BUDGET- OCH VERKSAMHETSUPPFÖLJNING PER APRIL

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BUDGET- OCH VERKSAMHETSUPPFÖLJNING PER APRIL"

Transkript

1 BUDGET- OCH VERKSAMHETSUPPFÖLJNING PER APRIL 2011 TEKNISKA NÄMNDEN samhällsuppdraget INNEHÅLL ANSVARSOMRÅDE 2 KOMMENTAR TILL UPPFÖLJNING PER APRIL 2 Skattefinansierad verksamhet 3 Vatten och avlopp 4 Avfall 5 VIKTIGA HÄNDELSER 6 UPPFÖLJNING AV MÅL OCH NYCKELTAL 7 KVALITETSARBETE 7 VÄSENTLIGA PERSONALFÖRHÅLLANDEN 7 MILJÖREDOVISNING 7 KOMMENTAR TILL PROGNOS AV DRIFTBUDGET 8 Skattefinansierad verksamhet 8 Vatten och avlopp 9 Avfall 9 KOMMENTAR TILL PROGNOS AV INVESTERINGSBUDGET 9 Bilagor 1 Tertialbokslut med prognos driftbudget 2 Måluppfyllelse, produktion och nyckeltal 3 Tertialbokslut med prognos - investeringsbudget

2 JÄRFÄLLA KOMMUN (9) ANSVARSOMRÅDE Nämnden ansvarar för trafikplaner och trafikfrågor, gatuhållning, gatubelysning, parkeringstillstånd för rörelsehindrade, dagvatten, vatten- och avloppsförsörjning, avfallshantering, park- och naturvård, lantmäteriteknisk verksamhet samt namnsättningsfrågor. Tekniska nämnden är en remissinstans för fysiska planer och andra remisser gällande övergripande infrastrukturfrågor. Verksamheterna finansieras både genom skattemedel och genom avgifter. I den skattefinansierade delen ryms verksamhetsområdena administration, projektenhet, park och naturvård, väg och trafik samt del av kart- och mätverksamhet. Under året har verksamheten utökats med fastighetsenheten, en utförarenhet inom anläggningsarbeten, fordonsadministration och enheten för säkerhet och beredskap. I den avgiftsfinansierade delen ingår vatten, avlopp och dagvatten samt avfallshantering. Inom förvaltningens verksamheter ingår insatser för att uppnå de uppsatta regionala miljömålen för Stockholms län, huvudsakligen inom verksamhetsområdena avfall, vatten och avlopp, park och natur, samt väg och trafik. KOMMENTAR TILL UPPFÖLJNING PER APRIL Bokslut Bokslut Prognos Budget Bokslut Belopp i tkr Totalt tekniska nämnden Intäkter Externa intäkter Interna intäkter Summa intäkter Kostnader exkl. kapitalkostnad Kapitalkostnader Nettokostnad Kommunbidrag Resultat Tekniska nämndens sammantagna resultat för perioden är ett underskott på tkr, det vill säga tkr sämre än budget. Den stora avvikelsen beror på vinterväghållningen och den snörika vintern som enbart den ger ett underskott i perioden på tkr. Den snörika och kalla vintern har också fört med sig att man sent kommit igång med annan verksamhet främst inom Väg o trafik och inom Park o natur.

3 JÄRFÄLLA KOMMUN (9) Skattefinansierad verksamhet Respektive avdelnings utfall med prognos framgår i bilaga 1. Bokslut Bokslut Prognos Budget Bokslut Belopp i tkr Totalt skattefinansierad verksamhet Intäkter Externa intäkter Interna intäkter Summa intäkter Kostnader exkl. kapitalkostnad Kapitalkostnader Nettokostnad Kommunbidrag Resultat Eget kapital Den skattefinansierade verksamhetens resultat för perioden är ett underskott på tkr, det vill säga tkr sämre än budget. Avvikelsen beror främst på en kostsam vinter för Väg och trafik. Jämfört med föregående år är resultatet tkr bättre. Ledning och administration Ledning och stöd har ett underskott på tkr. Detta beror främst på konsult och utbildningskostnader (omorganisation, nämndutbildning, entreprenadupphandling) i början av året. Det ger ett underskott mot budget på -307 tkr. Inga IT-kostnader har fördelats till andra enheter beroende på att de nya IT-tjänsterna inte är klara, det belastar enheten med -221 tkr. Investeringar och försäljning av fordon ger i perioden ett underskott på -423 tkr och det beror på att intäkterna vid försäljning av fordon inte hunnit komma in under perioden, däremot kostnaderna för reparationer och underhåll. Även krediteringar för underhåll har på grund av dataproblem inte heller kunnat bokföras på perioden. Den politiska verksamheten har i perioden följer budget. Mot förra året är resultatet tkr. Projektkontoret Projektkontoret har ett överskott på tkr. Detta beror främst på att man i början av året lägger ner mer tid på projektering inför årets investeringar.

4 JÄRFÄLLA KOMMUN (9) Väg och trafik Väg och trafik redovisar ett underskott per april på tkr. I likhet med föregående år har vintern varit mycket kostnadsintensiv med ett bruttoutfall för vinterväghållningen på totalt tkr. Den totala budgeten har överskridits med tkr. Detta är helt för perioden i paritet med föregående säsong. En stor kostnadspost i summeringen är återigen snöbortforslingen som svarar för ca.4,0 mnkr. Driftprojektet Tryggt och snyggt har påbörjats i relativt blygsam omfattning eftersom vinterns efterarbeten städning/sandsopning ännu inte är helt avklarad. Sandupptagningen bedöms vara klar i mitten av maj månad. Jämfört med föregående år är resultatet tkr bättre. Park och natur Avdelningen redovisar ett överskott på tkr. För tertialet ligger förbrukningen något under budget på grund av pensionsavgång på arbetsledarsidan, vilket medfört en viss eftersläpning av vissa underhållsarbeten. Rekrytering pågår av ny arbetsledare och en återhämtning av produktionskapaciteten beräknas återställd inom budgetåret. Jämfört med föregående år är resultatet -250 tkr sämre. Kart och GIS Kart och GIS redovisar ett överskott på 499 tkr Överskotten beror dels på ersättningar från samverkansavtal med lantmäteriet för 2010 som alltid betalas ut i efterskott dels interna och externa debiteringar för nyttjande av grundläggande geodata rörande 2010 som också debiteras genom en efterkalkyl av faktiska produktions och ajourhållningskostnader. Med nuvarande redovisningsregler kan detta ej periodiseras i förskott. En liten ökning på Kart och GIS tjänster har skett under perioden. Mot år 2010 är resultatet tkr bättre. Vatten och avlopp Bokslut Bokslut Prognos Budget Bokslut Vatten och avlopp Externa intäkter Interna intäkter Summa intäkter Kostnader exkl. kapitalkostnad Kapitalkostnader Resultat Eget kapital Sektionen Vatten och avlopp redovisar ett överskott om tkr, 380 tkr bättre än budgeterat. Budget för hela året 2011 är tkr målet är det skall bidra till balanseringen av det negativa egna kapitalet. Kapitalet förväntas att uppnå 0 i år.

