1 Utdelning av idrottsstipendium, kulturpris och kulturstipendium

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "1 Utdelning av idrottsstipendium, kulturpris och kulturstipendium"

Transkript

1 HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kommunfullmäktige FÖRTECKNING Paragraf nr Ärenderubrik 1 Utdelning av idrottsstipendium, kulturpris och kulturstipendium 2 Information om ny polisorganisation 3 Information från revisorerna 4 Nytt medborgarförslag om att markupplåtelse prövas för regler med lokala trafikföreskrifter, leder Vemdalen 5 Nytt medborgarförslag om att bygga en hockeyrink på Risnäset, Funäsdalen 6 Nytt medborgarförslag om att lokala trafikregler ska gälla för snöskoter i Vemdalen 7 Nytt medborgarförslag om att bygga om läktaren i gymnastikhallen i Lillhärdal till ett gym 8 Nytt medborgarförslag om att utnämna ambassadörer för Härjedalen 9 Nytt medborgarförslag om att ungdomar som är skrivna i Härjedalen ska få gratis busskort 10 Nytt medborgarförslag om att flytta ungdomgården i Funäsdalen från skolan till Risnäset 11 Medborgarförslag om bredbandsutbyggnad i Ytterhogdal 12 Medborgarförslag om att avbryta planerat reglerområde för snöskotertrafik i Vemdalenområdet 13 Medborgarförslag om inga fler reglerområden för snöskotertrafik i Härjedalens kommun 14 Medborgarförslag om utredning att pengarna gör mer nytta hos den lokala skoterklubben än till regleringsområde i Vemdalen 15 Medborgarförslag om att den lokala skoterklubben ska sköta hantering av skoterlederna 16 Medborgarförslag om inget regleringsområde Vemdalen 17 Medborgarförslag om inget regleringsområde på Vemdalsskalet för snöskotertrafik 18 Medborgarförslag om att inte godkänna ett regleringsområde i Vemdalen

2 Kommunfullmäktige Medborgarförslag att Vemdalens snöskoterklubb tar hand om snöskoterrestriktioner och leder i Vemdalen med omnejd Medborgarförslag om att upphäva beslut om medfinansiering av "Kvalitetssäkring och hållbar utveckling av spår och leder i vemdalsområdet" Medborgarförslag om skoterlederna i Vemdalen ska skötas av den lokala skoterklubben Ny motion om att genomföra en betesinventering Motion om att inrätta grund- och gymnasiesärskola i kommunen Utbetalning av partistöd 2015 Försäljning av del av Lofsdalen 32:2 Antagande av riktlinjer för exploateringsavtal Policy för medelsförvaltning i Härjedalens kommun, revidering Revidering av regler för anslag till studieförbunden Ersättning till förtroendevalda, revidering Ersättning till oppositionen, revidering Omställningsstöd och pension till förtroendevalda Utbildning för förtroendevalda, finansiering Val av styrelse och lekmannarevisorer till Härjegårdar Fastighets AB, 2015 Val av styrelse och lekmannarevisorer till Härjedalens Turistanläggningar AB, 2015 Val av styrelse och lekmannarevisorer till Ytterhogdals Produkter AB 2015 Gruppledare i kommunfullmäktige, information

3 HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kommunfullmäktige Plats och tid Folkets Hus, Sveg, klockan Beslutande Enligt närvarolista Övriga deltagare Ulrika Persson, sekreterare Maria Kallberg, kanslichef Folke Bäck, ordförande kommunrevisorerna 3 Patrik Byström, kultur- och fritidschef, 1 Heléne Eeed, Håkan Modin och Ingrid Larsson, Polisen, 2 Utses att justera Tidpunkt Göran Påhlson och Victor Ericsson Medborgarhuset Sveg, onsdag 18 februari 2015, kl Underskrifter Sekreterare Ordförande Ulrika Persson.g Paragrafer 1-36 Justerare Gunilla Hedin, Göran Påhlson Victor Ericsson Organ BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Ansl uppsättning j20l ~02- [ & Ansl nedtagande,2.0 I S \ 2. Förvaringsplats Underskrift Camilla Mehlqvist \ [) \flmy

4 Kommunfullmäktige Kf 1 Utdelning av pris och stipendium Ordförande i nämnden för bildning, fritid och kultur, Helena Larsson, och kultur- och fritidschef Patrik Byström, delar ut följande utmärkelser för 2014: - GOSA och Hede hembygdsförening, kulturpris - Jämmerdalens spelmän, kulturstipendium - Victor Öhling Norberg, idrottsstipendium

5 Kommunfullmäktige Kf 2 Information om ny polisorganisation Heléne Eed och Håkan Modin Polisen Jämtland Härjedalen samt Ingrid Larsson, tf gruppchef i Härjedalen, informerar om den nya polisorganisationen och vad det innebär för Härjedalen. Information kommer också att ges till allmänheten vid ett senare tillfälle, i samarbete med kommunen. - Informationen förklaras delgiven. ve

6 Kommunfullmäktige Kf 3 Information från kommunens revisorer Folke Bäck, ordförande för kommunrevisorerna, informerar om aktuella revisionsrapporter. Informationen omfattar bland annat revisorernas utlåtande avseende revisionsrapporten "Rutiner för styrning av entreprenader". - Informationen förklaras delgiven.

7 Kommunfullmäktige Kf 4 Nytt medborgarförslag om att markupplåtelse prövas för regler med lokala trafikföreskrifter, leder Vemdalen Dnr Ks Nils-Olof Friberg, Vemdalen, med flera (17 underskrifter av markägare), föreslår att det skall finnas möjligheter till att upplåtelse prövas för regler med lokala trafikföreskrifter. - Ärendet överlämnas till kommunstyrelsen för beredning och beslut.

8 Kommunfullmäktige Kf 5 Nytt medborgarförslag om att bygga en hockeyrink på Risnäset, Funäsdalen Dnr Ks Margareta Halvarsson, Ljusnedal, (med flera, 94 namnunderskrifter) föreslår att kommunen bygger en hockeyrink, omklädningsrum samt garage för ismaskin på Risnäset i Funäsdalen. - Ärendet överlämnas till kommunstyrelsen för beredning.

9 HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kommunfullmäktige Kf 6 Nytt medborgarförslag om att lokala trafikregler ska gälla för snöskoter i Vemdalen Dnr Ks Nils-Olof Friberg, Vemdalen, föreslår att kommunen beslutar om att lokala trafikregler ska gälla för snöskotertrafik i Vemdalsområdet. - Ärendet överlämnas till kommunstyrelsen för beredning och beslut.

10 Kommunfullmäktige Kf 7 Nytt medborgarförslag om att bygga om läktaren i gymnastikhallen i Lillhärdal till ett gym Dnr Ks Bo Larsson, Lillhärdal, föreslår att läktaren i gymnastikhallen i Lillhärdal byggs om till ett gym. - Ärendet överlämnas till kommunstyrelsen för beredning.

11 Kommunfullmäktige Kf 8 Nytt medborgarförslag om att utnämna ambassadörer för Härjedalen Dnr Ks Peder Persson, Hede, föreslår att man i varje landskap utnämner en ambassadör som gör reklam och publicitet för Härjedalen. - Ärendet överlämnas till kommunstyrelsen för beredning.

12 Kommunfullmäktige Kf 9 Nytt medborgarförslag om att ungdomar som är skrivna i Härjedalen ska få gratis busskort Dnr Ks Oskar Ohlsson, Tännäs, föreslår att alla ungdomar, som är skrivna i Härjedalens kommun och som är mellan 6 år och tills de slutar gymnasiet, får gratis busskort. Busskortet ska gälla i hela länet samt för obegränsat antal resor. - Ärendet överlämnas till kommunstyrelsen för beredning.

13 Kommunfullmäktige Kf 10 Nytt medborgarförslag om att flytta ungdomsgården i Funäsdalen från skolan till Risnäset Dnr Ks Oskar Ohlsson, Tännäs, föreslåratt ungdomsgården i Funäsdalen flyttas till de tomma lokalerna på Risnäset. - Ärendet överlämnas till nämnden för bildning, fritid och kultur för beredning och beslut.

