ViBoSas lilla lättfattligt och kort om stora saker. åtta tips att hålla kärleken levande

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ViBoSas lilla lättfattligt och kort om stora saker. åtta tips att hålla kärleken levande"

Transkript

1 Livet är relationer Växa i lärjungaskap Matteus 5 Reuven & Yanit Ross ibeln uppmanar oss att söka och be om profetians gåva. BDet profetiska har genom historien ofta missbrukats eller negligerats och därmed fått en negativ innebörd. Låt Gud göra profeter syftar till att visa på mångfalden i den profetiska gåvan och har fötts ur en längtan efter ett rätt bruk av det profetiska. Ett rätt bruk är den bästa hjälpen mot missbruk. Rune Månsson belyser i förkunnelsen vad det profetiska handlar om, med utgångspunkt i Bibelns undervisning. Han berättar också om sin väg in i en profetisk tjänst. Ledarmanual Artiklar, baserade på intervjuer med Berit Simonsson och John Lidman, ger praktiska kommentarer till profetisk funktion. har skrivit en artikel om prövning av andlighet och profetia. Rune Månsson, från Edsbyn i Sverige är utbildad pastor och reser på fria kallelser. Berit Simonsson, Sverige, är teolog och Oasledare. John Lidman är jordbrukare i Österbotten, Finland., Finland, är präst och författare till böcker om trons tillförlitlighet, tillämpning och relationer. Johanna Levälahti, Finland, har redigerat bokens material i samarbete med författaren, förlaget och övriga medverkande. ISBN > Låt Gud göra profeter Rune Månsson Rune Månsson Låt Gud göra profeter Övriga medverkande: Berit Simonsson John Lidman Johanna Levälahti (red.) Fri från press och tristess?! Fri från press och tristess?! Ett vidare perspektiv på stress och utmattning. Konsten att älska åtta tips att hålla kärleken levande Allt liv behöver vårdas för att överleva och fördjupas. Det gäller inte minst parrelationen. Vivian och lyfter fram faktorer som visat sig vara viktiga när det gäller friskvård av parrelationen. En praktisk bok med ett angeläget ärende. Konsten att älska Kan död man leva? om Jesus från Nasaret Jesus från Nasaret upphör aldrig att fascinera och irritera. Hans tre år av aktiv verksamhet förändrade världshistorien. Hans lärjungar levde i övertygelsen om att hans grav var tom och att död man lever. visar i den här boken på de höga anspråk Jesus från Nasaret hade och vittnesbörd för att det urkristna påståendet mot alla odds är hållbart. Kan död man leva? BoSa Vivian och har många års erfarenhet av äktenskapsarbete, leder äktenskapskurser och har tidigare gett ut Den Kära Leken om kärlek, äktenskap och sex. ISBN ISBN Vivian & Prosten är pastor i lutherska kyrkan i Finland, Alpha-rådgivare, engagerad i äktenskapsarbete och författare till ett flertal böcker och skrifter vibosa@vibosa.fi Tel Jakobstad, Finland. Kurser, föreläsningar, litteratur

2 Nya böcker hösten 2013 En bok om julen Julens händelser och budskap har under två tusen år fascinerat konstnärer, poeter, musiker, predikanter och teologer - och affärsmän. Julens gåva tycks vara så rik att den behöver ses ur flera synvinklar. Det är den här bokens utgångspunkt. Med En bok om julen vill jag förmedla julen på ett mångfaldigt sätt. Det blir bilder, dikter, böner, sånger, anekdoter, reflektioner, predikoutkast, meditationer och fördjupande artiklar. Författaren i förordet., En bok om julen ISBN sidor. Inbunden. Fyrfärg. profetians gåva. issbrukats eller rd. Låt Gud göra profetiska gåvan v det profetiska.. det profetiska dervisning. Han. nsson och John fetisk funktion. v andlighet och erige är allelser. trons tillförlitlighet, al i samarbete med ISBN > Låt Gud göra profeter Rune Månsson Låt Gud göra profeter Rune Månsson Låt Gud göra profeter Övriga medverkande: Berit Simonsson John Lidman Johanna Levälahti (red.) Boken Låt Gud göra profeter vill visa på mångfalden i den profetiska gåvan och har fötts ur en längtan efter ett rätt bruk av det profetiska. Aktuell undervisning av Rune Månsson om den profetiska gåvan och att fungera i den. Bidrag också av Berit Simonsson,, John Lidman och Johanna Levälahti som sammanställt materialet. Rätt i tiden om det profetiska - Håkan Nitovuori i tidningen Livet. Rune Månsson. Låt Gud göra profeter ISBN sidor. Växa i lärjungaskap Växa i lärjungaskap Matteus 5 Yanit och Reuven Ross lärjungaskapsmaterial har översatts till ett trettiotal språk. Det är en stor glädje för oss att kunna erbjuda det nu också på svenska. Evangeliet gick ursprungligen ut från Israel. Nu får vi på nytt ta emot impulser från Jesus eget hemland. Ledarmanual Studiematerialet Att växa i lärjungaskap är ingen dogmatisk undervisning eller lärobok i kristen tro. Tonvikten ligger i att integrera Guds ord på ett praktiskt sätt i livet. osa Reuven & Yanit Ross Materialet består av en grundbok samt ett studiehäfte med övningar. Ross, Rouven & Yanit, Att växa i lärjungaskap. Ledarmanual ISBN sidor. Ross, Rouven & Yanit, Att växa i lärjungaskap. Studiehäfte ISBN sidor.

3 Fri från press och tristess? Ett vidgat perspektiv på stress och utmattning Böcker av En bok för envar Fri från press och tristess?! Fri från press och tristess?! Ett vidare perspektiv på stress och utmattning. Fri från press och tristess? Ett vidgat perspektiv på stress och utmattning ISBN sidor. Inbunden. Utdrag ur författarens förord Min önskan är att ge ett vidare perspektiv på fenomenet stress och därmed också bredda synen på hur vi kan hantera stressen. När vi ser hur mångfasetterade orsakerna kan vara, får vi flera redskap för stresshantering. Framför allt kan ett utvidgat perspektiv bidra till att minska den känsla av misslyckande som vill smyga sig på den som drabbats av utmattning. Människan är en helhet. Den tidigare indelningen, där läkarvetenskapen tog hand om kroppen, psykologer om själen och kyrkan om anden, håller inte längre. ger många exempel på inre och yttre stressfaktorer. Samtidigt vill han också ge konkreta verktyg för stresshantering. Han lyfter även fram betydelsen av att ha en inre beredskap i stressituationer. Fredrik Brosché: En bok jag helhjärtat vill rekommendera. Anders Blomberg: På ett varsamt, vist och känsligt sätt visar författaren hur mångfacetterade stressorsakerna kan vara. Boken är illustraterad med bilder av Jonathan Salo. Prosten är kaplan i Jakobstads svenska församling, Alpha-rådgivare, retreatledare, föreläsare och engagerad i äktenskapsarbete.

