Sammanfattning 63, Regionservice

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanfattning 63, Regionservice"

Transkript

1 Sammanfattning 63, Regionservice 1. Sammanfattande inledning Regionservice tog över bårhusverksamheten från 1 januari. Verksamheten finansieras genom ett anslag från Regionstyrelsen och konsolidering med övrig verksamhet (inom affärsområde Skånetransport) pågår. Nya servicedirektören Helena Ohlsson började sin anställning den 1 februari. Ny stabschef på fastighetsdivisionen tillträdde den 1 februari och ny chef för Skåneteknik den 1 mars. Under mars började även ny chef för affärsområde Facility Services inom servicedivisionen. En omorganisation genomfördes på fastighetsdivision vad gäller Fastighetsutveckling och lokalplanering samt inom fastighetsområde Malmö/Lund. Den innebär att tio lokalplanerare fördes över till fastighetsområdena och fastighetsområde Malmö/Lund delas i två. Utvecklingsprojekten i Malmö/Lund/Helsingborg är i uppstartsfas och organisationen tillsammans med SFU (Strategisk Fastighetsutveckling inom Koncernstab ekonomistyrning) ska vara klar 17/9. Rekrytering pågår av totalt projektledare och lokalplanerare. Under maj månad påbörjade servicedirektören en dialog med kunderna om ett nytt sätt att leverera våra tjänster i form av ett baspaket som innehåller bastjänster, tilläggs- och avropstjänster. Arbetet med att beskriva paketen är igång och avsikten är att sätta igång från årsskiftet. Fram till dess måste nya prismodeller utveckas och anpassas till paketen. Regionservice organisation kommer att anpassas till det nya sättet att leverera tjänsterna och vara en professionell leverantör av FM-tjänster. Planering av en omorganisation pågår och servicedirektören håller på att genomföra dialogmöten med medarbetarna. Regionserviceutbildning för alla medarbetare kommer genomföras under I en serviceorganisation är det viktigt att alla medarbetare förstår vårt uppdrag och hur vi skall leverera våra servicetjänster. Ventilationssystemet på operationsavdelningen och sterilcentralen på Trelleborgs sjukhus har visat sig ha för låg kapacitet för att vid långvariga och höga utomhustemperaturer hålla nere såväl temperatur som luftfuktighet. Detta bidrog till störningar i operationsverksamheten i Trelleborg under juli och operationer fick ställas in samt flyttas till Malmö under några veckor. Åtgärdspaket är framtaget och kommer att genomföras under jul- och nyårshelgerna Översvämningar på grund av ovädret i Malmö den 31 augusti har inneburit stora störningar i sjukvårdens verksamhet och stora skador inom sjukhusområdet i Malmö.

2 2. Kund/ Patient Regionservice har i bokslutet per augusti fakturerat nästan samtliga tjänster. Ej fakturerade leveranser är uppbokade enligt faktiskt utfall. Internfaktureringen har inte fungerat tillfredsställande under året på grund av ökade krav som en konsekvens av följande orsaker: Omorganisation till SkåVård 2.0 Övergång till styckedebitering inom servicetjänsterna (från kompendier) Systemförändringar och systemutveckling För att uppnå ökad kvalitet, effektivitet och kundnöjdhet inom faktureringsprocessen genomförde Regionservice en genomlysning av den befintliga faktureringen med hjälp av en extern konsult med fokus på kortsiktiga åtgärder. Intervjuer genomfördes med kunder, koncernledning och Regionservice egen personal för att identifiera problemställningar och lösningsåtgärder. Vid en workshop med kunder och koncernledning som Regionservice bjöd in till beskrevs vilka åtgärder avseende faktureringen som vidtagits, hur den framtida utvecklingen av tjänsteleveransen kommer att se ut och kundens önskemål om dialog vid utvecklingsarbetet diskuterades. Kortsiktiga åtgärder för att förbättra faktureringen under 2014 är: Fortsatt systemutveckling Säkerställa korrekta fakturareferenser Tidigare brytning för fakturering Kvalitetssäkrade och tillgängliga fakturaunderlag 3. Verksamhet Regionservice måluppföljning - Augusti 2014 Målet ej påbörjat Målet klart Målet enligt plan Målet riskerar att ej nås eller delvis uppnått, bör kommenteras Målet kan ej nås, skall kommenteras Målet ej relevant, skall kommenteras Målnr Målbeskrivning Träffa större avtalspartner för avtalsuppföljning Status Kommentar Följer plan. Inom servicedivisionen har avtalsuppföljning genomförts med flera parter

3 1.1.2 Andelen kunder som anser sig fått ett bra bemötande av vår personal ska öka Genomföra skyltprogram Yttre skyltning enligt plan Andelen kunder, främst vårdpersonal som upplever Regionservice som ett stöd och en avlastning har ökat Verksamhetsperspektivet Arbeta med riskminimering gällande: Patientsäkerhet Driftsäkerhet Arbetsmiljö Miljö Leveranssäkerhet Redovisa förbättrad processprestanda inklusive produktivitet för respektive delprocess Minska mängden CO2-utsläpp i produktionen samt minska miljöpåverkan Patienten upplever att måltiden har blivit bättre Medarbetarperspektivet Varje anställd ska veta syftet med sina arbetsuppgifter och hur de bidrar till Regionservice och Region Skånes måluppfyllelse och visioner Regionservice bidrar till tydliga karriärvägar och utvecklingsmöjligheter Regionservice ska vara en hälsofrämjande arbetsplats som arbetar systematiskt med att minimera ohälsa genom att sätta fokus och kraft på det som främjar hälsa och friskhet Måltal 3.3 uppnått. Följer plan. > 20 % av skyltningen kommer vara genomförd dec 2014 Antalet uppdrag ökar Arbete pågår. Piloter ska genomföras under september. Följs upp via projektplan: ISO och kontinuitet. Arbete pågår med att ta fram nyckeltal, kommer att utvecklas i arbetet med Baspaket Miljöcertifiering klar för hela Regionservice. Följer plan. Upphandling av aktuella patientmåltider pågår men implementeringen vid de berörda sjukhusområdena kommer ej att ske förrän under För egna kök finns förbättringsförslag Ett chefsutvecklingsprogram har genomförts för enhetschefer och pågår för chefer som leder chefer. Syftet är bl.a. säkra medarbetarnas arbetsuppgifter Implementering av kompetensförsörjningsplan påbörjad. Riktade insatser för att minimera sjukfrånvaro bl.a. projektet En hälsosam serviceorganisation, Hälsoinspiratörer och utbildning av chefer.

4 Ekonomiperspektivet Uppnå resultatbudget Helårsbudget 10 Mkr Helårsprognos -5 Mkr Budget augusti 47 Mkr Resultat augusti 56 Mkr Bättre prognoskvalitet i resultatarbetet Prognoskvalitet förbättrad mot föregående år. Fakturering fungerar bättre jmf med första halvåret Samtliga mål avseende målrelaterad ersättning bedöms att uppfyllas under 2014 vilket medför att ingen ekonomisk reglering kommer att ske per augusti. 4. Produktion 5. Medarbetare Personalresurser Antal anställda inom Regionservice för jan aug 2014 uppgår till 1630 vilket är en minskning med 4 anställda från samma tid i fjol. Antal resurser (årsarbetare) inom Regionservice för jan jul 2014 uppgår till 1 761,2. Antal resurser för timanställda ligger fortfarande högt med 132,5 resurser. Orsaken är fortfarande ersättning vid frånvaro och semestervikarier. Sjukfrånvaro Antalet sjukdagar per anställd för 2013 uppgick till 23,1 dagar. Målet för 2013 var 17 dagar. Antalet sjukdagar per anställd för 2014 är för jan-juli 14,43 dagar, jämfört med 12,40 för samma period under Målet för 2014 är 21 sjukdagar/anställd/år. Sjukfrånvaro för jan-juli månad ligger på 120,1 resurser (årsarbetare). Vad gör Regionservice åt utvecklingen? Riktad insats En hälsosam serviceorganisation. Regionservice påbörjade under hösten 2013 ett arbete som fortsatt under Arbetet består bland annat i en insats riktad till chefer och medarbetare inom enheter som har hög sjukfrånvaro och ett stort antal tidsbegränsade anställningar. Insatsen syftar till att finna orsaker till frånvaron samt att minska sjukfrånvaron (och därmed ökat antal tidsbegränsade anställningar).

