 Lokal: Borgmästaren, Stadshuset Lysekil Beslutande ledamöter och tjänstgörande ersättare: Jan-Olof

Läs mer

E Sammanfattning av ärendet Styrelsen för Nykvarns Kommunkoncern AB har upprättat delårsbokslut för 2017, t o m augusti.

E Sammanfattning av ärendet Styrelsen för Nykvarns Kommunkoncern AB har upprättat delårsbokslut för 2017, t o m augusti. TJÄNSTESKRIVELSE 2017-10-10 Kommunstyrelsen Percy Carlsbrand Ekonomichef Telefon 08 555 010 10 percy.carlsbrand@nykvarn.se Kommunkoncern AB KS/2017:408 Delårsrapport Nykvarns Förvaltningens förslag till

Läs mer

De reviderade styrdokumenten har behandlats av styrelsen för Lysekils Stadshus AB som tillstyrkt förslagen.

De reviderade styrdokumenten har behandlats av styrelsen för Lysekils Stadshus AB som tillstyrkt förslagen. 1/1 Kommunstyrelsen Tjänsteskrivelse Datum: 2015-05-28 Förvaltning: Kommunledningskontoret Handläggare: Ola Ingevaldson Telefon: 0523/5613102 E-post: ola.ingevaldson REVIDERING AV ÄGARDIREKTIV OCH BOLAGSORDNING

Läs mer

Förslag till koncernbildning

Förslag till koncernbildning PROTOKOLLSUTDRAG KS 130 2019-06-18 1/4 Dnr KS/2019:281-001 Förslag till koncernbildning Beslut föreslår kommunfullmäktige besluta att 1. bilda ett aktiebolag med namnet Strängnäs Kommunföretag AB, 2. bildandet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdestid: 2015-04-15 Kl. 09.00-11.20 Ajornering kl. 10.25-10.50. Borgmästaren, stadshuset Lysekil

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdestid: 2015-04-15 Kl. 09.00-11.20 Ajornering kl. 10.25-10.50. Borgmästaren, stadshuset Lysekil SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdestid: 2015-04-15 Kl. 09.00-11.20 Ajornering kl. 10.25-10.50 Lokal: Beslutande Ledamöter: Jan-Olof Johansson (S), ordf. Lars Björneld (FP), 1:e vice

Läs mer

Hyresfastighetsfonden Management Sweden AB (publ) Organisationsnummer: 556817-1812. Kvartalsrapport 20110101-20110930

Hyresfastighetsfonden Management Sweden AB (publ) Organisationsnummer: 556817-1812. Kvartalsrapport 20110101-20110930 Hyresfastighetsfonden Management Sweden AB (publ) Organisationsnummer: 556817-1812 Kvartalsrapport 21111-21193 VD HAR ORDET HYRESFASTIGHETSFONDEN MANAGEMENT SWEDEN AB (publ) KONCERNEN KVARTALS- RAPPORT

Läs mer

KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2015-03-05 DNR KS 2015.131 MARIE WALLIN SID 1/1 REDOVISNINGSANSVARIG 08-58785032

KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2015-03-05 DNR KS 2015.131 MARIE WALLIN SID 1/1 REDOVISNINGSANSVARIG 08-58785032 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2015-03-05 DNR KS 2015.131 MARIE WALLIN SID 1/1 REDOVISNINGSANSVARIG 08-58785032 MARIE.WALLIN@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Vallentuna

Läs mer

Reflektioner från föregående vecka

Reflektioner från föregående vecka Reflektioner från föregående vecka Investeringsbedömning (forts) Resultat- och balansräkning Finansieringsanalys av ett bostadsköp Jämförelse mellan bostadsrätt och villa Boendekostnadskalkyl Hur ska köpet

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Landsbygdsfiber Skövde AB Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Resultatöverföring från 2015 års bokslut 16 KS

Resultatöverföring från 2015 års bokslut 16 KS Resultatöverföring från 2015 års bokslut 16 KS 2016.142 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2016-05-30 101 Resultatöverföring från 2015 års bokslut (KS 2016.142) Beslut Kommunstyrelsen föreslår att

Läs mer

E Sammanfattning av ärendet

E Sammanfattning av ärendet TJÄNSTESKRIVELSE 2017-10-10 Kommunstyrelsen Percy Carlsbrand Ekonomichef Telefon 08 555 010 10 percy.carlsbrand@nykvarn.se Nykvarnsbostäder KS/2017:409 Delårsrapport AB Förvaltningens förslag till beslut

