Harley Hellman (SPF Färingtofta)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Harley Hellman (SPF Färingtofta)"

Transkript

1 av (14) Plats och Tid Sessionssalen, Kommunhuset kl Beslutande Hans-Bertil Sinclair (m), Socialnämnden, ordförande Torsten Johansson (c), Plan och Byggnadsnämnden Laila Möller Nilsson (s), Kultur och Fritidsnämnden Rune Persson (s), Kommunstyrelsen Sonja Andersson, (SKPF Avd 52) Marianne Sunnesson (PRO Ljungbyhed) Harley Hellman, (SPF Färingtofta) Ulla Pettersson, (SPF Åby/Klippan) Ingvar Nyström,(SPF Tycho Brahe Ljungbyhed) Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kurt Falk, (PRO Klippan) Sven Larsson, (PRO Ljungbyhed) Irma Larsen, (SPF Färingtofta) Inger Svensson, (SPF Tycho Brahe/Ljungbyhed) Ingrid Åström, (SKPF Avd 52) Ove Bokvist, (SPF Åby/Klippan) Tina Thomasson, äldreomsorgschef Sven-Åke Nilsson, demenssjuksköterska Kenneth Nilsson, enhetschef IFO 141 Amela Prsic, nämndsekreterare Harley Hellman (SPF Färingtofta) Socialförvaltningen Underskrifter Sekreterare... Amela Prsic Paragrafer: Ordförande... Hans-Bertil Sinclair (m) Justeringsman... Harley Hellman (SPF Färingtofta)

2 av (14) Organ ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Pensionärsrådet Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Datum för anslags nedtagande Socialkontoret Underskrift... Amela Prsic

3 av (14) KPR 131 Föregående sammanträdesprotokoll att godkänna föregående protokoll.

4 av (14) KPR 132 Utbildning: Nationella riktlinjer för demensvård Demenssjuksköterska Sven-Åke Nilsson redogör för nationella riktlinjer för demensvård. Det var i maj 2010 som beslut om nationella riktlinjer för demensvård togs. I Klippan sker samverkan mellan Primärvården, Capio Citykliniken och Klippans kommun. I Klippans kommun finns ett nätverk som arbetar med olika frågor, bl a hur långt arbetet med demensfrågor har kommit och vilka frågor som är viktiga att arbeta vidare med under 2010 respektive Nationella riktlinjer för demensvård bygger på Socialtjänstlagen, Hälsooch sjukvårdslagen, Lagen om stöd och service samt en del av Europakonventionen. Det är fyra viktiga ledord som arbetet handlar om. Dessa är nätverk, trygghet, säkerhet och integritet. Riktlinjerna innehåller bland annat rekommendationer om diagnostik, personcentrerad omvårdnad, läkemedel, dagverksamhet, boende och stöd till anhöriga. Rekommendation om diagnostik handlar om bedömningar och utredningar som görs av läkaren. Det görs en utredning och vederböranden utreds på vårdcentralen eller Capio Citykliniken. Det är viktigt att vederböranden kommer så tidigt som möjligt för att kunna få rätt hjälp. En tidig social utredning syftar till att öka den demenssjukes möjligheter att påverka sin kommande vård och omvårdnad. En tidig social utredning kan öka den demenssjukes möjlighet till delaktighet och självbestämmande över framtida insatser och det kan också bidra till en individuell utformning av biståndsinsatser.

5 av (14) KPR 133 Ansökan om stimulansmedel Äldreomsorgschef Tina Thomasson informerar om ansökan om stimulansmedel som har skickats till Socialstyrelsen. Beloppet rör sig om knappt en miljon kronor. Stimulansbidraget kommer främst att användas till att utveckla demensvården och det sociala innehållet i äldreomsorgen. att notera informationen

6 av (14) KPR 134 Program demensvård Äldreomsorgschef Tina Thomasson informerar om socialnämndens beslut att anta program om hur arbetet med demensvård behöver utvecklas. Det ställs högre krav på kommunerna idag genom att kommunerna skall redovisa vilket program respektive kommun använder i sitt arbete med demensvård. Målet är att kunna hantera omvårdnadsproblem som uppstår i vården av demenssjuka oavsett var inom organisationen behoven finns. Vidare är ett annat mål att all personal arbetar med personcentrerad omvårdnad enligt Nationella riktlinjer. Vidareutveckling av innehåll och gruppindelning på dagverksamhet är också viktigt att arbeta med. Anhöriga ska få utbildning kring demenssjukdomar och det ska finnas en möjlighet för att skapa nätverk/samarbete mellan primärvård, specialistvård och alla kommuner i Nordvästra Skåne.

7 av (14) KPR 135 Program Socialt innehåll Tina Thomasson informerar om att arbete med program för socialt innehåll har pågått under lägre tid. Det finns fyra planerade åtgärder i utvecklandet av det sociala innehållet och dessa är: gemensamma aktiviteter, individuella aktiviteter, fysiska och kulturella aktiviteter. I Klippans kommun har detta arbete varit varierande. Arbete med t ex minneslådor har gått väldigt bra och nästa steg är att utveckla detta ytterligare. Vikten har nu lagts vid att ha olika inslag av musik i vården. På Ljungbygården görs olika individuella aktiviteter. Personalen jobbar med kvalitetstid. Om personen bor på Ljungbygården har denne möjlighet att avsätta tid för att göra det personen önskar att göra. T ex om personen vill ta en promenad, läsa en bok eller göra något annat ska det finnas utrymme och tid för det. Den tiden kallas en egen kvalitetstid, en tid som personen själv bestämmer över. Personalen får inte styra över den tiden. Detta sätt att arbeta på har varit väldigt uppskattat.