5 Insatser för minskad sjukfrånvaro: Till samtliga rehabiliteringsärenden ska knytas aktiviteter så att ansvarig chef och berörd medarbetare tillsammans kan finna lösningar på sjukfrånvaron. Insatser för minskat antal tidsbegränsade anställningar: Ett arbete, vilket syftar till att utveckla bemanningsområdet genom att i högre grad bemanna enheter över AO gränser med tillsvidareanställda, har påbörjats. Arbetet kommer att resultera i ett nytt affärsområde som har till uppgift att underlätta för chefer som behöver bemanna av olika orsaker. Det nya affärsområdet kommer även utbilda medarbetare till våra olika servicetjänster, så kallad multiskilling. Vi beräknar kunna börja denna tjänst from 1 jan Övriga aktiviteter: Regionservice har startat upp ett projekt med Hälsoinspiratörer vars huvuduppgift är att inspirera medarbetare att må bra och förbättra sin hälsa. Under hösten 2013 och våren 2014 har 38 hälsoinspiratörer utsetts vilka genomgått en utbildning kring hur man kan arbeta med hälsoarbetet på sina respektive arbetsplatser. Chefen bär fortfarande ansvaret för arbetet för ett bra arbetsklimat och arbetsmiljö men hälsoinspiratören kan vara en partner i att komma med idéer och förslag för hur arbetet kan bedrivas. Hälsoinspiratörerna arbetar också tillsammans i nätverk med att finna bra och anpassade idéer som förbättrar Regionservice hälsa. Regionserviceutbildning Regionserviceutbildning för alla medarbetare kommer genomföras under I en serviceorganisation är det viktigt att förstå vårt uppdrag och hur vi skall leverera våra servicetjänster. Förberedelsearbetet har påbörjats och kommer pågå under hösten. Innehållet i utbildningen kommer bland annat vara: Regionservice roll i Region Skåne, hur vi levererar tjänster i en serviceorganisation, kunskap om vår kund vården, hur vi kommunicerar med kunden. Utbildningen kommer innehålla en teoretisk del och en mer aktivt del. 6. Ekonomi Resultatet per siste augusti uppgår till 56,1 Mkr jämfört med periodiserad budget 47,4 Mkr och föregående års utfall för samma period 91,8 Mkr. Årsprognosen uppgår till -4,8 Mkr jämfört med helårsbudget 10 Mkr. Division Utfall januari augusti 2014 Budget januari augusti 2014 Avvikelse Budget helår Prognos helår Avvikelse Prog/Budg Fastighetsdivisionen Servicedivision Division GSF *) Huvudkontoret Totalt regionservice *) inklusive FTG 95

6 Utfall per siste augusti Fastighetsdivisionen: Ackumulerat utfall per augusti är 54 Mkr, vilket är 18,8 Mkr bättre än budget och 51 Mkr lägre än utfallet föregående år. Största avvikelserna beror på följande: Hyresintäkter i ägda lokaler är 6,7 Mkr lägre än budget. 2,5 Mkr förklaras av lägre hyresintäkter på grund av tidigare försäljning av Skånehuset än budgeterat. Därutöver förklaras en stor del av avvikelsen främst av hyresmodellens koefficient för ålder. Engångsintäkt från Kraftringen på 4,3 Mkr som inte var med i budgeten. Lägre personalkostnader beroende på vakanta tjänster, 6,0 Mkr. Intäkterna för debiterad tid i projekt är 4,6 Mkr lägre än budget. Avvikelsen kan delvis bero på personalvakanser i början av året samt en låg debitering av tid under semestermånaderna. Budgeten är periodiserad i 12-delar över året. Kostnaderna för media är 16,7 Mkr lägre än budget, vilket förklaras av den milda vintern, ett lägre elpris, lägre förbrukning av media på Psykiatrihuset i Lund samt lägre förbrukning av fjärrvärme på CSK i Kristianstad. Utfallet för mediaintäkterna är 4,5 Mkr lägre än budget. Utfallet för Fastighetsdrift är 12,5 Mkr lägre än budget, vilket främst beror på lägre kostnader för DTS (drift tillsyn och skötsel) inklusive snö- och halkbekämpning än budgeterat. Utfall för planerat underhåll är 81,7 Mkr, vilket är 9,1 Mkr högre än budget och drygt 30 Mkr högre än föregående år. Det innebär att vi ser effekt av vårt förändrade arbetssätt. Försäkringar och övriga fastighetskostnader är 6,2 Mkr högre än budget. Kostnader för skador på by 11 i Lund ingår med 3,4 Mkr. Vi har även återfört nedskrivningar från 2012 med motsvarande belopp (resultatpåverkan= 0). Utvecklingskostnader för IT-system är 1,7 Mkr lägre än budget. Kapitalkostnaderna är 14,1 Mkr lägre än budget, vilket främst förklaras av senareläggning av projektavslut i investeringsprojekt. Resultatet för Externa förvaltning är -15,5 Mkr, vilket är 5,7 Mkr lägre än budget. Intäkterna ökar med 13 Mkr men samtidigt ökar kostnaderna med 18,7 Mkr. Reavinst vid försäljningen av Skånehuset påverkar inte resultatet för Fastighetsdivisionen. Vi har i utfallet både en intäkt och kostnad på 49,8 Mkr. Skånetekniks resultat är 0,7 Mkr, vilket 2,2 Mkr lägre än budget. Servicedivisionen: Den samlade verksamheten inom servicedivisionen redovisar per augusti ett underskott i förhållande till budget med 8,8 Mkr, vilket är en klar förbättring jämfört med föregående månadsbokslut. Detta kan förklaras med lägre personalkostnader under sommaren samt att intäkter avseende arbetsplatspaket har kvalitetssäkrats och bokats upp. Utifrån överenskommelser vid de taktiska kundmötena, med företrädesvis vårdförvaltningarna, har omfattningen på tillhandahållandet av leveranser ökat. I månadsbokslutet märks detta ökade tillhandahållande på så vis att både intäkter och kostnader redovisar värden som överstiger budget,

7 Intäkterna efter tertial II överstiger budget med 31,9 Mkr Kostnaderna efter tertial II överstiger budget med 40,7 Mkr Vad gäller kostnaderna som i än högre omfattning än intäkterna överstiger budget är det framförallt personalkostnaderna (-16,9 Mkr i förhållande till budget) som utmärker sig. I tertial II-bokslutet kan konstateras att både de avtalsmässiga lönejusteringarna och de mindre personalintensiva sommarmånaderna är inkluderad i detta bokslut. Handlingsplan. Följande områden har identifierats för att nå en budget i balans. Personalkostnaderna som svarar för större delen av uppkommen negativ differens, sett i förhållande till budget, här har förslag till handlingsplan tagits fram som fokuserar bemanningen. Framarbetat förslag bygger på - att i ny FM-organisation skapa en särskild en särskild servicepool vars huvuduppgift blir att effektivisera rutinerna vad gäller den extra bemanning som divisionen är beroende av för att klara vårdens leveranskrav rätt tjänst, i rätt tid, vid rätt enhet. - att översyn av befintliga scheman ska ske i syfte att ytterligare effektivisera bemanningen utan att för den skull skapa brister i leveransen Fortsatt arbete vad gäller att få struktur på leveranserna i form av, bas-, tilläggs- och avropstjänster i syfte att skapa klarhet kring fakturering av respektive tjänster. Division GSF: GSF har ett resultat efter augusti på 4,4 Mkr, avvikelsen mot budgeten är -3,9 Mkr. Intäkterna visar ett resultat på 54 tkr jämfört med budget. Personalkostnaderna har ett underskott på 1,6 Mkr, vilket kan härledas till löneservice. Helårsprognos 2014 Servicedirektören fick i april i uppdrag av Fastighets- och servicenämnden att upprätta en handlingsplan för att nå en ekonomi i balans och att redovisa åtgärder för att höja kvaliteten på prognos och uppföljning mot budget. Nämnden informerades om åtgärderna i maj och slutredovisning sker på FSN sammanträde den 18 september. Fastighetsdivisionen: Årsprognosen är -4,2 Mkr, vilket är 2,8 Mkr bättre än budget och 3,6 Mkr lägre än föregående prognos. Prognosförbättringen jämfört med budget är främst kopplat till följande: Jämfört med budget är prognosen för hyresintäkter i ägda fastigheter 11,8 Mkr lägre än budget: - I hyresmodellen ingår koefficienten för funktionalitet som sätts utifrån byggnadens ålder. En yngre byggnad antas ha ett större värde än en äldre byggnad. Värdet sjunker över åren och når ett slutligt värde efter 25 år. I budget 2013 missades att ta hänsyn till att byggnaderna blir äldre, vilket har medfört att vi har budgeterat för höga hyresintäkter för ett antal byggnader. I Malmö minskar hyresintäkterna med 6 Mkr och i Ystad 2,3 Mkr till följd av detta. - Skånehuset övertogs av Kristianstad Kommun den 10 mars. I budget räknade vi med Skånehuset som ägd fastighet till och med april, minskad hyresintäkt 2,5 Mkr. Vi

