23. Öppnande LEADER Mellansjölandets ordförande Anders Tivell öppnade mötet.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "23. Öppnande LEADER Mellansjölandets ordförande Anders Tivell öppnade mötet."

Transkript

1 LEADER Protokoll Mellansjölandet Sammanträdestyp: Sammanträdestid: nr: LAG möte kl Plats: Kommunhuset Fjugesta, konferensrum Multen Ordförande: Anders Tivell Sekreterare: Monica Hane Närvarande: 18 av 22 Askersund Degerfors Hallsberg Karlskoga Kumla Laxå Lekeberg Örebro Erik Johan Hjelm (i) AU Gudrun Haglund Eriksson (p) Maria Säfverblad (o) Anette Jansson (i) AU Monica Hane (p) Robert Mörk (o) Mats Nylin (i) Karin Albertsson (p) Maja Stopek (0) AU Sivert Gustafsson (i) AU Sture Johansson (i) Anders Eriksson (p) Anna-Kajsa Gullberg (o) AU Anders Tivell (i) AU Marian van Ham (p) Anna Eriksson (o) Rasmus Axelsson (i) Milis Ivarsson (p) AU Dag Stranneby (o) Anders Enarsson (i) AU Kurt Gustavsson (p) Kerstin Rehn (o) Adjungerad, Lena Danielsson, verksamhetsledare 23. Öppnande LEADER Mellansjölandets ordförande Anders Tivell öppnade mötet. 24. Dagordning Dagordningen godkändes med korrigeringen att protokoll LAG-möte ändrades till Minnesanteckningar. Bil Val av justeringsperson Till justeringsperson valdes Robert Mörk

2 26. Protokoll från årsstämma ; från konstituerande möte samt minnesanteckningar från LAG-möte Inga kommentarer. 27. Information om Avtal med Länstyrelsen Den långa checklistan på krav på LAG för avtalet är nu verkställd och avtalet godkänt. Detta innebär att LAG Mellansjölandet nu är behörig att rekvirera och hantera medlemsavgifter och projektpengar. Checklistan innehöll till exempel krav på verksamhetsledare, visad kompetens att hantera regelverket, en sammansättning av ledamöter som motsvarar regelverket, registrering så att man har organisationsnummer. 28. Information från kansliet Verksamhetsledaren LD har avtalat tid med lokalpressen för att informera om avtalet. LD kommer också att innan dess via informera samtliga medlemmar. Närvarolistor skickas runt vid varje sammanträde. Där anger var och en också underlaget för ev reseersättning. Varje ledamot uppmanas att fylla i blanketten Utbetalningsuppgifter för ersättningar och lämna till kansliet Varje ledamot uppmanas också att kopiera sitt exemplar av Ansökan om medlemskap och frikostigt dela ut till intresserade grupper av personer som täcks av formuleringarna om medlemskap i stadgarna. Varje ledamot fick också broschyrerna: Utveckling på landet Sveriges landsbygdsprogram Levande landsbygd Vi gör det på landet samt information om att det finns en motsvarande broschyr som riktar sig speciellt till unga. LAG Mellansjölandet var representerade vid årets Kvinnerstadagar. Många besökare fick därmed information om LEADER. Dessutom intervjuades 67 ungdomar om sina tankar om vad som skulle kunna göra boendet på landsbygden attraktivare. De vanligaste svaren även om många föreföll att inte tidigare ställt sig frågan var: Kommunikationer anpassade till ungas behov dvs även under lov och fritid Något att göra på fritiden Arbetstillfällen Bättre miljö EU-stöd och bättre betalt för jordbruksprodukter Under samtalen med de intervjuade förespeglades att varje kommun nu kommer att bjuda upp till fortsatta samtal kring ungdomars syn Sid 2 (7)

3 på landsbygdsutveckling. 51 av de intervjuade sade OK till att via SMS bli inbjudna till dylika satsningar. Slutsatsen från deltagandet i dessa dagar var att LAG även bör delta nästa år. Verksamhetsledaren och några ledamöter i AU har genomfört Jordbruksverkets Steg 1 utbildning. Verksamhetsledaren och kassören kommer dessutom att nu genomföra Steg 2 för att lära sig rapportera aktuella projekt via olika aktuella datorsystem. Några projektidéer har kommit in. De handlar till exempel om att använda gamla hus, skapa cykelleder, aktionsgrupper för tågstopp, etablera lokala köpcentra, energisparande nätverk. I Lekeberg pågår en diskussion om att genomföra en förstudie rörande samverkan via pipelines mellan enskilda biogasleverantörer, om utveckling av flexibel kollektivtrafik, om bilpoolspark osv. Regionförbundet har genomfört en motsvarande utredning. I diskussionen kring projektidéerna betonades att LEADER skall ses som ett smörjmedel mellan aktuella parter där andra stödformer inte är direkt tillämpbara. 29. Information om upphandling av redovisningstjänster samt revisor. Bokföringen av LAGs transaktioner sker tills vidare i vanlig liggare. AU genomför i enlighet med beslut vid konstituerande LAG-möte förenklad lokal upphandling av tjänst för löpande bokföring och redovisning samt en behörig revisor. Förfrågan har gått ut men bara ett fåtal har svarat. Underlaget kommer därför att vidgas till hela Mellansjölandet. Deltagande kommuner kan erbjuda sina tjänster på samma villkor som övriga och kommer inte att sätta konkurrensen ur spel genom att subventionera tjänsten. Roterande revisorskap har övervägts men övergetts. Beslut förväntas föreligga i början av oktober. 30. Information om val av bank. AU har enligt konstituerande mötet uppdraget att besluta om bank. Två banker har tillfrågats om vilka villkor de kan erbjuda. Förfrågan har gällt ränta både på kapital tillgängligt för löpande transaktioner och bundet 6 mån. Diskussionen har också gällt handläggningstider och inställningen till service till lokala projektägare. Handelsbanken erbjöd på samtliga punkter bättre villkor än Lekebergs Sparbank. Avtal kommer därför att snarast tecknas med Handelsbanken men kan självfallet omprövas om något år om detta visar sig relevant. I diskussionen framfördes fördelen för framtida lokala projektägare med att Handelsbanken fanns på samtliga orter. Sid 3 (7)