14 Kommunfullmäktige Kf 11 Medborgarförslag om bredbandsutbyggnad i Ytterhogdal Dnr Ks Lars-Erik Jansson, Ytterhogdal, föreslår att kommunen, tillsammans med bland annat Härjeåns Kraft, gräver ned fiber till samtliga fastigheter i Ytterhogdal. Kommunledningsförvaltningen föreslår att medborgarförslaget avslås eftersom det kommer att ges ytterligare möjligheter att ansöka om statligt stöd för bredbandsutbyggnad inom ramen för landsbygdsprogrammet. För att det ska kunna ske kommer det att krävas ett utbrett intresse för en fiberutbyggnad i den by som ansöker. Utredningen förordar att det framställs en namnlista för eventuellt intresse och utifrån detta ansöks om ett nytt bredbandsprojekt. FÖRSLAG Kommunstyrelsens förslag Kommunfullmäktige beslutar - Medborgarförslaget avslås. a - Medborgarförslaget avslås. RESERVATION Olle Larsson (HP) Per-Anders Tapper (HP) Pär-Åke Eriksson (HP)

15 Kommunfullmäktige Kf 12 Medborgarförslag om att avbryta planerat reglerområde för snöskotertrafik i Vemdalenområdet Dnr Ks Ewy Carlsson, Vemdalens snöskoterklubb, föreslår att planerat regleringsområde för snöskotertrafik i Vemdalen avbryts. Ärendets beredning Kommunstyrelsen beslutade, 137/2013, att medfinansiera Destination Vemdalens projekt "Kvalitetssäkring och hållbar utveckling av spår och leder i Vemdalenområdet" (dnr Ks) med kr 2013, kr 2014 och kr Bergs kommun, Regionförbundet och Destination Vemdalen deltar också i projektet. Maj-Lis Larsson (S) och Johan Fransson, mark- och exploateringsingenjör, representerar kommunen i projektets styrgrupp. Medborgarförslaget innehåller delar av det som projektet ska beakta i sitt arbete med en hållbar helhetslösning. Kommunledningsförvaltningen föreslår att medborgarförslag avslås med hänvisning till pågående projekt. FÖRSLAG Kommunstyrelsens förslag Kommunfullmäktige beslutar - Medborgarförslaget avslås. YRKANDE Olle Larsson (HP) och Gunnar Hedin (C) yrkar att ärendet återremitteras. SGÅNG Ordförande prövar yrkandet om återremiss och finner att det bifalles. - Ärendet återremitteras i avvaktan på utvärdering av projektets utredning.

16 Kommunfullmäktige Kf 13 Medborgarförslag om inga fler reglerområden för snöskotertrafik i Härjedalens kommun Dnr Ks Frans Pedersen, Svegsbygdens skoterklubb, föreslår att inga fler regleringsområden för snöskotertrafik bildas. Förslaget gäller Destination Vemdalens projekt om regleringsområde i Vemdalen. Ärendets beredning Kommunstyrelsen beslutade, 137/2013, att medfinansiera Destination Vemdalens projekt "Kvalitetssäkring och hållbar utveckling av spår och leder i Vemdalenområdet" (dnr Ks) med kr 2013, kr 2014 och kr Bergs kommun, Regionförbundet och Destination Vemdalen deltar också i projektet. Maj-Lis Larsson (S) och Johan Fransson, mark- och exploateringsingenjör, representerar kommunen i projektets styrgrupp. Medborgarförslaget innehåller delar av det som projektet ska beakta i sitt arbete med en hållbar helhetslösning. Kommunledningsförvaltningen föreslår att medborgarförslag avslås med hänvisning till pågående projekt. FÖRSLAG Kommunstyrelsens förslag Kommunfullmäktige beslutar - Medborgarförslaget avslås. YRKANDE Lars-Gunnar Nordlander (S) yrkar att ärendet återremitteras. SGÅNG Ordförande prövar yrkandet om återremiss och finner att det bifalles. - Ärendet återremitteras i avvaktan på utvärdering av projektets utredning.

17 Kommunfullmäktige Kf 14 Medborgarförslag om utredning att pengarna gör mer nytta hos den lokala skoterklubben än till regleringsområde i Vemdalen Dnr Ks Nils-Olof Friberg, Vemdalen, föreslår att kommunen utreder om pengarna man beviljat till regleringsområde i Vemdalen skulle göra mer nytta hos den lokala skoterklubben. Ärendets beredning Kommunstyrelsen beslutade, 137/2013, att medfinansiera Destination Vemdalens projekt "Kvalitetssäkring och hållbar utveckling av spår och leder i Vemdalenområdet" (dnr Ks) med kr 2013, kr 2014 och kr Bergs kommun, Regionförbundet och Destination Vemdalen deltar också i projektet. Maj-Lis Larsson (S) och Johan Fransson, mark- och exploateringsingenjör, representerar kommunen i projektets styrgrupp. Medborgarförslaget innehåller delar av det som projektet ska beakta i sitt arbete med en hållbar helhetslösning. Kommunledningsförvaltningen föreslår att medborgarförslag avslås med hänvisning till pågående projekt. FÖRSLAG Kommunstyrelsens förslag Kommunfullmäktige beslutar - Medborgarförslaget avslås. - Ärendet återremitteras i avvaktan på utvärdering av projektets utredning.

18 Kommunfullmäktige Kf 15 Medborgarförslag om att den lokala skoterklubben ska sköta hantering av skoterlederna Dnr Ks Carl Eric Friberg, Tännäs, föreslår att den lokala skoterklubben får sköta hanteringen av skoterlederna, på samma sätt som man gör i Strömsunds kommun. Ärendets beredning Kommunstyrelsen beslutade, 137/2013, att medfinansiera Destination Vemdalens projekt "Kvalitetssäkring och hållbar utveckling av spår och leder i Vemdalenområdet" (dnr Ks) med kr 2013, kr 2014 och kr Bergs kommun, Regionförbundet och Destination Vemdalen deltar också i projektet. Maj-Lis Larsson (S) och Johan Fransson, mark- och exploateringsingenjör, representerar kommunen i projektets styrgrupp. Medborgarförslaget innehåller delar av det som projektet ska beakta i sitt arbete med en hållbar helhetslösning. Kommunledningsförvaltningen föreslår att medborgarförslag avslås med hänvisning till pågående projekt. FÖRSLAG Kommunstyrelsens förslag Kommunfullmäktige beslutar - Medborgarförslaget avslås. - Ärendet återremitteras i avvaktan på utvärdering av projektets utredning.

19 Kommunfullmäktige Kf 16 Medborgarförslag om inget regleringsområde Vemdalen Dnr Ks Bo Hedin, Nordic Area ekonomisk förening, Lillhärdal, föreslår att kommunen beslutar att det inte finns något behov av Destination Vemdalens förslag till regleringsområde. Han anser att eftersom Nordic Area har ansvar för ca 300 mil led i Härjedalens Orsa, Älvdalen samt Ljusdals kommuner finns inget behov av fler betalleder i kommunen. Ärendets beredning Kommunstyrelsen beslutade, 137/2013, att medfinansiera Destination Vemdalens projekt "Kvalitetssäkring och hållbar utveckling av spår och leder i Vemdalenområdet" (dnr Ks) med kr 2013, kr 2014 och kr Bergs kommun, Regionförbundet och Destination Vemdalen deltar också i projektet. Maj-Lis Larsson (S) och Johan Fransson, mark- och exploateringsingenjör, representerar kommunen i projektets styrgrupp. Medborgarförslaget innehåller delar av det som projektet ska beakta i sitt arbete med en hållbar helhetslösning. Kommunledningsförvaltningen föreslår att medborgarförslag avslås med hänvisning till pågående projekt. FÖRSLAG Kommunstyrelsens förslag Kommunfullmäktige beslutar - Medborgarförslaget avslås. - Ärendet återremitteras i avvaktan på utvärdering av projektets utredning.