8 av (14) KPR 136 Delrapport avseende införandet av Time Care Tina Thomasson informerar om hur arbetet med införandet av Time Care har fungerat. Det handlar om att personalen lägger sitt schema den tid man önskar arbeta. På det sättet kan den som arbetar bestämma själv över sitt arbetsschema. Målet med detta sätt att arbeta har varit att just skapa större möjligheter för frihet för den anställde i sitt arbetsschema och dels att denne får större inflytande över verksamheten. Förutsättningarna har varit att erbjuda alla anställda olika sysselsättningsgrad och bättre sätt att organisera vikarier. Följden har blivit att antalet av timanställd personal har minskat vilket också har varit målet. Resultaten av detta arbetsschema har blivit positiva.

9 av (14) KPR 137 Inkomna synpunkter första halvåret 2010 Totalt har inkommit 20 synpunkter till Socialförvaltningen under första halvåret Flest synpunkter har kommit in under kriterier Synpunkter på handläggning och Personalärenden. Därefter kommer synpunkter på bemötande. Resultat vad gäller äldreomsorgen har legat även detta halvår på samma nivå jämfört med andra halvåret Det finns inga registrerade synpunkter inom handikappomsorgen. Vad gäller avdelning för LSS- och bistånd har antal inkomna synpunkter legat på samma nivå jämfört med resultat från andra halvåret 2009.

10 av (14) KPR 138 Ledningssystem för kvalitet Socialnämnden är skyldig att utarbeta ett ledningssystem för kvalitet vad gäller verksamhet som bedrivs enligt Hälso- och sjukvårdslagen (HSL), Socialtjänstlagen (SoL), Lagen om vård av missbrukare i vissa fall (LVM), Lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU) samt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Socialnämnden lade fast ett första ledningssystem för kvalitet enligt HSL. Nu har kvalitetsledningssystemet reviderats. Utgångspunkterna för arbetet har varit: - Varför är jag här? - Vad förväntas av mig som personal? - Vad är mitt uppdrag? - Vad är kvalité i verksamheten? Resultatet av de beskrivna processerna har resulterat i Socialförvaltningens gemensamma Ledningssystem för kvalitet där samtliga lagstiftningar inryms. Systemet presentera i form av tankekarta med utgångspunkt i Socialnämndens vision Kvalité i varje möte och styrmodellens fem perspektiv; brukare, ekonomi, medarbetare, process och framtid.

11 av (14) KPR 139 Förändrad ledningsorganisation inom äldreomsorgen Tina Thomasson informerar om förändring inom ledningsorganisationen. Åbyhems kortvård samorganiseras med rehabenheten. Målet är att det ska finnas en samlad ledning som i sin tur ska resultera i att öka möjligheterna till rehabilitering och att minska kortvårdstiderna. Åbyhems särskilda boende organiseras som en egen enhet med syftet att fortsätta utveckla verksamhetens kvalitativa innehåll genom att förutsättningarna för ett nära ledarskap ökar. Hemtjänst Öst organiseras tillsammans med nattpatrullen som ett enhetschefsområde. Ett samlat ledarskap för nattpatrullen och hemtjänst Öst medför samordningsvinster kring bilarna, lokalerna och skapar även förutsättningar för ett nära ledarskap. Förändringarna innebär även att antalet underställda blir mer jämt fördelat mellan enhetscheferna vilket förbättrar förutsättningarna för ledarskapet.

12 av (14) KPR 140 Frågor från Pensionärsrådet Äldreombud Ingrid Norberg står ej till förfogande. Nytt förslag: någon av revisorerna eller annan fristående person. - Ordförande Hans-Bertil Sinclair informerar om att Ingrid Norberg kan tänka sig att åta sig uppdraget efter noggrannare presentation av innebörden i uppdraget. Revisionsrapporten - vidare uppföljning. Viktigt med uppföljning av läkemedelsförskrivningen - FAR, förekommer detta till äldre? Önskemål att hemtjänstens signerade servicelista utökas med aktiviteter. - Ordförande Hans-Bertil Sinclair tar upp frågan om FAR i Folkhälsorådet. I övrigt anses denna fråga besvarad under 138. Egentid självbestämmande - korgen - hur går utvecklingen? - Frågan besvarad under 135. Handikapptillstånd P-den medicinska bedömningen ska i första hand bedömas av soc. Efter detta utlåtande tar tekniska kontoret över. - Ordförande Hans-Bertil Sinclair informerar om att tekniska kontoret även i fortsättningen kommer att handha frågan om P-tillstånd för handikapp-parkering. Det är viktigt att läkarintyget är tydligt. Ordförande tar upp frågan med tekniska kontoret. 30-skyltarna-Järnvägsgatan ännu ej åtgärdad. - Skyltarna är nu flyttade sedan några dagar Åbygatan - blommorna väcker frågetecken. - Utvärdering ska ske. Frågan återkommer vid nästa sammanträde.

