INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-10-18 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden"

Transkript

1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 79 Systematiskt kvalitetsarbete Ekonomisk månadsrapport Aktuell barnomsorgskö Barn- och elevprognos per den 15 oktober Förskola i norra kommundelen Revidering av regelverk för förskola/pedagogisk omsorg och fritidshem i Habo kommun Samverkansavtal med Jönköpings kommun avseende vuxenutbildning Kommunens riskanalys inför kommande handlingsprogram för trygghet och säkerhet Samråd detaljplan för Parksäter Bränninge 3:4 med flera Skrivelse från föräldrar i Fagerhult Skrivelse från förälder Anmälningsärenden Informationsärenden

2 96 Plats och tid: ande: Vänstra kammaren, Habo kommunhus, tisdagen den 18 oktober 2011 klockan Niklas Fungbrandt (M), ordförande Nicklas Gustavsson (S) Thomas Gustafsson (S) Carina Gröndahl Sjöö (S) Marie Lindholm (KD) Emil Qvarnström (KD) Liselotte Heinonen (FP) Ewa Wymark (KD) kl ersätter Suzanne Hallberg Karlsson Claes Lindell (M) Övriga närvarande Roger Johansson, förvaltningschef Frida Wahlund, sekreterare Marie Sjögren, blivande sekreterare Karin Renblad, kvalitetssamordnare 79 Mona Ljunggren, förvaltningsekonom 80 Utses att justera: Liselotte Heinonen Paragrafer: Ordförande:... Justerare: Sekreterare:.... BEVIS/ANSLAG Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ: Sammanträdesdatum: Datum för anslags uppsättande: Datum för anslags nedtagande: Förvaringsplats för protokollet: Barn- och utbildningsförvaltningen Underskrift:...

3 97 79 Systematiskt kvalitetsarbete Kvalitetssamordnare Karin Renblad informerar om hur man arbetar med kvalitetsarbetet inom förvaltningen. Stort fokus har under året lagts vid den nya skolplanen och vad den säger om kvalitetsarbetet. Man har även haft utbildning för skolledare inför den nya skollagen som trädde i kraft i juli 2011, tagit fram en gemensam plattform för kvalitetsarbete samt granskat alla åtgärdsprogram. Ordföranden tackar för informationen.

4 98 80 Dnr BU10/90 Ekonomisk månadsrapport Informationen läggs till handlingarna. Förvaltningsekonom Mona Ljunggren ger en ekonomisk månadsrapport per den 30 september 2011.

5 99 81 Dnr BU11/184 Aktuell barnomsorgskö Informationen läggs till handlingarna. Förvaltningschef Roger Johansson presenterar aktuell barnomsorgskö. Fram till den 31 december är det 9 barn placerade i kö. Som det ser ut nu kommer alla att få en plats. Våren 2012 kommer det dock vara ett stort behov av ytterligare platser. För att klara det ökade behovet kommer förskolorna att behöva skriva in fler barn. Roger Johansson informerade om att man därför kommer att skicka ett brev till alla så kallade 15-timmarsbarn om att man under januari till juni 2012 endast kommer erbjuda allmän förskola kl

6 100 Exp: KS 82 Dnr BU11/95 Barn- och elevprognos per den 15 oktober 2011 Informationen läggs till handlingarna. Barn- och utbildningsförvaltningen har tagit fram en ny barn- och elevprognos per den 15 oktober Den tidigare gjordes i mars Sammanfattningsvis kommer behovet av platser i förskola/pedagogisk omsorg att variera mycket mellan höst och vår samt att platsbehovet i Fagerhultsområdet är konstant högt. Den nya prognosen för förskola/pedagogisk omsorg stämmer i stort med den prognos som gjordes i mars 2011, förutom att antal barn med behov av omsorg kommer att vara mycket högt under våren Ca familjer använder sig av vårdnadsbidrag i Habo kommun hösten De fristående förskolorna/pedagogisk omsorg kommer att få nya godkännanden, som gör att kommunen inte kan begränsa deras barnantal eller omsorgstimmar, som skett tidigare. Detta kan skapa större svårigheter i prognoserna över behov av platser. Skolprognosen stämmer i stort med den tidigare prognosen. En viss risk finns dock att Bränningeskolan kommer att behöva ytterligare lokaler tidigare, beroende på hur husbyggnationen kommer att se ut på Bränningeområdet och vilka ålderskategorier som flyttar in. För de senare skolåren, åk 6-9, kommer behov av ytterligare lokaler runt 2016/2017. bör senast våren 2012 ta ställning till hur elevfördelningen och årskursplaceringarna ska se ut efter 2016 för att kunna planera för en utbyggnad. Säkerheten i denna prognos är relativt stor, då kommunen redan idag har de flesta av de barn som skall gå i skolan under dessa år. Nystartade fristående skolor eller en stor inflyttning kan snabbt påverka platsbehovet.