4 31. Information om läget vad avser erfarenhetsutbytet med Ungern. Ansökan om medel ( :-) för detta erfarenhetsutbyte inlämnades innan LAG konstituerades, som ett svar på en förfrågan om samarbete från Ungern. Utbytet skulle omfatta ett besök i Ungern och deltagande i en konferens med totalt 5 olika länder. Besöket genomfördes under våren med medlemmar i nuvarande LAG. Konferensen har dock av oklar anledning ställts in av arrangörerna. Tysslinge lokala nämnd har varit interimistisk projektägare. AU har uppdraget att nu om möjligt förlänga projekttiden för att hinna undersöka möjligheten att revidera projektplanen så att den ursprungliga ambitionen att utforska likheter och skillnader mellan de två ländernas utvecklingsstrategier kan fullföljas. C:a :- har utnyttjats. 32. Information om logotype. Den av AU beslutade logotypen förevisades. Den limegröna färgen skall associera till spirande grönska. Den blå till himmel och vatten. Den rödbruna till skog och röda stugor. Mötet uttalade sig genomgående positivt till valet av logotype. 33. Arbetsordning och sammanträdesplan. Den utskickade handlingen Provisorisk arbetsordning för LEADER Mellansjölandet föredrogs avsnitt för avsnitt av EJH och SG. Det poängterades att detta är ett levande dokument som kan komma att behöva revideras och kompletteras i takt med att erfarenheter visar sig. Det framfördes i diskussionen önskemål om att sammanträdesdagarna framgent skall förläggas tisdag, onsdag och torsdag enligt rullande schema. Bil 2 med underbilagor 2.1 Delegationer till Verksamhetsledaren och 2.2 Sammanträdesplan. LAG beslutade att ställa sig bakom samtliga skrivningar i Avsnitt 1 och i Bilaga 2.1 LAG beslutade att ställa sig bakom samtliga skrivningar i Avsnitt 2. (till och med rad 1 sid 2). SG uppmärksammade LAG på att samtliga protokoll är offentlig handling och måste lämnas ut om någon så kräver men också om att beslutet att samtliga protokoll skall publiceras på hemsidan kräver särskilt varsamhet med personrelaterade uppgifter och att namnuppgifter där kräver att vederbörande tillfrågas. LAG fann de föreslagna stopptiderna för projektansökan rimliga och beslutade att arbeta efter den föreslagna sammanträdesplanen. Sid 4 (7)

5 LAG beslutade också att arbeta för en lite längre samling för principdiskussioner en söndag lunch till måndag lunch i början av februari 2009 efter det att några omgångar ansökningar behandlats. 34. Delegering till AU att fatta beslut om arbetsinsats för LAG-medlem. LAGs medlemmar har i flera fall valts på grund av sin speciella kompetens i frågor som kan bli aktuella i LAGs veksamhet och i olika projekt. Det förefaller därför på sitt sätt rimligt att LAG-medlem, som ställer sin kompetens till förfogande i ett beviljat projekt, också skall kunna erhålla ersättning enligt gällande taxa 175:- per timme. Diskussionen betonade dock det grannlaga i detta och framhöll principen att hålla en skarp rågång både gentemot vad som skulle kunna kallas svågerpolitik och mot att konkurrensen på en marknad skulle kunna snedvridas. LAG beslutade att uppdra åt AU att ta reda på exakt vilka regler som gäller för ersättningar för LAG-medlemmars arbetsinsatser och återkomma med förslag om riktlinjer för upphandlingsförfarandet, vilken prissättning som enligt regelverket skall tillämpas och hur beslutsprocessen skall dokumenteras. LAG beslutade att LAG-medlem kan arvoderas LAG beslutade att AU fattar beslut om detta i förekommande fall LAG beslutade att 175:- per timme gäller tills vidare 35. Behandling av projektansökan. Avsnittet Behandling av projektansökan i Bilaga 2 Provisorisk arbetsordning föredrogs av EJH. Det betonades att LAG fattar sitt beslut på grundval av nyttan med projektet. Länstyrelsen överprövar inte det beslutet utan prövar enbart om projektet är i överensstämmelse med lagar och strategidokument. LAG beslutade att arbeta efter de föreslagna principerna och i enlighet med tidplanen i Bilaga Firmateckning och beloppsnivåer. LAG beslutade att ordföranden och kassören tecknar firma var för sig upp till ett belopp av SEK och därutöver i förening. Alla avtal tecknas i förening. Sid 5 (7)

6 37. Arvoden och ersättningar. Avsnittet Arvoden och ersättningar i Bilaga 2 föredrogs av SG. I diskussionen betonades att förutsättningarna för att få ersättningar för sitt deltagande i LAG som en del i sitt uppdrag kan variera för deltagarna från den offentliga sektorn. LAG beslutade i enlighet med skrivningen i avsnittet men med förtydligandet att arvode inte utgår för förberedelsetid utan bara för sammanträdestiden ( rad 2) tillägget att undantagsvis ( rad 11) stryks. tillägget att innehållet i paragraf 34 Delegering till AU integreras i skrivningen 38. LAGs arbetsformer. AU har funnit det önskvärt att flera LAG-medlemmar deltar i verksamheten och förslog därför att ett antal arbetsgrupper organiseras kring olika medlemmars intressen och engagemang. I diskussionen betonas att det troligen behövs olika typer av stöd och aktiviteter för att finna de entusiaster som är villiga att åta sig att vara projektägare. Bilaga 3. LAG beslutar att låta frågan om arbetsgrupper vila tills arbetet med ansökningar kommit i gång och naturliga intressegrupper kan visa sig. LAG beslutar att uppdra åt AU att förbereda en ansökan om ett så kallat paraplyprojekt, med LAG som projektägare, genom vilket olika mindre aktiviteter kan finasieras till exempel lokala projektverkstäder, studiebesök för inspiration osv 39. Budget för resten av 2008 samt Budget för ett normalår. Varje budget bygger på antaganden som under resans gång kan visa sig behöva revideras. Det aktuella förslaget har noggrant analyserats i AU. Kassören har ett signalansvar dvs att så fort behov av revideringar visar sig informera LAG. Kassören påminner också om vikten att i kommande budgetar arbeta upp ett litet kapital som kan användas för perioden då projekten skall slutrapporteras men inga nya pengar tillförs verksamheten. LAG beslutar att anta den föreslagna budgeten. Bilaga 4 Sid 6 (7)

7 40. Upphandlingsstrategi och beloppsgräns. LAG beslutar att tillämpa förenklad lokal upphandling inom det som definieras som Mellansjölandet och med beloppsgränsen 5 basbelopp. 41. Paraplyprojekt: Marknadsföring och demokrati Det har visat sig att marknadsföring skall ingå i den ordinarie verksamheten och finansieras inom ramen för denna (18%). LAG uppdrag åt AU att formulera specifika paraplyprojekt ( se 38). 42. Örebroregionen 2025 den 4 sept. LAG Mellansjölandet representeras av Lena Danielsson 43. Lokalekonomidagar i Västerås den september. LAG Mellansjölandet representeras av Monica Hane. Ytterligare intresserade kan anmäla sig till verksamhetsledaren. 44. Promotionsbåten den oktober. LAG Mellansjölandet representeras av Milis Ivarsson. Ytterligare intresserade kan anmäla sig till verksamhetsledaren. 45. Övriga frågor. Sekreteraren försäkrade sig om att det inte fanns några outtalade självklara förväntningar på sekreteraren utöver att skriva protokoll i samband med LAGs möten. En snabb rundfråga om vilka aktiviteter som planerades i olika kommuner för att informera om LEADER, LAG och Mellansjölandet. 46. Nästa LAG-möte Tid: Torsdagen den 9 oktober kl (OBS tiden) Plats: Kommunhuset Fjugesta 47. Avslutning Ordförande Anders Tivell avslutade mötet Vid protokollet Monica Hane, sekreterare Justeras: Anders Tivell, ordförande Robert Mörk, ledamot Sid 7 (7)

Sammanträdestyp: Sammanträdestid: nr:177-197 LAG möte 2009-11-24 kl 18.00 21.00. Plats: Konferensrum Multen, Kommunhuset, Fjugesta

Sammanträdestyp: Sammanträdestid: nr:177-197 LAG möte 2009-11-24 kl 18.00 21.00. Plats: Konferensrum Multen, Kommunhuset, Fjugesta Protokoll Sammanträdestyp: Sammanträdestid: nr:177-197 LAG möte 2009-11-24 kl 18.00 21.00 Plats: Konferensrum Multen, Kommunhuset, Fjugesta Ordförande: Anders Tivell Sekreterare: Erika Sörengård Närvarande:

Läs mer

Lena Danielsson, verksamhetsledare. 134. Öppnande LEADER Mellansjölandets ordförande Anders Tivell öppnade mötet.

