Stockholm, Farsta C. ekarna. En grönskande hemvist nära staden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Stockholm, Farsta C. ekarna. En grönskande hemvist nära staden"

Transkript

1 Stockholm, Farsta C ekarna En grönskande hemvist nära staden

2 Nu färdigställer vi det efterlängtade kvarteret Ekarna. Det blir två idylliska gårdskvarter om fyra till fem våningar som rymmer 110 lägenheter. Här bor du centralt och nära mellan praktfulla ekar.

3 Ett stadsliv mellan ekarna I ett dalstråk inbäddat mellan vackra ekar och en skogsslänt bygger Borätt kvarteret Ekarna. Detta praktfulla kvarter om två hus kommer att sammanlagt innehålla 110 välplanerade lägenheter. Kanske funderar du på om din första egna adress ska bli en hyresrätt eller bostadsrätt. Du kanske befinner dig i en annan livsfas och vill ge dina barn en uppväxt i en trygg och grön kvartersmiljö. Eller så har du tröttnat på villalivets vedermödor. Men vad ni säkert har gemensamt är att ni inte vill ge upp stadslivet. I sådana fall är Ekarna det självklara valet. Här slår du rötter i ett naturskönt område nära vatten och med ett barnvänligt gårdsrum som avslutas mot en skogsslänt. Läget är närmast unikt. Få det gröna lugnet på hemmaplan samtidigt som staden alltid väntar på dig några knappa hållplatser bort. Bo nybyggt och nära Till Ekarna flyttar du om du vill bo bekvämt och praktiskt i en nybyggd bostadsrätt. Samtliga lägenheter har hög inredningsstandard och är fullt utrustade med moderna vitvaror och tvättmaskiner som ger vardagen ett behagligt flyt. Bilen parkerar du smidigt på markplan. Dessutom har nästan alla bostäder balkong eller en uteplats mot gårdens soliga söderläge. För att möta just dina behov har Ekarna alltifrån smarta ettor till familjefärdiga fyror. Gemensamt för alla är att de är prisvärda kvalitetshem. I Ekarna bor du nära busshållplats och bara några minuter bort från shoppingnavet och tunnelbanan i Farsta centrum.

4 EKARNA T FARSTA CENTRUM FARSTA GÅRD J J T Magelungen T J Tunnelbana Pendeltåg Nynäsvägen till city Magelungen Vid närliggande sjön Magelungen hittar du badplatser, strandpromenad och en 3,5 km lång naturstig runt Farstanäset. I vintertider blir isen vid Farsta gård en fin skridskobana. T J kommunikationer Med gröna linjen från Farsta Centrum tar det 18 minuter till Slussen. I ditt kvarter ligger dessutom två busshållplatser. Nära går även pendeltåg. Härifrån blir det smidigt att pussla ihop en fungerande vardag. Sport Nära Ekarna finns det gott om sportalternativ. Farstas sporthall har både simhall och isrink. Utanför ligger flera fotbollsplaner samt en löpbana. I friluftsområdet Ågesta finns både golfklubb och friluftsgård. Om vintern blir Ågestas många löpspår samt golfbanan dessutom fina skidspår. Skolor Montessori eller klassiskt? Privat eller kommunalt? Farstas 15 grundskolor erbjuder stor variation med många valmöjligheter. Här trivs barn likväl föräldrar. natur Sydväst om Magelungen breder Farstanäset ut sig med öppna fält och fina eklundar. Nära ditt kvarter hittar du också Fagersjöskogen som utöver elljusspår lockar med bär- och svampställen. I området ligger även Ågestas friluftsområde och fågelsjö. Service På gångavstånd från Ekarna ligger Farsta Centrum. Med omkring 150 butiker och restauranger är detta flerfaldigt prisbelönade köpcentrum stort nog att täcka de flesta av dina behov.

5 Stadsnära läge i centrala Farsta Ett av Farstas främsta kännetecken är den kuperade marken med backar och dalgångar. Det är en av detaljerna som ger kvarteret en personlighet som många andra saknar. En annan är det praktiska läget mellan skog och stad. En kort promenad från din nya bostadsrätt och du når Farsta Centrum, som 2010 genomgick en rejäl uppfräschning och utökades med 200 nya parkeringsplatser och cirka 20 nya butiker. Så om du behöver fylla garderoben med säsongs nyheter finns det nu 150 anledningar att shoppa i köpcentrumet på hemmaplan. Snart tillkommer även ett nytt ICA Kvantum på bekvämt gångavstånd från kvarteret Ekarna. I centrala Farsta hittar du även en stor torghandel med ett brett och varierat utbud. Men om det är staden som du är ute efter kan du ta gröna linjen från Farstas tunnel bana. Efter 18 minuter är du framme vid Slussen. De goda pendlingsmöjligheterna gör att du lätt kan ta dig fram och tillbaka till jobb eller nöjen utan att låta dagen försvinna i långa bilköer. Sport och natur Sport, natur och stad. I kvarteret Ekarna får du allt i en liten ask. Du bor nära sporthall, isrink, elljusspår, bad hus, badstränder och strax norr om kvarteret ligger en fotbollsplan av konstgräs. Fina promenadvägar i skogs miljö längs Magelungens strandkant. Och på Magelungens sydvästra sida, mittemot Farsta Strand, ligger Farstanäset ett friluftsområde med rikt djurliv. Med ett läge som detta är det lätt att hinna med ett aktivt fritidsliv. Flera för- och grundskolor Av Farstas 15 grundskolor ligger den Montessoriinspi rerade Farstaängsskolan närmast. En annan skola värd att nämna är Martinskolan som arbetar aktivt med waldorfpedagogik. I stadsdelens många skolor med inriktningar som spänner sig från hantverk till IT via mer naturvetenskapliga linjer. För de mindre barnen finns det flera förskolor. Närmast kvarteret Ekarna ligger Kråkan i sina nyrustade lokaler. Vare sig du är sportintresserad, friluftsentusiast eller shoppingfantast är Farsta en härlig plats att bo på. Omgiven av stolta naturlandskap, nära till centrumkärnan och med goda kommunikationer blir ditt hem något mer än bara en bostad.