13 av (14) KPR 140 (forts) Skötsel av trottoarer: - Ordf medger att underhållet är eftersatt. Frågan tas upp i Ks Hjärtstartare - oinitierat uttalande i tidningen - Beslutet att inte införskaffa hjärtstartare är omprövat. Ks har nu tagit beslut om att inköpa en hjärtstartare till Senioren Bo-möte på Rickmansgården - varsammare beskrivning av nybygge. Många blev oroliga och trodde de skulle flytta omedelbart, en oro som höll i sig i flera dagar. - 1 april 2012 ska nybygget vara klart. Tina Thomasson tar frågan med sig ut i organisationen om att personal bör tänka till hur de ska besvara frågor kring nybygget. Trygghetsboende på Rickmansgården: utvecklingen milj finns i investeringsbudget under de närmsta tre åren. Det har inte tagits några beslut. Intentionerna är att det ska bli ett trygghetsboende. Rökförbud utveckling? Rökande servicepersonal innan besök medför obehaglig doft och ev astmaanfall. Många är överkänsliga. - Det ligger ett färdigt förslag från Folkhälsorådet som innebär rökförbud på arbetsplatser inom Klippans kommun. Bistånd: hur agera vid akut skada? Referens: äldre dam med brutet ben vid fall. - Normalt ska biståndsbeslut finnas för att personal ska göra besök. Om någon råkat ut för något akut och det uppstår oro kring vårdtagaren, ska personalen kunna göra ett besök för att se till brukaren. I efterhand får då bedömas om insatserna ska utökas. -

14 av (14) KPR 141 Information om Arbetscentrum Enhetschefen för Arbetsmarknadsenheten Kenneth Nilsson informerar om vilka arbetsuppgifter Arbetscentrum har. Arbetscentrums uppdrag är att ha daglig sysselsättning för dem som har försörjningsstöd personer passerar under året Arbetscentrum. Idag ser Arbetscentrum över sitt arbetssätt vad avser den hjälp som erbjuds till pensionärer i form av trädgårdsarbete. Arbetscentrum har idag lagt fokus på att hjälpa människor som har försörjningsstöd att komma tillbaka på arbetsmarknaden. Ett annat uppdrag är att hjälpa till med trädgårdsklippning, häckklippning, mindre reparationsarbeten, snöskottning och flyttningar hos pensionärer, sjukpensionärer, ideella föreningar och kommunala förvaltningar.

Socialförvaltningen 2010-01- Ordförande... Hans-Bertil Sinclair (m) Justeringsman... Ewe Johansson (SPRF Avd 11)

Socialförvaltningen 2010-01- Ordförande... Hans-Bertil Sinclair (m) Justeringsman... Ewe Johansson (SPRF Avd 11) 2009-12-11 1 av (13) Plats och Tid Sessionssalen, Kommunhuset kl 09.00-12.00 Beslutande Övriga närvarande Hans-Bertil Sinclair (m) SN ordförande Boris Svensson (s) SN vice ordförande Bengt Svensson (m)

Läs mer

Marianne Sunesson (PRO Ljungbyhed) Plats och Tid Sessionssalen, Kommunhuset kl

Marianne Sunesson (PRO Ljungbyhed) Plats och Tid Sessionssalen, Kommunhuset kl 2010-06-04 1 av (12) Plats och Tid Sessionssalen, Kommunhuset kl 09.00-12.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Hans-Bertil Sinclair (m), Socialnämnden, ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Pensionärsrådet

PROTOKOLL Pensionärsrådet 1 (8) Paragrafer 22-27 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl. 09.00-10.10 ande Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande Boris Svensson (s), v. ordförande Bengt Svensson (m), Kommunstyrelsen Torsten Johansson

Läs mer

Ulla Pettersson (SPF Åby/Klippan)

Ulla Pettersson (SPF Åby/Klippan) 2010-12-16 1 av (15) Plats och Tid Kommunförbundet kl 09.00-12.00 Beslutande Hans-Bertil Sinclair (m), Socialnämnden, ordförande Boris Svensson, Socialnämnden, vice ordförande Torsten Johansson (c), Plan

Läs mer

Bengt-Åke Nilsson (PRO Klippan)

Bengt-Åke Nilsson (PRO Klippan) 2010-03-12 1 av (19) Plats och Tid Sessionssalen, Kommunhuset kl 09.00-12.00 Beslutande Hans-Bertil Sinclair (m) SN ordförande Boris Svensson (s) SN vice ordförande Torsten Johansson (c) PoB Laila Möller

Läs mer

PROTOKOLL Pensionärsrådet

PROTOKOLL Pensionärsrådet 1 (12) Paragrafer 1-10 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl 09.00-12.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Hans-Bertil Sinclair

Läs mer

Sammanträdesdatum Pensionärsrådet (17) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl

Sammanträdesdatum Pensionärsrådet (17) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl Pensionärsrådet 2009-03-06 1 (17) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl 09.00-12.00 Beslutande Hans-Bertil Sinclair (m) SN ordförande Boris Svensson (s) SN vice ordförande Laila Möller Nilsson (s)