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS LEDNINGSUTSKOTT. Sammanträdestid: 2015-10-14 kl. 08.30-12.10. Borgmästaren, Stadshuset Lysekil.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS LEDNINGSUTSKOTT. Sammanträdestid: 2015-10-14 kl. 08.30-12.10. Borgmästaren, Stadshuset Lysekil. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 11 (15) KOMMUNSTYRELSENS LEDNINGSUTSKOTT Sammanträdestid: 2015-10-14 kl. 08.30-12.10 Lokal: Borgmästaren, Stadshuset Lysekil Beslutande ledamöter och tjänstgörande ersättare:

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 11 (26)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 11 (26) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 11 (26) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-03-20 26 Årsredovisning för Vallentuna Förvaltnings AB 2013 (KS 2014.090) Beslut Arbetsutskottet föreslår att Kommunstyrelsen

Läs mer

COMPUTER INNOVATION I VÄXJÖ AB (PUBL) Bokslutskommuniké januari - december 2016

COMPUTER INNOVATION I VÄXJÖ AB (PUBL) Bokslutskommuniké januari - december 2016 COMPUTER INNOVATION I VÄXJÖ AB (PUBL) Bokslutskommuniké januari - december 2016 Bokslutskommuniké januari - december 2016 Oktober - December 2016 Nettoomsättning 403 tkr (500 tkr) Resultat efter finansiella

Läs mer

Sammanträde i kommunstyrelsen

Sammanträde i kommunstyrelsen Kommunstyrelsen KALLELSE KUNGÖRELSE Sammanträde i kommunstyrelsen Tid och plats för sammanträde Måndagen den 17 juni 2013, kl. 17.00. Frösjön/Lockvattnet, Västra Storgatan 15, Gnesta Förslag till justerare

Läs mer

Finansiella ramar Invånarantalet i kommunen som ligger till grund för de finansiella ramarna är 6720.

Finansiella ramar Invånarantalet i kommunen som ligger till grund för de finansiella ramarna är 6720. Dnr 9016/129.109 Budget 2017 och plan 2018 2019 Utdebitering Skattesatsen för år 2017 fastställs till kronor 23:15 per skattekrona God ekonomisk hushållning Finansiella mål Att de löpande intäkterna täcker

Läs mer

Kvartalsrapport 1 januari 31 mars 2015

Kvartalsrapport 1 januari 31 mars 2015 Kvartalsrapport 1 januari 31 mars 2015 Nettoomsättningen uppgick till 1,7MSEK (1,4) Rörelseresultatet blev - 1,8 MSEK (- 1,7) Rörelsemarginalen blev - 106% (123,5%) Periodens resultat efter skatt uppgick

Läs mer

Bildande av Scenkonstbolag i Östergötland

Bildande av Scenkonstbolag i Östergötland TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2015-03-23 Kommunledningskontoret Dnr KS 2015-296 Susanne Aman Kommunstyrelsen Bildande av Scenkonstbolag i Östergötland KOMMUNLEDNINGSKONTORETS FÖRSLAG TILL BESLUT Förslag till

Läs mer

DELÅRSRAPPORT. 1 januari 2012 till 31 mars 2012. Keynote Media Group AB (publ)

DELÅRSRAPPORT. 1 januari 2012 till 31 mars 2012. Keynote Media Group AB (publ) 1 (13) Informationen lämnades för offentliggörande den 16 maj 2012 kl. 12.00. Keynote Media Groups Certified Adviser på First North är Remium AB. Tel. +46 8 454 32 00, ca@remium.com DELÅRSRAPPORT 1 januari

Läs mer

Lån- och borgensram för kommunen och kommunens bolag år 2015, fastställande

Lån- och borgensram för kommunen och kommunens bolag år 2015, fastställande Tjänsteskrivelse 1 (5) Kommunledningskontoret 2015-01-13 Dnr Ks 2015-89 Marcus Wahlström Kommunstyrelsen Lån- och borgensram för kommunen och kommunens bolag år 2015, fastställande FÖRSLAG TILL KOMMUNSTYRELSEN

Läs mer

Årsredovisning. Nyedal Konsult AB

Årsredovisning. Nyedal Konsult AB Årsredovisning för 556251-3985 Räkenskapsåret 2018 1 (6) Styrelsen och verkställande direktören för avger följande årsredovisning för räkenskapsåret 2018. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor,

