SKIDSEKTIONENS VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR PERIODEN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SKIDSEKTIONENS VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR PERIODEN 1.11.2013 31.10.2014"

Transkript

1 SKIDSEKTIONENS VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR PERIODEN Skidsektionen har som uppgift att främja skidåkningen såväl för knattar som för äldre åkare. Vi strävar till mångsidig verksamhet där man kan delta oberoende vilka ambitioner man har på tävlingsnivå. Vi är övertygade om att en bred verksamhet bidrar till att flera hittar skidåkningen som sin gren och därmed även börjar träna och tävla aktivt. Genom att aktivera föräldrar och få dem att delta i verksamheten kan vi få skidsporten till ett gemensamt intresse inom familjen. Tävlingsverksamheten för senioråkarna är också viktig och vårt mål är att kunna stöda denna genom att erbjuda goda träningar och stöd till lägerverksamhet och tävlingsresor. Skidsektionen informerar om sin verksamhet på Vörå IF:s hemsida, på facebook-gruppen samt via e-post. Större evenemang och skidskolor synliggörs även med anslag på allmänna platser och information till skolorna. Sektionens sammansättning Sektionen har bestått av: Anna-Lena Berglund ordförande, Päivi Torrkulla viceordförande och 10-12års gruppens tränare, Bengt Renvaktar tävlingsansvarig, Anna-Lena Blusi kassör och anmälningsansvarig, Thomas Carp åringars lagledare/seniorledare, Tor-Leif Häggman, Hopeasompagruppens tränare, Carola Källbacka materialansvarig och hjälptränare samt Jessica Strandholm som de aktivas representant. Utanför sektionen finns Johanna Häggman som webuppdaterare. Sektionen sammankom under verksamhetsåret till 6 protokollförda möten. Därutöver diskuterades många praktiska saker per telefon och e-post samt i samband med träningar och tävlingar.

2 Allmänt 2 Säsongen började första helgen i november med ett träningsveckoslut där lördagen spenderades på Norrvalla med bl.a. en Military Bootcamp-träning och söndagen traditionellt i Jämi skidtunnel. Efter detta började den långa väntan på snö. Vintern 2014 går till historien som den snöfattigaste på länge och efter att ha haft spåret i skick en stund i december kom regnen som gjorde att t.o.m. konstsnöspåret blev obrukbart en tid. Efter ny kall period i början av januari kunde spåret snöbeläggas och skidförhållandena i Vörå bör räknas som goda med beaktande av snöbristen. Den snöfattiga vintern gjorde att många tävlingar inhiberades i landet, och att de tävlingar som kunde ordnas oftast kördes på mycket korta banor. Knatteverksamheten Skid-cup: Skidcupen fick i år namnet Tour de Vörå och ordnades i samarbete med OIF och MSK. Själva utförandet betonade detta år mera variation i tävlingarna; masstart, jaktstart, sprint och Final Climb. Glädjande nog kunde 5 av 6 inplanerade deltävlingar hållas trots snöbristen.deltagarantalet från Vörå IF var ca 50 barn. I touren fick alla något ätbart (saft och bulle, grillkorv, mm) efter varje deltävling och belönades sedan med pokal vid skidavslutningen. Träning och skidskolor samt tävlingar: Den traditionella Muminskidskolan fick denna vinter ge vika för ett nytt koncept: Skida tillsammans där barn 5-8 år samt deras föräldrar tillsammans deltar i skidskola. Konceptet omfattar 5 ggr på snö och bygger på lekar och övningar där både barnet och föräldern utvecklas på skidor. I Skida tillsammans konceptet ingick även en vallaskolning för föräldrarna, samt även en egen tekniklektion. Tack vare konstsnöspåret och god fantasi kunde vi genomföra alla moment trots snöbristen, tillsammans med 30 barn samt deras föräldrar. Konceptet visade sig vara mycket omtyckt och fick sin uppföljning med 5 ggr på barmark Träna tillsammans enligt samma koncept i september och oktober. För barnen över 8 år ordnades samtidigt Skidkul, där vi hade omkring 25 barn inskrivna. Skidkul enligt FSS mönster omfattar lekar och övningar både klassiskt och fritt. På vintern erbjöd vi även tränarledd skidåkning på lördagförmiddagar då det inte var tävlingar samt egen träning med möjlighet till teknikhjälp på måndagar. Sommarträningar har ordnats under hela sommaren för de som vill rullskida eller springa.. Cirkelträningar på måndagar under hösten har samlat många deltagare, både äldre och yngre och onsdagssamträningarna har under hösten pågått som normalt. DM ordnades i Nedervetil med 20 deltagare individuellt och 7 stafettlag. FSSM i Pargas kunde genomföras i början av februari och hade tretton deltagare från VIF. Resultaten som bilaga. I Korsholmsstafetten samt i West Coast Race har knattarna deltagit med två resp. ett lag. Under april och maj ordnade skidsektionen tillsammans med Vörå IF friidrott samt MSK en terränglöpningscup med stort deltagarantal.

3 3 Tävlingsarrangemang Vöråspelen, Botniavasan och Nallestafetten inhiberades pga snöbristen.istället för Nallestafetten ordnade vi en individuell tävling (dt) efter att ett stort gäng entusiaster ställt upp på talko för att få ihop ett skidbart spår. Final Climb-tävlingen, där man som avslut tar sig uppför slalombacken kunde vi med nöd och näppe genomföra i slutet av mars. Tävlingsformen var mycket speciell och väckte uppmärksamhet. Också väderleken var exceptionell, det är inte ofta man ordnar tävling då tussilagon blommar bredvid spåret! Vi medverkade också till arrangemangen vid Botniacyklingen och Botnialöpet. Avslutningen Skidavslutningen hölls på skidstugan för alla åldrar samtidigt. Deltagarna i vinterns cup premierades med pokaler och alla bjöds på sallad,grillkorv och glass. Medaljörer i värdetävlingar premierades och extra utmärkelser för Årets kompis,träningsflit, Goda