20 Kommunfullmäktige Kf 17 Medborgarförslag om inget regleringsområde på Vemdalsskalet för snöskotertrafik Dnr Ks Per-Ola Sandvold, Hede, föreslår att skotertrafiken inte regleras på Vemdalsskalet. Ärendets beredning Kommunstyrelsen beslutade, 137/2013, att medfinansiera Destination Vemdalens projekt "Kvalitetssäkring och hållbar utveckling av spår och leder i Vemdalenområdet" (dnr Ks) med kr 2013, kr 2014 och kr Bergs kommun, Regionförbundet och Destination Vemdalen deltar också i projektet. Maj-Lis Larsson (S) och Johan Fransson, mark- och exploateringsingenjör, representerar kommunen i projektets styrgrupp. Medborgarförslaget innehåller delar av det som projektet ska beakta i sitt arbete med en hållbar helhetslösning. Kommunledningsförvaltningen föreslår att medborgarförslag avslås med hänvisning till pågående projekt. FÖRSLAG Kommunstyrelsens förslag Kommunfullmäktige beslutar - Medborgarförslaget avslås. - Ärendet återremitteras i avvaktan på utvärdering av projektets utredning.

21 Kommunfullmäktige Kf 18 Medborgarförslag om att inte godkänna ett regleringsområde i Vemdalen Dnr Ks Sam Asp, Hede, föreslår att kommunen inte godkänner bildande av ett regleringsområde i Vemdalen. Han anser att med ett regleringsområde kommer skoterturismen och turismen att minska och som en följd av detta påverkas jobbmarknaden negativt. Ärendets beredning Kommunstyrelsen beslutade, 137/2013, att medfinansiera Destination Vemdalens projekt "Kvalitetssäkring och hållbar utveckling av spår och leder i Vemdalenområdet" (dnr Ks) med kr 2013, kr 2014 och kr Bergs kommun, Regionförbundet och Destination Vemdalen deltar också i projektet. Maj-Lis Larsson (S) och Johan Fransson, mark- och exploateringsingenjör, representerar kommunen i projektets styrgrupp. Medborgarförslaget innehåller delar av det som projektet ska beakta i sitt arbete med en hållbar helhetslösning. Kommunledningsförvaltningen föreslår att medborgarförslag avslås med hänvisning till pågående projekt. FÖRSLAG Kommunstyrelsens förslag Kommunfullmäktige beslutar - Medborgarförslaget avslås. - Ärendet återremitteras i avvaktan på utvärdering av projektets utredning.

22 Kommunfullmäktige Kf 19 Medborgarförslag att Vemdalens snöskoterklubb tar hand om snöskoterrestriktioner och leder i Vemdalen med omnejd Dnr Ks Nils-Olof Friberg, Vemdalen, föreslår att Vemdalens snöskoterklubb tar hand om snöskoterrestriktioner och leder i Vemdalen med omnejd eftersom klubben har mångårig vana och erfarenhet samt tillstånd för leder av markägarna. Ärendets beredning Kommunstyrelsen beslutade, 137/2013, att medfinansiera Destination Vemdalens projekt "Kvalitetssäkring och hållbar utveckling av spår och leder i Vemdalenområdet" (dnr Ks) med kr 2013, kr 2014 och kr Bergs kommun, Regionförbundet och Destination Vemdalen deltar också i projektet. Maj-Lis Larsson (S) och Johan Fransson, mark- och exploateringsingenjör, representerar kommunen i projektets styrgrupp. Medborgarförslaget innehåller delar av det som projektet ska beakta i sitt arbete med en hållbar helhetslösning. Kommunledningsförvaltningen föreslår att medborgarförslag avslås med hänvisning till pågående projekt. FÖRSLAG Kommunstyrelsens förslag Kommunfullmäktige beslutar - Medborgarförslaget avslås. - Ärendet återremitteras i avvaktan på utvärdering av projektets utredning.

23 Kommunfullmäktige Kf 20 Medborgarförslag om att upphäva beslut om medfinansiering av "Kvalitetssäkring och hållbar utveckling av spår och leder i vemdalsområdet" Dnr Ks Nils-Olof Friberg, Vemdalen, föreslår att beslutet upphävs om medfinansiering av Destination Vemdalens projekt "Kvalitetssäkring och hållbar utveckling av spår och leder i vemdalsområdet". Ärendets beredning Kommunstyrelsen beslutade, 137/2013, att medfinansiera Destination Vemdalens projekt "Kvalitetssäkring och hållbar utveckling av spår och leder i Vemdalenområdet" (dnr Ks) med kr 2013, kr 2014 och kr Frågan om skoterreglering/regleringsområde i Vemdalen med omnejd har en mångårig historik och varit föremål för ett stort antal möten med intressenter. Härjedalen kommun deltar i projektet som ett led i arbetet med att komma till en hållbar helhetslösning, tillsammans med Bergs kommun, Regionförbundet och Destination Vemdalen. Härjedalens kommun har inte för avsikt att avbryta deltagandet i projektet. FÖRSLAG Kommunstyrelsens förslag Kommunfullmäktige beslutar - Medborgarförslaget avslås. YRKANDE Olle Larsson (HP) yrkar att ärendet återremitteras eftersom det är knutet till övriga medborgarförslag om skoterleder i Vemdalsområdet. Lars-Gunnar Nordlander (S) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. SGÅNG 1 Ordförande prövar yrkandet om återremiss och finner att det avslås. Omröstning begärs.

24 Kommunfullmäktige Kf 20, forts Kommunfullmäktige godkänner följande beslutsgång: Ja-röst för avslag på återremiss. Nej-röst för bifall till återremiss. Ordföranden finner att kommunfullmäktige beslutar avslå yrkandet om återremiss med 32 ja-röster mot 3 nej-röster och 3 som avstår. SGÅNG 2 Ordförande prövar kommunstyrelsens förslag till beslut och finner att förslaget bifalles. - Medborgarförslaget avslås. RESERVATION Olle Larsson (HP) Per-Anders Tapper (HP) Pär-Äke Eriksson (HP)

25 Kommunfullmäktige Kf 21 Medborgarförslag om skoterlederna i Vemdalen ska skötas av den lokala skoterklubben Dnr Ks Ett medborgarförslag har lämnats in om att skoterlederna ska skötas av den lokala skoterklubben och att hela Vemdalen ska vara reglerad. Förslagsställaren anser att markägare och personer som är skrivna och boende i Vemdalen ska få åka utanför leden. Skoteruthyrare och personer som inte är markägare/skrivna/boende i Vemdalen ska åka på leden för att skydda så mycket mark som möjligt. Ärendets beredning Kommunstyrelsen beslutade, 137/2013, att medfinansiera Destination Vemdalens projekt "Kvalitetssäkring och hållbar utveckling av spår och leder i Vemdalenområdet" (dnr Ks) med kr 2013, kr 2014 och kr Bergs kommun, Regionförbundet och Destination Vemdalen deltar också i projektet. Maj-Lis Larsson (S) och Johan Fransson, mark- och exploateringsingenjör, representerar kommunen i projektets styrgrupp. Medborgarförslaget innehåller delar av det som projektet ska beakta i sitt arbete med en hållbar helhetslösning. Kommunledningsförvaltningen föreslår att medborgarförslag avslås med hänvisning till pågående projekt. - Ärendet återremitteras i avvaktan på utvärdering av projektets utredning.

26 Kommunfullmäktige Kf 22 Ny motion om att genomföra en betesinventering Dnr Ks Härjedalspartiet, genom Olle Larsson med flera, föreslår i motion att ta reda på var utmarksbetet i kommunen finns samt vad det är värt. - Ärendet överlämnas till kommunstyrelsen för beredning.