4 Böcker av Jesusberättelsen Fiktion eller verklighet? Hur kunde man komma ihåg vad Jesus sagt och gjort? Ingen som var med har väl berättat vad som hände? Evangelierna skrevs väl långt efter händelserna? Kanske lärjungarna glömde hur det gick till? Men lärjungarna var ju subjektiva. Men har inte texten förändrats? Men de gnostiska evangelierna då? Sagt om boken: s Jesusberättelsen - fiktion eller verklighet är en av de bästa apologetiska böcker jag läst. Teol dr Carl-Erik Sahlberg. Den här boken behövs. Teol lic Anders Sjöberg. Jesusberättelsen, fiktion eller verklighet? 2010, ISBN , 172 sidor, inbunden. Den här boken riskerar att bli kvar i bokhandeln som en sådan där Jesusbok. Det vore illa. Stapla den i stället på disken, bokhandlare, och prångla ut den till varenda kund! Ty detta är en annorlunda bok om Jesus. Den är imponerande lärd, men ändå opretentiös och tillgänglig. Såväl nybörjaren som den vane bibelläsaren kan ta till sig den i hängmattan. Den förtjänar att bli stapelvara på varje bibelskola och ha en plats i varje svensk bokhylla. Håkan Arelius i tidningen Dagen. Berättarglädje En vandring genom Markusevangeliet Markusevangeliet är en expressiv berättelse. Här finns tvära kast och överraskande hårdhänta beskrivningar av lärjungarna och deras svårigheter att fatta vem Jesus är. Samtidigt framträder bilden av en som var både unik och sann. s kommentar varvas med faktaupplysningar om vardagliga ting på Jesus tid och de avslöjanden om Jesus och hans lärjungar som Markus så intensivt lyfter fram. Den nya upplagan är kompletterad med reflektioner från författarens memorering av Markustexten. Boken är försedd med frågor för samtal i grupp. Boken kan med fördel läsas tillsammans med Jesusberättelsen - fiktion eller verklighet?, Berättarglädje, en vandring genom Markusevangeliet ISBN sidor, mjuk pärm. Andra upplagan. Första upplagan utkom på Fontana Media. Småskrifterna Trovärdigt och Kan död man leva? behandlar också nämnda område. Integreringen av evangelisten Markus text ledde till medverkan i pjäsen Mästarens väg vid Frank Mangs Center i rollen som Jesus. En mångårig memorering av Markusevangeliets text innebär att Boris i dag kan erbjuda en två och halv timme lång föreställning där han berättar Jesusstoryn upp och ner, ord för ord, ur Markusevangeliet.

5 Böcker av Livets språk Bönens teologi och bönepraxis Med avstamp i Jesus böneämne i bönen Fader vår behandlas olika böneformer och ett försök till beskrivning av bönelivets hemlighetsfulla väsen görs. Det är en stor skatt överlämnar i läsarens händer. Boken är försedd med studiematerial för bibel- och samtalsgrupper. Småskriften Livets bön är en kort sammanfattning, på begäran gjord för lekmän. Livets språk, bönens teologi och bönepraxis utgående från Fader vår-bönen Synodalmötesavhandling för Borgå stift. om, 1998, 224 sidor, mjuk pärm. Libris och Församlingsförbundet Andra upplagan. ISBN i Finland, i Sverige Vardags-tro Katekesmeditation en bortglömd skatt Buden, trosbekännelsen och Fader vår i ny belysning. Sagt om boken I den här boken om luthersk spiritualitet har författaren funnit en källa som vi har låtit växa igen och som vi därför har varit nära att glömma bort. Han har grävt där vi står, och nu öser han upp ett vatten som är friskt och klart och som kan ge oss en ny frimodighet, en ny glädje och nya krafter. Ärkebiskop em. John Vikström. Sällan har jag vid en bokläsning fått uppleva sådana stunder av glädje och överraskning som när jag läste s bok. Reijo Telaranta, tidigare förlagschef. Boken är försedd med material för studium i grupp. Boken har också utkommit på danskt och finskt förlag. Vardags-tro. Katekesmeditation - en bortglömd skatt. 2008, ISBN , 130 sidor. inbunden. Andra upplagan. Förord av Tuomo Mannermaa, professor emeritus i ekumenik vid Helsingfors universitet.

6 Böcker av ra saker liet änk om allt dåliga minne? s från Nasaret et är sant vad Trovärdigt?! Kan död man leva? om Jesus från Nasaret Jesus från Nasaret upphör aldrig att fascinera och irritera. Hans tre år av aktiv verksamhet förändrade världshistorien. Hans lärjungar levde i övertygelsen om att hans grav var tom och att död man lever. visar i den här boken på de höga anspråk Jesus från Nasaret hade och vittnesbörd för att det urkristna påståendet mot alla odds är hållbart. Kan död man leva? Livets bön om att be Fader vår Bönen Fader vår är den mest använda bönen i världen. Men ofta tanklöst använd. Vi läser Fader vår. lyfter fram nygamla insikter och visar på hur materialet i Fader vår utgör grunden för all bön och kan leda till att bön blir en kraftkälla i livet. Livets bön Att upptäcka vägen om trons uppkomst och utveckling En bok i andlig vägledning Livet föds skildrar hur man på olika sätt kan föras in på den kristna livsvägen. Med hjälp av bibliska och nutida exempel myntar författaren begreppen barndomskristen, omvändelsekristen, livskriskristen och nådehjonskristen Livet växer utgående från begrepp som barnatro, tonårstro, vuxentro och seniortro visar Salo på hur tron kan stagnera, men framförallt växa. Att upptäcka vägen erska, engagerad till ett flertal ISBN Prosten är pastor i lutherska kyrkan i Finland, Alpha-rådgivare, engagerad i äktenskapsarbete och författare till ett flertal böcker och skrifter ISBN Prosten är pastor i lutherska kyrkan i Finland, Alpha-rådgivare, engagerad i äktenskapsarbete och författare till ett flertal böcker och skrifter ISBN Prosten är pastor i lutherska kyrkan i Finland, Alpha-rådgivare, engagerad i äktenskapsarbete och författare till ett flertal böcker och skrifter Trovärdigt?! det kristna evangeliet Livets bön om att be Fader vår Är det kristna budskapet trovärdigt?! Tänk om allt bygger på några desperata anhängares dåliga minne? Är dokumenten om Jesus från Nasaret att lita på? Och om det är sant - vad är då konsekvenserna? Sagt om boken Den verkliga pärlan i ViBosas lilla är Trovärdigt?! som lyfter fram frågan om äktheten i det kristna vittnesbördet. Givande apologetik i klass med C.S Lewis. Teol dr Allan Franzen. Salo B, Trovärdigt?!- det kristna evangeliet ISBN l. 32 sidor, mjuk pärm. Andra upplagan. Nygamla insikter lyfts fram och visar på hur materialet i Fader vår utgör grunden för all bön och kan leda till att bön blir en kraftkälla i livet. Boken är en sammanfattning av s synodalmötesavhandling till Borgå stifts präster, Livets språk. Om bönens teolog och praxis utgående från bönen Fader vår. Första upplagan av Livets bön utkom på Församlingsförbundets förlag Ab och Libris förlag. Salo B. Livets bön - om att be Fader vår ISBN sidor, mjuk pärm. Andra upplagan. Kan död man leva? om Jesus från Nasaret Jesus från Nasaret upphör inte att fascinera och irritera. Boken handlar om de höga anspråk Jesus från Nasaret hade och att vittnesbördet om hans uppståndelse - mot alla odds - är hållbart. Kan död man leva? -om Jesus från Nasaret ISBN sidor, mjuk pärm. Tredje reviderade upplagan. Att upptäcka vägen om trons uppkomst och utveckling En bok i andlig vägledning. Livet föds. skildrar hur man på olika sätt kan föras in på den kristna livsvägen. Livet växer - författaren visar hur tron kan stagnera, men framförallt växa. Salo B, Att upptäcka vägen om trons uppkomst och utveckling, sidor, mjuk pärm. ISBN Andra upplagan.

