Vad är en detektiv? Din karriär

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vad är en detektiv? Din karriär"

Transkript

1 Vad är en detektiv? I takt med att polisen och myndighetens resurser sinar så växer alla former av utrednings och spaningstjänster. Dessa anlitas ofta av privatpersoner och företag för att hitta information, bevis och material som behövs av olika anledningar av uppdragsgivaren. Detektiven använder sina kunskaper och kontakter till att forska, spana och ta fram den behövliga informationen samt dokumentera den såväl skriftlig såsom bildmässigt. Detta innebär att detektiven oftast diskret övervakar och fotograferar olika personer samt källforskar genom intervjuer och slagningar i vissa register. Din karriär Du som person Om du är intresserad av en karriär som detektiv och utredare, krävs det att du är noggrann, nyfiken, har stort tålamod och uthållighet samt kan se både helhet såsom detaljer. Många gånger så är det en liten pusselbit som löser ett helt uppdrag och det gäller att se dessa sammanhang. Spaningsarbete innebär mycket väntan medan utredningsarbete kräver noggrannhet! Uppdragen som detektiv varierar och är givetvis unikt, men kan t ex bestå i: Kontrollera trohet Analys av partners Illojal konkurrens Sjukskrivningsbedrägeri Förskingring och stöld Företagskontroll Inhämta bevis på bedrägeri Anställningskontroll Brottsutredning Spåra försvunna personer Varumärkesintrång Det ankommer på detektiven att kontrollera klienten och dess avsikter samt att inte åta sig uppdrag som är rent brottsliga. Arbetet består av mycket tålamod, noggrannhet och väntan. Det kan bli såväl långa såsom kalla och blöta arbetspass.

2 Förkunskaper För att få genomföra vår diplomerade detektivutbildning krävs: lägst 20 år inte dömd för något brott noggrannhet uthållighet Körkort krävs inte Du behöver inte ha svensk nationalitet då vi har internationella elever Du behöver ingen annan utbildning ex polis, väktare eller liknande, vi föredrar sökande med olika bakgrund då det gynnar specialkunskaper pga sin bakgrund Utbildning För att ha förmågan att utföra de uppdrag som du erhåller så behöver du en omfattande utbildning om de olika delar som ingår i det dagliga arbetet. Följande delar är några exempel på vad som behövs under en utbildning till detektiv, för att du skall lyckas och få nöjda kunder: Utredningstjänst - Goda kunskaper i data och Internet - Social kompetens vid möten, telefonsamtal samt intervjuteknik - Förmåga att anteckna samt skriva välskrivna och noggranna rapporter - Organisationsförmåga och struktur - Research - Brottsplatsteknik - Bevissäkring - Lagstiftning Spaningstjänst - Förspaning - Fast och rörlig spaning - Radiokommunikation - Fotografering - Videosystem - Ljudupptagning - GPS- och spårutrustning - Intervjuteknik

3 Kursanmälan Du söker till våra kurser genom att anmäla dig via vår hemsida: eller genom att skicka in vår anmälningsblankett. Du betalar vid anmälan en anmälningsavgift på 10% av kursavgiften för att säkra din kursplats. Kursbekräftelse Senast en vecka innan kursstart får du ett brev från oss om du blivit antagen till utbildningen och tider med platser, samt vad du behöver ha med dig mm står också i brevet. Anmälan liksom anmälningsavgiften skall vara hos oss senast 2 veckor före kursstart. Ju tidigare du skickar in din anmälan, destå större är möjligheten att du får plats på den kursen som du önskar. Vi hinner behandla din ansökan i god tid och kan meddela dig på en gång om du blivit antagen. Del 1 - Onlineutbildning Del 1 av din detektivutbildning består av teori och genomförs därav via vår Onlineutbildningsportal. Vi har valt att genomföra teoriutbildningen online, då det finns många fördelar: Inga res-, parkering- och boendekostnader för dig som deltagare, du sätter dig vid närmaste dator och börjar läsa Lägre kurskostnader då vi inte behöver ha instruktörer till varje lektion Du behöver inte ta ledigt från skola och arbete eller vara frånvarande från din familjför att gå kurs, utan kan läsa när det fungerar för dig Du läser i egen takt Du kan själv välja vilka delar av onlineutbildningen som du behöver fokusera på beroende på din bakgrund, annan utbildning och erfarenhet Du kan läsa om ett kursavsnitt så många gånger du vill Du kommer aldrig för sent till en kurs utan börjar när du vill Du får tillgång till utveckling av kursinnehållet automatiskt vid uppdateringar Du får i vår Onlineportal tillgång till kursmaterial, videoutbildning, länkar till artiklar, material och böcker samt annan information som du behöver under din teoretiska utbildning. Du har support av instruktör via e-post, telefon, chatt eller Skype/Viber. Du behöver beställa vissa böcker, så räkna med viss leveranstid. Om böckerna är slut eller tillägt har utgått, kontaktar du oss för support.