6 Arkitektur som hyllar historien Kvarteret Ekarna älskar sin stads historia lika mycket som sitt naturligt vackra läge. I valda delar av arkitekturens detaljer och retroinspirerade mönster kan du därför se spår av Farstas 60-tal.

7 Inspirationen kommer från Farstas klassiska 60-talsarkitektur. Caroline Trolle, arkitekt, Sweco Kvarteret Ekarna består av två olika hus. Ett L-format och ett U-format som sluter sig runt varsin innergård. Båda husen får en snarlik utformning med en modern retrolook och röda putsfasader. Vi försöker komma åt Farstas 60-tal, säger arkitekten Caroline Trolle. Mönster från det svunna årtiondet återkommer, fast i ett material som andas här och nu. En annan ledstjärna är enkelhet. Putsfasadernas röda färg dyker upp i kakeldetaljerna runt entréerna. Balkongerna och uteplatserna får en målad träpanel som kontrasterar mot putsen. Skyddad gård med söderläge Båda husen får varsin kvartersgård i ett härligt och skyddat söderläge. Naturkänslan förstärks av den vackra skogs slänten som klättrar väster om kvarteret. På insidan fyller vi husen med bostäder som får en funktionell planlösning. Lägenheterna kommer i olika format och lösningar. Med undantag för någon enstaka lägenhet som vetter mot gatan på markplan får alla bostäder antingen balkong eller uteplats.

8 3D-interiör

9 I Ekarna låter vi formen genomsyra huset hela vägen från utsida till insida. Bostäderna håller en hög inredningsstandard med stilfull formgivning, hållbara materialval och fabriksfärska vitvaror. Hållbart formgivna & tidlöst vackra hem För att hitta formen till Ekarnas bostäder har våra inredare låtit sig inspireras av den skandinaviska formtraditionen. En mattlackad ekparkett samt vitmålade väggar lägger grunden som du kan bygga vidare på. Med en enhetlig och smakfull stil får du en god utgångspunkt att skapa ett personligt hem med påhittiga lösningar när det gäller såväl möbler som textiler och accessoarer. Med en väl sammansatt färgskala kan du hålla ihop inredningen samtidigt som du får större utrymme att blanda olika stilar. Smakfullt kök med moderna vitvaror I ditt nya hem blir köket en varm och välkomnande mötesplats. Lägenhetens kök får en stark identitet med vita luckor och vitt kakel i ett kvadratiskt mindre format. De ljusa detaljerna kombinerar vi med en bänkskiva med det klassiska mönstret virrvarr. Förutom ett utpräglat formtänk förser vi köket med induktionshäll, underbyggnadsugn och micro samt en helintegrerad diskmaskin. Vitvarorna är vita och kommer från Electrolux. Badrum och tvättstuga i ett Badrummet får en ren och genomtänkt design som spelar väl med övriga delar av bostaden. På golvet ligger ljusgrå klinker och på väggen vita matta kakelplattor. Den tydliga uppdelningen ger ett grafiskt uttryck med en subtil retroflirt. Mer än bara njutarrum är bad rummet en plats som får vardagen att fungera därför utrustar vi det med energisnål tvättmaskin och torktumlare. Ovanför tvättutrustningen fäster vi en praktisk arbetsbänk och väggskåp med plats för handdukar, tvättmedelspaket och det som hör vardagen till.

10 Smartare hem från Borätt Förutom den underbara känslan av nybyggt kan du glädja dig åt att du får ett hem med genomtänkt och modern planlösning. Här finns också alla de praktiska detaljer som underlättar tvätt, matlagning och vardagssysslor i stort. Förvar ingsmöjligheter och lättstädade material gör att hemmet blir funktionellt från dag ett. Koll på kronor och ören När du köper en nybyggd bostad från oss vet du att hemmet är i utmärkt skick från början. Allt är klart och finns på plats redan på inflyttningsdagen. Du kan också glädja dig över att du slipper budgivning då priset på våra bostäder är fast. Tack vare dessa tydliga ekonomiska ramar vet du precis vilka siffror du ska räkna på för att få fram din exakta boende kostnad. Grönt samvete När vi bygger hus gör vi det med hänsyn till både människa och natur. Vi producerar enbart lågenergihus med extra isolering i väggar och tak, fönster med goda energivärden samt värmeväxling av ventilationsluften. Vi förser även ditt hem med kloka uppvärmningsmetoder som sparar både energi och pengarna i din plånbok. En stark familj Borätt är en del inom JM-koncernen. Tack vare denna styrka kan vi alltid hålla oss med det senaste inom byggteknik, material och metoder. Borätt bygger främst i storstadsregionerna på riktigt attraktiva lägen där många vill bo. Bli vår VIP-kund Om du vill veta mer om våra kommande bostäder föreslår vi att du anmäler dig till vårt VIP-register. På så vis får du förhandsinformation kring våra planerade byggprojekt. Gå in på boratt.se och anmäl dig!

11 3D-BILD

12 Design & produktion: Nyla Design I 3D visualisering: Carbonwhite I Foto: Nyla Foto, Richard Hammarskiöld, Bildarkivet, Eleonora Hafström I Tryck: Ljungbergs Tryckeri I Tryckår: 2014 Borätt reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten. Landsvägen 50 A Sundbyberg Telefon