7 Böcker av Vivian & Den Kära Leken - om kärlek, äktenskap och sex En fin presentbok åt både yngre och äldre Sagt om boken Det har skrivits många böcker om kärlek, sex och samlevnad. Det unika med den här boken är att samtidigt som författarna refererar till en mängd vetenskapliga undersökningar knyter de an på ett positivt sätt till en kristen sexualetik. Öppet, ärligt och med mycken humor och värme beskriver författarna hur man får ett rikt samliv. Alf B Svensson, författare, leg psykolog i förordet. Den Kära Leken - om kärlek, äktenskap och sex, ISBN sidor, inbunden. Andra upplagan. Det är en bok som växer vartefter man läser. Om man börjar läsningen med att tänka att mycket är bekant så ändrar perspektiven vartefter. Att både man och kvinna står bakom texterna ger både djup och bredd. Kerstin Haldin-Rönn, journalist ättfattligt och kort om stora saker onsten att älska åtta tips att hålla kärleken levande r vårdas för att överleva och fördjupas. Det gälparrelationen. Vivian och lyfter fram isat sig vara viktiga när det gäller friskvård av En praktisk bok med ett angeläget ärende. Konsten att älska - åtta tips om att hålla kärleken levande Konsten att älska En praktisk bok med ett angeläget ärende. Allt liv behöver vårdas för att överleva och fördjupas. Det gäller också parrelationen. En friskvårdsbok som nått många. Delas ut av församlingar och vid hälsovårdscentraler. Nu sammanlagt tryckt i mer än exemplar. Ingår i serie. Vivian och har många års erfarenhet av äktenskapsarbete, leder äktenskapskurser och har tidigare gett ut Den Kära Leken om kärlek, äktenskap och sex Vivian & Konsten att älska - åtta tips om att hålla kärleken levande sidor, mjuk pärm. Fjärde upplagan. Jag är med i en grupp där vi diskuterar tro och liv. En termin inledde vi våra diskussioner med texter ur Vivian och s lilla skrift Konsten att älska. Stoffet känns som mitt i prick. Vi kände alla igen oss, vi kom med egna exempel och vi skrattade mycket. Samtidigt inspirerades vi att ta nya tag på våra egna planhalvor! Kerstin Haldin-Rönn Vivian och Boris har varit gifta sedan 1978, har fyra barn och är numera också moroch farföräldrar. De har flera decenniers erfarenhet av äktenskaplig friskvård och har i tretton års tid dragit över 25 äktenskapskurser för över 1000 personer. Mera info på Vivian har arbetserfarenhet från församlings-, sjukvårds- och skolsektorerna och arbetar för närvarande vid ätstörningspoliklinik i Jakobstad.

8 Musik av Per-Richard Levälahti Lyckans mig CD och nothäfte Uppskattad finlandssvensk CD för barn i åldern 3-10 år. Mamma: vi har blivit tvungen att begränsa tiden, barnen vill höra den jämt! Per-Richard Levälahti är verksamhetsledare för barn och ungdomsarbetare för Missionskyrkan i svenskfinland. CD Lyckans mig, 11 svängiga sånger av Pricken&Co , andra tryckningen Levälahti Per-Richard, Noter och ackord till sångerna på skivan Lyckans mig. ISBN , 2007 Grafica Layout Gör layout på böcker, tidningar, affischer, broschyrer, annonser, kort m.m. Gör fotograferingsuppdrag, förlovning, student, dop, begravning m.m. Försäljning av naturbilder t.ex. för kort, kalendrar, pärmar och annonser. Har över 30-års erfarenhet från tryckeribranschen och kan hjälpa till med allt från offertförfrågan till en färdig tryckt produkt. Ulrica Wiik Lomvägen 4, Jakobstad ) ulrica@grafica.fi

ibeln uppmanar oss att söka Det profetiska negligerats och rien ofta miss därmed fått en och har fötts i den profetiska ur en längtan an

ibeln uppmanar oss att söka Det profetiska negligerats och rien ofta miss därmed fått en och har fötts i den profetiska ur en längtan an Livet är relationer B Rune Månsson n 9 7895 25 6072 46 > Övriga medverk Berit Simonsson ande: John Lidman 9 7895 25 6074 13 Johanna Levälah ti (red.) den to vibosa.fi -24-6 Rune Månsso ISBN 978-95 2-5607

Läs mer

För kyrkan och enskilda kristna är några frågor alltid högaktuella. Det är frågor som

För kyrkan och enskilda kristna är några frågor alltid högaktuella. Det är frågor som Inledning Det var med förundran jag gick in i den nyrenoverade kyrkan. Hittades också den där målningen här tidigare? Och den där? Javisst, var svaret jag fick. Vad hade hänt? Jo, kyrkobyggnaden hade restaurerats,

Läs mer

De fyra evangelierna hör till Bibelns mest kända material. Ändå har de

De fyra evangelierna hör till Bibelns mest kända material. Ändå har de Inledning De fyra evangelierna hör till Bibelns mest kända material. Ändå har de en förmåga att ständigt bjuda på överraskningar. När det gäller innehållet är de unika. Innehållsmässigt presenterar de

Läs mer

1 Syfte 3 2 Vision 3 3 Vår historia 3. 4 Vår gemensamma tro 3. 4.1 Bibeln 4 4.2 Undervisning 4 4.3 Bönen 5 4.4 Gudtjänst 5 4.

1 Syfte 3 2 Vision 3 3 Vår historia 3. 4 Vår gemensamma tro 3. 4.1 Bibeln 4 4.2 Undervisning 4 4.3 Bönen 5 4.4 Gudtjänst 5 4. Församlingsordning Innehållsförteckning 1 Syfte 3 2 Vision 3 3 Vår historia 3 4 Vår gemensamma tro 3 4.1 Bibeln 4 4.2 Undervisning 4 4.3 Bönen 5 4.4 Gudtjänst 5 4.5 Mission 5 5 Gemensamma handlingar 6

Läs mer

Gud blev människa. Nr 3 i serien Kristusvägen

Gud blev människa. Nr 3 i serien Kristusvägen Gud blev människa Nr 3 i serien Kristusvägen 1 Det kristna livet GUD UPPENBARAR SIG FÖR OSS Kristna tror att Gud söker oss människor i alla tider och överallt på jorden. Gud har visat oss vem han är genom

Läs mer

Hoppet. Nr 9 i serien Kristusvägen

Hoppet. Nr 9 i serien Kristusvägen Hoppet Nr 9 i serien Kristusvägen 1 KÄRLEKEN ÄR STARKARE ÄN DÖDEN Kärleken övervinner allt! Det är påskens budskap om Jesu död och uppståndelse. Eftersom döden inte är det sista i Jesu historia, är inte

Läs mer

SAMTALSFRÅGOR MER ÄN ORD

SAMTALSFRÅGOR MER ÄN ORD SAMTALSFRÅGOR MER ÄN ORD Här finns förslag till samtalsfrågor till boken Mer än ord trovärdig efterföljelse i en kyrka på väg. Frågorna passar bra att använda i diskussionsgrupper av olika slag. Komplettera

Läs mer

Gud rör vid oss. Dop och nattvard. Nr 8 i serien Kristusvägen

Gud rör vid oss. Dop och nattvard. Nr 8 i serien Kristusvägen Gud rör vid oss Dop och nattvard Nr 8 i serien Kristusvägen 1 Det kristna livet Dop och nattvard är heliga handlingar och synliga tecken på att Gud kommer oss till mötes och rör vid oss. DOPET Både barn

Läs mer

Vem är Gud? Nr 2 i serien Kristusvägen

Vem är Gud? Nr 2 i serien Kristusvägen Vem är Gud? Nr 2 i serien Kristusvägen 1 Det kristna livet TRO OCH TVIVEL "Tron är grunden för det vi hoppas på; den ger oss visshet om det vi inte kan se." (Hebreerbrevet 11:1). Tron på Gud innebär inte

Läs mer

Samtalsfrågor. Alpha. Kungsportskyrkan

Samtalsfrågor. Alpha. Kungsportskyrkan Samtalsfrågor Alpha Kungsportskyrkan 1. Finns det mer att upptäcka i livet? 1. Gör en presentationsrunda. Be alla att få berätta vilken historisk person de hade velat träffa. 2. Vart går du om du har stora

Läs mer

Vem är Jesus enligt Jesus?

