Sviskonets Samfällighet

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sviskonets Samfällighet"

Transkript

1 Sviskonets Samfällighet Sammanfattning av fiberlösningen. Fiberlösningen bygger på två offerter en från Centralradio-Service AB (CRS) och en från Telia. CRS offererar följande: Anpassning av kopplings-rummet i föreningslokalen. Framdragning av fiber i området fram till utrymmet under trappan i respektive hushåll. Installation av all utrustning som behövs för att nätet och tjänsterna ska fungera i såväl samfällighetslokalen som i de enskilda hushållen. Test och dokumentation. 2 års entreprenadgaranti och 10 års funktionsgaranti på fibernätet. Ansvarsförsäkring som täcker de eventuella skador som kan uppkomma. Kostnad för CRS leverans: CRSs offertpris är :- ex moms. ( :- ink moms) Kostnaden finansieras genom att samfälligheten tar ett banklån på 10 år till 5-6% ränta preliminärt. Förslag på hur finansieringen ska se ut tas tacksamt emot av Styrelsen. Detta ger respektive husägare en månadskostnad på mellan :-/mån vilket läggs på samfällighetsavgiften. Beroende på låne avbetalning! Telia offererar följande: Framdragning och anslutning av stamfiber till området/samfällighetslokalen. Tjänster och all teknisk apparatur som behövs för att leverera: o Bredband 50/8 100/10 med WLAN router o IP-telefoni med prisplan Mini o Tv med programutbud Lagom + 1 tv box o On demand tjänster och Spotify Premium (1år) o Support under hela avtalstiden. Projektplanering för installation av fibernätet Fibergruppens arbete slutar inte i och med omröstningen utan det är egentligen då det börjar. Styrelsen kommer att tillsätta en projektledare (samordnare) som koordinerar arbetet under hela installationstiden. I projektledarens uppgifter ligger att samplanera mellan husägarna och Telia/CRS så att arbetet går så problemfritt som möjligt. En informationsplan kommer att upprättas så att alla boende i god tid får veta när de olika delaktiviteterna startar, hur man påverkas, vad man behöver förbereda och när CRS behöver access till hushållet. Det kommer också att sättas upp ett forum där alla kan få svar på frågor som uppkommer under resan.

2 Ytterligare frågor besvaras av: Frågor om teknik och tjänster Fråga: Har offererat fibernät rätt teknisknivå så att det är framtidssäkrat och möter samfällighetens gemensamma behov. Svar CRS: CRS levererar ett passivt single-mode fibernät från en gemensam punkt till samtliga hushåll. Till varje hushåll dras två fibrer där en är aktiv och en är reserv. Den aktiva fibern ger en stor överkapacitet. Prestanda i fibernätet bestäms av aktiv utrustning i föreningshuset och hushållen och denna utrustning kommer troligen att behöva uppgraderas inom en 20-års period. Dock är fibernätet det samma. Med fiber som bärare av Internetbaserade tjänster kommer samfälligheten att kunna åtnjuta befintliga, nya och utökade tjänster både nu och i framtiden. Fråga: Vilken prisplan ingår i IP-telefonin? En granne ringer mycket till Finland och England på kvällar och helger och har idag ett optimerat abonnemang för detta. Svar Telia: Den som ingår är Mini men man kan köpa till alla Telias prisplaner precis som på vanlig koppar telefoni. Information om prisplaner finns på Ett urval nedan. Prisavtal mini 20 öre/min till fasta 69 öre/min till mobiler 69 öre i öppning 0: -/mån Prisavtal plus 15 öre till fasta och samma för övrigt 0: -/mån för dem som är över 60 Prisavtal K & H 0kr/fasta kväll/helg och 20 öredag och samma för övrigt 30: -/mån Prisavtal Dygnet runt 0kr/min alltid till fasta och samma för övrigt 65: -/mån Prisavtal Maxi ingen kostnad alls till fasta och 300 min till mobiler 300: -/mån Fråga: Finns det stöd för tv-apparater som har inbyggd kortplats så att man slipper ha en extern digitalbox? Svar Telia: Nej vi har endast externa digital boxar. Fråga: Kan 112 se varifrån man ringer även med IP-telefoni. Telia: Sedan en tid tillbaka har vi börjat punktid sätta alla adresser som vi installerar fiber till och det gör att 112 kan se varifrån man ringer. Fråga: Går det att få en fast IP-adress för de som har en server hemma? Svar Telia: Nej det här är tänkt som en privat tjänst så därför erbjuder vi inte det. Fråga: Varför finns inte TV4HD med i något kanalpaket? Svar Telia: Det har varit så att ett bolag har haft ensamrätt på dessa sändningar. Det pågår en förhandling och så vi borde ha det snart.

3 Fråga: Är Telias HD-sändningar i 720p fastän att vissa kanaler sänder i 1080i? Svar Telia: vi sänder i 720p vilket många uppfattar är bättre än 1080i. Enligt vår tv avdelning så vidare sänder vi den signal som vi får från våra tv leverantörer Kommentar från Ulf: Telia sänder bara 720p. 10 av de 13 HD-kanaler som Telia distribuerar sänds ut i 1080i t.ex av Viasat. Det råder dock delade meningar om vilket som är bäst. Mycket rörelse (typiskt film) är 720p troligen något bättre medan 1080i är bättre för stillbilder/bildvisning. 1080i kräver ca 2 ggr högre bandbredd, men skickas alltså inte ut. Vill vi ha det får vi ta det via blu-ray eller nedladdat. Fråga: Den inspelningsbara boxen är relativt gammal och får inget vidare betyg om man läser testerna. Är det någon ny box på gång? Svar Telia: Ja det kommer att komma en ny box under året jag har dock inte fått nån spec på den än men den skall vara motsvarande den vi har men ett annat fabrikat. Fråga: Vilken nivå på HDMI har den enkla tv boxen VIP1003? Svar Telia: Versionen på HDMI är HDCP v1,2. Kommentar från Ulf: HDMI 1.2 är 7 år gammal och är en uppgradering mest avseende full specificering och tester. Tyder på att boxen också har några år på nacken. I HDMI 1.3 har man infört något som heter lip sync som synkar bild och ljud. Möjligheten att kunna fördröja ljud fungerar ibland, bildprocessning beror av bilden och är inte konstant. Bättre med synk alltså. 1.3 är även förbered för högre hastighet, har bättre färgdjup och färgrymd Fråga: Finns det några planer på att byta ut den enkla tv boxen VIP1003? Svar Telia: Boxen är relativt ny för oss ca ett år har vi haft den tror jag. Vad jag vet har vi inga planer på att byta ut den här boxen. Fråga: Vilket fabrikat och modell är det på Gatewayen? Svar Telia: Gatewayen är Thomson TG789 Fråga: Kan man koppla in både telefonianslutningen från gatewayen och ett larm i första jacket utan att de på något vis stör ut varandra? Svar Telia: Det ska gå men vi rekommenderar att man kollar med sitt larmbolag också, och tänker på att det inte fungerar under strömavbrott vilket gör att en gsm anslutning kan vara bättre. Kommentar från Ulf: Förstår inte svaret om larm. Menar de att gatewayen kan sitta i samma jack (galvaniskt ihop så att säga via dubbeljack) eller att det är ok för gatewayen att sitta som nr 2, givet att det är ett larm som är nr 1. Jag menar larmet lär ju inte gå om man är hemma, och gör det, då har man annat att tänka på än att titta på TV. Och om man inte är hemma och larmet går, ja då kan det möjligtvis vara tjuven som inte kan titta på TV... Jag kan inte tänka mig annat än att larmet ska vara nr 1, och då kvarstår de 2 alternativen/frågorna jag inledde stycket med.