8 räknar med 1,7 Mkr lägre hyresintäkter på grund av den planerade rivningen av Röntgen i Malmö. Engångsintäkt från Kraftringen, då de har köpt ledningsrätter på Sjukhusområdet i Lund för 4,3 Mkr. Prognosen för mediakostnaderna är 12,8 Mkr lägre än budget, vilket främst beror på den milda vintern och ett lägre elpris samt lägre energiförbrukning än budgeterat för Psykiatrihuset i Lund och CSK i Kristianstad. Lägre mediakostnader för Fastighetsdivisionen innebär även lägre kostnader för hyresgästerna. Prognosen för mediaintäkterna beräknas bli 6,8 Mkr lägre än budget. Då utfallet tom augusti för fastighetsdrift är lägre än budget beräknar vi att kostnaderna blir 7,2 Mkr lägre än budget för helåret. Vi räknar med 4 Mkr i högre kostnader för planerat underhåll jämfört med budget. Försäkringar och övriga fastighetskostnader beräknas bli 5,2 Mkr högre än budget. Vi räknar med 3 Mkr i högre kostnader för skador på grund av översvämningar i Malmö. Fastighetsdivisionen har högre kostnader för bevakning jämfört med budget på grund av ny prismodell samt bevakning av gemensamma, tomma och tekniska lokaler. Fastighetsdivisionens kostnad är 5,3 Mkr vilket motsvarar ca 15 kr/kvm BRA Lägre kapitalkostnader förbättrar prognosen med 11,3 Mkr. Förutom Skånehuset minskar kapitalkostnaderna på grund av senareläggning av projektavslut för bland annat Tvätten i Kristianstad. Det har även tillkommit kapitalkostnader för Onkologen och Landsdomaren i Lund. Prognosen för Extern förvaltning är -22,4 Mkr vilket är 5,6 Mkr lägre än budget och 5 Mkr lägre än prognosen i juni. Externa förvaltaransvaret har ökat prognosen för hyresintäkter med 13,7 Mkr tack vare tilläggskontakt mot externa hyresgäster, SUS och Folktandvården. Prognosen för hyreskostnader ökar samtidigt med 14,8 Mkr och mediakostnaderna ökar med 3 Mkr. Därutöver har det tillkommit kostnader för avfallshantering med 1,1 Mkr. Skåneteknik prognos är i linje med budget. Servicedivisionen: Prognos för helåret 2014 har beräknats till -7,3 Mkr, vilket avviker med -11,8 Mkr jämfört med budget och är en något bättre prognos, + 2,1 Mkr, än vad som redovisades förra månaden. Till allra största del är det Staben samt Affärsområdet Skånetransport som svarar för prognosförbättringen. Prognosavvikelsen jämfört med budget beror huvudsakligen på följande: Parkeringsverksamheten +0,3 Mkr Lokalvård och arbetsplatspaket + 4,6 Mkr Måltider, verksamheterna patientmåltider i egen regi, personalrestauranger samt konferensverksamhet visar negativt resultat jämfört med budget, vilket framförallt är kopplat till personalkostnaderna. Detta återspeglas i en försämrad prognos, 4,0 Mkr. Skånetvätt, underskottet är främst kopplat till att rationaliseringen efter utbyggnaden blev ett halvår försenad och att hyresmodellen innebär en ökning av lokalkostnaden jämfört med ursprungskalkylen. Prognosförsämring 5,1 Mkr. Skånetransport, det är framförallt personalkostnaderna som svarar för budgetdifferensen, som totalt uppgår till -7,6 Mkr. Av Skånetransports fakturering framgår, sett i förhållande till budget, att kunderna efterfrågar allt fler tjänster, vilket

9 har lett till att prognosen har förbättrats med 1,5 Mkr sett i förhållande till föregående månads prognos. Division GSF: GSF uppvisar totalt sett en prognos på 5,7 Mkr vilket är 6,8 Mkr lägre än budget. Detta är en förbättring jämfört med föregående månad på 1,7 Mkr. HR-området visar en prognos i enlighet med budget men det finns avvikelser inom området. Löneprocessen går med underskott. Implementeringsskedet bedöms fortlöpa under 2014 med hänsyn tagen till den mängd avvikelser/rättningar som i dagsläget inkommer till GSF Löneservice. I nuläget ser GSF inte heller något trendbrott i denna del. GSF har blivit beviljade centrala medel för att arbeta med åtgärder för att skapa förutsättningar för en mer säkerställd leverans på sikt, 3,5 Mkr. Detta resulterar i en förbättrad prognos, avvikelse jämfört med budget är 1,5 Mkr. Tidigare prognosunderskott på 3,5 Mkr för nytt basuppdrag på löneservice är nu beslutad att debiteras förvaltningarna. En debiteringsmodell har blivit fastställd och därmed har prognosen förbättrats på detta område. Förvaltningarna har blivit informerade om detta per den 4 april. Fakturering har skett i maj. Rekryteringscentrum visar ett prognosöverskott med 1,5 Mkr, detta kan härledas till minskade resurskostnader genom bland annat ett något förändrat arbetssätt, samtidigt som budgeterade intäkter håller rätt nivå. Vad avser den del som tillhandahåller övriga HRtjänster är det svårt att förutsäga eventuell prognosförändring då vi i dagsläget endast har uppdrag för en mindre resursandel för helåret. Ekonomiområdet, budgeterad rationaliseringseffekt beräknas inte bli effektuerat fullt ut på basprocesserna och på Kompetenscentrum Ekonomi. På Kompetenscentrum ekonomi är 30 % rationalisering redan inkluderad i årets budgetssiffror. Vi kan se problem att uppnå besparingseffekterna på grund av SkåVård. SkåVård-förändringen under första delen av 2014, i kombination med Raindanceproblem, medför att GSF Lev inte har kunnat dra ner resurser utan istället varit tvungna att tillsätta extra resurser fram till midsommar. Detta är en åtgärd för att Region Skåne ska kunna få någon effekt av SkåVård alls på grund av all extra manuell hantering av felaktiga fakturor under Kompetenscenter ekonomi har ett underskott på 200 tkr i nuläget, på grund av övergång av nya resurser, utifrån den konsoliderade redovisningsprocessen, som har en högre snittlön än budgeterat. Basprocesserna visar ett underskott i prognosen på 300 tkr. Total prognos för budgeterad rationaliseringseffekt beräknas uppgå till 500 tkr i underskott. GSF har ett uppdrag sedan starten som berör MG-koder, detta är ofinansierat i nuläget då det har bedömts vara en gränssnittsfråga som löses på sikt. Det kan nu konstateras att det är av värde om denna fråga lyfts med berörd funktionsdirektör och förvaltning. Totalt handlar det om en prognos på ca 300 tkr i underskott. Frågan är lyft till ekonomidirektören. FTG 95, GSF har tagit fram en fördjupad analys för helåret 2014 och årets tre första månader. Man kan se en positiv förändring på faktureringsavgifterna jämfört med 2013, detta har att göra med en systemförändring som gjorts i Pasis. Beslut har tagits av