27 Kommunfullmäktige Kf 23 Motion om att inrätta grund- och gymnasiesärskola i kommunen Dnr Ks, Nbfk Moderaterna, genom Pontus Nissblad med flera, föreslår i en motion att kommunen inrättar en grund- och gymnasiesärskola. Ärendets beredning Nämnden för barn, utbildning och fritid beslutade , 12, att starta gymnasiesärskola med start hösten 2005 inom det individuella programmet. Inga extra resurser tillfördes utan medel omreglerades från det centrala kontot för elevstöd. Läsåret 2014/15 finns fem elever mottagna i grundsärskolan. Dessa elever är integrerade i kommunens grundskolor. Den integrerade särskolan följer samma läroplan som övriga skolan men arbetar efter en egen kursplan. Idag krävs utökade personella och andra ekonomiska resurser för att uppfylla kraven för en gymnasiesärskola samt att skolan i konkurrens med andra gymnasiesärskolor måste attrahera ett visst antal elever från andra kommuner för att en investering med utökade resurser ska vara bärkraftig. Ett antal elever från vår kommun har valt att gå gymnasiesärskola i andra kommuner (Östersund och Bollnäs) där eleverna får en kvalitativ utbildning med specialutformade och individuella program. Vid gymnasiesärskolan i Östersund, Palmcrantzskolan, går två elever och vid Höghammarskolan i Bollnäs går tre elever från vår kommun. Nämnden för bildning, fritid och kultur föreslår att motionen avslås med motivering att en gymnasiesärskola redan finns. FÖRSLAG Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige - Motionen avslås. - Motionen avslås.

28 Kommunfullmäktige Kf 24 Utbetalning av partistöd 2015 Dnr Ks Nya regler för kommunalt partistöd i kommunallagen trädde i kraft 1 februari Bestämmelser om partistöd finns i 2 kap Kommunallagen (SFS 1991:900). Kommunfullmäktige beslutade 2014/ 136, att anta nya bestämmelser att gälla från och med Kommunfullmäktige skall årligen besluta om utbetalande av partistödet. Förslag till utbetalning föreligger. Ärendet har inte beretts av kommunstyrelsen. Enligt KL 5 kap 32 får ett brådskande ärende avgöras trots att ärendet inte har beretts, om samtliga närvarande ledamöter är ense om beslutet. SGÅNG Ordförande prövar genom acklamation förslaget om utbetalning av partistöd 2015 och finner att kommunfullmäktige enhälligt beslutar bifalla förslaget. - Partistöd 2015 utbetalas enligt förslag.

29 Kommunfullmäktige Kf 25 Försäljning av del av Lofsdalen 32:2 Dnr Ks Härjedalens kommun fick i juni 2014 en förfrågan om markköp av del av Lofsdalen 32:2 från ägarna av Lofsdalen 30:1. I planhandlingar och genomförandebeskrivning för detaljplanen från 2005, finns det stöd för att dessa markområden borde reglerats tidigare till Lofsdalen 30:1. Mark såldes 2005 till exploatören för nuvarande fiskecamp, för markpriset 10 kronor/m 2. Vid omräkning med konsumentprisindex från januari 2006 till oktober 2014, blir markpriset 11 kronor/ m 2. FÖRSLAG Kommunstyrelsens förslag Kommunfullmäktige beslutar - Försäljningen av del av Lofsdalen 32:2 till ägare av Lofsdalen 30:1 godkänns enligt överenskommelse och ansökan om fastighetsreglering. - Enligt kommunstyrelsens förslag.

30 HARJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kommunfullmäktige Kf 26 Antagande av riktlinjer för exploateringsavtal Dnr MN 2014/6 1 I juni 2014 beslutade riksdagen om ändringar i Plan- och bygglagen (PBL) Enligt den nya lagstiftningen ska det finnas riktlinjer för exploateringsavtal fr.o.m. 1 januari Ärendets utredning Om kommunen avser ingå exploateringsavtal ska kommunen enligt PBL anta riktlinjer som anger utgångspunkter och mål för sådana avtal. Riktlinjerna ska ange grundläggande principer för fördelning av kostnader och intäkter för genomförandet av detaljplaner samt redovisa andra förhållanden som är av betydelse för bedömningen av konsekvenserna av att ingå i exploateringsavtal. Miljö- och byggnämndens förslag till riktlinjer föreligger. Miljö- och byggnämnden föreslår, , 141, att riktlinjer för exploateringsavtal antas. FÖRSLAG Kommunstyrelsens förslag Kommunfullmäktige beslutar - Riktlinjer för exploateringsavtal antas - Enligt kommunstyrelsens förslag.

31 HARJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kommunfullmäktige Kf 27 Policy för medelsförvaltning i Härjedalens kommun, revidering Dnr Ks Kommunfullmäktige fastställde under 2010 en ny policy för medelsförvaltning i Härjedalens kommun. I policyn ingåräven en förvaltningsinstruktion. Som övergripande mål gäller att kommunen ska förvalta sina medel på ett sådant sätt att krav på god avkastning och betryggande säkerhet kan tillgodoses. Policyn gäller för kommunen och för helägda aktiebolag och stiftelser som kommunen ensam bildat, samt för helägda dotterbolag till dessa. Representanter från Swedbank, som har i uppdrag att utföra banktjänster åt Härjedalens kommun, informerade om kapitalförvaltning och kommunens policy för medelsförvaltning på kommunstyrelsens sammanträde Avkastningskrav, placeringsrestriktioner, ränte- och avkastningshistorik, krav/överväganden, kreditbetyg (rating), strategisk fördelning, pensionsåtagande med mera behandlades vid informationen. Kommunstyrelsen beslutade 2014/ 1, att ge ekonomichefen i uppdrag att utarbeta ett förslag till revidering av kommunens policy för medelsförvaltning. Förslag till revidering föreligger. FÖRSLAG Kommunstyrelsens förslag Kommunfullmäktige beslutar - Reviderad policy för medelsförvaltning i Härjedalens kommun antas, med ändringen att oppositionsrådet, tillsammans med kommunalråd, ekonomichef och kommunchef, ska sitta med i gruppen som beslutar om placeringar. - Enligt kommunstyrelsens förslag.

32 Kommunfullmäktige Kf 28 Revidering av regler för anslag till studieförbunden Dnr Nbf k Nämndens för bildning, fritid och kultur förslag till nya reviderade regler för anslag till studieförbunden föreligger. Nämnden för bildning, fritid och kultur godkände förslaget, 129, 2014, och föreslår att kommunfullmäktige beslutar anta nya reviderade regler för Härjedalens kommun gällande anslag till studieförbunden. FÖRSLAG Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige - Reviderade regler för anslag till studieförbunden antas. - Enligt kommunstyrelsens förslag.

33 Kommunfullmäktige Kf 29 Ersättning till förtroendevalda, revidering Dnr Ks Förslag till revidering av "Bestämmelser om ersättning till kommunalt förtroendevalda". Revideringen gäller uppräkning av arvoden till 2015 års nivå, förtydligande av timersättning för obekväm tid till ordförande och vice ordförande i socialnämnden samt ändring av överförmyndarnämndens ordförande till överförmyndare och dennes arvodering. FÖRSLAG Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige - Reglementet för ersättning till förtroendevalda revideras enligt förslag. - Enligt kommunstyrelsens förslag.

34 Kommunfullmäktige Kf 30 Ersättning till oppositionen, revidering Dnr Ks Bestämmelser om oppositionspartiernas utnyttjande av ekonomiska resurser för oppositionsverksamheten behöver fastställas. Oppositionspartierna disponerar årligen ekonomiska resurser för oppositionsverksamheten enligt särskilda regler, bilaga KF7 i "Ersättning till förtroendevalda". Oppositionen disponerar enligt Bestämmelser om ersättning till kommunalt förtroendevalda ( 3 mom 2) 50 % av helt årsarvode för oppositionsrollen, vilket för 2015 innebär totalt kronor. Från och med 2014 betalas respektive oppositionspartis ekonomiska resurser för oppositionsverksamhet ut i sin helhet till respektive oppositionsparti vid årets början. Partierna hanterar därefter på egen hand utnyttjandet av resurserna. Det finns inga givna riksövergripande former för detta. Utgångspunkten är att utveckla och gynna demokratin, baserat på valresultatet och mandatfördelning. Rollen som oppositionsråd är baserat på en överenskommelse mellan partier i opposition. Kommunledningsförvaltningens förslag till revidering föreligger. FÖRSLAG Kommunstyrelsens förslag Kommunfullmäktige beslutar - Reglementet för bidrag till oppositionsverksamheten revideras enligt kommunledningsförvaltningens förslag. YRKANDEN Gunilla Hedin (S), biträdd av Gunilla Zetterström Bäcke (S) och Stig Holm (C), yrkar att ärendet återremitteras för framtagande och uträkning av olika alternativ.