4 Svar2 Telia: Gatewayen måste sitta innerst på första jacket för att den skall fungera, det så att larmföretag vill att deras larm skall sitta på första jacket för om en tjuv går in i ett hus skall det inte spela någon roll om han lyfter på luren. Man kan sätta larmet i dubbel kontakten som ingår till gatewayen. Kommentar från Andreas: Jag kollade om IP-telefonilarm i första eller senare jack: Oavsett IP-telefoni eller gammal analog telefoni så är det som man ska undvika att någonting sitter mellan larm och utgående signal, vilket då kan bryta förbindelsen. Om man sätter larmet direkt i IP-telefonins telefonbox så blir det så säkert som det blir med IP-telefoni (alltså icke fungerande vid strömavbrott). Om man låter klippa av husets utgående telelina för att koppla in IP-telefonin till husets interna telenät så ska man inte sätta larm på andra telekontakter än den första om man inte är säker på att man aldrig kommer att bryta vägen dit av misstag. Vill man att det ska funka även under strömavbrott så är det larm med GSM och batteribackup som gäller. Kommentar från Björn: Det verkar lite oklart vad som gäller med larm så jag rekommenderar därför var och en att ta kontakt med sitt larmbolag för att få svar på denna fråga. Fråga: Vad är det för priser och principer som gäller för respektive husägare vid utökning av programpaket och om man har fler tv apparater? Svar Telia: Följande gäller: Programpaket Lagom, som ingår, kan man se på flera tv apparater utan tvilling avgift eller krypteringsavgift. Man behöver dock en box för varje tv. Uppgraderar man till programpaket Stor tillkommer en krypteringsavgift och vill man kunna se Stor även på en andra tv tillkommer en tvillingavgift. Ni har ett specialpris på Stor och betalar för den 129 kr/månad. Man behöver aldrig betala för mer än en (1) krypteringsavgift. Avgiften tillkommer inte förrän man gör den första utökningen av sitt kanalutbud. För övriga kanalpaket gäller den information som står på Telias hemsida. Exempelvis kostar det inget extra att se de olika Canal+ paketen på flera tv apparater men väljer man något Viasat paket tillkommer en tvillingavgift. Är man osäker på vad det exakta priset är för de kanalpaket man är intresserad av kan man ringa Telias Kundtjänst så tar de fram uppgifterna.

5 Fråga: Kan programutbudet komma att förändras under avtalstiden? Svar Telia: Tv kanaler kommer och går, de byter namn och köps upp av konkurrerande bolag. Detta innebär att innehållet i programpaketen kan förändras eller att programpaketen ersätts av andra likvärdiga paket. Telias filosofi är att våra kunder vid förändring ska få likvärdiga tjänster eller bättre. Frågor om leverans och installation Fråga: Hur mycket grävning bedömer ni behövs i området för att få fram fiber från samfällighetslokalen till hushållen? Svar CRS: Med erfarenhet från närliggande områden med samma/liknande byggherre/projektör så är det mycket sannolikt att kanalisationen i huvudsak är användbar. Dock kommer draggropar behövas och det kan vara delar av rören som är skadade så att man inte kan dra i fiberkabeln. Det exakta svaret på detta kan bara lämnas när man utför arbetet. Kommentar från Björn: I offertpriset ingår grävning till en kostnad av kr ink moms. CRS kommer löpande under installationen redovisa grävkostnaden till samfällighetens projektledare. Vi betalar bara för den faktiska grävkostnaden vilket betyder att om den blir lägre än kr minskar den totala kostnaden och blir den högre ökar den totala kostnaden. Det är därför vi har lagt på 20% när vi beräknat maxkostnad. Fråga: Räcker garantierna för CRS del av leveransen eller tillkommer det ett drift- och underhållsavtal? Svar CRS: Eftersom det inte finns någon utrustning längs nätet är det i princip bara ändutrustningen som kan gå sönder och den står Telia för. Vi anser inte att ni behöver skriva ett serviceavtal med oss utan händer det något är det ett är garantijobb. Om fibern skulle grävas av blir det troligtvis en försäkringsfråga. De garantier vi lämnar är 2 års entreprenadgaranti och 10 års funktionsgaranti på fibernätet. När vi byggt färdigt ert nät kommer vi att mäta upp signalen för respektive hushåll och dokumentera detta i en pärm som levereras till er tillsammans med ritningar över nätet mm. Om Telia pekar på att problemet ligger i fibernätet är det enkelt att mäta upp om det är fel på nätet eller utrustningen och därmed åberopa vem som äger problemet. Om något skulle hända och ni ringer oss så kommer vi normalt ut samma dag eller dagen efter ni ringt in. Fråga: Vad säger Trumpetvägen som redan installerat fiber med CRS? Svar Björn: Ordförande på Trumpetvägen Nils-Olov säger följande om hur deras fiberanslutning har fungerat. Offerten höll måttet förutom att rören låg lite djupare på något ställe samt att de fick spränga på ett ställe. Centralradio- Service var mycket bra och de hade ett fungerande samarbete hela installationstiden. Blev en liten fördröjning av utlovat klardatum men ändå inom ramen för vad som kan accepteras i projekt av denna kaliber. Vi var också mycket nöjda med CRS dokumentation av allt, föredömligt och perfekt gjort.

6 Fråga: Om CRS råkar skada el, vatten eller avlopp när man måste gräva hål för att komma vidare, vem står för denna kostnad och var är det reglerat? Svar CRS: Både CRS och de eventuella under entreprenörer som vi kopplar in har ansvarsförsäkring som täcker de eventuella skador som kan uppkomma. Vi arbetar även efter ABT 06, allmänna bestämmelser för totalentreprenader avseende byggnads-, anläggnings- och installationsarbeten. ABT 06 är avsedd att användas vid upphandling och avtal avseende entreprenader som ska utföras som totalentreprenad. Fråga: Vem står för kostnaden om det finns hinder på tomterna? Kan man verkligen tvinga någon att riva ett trädäck, mur eller liknande? Svar Björn: Om det medför större arbeten får husägaren själv så för den kostnaden. Förhoppningsvis kan man arbeta sig runt de flesta hinder men det kan bli så att exempelvis en del av ett trädäck måste sågas upp. Detta är inte unikt för fiberdragningen utan gäller även om vi i området skulle behöva reparera el-nätet eller vatten/avlopps systemen. CRS återställer grus, jord och asfalt efter grävarbete men inte återbyggnad av ex trädäck, stenläggning, mur eller liknande. Frågor om kostnader Fråga: Vad är vårt specialpris om man vill beställa flera tv boxar? Svar Telia: Alla boende får ett utskick där de kan beställa boxarna till reducerat pris, att observera är att det här är ett tidsbegränsat erbjudande. Ett annat alternativ att få boxar är att teckna utökade kanalpaket på 24 månader och då följer standard boxen med. Erbjudandet om boxar är 495 kr för den vanliga och 1295 kr för den inspelningsbara sen tillkommer det ca 100 kr i frakt kostnad. Fråga: Var/hur faktureras kostnaden om man hyr en film on demand från Telia? På telefonräkningen? Svar Telia: Den faktureras separat till det enskillda hushållet. För att man skall kunna hyra film krävs det att man ringer till vår kundtjänst och registrerar sig så vi vet vem det är som hyr, man får då en kod som man skall använda. Fråga: Kan kostnaden bli lika oavsett typ av hus för inkoppling av tv-uttag? Vissa hus kan ju använda befintliga rör, andra måste få utvändiga dragningar. Svar Björn: Kostnaden är samma oavsett typ av hus även om monteringssättet är olika kr ink moms/st. Fråga: Vad kostar det att få hjälp med att koppla in IP-telefonin till första jacket? Svar Björn: CRS tar för detta 250 kr förutsatt telefonledningen kommer in där de sätter upp operatörens utrustning och att det är första uttaget i slingan.