Läs mer

Ställningstagande till VEMAB:s beslut angående byggnation av kraftvärmeverket

Ställningstagande till VEMAB:s beslut angående byggnation av kraftvärmeverket Arende Vimmerby kommun www.vimmerby.se Kommunstyrelseförvaltningen TJG TJÄNSTESKRIVELSE 2012-06-16 Diarienummer 19912011/370 Id 2012.1826 1(1) Kommunstyrelsen Ställningstagande till VEMAB:s beslut angående

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-04-25 1 (10) Plats och tid Bruksgymnasiet, Gimo, kl. 15.30-16.45 Beslutande Enligt särskild närvarolista Övriga deltagande Peter Nyberg, kommundirektör Curt Nilsson, 74 Fredrik Borgelin, 76 Annila

Läs mer

experter inom Vi är fysisk och finansiell handel, portföljförvaltning, marknad och analys som hjälper dig att ligga steget före.

experter inom Vi är fysisk och finansiell handel, portföljförvaltning, marknad och analys som hjälper dig att ligga steget före. Vi är experter inom fysisk och finansiell handel, portföljförvaltning, marknad och analys som hjälper dig att ligga steget före. 2014 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ Bokslutskommuniké 2014 Modity Energy Trading AB VD

Läs mer

REGISTER. Tid: Onsdagen den 15 juni 2016, kl Gullmarssalen, Kommunhuset Forum. Dag för justering: Onsdagen den 15 juni, kl

REGISTER. Tid: Onsdagen den 15 juni 2016, kl Gullmarssalen, Kommunhuset Forum. Dag för justering: Onsdagen den 15 juni, kl REGISTER 1(1) Tid: Onsdagen den 15 juni 2016, kl. 16.50 Plats: Gullmarssalen, Kommunhuset Forum Dag för justering: Onsdagen den 15 juni, kl. 17.15 Justeringsperson: Ordförande: Sekreterare: Åsa Karlsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdestid: Kl Borgmästaren, stadshuset Lysekil. Mari-Louise Dunert

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdestid: Kl Borgmästaren, stadshuset Lysekil. Mari-Louise Dunert SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (28) KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdestid: 2015-01-15 Kl. 09.00-16.10 Lokal: Beslutande Ledamöter: Jan-Olof Johansson (S), ordf. Lars Björneld (FP), 1:e vice ordf. Ronald Rombrant (LP),

Läs mer

Ärendet Av kommunallagen framgår att kommunstyrelsen ska ha uppsikt över kommunal

Ärendet Av kommunallagen framgår att kommunstyrelsen ska ha uppsikt över kommunal TJÄNSTESKRIVELSE 2017-03-03 Kommunstyrelsen Percy Carlsbrand Ekonomichef Telefon 08 555 010 10 percy.carlsbrand@nykvarn.se KS/2017:100 Årsredovisning 2016 för Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Delårsrapport 556713-1056 2010-01-01-2010-03-31

Delårsrapport 556713-1056 2010-01-01-2010-03-31 Delårsrapport 556713-1056 2010-01-01-2010-03-31 Innehållsförteckning: Sida VD har ordet 1 Händelser efter rapportperioden 2 Kommande finansiella rapporter 2 Principer för delårsrapportens upprättande 2

Läs mer

Computer Innovation i Växjö AB (publ)

Computer Innovation i Växjö AB (publ) Delårsrapport Januari - Juni 2017 Computer Innovation i Växjö AB (publ) För perioden 2017-01-01 2017-06-30 Computer Innovation i Växjö AB (publ) www.compinn.se 556245-1269 Januari - Juni 2017 භE ĞƩ ŽŽŵƐćƩ

Läs mer

Delårsrapport 1 januari -31 mars 2014

Delårsrapport 1 januari -31 mars 2014 Delårsrapport 1 januari -31 mars 2014 Nettoomsättningen uppgick till 1,4 MSEK (1,0) Rörelseresultatet Blev -1,7 MSEK (-1,9) Rörelsemarginalen blev -1,2% (-1,7%) Periodens resultat efter skatt uppgick till

Läs mer

att överlämna årsredovisningen för Nykvarns Kommunkoncern AB till

att överlämna årsredovisningen för Nykvarns Kommunkoncern AB till TJÄNSTESKRIVELSE 2019-03-02 Kommunstyrelsen Percy Carlsbrand Ekonomichef Telefon 08 555 010 10 percy.carlsbrand@nykvarn.se KS/2019:124 Förvaltningens förslag till beslut Årsredovisning 2018 för Kommunstyrelsen