4 Framsteg, Årets fighter och Årets sprinter utdelades Under avslutningen diskuterades också sommarens och höstens verksamhet. 4 Samträningar och läger Knattarnas och juniorernas träningsverksamhet finns redogjord för ovan under rubriken Knatteverksamhet. Seniorerna sköter långt sin egen träning och har även deltagit i den gemensamma cirkelträningen samt i Jämidagen. En träningsdag för seniorer och äldre juniorer genomfördes i juni. Det traditionella höstlovslägret i Vuokatti ordnades , i år med något färre deltagare än tidigare. Seniorerna har deltagit i motionssektionens löparverksamhet under sommaren. ÖID:s Bäst på Skating-projekt har fortsatt under året med träningar och föreläsningar som samlat båda aktiva och tränare från föreningen. I ÖID:S träningsgrupp har RobinCarp, Robin Damlin, Elias Berglund och Anton Damlin deltagit. Elias Berglund deltog i Hopeasompas läger i Rovaniemi i december De yngre skidjuniorerna har representerat föreningen i FSS satsning Skidtalangen med några läger på Norrvalla. Sektionen har understött dessa åkare med bidrag till lägeravgifterna. Utbildningstillfällen Tor-Leif Häggman har avlagt SHL:s tränarskolning nivå II. FSI:s grundutbildning (BLU) i oktober hade två deltagare från sektionen: Ann-Louise Back och Elias Berglund. För dessa ändamål har sektionen erhållit skolningsbidrag. Medelanskaffning Skidarna är duktiga på att ställa upp på talkotillfällen för att skaffa medel för verksamheten. Detta har gjort att vi kunnat hålla deltagaravgifterna extremt låga och också bidra till lägerkostnader, tävlingar och tävlingsresor för aktiva. Under Langradin ordnades det traditionella snabblotteriet som ger ett välkommet tillskott till lägerkassan. Även Botnicacyklingen är en viktig inkomstkälla, där ställer många aktiva och föräldrar upp så att vi klarar av våra uppgifter vid start och mål. Under året har vi också fått in en del pengar via sponsorer till våra dräkter och ett sponsorbidrag från Vörå kommun. Ett avtal med Mysports ger medlemmarna en liten rabatt på varor till normalpris samt en återbäring till föreningen på totalinköpen, detsamma gäller avtalet med Nonames webshop, som ger rabatt till konsumenten och en liten provision till föreningen. Största delen av utgifterna för utrustning och tävlingsresor har dock täckts med hjälp av skidåkarnas egen finansiering.

5 Vörå IF skidare i idrottsgymnasiet läsåret Lucas Wörgren Robin Carp Robin Damlin Pontus Agnesbäck 4 året 3 året 1 året 1 året VIF: arnas prestationer i tävlingssammanhang VIF-skidarnas tävlingsprestationer i FM-tävlingar och FSSM samt ÖIDM finns som bilaga. Övrigt: Under vintern blev vi kallade till ett möte på kommunen för att diskutera skidcentrum och främst snösprutning. Detta har resulterat i att vi under inkommande vinter ska hjälpa till med snötillverkning nattetid, som hjälpresurs till den kommunanställda på plats. Under mötet uppkom en diskussion om en gemensam idrottsförening i kommunen. Sektionen fick i uppgift att redogöra för sina ståndpunkter gällande detta, och vi konstaterade att en gemensam representation kan vara gynnsam för äldre idrottare men att vi vill hålla knatteverksamheten lokal. På uppföljningsmötet med kommunen och de övriga föreningarna i april blev slutresultatet att föreningarna ska intensifiera sitt samarbete till att börja med. Som ett led i detta bjöd vi OIF till ett diskussionsmöte i juli och slutresultatet av detta blev en överenskommelse om gemensamma söndagsträningar och ett eventuellt gemensamt snöläger i december. Vi har beviljats arrangemangen av FM för juniorer 2016 tillsammans med IF Femman. För att få arrangera tävlingen bör banorna homologiseras. Denna process startade i maj, då Tuomo Ängeslevä samt Jussi Prykäri från SHL besökte skidcentrum och tillsammans med föreningen och kommunen gick igenom banorna. Under sommaren planeringen fortsatt och Kenneth Engström från tekniska presenterade förslag på hur de homologiserade tävlingsbanorna kunde ordnas. Detta kommer att kräva en del investeringar och talkoinsatser. Vid en genomgång av banorna i oktober med kommunen, VIF och Femman kom också rullskidbanan på tal. Sektionen har gjort ett förslag till kommunen innehållande vår åsikt om hurudan en rullskidbana ska vara för att betjäna så många som möjligt. En arbetsgrupp med representanter från regionens föreningar samt kommunen tillsattes, och Tor-Leif Häggman representerar Vörå IF i den gruppen.

6 Skidsektionen tackar alla som bidragit till verksamheten under det gångna året. 6 Vörå Vörå IF skidsektionen Anna-Lena Berglund Päivi Torrkulla Anna-Lena Blusi Carola Källbacka Thomas Carp Bengt Renvaktar Tor-Leif Häggman Jessica Strandholm Bilaga:Placeringar i värdetävlingar 2014

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

INFOBLAD SKIDSÄSONGEN 2014-2015

INFOBLAD SKIDSÄSONGEN 2014-2015 INFOBLAD SKIDSÄSONGEN 2014-2015 Kom med i Svensk Finlands bästa skidförening. Skidning är en trevlig idrottsform som passar alla åldrar, många familjer har här hittat en gemensam hobby, där flera generationer

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

TÄVLINGSSTATISTIK

TÄVLINGSSTATISTIK Skidting 2016 TÄVLINGSSTATISTIK 2015-2016 Distriktstävlingar 15 av 23 distriktstävlingar på snö genomförda. 8 inställda tävlingar, alla p.g.a. snöbrist. 2 tävlingar flyttade till annat datum. Distriktstävlingar

Läs mer

Strategi 2012-2015. Hösten 2012

Strategi 2012-2015. Hösten 2012 Strategi 2012-2015 Hösten 2012 Delar du vårt intresse för skidning? Pargas IF:s skidsektion ser som sin uppgift och privilegium att utveckla skidsporten i Pargas med omnejd. I vår mångsidiga verksamhet

Läs mer

Grattis! Du är förälder till en skidåkare!