10 Ekonomidirektören att alla faktureringsavgifter ska tillfalla Regionservice för att finansisera ftg 95, under året har ytterligare beslut tagits att detta endast gäller förvaltningar och inte bolagen inom regionen. FTV AB skall behålla/erhålla den faktureringsavgift som utgår på deras fakturor, innebärande en intäkt på ca 1,5 mkr. Detta påverkar GSFs resultat och prognosen blir därmed ett underskott på 1,5 mkr jämfört med budget. Övergripande poster som påverkar prognosen är kostnader från arkivet samt en utökad hyreskostnad som inte är finansierad. Arkivet beräknas kosta 300 tkr, vilket är en ny kostnad för GSF som inte är budgeterad. Utökade hyreskostnader för WTC, samt flytt till det nya Rådhuset Skåne i Kristianstad innebär en utökad hyreskostnad med 3,2 Mkr. Arbetsgivaravgifterna har höjts i år till 45,48 %. Budgeten är baserad på förra årets som var 44,13 %, detta innebär ett underskott på totalt 1 Mkr för GSF. Det bör också observeras att GSF i likhet med andra delar i Regions Skåne har problem med löneskulder. 7. Övrigt Tabell: Nyckeltal Verksamhet Ack. Utfall Ack. Utfall Bokslut Prognos Mål Nyckeltal - Fastighetsdivisionen Fastighetsskötsel (DTS+FAU) kr/kvm BRA varav drift tillsyn skötsel (DTS) varav felavhjälpande underhåll (FAU) Planerat underhåll (PU) kr/kvm BRA Energiförbrukning (MRE-mål) kwh/kvm BRA Andel projekt som avviker från projektanmälan med max 10% % 86,9 84,7 89,0 95,0 Nyckeltal - Servicedivisionen Skånetransport Andel miljödrivmedel % 44,7 42,0 42,0 44,1 44,1 Andel miljöfordon % 93,3 95,0 94,0 95,5 95,5 Skånetvätt Leveransgrad % 97,2 98,1 97,6 99,0 99,0 Kostnad per ton kr/ton , , , , ,0 Nyckeltal - Division GSF Antal lev.fakturor/använd resurs (i snitt per månad) Antal kundfakturor Antal inkomna basrekryteringsuppdrag Nyckeltal - Personal Hälsotal (andel medarbetare med 0-5 sjukdgr) 67,2 66,9 57, ,0 Nyckeltal - Ekonomi Resultat Mkr

11 Bild: Resultatuppföljning 2014 Bilaga 1: Resultatuppföljning per division Bilaga 2: Uppföljning av investeringsverksamhet Bilaga 3: Balansräkning

Fastighets- och servicenämnden

Fastighets- och servicenämnden Fastighets- och servicenämnden Ulrika Persson Controller 040-675 30 05 Ulrika.B.Persson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-09-15 Dnr 1300345 1 (7) Fastighets- och servicenämnden Åtgärdsplan för att höja

Läs mer

Revisionskontoret Revisorsgrupp Sydost

Revisionskontoret Revisorsgrupp Sydost Revisionskontoret Revisorsgrupp Sydost 1 Fredrik Ljunggren 044-309 32 75 fredrik.ljunggren@skane.se MINNESANTECKNINGAR Datum 2012-10-04 Tid 4 okt 13.00-15.00 Plats Dockplatsen, Malmö Rum Ingwi Närvarande

Läs mer

Datum Dnr Handlingsplan för ekonomi i balans Servicenämnden godkänner åtgärdsplan för att nå en ekonomi i balans.

Datum Dnr Handlingsplan för ekonomi i balans Servicenämnden godkänner åtgärdsplan för att nå en ekonomi i balans. Servicenämnden Susanne Björkman Nilsson Ekonomichef 040-675 38 79 Susanne.BjorkmanNilsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-08-22 Dnr 1601578 1 (5) Servicenämnden Handlingsplan för ekonomi i balans 2016

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Nybro kommun Okt 2014

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Nybro kommun Okt 2014 Månadsrapport Ekonomi och Personal Nybro kommun Okt 2014 Innehållsförteckning Ekonomi... 3 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 6 Avtalstrohet...

Läs mer

Sammanfattning 63, Regionservice

Sammanfattning 63, Regionservice Sammanfattning 63, Regionservice 1. Sammanfattande inledning Regionservice relationer med kunderna är avgörande för framgången och det givna målet är att nå ett ömsesidigt partnerskap med ett gemensamt

Läs mer

05. Månadsuppföljning maj Kultur- och fritidsnämnden

05. Månadsuppföljning maj Kultur- och fritidsnämnden 05. Månadsuppföljning maj 2019 Kultur- och fritidsnämnden 1 Månadsuppföljning maj 2019 1.1 Utfall/Prognos Driftredovisning UTFALL PROGNOS UTFALL Nettokostn i tkr Budget Utfall Avvikelse Budget Prognos

Läs mer

Verksamhetsberättelse januari - augusti 2016

Verksamhetsberättelse januari - augusti 2016 Ekonomiavdelningen Susanne Björkman Nilsson Ekonomichef Susanne.bjorkmannilsson@skane.se Datum 2016-09-15 1 (18) Verksamhetsberättelse januari - augusti 2016 Postadress:, 205 25 Malmö Organisationsnummer:

Läs mer

Verksamhetsberättelse januari - augusti 2015

Verksamhetsberättelse januari - augusti 2015 Ekonomiavdelningen Susanne Björkman Nilsson Ekonomichef Susanne.bjorkmannilsson@skane.se Datum 2015-09-16 1 (25) Verksamhetsberättelse januari - augusti 2015 Postadress:, 205 25 Malmö Organisationsnummer:

Läs mer

Månadsrapport Piteå kommun januari mars 2010

Månadsrapport Piteå kommun januari mars 2010 Datum -04-16 Sida 1 (8) Handläggare MÅNADSRAPPORT Version 1.0 Månadsrapport Piteå kommun januari mars 2 Resultaträkning kommunen (TKR) jan-mar jan-feb Prognos helår Budget jan-dec 2009 Intäkter 101 851

Läs mer

Månadsrapport per juli 2018 för landstingsstyrelsens förvaltning

Månadsrapport per juli 2018 för landstingsstyrelsens förvaltning Landstingsstyrelsen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2018-08-29 SLL Ekonomi Jonas Parkeman 1 (3) Landstingsstyrelsens arbetsutskott per juli 2018 för landstingsstyrelsens förvaltning Ärendebeskrivning Godkännande av månadsrapport

Läs mer

Kvalitetsbokslut Regionservice 2013

Kvalitetsbokslut Regionservice 2013 Kvalitetsbokslut Regionservice 2013 Innehållsförteckning Regionservice tillsammans gör vi skillnad 5 Det här är Regionservice 7 Kundnöjdhet 9 Nöjd brukarindex 9 Lyssna på Kund 10 Drift- och leveranssäkerhet

Läs mer

DELÅRSBOKSLUT PER AUGUSTI 2015

DELÅRSBOKSLUT PER AUGUSTI 2015 INNEHÅLL DELÅRSBOKSLUT PER AUGUSTI 2015 TEKNISKA NÄMNDEN Fastighet Dnr TEN 2015/518 ANSVARSOMRÅDE 2 KOMMENTAR TILL BUDGETUPPFÖLJNING PER AUGUSTI 2 PROGNOS DRIFTBUDGET 3 PROGNOS INVESTERINGSBUDGET 4 VIKTIGA

Läs mer

Månadsrapport Piteå kommun januari maj 2010

Månadsrapport Piteå kommun januari maj 2010 Datum -06-04 Sida 1 (8) Handläggare MÅNADSRAPPORT Version 1.0 Månadsrapport Piteå kommun januari maj 2 Resultaträkning kommunen (TKR) jan-maj jan-apr jan-mar Budget jan-dec 2009 Intäkter 163 507 133 508

Läs mer

Månadsrapport GSAB-koncernen februari 2018

Månadsrapport GSAB-koncernen februari 2018 Månadsrapport GSAB-koncernen februari Resultat efter finansiella poster mnkr Utfall jan-feb Prognos Budget Gävle Stadshus AB* -2,8-20,8-20,8 Gävle Energi-koncernen 94,5 168,2 168,2 AB Gavlegårdarna 13,0

Läs mer

Managementrapport 2014

Managementrapport 2014 Social- och omsorgskontoret Managementrapport 2014 Nämnd: Äldreomsorgsnämnden Månad: oktober Ekonomi tkr Resultat perioden Rättvisande resultat efter korrigeringar helårsresultat efter beslutade åtgärder

Läs mer

Månadsrapport Piteå kommun januari september 2009

Månadsrapport Piteå kommun januari september 2009 Datum -1-12 Sida 1 (8) Handläggare MÅNADSRAPPORT Version 1. Månadsrapport Piteå kommun januari september 2 Resultaträkning kommunen (TKR) jan-sep jan-aug Prognos jan-dec Budget jan-dec 28 Intäkter 273