Läs mer

DELÅRSRAPPORT CloudRepublic AB (publ) Januari - Mars Sammanfattning för första kvartalet 2017 (jämfört med samma period föregående år)

DELÅRSRAPPORT CloudRepublic AB (publ) Januari - Mars Sammanfattning för första kvartalet 2017 (jämfört med samma period föregående år) DELÅRSRAPPORT Januari - Mars 2017 Sammanfattning för första kvartalet 2017 (jämfört med samma period föregående år) -- Nettoomsättningen för första kvartalet uppgår till 747 TSEK, vilket är en ökning med

Läs mer

Ylva Ivarsson (S) Einar Wängmark (S) Tomas Bolén (S) Pär Johansson (M) Kommunchef Christer Engström Sekreterare Monica Jonsson

Ylva Ivarsson (S) Einar Wängmark (S) Tomas Bolén (S) Pär Johansson (M) Kommunchef Christer Engström Sekreterare Monica Jonsson 1(7) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00-09:15 Beslutande Övriga närvarande Ledamöter Yoomi Renström (S), Ordförande Håkan Englund (S), 1:e vice ordförande Mikael Jonsson (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 1(11) Skellefteå Golf AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 6

Läs mer

KS 3 6 FEBR Kapitalisering av nybildade fastighetsbolag. Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslås besluta

KS 3 6 FEBR Kapitalisering av nybildade fastighetsbolag. Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslås besluta KS 3 6 FEBR 2013 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Malmberg Jan Datum 2013-01-30 Diarienummer KSN-2012-1143 Kommunstyrelsen Kapitalisering av nybildade fastighetsbolag Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

H1 Communication AB (publ.) Kvartalsrapport Q1 2014

H1 Communication AB (publ.) Kvartalsrapport Q1 2014 H1 Communication AB (publ.) Kvartalsrapport Q1 214 1 Viktiga händelser Q1 214 Koncernens nyckeltal Nettoomsättning (MSEK) 25,7 Bruttomarginal 4,3% EBITDA (MSEK) 2,6 EBT 6,19% Eget kapital/aktie* (SEK),62

Läs mer

LYSEKILS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2014-01-15

LYSEKILS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2014-01-15 LYSEKILS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2014-01-15 13 (18) 11 REGLEMENTE SAMT ANVISNINGAR FÖR INTERN KONTROLL Dnr: LKS 2014-04-042 Ekonomienheten har utarbetat förslag för ett gemensamt arbetsförfarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNFULLMÄKTIGE. Sammanträdestid: 2015-09-24 Kl. 17.30 18.35. Sekreterare: Ordförande: Justerare: Thomas Falk ANSLAGSBEVIS:

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNFULLMÄKTIGE. Sammanträdestid: 2015-09-24 Kl. 17.30 18.35. Sekreterare: Ordförande: Justerare: Thomas Falk ANSLAGSBEVIS: SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17 1 (17) KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdestid: 2015-09-24 Kl. 17.30 18.35 Lokal: Brastads Folkets hus Beslutande Se sid 2. Tjänstemän: Övriga närvarande: Leif Schöndell, kommunchef

Läs mer

Delårsrapport perioden januari-juni 2016

Delårsrapport perioden januari-juni 2016 Göteborg 2016-08-26 Delårsrapport perioden januari-juni 2016 Kvartal 2 (april juni) 2016 Omsättningen uppgick till 12,3 (10,3) Mkr, en ökning med 2,0 Mkr eller 19,1 procent Rörelseresultatet (EBIT) ökade

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2013

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2013 1(13) Skellefteå Golfklubb Org nr Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2

Läs mer

Revisorsrapport i enlighet med 7 Lag (2005:590) om insyn i vissa finansiella förbindelser m.m. KSN

Revisorsrapport i enlighet med 7 Lag (2005:590) om insyn i vissa finansiella förbindelser m.m. KSN 1 (1) KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2019-04-10 48 Revisorsrapport i enlighet med 7 Lag (2005:590) om insyn i vissa finansiella förbindelser m.m. KSN-2019-1254 Beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Juli-September Computer Innovation i Växjö AB (publ) Delårsrapport

Juli-September Computer Innovation i Växjö AB (publ) Delårsrapport Delårsrapport Juli-September 2016 Computer Innovation i Växjö AB (publ) För perioden 2016-07-01 2016-09-30 Computer Innovation i Växjö AB (publ) www.compinn.se 556245-1269 Juli-September 2016 Ne5oomsä5ning