4 Varje kursblock avslutas med ett kortare prov där vi kontrollerar att du tagit till dig och förstått utbildningsblocket innan du går vidare till nästa. Läs mer om vilka teoretiska ämnen som ingår i vår broschyr. Räkna med att du behöver ca 8 veckor för att läsa det teoretiska avsnittet och detta är beräknat på ca 12 timmar/vecka, så klarar du även annan utbildning och/eller arbete. Del 2 - Praktisk utbildning Du avslutar din detektivutbildning med en 5-dagars praktisk utbildning på av oss angiven kursplats. Dessa 5-dagarsutbildningar genomförs med jämna mellanrum varje år för att du skall hinna läsa in teoriutbildningen online. Du kommer under din 5-dagarsutbildning att fokusera på praktiska övningar, moment och uppdrag där du främst omvandlar dina teoretiska kunskaper från del 1 Onlineutbildning till praktisk verklighet. Våra erfarna instruktörer hjälper dig att förstå och fördjupa dina kunskaper ytterligare. Läs mer om de praktiska ämnen som ingår i vår broschyr. Sjukdom och frånvaro Om du blir sjuk eller inte närvarar vid kursen, kommer du att erbjudas ny kursplats vid nästa kurstillfälle. Vi kräver minst 95% närvaro under kursen för att du skall tillgodogöra dig dina kunskaper och då vi håller högt tempo. Vad händer om jag inte klarar provet? Du kan göra om provet vid nästa tillfälle för 350 kr och behöver inte gå om kursen. Förbered dig genom att läsa dina anteckningar och kursmaterialet från utbildningen för att du skall slippa omprov. Kontakta oss om du har läs- och skrivsvårigheter! Boende Har du ingen kompis eller släktning som du kan bo hos kan vi boka hotellrum för dig i det hotellet som vi samarbetar med i norr om Stockholm. Vi sanktionerar dessutom priserna och då kan du bo riktigt billigt och bra under din utbildning. Frukost ingår alltid och kan du dessutom dela rum med någon annan kursdeltagare delar ni även priset på rummet. Vi bokar ett dubbelrum eller enkelrum för dig om du uppger det i ansökan och du betalar när du kommer till kursen. Del i ett dubbelrum kostar ca 490 kr/natt inkl frukost.

5 Efter utbildningen Vi hjälper dig efter utbildningen med att skaffa jobb/uppdrag och erbjuder bla kontakter, CV-granskning, karriärrådgivning etc. Läs mer på vår hemsida: Marknaden för detektiver och utredare växer snabbt i takt med att brottsligheten ökar och samhällets resurser minskar. Arbetet innebär att arbeta som anställd eller som eget företag inom: Utredningstjänst Vid utredningar så letar och kontrollerar man information och uppgifter från olika källor. Detta innebär mycket slagningar i olika register, telefonsamtal med olika myndigheter och personer, intervjuer samt noggrann dokumentation och sammanställning av insamlat material. Det är vanligt att man i sin slutrapport enbart använder en mindre del av all den information som man samlat in. Spaningstjänst Innebär att man mer praktiskt bevakar, fotograferar, följer efter samt dokumenterar en eller flera personer. Vi använder olika former av teknisk utrustning för att underlätta samt dokumentera all vår spaning och övervakning. Vår framgångsmodell För din karriär! När du genomför en utbildning hos oss, får du egentligen mer än en utbildning. Vi har omfattande erfarenhet av att arbeta inom våra olika specialistområden och vet om, att det är inte bara kunskap som kommer vara avgörande för hur du blir framgångsrik. Modell:

6 Kunskap Får du under den teoretiska utbildningen dvs du behöver mer kunskap om vad som gäller, hur det görs, metoder osv. Erfarenhet Erhåller du under våra praktiska moment, där du lär dig hur du arbetar under verkliga förhållanden. Vilja Det är din egen vilja som kommer avgöra hur du lyckas. Vi hjälper dig med rådgivning och stöd för att du skall ta dig förbi den hinder som finns för dig som person. Förmåga Din kunskap, erfarenhet och vilja blir din samlade förmåga att nå dina mål! Vi lyckas när du lyckas! Lön Varierar beroende på uppdrag, volym och vilken utrustning som teamet skall stå för. Generellt är lönen för en nyutbildad på ca kronor/timma. För den som är erfaren kanske kronor/timma. För den som är privatanställd förekommer ibland lönebonus i form av gåvor eller pengar när man gjort ett bra jobb. Lagstiftning Det finns ingen lag som reglerar funktionen för detektiver. De arbetar oftast mycket diskret och är nästan uteslutande fåmansföretagare. De lagar och regler som gäller för alla och envar är de som detektiven behöver följa. ***** Vi hoppas att du som är intresserad av att arbeta som detektiv och med utredningar, fått en utförligare beskrivning om vad yrket innebär! Kontakta oss om du har fler frågor och funderingar!

Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida?

Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida? Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida? Vi går igenom allt du bör tänka på innan köp. Råd som du tjänar på längre fram. sförteckning et i denna bok ser du till höger. Vill du gå direkt till något

Läs mer

För att vårt bolag ska växa i den takt Anton hoppas på behöver han flera personer i styrelsen. Bolaget mår bra av att ha styrelseledamöter som:

För att vårt bolag ska växa i den takt Anton hoppas på behöver han flera personer i styrelsen. Bolaget mår bra av att ha styrelseledamöter som: Bilaga 02 Styrelsens roll i vårt bolag. Vi behöver ha en styrelse. Vi måste inte ha någon annan än Anton som ordförande, men jag hoppas det finns någon som både vill och kan vara med i styrelsen. För dig

Läs mer

Projektarbete en arbetsmodell

Projektarbete en arbetsmodell K A P I T E L Projektarbete en arbetsmodell Om detta ska fungera måste vi planera och organisera oss noga. Om vi inte har förberett oss i detalj kommer vi att få problem. Det är bättre att ta problemen

Läs mer

Egenskaper och företagande

Egenskaper och företagande 2. FÖRETAGAREN Introduktion Egenskaper och företagande 3 Synergi 3 Vad gör företaget? 5 Fördjupning Är du ett med din företagsidé? 8 Arbetsuppgifter 17 FÖRETAGAREN Introduktion Egenskaper och företagande

Läs mer

Rekryteringsmanual. - För dig som behöver rekryteringsråd. roi:recruit, 0770 110 177 info@roirecruit.se

Rekryteringsmanual. - För dig som behöver rekryteringsråd. roi:recruit, 0770 110 177 info@roirecruit.se Rekryteringsmanual - För dig som behöver rekryteringsråd Kontakt: E-post: Utgivare: roi:recruit, 0770 110 177 info@roirecruit.se roi:recruit Innehållsförteckning 1. SKAPA EN GENOMARBETAD KRAVPROFIL...

Läs mer

Om att delta i en klinisk prövning

Om att delta i en klinisk prövning Om att delta i en klinisk prövning 1 Innehållsförteckning Vad är en klinisk prövning och hur utförs den? 5 Varför görs kliniska prövningar? 7 Varför gör min läkare kliniska prövingar? 7 Hur utförs en klinisk

Läs mer

Allt om högskolestudier på studera.nu ATT STUDERA PÅ HÖGSKOLAN. Lätt svenska

Allt om högskolestudier på studera.nu ATT STUDERA PÅ HÖGSKOLAN. Lätt svenska Allt om högskolestudier på studera.nu ATT STUDERA PÅ HÖGSKOLAN Lätt svenska ATT STUDERA PÅ HÖGSKOLAN Lätt svenska GRAFISK FORM ILLUSTRATION ÖVERSÄTTNING TRYCK TRYCKT PÅ MILJÖVÄNLIGT PAPPER Att studera

Läs mer

Lyckas som eventplanerare

Lyckas som eventplanerare Lyckas som eventplanerare Modul 4: E-bok - Så blir du anställd inom eventbranschen Holger Wästlund 1 Denna e-bok är utgiven av: Tipsförlaget e-post: holger@wastlund.com telefon: 08 755 81 31 mobil: 070

Läs mer

Ersättning vid arbetslöshet

Ersättning vid arbetslöshet PÅ LÄTTLÄST SVENSKA Ersättning vid arbetslöshet INFORMATION OM ARBETSLÖSHETSFÖRSÄKRINGEN 1 2 Det här är arbetslöshetsförsäkringen... 4 Vem gör vad?...... 6 När har du rätt till arbetslöshetsersättning?...