Grattis! Du är förälder till en skidåkare! Grattis! Du är förälder till en skidåkare! Att vara medlem i Svegs Alpina Klubb har en rad fördelar, men kräver också en del engagemang. Det bästa med vår klubb är, att vi lär känna alla barn och föräldrar

Läs mer

Informationsblad skidsäsongen

Informationsblad skidsäsongen Informationsblad skidsäsongen 2018-19 Kom med i Svenskfinlands bästa skidförening! Skidning som hobby och tävlingsgren i sydvästra Finland lyckas faktiskt utmärkt. Pargas IF visade det genom att senaste

Läs mer

Golfsäsongen 2012 G O L F K LU B B

Golfsäsongen 2012 G O L F K LU B B Golfsäsongen 2012 HUDIKSVALLS G O L F K LU B B Välkommen till säsongen 2012 Vintern är äntligen över och golfsäsongen drar igång. Årets program är fullt av aktiviteter som vi hoppas skall vara roliga och

Läs mer

Välkomna till Östergötlands Skidförbunds Längdkonferens Ewa Norlin, Arne Forsling, Thomas Lowén, Robert Skoog

Välkomna till Östergötlands Skidförbunds Längdkonferens Ewa Norlin, Arne Forsling, Thomas Lowén, Robert Skoog Välkomna till Östergötlands Skidförbunds Längdkonferens 2010-09-16 Ewa Norlin, Arne Forsling, Thomas Lowén, Robert Skoog Närvarande Presentation ÖSF representanter Närvarolista, mail-lista Anmälda Boxholm

Läs mer

Vasa Idrottssällskap VIS. Friidrottsskolans verksamhet

Vasa Idrottssällskap VIS. Friidrottsskolans verksamhet Vasa Idrottssällskap VIS Friidrottsskolans verksamhet VIS-friidrottskola MÅLET MED VÅR VERKSAMHET Erbjuda högklassig ledd friidrottsverksamhet för 5 13 åringar Föreningen betonar HÄLSA, HÄNSYN OCH HEDERLIGHET

Läs mer

Riktlinjer för verksamheten inom Pargas IF:s skidsektion

Riktlinjer för verksamheten inom Pargas IF:s skidsektion Sida 1 av 11 Riktlinjer för verksamheten inom Pargas IF:s skidsektion Vision Bästa och mångsidigaste skidföreningen i Svenskfinland och Egentliga Finland Målsättning Inom de närmaste åren har vi som målsättning

Läs mer

Matforsracet Sponsorreferat

Matforsracet Sponsorreferat Matforsracet 2014 Sponsorreferat Den 16 mars gick Matforsracet av stapeln, denna gång på Södra berget på grund av snöbrist i Matfors. Det var totalt 106 barn och ungdomar som startade. 0-6 år hade en kortare

Läs mer

INFOBLAD SKIDSÄSONGEN

INFOBLAD SKIDSÄSONGEN INFOBLAD SKIDSÄSONGEN 2013-2014 En sund hobby i trevligt sällskap! Skidning är en trevlig idrottsform som passar alla åldrar, många familjer har här hittat en gemensam hobby, där flera generationer umgås

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR KGoIF SKIDOR

VERKSAMHETSPLAN FÖR KGoIF SKIDOR VERKSAMHETSPLAN FÖR KGoIF SKIDOR 2009-2010 1 Ändamål. Föreningen skall bedriva följande idrotter; Längdskidåkning Allmänt Föreningen skall bedriva sin idrottsliga verksamhet i enlighet med idrottens mål

Läs mer

Informationsblad skidsäsongen

Informationsblad skidsäsongen Informationsblad skidsäsongen 2017-18 Kom med i Egentliga finlands bästa skidförening! Skidning som hobby och tävlingsgren i sydvästra Finland lyckas faktiskt utmärkt. Pargas IF visade det genom att vara

Läs mer

Årsberättelse Västmanlands Skidförbund 2013/2014

Årsberättelse Västmanlands Skidförbund 2013/2014 Årsberättelse Västmanlands Skidförbund 2013/2014 Styrelsen har under verksamhetsåret bestått av: Martin Landås Katarina Finn Stig Nilsson Karin Spets Seppo Reijonen Lars Säfström Anders Smevold Conny Venngren

Läs mer

RÖBÄCKS SK VERKSAMHETSPLAN

RÖBÄCKS SK VERKSAMHETSPLAN LÄGERVERKSAMHET Under säsongen 2016/2017 planeras ett snöläger på försäsong (i början av december 2016) in likt tidigare säsonger. Barmarkslägret kommer att ordnas om intresse finns. TÄVLINGSVERKSAMHET

Läs mer

Föreningsinformation, träningsgrupp PF 14 17

Föreningsinformation, träningsgrupp PF 14 17 Föreningsinformation, träningsgrupp PF 14 17 8.12.2013 2013 Målsättning Föreningen hävdar att man kan erbjuda det stöd som krävs för att hitta vägen från junior friidrottare till idrottare av världselit

Läs mer

INFOBLAD SKIDSÄSONGEN

INFOBLAD SKIDSÄSONGEN INFOBLAD SKIDSÄSONGEN 2016-2017 Kom med i Svenskfinlands bästa skidförening. Skidning som hobby och tävlingsgren i sydvästra Finland lyckas utmärkt. Pargas IF visade det genom att försäkra elitföreningsstatus