7 Fråga: Vad kostar det att få ett eluttag installerat i utrymmet under trappan? Svar Björn: CRS samarbetar med en elektriker som är med i deras projekt och priset är ca 500 kr 600 kr förutsatt att det blir många. Fråga: Kan Telias pris på 244 kr i månaden ändras? Svar Telia: Nej priset är fast under hela avtalstiden. Övriga frågor Fråga: Hur och var felanmäler man? Svar Telia: Felanmälan och felsökningshjälp kan man erhålla via Telias supportsida eller så ringer man till vår support. Fråga: Kan de som sitter i långa avtal med Telia för ADSL och fast telefoni komma ur dessa i förtid om vi väljer Telia via fiber? Svar Telia: Ja om de ringer till vår kundtjänst och förklarar att föreningen har köpt upp tjänsterna kollektivt och att det vill aktivera de och samtidigt säga upp sina gamla koppar tjänster går det bra. Fråga: Kan de som sitter i långa avtal med Canaldigital eller Viasat komma ur dessa i förtid om man tecknar motsvarande kanalpaket via Telia. Svar Patrik: Har kollat med både Canadigital och Viasat. Båda bolagen säger NEJ då Telia är en direkt konkurrent till dem även om Telia säljer deras TV kanaler. Men, var och en som har ett abonnemang kan ändå ringa in och tjata på dem då olika hantering kan förekomma och det är från handläggare till handläggare som beslut fattas. Fråga: Hur fungerar det när jag ska säga upp exempelvis mitt Boxerabonnemang? Ger jag en fullmakt till Telia som sköter det eller gör jag det själv? Svar Telia: Alla abonnemang som man har idag måste man ringa och säga upp själv.

8 Hur tjänsterna levereras i hushållet och vad man behöver göra själv Dessa saker är: Montering av eluttag i utrymmet under trappan. CRS pris för detta är 500 kr 600 kr beroende på hur många hushåll som saknar uttag. Arbetet kan dock göras av vilken elfirma som helst. Anslutning av routern till tv/datauttag. För detta tar CRS 1375 kr/st. Normalt vill man nog få två tv/datauttag anslutna vilket ger en kostnad på 2 x 1375 kr. Vill man inte dra kabel i huset finns ett trådlöst alternativ för överföring av bild och ljud till tv. Den trådlösa utrustningen kostar 1385 kr för att ansluta en (1) tv och ytterligare 785 kr för att ansluta en andra tv. Denna utrustning (Ruckus) köps från Telia. Anslutning av routern till första telefonjacket för IP-telefoni. CRS tar för detta arbete 250 kr förutsatt att telefontrådarna kommer in under trappan i respektive hushåll vilket de normalt gör. Ifall annan lösning behövs p.g.a. avvikelse kostar arbetet 593 kr/timme + material. Utbildning eller annan hjälp i samband med att komma igång med de nya tjänsterna kostar från CRS 593 kr/timme.

Välkomna till möte om Bredband 500-1000 Mbit. Samfälligheten Seraljen

Välkomna till möte om Bredband 500-1000 Mbit. Samfälligheten Seraljen Välkomna till möte om Bredband 500-1000 Mbit Samfälligheten Seraljen Projektgruppen Från Seraljen Imran Bukhari (191) Babis Karassavas (115) Leif Warbrandt (101) Från Ownit Kjell Lindqvist (Telenor Sverige)

Läs mer

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA FRÅN FÖRSTA KONTAKT TILL ANSLUTNING

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA FRÅN FÖRSTA KONTAKT TILL ANSLUTNING FRÅN FÖRSTA KONTAKT TILL ANSLUTNING VI FIRAR BREDBAND TILL ALLA 5000 kr + Månadsavgift på 150 kr 1. Intresseanmälan Villaägaren anmäler intresse via formulär på bredbandnu.se 2. Område & prisbild Villaägaren

Läs mer

Vi på landsbygden behöver snabba kommunikationer!

Vi på landsbygden behöver snabba kommunikationer! Vi på landsbygden behöver snabba kommunikationer! Allt fler ärenden kommer att skötas via internet i framtiden. Förutom bankärenden, kontakt med myndigheter, vård i hemmet, köp av biljetter, varor, osv.

Läs mer

Uppgradering av central antennanläggning för Samfälligheten Ollonborren. Material inför extra årsmöte den 20 september

Uppgradering av central antennanläggning för Samfälligheten Ollonborren. Material inför extra årsmöte den 20 september Uppgradering av central antennanläggning för Samfälligheten Ollonborren Material inför extra årsmöte den 20 september Vårt analoga nät behöver uppgraderas Det analoga TV-nätet minskar i betydelse hos kabel-tv

Läs mer

Telia Fiber Business. Ann Ekman 0705-111009 ann.ekman@teliasonera.com. Operator Business

Telia Fiber Business. Ann Ekman 0705-111009 ann.ekman@teliasonera.com. Operator Business Telia Fiber Business Ann Ekman 0705-111009 ann.ekman@teliasonera.com Operator Business Ni bygger hela vägen fram till huset Frostfritt och el uttag 2 2013-04-09 Telia Fiberanslutning 2010 Så hänger det

Läs mer

Anslut ett fibernät till ert område EKERÖ STADSNÄT

Anslut ett fibernät till ert område EKERÖ STADSNÄT Anslut ett fibernät till ert område 1 Fiber till ditt hushåll Nu har du möjligheten att ansluta dig till det senaste inom nöje och kommunikation. Genom en fiberanslutning via oss uppgraderar du ditt hem

Läs mer

Framtiden för TV, Internet och telefoni. Har du myror i TV:n? TV-gruppen Styrelsen Balderslev

Framtiden för TV, Internet och telefoni. Har du myror i TV:n? TV-gruppen Styrelsen Balderslev Framtiden för TV, Internet och telefoni Har du myror i TV:n? TV-gruppen Styrelsen Balderslev Varför? Vår nuvarande leverans av TV som sker via kopparnätet är hotad av gamla kablar. TV bilden kommer succesivt

Läs mer

Erbjudande till JVF. Ownit Broadband AB och Canal Digital Kabel-TV AB Presentation av Bredband, KabelTV och Telefoni. Ger lite mer.

Erbjudande till JVF. Ownit Broadband AB och Canal Digital Kabel-TV AB Presentation av Bredband, KabelTV och Telefoni. Ger lite mer. Erbjudande till JVF Ownit Broadband AB och Canal Digital Kabel-TV AB Presentation av Bredband, KabelTV och Telefoni Ger lite mer Erbjudande JVF till JVF Information Hej allihop! För att följa med samhällets

Läs mer

Nu är din fiberanslutning klar att använda!

Nu är din fiberanslutning klar att använda! Nu är din fiberanslutning klar att använda! Hej! Nu när mediaomvandlaren är installerad hos dig kommer vi med startupphjälp från Agera IT. Startupphjälp med internet Varje medlem har möjlighet till fri

Läs mer

Välkommen till Telias fiberanslutning! Hela hemmets kommunikation i en enda kabel

Välkommen till Telias fiberanslutning! Hela hemmets kommunikation i en enda kabel Välkommen till Telias fiberanslutning! Hela hemmets kommunikation i en enda kabel 1 2012-04-18 Grattis, du har fått fiber! Telia Fiberanslutning En framtidssäker investering Tillräcklig kapacitet för morgondagens

Läs mer

GRATTIS! DU SKALL FÅ FIBER EN FRAMTIDSSÄKRAD LÖSNING!