Läs mer

Tertialrapport Ekonomi och Personal. Omsorgsnämnd Apr 2015

Tertialrapport Ekonomi och Personal. Omsorgsnämnd Apr 2015 Tertialrapport Ekonomi och Personal Omsorgsnämnd Apr 2015 Innehållsförteckning Måluppfyllelse... 3 All vård, skola och omsorg ska vara god och kvalitetssäkrad... 3 Medborgarna ska uppleva att de har goda

Läs mer

Landstingsdirektörens ekonomirapport oktober 2012

Landstingsdirektörens ekonomirapport oktober 2012 1 (6) Ekonomiavdelningen, LLK 2012-11-15 Landstingsdirektörens ekonomirapport oktober 2012 Ekonomi Tack vare en engångsåterbetalning för AFA-försäkringar för åren 2007-2008 prognostiseras ett utfall för

Läs mer

Delårsuppföljning augusti 2016

Delårsuppföljning augusti 2016 Handläggare Datum Maria Engblom -09-08 0480-45 29 02 Delårsuppföljning augusti ÅRET SOM GÅTT Södermöre kommundelsnämnd beslutade den 17 februari att ge omsorgsförvaltningen i Kalmar fullt mandat och ansvar

Läs mer

Bokslut 2014: resultat -17,8 mkr Bokslut 2013: resultat +0,1 mkr (med kompenserade volymer)

Bokslut 2014: resultat -17,8 mkr Bokslut 2013: resultat +0,1 mkr (med kompenserade volymer) Bilaga till Dnr: VoO.2015.0042 1 (6) 2015-02-17 Vård och Omsorg Johanna Elfsberg Bokslutsanalys 2014 Bokslut 2014: resultat -17,8 mkr Bokslut 2013: resultat +0,1 mkr (med kompenserade volymer) Volymökningar

Läs mer

Resultat per april 2017

Resultat per april 2017 SOCIALFÖRVALTNINGEN Handläggare Bergmark, Magnus Datum -05-19 Diarienummer Socialnämnden Resultat per april Förslag till beslut Socialnämnden föreslås besluta att lägga informationen till handlingarna

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Kommunstyrelse Mar 2016

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Kommunstyrelse Mar 2016 Månadsrapport Ekonomi och Personal Kommunstyrelse Mar 2016 Driftsredovisning... 4 Driftsredovisning per område/förvaltning... 5 Investeringsredovisning... 7 Avtalstrohet... 8 Hälsotal - total sjukfrånvaro...

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Kommunstyrelse Sep 2014

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Kommunstyrelse Sep 2014 Månadsrapport Ekonomi och Personal Kommunstyrelse Sep 2014 Innehållsförteckning Ekonomi... 3 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 5 Avtalstrohet...

Läs mer

Åtgärder för en ekonomi i balans

Åtgärder för en ekonomi i balans Revisionsrapport Åtgärder för en ekonomi i balans Landstinget Gävleborg Bengt Andersson Hanna Franck Mars 2012 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning 1 2 Inledning 3 2.1 Bakgrund 3 2.2 Revisionsfråga och

Läs mer

Månadsrapport oktober 2017

Månadsrapport oktober 2017 Redovisande dokument Rapport Sida 1 (12 Månadsrapport oktober 2017 Sida 2 (12) Innehållsförteckning Ekonomi... 3 Periodens resultat och prognosbedömning... 3 Periodens intäkter och kostnader... 4 Verksamhetens

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Uppföljning juni månad Bilaga Von 86

Vård- och omsorgsnämnden Uppföljning juni månad Bilaga Von 86 Vård- och omsorgsnämnden Uppföljning juni månad Bilaga Von 86 Vård- och omsorgsnämndens sammanfattning till kommunstyrelsen för perioden jan-juni samt prognos Liksom under tidigare prognoser under året

Läs mer

MÅNADSRAPPORT 2009. STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING Månadsrapport 2009 Nya Karolinska Solna INNEHÅLLSFÖRTECKNING

MÅNADSRAPPORT 2009. STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING Månadsrapport 2009 Nya Karolinska Solna INNEHÅLLSFÖRTECKNING STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING Månadsrapport MÅNADSRAPPORT INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 SAMMANFATTNING AV MÅNADSBOKSLUT... 1 2 UPPFÖLJNING AV HUVUDMÅL... 1 3 VERKSAMHETENS OMFATTNING OCH INNEHÅLL... 2 4 VERKSAMHETENS

Läs mer

Datum 2015-09-15 Dnr 1502570. Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag

Datum 2015-09-15 Dnr 1502570. Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag Personalnämnden Ann-Sofi Bennheden HR-direktör Ann-Sofi.Bennheden@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-09-15 Dnr 1502570 1 (5) Personalnämnden Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag Ordförandens

Läs mer

Verksamhets- och ledningsstöd Månadsrapport

Verksamhets- och ledningsstöd Månadsrapport Kommentarer till månadens utfall Förvaltningen har startat årets arbete enligt fövaltningsplanerna för VLS och Kost. De ingår nu båda i den nybildade förvaltningen för Verksamhets- och Ledningsstöd. En

Läs mer

Månadsrapport mars 2013

Månadsrapport mars 2013 Månadsrapport mars Ekonomiskt resultat -03-31 67,1 mkr Resultatanalys Det ekonomiska resultatet i månadsbokslutet till och med mars uppgår till 67,1 mkr. För motsvarande period 2012 var resultatet 3,4

Läs mer

Budgetuppföljning och prognos efter september

Budgetuppföljning och prognos efter september TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Sara Andersson 2016-10-14 SFN 2016/0861 0480-45 05 16 Servicenämnden Budgetuppföljning och prognos efter september Förslag till beslut Servicenämnden

Läs mer

Regionservice Utvecklingsavdelningen LEDNING STYRNING OCH INTERN KONTROLL - SVAR

Regionservice Utvecklingsavdelningen LEDNING STYRNING OCH INTERN KONTROLL - SVAR Utvecklingsavdelningen LEDNING STYRNING OCH INTERN KONTROLL - SVAR Datum 2014-06-30 Dnr 1400109 1 (8) Version 1 Ledning, styrning och intern kontroll Grunden för arbete med ett effektivt och målstyrt förvaltningsarbete

Läs mer

Fastighet och servicenämnden/fastighetsverksamheten. Månadsrapport. Maj 2019

Fastighet och servicenämnden/fastighetsverksamheten. Månadsrapport. Maj 2019 Maj 2019 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 1.1 Västliga händelser... 3 2 Ekonomi... 4 2.1 Resultat... 4 2.2 Åtgärdsprogram för ekonomi i balans... 6 2.3 Investeringar... 7 3 Personal och kompetsförsörjning...

Läs mer

ST] SOLLENTUNA KOMMUN

ST] SOLLENTUNA KOMMUN ST] SOLLENTUNA KOMMUN NR^ Kommunledningskontoret Camilla Hulterström Tjänsteutlåtande 2013-05-15 Sidan 1 av 2 Dnr 2013/0253 KS-1 Diariekod: 104 Kommunstyrelsen Förstärkt månadsrapport per april för kommunstyrelsen

Läs mer

Preliminärt bokslut Region Örebro län December 2016

Preliminärt bokslut Region Örebro län December 2016 Preliminärt bokslut Region Örebro län December 2016 Sammanfattning Årets resultat 261 mnkr (budget 20 mnkr) Nettokostnadsökning 3,9 % (7,3 %) Verksamhetsresultat -92 mnkr (-208 mnkr) Lönekostnadsökning

Läs mer

Uppföljningsrapport, november 2018

Uppföljningsrapport, november 2018 Uppföljningsrapport, november 2018 Resultaten som presenteras i denna rapport är preliminära SOCIALFÖRVALTNINGEN Ekonomiskt utfall Prognos november månad, socialnämnden: -3,5 mnkr (-5 mnkr) (Prognos inom

Läs mer

Avvikelser 1 Utf Avvikelse bud-utfall. Bud 2016 Prog Bud 2016 Jan- Jun

Avvikelser 1 Utf Avvikelse bud-utfall. Bud 2016 Prog Bud 2016 Jan- Jun 1 2016-07-22 Dnr V 2016/881 Naturvetenskapliga fakulteten Monika Bengtsson Ekonomisk rapportering per 2016-06-30 1. Sammanfattning Utf 2015 Utf 2016 Bud 2016 Avvikelse bud-utfall Bud 2016 Prog 1 2016 helår

Läs mer

Periodens resultat -51,9 mkr och en budgetavvikelse på -51,5 mkr, se tabell i bilaga.