7 101 Exp: Budgetberedningen 83 Dnr BU11/173 Förskola i norra kommundelen förordar utbyggnad av Fagerhults förskola på grund av att utemiljön vid Gustav Adolfs förskola är bristfällig samt att en säker väg till lekplatsen vid kyrkan saknas. Reservation Liselotte Heinonen (FP) reserverar sig mot beslutet. Budgetberedningen har tagit fram ett förslag på förskola i Gustav Adolfs församlingshem. Sedan tidigare finns ett förslag om att istället bygga ut Fagerhults förskola. Förslagen har översänts till barn- och utbildningsnämnden för yttrande. Yrkanden Liselotte Heinonen (FP) yrkar på att ärendet hänskjuts till budgetberedningen eftersom nämnden inte har all fakta som bör föreligga vid ett beslut i nämnden. Bland annat råder tveksamhet kring hur kyrkan ställer sig till att hyra ut och vilka lekytor som kan tas i anspråk. Nicklas Gustavsson (S) yrkar på utbyggnad av Fagerhults förskola. Niklas Fungbrandt (M) instämmer, men föreslår att nämnden lägger till att det är på grund av att utemiljön i Gustav Adolf måste förbättras och att en säker väg till den andra lekplatsen måste skapas. Ajournering begärs. Ordföranden finner att det finns två förslag, dels Nicklas Gustafssons och Niklas Fungbrandts gemensamma förslag att förorda Fagerhults förskola, dels Liselotte Heinonens förslag att hänskjuta ärendet till budgetberedningen. Ordföranden ställer proposition på de båda förslagen och finner att nämnden beslutar att förorda en utbyggnad av Fagerhults förskola.

8 Dnr BU11/175 Revidering av regelverk för förskola/pedagogisk omsorg och fritidshem i Habo kommun beslutar att revidera regelverket för förskola/pedagogisk omsorg/fritidshem enligt förvaltningens förslag. Regelverket för förskola/pedagogisk omsorg/fritidshem behöver revideras, då nya lagar trätt i kraft under Barn- och utbildningsförvaltningen har tagit fram ett förslag till revidering av regelverket. Revideringen gäller främst det vokabulär som används i den nya skollagen.

9 Dnr BU11/179 Riktlinjer och policy för prövning och godkännande av fristående förskolor/annan pedagogisk verksamhet antar förvaltningens förslag till riktlinjer för prövning och godkännande av fristående förskolor/annan pedagogisk verksamhet med tillägget under punkt 2.1 att de fristående förskolorna rekommenderas att teckna kollektivavtal. Vidare uppdras förvaltningen att säga upp nuvarande avtal och utarbeta förslag på nya godkännanden till de fristående förskolor/annan pedagogisk verksamhet, som redan idag har godkännanden. Med anledning av ny skollag, ny läroplan och nya regler kring godkännande och bidrag till fristående förskolor och annan pedagogisk verksamhet, måste dels de gamla godkännandena sägas upp och omförhandlas utifrån det nya regelverket som regeringen beslutat om, dels att nya riktlinjer måste utarbetas för godkännande av eventuella nya ansökningar om att få starta fristående förskolor/annan pedagogisk verksamhet. har redan tidigare haft riktlinjer och policy för avtal med fristående förskolor/annan pedagogisk verksamhet, men dessa stämmer inte helt in med de nya förordningarna. Med de fristående förskolor/annan pedagogisk verksamhet kommunen redan har godkännanden med, borde detta inte innebära några stora problem, då det redan finns ett regelverk i nuvarande godkännande, som i många stycken stämmer in på de nya kraven för godkännande. Den stora förändringen är att kommunen bara ska bevilja ett godkännande utifrån de kravspecifikationer som finns i riktlinjer och policy, men att kommunen inte kan begränsa ett godkännande till ett visst antal barn eller ett visst antal omsorgstimmar. Förvaltningschef Roger Johansson föreslår i skrivelse från den 27 september 2011 att förvaltningen får i uppdrag att kontakta kommunens fristående förskolor/annan pedagogisk verksamhet, säga upp nuvarande avtal och ta fram ett förslag till nytt godkännande. Uppsägning och godkännandedag bör samstämma för att inte skapa ekonomiska eller organisatoriska problem för de fristående förskolorna.