35 Kommunfullmäktige Kf 30, forts SGÅNG Ordföranden prövar yrkandet om återremiss och finner att kommunfullmäktige beslutar återremittera ärendet. - Ärendet återremitteras för framtagande och uträkning av olika alternativ.

36 Kommunfullmäktige Kf 31 Omställningsstöd och pension till förtroendevalda Dnr Ks Sveriges kommuner och landsting (SKL) har tagit fram förslag till nya bestämmelser om omställningsstöd och pension för förtroendevalda. Bestämmelserna är tänkta att kunna användas i kommuner, landsting och regioner från och med valen Utgångspunkten för de nya bestämmelserna är att flytta fokus från passiva insatser som visstidspension och avgångsersättning till aktiva omställningsinsatser för att underlätta för förtroendevalda att kunna gå vidare i sin yrkeskarriär eller hitta annan försörjning efter avslutat förtroendeuppdrag. Förutom regler kring omställningsinsatser och omställningsersättning så omfattar bestämmelserna även regler kring ålderspension. Pensionsbestämmelserna omfattar alla förtroendevalda oavsett omfattning och innebär bland annat att det är helt avgiftsbestämt och bygger på livsinkomstprincipen. Den pensionsgrundande inkomsten utgörs av de kontanta ersättningar (arvoden med mera) som utbetalas till förtroendevalda. Kommunstyrelsen beslutade 218, att återemittera förslaget för komplettering av tillämpningsanvisningar Utredning och kommunstyrelsens förslag till beslut föreligger. 1. Bestämmelser om omställningsstöd och pension för förtroendevalda(opf-kl) antas med giltighet fr o m Kommunstyrelsen utses till pensionsmyndighet för såväl anställda som förtroendevalda fr o m Lokala beslut om tillämpning antas och inarbetas i kommunens kommande pensionspolicy enligt kommunledningsförvaltningens förslag. 4. Pensionsmyndigheten i Härjedalens kommun får i uppdrag att vid behov tolka bestämmelserna och utarbeta anvisningar i enlighet med OPF-KL och kommunens lokala beslut om tillämpning.

144 Val av kommunfullmäktiges presidium

144 Val av kommunfullmäktiges presidium HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kommunfullmäktige 2014-11-05 1 ÄRENDEFÖRTECKNING Paragraf nr Ärenderubrik 143 Val av valberedning 2014-10-15-2018-10-14 144 Val av kommunfullmäktiges presidium

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunfullmäktige 2008-02-06 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunfullmäktige 2008-02-06 1 Kommunfullmäktige 2008-02-06 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Allmänhetens frågestund 2 Information om regionfrågan 3 Motion om att på kommunens hemsida offentliggöra cv för

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 230 Projekt Inlandsbanan,Destination Vemdalen, medfinansiering

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 230 Projekt Inlandsbanan,Destination Vemdalen, medfinansiering Kommunstyrelsen 2012-11-28 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 228 Projekt Samordnade servicelösningar, information 229 Hemsändningsbidrag 230 Projekt Inlandsbanan,Destination

Läs mer

105 Förskolan Funäsdalen, finansiering och igångsättningstillstånd

105 Förskolan Funäsdalen, finansiering och igångsättningstillstånd 2015-04-13 1 ÄRENDEFÖRTECKNING Paragraf nr Ärenderubrik 105 Förskolan Funäsdalen, finansiering och igångsättningstillstånd 106 Erbjudande ungdomskort Länstrafiken i Jämtlands Län 2015-04-13 2 Plats och

Läs mer

Slutlig rösträkning och mandatfördelning

Slutlig rösträkning och mandatfördelning 1/1 PROTOKOLL 2014-09-17 09-22 Slutlig rösträkning och mandatfördelning Val till kommunfullmäktige 2014-09-14 Kommun: HÄRJEDALEN Plats:, Linet konferenslokal Dnr: 201-6503-14 Rösträkningen och fördelningen

Läs mer

Kommunfullmäktige. Folkets Hus, Sveg. TID Måndag 21 november 2016, kl Sammanträdet kommer att webbsändas direkt,

Kommunfullmäktige. Folkets Hus, Sveg. TID Måndag 21 november 2016, kl Sammanträdet kommer att webbsändas direkt, 1 ORGAN PLATS Kommunfullmäktige Folkets Hus, Sveg Lunch serveras på Hotell Mysoxen kl 11.30 för ledamöter och mottagare av minnesgåvor och pris TID Måndag 21 november 2016, kl 13.00 ÄRENDE BESLUT Sammanträdet

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kommunstyrelsen 2012-08-29 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 132 Motion om allmänpolitisk debatt 133 Motion om krav på upphandling av livsmedel 134 Skaftåsens vindkraftsanläggning

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunfullmäktige 2014-02-26 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunfullmäktige 2014-02-26 1 Kommunfullmäktige 2014-02-26 1 FÖRTECKNING Paragraf Ärenderubrik nr 1 Utdelning av pris och stipendium 2 Information från näringslivsavdelningen 3 Nytt medborgarförslag om utredning att pengarna gör mer

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunfullmäktige

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2018-06-18 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 85 Allmänhetens frågestund 86 Medborgarförslag om att Härjedalens kommun beviljar rabatt för färdtjänst inom länet

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunfullmäktige Patientnämnden, Jämtlands läns landsting, information

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunfullmäktige Patientnämnden, Jämtlands läns landsting, information Kommunfullmäktige 2013-02-27 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Allmänhetens frågestund 2 Patientnämnden, Jämtlands läns landsting, information 3 Härjegårdars Fastighets AB,

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kommunstyrelsen 2011-11-23 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 197 Varumärkesprojekt Härliga Härjedalen 198 Stadgar för Stiftelsen Tännäs Fritidsanläggningar 199 Sammanträdesdagar

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott 2010-09-15 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott 2010-09-15 1 Kommunstyrelsens kommunledningsutskott 2010-09-15 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 137 Mottagandeservice/turistbyråverksamhet i Hede och Vemdalen 2011 138 Skötsel av hållplatser

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 185 Motion om köp av Fortums aktier i Härjeåns AB, återtagande

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 185 Motion om köp av Fortums aktier i Härjeåns AB, återtagande Kommunstyrelsen 2013-09-17 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 182 Köp av Sveg 2:3, 2:12 samt Färjestaden 1:14 183 Projekt Påfart Härjedalen, delegationer 184 Delårsrapport januari

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsen

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2018-11-26 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 246 Reglemente för revisionen 247 Prästgården Vemdalen 248 Motion om ledsagning och avlösning 249 Socialnämndens

Läs mer

Härjedalens Socialdemokratiska Arbetarekommun

Härjedalens Socialdemokratiska Arbetarekommun Härjedalen Protokoll fört vid årsmöte med Sida1 av (5) Härjedalens Socialdemokratiska Arbetarekommun Den 28 mars 2015 på Svegs Folkets Hus. Närvarande var följande medlemmar: Abbas Khanahmadi Sören Backlund

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunfullmäktige

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2011-02-09 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Frågan om bildande av regionkommuner och Regionförbundet Jämtlands län, information 2 Allmänhetens frågestund

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kommunfullmäktige 2011-11-23 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 122 Utdelning av minnesgåvor till anställda 123 Ensamkommande flyktingbarn, information 124 Kommunens organisation:

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsen 2008-10-01 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsen 2008-10-01 1 Kommunstyrelsen 2008-10-01 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 140 Ny kommunledningsorganisation 141 Projektering och ansökan om vattendom för nytt vattenverk i Funäsdalen 142