5 JÄRFÄLLA KOMMUN (9) Den 1:a april 2010 introducerades den nya VA taxan. I år blir det första året då taxan ger full effekt. Den ska täcka de ökade kostnaderna för vatten leveransen och vatten rening vilka förväntas att öka med totalt tkr i år, det beror på prisökningar. Från 1:a januari 2011 har både Norrvatten och Stockholm Vatten höjt sina priser. Det nya avtalet med Stockholm Vatten bygger på löpande volym mätning. Avfall Bokslut Bokslut Prognos Budget Bokslut Avfall Externa intäkter Interna intäkter Summa intäkter Kostnader exkl. kapitalkostnad Kapitalkostnader Resultat Eget kapital Avfallsenheten redovisar ett nollresultat i enlighet med Redovisningsrådets rekommendation nr 18 som gäller från och med år Järfälla kommun följer den och effekten blir att överskotten av verksamheten redovisas som förutbetalda intäkt. År 2010 var det ackumulerade överskottet på tkr. Tertial 1, 2011 avslutades med underskott på 415 tkr. Underskottet beror huvudsakligen på ökade kostnader för behandling av avfall samt kostnader för driften av återvinningscentralen. Övriga ökade kostnader är ett resultat av resursförstärkning genom konsultuppdrag i samband med olika utvecklingsprojekt. Även kostnaden för kundtjänstfunktionen har överstigit det budgeterade beloppet.

6 JÄRFÄLLA KOMMUN (9) VIKTIGA HÄNDELSER Förvaltningen har arbetat med att förändra organisationen utifrån den organisationsutredning som genomfördes hösten Arbetet har resulterat i en ny organisation som kommer att gälla från 1 september Den nya organisationen består av att en VA- och avfallsavdelning samt att en Park- och gatuavdelning bildas. Flera av förvaltningens entreprenader skall upphandlas under året så en planering av dessa pågår. Förvaltningens vinterkostnader utreds och förslag för hantering kommer under försommaren. Vinterns brist på salt och nära nog även sandningssand, har resulterat i en utredning om dels egen lagerhållning av salt (köps idag av Svevia) och återvinning av den uppsamlade sandningssanden. Detta bedöms minska kostnaderna kommande vinters materialbehov i storleksordning om 1 milj. kr. och samtidigt öka säkerheten i materialförsörjningen. Den hårda vintern har resulterat i en högre skadefrekvens på gräsytor, buskplanteringar, stängsel, soffor och papperskorgar. Kostnaderna för dessa återställningsarbeten/reparationer kommer att belasta vinterväghållningsanslaget (är redan tagit höjd för i vinterkostnaderna på väg o trafik). Röjningsarbeten inom ramen för tryggt och snyggt har i stort följt planering. Kostnaderna har hållits nere då Osa-personal varit medverkande i arbetet. Den planerade kommuntäckande flygningen för kartering och ortofotobilder som förra året fick ställas in pga. askmolnet pågår nu och väntas vara genomförd under vecka 19. Arbetet med lägenhetsregistret kräver större insatser än planerat med beroende på den mängd fel som nu upptäcks vid samkörningen mot folkbokföringen. Enligt avfallsplanens delmål 6.4 år 2012 ska minst 10 procent av hushållens matavfall sorteras ut för biologisk behandling. Arbetet med nytt insamlingssystem för matavfall från hushållen pågår. Införandet sker kommundelsvis med start i april i Barkarby/Skälby. Kommunens ökade driftkostnader för insamling av matavfall kan finansieras genom befintligt eget kapital under införandefasen, till och med Alla hushåll ska ha erbjudits insamling av matavfall år I nedanstående punkter beskrivs osäkerheten i kostnaderna för verksamheten åren : Insamling av matavfall införs kommundelsvis, med start april Anslutningen ska vara frivillig. Anslutningsgraden beräknas till ca 30 %. Ett tilläggsavtal med SITA har tecknas för insamlingsuppdraget (matavfall). SÖRAB taxa för behandlingsavgifter beslutas i höst. En taxeöversyn kommer att genomföras år 2013, när verksamheten har ett verkligt underlag att beräkna de faktiska kostnaderna för matavfallsinsamlingen och nytt insamlingsavtal, som börjar gälla från och med april Hämtningsuppdraget för säck- och kärlsopor löper ut Upphandlingsarbetet pågår och förväntas beslutas före sommaren Avtalet för insamling av matavfall från verksamheter löper också ut april Upphandlingsarbete pågår. Utredningsarbete kring eventuellt införande av sopsug i Barkarbystaden fortlöper.

7 JÄRFÄLLA KOMMUN (9) UPPFÖLJNING AV MÅL OCH NYCKELTAL Målen och nyckeltalen redovisas i bilaga 2. KVALITETSARBETE Flera projekt har genomförts inom förvaltningen för att höja kvaliteten på våra uppdrag, det senaste är Transport och verkstad som arbetar med en förbättringsprocess för hantering av fordon till verkstaden. Ärendehantering Arbetet fortskrider enligt ärendehanteringsrutinen. Nya handläggare utbildas i ärendehantering och i platina. Utbildning sker av handläggare i nämndprocessen i platinasystemet. Kundtjänst För att förbättra arbetet i kundtjänsten har vi genomför workshops med flera av enheterna på BMF. Många ärenden rings in till svarsgruppen för BMF i snitt kommer det in 1550 per månad. E-tjänster Ca 470 ärenden har kommit in till tekniska nämndens verksamhetsområde fram till sista april. VÄSENTLIGA PERSONALFÖRHÅLLANDEN En trafikingenjör har slutat och rekrytering pågår. Detta samt en långtidssjukskrivning och övrig frånvaro gör att enheten har ett mycket ansträngt arbetsläge. Enheten arbetar med svar på inkomna ärenden genom kundtjänst, elektroniska felanmälningar och genom Tekniska nämnden, men svarstiden för dessa ärenden har förlängts. Resultatet blir att vissa ärenden inte kan bli behandlade inom avsedd och önskvärd tid. Detta förhållande pressar ytterligare personalen genom att allmänheten återkontaktar till kommunen när ingen återkoppling eller åtgärd sker. MILJÖREDOVISNING Miljöarbetet fortskrider inom förvaltningen. För Järfälla kommuns gemensamma miljöplan har det tagits fram förslag på en tids och finansieringsplan. Bullerpolicyn är under framtagande och beräknas vara klar under hösten. Dagvattendammarna i Viksjö är under byggnation. Årsrapporten för tvätthallens reningsverk är inlämnad med ett bra resultat. Årsrapporten för Pingsttippen är inlämnad. När det gäller det sökta tillståndet för fortsatt verksamhet på Pingsttippen har vi ännu inte fått något svar från Länsstyrelsen. Angående energieffektiviseringsstrategin för de kommunala fastigheterna så har nu nulägesanalysen rapporterats in till Energimyndigheten och de kommunala målen beskrivits. Kommunens fastighets bestånd förses med bergvärme och andra energisnåla processer enligt en plan som startar i år.