Vem är Jesus enligt Jesus? 2002-03-06 WWW.ISLAMISKA.ORG _ Vem är Jesus enligt Jesus? Vem som helst kan kalla Gud Fader enligt Bibeln Jesus sade: Rör inte vid mig, jag har ännu inte stigit upp till min fader. Gå till mina bröder

Läs mer

Vittnesbörd om Jesus

Vittnesbörd om Jesus Vittnesbörd om Jesus Göteborg, 2009 David Svärd Vittnesbörd i Gamla testamentet I det israelitiska samhället följde man det var Guds vilja att man skulle göra det i varje fall de lagar som finns nedtecknade

Läs mer

Mikael C. Svensson KRISTENDOMEN

Mikael C. Svensson KRISTENDOMEN Mikael C. Svensson KRISTENDOMEN JESUS Jesus föräldrar är Maria & Josef från staden Nasaret. Ängel sa att Maria skulle föda Guds son. Jesus föddes i ett stall i staden Betlehem. 3 vise män kom med gåvor

Läs mer

Anden. Studiehäfte av Henrik Steen

Anden. Studiehäfte av Henrik Steen Anden Studiehäfte av Henrik Steen Innehåll Introduktion 5 1. Den helige Ande Samling 1 Den helige Ande som person 6-8 Fördjupningsruta treenigheten 9 Samling 2 Andens frukt 10-11 Samling 3 Andens gåvor

Läs mer

Om att bli mer lik Gud och sig själv.

Om att bli mer lik Gud och sig själv. Om att bli mer lik Gud och sig själv. 2 Helgjuten Om att bli lik Gud och sig själv 3 Jonas Lundkvist equmenia 2012 Grafisk form & Illustration: Rebecca Miana Olsson Första utgåvan equmenia Box 14038, 167

Läs mer

Bibelläsningsplan. Kyrkan vid Brommaplan

Bibelläsningsplan. Kyrkan vid Brommaplan Bibelläsningsplan Kyrkan vid Brommaplan Sommaren 2017 Många i Kyrkan vid Brommaplan har under våren 2017 läst Niklas Piensohos bok 100 dagar med Jesus. Det är en andaktsbok som bygger på texter från Johannes

Läs mer

GUD ÄLSKAR DIG! Gud älskar Dig och har skapat Dig till att känna Honom personligen.

GUD ÄLSKAR DIG! Gud älskar Dig och har skapat Dig till att känna Honom personligen. Gud älskar Dig och har skapat Dig till att känna Honom personligen. Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att var och en som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv. (Joh

Läs mer

En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar - mig, dig och världen.

En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar - mig, dig och världen. En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar - mig, dig och världen. Equmeniakyrkan är en ung kyrka i Sverige med en nästan 200-årig historia. Tillsammans med miljarder kristna över hela

Läs mer

Ordning för dopgudstjänst

Ordning för dopgudstjänst Ordning för dopgudstjänst 2 Dopfamiljen, eventuella faddrar och prästen går in i kyrkan Psalm Inledningsord och tackbön Prästen läser inledningsorden och efter dessa ber någon av föräldrarna följande bön

Läs mer

2013/2014. www.bibelskolagoteborg.se

2013/2014. www.bibelskolagoteborg.se 2013/2014 www.bibelskolagoteborg.se Välkommen till Bibelskola Göteborg! Bibelskola Göteborg vill vara en bibelskola där du får växa i ditt personliga liv som kristen, där du får hjälp att leva och växa

Läs mer

Tunadalskyrkan e tref Ev II Joh 1:31-51 Kallelsen till Guds rike

Tunadalskyrkan e tref Ev II Joh 1:31-51 Kallelsen till Guds rike 1 Tunadalskyrkan 160605 2 e tref Ev II Joh 1:31-51 Kallelsen till Guds rike Från jul till pingst har vi i kyrkoåret påmints om Jesu liv och gärning, hört om hur han bebådades av änglar med orden att en

Läs mer

Spår Första samlingen Lärjungar

Spår Första samlingen Lärjungar Inledande bön Gud, vår Fader, vi tackar dig för att du alltid söker efter oss. I skapelsen ser vi spår av din kärlek; kom och befria oss från allt som hindrar vårt gensvar på din godhet. Herre Jesus Kristus,

Läs mer

Kristendomen. Mikael C. Svensson

Kristendomen. Mikael C. Svensson Kristendomen Mikael C. Svensson Jesus Jesus föräldrar är Maria & Josef från staden Nasaret. Maria och Josef kan inte få barn. Ängeln Gabriel visar sig för Maria och säger att hon ska föda guds son. Jesus

Läs mer

Tunadalskyrkan e tref. Joh. 1:35-46 Kallelsen till Guds rike

Tunadalskyrkan e tref. Joh. 1:35-46 Kallelsen till Guds rike 1 Tunadalskyrkan 13 06 09 2 e tref. Joh. 1:35-46 Kallelsen till Guds rike Under 1880-talet kom väckelsen till Köping med omnejd. Det bildads församlingar på flera platser med en livaktig verksamhet. Så

Läs mer

Tunadalskyrkan Friheten i Kristus Mark 2:23-28

Tunadalskyrkan Friheten i Kristus Mark 2:23-28 1 Tunadalskyrkan 14 09 07 Friheten i Kristus Mark 2:23-28 I en av våra psalmer sjunger vi om att Friheten sträcker ut sin hand, Och för att beskriva friheten används många olika ord: kärlek, att komma

Läs mer

- fristående kristen skola i centrala Göteborg. Gäller fr o m höstterminen 2013

- fristående kristen skola i centrala Göteborg. Gäller fr o m höstterminen 2013 Vasaskolan - fristående kristen skola i centrala Göteborg Gäller fr o m höstterminen 2013 Post- och besöksadress: Telefoner: E-post: Stiftelsen för kristna skolor: Viktor Rydbergsgatan 18 031-167 157 -

Läs mer

4:e söndagen i advent 2014 Herrens moder

4:e söndagen i advent 2014 Herrens moder 4:e söndagen i advent 2014 Herrens moder Tänk om man kunde ha en sådan stark tro som Maria! Hon har fått besök av ängeln Gabriel, som sagt henne att hon ska bli gravid och föda ett barn, och inte vilket

Läs mer

Vision. Pingstkyrkan Alingsås Landskyrkoallén 4

Vision. Pingstkyrkan Alingsås Landskyrkoallén 4 Pingstkyrkans Vision Vi vill forma Alingsås framtid genom att vara en stor kyrka som har avgörande betydelse i stan. I vardagen vill vi lyssna, höras och vara en given tillgång. Söndagens gudstjänst och

