Nämnden för SAMHÄLLSPLANERING

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nämnden för SAMHÄLLSPLANERING"

Transkript

1 (11) Plats och tid: Sammanträdesrummet Salen, kl 13, ande Matz Athley (m) Kent Andersson (c) Bengt-Olof Söderström (fp) Camilla Brynolf (c) Suzanne Karlsson (m) Olof Haglund (aa) Lars Olof Petersson (s) Jan Johansson (aa) Lisbeth Holqvist(s) Jan Franzen (aa) Anders Bolin (s) Tomas Öhling (m) Bengt Gustavsson (s) Övriga deltagare Förvaltningschef Ulf Arvidsson Landskapsarkitekt Elinor Bjärnborg 30 Enhetschef Magnus Wigren 30 Mark-chef Roger Wilsborn 31 Enhetschef Ulf Carlsson 34 Ekonom Simon Johanisson 34, del av 37 Miljöinspektör Tina Eckersten Del av 37 Enhetschef Carola Gunnarsson Del av 37 Justering tid och plats Alvesta Sekreterare Susanne Frank Ordförande Justerare Matz Athley Bengt-Olof Söderström Anslaget under tiden ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Förvaringsplats Förvaltningen för Samhällsplanering, Centralplan 1, Alvesta Underskrift Susanne Frank Utdragsbestyrkande

2 2(11) NFS 30 UTSTÄLLNING (ELLER SAMRÅD) AV DETALJPLAN FÖR SJÖPARKEN BYGGRÄTT OCH STRANDKANT Handlingar i ärendet Utkast till: Samrådsredogörelse, planbeskrivning, genomförandebeskrivning, plankarta Detaljplanen har sitt ursprung i detaljplan för Sjöparken/Resecentrum som påbörjades som en gemensam plan för parkering och byggrätt m.m. på östra sidan av järnvägsområdet under Ursprungsplanen var föremål för samråd under tiden Under samrådstiden inkom 5 yttranden utan synpunkter och 12 yttranden med synpunkter. Efter samrådet delades detaljplanen i två separata planförslag med skilda planprocesser det ena för parkering och gata, och det andra för byggrätten. De frågor som berörde parkering och gata m.m. bemöttes i en samrådsredogörelse och den planen har sedan gått vidare till utställning, antagande och har vunnit laga kraft Den nu aktuella planen omfattar utöver byggrätt även strandkant, vattenområde och parkmark. Sedan samrådet har kompletterande riskbedömning - steg 2, genomförts, liksom vibrationsutredning. En utredning för att titta på vilket våningsantal för den nya bebyggelsen som vore optimalt ur ekonomisk aspekt pågår och kommer utgöra ytterligare en parameter att väga in i planeringen. Utredningen ska enligt konsulten vara klar 13/ Ett dialogmöte med närboende har hållits 3/4 med avseende på den nya bebyggelsen. Marksanering har skett inom området som planeras för bebyggelse. Efter detta har även prover tagits på sedimenten i viken utanför området. Det är i dagsläget inte klargjort om de föroreningshalter som påträffades är förenliga med ambitionen att anlägga bryggor och

3 3(11) trappa ned till vattnet. En bedömning av hur viken kan användas väntas av konsulten v.15. Bedömning Inför arbetsutskottets möte 17/4 ska utredningsunderlagen vara klara att presentera muntligt. Detta innebär att det då kommer finnas mer underlag för beslut om planförslagets utformning avseende exploateringsgrad och våningsantal. Inför nämndssammanträdet 23/4 skickas fullständiga handlingar förutsatt att det inte krävs för stora förändringar i förslaget. Yrkanden Kent Andersson (c) och Jan Johansson (aa) yrkar på återremiss av ärendet pga av parkeringsfrågorna. Ordförande frågar om det är nämndens mening att anta arbetsutskottets förslag. Ordförande lyssnar och konstaterar att nämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Votering begärd och skall verkställas. Propositionsordningen ställs så at ja röst innebär bifall till att ärendet avgörs i dag och nej röst att ärendet återremiteras. Resultat: Ja röster: 9 st Nej röster: 4 st Ja röster: Matz Athley (m), Tomas Öhling (m), Bengt- Olof Söderström (fp), Suzanne Karlsson (m), Lars-Olof Petersson (s), Bengt Gustavsson (s),lisbeth Holmqvist (s), Anders Bolin (s), Camilla Brynolf (c). Nej röster: Kent Andersson (c), Olof Haglund (aa), Jan Johansson (aa), Jan Franzen (aa). Nämnden för Samhällsplanering beslutar att detaljplan för Sjöparken byggrätt och strandkant, ska ställas ut för utställning. Detaljplanen bedöms inte medföra betydande miljöpåverkan. Reservation Alvesta alternativet lämnar gruppreservation till beslutet.

4 4(11) NFS 31 KÖP AV FASTIGHETS BETECKNING BORTTAGEN SAMT BYTE AV SKOG OCH MARK MELLAN FASTIGHETSBETECKNING BORTTAGEN OCH DEL AV FASTIGHETSBETECKNING BORTTAGEN Alvesta Kommun har enligt översiktplanen lagt ut ett markområde för verksamhetsändamål. Se bilagda karta. Bland annat berörs del av fastighetsbeteckning borttagen. Markområdet är privatägt och kommunen önskar att förvärva området och detaljplanelägga för verksamheter. Ägaren till fastighetsbeteckning borttagen önskar byta motsvarande värden mark och skog med kommunen och ett kommunalt köp av fastighetsbeteckning skulle möjliggöra ett sådant byte. Förhandlingar sker med ägaren till fastighetsbeteckning borttagen om byte samt köp av fatighetsbeteckning borttagen med dess ägare. Återstoden av fastighetsbeteckning borttagen efter bytet med fastighetsbeteckning borttagen består av mark, skog, mangårdsbyggnad samt ladugård och uthus. Detta säljs sedan som en separat enhet av typ hästgård. Alvesta kommun förvärvar hela fastighetsbeteckningen borttagen byter mark med fastighetsbeteckning borttagen och säljer därefter namn borttaget. Säljaren av önskar att avtalen är påskrivna senast 30/ Nämnden för samhällsplanering beslutar delegera till ordföranden och vice ordföranden tillsammans att fatta beslut om avtal om köp av fastighetsbeteckning borttagen, markbytesavtal med fastighetsbeteckning borttagen och försäljning av blivande namn borttaget när föreslagna avtal är tecknade.

