Sammanträdesdatum HANDIKAPPRÅDET Kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesdatum HANDIKAPPRÅDET 2012 02 22. Kl. 16.00 18.30"

Transkript

1 Plats och tid Stadshuset, Sal B Kl Politiker och representanter Jacob Larsson (s), ordf Johan Schenström (m), v ordf Lilian Persson (s), ers Marianne Nordblom (fp), ers Bo Ringdahl, DHR Gert Pettersson, Diabetesföreningen Lotta Lind Viberg, ersättare för Ove Wrang, FUB Bernt Liljerot, ersättare för Anita Karlsson, HRF Tarja Niemi, IFSAP Bo Eriksson, NHR Helena Eklund, R Agneta Lindblom, SRF Övriga deltagare Annica Nilsson, Räddningstjänsten Håkan Elm, Samhällsbyggnad Carina Bark och Mona Stenberg, Demensteamet Paragrafer 1-16 Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson Ordförande. Jacob Larsson Justerande. Gert Pettersson

2 1 Sammanträdets öppnande Ordföranden Jacob Larsson hälsade alla ledamöter och inbjudna föredragshållare välkomna till årets första möte. 2 Fastställande av dagordningen Dagordningen fastställdes. 3 Upprop Sekreteraren förrättade upprop. 4 Protokollsjusterare Till att justera dagens protokoll utsågs Gert Pettersson. 5 Information om kriskommunikation vid extraordinära händelser Annica Nilsson, kommunikatör vid Sörmlandskustens Räddningstjänst, informerade om hur information sprids vid extraordinära händelser t ex vattenläckan hösten Kriskommunikation behövs vid stora händelser som t ex pandemier, kärnkraftsolyckor, IT-haverier, förorenat vatten, Tsunamin m fl. Det finns ett systematiskt säkerhetsarbete där kommunen jobbar med krisplanering mot alla divisionerna: Förebyggande arbete Krisplanering Divisionens krisplanering Kommunens krisplanering En krisledningsorganisation finns framtagen för Nyköpings kommun se bilaga till protokollet.

3 forts 5 Det finns också en POSOM-grupp (=Psykosocialt omhändertagande) i kommunen, för människor som ej är skadade men behöver stöd och omhändertagande vid större extraordinära händelser (ex branden på FIKA, Tsunamin). Enligt lagen 2003:778 om skydd mot olyckor ska kommunen genom rådgivning, information och på annat sätt underlätta för den enskilde att fullgöra sina skyldigheter. Det finns en krisledningsplan som beslutats i Kommunfullmäktige se kommunens hemsida. Sökväg: Räddning och säkerhet Säkerhet och krishantering Kommunens krisledningsplan De som larmas vid akut händelse är: 1. Räddningschef i beredskap 2. Kommunchef/Kommunstyrelsens ordförande 3. Krisledningsorganisationen Medborgare idag har stora förväntningar på att få information snabbt och lätt-tillgängligt. Informationsvägar som kommunen använder sig av för att få ut snabb information vid större händelser: Kommunens växel läser in ett talsvar ang händelsen (tfn ) På kommunens hemsida Via kontaktpersoner som sprider informationen vidare (Meddela gärna Annica om ni vet om något nätverk som kan vara aktuellt) Samarbete med minimedborgarkontoret i Brandkärr Samarbete med familjecentralerna i Brandkärr och på Arnö Via medarbetare i kommunen Tyfon (tuta) på taket vid extrema händelser (i centrala Nyköping) Medier: SN, Nyheterna P Sörmland, Östnytt (Räddningtjänsten har ett mycket bra samarbete med SN) Annica tipsar också om en bra webbplats med samlad information vid akuta händelser:

4 forts 5 Det pågår också arbete med att ta fram en app till mobiltelefonen där man kan få krisinformation från sitt län. 6 Information om hur man beaktar tillgänglighet för funktionshindrade vid ombyggnation Håkan Elm, bygglovschef, informerade om hur man beaktar tillgänglighet för funktionshindrade vid byggnation. Regelverk som styr är Plan- och bygglagen och Boverkets byggregler. Vad säger Plan- och bygglagen? Bebyggelse ska utformas så det är lämpligt för funktionshindrade Vid nybyggnation byggnaden ska vara tillgänglig för funktionshindrade Ett byggnadsverk ska ha de tekniska egenskaper som är väsentliga i fråga om tillgänglighet för funktionshindrade Undantag från tillgänglighetskraven: Arbetslokaler där det är obefogat Fritidshus med högst 2 bostäder Tillgänglighet till entrén till bostadshus för en till två familjer, om det är obefogat med hänsyn till terräng Vid ändring och flyttning får kraven anpassas och avsteg göras med hänsyn till omfattningen av ändring eller byggnadens förutsättning (det finns olika kravnivåer vid ändring) Där det uppstår tveksamheter om vad som gäller kan frågan lyftas till Bygg- och tekniknämnden. Två exempel på ärenden som det ofta uppstår diskussion kring: Bygga tillgänglig toalett Hisskrav vid vindsinredning Frågor/synpunkter från rådet: Ställer man högre krav ang kommersiella byggnader. Håkan svarar att det gör man speciellt när det gäller enkelt avhjälpta hinder. Ansvaret ligger hos fastighetsägaren. Får man in en anmälan gör Bygg- och tekniknämnden ett föreläggande.

5 forts 6 Hur kunde Telenorbutiken i gallerian Västerport få bygglov? Det finns två ingångar en från gatan och en från gallerian och till bägge är det trappor. Håkan kollar upp och återkommer med svar. En person som sitter i rullstol kan inte ta sig in till McDonald s i gallerian Västerport efter kl då gallerian stänger också där finns trappor från gågatan. Håkan kollar upp även detta och återkommer med svar. Viktigt att ta hänsyn till tillgängligheten för funktionshindrade i planeringen för nya Resecentrum. Kan Samhällsbyggnads handläggare påverka då serviceboenden placeras i gamla lokaler? Planer finns också på att göra aktiva tillsyner. 7 Information om Demensteamet Carina Bark, samordnare/planerare, och Mona Stenberg, undersköterska, informerade om Demensteamets arbete. Demensteamet startade sin verksamhet i september 2011 och drivs som ett projekt. Projektet finansieras med statliga stimulansmedel från Socialstyrelsen. Demensteamet har sina lokaler vid Ekensbergs vårdcentral. Allt fler väljer att bo kvar hemma med hjälp av hemtjänst och anhöriga är ofta ett stort stöd i omvårdnaden om dem som drabbats av demenssjukdom. Därför startades ett särskilt team med inriktning på demenssjukdom i hemtjänsten. Ett tiotal undersköterskor har utbildas för att kunna arbeta hemma hos demenssjuka personer och ge dem vård och omsorg anpassad efter deras behov. I teamet ingår även distriktssköterska, arbetsterapeut och sjukgymnast. I dagsläget har demensteamet 23 kunder och flera är på ingång. Alla kunder är inskrivna i hemsjukvården.

6 forts 7 Alla kunder får en egen kontaktperson och teamet jobbar också mycket med att varje kund ska ha så få personer hemma som möjligt. Det innebär att kunden känner sig tryggare och mår bättre. Fokus ska vara det friska och inte det sjuka. De dementa får bl a vara med och laga maten för att känna doft och smak som stimulerar de olika sinnena. Demensteamet jobbar också mycket med att ha ett nära samarbete med de anhöriga samt även med dagverksamheten på Kattugglan. En herrgrupp har också startats upp för män som vårdar sina fruar hemma. De träffas en gång per månad och får där möjlighet att dela sina erfarenheter vilket har visat sig väldigt värdefullt. Tarja Niemi väckte frågan om hur man arbetar med de finskspråkiga dementa. 8 Frågor/synpunkter från Samarbetskommittén 9 Vem godkänner ritningar för nybyggnation? Frågan har fått svar via 6 Behov finns av markering i trappen som leder till Stadshusentrén, för synskadade förslagsvis i form av punkter som det finns i trappan inne i stadshuset. Vid föregående sammanträde med Handikapprådet efterfrågas ett uppföljningsmöte ang lista på saker som behöver åtgärdas så att det blir bättre framkomlighet för funktionshindrade, som lämnats till Tekniska divisionen. Önskemål om att syninstruktören kommer tillbaks. Genomgång av föregående protokoll Under 51 Information ang fortsatta arbetet med Anhörigrådet, har tryckfelsnisse varit framme. Det står att Anhöricentrum kommer att starta sin verksamhet i lokaler i Old Fellow-huset ska stå Odd Fellowhuset.

7 10 Genomgång av Äldre- och handikappnämndens sammanträde samt Vård och omsorgsnämndens sammanträde ÄHN Internbudget för Vård- och omsorgsnämnden 2012 Internöverenskommelse mellan Vård- och omsorgsnämnden och Division Vård och omsorg 2012 Rapport från MAS och Myndighetskontoret Förslag till remissvar gällande yttrande över motion om Grön Omsorg Vård- och omsorgsnämndens attestförteckning 2012 Riktlinjer för handläggning inom Vård- och omsorgsnämndens ansvarsområde 2012 Sammanträdestider för Vård- och omsorgsnämnden 2012 Kompletteringsval av ledamot till nämndens Kvalitetsgrupper Timersättning för hemtjänst enligt LOV för år 2012 Tillsyn enligt nämndens plan hösten 2011 Rapport ekonomisk uppföljning per Rapport om brukarundersökning inom äldreomsorgen jämförelse mellan privat och kommunal verksamhet Förslag till avsteg från riktlinjer för beslut om hemtjänst under perioden Förslag till förlängd projekttid för anhörigstöd samt progressrapport för 2011 VON Information om Division Vård och omsorgs genomförda effektiviseringar Rapport från Myndighetskontor och MAS Förslag till bokslut och verksamhetsberättelse 2011 för Äldreoch handikappnämnden Uppföljning av uppdrag om tillfällig lösning av fler platser inom särskilt boende för äldre Rapport om anmälningar/rapporter enligt Lex Sarah 2011 Rapporteringar av ej verkställda beslut enligt SoL och LSS 4:e kvartalet 2011 En intressant reflektion från Jacob genomsnittsålder för beslut om hemtjänst är idag 82 år!

8 11 Skrivelse från Handikappalliansen En skrivelse från Handikappalliansen har lämnats in till rådet ang behov av fler handikapparkeringsplatser på Hospitalsgatan. Rådet ställer sig bakom skrivelsen och beslutar att den ska skickas till Tekniska divisionen tillsammans med detta protokoll. 12 Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelsen för Handikapprådet 2011 godkändes. 13 Information om plansamråd Utställning av detaljplan för del av Arnö 1:3 och Automobilen 1 (Arnö Företagspark), Arnö Utställning av detaljplan för del av Arnö 1:3 och Örstig 1:1 (Strandstuguviken), Örstig Plansamråd nya stadsdelen Dammgruvan Utställning av tillägg till detaljplan för Fredön 1:1 m fl, Fredöns fritidshusområde Plansamråd för kvarteren Geten och Killingen inom stadsdelen Öster Plansamråd gällande tillägg till detaljplan för del av Stensborg 1:8 m fl (Akvamarinen 1-4 och Turmalinen 1-4), Oxbacken Lördagen den 17 mars ges information om Översiktsplan för Nyköpings kommun i stadshusets foajé. 14 Anmälningsärenden Nyheter från Handisam, nr Handisam har, i samarbete med Arbetsförmedlingen, tagit fram en guide som innehåller framgångsrika metoder för att öppna upp arbetsplatsen för personer med funktionsnedsättning. Se

9 15 Övriga frågor 16 Den 22 februari invigdes Anhörigcentrum som nu finns i Odd Fellowhusets lokaler. Ordföranden tackade för visat intresse och intressanta informationer och avslutade årets första möte.

NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum KOMMUNALA ANHÖRIGRÅDET 2012 02 24. Kl. 09.00-12.15

NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum KOMMUNALA ANHÖRIGRÅDET 2012 02 24. Kl. 09.00-12.15 Plats och tid Stadshuset, Sal B Kl. 09.00-12.15 Politiker och representanter Jacob Larsson (s), ordf Johan Schenström (m), v ordf Eva Kerstin Lundborg (mp), ers Margareta Svensson, Nyköpings Demensförening

Läs mer

Ewa Krabb, Myndighetskontoret Britta Bergström, VOHJS. Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson. Ordförande Jacob Larsson

Ewa Krabb, Myndighetskontoret Britta Bergström, VOHJS. Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson. Ordförande Jacob Larsson Plats och tid Stadshuset, Sal B Kl.09.00-12.00 Politiker och representanter Jacob Larsson (s), ordf Johan Schenström (m), v ordf Wailet Nilsson (kd), ers Birgitta Lantz-Högman, PRO Inger Malmqvist, PRO

Läs mer

Kl. 16.00 18.30. Britta Bergström, ordf i VOHJS Åsa Waara, enhetschef FIA-verksamheten. Paragrafer 46-60. Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson

Kl. 16.00 18.30. Britta Bergström, ordf i VOHJS Åsa Waara, enhetschef FIA-verksamheten. Paragrafer 46-60. Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson Plats och tid Stadshuset, Sal B Kl. 16.00 18.30 Politiker och representanter Jacob Larsson (s), ordf Johan Schenström (m), v ordf Marianne Nordblom (fp), ers Bo Ringdahl, DHR Anita Karlsson, HRF Tarja

Läs mer

Kl. 16.00 18.00. Johanna Sundelöf, projektledare Samhällsbyggnad Eila Ulf, Anhörigcentrum. Paragrafer 17-31

Kl. 16.00 18.00. Johanna Sundelöf, projektledare Samhällsbyggnad Eila Ulf, Anhörigcentrum. Paragrafer 17-31 Plats och tid Anhörigcentrum Kl. 16.00 18.00 Politiker och representanter Johan Schenström (m), ordf Lilian Persson (s), ers Marianne Nordblom (fp), ers Gert Pettersson, Diabetesföreningen Lotta Lind Viberg,

Läs mer

Kl. 16.00 18.30. Margareta Svensson, Demensföreningen. Paragrafer 1 15. Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson. Ordförande Anne-Marie Wigertz

Kl. 16.00 18.30. Margareta Svensson, Demensföreningen. Paragrafer 1 15. Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson. Ordförande Anne-Marie Wigertz Plats och tid Stadshuset, Sal B Kl. 16.00 18.30 Politiker och representanter Anne-Marie Wigertz (m), ordf Hjördis Hultgren (c), ers Lilian Persson (s), ers Jim Grönman (Diabetesföreningen) Allan Häll (FUB)

Läs mer

Monica Wessman, Div. Vård och omsorg Eila Ulf, Anhörigstrateg. Paragrafer 40-53. Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson

Monica Wessman, Div. Vård och omsorg Eila Ulf, Anhörigstrateg. Paragrafer 40-53. Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson Plats och tid Stadshuset, Sal B Politiker och representanter Jacob Larsson (s), ordf Johan Schenström (m), v ordf Eva Kerstin Lundborg (mp), ers Margareta Svensson, Nyköpings Demensförening Marianne Ramlöv,

Läs mer

Kl. 09.00 11.00. Annika Jansson, MAS Eila Ulf, anhörigstrateg. Paragrafer 16-27. Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson

Kl. 09.00 11.00. Annika Jansson, MAS Eila Ulf, anhörigstrateg. Paragrafer 16-27. Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson Plats och tid Stadshuset, Sal B Kl. 09.00 11.00 Politiker och representanter Johan Schenström, ordf Eva Kerstin Lundborg (mp), ers Annika Karlssn (c), ers Marianne Ramlöv, FUB Margareta Johansson, Hjortensbergskyrkan

Läs mer

Kl Lilian Persson (s), ers Gert Pettersson (Diabetesföreningen) Allan Häll (FUB) Tarja Niemi (IFSAP) Bo Eriksson (NHR)

Kl Lilian Persson (s), ers Gert Pettersson (Diabetesföreningen) Allan Häll (FUB) Tarja Niemi (IFSAP) Bo Eriksson (NHR) Plats och tid Villa Högbrunn Kl. 16.00 18.00 Politiker och representanter Anne-Marie Wigertz (m), ordf Hjördis Hultgren (c), ers Lilian Persson (s), ers Gert Pettersson (Diabetesföreningen) Allan Häll

Läs mer

Kl Paragrafer Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson. Ordförande Anne-Marie Wigertz. Justerande Helena Eklund

Kl Paragrafer Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson. Ordförande Anne-Marie Wigertz. Justerande Helena Eklund Plats och tid Stadshuset, Sal B Kl. 16.00 18.15 Politiker och representanter Anne-Marie Wigertz, ordf Lilian Persson, ers Allan Häll (FUB) Gerda Rotefalk (HRF) Gullan Nilsson (IFSAP) Alf Jansson (ILCO)

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson. Ordförande Anne-Marie Wigertz. Justerande Allan Häll

Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson. Ordförande Anne-Marie Wigertz. Justerande Allan Häll Plats och tid Stadshuset, Sal B Kl. 16.00 18.20 Politiker och representanter Anne-Marie Wigertz, ordf Jacob Larsson, v ordf Hjördis Hultgren, ers Lilian Persson, ers Jim Grönman (Diabetesföreningen) Allan

Läs mer

Kl. 08.15-09.00. Solweig Ericsson-Kurg, nämndansvarig ÄHN. Paragrafer 26-34. Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson

Kl. 08.15-09.00. Solweig Ericsson-Kurg, nämndansvarig ÄHN. Paragrafer 26-34. Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson Plats och tid Stadshuset, Översikten Kl. 08.15-09.00 Politiker och representanter Anne-Marie Wigertz (m), ordf Wailet Nilsson (kd), ers Gunvor Lundberg (s), ers Margareta Svensson, Nyköpings Demensförening

Läs mer

NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum KOMMUNALA ANHÖRIGRÅDET 2010 11 19. Kl.10.00 12.00

NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum KOMMUNALA ANHÖRIGRÅDET 2010 11 19. Kl.10.00 12.00 Plats och tid Mariebergsgården Kl.10.00 12.00 Politiker och representanter Anne-Marie Wigertz (m), ordf Wailet Nilsson (kd), ers Gunvor Lundberg (s), ers Margareta Svensson, Nyköpings Demensförening Pierre

Läs mer

Kl. 16.00 18.00. Camilla Nilsson, miljöstrateg Monica Boström, ÄHN. Paragrafer 30-44. Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson

Kl. 16.00 18.00. Camilla Nilsson, miljöstrateg Monica Boström, ÄHN. Paragrafer 30-44. Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson Plats och tid Stadshuset, Sal B Kl. 16.00 18.00 Politiker och representanter Anne-Marie Wigertz (m), ordf Jacob Larsson (s), v ordf Hjördis Hultgren (c), ers Allan Häll (FUB) Gerda Rotefalk (HRF) Gullan

Läs mer

Kl Gunilla Gestblom och Maria Karlsson, personliga ombud Birgitta Lundström, nämndansvarig ÄHN Manja Andersson, praktikant

Kl Gunilla Gestblom och Maria Karlsson, personliga ombud Birgitta Lundström, nämndansvarig ÄHN Manja Andersson, praktikant Plats och tid Stadshuset, Sal B Kl. 10.00 12.10 Politiker och representanter Anne-Marie Wigertz (m), ordf Jacob Larsson (s), v ordf Wailet Nilsson (kd), ers Gunvor Lundberg (s), ers Margareta Svensson,

Läs mer

Kl Johan Schenström, Ordf. Överförmyndarnämnden Monica Boström, Äldre- och handikappnämnden. Paragrafer 40-52

Kl Johan Schenström, Ordf. Överförmyndarnämnden Monica Boström, Äldre- och handikappnämnden. Paragrafer 40-52 Plats och tid Stadshuset, Sal B Kl. 16.00 18.00 Politiker och representanter Anne-Marie Wigertz (m), ordf Hjördis Hultgren (c), ers Jim Grönman (Diabetesföreningen) Allan Häll (FUB) Gerda Rotefalk (HRF)

Läs mer

Sammanträdesdatum HANDIKAPPRÅDET Kl

Sammanträdesdatum HANDIKAPPRÅDET Kl Plats och tid Stadhuset, Sal B Kl. 16.00 18.30 Politiker och representanter Jacob Larsson (s), ordf Johan Schenström (m), v ordf Lilian Persson (s), ers Marianne Nordblom (fp), ers Bo Ringdahl, DHR Gert

Läs mer

Kl. 16.00 18.45. Gert Pettersson, HRF Leif Naessén, Hjärt- och lungsjukas förening Lars-Åke Svensson, Samhällsbyggnad.

Kl. 16.00 18.45. Gert Pettersson, HRF Leif Naessén, Hjärt- och lungsjukas förening Lars-Åke Svensson, Samhällsbyggnad. Plats och tid Stadhuset, Sal B Kl. 16.00 18.45 Politiker och representanter Anne-Marie Wigertz (m), ordf Jacob Larsson (s), v ordf Hjördis Hultgren (c), ers Lilian Persson (s), ers Jim Grönman (Diabetesföreningen)

Läs mer

NYKÖPINGS KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNALA ANHÖRIGRÅDET 2010 05 07. Kl. 09.00 10.30

NYKÖPINGS KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNALA ANHÖRIGRÅDET 2010 05 07. Kl. 09.00 10.30 Plats och tid Stadshuset, Sal B Kl. 09.00 10.30 Politiker och representanter Anne-Marie Wigertz (m), ordf Wailet Nilsson (kd), ers Gunvor Lundberg (s), ers Margareta Svensson, Nyköpings Demensförening

Läs mer

Kl. 09.00-11.40. Paragrafer 48-64. Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson. Ordförande Anne-Marie Wigertz. Justerande Berit Ljungberg

Kl. 09.00-11.40. Paragrafer 48-64. Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson. Ordförande Anne-Marie Wigertz. Justerande Berit Ljungberg Plats och tid Stadshuset, Sal B Kl. 09.00-11.40 Politiker och representanter Anne-Marie Wigertz, ordf Hjördis Hultgren, ers Birgitta Lantz, ersättare för Stig Dagerhed (PRO) Anita Holmén (PRO) Inger Malmqvist,

Läs mer

Kl. 09.00 11.30. Paragrafer 33-43. Underskrifter Sekreterare Agneta Tillberg. Ordförande Jacob Sandgren. Justerande Monika Hammertjärn

Kl. 09.00 11.30. Paragrafer 33-43. Underskrifter Sekreterare Agneta Tillberg. Ordförande Jacob Sandgren. Justerande Monika Hammertjärn Plats och tid Stadshuset, sal B Kl. 09.00 11.30 Politiker och representanter Jacob Sandgren (s), ordf Johan Schenström (m), v ordf Wailet Nilsson (kd), ers Birgitta Lantz-Högman, PRO Harry Malmqvist, PRO

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid 2011-12-08 1 (14)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid 2011-12-08 1 (14) 2011-12-08 1 (14) Plats och tid Sjögläntan, Vinslöv, sammanträdesrum 1 Kl 13.30-15.15 ande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Anna Gustavsson (kd) ordförande, ON Ernst Herslow (m) tekniska utskottet

Läs mer

Kl. 16.00-18.30. Jenny Stegmar, Iris Hadar AB Anne Lindgren, Iris Hadar AB. Paragrafer 16-30. Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson

Kl. 16.00-18.30. Jenny Stegmar, Iris Hadar AB Anne Lindgren, Iris Hadar AB. Paragrafer 16-30. Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson Plats och tid Stadshuset, Sal B Kl. 16.00-18.30 Politiker och Lilian Persson (s), t f ordf representanter Anne-Marie Wigertz (m), ordinarie ordf, närvarande fr o m 24 Jim Grönman (Diabetesföreningen) Ingrid

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Plats och tid Tullbackagården, 2012-06-12 kl. 17:30-19:10 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Birgitta Wahlund, SRF Gunbritt

Läs mer

1 (5) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet 2011-06-14. Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27

1 (5) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet 2011-06-14. Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 1 (5) Tid: Kl 10.00-11.00 Plats: Selet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter Helena Öhlund, KS KS vice ordförande Lars-Åke Andersson, DHR Karl-Erik Sjöberg, SPF Jan-Ove Olsson, HRF Anita Karlsson,

Läs mer

NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum KOMMUNALA ANHÖRIGRÅDET 2012 05 25. Kl. 09.00 11.55

NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum KOMMUNALA ANHÖRIGRÅDET 2012 05 25. Kl. 09.00 11.55 Plats och tid Stadshuset, Sal B Kl. 09.00 11.55 Politiker och representanter Johan Schenström (m), ordf Magdalena Jerlström (c), ers Margareta Svensson, Nyköpings Demensförening Marianne Ramlöv, FUB Gunnel

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunala handikapprådet 2009-05-19 6 Plats och tid Tullbackagården, 2009-05-19 kl 17.30-18.55 Beslutande Monica Andersson (s), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Birgitta

Läs mer

Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10)

Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10) Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10) Plats och tid Tingshuset, onsdagen den 27 augusti 2008, kl. 16.30 18.40 Ajournering kl. 17.40-18.05 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp)

Läs mer

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare Socialnämnden 2011-01-24 1 (10) 6-14 PLATS OCH TID Socialkontoret, Hagfors, kl 13.00 15.00 BESLUTANDE Åsa Johansson (S), ordförande Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund

Läs mer

LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Sammanträdesdatum Kommunala handikapprådet

LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Sammanträdesdatum Kommunala handikapprådet LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Plats och tid Samlingssalen Marnäsliden, kl 15:00 16:15 Paragrafer 7-14 Underskrifter Sekreterare Cathrine Flodström Backlund Ordförande Britt Marinder Justerare

Läs mer

LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Plats och tid Samlingssalen Marnäsliden, kl 15.00 16.15

LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Plats och tid Samlingssalen Marnäsliden, kl 15.00 16.15 LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Plats och tid Samlingssalen Marnäsliden, kl 15.00 16.15 Paragrafer 14-18 Underskrifter Sekreterare Cathrine Flodström Backlund Ordförande Åsa Bergkvist Justerare

Läs mer

Sammanträdesdatum PENSIONÄRSRÅDET 2011 04 29. Kl. 13.00 16.30. Paragrafer 14-26. Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson

Sammanträdesdatum PENSIONÄRSRÅDET 2011 04 29. Kl. 13.00 16.30. Paragrafer 14-26. Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson Plats och tid Stadshuset, Sal B Kl. 13.00 16.30 Politiker och representanter Jacob Larsson (s), ordf Johan Schenström (m), v ordf Wailet Nilsson (kd), ers Lars-Erik Ahlerup, PRO Stig Dagerhed, PRO Wiola

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund, den, kl. 09.30-.30 Beslutande Övriga närvarande Ida Bornlykke (S), ordförande Sejdi Karaliti (S) Marianne Åkerblad (M) Gunnel Andersson (M) Lars Erik Ottosson (SPI) Mona Nihlén

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-10-30. Charlotta Sandahl. nämndsekreterare. Omsorgsförvaltningen 2014-10-31, kl. 10.00 ...

Sammanträdesdatum 2014-10-30. Charlotta Sandahl. nämndsekreterare. Omsorgsförvaltningen 2014-10-31, kl. 10.00 ... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) 2014-10-30 Omsorgsnämnden Plats och tid Spannmålsgatan 9, Kristianstad, Restaurang Kvarnen, konferenslokal Vete 13:00 15.07. ande Bo Silverbern (M), ordförande Birgitta Rosengren

Läs mer

Lill-Marie Ekelund, Tolklärare Anna Nilsson, Tolk elev Marielle Trempenau, Tolk elev Annika Andersson, omsorgschef Iréne Persson, Sekreterare

Lill-Marie Ekelund, Tolklärare Anna Nilsson, Tolk elev Marielle Trempenau, Tolk elev Annika Andersson, omsorgschef Iréne Persson, Sekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Högalid Storstugan, kl. 13.45 16.00 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anna Gustavsson (KD) ordförande Evert Storm, AstmAll, V ordf Peter Groth (MP) Bn Anna-Lena

Läs mer

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD)

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD) Socialnämnden 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 24 november 2009, klockan 13.15 16.15. Ajournering 14.30-14.50 ande Görel Nilsson ordförande (S), Carina Granberg (S),

Läs mer

Roger Eklund (S), ordförande Barbro Andersson (S) för Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija Eriksson (S)

Roger Eklund (S), ordförande Barbro Andersson (S) för Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija Eriksson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 16.30 ande Roger Eklund (S), ordförande Barbro Andersson (S) för Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S)

Läs mer

Kallelse Föredragningslista 2015-08-21

Kallelse Föredragningslista 2015-08-21 Kallelse Föredragningslista 1(2) 2015-08-21 Sammanträde Nämndråd för äldre- och funktionshinderfrågor inom vård och omsorg (SN) Plats och tid Stadshuset, lokal Bäve, kl 09.00-12.00 torsdagen den 03 september

Läs mer

ANSLAGSBEVIS Justeringen har tillkännagivits via anslag

ANSLAGSBEVIS Justeringen har tillkännagivits via anslag 1 (6) Tid: Kl 10.00-11.00 Plats: Selet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter Bill Nilsson, KS ordförande Anita Karlsson, PRO Majvor Lundberg, Hjärt- o Lungföreningen Jan-Ove Olsson, HRF Lilian

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-05-31 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-05-31 1 (11) 2007-05-31 1 (11) Plats och tid Senioren Kl 13.30 15.45 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, ON ordf Arne Johansson, SRF v ordf Gun Arhag, Reumatikerföreningen Birgitta Nilsson, NHR Helen Larsson, FUB

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Magnus Johansson (S)

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Magnus Johansson (S) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-06-15 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 16.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Martina Johansson (C),

Läs mer

Dnr KK17/382. Reglemente för Kommunala Anhörigrådet. Antagen av kommunfullmäktige

Dnr KK17/382. Reglemente för Kommunala Anhörigrådet. Antagen av kommunfullmäktige Dnr KK17/382 Reglemente för Kommunala Anhörigrådet Antagen av kommunfullmäktige 2017-09-12 183 Dnr KK17/382 2/5 Kommunala Anhörigrådet (KAR) är ett organ för överläggningar, samråd och ömsesidig information

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Pensionärsrådet och Rådet för personer med Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 18.00 20.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL NORDANSTIGS KOMMUN i Hudiskvall och Nordanstig SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2011-12-09 1 Sida Plats och tid Älvstagården i Jättendal, fredagen den 9 december 2011 kl 09:00 11-30 Beslutande Övriga

Läs mer

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Sammanträdesrum 1 Stadshuset, kl. 09.30-11.15 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Utses att justera ens plats Anna Gustavsson (KD)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid (17)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid (17) 2011-02-17 1 (17) Plats och tid Senioren, stora sammanträdesrummet Hässleholm 13.30-15.00 ande Förtoendevalda: Anna Gustavsson (kd) ordförande, ON Irene Nilsson (s) ON Peter Groth (mp) BN Ernst Herslow

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omvårdnadsnämnden (12)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omvårdnadsnämnden (12) Omvårdnadsnämnden 2010-01-27 1(12) Innehållsförteckning Verksamhetsinformation... 3 Information Förebyggande erksamheten... 4 Anmälan av delegationsbeslut... 6 Omvårdnadsnämndens protokoll... 7 Anmälan

Läs mer

Håkan Svensson Biståndsenheten Vara vårdcentral. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Håkan Svensson Biståndsenheten Vara vårdcentral. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för personer med funktionsnedsättning 1 Plats och tid Servicehuset Snickarboden kl. 18.00 19.00. Beslutand Thomas Hansson. Sn. Ordf. Håkan Svensson Sn Petra Sahlström.

Läs mer

Protokoll 2010-11-16

Protokoll 2010-11-16 2010-11-16 Socialnämnden Plats och tid Kumlarummet, 2010-11-16, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Anette Friman (C) Annica Eriksson (S) Raymonda Kourie (KD) Sölve Persson (S) Linda Axäng (FP) Andreas

Läs mer

Kommunhuset, Medborgarrummet, kl.13.00

Kommunhuset, Medborgarrummet, kl.13.00 Plats och tid Kommunhuset, Medborgarrummet, kl.13.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 1-5 Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Susanne Ivarsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunala pensionärsrådet 2009-05-19 6 Plats och tid Hjernet, 2009-05-19 kl 9.00-11.15 Beslutande Monica Andersson (s), ordförande Siv Eriksson, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Jan William-Olsson,

Läs mer

1 (8) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet Tid: Kl Plats: Selet, Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27

1 (8) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet Tid: Kl Plats: Selet, Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 1 (8) Tid: Kl 10.00-11.30 Plats: Selet, Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter Bill Nilsson, KS ordförande Karl-Erik Sjöberg, SPF Lilian Poijo, Reumatikerföreningen Majvor Hellström, SKPF Ulla Berg,

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Conny Larsson (s) Lars Bohman (s) Peter Tillman (v) Jan-Åke Ahlin Inger Karlsson. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2010-12-16

ANSLAG/BEVIS. Conny Larsson (s) Lars Bohman (s) Peter Tillman (v) Jan-Åke Ahlin Inger Karlsson. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2010-12-16 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) 2010-12-08 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 13.30-15.15 Beslutande Inga-Britt Ritzman (s) Siw Lunander (s) Östen Karlsson (c) Gunnel Hedström (s) Magnus Andersson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnd 2015.04.29 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 14.00-15.30 Beslutande Övriga deltagande Justerare Ulf Genitz, (C) ordf Fredrik Pettersson (S) Mikael Hernborg (S) Jan Sahlström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.00 14.00 ande Anders Svärd (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Stefan Pettersson (M) Anneli Persson (S) Agneta Lenander (V), tjg ersättare för

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal,

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-09-26 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 15.10 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Martina Johansson (C), ordf. Kenneth

Läs mer

LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7 ) Sammanträdesdatum Kommunala handikapprådet 2011-03-10

LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7 ) Sammanträdesdatum Kommunala handikapprådet 2011-03-10 LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7 ) Plats och tid Samlingssalen Marnäsliden, kl 15:00 16:30 Paragrafer 1-8 Underskrifter Sekreterare Cathrine Flodström Backlund Ordförande Britt Marinder Justerare

Läs mer

Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5. Information från socialnämnden 6. Ändring av sammanträdestider 8

Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5. Information från socialnämnden 6. Ändring av sammanträdestider 8 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Presentationsrunda 3 Föregående protokoll 4 Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5 Information från socialnämnden 6 Tillgänglighet 7 Ändring av

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 Beslutande Åke Bertils (S) Sigbritt Persson (S) Solveig

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (12) Kommunala Pensionärsrådet. november 2016 kl

Sammanträdesprotokoll (12) Kommunala Pensionärsrådet. november 2016 kl 1(12) Tid och plats Ljungsätra samlingssalen, Hångersvägen 2 i Ljungby, måndagen den 14 november 2016 kl. 13.30-15.40 ande Magnus Gunnarsson (M) ordförande Håkan Bengtsson (S) Tuula Johansson, Ljungby

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2006-11-22 1. (23)

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2006-11-22 1. (23) Socialnämnden 2006-11-22 1. (23) Plats och tid: Letälvsgårdens samlingssal, kl. 13.15 17.05. Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Bjarne Rasmussen (s), ordförande Ingvar Näsman (s) Annica

Läs mer

Cecilia Vestergaard, Områdeschef Åsa Engberg, Sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-7 Åsa Engberg

Cecilia Vestergaard, Områdeschef Åsa Engberg, Sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-7 Åsa Engberg Kommunala Handikapprådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset, 15.00 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Åsa Bergkvist ordförande, vård- och omsorg Monika Utter, vård-

Läs mer

Kenneth Tinglöf (KD)

Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-09-30 Plats och tid: Folkets hus i Trosa, 12.30 16.00 ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Martina Johansson (C), ordf. Ricken

Läs mer

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson Kommunens råd i frågor om funktionsnedsättning 2011-11-23 1 Plats och tid Stadshuset Mjölby, Sammanträdesrum Högby kl. 16.00 18.00 Beslutande Anna Johansson, S, ordf. Iréne Karlsson, M, Sven Törnquist,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (13) 2010-10- 07 1 (13) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 2 Hässleholm 13.30 16.00 Beslutande Ingvar Malmström, vice ordf. Hjärt- och Lungsjukas Förening Jonas Pettersson, SRF Yvonne Gustafsson, HRF

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. 1 Socialnämnden

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. 1 Socialnämnden 1 Plats och tid Sammanträdesrummet, IFO kl 13.30 17.30 ande Övriga närvarande: Agnetha Landberg ande (C) ordf. Renée Solstad (S) Birgitta Pettersson (C) tjg ers 23-30 Håkan Sjöborg (C) tjg ers Inga Jonsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumla, kl 13.30-15.30 Beslutande Gunnel Kask (s) Sölve Persson (s) Gun-Britt Andersson (s) Mats Gullberg (s) Lise-Lott Lidström (s) Mikael Johansson

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Hans Moberg (KD) tjänstgörande ersättare

Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Hans Moberg (KD) tjänstgörande ersättare Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk, kl. 16.00-17.30 Beslutande Politiker Åke Morin (C) ordförande Bo-Gunnar Åkesson (M) Lennart Ohlsson (C) Dorothea

Läs mer

Arne Karlsson, ordförande

Arne Karlsson, ordförande Rådet för personer med funktionsnedsättning Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-02-29 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 18.00 19.30 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Arne Karlsson

Läs mer

KONTAKTPERSON LSS, SoL INTERN KRAVSPECIFIKATION Antagen av Vård- och omsorgsnämnden den 26 maj ( 63) Gäller from 1 januari 2012

KONTAKTPERSON LSS, SoL INTERN KRAVSPECIFIKATION Antagen av Vård- och omsorgsnämnden den 26 maj ( 63) Gäller from 1 januari 2012 1 Vård och omsorg 2011-04-12 Beställarenheten Dnr VON 95/11 KONTAKTPERSON LSS, SoL INTERN KRAVSPECIFIKATION Antagen av Vård- och omsorgsnämnden den 26 maj ( 63) Gäller from 1 januari 2012 Utförare = Driftansvarig,

Läs mer

Ewa Samuelsson Magnus Lindmark Karin Hansson Nyberg sekreterare Närvarande:

Ewa Samuelsson Magnus Lindmark Karin Hansson Nyberg sekreterare Närvarande: KOMMUNSTYRELSENS RÅD FÖR FUNKTIONSHINDERFRÅGOR Protokoll nr 3 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde måndagen den 18 mars 2013 kl. 15.00 16.15 Justerat den 20 / 3 2013 Ewa

Läs mer

Protokoll. Eva Pettersson. Pernilla Boström. Lisbeth Larsson. Sammanträdesdatum Sida 1/ Råd för funktionshinderfrågor

Protokoll. Eva Pettersson. Pernilla Boström. Lisbeth Larsson. Sammanträdesdatum Sida 1/ Råd för funktionshinderfrågor Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Plenisalen, Stadshuset, Hagfors kl 10:00 12:00 Beslutande Övriga Pernilla Boström (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Thomas Pettersson (DHR Hagfors-Munkfors avdelningen)

Läs mer

LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Plats och tid Ludvika gammelgård, klockan 15:00 17:00

LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Plats och tid Ludvika gammelgård, klockan 15:00 17:00 LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Plats och tid Ludvika gammelgård, klockan 15:00 17:00 Paragrafer 15-24 Underskrifter Sekreterare Cathrine Flodström Backlund Ordförande Inga Karlsson Justerare

Läs mer

PROTOKOLL. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer: 60-70 Maria Hjärtmyr. Ordförande...

PROTOKOLL. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer: 60-70 Maria Hjärtmyr. Ordförande... Plats och tid Hembygdsgården, Ljusdal, 13:15-16:00 Beslutande: Helena Brink (C) ordf, Peter Engdahl (S) Inga-Lisa Sundqvist DHR, Jörgen Brink FUB, Inez Tillqvist R, Otto Forsberg HRF, Tommy Olsson PSO,

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 12 februari 2013, kl 13:00-

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 12 februari 2013, kl 13:00- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (13) r Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 12 februari 2013, kl 13:00- Beslutande Laila Furskog, ordförande Sigrid Mattsson Ove Nilsson Kerstin

Läs mer

Hans Sternbro, ordförande

Hans Sternbro, ordförande Protokoll fört vid sammanträde 2012-09-19 Plats och tid för sammanträde: Miljökontoret, Orsa Klockan 09.00 11.45. Närvarande: Hans Sternbro, Ordförande Anne-Marie Fröjdh, socialnämnden Carl-Erik Wohlmer,

Läs mer

Protokoll nr 2/2015. Rådet för funktionshinderfrågor

Protokoll nr 2/2015. Rådet för funktionshinderfrågor Södermalms stadsdelsnämnd Protokoll nr 2/2015 Sida 1 (5) 2015-02-10 Justerat 12/2 2015 Rickard Friberg Närvarande: Carola Gioti Stefan Fagerström Rickard Friberg Britt Marie Färm Ragnar Helin Barbro Ohlson

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-12-11 23

Kommunala handikapprådet 2012-12-11 23 Kommunala handikapprådet 2012-12-11 23 Plats och tid Tullbackagården, 2012-12-11 17:30-19:00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Birgitta Wahlund,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tillgänglighetsrådet 2016-02-17 1(10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl. 15.00 16.25 Beslutande: Arnold Carlzon, Omsorgsnämnden, ordförande Kent Blixt, Omsorgsnämnden Gottlieb Granberg, Kommunstyrelsen

Läs mer

Protokoll nr 7 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde måndagen den 21 oktober 2013 kl

Protokoll nr 7 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde måndagen den 21 oktober 2013 kl Protokoll nr 7 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde måndagen den 21 oktober 2013 kl. 15.00 15.30. Justerat den 23/10 2013 Ewa Samuelsson Magnus Lindmark Karin Hansson Nyberg

Läs mer

Kommunstyrelsesalen

Kommunstyrelsesalen Kommunala pensionärsrådet 2016-11-16 Plats och tid Kommunstyrelsesalen 9.00-10.30 Närvarande Övriga deltagare Dan Avdic Karlsson socialnämnden, Pirjo Karlsson socialnämnden, Kristina Fogwall Bjurström

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan 13, Köping, kl Beslutande

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan 13, Köping, kl Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan 13, Köping, kl 14.00 16.00 ande Övriga deltagande Roger Eklund (S), ordförande Barbro Andersson (S) för Irene Smedberg (S) Ritva Sjöholm (S)

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD 1 ÄRENDEFÖRTECKNING Paragraf nr Ärenderubrik 22 23 24 25 26 27 28 29 Information om bostadsfrågor ur ett äldre och tillgänglighetsperspektiv Aktuellt om tillgänglighet Seniorlekplatser Aktuellt från äldreomsorgen

Läs mer

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare.

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare. 2010-09-23 Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, Lageråssalen, torsdagen den 23 september 2010 kl 18.30-19.35 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Roine Olsson, ordförande, S Annelie Rosenqvist,

Läs mer

PROTOKOLL. Inger Höij, sekreterare Anneli Nordh. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Inger Höij, sekreterare Anneli Nordh. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Sunnanåsrummet, 13:15 - Beslutande: Markus Evensson (S), ordförande Jörgen Brink, FUB Annelie Nordh, Reumatikerföreningen Birgith Persson, Ljusdals Diabetesförening Otto Forsberg, HRF Tomas

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 18.30-21.00 Beslutande Hans-Bertil Sinclair (m) Socialnämnden ordförande Ingrid Larsson (m) Kommunstyrelsen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Pensionärsrådet och Rådet för personer med funktionsnedsättning

Sammanträdesprotokoll Pensionärsrådet och Rådet för personer med funktionsnedsättning Plats och tid: Pensionärernas Hus kl. 18.00-20.00 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Martina Johansson (C), ordförande Arne Karlsson (KD), ordförande Göran Hammarlund (FP) Christer Påhlson (S) Lise-Lotte

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 14.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Anna Berg von Linde (M), tjg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2016-09-09 1(7) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Ej tjänstgörande ersättare: Kl. 10.00 11.00, Folkets hus, Konsthallen Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Carina Sätterman (S) Karl-Axel Svensson, PRO

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Torsdagen den 3 mars klockan 10:00 12:00

Kommunkontoret, Bergsjö Torsdagen den 3 mars klockan 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Torsdagen den 3 mars klockan 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (c) ordförande Anders Broberg (c) vice

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2017-09-12 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 10.00-11.00 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S), ordf. Percy

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid stadshuset, sammanträdesrummet Öringen, kl. 14.00-16:45 Närvarande Ledamöter Ewa F Thorstensson (M), ordförande Lars Glad (M) Jarl Graf (SPF) Kent Svanström (PRO) Doris Lehtipalo (PRO), 6-9

Läs mer

Datum Werna Hansson (S) Bernt Idehed (PRO Bromölla) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Datum Werna Hansson (S) Bernt Idehed (PRO Bromölla) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla) 1(8) Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 15.50 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla)

Läs mer

Beslutande Laila Furskog, ordförande AnnaMaja Larsson

Beslutande Laila Furskog, ordförande AnnaMaja Larsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (10) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 23 september, kl. 13:00-16:30 Beslutande Laila Furskog, ordförande AnnaMaja Larsson Margareta Pohjanen

Läs mer

Hemvård Mottagningssekreterare kontaktuppgiter. i Åstorps kommun

Hemvård Mottagningssekreterare kontaktuppgiter. i Åstorps kommun Hemvård Mottagningssekreterare kontaktuppgiter i Åstorps kommun Varje individ ska mötas med värdighet och respekt med utgångspunkt i att stärka den egna förmågan. Om Hemvård Många vill bo kvar hemma även

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-09 1(8) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-09, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

Sammanträdesrum Korallen, Arken Kl 08:30-09:30, 13:00-15:30. Eva Edberg (S) Gunnar Eklöf (V) - 47

Sammanträdesrum Korallen, Arken Kl 08:30-09:30, 13:00-15:30. Eva Edberg (S) Gunnar Eklöf (V) - 47 Omsorgsnämnden 2010-05-11 1 (11) Plats och tid Beslutande ledamöter Sammanträdesrum Korallen, Arken Kl 08:30-09:30, 13:00-15:30. Christina Karlsson (S) ordförande Gunnar Holmberg (S) Anna-Lena Holmström

Läs mer

Johan Ahlbäcks plats 7, Smedjebacken

Johan Ahlbäcks plats 7, Smedjebacken 1(22) Plats och tid Sessionssalen, onsdagen den 7 februari 2018 kl 09:00-11:40 Beslutande Ledamöter Monica Forsgren (S), Ordförande Mats Jakobsson (S), 1:e vice ordförande Monica Georgsson (S) Sören Åhlström

Läs mer

Protokoll från rådet för funktionshinder

Protokoll från rådet för funktionshinder Socialtjänstavdelningen Östermalms stadsdelsförvaltning Protokoll Sida 1 (6) 2018-01-09 Protokoll från rådet för funktionshinder Protokollet har justerats per mejl 2018-01-11 Närvarande ledamöter: Jan

Läs mer

Elsa Eriksson, SRF Christina Eriksson, Astma- och allergiförening Karl-Eric Zetterqvist, HRF Syrene Öberg, HCK

Elsa Eriksson, SRF Christina Eriksson, Astma- och allergiförening Karl-Eric Zetterqvist, HRF Syrene Öberg, HCK 1(9) Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15.30 Beslutande: Margareta Gustavsson (s), ordförande Ingvar Kleinert (fp), vice ordförande Tomas Johansson (s) Övriga deltagande: Sara Larsson (s),

Läs mer