Läs mer

INFOBLAD SKIDSÄSONGEN 2015-2016

INFOBLAD SKIDSÄSONGEN 2015-2016 INFOBLAD SKIDSÄSONGEN 2015-2016 Kom med i Svensk Finlands bästa skidförening. Skidning passar alla, det är en hobby som förenar över generationer. Den är en av de mest mångsidiga motionsformer, den bygger

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2017/2018 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2017-2018 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Röbäcks Skidklubb VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR 2011/12

Röbäcks Skidklubb VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR 2011/12 VERKSAMHETENS MÅL Det övergripande målet för verksamheten i Röbäcks Skidklubb (RSK) är att så många barn och ungdomar som möjligt skall upptäcka vilken härlig sport längdskidåkning är och sedan, med klubbens

Läs mer

ORIENTERING. Träningsprogram 2017 Solf ik, orienteringssektionen Idrottsgren för hela familjen, både juniorer och seniorer

ORIENTERING. Träningsprogram 2017 Solf ik, orienteringssektionen Idrottsgren för hela familjen, både juniorer och seniorer ORIENTERING Träningsprogram 2017 Solf ik, orienteringssektionen Idrottsgren för hela familjen, både juniorer och seniorer 1 Orienteringssektionen i Solf IK har ca 40 aktiva juniorer och dessutom en växande

Läs mer

Verksamhetsberättelse 1 april 2010 31 december 2010

Verksamhetsberättelse 1 april 2010 31 december 2010 Verksamhetsberättelse 1 april 2010 31 december 2010 Seglingssektionen har detta år haft sitt verksamhetsår från den 1 april till den 31 december vilket således är den period som omfattas av denna verksamhetsbeskrivning.

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Nulägesanalys Det blev en framgångsrik juniorverksamhet på Melleruds GK under 2014, även om antalet juniorer var mindre än förväntat. Under 2014 hade vi på Melleruds

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 FÖR IDROTTSFÖRENINGEN FÖR ALLA HANDIKAPPADE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 FÖR IDROTTSFÖRENINGEN FÖR ALLA HANDIKAPPADE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 FÖR IDROTTSFÖRENINGEN FÖR ALLA HANDIKAPPADE Styrelsens sammansättning Gert Nilsson Anders Carlsson Irma Sundh Ann Salomonsson Olle Lundgren Daniel Pollak Sven Jansson Staffan

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2015/2016 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2015-2016 Styrelsen Grunden för

Läs mer

ORIENTERINGS SEKTIONENS VERKSAMHET PIFFEN

ORIENTERINGS SEKTIONENS VERKSAMHET PIFFEN ORIENTERINGS SEKTIONENS VERKSAMHET 2019- PIFFEN Sektionens aktiviteter Elit- och juniorverksamhet, tränings- och tävlingsverksamhet Upprätthållande av kartor och arrangemang av tävlingar Veteran, motions-

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Region SYD SSF

Verksamhetsberättelse för Region SYD SSF Verksamhetsberättelse för Region SYD SSF Styrelsen för Region SYD SkidSkytteFörbundet (Region SYD SSF) får härmed avge följande verksamhetsberättelse för tiden 2015-05-01 - - 2016-04-30). Styrelsens sammansättning.

Läs mer

Klubbträning våren 2010

Klubbträning våren 2010 Klubbträning våren 2010 Under den gångna helgen har först OL-kommittén, sedan träningsgruppen inom OL-kommittén träffats för att diskutera och planera klubbträningen i vår. Med oss hade vi de gula lapparna

Läs mer

REGELVERK. Svenska Skidförbundet Riksskidstadion, Falun Telefon: +46 (0) Webb:

REGELVERK. Svenska Skidförbundet Riksskidstadion, Falun Telefon: +46 (0) Webb: REGELVERK Svenska Skidförbundet Riksskidstadion, 791 19 Falun Telefon: +46 (0)10-708 69 00 Webb: www.skidor.com Syftet med Folksam cup är att stimulera till bra tränings och tävlingsverksamhet i våra skiddistrikt

Läs mer

Välkomna till Valldas juniorträning 2014

Välkomna till Valldas juniorträning 2014 Välkomna till Valldas juniorträning 2014 Då var det dags att starta ett nytt golfår och denna säsongen bygger vi vidare på de senaste två säsongernas uppskattade koncept. Nytt för i år är att PO och Rikard

Läs mer

Policydokument för Skidor/Skidskytte

Policydokument för Skidor/Skidskytte Policydokument för Skidor/Skidskytte Allmänna riktlinjer, ersättning, policy, motprestationer för ungdom, juniorer, seniorer samt övriga. Nässjö SKI skid-/skidskytte-sektion vill jobba och verka för glädje,

Läs mer

Org nr Årsredovisning. för räkenskapsåret

Org nr Årsredovisning. för räkenskapsåret BYSKE SKIDKLUBB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2001-10-01-2002-09-30 Byske Skidklubb 1 (6) Styrelsen för Byske Skidklubb får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2001-10-01-2002-09-30.

Läs mer

DAGORDNING ÅRSMÖTE 2018

DAGORDNING ÅRSMÖTE 2018 DAGORDNING ÅRSMÖTE 2018 Tid: 2018-02-11 kl 11.00 Plats: Kallade: SIF Klubbstuga Samtliga medlemmar 1 Fastställande av röstlängd för mötet 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet 3 Val av 2 protokolljusterare

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN. Sundbyberg IK Skidor Träna Tävla Trivas

VERKSAMHETSPLAN. Sundbyberg IK Skidor Träna Tävla Trivas VERKSAMHETSPLAN Sundbyberg IK Skidor Träna Tävla Trivas Säsong 2017/2018 Verksamhetsplan Barn och ungdom Antal åkare: 75 Budget: 115 000 kr Barn- och ungdomsverksamheten har som syfte att bedriva en bred

Läs mer

Verksamhetsplan Falun-Borlänge SK säsongen

Verksamhetsplan Falun-Borlänge SK säsongen Verksamhetsplan Falun-Borlänge SK säsongen 2015-2016 Ver_150903_1.1 Inledning Falun-Borlänge Skidklubbs stora mål är att vara Sveriges ledande elitklubb år 2020. För att möta denna utmaning stödjer klubben

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2003

Verksamhetsberättelse 2003 Pargas Idrottsförening r.f. Skidsektionen Verksamhetsberättelse 2003 Vintern var relativt gynnsam för skidåkning också i sydvästra Finland, tack vare det gick det utmärkt att träna i Finby under hela säsongen.