GRATTIS! DU SKALL FÅ FIBER EN FRAMTIDSSÄKRAD LÖSNING! GRATTIS! DU SKALL FÅ FIBER EN FRAMTIDSSÄKRAD LÖSNING! ERT KOLLEKTIVA UTBUD Bredband 250/100 Bredbandstelefoni Tv-paket Lagom, 40 kanaler 20 Playtjänster 1 st Trådlös router 1 st Tv-box (Erbjudandet har

Läs mer

Vilken bandbredd kan jag få med Öppen Fiber? Du kan få hastigheter mellan 10 och 1000 Mbit/s, beroende på vilken leverantör och tjänst du väljer.

Vilken bandbredd kan jag få med Öppen Fiber? Du kan få hastigheter mellan 10 och 1000 Mbit/s, beroende på vilken leverantör och tjänst du väljer. Sid 1/5 Frågor och svar Om fiber och Öppen Fiber Vad är fiber? Fiber eller fiberoptik består av överföring av ljus eller data via optiska fibrer. Det är den snabbaste metoden för informationsöverföring

Läs mer

Grattis! Du skall få fiber en framtidssäkrad lösning!

Grattis! Du skall få fiber en framtidssäkrad lösning! Grattis! Du skall få fiber en framtidssäkrad lösning! Ert kollektiva utbud Bredband 250/100 Bredbandstelefoni Tv-paket Lagom, 40 kanaler 20 Playtjänster + 3 norska kanaler NRK1, NRK2 och TV2 Trådlös router

Läs mer

Fiber, fiber, Per-Anders Andersson Norra Bohusläns Konsult AB

Fiber, fiber, Per-Anders Andersson Norra Bohusläns Konsult AB Fiber, fiber, fiber Per-Anders Andersson Norra Bohusläns Konsult AB Agenda Hur skall vi komma igång Upphandlingar Markavtal Fiberteknik Installation i hemmet Tjänster i nätet Förutsättningar för byggstart

Läs mer

GRATTIS! DU SKALL FÅ FIBER EN FRAMTIDSSÄKRAD LÖSNING!

GRATTIS! DU SKALL FÅ FIBER EN FRAMTIDSSÄKRAD LÖSNING! GRATTIS! DU SKALL FÅ FIBER EN FRAMTIDSSÄKRAD LÖSNING! ERT KOLLEKTIVA UTBUD Bredband 100/100 Bredbandstelefoni Tv-paket Lagom, 40 kanaler 20 Playtjänster Trådlös router Tv-box 389 KR PRIS PÅ ZMARKET 847

Läs mer

GRATTIS! DU SKALL FÅ FIBER EN FRAMTIDSSÄKRAD LÖSNING!

GRATTIS! DU SKALL FÅ FIBER EN FRAMTIDSSÄKRAD LÖSNING! GRATTIS! DU SKALL FÅ FIBER EN FRAMTIDSSÄKRAD LÖSNING! ERT KOLLEKTIVA UTBUD Bredband 250/100 Bredbandstelefoni Tv-paket Lagom, 40 kanaler 20 Playtjänster Trådlös router Tv-box ERT KOLLEKTIVA UTBUD BREDBAND

Läs mer

Instruktionsbok för Byalag som anlitar Telia som operatör

Instruktionsbok för Byalag som anlitar Telia som operatör Godkänd Instruktionsbok för Byalag 2011-11-14 1 (13) Uppgjord Telia Operator Business Leif Berglund Next 070-5650574 Ante Baric leif.a.berglundeliasonera.com Detta dokument reder ut hur en fastighetsanslutning

Läs mer

KOPPLA PÅ OCH KOPPLA AV

KOPPLA PÅ OCH KOPPLA AV KOPPLA PÅ OCH KOPPLA AV KOPPLA PÅ I DAG SÅ KAN DU KOPPLA AV I MORGON Att vara uppkopplad innebär i dag så mycket mer än att slå på datorn och öppna en webbläsare. På tjugo år har internet utvecklats från

Läs mer

GRATTIS! DU SKALL FÅ FIBER EN FRAMTIDSSÄKRAD LÖSNING!

GRATTIS! DU SKALL FÅ FIBER EN FRAMTIDSSÄKRAD LÖSNING! GRATTIS! DU SKALL FÅ FIBER EN FRAMTIDSSÄKRAD LÖSNING! ERT KOLLEKTIVA UTBUD Bredband 100/100 Bredbandstelefoni Tv-paket Lagom, 40 kanaler 20 Playtjänster Trådlös router Tv-box 389 KR PRIS PÅ ZMARKET 827

Läs mer

Skulle det bli billigare än vad vi har tänkt oss så går det att återbetala upp till 5 000kr av insatsen.

Skulle det bli billigare än vad vi har tänkt oss så går det att återbetala upp till 5 000kr av insatsen. F: När försvinner det fasta telefonnätet? Telia har beslutat att det vanliga telefonnätet på landsbygden ska vara avvecklat senast 2020 men troligen kommer många ledningar plockas ner långt innan dess.

Läs mer

F: Kan jag skriva kontrakt om anslutning trots att tiden för tecknande av kontrakt har gått ut?

F: Kan jag skriva kontrakt om anslutning trots att tiden för tecknande av kontrakt har gått ut? F: Kan jag skriva kontrakt om anslutning trots att tiden för tecknande av kontrakt har gått ut? S: Nej. Vi har beviljats bidrag för att bygga fibernät åt de som redan har kontakt med oss och det går inte

Läs mer

Välkommen till Telias fiberanslutning!

Välkommen till Telias fiberanslutning! Välkommen till Telias fiberanslutning! Hela hemmets kommunikation i en enda kabel 1 Grattis, du har fått fiber! Telia Fiberanslutning En framtidssäker investering Tillräcklig kapacitet för morgondagens

Läs mer

HLM-Fiber i Lund 2013-12-23. Frågor och Svar rörande optiskfiberdragning på vårt område!

HLM-Fiber i Lund 2013-12-23. Frågor och Svar rörande optiskfiberdragning på vårt område! 1 S i d a Version 3 http://www.bruce.se/hlmfiber HLM-Fiber i Lund 2013-12-23 Frågor och Svar rörande optiskfiberdragning på vårt område! Datum: 2013-12-23 Varför är optisk fiberlösning bra för mig? Eftersom

Läs mer

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA VÄLKOMMEN TILL RONNEBYPORTEN!

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA VÄLKOMMEN TILL RONNEBYPORTEN! VÄLKOMMEN TILL RONNEBYPORTEN! VI FIRAR BREDBAND TILL ALLA 5000 kr + Månadsavgift på 150 kr Nu bygger vi fibernät! KONTAKTUPPGIFTER Du som har frågor om anslutning till fibernätet, kontakta Ronneby Miljö

Läs mer

(FTTB = Fiber to the Building, lägenhets komplex där man ansluter byggnaden med en fiber och har koppar till lägenheterna.

(FTTB = Fiber to the Building, lägenhets komplex där man ansluter byggnaden med en fiber och har koppar till lägenheterna. 1 2 3 4 FTTH = Fiber to the Home Detta är vad som skall grävas ner i området, nyttja allmänna ytor i största möjliga mån. Avslutas med en Mediaomvandlare/tjänstefördelare i varje fastighet. (FTTB = Fiber

Läs mer

Samfällsnytt 4. Skälby tredje samfällighetsförening December 2012. Här kommer årets sista samfällsnytt.