Läs mer

PROTOKOLL Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2012-12-13

PROTOKOLL Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2012-12-13 1 (15) Paragrafer 39-49 Plats och tid Vita Villan, kl 09.00-12.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Hans-Bertil Sinclair (m) ordförande

Läs mer

Hans Granlund Britt Janwald Gertraude Bergström Kristina Bergman Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö-Nilsson

Hans Granlund Britt Janwald Gertraude Bergström Kristina Bergman Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö-Nilsson 2017-09-18 1 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Rune Lindström-rummet på Malmen klockan 10.15-12.00 Beslutande Hans Granlund Britt Janwald Gertraude Bergström Kristina Bergman Matti Nokelainen Lennart

Läs mer

PROTOKOLL Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2011-12-16

PROTOKOLL Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2011-12-16 1 (19) Paragrafer 183-196 Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen,, kl. 09.00-12.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Hans-Bertil Sinclair

Läs mer

Sammanträdesdatum Pensionärsrådet 2009-06-12 1 (14) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl 09.00-12.00. Ulla Pettersson (SPF Åby/Klippan)

Sammanträdesdatum Pensionärsrådet 2009-06-12 1 (14) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl 09.00-12.00. Ulla Pettersson (SPF Åby/Klippan) Pensionärsrådet 2009-06-12 1 (14) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl 09.00-12.00 Beslutande Hans-Bertil Sinclair (m) SN ordförande Boris Svensson (s) SN vice ordförande Laila Möller Nilsson (s)

Läs mer

PROTOKOLL Pensionärsrådet Paragrafer (12) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl. 09:00-10:15

PROTOKOLL Pensionärsrådet Paragrafer (12) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl. 09:00-10:15 1 (12) Paragrafer 25-31 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl. 09:00-10:15 Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Gunilla Svensson (S) (ordförande) Mats Waldemarsson (S) Ingegerd

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden

PROTOKOLL Socialnämnden 1 (14) Paragrafer 102-111 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl 09.00-12.00 ande Övriga närvarande Hans-Bertil Sinclair (m) ordförande Janeth Nilsson Norén (c) 1:e vice ordförande Boris Svensson

Läs mer

PROTOKOLL. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Klippans kommun,

PROTOKOLL. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Klippans kommun, 1 (12) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl 18.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Hans-Bertil Sinclair, (m) ordförande Janeth Nilsson Norén (c) 1:e vice ordförande Boris Svensson (s) 2:e

Läs mer

SOCIALNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

SOCIALNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll 1 (6) Plats och tid, Sammanträdesrummet, socialkontoret, kl 09:00 11:20 Beslutande Åsa Johansson (S) Dennis Byberg (M) Övriga Ersättare Eva Pettersson, sekreterare Monica Hammar, socialchef Eva Alama,

Läs mer

Innehållsförteckning:

Innehållsförteckning: 1 (18) Paragrafer 8-21 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl 18.00-21.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Hans-Bertil Sinclair(m),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Information från medicinskt ansvarig sjuksköterska 5 Information om

Läs mer

Gunlög Persson Matti Nokelainen Anita Lilja Stenholm Siv Johansson. Sirkka Gillberg Lisa Andersson Karl-Johan Bylund

Gunlög Persson Matti Nokelainen Anita Lilja Stenholm Siv Johansson. Sirkka Gillberg Lisa Andersson Karl-Johan Bylund FAGERSTA KOMMUN Kommunala pensionärsrådet Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdes datum 2010-02-15 1 Plats och tid Malmen, kl 13,30-16,00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens tid

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2012-11-29 1 (11) Plats och tid Berggården, torsdag 29 november 2012, kl 13:00 15:30 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO JaanEric

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet Kommunala Pensionärsrådet 2011.05.09 1 Plats och tid Sammanträdesrum Ladan kommunhuset kl 09.30-10.50 Beslutande Håkan Karlsson (C) ordf Inger Olsson (M) SN Lena Juhlin (KD) Fredrik Nelander (S) KS Rune

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden

PROTOKOLL Socialnämnden 1 (24) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl 09.00-16.00 ande Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande Janeth N Norén (c), 1:e vice ordförande Boris Svensson (s), 2:e vice ordförande Elsebeth Persson

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden

PROTOKOLL Socialnämnden 1 (14) Paragrafer 129-136 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl 18.30-19.30 ande Övriga närvarande Hans-Bertil Sinclair (m) ordförande Boris Svensson (s) 2:e vice ordförande Bo Malmberg (c) ersättare

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (KPR) Rådet för FunktionsHinderfrågor (RFH) 2011-02-22

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (KPR) Rådet för FunktionsHinderfrågor (RFH) 2011-02-22 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Plats och tid Sophiagården, Söderåkra, kl 15.00-16.30 Beslutande Övriga deltagande Ewy Svensson, SN, ordförande Henrik Nilsson Bokor, SN Linda Eriksson,

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Måndag 27 februari 2017, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Måndag 27 februari 2017, kl Plats och sammanträdestid Beslutande Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Måndag 27 februari 2017, kl 13.00-15.15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och

Läs mer

Anny Månsson. Mona Fransson. Anne Larsson, FUR. Mona Fransson, FUB, och Anny Månsson, PRO. Socialkontoret tisdagen den 12 mars kl. 12.10.