Läs mer

Jan Lindström, kommunchef Jonas Axelsson, tf förvaltningschef Rune Wikström, ekonomichef Maria Östgren, kommunsekreterare

Jan Lindström, kommunchef Jonas Axelsson, tf förvaltningschef Rune Wikström, ekonomichef Maria Östgren, kommunsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen, Ludvika, tisdag den 14 februari 2017, kl 13.15-14.45 ajournering 13.40-13.55 Beslutande ledamöter Ej beslutande ersättare Leif Pettersson

Läs mer

67 Tilläggsavtal avseende överlåtelse av Botkyrka Stadsnät AB - Handlingar skickas senare - Ärendet justeras omedelbart

67 Tilläggsavtal avseende överlåtelse av Botkyrka Stadsnät AB - Handlingar skickas senare - Ärendet justeras omedelbart KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 [1] 2015-03-16 Tid 2015-03-26, Kl 16:30 Plats Hallunda Folkets hus, Vilje-Vee Ärenden Justering 67 Tilläggsavtal avseende överlåtelse av Botkyrka Stadsnät AB - Handlingar

Läs mer

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) (januari september) ) Kvartal 1-3 1

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) (januari september) ) Kvartal 1-3 1 Göteborg 2014-10-17 Delårsrapport perioden januari-september 2014 Kvartal 3 (juli september) ) 2014 Omsättningen uppgick till 11,3 (11,5) Mkr, en minskning med 0,2 Mkr eller 1,5 procent Rörelseresultatet

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012 1(12) Skellefteå Golfklubb Org nr 894700-4423 Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Likvidering av Torshälla 700 AB

Likvidering av Torshälla 700 AB Kommunstyrelsen 2015-09-03 Kommunledningskontoret Ekonomi och kvalitet KSKF/2015:275 Ann-Sofi Salomon 016-710 50 26 1 (2) Kommunstyrelsen Likvidering av Torshälla 700 AB Förslag till beslut Förslag till

Läs mer

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) (januari september) ) Kvartal 1-3 1

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) (januari september) ) Kvartal 1-3 1 Göteborg 2015-10-16 Delårsrapport perioden januari-september 2015 Kvartal 3 (juli september) ) 2015 Omsättningen uppgick till 8,5 (11,3) Mkr, en minskning med 2,8 Mkr eller 25 procent Rörelseresultatet

Läs mer

Eolus Vind AB (publ) 556389-3956

Eolus Vind AB (publ) 556389-3956 Sida 1 av 9 DELÅRSRAPPORT För perioden 26-9-1 27-2-28 Eolus Vind AB (publ) 556389-3956 KONCERNEN Verksamheten Koncernen består av moderbolaget Eolus Vind AB (publ) och de helägda dotterbolagen Kattegatt

Läs mer

Årsredovisning för TYRESÖ NÄRINGSLIVSAKTIEBOLAG. Org.nr

Årsredovisning för TYRESÖ NÄRINGSLIVSAKTIEBOLAG. Org.nr Årsredovisning 2016 för TYRESÖ NÄRINGSLIVSAKTIEBOLAG 2 Årsredovisning för räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Styrelsen och verkställande direktören för Tyresö Näringslivsaktiebolag avger härmed följande

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 1(11) Skellefteå Golf AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - tilläggsupplysningar

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Sida 1 Kommunstyrelsen PROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Forum, kl. 17:15-17:30 Beslutande Andreas Erlandsson (S), Ordförande Lennart Hellström (M) Catrin Alfredsson (S) Ingmar Hjalmarsson (V) Sven-Åke Johansson (S), Tommy Skoog

Läs mer

Delårsrapport för perioden 1 januari 30 juni 2005 för Genesis-IT AB (publ)

Delårsrapport för perioden 1 januari 30 juni 2005 för Genesis-IT AB (publ) Delårsrapport för perioden 1 januari 30 juni 2005 för Genesis-IT AB (publ) Periodens resultat förbättrades med 0,2 MSEK. Periodens resultat före skatt uppgick till 0,8 MSEK ( 0,6 MSEK ). Väsentliga händelser

Läs mer

Bokslutskommuniké Januari december 2006

Bokslutskommuniké Januari december 2006 Sammanfattning Bokslutskommuniké Januari december 2006 Mobwatcher AB: s tillväxt fortsätter och under 2006 uppgick nettoomsättningen till 1 148 KSEK. Det var en ökning med 160 % jämfört med föregående

Läs mer

Årsredovisning. Lidköpings Folkets Hus förening u.p.a.