Lena Danielsson, verksamhetsledare. 134. Öppnande LEADER Mellansjölandets ordförande Anders Tivell öppnade mötet. Protokoll Sammanträdestyp: Sammanträdestid: nr:134-155 LAG möte 2009-06-01 kl 18.00 21.00 Plats: Konferensrum Multen, Kommunhuset, Fjugesta Ordförande: Anders Tivell Sekreterare: Erika Sörengård Närvarande:

Läs mer

Protokoll. 48. Öppnande LEADER Mellansjölandets ordförande Anders Tivell öppnade mötet.

Protokoll. 48. Öppnande LEADER Mellansjölandets ordförande Anders Tivell öppnade mötet. Protokoll Sammanträdestyp: Sammanträdestid: nr: 48-66 LAG möte 2008-10-09 kl 17.30-20.45 Plats: Kommunhuset Fjugesta, konferensrum Multen Ordförande: Anders Tivell Sekreterare: Monica Hane Närvarande:

Läs mer

Protokoll. Adjungerad, Lena Danielsson, verksamhetsledare Adjungerad, Åsa Lidin, handläggare av Leaderprojekt vid Länsstyrelsen.

Protokoll. Adjungerad, Lena Danielsson, verksamhetsledare Adjungerad, Åsa Lidin, handläggare av Leaderprojekt vid Länsstyrelsen. Protokoll Sammanträdestyp: Sammanträdestid: nr: 67-86 LAG möte 2008-11-26 kl 18.00-21.05 Plats: Fjugesta, Oxelgården, Samlingssalen Ordförande: Anders Tivell Sekreterare: Monica Hane Närvarande: 15 av

Läs mer

Ej närvarande: Sabina Karlsson, Marian van Ham, Anmarie Larsson, Anders Tivell och Charlotta Englund.

Ej närvarande: Sabina Karlsson, Marian van Ham, Anmarie Larsson, Anders Tivell och Charlotta Englund. Protokoll LEADER Mellansjölandet, LAG-möte, 366-376 Tid: Tisdagen den 12 juni 2012 kl. 18.00 21.30 Plats: Nysunds Bygdegård, Åtorp Närvarande: Kjell Schlyter, Anders Jansson, Catharina Carlsson, Erika

Läs mer

476. Mötets öppnande Föreningens ordförande Milis Ivarsson hälsade välkommen till kvällens möte och förklarade mötet öppnat.

476. Mötets öppnande Föreningens ordförande Milis Ivarsson hälsade välkommen till kvällens möte och förklarade mötet öppnat. Protokoll LEADER Mellansjölandet, LAG-möte, 476-488 Tid: Måndagen den 7 april 2014 kl. 18.00 21.00 Plats: Klockargården, Askersund Närvarande: Milis Ivarsson, Sabina Karlsson, Anders Jansson, Per-Arne

Läs mer

Protokoll. 107. Öppnande LEADER Mellansjölandets ordförande Anders Tivell öppnade mötet.

Protokoll. 107. Öppnande LEADER Mellansjölandets ordförande Anders Tivell öppnade mötet. Protokoll Sammanträdestyp: Sammanträdestid: nr:107-123 LAG möte 2009-03-31 kl 18.00 21.00 Plats: Konferensrum Multen, Kommunhuset, Fjugesta Ordförande: Anders Tivell Sekreterare: Monica Hane Närvarande:

Läs mer

Sammanträdestyp: Sammanträdestid: nr: LAG möte kl Plats: Konferensrum Multen, Kommunhuset, Fjugesta

Sammanträdestyp: Sammanträdestid: nr: LAG möte kl Plats: Konferensrum Multen, Kommunhuset, Fjugesta Protokoll Sammanträdestyp: Sammanträdestid: nr:156-176 LAG möte 2009-10-08 kl 18.00 21.00 Plats: Konferensrum Multen, Kommunhuset, Fjugesta Ordförande: Anders Tivell Sekreterare: Erika Sörengård Närvarande:

Läs mer

Protokoll. Sammanträdestyp: Sammanträdestid: nr: LAG möte kl Plats: PerOlofGården, Lerbäck 326, Åsbro

Protokoll. Sammanträdestyp: Sammanträdestid: nr: LAG möte kl Plats: PerOlofGården, Lerbäck 326, Åsbro Protokoll Sammanträdestyp: Sammanträdestid: nr: 87-106 LAG möte 2009-02-02 kl 8.30 12.30 Plats: PerOlofGården, Lerbäck 326, Åsbro Ordförande: Anders Tivell Sekreterare: Monica Hane Närvarande: 13 av i

Läs mer

Ej närvarande: Anne Carlkvist Fors, Kjell Möller, Karl-Anders Andersson, Jenny Risberg, Marian van Ham, Sören Hedberg.

Ej närvarande: Anne Carlkvist Fors, Kjell Möller, Karl-Anders Andersson, Jenny Risberg, Marian van Ham, Sören Hedberg. Protokoll LEADER Mellansjölandet, LAG-möte, 547-557 Tid: Onsdagen den 25 februari 2015 kl. 18.00 20.00 Plats: Magiska Teatern, Vretstorp Närvarande: Milis Ivarsson, Charlotta Englund, Anders Holm, Barbro

Läs mer

Ej närvarande: Anmarie Larsson, Kjell Möller, Per-Gunnar Bråtner, Sören Hedberg.

Ej närvarande: Anmarie Larsson, Kjell Möller, Per-Gunnar Bråtner, Sören Hedberg. Protokoll LEADER Mellansjölandet, LAG-möte, 435-448 Tid: Tisdagen den 24 september 2013 kl. 18.00 21.00 Plats: Hardemo Bygdegård Närvarande: Milis Ivarsson, Jenny Risberg, Sabina Karlsson, Anders Jansson,

Läs mer

Trekom Leaders styrelse

Trekom Leaders styrelse Trekom Leaders styrelse Möte nr: 1 Plats: Kommunhuset Norsjö, sammanträdesrum Björnen Tid: 22 oktober 2008, kl 18-21.00 Dagordning 1. Mötets öppnande 2. Val av justerare 3. Presentation av styrelsen 4.