8 JÄRFÄLLA KOMMUN (9) Energirådgivningsinsatser har skett tillsammans med Miljödiplomeringen i samband med Eart Hour och med en Energirådgivare på plats på alla fyra biblioteken. Matavfallsinsamlingen är igång och den första hämtningen har redan ägt rum. Arbetet med att balansera kväve och fosfor genom projektet Greppa näringen fortskrider på jordbruket. Förberedelserna med Kyrkparkens förutsättningar att rena dagvattnet är igång för fullt, här skapas också en plats med utrymme för biologisk mångfald. KOMMENTAR TILL PROGNOS AV DRIFTBUDGET Prognos framgår i bilaga 1. Tekniska nämndens sammantagna årsprognos pekar på ett underskott på tkr, Avvikelsen beror helt på vinterväghållningen. Skattefinansierad verksamhet Den skattefinansierade verksamhetens resultat förväntas få ett underskott på tkr som helt beror på vinterväghållningen. En utredning pågår där uppdraget är att hitta en lösning på hur tekniska nämnden skall hantera de stora underskotten inom vinterväghållningen. Utredningen skall vara klar och redovisas i juni Enligt ekonomistyrreglerna skall underskottet täckas av det egna kapitalet. Sedan skall underskottet hanteras (återställas) senast två år efter att underskottet uppstått. Ledning och administration Avdelningen räknar med ett nollresultat för helåret. Förfogandeanslaget kommer att förbrukas genom konsult och utbildningsinsatser som hör till omorganisationen och ledarutveckling, avdelningen får ökade personalkostnader vid införandet av miljöplanen i förvaltningen och de ökande antalen ärenden kräver en arkivinsats under sommaren. Projektkontoret Helårsprognosen för projektenheten kommer att ligga på budget. Väg och trafik Sektionen beräknar ett underskott på tkr. Med en lika snörik november och december i år är prognosen ett totalt underskott på c:a 17 mnkr. Väg och trafikenhetens övriga enheter ligger i princip i linje med budgetramarna Förutom gatubelysningskostnaden som överskrider budget med anledning av högre elpriser och den nya upphandlingen slår igenom fullt ut under På årsbasis kan överskridandet hamna mellan tkr. Park och natur Helårsprognosen för parkdriften kommer att ligga på budget.

9 JÄRFÄLLA KOMMUN (9) Helårsprognosen för naturvården kommer att ligga på budget. Kart och GIS Kart- och GIS bedömning är att vi klarar gällande budget på helårsbasis, en anledning är att en vakans genom föräldraledighet bidrar till detta. Oroande är dock att vi inte får ersättning för de arbeten vi åläggs av Kommunledningskontoret som exempel översiktsplanen och Mälarbanan. Hittills nedlagda 131 timmar medför en förlorad intäkt på ca 100 tkr för Kart- och GIS redan under första kvartalet. Vatten och avlopp Prognosen för år 2011 är tkr och den är till stor del beroende på den prognos av de mängder vatten som skickas till reningsverket. De varierar kraftigt mellan åren som beror på de inläckage som orsakas av nederbörd och snösmältning. Differensen kan bli upp till kbm på ett år vilket motsvarar över tkr. Känsligheten för volym förändringar växer i år på grund av Norrvattens och Stockholm Vattens prisökning. Avfall Prognosen för 2011 beräknas att vara 0 kr och är något osäker på grund av införandet av matavfallsinsamling i april 2011 från hushållen och osäkerheten i anslutningsgraden. KOMMENTAR TILL PROGNOS AV INVESTERINGSBUDGET Tekniska nämndens totala årsbudget på investeringar är tkr. Årsprognosen pekar på tkr, en avvikelse på tkr. Växthusvägens förlängning beräknas inte komma igång under året, varför tkr inte förbrukas. Projekten Alpvägen samt Källtorpsvägen/Ulvsätravägen har inte antagen detaljplan, varför tkr inte kommer att förbrukas. Den nya bron i Barkarby, Veddestabron, kommer att finansieras på annat sätt än budgeterat, varför ca tkr inte förbrukas under året. Flottiljområdet 2 förbrukas inte ca tkr, orsakat av förskjuten tidplan. Den avgiftsfinansierade verksamhetens budgeterade investeringar är tkr. Prognosen beräknas till tkr. Matavfallsprojektet är förskjutet ett år och försening av vissa va-saneringar, man räknar med en avvikelse med tkr. Utfall och prognos per projekt kommenteras i bilaga 3.

BUDGET- OCH VERKSAMHETSUPPFÖLJNING PER APRIL

BUDGET- OCH VERKSAMHETSUPPFÖLJNING PER APRIL BUDGET- OCH VERKSAMHETSUPPFÖLJNING PER APRIL 2010 TEKNISKA NÄMNDEN samhällsuppdraget INNEHÅLL ANSVARSOMRÅDE 2 KOMMENTAR TILL UPPFÖLJNING PER APRIL 2 Skattefinansierad verksamhet 3 Vatten och avlopp 4 Avfall

Läs mer

INNEHÅLL. ANSVARSOMRÅDE 3 KOMMENTAR TILL UPPFÖLJNING PER APRIL 3 Skattefinansierad verksamhet 4 Vatten och avlopp 5 Avfall 6 VIKTIGA HÄNDELSER 6

INNEHÅLL. ANSVARSOMRÅDE 3 KOMMENTAR TILL UPPFÖLJNING PER APRIL 3 Skattefinansierad verksamhet 4 Vatten och avlopp 5 Avfall 6 VIKTIGA HÄNDELSER 6 BUDGET- OCH VERKSAMHETSUPPFÖLJNING PER APRIL 2012 TEKNISKA NÄMNDEN samhällsuppdraget INNEHÅLL ANSVARSOMRÅDE 3 KOMMENTAR TILL UPPFÖLJNING PER APRIL 3 Skattefinansierad verksamhet 4 Vatten och avlopp 5 Avfall

Läs mer

MILJÖ- OCH BYGGLOVSNÄMNDEN

MILJÖ- OCH BYGGLOVSNÄMNDEN DELÅRSRAPPORT PER AUGUSTI 2010 MILJÖ- OCH BYGGLOVSNÄMNDEN INNEHÅLL ANSVARSOMRÅDE 1 KOMMENTAR TILL UPPFÖLJNING PER AUGUSTI 1 Periodens resultat (tkr), bilaga 1 1 Viktiga händelser 2 Uppföljning av mål och

Läs mer

Ekonomiuppföljning 2013-04-16 1. Utfallet är per den 31 mars 2013. Prognosarbetet har genomförts mellan den 1-10 april.

Ekonomiuppföljning 2013-04-16 1. Utfallet är per den 31 mars 2013. Prognosarbetet har genomförts mellan den 1-10 april. Ekonomiuppföljning 2013-04-16 1 Utfallet är per den 31 mars 2013. Prognosarbetet har genomförts mellan den 1-10 april. Uppföljning görs på samma nivå som presenterades i nämndbudgeten för 2013, vilket

Läs mer

Socialnämnden i Järfälla

Socialnämnden i Järfälla 2014 Budget- och verksamhetsuppföljning per april och prognos för helår 2014 Socialnämnden i Järfälla (samhällsuppdraget) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SOCIALNÄMNDENS VERKSAMHET - SAMHÄLLSUPPDRAGET... 2 2. DRIFTBUDGETEN...