Årsredovisning. Lidköpings Folkets Hus förening u.p.a. Årsredovisning för Lidköpings Folkets Hus förening u.p.a. 769000-0356 Räkenskapsåret 2015 1 (7) Styrelsen för Lidköpings Folkets Hus förening u.p.a., med säte i Lidköping, får härmed avge årsredovisning

Läs mer

Omsättningen för 2008 uppgick till 12,4 MSEK (12,1) och resultatet blev -5,1 MSEK (-1,0).

Omsättningen för 2008 uppgick till 12,4 MSEK (12,1) och resultatet blev -5,1 MSEK (-1,0). 2009-02-27, Free2move Holding AB Bokslutskommunike för 2008 Försäljning och resultat för koncernen Omsättningen för 2008 uppgick till 12,4 MSEK (12,1) och resultatet blev -5,1 MSEK (-1,0). Sammanfattning

Läs mer

Företagets likvida medel består av kassa och bank.

Företagets likvida medel består av kassa och bank. Förutsättningar Inledningsvis vill FAR påpeka att i Bokföringsnämndens exempel så balanserar inte balansräkningen för år 1. Detta beror på att Summa kortfristiga skulder inte är korrekt summerat. Differensen

Läs mer

Ändring av bolagsordning och nyemission för Strängnäs Bostads AB

Ändring av bolagsordning och nyemission för Strängnäs Bostads AB TJÄNSTEUTLÅTANDE Ekonomiavdelningen Dnr KS/2018:266-107 Finansenheten 2018-05-09 1/3 Handläggare Ulrika Kalfholm 0152-292 32 Kommunstyrelsen Ändring av bolagsordning och nyemission för Strängnäs Bostads

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2015 1(13) Skellefteå Golfklubb Org nr Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2

Läs mer

Ärende 8. Breddning av ägande i Karlskoga Biogas AB

Ärende 8. Breddning av ägande i Karlskoga Biogas AB Ärende 8 Breddning av ägande i Karlskoga Biogas AB Tjänsteskrivelse 2013-05-16 KS 2013.0157 Handläggare: Patrik Haasma Breddning av ägandet i Karlskoga Biogas AB Sammanfattning Karlskoga Energi och Miljö

Läs mer

Datum 2013-02-20. Ansökan om kompletterande kommunal borgen avseende AB UTK-hallen

Datum 2013-02-20. Ansökan om kompletterande kommunal borgen avseende AB UTK-hallen KS 9 6 MARS 2013 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Jan Malmberg Datum 2013-02-20 Diarienummer KSN-2013-0341 Kommunstyrelsen Ansökan om kompletterande kommunal borgen avseende AB UTK-hallen Förslag till

Läs mer

Delårsrapport perioden januari-juni. juni 2015) Diadrom Holding AB (publ) Kvartal 2 (april juni) (januari juni) 2015.

Delårsrapport perioden januari-juni. juni 2015) Diadrom Holding AB (publ) Kvartal 2 (april juni) (januari juni) 2015. Göteborg 2015-08-21 Delårsrapport perioden januari-juni juni 2015 Kvartal 2 (april juni) 2015 Omsättningen uppgick till 10,3 (13,4) Mkr, en minskning med 3,1 Mkr eller 23,1 procent Rörelseresultatet (EBIT)

Läs mer

Budget 2016, ram för 2017och plan 2018; Del I finansiering och resultat

Budget 2016, ram för 2017och plan 2018; Del I finansiering och resultat Datum 2015-09-29 Handläggare Jan Öhlin Direkttelefon 0380-51 88 61 E-postadress jan.ohlin@nassjo.se Kommunstyrelsen Budget 2016, ram för 2017och plan 2018; Del I finansiering och resultat Sammanfattning

Läs mer

Genline AB - året som gått

Genline AB - året som gått PRESSMEDDELANDE 2007-02-28 Genline AB Rökerigatan 5 121 62 Johanneshov Phone +46 8 600 33 10 Fax +46 8 600 33 20 E-mail info@genline.se www.genline.se Bokslutskommuniké från Genline AB (publ.) för 2006

Läs mer

Delårsrapport kvartal 3 2009

Delårsrapport kvartal 3 2009 H1 COMMUNICATION AB (publ) Delårsrapport kvartal 3 2009 1 H1 Communication delårsrapport tredje kvartalet 2009 Omsättningen ökade 68,8% Netto omsättningen uppgick till 12,2 MSEK vilket var en ökning med