5 5(11) NFS 32 ANSÖKAN OM EKONOMISKT BIDRAG Sökande Fastighetsbetecknig borttagen Handlingar i ärendet Ansökan inkommen till kommunledningskontoret Vid funktionskontroll av ventilationen, OVK, i namn borttaget, , underkändes ventilationen. Dispens från kravet på fungerande ventilation enligt OVK finns inte för denna typ av samlingslokal. Namn borttaget samfällighet har i brev till Alvesta kommun, och redogjort för samfällighetens syn på saken och redan framställt en förfrågan om ekonomiskt bidrag från Alvesta kommun för nytt ventilationssystem. Förfrågningsunderlag togs fram av FLK och arbetet beställdes av entreprenören, Anbudet är på kr. Arbetena ska vara färdigställda enligt samfällighetens ansökan. Samfälligheten har för avsikt att söka bidrag ur statligt avsatt medel för offentliga lokaler. En förutsättning för att Boverket ska kunna bevilja bidrag är att kommunen också beviljar bidrag motsvarande 30% av projektkostnaden. Enligt samfälligheten är församlingshemmet i stort sett den enda fungerande samlingslokalen som finns i namn bortaget. Bedömning Ärendet har lämnats över till förvaltningen som lyfter det i nämnden för att det ska kunna avgöras.

6 6(11) Enligt gällande reglemente för nämnden för samhällsplanering ligger det inte på nämnden att bevilja bidrag till externa fastighetsägare. Att bevilja ett bidrag skulle strida mot reglementet. Frågan bör skickas till kommunstyrelsen för avgörande. Nämnden för Samhällsplanering beslutar att Enligt gällande reglemente för nämnden för samhällsplanering ligger det inte på nämnden att bevilja bidrag till externa fastighetsägare. Att bevilja ett bidrag skulle strida mot reglementet. Frågan skickas till kommunstyrelsen för avgörande.

7 7(11) NFS 33 VAL AV ERSÄTTARE I ARBETSUTSKOTTET I NÄMNDEN FÖR SAMHÄLLSPLANERING Christopher Olsson (m) har i en skrivelse meddelat att han avslutar sitt uppdrag i Nämnden för Samhällsplanering. Nämnden för Samhällsplanering får i uppdrag att utse en ersättare i arbetsutskottet för Christopher Olsson. Niclas Salomonsson (m) ordförande i nämnden har avsagt sitt uppdrag. Matz Athley (m) är invald som ny ordförande. Nämnden för Samhällsplanering beslutar om en ny ledamot Matz Athley och en ny ersättare Tomas Öhling i arbetsutskottet.

8 8(11) NFS 34 OMPRIORITERING AV PROJEKT Handlingar i ärendet Omprioritering av Gatu- projekt och Va-projekt. Det har uppkommit ett behov av att omprioritera mellan olika investeringsprojekt. Det gäller både projekt inom gata och VA. Totalt finns ett behov av att använda 3,7 mkr av avsatta pengar för genomförande av detaljplaner till gatuprojekt. Det finns ytterligare behov av att omfördela 3,7 mkr mellan olika VAprojekt. Bedömning Genom att göra denna flytt kommer investeringspengarna att användas i större utsträckning. De projekt vi flyttar ifrån skulle annars ändå inte hunnit med att genomföras under Dessa projekt kommer istället att genomföras senare. Nämnden för Samhällsplanering beslutar att flytta investeringspengar mellan projekten enligt föredraget förslag.

9 9(11) NFS 35 SVAR PÅ REVISIONSRAPPORT, Granskning av Nämnden för Samhällsplanering Handlingar i ärendet Revisionsrapport, Nämnden har mottagit skrivelse från revisorerna där revision har skett av nämndens verksamhet. Rapporten har utförts av Stefan Karlsson, Pwc. Intervjuade har varit f.d. ordf. i nämnden Niclas Salomonsson och förvaltningschefen Ulf Arvidsson. I rapporten redogör författaren för svaren på ett antal kontrollfrågor som ställts i samband med intervjuerna. Bedömning Av svaren framgår att där det tidigare funnits brister har åtgärder vidtagits för att förbättra arbetets genomförande och för att skapa rutiner och förhållningssätt som stämmer med vad som kan förväntas. Nämnden för Samhällsplanering beslutar att rapporten besvaras med: Av svaren på frågorna i rapporten framgår att där det tidigare funnits brister har åtgärder vidtagits för att förbättra arbetets genomförande och för att skapa rutiner och förhållningssätt som stämmer med vad som kan förväntas.