Läs mer

INNEHÅLL. Bilagor. 1 Tertialbokslut med prognos - driftbudget 2 Tertialbokslut med prognos - investeringsbudget

INNEHÅLL. Bilagor. 1 Tertialbokslut med prognos - driftbudget 2 Tertialbokslut med prognos - investeringsbudget BUDGET- OCH VERKSAMHETSUPPFÖLJNING PER AUGUSTI 2014 MILJÖ- OCH BYGGLOVSNÄMNDEN INNEHÅLL ANSVARSOMRÅDE 1 KOMMENTAR TILL UPPFÖLJNING PER AUGUSTI 1 Periodens resultat 1 KOMMENTAR TILL PROGNOS 2 Prognos driftbudget

Läs mer

INNEHÅLL. Bilagor: Dnr Ten 2014/340. 1 Tertialbokslut med prognos driftbudget 2 Tertialbokslut med prognos - investeringsbudget

INNEHÅLL. Bilagor: Dnr Ten 2014/340. 1 Tertialbokslut med prognos driftbudget 2 Tertialbokslut med prognos - investeringsbudget BUDGET- OCH VERKSAMHETSUPPFÖLJNING PER APRIL 2014 TEKNISKA NÄMNDEN samhällsuppdraget INNEHÅLL ANSVARSOMRÅDE 2 KOMMENTAR TILL UPPFÖLJNING PER APRIL 2 Skattefinansierad verksamhet 3 Vatten och avlopp 4 Avfall

Läs mer

Bygg- och miljöförvaltningens förslag till tekniska nämnden, kommunstyrelse och kommunfullmäktige

Bygg- och miljöförvaltningens förslag till tekniska nämnden, kommunstyrelse och kommunfullmäktige TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2014-05-22 Tekniska nämnden Dnr Ten 2014/337 Mål och budget 2015- samhällsuppdraget Förslag till beslut Bygg- och miljöförvaltningens förslag till tekniska nämnden, kommunstyrelse

Läs mer

DELÅRSBOKSLUT PER AUGUSTI 2015

DELÅRSBOKSLUT PER AUGUSTI 2015 INNEHÅLL DELÅRSBOKSLUT PER AUGUSTI 2015 TEKNISKA NÄMNDEN Fastighet Dnr TEN 2015/518 ANSVARSOMRÅDE 2 KOMMENTAR TILL BUDGETUPPFÖLJNING PER AUGUSTI 2 PROGNOS DRIFTBUDGET 3 PROGNOS INVESTERINGSBUDGET 4 VIKTIGA

Läs mer

Delårsrapport INNEHÅLL

Delårsrapport INNEHÅLL Delårsrapport PER AUGUSTI 2010 med prognos TEKNISKA NÄMNDEN Fastighet INNEHÅLL ANSVARSOMRÅDE 2 KOMMENTAR TILL UPPFÖLJNING PER AUGUSTI 2 VIKTIGA HÄNDELSER 2 UPPFÖLJNING AV MÅL OCH NYCKELTAL 3 KVALITETSARBETE

Läs mer

Ekonomisk prognos Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden

Ekonomisk prognos Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden Ekonomisk prognos 2019 Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden Innehållsförteckning Sammanfattning...3 Ekonomisk utveckling under året...4 Budgetavvikelse...4 Verksamhetsmått...4 Analys av avvikelse i förhållande

Läs mer

Borås Energi och Miljö AB

Borås Energi och Miljö AB Delår januari april 2018 Borås Energi och Miljö AB:s har ett brett utbud av tjänster för Borås Stads innevånare. Fjärrvärme, fjärrkyla, VA samt avfall och återvinningstjänster. Efter de första månadernas

Läs mer

Budget- och verksamhetsuppföljning per april Bygg- och miljöförvaltningens förslag till tekniska nämnden

Budget- och verksamhetsuppföljning per april Bygg- och miljöförvaltningens förslag till tekniska nämnden T J Ä N S T E S K R I V E L S E 1 (5) 2016-05-199 Tekniska nämnden Dnr Ten 2016/277 Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2016 Förslag till beslut Bygg- och miljöförvaltningens förslag till tekniska

Läs mer

Budgetuppföljning för kommunstyrelsen 2015

Budgetuppföljning för kommunstyrelsen 2015 2015-04-20 KS-2015/306.182 1 (4) HANDLÄGGARE Askerud, Carina 08-535 302 83 Carina.Askerud@huddinge.se Kommunstyrelsen Budgetuppföljning för kommunstyrelsen 2015 Förslag till beslut Budgetuppföljningen

Läs mer

Driftuppföljning Totalt

Driftuppföljning Totalt Totalt Intäkt Kostnad Netto Intäkt Kostnad Netto Intäkt Kostnad Netto Netto Gemensamt 16 475 19 792-3 317 55 831 55 831 0 56 831 56 831 0 0 Skattefinansierat Gata trafik 28 656 28 895-239 44 695 27 387

Läs mer

Uppföljning och prognos. Mars 2018

Uppföljning och prognos. Mars 2018 Uppföljning och prognos Mars 2018 1 Innehåll Periodens resultat och helårsprognos... 3 Resultaträkning... 4 Driftbudgetavräkning... 5 Kommentarer till marsresultatet och prognos 2018... 6 2 Uppföljning

Läs mer

Avfall - Förslag till driftbudget 2017 med inriktning Dnr TN16/6-041

Avfall - Förslag till driftbudget 2017 med inriktning Dnr TN16/6-041 2016-09-08 Frida Palander Avfallsingenjör 08-124 577 87 frida.mattila@ekero.se Avfall - Förslag till driftbudget 2017 med inriktning 2018-2019 Dnr TN16/6-041 Sammanfattning Nollresultat budgeteras för

Läs mer

Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2014 och prognos helår Samhällsuppdraget

Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2014 och prognos helår Samhällsuppdraget TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2014-05-20 Utbildningsnämnden Dnr Ubn 2014/83 Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2014 och prognos helår Samhällsuppdraget Förslag till beslut Utbildningsförvaltningens

Läs mer

Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2013 och prognos helår 2013 Samhällsuppdraget

Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2013 och prognos helår 2013 Samhällsuppdraget TJÄNSTESKRIVELSE 1 (7) 2013-05-30 rev Utbildningsnämnden Dnr Ubn 2013/39 Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2013 och prognos helår 2013 Samhällsuppdraget Förslag till beslut Utbildningsförvaltningens

Läs mer

SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN

SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 1 SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN Nämndansvarig tjänstemans kommentar Samhällsbyggnadsnämndens verksamhet för första tertialet följer plan. Uppföljningen för tertialet nämndens verksamhetsplan visar på att en

Läs mer

BUP Tekniska nämnden. Kvartal

BUP Tekniska nämnden. Kvartal BUP 1 2016 Tekniska nämnden Kvartal 1 2016 Utskriftsdatum: 26 maj 2016 BUP 1 2016 2 Innehållsförteckning 1 Teknisk nämnd... 4 1.1 Sammanfattning skattefinansierad del... 4 1.2 Ekonomiskt resultat för nämnden

Läs mer

Budget 2019 med plan Avfall

Budget 2019 med plan Avfall Budget 2019 med plan 2020-2021 Avfall Innehållsförteckning 1 Inledning...3 2 Mål...3 2.1 Danderyds kommun genomför en väl utförd och trafiksäker hämtning av avfall samt erbjuder ett tillfredställande avfallstjänsteutbud...3

Läs mer

KS/2018: Ekonomiavdelningen. Handläggare Per Malmquist Tel Kommunstyrelsen. Kommunens månadsrapport per oktober 2018

KS/2018: Ekonomiavdelningen. Handläggare Per Malmquist Tel Kommunstyrelsen. Kommunens månadsrapport per oktober 2018 Handläggare Per Malmquist Tel. 0152-293 48 Kommunstyrelsen Kommunens månadsrapport per oktober 2018 Driftredovisning Driftredovisningen omfattar ekonomiskt utfall för aktuell uppföljningsperiod samt helårsprognos.