Läs mer

1(5) Verksamhets- berättelse

1(5) Verksamhets- berättelse 1(5) Verksamhets- berättelse 2014 SUNDSVALL ORTVIKENS BÅGSKYTTEKLUBB VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2014 Styrelsen 2014 2(5) Ordförande Rune Andersson Vice ordf. Erik Peräinen (avgick på egen begäran hösten

Läs mer

SALTSJÖBADENS GOLFKLUBB VP ELIT OCH JUNIOR 2018

SALTSJÖBADENS GOLFKLUBB VP ELIT OCH JUNIOR 2018 SALTSJÖBADENS GOLFKLUBB VP ELIT OCH JUNIOR 2018 VERKSAMHETSIDÉ Vi erbjuder en bred verksamhet för barn och ungdomar och har plats för alla oavsett ambitionsnivå. Det innebär vi att har verksamhet som spänner

Läs mer

SALTSJÖBADENS GOLFKLUBB VP ELIT OCH JUNIOR 2019

SALTSJÖBADENS GOLFKLUBB VP ELIT OCH JUNIOR 2019 SALTSJÖBADENS GOLFKLUBB VP ELIT OCH JUNIOR 2019 VERKSAMHETSIDÉ Vi erbjuder en bred verksamhet för barn och ungdomar och har plats för alla oavsett ambitionsnivå. Det innebär vi att har verksamhet som spänner

Läs mer

OK Raseborg juniormöte kl Föredragning 2/2016 Juniorutskottet

OK Raseborg juniormöte kl Föredragning 2/2016 Juniorutskottet OK Raseborg juniormöte 1.2.2016 kl.18.00 Föredragning 2/2016 Juniorutskottet 1. Mötets öppnande - Kl. 18.10 2. Närvarande och föredragning - Benkt Fagerlund, Pia Westerberg, Jonna Öblom, Annette Sjöberg,

Läs mer

Org nr Årsredovisning. för räkenskapsåret

Org nr Årsredovisning. för räkenskapsåret Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2004-10-01-2005-09-30 Styrelsen för Byske Skidklubb får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2004-10-01-2005-09-30. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE VERKSAMHET Byske

Läs mer

Välkomna till utomhussäsongen 2018

Välkomna till utomhussäsongen 2018 Välkomna till utomhussäsongen 2018 Information till föräldrar med barn/ungdomar i Högbo GIF. Vi hälsar nya och gamla friidrottare välkomna till utomhussäsongen 2018. På det här bladet har vi sammanställt

Läs mer

Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver

Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver 5 2016-10-30 INLEDNING Målet ska vara att utveckla verksamheten för barn, ungdomar och vuxna för cykling - Mountainbike, Landsväg och Motion. Åtgärder för att få fler

Läs mer

Välkomna till Valldas juniorträning 2015

Välkomna till Valldas juniorträning 2015 Välkomna till Valldas juniorträning 2015 Välkomna till ett nytt golfår på Vallda Golf & Country Club och tack för ert engagemang under 2014! Det är fantastiskt roligt att få vara en del av Valldas juniorverksamhet

Läs mer

Förslag till Verksamhetsplan

Förslag till Verksamhetsplan Förslag till Verksamhetsplan 2016-2017 V0.96 Inledning Målet ska fortsatt vara att på sikt utveckla anläggningen till en modern friluftsarena för de tre Vasaloppsdisciplinerna skidor, löpning och mountainbike.

Läs mer

kunna ta ansvar för sig själv och andra. Vi skall alltid stäva efter kamratskap och att ha kul tillsammans!

kunna ta ansvar för sig själv och andra. Vi skall alltid stäva efter kamratskap och att ha kul tillsammans! Riktlinjer för barn och ungdomsidrotten i Idrottsföreningen Fram IF Fram har sin hemort i Saltvik och grundades redan år 1922. Idag har föreningen många aktiva medlemmar från flera åländska kommuner. Föreningen

Läs mer

Välkommen till Järvsö Alpina!

Välkommen till Järvsö Alpina! Välkommen till Järvsö Alpina! Järvsö Alpina, som är en del i Järvsö IF, har funnits sedan 1937 och är till antalet medlemmar sett en relativt liten förening men som genom åren har fostrat flera framgångsrika

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2016/2017 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2016-2017 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Allmän information om VSC VSC s juniorverksamhet Kommande evenemang Avgifter Kontaktvägar Aktiva Föräldrar. Agenda föräldramöte 080831

Allmän information om VSC VSC s juniorverksamhet Kommande evenemang Avgifter Kontaktvägar Aktiva Föräldrar. Agenda föräldramöte 080831 Allmän information om VSC VSC s juniorverksamhet Kommande evenemang Avgifter Kontaktvägar Aktiva Föräldrar Agenda föräldramöte 080831 Allmän information om VSC (1) Historia Föreningen registrerad som Västerås

Läs mer

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år 2018-2019 Nyköpings tennisklubb ska vara en attraktiv förening där tennisspelare i alla åldrar och nivåer kan mötas och utvecklas. Klubbens verksamhet ska bygga

Läs mer

Säsongen 2015-2016, Träningsstruktur 2.0

Säsongen 2015-2016, Träningsstruktur 2.0 Säsongen 2015-2016, Träningsstruktur 2.0 BKC har många aktiva spelare i våra träningsgrupper. I år har vi gjort ett stort jobb, lagt ner tid och tanke för att göra säsongen så bra som möjligt. Med vår