Samfällsnytt 4. Skälby tredje samfällighetsförening December 2012. Här kommer årets sista samfällsnytt. Samfällsnytt 4 Här kommer årets sista samfällsnytt. Först vill vi önska alla nyinflyttade välkomna till vår samfällighet och hoppas att ni kommer att trivas hos oss! På vår hemsida kan ni hitta information

Läs mer

Finspångs Stadsnät Ett öppet nät

Finspångs Stadsnät Ett öppet nät Finspångs Stadsnät Ett öppet nät Finet Ett av kommunen helägt bolag Två affärsområden - IT-service & Stadsnät Öppet nät = Alla leverantörer är välkomna Finns i hela kommunen Vad är fiber? Optofiber är

Läs mer

Offert Telia Fastighetsanslutning Ekonomiska Föreningen Tåjärnet

Offert Telia Fastighetsanslutning Ekonomiska Föreningen Tåjärnet Offert Telia Fastighetsanslutning Ekonomiska Föreningen Tåjärnet Rev 2.1 HANDLÄGGARE TeliaSonera Sverige AB Mattias Wallin Säte: Stockholm +46290-767788 Mattias.wallin@teliasonera.com Org.nr: 556430-0142

Läs mer

Välkommen till Telias fiberanslutning! Hela hemmets kommunikation i en enda kabel

Välkommen till Telias fiberanslutning! Hela hemmets kommunikation i en enda kabel Välkommen till Telias fiberanslutning! Hela hemmets kommunikation i en enda kabel 1 2011-06-22 Grattis, du har fått fiber! Telia Fiberanslutning En framtidssäker investering Tillräcklig kapacitet för morgondagens

Läs mer

SUPERKRAFT VIA FIBER nu även på landsbygden

SUPERKRAFT VIA FIBER nu även på landsbygden SUPERKRAFT VIA FIBER nu även på landsbygden Framtidens fibernät Alingsås Energi var tidigt ute med att erbjuda internet och TV via fiber. Idag är ca 4 500 hushåll och företag anslutna till fibernätet.

Läs mer

Välkommen till Telias fiberanslutning! Hela hemmets kommunikation i en enda kabel

Välkommen till Telias fiberanslutning! Hela hemmets kommunikation i en enda kabel Välkommen till Telias fiberanslutning! Hela hemmets kommunikation i en enda kabel 1 2010-10-13 Grattis, du har fått möjlighet till fiber! Telia Fiberanslutning En framtidssäker investering Tillräcklig

Läs mer

Kilvision. Marknadsportalen

Kilvision. Marknadsportalen Kilvision Marknadsportalen Vem är jag? Roy Ottoson Account Manager Villa & Byalagsfiber 070-180 05 07 roy.ottoson@quadracom.se Titta redan idag in på www.qmarket.se Moderbolag Kommunikationsoperatör Nätägare

Läs mer

VÄLKOMNA TILL INFORMATIONSMÖTE OM NYTT TV-NÄT OCH FIBER!

VÄLKOMNA TILL INFORMATIONSMÖTE OM NYTT TV-NÄT OCH FIBER! VÄLKOMNA TILL INFORMATIONSMÖTE OM NYTT TV-NÄT OCH FIBER! HISTORIK Slutet av 80- talet skrotades centralantennen och det grävdes i området för kabel TV. Det gjordes en extra utdebitering på 1000kr per fastighet

Läs mer

Vilka alternativ finns för vårt gemensamma kabel-tv nät (ComHem) läggs ner?

Vilka alternativ finns för vårt gemensamma kabel-tv nät (ComHem) läggs ner? Vilka alternativ finns för vårt gemensamma kabel-tv nät (ComHem) läggs ner? Sammanfattning av frågor och svar från två möten om TV-frågan den 19 och 21 februari 2013. Inbjudna var samtliga boende i Tegelhagens

Läs mer

Villan blir bättre med fiber! Information och inspiration för dig som vill framtidssäkra villan med Öppen Fiber

Villan blir bättre med fiber! Information och inspiration för dig som vill framtidssäkra villan med Öppen Fiber Villan blir bättre med fiber! Information och inspiration för dig som vill framtidssäkra villan med Öppen Fiber 8% använder internet på flera apparater samtidigt. Tv, bredband och telefoni är bara några

Läs mer

Välkommen till Telias fiberanslutning!

Välkommen till Telias fiberanslutning! Brf Norra Liden 5-23 Välkommen till Telias fiberanslutning! Hela hemmets kommunikation i en enda kabel 1 Grattis, du har fått fiber! Telia Fiberanslutning En framtidssäker investering Tillräcklig kapacitet

Läs mer

2. Får jag bestämma var ni ska gräva? Ja, om det finns något känsligt i vägen vid grävning kan ni påverka var grävning ska ske.

2. Får jag bestämma var ni ska gräva? Ja, om det finns något känsligt i vägen vid grävning kan ni påverka var grävning ska ske. Vanliga frågor Anslutning 1. Ska ni gräva på min tomt eller gör jag det själv? Om det finns behov av grävning så gör vi det. Grävning och återställning ingår i kampanjerbjudandet. Finns det tomrör som

Läs mer

Bredbandsnät Z-väg förslag till årsstämma 2013

Bredbandsnät Z-väg förslag till årsstämma 2013 Bredbandsnät Z-väg förslag till årsstämma 2013 Sammanfattning Styrelsen föreslår att det gamla nuvarande kabel-tv-nätet i området ersätts med ett modernt fiberbaserad nätverk som förutom att distribuera

Läs mer

VANLIGA FRÅGOR FRÅN BOENDE OM HSB BOLINA

VANLIGA FRÅGOR FRÅN BOENDE OM HSB BOLINA 2015-03-27 VANLIGA FRÅGOR FRÅN BOENDE OM HSB BOLINA Hur kommer jag igång med HSB Bolina? Svar: Koppla in datorn i bredbandsuttaget i väggen och gå till www.bredbandswebben.se. Väl där så kan du se alla

Läs mer

Nu är det klart, det blir fiber!

Nu är det klart, det blir fiber! Nu är det klart, det blir fiber! Förutom e tt snabbt i nternet, TV o ch telefoni till en bra m ånadsavgift, k ommer du ä ven a tt öka attraktionsvärdet på ditt hus. Till boende i villaområdet Kulladal

Läs mer

Skepplanda fiber. Informationsmaterial om

Skepplanda fiber. Informationsmaterial om Skepplanda fiber Informationsmaterial om Vad är kommunikations- och tjänsteleverantör Avgifter till föreningen Förklaring av installationen Grupperbjudande från Telia Summering Vad är vad Kommunikationsleverantör

Läs mer

Anslut till Jönköping stadsnät

Anslut till Jönköping stadsnät Anslut till Jönköping stadsnät Ödestugu Landsbygsområde Älgabäcksryd 28 maj Mats Lagervall & Anna Söderberg Varför fiber Hur fiber Använda fiber Varför ska jag ha Fiber? Hur får jag Fiber? Hur använder

Läs mer

KALLELSE TILL EXTRASTÄMMA FÖR ÄPPELBLOMMANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

KALLELSE TILL EXTRASTÄMMA FÖR ÄPPELBLOMMANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING KALLELSE TILL EXTRASTÄMMA FÖR ÄPPELBLOMMANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Torsdagen den 24 oktober 2013 kl 19.00 äger extrastämma med Äppelblommans samfällighetsförening rum. Platsen: Mathiasgården vid Vallentuna

Läs mer

FIBER. Nu startar arbetet med vårt fibernät. Läs igenom informationen, eventuella frågor besvaras av:

FIBER. Nu startar arbetet med vårt fibernät. Läs igenom informationen, eventuella frågor besvaras av: FIBER Nu startar arbetet med vårt fibernät. Läs igenom informationen, eventuella frågor besvaras av: Göran Södergren Vallavägen 328 08-7778787 070-5180443 goran.sodergren@gmail.com Krister Björne Vallavägen

Läs mer

TRÖSKVÄGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 2014-02-28

TRÖSKVÄGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 2014-02-28 FIBERANSKAFFNING STYRELSENS REKOMMENDATION TILL STÄMMAN 2014-03-25 SAMMANFATTNING Styrelsen rekommenderar att stämman ger styrelsen i uppdrag att upphandla fibernät inom de kostnadsramar som specificeras

Läs mer

Är förändring nödvändigt?