Läs mer

Månadsrapport Piteå kommun januari mars 2010

Månadsrapport Piteå kommun januari mars 2010 Datum -04-16 Sida 1 (8) Handläggare MÅNADSRAPPORT Version 1.0 Månadsrapport Piteå kommun januari mars 2 Resultaträkning kommunen (TKR) jan-mar jan-feb Prognos helår Budget jan-dec 2009 Intäkter 101 851

Läs mer

Ekonomisk rapport till KS februari

Ekonomisk rapport till KS februari Tjänsteskrivelse 1 (1) -02-26 SBN.0007 Samhällsbyggnadsförvaltningen Handläggare Samhällsbyggnadsnämnden Ekonomisk rapport till KS februari Sammanfattning Samhällsbyggnadsnämnden redovisar per sista februari

Läs mer

PM AVFALL TN Driftbudget för Dnr TN18/ Sammanfattning. Tomas Öhman

PM AVFALL TN Driftbudget för Dnr TN18/ Sammanfattning. Tomas Öhman 2018-09-20 Tomas Öhman asa.westerberg@ekero.se AVFALL TN Driftbudget för 2019-20211 Dnr TN18/6-0216 Sammanfattning Nollresultat budgeteras för samtliga år. Miljöstyrande taxa kommer fortsätta att implementeras.

Läs mer

Kommunstyrelsens ekonomiska uppföljning per november för år 2012

Kommunstyrelsens ekonomiska uppföljning per november för år 2012 Österåker Tjänsteutlåtande 5. Ekonomienheten Thomas Ärlig -12-19 Dnr KS /149-042 Till Kommunstyrelsen Kommunstyrelsens ekonomiska uppföljning per november för år Beslutsförslag Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

Ekonomisk prognos Kommunstyrelsen

Ekonomisk prognos Kommunstyrelsen Ekonomisk prognos 2019 Kommunstyrelsen Innehållsförteckning Sammanfattning...3 Ekonomisk utveckling under året...4 Budgetavvikelse...4 Analys av avvikelse i förhållande till nämndens driftbudget...4 Analys

Läs mer

Naturreservatsnämndens tertialbokslut

Naturreservatsnämndens tertialbokslut 2014-09-17 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE NRN 2013/17-041 Naturreservatsnämnden Naturreservatsnämndens tertialbokslut 2 2014 Förslag till beslut Naturreservatsnämnden fastställer bokslutet för tertial 2 2014.

Läs mer

Tekniska nämndens budgetförutsättningar 2020

Tekniska nämndens budgetförutsättningar 2020 Tekniska nämndens budgetförutsättningar 2020 Ten 2019/244 april 2019 2019-04-26 1 (15) Innehåll 1. SAMMANFATTNING... 2 2. ANSVARSOMRÅDE... 2 3. MÅL OCH RISKER (KVALITETSNYCKELTAL)... 3 3.1. Mål... 3 3.2.

Läs mer

Månadsuppföljning. April 2012

Månadsuppföljning. April 2012 A Månadsuppföljning April 2012 2 Månadsuppföljning 1 januari 30 april 2012 Skatteunderlagsprognosen per april pekar mot ett överskott om ca 3,2 mkr för skatteintäkterna. Det är slutavräkningarna både för

Läs mer

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Sammanträdesdag 2011-06-16

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Sammanträdesdag 2011-06-16 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) 2011-06-16 Nämnd e. dyl. Tekniska nämnden Plats och tid Veddestarummet, Riddarplatsen 5, 9 tr Jakobsberg, kl 18.00 20.55 Ajournering kl. 19.55 20.05 Beslutande Ordförande Björn

Läs mer

1. Månadsuppföljning kommunstyrelsen juni 2015

1. Månadsuppföljning kommunstyrelsen juni 2015 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE KOMMUNLEDNINGSKONTORET -06-25 DNR KS.051 MI KARNSTEDT SID 1/2 CONTROLLER 08-587 851 13 MI.KARNSTEDT@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Månadsuppföljning kommunstyrelsen

Läs mer

Månadsuppföljning för novembermånad 2016

Månadsuppföljning för novembermånad 2016 9 december 2016 NBN 2016/207 1 (4) HANDLÄGGARE Asif Chowdhury 08-535 365 41 asif.chowdhury@huddinge.se Natur- och byggnadsnämnden Månadsuppföljning för novembermånad 2016 Förslag till beslut Natur- och

Läs mer

Borås Energi och Miljö AB

Borås Energi och Miljö AB Delår januari augusti 2018 Borås Energi och Miljö AB:s har ett brett utbud av tjänster för Borås Stads innevånare. Fjärrvärme, fjärrkyla, VA samt avfall och återvinningstjänster. Efter de första åtta månadernas

Läs mer

Samhällsbyggnad delårsbokslut januari april 2015

Samhällsbyggnad delårsbokslut januari april 2015 -04-30 Samhällsbyggnad delårsbokslut januari april KS -188 Innehåll Sida 2 av 7 3. Sektor Samhällsbyggnad... 3 3.1 Verksamhetsbeskrivning... 3 3.2 Viktiga händelser... 3 3.3 Ekonomi... 3 3.3.1 Driftsredovisning...

Läs mer

Kvartalsrapport 3 med prognos. September 2012. Teknisk nämnd

Kvartalsrapport 3 med prognos. September 2012. Teknisk nämnd Kvartalsrapport 3 med prognos. September 2012 Teknisk nämnd Innehållsförteckning 1 Verksamheten till och med september... 3 2 Det ekonomiska utfallet till och med september... 4 2.1 Åtgärder med anledning

Läs mer

Driftuppföljning Totalt

Driftuppföljning Totalt Totalt Intäkt Kostnad Netto Intäkt Kostnad Netto Intäkt Kostnad Netto Netto Gemensamt 16475 19792-3317 55831 55831 0 56581 56581 0 0 Skattefinansierat Gata trafik 16349 9905 6444 44695 27387 17308 44652

Läs mer

Anmälan av ekonomisk uppföljning 09/2013

Anmälan av ekonomisk uppföljning 09/2013 Dnr Sida 1 (6) 2013-10-09 Handläggare Barbro Edlund 08-508 281 03 Till Trafik- och renhållningsnämnden 2013-10-30 Anmälan av ekonomisk uppföljning 09/2013 Förslag till beslut 1. Trafik- och renhållningsnämnden

Läs mer

Delårsrapport Arbetslivsnämnden

Delårsrapport Arbetslivsnämnden Arbetslivskontoret, Utbildningskontoret, Kommunstyrelsens kontor Rapport 2018-05-24 Arbetslivsnämnden T1 per 30 april 2018 Johan Lidström Verksamhetscontroller Arbetslivskontoret Telefon (direkt): 076-648

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Nybro kommun Okt 2016

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Nybro kommun Okt 2016 Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet Nybro kommun Okt 2016 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 6 Avtalstrohet... 7 Hälsotal - total

Läs mer

Månadsrapport juni 2018 Barn- och ungdomsnämnden

Månadsrapport juni 2018 Barn- och ungdomsnämnden Månadsrapport juni 2018 Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnd Prognosen efter juni ger ett totalt överskott på 3,9 mnkr, vilket är 1 mnkr lägre än föregående prognos. Grundskoleverksamhet inklusive

Läs mer

Månadsbokslut mars 2013

Månadsbokslut mars 2013 2013-04-15 1 (9) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2012/156-040 Kommunstyrelsen Månadsbokslut mars 2013 Förslag till beslut Kommunstyrelsen noterar månadsbokslut för mars 2013. Sammanfattning Årsprognosen för årets

Läs mer

Månadsrapport Piteå kommun januari maj 2010

Månadsrapport Piteå kommun januari maj 2010 Datum -06-04 Sida 1 (8) Handläggare MÅNADSRAPPORT Version 1.0 Månadsrapport Piteå kommun januari maj 2 Resultaträkning kommunen (TKR) jan-maj jan-apr jan-mar Budget jan-dec 2009 Intäkter 163 507 133 508

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Nybro kommun Okt 2014

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Nybro kommun Okt 2014 Månadsrapport Ekonomi och Personal Nybro kommun Okt 2014 Innehållsförteckning Ekonomi... 3 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 6 Avtalstrohet...