10 104 forts. 85 Yrkanden Thomas Gustafsson (S) yrkar på att man under punkt 2.1 lägger till att de fristående förskolorna rekommenderas att teckna kollektivavtal. Niklas Fungbrandt (M) yrkar bifall till förvaltningens förslag. Ordföranden finner att det finns två förslag. Han ställer proposition på de båda förslagen och finner att barn- och utbildningsnämnden beslutar enligt förvaltningens förslag. Omröstning begärs. Följande propositionsordning godkänns: Den som röstar enligt Niklas Fungbrandts förslag om att anta förvaltningens förslag röstar ja och den som röstar enligt Thomas Gustafssons förslag om tillägg under punkt 2.1 röstar nej. Omröstningsresultat Ja-röster (2) Nej-röster (6) Claes Lindell (M) Nicklas Gustavsson (S) Niklas Fungbrandt (M) Carina Gröndahl Sjöö (S) Thomas Gustavsson (S) Marie Lindholm (KD) Emil Qvarnström (KD) Liselotte Heinonen (FP) Nämnden har således beslutet enligt Thomas Gustafssons förslag.

11 105 Exp: Jönköpings kommun 86 Dnr BU11/174 Samverkansavtal med Jönköpings kommun avseende vuxenutbildning godkänner förslag till avtal om samverkan avseende vuxenutbildning med Jönköpings kommun. Habo kommun och Jönköpings kommun har sedan 2008 haft ett samverkansavtal avseende vuxenutbildning och avtalstiden sträcker sig till den 31 december Under denna tid har all verksamhet i Habo avslutats och kommunens invånare erbjuds vuxenutbildning i Jönköpings kommun. Huvuddelen av Jönköpings vuxenutbildning är upphandlad och Habo kommun erbjuds samma villkor. Förvaltningarna har nu utarbetat ett nytt förslag till samverkansavtal som ska gälla från till Förslaget motsvarar tidigare avtal förutom att hårdare krav ställs på uppföljning av kvalitet och resultat.

12 106 Exp: KS 87 Dnr BU11/167 Kommunens riskanalys inför kommande handlingsprogram för trygghet och säkerhet har inget att erinra mot riskanalysen. Räddningstjänsten har sammanställt ett förslag till analys av de oönskade händelser i form av brott, olyckor, bränder och händelser som kan leda till extraordinära situationer som bedöms kunna inträffa i kommunen. Utifrån riskanalysen kommer sårbarheter och befintligt skydd att analyseras vidare och resultatet från detta kommer generera förslag till handlingsprogram för trygghet och säkerhet i kommunen. har erbjudits att lämna synpunkter på förslaget till riskanalysen.

13 107 Exp: Byggnadsnämnden 88 Dnr BU11/168 Samråd detaljplan för Parksäter Bränninge 3:4 med flera har inget att erinra mot planförslaget. Byggnadsnämnden i Habo kommun avser att upprätta en detaljplan för ovan rubricerat område. Planområdet är beläget i den centrala delen av Habo tätort längs med Bränningegatan. Syftet med planen är att möjliggöra en byggnation av två flerbostadshus i punkthusform med tillhörande gårdsbyggnader på fastigheten Bränninge 3:4. Planen möjliggör även en breddning av Onkel Adams väg för anläggande av gång- och cykelväg samt reglering av befintlig bebyggelse inom planområdet. Förslaget till detaljplan är översänt till barn- och utbildningsnämnden för samråd.