Läs mer

Tunadalskyrkan Tema: Att vara lärjunge del 3 1 Petr 2:4-10 Vår andliga identitet

Tunadalskyrkan Tema: Att vara lärjunge del 3 1 Petr 2:4-10 Vår andliga identitet 1 Tunadalskyrkan 160925 Tema: Att vara lärjunge del 3 1 Petr 2:4-10 Vår andliga identitet Dotter, syster, hustru, svärmor, svärdotter, mormor, pastor, kantor, körsångare ja listan kan göras lång på vem

Läs mer

Predika Heliga Trefaldighets dag 2010, årg 2 Texter: 2 Mos 3:1-15, Rom 11:33-36, Matt 28:16-20 Pär-Magnus Möller

Predika Heliga Trefaldighets dag 2010, årg 2 Texter: 2 Mos 3:1-15, Rom 11:33-36, Matt 28:16-20 Pär-Magnus Möller Predika Heliga Trefaldighets dag 2010, årg 2 Texter: 2 Mos 3:1-15, Rom 11:33-36, Matt 28:16-20 Pär-Magnus Möller Jag har märkt att vi kristna ibland glömmer hur fantastiskt det är att känna Jesus. Vi blir

Läs mer

Femtonde efter trefaldighet, endast ett är nödvändigt, Matteus kapitel 11:28-30

Femtonde efter trefaldighet, endast ett är nödvändigt, Matteus kapitel 11:28-30 Femtonde efter trefaldighet, endast ett är nödvändigt, Matteus kapitel 11:28-30 Kom till mig, alla ni som är tyngda av bördor; jag skall skänka er vila. Ta på er mitt ok och lär av mig, som har ett milt

Läs mer

Tro och liv. Det viktigaste i den kristna tron på lättläst svenska. EVANGELISK-LUTHERSKA KYRKAN I FINLANDπ

Tro och liv. Det viktigaste i den kristna tron på lättläst svenska. EVANGELISK-LUTHERSKA KYRKAN I FINLANDπ Tro och liv Det viktigaste i den kristna tron på lättläst svenska EVANGELISK-LUTHERSKA KYRKAN I FINLANDπ Tro och liv Det viktigaste i den kristna tron på lättläst svenska Publikationer från Evangelisk-lutherska

Läs mer

Tunadalskyrkan Tema Lärjungaskap del 6 Andens Gåvor 1 Kor 12:4-11

Tunadalskyrkan Tema Lärjungaskap del 6 Andens Gåvor 1 Kor 12:4-11 1 Tunadalskyrkan 161030 Tema Lärjungaskap del 6 Andens Gåvor 1 Kor 12:4-11 I veckan hade vi styrelsemöte och det var många olika frågor att ta i. Ansvarsuppgifterna delades och en del föll på min lott.

Läs mer

Kärlek nu och för alltid. Studiehäfte av Henrik Steen

Kärlek nu och för alltid. Studiehäfte av Henrik Steen Kärlek nu och för alltid Studiehäfte av Henrik Steen Innehåll Introduktion 4 Helt älskad älska helt 5 1. Helt älskad älska helt / Synen 5 2. Smaken / Hörseln 7 3. Känseln / Lukten 9 Fördjupningsruta:

Läs mer

Församlingens verktygslåda del 2 Av: Johannes Djerf

Församlingens verktygslåda del 2 Av: Johannes Djerf Församlingens verktygslåda del 2 Av: Johannes Djerf Idag så tänkte jag fortsätta där vi slutade sist, förra söndagen, och ni som inte var här då, ja ni missade något kan man säga, vilket man alltid gör

Läs mer

Femte söndagen i Påsktiden, i S:t Peter Predikan av Solveig Högberg. Att växa i tro. Hosea 14:5-9 1 Joh 3:18-24 Joh 15:10-17

Femte söndagen i Påsktiden, i S:t Peter Predikan av Solveig Högberg. Att växa i tro. Hosea 14:5-9 1 Joh 3:18-24 Joh 15:10-17 Femte söndagen i Påsktiden, 2019 05 19 i S:t Peter Predikan av Solveig Högberg Hosea 14:5-9 1 Joh 3:18-24 Joh 15:10-17 Att växa i tro Inledning Den här söndagen handlar det om hur vi kan växa i tron. Med

Läs mer

Ordning för dopgudstjänst

Ordning för dopgudstjänst Ordning för dopgudstjänst Inledningsord och tackbön P I Faderns och sonens och den helige Andes namn. Gud vill att vi ska leva i gemenskap med honom. Därför har han sänt sin son, Jesus Kristus, för att

Läs mer

FÖRSAMLINGSFAKULTETEN I GÖTEBORG

FÖRSAMLINGSFAKULTETEN I GÖTEBORG FÖRSAMLINGSFAKULTETEN I GÖTEBORG FORMAD FÖR KRISTUS IDENTITET - RELATION - MÖJLIGHET Formad för Kristus Förberedd för tjänst Församlingsfakulteten vill att människor formas för Kristus Förberedelse är

Läs mer

Det är förväntan och spänning, inte minst hos barnen: Kommer mina önskningar att uppfyllas?

Det är förväntan och spänning, inte minst hos barnen: Kommer mina önskningar att uppfyllas? Predikotext: Sak 9:9-10; Matt 21:1-11 Adventstiden är en härlig och speciell tid av året. Det märks på många sätt. När det är som mörkast ute tänder vi upp mängder av stjärnor och ljusstakar. Vi förbereder

Läs mer

Evangeliets ljus visar den himmelska vägen hem

Evangeliets ljus visar den himmelska vägen hem A lla vet vi att det är besvärligt att vandra i mörker utan ljus. I svår terräng är det extra besvärligt. Ett vitt snötäcke underlättar dock vandringen. Men snötäcket är i så fall ett hjälpmedel som har

Läs mer

Livet är en gåva. Nr 1 i serien Kristusvägen

Livet är en gåva. Nr 1 i serien Kristusvägen Livet är en gåva Nr 1 i serien Kristusvägen 1 Det kristna livet GUDS HISTORIA Gud har skapat världen och gett människan en alldeles särskild plats i skapelsen. Gud älskar alla människor och vill oss det

Läs mer

Den kristna kyrkans inriktningar

Den kristna kyrkans inriktningar Den kristna kyrkans inriktningar Läran växte fram Budskapet att alla människor var lika mycket värda tilltalade många människor, fattiga och rika, kvinnor och män. De första gudstjänsterna innehöll sång,

Läs mer

Inledning Vi lever i en mycket märklig situation. Tiden är en bristvara trots att vi har mycken fritid. Befolkningen i de nordiska länderna mår dåligt, trots att den yttre välfärden är hög. Den psykiska

Läs mer

Om någon förblir i mig bär han rik frukt! Av: Johannes Djerf

Om någon förblir i mig bär han rik frukt! Av: Johannes Djerf Om någon förblir i mig bär han rik frukt! Av: Johannes Djerf Vi har under de senaste två söndagarna talat om längtan efter liv i den kristna tron. Längtan efter Guds Helige Ande och att fortsätta bygga

Läs mer

Ett smakprov ur Näsdukar Argument Förlag och Catharina Segerbank. Du hittar fl er smakprov på www.argument.se

Ett smakprov ur Näsdukar Argument Förlag och Catharina Segerbank. Du hittar fl er smakprov på www.argument.se 10 Den första näsduken 11 Det är den 31 oktober 1988. Jag och en väninna sitter i soffan, hemma i mitt vardagsrum. Vi skrattar och har roligt. Plötsligt går vattnet! Jag ska föda mitt första barn. Det

Läs mer

vad som händer sedan och som Paulus försöker beskriva i dagens text.