Läs mer

Stadgar för Leader Gränslandet (org nr 802440-1849)

Stadgar för Leader Gränslandet (org nr 802440-1849) Stadgar för Leader Gränslandet (org nr 802440-1849) 1 Firma Föreningens firma är Leader Gränslandet, ideell förening. 2 Ändamål Föreningen ska verka inom ramen för Landsbygdsprogrammet 2007 2013. Föreningen

Läs mer

PROTOKOLL Presidiet. 2007-09-27 Nr 2/07

PROTOKOLL Presidiet. 2007-09-27 Nr 2/07 1 (5) Tid: 19.30-20.15 Plats: Närvarande: Telefonsammanträde Ledamöter Ulla Y Gustafsson, ordförande Kurt Kvarnström, vice ordförande Alf Svensson, kassör Ulla Norman, sekreterare 1 Sammanträdets öppnande

Läs mer

Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal Torbjörn Gårdestig Leif Skeppstedt Anna Jernemalm Bam Björling Cenneth Åhlund

Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal Torbjörn Gårdestig Leif Skeppstedt Anna Jernemalm Bam Björling Cenneth Åhlund Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 15 september 2017 Tid: Fredagen den 15 september 2017, kl. 8.30 12.00 Plats: Hotel Malmköping, Flens kommun Närvarande: Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal Torbjörn

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH Antagna 2008-04- 19 1 FÖRENINGEN 1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun. 1.2 Symbol

Läs mer

Stadgar för Leader Vättern

Stadgar för Leader Vättern Stadgar för Leader Vättern 1 Föreningens namn Leader Vättern 2 Syfte och ändamål Leader Vättern ska bedriva en allmännyttig och ideell verksamhet genom leadermetoden. Leader Vätterns ändamål är att, främst

Läs mer

Trekom Leaders styrelse

Trekom Leaders styrelse Trekom Leaders styrelse Möte nr: 4 Plats: Norsjö kommun, Sammanträdesrum Renen Tid: 21 januari 2009, kl 15 - ca 17.30 Dagordning 52. Mötets öppnande 53. Val av justerare 54. Föregående protokoll 55. Verksamhetsledare

Läs mer

PROTOKOLL. Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte. Tid Torsdagen den 21 september 2006. Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006

PROTOKOLL. Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte. Tid Torsdagen den 21 september 2006. Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006 PROTOKOLL Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte Tid Torsdagen den 21 september 2006 Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006 Närvarande Styrelsen: Birgitta Gruvfält, Karolinska Universitetssjukhuset,

Läs mer

Uppdaterat

Uppdaterat 1 Uppdaterat 2017-06-07 Sekreterare Sekreterarens uppgift är att skriva protokoll vid styrelsemöten. Ett protokoll är anteckningar från ett möte och visar vilka beslut som tagits. Protokollet påminner

Läs mer

Förslag till arbetsordning Leader Vättern

Förslag till arbetsordning Leader Vättern Förslag till arbetsordning Leader Vättern I arbetsordningen specificeras ansvar och uppgifter för Leader Vättern. Dessa bygger på antagna stadgar och de regler som styr arbetet med lokalt ledd utveckling.

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte Tid: Måndagen den 27 januari 2014 kl. 09.00-12.00 Plats: Riverside, Uddevalla Beslutande Hans Henriksson, Eva Lind Johansson, Boel Lanne, Elin Ruist, Gunilla Magnusson, Karl-Erik

Läs mer

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Protokoll fört vid konstituerande sammanträde med den gemensamma styrelsen för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna

Läs mer

Upphandling av Projektledare för LEADER Mellansjölandets paraplyprojekt för miljö och klimat

Upphandling av Projektledare för LEADER Mellansjölandets paraplyprojekt för miljö och klimat ANBUDSINBJUDAN Dnr: MU2009 0141 Anbud skall vara inkommet senast 20091201 Anbud skall vara bindande t. o. m. 20091231 Upphandlingsform Öppet förfarande Upphandling av Projektledare för LEADER Mellansjölandets

Läs mer

Arbetsordning för Cancerfondens styrelse Utfärdad den Utfärdad av Kicki Nordström Godkänd av Ulrika Årehed Kågström ID: 494 Version: 18

Arbetsordning för Cancerfondens styrelse Utfärdad den Utfärdad av Kicki Nordström Godkänd av Ulrika Årehed Kågström ID: 494 Version: 18 Fastställd av Cancerfondens 2017-05-23 1. Inledning 1.1. Val av ledamöter till Cancerfondens, ns sammansättning, uppgifter och mandattid samt val av ns ordförande och vice ordförande regleras i stadgarna

Läs mer

Samordningsförbundet PROTOKOLL Nr 2/09 1(11) Sydnärke

Samordningsförbundet PROTOKOLL Nr 2/09 1(11) Sydnärke Samordningsförbundet PROTOKOLL Nr 2/09 1(11) Datum: 2009-02-18 Tid: 13.30-16.00 Plats: Kommunalkontoret i Hallsberg Närvarande: Ledamöter Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun V ordförande Inga-Britt

Läs mer

Johan Tegnhed, ord. Karin Strömberg, Samordningsförbundet i Jämtlands län

Johan Tegnhed, ord. Karin Strömberg, Samordningsförbundet i Jämtlands län Protokoll, datum: 2011-01-21 Plats: Sommarhagen, Arbetsförmedlingen, Östersund Tid: 13.00-17.00 Sidantal: 1(7) Försäkringskassan Kommuner Landsting Arbetsförmedling Charlott Ax, ord Per Sundin, ers Torsten

Läs mer

Leader Skånes Ess www.leaderskane.se/skanesess

Leader Skånes Ess www.leaderskane.se/skanesess 1 Leader Skånes Ess www.leaderskane.se/skanesess Styrelsemöte 2 Datum 080924 Klockslag 18.30 Plats: Färe Industricenter Närvarande: Bo Widell, Börje Emilsson, Agneta Malm, Christer Vigren, Kimmo Rumpunen,

Läs mer

96. Föregående protokoll LAG beslutar att lägga föregående protokoll från LAG-mötet den 7 november 2017 till handlingarna.

96. Föregående protokoll LAG beslutar att lägga föregående protokoll från LAG-mötet den 7 november 2017 till handlingarna. Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 7 december 2017 Tid: Torsdagen den 7 december kl, 09.00-16.00 Plats: Gripsholms värdshus, Strängnäs kommun Närvarande: Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal Bam Björling

Läs mer

PROTOKOLL LAG DALSLAND OCH ÅRJÄNG. Datum: 2008-05-05 sida 1 (5) Hotel Nordlandia, Årjäng Tid: 18:00 20:30

PROTOKOLL LAG DALSLAND OCH ÅRJÄNG. Datum: 2008-05-05 sida 1 (5) Hotel Nordlandia, Årjäng Tid: 18:00 20:30 Datum: 2008-05-05 sida 1 (5) Plats: Hotel Nordlandia, Årjäng Tid: 18:00 20:30 Närvarande: LAG, beslutande Kansli Övriga Per Jonsson, ordförande Anne Sörqvist Mats Bergling Bo Carlsson Carina Bohm Kjell-Arne

Läs mer

Skellefteå Älvdals styrelse/ LAG

Skellefteå Älvdals styrelse/ LAG Skellefteå Älvdals styrelse/ LAG Möte nr: 1 Plats: Kommunhuset, Norsjö Tid: 15 oktober 2015, kl. 13.00 16.00 Närvarande: Ingrid Ejderud Nygren Ulrika Renström Per-Ove Lööv Dorina Larsson Peder Johansson

Läs mer

Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013

Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013 Sida 1 av 6 Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013 1 Årsmötets öppnande. Klas Wetter hälsade alla 25 medlemmar välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Godkännande

Läs mer

Arbetsordning för Cancerfondens styrelse

Arbetsordning för Cancerfondens styrelse Dokumenttyp: Arbetsordning Utfärdat av: Kicki Nordström Datum: 2018-05-07 Beslutad av: Styrelsen konstituerande Datum: 2019-05-22 Arbetsordning för Cancerfondens styrelse 1. Inledning 1.1. Val av ledamöter

Läs mer

Styrning och ledning Ansvarsbeskrivning och allmänna riktlinjer för verksamheten. Uppdaterad 2015-07-28. Innehållsförteckning

Styrning och ledning Ansvarsbeskrivning och allmänna riktlinjer för verksamheten. Uppdaterad 2015-07-28. Innehållsförteckning Innehållsförteckning 1. LAG... 2 2. Organisation... 2 2.1. Arbetsutkott (AU)... 2 2.2. Kansliet... 3 3. Handlingar... 4 4. Personalärenden... 4 5. Resor... 4 6. Betalningsrutiner... 4 7. Arvodering styrelsemöten...