Anny Månsson. Mona Fransson. Anne Larsson, FUR. Mona Fransson, FUB, och Anny Månsson, PRO. Socialkontoret tisdagen den 12 mars kl. 12.10. ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses justera Justeringens Plats och tid Sekreterare Ordförande Justerande Örkelljungasalen,

Läs mer

Hans Granlund Britt Janwald Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö Nilsson

Hans Granlund Britt Janwald Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö Nilsson Sammanträdesprotokoll 2016-09-26 1 Plats och tid Rune Lindström-rummet på Malmen klockan 10.15-12.00 ande Hans Granlund Britt Janwald Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö Nilsson

Läs mer

Kerstin Jonskog, sekreterare Roland Swedestam, Kommunstyrelsens ordf. Kerstin Jonskog Ordförande. Henrik Nilsson-Bokor Justerande

Kerstin Jonskog, sekreterare Roland Swedestam, Kommunstyrelsens ordf. Kerstin Jonskog Ordförande. Henrik Nilsson-Bokor Justerande TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Nya Kommunhuset, Torsås, kl. 15.00 16.30 Beslutande Övriga deltagande Henrik Nilsson-Bokor, s, ordf. Ewy Svensson Elsie Ludwig Ove Hagstrand

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 14 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 17 december 2014 kl 14.00-16.15 ande Lars Altgård, ordf (s) Jim Lindberg (s) Marianne Nilsson (m) Gull-Britt Sandefors (c) Charlotta Book (s)

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Lars-Gunnar Andersson (s) Marie Viberg (c) Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s)

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Lars-Gunnar Andersson (s) Marie Viberg (c) Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s) Plats och tid Kommunkontoret 2016-05-16 kl 8.00-11:30 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Lars-Gunnar Andersson (s) Marie Viberg (c) Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s) Övriga deltagare David

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2014-08-14 1 (6) Plats och tid Gunnar Lindbergs arbetsrum, torsdag 14 augusti 2014, kl 09:30-11:30 Beslutande Gunilla Bergstedt, SPF, ordf JaanEric Lundqvist, SKPF Rune Berglund,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens digitala anslagstavla

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens digitala anslagstavla SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdag 2018-10-18, klockan 09.00-10.25 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Annika Jönsson

Läs mer

Hans Granlund Britt Janwald Matti Nokelainen Kristina Bergman Lennart Lindeskär Sirkka Gillberg Birgitta Sjö-Nilsson

Hans Granlund Britt Janwald Matti Nokelainen Kristina Bergman Lennart Lindeskär Sirkka Gillberg Birgitta Sjö-Nilsson 2016-11-28 1 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Rune Lindström-rummet på Malmen klockan 10.15-12.15 ande Hans Granlund Britt Janwald Matti Nokelainen Kristina Bergman Lennart Lindeskär Sirkka Gillberg

Läs mer

... Hans Granlund. Socialförvaltningen...

... Hans Granlund. Socialförvaltningen... Sammanträdesprotokoll 2017-05-15 1 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Rune Lindström-rummet på Malmen klockan 10:15-12:00 Beslutande Hans Granlund Ordförande Gertraude Bergström Kommunstyrelsen Kristina

Läs mer

Val av ordförande och vice ordförande 4. Information från demensteamet 6

Val av ordförande och vice ordförande 4. Information från demensteamet 6 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Presentationsrunda 3 Val av ordförande och vice ordförande 4 Föregående protokoll 5 Information från demensteamet 6 Delgivningar

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-03-07 1 (7) Plats och tid Österbo, kl 13:00 16:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO Marianne Lindberg, SKPF Ingrid Nyman,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.00 14.00 ande Anders Svärd (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Stefan Pettersson (M) Anneli Persson (S) Agneta Lenander (V), tjg ersättare för

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Plats och tid Hjernet, 2013-05-21 kl. 10.00-11.25 Beslutande Övriga deltagande Tom Rymoen (M), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv

Läs mer

Sessionssalen Kommunhuset, kl P-I Pettersson, (C) ordf Eje Cederrborg, PRO. Rosie Folkesson, (S), Ks Birgit Johansson, PRO

Sessionssalen Kommunhuset, kl P-I Pettersson, (C) ordf Eje Cederrborg, PRO. Rosie Folkesson, (S), Ks Birgit Johansson, PRO Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid Sessionssalen Kommunhuset, kl 08.30 12.00 Beslutande P-I Pettersson, (C) ordf Eje Cederrborg, PRO Göran Lundberg, (S) Sven-Olof Martinsson, PRO Rosie Folkesson,

Läs mer

PROTOKOLL Handikappråd

PROTOKOLL Handikappråd 1 (12) Paragrafer 9-16 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Klippan, kl. 18.00-20.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Gunilla

Läs mer

PROTOKOLL Pensionärsrådet Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 1 (12) Paragrafer 177-182 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, kl. 09.00-12.00 Beslutande Hans-Bertil Sinclair (m), Socialnämnden, ordförande Boris Svensson (s), Socialnämnden, vice ordförande Torsten