Läs mer

UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN IKT-FUNKTIONEN

UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN IKT-FUNKTIONEN UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN IKT-FUNKTIONEN UTREDNING Projekt: Författare: Version: Elever i behov av särskilt IT-stöd v3.3.017 Förvaltning/avdelning: Godkänd av beställare: Senast ändrad: Utbildningsförvaltningen,

Läs mer

Projektmaterial HOT ELLER MÖJLIGHET? Lidingö folkhögskola

Projektmaterial HOT ELLER MÖJLIGHET? Lidingö folkhögskola Projektmaterial KOMMUNIKATION MED DATOR, HOT ELLER MÖJLIGHET? Lidingö folkhögskola Folkbildningsnätets Pedagogiska resurser Folkbildningsrådet Box 730 101 34 Stockholm 08-412 48 00 www.resurs.folkbildning.net

Läs mer

WEBB365.SE. Hur skriver man sökmotoroptimerade texter

WEBB365.SE. Hur skriver man sökmotoroptimerade texter Hur skriver man sökmotoroptimerade texter Introduktion Det finns mycket man kan göra för att lyckas på nätet och att skriva sökmotoroptimerade texter är definitivt en av de viktigare. I korta ordalag kan

Läs mer

att studera på högskolan

att studera på högskolan Allt om högskolestudier på studera.nu att studera på högskolan Lätt svenska Högskoleverket Luntmakargatan 13 Box 7851, 103 99 Stockholm tfn 08-563 085 00 fax 08-563 085 50 e-post hsv@hsv.se www.hsv.se

Läs mer

Allmänna villkor - uppdaterad 2011-11-29

Allmänna villkor - uppdaterad 2011-11-29 Allmänna villkor - uppdaterad 2011-11-29 Innehållsförteckning 1. Generellt 2. Svensk flagga (leveransadresser inom och utom Sverige) 3. Öppettider 4. Kundregistrering 5. Pris, betalning, kredit, avgift,

Läs mer

Socialtjänstlagen. Vad gäller för dig från 1 januari 2002? Lättläst

Socialtjänstlagen. Vad gäller för dig från 1 januari 2002? Lättläst Socialtjänstlagen Vad gäller för dig från 1 januari 2002? Lättläst SOCIALSTYRELSEN 2002 Broschyren kan beställas från: Socialstyrelsens kundtjänst, 120 88 Stockholm. Webbutik Fax 08-779 96 67 Artikelnummer

Läs mer

Innehåll 1. STUDERANDERÄTTSLIG STANDARD 2 1.1 FOLKHÖGSKOLORNAS STUDERANDERÄTTSLIGA RÅD (FSR) 2. 2. Skolans informationsansvar 2

Innehåll 1. STUDERANDERÄTTSLIG STANDARD 2 1.1 FOLKHÖGSKOLORNAS STUDERANDERÄTTSLIGA RÅD (FSR) 2. 2. Skolans informationsansvar 2 Innehåll 1. STUDERANDERÄTTSLIG STANDARD 2 1.1 FOLKHÖGSKOLORNAS STUDERANDERÄTTSLIGA RÅD (FSR) 2 2. Skolans informationsansvar 2 2.1 Information innan antagning 2 2.2 Information vid kursstart 3 3. Deltagarinflytande

Läs mer

Studiehandledning för cirkelledare

Studiehandledning för cirkelledare Alla kan surfa Studiehandledning för cirkelledare 2015 Studieförbundet Vuxenskolan, SV och Demensförbundet Projektledning: Anki Bard-Sandström, SV Författare: Charlotta Olofsson och Petra Hoff Grafisk

Läs mer

r e d o v i s n i n g s e k o n o m Distans /heltid 2 år 400 YH-poäng Redovisningsekonom Ta raka vägen till framtidsyrket

r e d o v i s n i n g s e k o n o m Distans /heltid 2 år 400 YH-poäng Redovisningsekonom Ta raka vägen till framtidsyrket Distans /heltid 2 år 400 YH-poäng Redovisningsekonom Ta raka vägen till framtidsyrket Innehåll Redovisningsekonom Yrkesrollen.....2 Arbetsmarknaden.....2 Yrkeshögskolan.....3 Utbildningens mål och innehåll.....4

Läs mer

Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar.

Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar. Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar. Jag hoppas att boken ger dig nya perspektiv på hur du på bästa sätt kan ta vara

Läs mer

En telefonväxel för alla företag.