Läs mer

Stadgar för Sveriges Fotterapeuter

Stadgar för Sveriges Fotterapeuter Stadgar för Sveriges Fotterapeuter 1 Förbundets namn Förbundets namn är Sveriges Fotterapeuter. Organisationsnummer 802407-9090 Kansliet har sitt säte i Stockholm. Förbundets ändamål Förbundet är en riksomfattande

Läs mer

1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun.

1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun. Stadgar antagna den 24 april 2018 Föreningen Svalorna Indien Bangladesh Stadgar för Föreningen Svalorna Indien Bangladesh 1 FÖRENINGEN 1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh.

Läs mer

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S)

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Fritids- och kulturnämndens arbetsutskott 2014-11-04 Plats och tid Fritidsenhetens kansli 13.15 Beslutande Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Övriga deltagare Annica Andersson

Läs mer

Föreningsstämma 080309

Föreningsstämma 080309 MÖTESPROTOKOLL 1 (5) Föreningsstämma 080309 Datum för mötet Tid Plats 2008-03-19 13.00-15.00 Församlingsförbundet, Direktorn Kallade och inbjudna Kyrkvindens medlemmar, styrelse och revisorer Närvarande

Läs mer

1 Mötets öppnande Ordförande Enar Jonsson öppnade mötet och hälsade deltagarna välkomna.

1 Mötets öppnande Ordförande Enar Jonsson öppnade mötet och hälsade deltagarna välkomna. Sid 1(5) Protokoll fört vid LAG-gruppsmöte URnära Tid: kl. 17,00-20.00 Plats: Ersboda slöjd, Gräddvägen 15, Umeå. 1 Mötets öppnande Ordförande Enar Jonsson öppnade mötet och hälsade deltagarna välkomna.

Läs mer

Mötesanteckningar från Tysslinge Företagares ordinarie styrelsemöte (nr 2) den 10 augusti 2009

Mötesanteckningar från Tysslinge Företagares ordinarie styrelsemöte (nr 2) den 10 augusti 2009 Mötesanteckningar från Tysslinge Företagares ordinarie styrelsemöte (nr 2) den 10 augusti 2009 Tid: Kl. 19:00 Plats: Ingelstavägen 11 i Latorp (värd: Anders Holm, Lions) Närvarande: Anders Holm, ordförande

Läs mer

STADGAR. Rationals användarförening i Norden

STADGAR. Rationals användarförening i Norden STADGAR Nedanstående stadgar 1-26 antogs 1998-02-20 på föreningens konstituerande årsmöte. 27 adderades vid föreningens ordinarie årsmöte 1999-02-25. 19 ändrades vid årsmötet 2002-02- 28. 1 - Firma (Föreningens

Läs mer

Arbetsordning för Svenska Judoförbundets styrelse.

Arbetsordning för Svenska Judoförbundets styrelse. Svenska Judoförbundet Arbetsordning för Svenska Judoförbundets styrelse. Fastställd av förbundsstyrelsen 2016-04-03 1. INLEDNING Styrelsens uppgifter och arbete i Svenska Judoförbundet regleras av Svenska

Läs mer

Styrelsens arbetsordning. Reviderad 2014-04-27

Styrelsens arbetsordning. Reviderad 2014-04-27 Styrelsens arbetsordning Reviderad 2014-04-27 Sida 1 av 5 Arbetsordning för FSO:s styrelsearbete Mål FSO ska verka för att få delaktighet i verksamheter och projekt som avser Social Omsorg runt om i landet

Läs mer

Mats Ove Svensson, kommunchef Ann Larsson, Omsorgsförvaltningen. Maria Hassing Karlander, folkhälsosamordnare. Maria Hassing Karlander

Mats Ove Svensson, kommunchef Ann Larsson, Omsorgsförvaltningen. Maria Hassing Karlander, folkhälsosamordnare. Maria Hassing Karlander 24-34 Plats och tid Kommunhuset, Långö, Kungshamn, kl 09:00 11:30 Beslutande Britt Wall (s), KS, ordförande Susanne Aronsson (nsp), UN Eva Abrahamsson (m), M&BN Petra Sundblad (s), HSN Adjungerade Mats

Läs mer

PROTOKOLL, fört vid Byagillets årsstämma. Byagillets ordförande öppnar årsstämman och hälsar de närvarande välkomna.

PROTOKOLL, fört vid Byagillets årsstämma. Byagillets ordförande öppnar årsstämman och hälsar de närvarande välkomna. BRÖSARPS BYAGILLE PROTOKOLL, fört vid Byagillets årsstämma Årsstämman den 13 februari 2012 Närvarande 28 personer framgår av bilagd närvarolista. 115 Årsstämman öppnas Byagillets ordförande öppnar årsstämman

Läs mer

ENKÖPINGS RUGBY KLUBB och RK ATTACK SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Klubblokalen Korsängsfältet, Enköping

ENKÖPINGS RUGBY KLUBB och RK ATTACK SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Klubblokalen Korsängsfältet, Enköping Mötesform: Lokal: Styrelsemöte Klubblokalen Korsängsfältet, Enköping Tid: Torsdagen den 14 januari 2010 kl. 18.00 Närvarande: Måns Vilhelmsson Torbjörn Johansson Fredrik Wicksell Åsa Frycklund adj: Maud

Läs mer

Gunnel Gustavsson, Laxå kommun

Gunnel Gustavsson, Laxå kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) 2010-02-05 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg kl. 09.00-12.00 Ledamöter Ersättare Ordförande Annika Eriksson, Kumla kommun Vice ordförande Inga-Britt Ritzmann, Örebro läns

Läs mer

PROTOKOLL Nr. 05/ (8) Skellefteåavdelningen

PROTOKOLL Nr. 05/ (8) Skellefteåavdelningen PROTOKOLL Nr. 05/2013 1 (8) PLATS OCH TID: Visions sammanträdeslokal, Storgatan 50, kl. 16:00-17.30 LEDAMÖTER Ingrid Boström, ordförande Katarina Holmkvist, vice ordförande Lars-Gunnar Forsberg, SOC Lena

Läs mer

Stadgar. Föreningens namn Victory & Indian Club Sweden (VICS) Sätesort Malmö. 1. Ändamål