10 10(11) NFS 36 MEDDELANDE Nämnden för samhällsplanering beslutar lämna följande meddelande till handlingarna: a) Delegationsbeslut fattade under tiden

11 11(11) NFS 37 INFORMATION OCH DISKUSSIONSÄRENDE Ärende Carola Gunnarsson enhetschef informerar om behovsutredning 2012 på Bygg&miljö. Minnesanteckningar från informations och samrådsmöte Sjöatorps fritidsområde delas ut till nämnden. Information om ekonomin första kvartalet 2012 och uppföljning av verksamhetsmål Information om simhallen Upphandling av konsulter till spåningslandaområdet är klart. Bl.a. medborgarförslagen ska behandlas i nämnden i maj månad. Delegationsbeslut 3 st startbesked för Grimslöv, Hjortsberga Sjöparken-parkering. Kostnad för konstgräsplan tittar FSP på. Diskussion om träningstider i sporthallar. Behövs policy. Ulf Arvidsson svarar på skrivelsen ang nedtagna träd i Hagaparken. Revision Brev från revisorerna har inkommit till NFS och KS om att NFS ej har ansvarsfrihet. Svar på brev ska vara revisorerna till handa senast 2 maj. Information om att skatebordrampen kommer att börja byggas när alla papper är klara. Information om olyckstillbud på Alvesta avloppsreningsverk

Sammanträdesprotokoll (11) Samhällsbyggnadsnämnden. Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll (11) Samhällsbyggnadsnämnden. Sammanträdesdatum 2019-01-22 1(11) Plats och tid Sammanträdesrummet Åsnen, Alvesta 2019-01-22 kl. 13.30-16.30 Justerade paragrafer 1-7 ande Edina Maslac (S), 1e vice ordf. Nina Holmgren (S) Martina Lundström (S) Peter Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-02-24 1(9) Nämnden för samhällsplanering. Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll 2015-02-24 1(9) Nämnden för samhällsplanering. Sammanträdesdatum 2015-02-24 1(9) Plats och tid Sammanträdesrummet Salen, Alvesta 2015-02-24 kl. 13.30-16.30 Justerade paragrafer 11-17 Beslutande Anita Lindstedt (S), 1e vice ordf. Bengt Gustavsson (S) Rickard Björkman

Läs mer

Ajournering mellan 4 och 5 kl

Ajournering mellan 4 och 5 kl 2015-01-27 1(13) Plats och tid Sammanträdesrummet Salen, Alvesta 2015-01-27 kl. 13.30-17.00 Ajournering mellan 4 och 5 kl.14.50 15.00 Justerade paragrafer 1-10 ande Anita Lindstedt (S), 1e vice ordf. Per-Anders

Läs mer

Lisbeth Holmqvist (S) ordf. Håkan Karlsson (S) Anita Thörn von Rosen (MP) 15-17 jäv 14 John-Erik Pettersson (S) vice ordf. Solveig Nilsson (AA)

Lisbeth Holmqvist (S) ordf. Håkan Karlsson (S) Anita Thörn von Rosen (MP) 15-17 jäv 14 John-Erik Pettersson (S) vice ordf. Solveig Nilsson (AA) 2015-05-04 1(7) Plats och tid Sammanträdesrummet Salen vån 1 Alvesta 2015-05-04 kl. 13.30-16.00 Justerade paragrafer 14-17 Beslutande Lisbeth Holmqvist (S) ordf. Håkan Karlsson (S) Anita Thörn von Rosen

Läs mer

Marita Lorentzon 4-5 Jan-Åke Nygren 9 Ulf Carlsson 9. Elinor Bjärnborg 1 Roger Wilsborn 2 Ingalill Ljungdahl 3. Sammanträdesprotokoll (13)

Marita Lorentzon 4-5 Jan-Åke Nygren 9 Ulf Carlsson 9. Elinor Bjärnborg 1 Roger Wilsborn 2 Ingalill Ljungdahl 3. Sammanträdesprotokoll (13) 2014-01-28 1(13) Plats och tid Sammanträdesrummet Salen, Alvesta 2014-01-28 kl. 13.30-16.30 Justerade paragrafer 1-9 Beslutande Matz Athley (M), ordf. Tomas Öhling (M) Bengt-Olof Söderström (FP) Björn

Läs mer

ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-10-23 1(15) Nämnden för SAMHÄLLSPLANERING

ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-10-23 1(15) Nämnden för SAMHÄLLSPLANERING 2012-10-23 1(15) Plats och tid: Sammanträdesrummet Salen, kl 13,30-17,45 Beslutande Matz Athley (m) Kent Andersson (c) Tomas Öhling (m) Lars-Erik Gustafsson (c) Bengt-Olof Söderström (fp) Olof Haglund

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen 2013-03-26 1(5) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 26 mars 2013, kl 17.00 17.35. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Helen Gustavsson

Läs mer

Susanne Johansson 35-36 Patrik Karlsson 37 Marita Lorentzon 38 Matias Eriksson 42 Bertil Sandberg 42 Karolina Bjers 42. Sammanträdesprotokoll

Susanne Johansson 35-36 Patrik Karlsson 37 Marita Lorentzon 38 Matias Eriksson 42 Bertil Sandberg 42 Karolina Bjers 42. Sammanträdesprotokoll 2015-06-09 1(14) Plats och tid Sammanträdesrummet Salen, Alvesta 2015-06-09 kl. 13.00-16.30 Justerade paragrafer 35-42 Beslutande Anita Lindstedt (S), 1e vice ordf. Bengt Gustavsson (S) Rickard Björkman

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (10) Nämnden för samhällsplanering. Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll (10) Nämnden för samhällsplanering. Sammanträdesdatum 2017-01-24 1(10) Plats och tid Sammanträdesrummet Salen, Alvesta 2017-01-24 kl. 13:30-17:00 Justerade paragrafer 1-5 Beslutande Anita Lindstedt (S), 1e vice ordf. Bengt Gustavsson (S) Jessica Madsen (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Nämnden för myndighetsutövning

Sammanträdesprotokoll Nämnden för myndighetsutövning 2015-06-15 1(15) Plats och tid Sammanträdesrummet Salen vån 1 Alvesta 2015-06-15 kl. 13.00-15.00 Justerade paragrafer 18-24 Beslutande Lisbeth Holmqvist (S) ordf. Monica Phil (C) 19-24 jäv 18 Anita Thörn

Läs mer

Lisbeth Holmqvist (S) ordf. Monica Phil (C) 1,3-7 jäv 2 Torbjörn Svensson (S) John-Erik Pettersson (S) vice ordf. Solveig Nilsson (AA)

Lisbeth Holmqvist (S) ordf. Monica Phil (C) 1,3-7 jäv 2 Torbjörn Svensson (S) John-Erik Pettersson (S) vice ordf. Solveig Nilsson (AA) 2015-02-02 1(11) Plats och tid Sammanträdesrummet Salen vån 1 Alvesta 2015-02-02 kl. 13.30-16.00 Justerade paragrafer 1-7 Beslutande Lisbeth Holmqvist (S) ordf. Monica Phil (C) 1,3-7 jäv 2 Torbjörn Svensson

Läs mer

Lisbeth Holmqvist (S) ordf. Monica Phil (C) Anita Thörn von Rosen (MP) John-Erik Pettersson (M) vice ordf. Håkan Karlsson (S)

Lisbeth Holmqvist (S) ordf. Monica Phil (C) Anita Thörn von Rosen (MP) John-Erik Pettersson (M) vice ordf. Håkan Karlsson (S) 1(9) Plats och tid Sammanträdesrummet Salen vån 1 Alvesta 2015-10-12 kl. 13.30-16.00 Justerade paragrafer 37--40 Beslutande Lisbeth Holmqvist (S) ordf. Monica Phil (C) Anita Thörn von Rosen (MP) John-Erik

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (15) Nämnden för samhällsplanering. Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll (15) Nämnden för samhällsplanering. Sammanträdesdatum 2017-04-04 1(15) Plats och tid Sammanträdesrummet Salen, Alvesta 2017-04-04 kl. 13.30-17.30 Justerade paragrafer 21-32 ande Per Anders Nordahl (S) Bengt Gustavsson (S) Dumitru Drugas (V) Hagart Valtersson

Läs mer

Marie-Louise Nilsson 18 Josef Larsson 18 Göran Bergstrand 23 Ida Davidsson 23 Rebecca Winberg 23 Eivor Oskarsson 23. Sammanträdesprotokoll

Marie-Louise Nilsson 18 Josef Larsson 18 Göran Bergstrand 23 Ida Davidsson 23 Rebecca Winberg 23 Eivor Oskarsson 23. Sammanträdesprotokoll 2018-04-16 1(8) Plats och tid Sammanträdesrummet Spånen vån 1 Alvesta 2018-04-16 kl. 13.30-16.00 Justerade paragrafer 18-23 Beslutande John Erik Pettersson (M) ordf. Håkan Carlsson (S) tjg ersättare. Anita

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-18 1(7) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-18 1(7) Kommunstyrelsen 2013-06-18 1(7) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 18 juni 2013, kl 11.00 11.55. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Anne Johansson

Läs mer

Per Anders Nordahl (S) ej tjg Magnus Wigren Johan Gustavsson 31 Susanne Johansson 33 Karolina Bjers 34 Bo Blomqvist 34. Sammanträdesprotokoll

Per Anders Nordahl (S) ej tjg Magnus Wigren Johan Gustavsson 31 Susanne Johansson 33 Karolina Bjers 34 Bo Blomqvist 34. Sammanträdesprotokoll 2015-05-05 1(9) Plats och tid Sammanträdesrummet Allbohus, Alvesta 2015-05-05 kl. 14.00-16.00 Justerade paragrafer 31-34 Beslutande Anita Lindstedt (S), 1e vice ordf. Bengt Gustavsson (S) Rickard Björkman

Läs mer

John-Erik Pettersson (M) ordf. Torbjörn Svensson (S) Solveig Nilsson (AA) Krister Berg (M) Kent Mandorff (MP) Lisbeth Holmqvist (S)

John-Erik Pettersson (M) ordf. Torbjörn Svensson (S) Solveig Nilsson (AA) Krister Berg (M) Kent Mandorff (MP) Lisbeth Holmqvist (S) 2014-11-24 1(11) Plats och tid Sammanträdesrummet Salen vån 1 Alvesta 2014-11-24 kl. 13.00-16.30 Justerade paragrafer 26-30 Beslutande John-Erik Pettersson (M) ordf. Torbjörn Svensson (S) Solveig Nilsson

Läs mer

Ajournering mellan 18 och 19 klockan

Ajournering mellan 18 och 19 klockan li Alvesta _,immun 1 (11) Plats och tid Vislandaskolan, sal Färjestaden den 10 april 2018 kl. 13:15-15.40 Ajournering mellan 18 och 19 klockan 15.15-15.35 Justerade paragrafer 14-22 Dnr: NUT 2018/001.006

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bygg- och miljönämnden 2017-03-30 1 (7) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 14.30-15.30 Vissa personuppgifter kan vara raderade pga gällande lag Beslutande Tony Frunk (S), ordförande Tommy Claesson

Läs mer

John-Erik Pettersson (M), ordf. Torbjörn Svensson (S) Solveig Nilsson (AA) Anneli Elf 7,9 Camilla Mörberg 5 Teres Gustafsson 5 Eivor Oskarsson 9

John-Erik Pettersson (M), ordf. Torbjörn Svensson (S) Solveig Nilsson (AA) Anneli Elf 7,9 Camilla Mörberg 5 Teres Gustafsson 5 Eivor Oskarsson 9 2014-02-24 1(8) Plats och tid Sammanträdesrummet Salen vån 1 Alvesta 2014-02-24 kl. 13.30-16.30 Justerade paragrafer 4-9 Beslutande John-Erik Pettersson (M), ordf. Torbjörn Svensson (S) Solveig Nilsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.00. Paus klockan 14.50-14.55. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Stadsbyggnadsnämnden 2014-04-16

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Stadsbyggnadsnämnden 2014-04-16 2014-04-16 1(6) Plats och tid Ekströmska i kv Värjan klockan 09.00-12.25, 13.30-15.00 Beslutande Magnus Johansson (MP) Ann-Sofie Wågström (S) Eva Alström (S) Ingerth Haglund (S) Nicklas Karlsson (S) Birgitta

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63 1(8) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej 60-63 Rolf Mårtensson (M) Rickard

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (10) Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-16:30

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (10) Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-16:30 1 (10) Paragrafer 104-110 Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-16:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande)

Läs mer

Sida 2012-02-20 1 (18) Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Sida 2012-02-20 1 (18) Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2012-02-20 1 (18) Plats Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Paragrafer 2045-2053

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (17) Nämnden för samhällsplanering. Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll (17) Nämnden för samhällsplanering. Sammanträdesdatum 2014-09-09 1(17) Plats och tid Sammanträdesrummet Salen, Alvesta 2014-09-09 kl. 13.30-16.15 Justerade paragrafer 56-65 Beslutande Matz Athley (M), ordf. Tomas Öhling (M) Lars-Olof Larsson (AA) Suzanne

Läs mer

Lisbeth Holmqvist (S) ordf. Monica Phil (C) Håkan Karlsson (S) John-Erik Pettersson (M) vice ordf. Torbjörn Svensson (S)

Lisbeth Holmqvist (S) ordf. Monica Phil (C) Håkan Karlsson (S) John-Erik Pettersson (M) vice ordf. Torbjörn Svensson (S) 2015-11-16 1(10) Plats och tid Sammanträdesrummet Salen vån 1 Alvesta 2015-11-16 kl. 13.30-15.30 Justerade paragrafer 1-7 Beslutande Lisbeth Holmqvist (S) ordf. Monica Phil (C) Håkan Karlsson (S) John-Erik

Läs mer

... Jennifer Lendeng. ... Camilla Janson (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

... Jennifer Lendeng. ... Camilla Janson (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. PROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Gemaket,, kl. 17.00 18.00 Ajournering Kl. 17.25 17.40 Beslutande Övriga deltagare Ledamöter Camilla Janson, ordförande (S) Jan Stefanson, 1:a vice ordförande (KD) Fredrik

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Sessionssalen kl 16:00 Beslutande Övriga deltagare (S) Magnus Nyström, ordförande (S) Leif Danielsson (S) Anna-Karin Lundström (S) Kjell Lidman (S) Tomas Eklund (S) Isabella

Läs mer

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10.

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10. 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret, kl 8.30-9.15 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Bengt Åberg (s) Thomas Johansson (s), tj ers. Assar Nilsson (s) Mona

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-02-20 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-02-20 Sida 1 (7) Planutskott Sammanträdesdatum 2014-02-20 Sida 1 (7) Plats och tid Stora sessionssalen, kl. 9:00-11.30 Beslutande Katja Larsson, ordförande Sven Sonesson (M), tjg. ers. Lars Johnson (M) Mats Lithner (FP)

Läs mer

Ajournering mellan 2 och 3 kl. 10.00 10.35

Ajournering mellan 2 och 3 kl. 10.00 10.35 Kommunstyrelsen 2015-02-03 1(16) Plats och tid Salen, Centralplan1, Alvesta 3 februari 2015 kl. 09.00 12.40 Ajournering mellan 2 och 3 kl. 10.00 10.35 Justerade paragrafer 1-13 ande Per Ribacke (S), ordf.

Läs mer

Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf

Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och tid Kulturchefens kontor, Kl. 15.00-15.45 Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Plats och tid Folkets Park, Orrskogen, Malung, kl

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Plats och tid Folkets Park, Orrskogen, Malung, kl Kommunstyrelsen 2012-02-20 1 Plats och tid Folkets Park, Orrskogen, Malung, kl. 18.00-18.30. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Bitte Lindberg Ås (S) Lilian Olsson (S) Johnny Skottheim (S) Sofia

Läs mer

Ajournering mellan 10 och 11 kl. 10:00 10:20 Ajournering mellan 16 och 17 kl. 11:30 12:30 Ajournering under 18 kl. 14:30 14:50

Ajournering mellan 10 och 11 kl. 10:00 10:20 Ajournering mellan 16 och 17 kl. 11:30 12:30 Ajournering under 18 kl. 14:30 14:50 2015-01-16 1(22) Plats och tid Sammanträdesrummet K1, Parkgatan 4 Alvesta 2015-01-16 kl. 9:00 15:35 Ajournering mellan 10 och 11 kl. 10:00 10:20 Ajournering mellan 16 och 17 kl. 11:30 12:30 Ajournering

Läs mer

Mats Andersson (C) Peter Öhman Danforth (S)

Mats Andersson (C) Peter Öhman Danforth (S) 2019-05-14 1(16) Plats och tid Sammanträdesrummet Salen, Alvesta 2019-05-14 kl. 13.30-17.30 Justerade paragrafer 34-45 ande Edina Maslac (S), 1e vice ordf. Nina Holmgren (S) Martina Lundström-Holmqvist

Läs mer

Bygg- och Miljönämnden Sammanträdesdatum 2015-08-26 1 (8)

Bygg- och Miljönämnden Sammanträdesdatum 2015-08-26 1 (8) 2015-08-26 1 (8) Plats och tid Vita rummet, kommunkontoret, Surahammar Onsdag den 26 augusti 2015, klockan 14.00 16.15 Beslutande Erkki Visti (C), ordf Johanna Skottman (S) Benita With (S) Inga-Lill Ohldin

Läs mer

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Marie Öhlund TEKNISKA NÄMNDEN. Tekniska förvaltningen...

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Marie Öhlund TEKNISKA NÄMNDEN. Tekniska förvaltningen... SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Tekniska förvaltningen, kl 14.00-17.30 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Miljö-, bygg- och hälsoskyddsnämnden 2018-10-03 108 Plats och tid Kommunalhuset Arvidsjaur klockan 17.00-17.45 Beslutande Anders Harr (s), ordförande Kenneth Bäcklund (v) Bernt Vikström (s) Martin Nilsson

Läs mer

Gudrun Mo ( C ), ledamot, ordförande 14 Bo Sjölin (MP), ledamot Curt Ekvall, ersättare, ledamot 14 Ella-Britt Andersson (S), ersättare

Gudrun Mo ( C ), ledamot, ordförande 14 Bo Sjölin (MP), ledamot Curt Ekvall, ersättare, ledamot 14 Ella-Britt Andersson (S), ersättare 1(12) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga, klockan 09.00 10.45 Beslutande Ove Karlesand (M), ordförande, ej 14 Gudrun Mo ( C ), ledamot, ordförande 14 Bo Sjölin (MP), ledamot Curt Ekvall, ersättare,

Läs mer

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) Diarienummer 2015-10-29 KS 2015/1041 Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.15 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (-) Rolf Mårtensson (M) Ola Lorentzson (SD)

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (-) Rolf Mårtensson (M) Ola Lorentzson (SD) Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (-) Rolf Mårtensson (M) Ola Lorentzson (SD) Tjänstgörande ersättare Berit Lind (S) Övriga närvarande

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Arvodesberedningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2018-01-12 Sida 1(6) Plats och tid A-salen, kl. 15.00 15.40 Beslutande Ledamöter Bo Jönsson (MP), ordförande Mats Tell (S) Johan Larsson (M) Kerstin Nylander

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

Marianne Kjellquist. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Sammanträdesrum Vänersalen klockan 11.00-11.40 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande Rune Skogsberg (C) 1: e vice ordförande Marianne Kjellquist

Läs mer

STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Sammanträdesdatum Tekniska nämnden 2012-04-12 1 (10)

STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Sammanträdesdatum Tekniska nämnden 2012-04-12 1 (10) Sidnr 1 (10) Plats och sammanträdestid Tekniska förvaltningens sammanträdesrum kl 08.00-09.40 Beslutare Ulf Gustafsson (s), 29-30, 32-36 Peter Sövig (stp) Pierre Gillerstedt (m) Rune Sandin (c) Hans-Robert

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00 1(13) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 09.00-10.40 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Martin Fridehjelm (S) Ulrika Thulin (S) Bert

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2010-06-14 1(11) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: kl. 13.00 15.45, Fotbollens Hus Annika Engelbrektsson (S), ordf. Birgitta Höijer (C) Bjarne Rasmussen (S) Marianne Högberg (S) Ove Gunnarsson (S) Ulf

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Sessionssalen, torsdagen den 30 augusti 2018 kl

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Sessionssalen, torsdagen den 30 augusti 2018 kl Sammanträdesprotokoll 1(8) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Sessionssalen, torsdagen den 30 augusti 2018 kl 13.00 14.00 Beslutande ledamöter Stig Karlsson (S), ordförande Kenneth Sandberg (MP), vice

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (10) Paragrafer 35-42 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, kl. 13.00 15.20 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Torsten Johansson,

Läs mer

Höörs Kommunhus, Översten Tisdagen den 18 oktober 2016 kl 13:00 15:45

Höörs Kommunhus, Översten Tisdagen den 18 oktober 2016 kl 13:00 15:45 2016-10-18 1 (17) Plats och tid ande Övriga närvarande Höörs Kommunhus, Översten Tisdagen den 18 oktober 2016 kl 13:00 15:45 Camilla Källström (M), ordförande Anders Larsson (C), vice ordförande Gunnar

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (19) Paragrafer 1-16

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (19) Paragrafer 1-16 1 (19) Paragrafer 1-16 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 13:00-16:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande) Torsten Johansson

Läs mer

Reidun Westman, kulturchef Emma Gabrielsson, vik. kultursekreterare Gunnar Gustafsson, bildarkivet Ulla Lindalen, bildarkivet

Reidun Westman, kulturchef Emma Gabrielsson, vik. kultursekreterare Gunnar Gustafsson, bildarkivet Ulla Lindalen, bildarkivet Plats och tid Sessionssalen, Kl. 15.00-16.45 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Beslutande Ledamöter Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Peter Westerdahl (M) Cecilia Koch Danielsson (FP)

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00 1 (17) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden

Miljö- och byggnadsnämnden 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga, klockan 09.00 13.15. Ajournering 12.30-12.35. Beslutande Övriga närvarande Günter Ruchatz (M), ordf Jimmy Odenäng (M) Johan Sigvardsson (C) Anne Wilks

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2017-10-16 1 (8) Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 16 oktober 2017 klockan 19.00 21.00 Beslutande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Gunilla Andersson

Läs mer

Ajournering mellan 21 och 22 kl. 14.30-14.40

Ajournering mellan 21 och 22 kl. 14.30-14.40 2015-04-07 1(27) Plats och tid Sammanträdesrummet Salen, Alvesta 2015-04-07 kl. 13.30-16.30 Ajournering mellan 21 och 22 kl. 14.30-14.40 Justerade paragrafer 18-30 Beslutande Anita Lindstedt (S) 1e vice

Läs mer

Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, måndag 26 februari 2018, kl

Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, måndag 26 februari 2018, kl Kommunstyrelsen 2018-02-26 129 Plats och tid Kommunhuset, måndag 26 februari 2018, kl. 17.00 17.30 Beslutande Övriga närvarande Bengt Sjöberg (M), ordförande Anne-Marie Lundin (M) Mikael Faleke (M) Marlene

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 33-45

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 33-45 1 (16) Paragrafer 33-45 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 13:00-14:30 Beslutande ledamöter Kent Lodesjö (S) (ordförande) Torsten Johansson (C) (vice ordförande) Christer Persson (M) (2:e vice ordförande)

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

VÄRMDÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 12 Kommunstyrelsens planutskott

VÄRMDÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 12 Kommunstyrelsens planutskott VÄRMDÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 12 Plats och tid Skogsbo, Baggensfjärden, 2015-05-13, 10.00 11:40. Beslutande Ledamöter Anders Gullander (FP) Monica Pettersson (M) Mikael Lindström (S) Malin

Läs mer

Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen kl Anders Westerlund (S) 93, 96 Ledamot ( ) Nils-Börje Jönsson (C)

Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen kl Anders Westerlund (S) 93, 96 Ledamot ( ) Nils-Börje Jönsson (C) 1( 6) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen kl. 13.30 17.00 Beslutande Ulla-Britt Brandin (KD) Hans Stifors (PF) Ordförande Vice ordförande Elisabeth Holmer (S) Tjänstgörande ersättare Anders

Läs mer

Sofia Gustavsson 2 Ulf Carlsson 1 Sofie von Lern 4 Karolina Bjers 3,11 Patrik Karlsson 5,6 Carola Gunnarsson 6 Miodrag Ladan 11 Gunnar Hopstadius 11

Sofia Gustavsson 2 Ulf Carlsson 1 Sofie von Lern 4 Karolina Bjers 3,11 Patrik Karlsson 5,6 Carola Gunnarsson 6 Miodrag Ladan 11 Gunnar Hopstadius 11 2018-02-13 1(18) Plats och tid Sammanträdesrummet på Allbohus vån 2, Alvesta 2018-02-13 kl. 13.30-17.00 Justerade paragrafer 1-11 Beslutande Anita Lindstedt (S), 1e vice ordf. Bengt Gustavsson (S) Per

Läs mer

Datum Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Maria Rangefil, kanslichef

Datum Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Maria Rangefil, kanslichef 1(7) Plats och tid Peter Rosholms tjänsterum, onsdagen den 14 januari, klockan 8.00-8.25 Ordförande Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Tid och plats för justering Peter Rosholm (S) Peter

Läs mer

Per Segerstéen (M) (deltar ej 34) Kjell Wikström (S) Britt-Marie Essell (S) Susanne Säbb-Danielsson (L) tjg ersättare

Per Segerstéen (M) (deltar ej 34) Kjell Wikström (S) Britt-Marie Essell (S) Susanne Säbb-Danielsson (L) tjg ersättare 1(2) Plats och tid Kommunledningskontoret (KS-rummet) 13:15-14:30 Beslutande Hans Furn (C) ordf (deltar ej 34) Per Segerstéen (M) (deltar ej 34) Kjell Wikström (S) Britt-Marie Essell (S) Susanne Säbb-Danielsson

Läs mer

Håkan Bengtsson (C) tjänstgörande ersättare

Håkan Bengtsson (C) tjänstgörande ersättare Samhällsbyggnadsnämnden 2014-06-17 1 (12) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 08:00-11:05 Beslutande Åke Morin (KV) ordförande Elisabeth Falkhaven (MP) Maria Johansson Arnström (S) Patrik

Läs mer

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50 1(10) Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, kl 08.00-8.50 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Kommunkontoret kl 09.00 10.55

Kommunkontoret kl 09.00 10.55 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 10.55 Beslutande Leif Andersson, 1:e vice ordförande, tillika mötesordförande (v) Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande (m) Catharina Tann, ledamot (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen 1(8) Plats och tid Kommunhuset, lokal: Gnosjösalen kl. 17.30-17.50 Beslutande Övriga närvarande Arne Ottosson (M), ordförande Johan Malm (C) 1:e vice ordförande Markus Kauppinen (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2015-06-04

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2015-06-04 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Tid Kl 13.30 14.30 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson C Kent Persson MBP Henry Sandahl S Cecilia Samuelsson, tjänstgör för Bo Petersson (S) S Pauli

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och tid Sammanträdesrum Majberget, kommunkontoret i Bengtsfors, klockan 14.00 15.15 Beslutande Ledamöter Per Eriksson (s) ordförande Per Jonsson (c) 1:e vice ordförande

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S)

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Plats och tid Planrummet, kommunhuset, kl. 13.00-14.20 Beslutande Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv

Läs mer

Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26 Olle Jansson (S)

Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26 Olle Jansson (S) 1(8) 2014-05-19 Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-14.40 ande Ledamöter Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-17:35 Paus 14.55-15.05, 15.35-15.45 Beslutande S Lisa Dahlberg L Niklas Herneryd C Leif Sternfeldt M Tomas

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunstyrelsen 2007-07-19 1 Plats och tid torsdag 19 juli 2007 kl. 19.00-20.35 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 16 april 2018 kl. 08:00 11:50

Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 16 april 2018 kl. 08:00 11:50 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 16 april 2018 kl. 08:00 11:50 Beslutande Carin Walldin (S) Ordförande Ola Wigg (S) Anders

Läs mer

Ronny Nilsson (S), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Bengt Marntell (C ), ersättare

Ronny Nilsson (S), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Bengt Marntell (C ), ersättare 1 (8) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.00 Beslutande Ronny Nilsson (S), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Bengt Marntell (C ), ersättare Övriga deltagande Ulf Bengtsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 1(19) Tid och plats 2016-05-30 - Kommunhuset klockan 13.30-15.05 Beslutande Martin Gustafsson (C) - ordförande Bjarne Daa (S) - andre vice ordförande Övriga deltagande Justering Justerare Kristian Swärd,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-06-09 1

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-06-09 1 Kommunstyrelsen 2009-06-09 1 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal kl 08.00-12.00 Beslutande Curt B Gustavsson (S), ordförande Christer Johansson (S) Anna-Karin Skatt-Holmlind (S) Berndt Gustafsson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-09-18 Sida 1 (12) nämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-09-18 Sida 1 (12) nämnden Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-09-18 Sida 1 (12) nämnden Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 20:15 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

Kommunhuset, Överrsten Måndagen den 9 mars 2015 kl 18:00 21:30

Kommunhuset, Överrsten Måndagen den 9 mars 2015 kl 18:00 21:30 2015-03-09 1 (14) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, Överrsten Måndagen den 9 mars 2015 kl 18:00 21:30 Hanna Ershytt (C), ordförande Marianne Ragntoft (S), 1:e vice ordf Ingemar Kristensson

Läs mer

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Svensson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ:

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Svensson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Hemvårdsnämnden 2010-08-11 1(7) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 16:00 17:45 Beslutande: Ann-Charlott Svensson (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Hanne Jönsson (M) Tord

Läs mer

Bengt Svensson (s) Annika Kuparinen Larsson (s) Martin Johansson (s) Hagart Valtersson (c) 20d-26 Monica Knutsson (c)

Bengt Svensson (s) Annika Kuparinen Larsson (s) Martin Johansson (s) Hagart Valtersson (c) 20d-26 Monica Knutsson (c) NÄMNDEN FÖR INDIVID- OCH FAMILJEOMSORG SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-11 1(12) Plats och tid: Kontoret för arbete och lärande, Parkg. 6, lokal K1, kl. 13.15 16.40 Ajournering 14.25-14.45 Beslutande Siv

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2019-03-28 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2019-03-28 13Verksamhetsinformation... 2 14 Renhållningstaxa... 3 15 Medborgarförslag Området mellan riksväg 70 och järnvägen i centrala Säter... 4 16

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare S Anders Manskog. Tjänstemän och övriga Tord Lundborg, förvaltningschef Sara Åkesson, sekreterare.

Ej tjänstgörande ersättare S Anders Manskog. Tjänstemän och övriga Tord Lundborg, förvaltningschef Sara Åkesson, sekreterare. Sammanträdesdatum Sida 1 (6) Plats och tid Strömsalen, Kinnaströms Företagscenter, Kinna, kl. 15.30-15-35 Beslutande M Jörgen-Hagman Lindén, tjänstgör för Lars-Åke Åkesson (M) C Pontus Johansson M Madeleine

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2010-02-22 11 Plats och tid Kommunhuset, måndag 22 februari 2010, kl. 19.00 19.30 och 19.35 21.10 Beslutande Lars-Åke Bergman (S), Bengt Sjöberg (M), Karl-Johan Gustafson (C), Anne- Charlotte

Läs mer

Kommunkontoret, Heby 28 juni 2016 kl 10:00. Helena Henriksson ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby 28 juni 2016 kl 10:00. Helena Henriksson ANSLAG/BEVIS - Plats och tid C-salen, Heby Folkets Hus kl 14:00-15:10 Beslutande Marie Wilén (C), ordförande Sixten Larsson (M) Carina Schön (S) Anders Pettersson (S) Bengt Löfling (V) Bernt-Ove Stenmark (KD) Anne-Charlotte

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2013-2015 Sekreterare Åsa Jonasson

Läs mer

Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 20 augusti 2015, 15.00 17.00

Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 20 augusti 2015, 15.00 17.00 PLATS OCH TID ANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 20 augusti 2015, 15.00 17.00 Berndt Björkman (C), ordförande Jan Fallström (M), vice ordförande Maj-Britt Tibo (S) Dragan

Läs mer

Ajournering i 28 kl

Ajournering i 28 kl 2014-05-06 1(25) Plats och tid Sammanträdesrummet Salen, Alvesta 2014-05-06 kl. 13.30-17.00 Ajournering i 28 kl. 14.10 14.15 Justerade paragrafer 26-41 ande Matz Athley (M), ordf. Tomas Öhling (M) Carl-Olof

Läs mer

Ordförande... Christer Thobiasson (M) Bo Carlsson (C) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Ordförande... Christer Thobiasson (M) Bo Carlsson (C) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2014-12-11 1 (12) Plats Rum 225 Kommunhuset, Sundsgatan 29, Vänersborg Tid Torsdagen den 11 december Kl: 13:30 15:00 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Utsedd

Läs mer

Miljönämnden Mjölby kommun Boxholms kommun

Miljönämnden Mjölby kommun Boxholms kommun 2018-02-22 1 (15) Plats och tid, sammanträdesrummet, klockan 13:00-15:10 Mötet ajourneras, klockan 14:05 14:30 Beslutande Ersättare Ellinor Karlsson (S), ordförande Stig Adolfsson (S) Lars-Göran Hjelm

Läs mer

Sida (16) Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Sida (16) Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2012-03-30 1 (16) Plats Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Paragrafer 2082-2089

Läs mer

Tina Andersson (m) tjänstgörande Daniel Markstedt (s) tjänstgörande Annika Andersson (s) ej tjänstgörande

Tina Andersson (m) tjänstgörande Daniel Markstedt (s) tjänstgörande Annika Andersson (s) ej tjänstgörande 1(11) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 16.00-18.30 Beslutande Ledamöter Annika Holmstrand (c) ordförande Karl-Erik Andersson (c) Anna Moberg (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson (fp) Birger

Läs mer

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.00 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt

Läs mer