Läs mer

Lomma kommun, Månadsrapport januari-maj 2012. Tekniska nämnden

Lomma kommun, Månadsrapport januari-maj 2012. Tekniska nämnden Lomma kommun, Månadsrapport januari-maj 2012 Tekniska nämnden Ansvarig nämnd: TEKNISKA NÄMNDEN DRIFTREDOVISNING UTFALL PROGNOS UTFALL Nettokostn i tkr Budget Utfall Avvikelse Budget Prognos Avvikelse Fg

Läs mer

Årsrapport 2016 Kommunal hjälpmedelssamverkan

Årsrapport 2016 Kommunal hjälpmedelssamverkan Handläggare Datum Kari Lindén 2017-02-21 Hjälpmedelsnämnd Årsrapport 2016 Kommunal hjälpmedelssamverkan KHS Förslag till beslut Hjälpmedelsnämnden godkänner Kommunal Hjälpmedelssamverkans årsrapport och

Läs mer

Månadsbokslut mars 2016 för Nacka kommun

Månadsbokslut mars 2016 för Nacka kommun RAPPORT Månadsbokslut mars 2016 för Nacka kommun Bilaga, KFKS 2016/300 INNEHÅLL Läget i korthet s. 2-3 Fördjupning s. 4-7 Läget i korthet fortsatt balans i ekonomin Lägesbedömningen i denna rapport görs

Läs mer

Budget 2016 med plan 2017-2018. Avfall

Budget 2016 med plan 2017-2018. Avfall Budget 2016 med plan 2017-2018 Avfall Innehållsförteckning 1 Avfall... 3 1.1 Inledning... 3 1.2 Mål... 3 1.3 Ekonomi (budget)... 6 1.4 Förslag till budget 2016... 7 1.5 Utmaningar inför framtiden... 7

Läs mer

Månadsuppföljning. Maj 2012

Månadsuppföljning. Maj 2012 A Månadsuppföljning Maj 2012 2 Månadsuppföljning 1 januari 31 maj 2012 Skatteunderlagsprognosen per april pekar mot ett överskott om ca 3,2 mkr för skatteintäkterna. Det är slutavräkningarna både för 2011

Läs mer

KS/2018: Ekonomiavdelningen. Handläggare Siv Jansson Tel Kommunstyrelsen. Kommunens månadsrapport per september 2018

KS/2018: Ekonomiavdelningen. Handläggare Siv Jansson Tel Kommunstyrelsen. Kommunens månadsrapport per september 2018 Handläggare Siv Jansson Tel. 0152-294 21 Kommunstyrelsen Kommunens månadsrapport per september 2018 Driftredovisning Driftredovisningen omfattar ekonomiskt utfall för aktuell uppföljningsperiod samt helårsprognos.

Läs mer

Periodens händelser. Följande händelser har varit betydande och har påverkat ekonomi och verksamhet under året:

Periodens händelser. Följande händelser har varit betydande och har påverkat ekonomi och verksamhet under året: Januari april 2018 Periodens händelser Följande händelser har varit betydande och har påverkat ekonomi och verksamhet under året: Från 1 januari 2018 är organisationen inom Mittskåne Vatten förändrad.

Läs mer

Delårsuppföljning augusti 2016

Delårsuppföljning augusti 2016 Handläggare Datum Maria Engblom -09-08 0480-45 29 02 Delårsuppföljning augusti ÅRET SOM GÅTT Södermöre kommundelsnämnd beslutade den 17 februari att ge omsorgsförvaltningen i Kalmar fullt mandat och ansvar

Läs mer

Tekniska utskottet onsdagen den 30 augusti 2006

Tekniska utskottet onsdagen den 30 augusti 2006 Tekniska utskottet onsdagen den 30 augusti 2006 47 Fortlöpande redovisning av kommunens säkerhetsarbete 1. Redovisningarna noteras. 2. Tekniska kontoret får i uppdrag att redovisa kostnaderna för skadegörelse

Läs mer

Dnr Ubn 2010/56 Budget och verksamhetsuppföljning per april 2010 och prognos för helår samhällsuppdraget

Dnr Ubn 2010/56 Budget och verksamhetsuppföljning per april 2010 och prognos för helår samhällsuppdraget TJÄNSTESKRIVELSE 1 (9) 2010-05-11 Utbildningsnämnden Dnr Ubn 2010/56 Budget och verksamhetsuppföljning per april 2010 och prognos för helår 2010 - samhällsuppdraget Förslag till beslut Utbildningsnämndens

Läs mer

Bokslutsprognos

Bokslutsprognos 1(4) Kommunstyrelsens förvaltning Handläggare Chris Tevell Tfn 0142-850 22 Kommunstyrelsen Bokslutsprognos 2012-03-31 Sammanfattning Budgeterat resultat enligt verksamhetsplan för år 2012 är 10,5 mkr.

Läs mer

1 (5) Delårsrapport Kommunstyrelsen. Datum Delårsrapport Kommunstyrelsen Tertial

1 (5) Delårsrapport Kommunstyrelsen. Datum Delårsrapport Kommunstyrelsen Tertial Delårsrapport 1-2016 1 (5) Kommunstyrelsen Datum 2016-05-18 Delårsrapport 1-2016 Kommunstyrelsen Tertial 1 2016 2 (5) 1 Årsprognos för nämndens driftresultat Årsprognos för nämndens driftresultat För kommunledningsförvaltningen

Läs mer

Uppföljningsrapport, april 2018

Uppföljningsrapport, april 2018 Uppföljningsrapport, april 2018 Resultaten som presenteras i denna rapport är preliminära SOCIALFÖRVALTNINGEN Ekonomiskt utfall Efter mars månad visar prognosen för socialnämnden ett underskott på 25 mnkr.

Läs mer

Delårsbokslut och prognos 2-2015. Vatten och Avlopp

Delårsbokslut och prognos 2-2015. Vatten och Avlopp Delårsbokslut och prognos 2-2015 Vatten och Avlopp Innehållsförteckning 1 Vatten och avlopp... 3 1.1 Periodens resultat... 3 1.2 Viktiga händelser i verksamheten... 3 1.3 Mål... 4 1.4 Prognos med ekonomiskt

Läs mer

Delårsrapport för Linköpings kommun per den 31 augusti med prognos för helår 2017

Delårsrapport för Linköpings kommun per den 31 augusti med prognos för helår 2017 Tjänsteskrivelse 1 (7) Kommunledningsförvaltningen Birgitta Hammar 2017-10-04 Dnr KS 2017-821 Kommunstyrelsen Delårsrapport för Linköpings kommun per den 31 augusti med prognos för helår 2017 Förslag till

Läs mer

Månadsrapport Piteå kommun januari september 2009

Månadsrapport Piteå kommun januari september 2009 Datum -1-12 Sida 1 (8) Handläggare MÅNADSRAPPORT Version 1. Månadsrapport Piteå kommun januari september 2 Resultaträkning kommunen (TKR) jan-sep jan-aug Prognos jan-dec Budget jan-dec 28 Intäkter 273

Läs mer

KUNGSBACKA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

KUNGSBACKA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2018-05-22 219 Taxa för vatten- och avloppstjänster 2019 KS/2018:302 1.2.1 Beslut förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att taxan

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018 nämndversion. Avfall

Verksamhetsberättelse 2018 nämndversion. Avfall Verksamhetsberättelse 2018 nämndversion Avfall Innehållsförteckning 1 Inledning...3 2 Periodens resultat...3 2.1 Driftredovisning...3 2.2 Investeringsredovisning...4 3 Viktiga händelser i verksamheten...4