En telefonväxel för alla företag. Powered by En telefonväxel för alla företag. En enkel telefonväxel för krävande företag. Tele2 Direct gör ditt företag effektivare och dina medarbetare mer tillgängliga. Ni behöver inte missa några inkommande

Läs mer

MTM. Rapport: Fokusgrupper med studenter. December 2014, Markör Marknad och Kommunikation AB. Markör AB 1 (35)

MTM. Rapport: Fokusgrupper med studenter. December 2014, Markör Marknad och Kommunikation AB. Markör AB 1 (35) MTM Rapport: Fokusgrupper med studenter December 2014, Markör Marknad och Kommunikation AB Markör AB 1 (35) Uppdrag: Användarundersökning Beställare: MTM Kontaktperson MTM: Pia Hasselrot Projektledare

Läs mer

Effektiv dialog. Tips för bättre kontakt mellan företag och myndigheter

Effektiv dialog. Tips för bättre kontakt mellan företag och myndigheter Effektiv dialog Tips för bättre kontakt mellan företag och myndigheter Sid 2 Lantbrukarnas Riksförbund De gröna näringarnas verksamheter styrs av många olika regler, obligatoriska och frivilliga. Dessa

Läs mer

Forsknings- och utvecklingsenheten Habilitering & Hjälpmedel FoU-rapport 12/2014. Ung vuxen en habiliteringsinsats för att stödja vuxenblivandet

Forsknings- och utvecklingsenheten Habilitering & Hjälpmedel FoU-rapport 12/2014. Ung vuxen en habiliteringsinsats för att stödja vuxenblivandet Forsknings- och utvecklingsenheten Habilitering & Hjälpmedel FoU-rapport 12/2014 Ung vuxen en habiliteringsinsats för att stödja vuxenblivandet Verksamhet: Projektansvarig chef: Ansvarig för projektredovisning:

Läs mer

Projektledning fördjupade modeller och metoder

Projektledning fördjupade modeller och metoder Projektledning fördjupade modeller och metoder AU322G VT 2014 distans Institutionen för ingenjörsvetenskap Dokumentversion Studieguide Revision Datum Förändring Publicerad 140110 Publicerad 1 Välkommen

Läs mer

Ett material framtaget av Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare. Rollkoll. Vad gör en god man och förvaltare?

Ett material framtaget av Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare. Rollkoll. Vad gör en god man och förvaltare? Ett material framtaget av Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare Rollkoll Vad gör en god man och förvaltare? 1 Rollkoll är ett projekt som genomförs av Riksförbundet frivilliga samhälls arbetare (RFS)

Läs mer

Är du ett med din företagsidé?

Är du ett med din företagsidé? Är du ett med din företagsidé? Är du ett med din företagsidé? Testa Dig själv 1 Varför vill Du starta företag? 2 Är det rätt tillfälle för dig? 3 Har du lämpliga erfarenheter och kunskaper? DINA SLUTSATSER

Läs mer

UTBILDNINGSKATALOG. För utveckling av besöksnäringen ALUN

UTBILDNINGSKATALOG. För utveckling av besöksnäringen ALUN UTBILDNINGSKATALOG F Ö R E L Ä S N I N G W O R K S H O P A F F Ä R S U T V E C K L I N G För utveckling av besöksnäringen ALUN VIKTEN AV ATT UTVECKLAS! I framtiden gäller det inte bara att ha rätt kunskaper

Läs mer

ESL Ekonomi. Upplaga nr 3, 2014. Författare: Ulrika Hylén och Kicki Nyström

ESL Ekonomi. Upplaga nr 3, 2014. Författare: Ulrika Hylén och Kicki Nyström ESL Ekonomi Upplaga nr 3, 2014 Författare: Ulrika Hylén och Kicki Nyström Innehållsförteckning Inledning 1 Arbetsblad Nå mål och klara hinder 3 Ordning och reda på papper 4 Kostnader 5 Checklista kostnader

Läs mer

Dags att fylla digitaliseringen med innehåll. En miljardsatsning som snabbt kan lyfta skolan

Dags att fylla digitaliseringen med innehåll. En miljardsatsning som snabbt kan lyfta skolan Dags att fylla digitaliseringen med innehåll En miljardsatsning som snabbt kan lyfta skolan 1 Skolan måste digitaliseras Ingen har kunnat undgå att skolan har problem. Ingen har kunnat missa att den svenska

Läs mer