Periodens resultat -51,9 mkr och en budgetavvikelse på -51,5 mkr, se tabell i bilaga. 1 Datum Diarienummer Månadsrapport november Verksamhetsområde: Psykiatrin i Halland Period: Januari november 2016 Kort sammanfattning Under oktober månad har ytterligare två vårdplatser öppnat på beroendeavdelningen

Läs mer

Budgetdirektiv fo r 2014 a rs budget samt plan 2015 och 2016

Budgetdirektiv fo r 2014 a rs budget samt plan 2015 och 2016 Budgetdirektiv fo r 2014 a rs budget samt plan 2015 och 2016 Fastställd av kommunstyrelsen 2013-09-24 96 Inledning Idag har Lycksele kommun för stor kostym i förhållande till vårt ekonomiska utrymme. Nu

Läs mer

Prognosen för 2014 är beräknad till ett underskott på 700 tkr.

Prognosen för 2014 är beräknad till ett underskott på 700 tkr. MÅNADSRAPPORT Driftnämnden Öppen specialiserad vård Hälsa och funktionsstöd November 2014 UPPDRAG FRÅN HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSSTYRELSEN Produktion Sammanfattning och analys Produktionen ligger, totalt sett,

Läs mer

Ekonomi. Bildning- och omsorgsförvaltningen. Bildnings- och omsorgsnämnden. tkr 2017 Utfall. Uppföljningsrapport oktober 2017

Ekonomi. Bildning- och omsorgsförvaltningen. Bildnings- och omsorgsnämnden. tkr 2017 Utfall. Uppföljningsrapport oktober 2017 Uppföljningsrapport oktober 1 (5) Bildning- och omsorgsförvaltningen -11-10 Uppföljningsrapport oktober Bildning- och omsorgsförvaltningen Ekonomi Bildnings- och omsorgsnämnden tkr Budget** Prognos* Verksamhet

Läs mer

Ekonomisk rapport efter november

Ekonomisk rapport efter november TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Magnus Levin 2014-12-09 ON 2014/0111 53510 Omsorgsnämnden Ekonomisk rapport efter november Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner den ekonomiska

Läs mer

Månadsuppföljning september 2007

Månadsuppföljning september 2007 Primärvården Skåne Sydost Gina Klint, ekonom Tel 040-62 393 09 gina.klint@skane.se Datum 2007-11-07 Dnr Månadsuppföljning september 2007 1 Sammanfattning Verksamhetsresultatet för Primärvården Skåne Sydost

Läs mer

Fastighets- och servicenämnden

Fastighets- och servicenämnden Fastighets- och servicenämnden DAGORDNING Datum 2014-09-08 1 (8) Sammanträde i fastighets- och servicenämnden Ledamöter och ersättare i fastighets- och servicenämnden kallas till sammanträde. Tid: 2014-09-18

Läs mer

Tertialrapport för fastighets- och servicenämnden avseende serviceförvaltningen

Tertialrapport för fastighets- och servicenämnden avseende serviceförvaltningen Serviceförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2019-05-22 1 (2) Fastighets- och servicenämnden för fastighets- och servicenämnden avseende serviceförvaltningen Ärendebeskrivning för fastighets- och servicenämnden

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Omsorgsnämnd Jul 2016

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Omsorgsnämnd Jul 2016 Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet Omsorgsnämnd Jul 2016 Avvikelser enligt Socialtjänstlagen... 3 Avvikelser HSL... 3 Extraturer och fattasturer... 4 Budget i balans - Personalkostnader (ackumulerat)...

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2012-08-31 Smedjebackens kommun Malin Liljeblad Godkänd revisor Fredrik Winter Revisor Oktober 2012 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Nybro kommun Okt 2016

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Nybro kommun Okt 2016 Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet Nybro kommun Okt 2016 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 6 Avtalstrohet... 7 Hälsotal - total

Läs mer

HSS. Period: -12,5 mkr. ±0 mkr. Köp LRV-vård. bemanning. Effekterna

HSS. Period: -12,5 mkr. ±0 mkr. Köp LRV-vård. bemanning. Effekterna Diarienummer: DN PS1411 KOMMENTARER MÅNADSRAPPORT Styrelse/Nämnd: Uppdragsgrupp: Period: Prognos: SEPTEMBER 214 Driftnämnden Psykiatri HSS Månad 1-9, 214-12,5 mkr Helårsprognos orsaker till betydande avvikelser

Läs mer

Tertialrapport för tillväxt- och regionplaneförvaltningen per april 2018

Tertialrapport för tillväxt- och regionplaneförvaltningen per april 2018 1 (1) TJÄNSTEUTLÅTANDE -05-25 TRN -0042 Handläggare: Asif Chowdhury Tillväxt- och regionplanenämnden Tertialrapport för tillväxt- och regionplaneförvaltningen per april Ärendebeskrivning Ekonomisk tertialrapport

Läs mer

Landstingsstyrelsens förvaltning

Landstingsstyrelsens förvaltning Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Ekonomi och finans LSF Ekonomi FORENKLAD MÅNADSRAPPORT FEBRUARI 2013 Landstingsstyrelsens förvaltning 2013 2 (7) Innehållsförteckning 1. Resultatuppföljning januari-februari

Läs mer

Vårbokslut Miljöskyddsnämnden

Vårbokslut Miljöskyddsnämnden Vårbokslut Miljöskyddsnämnden -05-07 Vårbokslut, Ansvarsenhet 40-41 Anvisning Nuläge Verksamhet Huvudsaklig verksamhet Miljöskyddsnämnden har antagit en tillsyns- och verksamhetsplan för. Planen följs

Läs mer

Sjukvårdens Larmcentral Region Uppsala och Region Västmanland

Sjukvårdens Larmcentral Region Uppsala och Region Västmanland RAPPORT 1 (5) SAMMANFATTANDE ANALYS OCH FRAMTIDSBEDÖMNING Beslut om att Landstinget Sörmland ska ansluta till Sjukvårdens Larmcentral (SvLc) förväntas fattas i juni. Arbetet med förberedelser inför Sörmlands

Läs mer

Månadsrapport för landstingsstyrelsens förvaltning oktober 2012

Månadsrapport för landstingsstyrelsens förvaltning oktober 2012 Stockholms läns landsting 1 (2) Landstingsstyrelsens förvaltning LSF Administration TJÄNSTEUTLÅTANDE 2012-11-21 Ankom Stockholms läns landsting Landstingsstyrelsens arbetsutskott 2012-11- 2 6 Månadsrapport

Läs mer

Vård- och omsorgsstyrelsen BUP Kvartal

Vård- och omsorgsstyrelsen BUP Kvartal Vård- och omsorgsstyrelsen BUP 3 2014 Kvartal 3 2014 Utskriftsdatum: 4 november 2014 Innehållsförteckning 1 Vård- och omsorgsstyrelsen... 3 1.1 Sammanfattning... 3 1.2 Ekonomiskt resultat för nämnden...

Läs mer

Verksamhets- och ledningsstöd Månadsrapport

Verksamhets- och ledningsstöd Månadsrapport Kommentarer till månadens utfall Förvaltningen har de första två månaderna inlett arbetet enligt förvaltningsplanen. Utvecklingen av förvaltningens servicetjänster för att tillsammans med vården gynna

Läs mer

Delårsrapport mars 2015 Regionservice

Delårsrapport mars 2015 Regionservice Sida 1(8) Delårsrapport mars 2015 Regionservice 1. Sammanfattning Arbete med att införa ny styrmodell pågår. Ny tjänstekatalog och prislista är beslutad av regiondirektören. Under april har serviceöverenskommelser,

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Individ- och familjenämnd Nov 2016

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Individ- och familjenämnd Nov 2016 Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet Individ- och familjenämnd Nov 2016 Driftsredovisning... 4 Driftsredovisning per område/förvaltning... 5 Investeringsredovisning... 7 Avtalstrohet... 7 Hälsotal

Läs mer

Månadsrapport februari 2015 för socialnämnden

Månadsrapport februari 2015 för socialnämnden RAPPORT/REDOVISNING Socialkontoret Handläggare Karolina Blomqvist Tel. 0152-29331 Socialnämnden Dnr SN/2015:110-042 2015-03-11 1/7 Månadsrapport februari 2015 för socialnämnden Ekonomi och verksamhet Drift