Läs mer

Månadsrapport oktober Barn- och ungdomsnämnden

Månadsrapport oktober Barn- och ungdomsnämnden Månadsrapport oktober 2018 Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnd Barn- och ungdomsnämnden ansvarar för kommunens verksamhet inom förskola och fritidshem samt det offentliga skolväsendet för barn

Läs mer

Tekniska nämnden UPPDRAG MÅLBESKRIVNING NÄMNDSPECIFIKA MÅL

Tekniska nämnden UPPDRAG MÅLBESKRIVNING NÄMNDSPECIFIKA MÅL Tekniska nämnden UPPDRAG Tekniska nämndens uppdrag är att fullfölja och genomföra kommunens åtagande och ansvar avseende: allmänna VA-anläggningar, allmänna gator och vägar inkl. GC-vägar, skötsel av statsbidragsberättigade

Läs mer

Bokslut Lärarhögskolan 2014

Bokslut Lärarhögskolan 2014 Bokslut Lärarhögskolan 2014 FS 1.3.2-218-15 I jämförelse med utfallet 2013 ligger den synbart största förändringen i att verksamheten som berör Lärarlyftet har minskat. I resultaträkningen (se näst sista

Läs mer

Delårsrapport 2018 TEKNISK VERKSAMHET - AVGIFTSFINANSIERAD

Delårsrapport 2018 TEKNISK VERKSAMHET - AVGIFTSFINANSIERAD Delårsrapport 2018 TEKNISK VERKSAMHET - AVGIFTSFINANSIERAD Delårsrapport 2018 Driftredovisning Driftredovisning UTFALL PROGNOS UTFALL Nettokostn i tkr Budget Utfall Avvikelse Budget Prognos Avvikelse Fg

Läs mer

D.nr/2018: Handläggare Niklas Almhager Tel Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen månadsrapport per oktober 2018

D.nr/2018: Handläggare Niklas Almhager Tel Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen månadsrapport per oktober 2018 Handläggare Niklas Almhager Tel. 0152-29358 månadsrapport per oktober 2018 Driftredovisning (tkr) Utfall (U) Jan-okt 2018 Helår 2018 Budget Avvi kel s e Avvi kel s e (B) (B-U) exkl. sem.skuld Års - prognos

Läs mer

Bilaga till skrivelse 2013-02-12. Särredovisning. Vatten och avlopp

Bilaga till skrivelse 2013-02-12. Särredovisning. Vatten och avlopp Bilaga till skrivelse 2013-02-12 Särredovisning Vatten och avlopp 2012 Förvaltningsberättelse Uppdrag Vatten och avloppsverksamheten ska tillgodose efterfrågade vatten- och avloppstjänster av god kvalitet.

Läs mer

Översiktlig granskning av delårsrapport 2014

Översiktlig granskning av delårsrapport 2014 www.pwc.com/se Carl-Stefan von Engeström Mazén Sliwa Roger Burström Oktober 2014 Översiktlig granskning av delårsrapport 2014 Tierps kommun pwc Innehåll Syfte, revisionsfrågor, metod och avgränsning Delårsrapportens

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per den 30 juni, Socialnämnden

Ekonomisk uppföljning per den 30 juni, Socialnämnden -07-04 Lisen Moll Controller Ekonomisk uppföljning per den 30 juni, Socialnämnden Ekonomisk sammanställning BUDGETUPPFÖLJNING JUNI Socialnämnden Förvaltningschef: Anne Simmasgård Verksamhetens kostnader

Läs mer

30 APRIL 2015 VILHELMINA KOMMUN

30 APRIL 2015 VILHELMINA KOMMUN 30 APRIL 2015 VILHELMINA KOMMUN VILHELMINA KOMMUN Kommunstyrelsen, 912 81 VILHELMINA Besöksadress: Förvaltningshuset, Torget 6 Växel: 0940-14 000 e-post: vilhelmina.kommun@vilhelmina.se KOMMUNINFORMATION

Läs mer

6 2 upele,11.9 ÄLDREFÖRVALTNINGEN

6 2 upele,11.9 ÄLDREFÖRVALTNINGEN 6 2 upele,11.9 ÄLDREFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Magnus Bergman-Kyllönen 2017-09-28 ALN 2017-0201 Äldrenämnden Ekonomiskt bokslut och prognos per augusti 2017 Förslag till beslut Äldrenämnden

Läs mer

Tekniska nämndens budgetoch verksamhetsuppföljning per april 2019

Tekniska nämndens budgetoch verksamhetsuppföljning per april 2019 Tekniska nämndens budgetoch verksamhetsuppföljning per april Ten /332 maj -05-07 1 (13) Innehåll 1. SAMMANFATTNING MED VIKTIGA HÄNDELSER... 2 2. UPPFÖLJNING AV MÅL... 3 2.1. Nämndmål för tekniska nämndens

Läs mer

Åke Morin (KV) ANSLAG/BEVIS

Åke Morin (KV) ANSLAG/BEVIS Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2010-06-21 1 (9) Plats och tid Centrumhuset i Hyltebruk kl. 15.30-17.30 Beslutande Anders Bertilsson () 1:e vice ordf. Åke Morin (KV) 2:e vice ordf. Övriga deltagare

Läs mer

Avvikelser 1 Utf Avvikelse bud-utfall. Bud 2016 Prog Bud 2016 Jan- Jun

Avvikelser 1 Utf Avvikelse bud-utfall. Bud 2016 Prog Bud 2016 Jan- Jun 1 2016-07-22 Dnr V 2016/881 Naturvetenskapliga fakulteten Monika Bengtsson Ekonomisk rapportering per 2016-06-30 1. Sammanfattning Utf 2015 Utf 2016 Bud 2016 Avvikelse bud-utfall Bud 2016 Prog 1 2016 helår

Läs mer

Miljökontoret Miljönämnden

Miljökontoret Miljönämnden Miljökontoret Miljönämnden Delårsbokslut per 3 april 21 Södertälje kommun, delårsbokslut april 21 för miljönämnden Sammanfattning Ekonomi Miljönämnden har per den 3 april tilldelats en budgetram om 991

Läs mer

2015-03-25. Dnr Kst 2015/76 Ombudgetering av medel i 2014 års investeringsbudget. Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen

2015-03-25. Dnr Kst 2015/76 Ombudgetering av medel i 2014 års investeringsbudget. Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2015-03-25 Kommunstyrelsen Dnr Kst 2015/76 Ombudgetering av medel i 2014 års investeringsbudget Förslag till beslut Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelse och kommunfullmäktige

Läs mer

Budget- och verksamhetsuppföljning per april Mark och fordons förslag till tekniska nämnden

Budget- och verksamhetsuppföljning per april Mark och fordons förslag till tekniska nämnden TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2010-05-17 Tekniska nämnden Dnr Ten 2010/566 Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2010 Förslag till beslut Mark och fordons förslag till tekniska nämnden 1 För driftbudgeten

Läs mer

Tjänsteskrivelse Vasaru , samtliga nämnder

Tjänsteskrivelse Vasaru , samtliga nämnder KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2012-05-24 KRISTINA DAHL SID 1/9 CONTROLLER KRISTINA.DAHL@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Vasaru 1 2012, samtliga nämnder Förslag till beslut Kommunstyrelsen noterar

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden Jul 2015

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden Jul 2015 Månadsrapport Ekonomi och Personal Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden Jul 2015 Innehållsförteckning Ekonomi... 3 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning...