14 108 Exp: Vårdnadshavarna 89 Dnr BU11/173 Skrivelse från föräldrar i Fagerhult antar förvaltningschefens skrivelse som sin egen och översänder den som svar. Ett föräldrapar har inkommit med en skrivelse till de som har ansvaret för lokaler i kommunen. Föräldrarna är besvikna över hur lokalsituationen ser ut på Fagerhults förskola. Man vänder sig mot att den så kallade baracken inte byts ut mot riktiga byggnader och att en tillbyggnad bör göras omedelbart. Man vänder sig också mot att lekytorna är för små för det antal barn som finns på förskolan. Man ställer också Fagerhult mot kommunens centralort och menar att det satsas mer där. Alla offentliga förskolor och skolor i Habo kommun står under kommunstyrelsens, tekniska förvaltningens, ansvar och barn- och utbildningsnämnden brukar lokalerna. Vid barn- och utbildningsnämndens sammanträde den 19 april 2011, 34, föreslog nämnden att kommunstyrelsen skulle ge tekniska kontoret i uppdrag att se över behovet av förskolelokaler i den norra kommundelen. Under våren 2011 har tekniska förvaltningen och barn- och utbildningsförvaltningen tillsammans undersökt flera alternativ till lokalökning i den norra kommundelen. I dagsläget ligger frågan hos budgetberedningen inför budget 2012.

15 109 Exp: Berörd rektor, vårdnadshavaren 90 Dnr BU11/178 Skrivelse från förälder uppdrar åt berörd rektor att lämna en redogörelse för hur skolan har hanterat ärendet, hur man arbetar förebyggande och hur man agerar för att skapa en trygg miljö på skolan. En förälder har inkommit med en skrivelse angående kränkande behandling.

16 Anmälningsärenden Nedanstående anmälningsärenden förklaras anmälda. a) Delegationslistor från Förvaltningschef Roger Johansson nr 52-54, Förvaltningsekonom Mona Ljunggren nr 6-11, Bränninge ro: Områdeschef/förskolechef Ulla Nilsson nr 18-19, Rektor Per Sandberg nr 11-13, b) Dnr BU11/176 Skolinspektionen angående inspektion av elevhälsa vid Kråkerydskolan, Malmgårdsskolan och Bränningeskolan. Inspektionen har inte identifierat några brister som behöver åtgärdas. Dnr BU11/115 Skolinspektionen angående uppföljning av riktad tillsyn gällande mottagande i särskolan i Habo kommun. Dnr BU11/54 Skolinspektionen Skolinspektionen avslår ansökan om att godkänna Framtidsgymnasiet i Göteborg AB som huvudman för gymnasieskola i Jönköpings kommun. Dnr BU11/55 Skolinspektionen Skolinspektionen avslår ansökan om att godkänna Didaktus skolor AB som huvudman för gymnasieskola i Jönköpings kommun. Dnr BU11/68 Skolinspektionen Skolinspektionen godkänner Plusgymnasiet AB som huvudman för gymnasieskola i Jönköpings kommun.

17 111 forts. 91 Dnr BU11/44 Skolinspektionen Skolinspektionen avslår ansökan om att godkänna Drottning Blankas gymnasieskola AB som huvudman för gymnasieskola i Jönköpings kommun.0 Dnr BU11/51 Skolinspektionen Skolinspektionen avslår ansökan om att godkänna Jönköpings kristna skolförening som huvudman för gymnasieskola i Jönköping kommun. Dnr BU11/50 Skolinspektionen Skolinspektionen avslår ansökan om att godkänna Thorengruppen AB som huvudman för gymnasieskola i Jönköpings kommun. Dnr BU11/59 Skolinspektionen Skolinspektionen godkänner Ultra Education AB som huvudman för gymnasieskola i Jönköpings kommun. Dnr BU11/60 Skolinspektionen Skolinspektionen avslår ansökan om att godkänna Baggium Utbildning AV som huvudman för gymnasieskola i Jönköpings kommun. Dnr BU11/45 Skolinspektionen Skolinspektionen avslår ansökan om att godkänna Sjölins Gymnasium AB som huvudman för gymnasieskola i Jönköpings kommun. Dnr BU10/155 Skolverket Skolverkets beslut angående statsbidrag för lärlingsutbildning för vuxna. Dnr BU10/155 Skolverket Skolverkets beslut angående extra tilldelning av statsbidrag för yrkesinriktad gymnasial vuxenutbildning.