Stadgar. Föreningens namn Victory & Indian Club Sweden (VICS) Sätesort Malmö. 1. Ändamål Stadgar Föreningens namn Victory & Indian Club Sweden (VICS) Sätesort Malmö 1. Ändamål Victory & Indian Club Sweden (VICS) är en ideell organisation/förening som har till uppgift att främja och tillvarata

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Sammanträdesrum Eva Ekeblad, campus Borlänge Datum och tid måndagen den 28 augusti, kl 10.30 13.00 Närvarande ledamöter Anmält förhinder Övriga närvarande

Läs mer

Stadgar för intresseföreningen ICT Sweden

Stadgar för intresseföreningen ICT Sweden Stadgar för intresseföreningen ICT Sweden tidigare föreningarna FMOF och FAV (Utg. 1 Antagna vid konstituerande möte) (Utg. 2 Preliminärt godkänd vid föreningsmöte) (Utg. 2 Formellt fastställd vid föreningsmöte

Läs mer

Lilian Erixon, Försäkringskassan Birgitta Fredriksson, Örebro läns landsting. Sekreterare Paragrafer Susanne Naeslund

Lilian Erixon, Försäkringskassan Birgitta Fredriksson, Örebro läns landsting. Sekreterare Paragrafer Susanne Naeslund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) 2011-11-16 Plats och tid Ledamöter Ersättare Kommunhuset Askersund, kl.14.00-16.00 Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Sari Harju, Arbetsförmedlingen Annelie Moilanen,

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning Protokoll fört vid sammanträde med enheten för Lärarutbildningens styrelse 01-02-06 kl. 13.00 17.00 RBU_Torpet Heberg Närvarande: Lars-Peder Alingfeldt,

Läs mer

Närvarande: På årsstämman deltog 32 medlemmar från 27 fastigheter, se bilaga 2.

Närvarande: På årsstämman deltog 32 medlemmar från 27 fastigheter, se bilaga 2. JAKOBSDALS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Protokoll årsstämma Sida 1 (5) Protokoll från ordinarie årsstämma Tid: Söndagen den 22 mars 2015 kl 19.00 Plats: Hagbyskolans Matsal Närvarande: På årsstämman deltog 32

Läs mer

Kent Johansson, 11-18a, 19-21

Kent Johansson, 11-18a, 19-21 FOLKBILDNINGSRÅDET Styrelsen PROTOKOLL 2007:5 Datum 15-16 maj 2007 Plats Steningevik konferens, Märsta Närvarande Torsten Friberg, ordförande ledamöter Marie Linder, vice ordförande, 11-18a, 19-21 Walter

Läs mer

Förslag reviderade stadgar Länsbygderådet Sjuhärad version , , , Bilaga 1 Sida 1(7)

Förslag reviderade stadgar Länsbygderådet Sjuhärad version , , , Bilaga 1 Sida 1(7) Förslag reviderade stadgar Länsbygderådet Sjuhärad version 081016, 090212, 090219, 090305 Bilaga 1 Sida 1(7) 1 Föreningens namn är Länsbygderådet Sjuhärad som bildades 1998 12 05. 2 Föreningen har sitt

Läs mer

1 / 5 STADGAR. 1 Namn. 1.1 Den ideella föreningen Intize (Intize) 2 Säte 2.1 Intize har sitt säte i Göteborg.

1 / 5 STADGAR. 1 Namn. 1.1 Den ideella föreningen Intize (Intize) 2 Säte 2.1 Intize har sitt säte i Göteborg. 1 Namn STADGAR 1.1 Den ideella föreningen Intize (Intize) 2 Säte 2.1 Intize har sitt säte i Göteborg. 3 Ändamål 3.1 Föreningens syfte är att inspirera till ett ökat intresse för och öka kunskaperna i matematik

Läs mer

Protokoll. Närvarande ledamöter: Bo Edoff, Johanna Johnsson, Marie Fogelquist, Katrin Idås, Adam Hübinette (avvek 14.00), Lotta Bauer, Marina Eklund.

Protokoll. Närvarande ledamöter: Bo Edoff, Johanna Johnsson, Marie Fogelquist, Katrin Idås, Adam Hübinette (avvek 14.00), Lotta Bauer, Marina Eklund. Protokoll Datum: Tisdag 29 mars, kl. 10.00-15.30 Plats: Hundstallet Stockholm Närvarande ledamöter: Bo Edoff, Johanna Johnsson, Marie Fogelquist, Katrin Idås, Adam Hübinette (avvek 14.00), Lotta Bauer,

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN HAVÄNGS SOMMARBY sid. 1(5)

STADGAR FÖR FÖRENINGEN HAVÄNGS SOMMARBY sid. 1(5) sid. 1(5) ÄNDAMÅL 1 Föreningens namn och firma är Föreningen Havängs Sommarby. Föreningen är en ideell förening med org nr 802449-8878. Föreningens räkenskapsår är kalenderår. 2 Föreningens ändamål är

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2014-01-26 kl. 9 00 13 00

Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2014-01-26 kl. 9 00 13 00 Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2014-01-26 kl. 9 00 13 00 Närvarande Jim-Alex Minorsson Hirschi (sammankallande), Bo Sjöberg, Palle Storm, Anette Hagberg- Gustafsson,

Läs mer

Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 1 februari 2018

Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 1 februari 2018 Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 1 februari 2018 Tid: Torsdagen den 1 februari kl, 09.30-16.00 Plats: Västra Storgatan 15, Gnesta Lokal: Elektron Närvarande: Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal Bam

Läs mer

Stadgar LEADER Mellansjölandet ideell förening Org.nr 802441-2754

Stadgar LEADER Mellansjölandet ideell förening Org.nr 802441-2754 2015-05-28 Stadgar LEADER Mellansjölandet ideell förening Org.nr 802441-2754 1. Föreningens Firma Föreningens firma är Leader Mellansjölandet, ideell förening. 2. Ändamål Föreningen har som vision att

Läs mer

Samordningsförbundet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 6/09 1(10) Sydnärke

Samordningsförbundet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 6/09 1(10) Sydnärke Samordningsförbundet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 6/09 1(10) Datum: 2009-06-17 Tid: 13.30-16.00 Plats: Kommunhuset i Askersund Närvarande: Ledamöter Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun V ordförande Inga-Britt

Läs mer

Att bilda förening. ...för dig som vill starta en idéell förening. Allt från hur en interimsstyrelse bildas till hur man skriver stadgar.

Att bilda förening. ...för dig som vill starta en idéell förening. Allt från hur en interimsstyrelse bildas till hur man skriver stadgar. Att bilda förening En enkel guide......för dig som vill starta en idéell förening. Allt från hur en interimsstyrelse bildas till hur man skriver stadgar. Ordförklaringar samt enkla exempel på skrivelser.