Läs mer

PROTOKOLL. Protokoll från Styrelsemöte i Borgholm Energi Elnät AB. Plats och tid Badhusgatan 4 14:45-15:00

PROTOKOLL. Protokoll från Styrelsemöte i Borgholm Energi Elnät AB. Plats och tid Badhusgatan 4 14:45-15:00 1 Paragrafer 11-12 Protokoll från Styrelsemöte i Plats och tid Badhusgatan 4 14:45-15:00 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Joel Schäfer (S), förste vice ordförande Tomas Lind (FÖL), andre vice ordförande

Läs mer

Försäljning av Seniorbostäder i Arboga AB (Sebo)

Försäljning av Seniorbostäder i Arboga AB (Sebo) ARBOGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2013-10-08 Blad 22 Ks 128 Au 159 Dnr 183/2013-282 Försäljning av Seniorbostäder i Arboga AB (Sebo) Bakgrund Arboga kommun äger tillsammans

Läs mer

Hyresbostäder i Karlskoga AB Org nr 556046-8885 1(8)

Hyresbostäder i Karlskoga AB Org nr 556046-8885 1(8) Hyresbostäder i Karlskoga AB Org nr 556046-8885 1(8) Delårsrapport 2005 Lansering av ny hemsida och marknadsstödsystem under sommaren 2005 (www.hyresbostader-karlskoga.se). På styrelsens uppdrag avger

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. PROTOKOLL - ojusterat Information om utdelning från Alsikebolaget KS-2015/429.

Kommunstyrelsens arbetsutskott. PROTOKOLL - ojusterat Information om utdelning från Alsikebolaget KS-2015/429. Kommunstyrelsens arbetsutskott 99 Utdrag ur PROTOKOLL - ojusterat 2015-08-10 Information om utdelning från Alsikebolaget 2015-2019 KS-2015/429 Ärende Simon Granit, ekonomichef för de kommunala bolagen,

Läs mer

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) (januari september) ) Kvartal 1-3 1

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) (januari september) ) Kvartal 1-3 1 Göteborg 2013-10-18 Delårsrapport perioden januari-september 2013 Kvartal 3 (juli september) ) 2013 Omsättningen uppgick till 11,5 (12,4) Mkr, en minskning med 0,9 Mkr eller 7 procent Rörelseresultatet

Läs mer

Finansiell information

Finansiell information Göteborg 2016-04-15 Delårsrapport perioden januari-mars 2016 Kvartal 1 Omsättningen uppgick till 10,6 (13,7) Mkr en minskning med 3,1 Mkr eller 22 procent Rörelseresultatet (EBIT) minskade med 1,1 Mkr

Läs mer

Ansökan om medfinansiering för Rekrytera Flera rekryteringsmässa 2011

Ansökan om medfinansiering för Rekrytera Flera rekryteringsmässa 2011 Kommunstyrelsen 2011 09 12 205 463 Arbets och personalutskottet 2011 09 12 174 363 Dnr 11.482 12 oktkf11 Ansökan om medfinansiering för Rekrytera Flera rekryteringsmässa 2011 Bilaga: Ansökan Ärendebeskrivning

Läs mer

Resultaträkning

Resultaträkning Resultaträkning 1999-07-01-1999-12-31 1998-07-01-1999-06-30 Kkr 6 månader 12 månader* Rörelsens intäkter m m Visa rad Visa rad Nettoomsättning 9 837 8 289 Aktiverat arbete för egen räkning 0 1 215 Summa

Läs mer

Sida 1 av 9. Vindico Security AB (publ) DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN Rapportperioden

Sida 1 av 9. Vindico Security AB (publ) DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN Rapportperioden Sida 1 av 9 Vindico Security AB (publ) DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 2009-01-01 2009-03-31 Rapportperioden 2009-01-01 2009-03-31 Koncernens nettoomsättning i första kvartalet uppgick till 819 (1 068) tkr.