Läs mer

Kulturnämndens månadsrapport oktober 2014

Kulturnämndens månadsrapport oktober 2014 KUN -11-20 p 7 Enheten för administration och kommunikation TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: -11-11 KUN /311 Handläggare: Monica Lagergren Jenny Vanhainen Kulturnämndens månadsrapport oktober 1 Förslag till

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDEN Samhällsuppdraget och fastighet

TEKNISKA NÄMNDEN Samhällsuppdraget och fastighet Innehåll Förvaltningschefens ord om 2010 2 Ansvarsområden 4 Årets resultat 4 Måluppfyllelse och produktion 5 Kvalitetsredovisning 5 Väsentliga personalförhållanden Ten 5 Miljöredovisning 8 SKATTEFINANSIERAD

Läs mer

Dnr 25/2015-041. Budget 2016. Fastställd av förbundsdirektionen den 14 oktober 2015, 97 2015-10-01

Dnr 25/2015-041. Budget 2016. Fastställd av förbundsdirektionen den 14 oktober 2015, 97 2015-10-01 Dnr 25/2015-041 Budget 2016 Fastställd av förbundsdirektionen den 14 oktober 2015, 97 2015-10-01 Innehåll 1 Förbundets uppdrag och verksamhet 5 1.1 Uppdrag... 5 1.2 Verksamhet... 5 Förbundsdirektionen...

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2014

Granskning av delårsrapport 2014 Granskningsrapport Granskning av delårsrapport 2014 Höörs kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor och avgränsning 2 2.3 Revisionskriterier

Läs mer

Delårsrapport Tekniska nämnden

Delårsrapport Tekniska nämnden Delårsrapport 2012 Tekniska nämnden Driftredovisning Driftredovisning UTFALL DELÅR PROGNOS HELÅR UTFALL Nettokostnad i tkr Budget Utfall Avvikelse Budget Prognos Avvikelse Fg helår Skattefinansierad verks.

Läs mer

Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden,

Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden, Sid 1 (5) 2018-02-19 Dnr 17ON21 Tjänsteskrivelse Handläggare Rolf Hammar Tfn 026-17 93 05 rolf.hammar@gavle.se Omvårdnadsnämnden Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden, december 2017

Läs mer

Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden,

Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden, Sid 1 (5) 2019-02-18 Dnr 18ON63 Tjänsteskrivelse Handläggare Rolf Hammar Tfn 026-17 93 05 rolf.hammar@gavle.se Omvårdnadsnämnden Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden, december Resultaträkning

Läs mer

Delårsrapport augusti Överförmyndarnämnden Delår

Delårsrapport augusti Överförmyndarnämnden Delår Delårsrapport augusti 2018 Överförmyndarnämnden Delår 2 2018 Innehållsförteckning 1 Viktiga och intressanta händelser ur ett medborgar/brukarperspektiv... 3 2 Verksamhet... 4 2.1 Uppföljning av grunduppdrag...

Läs mer

Prognos 1 avseende resultat 2017

Prognos 1 avseende resultat 2017 Teknisk förvaltning Niklas Kärnström,0550-881 63 Niklas.karnstrom@kristinehamn.se Tjänsteskrivelse Datum -04-11 Tn/2016:98 Sida 1(1) Prognos 1 avseende resultat Förslag till beslut Tekniska nämnden godkänner

Läs mer

Uppföljning Mars 2015 Bilaga KS 2015/58/2

Uppföljning Mars 2015 Bilaga KS 2015/58/2 1 Sammandrag beräknad avvikelse Driftbudget Uppföljning Mars Bilaga KS /58/2 Prognosutveckling per månad, Beräknad Årsbudgetavvikelse Nämnd Feb Mars April Maj Aug Sept Okt Nov Årsbudget Prognos Avvikelse

Läs mer

Månadsuppföljning. Mars 2010

Månadsuppföljning. Mars 2010 A Månadsuppföljning Mars 21 2 Månadsuppföljning 1 januari 31 mars 29 Jämfört med budget visar skatteprognosen per 21-2-15 att skatteintäkterna beräknas bli 4,2 mkr högre än när kommunfullmäktige fastställde

Läs mer

2015-01-16. Dnr Kst 2015/28 Riktlinjer, tidsplan och preliminära budgetramar 2016 och 2017. Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen

2015-01-16. Dnr Kst 2015/28 Riktlinjer, tidsplan och preliminära budgetramar 2016 och 2017. Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen TJÄNSTESKRIVELSE 1 (8) 2015-01-16 Kommunstyrelsen Dnr Kst 2015/28 Riktlinjer, tidsplan och preliminära budgetramar 2016 och 2017 Förslag till beslut Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen

Läs mer

BUP Samhällsplaneringsnämnden

BUP Samhällsplaneringsnämnden BUP 1 2014 Samhällsplaneringsnämnden Utskriftsdatum: 17 april 2014 BUP 1 2014 2 Innehållsförteckning 1 Samhällsplaneringsnämnden... 4 2 Plan och exploateringsenheten... 7 3 Driftenheten... 8 4 Vatten och

Läs mer

Månadsrapport för Mittskåne Vatten, september (januari-september 2017)

Månadsrapport för Mittskåne Vatten, september (januari-september 2017) 2017-10-09 1 (5) Månadsrapport för Mittskåne Vatten, september (januari-september 2017) Väsentliga händelser och aktiviteter under perioden (Övergripande) Under september har vi börjat jobba med ett nytt

Läs mer

Dnr 26/2014-041. Budget 2015. Fastställd av förbundsdirektionen den 15 oktober 2014, 89 2014-10-01

Dnr 26/2014-041. Budget 2015. Fastställd av förbundsdirektionen den 15 oktober 2014, 89 2014-10-01 Dnr 26/2014-041 Budget 2015 Fastställd av förbundsdirektionen den 15 oktober 2014, 89 2014-10-01 Innehåll 1 Förbundets uppdrag och verksamhet 5 1.1 Uppdrag... 5 1.2 Verksamhet... 5 Förbundsdirektionen...

Läs mer

Månadsuppföljning och prognos

Månadsuppföljning och prognos Månadsuppföljning och prognos februari 2017 Samhällsbyggnadsnämnden Godkänd av samhällsbyggnadsnämnden 2017-03-22 Väsentliga händelser Arbetet med att implementera den nya organisationen på samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

Budget 2015 och plan

Budget 2015 och plan Budget 2015 och plan 2016 2018 7.1 OFÖRÄNDRAD SKATTESATS Verksamhetsplanen 2015 2018 bygger på en oförändrad skattesats på 21:87 kr. 7.2 SKATTEPROGNOS FÖR ALE SKL:s skatteprognosför åren 2014-2018 enligt

Läs mer

Uppföljning per 2006-03-31

Uppföljning per 2006-03-31 Uppföljning per -03-31 Ekonomisk rapport Det budgeterade resultatet för år uppgår till +20 849. Uppföljningen per den 31 mars prognostiserar ett helårsresultat på +32 677. Nämnderna rapporterar totalt

Läs mer

Månadsrapport Augusti månad KULTURNÄMNDENS MÅNADSRAPPORT

Månadsrapport Augusti månad KULTURNÄMNDENS MÅNADSRAPPORT Augusti månad KULTURNÄMNDENS MÅNADSRAPPORT 2007 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SAMMANFATTNING AV MÅNADSBOKSLUT... 3 2. UTFALL FÖR PERIODEN JANUARI - AUGUSTI 2007... 4 2.1. INTÄKTER PERIODENS UTFALL... 4 2.2.

Läs mer