Läs mer

Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 10 april 2018

Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 10 april 2018 Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 10 april 2018 Tid: Tisdagen den 10 april kl. 08.30-12.30 Plats: Båsenberga hotell & konferens, Vingåker Närvarande: Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal Bam Björling

Läs mer

Frånvarande: Jon Nilsson, Bergsbyn. Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df

Frånvarande: Jon Nilsson, Bergsbyn. Adjungerade: Eva S Bäckström, ek Kristoffer Hedman, df EFS Västerbotten Protokoll ST Konstituerande styrelse 2017-05-06 Kansliet Närvarande: Marianne Berglund, Sävar Christina Bjerle-Johansson, Sävar Viktoria Holmström, Skellefteå Matts Hägglund, Flarken Hans

Läs mer

BOFORS FRITID, KARLSKOGA

BOFORS FRITID, KARLSKOGA BOFORS FRITID, KARLSKOGA Stadgar för Bofors Fritid, Karlskoga antagna i november 1993. Reviderat och antaget: 2007-03-06 1 Föreningens namn och Ändamål Föreningen, vars namn är Bofors Fritid, Karlskoga,

Läs mer

Stadgar för föreningen LEADER Terra et Mare

Stadgar för föreningen LEADER Terra et Mare 1 Stadgar för föreningen LEADER Terra et Mare 1 Föreningens firma Föreningens firma är LEADER Terra et Mare. 2 Föreningens ändamål Föreningen har som mål att genomföra EU-programmet LEADER Terra et Mare

Läs mer

83. Föregående protokoll LAG beslutar att lägga föregående protokoll från LAG-mötet den 15 september 2017 till handlingarna.

83. Föregående protokoll LAG beslutar att lägga föregående protokoll från LAG-mötet den 15 september 2017 till handlingarna. Protokoll fört vid LAG/styrelsemöte 9 november 2017 Tid: Torsdagen den 9 november, kl 09.30-16.00 Plats: Munktell Science Park, Eskilstuna kommun Närvarande: Offentlig Privat Ideell Tommy Björkdal Bam

Läs mer

Årsstämma Brandskyddsföreningen Sverige,

Årsstämma Brandskyddsföreningen Sverige, Protokoll Årsstämma Brandskyddsföreningen Sverige, 802000-4266 Datum och tid Tisdag den 29 maj 2018 Plats Grillen/Årstaängsvägen 21C, Liljeholmen 1 Val av ordförande och protokollförare för mötet Mötet

Läs mer

Samordningsförbundet Göteborg Nordost PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2005/01 1(5) Box 119 21 Sammanträde 2005-04-18 404 39 Göteborg

Samordningsförbundet Göteborg Nordost PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2005/01 1(5) Box 119 21 Sammanträde 2005-04-18 404 39 Göteborg Samordningsförbundet Göteborg Nordost PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2005/01 1(5) Tid: 18 april 2005 kl 13-15.30 Plats: 13-14.30 Sammanträdet inleds med studiebesök Ungdomscentrum Angered 14.30-15.30 Sammanträdet

Läs mer

Stadgar. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö

Stadgar. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Stadgar Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö 1 NAMN Föreningens namn är Malmö mot Diskriminering föreningarnas organisation för att främja

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet Veterinär Omtanke Om Våldsutsatta, VOOV

Stadgar för Riksförbundet Veterinär Omtanke Om Våldsutsatta, VOOV Stadgar för Riksförbundet Veterinär Omtanke Om Våldsutsatta, VOOV Antagna av riksförbundets årsmöte 2015-05- 10 VOOV, Veterinär Omtanke Om Våldsutsatta är en ideell partipolitiskt och religiöst obunden

Läs mer

Styrelse och stadgar ska ett årsmöte ta beslut om. Fram till första årsmötet som föreningen har bildas en tillfällig styrelse.

Styrelse och stadgar ska ett årsmöte ta beslut om. Fram till första årsmötet som föreningen har bildas en tillfällig styrelse. Bilda förening Barn, ungdom eller vuxen, det finns föreningar för alla grupper. Kanske tillhör du en grupp som skulle vinna på att bilda en förening kring ert intresse. Som en ideell förening finns det

Läs mer

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson Fritids- och kulturnämnden 2014-11-18 Plats och tid Robothistoriska muséet 13.15 15.30 mötet ajournerades 14.39 14.45 Beslutande Övriga deltagare Lena Träff (S) Stefan Carlsson (S) Jan-Erik Jansson (S)

Läs mer

GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖGSKOLANS STUDENTKÅR GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖG- SKOLANS STUDENTKÅRS STADGA 2012 ÅRS LYDELSE

GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖGSKOLANS STUDENTKÅR GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖG- SKOLANS STUDENTKÅRS STADGA 2012 ÅRS LYDELSE GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖG- SKOLANS S STADGA 2012 ÅRS LYDELSE Innehållsförteckning 1 Sammansättning och ändamål 1 2 Medlemskap 1 3 Verksamhetsår 2 4 Organisation 2 5 Årsmöte 2 6 Valberedning 4 7 Styrelse

Läs mer

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara. Torsdagen den 13 augusti 2015 kl. 14.00 16.00

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara. Torsdagen den 13 augusti 2015 kl. 14.00 16.00 Plats och tid Beslutande SoF Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara Torsdagen den 13 augusti 2015 kl. 14.00 16.00 Åsa Karlsson, ordförande, Götene kommun Louise Ahlgren, ledamot, Gunilla Druve Jansson,

Läs mer

Årsstämmoförhandlingar 1 juni 2016 kl 20.00, i Istorps församlingshem

Årsstämmoförhandlingar 1 juni 2016 kl 20.00, i Istorps församlingshem Årsstämmoförhandlingar 1 juni 2016 kl 20.00, i Istorps församlingshem 1. Stämmans öppnande Föreningens ordförande Sven Fogelberg öppnade stämman. 2. Val av stämmoordförande och val av protokollförare Ordförande

Läs mer

Hur man bildar en förening

Hur man bildar en förening Handläggare Datum Lars Louthander 2011-01-03 Hur man bildar en förening Varför skall vi gå samman i en förening? Genom att bilda föreningar har människor skapat en fastare gemenskap kring sina intressen.

Läs mer

Föregående mötesprotokoll från extra LAG-möte och konstituerande LAG-möte lades till handlingarna.

Föregående mötesprotokoll från extra LAG-möte och konstituerande LAG-möte lades till handlingarna. Möte: kl. 17.30-18.00 Plats: Tryde 1303, Tomelilla Närvarande: Andrea Nowag (offentlig/ystad), Carina Almedal (privat/tomelilla), Daniel Jonsgården (offentlig/tomelilla), Hanna Axelsson (ideell/sjöbo),

Läs mer

Paraplyprojekt Lokal mat

Paraplyprojekt Lokal mat Paraplyprojekt Lokal mat Namn på ansökan: Information till dig som vill söka check ur paraplyprojektet Lokal mat - Checkarna inom Lokal mat är främst riktade mot enskilda företag. Då insatserna i första

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN MILJÖREVISORER I SVERIGE (reviderade 2005-11-17)

STADGAR FÖR FÖRENINGEN MILJÖREVISORER I SVERIGE (reviderade 2005-11-17) 1 STADGAR FÖR FÖRENINGEN MILJÖREVISORER I SVERIGE (reviderade 2005-11-17) 1 FÖRENINGENS NAMN OCH SÄTE Föreningens namn är Miljörevisorer i Sverige. Den har sitt säte i Stockholm. Föreningen kan inrätta

Läs mer

Protokoll Specifika samverkansrådet för Infrastruktur och Trafik

Protokoll Specifika samverkansrådet för Infrastruktur och Trafik 1 (5) och länets kommuner Protokoll Specifika samverkansrådet för Infrastruktur och Trafik Tid: 16 oktober kl. 09:30-11:30 Plats: Eklundavägen, lokal Asken Vid protokollet Sekreterare: Justerat den: 2015-11-19