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-03-31 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-03-31 1 Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-03-31 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-03-31 2 Plats och tid Medborgarhuset, Sveg,

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kommunstyrelsen 2011-02-09 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 34 Ishall i Sveg 35 Svegs Folkets Hus. Uppsägning av avtal. Kommunstyrelsen 2011-02-09 2 Plats och tid Folkets Hus,

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kommunstyrelsens kommunledningsutskott 2015-04-14 1 ÄRENDEFÖRTECKNING Paragraf nr Ärenderubrik 36 Projekt "Härjedalskontraktet", ansökan om medfinansiering

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunfullmäktige

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2018-02-19 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Nya kommunallagen, information 2 Information från revisorerna 3 Revisionsrapport Granskning av kostorganisationen

Läs mer

8 Interimistiskt förbud enligt 7 kap. 24 miljöbalken mot vissa åtgärder inom blivande vattenskyddsområde Stora Vänsjön på fastigheten Ängersjö 10:17

8 Interimistiskt förbud enligt 7 kap. 24 miljöbalken mot vissa åtgärder inom blivande vattenskyddsområde Stora Vänsjön på fastigheten Ängersjö 10:17 HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kommunstyrelsen 2015-01-14 1 FÖRTECKNING Paragraf nr Ärenderubrik 2 Information, saneringsrapport, förskolan Funäsdalen 3 Preliminär tidplan förskolan Funäsdalen

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 152 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 152 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län Kommunfullmäktige 2011-12-14 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 152 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län 153 Utökning av Regionförbundet

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott Härjedalen Sveg Airport, ändring i projekt

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott Härjedalen Sveg Airport, ändring i projekt Kommunstyrelsens kommunledningsutskott 2012-09-19 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 121 Budget 2013 122 Härjedalen Sveg Airport, ändring i projekt 123 Infrastrukturprojekt, Funäsdalen

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott Kommunstyrelsens kommunledningsutskott 2010-11-03 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 171 Upphandling av mottagandeservice i Ytterhogdal 172 Årets företagare 2010 173 Inflyttarservice

Läs mer

153 Nytt medborgarförslag om inköp av tomten där aktivitetshuset i Funäsdalen låg

153 Nytt medborgarförslag om inköp av tomten där aktivitetshuset i Funäsdalen låg HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kommunfullmäktige 2014-11-26 1 FÖRTECKNING Paragraf nr Ärenderubrik 148 Utdelning av minnesgåvor till anställda och förtroendevalda 149 Årets bygd 2014 150

Läs mer

Protokoll fört vid Arbetarekommunens årsmöte i Härjedalen

Protokoll fört vid Arbetarekommunens årsmöte i Härjedalen Härjedalen Protokoll fört vid Arbetarekommunens årsmöte i Härjedalen 2014-03-15 Plats: Folkets Hus i Sveg Tid: kl. 12.00-17.00 Bilaga: Närvarolista 1. Inledning. Abbas Khanahmadi, ordförande i arbetarekommunen,

Läs mer

PROTOKOLL. Per-Gunnar Larsson (S) Marie Mill (SRD) Markus Evensson (S) Yvonne Oscarsson (V) Annelie Wallberg (S) Kenneth Forssell (V)

PROTOKOLL. Per-Gunnar Larsson (S) Marie Mill (SRD) Markus Evensson (S) Yvonne Oscarsson (V) Annelie Wallberg (S) Kenneth Forssell (V) Plats och tid Ljusdalssalen, Förvaltningshuset, Ljusdal kl 18:00-19:20 Beslutande: Marit Holmstrand (S) Olle Fack (C) Stina Michelson (S) Helena Brink (C) Jenny Breslin (S) Ingrid Olsson (C) Per-Gunnar

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2008-02-05 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2008-02-05 1 Socialnämnden 2008-02-05 1 Plats och tid Svegs Hälsocentral, kl 09.00-14.10 Beslutande Gunilla Hedin (s), ordf Maj-Lis Larsson (s) Solveig Haugen (s) Hans Erik Bergström (v) Stig Holm (c) kl 09.00-14.00

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kommunfullmäktige 2011-04-13 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 24 Renhållning, information 25 Allmänhetens frågestund 26 Nytt medborgarförslag om ett GMO-fritt Jämtland och Härjedalen

Läs mer

KALLELSE. Datum Camp Sveg (f d Folkets Hus), Sveg :00

KALLELSE. Datum Camp Sveg (f d Folkets Hus), Sveg :00 Kommunfullmäktige Johan Höglund KALLELSE Datum 2018-02-09 Sida 1(5) Kommunfullmäktige Camp Sveg (f d Folkets Hus), Sveg 2018-02-19 13:00 Ärenden INLEDNING 1 Upprop 2 Val av justerare Förslag till tid för

Läs mer

Kommunfullmäktige. Observera att restaurangen på Folkets Hus är stängd. Lunch ordnas på egen hand. Folkets Hus, Sveg

Kommunfullmäktige. Observera att restaurangen på Folkets Hus är stängd. Lunch ordnas på egen hand. Folkets Hus, Sveg 1 ORGAN PLATS Kommunfullmäktige Folkets Hus, Sveg Observera att restaurangen på Folkets Hus är stängd. Lunch ordnas på egen hand. TID Måndag 3 oktober 2016, kl 13.00 ÄRENDE BESLUT Sammanträdet kommer att

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kommunfullmäktige 2013-04-10 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 36 Utdelning av pris och stipendium 37 Information från Sveriges Ungdomsråd 38 Information från revisorerna 39

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsen

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2018-02-19 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 46 Direktiv till ombud, Inlandsbanan AB 47 Rättelse av kommunstyrelsens beslut 8/2018 48 Ansökan om ändring i detaljplan

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kommunfullmäktige 2009-09-23 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 100 Information om företagsfrågor 101 Ekonomisk debatt 102 Allmänhetens frågestund 103 Nytt medborgarförslag om

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kommunfullmäktige 2009-04-08 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 30 Studiebesök vid Härjedalens gymnasieskola 31 Allmänhetens frågestund 32 Prisutdelning Kommunduellen 2009 33

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2012-03-20 1. 32 Verksamhetsberättelser 2011 socialnämndens verksamheter

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2012-03-20 1. 32 Verksamhetsberättelser 2011 socialnämndens verksamheter Socialnämnden 2012-03-20 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 30 Ekonomisk rapport socialnämndens verksamheter 31 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 32 Verksamhetsberättelser

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Socialnämnden 2011-02-15 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 18 Ekonomisk uppföljning socialnämndens verksamheter 19 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 20 Reglemente

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunfullmäktige

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2018-04-23 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 51 Allmänpolitisk debatt 52 Allmänhetens frågestund 53 Vattenförsörjning i Tänndalen och renhållning i Lofsdalen

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-12-18 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-12-18 1 Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-12-18 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 81 Ekonomisk långsiktig plan (KELP) 82 Motion vårdnadsbidrag 83 Medborgarförslag tennisbanan

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2014-01-29 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2014-01-29 1 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2014-01-29 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete, Södra och Norra skolan 2 Organisation grundskolan

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2015-01-15 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2015-01-15 1 Socialnämnden 2015-01-15 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Val av ledamöter och ersättare till socialnämndens arbetsutskott 2015-2018 2 Val av ledamöter och ersättare till

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 203 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 203 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län Kommunstyrelsen 2011-12-14 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 202 Vision 2020 203 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län 204 Utökning

Läs mer

TID Onsdag 13 september 2017, kl (gruppmöten från 09.00)

TID Onsdag 13 september 2017, kl (gruppmöten från 09.00) 1 ORGAN PLATS Kommunstyrelsen Medborgarhuset P1, Sveg TID Onsdag 13 september 2017, kl. 10.00 (gruppmöten från 09.00) ÄRENDE 1 Val av justerare och fastställande av dagordningen Information 2 Samverkan

Läs mer

BLAD SAMMANTRÄDESPROTOKOLL HÄRJEDALENS KOMMUN. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott ÄRENDEFÖRTECKNING. 66 Aktuella näringslivsärenden

