Daglig verksamhet i Enskede Årsta Vantör

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Daglig verksamhet i Enskede Årsta Vantör"

Transkript

1 K V A L I T E T S G A R A N T I Sid 1 (5) Daglig verksamhet i Enskede Årsta Vantör En gemensam resurs i stadsdelen Den dagliga verksamheten i stadsdelen består av sju enheter: Dalens arbetsgrupp, Rågsveds DV, Nordmarkens DV, Stureby DV, Tallbackens DV, Tapetens DV samt Årsta dagliga verksamhet. Våra verksamheter vänder sig till personer med olika grad av funktionsnedsättningar samt till personer med förvärvade hjärnskador. Genom samordning och ett flexibelt nyttjande av våra resurser kan vi erbjuda en daglig verksamhet med ett rikt och skiftande utbud som ökar förutsättningarna för att den enskilde får möjlighet till en personlig utveckling. Den dagliga verksamheten strävar efter att ta del av ny kunskap, utvärdera och vidareutveckla verksamheten. Den dagliga verksamheten har öppet årets alla vardagar med undantag för planeringsdagar, två på hösten och två på våren. Daglig verksamhet bedrivs enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade(lss) 9.10.

2 Sid 2 (5) Å T A G A N D E INF LY T AN D E: Vi åtar oss att insatserna vid den dagliga verksamheten utformas så långt som möjligt efter dina önskemål och behov. Vi åtar oss att du alltid skall känna dig välkommen och efterfrågad när du kommer till den dagliga verksamheten. Vi åtar oss att tillsammans med dig eller din företrädare upprätta en individuell genomförandeplan för ditt deltagande i verksamheten och vad du vill uppnå. Vi åtar oss att tillsammans med dig utvärdera genomförandeplanen minst en gång per år eller vid behov. Vid uppföljningen ges du möjlighet att komma med synpunkter på dina aktiviteter och eventuella önskemål om förändringar. T R Y G GH E T: Vi åtar oss att erbjuda dig en verksamhet med stimulerande och utvecklande aktiviteter/arbetsuppgifter. Vi åtar oss att möta dig med stor respekt och värna om din integritet. Vi åtar oss att garantera att lagar och riktlinjer gällande rättssäkerhet följs. Vi åtar oss, att så långt som möjligt, se till att du får hjälp och stöd av personal som du känner och på de tider vi har kommit överens om. Vi åtar oss att ha rutiner i verksamheten och lägga stor vikt på kontinuitet och rytm av dagen, veckorna och året som ett stöd och förankring i tiden. Vi åtar oss att på ett lättillgängligt sätt informera dig om hur arbetsdagen kommer att se ut. Vi åtar oss att minst en gång per år inbjuda godemän, anhöriga och andra intresserade till öppet hus, basarer och utställningar.

3 Sid 3 (5) RÄTTELSE Vi är angelägna om en så bra verksamhet som möjligt och att samtliga deltagare skall vara nöjda med de aktiviteter och arbetsuppgifter vi erbjuder. Om vi inte lyckas leva upp till våra åtaganden är vi tacksamma för synpunkter och förslag till förbättringar så att vi kan utveckla verksamheten. Den som tar emot synpunkter eller klagomål informerar så snart det är möjligt övrig personal eller närmaste chef om vad som framförts. Inkomna synpunkter eller klagomål tas upp på nästkommande personalmöte för en diskussion om lämpliga åtgärder. De som framfört klagomål/synpunkter får en återkoppling om vilka åtgärder vi tänker vidta. Alla klagomål dokumenteras. K L A G O MÅL / S Y NPUNKTER Om du eller din företrädare har synpunkter eller klagomål skall du/ni i första hand vända er till stödpersonen i din arbetsgrupp. Du eller din företrädare kan även ringa och prata med enhetschef Lars Renkse på telefon eller till Birgitta Beckman, biträdande enhetschef för Tallbackens DV och Nordmarkens DV samt Rågsveds dagliga verksamhet på telefon eller till Kicki Risberg, biträdande enhetschef för Årsta DV, Tapetens DV, Dalens arbetsgrupp och Stureby dagliga verksamhet på telefon Du eller din företrädare kan också använda förvaltningens synpunktsblankett som du kan få av oss eller om du hellre vill få den hemskickad. V I L L D U V ETA MER? Kontakta oss gärna för mer information om du vill veta hur vi arbetar så bokar du en tid för ett eget besök. Du kan även hämta information på Enskede-Årsta-Vantörs webbsida Stockholm Lars B. Renkse Enhetschef DENNA GARANTI GODKÄNDES AV ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSNÄMND DEN 24 JANUARI 2008

4 Sid 4 (5) Tallbackens dagliga verksamhet Planterarvägen Enskede Telefon: Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Box 81, Johanneshov Telefon: Årsta dagliga verksamhet Malgomajvägen Årsta Telefon: Tapetens dagliga verksamhet Malgomajvägen Årsta Telefon: Stureby daglig verksamhet Tussmötevägen Enskede Telefon: Dalens arbetsgrupper & Birgitta Beckman Steningevägen Årsta Kanslersvägen Skarpnäck Telefon: Nordmarkens dagliga verksamhet Nordmarksvägen Farsta Telefon:

5 Rågsveds dagliga verksamhet Kumlagatan Bandhagen Telefon: Sid 5 (5)