18 Informationsärenden Liselotte Heinonen (FP) har varit på lokala styrelsen i Fagerhult. Claes Lindell (M) och Liselotte Heinonen har varit och ätit på Hagabodaskolan. Den dagen var det bra mat. Miljön borde gå att göra bättre, bland annat är det mycket buller. Liselotte Heinonen meddelar att man har haft skyddskommittén. Skyddsrond sker inom de närmaste veckorna. Carina Gröndahl Sjöö (S) vill att man lyfter frågan om vad uppdraget som kontaktpolitiker för rektorsområdena innebär.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-23 Innehållsförteckning Ärende 74 Rapport kostupphandling... 87 75 Utvärdering av resultatfonder i barn- och utbildningsnämnden... 88 76 Ekonomisk månadsrapport... 89 77 Aktuell kö till förskoleverksamhet

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 63Aktuell betygsstatistik... 77 64 Ekonomisk månadsrapport... 78 65 Aktuell barnomsorgskö... 79 66 Budget 2012... 80 67 Organisation av lokala styrelser inom barn- och utbildningsnämnden...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2013-03-19 21 Innehållsförteckning Ärende 15 Besök från Hagaboda skolområde... 23 16 Funktioner i InfoMentor... 24 17 Ekonomisk månadsrapport... 25 18 Uppföljning av kostpolitiskt program 2011-2012...

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-02-22 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-02-22 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 13 Besök från Bränninge rektorsområde... 17 14 Ekonomisk månadsrapport... 18 15 Bokslut 2010... 19 16 Budgetförutsättningar för barn- och utbildningsnämnden verksamhetsåren 2012-2014...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-21 92 Innehållsförteckning Ärende 72 Mot en giftfri förskola... 94 73 Ekonomisk månadsrapport... 96 74 Aktuell kö till förskoleverksamhet... 97 75 Barn- och elevprognos per den 15 oktober 2014...

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 49 Besök från Kulturskolan.59 50 Inspektion av fristående förskolor..60 51 Elev- och föräldraenkäter 2012..61 52 Ekonomisk månadsrapport.62 53 Anmälningsärenden 63 54 Informationsärenden...64

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-22 35 Innehållsförteckning Ärende 28 Besök från Kråkeryds förskole- och skolområde... 37 29 Redovisning av systematiskt arbetsmiljöarbete... 38 30 Ekonomisk månadsrapport... 39 31 Barn- och elevprognos

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-11-20 Innehållsförteckning Ärende 83 Ekonomisk månadsrapport... 97 84 Schablonfördelning av medel för nyanlända barn och elever... 98 85 Sammanträdestider 2013... 100 86 Ansökan om godkännande av

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-09-23 83 Innehållsförteckning Ärende 65 Skolskjutsupphandling 2015... 85 66 Översyn av förskolans organisation... 86 67 Tertial 2 med delårsbokslut... 87 68 Tillsyn av fristående förskolor... 88 69

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-06-17 58 Innehållsförteckning Ärende 46 Förstelärare i Habo kommun... 60 47 Besök från Kulturskolan... 61 48 Ekonomisk månadsrapport... 62 49 Budget 2015 - ramtilldelning... 63 50 Ung Företagsamhet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-10-22 86 Innehållsförteckning Ärende 66 Barnsamordnare i Habo kommun... 88 67 Ekonomisk månadsrapport... 89 68 Konsekvensbeskrivning av minskade kökstjänster på Bränninge förskola och Solhöjdens förskola

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 51 Besök från Kulturskolan... 63 52 Ekonomisk månadsrapport... 64 53 Budget 2012 efter förslag från budgetberedningen... 65 54 Ansökan om utökat godkännande av pedagogisk omsorg...

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2012-04-24 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2012-04-24 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 29 Besök från Slättens rektorsområde 35 30 Ekonomisk månadsrapport 36 31 Budget: Ramförslag 2013-2015......37 32 Barn- och elevprognos per den 15 mars 2012...40 33 Ansökan om bidrag

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2018-10-23 1 Innehållsförteckning Ärende 73 Ekonomisk månadsrapport... 3 74 Aktuell kö till förskoleverksamhet... 4 75 s sammanträdestider 2019... 5 76 Förändrade skolupptagningsområden... 6 77 Anmälningsärenden...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-11-18 104 Innehållsförteckning Ärende 80 Barn som anhöriga - handlingsplan för Habo kommun... 106 81 Förskolan Framtiden... 107 82 Ekonomisk månadsrapport... 108 83 No-salar i hus fem, Hagabodaskolan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-05-20 47 Innehållsförteckning Ärende 37 Barnsamordnare i Habo kommun... 49 38 Besök från Slättens förskole- och skolområde... 50 39 Ekonomisk månadsrapport... 51 40 Ekonomisk rapport tertial 1 2014...