Läs mer

Sessionssalen 18.30 20.30

Sessionssalen 18.30 20.30 2010-09-08 Sida 1 av 12 Plats och tid Sessionssalen 18.30 20.30 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Boris Svensson (s), Socialnämnden Kent Lodesjö (s), Plan-och

Läs mer

Miljökontoret, gamla brandstationen, Orsa Onsdagen den 17 december 2014, kl 13.00 14.30

Miljökontoret, gamla brandstationen, Orsa Onsdagen den 17 december 2014, kl 13.00 14.30 ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Miljökontoret, gamla brandstationen, Orsa Onsdagen den 17 december 2014, kl 13.00 14.30 Hans Sternbro (S), ordförande Anne-Marie Fröjdh

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-05-07

PROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-05-07 1 (17) Paragrafer 59-75 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl 18.00-21.10 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Hans-Bertil Sinclair(m), ordförande Janeth Nilsson-Norén

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 2010-05-27 69 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Ingrid Håkansson, (m), ledamot Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ellinor Dahlgren,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Plats och tid Konferensrummet Uret, kl. 13.15-15.45 Beslutande Mats Åstrand (S) ordförande Jörgen Alkberg (S) Elisabeth Henningsson (S) Elsie-Britt Eriksson (S) Peter Agelii (S) Viveca Andersson

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen 2013-01-16, kl 1000-1110 Beslutande Anne Niska, S Ann-Sofi Larsson, V Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf, socialchef Anita Sköld,

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C) Kommunstyrelsens socialutskott 2018-02-19 Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret 2018-02-19 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Kenneth Österberg informerar 5 Förhållandena på Hällebo 6 Extra möte

Läs mer

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande. Pensionärsrepresentanter Per Johansson, SPF Dacke Barbro Sjöholm, SPRF Blåklinten Ordinarie

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande. Pensionärsrepresentanter Per Johansson, SPF Dacke Barbro Sjöholm, SPRF Blåklinten Ordinarie Kommunala pensionärsrådet 2011-05-18 1 Plats och tid Sammanträdesrum Appuna, Stadshuset, Mjölby, kl 14.00-15.55 Beslutande Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande Pensionärsrepresentanter

Läs mer

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Rapport angående Mötesplats i Lit 5 Information

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2014-06-17 10 Plats och tid Hjernet, 2014-06-17 kl. 10.00-12.00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Lena Berglind, SPF Anne-Marie

Läs mer

Kommunhuset, Revelj, kl Birgit Johansson, PRO

Kommunhuset, Revelj, kl Birgit Johansson, PRO Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Revelj, kl 08.30 12.00 Beslutande P-I Pettersson, c ordf Lars Johansson, PRO Göran Lundberg, s Viola Johnsson-Högstedt, SPF Rosie Folkesson, s, Ks

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (13) Sessionssalen, Kommunhuset. Tommy Cedervall (FP) ordförande

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (13) Sessionssalen, Kommunhuset. Tommy Cedervall (FP) ordförande Folkhälsorådet 2014-11-18 1(13) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Tommy Cedervall (FP) ordförande Ingrid Fredriksson (M) 1:e vice ordförande Charlotte

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Fernando Germond Corrêa Susanne Wirstedt Johansson Alexander Ramsing 107-110 Karin Johansson 115, 112-113 Karin Svensson 111 Viktoria Karlsson 115

Fernando Germond Corrêa Susanne Wirstedt Johansson Alexander Ramsing 107-110 Karin Johansson 115, 112-113 Karin Svensson 111 Viktoria Karlsson 115 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 23 september 2015 kl. 14:00-16:00 ande Övriga deltagare Utses att justera Lars Altgård, ordf. (s) Emil Wetterling (s) Jim Lindberg (s) Gull-Britt Sandefors

Läs mer

Datum Werna Hansson (S) Bernt Idehed (PRO Bromölla) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Datum Werna Hansson (S) Bernt Idehed (PRO Bromölla) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla) 1(8) Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 15.50 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla)

Läs mer

Sessionssalen Kommunhuset, 2013-09-04 kl 08.30 12.00. P-I Pettersson, (C) ordf Gunnel Nyberg, PRO. Rosie Folkesson, (S), Ks Mona Gustavsson, PRO

Sessionssalen Kommunhuset, 2013-09-04 kl 08.30 12.00. P-I Pettersson, (C) ordf Gunnel Nyberg, PRO. Rosie Folkesson, (S), Ks Mona Gustavsson, PRO Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid Sessionssalen Kommunhuset, kl 08.30 12.00 Beslutande P-I Pettersson, (C) ordf Gunnel Nyberg, PRO Göran Lundberg, (S) Sven-Olof Martinsson, PRO Rosie Folkesson,

Läs mer

Socialnämnden 2015-09-10

Socialnämnden 2015-09-10 100 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen... 2 101 Budgetuppföljning med delårsredovisning... 3 102 Delgivningar... 4 103 Internkontroll... 5 104 Verksamhetsinformation... 6 105 Rapport

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2013-09-11 13.00 17.00. Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S

Kommunhuset, Revelj 2013-09-11 13.00 17.00. Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Revelj 13.00 17.00 Beslutande Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S Evert Möller, Kd Sylve Rydén, S Gunilla Aronsson, C, Stig Andersson,