BLAD SAMMANTRÄDESPROTOKOLL HÄRJEDALENS KOMMUN. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott ÄRENDEFÖRTECKNING. 66 Aktuella näringslivsärenden HÄRJEDALENS KOMMUN Kommunstyrelsens kommunledningsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-06-04 BLAD 1 FÖRTECKNING Paragraf nr Ärenderubrik 66 Aktuella näringslivsärenden 67 Dagtåg Härjedalen/Berg-Stockholm,

Läs mer

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD)

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD) 1(16) Plats och tid Riddarsalen i Ödeshög, kl 19:00 20:50 Beslutande Ledamöter Se särskild närvarolista. Ersättare Se särskild närvarolista. Övriga närvarande Se särskild närvarolista. Justerare Justeringens

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

Kommunfullmäktige. Församlingshemmet, Hede. TID Måndag 13 juni 2016, kl 13.00

Kommunfullmäktige. Församlingshemmet, Hede. TID Måndag 13 juni 2016, kl 13.00 1 ORGAN PLATS Kommunfullmäktige Församlingshemmet, Hede TID Måndag 13 juni 2016, kl 13.00 Avresa med buss fr Medborgarhuset, Sveg kl 08.00 via Vemdalen. ÄRENDE Förslag till budget för 2017 finns på kommunkansliet,

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Samhällsbyggnadsnämnden 2011-06-16 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 46 Medborgarförslag om namnändring på väg i Lillhärdal 47 Rutiner för namnsättning av vägar 48 Översiktsplan

Läs mer

39 Nytt medborgarförslag om att ta bort alla cykelledsskyltar runt Vemdalen. 40 Nytt medborgarförslag om tomt (f d Aktivitetshuset) i Funäsdalen

39 Nytt medborgarförslag om att ta bort alla cykelledsskyltar runt Vemdalen. 40 Nytt medborgarförslag om tomt (f d Aktivitetshuset) i Funäsdalen HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kommunfullmäktige 2014-04-09 1 FÖRTECKNING Paragraf Ärenderubrik nr 38 Information från kommunens revisorer 39 Nytt medborgarförslag om att ta bort alla cykelledsskyltar

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 1 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Val av ledamöter och ersättare till nämnden för bildning, fritid och kulturs arbetsutskott 2 Val av

Läs mer

2 Lokal överenskommelse, unga till arbete Eva Larsson, avdelningschef Arbete och AktiviteSt cirka klockan 10.00

2 Lokal överenskommelse, unga till arbete Eva Larsson, avdelningschef Arbete och AktiviteSt cirka klockan 10.00 1 ORGAN PLATS Kommunstyrelsen P 1, Medborgarhuset, Sveg Gruppmöte fr. kl. 9.00 TID Onsdag 31 maj 2017, kl 10.00 ÄRENDE 1 Val av justerare och fastställande av dagordningen Information 2 Lokal överenskommelse,

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-05-25

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-05-25 KOMMUNSTYRELSEN Tid Kl. 10:00 11:50 Ajournering 11.40 11.45 för överläggningar Plats Ledamöter Skeppet, Kommunhuset Se bilaga Övriga Kicki Nordberg kommunchef Anette Oscarsson sektorschef sektor stödfunktioner

Läs mer

67 Skrivelse angaende befintliga broar over Harjean mot Sunnana i Lillhardal. 69 Ansokan om gatubelysning vid Vemdalsvagen/Kolvagen i Vemhan

67 Skrivelse angaende befintliga broar over Harjean mot Sunnana i Lillhardal. 69 Ansokan om gatubelysning vid Vemdalsvagen/Kolvagen i Vemhan HARJEDALENS KOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL BLAD Samhallsbyggnadsnamnden 2014-08-28 1 FORTECKNING Paragraf nr Arenderubrik 62 Ekonomiinformation 63 Information forvaltningschef 64 Nya renhallningsforeskrifter

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 105 Presentation av samhällsbyggnadsnämndens olika verksamhetsområden

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 105 Presentation av samhällsbyggnadsnämndens olika verksamhetsområden Samhällsbyggnadsnämnden 2013-12-05 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 105 Presentation av samhällsbyggnadsnämndens olika verksamhetsområden 106 Kameraövervakning Svegs flygplats

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-05-27 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-05-27 1 Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-05-27 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 22 Ekonomisk redovisning 1:a kvartalet 2008 23 Kvalitetsredovisning 2007 24 Handlingsplan

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Socialnämnden 2012-02-21 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 18 Studiebesök vid socialnämndens verksamheter i Hede 19 Ekonomisk rapport socialnämndens verksamheter 20 Socialnämndens

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Socialnämnden 2011-06-21 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 59 Ekonomisk rapport socialnämndens verksamheter 60 Budget 2012 socialnämndens verksamheter 61 Socialnämndens verksamheter,

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott Kommunstyrelsens kommunledningsutskott 2018-03-14 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 40 Allmän ekonomisk information 41 Aktuella näringslivsärenden, information 42 Politisk organisation,

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

HARJEDALENS KOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL Samhallsbyggnadsnamnden ARENDEFORTECKNING. Paragraf Arenderubrik nr. 74 Ekonomiinformation

HARJEDALENS KOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL Samhallsbyggnadsnamnden ARENDEFORTECKNING. Paragraf Arenderubrik nr. 74 Ekonomiinformation HARJEDALENS KOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL BLAD Samhallsbyggnadsnamnden 2014-09-29 1 FORTECKNING Paragraf Arenderubrik nr 74 Ekonomiinformation 75 Information forvaltningschef 76 Budget 2015 77 Nya renh&llningsforeskrifter

Läs mer

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2006-04-19 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdag den 19 april, 2006 klockan 19.00 19.45 Beslutande Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott 2009-06-10 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott 2009-06-10 1 Kommunstyrelsens kommunledningsutskott 2009-06-10 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 106 Förstudie av turism i östra Härjedalen 107 Program för utredning om skoterled (transitled)

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott Kommunstyrelsens kommunledningsutskott 2014-12-10 1 FÖRTECKNING Paragraf nr Ärenderubrik 132 Aktuella näringslivsärenden 133 Näringslivsstöd - redovisning tredje kvartalet 2014 134 Projekt Fjällvägen,

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsen

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2018-11-14 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 236 Ändringar i föredragningslistan 237 Rapporten Översyn av Härjedalens kommuns löneavdelning, information 238 Motion

Läs mer

Mats Öhman, kommunchef Lennart Aronsson, sekreterare. Thomas Backelin. Lars-Erik Carlsson. Anslag/bevis. Kommunfullmäktige. Kommunhusets kansli

Mats Öhman, kommunchef Lennart Aronsson, sekreterare. Thomas Backelin. Lars-Erik Carlsson. Anslag/bevis. Kommunfullmäktige. Kommunhusets kansli 1(10) Plats och tid Sammanträdesrum Valsaren, Kulturhuset, Storfors, torsdagen den 10 november 2016, kl. 18.00-18.20. Beslutande Lars Johrin (M) tjänstgörande Peter Farrington (M) Håkan Larsson (C) Ingrid

Läs mer

Protokoll fört vid Arbetarekommunens representantskap i Härjedalen

Protokoll fört vid Arbetarekommunens representantskap i Härjedalen Härjedalen Protokoll fört vid Arbetarekommunens representantskap i Härjedalen 2013-09-23 Plats: Folkets Hus i Sveg Tid: 18.30 34. Inledning. Ordförande hälsar alla välkomna och hoppas att alla är laddade

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunfullmäktige 2018-12-12 227 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 19.00-20.20. Beslutande Samtliga kommunfullmäktigeledamöter med undantag av: Samuel Wigenstam, Kristina Taimi, Marcus

Läs mer

Föredragande och övrigt

Föredragande och övrigt 1 ORGAN PLATS Kommunledningsutskottet Medborgarhuset, Sveg OBS! Styrgruppsmöte för projektet Lokal attraktionskraft, kl 9.00 (klu:s ledamöter) TID Onsdag 11 maj 2016 kl 10.00 ÄRENDE Föredragande och övrigt