Läs mer

FÖRENINGSINFORMATION

FÖRENINGSINFORMATION 1 (5) november 2015 SKI TEAM ÖRNSKÖLDSVIK SWEDEN FÖRENINGSINFORMATION HÄGGLUNDS SK SKI TEAM HÄGGLUNDS SK SKI TEAM är en nygammal förening i Örnsköldsvik som bildades i maj 2013. Vi har bedrivit skidåkning

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 1 INNEHÅLL 1. ANTAL MEDLEMMAR... 3 2. STYRELSEN... 3 3. GRUPPER... 3 Aerobics gymnastics... 3 Hopprep... Fel! Bokmärket är inte definierat. Kids.... 4 Bamsegympa... Fel! Bokmärket

Läs mer

Verksamhetsberättelse Arboga GK Juniorverksamheten Utbildning, Träningsansvarig, Projektansvarig

Verksamhetsberättelse Arboga GK Juniorverksamheten Utbildning, Träningsansvarig, Projektansvarig Verksamhetsberättelse Arboga GK Juniorverksamheten 2016 Juniorkommittén 2016 Ronny Strand Peter Thelin Petra Sjöberg Benny Garman Stefan Ryberg Magnus Norgren Ordförande Sammankallande Utbildning, Träningsansvarig,

Läs mer

Täby IS Skidor. En introduktion

Täby IS Skidor. En introduktion Täby IS Skidor En introduktion Täby IS Skidor Täby IS är en alliansförening. Sedan september 2009 är skidor en egen förening inom Täby IS. Även fotboll, specialidrott, innebandy och friidrott är egna föreningar

Läs mer

Verksamhetsberättelse SK Leksand Säsongen

Verksamhetsberättelse SK Leksand Säsongen Verksamhetsberättelse SK Leksand Säsongen 2015-2016 Källan och Granberget har som vanligt haft fantastiska spår, även om hösten hängde i länge. Det dröjde till mitten/slutet av december innan kylan kom

Läs mer

Verksamhetsmål och riktlinjer

Verksamhetsmål och riktlinjer Verksamhetsmål och riktlinjer Introduktion Detta dokument beskriver Trollhättans IF Friidrott målsättning och värderingar. Det ger anvisningar och riktlinjer hur förening skall agera. Dessutom pekar det

Läs mer

Verksamhetsplan Piteå GK Ungdom 2015-05-13

Verksamhetsplan Piteå GK Ungdom 2015-05-13 Verksamhetsplan Piteå GK Ungdom 2015-05-13 Verksamhetsplan Piteå GK Ungdoms och juniorverksamhet 1. Vision PITEÅ GOLFKLUBB SKA ERBJUDA DEN BÄSTA BARN OCH UNGDOMSVERKSAMHETEN I KOMMUNEN, ALLA KATEGORIER

Läs mer

NOLBY ALPINA SK. Träningskommitté Verksamhetsinriktning

NOLBY ALPINA SK. Träningskommitté Verksamhetsinriktning NOLBY ALPINA SK Träningskommitté Verksamhetsinriktning Bredd & Elit i samma bana Klubbens verksamhet skall vara inriktad på både bredd & elit Träningen skall vara lustfylld och en grund för satsning inom

Läs mer

Innehåll Träningsfilosofi... 2 Mål... 2 Information... 2 Grupper och träning... 2 Grupp Skidlek:... 3 Övriga grupper:... 3 Fiket...

Innehåll Träningsfilosofi... 2 Mål... 2 Information... 2 Grupper och träning... 2 Grupp Skidlek:... 3 Övriga grupper:... 3 Fiket... INFORMATION OCH POLICY SÄSONGEN 2015-2016 Innehåll Träningsfilosofi... 2 Mål... 2 Information... 2 Grupper och träning... 2 Grupp Skidlek:... 3 Övriga grupper:... 3 Fiket... 3 Föreningsarbete... 3 Avgifter...

Läs mer

Verksamhetsplan 2017

Verksamhetsplan 2017 Verksamhetsplan 2017 1 Föreningens verksamhet Krokoms motocrossklubb har till ändamål att tillvarataga ungdomars motorintresse i alla dess former och utveckling samt bedriva fritidsgrupper i motorteknik

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2012/2013 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2012-2013 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Verksamhetsberättelse Örebro Slalomförening verksamhetsåret 2013 / 2014

Verksamhetsberättelse Örebro Slalomförening verksamhetsåret 2013 / 2014 Verksamhetsberättelse Örebro Slalomförening verksamhetsåret 2013 / 2014 Styrelsens verksamhetsberättelse Styrelsen har under året genomfört fem ordinarie styrelsemöten. Verksamheten har uppvisat ett positivt

Läs mer

IFFK Verksamhetsplan 2016

IFFK Verksamhetsplan 2016 IFFK Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplan 2016 IF Finströms Kamraterna r.f. kommer att bedriva verksamhet inom juniorfotboll, friidrott, bordtennis, innebandy samt lek och rörelse. Föreningen kommer även

Läs mer

Dalarnas Skidförbund Längdkommittés Verksamhetsplan

Dalarnas Skidförbund Längdkommittés Verksamhetsplan Dalarnas Skidförbund Längdkommittés Verksamhetsplan 2018-19 Bäst i världen- alla på snö Verksamhetsplan 2018 07 01 t o m 2019 06 30 Juni 2018-06-15 Ledamöter 2018 19 Ordförande Anders Garfvé Sekreterare

Läs mer

Röbäcks Skidklubb VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR 2010/11

Röbäcks Skidklubb VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR 2010/11 VERKSAMHETENS MÅL Det övergripande målet för verksamheten i Röbäcks Skidklubb (RSK) är att så många barn och ungdomar som möjligt skall upptäcka vilken härlig sport längdskidåkning är och sedan, med klubbens