vad som händer sedan och som Paulus försöker beskriva i dagens text. 1 Eva Andreas Tunadalskyrkan Köping 170212 Septuagesima ep III Fil 3:7-14 Vi brukar ibland slänga oss med uppmaningar av olika slag. Carpe Diem, fånga dagen. Idag är första dagen av resten av ditt liv:

Läs mer

Upptäck Guds gåvor! Ett gåvoupptäckarmaterial baserat på kapitlet Gifts i boken Building the House Church av Lois Barret (Herald Press, 1986)

Upptäck Guds gåvor! Ett gåvoupptäckarmaterial baserat på kapitlet Gifts i boken Building the House Church av Lois Barret (Herald Press, 1986) Upptäck Guds gåvor! Ett gåvoupptäckarmaterial baserat på kapitlet Gifts i boken Building the House Church av Lois Barret (Herald Press, 1986) Materialet är översatt och bearbetat av Folkungakyrkans vardagskyrkoteam

Läs mer

Evangelium enligt Markus Frank Lorentzon lorentzon.info. Evangelium

Evangelium enligt Markus Frank Lorentzon lorentzon.info. Evangelium Evangelium enligt Markus 2016 Frank Lorentzon lorentzon.info 1 Evangelium Evangelium betyder "glädjebudskap", "goda nyheter" Vi har inte EN utan MÅNGA evangelieböcker men de handlar om SAMMA glädjebudskap,

Läs mer

Samtal med Gud. Nr 6 i serien Kristusvägen

Samtal med Gud. Nr 6 i serien Kristusvägen Samtal med Gud Nr 6 i serien Kristusvägen 1 Det kristna livet VÅR FADER Den viktigaste kristna bönen är den bön som Jesus lärde sina lärjungar. I den lär han oss att be till Gud som vår far: Vår Fader,

Läs mer

Kors och kärlek. Nr 4 i serien Kristusvägen

Kors och kärlek. Nr 4 i serien Kristusvägen Kors och kärlek Nr 4 i serien Kristusvägen 1 Det kristna livet KORSET När man går in i en kyrka ser man ofta ett kors över altaret eller på något annat ställe i kyrkorummet. Korset är en symbol för Jesu

Läs mer

DOPBEKRÄFTELSE Vid Leitourgias årskonferens på Island på Martin Luthers dopdag 2015-11-11

DOPBEKRÄFTELSE Vid Leitourgias årskonferens på Island på Martin Luthers dopdag 2015-11-11 DOPBEKRÄFTELSE Vid Leitourgias årskonferens på Island på Martin Luthers dopdag 2015-11-11 P. I Faderns och (+) Sonens och den heliga Andens namn. Amen. F. Välsignad vare den heliga Treenigheten, kärlekens

Läs mer

Församlingen är en fri församling och medlem i Pingst fria församlingar i samverkan och i Trossamfundet

Församlingen är en fri församling och medlem i Pingst fria församlingar i samverkan och i Trossamfundet FÖRSAMLINGSORDNING Församlingens existens och grund vilar på Jesus Kristus. Från Bibeln, som vi tror är Guds ord, hämtar vi vår tro och vår lära. Vi är en del av den världs- vida kyrkan och bekänner en

Läs mer

Dopgudstjänst SAMLING

Dopgudstjänst SAMLING Dopgudstjänst Psalm SAMLING Inledningsord och tackbön I Faderns och Sonens och den helige Andes namn. Gud vill att vi skall leva i gemenskap med honom. Därför har han sänt sin Son, Jesus Kristus, för att

Läs mer

Första söndagen i Advent Lars B Stenström

Första söndagen i Advent Lars B Stenström 111127 Första söndagen i Advent Lars B Stenström Predikotexter: Matteusevangeliet 21:1-9 och Lukasevangeliet 4:16-22 Jag har varit på studiebesök på Kvinnerstaskolan i veckan och sett miniåsnan Lilleman!

Läs mer

FÖRSAMLINGSFAKULTETEN I GÖTEBORG

FÖRSAMLINGSFAKULTETEN I GÖTEBORG FÖRSAMLINGSFAKULTETEN I GÖTEBORG FORMAD FÖR KRISTUS IDENTITET - RELATION - MÖJLIGHET Formad för Kristus Förberedd för tjänst Församlingsfakulteten vill att människor formas för Kristus Förberedelse är

Läs mer

LARS ENARSON 60. Hjälp oss att gratulera Lars!

LARS ENARSON 60. Hjälp oss att gratulera Lars! 19 OKTOBER 2012 LARS ENARSON 60 VAR MED OCH GE LARS EN SKRIVAR- STUGA! Lars blir äldre - han fyller 60 inom kort, men arbetar fortfarande intensivt. Han reser, predikar och undervisar, själavårdar, gör

Läs mer

Om dop och traditionsöverlämnande

Om dop och traditionsöverlämnande Ledare SPT nr 12 2012 Om dop och traditionsöverlämnande DEN KYRKLIGA STATISTIKEN är ingen uppmuntrande läsning, inte heller de nyligen publicerade siffrorna för 2011 (som finns tillgängliga på Svenska

Läs mer

UPPSTÅNDELSEN & LIVET

UPPSTÅNDELSEN & LIVET UPPSTÅNDELSEN & LIVET JESUS SADE: JAG ÄR UPPSTÅNDELSEN OCH LIVET. DEN SOM TROR PÅ MIG SKALL LEVA OM HAN ÄN DÖR, OCH VAR OCH EN SOM LEVER OCH TROR PÅ MIG SKALL ALDRIG NÅGONSIN DÖ. TROR DU DETTA? JOH. 11:25-26

Läs mer

STUDIEGUIDE. till läse- och samtalscirkel utifrån boken. Liv i gemenskap

STUDIEGUIDE. till läse- och samtalscirkel utifrån boken. Liv i gemenskap STUDIEGUIDE till läse- och samtalscirkel utifrån boken Liv i gemenskap Läse- och samtalscirkel utifrån boken Liv i gemenskap Författare: Dietrich Bonhoeffer Förlag: Libris förlag, 2016 Studieguide: Lina

Läs mer

Katekumenatet och kyrkoåret Gruppens sammansättning Innehåll Erfarenheter Rötter Ekumenik Finländskt nätverk

Katekumenatet och kyrkoåret Gruppens sammansättning Innehåll Erfarenheter Rötter Ekumenik Finländskt nätverk Katekumenatet och kyrkoåret Gruppens sammansättning Innehåll Erfarenheter Rötter Ekumenik Finländskt nätverk KATEKUMENATET SOM VUXENVÄG TILL TRO Katekumenatet är ett sätt för församlingarna att visa vägen

Läs mer

Tunadalskyrkan, påskdagen Mark 16:1-14

Tunadalskyrkan, påskdagen Mark 16:1-14 1 Tunadalskyrkan, påskdagen 2013 03 31 Mark 16:1-14 Man brukar ibland säga att någonting är början till slutet, men i allt som händer runt påsken skulle jag vilja vända på det och säga; det är slutet till

Läs mer

Församlingsordning för Abrahamsbergskyrkans församling (förslag 3 okt)

Församlingsordning för Abrahamsbergskyrkans församling (förslag 3 okt) Församlingsordning för Abrahamsbergskyrkans församling (förslag 3 okt) Församlingsordning för Abrahamsbergskyrkans församling antagen vid årsmöte 2013-03- XX Abrahamsbergskyrkans församling har antagit