Läs mer

Protokoll fört vid årsmötet den 28 februari 2007 i Tea-lokalen

Protokoll fört vid årsmötet den 28 februari 2007 i Tea-lokalen Protokoll fört vid årsmötet den 28 februari 2007 i Tea-lokalen Närvarande: Kårstyrelsen: Jessica Andersson, Ulla Andersson och Anne Norstedt Revisorer: Gunnel Källstedt Stugkommittén: Thor Andersson och

Läs mer

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 28 oktober 2014

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 28 oktober 2014 Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 28 oktober 2014 Närvarande: Ej närvarande: Karin Andersson, ordförande Agneta Lindmark, sekreterare Giesela Magnusson, kassör Elin Wallenbring, ledamot

Läs mer

Stadgar för Sveriges Guideförbund

Stadgar för Sveriges Guideförbund Stadgar för Sveriges Guideförbund Antagna på SveGuides 31:a förbundsstämma den 29 mars 2014 i Kramfors 1 Förbundets firma och ändamål Sveriges Guideförbund, SveGuide är en organisation för auktoriserade

Läs mer

Antagna vid konstituerande stämma den 17 juni 2004, stadgeändring i punkt 5 och 20 vid stämman den 11 februari 2008.

Antagna vid konstituerande stämma den 17 juni 2004, stadgeändring i punkt 5 och 20 vid stämman den 11 februari 2008. Stadgar Antagna vid konstituerande stämma den 17 juni 2004, stadgeändring i punkt 5 och 20 vid stämman den 11 februari 2008. 1 Firma Föreningens firma är Nätverket för Elektroniska Affärer, förkortat NEA.

Läs mer

Torsdag 2015-08-27 kl 13.00-17.00. Konferensrum Granen, Olof Palmes Gata 31, Stockholm. ordförande. adjungerad. Ordföranden förklarade mötet öppnat.

Torsdag 2015-08-27 kl 13.00-17.00. Konferensrum Granen, Olof Palmes Gata 31, Stockholm. ordförande. adjungerad. Ordföranden förklarade mötet öppnat. Svensk Fjärrvärme 1(6) Styrelseprotokoll Tid Plats Torsdag 2015-08-27 kl 13.00-17.00 Konferensrum Granen, Olof Palmes Gata 31, Stockholm Närvarande Anders Östlund Lotta Brändström Anders Egelrud Ingemar

Läs mer

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Malmö mot Diskriminering Stadgar för Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Antagna vid årsmöte 2010-09-22 STADGAR Malmö mot Diskriminering Malmö

Läs mer

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 1 Föreningens namn Föreningens namn är Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening. 1 (6) 2 Ändamål Föreningen har till uppgift att verka för en uthållig

Läs mer

1.3 Justerare Protokollet justeras av samtliga som varit närvarande på AUsammanträdet. Därefter sänds det ut till hela styrelsen.

1.3 Justerare Protokollet justeras av samtliga som varit närvarande på AUsammanträdet. Därefter sänds det ut till hela styrelsen. Lisa Hagström E-post: lisa.hagstrom@ikff.se Protokoll AU 13 juli Närvarande: Ansa Eneroth Åsa Frostfeldt Kirsti Kolthoff Alexandra Sundberg Lisa Hagström Petra Tötterman Andorff Birgitta Lorentzi 0 Runda

Läs mer

ÅRSMÖTE 25 Årsmötet är Försvarshögskolans Studentkårs högsta beslutande organ.

ÅRSMÖTE 25 Årsmötet är Försvarshögskolans Studentkårs högsta beslutande organ. Stadga för FÖRSVARSHÖGSKOLANS STUDENTKÅR Denna stadga antogs första gången 31 januari 2008. Stadgan reviderades en första gång 3 mars 2010. Denna version av stadga gäller från och med 1 juli 2010. ÄNDAMÅL

Läs mer

Sammanträdesdatum Regionfullmäktiges demokratiberedning

Sammanträdesdatum Regionfullmäktiges demokratiberedning 1 (7) Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. Vid protokollet Marcus Olofsson Sekreterare 2 (7) Plats: Sammanträdeslokalen Eken, Eklundavägen 1, Örebro Tid: 09.00-11.30 Närvarande ledamöter Torgny Larsson

Läs mer

Stadgar för Uppsala Spelmanslag Organisationsnummer

Stadgar för Uppsala Spelmanslag Organisationsnummer Stadgar för Uppsala Spelmanslag Organisationsnummer 802513-5388 1 Föreningens syfte Uppsala Spelmanslag, som är en politiskt och religiöst obunden ideell förening och som har sitt verksamhetsområde i Uppsala

Läs mer

Minnesanteckningar AU 23 maj

Minnesanteckningar AU 23 maj Minnesanteckningar AU 23 maj Närvarande: Helena Eriksson, Sollefteå Kommun Vice ordförande Åsa Ringlöv, Företagarna Örnsköldsvik Ordförande Jonny Lundin, Landsbygdsrådet Härnösand Kassör Lennart Ramström,

Läs mer

Protokoll 3-2014 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 15 mars 2014, STOKKs lokal, Rindögatan 25, Stockholm

Protokoll 3-2014 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 15 mars 2014, STOKKs lokal, Rindögatan 25, Stockholm Protokoll 3-2014 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 15 mars 2014, STOKKs lokal, Rindögatan 25, Stockholm Närvarande: Madeleine Bergendahl, ordförande Marita Simring, kassör

Läs mer

Kansliet, Kyrkogränd 14, Tyresö

Kansliet, Kyrkogränd 14, Tyresö SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kyrkoråd Sida 1 (3) Plats och tid Beslutande Bollmoradalens församlingscentrum, sammanträdesrummet. onsdagen den 23 oktober 2013, kl 18.00 20.30 Iréne Pierazzi,

Läs mer

STADGAR VÄLLINBGY FOLKETS HUS-FÖRENING Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker

STADGAR VÄLLINBGY FOLKETS HUS-FÖRENING Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker 1 NAMN Vällingby Folkets hus förening är en allmännyttig ideell förening. 2 ÄNDAMÅL Föreningens ändamål är att,

Läs mer

Stadgar för Svenska Vård

Stadgar för Svenska Vård Stadgar för Svenska Vård 1 Uppgift och ändamål Svenska Vård är en bransch- och näringspolitisk organisation för verksamheter inom vård, behandling, omsorg och rehabilitering. Svenska Vård ska bl.a: - verka

Läs mer

Protokoll. Svenska Ölfrämjandet SÖ, styrelsen. Nr: 7 2010/2011. Tid: Lördagen den 11 december 2010, kl. 13.00 17.00

Protokoll. Svenska Ölfrämjandet SÖ, styrelsen. Nr: 7 2010/2011. Tid: Lördagen den 11 december 2010, kl. 13.00 17.00 Protokoll Svenska Ölfrämjandet SÖ, styrelsen Nr: 7 2010/2011 Tid: Lördagen den 11 december 2010, kl. 13.00 17.00 Ajournering: Matpaus kl. 15.10 15.35. Plats: Ölrepubliken, Kronhusgatan 2B, Göteborg. Ledamöter:

Läs mer