Läs mer

SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP AUGUSTI 2017 i GRÄNNA

SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP AUGUSTI 2017 i GRÄNNA SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP 11 13 AUGUSTI 2017 i GRÄNNA Smålands Brottningsförbund inbjuder samtliga Smålandsklubbar till Sommarkonferens för föreningsledare, och träningscamp för knatte, pojk, ungdom,

Läs mer

Sidan 1 av Verksamhetsplan

Sidan 1 av Verksamhetsplan Sidan 1 av 1212 2015-2018.......... 1 Sidan 1 av 12 2015 2018 Vision LULEÅ GJUTAREN SKA VARA EN STARK FAMILJE- OCH UNGDOMSFÖRENING MED VISIONEN ATT TILL 2018 HA EGNA ÅKARE I SVERIGE ELITEN. Luleå Gjutaren

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Ålands Golfklubb Junior- och Elitkommittén. Så många som möjligt, så länge som möjligt i en så bra verksamhet som möjligt

VERKSAMHETSPLAN Ålands Golfklubb Junior- och Elitkommittén. Så många som möjligt, så länge som möjligt i en så bra verksamhet som möjligt VERKSAMHETSPLAN 2019 Ålands Golfklubb Junior- och Elitkommittén Så många som möjligt, så länge som möjligt i en så bra verksamhet som möjligt Innehållsförteckning Övergripande vision och tanke... 1 Ordförandes

Läs mer

Halvårsrapport. våren 2014

Halvårsrapport. våren 2014 Halvårsrapport våren 2014 Svenska Judoförbundets 2020 vision är vägledande för Judo5 s aktiviteter. Därför är vår vision att skapa ett klimat av nytänkande, delaktighet och långsiktighet med distriktet

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE TUNAFORS SPORTKLUBB SKIDSEKTION VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017-06-30 2018-07-01 Styrelsen för TUNAFORS SPORTKLUBBS SKIDSEKTION får härmed lämna följande berättelse för det gångna året. Under det senaste året

Läs mer

1(7) Verksamhetsplan Skogsluffarnas OK Längdskidor

1(7) Verksamhetsplan Skogsluffarnas OK Längdskidor 1(7) Verksamhetsplan 2016-2017 Skogsluffarnas OK Längdskidor 2(7) Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Verksamhetsplanens syfte... 3 2 Förutsättningar... 3 3 Strategisk karta... 3 3.1 Verksamhetsidé... 3 3.2

Läs mer

Verksamhetsberättelse Grums Slalomklubb 2012

Verksamhetsberättelse Grums Slalomklubb 2012 Ärende Verksamhetsberättelse Grums Slalomklubb 2012 Styrelsen för Grums Slalomklubb får härmed avlämna följande berättelse från verksamheten för tiden mellan 2011-07-01 och 2012-06-30. Årsmöte Klubbens

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN JÄRFÄLLA SKIDKLUBB

VERKSAMHETSPLAN JÄRFÄLLA SKIDKLUBB VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 JÄRFÄLLA SKIDKLUBB Förslag till årsmöte 2018-04-22 Sida 1 av 5 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 En omarbetning av tidigare verksamhetsplan har gjorts där en anpassning har skett till

Läs mer

Informationsmöte Juniorer Breddgrupper och golfkul

Informationsmöte Juniorer Breddgrupper och golfkul Informationsmöte Juniorer 2018-04-18 Breddgrupper och golfkul Program Träningen Grönt kort och teori Aktiviteter Tävlingar Information Övrigt Medlem/icke medlem MEDLEM: Fritt spel på banan hela säsongen,

Läs mer

Juniorverksamheten 2011 Föräldramöte. Vallda G&CC 2011-01-23

Juniorverksamheten 2011 Föräldramöte. Vallda G&CC 2011-01-23 Juniorverksamheten 2011 Föräldramöte Vallda G&CC 2011-01-23 Agenda 1. Pågående aktiviteter 2. Vallda Golf Junior- och Elitklubb 3. Juniorverksamheten 2011 4. Tävling 5. Vägen mot officiellt hcp 6. Samarbete

Läs mer

Stegen. Träningsgrupper för Åkersberga. GK s ungdomar 2011

Stegen. Träningsgrupper för Åkersberga. GK s ungdomar 2011 Stegen Träningsgrupper för Åkersberga GK s ungdomar 2011 Putter Wedge Hybrid Rescue Spoon Driver Officiellt hcp + 36 Anki, Knatte,Fnatte,, Tjatte Knatteskoj Knatteskoj I den här knattegruppen finns det

Läs mer

Verksamhetsplan för knatte- och juniorverksamheten 2019

Verksamhetsplan för knatte- och juniorverksamheten 2019 Verksamhetsplan för knatte- och juniorverksamheten 2019 Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 1.1 Vision... 2 1.2 Organisation för knatte- och juniorverksamheten...2 1.3 Målsättning... 2 2. Utvecklingstrappan

Läs mer

Verksamhetsplan UEK 2014-2016

Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Detta dokument innefattar Växjö Golfklubbs Ungdoms och Elitkommités verksamhetsplan. Den täcker tre år framöver. Det ska användas som ett arbetsdokument med en tydling inriktning

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2010/2011 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2010-2011 Styrelsen Grunden för

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 SEGERSTA OK E-post:segerstaok@passagen.se Under verksamhetsåret har följande personer ingått i styrelse och verksamhetsgrupper. Styrelse Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare

Läs mer

SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP AUGUSTI 2018 i GRÄNNA

SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP AUGUSTI 2018 i GRÄNNA SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP 10 12 AUGUSTI 2018 i GRÄNNA Smålands Brottningsförbund inbjuder samtliga Smålandsklubbar till Sommarkonferens för föreningsledare, och träningscamp för knatte, pojk, ungdom,

Läs mer

Förbered så att alla får plats och att det finns ifyllda lärgruppslistor för aktuell träningsgrupp.