Läs mer

Kommunchef Håkan Bergsten Kommunfullmäktiges ordförande Stefan Zunko (S) Emma Dahlin Aktivitetshuset skjortan den 27 september 2018

Kommunchef Håkan Bergsten Kommunfullmäktiges ordförande Stefan Zunko (S) Emma Dahlin Aktivitetshuset skjortan den 27 september 2018 Plats och tid Aktivitetshuset skjortan Kl 16:30-17:50 Beslutande Anders Berglöv (S), ordförande Emma Dahlin (M), 1:e vice ordförande Karina Bundgaard Krogh (C), 2:e vice ordförande Terese Larsson (S) Torbjörn

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-05-28 1 (26) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2007-05-28 kl. 19.00-20.40. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Siv Ahlstrand (s) Per Eriksson

Läs mer

2004-10-20. Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag 2004-10-20, kl. 19.00-20.30. Marianne Martinsson, kommunsekreterare

2004-10-20. Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag 2004-10-20, kl. 19.00-20.30. Marianne Martinsson, kommunsekreterare SAMMATRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag, kl. 19.00-20.30 Beslutande Övriga deltagare 29 ordinarie ledamöter och 6 tjänstgörande ersättare, totalt 35 beslutande Se bifogade närvaro-

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2002-12-27 1 Plats och tid Matsalen, Gamla T4-området, kl 09.00-09.10 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) 1:e v ordf

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kommunfullmäktige 2009-02-11 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Ekonomisk flerårsplanering 2009-2012, information 2 Allmänhetens frågestund 3 Medborgarförslag om att utarbeta

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) 1(12) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 11.15 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Eric Berntsson

Läs mer

Se bifogat närvaroprotokoll

Se bifogat närvaroprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid: Djäkneskolans aula, klockan 18:30-19:30 Beslutande: Övriga närvarande: Se bifogat närvaroprotokoll Ulrika Strandroth Frid, kommundirektör Mikael Hätting, kanslichef/kommunjurist

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2010-11-08 175 Plats och tid Kommunhuset, måndag 8 november 2010, kl. 19.00 19.50 Beslutande Lars-Åke Bergman (S), Bengt Sjöberg (M), Karl-Johan Gustafson (C), Anne- Charlotte Karlsson

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2012-04-24 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2012-04-24 1 Socialnämnden 2012-04-24 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 44 Ekonomisk rapport socialnämndens verksamheter 45 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 46 Information

Läs mer

Kommunfullmäktige. Folkets Hus, Sveg. TID Måndag 23 november 2015, kl 13.00

Kommunfullmäktige. Folkets Hus, Sveg. TID Måndag 23 november 2015, kl 13.00 1 ORGAN PLATS Kommunfullmäktige Folkets Hus, Sveg TID Måndag 23 november 2015, kl 13.00 ÄRENDE Sammanträdet är offentligt och kommer att webbsändas direkt fr o m ärende nr 6, www.herjedalen.se BESLUT 1.

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande Sida 1/9 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 18.30 20.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Leif Hägg (M), ordförande Gunnar Bengtsson (S), 1:e vice ordförande Fredrik Jönsson (C),

Läs mer

Kommunfullmäktige 2014-09-29 1 (12) Helen Bengtsson (S), 2:e v ordförande Roland Johansson (S) Måndagen den 6 oktober 2014. ... Bo Mazetti-Nissen (M)

Kommunfullmäktige 2014-09-29 1 (12) Helen Bengtsson (S), 2:e v ordförande Roland Johansson (S) Måndagen den 6 oktober 2014. ... Bo Mazetti-Nissen (M) Kommunfullmäktige 2014-09-29 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult måndagen den 29 september 2014 kl.18.30-19.30 Beslutande Einar Holmqvist (S) Britta Croona (S) Sonja Emilsson (M) ej 104 Gusten Mårtensson

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida.

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger kommunhuset, 2017-04-13, kl. 11.00 11.59 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Cornelia Englén,

Läs mer

Kommunhuset, sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9 i Ljungby, onsdagen den 27 maj 2015 kl

Kommunhuset, sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9 i Ljungby, onsdagen den 27 maj 2015 kl S ammanträdespro to ko 11 1(10) Plats och tid ande Kommunhuset, sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9 i Ljungby, onsdagen den 27 maj 2015 kl. 8.00-12.00 Bo Ederström (M) ordförande Thomas Ragnarsson (M)

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott Kommunstyrelsens kommunledningsutskott 2018-05-16 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 73 Biosfärområde Voxnadalen 74 Allmän ekonomisk information 75 Aktuellt från HR-avdelningen

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-02-25 1 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-02-25 kl 19.00-19.15 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Arvodesberedningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2018-01-12 Sida 1(6) Plats och tid A-salen, kl. 15.00 15.40 Beslutande Ledamöter Bo Jönsson (MP), ordförande Mats Tell (S) Johan Larsson (M) Kerstin Nylander

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Revisionsrapport Granskning av försörjningsstöd, förslag till yttrande

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Revisionsrapport Granskning av försörjningsstöd, förslag till yttrande Socialnämnden 2014-01-21 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Ekonomisk rapport socialnämndens verksamheter 2 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 3 Revisionsrapport

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Tekniska nämnden 2010-08-26 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Tekniska nämnden 2010-08-26 1 Tekniska nämnden 2010-08-26 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 42 Konvertering av oljeanläggning Wemerskolan, Hede 43 Upprustningsbidrag Fröjdvallen, Bruksvallarna 44 Kallställning

Läs mer

Kommunstyrelsen, protokoll

Kommunstyrelsen, protokoll 1(6) Plats och tid Beslutande ledamöter Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset, rum Karaby, 24 september klockan18:30-18:35 Se nästa sida Se nästa sida Se

Läs mer

Kommunstyrelsen 2015-01-07 1(19 )

Kommunstyrelsen 2015-01-07 1(19 ) Kommunstyrelsen 2015-01-07 1(19 ) Plats och tid Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30-15.30 Beslutande Siw Gidlöf (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Per Aspengren (S) Lillemor Larsson (V)

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Tekniska nämnden 2008-12-04 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Tekniska nämnden 2008-12-04 1 Tekniska nämnden 2008-12-04 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 77 Antagande av ny va-taxa och nya allmänna bestämmelser (ABVA) för brukande av kommunens va-anläggning 78 Upprustningsbidrag

Läs mer

Plats och tid: Tingssalen, kommunhuset, kl. 18: Enligt bifogad närvaro- och omröstningslista.

Plats och tid: Tingssalen, kommunhuset, kl. 18: Enligt bifogad närvaro- och omröstningslista. 1(12) Kommunfullmäktige Plats och tid: Tingssalen, kommunhuset, 2018-11-26 kl. 18:00 19.40 Beslutande: Enligt bifogad närvaro- och omröstningslista. Övriga deltagare: Utses att justera: Justeringens plats

Läs mer

Kommunfullmäktige. Folkets Hus, Ytterhogdal. TID Måndag 12 juni 2017, kl 13:00. Sammanträdet kommer att webbsändas direkt,

Kommunfullmäktige. Folkets Hus, Ytterhogdal. TID Måndag 12 juni 2017, kl 13:00. Sammanträdet kommer att webbsändas direkt, 1 ORGAN PLATS Kommunfullmäktige Folkets Hus, Ytterhogdal Gruppmöten hålls i Folkets Hus. Lunch ordnas på egen hand. Samåkning i egna bilar. TID Måndag 12 juni 2017, kl 13:00 ÄRENDE Sammanträdet kommer

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2010-11-24 205 Plats och tid Nora Stadshotell 2010-11-24 kl 18.00-19.00 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2009-12-09 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2009-12-09 1 Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2009-12-09 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 64 Rapport från lokalsamrådsgrupp 65 Elever som inte fullgör skolplikt 66 Bidrag till fristående

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Socialnämnden 2011-08-30 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 69 Ekonomisk rapport socialnämndens verksamheter 70 Prognos per juli 2011 socialnämndens verksamheter 71 Socialnämndens

Läs mer