Läs mer

Sammanträdesrummet Leja, kommunhuset Lindesberg, kl

Sammanträdesrummet Leja, kommunhuset Lindesberg, kl Kommunala pensionärsrådet 2019-02-12 Plats och tid ande Övriga deltagande Sammanträdesrummet Leja, kommunhuset Lindesberg, kl. 14.00-15.30 Irja Gustavsson (S), ordförande Carina Östrand, PRO Lindesberg

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2010-05-06 6 Plats och tid Hjernet, 2010-05-06 kl 9.30 11.00 Beslutande Monica Andersson (S), ordförande Bertil Nilsson, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Jan William-Olsson,

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 1 (11) Paragrafer 1-7 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl 18.00-20.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Hans-Bertil Sinclair(m),

Läs mer

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 6 maj 2015, kl

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 6 maj 2015, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 6 maj 2015, kl 13.00 15.00 Beslutande Håkan Yngström (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg (S) Susann

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg 2011-12-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Ödeshög, fredagen den 2 december 2011 kl 8:00-11:20 Beslutande Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Övriga deltagande Ywonne

Läs mer

Klein Karlsson, ersätter Gerd Thildberg Eksjö PRO. Görel Johansson, Eksjö PRO Lennart Karlsson, SPF seniorerna Eksjö

Klein Karlsson, ersätter Gerd Thildberg Eksjö PRO. Görel Johansson, Eksjö PRO Lennart Karlsson, SPF seniorerna Eksjö 2017-02-20 Sida 1 (10) Sammanträde med Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Kommissarien kl 09.30 12.00 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Marie-Louise Gunnarsson,

Läs mer

Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11)

Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11) Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11) Plats och tid Beslutande Hörsalen 13:15-15:30 Gunnel Johansson (S) ordförande Dorothea Nilsson (M) Ingemar Steneteg (C) Alexander Engman (FP) Karl-Gustav Lindbäck (KV)

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl 13.00 15.15 ande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie

Läs mer

Dick Helsing Tony Himmler Kristina Hellman Irene Hellberg Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Solveig Svanström

Dick Helsing Tony Himmler Kristina Hellman Irene Hellberg Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Solveig Svanström 2019-03-11 1 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Bergsmanssalen Solliden klockan 10.15-11:30 Beslutande Dick Helsing Tony Himmler Kristina Hellman Irene Hellberg Matti Nokelainen Lennart Lindeskär

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2012-08-16 1 (7) Plats och tid Stadshuset, torsdag 16 augusti 2012, kl 09:30 12:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Gösta Öhman, PRO JaanEric Lundqvist, SKPF Gunilla Bergstedt,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 2010-02-19 1 () Plats och tid Stadshuset, Verdesalen, kl 13.15 15.30 Beslutande Enligt blad 2 Övriga deltagande Enligt blad 2 Utses att justera Mari-Anne Andersson Sekreterare...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Information om LOV och stimulansmedel 5 Information om arbetet med anhörigstöd

Läs mer

Anders Svensson, nämndsekreterare NN, Räddningstjänsten Skåne Nordväst 014 Susanne Olsson, utvecklingsstrateg

Anders Svensson, nämndsekreterare NN, Räddningstjänsten Skåne Nordväst 014 Susanne Olsson, utvecklingsstrateg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdag 2018-05-31, klockan 09.00-11.00 Beslutande Annika Jönsson (M), Socialnämnden Jane Holmström Björkman

Läs mer

Jennie Andersson, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare

Jennie Andersson, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdag 2019-02-07, klockan 09.15-10.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Annika Jönsson

Läs mer

Sessionssalen, Kommunhuset Tommy Cedervall (fp) ordförande

Sessionssalen, Kommunhuset Tommy Cedervall (fp) ordförande Folkhälsorådet 2010-11-18 1(16) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset 13.30-16.00 Beslutande Tommy Cedervall (fp) ordförande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Hans- Bertil

Läs mer

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT 1(7) Plats och tid Kommunhuset, lokal Roten kl. 14.30-16.25 Ajournering: kl. 14.40-14.50 Beslutande Krister Olsson (S) Agnetha Persson (C) Torsten Vigre (M) Övriga deltagare

Läs mer

Rådet för funktionshindrade och pensionärer SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Rådet för funktionshindrade och pensionärer SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Rådet för funktionshindrade och pensionärer 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv kl. 14.00 Beslutande Inga-Lill Ranström Bror-Yngve Persson Göte Hilding Bengt Zander Ingrid Hildingsson Sven Håkansson

Läs mer

Plats och Tid Sessionssalen, kommunhuset kl. 09.00-12.00

Plats och Tid Sessionssalen, kommunhuset kl. 09.00-12.00 2011-06-17 1 av (20) Plats och Tid Sessionssalen, kommunhuset kl. 09.00-12.00 Beslutande Hans-Bertil Sinclair (m), Socialnämnden, ordförande 163-172, 174-175 Boris Svensson (s), Socialnämnden, vice ordförande,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(17)