Förbered så att alla får plats och att det finns ifyllda lärgruppslistor för aktuell träningsgrupp. Förbered så att alla får plats och att det finns ifyllda lärgruppslistor för aktuell träningsgrupp. Kommentera kort vad vi ska gå igenom och att det är ok att ställa frågor under tiden. Betona gärna att

Läs mer

IKHP-Friidrott inför 2014

IKHP-Friidrott inför 2014 IKHP-Friidrott inför 2014 Vad händer och hur organiserar vi oss för kommande år: 2014 IKHP Organisation Huvudstyrelse Kansli Cykel Friidrott Orientering Skidor Triathlon www.ikhp.se Utöver ovanstående

Läs mer

Verksamhetsplan 2017

Verksamhetsplan 2017 Verksamhetsplan 2017 Boccia Träningsverksamhet: Tisdagar: Skärholmshallen Tävlingsverksamhet: Upplandsserien DM Deltagande i Göteborg Open Klass 1 tävling i Stockholm (ev. DM i klass 1) Boccia i Stockholm

Läs mer

DROGPOLICY FÖR LAGANS GOLFKLUBB

DROGPOLICY FÖR LAGANS GOLFKLUBB Sida 1 FÖR LAGANS GOLFKLUBB Sida 2 INLEDNING Lagans Golfklubb är en idrottsförening med inriktning på golf. Klubben bildades 1966 och har sedan dess befunnit sig i ständig utveckling. Klubbens idrottsverksamhet

Läs mer

Styrelsen har haft 8 protokollförda möten under säsongen

Styrelsen har haft 8 protokollförda möten under säsongen Handbollsklubb Sida 1 av 6 Verksamhetsberättelse Ljunghusens Handbollsklubb, säsongen 2013/2014 Styrelse Klas Olsson, ordförande tom februari Jan Persson, ordförande from mars Carina Ostrander, sekreterare

Läs mer

Upsala GK. Idrottskommittén. Verksamhetsplan junior och elit 2016 1. JUNIOR OCH ELIT - KOMMITTÉNS ANSVARSOMRÅDE 2. KOMMITTÉNS SAMMANSÄTTNING

Upsala GK. Idrottskommittén. Verksamhetsplan junior och elit 2016 1. JUNIOR OCH ELIT - KOMMITTÉNS ANSVARSOMRÅDE 2. KOMMITTÉNS SAMMANSÄTTNING Upsala GK Idrottskommittén Verksamhetsplan junior och elit 2016 1. JUNIOR OCH ELIT - KOMMITTÉNS ANSVARSOMRÅDE 2. KOMMITTÉNS SAMMANSÄTTNING 3. SYFTET MED VERKSAMHETEN 4. TRÄNARE 5. VÄRDEGRUND 6. FINANSIERING

Läs mer

INFORMATION OCH POLICY SÄSONGEN 16/17

INFORMATION OCH POLICY SÄSONGEN 16/17 INFORMATION OCH POLICY SÄSONGEN 16/17 Innehåll Träningsfilosofi... 2 Mål... 2 Information... 2 Grupper och träning... 2 Grupp Skidlek:... 3 Övriga grupper:... 3 Fiket... 3 Föreningsarbete... 3 Avgifter...

Läs mer

Sidan 1 av Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan

Sidan 1 av Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Sidan 1 av 1212 Verksamhetsberättelse 2008 2009 Verksamhetsplan 2009-2012.......... 1 Verksamhetsplan 2009 2012 Vision LULEÅ GJUTAREN SKA VARA EN STARK FAMILJE- OCH UNGDOMSFÖRENING MED VISIONEN ATT TILL

Läs mer

Badmintonklubben Smash R.F. VERKSAMHETSPLAN Föredragen på årsmöte 27 maj 2017

Badmintonklubben Smash R.F. VERKSAMHETSPLAN Föredragen på årsmöte 27 maj 2017 Badmintonklubben Smash R.F. VERKSAMHETSPLAN 2017 Föredragen på årsmöte 27 maj 2017 Kompletterad och godkänd av styrelsen 11 september 2017 2 Föreningens verksamhet - Vem är vi, och vad vill vi? Badmintonklubben

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Linköping Judo 2011 Februari 2012 Sidan 1 av 5 Linköping Judo - en klubb för alla! Linköping Judo har under året haft 319 unika medlemmar som tillsammans tränat under närmare tjugo

Läs mer

SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP 7-9 AUGUSTI 2009 i GRÄNNA

SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP 7-9 AUGUSTI 2009 i GRÄNNA SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP 7-9 AUGUSTI 2009 i GRÄNNA Smålands Brottningsförbund inbjuder samtliga Smålandsklubbar till Sommarkonferens för föreningsledare, och träningscamp för knatte, pojk, ungdom,

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013/2014

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013/2014 Kumla Skidförening www.kumlaskidforening.se VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013/2014 Klubblokalen i strålande sol Naturgymmet i fullt bruk Inlägg på vår hemsida eller på Facebook Än en gång: ni är grymma! Hoppas

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2009/2010 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2009-2010 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Juniorkommittén, kontaktuppgifter

Juniorkommittén, kontaktuppgifter Välkommen Vi skall inspirera juniorer att söka sig till tävlingsverksamheten som vänder sig till alla kunskapsnivåer och är en del av gemenskapen. Utöver detta skall det ges möjlighet till utveckling och

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN IK Viljan Strängnäs Inledning IK Viljan Strängnäs bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att

Läs mer

DROGPOLICY FÖR BÅSTAD GOLFKLUBB

DROGPOLICY FÖR BÅSTAD GOLFKLUBB FÖR BÅSTAD GOLFKLUBB Drogpolicy för Båstad Golfklubb, Version 2013.1 1 INLEDNING Båstad Golfklubb är en idrottsförening med golf som sysselsättning och som bildades 1930. Klubbens idrottsverksamhet består

Läs mer