Läs mer

LANDSTINGSSTYRELSENS FÖRVALTNING

LANDSTINGSSTYRELSENS FÖRVALTNING Textkommentar Landstingsstyrelsens förvaltning Juli 2006 LANDSTINGSSTYRELSENS FÖRVALTNING (EXKL VÅRDKÖP) MÅNADSBOKSLUT 2006 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SAMMANFATTNING AV MÅNADSBOKSLUT...3 2. UTFALL FÖR PERIODEN

Läs mer

Fastighets- och servicenämnden

Fastighets- och servicenämnden Fastighets- och servicenämnden PROTOKOLL 43 58 Datum 2014-09-18 1 (9) Protokoll från fastighets- och servicenämndens sammanträde Tid: 2014-09-18 kl. 09.00-14.15 Plats: Kompassen plan 6, WTC World Trade

Läs mer

Månadsuppföljning. April 2012

Månadsuppföljning. April 2012 A Månadsuppföljning April 2012 2 Månadsuppföljning 1 januari 30 april 2012 Skatteunderlagsprognosen per april pekar mot ett överskott om ca 3,2 mkr för skatteintäkterna. Det är slutavräkningarna både för

Läs mer

Hälsofrämjande arbetsplats friskvård

Hälsofrämjande arbetsplats friskvård Förvaltningsnamn Avsändare Landstingsstyrelsen Hälsofrämjande arbetsplats friskvård Bakgrund Landstingsstyrelsen har gett i uppdrag att en översyn av frågan om friskvård för Landstingets medarbetare genomförs.

Läs mer

Delårsrapport Sjukvårdens Larmcentral Region Uppsala, Region Västmanland och Landstinget Sörmland

Delårsrapport Sjukvårdens Larmcentral Region Uppsala, Region Västmanland och Landstinget Sörmland Sjukvårdens Larmcentral Delårsrapport 1 Delårsrapport 1 Sjukvårdens Larmcentral Region Uppsala, Region Västmanland och Landstinget Sörmland SAMMANFATTANDE ANALYS OCH FRAMTIDSBEDÖMNING Sörmland anslöt till

Läs mer

Fastighets- och servicenämnden

Fastighets- och servicenämnden Fastighets- och servicenämnden Regionservice Tobias Nilsson Servicechef 046-17 10 00, 0761-08 68 39 BESLUTSFÖRSLAG Datum 2011-11-14 Dnr 0901285 99190000-0060-1999-0012 / 82 C 1 (3) Regionfullmäktige Taxor

Läs mer

locum. VÄRDEN FÖR VÄRDEN

locum. VÄRDEN FÖR VÄRDEN locum. VÄRDEN FÖR VÄRDEN 2016-08-29 '2016-09-29 - ÄRENDE 12 ANMÄLAN 1(1) Diarienummer LOC 1601-0317 Ekonomidirektör Dan Eriksson Informationssäkerhetsklass Öppen Styrelsen för Locum AB Månadsrapport för

Läs mer

Delårsrapport Sjukvårdens Larmcentral Region Uppsala, Region Västmanland och Landstinget Sörmland

Delårsrapport Sjukvårdens Larmcentral Region Uppsala, Region Västmanland och Landstinget Sörmland Delårsrapport 2 Sjukvårdens Larmcentral Region Uppsala, Region Västmanland och Landstinget Sörmland SAMMANFATTANDE ANALYS OCH FRAMTIDSBEDÖMNING I båda regionerna pågår ett arbete med arbetstidsförkortning.

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per 31 oktober Socialförvaltningen

Ekonomisk uppföljning per 31 oktober Socialförvaltningen Ekonomisk uppföljning per 31 oktober 2016 Socialförvaltningen Socialförvaltningen Socialförvaltningen myndighet Intäkter Kostnader Avvikelse Prognos Individ- och Familjeomsorgen 237 875-234 486 3 389 4

Läs mer

Månadsrapport Augusti månad KULTURNÄMNDENS MÅNADSRAPPORT

Månadsrapport Augusti månad KULTURNÄMNDENS MÅNADSRAPPORT Augusti månad KULTURNÄMNDENS MÅNADSRAPPORT 2007 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SAMMANFATTNING AV MÅNADSBOKSLUT... 3 2. UTFALL FÖR PERIODEN JANUARI - AUGUSTI 2007... 4 2.1. INTÄKTER PERIODENS UTFALL... 4 2.2.

Läs mer

KOMMENTARER MÅNADSRAPPORT FEBRUARI Uppdragsgrupp: Period: jan-feb Månad

KOMMENTARER MÅNADSRAPPORT FEBRUARI Uppdragsgrupp: Period: jan-feb Månad KOMMENTARER MÅNADSRAPPORT FEBRUARI 2014 Styrelse/Nämnd: Psykiatrin Halland Driftnämnden Psykiatri Uppdragsgrupp: HSS Period: jan-feb Månad 1-2 2014 : -8,5 mkr Helårsprognos orsaker till betydande avvikelser

Läs mer

Månadsrapport juni 2013

Månadsrapport juni 2013 Månadsrapport juni 2013 Förvaltning: Habilitering & Hjälpmedel 1. Sammanfattning Medborgare och nyckeltal för tillgänglighet Tillgängligheten är excellent enligt regionens mått och når 83 % för den samlade

Läs mer

MÅNADSRAPPORT Februari 2018

MÅNADSRAPPORT Februari 2018 -04-12 - ÄRENDE 11 Bilaga 1 MÅNADSRAPPORT Diarienummer 1801-0165 Landstingsfastigheter Stockholm MÅNADSRAPPORT Februari. 2 (7) MÅNADSRAPPORT Diarienummer 1801-0165 Innehållsförteckning 1. Ekonomi...3 1.1

Läs mer

Sammanfattning Informationshandlingar till fastighets- och servicenämnden sedan föregående nämndsmöte.

Sammanfattning Informationshandlingar till fastighets- och servicenämnden sedan föregående nämndsmöte. Fastighets- och servicenämnden DAGORDNING Datum 2014-12-12 1 (7) Sammanträde i fastighets- och servicenämnden Ledamöter och ersättare i fastighets- och servicenämnden kallas till sammanträde. Tid: 2014-12-17

Läs mer

Uppföljningsrapport, juli 2018

Uppföljningsrapport, juli 2018 Uppföljningsrapport, juli 018 Resultaten som presenteras i denna rapport är preliminära SOCIALFÖRVALTNINGEN Ekonomiskt utfall Prognos juli månad, socialnämnden: - mnkr (-11 mnkr) Efter juli månad visar

Läs mer

~?- locum. Jlt: I. Månadsrapport för januari-oktober samt januarinovember. Ärendet ÄRENDE 15 ] ANMÄLAN 1 (1) LOC

~?- locum. Jlt: I. Månadsrapport för januari-oktober samt januarinovember. Ärendet ÄRENDE 15 ] ANMÄLAN 1 (1) LOC locum. VÄRDEN FOR VÄRDEN 2016-02-25 - ÄRENDE 15 ] ANMÄLAN 1 (1) 2016-01-22 LOC 1501-0234 Styrelsen för Locum AB Månadsrapport för januari-oktober samt januarinovember 2015 för Locum AB Ärendet Anmälan

Läs mer

</J/_. locum. Månadsrapport för januari-september 2015 för LocumAB. Ärendet 1 (1) ÄRENDE 10 ANMÄLAN LOC

</J/_. locum. Månadsrapport för januari-september 2015 för LocumAB. Ärendet 1 (1) ÄRENDE 10 ANMÄLAN LOC locum. VÄRDEN FÖR VÅRDE" 2015-10-29 2015-11-26 - ÄRENDE 10 ANMÄLAN 1 (1) Styrelsen för Locum AB Månadsrapport för januari-september 2015 för LocumAB Ärendet Anmälan av månadsrapport för Locum AB för januari-september

Läs mer

Revisionsrapport 3 / 2009 Genomförd på uppdrag av revisorerna oktober 2009. Haninge kommun. Granskning av delårsbokslut 2009

Revisionsrapport 3 / 2009 Genomförd på uppdrag av revisorerna oktober 2009. Haninge kommun. Granskning av delårsbokslut 2009 Revisionsrapport 3 / 2009 Genomförd på uppdrag av revisorerna oktober 2009 Haninge kommun Granskning av delårsbokslut 2009 Innehåll 1. Sammanfattning...2 2. Inledning...2 3. Kommunens resultat och balansräkning...2