Läs mer

Kvartalsrapport Sleepo AB (publ) (SLEEP) Styrelsen för Sleepo AB

Kvartalsrapport Sleepo AB (publ) (SLEEP) Styrelsen för Sleepo AB Kvartalsrapport 1 2016-06-01-2016-08-31 Sleepo AB (publ) 556857-0146 (SLEEP) 2016-10-28 Styrelsen för Sleepo AB Sleepo AB är ett e-handelsbolag som säljer möbler och heminredning på nätet med ett uttalat

Läs mer

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Sida 1 av 6 Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Solbacken 14 lämnar följande årsredovisning för verksamheten under räkenskapsåret. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Verksamhet Föreningens verksamhet består av 9

Läs mer

Att nettoomsättningen var lägre än föregående år förklaras av två extraordinära avtal under mars 2015.

Att nettoomsättningen var lägre än föregående år förklaras av två extraordinära avtal under mars 2015. Dignita Systems AB (publ), orgnr 556582-5964 Nettoomsättning uppgick till cirka 3,9 MSEK (4,9 MSEK) Rörelseresultat före avskrivning (EBITDA) uppgick till cirka 95 KSEK (43 KSEK) Rörelseresultatet uppgick

Läs mer

Borgensåtagande för lån till SYVAB

Borgensåtagande för lån till SYVAB Utlåtande 2006:76 RI (Dnr 132-1089/2006) Borgensåtagande för lån till SYVAB Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta följande Stockholms stad tecknar borgen för SYVAB:s lån upp till ett belopp

Läs mer

Utdelning från Falkenberg Energi AB till Falkenbergs Stadshus AB. (AU 306) KS 2015-113

Utdelning från Falkenberg Energi AB till Falkenbergs Stadshus AB. (AU 306) KS 2015-113 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-11-10 264 Utdelning från Falkenberg Energi AB till Falkenbergs Stadshus AB. (AU 306) KS 2015-113 KF Beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Ramborgen för Munkedals Vatten AB

Ramborgen för Munkedals Vatten AB sida 1 2012-12-04 Dnr: KOMMUNSTYRELSEN TJÄNSTESKRIVELSE Ramborgen för Munkedals Vatten AB Bakgrund Munkedals Vatten AB (MVAB) är ett aktiebolag som till 100 % ägs av Munkedals kommuns och som kommer att

Läs mer

Revisorsrapport i enlighet med 7 Lag (2005:590) om insyn i vissa finansiella förbindelser m.m. USAB-2019/10

Revisorsrapport i enlighet med 7 Lag (2005:590) om insyn i vissa finansiella förbindelser m.m. USAB-2019/10 1(1) UPPSALA STADSHUS AB PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum: 2019-03-26 17 Revisorsrapport i enlighet med 7 Lag (2005:590) om insyn i vissa finansiella förbindelser m.m. USAB-2019/10 Beslut Uppsala Stadshus

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 14.00-14.20 Beslutande Kira Berg, s Åke Bergh, m Jonny Bengtsson, s Sture Persson, m Silva Andersson, s Per-Inge Petterson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2008-12-15

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2008-12-15 Södertälje kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2008-12-15 254 Aktieägartillskott till Söderenergi AB Dm KS08/425 Sammanfattning av ärendet Styrelsen i Telge AB kommer att behandla frågan om att

Läs mer

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) 2012. (januari sepember) ) 2012. Kvartal 1-3 1

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) 2012. (januari sepember) ) 2012. Kvartal 1-3 1 Göteborg 2012-10-19 Delårsrapport perioden januari-september 2012 Kvartal 3 (juli september) ) 2012 Omsättningen uppgick till 12,4 (10,1) Mkr, en ökning med 2,3 Mkr eller 23 procent Rörelseresultatet (EBIT)

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Tvätteriförbundets Service AB Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

ANS arbete med Mänskliga rättigheter har positivt uppmärksammats vid den spridningskonferens som VGR anordnade under hösten.

ANS arbete med Mänskliga rättigheter har positivt uppmärksammats vid den spridningskonferens som VGR anordnade under hösten. 6 (25) Protokoll från styrelsen för, 2018-02-01 1 Årsredovisning 2017 Diarienummer ANS 2018-00021 Beslut 1. Styrelsen för Angereds närsjukhus godkänner årsredovisning 2017 efter överenskomna redaktionella

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för AB Maleviks Villasamhälle Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Bokslutskommuniké för AB Igrene (publ), , 1 september augusti 2014.

Bokslutskommuniké för AB Igrene (publ), , 1 september augusti 2014. Bokslutskommuniké för AB Igrene (publ), 556027-1305, 1 september 2013 31 augusti 2014. Rörelseresultatet för perioden uppgår till 5 076 KSEK (-4 063). Resultat efter finansiella poster 5 064 KSEK (-3.997).

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Växjö Golfklubb Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer