Emotional Capital Report. EMOTIONAL CAPITAL REPORT Denna rapport är skapad för: Svensk test. Datum: 11/06/2013

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Emotional Capital Report. EMOTIONAL CAPITAL REPORT Denna rapport är skapad för: Svensk test. Datum: 11/06/2013"

Transkript

1 Emotional Capital Report av Martyn L. Newman, Ph.D., D.Psych. och Judy Purse, MAPS EMOTIONAL CAPITAL REPORT Denna rapport är skapad för: Svensk test Datum: 11/06/2013 Får inte återskapas i sin helhet eller i delar på något sätt utan skriftligt tillsånd från RocheMartin Pty Ltd.- RocheMartin - 1 Emerald Street, South Melbourne, Victoria Australia 3205 telefon: (+613) e-post: contact@rochemartin.com

2 ECR - Emotional Capital Report För: Svensk test Sida 2 Introduktion EMOTIONAL CAPITAL REPORT Emotional Capital Report Den här rapporten är framtagen för att ge dig en omfattande tolkning av din ledarskapspotential baserad på din emotionella kompetens. Rapporten omfattar: en validitetsskala, en totalpoäng på din ledarskapspotential och ditt resultat på de tio emotioner som mest påverkar din ledarskapseffektivitet. På varje skala får du också en del som förklarar hur du kan utveckla samt förbättra emotionen. Rapporten ger dig också specifika coaching strategier för att utveckla ditt ledarskap och din emotionella kompetens. Du får också en strukturerad instruktion till hur du kan skapa din egen handlingsplan för att bygga ditt emotionella kapital. Vad är emotionell kompetens? En emotion är mätbara data som relaterar till ett effektivt beteende i en specifik roll. Emotionerna i denna rapport baserar sig på vetenskaplig forskning där sambanden mellan emotionell intelligens och effektivt ledarskap mäts. Hur använder jag min rapport bäst? Det är tydligt att de mest effektiva ledarna är de som ligger högre än genomsnittet i emotionell intelligens. ECR rapporten visar 5 resultat nivåer, 2 över effektiv och 2 under. Steg 1. Gå igenom ditt resultat på skalan Positiv påverkan för att avgöra hur ärlig och uppriktigt du svarat. Steg 2. Gå igenom din profil på sidan. Den visar din totala ECR resultat som mäts på de tio skalorna. Fokusera på de skalor som har resultat i områden Styrkor att bygga vidare på och Tydliga styrkor. Använd kommentarerna i rapporten för att se hur du kan utnyttja dessa resultat på bästa sätt. Steg 3. Steg 4. Steg 5. Gå igenom resultat i områdena Behov av utveckling, Möjlighet att utvecklas samt Effektiv och överväg din coaching strategi för att utveckla din kompetens i dessa områden. Gå igenom "emotionella rådgivarens" kommentarer längst ner i varje sektion för ännu mer insikt om hur du kan utveckla denna emotion över tiden. Slutför den sista sektionen, handlingsplan. Den här delen av rapporten erbjuder dig en möjlighet att skapa en plan för hur du kan utveckla din emotionella kompetens och din ledarskapseffektivitet. Rapporter som denna innehåller alltid ungefärliga beräkningar och uppskattningar, inte exakta indikatorer. På grund av denna osäkerhetsmarginal så bör du använda ditt eget omdöme när du granskar dina resultat. Syftet med rapporten är att hjälpa dig att få en bättre förståelse av hur effektivt ditt ledarskap är och hur det påverkar andra.

3 ECR - Emotional Capital Report För: Svensk test Sida 3 ECR ECR Skalor Självkännedom Självförtroende Självtillit Självförverkligande Rättframhet Relationsfärdigheter Empati Självkontroll Anpassningsförmåga Optimism Vägledning Dina poäng på dessa kompetenser/emotioner representerar dina egna svar och visar din skicklighet att hantera dessa ledarbeteenden. ECR är utformad för att fungera som ett stöd för utveckling och bör inte användas som det enda instrumentet vid anställning, åtgärder eller andra typer av beslut. Rapporten bygger på tolkningar som är vanligast för poängen som erhålls. Ovanliga tolkningar måste undersökas med andra instrument från fall till fall. Informationen i denna rapport skall användas som ett underlag för hypoteser och dessa skall ge kandidaten en god vägledning. Högre poäng är förknippade med högre nivåer av emotionell kompetens, hög ledareffektivitet och därmed en högre prestation. ECR förklaringar och resultat: : Behov av utveckling 80 Din nivå av emotionellt kapital kommer troligen att hindra dig från att vara effektiv. För dig är det mycket viktigt att utveckla dina förmågor för att bli effektiv som ledare. Möjlighet att utvecklas Din nivå av känslomässig kapital är tillräcklig och det finns möjlighet till förbättring. Ta vara på denna möjlighet och utveckla detta till en styrka. Effektiv Din nivå av känslomässigt kapital ligger i nivå med genomsnittet. Det finns bra möjligheter för dig att utveckla ditt ledarskap. Styrka att bygga på Du har ett resultat som ligger över genomsnittet på detta område. Bygg vidare på denna styrka och arbeta strategiskt med detta för att utveckla dina medarbetares välbefinnande. Tydliga styrkor 121 Dina resultat visar att du ligger mycket över genomsnittet på detta område. Använd varje möjlighet att utnyttja detta i ditt ledarskap för att nå fantastiska framgångar. Positiv påverkan Ditt resultat på skalan Positiv påverkan är något högre än normalt vilket kan innebära att du bedömt dig själv lite för bra. Detta kan uppstå på grund av flera orsaker som t.ex. att du har en hög moral, en tendens att konkurrera med andra, svårigheter att inse dina begränsningar eller att söka bekräftelser från andra. I ljuset av att du har ett högre resultat än normalt bör du överväga hur detta kan påverka dina resultat generellt.

4 ECR - Emotional Capital Report För: Svensk test Sida 4 Sammanfattning Totalt ECR Resultat 120 Självkännedom 98 Självförtroende 126 Självtillit 130 Självförverkligande 126 Rättframhet 113 Relationsfärdigheter 107 Empati 117 Självkontroll 105 Anpassningsförmåga 98 Optimism 127

5 ECR - Emotional Capital Report För: Svensk test Sida 5 Självkännedom Emotionellt intelligenta ledare är medvetna om sina emotionella erfarenheter och vet nästan alltid vad de känner. Självkännedom 98 EFFEKTIV Ditt resultat indikerar att du har en genomsnittlig förmåga när det gäller självkännedom. Det innebär att du kan känna igen och uttrycka dina tankar och känslor och förstå hur de påverkar dina handlingar. Emellanåt kan du ha utmaningar på detta område och vara omedveten om vilken effekt dina åtgärder och ditt beteende har på andra. Öka din självkännedom genom att observera dina inre tankar, känslor och det som motiverar dig. Observera vad du känner, tänker och gör när en situation inträffar. Prata sedan om dina observationer med en person du litar på. När du möter en ny händelse så skriv ner vad du tänker och känner om det. Fråga en person du litar på eller en personlig coach vad de noterar kring dina beteenden. Ditt sätt att respondera till andra människor och situationer kan vara negativt eller positivt och kom ihåg att de flesta av dina känslor är länkade till emotionella behov. Negativa känslor är ofta länkade till otillfredställda behov. Positiva känslor är ofta länkade till situationer där dina behov har blivit tillfredställda. Börja att notera vad du känner och gör när du går in i en situation. Börja med att ta en kort paus för att kolla av din emotionella puls. Lär dig att känna igen hur dina känslor påverkar dig i stunden. Bli ett vittne till dina tankar och var uppmärksam på fysiska tecken som hänger ihop med en speciell känsla. Håll tillbaka med att döma dig själv och andra och titta ärligt på vad du tänker och känner och identifiera dina behov och varför du reagerar som du gör.

6 ECR - Emotional Capital Report För: Svensk test Sida 6 Självförtroende Emotionella ledare accepterar och respekterar sig själva och gillar sig själva som de är. De är trygga i sina färdigheter, förmågor och omdömmen samt har de känslomässiga resurser som krävs för att upprätthålla motivationen och uppnå utmanande mål. Självförtroende 126 TYDLIGA STYRKOR Du har mycket god självaktning och självrespekt och har sannolikt en pondus som en stark och självsäker ledare besitter. Andra kommer sannolikt att uppfatta dig som mycket självsäker vilket gör att du klarar av utmaningen att ta på dig nya ansvarsområden och hålla entusiasmen uppe inför motgångar. Var generös mot dig själv och utveckla en attityd av tacksamhet för din erfarenhet och ditt värde. Respektera den person som du har blivit med dina distinkta kvaliteter. Acceptera att du är en person i utveckling. Fortsätt att förändras och växa och njut av att vara en person under utveckling. Fortsätt att kommunicera entusiastiskt och bjud in andra att delta i detta och ta ett personligt ansvar för att vara den historieberättande ledaren (CSO, Chief Story telling Officer) som regelbundet kommuniserar din vision. Bygg självförtroende hos dem du leder genom att alltid hitta sätt att varje dag berätta för dem att du tycker om dem och att du tror på dem. Ge dem utmaningar så att de får använda sin talang. Uppskatta och höj värdet på dina känslomässiga tillgångar genom: Värdera den du är - identifiera det du gillar med dig själv och fokusera på dessa några minuter varje dag. Uppskatta det du gör - respektera det arbete du gör och tänk på det kreativt och som ett uttryck av dig själv och din kompetens. Uppskatta det du gör - utveckla en attityd av tacksamhet och uppskattning- även för de enkla sakerna du har. Uppskatta den hjälp du får. Uppskatta dina framsteg - påminn dig själv ofta om att även om du kanske inte är allt du vill vara, var tacksam att du inte är vad du har varit, Uppskatta möjligheter - var inte rädd för dina emotionella "misstag".

7 ECR - Emotional Capital Report För: Svensk test Sida 7 Självtillit Känslomässigt intelligenta ledare har kraften att vara självförsörjande för att utveckla idéer och fatta viktiga beslut. De erkänner att de är en komplett och självstyrande person som har makt och ansvar att välja mellan alternativ och fatta beslut. Självtillit 130 TYDLIGA STYRKOR Du är en oberoende, självständigt tänkande person och kan agera på egen hand och förmodligen strävar du efter att ta egna initiativ. Du är sannolikt en person som vill ta ansvar och välkomnar förmodligen svåra utmaningar. Bli den historieberättande ledaren (CSO, Chief Story telling Officer) i ditt personliga och i ditt professionella liv genom att regelbundet repetera historien av vad du vill uppnå. Betona för de andra hur de passar in i denna historia. Tillhandhåll en beskrivning över hur gruppen kan förändras, var de är på väg och hur de kan ta sig dit. Döm inte dig själv utan utveckla tron på din självtillit genom att fira små segrar, erkänn dina resultat och fira uppnådda milstolpar hela tiden. Ha förebilder på bra ledare som du beundrar. Identifiera dina tydliga styrkor genom att lyssna på de som du litar på. Ta bort negativa tankar och bygg en positiv anda genom att tänka rätt. Att bygga sitt oberoende är till stor del att överkomma rädslan av att ta ansvar för sina tankar och handlingar. Rädsla upplevs ofta på fyra olika sätt: Osäkerhet - fråga dig själv: Vad är jag mest rädd för att förlora? (självkänslan, kärlek, pengar, livet etc.) Ångest - fråga dig själv: Vad är jag mest rädd för att ändra på? (självbild, livsstil, inkomstnivå, social status, vanor etc.) Rädsla för att misslyckas - fråga dig själv: På vilket sätt är jag mest rädd för att misslyckas? Rädsla för att bli avvisad - fråga dig själv: Hur rädd är du för att bli avvisad på väg mot detta mål? Vem är du mest rädd att bli avvisad av? Bli mer självständig genom att ta större ansvar för dina tankar, känslor och handlingar. Övervinn ångest genom att fråga dig själv: Vad behöver jag för att få större kontroll över, i syfte att uppnå detta mål? Vad behöver jag sluta med?

8 ECR - Emotional Capital Report För: Svensk test Sida 8 Självförverkligande Känslomässigt intelligenta ledare behåller ett entusiastistk engagemang till långsiktiga mål. De har uppnått en balans mellan arbete och fritid och kan känna tillfredställelse från sina prestationer. De tycker om utmanande personliga och professionella mål. Självförverkligande 126 TYDLIGA STYRKOR Du är antagligen en person som är energisk, drivande, framgångsrik och letar alltid efter sätt att förbättra din prestation. Du har normalt en mängd olika intressen och finner stor tillfredställelse av att nå dina högt uppsatta mål. Fortsätt att ställa höga personliga krav på dig själv som driver dig att konsekvent söka förbättringar i dina prestationer - både för dig själv och de människor du leder. Visa upp en entusiastisk och äkta tro på andra och skapa möjligheter för dem att uppnå sina mål. Se till människors tydliga styrkor. Ge dem möjligheter att visa upp sina styrkor genom att ge dem uppgifter som är kreativa och utmanande. Sätt tydliga mål, ge en känsla av att de har kontrollen så att de kan skapa egna förväntningar och ge dem positiv feedback regelbundet. Säkerställ att de åtta områdena inom självförverkligande får den uppmärksamhet som de förtjänar. Tala med din coach om vilka dessa områden är. Fokusera på vad du vill uppnå och bestäm dig för att vara författare till din framtid från och med idag. Var uppmärksam på de tillfällen när du känner att du är i flow. Fastställ tydliga mål för vad du vill uppnå. Fokusera hela tiden på att vara den ledaren du vill vara. Odla din självkänsla genom att vara genuint öppen för att ta emot synpunkter. Erkänn när du har fel. Låt dig inspireras av de berättelser du hört om framgångsrika ledare och blanda dessa berättelser med din egen erfarenhet. När du leder andra, se dina medarbetares starka sidor för att ge dem möjligheter att lyckas. Ge dem uppgifter som utgör kreativa utmaningar. Ha tydliga mål, ge en känsla av kontroll och se till att de kan skapa den positiva självbild de har förväntningar på - och ge regelbundet positiv feedback. Se till att alla de åtta viktiga områden i ditt liv (hälsa, livsstil, egen utveckling, uttrycka kreativitet, karriär, ekonomi, socialt umgänge och nära relationer) får den regelbundna uppmärksamhet de förtjänar.

9 ECR - Emotional Capital Report För: Svensk test Sida 9 Rättframhet Känslomässigt intelligenta ledare uttrycker sina känslor och synpunkter på ett öppet och rättframt sätt även om andra kan ha en annan åsikt eller andra förväntningar. De är bekväma i att utmana andras åsikter och kan ge tydliga budskap. Rättframhet 113 STYRKA ATT BYGGA På I de flesta situationer kan du uttrycka din tro och åsikter tryggt och kommunicera ett budskap ärligt och direkt på ett icke-aggressivt sätt. Fortsätt att utveckla dina färdigheter genom att uttrycka dina åsikter och farhågor tydligt och leverera enkla raka budskap. Bygg relation med människor genom att engagera dig i deras oro. Arbeta för att förstå deras behov, vad de vill och deras mål, innan du kommunicerar ditt budskap ärligt och rakt för att uppnå gemensamma resultat. Maximera din medmänsklighet genom att ta dig tid att lyssna noga på de frågor och problem som andra har. När du utrycker oro, etablera direkt ögonkontakt, använd ett neutralt tonfall, fokusera på specifika beteenden och se till att bjuda in andras åsikter för att säkerställa ett bra resultat. Ta ansvar för att aktivt främja en arbetsmiljö med kontinuerlig öppen kommunikation och kunskapsutbyte som ger positiva resultat. För att kunna bli mer självsäker och kunna leverera tydligare budskap på ett icke aggressivt sätt liggger en stor del av utmaningen i att övervinna tendensen att köra över eller mobba andra. Eller omvänt, att kapitulera för andras agendor genom att låta dem dominera dig. För att undvika att köra över andra - Identifiera dina mål och dina primära motiv - förstå att mobbningsbeteenden är ofta ett okontrollerbart försök att få kontroll. Känn av vad du kan vara rädd för, släpp rädslan och fokusera på värdet av att få ett gott samarbetet med andra. För att undvika att kapitulera - var klar över ditt mål och dina motiv, identifiera dina tendenser att ta ansvar för andras reaktioner. Fokusera vad du kan vinna på att uppnå det du vill och respektera dig själv. När allt blir fel, andas! - Hur du än mår, glad, tokig, ledsen eller dåligt så fokusera på att gradvis, ta djupa och jämna andetag för att slappna av innan du börjar tala.

10 ECR - Emotional Capital Report För: Svensk test Sida 10 Relationsfärdigheter Känslomässigt intelligenta ledare har talang för att etablera och upprätthålla ömsesidigt tillfredsställande relationer som kännetecknas av positiva förväntningar. De kan få stöd och engagemang från andra och uppskattar att arbeta med andra för att uppnå sina mål. Relationsfärdigheter 107 EFFEKTIV Dina resultat visar att du oftast är bekväm i mellanmänskliga relationer och tycker om att arbeta med andra. Personer med effektiva poäng inom detta område är dock ofta selektiva med att bjuda in till och bygga relationer med andra människor. De tenderar att begränsa antalet människor som de interagerar med. Du måste fortsätta att inse vikten av att bygga ett starkt nätverk av gemensamma, ömsesidiga och gynnsamma relationer. Investera mer tid i att främja relationer och bygga nätverk med andra. Stärk din tro på att alla människor är i grunden dina jämlikar och prata med dem på lika villkor. Hantera varje relation som om ni båda är partners. Visa omsorg och respekt för varje person du möter och visa ett aktivt intresse för de saker som intresserar dem. Främja positiva känslor genom att ta itu med människors grundläggande behov av tillhörighet, delaktighet, erkännande och prestation. Skapa en miljö där information, kompetens och erfarenhet delas i stort och där man värdesätter och uppmuntrar att bidra. För att bygga upp ditt relationskapital så innebär det att du måste vara en trovärdig person. Trovärdighet byggs av följande tre delar: Först, din kompetens - vet du vad du pratar om? För det andra, din pålitlighet - gör du det du säger att du skall göra? För det tredje, din förmåga att skapa kontakter - Kan du få kontakt med andra på ett emotionellt plan? Naturligtvis kan dessa tre delar av tillit antingen förstärkas eller försvagas på grund av din nivå av själv-fokus. Efter att människor har pratat med dig bör de känna sig övertygade om de är den mest intressanta personen på jorden. Du uppnår detta genom att vara vänlig och le, att vädja till människors intressen. Bygga broar av förståelse, visar andra hur dina idéer gynnar dem genom att få deras input och engagemang.

11 ECR - Emotional Capital Report För: Svensk test Sida 11 Empati Känslomässigt intelligenta ledare har förmågan att förstå andra människors känslor och tankar. De lyssnar bra och känner av andras känslor och omständigheter innan de kommunicerar sitt budsakap eller fattar ett beslut. Empati 117 STYRKA ATT BYGGA På Du har en bra medvetenhet om att visa uppskattning och förståelse för andras känslor. Du är bra på att läsa av känslor och att etablera positiva känslomässiga relationer som hjälper andra att skapa vinna-vinna lösningar. Fortsätt att bygga känslomässigt kapital genom att kommunicera att du förstår de uppgifter som folk försöker utföra. Lyssna väl, ställa strategiska frågor och identifiera de känslomässiga behov som styr beteendet hos människor. Fortsätt att ta ett aktivt intresse för dina medarbetare och skapa mer gynnsamma förutsättningar för dem. Se på dina medarbetare så att de känner att de är mycket intressanta personer. Ha ett genuint intresse för att förstå sammanhang, innehåll och personens erfarenheter för att sedan återspegla deras tankar och särskilt de känslor som personen verkar ge uttryck för. Leta efter det bästa hos andra och stöd detta genom att ge feedback vid varje tillfälle. Utveckla en vana att först lyssna på andra människor innan du talar - först söka att förstå, sedan att bli förstådd. Ta mer tid på dig att observera, ställa genuina frågor, lyssna på andra och därefter fokusera på att etablera en känslomässig kontakt med dem. Under svåra samtal, låt den andra personen tala färdigt innan du svarar. Utveckla ett intresse för människor som kännetecknas av nyfikenhet snarare än att dömma. Kom ihåg att alla du möter har en personlig historia, se om du kan göra en koppling mellan vad den andra personen känner och vad han eller hon gör. När du är i en grupp, kom ihåg att uppmärksamma stämningen i rummet och anpassa din strategi.

12 ECR - Emotional Capital Report För: Svensk test Sida 12 Självkontroll Känslomässigt intelligenta ledare kan hanterar sina känslor och håller tillbaka sina handlingar till de kan tänka rationellt. De kan behålla lugnet i stressade situationer och fortsätta att vara produktiva utan att tappa kontrollen. De fattar övervägda beslut och uppvisar ett lugn och inger förtroende. Självkontroll 105 EFFEKTIV Dina resultat tyder på att i de flesta fall kan du hantera stressiga situationer på jobbet. Det är sannolikt att situationer som är förknippade med starka känslor ibland kan få dig att agera ut dina känslor. I situationer som dessa kan du sätta dig själv och andra under tryck och detta kan bidra till en stressig arbetsmiljö. Svara istället för att reagera på svåra situationer genom att införa en paus innan du talar och/eller agerar impulsivt. Ta dig tid att stanna upp och tänk efter vilken effekt dina ord och handlingar kan ha på andra. Undersök negativt självprat som driver dina känslomässiga reaktioner i stressade situationer. Diskutera med en betrodd kollega eller coach om hur du kan ändra ditt självprat för att bättre hantera dina känslomässiga reaktioner. Identifiera vad det handlar om i förändringen som känns oroande och fokusera på saklig information istället för att fastna i tänk om Det bästa sättet att utveckla självkontroll är att ta ansvar för dig själv och ditt beteende. Tänk på ansvaret i två delar: "svar" och "förmåga". Lär dig att svara, inte reagera. När du reagerar ger du upp kontroll och agerar utifrån en vana. Ju starkare den känslomässiga reaktionen blir ju rigidare och förutsägbart blir ditt beteende. Brist på självkontroll orsakas ofta av låg frustration och tolerans. Det är en reaktion som människor har när saker inte fungerar eller när andra inte beter sig som de förväntas. Sikta på att: Ta kontrollen i situationer där du har en tendens att skylla på andra. Acceptera och ta ansvar och motså frestelsen att se dig som ett offer för omständigheterna. Vänta med omdömmen tills du har reflekterat över situationen och ställt öppna frågor. Pausera och ta det lite långsammare. Undvika att vara dramatisk i överkant. Väx i istället i rollen som en pålitlig rådgivare. Bibehåll ditt lugn, ha det som högsta mål hela i varje situation.

13 ECR - Emotional Capital Report För: Svensk test Sida 13 Anpassningsförmåga Känslomässigt intelligenta ledare anpassar sina tankar, känslor och handlingar som svar på ändrade förhållanden. Flexibla ledare är toleranta mot andra är mottagliga för nya idéer samt överväger olika synvinklar. De är mästare på förändring. Anpassningsförmåga 98 EFFEKTIV Dina resultat visar att du i allmänhet kan förändra dina känslor, tankar och beteenden till nya situationer och villkor. Personer med effektiva poäng på detta område har svårt att anpassa sig snabbt till nya idéer och andra synpunkter än sina egna. Förändringar i organisationen kan orsaka dig en del känslomässiga påfrestningar när du ändrar dina beteenden till dessa nya utmaningar. I tider av snabb förändring, gör en lista över vad som behöver uppnås, prioritera och ta sedan itu med de viktigaste först. Kom ihåg att delegera uppgifter när det är lämpligt att göra så. Identifiera vad det är med förändring som känns hotfullt för dig och ditt team och hjälpa dem att fokusera på saklig information för att undvika att fastna i tänk om Utforska ett antal alternativa lösningar på ett problem i stället för att återgå till det beprövade. Bekräfta att du har valmöjligheter när du ställs inför förändringar och överväg en rad olika perspektiv innan du tar besluta om en åtgärd. Fråga dina medarbetare och kollegor hur de tycker att en viss förändring som du och/eller ditt team står inför skall hanteras. Ta fasta på de metoderna du anser vara de bästa. I livet kan vi inte kan undvika förändring. Att bli en mjukare, mer öppen person bygger snabbt ditt känslomässiga kapital. Det gör dig inte svag eller vek i din position. I själva verket gör den dig starkare, mer kreativt och oftast mer produktiv. Inflexibilitet skapar en enorm mängd av inre stress. Det avskärmar dig från innovativa idéer och gör dig svår att arbeta med. Om du finner dig lite envis, lätta upp och inse att envishet är rotad i rädsla för att släppa taget. Fråga dig själv, "Vad är jag rädd för att förlora?" Det kan vara kontroll, status, självkänsla etc. Motstå frestelsen att spela säker eller gömma dig bakom cynism - ingenting skärmar av dig från din emotionella rikedom snabbare. Öva på att bli mer mottaglig och öppen till din inre kreativitet. Lär dig att vara i "flow" oftare och välj att fokusera på saker som är mycket viktiga. Lägg inte all kraft på småsaker, kom ihåg att i de flesta fall så är det bara småsaker.

14 ECR - Emotional Capital Report För: Svensk test Sida 14 Optimism Känslomässigt intelligenta ledare ser möjligheter även i motgångar. De kan lätt återhämta sig, se helheten och vart de ska. De kan fokusera på möjligheterna för vad som är möjligt att uppnå. Optimism 127 TYDLIGA STYRKOR Du är en väldigt optimistisk person och ser allmänt begränsningar som utmaningar att övervinna. Du kommer sannolikt förbli motiverad att fortsätta agera även när det blir svårt. Människor runt omkring dig kommer att njuta av din optimistiska syn på livet och uppskattar den positiva atmosfären som du skapar. Du ser framgång och lycka som ditt normala tillstånd och ser negativa händelser som ett temporärt gupp på vägen till dina oundvikliga framsteg. Ta inte motgångar personligen, ta ansvar för dem, men inse också att yttre faktorer kan påverka. Se till att balansera din optimistiska inställning genom att också se de praktiska vardagliga krav som finns i vardagen. Ständigt kommunicera din positiva attityd och entusiasm i arbetet, det är smittsamt och andra kommer att dras med. Ta varje tillfälle i akt att tala positivt om andra och organisationen. Ett sätt för att bli mer optimistisk är att " agera som om världen konspirerar för att göra dig gott." Om du vill ha en kvalitet som t.ex. mer passion, bör du agera som om "du redan har det. Agera "som om" du redan är den ledare du vill vara. Den inverkan detta kommer att få i den yttre världen förändrar hur andra människor ser på dig och hur de behandlar dig kommer i sin tur att hjälpa dig att själv tänka annorlunda. Tre tips för att bli mer optimistisk: Agera som om du redan vet att det kommer att hända Agera så som det redan hänt. Agera lugnt med säker förväntan och fokusera på det du vill uppnå eller det mål du vill nå i stället för en negativ känsla. Detta är inte bara "tomma ord", det ökar kvaliteten på det känslomässiga kapitalet omkring dig vilket i sin tur ökar sannolikheten för att nå framgång.

15 ECR - Emotional Capital Report För: Svensk test Sida 15 Åtgärdsplan SJU ÅTGÄRDER FÖR ATT UTVECKLA DITT EMOTIONELLA KAPITAL Hur gå vidare? Denna rapport är utformad för att ge dig en möjlighet att granska dina känslomässiga resurser och dina karakteristiska sätt att svara på arbetsrelaterade och personliga utmaningar. Rapporten har gett dig en uppsättning resultat som mäter ditt känslomässiga kapital. I slutändan är du experten på dig själv. Därför är alla beskrivningar som används i denna rapport tänkta för dig att överväga i ljuset av dina erfarenheter och bedöma själv hur exakt de gäller för din prestation. Kom ihåg att många av dina beteenden kommer från ditt undermedvetna och du har förmodligen vant sig dem. Denna rapport ger dig en möjlighet att reflektera över dina handlingar och ge dig några värdefulla insikter i ditt beteende och dess inverkan på andra. Personlig och professionell utveckling är en dynamisk process av åtgärder samt reflektion på dessa åtgärder för att vi sedan ska använda dessa i ljuset av den nya insikten som fåtts. Detta är en kontinuerlig process och är nyckeln till att öka ledarskapets effektivitet. Öva med följande sju åtgärder-reflektion-åtgärder. Använd sedan dem för att förbättra ditt personliga ledarskap och din effektivitet. Åtgärd Ett Skriv ner de styrkor som rapporten har identifierat och överväg hur de hjälper dig att bli ännu effektivare i din ledarskapeffektivitet. Åtgärd Två Identifiera flera startegier som du omedelbart kan använda för att öka effektiviteten i dina styrkor.

16 ECR - Emotional Capital Report För: Svensk test Sida 16 Åtgärdsplan Åtgärd Tre Skriv ner dina viktigaste utvecklingsområden som du finner i rapporten och som är viktiga för dig. Välj i sektionen coaching strategier vilka åtgärder du vill vidta för att ta dig an dina utmaningar. Åtgärd Fyra Skriv ner de åtgärder som du blir förvånad över som du hittar i rapporten. Tänk efter och överväg vilka effekter detta skulle få på respektive skala på din ledarskapseffektivitet. Dessa områden kan vara blinda fläckar för dig och du måste kanske pröva hur hur ditt betennde påverkar andra. Åtgärd Fem Identifiera viktiga utmaningar som du står inför, både personliga och arbetsrelaterade just nu. Överväg hur du kan bli ännu effektivare genom att använda de styrkor som du ser i din rapport.

17 ECR - Emotional Capital Report För: Svensk test Sida 17 Åtgärdsplan Åtgärd Sex Diskutera rapporten med en betrodd rådgivare. Var särskilt uppmärksam på de områden som beskriver dina attityder och dina beteenden som du funderar över. Be om feedback och förslag på alternativa beteenden som kan visa sig mer effektiva för att uppnå dina mål. Åtgärd Sju Tänk på de möjligheter som denna rapport ger dig och sätt några nya mål för din personliga eller arbetsrelaterade utveckling. Kom ihåg att utveckla tydliga mål och uppnå dem vilket ger dig bättre kontroll över ditt liv. Ett mål kan vara en mätbar skriftlig redogörelse för ett bestämt nästa steg. Definiera tre mål som du vill uppnå och vid vilken tidpunkt du tänker uppnå vart och ett av dem.

18 Powered by TCPDF ( ECR - Emotional Capital Report För: Svensk test Sida 18 Slutsats Att bygga sitt känslomässiga kapital tar tid - så börja nu! Använd den här rapporten som en guide. Läs Martyn Newmans bok, De Känslomässiga Kapitalisterna - de nya ledarna (om du inte redan gjort det). Där kommer du att få en ännu mer omfattande förståelse för hur man bygger dessa kunskaper och hur du kan tillämpa dem på dina ledarskapsutmaningar. Besök för att få mer information och köpa Martyn Newman's bok. Då och då kommer det en bok som inte bara är informativ utan inspirerande och till och med kan påverka din livssituation. Boken Emotionella Kapitalister - De nya ledarna är en sådan bok. Köp den, lär från den och applisera dess teorier i ditt vardagliga ledarskap. Daniela Sfameni Globalt ansvarig för utveckling av mänskliga resurser, Allians Global investment group 1 Emerald Street South Melbourne, Victoria Australia 3205 Phone: (+613) contact@rochemartin.com

Emotional Capital Report 360 360 GRADERS RAPPORT. av Martyn L. Newman, Ph.D., D.Psych. och Judy Purse, MAPS. Namn: Svensk test juni 2013

Emotional Capital Report 360 360 GRADERS RAPPORT. av Martyn L. Newman, Ph.D., D.Psych. och Judy Purse, MAPS. Namn: Svensk test juni 2013 Emotional Capital Report 360 av Martyn L. Newman, Ph.D., D.Psych. och Judy Purse, MAPS 360 GRADERS RAPPORT Namn: Svensk test juni 2013 Respondenter: Chefer (1) Kollegor (4) Medarbetare (3) Övriga (0) Totalt

Läs mer

ÄR DINA MEDARBETARE MOTIVERADE?

ÄR DINA MEDARBETARE MOTIVERADE? Dale Carnegie Trainings ledarskapsguide: ÄR DINA MEDARBETARE MOTIVERADE? Lär dig motivera olika typer av medarbetare och bygg relationer som skapar entusiasm, motivation och engagemang på arbetsplatsen.

Läs mer

Thomas Exempel TEIQue - SF Privat och konfidentiellt Normer: Sweden 2012

Thomas Exempel TEIQue - SF Privat och konfidentiellt Normer: Sweden 2012 TEIQue - SF 2017-01-04 Privat och konfidentiellt Normer: Sweden 2012 Innehållsförteckning 3 5 6 7 8 9 10 Introduktion TEIQue-hjulet Globalt resultat Välbefinnande Självkontroll Emotionalitet Social samverkan

Läs mer

2. Den andra sanningen är att trovärdighet är grunden för ledarskap.

2. Den andra sanningen är att trovärdighet är grunden för ledarskap. LEDARSKAPETS SANNINGAR (Liber, 2011) James Kouzes är Barry Posner är båda professorer i ledarskap och i boken sammanfattar de det viktigaste de lärt sig efter att ha studerat framgångsrikt ledarskap i

Läs mer

50IDÉER OCH TIPS OM MEDARBETAR- ENGAGEMANG LEDARGUIDE MEDARBETARENGAGEMANG

50IDÉER OCH TIPS OM MEDARBETAR- ENGAGEMANG LEDARGUIDE MEDARBETARENGAGEMANG 50IDÉER OCH TIPS OM MEDARBETAR- ENGAGEMANG LEDARGUIDE MEDARBETARENGAGEMANG ! 50IDÉER OCH TIPS OM MEDARBETAR- ENGAGEMANG 50 IDÉER OCH TIPS OM MEDARBETARENGAGEMANG 1 2 3 4 5 SKAPA EN GOD RELATION Relationen

Läs mer

Engagerade medarbetare skapar resultat!

Engagerade medarbetare skapar resultat! Föreläsningsanteckningar Berit Friman, vd Dale Carnegie Sverige 11 februari 2015 Engagerade medarbetare skapar resultat! Berit Friman är en av Sveriges mest erfarna föreläsare och utbildare inom områdena

Läs mer

K A R R I Ä R H O G A N U T V E C K L I N G. Hogans Personlighetsinventorium för Karriärutveckling. Rapport för: Jane Doe ID: HB290763

K A R R I Ä R H O G A N U T V E C K L I N G. Hogans Personlighetsinventorium för Karriärutveckling. Rapport för: Jane Doe ID: HB290763 U R V A L U T V E C K L I N G L E D A R S K A P H O G A N U T V E C K L I N G K A R R I Ä R Hogans Personlighetsinventorium för Karriärutveckling Rapport för: Jane Doe ID: HB290763 Testdatum: Mars 07,

Läs mer

11. Jag är bra på att se till så att saker och ting fungerar. Jag blir ofta ombedd att leda grupper och projekt.

11. Jag är bra på att se till så att saker och ting fungerar. Jag blir ofta ombedd att leda grupper och projekt. RESILIENCE ATTITUDES Det finns inget riktigt bra svenskt ord för resilience. Det betyder ungefär: återhämtning/spänstighet/motståndskraft. Resilience kan liknas vid fjädringen på en bil. Fjädern pressas

Läs mer

1. TITTAR Jag tittar på personen som talar. 2. TÄNKER Jag tänker på vad som sägs. 3. VÄNTAR Jag väntar på min tur att tala. 4.

1. TITTAR Jag tittar på personen som talar. 2. TÄNKER Jag tänker på vad som sägs. 3. VÄNTAR Jag väntar på min tur att tala. 4. Färdighet 1: Att lyssna 1. TITTAR Jag tittar på personen som talar. 2. TÄNKER Jag tänker på vad som sägs. 3. VÄNTAR Jag väntar på min tur att tala. 4. SÄGER Jag säger det jag vill säga. Färdighet 2: Att

Läs mer

VAD ÄR EN MENTOR OCH VAD INNEBÄR MENTORSKAP?

VAD ÄR EN MENTOR OCH VAD INNEBÄR MENTORSKAP? VAD ÄR MENTORSKAP? INTRODUKTION VAD ÄR EN MENTOR OCH VAD INNEBÄR MENTORSKAP? Mentorskap och coachning MENTORSKAP ATT BYGGA EN RELATION VARFÖR MENTORSKAP? Introduktion Mentorskap handlar om att bygga en

Läs mer

K A R R I Ä R H O G A N U T V E C K L I N G. Hogans Personlighetsinventorium för Karriärutveckling. Rapport för: Jane Average ID: UH002959

K A R R I Ä R H O G A N U T V E C K L I N G. Hogans Personlighetsinventorium för Karriärutveckling. Rapport för: Jane Average ID: UH002959 U R V A L U T V E C K L I N G L E D A R S K A P H O G A N U T V E C K L I N G K A R R I Ä R Hogans Personlighetsinventorium för Karriärutveckling Rapport för: Jane Average ID: UH002959 Testdatum: April

Läs mer

Rapport för Andrew Jones

Rapport för Andrew Jones Rapport för Andrew Jones Datum för ifyllande 09/16/2013 RAPPORT FÖR Andrew Jones 0 5 10 15 Totalt Tillfredsställelseresultat = 58% 20 25 30 35 40 45 50 55 60 65 70 75 80 85 90 95 100 DATUM FÖR IFYLLANDE

Läs mer

Rapport för Andrew Jones

Rapport för Andrew Jones Rapport för Andrew Jones Datum för ifyllande 0/0/0 RAPPORT FÖR Andrew Jones DATUM FÖR IFYLLANDE 0/0/0 PÅLITLIGHET - 99.% Svaren var mycket sannolikt noggranna och sanningsenliga ORGANISATION Harrison Assessments

Läs mer

Led dig själv med visioner

Led dig själv med visioner Var är du i livet Söker du färdigheter r och verktyg för att kunna Led dig själv med visioner en kurs i personligt ledarskap och effektivitet hantera förändringar? Är du intresserad av personlig utveckling

Läs mer

Resultatrapport. Exempel IOL TOOL. Framtagen till: Framtagen av: Sammanställd den 12 oktober, 2014

Resultatrapport. Exempel IOL TOOL. Framtagen till: Framtagen av: Sammanställd den 12 oktober, 2014 Resultatrapport Sammanställd den 12 oktober, 2014 Framtagen till: Exempel Framtagen av: IOL TOOL Kopieringsförbud Denna rapport är skyddad av upphovsrättslagen. Kopiering är förbjuden utöver vad som anges

Läs mer

Scouternas gemensamma program

Scouternas gemensamma program Scouternas mål Ledarskap Aktiv i gruppen Relationer Förståelse för omvärlden Känsla för naturen Aktiv i samhället Existens Självinsikt och självkänsla Egna värderingar Fysiska utmaningar Ta hand om sin

Läs mer

Vad innebär för dig att vara lycklig? Hur var det när du var lycklig, beskriv situationen? Hur kändes det när du var lycklig, sätt ord på det?

Vad innebär för dig att vara lycklig? Hur var det när du var lycklig, beskriv situationen? Hur kändes det när du var lycklig, sätt ord på det? Vad innebär för dig att vara lycklig? Hur var det när du var lycklig, beskriv situationen? Hur kändes det när du var lycklig, sätt ord på det? Finns det grader av lycka? ICF s 11 färdigheter Etik och

Läs mer

Jämförelserapport. För Christina Jonsson som samarbetar med Lars Andersson Denna rapport tillhandahålls av:

Jämförelserapport. För Christina Jonsson som samarbetar med Lars Andersson Denna rapport tillhandahålls av: Jämförelserapport För Christina Jonsson som samarbetar med Andersson 07.09.2018 Denna rapport tillhandahålls av: Lambertson Consulting Riddarvägen 42 184 51 Österskär E-mail: urban@u-lab.se Mobil: +46

Läs mer

Rapport för Andrew Jones

Rapport för Andrew Jones Rapport för Andrew Jones Datum för ifyllande 09/16/2013 RAPPORT FÖR Andrew Jones DATUM FÖR IFYLLANDE 09/16/2013 PÅLITLIGHET - 99.2% Svaren var mycket sannolikt noggranna och sanningsenliga ORGANISATION

Läs mer

Vår gemensamma värdegrund.

Vår gemensamma värdegrund. Vår gemensamma värdegrund. Dynamiskt engagemang Bemötande Personligt mod Gemensamt arbete Kunskapstörst På vår skola visar vi ett positivt och varmt engagemang i varandra och i skolan. Vi visar vilja att

Läs mer

ArbetsrelateratDNA. Daniel Brodecki. Här är ditt ArbetsrelateratDNA i form av en rapport.

ArbetsrelateratDNA. Daniel Brodecki. Här är ditt ArbetsrelateratDNA i form av en rapport. Daniel Brodecki Här är ditt ArbetsrelateratDNA i form av en rapport. Detta är ett underlag som visar vad som är viktigt för dig och hur du kan använda din potential på ett optimalt sätt. Ett ArbetsrelateratDNA

Läs mer

KUNDUNDERSÖKNING 2014 RAPPORT MT-GRUPPEN PERSONLIGT LEDARSKAP. 63 personer deltog i undersökningen. De ger 6,4 i genomsnittligt betyg (skala 1-7)

KUNDUNDERSÖKNING 2014 RAPPORT MT-GRUPPEN PERSONLIGT LEDARSKAP. 63 personer deltog i undersökningen. De ger 6,4 i genomsnittligt betyg (skala 1-7) KUNDUNDERSÖKNING 2014 RAPPORT MT-GRUPPEN PERSONLIGT LEDARSKAP 63 personer deltog i undersökningen De ger 6,4 i genomsnittligt betyg (skala 1-7) 98,3 % rekommenderar MT-gruppen 93,3 % presterar bättre 95

Läs mer

Värderingskartlägging. Vad är värderingar?

Värderingskartlägging. Vad är värderingar? Värderingskartlägging. Vad är värderingar? Man kan säga att värderingar är frågor som är grundläggande värdefullt för oss, som motiverar och är drivkraften bakom vårt beteende. De är centrala principer

Läs mer

Ledarskap 2013-04-28 1. Vad är viktigt i ditt ledarskap?

Ledarskap 2013-04-28 1. Vad är viktigt i ditt ledarskap? Ledarskap 2013-04-28 1 LEDARSKAP Vad är viktigt i ditt ledarskap? 1 LEDARSKAPETS ABC Ledarskapets A ditt förhållningssätt Ledarskapets B din etik och moral Ledarskapets C din träningsplanering LEDARSKAPETS

Läs mer

K A R R I Ä R H O G A N U T V E C K L I N G. Hogans Personlighetsinventorium för Karriärutveckling. Rapport för: Testa Person ID: HC275500

K A R R I Ä R H O G A N U T V E C K L I N G. Hogans Personlighetsinventorium för Karriärutveckling. Rapport för: Testa Person ID: HC275500 U R V A L U T V E C K L I N G L E D A R S K A P H O G A N U T V E C K L I N G K A R R I Ä R Hogans Personlighetsinventorium för Karriärutveckling Rapport för: Testa Person ID: HC275500 Testdatum: Februari

Läs mer

MOD Tippan provar på en ny hobby, även om hon är jättenervös i början.

MOD Tippan provar på en ny hobby, även om hon är jättenervös i början. Karaktärsstyrkor MOD Tippan provar på en ny hobby, även om hon är jättenervös i början. Vågar göra saker, även om det är nervöst. Vågar visa sina känslor och berätta hur det känns. Vågar försvara andra

Läs mer

I kaos ser man sig naturligt om efter ledning.

I kaos ser man sig naturligt om efter ledning. Finn din kärna Allt fler styr med självledarskap. Självkännedom och förmågan att kunna leda dig själv gör det lättare att kunna se klart och att leda andra som chef. Självledarskap handlar om att behärska

Läs mer

o jag gillar mig själv, och har en god o jag känner mig lugn inför andra. o jag respekterar mig själv och jag är tydlig

o jag gillar mig själv, och har en god o jag känner mig lugn inför andra. o jag respekterar mig själv och jag är tydlig Guide-formulär. Kryssa för de påståenden du tycker stämmer in på dig själv. De nivåer där du mest har kryssat i till vänster behöver du fokusera mer på, de nivåer där du har kryssat i mest till höger,

Läs mer

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Namn: Erik Fors-Andrée Ditt professionella rykte Erik är en driven visionär, inspirerande ledare och genomförare som med sitt brinnande engagemang får

Läs mer

OPQ Profil OPQ. Emotionell intelligens (EQ) Namn Sample Candidate. Datum 23 oktober

OPQ Profil OPQ. Emotionell intelligens (EQ) Namn Sample Candidate. Datum 23 oktober OPQ Profil OPQ Emotionell intelligens (EQ) Namn Sample Candidate Datum 23 oktober 2013 www.ceb.shl.com INLEDNING Begreppet Emotionell intelligens, populärt kallat EQ, används för att beskriva hur bra vi

Läs mer

Insikt & Utveckling Renée Ohlson

Insikt & Utveckling Renée Ohlson Insikt & Utveckling Renée Ohlson ta kontakt; www.insiktutveckling.se E-post: renee@insiktutveckling.se Tel. 0709 22 44 95 Mottagning i centrala Gbg Insikt & Utveckling Renée Ohlson Bakgrund; civilekonom

Läs mer

DISC test Översatt till svenska

DISC test Översatt till svenska DISC test Översatt till svenska (Nedanstående ska stå innan man börjar testet) Kom ihåg! Svara sanningsenligt för att få bästa möjliga resultat som kommer hjälpa dig att hitta ett jobb som passar just

Läs mer

Föreläsningsanteckningar Olof Röhlander 17 mars 2015

Föreläsningsanteckningar Olof Röhlander 17 mars 2015 Föreläsningsanteckningar Olof Röhlander 17 mars 2015 Konsten att ta en chans och få saker att hända! Vad krävs för att vi ska nå våra mål och förverkliga våra drömmar? Hur blir man bra på något? Standardtipset

Läs mer

Att ge feedback. Detta är ett verktyg för dig som:

Att ge feedback. Detta är ett verktyg för dig som: Att ge feedback Detta är ett verktyg för dig som: Vill skapa ett målinriktat lärande hos dina medarbetare Vill bli tydligare i din kommunikation som chef Vill skapa tydlighet i dina förväntningar på dina

Läs mer

www.dalecarnegie.se Dale Carnegie Tips för att skapa förstklassig kundservice

www.dalecarnegie.se Dale Carnegie Tips för att skapa förstklassig kundservice www.dalecarnegie.se Dale Carnegie Tips för att skapa förstklassig kundservice Del 1 Service börjar med relationer Förstklassig kundservice börjar med goda relationer. Här är nio sätt att stärka kundrelationer

Läs mer

Välkommen tillbaka till omgång 5. ACC coachprogram online. Q-HelaDu. coaching

Välkommen tillbaka till omgång 5. ACC coachprogram online. Q-HelaDu. coaching Välkommen tillbaka till omgång 5 STYRKOR MarieLouise Gunilla Vetgirighet Ledarskap Tacksamhet Tacksamhet Kreativitet Tapperhet Kärlek till lärande Ärlighet/äkthet Hurmor Älskar/älskas Fredrika Anna Tacksamhet

Läs mer

Intervjuguide - förberedelser

Intervjuguide - förberedelser Intervjuguide - förberedelser Din grundläggande förberedelse Dags för intervju? Stort grattis. Glädje och nyfikenhet är positiva egenskaper att fokusera på nu. För att lyckas på intervjun är förberedelse

Läs mer

Mentorprogram Real diversity mentorskap Att ge adepten stöd och vägledning Adeptens personliga mål Att hantera utanförskap

Mentorprogram Real diversity mentorskap Att ge adepten stöd och vägledning Adeptens personliga mål Att hantera utanförskap Mentorprogram Real diversity mentorskap Real diversity är ett projekt som fokuserar på ungdomar i föreningsliv och arbetsliv ur ett mångfaldsperspektiv. Syftet med Real diversity är att utveckla nya metoder

Läs mer

Innehåll. Material Ordförandeguide Uppdaterad: 2015-02- 18 Sida 2 av 7

Innehåll. Material Ordförandeguide Uppdaterad: 2015-02- 18 Sida 2 av 7 Sida 2 av 7 Innehåll... 1 Ordförandeposten... 3 Presidiet... 3 Styrelsen... 3 Styrelsemötet... 4 Ledarskapet... 4 Vad är ledarskap?... 4 Ledarskap i projekt... 5 Att utveckla sitt ledarskap... 6 Kommunikation...

Läs mer

SET. Social Emotionell Träning. www.set.st

SET. Social Emotionell Träning. www.set.st www.set.st Varför livskunskap i skolan? Förebygga psykisk ohälsa Värdegrundsarbete Inlärning Förebygga mobbing Jämlikhet Skyddsfaktorer God social kapacitet Impulskontroll Kunna hantera konflikter Kunna

Läs mer

HOGANDEVELOP INSIKT. Rapport för: John Doe ID: HC560419 Datum: Juni 11, 2015 2013 HOGAN ASSESSMENT SYSTEMS INC.

HOGANDEVELOP INSIKT. Rapport för: John Doe ID: HC560419 Datum: Juni 11, 2015 2013 HOGAN ASSESSMENT SYSTEMS INC. Rapport för: John Doe ID: HC560419 Datum: Juni 11, 2015 2013 HOGAN ASSESSMENT SYSTEMS INC. INLEDNING: Motiv, Värderingar, Preferenser Inventoriet beskriver personers grundläggande värderingar, mål och

Läs mer

BUMERANG 360 ID: visar om din uppfattning stämmer med kollegornas

BUMERANG 360 ID: visar om din uppfattning stämmer med kollegornas BUMERANG 360 visar om din uppfattning stämmer med kollegornas ID: 65572 Totalt har 6 av 6 slutfört analysen (100 %) Analysdatum: 2013-02-26 Utskriftsdatum: 2013-03-22 Ensize International AB Martin Jansson

Läs mer

Xxxx Motivation och drivkrafter

Xxxx Motivation och drivkrafter Motivation och drivkrafter Sida 1 Om motivation och drivkrafter Definition på motivation enligt Bonniers lilla uppslagsbok: Motivation är en sammanfattning av de drivkrafter som ligger bakom en handling.

Läs mer

Risk, säkerhet och rättslig analys för migrering till molnet ÖVERSIKT: VERBAL KOMMUNIKATION

Risk, säkerhet och rättslig analys för migrering till molnet ÖVERSIKT: VERBAL KOMMUNIKATION Risk, säkerhet och rättslig analys för migrering till molnet ÖVERSIKT: VERBAL KOMMUNIKATION ÖVERSIKT 1. Verbal kommunikation 2. Effektiv kommunikation Definition Muntlig kommunikationinnebärkommunikationvia

Läs mer

Barn kräver väldigt mycket, men de behöver inte lika mycket som de kräver! Det är ok att säga nej. Jesper Juul

Barn kräver väldigt mycket, men de behöver inte lika mycket som de kräver! Det är ok att säga nej. Jesper Juul Vi har en gammal föreställning om att vi föräldrar alltid måste vara överens med varandra. Men man måste inte säga samma sak, man måste inte alltid tycka samma sak. Barn kräver väldigt mycket, men de behöver

Läs mer

18 beteenden som hindrar och irriterar

18 beteenden som hindrar och irriterar 18 beteenden som hindrar och irriterar Bra och meningsfulla mål kan bidra till både motivation och inspiration. Men det handlar inte enbart om att ha och sätta mål för att få önskade resultat och eget

Läs mer

BUMERANG 360 ID: visar om din uppfattning stämmer med kollegornas

BUMERANG 360 ID: visar om din uppfattning stämmer med kollegornas BUMERANG 360 visar om din uppfattning stämmer med kollegornas ID: 65190 Totalt har 5 av 5 slutfört analysen (100 %) Analysdatum: 2013-02-22 Utskriftsdatum: 2013-03-22 Ensize International AB Martin Jansson

Läs mer

Thomas360-rapport. den 8 juli 2012. Thomas Ledare. Thomas360 för ledare. Privat och Konfidentiellt

Thomas360-rapport. den 8 juli 2012. Thomas Ledare. Thomas360 för ledare. Privat och Konfidentiellt Thomas360-rapport den 8 juli 2012 Thomas Ledare Thomas360 för ledare Privat och Konfidentiellt Innehåll Introduktion Förstå din Thomas360-rapport Genomsnitt för kompetenser Ett diagram med de 5 högsta

Läs mer

Retorik & framförandeteknik

Retorik & framförandeteknik Introduktion Vi har läst Lärarhandledning: Våga tala - vilja lyssna, som är skriven av Karin Beronius, adjunkt i språk och retorikutbildare, tillsammans med Monica Ekenvall, universitetsadjunkt, på uppdrag

Läs mer

Fryxellska skolans Värdegrund Kultur

Fryxellska skolans Värdegrund Kultur Fryxellska skolans Värdegrund Kultur Trygghet Glädje Ansvar Respekt och hänsyn Lärande/utveckling - På Fryx är trygghet centralt för en god arbetsmiljö för elever och vuxna. Vi har ett tillåtande klimat

Läs mer

CHEFS OCH LEDARSKAPSPOLICY

CHEFS OCH LEDARSKAPSPOLICY CHEFS OCH LEDARSKAPSPOLICY Vår verksamhetsidé Vi är många som jobbar på Eksjö kommun ungefär 1600 medarbetare och vår främsta uppgift är att tillhandahålla den service som alla behöver för att leva ett

Läs mer

Dra åt samma håll INSIGHTLAB: KOMPETENSKORT 2013 EXECUTIVE SUMMARY. Föreläsningsanteckningar Susanne Pettersson 20 mars 2013 Oscarsteatern, Stockholm

Dra åt samma håll INSIGHTLAB: KOMPETENSKORT 2013 EXECUTIVE SUMMARY. Föreläsningsanteckningar Susanne Pettersson 20 mars 2013 Oscarsteatern, Stockholm INSIGHTLAB: KOMPETENSKORT 2013 EXECUTIVE SUMMARY Dra åt samma håll Föreläsningsanteckningar Susanne Pettersson 20 mars 2013 Oscarsteatern, Stockholm Text: Gabriella Morath Layout: Pelle Stavlind Dra åt

Läs mer

KOMMUNIKATION ATT LÄRA AV

KOMMUNIKATION ATT LÄRA AV KOMMUNIKATION ATT LÄRA AV VARANDRA Agenda Inledning och incheckning Kommunikation vad är det? Övning Dialogens principer Feedback när, hur och varför? Övning Avslutning Incheckning En saga Vad var Rabbinens

Läs mer

hur människor i vårt företag och i vår omvärld ser på oss. för att uppfattas som empatiska och professionella. Skanska Sveriges Ledningsteam

hur människor i vårt företag och i vår omvärld ser på oss. för att uppfattas som empatiska och professionella. Skanska Sveriges Ledningsteam Vårt sätt att vara Vi är Skanska. Men vi är också ett stort antal individer, som tillsammans har ett ansvar för att vårt företag uppfattas på ett sätt som andra respekterar och ser upp till. Det är hur

Läs mer

K A R R I Ä R H O G A N U T V E C K L I N G. Hogans Personlighetsinventorium för Karriärutveckling. Rapport för: Sam Poole ID: HC560419

K A R R I Ä R H O G A N U T V E C K L I N G. Hogans Personlighetsinventorium för Karriärutveckling. Rapport för: Sam Poole ID: HC560419 U R V A L U T V E C K L I N G L E D A R S K A P H O G A N U T V E C K L I N G K A R R I Ä R Hogans Personlighetsinventorium för Karriärutveckling Rapport för: Sam Poole ID: HC560419 Testdatum: Februari

Läs mer

Kompetenskriterier för ledare i Lunds kommun

Kompetenskriterier för ledare i Lunds kommun Kompetenskriterier för ledare i Lunds kommun Som ledare i Lunds kommun har du en avgörande betydelse för verksamhetens kvalitet. Du har stort inflytande på hur medarbetare presterar och trivs samt hur

Läs mer

TALLKROGENS SKOLA. Tallkrogens skolas ledord och pedagogiska plattform

TALLKROGENS SKOLA. Tallkrogens skolas ledord och pedagogiska plattform TALLKROGENS SKOLA Tallkrogens skolas ledord och pedagogiska plattform TALLKROGENS SKOLAS Ledord och pedagogiska plattform Tallkrogens skola Innehåll Tallkrogens skolas långsiktiga mål 3 Våra utgångspunkter

Läs mer

1. När du talar med människor, har du då en känsla av att de inte förstår dig? 1 2 3 4 5 6 7

1. När du talar med människor, har du då en känsla av att de inte förstår dig? 1 2 3 4 5 6 7 KASAM frågeformulär 29 frågor Här är några frågor (29) som berör skilda områden i livet. Varje fråga har 7 möjliga svar. Var snäll och markera den siffra som bäst passar in på just dig. Siffrorna 1 och

Läs mer

Bengts seminariemeny 2016

Bengts seminariemeny 2016 Bengts seminariemeny 2016 Bengt Kallenberg Bengt Kallenberg, civilingenjör som sedan 2006 arbetar med ledarutveckling, coaching, grupputveckling, seminarier och föredrag. Han har många års erfarenhet från

Läs mer

Boomerang 360 ID: Demo. Ensize AB Peter Karlsson

Boomerang 360 ID: Demo. Ensize AB Peter Karlsson Boomerang 360 Demo Totalt har 17 av 20 slutfört analysen (85 %) Analysdatum: 2012-11-15 Utskriftsdatum: 2018-10-30 +46 735 220370 Innehållsförteckning 3 Introduktion 4 Översikt 5 Mål 9 Kommunikation 13

Läs mer

Övningar till avsnitt 3 - Leva inifrån och ut

Övningar till avsnitt 3 - Leva inifrån och ut Övningar till avsnitt 3 - Leva inifrån och ut I den första övningsdelen började du stärka din självbild bland annat med hjälp av en lista med positiva affirmationer anpassade just för dig. Förhoppningsvis

Läs mer

Hur du skapar medarbetarengagemang i små och mellanstora företag

Hur du skapar medarbetarengagemang i små och mellanstora företag Hur du skapar medarbetarengagemang i små och mellanstora Dale Carnegie Training Whitepaper www.dalecarnegie.se Copyright 2014 Dale Carnegie & Associates, Inc. All rights reserved. small_business_101414_wp_sw

Läs mer

Dale Carnegie Training Whitepaper

Dale Carnegie Training Whitepaper Dale Carnegie Training Whitepaper Copyright 2012 Dale Carnegie & Associates, Inc. All rights reserved. Enhance_engagement_062513_wp_EMEA ÖKAT MEDARBETARENGAGEMANG: DEN NÄRMASTE CHEFENS ROLL Medarbetarens

Läs mer

KÄNSLORNA SOM SKAPAR MEDARBETARENGAGEMANG

KÄNSLORNA SOM SKAPAR MEDARBETARENGAGEMANG KÄNSLORNA SOM SKAPAR MEDARBETARENGAGEMANG Dale Carnegie Training Whitepaper Copyright 2012 Dale Carnegie & Associates, Inc. All rights reserved. Emotional_Engagement_062513_wpEMEA KÄNSLORNAS BETYDELSE

Läs mer

Coachningsfärdigheter för professionella vuxenutbildare COACH4U WP 7 Utveckling av utbildningshjälpmedel. Beskrivning av coachingsuppsättningar

Coachningsfärdigheter för professionella vuxenutbildare COACH4U WP 7 Utveckling av utbildningshjälpmedel. Beskrivning av coachingsuppsättningar Coachningsfärdigheter för professionella vuxenutbildare COACH4U WP 7 Utveckling av utbildningshjälpmedel Beskrivning av coachingsuppsättningar Kommer att bestå av tilltalande tilläggsutbildningsmaterial

Läs mer

INRIKTNING Underbilaga 1.1. HÖGKVARTERET Datum Beteckning 2015-06-26 FM2015-1597:2 Sida 1 (6)

INRIKTNING Underbilaga 1.1. HÖGKVARTERET Datum Beteckning 2015-06-26 FM2015-1597:2 Sida 1 (6) 2015-06-26 FM2015-1597:2 Sida 1 (6) Försvarsmaktens Värdegrund Vår värdegrund Syfte Förvarsmaktens värdegrund är en viljeförklaring. Den beskriver hur vi vill vara och hur vi vill leva, som individ, grupp

Läs mer

Bästa praxis för medarbetarsamtal

Bästa praxis för medarbetarsamtal Bästa praxis för medarbetarsamtal En digital guide www.thomasinternational.net 1 Innehåll 3 Introduktion 4 Enskilda Fastställa mål och tillvägagånssätt samtal 7Halvårsuppföljning 8Årlig avstämning 6Användning

Läs mer

Många gånger förväxlar vi gränslöshet med vänlighet och är rädda för att personer som vi gillar inte skulle gilla oss om vi satte gränser.

Många gånger förväxlar vi gränslöshet med vänlighet och är rädda för att personer som vi gillar inte skulle gilla oss om vi satte gränser. Att sätta gränser på arbetet är en bra grund för att skapa en trivsam och effektiv arbetsmiljö. Vi, tillsammans med våra kollegor, har olika värderingar, behov och föreställningar om vad som är rätt. Otydliga

Läs mer

Tre saker du behöver. Susanne Jönsson. www.sj-school.se

Tre saker du behöver. Susanne Jönsson. www.sj-school.se Steg 1 Grunden 0 Tre saker du behöver veta Susanne Jönsson www.sj-school.se 1 Steg 1 Grunden Kärleken till Dig. Vad har kärlek med saken att göra? De flesta har svårt att förstå varför det är viktigt att

Läs mer

Decision Dynamics Beslutsstilsmodell. StyleView Utvecklingsrapport 15 oktober 2009

Decision Dynamics Beslutsstilsmodell. StyleView Utvecklingsrapport 15 oktober 2009 Decision Dynamics Beslutsstilsmodell StyleView Utvecklingsrapport 1983-2009 Decision Dynamics. Alla rättigheter förbehålles. www.decisiondynamics.se Decision Dynamics är ledande inom metoder och verktyg

Läs mer

Finn din inre styrka och bli ditt bästa jag Hur gör man?

Finn din inre styrka och bli ditt bästa jag Hur gör man? Finn din inre styrka och bli ditt bästa jag Hur gör man? Välbefinnande inifrån och ut Du är själv portvakten som har nyckeln till medvetandets dörr och dina obegränsade möjligheter Annika Karlsson Hälsoinspiratör

Läs mer

Vår mission är att hjälpa människor och företag att blomstra samt möjliggöra för kunder och partners att förverkliga sina idéer.

Vår mission är att hjälpa människor och företag att blomstra samt möjliggöra för kunder och partners att förverkliga sina idéer. Att jobba hos oss Vår mission är att hjälpa människor och företag att blomstra samt möjliggöra för kunder och partners att förverkliga sina idéer. Hur vi lever vårt varumärke Simple, Personal and Fair

Läs mer

Mentorskap ett sätt att utvecklas. Region Halland, Laholms kommun och Halmstads kommun

Mentorskap ett sätt att utvecklas. Region Halland, Laholms kommun och Halmstads kommun Mentorskap ett sätt att utvecklas Region Halland, Laholms kommun och Halmstads kommun 1. Vad är mentorskap? Historia Begreppet mentor har sin bakgrund i den grekiska mytologin. Mentor var den person som

Läs mer

Hur kan vi hjälpa barn till en bättre självkänsla?

Hur kan vi hjälpa barn till en bättre självkänsla? Hur kan vi hjälpa barn till en bättre självkänsla? Lisa Clefberg, Fil. Dr. Leg. psykolog, leg. psykoterapeut Clefberg Psykologi AB Grev Turegatan 14, 114 46 Stockholm www.clefbergpsykologi.se Tel: 0735-333035

Läs mer

Att vara facklig representant vid uppsägningar

Att vara facklig representant vid uppsägningar Att vara facklig representant vid uppsägningar PASS När beskedet kommit Det är inte lätt att vara en av de få som vet att det är uppsägningar på gång. När kollegorna sedan får beskedet är det inte heller

Läs mer

UTVECKLANDE» förbättra ditt ledarskap genom ridningen

UTVECKLANDE» förbättra ditt ledarskap genom ridningen UTVECKLANDE» förbättra ditt ledarskap genom ridningen Ridpasset på ledarskapskursen leds av en ridinstruktör. Eftersom hästar är så tydliga och ärliga i sin feedback kräver dom en anpassning och lyhördhet

Läs mer

Vägar till ett modernt, jämlikt och effektiv ledarskap

Vägar till ett modernt, jämlikt och effektiv ledarskap Vägar till ett modernt, jämlikt och effektiv ledarskap Eva Norrman Brandt Vad är ett modernt ledarskap? Inför en konkurrenssituation är det viktigt att koppla ihop ledarskap och hälsa för att bli en attraktiv

Läs mer

LÄR KÄNNA DIG SJÄLV. Elva tester som utmanar och utvecklar. Kjell Ekstam. Argument Förlag

LÄR KÄNNA DIG SJÄLV. Elva tester som utmanar och utvecklar. Kjell Ekstam. Argument Förlag LÄR KÄNNA DIG SJÄLV Elva tester som utmanar och utvecklar Kjell Ekstam Argument Förlag Testa din självkänsla Här nedan finns 25 frågor som du ska besvara med ett kryss i ja-, nej- eller osäkerrutan. Tänk

Läs mer

Boomerang 360 ID: Ensize International AB (dev) Henrik Wigh Sofielundsvägen Sollentuna

Boomerang 360 ID: Ensize International AB (dev) Henrik Wigh Sofielundsvägen Sollentuna Boomerang 360 ID: 1972 Totalt har 6 av 9 slutfört analysen (67 %) Analysdatum: 2008-11-05 Utskriftsdatum: 2017-01-24 Ensize International AB (dev) Henrik Wigh Sofielundsvägen 4 191 47 Sollentuna +46-8-791

Läs mer

Pussel DISC/Morot Kombination

Pussel DISC/Morot Kombination Pussel DISC/Morot Kombination Kommunikation Exempel på agenda för första coaching mötet ID: 72955 Ensize International AB Analysdatum: 2012-06-14 Tid: 14 minuter Utskriftsdatum: 2013-09-23 Ensize International

Läs mer

ArbetsrelateratDNA. Daniel Brodecki. Här är ditt ArbetsrelateratDNA i form av en rapport.

ArbetsrelateratDNA. Daniel Brodecki. Här är ditt ArbetsrelateratDNA i form av en rapport. Här är ditt ArbetsrelateratDNA i form av en rapport. Detta är ett underlag som visar vad som är viktigt för dig och hur du kan använda din potential på ett optimalt sätt. Ett ArbetsrelateratDNA handlar

Läs mer

Småföretagstempen. Ta snabbtempen på dig och ditt företag!

Småföretagstempen. Ta snabbtempen på dig och ditt företag! Småföretagstempen Ta snabbtempen på dig och ditt företag! Resultatet blir ett snapshot som hjälper dig att se om du behöver förändra eller förstärka delar av ditt företagande. Så här gör du: 1. Läs igenom

Läs mer

Boomerang 360 ID: 2. Ensize International AB (dev) Henrik Wigh Sofielundsvägen Sollentuna

Boomerang 360 ID: 2. Ensize International AB (dev) Henrik Wigh Sofielundsvägen Sollentuna Boomerang 360 ID: 2 Totalt har 5 av 5 slutfört analysen (100 %) Analysdatum: 2010-08-11 Utskriftsdatum: 2017-01-25 Ensize International AB (dev) Henrik Wigh Sofielundsvägen 4 191 47 Sollentuna +46-8-791

Läs mer

Uthållig Förblir effektiv och motiverad trots bakslag och besvikelser. Arbetar tills projektet avslutas eller resultat uppnås.

Uthållig Förblir effektiv och motiverad trots bakslag och besvikelser. Arbetar tills projektet avslutas eller resultat uppnås. 22 januari 2018 Kompetenslista Haninge kommun använder kompetensbaserad rekrytering. Denna mall innehåller de kompetenser som valts ut och definierats vara viktiga för Haninge kommun. Kompetensmallen används

Läs mer

Vad är det som gör ett svårt samtal svårt?

Vad är det som gör ett svårt samtal svårt? Vad är det som gör ett svårt samtal svårt? Budskapets innehåll Var mottagaren befinner sig kunskapsmässigt, känslor, acceptans Konsekvens av det svåra samtal, vad det ger för resultat Relationen Ämnet

Läs mer

Rapport för Andrew Jones

Rapport för Andrew Jones Rapport för Andrew Jones Datum för ifyllande 09/16/2013 RAPPORT FÖR Andrew Jones DATUM FÖR IFYLLANDE 09/16/2013 PÅLITLIGHET - 99.2% Svaren var mycket sannolikt noggranna och sanningsenliga ORGANISATION

Läs mer

Konflikthantering Johan Ydrén. www.hanterakonflikter.se

Konflikthantering Johan Ydrén. www.hanterakonflikter.se Konflikthantering Johan Ydrén www.hanterakonflikter.se En konflikt är en interaktion mellan minst två parter där minst en part har önskemål som känns för betydelsefulla för att släppas, och upplever sina

Läs mer

Coachande ledarskap. Enköpingshälsans Ledarfrukost 21 november. Enköpingshälsan AB 2011-08-18

Coachande ledarskap. Enköpingshälsans Ledarfrukost 21 november. Enköpingshälsan AB 2011-08-18 Coachande ledarskap Enköpingshälsans Ledarfrukost 21 november Enköpingshälsan AB 2011-08-18 Psyko nånting? Medvetande Intellekt Beteende Tankar Känslor Perception Minne Vilja Vad är coaching? Att samtala

Läs mer

Bengts seminariemeny 2016

Bengts seminariemeny 2016 Bengts seminariemeny 2016 Bengt Kallenberg Bengt Kallenberg, civilingenjör som sedan 2006 arbetar med ledarutveckling, karriärutveckling, coaching, grupputveckling, seminarier och föredrag. Han har många

Läs mer

Insight Motives, Values, Preferences Inventory (MVPI)

Insight Motives, Values, Preferences Inventory (MVPI) Insight Motives, Values, Preferences Inventory (MVPI) Rapport för: Sam Poole ID: HF175947 Datum: 23.05.2018 2018 Hogan Assessment Systems Inc. Inledning Motiv, Värderingar, Preferenser Inventoriet beskriver

Läs mer

BÖCKER INSPIRATION. www.universeimagine.com

BÖCKER INSPIRATION. www.universeimagine.com BÖCKER INSPIRATION Vår vision är att inspirera minst en miljon människor till att förverkliga sina drömmar och må bra under tiden. Är du en av dem? Personligt entreprenörskap handlar om kraften och förmågan

Läs mer

Supportsamtal ett coachande samtal medarbetare emellan

Supportsamtal ett coachande samtal medarbetare emellan Utdrag 1 Supportsamtal ett coachande samtal medarbetare emellan Nackdelen med det konventionella utvecklingssamtalet är att det lägger all tonvikt på relationen chef medarbetare. Det är inte ovanligt att

Läs mer

Ansökan Referensbrev. Referensbrev - Inledning. Formellt, manlig mottagare, namnet okänt. Formellt, kvinnlig mottagare, namnet okänt

Ansökan Referensbrev. Referensbrev - Inledning. Formellt, manlig mottagare, namnet okänt. Formellt, kvinnlig mottagare, namnet okänt - Inledning Bäste herrn, Formellt, manlig mottagare, namnet okänt Bästa frun, Formellt, kvinnlig mottagare, namnet okänt Bästa herr eller fru, Formellt, både mottagarens namn och kön är okända Bäste herrn,

Läs mer

Spelarutveckling ett helhetsperspektiv kapitel 5. tränare Johan Fallby, Riksinstruktör, beteendevetenskap

Spelarutveckling ett helhetsperspektiv kapitel 5. tränare Johan Fallby, Riksinstruktör, beteendevetenskap Spelarutveckling ett helhetsperspektiv kapitel 5 tränare fokus Hur samverkar gruppens och ledarens egenskaper? Vad är motivationsklimat? Vilka skillnader finns mellan prestations- och resultatorienterat

Läs mer

Utvärdering Biologdesignern grupp 19

Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Biologdesignern har: svara med svar 1-5 1=dåligt, 5=jättebra Poäng Antal 1. Jag är bättre på att förklara vad jag är bra på och vad jag tycker om att göra. 51 15 2.

Läs mer

Varför är vår uppförandekod viktig?

Varför är vår uppförandekod viktig? Vår uppförandekod Varför är vår uppförandekod viktig? Det finansiella systemet är beroende av att allmänheten har förtroende för oss som bank. Få saker påverkar kunden mer än det intryck du lämnar. Uppförandekoden

Läs mer

Frågor till dig som söker arbete hos oss

Frågor till dig som söker arbete hos oss Frågor till dig som söker arbete hos oss För att vi ska få en mer utförlig bild av dig och dina förväntningar på oss, samtidigt som du får en bild av oss och våra förväntningar, vill jag be dig läsa igenom

Läs mer

Vår medarbetaridé Antagen av kommunstyrelsen, februari 2012

Vår medarbetaridé Antagen av kommunstyrelsen, februari 2012 Vår medarbetaridé Värdegrund för oss medarbetare i Skövde kommun Antagen av kommunstyrelsen, februari 2012 Vision Skövde 2025 Vår vision! Skövderegionen är känd i landet som en välkomnande och växande

Läs mer