Läs mer

Skånes universitetssjukvård ekonomiska handlingsplaner förvaltningsgemensamma staber 2016

Skånes universitetssjukvård ekonomiska handlingsplaner förvaltningsgemensamma staber 2016 Skånes universitetssjukvård ekonomiska förvaltningsgemensamma staber 2016 Bakgrund Delar av SUS administrativa arbete organiseras huvudsakligen under fem förvaltningsgemensamma staber nämligen stab forskning

Läs mer

Resultat september 2017

Resultat september 2017 SOCIALFÖRVALTNINGEN Handläggare Bergmark, Magnus Datum -10-18 Diarienummer SCN--0157 Socialnämnden Resultat september Förslag till beslut Socialnämnden föreslås besluta att lägga informationen till handlingarna

Läs mer

Kulturnämndens månadsrapport oktober 2014

Kulturnämndens månadsrapport oktober 2014 KUN -11-20 p 7 Enheten för administration och kommunikation TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: -11-11 KUN /311 Handläggare: Monica Lagergren Jenny Vanhainen Kulturnämndens månadsrapport oktober 1 Förslag till

Läs mer

Granskning av aktiverade utvecklingskostnader

Granskning av aktiverade utvecklingskostnader Granskning av aktiverade utvecklingskostnader inom ITT Genomförd på uppdrag av revisorerna i Region Skåne Oktober 2008 Innehållsförteckning 1 INLEDNING...2 1.1 Bakgrund...2 1.2 Syfte och metod...2 2 FÖREKOMSTEN

Läs mer

Uppföljningsrapport, september 2018

Uppföljningsrapport, september 2018 Uppföljningsrapport, september 2018 Resultaten som presenteras i denna rapport är preliminära SOCIALFÖRVALTNINGEN Ekonomiskt utfall Prognos september månad, socialnämnden: - mnkr (- mnkr) (Prognos inom

Läs mer

Månadsrapport februari 2018

Månadsrapport februari 2018 Månadsrapport februari Ekonomiskt utfall t o m februari 85,6 mkr Helårsprognos Budgeterat resultat 166 mkr 166 mkr Periodens resultat Det ekonomiska resultatet i månadsbokslutet till och med februari uppgår

Läs mer

BUP Tekniska nämnden. Kvartal

BUP Tekniska nämnden. Kvartal BUP 1 2016 Tekniska nämnden Kvartal 1 2016 Utskriftsdatum: 26 maj 2016 BUP 1 2016 2 Innehållsförteckning 1 Teknisk nämnd... 4 1.1 Sammanfattning skattefinansierad del... 4 1.2 Ekonomiskt resultat för nämnden

Läs mer

KUN p 5 Enheten för administration och kommunikation TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: KUN 2014/311

KUN p 5 Enheten för administration och kommunikation TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: KUN 2014/311 KUN -04-24 p 5 Enheten för administration och kommunikation TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: -04-15 KUN /311 Handläggare: Monica Lagergren Jenny Vanhainen Kulturnämndens månadsrapport mars 1 Förslag till

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Kommunstyrelse Feb 2016

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Kommunstyrelse Feb 2016 Månadsrapport Ekonomi och Personal Kommunstyrelse Feb 2016 Innehållsförteckning Verksamhet... 3 Ekonomi... 4 Driftsredovisning... 4 Driftsredovisning per område/förvaltning... 5 Investeringsredovisning...

Läs mer

Landstingsdirektörens ekonomirapport juli 2012

Landstingsdirektörens ekonomirapport juli 2012 1 (6) e Ekonomiavdelningen, LLK -08-22 Landstingsdirektörens ekonomirapport juli 2 (6) Ekonomi Trots förvärrad skuldkris i Sydeuropa och tecken på en försvagad konjunktur på flera andra håll i världen

Läs mer

Månadsrapport November 2010

Månadsrapport November 2010 Månadsrapport Månadsrapport januari-november Ekonomiskt resultat Periodens utfall Resultatet för perioden januari-november visar ett överskott på 174 mkr före finansiella poster, vilket är 93 mkr bättre

Läs mer

FÖRDJUPAD PROGNOS 2017

FÖRDJUPAD PROGNOS 2017 FÖRDJUPAD PROGNOS med ekonomiskt utfall till och med april för Nämnden för arbete och välfärd -04 1 (5) Sammanfattning Efter årets första fyra månader pekar prognosen mot ett underskott på -7,4 mkr för.

Läs mer

Dnr Vårdcentralen Söderköping Verksamhetsplan 2013 Inklusive årsbudget

Dnr Vårdcentralen Söderköping Verksamhetsplan 2013 Inklusive årsbudget 2012 10 17 Dnr 2012 110 Vårdcentralen Söderköping Verksamhetsplan Inklusive årsbudget Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar kundperspektivet 2 Processperspektivet 2 Medarbetarperspektivet

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Kommunstyrelse Maj 2016

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Kommunstyrelse Maj 2016 Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet Kommunstyrelse Maj 2016 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 6 Avtalstrohet... 7 Hälsotal - total

Läs mer

Månadsrapport januari februari

Månadsrapport januari februari Månadsrapport januari februari Ekonomiskt resultat Periodens utfall Resultatet före finansiella poster för perioden januari-februari visar ett överskott på 21 mkr, vilket är 25 mkr bättre än budget. Grafen

Läs mer

Uppföljning av kostnadsanpassningsprogrammet för första kvartalet 2013

Uppföljning av kostnadsanpassningsprogrammet för första kvartalet 2013 LANDSTINGET I UPPSALA LÄN Föredragningspromemoria Sammanträdesdatum Sida Produktionsstyrelsen 20130426 35 Dnr PS 20124 Uppföljning av kostnadsanpassningsprogrammet för första kvartalet 2013 Förslag till

Läs mer

Månadsrapportering mars

Månadsrapportering mars Sid 1 (6) Dnr 18NAN4 2018-04-11 Handläggare: Martin Wagner Näringslivs- och arbetsmarknadsnämnden Månadsrapportering mars Nämndens resultaträkning Periodens resultat (mnkr) Utfall janmars Budget janmars

Läs mer

Kulturnämndens månadsrapport för oktober 2017

Kulturnämndens månadsrapport för oktober 2017 Enheten för administration och kommunikation TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: -11-21 KN /354 Handläggare: Monica Lagergren Bodil Lundqvist Kulturnämndens månadsrapport för oktober Ärendebeskrivning I föreliggande

Läs mer

Verksamhetsredovisning, Produktionsområde Barn och Utbildning per mars 2015 Dnr BUN15/5-042

Verksamhetsredovisning, Produktionsområde Barn och Utbildning per mars 2015 Dnr BUN15/5-042 215-4-2 Johannes Pålsson Chef produktion barn och utbildning Johannes.Palsson@ekero.se Verksamhetsredovisning, Produktionsområde Barn och Utbildning per mars 215 Dnr BUN15/5-42 Sammanfattning Produktionsområdet

Läs mer

Ekonomisk handlingsplan Fokusområden Hemtjänst i Kommunal regi

Ekonomisk handlingsplan Fokusområden Hemtjänst i Kommunal regi Ekonomisk handlingsplan Fokusområden 2018 Hemtjänst i Kommunal regi Förklaring Istället för att använda en exakt summa på åtgärderna använts fyra intervaller där det varit möjligt. Intervall 1: 0,1 mkr

Läs mer

Ledningsrapport april 2017

Ledningsrapport april 2017 Periodens resultat är + 90 mkr, en positiv avvikelse mot budget med 69 mkr. Nettokostnaderna är oförändrade jämfört med samma period föregående år vilket är 2,2 % lägre än budget (56 mkr). Regionens prognos

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Individ- och familjenämnd Maj 2016

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Individ- och familjenämnd Maj 2016 Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet Individ- och familjenämnd Maj 2016 Driftsredovisning... 4 Driftsredovisning per område/förvaltning... 5 Investeringsredovisning... 7 Avtalstrohet... 7 Hälsotal

Läs mer

Periodrapport Ekonomisk sammanfattning April

Periodrapport Ekonomisk sammanfattning April Periodrapport Ekonomisk sammanfattning April 2015 Ekonomi l Resultat januari april 37 mnkr (67mnkr) l Nettokostnadsökning 8,1 % (1,8 %) l Skatter och statsbidrag 4,7 % (4,9 %) l Helårsprognos 170 mnkr

Läs mer