Är förändring nödvändigt? Är förändring nödvändigt? Comhem levererar idag ett antal analoga tv kanaler till varje hushåll i föreningen. Alla som inte får en privat faktura av comhem idag har enbart det analoga utbudet. Det betalas

Läs mer

Frågor och svar om fiber och Öppen Fiber

Frågor och svar om fiber och Öppen Fiber Frågor och svar om fiber och Öppen Fiber Vad är fiber och varför ska man ha det? Fiberoptik är en modern teknik som ersätter traditionell koppar med glas. Det innebär att information kan skickas med ljusets

Läs mer

Framtidens nät, öppet för alla. Information och inspiration för dig som vill framtidssäkra villan med Öppen Fiber

Framtidens nät, öppet för alla. Information och inspiration för dig som vill framtidssäkra villan med Öppen Fiber Framtidens nät, öppet för alla Information och inspiration för dig som vill framtidssäkra villan med Öppen Fiber Äntligen en Öppen Fiber-anslutning för villan! När du väljer att skaffa Öppen Fiber från

Läs mer

Information om Axets bredband och telefoni

Information om Axets bredband och telefoni Information om Axets bredband och telefoni 2011 beslöts att samtliga lägenheter i Axet skulle gruppanslutas till en och samma leverantör av bredbandstjänster via vårt fibernät. Efter upphandling valdes

Läs mer

Jonas Lind Fastbit AB

Jonas Lind Fastbit AB Jonas Lind Fastbit AB Vad är Fastbit? Ett marknad och tjänstebolag. Ägare: Skara Energi AB, Lidköpings kommun och VänerEnergi AB Stadsnäten i Skara, Lidköping, Mariestad, Götene, Skövde, Vara, Falköping,

Läs mer

BREDBANDSANSLUTNING VIA FIBER TILL BRF STOCKHOLMSHUS 11

BREDBANDSANSLUTNING VIA FIBER TILL BRF STOCKHOLMSHUS 11 BREDBANDSANSLUTNING VIA FIBER TILL BRF STOCKHOLMSHUS 11 Detaljerad information Bakgrund En av bostadsrättsföreningens viktigaste uppgifter är att tillgodose medlemmarnas ekonomiska intressen. De boende

Läs mer

Vad måste jag göra som idag har avtal med bredbandsbolaget? Bredband Vi har 500/50 bredband, vad är priserna för

Vad måste jag göra som idag har avtal med bredbandsbolaget? Bredband Vi har 500/50 bredband, vad är priserna för Kommentar eller fråga Svar Bredband Betalar idag mer än 100 Nu blir det ännu billigare. Bredband Bredband Om möjligt, önskvärt att det analoga finns kvar så kan man själv välja om man kopplar in det digitala

Läs mer

Grattis! Du bor i Sveriges snabbaste lägenhet! Guide till bredband

Grattis! Du bor i Sveriges snabbaste lägenhet! Guide till bredband Grattis! Du bor i Sveriges snabbaste lägenhet! Guide till bredband Din bredbandsguide Du vet väl om att du har tillgång till supersnabbt fibernät i din lägenhet? Via det kan du få TV-upplevelser i världsklass,

Läs mer

Skene, den 23 maj Hej,

Skene, den 23 maj Hej, Skene, den 23 maj 2017 Hej, Vi har varit i kontakt med två privata/kommersiella leverantörer av hela 'projektet'. Det innebär att de står för allt arbete och material ända in i huset. De tillfrågade är

Läs mer

Klart huset ska ha fiber

Klart huset ska ha fiber Klart huset ska ha fiber INFORMATION OM UTBYGGNADEN AV FIBERNÄTET TILL DIN FASTIGHET Äntligen fiber tv, internet och telefoni med ljusets hastighet Botkyrka Stadsnät är snabbt med närmast obegränsad kapacitet.

Läs mer

Bredband Gotland - Sockenmodellen

Bredband Gotland - Sockenmodellen Bredband Gotland - Sockenmodellen ALLA FÅR VARA MED ALLA HJÄLPS ÅT ALLA SKALL HA RÅD Sockenmodellen är ett kostnadseffektivt sätt att bygga och driva optiska fibernät i de områden där de stora kommersiella

Läs mer

STADSNÄT. Frågor och svar. stadsnat.dalaenergi.se

STADSNÄT. Frågor och svar. stadsnat.dalaenergi.se STADSNÄT Frågor och svar stadsnat.dalaenergi.se Innehåll Vad är egentligen ett öppet nät?...3 Vad är ett fibernät?...3 Är nätet framtidssäkert?...3 Villaanslutning...4 Flerbostadshus...8 Företagsfastigheter...9

Läs mer

Information och diskussion angående vår centralantennanläggning.

Information och diskussion angående vår centralantennanläggning. 1 Information och diskussion angående vår centralantennanläggning. Alla medlemmar i Gylleröds Samfällighetsförening Välkomna till Mölle Stationshus söndagen den 26 september kl 14:00 Redovisning av arbetsgruppens

Läs mer

Telia erbjudande angående kollektiva bredbandstjänster

Telia erbjudande angående kollektiva bredbandstjänster Informationsmöte 2013-02-18 Telia erbjudande angående kollektiva bredbandstjänster Telia erbjudande Innehåll i Telia offert angående tre bredbandstjänster: Tv-paket lagom 21 kanaler 2 tv-boxar (max 5 boxar)

Läs mer

Vilka förutsättningar gäller om jag fortsätter med Boxer?

Vilka förutsättningar gäller om jag fortsätter med Boxer? Vilka förutsättningar gäller...? Här har vi listat vad vi tror några av de vanligaste spörsmålen som kan uppkomma vid ett eventuellt byte från Boxer till Com Hem. Vilka förutsättningar gäller om jag fortsätter

Läs mer

Välkommen till SplitVision Borås Stadsnät!

Välkommen till SplitVision Borås Stadsnät! Välkommen till SplitVision Borås Stadsnät! Detta är SplitVision! STÖRRE UTBUD, FLER LEVERANTÖRER Din bostad är ansluten till SplitVision, Borås öppna stadsnät. Det innebär att du får tillgång till marknadens

Läs mer

Abonnemangets utformning

Abonnemangets utformning Abonnemangets utformning Fast telefoni Med vårt abonnemang kan ni fortsätta använda era vanliga telefoner hemma. Ni ansluter ert vanliga inkommande telefonjack i en dosa som omvandlar en digital signal

Läs mer

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA. Du kan vara med och påverka vilka områden vi bygger ut först... + Månadsavgift på 150 kr

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA. Du kan vara med och påverka vilka områden vi bygger ut först... + Månadsavgift på 150 kr VI FIRAR BREDBAND TILL ALLA 5000 kr + Månadsavgift på 150 kr Nu bygger vi fibernät! Du kan vara med och påverka vilka områden vi bygger ut först... Ronneby Miljö & Teknik och Karlshamn Energi har tecknat

Läs mer

Framställan till föreningsstämman 2015 angående anläggning av fibernät.