Sammanträdesprotokoll 1(17) Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid Soc konferens, Öjersbogården, 16.30-19:00 ande Christer Filipsson (FP), ordförande Inga-Stina Hesselius (S) Torsten Jansson (S) Ingrid Falquist (S), tjänstgörande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Socialnämnd 2012-08-15 1(32) Sida Plats och tid Åsele kommunhus, 2012-08-15, kl 10 00 15 00 Beslutande Gunnel Jonsson (s) ordförande Erik Danielsson (s) Peter Danielsson (s) Thord Dahlberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2014-08-28 1 (8) Plats och tid Öjagårdens samlingssal, kl 13:00 16:00 Beslutande Övriga deltagande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-11-20, klockan 13.30 15.05 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Sandra Brändström (S) Hans Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Sandra Brändström (S) Hans Lindgren (S) Mari Viberg (C) Kommunstyrelsens socialutskott 2017-02-20 Sida 1 Plats och tid Nysätragården, Ånäset 2017-02-20 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Sandra Brändström (S) Hans Lindgren (S) Mari Viberg

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden

PROTOKOLL Socialnämnden 1 (17) Paragrafer 51-62 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Klippan, kl. 18.00-19.50 ande Övriga närvarande Utses att justera Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande Janet Nilsson-Norén (c), 1. vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(27)

Sammanträdesprotokoll 1(27) Sammanträdesprotokoll 1(27) Plats och tid Soc. konferens, Öjersbogården, 16.30-19.45 ande Christer Filipsson (FP), ordförande Inga-Stina Hesselius (S) Åke Andersson (V) Torsten Jansson (S) Ingrid Falquist

Läs mer

Under- skrifter Sekreterare... Paragrafer 1-9. Ordförande... Justerande...

Under- skrifter Sekreterare... Paragrafer 1-9. Ordförande... Justerande... 1 Plats och tid Sessionssalen Stadshuset 14:00 16:00 Beslutande Christer Johansson (SN) Per-Olof Graaf (KS) 6-10 Bengt Lindberg (PRO) Ingrid Lilja (PRO) Kerstin Ekvall (PRO) Britta Lundgren (SPF= Ing-Marie

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl 09.00 11.15 ande Bengt Nilsson Elsie Larsson Märta Pettersson Lucie Hedmar Sivert Bergström Lennart Fäldt Sture Johansson

Läs mer

Socialnämnden 2012.12.12 1

Socialnämnden 2012.12.12 1 Socialnämnden 2012.12.12 1 Plats och tid Sammanträdesrum Verandan, kommunhuset kl 13.30-14.30 Beslutande Stefan Westergren (S) ordf Anders Palm-Lundin (S) Mikael Hernborg (S) Håkan Karlsson (C) Charlotte

Läs mer

Reidar Johansson PRO Lindesberg Per-Olof Edstam SPF seniorerna Christina Pettersson SPF Löa Storå på kommunhuset

Reidar Johansson PRO Lindesberg Per-Olof Edstam SPF seniorerna Christina Pettersson SPF Löa Storå på kommunhuset LINDESBERGS KOMMUN Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2018-10-22 Plats och tid Beslutande Ersättare Sammanträdesrum på Lindesbergs kommun, Näset, 14.00 16.00 Irja Gustavsson

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (6) Paragrafer 278-281 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 13.30-16.20 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Bengt

Läs mer

Socialnämnden (12) Tisdagen den 29 mars 2016, klockan , i Skållerudsrummet

Socialnämnden (12) Tisdagen den 29 mars 2016, klockan , i Skållerudsrummet Socialnämnden 2016-03-29 1(12) Tid och plats Tisdagen den 29 mars 2016, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Kristoffer Nilsson

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Socialutskottet 2015-04-09

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Socialutskottet 2015-04-09 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Plats och tid Mogårdens äldreboende 11-12, Kommunhuset kl.13-16, torsdagen den 9 april 2015 Beslutande Marcus Schön (M), ordförande Diana Bergeskans (S), v ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Ylöjärvi, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Gerd-Else

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9

Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9 Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9 Plats och tid Hjernet, 2012-06-12 kl. 09.00-11.30 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson,

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Datum Tid kl 08.15-15.00 Plats Sammanträdesrummet Hesselgrenska Närvarande Se sidan 2 Helena Wikström (C) Justeringens plats och tid LSS-kontoret fredagen den 31 augusti Justerade

Läs mer

Sekreterare. Ordförande. Jan-Olof Sewring. Justerare. Gun-Inger Sjögren ANSLAG/BEVIS

Sekreterare. Ordförande. Jan-Olof Sewring. Justerare. Gun-Inger Sjögren ANSLAG/BEVIS Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2014-11-25, kl. 13:15-15:15 Beslutande: Jan-Olof Sewring (M) Anders Malm (M) Katarina Nilsson (KD) Gun-Inger Sjögren (S) Marita Tuvesson (S) tj ersättare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2006-04-27 1(11) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus 2006-04-27 Beslutande Jan Andersson, ordförande (c) Thore Ohlsson (fp) Sören Ståhlgren (s) Kurt Enell (kd) Gunnel

Läs mer

NÄMNDEN FÖR OMSORG OCH HÄLSA

NÄMNDEN FÖR OMSORG OCH HÄLSA Plats och tid: Förvaltningkontoret för omsorg och hälsa, Parkgatan 6, Alvesta klockan 13.15 16.15 Beslutande Helen Gustavsson (m) ordförande Kia Jonsson (m) Mia Gällring (kd) Lars Andersson (fp) Rose-Marie

Läs mer