Läs mer

Välkomnande av nya medlemmar

Välkomnande av nya medlemmar Välkomnande av nya medlemmar Anvisningar Församlingen välkomnar som medlem var och en som bekänner Jesus Kristus som Frälsare och Herre samt är döpt. Församlingen kan ge möjlighet till medlemskap i väntan

Läs mer

Guds mål är att RÄDDA MÄNNISKORNA 2005-11-22

Guds mål är att RÄDDA MÄNNISKORNA 2005-11-22 Guds mål är att RÄDDA MÄNNISKORNA 2005-11-22 Guds mål är att rädda människorna Människans väg till räddning Det är 4 steg du som människa tar för att bli räddad. 1. Du möter på olika sätt budskapet om

Läs mer

Vi är Melleruds Kristna Center. Fånga visionen

Vi är Melleruds Kristna Center. Fånga visionen Vi är Melleruds Kristna Center Fånga visionen Framtidsbilden Vi ser en ung generation. där många följer Jesus...som är hängiven Jesus som är till välsignelse för alla släkter i regionen 1 Mos 12:2-3 Det

Läs mer

Jag hade nämligen bestämt mig för att inte veta av något annat än Jesus Kristus... 1 Kor. 2:2

Jag hade nämligen bestämt mig för att inte veta av något annat än Jesus Kristus... 1 Kor. 2:2 MED JESUS I CENTRUM Jag hade nämligen bestämt mig för att inte veta av något annat än Jesus Kristus... 1 Kor. 2:2 Utan Jesus Kristus finns ingen kristen tro! Påståendet kan låta självklart och onödigt

Läs mer

Jesu Hjärtas Dag - år B Ingångsantifon (jfr Ps 33:11, 19) Hans hjärtas tankar består från släkte till släkte, han vill rädda vår själ från döden och

Jesu Hjärtas Dag - år B Ingångsantifon (jfr Ps 33:11, 19) Hans hjärtas tankar består från släkte till släkte, han vill rädda vår själ från döden och 791 Jesu Hjärtas Dag - år B Ingångsantifon (jfr Ps 33:11, 19) Hans hjärtas tankar består från släkte till släkte, han vill rädda vår själ från döden och behålla oss vid liv i hungerns tid. Inledning Hjärtat

Läs mer

Därför vill jag som inledning läsa en text från Hebréerbrevet (12:2):

Därför vill jag som inledning läsa en text från Hebréerbrevet (12:2): TAL vid sommarfest i Pörtom kyrka 9.8.2008 Bön Om sakramenten och vi kristna Käre himmelske Fader. Vi tackar dig för att du har sänt oss Jesus Kristus. Vi tackar dig för frälsningen genom hans blod. Öppna

Läs mer

NI SKA ÄLSKA VARANDRA

NI SKA ÄLSKA VARANDRA FEMTE PÅSKSÖNDAGEN (ÅR C) (28 APRIL 2013) NI SKA ÄLSKA VARANDRA Tidsram: 20-25 minuter. Ett nytt bud ger jag er: att ni skall älska varandra Joh 13:31 33a, 34 35 När Judas hade gått ut från salen där Jesus

Läs mer

Ett stort under Plan för konfirmandarbetet Att leva inför Guds ansikte

Ett stort under Plan för konfirmandarbetet Att leva inför Guds ansikte Ett stort under Plan för konfirmandarbetet 2017 Att leva inför Guds ansikte Hösten 2017 2 Maria Björkgren-Vikström och Stefan Myrskog KCSA Konfirmandarbetet i vår kyrka 85,9 % av 15-åringarna deltog 2016

Läs mer

Bön för vår kyrka och vår värld

Bön för vår kyrka och vår värld Bön för vår kyrka och vår värld Bönen Vår viktigaste uppgift som kristna är att söka Gud, att låta hans kärleks eld tändas och brinna i våra hjärtan. Bön är att befinna sig i den älskande Gudens ansiktes

Läs mer

Tunadalskyrkan 130804. Nådens gåvor 1 Kor 12:4-11

Tunadalskyrkan 130804. Nådens gåvor 1 Kor 12:4-11 1 Tunadalskyrkan 130804 Nådens gåvor 1 Kor 12:4-11 Den helige Ande skickar överraskande budbärare Ja så löd rubriken på ett blogginlägg som jag råkade hitta på internet. En man med en sjukdom som ibland

Läs mer

Ande och gemenskap. Nr 5 i serien Kristusvägen

Ande och gemenskap. Nr 5 i serien Kristusvägen Ande och gemenskap Nr 5 i serien Kristusvägen 1 Det kristna livet GEMENSKAP Människan är skapad till gemenskap med andra människor och med Gud. Vi är med i många gemenskaper: i familjen, i skolan eller

Läs mer

EFS FALKÖPING, WARENBERGSKYRKAN

EFS FALKÖPING, WARENBERGSKYRKAN EFS FALKÖPING, WARENBERGSKYRKAN Vi i Warenbergskyrkan tillhör EFS som är en missionsrörelse i Svenska kyrkan. EFS är en del av den världsvida Kyrkan och en del av Kristi kropp på jorden, vi bekänner därför

Läs mer

Eller när man har besiktigat bilen. Vad skönt när man kan åka därifrån och dom hittade ingenting.

Eller när man har besiktigat bilen. Vad skönt när man kan åka därifrån och dom hittade ingenting. Allting nytt Påskdagen 100403 1 Att hitta ingenting kan det va nå`t Det var ju det man gjorde den första påskdagsmorgonen. Man gick till graven där man lagt Jesus och man hittade ingenting. Ibland är det

Läs mer

KRISTENDOMEN. Grundare: Jesus

KRISTENDOMEN. Grundare: Jesus KRISTENDOMEN Grundare: Jesus Världens största religion med minst 2 miljarder troende. Utvecklades som en egen religion ur judendomen ungefär mellan åren 40-100 e Kr. I länderna som lyser lila är mer än

Läs mer

Tillsammans. Studiehäfte av Henrik Steen

Tillsammans. Studiehäfte av Henrik Steen Tillsammans Studiehäfte av Henrik Steen Innehåll Introduktion 5 Samling 1 Varför tillsammans? 6 1. Att ha gudstjänst tillsammans Samling 2 Varför samlas till gudstjänst? 8 Samling 3 Varför lovsjunga Gud

Läs mer

1. Mycket tidigt på första dagen i veckan kom de till graven då solen gick upp.

1. Mycket tidigt på första dagen i veckan kom de till graven då solen gick upp. Markus 16 (16:1-8) Jesus uppstår ur graven 1 När sabbaten var över, köpte Maria från Magdala, Maria, Jakobs mor, och Salome välluktande oljor för att gå och smörja honom. 2 Mycket tidigt på första dagen

Läs mer

Barnvälsignelse Anvisningar Ordning

Barnvälsignelse Anvisningar Ordning Barnvälsignelse Anvisningar Den teologiska grunden för barnvälsignelsen grundar sig i att Jesus tog barnen i famnen och välsignade dem. Jesus visade att Guds rike hör barnen till. Det är en del av Guds

Läs mer

KRISTENDOMEN. Grundare: Jesus

KRISTENDOMEN. Grundare: Jesus KRISTENDOMEN Grundare: Jesus Världens största religion med minst 2 miljarder troende. Utvecklades som en egen religion ur judendomen ungefär mellan åren 40-100 e Kr. I länderna som lyser lila är mer än

Läs mer

Arbetslös men inte värdelös

Arbetslös men inte värdelös Nina Jansdotter & Beate Möller Arbetslös men inte värdelös Så behåller du din självkänsla som arbetssökande Karavan förlag Box 1206 221 05 Lund info@karavanforlag.se www.karavanforlag.se Karavan förlag

Läs mer

Tunadalskyrkan Tema: Lärjungaskap del 4 Andens utrustning Rom 12:1-8, Kor 12:27-31, Ef 4;11-13

Tunadalskyrkan Tema: Lärjungaskap del 4 Andens utrustning Rom 12:1-8, Kor 12:27-31, Ef 4;11-13 Tunadalskyrkan 161002 Tema: Lärjungaskap del 4 Andens utrustning Rom 12:1-8, Kor 12:27-31, Ef 4;11-13 Längst fram här i kyrkan har vi en kopia av skulptur ursprungligen gjord av den danske konstnären Thorvaldsen.