Framställan till föreningsstämman 2015 angående anläggning av fibernät. Brudbrödets Samfällighetsförening 1 Framställan till föreningsstämman 2015 angående anläggning av fibernät. I samfällighetsföreningens uppdrag ingår förvaltning av en centralantennanläggning. Syftet med

Läs mer

INFORMATIONSMÖTE TJÄNSTER I FIBERNÄTET

INFORMATIONSMÖTE TJÄNSTER I FIBERNÄTET INFORMATIONSMÖTE TJÄNSTER I FIBERNÄTET Myckleby Fiberförening 19 mars 2017 Agenda Nuläge för projektet Tidplan framöver Presentation av kommunikationsoperatör Information om tjänster i nätet Gruppavtal

Läs mer

Bredband Gotland. sockenmodellen. Version 2011-05-10

Bredband Gotland. sockenmodellen. Version 2011-05-10 Bredband Gotland sockenmodellen Version 2011-05-10 Sockenmodellen ALLA FÅR VARA MED ALLA HJÄLPS ÅT ALLA SKALL HA RÅD Sockenmodellen är ett kostnadseffektivt sätt att bygga och driva optiska fibernät i

Läs mer

Förslag till lösningar för framtidens Kabel-TV och Bredband i Segelkobben. Presentation för medlemmarna 11 mars 2009

Förslag till lösningar för framtidens Kabel-TV och Bredband i Segelkobben. Presentation för medlemmarna 11 mars 2009 Förslag till lösningar för framtidens Kabel-TV och Bredband i Segelkobben Presentation för medlemmarna 11 mars 2009 1 Uppdrag Kabel-TV Samfällighetens uppdrag. Bredband Intresseföreningens uppdrag. Beslut

Läs mer

Vi satsar på Öppet Stadsnät i Segmon!

Vi satsar på Öppet Stadsnät i Segmon! Vi satsar på Öppet Stadsnät i Segmon! Vilka är vi? En grupp människor som sedan ett par år tillbaka arbetat för en levande landsbygd i Segmon. En landsbygd som klarar framtidens krav Består av 4 olika

Läs mer

Canal Digital Kabel-TV. Valfrihet och tv-upplevelser för hela huset

Canal Digital Kabel-TV. Valfrihet och tv-upplevelser för hela huset Canal Digital Kabel-TV Valfrihet och tv-upplevelser för hela huset Tv ska vara en trygghet och en självklarhet Vår affärsidé är att leverera det mest attraktiva utbudet till tv-tittarna och vi står för

Läs mer

Varför ska jag ha fiber och vilket bredband ska vi ha? Kontaktpersonmöte 21 sep 2014

Varför ska jag ha fiber och vilket bredband ska vi ha? Kontaktpersonmöte 21 sep 2014 Varför ska jag ha fiber och vilket bredband ska vi ha? Kontaktpersonmöte 21 sep 2014 2014-09-21 H. Stomberg/Vilket bredband?/bilaga 4 1 Vilket bredband? Hastigheten mäts i megabit per sekund (Mb/s). Fler

Läs mer

Arbetsgruppens presentation 2014-01-26

Arbetsgruppens presentation 2014-01-26 Arbetsgruppens presentation 2014-01-26 1.Kommunalt vatten och avlopp? 2.Mobilt bredband, affärsmodell och kostnader 3.Anslutningar och teknik 4.Handlingsplan Kommunalt vatten och avlopp? JESSICA RYTTER

Läs mer

Alternativ för fibertjänster

Alternativ för fibertjänster Alternativ för fibertjänster Aktivera enskilda tjänster via Quadracoms portal Qmarket Välj mellan ett antal leverantörer av bredband, telefoni och TV Såvida inte tjänsten kräver leverans av hårdvara (telefonidosa,

Läs mer

Informationsmöte om eget fibernät i Sicklaön

Informationsmöte om eget fibernät i Sicklaön Informationsmöte om eget fibernät i Sicklaön 26 augusti 2013 www.sicklafiber.se Arbetsgruppen Namn Adress Telefon E-post Dan Sahlin John Lodens väg 25 070-5198187 dan.sahlin@gmail.com Dan Smidt Fannydalsplatån

Läs mer

100 100 499 kr 0 kr 0 mån 3 mån

100 100 499 kr 0 kr 0 mån 3 mån Nedströms Uppströms Leverantör Mbit/s Mbit/s Pris/mån Startavgift Bindningstid Uppsägningstid Faktura Alltele 0,25 0,25 119 kr 0 kr 0 mån 3 mån Vid autogiro eller e-postfaktura: 0 kr 10 100 10 10 199 kr

Läs mer

Triple play information. Äppelträdgårdens samfällighet

Triple play information. Äppelträdgårdens samfällighet Triple play information Äppelträdgårdens samfällighet Agenda Hej & välkommen Bakgrund Teknisk översikt & information Presentation nuläge, offertförslag och kostnadsbild Beslutspunkter 2012-06-26 Bakgrund

Läs mer

Internet Telefoni TV

Internet Telefoni TV Internet Telefoni TV I öppna Stadsnätet är konkurrensen fri Vi erbjuder valfrihet Valfrihet ger dig låga priser Ett öppet nät med full konkurrens på lika villkor. Ett nät som inte ägs av en tjänsteleverantör

Läs mer

Sveriges nya fibernät på väg hem till dig

Sveriges nya fibernät på väg hem till dig Sveriges nya fibernät på väg hem till dig supersnabbt Internet för dig i villa Fibernät för framtiden använd allt som Internet har att erbjuda Tänk dig att alltid surfa utan väntetider. Att allt du gör

Läs mer

SUPERKRAFT VIA FIBER

SUPERKRAFT VIA FIBER SUPERKRAFT VIA FIBER Framtidens stadsnät Alingsås Energi var tidigt ute med att erbjuda internet och TV via fiber i stadsnätet. Idag är ca 3000 hushåll och företag anslutna till stadsnätet. Förutom att

Läs mer

ETT ERBJUDANDE FRÅN BYGDENS EGEN FIBER

ETT ERBJUDANDE FRÅN BYGDENS EGEN FIBER ETT ERBJUDANDE FRÅN BYGDENS EGEN FIBER Framtidssäkra din bostad Nu bygger vi ut fibernätet ännu mer i Norrtälje kommun Fiber i vårt stadsnät ger dig den trygghet och säkerhet som en fast förbindelse har.