Läs mer

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Maria bodde i en liten stad som hette Nasaret. Den låg i Israel. En ängel kom till Maria och sa: Maria, du ska få ett barn. Barnet

Läs mer

Predikan av: Johannes Magnusson Smyrnakyrkan, 7 oktober 2012

Predikan av: Johannes Magnusson Smyrnakyrkan, 7 oktober 2012 BIBELLÄSNING Predikan av: Johannes Magnusson Smyrnakyrkan, 7 oktober 2012 1 Heliga vanor för vanliga människor - Bibelläsning Män blir lättare förkylda än kvinnor Den meningen har åtminstone tre olika

Läs mer

Låt intuitionen guida dig! 229:- av Hans Thörn med Catarina Rolfsdotter-Jansson

Låt intuitionen guida dig! 229:- av Hans Thörn med Catarina Rolfsdotter-Jansson PERIODENS ERBJUDANDE HEL av Hans Thörn med av Hans Thörn med Låt intuitionen guida dig! För att ett barn ska växa upp till en hel människa, som lever livet fullt ut och utnyttjar sin fulla kapacitet, räcker

Läs mer

De tre fokusområdena blir synliga under våren

De tre fokusområdena blir synliga under våren De tre fokusområdena blir synliga under våren I början av det nya året kommer här en hälsning med ny information från de tre fokusområdena Bibel och Bön, Uppdraget och Trovärdighet. Den handlar om det

Läs mer

Lärjungaskap / Följ mig

Lärjungaskap / Följ mig Lärjungaskap / Följ mig Dela in gruppen i par och bind för ögonen på en av de två i paret. Låt den andra personen leda den med förbundna ögon runt i huset och utomhus, genom trädgården, till exempel, och

Läs mer

Kan man veta om Bibeln är sann? Eller HUR kan man veta om Bibeln är sann?

Kan man veta om Bibeln är sann? Eller HUR kan man veta om Bibeln är sann? Kan man veta om Bibeln är sann? Eller HUR kan man veta om Bibeln är sann? För det första så måste det givetvis till en ärlig vilja att själv ta del av det som sägs om Bibelns olika böcker. Att vilja läsa

Läs mer

Skrivet av Rune Andréasson - Senast uppdaterad Söndag 03 november :11

Skrivet av Rune Andréasson - Senast uppdaterad Söndag 03 november :11 * Sammanfattning av predikan den 8/9 Vem är den helige Ande? - Tredje personen i Guds treenighet - Är Faderns och Jesu/Kristi ande Tittade på några bilder vi har för Anden: Duva, Eld, Vind, Källa Anden

Läs mer

Byt ord för att bevara budskapet!

Byt ord för att bevara budskapet! Byt ord för att bevara budskapet! Sven Hillert Ord är som kläder på kroppen. Kläderna är till för att värma och värna våra kroppar. Men om kläderna är alltför slitna kan de varken värma eller värna oss.

Läs mer

Tunadalskyrkan Friheten i Kristus Luk

Tunadalskyrkan Friheten i Kristus Luk 1 Tunadalskyrkan 170903 Friheten i Kristus Luk 4 16-21 Han kom till Nasaret, där han hade växt upp, och på sabbaten gick han till synagogan, som han brukade. Han reste sig för att läsa, 17och man gav honom

Läs mer

Nattvardsfirande utanför kyrkorummet

Nattvardsfirande utanför kyrkorummet Nattvardsfirande utanför kyrkorummet Anvisningar Delandet av brödet och vinet har sin grund i passionsberättelsen. I sin sista måltid visade Jesus hur han genom att ge sitt liv räcker liv till människorna.

Läs mer

De abrahamitiska religionerna. Kristendom, Judendom, Islam.

De abrahamitiska religionerna. Kristendom, Judendom, Islam. De abrahamitiska religionerna Kristendom, Judendom, Islam. Tre religioner som hör ihop Judendom, Kristendom och Islam kallas för de abrahamitiska religioner. Det är för att religionernas grundare (personer

Läs mer

Fakta om kristendomen

Fakta om kristendomen Kristendomen Jesus Fakta om kristendomen Kristendomen är världens största religion med fler än 2 miljarder anhängare. Kristendomen utgår från Jesus från Nasarets liv och lära som återges i Nya testamentet.

Läs mer

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer.

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. R I F T A M N IO N 0 O 2 K 5 1 0 2 6 1 SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. Så mycket mer än

Läs mer

Församlingsordning för Uppsala Missionsförsamling

Församlingsordning för Uppsala Missionsförsamling Församlingsordning för Uppsala Missionsförsamling Församlingsordning för Uppsala Missionsförsamling antagen vid årsmöte 2008-03-01 och församlingsmöte 2008-05-25 samt ändrad vid årsmöte 2009-03-07 och

Läs mer

Januari. Ekumeniska böneveckan 18-25 januari Samlingar i Saronhuset varje dag kl. 18

Januari. Ekumeniska böneveckan 18-25 januari Samlingar i Saronhuset varje dag kl. 18 Januari Vecka 1 Torsdag 1 januari 11.00 Ekumenisk gudstjänst i Uddevalla kyrka Söndag 4 januari 11.00 Gudstjänst med nattvard Sönd. eft. nyår Guds hus Lars Widéll, Yvonne Eriksdotter Vecka 2 Tisdag 6 januari

Läs mer

En relevant kyrka? 11 APRIL 2012. Consultants for Strategic Futures.

En relevant kyrka? 11 APRIL 2012. Consultants for Strategic Futures. En relevant kyrka? 11 APRIL 2012 Consultants for Strategic Futures. FÖRORD Är kyrkan relevant och i så fall på vilket sätt? Vilka förväntningar och förhoppningar har enskilda på kyrkans roll i samhället

Läs mer

Bibelläsningsplan 3 december januari Ljuset är nära Guds rike är nära Nåden är nära Gud är nära Guds löften är nära

Bibelläsningsplan 3 december januari Ljuset är nära Guds rike är nära Nåden är nära Gud är nära Guds löften är nära Bibelläsningsplan 3 december 2017 7 januari 2018 Ljuset är nära Guds rike är nära Nåden är nära Gud är nära Guds löften är nära VÄLKOMMEN TILL BIBELLÄSNING OCH BÖN Den här bibelläsningsplanen sträcker

Läs mer

Luk 11:1-13 BÖN - Evangelium. 3Ge oss var dag vårt bröd för dagen som kommer.

Luk 11:1-13 BÖN - Evangelium. 3Ge oss var dag vårt bröd för dagen som kommer. Luk 11:1-13 BÖN - Evangelium Lukas, mer än någon annan evangelist, visar betydelsen av bön i Jesu liv och verksamhet (3:21, 5:16, 6:12, 9:18, 9:28, 10: 21-22, 11: 1, 22: 41-4, 23:46). Lukas 11 börjar med

Läs mer