Läs mer

SUPERKRAFT VIA FIBER

SUPERKRAFT VIA FIBER SUPERKRAFT VIA FIBER Framtidens fibernät Alingsås Energi var tidigt ute med att erbjuda internet och TV via fiber i stadsnätet. Idag är ca 4 500 hushåll och företag anslutna till stadsnätet. Förutom att

Läs mer

Välkommen till Stadsholmens fibernät

Välkommen till Stadsholmens fibernät Visste du att... Fiber är idag den överlägset bästa och mest framtidssäkra tekniken för fasta bredbandsuppkopplingar. I fibern sänds data med optisk ljus, dvs med ljusets hastighet. Det gör att man kan

Läs mer

Snabbaste vägen till fiber för Sveriges landsbygd

Snabbaste vägen till fiber för Sveriges landsbygd Snabbaste vägen till fiber för Sveriges landsbygd Varför är det så viktigt med fiber? Det blir roligare med internet när det fungerar med full fart. Och så fort informationsöverföringen sker via fiber,

Läs mer

Välkommen till ditt digitala hem

Välkommen till ditt digitala hem Välkommen till ditt digitala hem Information och inspiration för dig som ska få, eller redan har en fiberanslutning Alltsammans direkt ur ditt nätverksuttag Nu får du hela hemmets kommunikation ur ett

Läs mer

BYT UTTAG! Klart huset ska ha fiber INFORMATION OM UTBYGGNADEN AV FIBERNÄTET I DITT OMRÅDE

BYT UTTAG! Klart huset ska ha fiber INFORMATION OM UTBYGGNADEN AV FIBERNÄTET I DITT OMRÅDE BYT UTTAG! Klart huset ska ha fiber INFORMATION OM UTBYGGNADEN AV FIBERNÄTET I DITT OMRÅDE Äntligen fiber tv, internet och telefoni med ljusets hastighet Botkyrka Stadsnät är snabbt med närmast obegränsad

Läs mer

TV/Internet/Tele via fiber till Saxebäcken. - en ljusare vardag

TV/Internet/Tele via fiber till Saxebäcken. - en ljusare vardag TV/Internet/Tele via fiber till Saxebäcken Fibertekniken Mycket framtidssäker I princip inga hastighetsbegränsningar Håller på att ersätta andra infrastrukturer som telefonnät (koppar) och TV-nät (koaxial)

Läs mer

Framtidssäker kommunikation - fiber till ditt hus

Framtidssäker kommunikation - fiber till ditt hus Framtidssäker kommunikation - fiber till ditt hus Kvällens möte ServaNet Varför fiber? Tjänster i vårt nät Hur går det till? Affärsmodellen Vad kostar det? Frågor ServaNet startade 1998 100 % kommunägt

Läs mer

Bredband via fiber. Hälsningar Jerker Jonsson Lidköpings bredband 0510-771070 Jerker.jonsson@lidkoping.se

Bredband via fiber. Hälsningar Jerker Jonsson Lidköpings bredband 0510-771070 Jerker.jonsson@lidkoping.se Bredband via fiber Vi har idag intresseförfrågningar från boende utmed Storegårdsvägen. Nu finns det en skarvbrunn för fiber i gamla Tunbanan där vi kan koppla in nya kunder. Det finns inte slangar till

Läs mer

Fiberanslut din villa på landet och säkra dina framtida behov av internet, TV och telefoni.

Fiberanslut din villa på landet och säkra dina framtida behov av internet, TV och telefoni. Fiberanslut din villa på landet och säkra dina framtida behov av internet, TV och telefoni. Gästabudstaden AB är ett helägt dotterbolag till Nyköpings kommun och är ett öppet stadsnät. Vi vill passa på

Läs mer

Bredband Gotland - Sockenmodellen

Bredband Gotland - Sockenmodellen Bredband Gotland - Sockenmodellen ALLA FÅR VARA MED ALLA HJÄLPS ÅT ALLA SKALL HA RÅD Sockenmodellen är ett kostnadseffektivt sätt att bygga och driva optiska fibernät i de områden där de stora kommersiella

Läs mer

Bredbandsnät Z-väg förslag till årsstämma 2013

Bredbandsnät Z-väg förslag till årsstämma 2013 Uppdaterat 2013-11-14 Bredbandsnät Z-väg förslag till årsstämma 2013 Sammanfattning Styrelsen föreslår att det gamla nuvarande kabel-tv-nätet i området ersätts med ett modernt fiberbaserad nätverk som

Läs mer

Välkommen Till STORMÖTE. Angående Vatten och Avlopp i Nunnestad Estenberga samt bildandestämma Amnehärad fiber ek. förening

Välkommen Till STORMÖTE. Angående Vatten och Avlopp i Nunnestad Estenberga samt bildandestämma Amnehärad fiber ek. förening Välkommen Till STORMÖTE Angående Vatten och Avlopp i Nunnestad Estenberga samt bildandestämma Amnehärad fiber ek. förening Var och När? Församlingshemmet i Amnehärad Måndag 18 februari 2013 kl. 18.30 Vi

Läs mer

Net at Once - Kommunikationsoperatör

Net at Once - Kommunikationsoperatör Net at Once - Kommunikationsoperatör Net at Once som kommunikationsoperatör med Öppen plattform och Öppen gruppanslutning innebär att de medlemmar i föreningen som vill välja fritt i ett öppet nät bland

Läs mer

Är du intresserad att ansluta dig till det öppna stadsnätet

Är du intresserad att ansluta dig till det öppna stadsnätet Är du intresserad att ansluta dig till det öppna stadsnätet Med fastigheten ansluten till det öppna stadsnätet så öppnar sig en hel värld av möjligheter för tjänster inom bredband, tv och telefoni. Med

Läs mer

Ett väldigt kundvänligt företag. Offert till Bankebergs Mellangård Samfällighet

Ett väldigt kundvänligt företag. Offert till Bankebergs Mellangård Samfällighet Ett väldigt kundvänligt företag Offert till Bankebergs Mellangård Samfällighet Bankebergs Mellangård Samfällighet Offert Digitalt basutbud Innan vi presenterar vad vi kan erbjuda er vill vi berätta lite

Läs mer

Del 1 Frågor om vad höghastighetsnät är:

Del 1 Frågor om vad höghastighetsnät är: Frågor och svar om installation av höghastighetsnät i BRF STÄMJÄRNET Vi i styrelsen hoppas att du genom att läsa nedan frågor och svar, ska få den information du behöver om höghastighetsinstallationen

Läs mer

Ownit Broadband AB och Canal Digital Kabel-TV AB Presentation av Bredband, KabelTV och Telefoni. Ger lite mer.

Ownit Broadband AB och Canal Digital Kabel-TV AB Presentation av Bredband, KabelTV och Telefoni. Ger lite mer. Ownit Broadband AB och Canal Digital Kabel-TV AB Presentation av Bredband, KabelTV och Telefoni. 1. Ownit, en bredbandsleverantör att räkna med Vår affärsidé att erbjuda kostnadseffektiva helhetslösningar

Läs mer

Vill du beställa fiber till stugan i Säljesta?

Vill du beställa fiber till stugan i Säljesta? «Fastägare» «Adress» «Postnr» «Postort» Avser adress: «Levadress» Fastighet: «Fastighet» Det här utskicket går ut till alla fastigheter i området vilket kan innebära att du får detta även om fastigheten

Läs mer

Utbyggnad av fiber för bredband, tv och telefoni inom Högsby kommun

Utbyggnad av fiber för bredband, tv och telefoni inom Högsby kommun Utbyggnad av fiber för bredband, tv och telefoni inom Högsby kommun Utveckling av en levande landsbygd Bra kommunikationer är en förutsättning för en levande landsbygd. Det gäller såväl, vägar, ledningsnät

Läs mer

Nu behöver du inte vänta längre.

Nu behöver du inte vänta längre. 1 Vägra vänta! Smarta hem, Smart-TV, läsplatta, laptop, stationär dator Våra sätt att surfa blir bara fler och innehållet allt tyngre. Även om du kan surfa snabbt idag, är det inte säkert att det går lika

Läs mer

Välkomna till. Extrastämma. Lindåsskolans matsal. Onsdag 26/11 klockan 19.00

Välkomna till. Extrastämma. Lindåsskolans matsal. Onsdag 26/11 klockan 19.00 Välkomna till Extrastämma Lindåsskolans matsal Onsdag 26/11 klockan 19.00 Ärende: - Tillbyggnad Attefall - Uppgradering av centralantennanläggningen för radio och television. Kallelse Styrelsen för Anläggningssamfälligheten

Läs mer