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-05-17 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-05-17 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 42 Besök från Hagaboda rektorsområde... 53 43 Ekonomisk rapport tertial 1 2011... 54 44 Aktuell barnomsorgskö... 55 45 Gåvoläromedel... 56 46 Studieresa till Auschwitz...57 47 Regionalt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-04-26 1 Innehållsförteckning Ärende 32 Information från Kråkeryds förskole- och skolområde... 3 33 Besök av Axel Fischer, rektor på Hagabodaskolan... 4 34 Information om kommande insatser kring kompetensutveckling...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-03-18 23 Innehållsförteckning Ärende 18 Remissvar på förslag till miljöprogram för Habo och Mullsjö kommuner... 25 19 Information från Hagabodaskolan F-5... 26 20 Ekonomisk månadsrapport... 27 21

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 31 Besök från Kråkeryds rektorsområde... 38 32 Ekonomisk månadsrapport... 39 33 Budget: Ramförslag 2012-2014... 40 34 Barn- och elevprognos per den 15 mars 2011... 41 35 Utredning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-03-22 1 Innehållsförteckning Ärende 20 Information från Hagens förskole- och skolområde... 3 21 Besök av studie- och yrkesvägledare Ola Hjalte... 4 22 Ekonomisk månadsrapport... 5 23 Granskning av

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-11-22 1 Innehållsförteckning Ärende 88 Besök av förskolan Äventyret... 3 89 Ekonomisk månadsrapport... 4 90 s sammanträdestider 2017... 5 91 Reviderad dokumenthanteringsplan för barn- och utbildningsnämnden...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-08-23 1 Innehållsförteckning Ärende 63 Val av representant till skyddskommittén... 3 64 Val av ersättare till presidiet... 4 65 Aktuell betygsstatistik... 5 66 Information om öppna förskolan/familjecentralen...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-10-25 1 Innehållsförteckning Ärende 81 Utvärdering av 15-timmarsverksamheten... 3 82 Besök av barn- och ungdomssamordnare och ungdomscoach... 4 83 Ekonomisk månadsrapport... 5 84 Barn- och elevprognos...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-09-20 1 Innehållsförteckning Ärende 74 Information om systematiskt kvalitetsarbete... 3 75 Besök från Bäckgatans förskola... 4 76 Tertial 2 med delårsbokslut... 5 77 Måltidsservice Sodexo... 6 78

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2018-02-20 1 Innehållsförteckning Ärende 10 Information från ungdomscoach... 3 11 Redovisning av systematiskt arbetsmiljöarbete... 4 12 Remiss: reviderat miljöprogram för Habo och Mullsjö kommuner... 5

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2018-06-19 1 Innehållsförteckning Ärende 47 Information från Slättens förskoleområde... 3 48 Information från Kulturskolan... 4 49 Ekonomisk månadsrapport... 5 50 Ekonomisk handlingsplan 2018... 6 51 Budgetförutsättningar

Läs mer

1 Aktuell betygsstatistik... 2. 2 Information om Auschwitz och Eisenhüttenstadt... 3. 3 Ekonomisk månadsrapport... 4

1 Aktuell betygsstatistik... 2. 2 Information om Auschwitz och Eisenhüttenstadt... 3. 3 Ekonomisk månadsrapport... 4 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Aktuell betygsstatistik... 2 2 Information om Auschwitz och Eisenhüttenstadt... 3 3 Ekonomisk månadsrapport... 4 4 Intern kontrollplan för barn- och utbildningsnämnden 2012... 5

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2018-04-24 1 Innehållsförteckning Ärende 25 Information från Hagabodaskolan... 3 26 Redovisning av Hagenskolans puls-projekt... 4 27 Ekonomisk månadsrapport... 5 28 Barn- och elevprognos 2018... 6 29 Aktuell

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-08-26 68 Innehållsförteckning Ärende 54 Aktuell betygsstatistik, Hagabodaskolan 7-9... 70 55 Elev- och föräldraenkät 2014... 71 56 Ekonomisk månadsrapport... 72 57 Budget 2015... 73 58 Aktuell kö

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2017-04-18 1 Innehållsförteckning Ärende 31 Besök av Kråkeryds förskole- och skolområde... 3 32 Ekonomisk månadsrapport... 4 33 Strategi för att minska barngruppernas storlek... 5 34 Uppföljning av kostpolitiskt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2017-02-21 1 Innehållsförteckning Ärende 13 Information från Bränninge förskole- och skolområde... 3 14 Information om systematiskt kvalitetsarbete... 4 15 Redovisning av systematiskt arbetsmiljöarbete...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-01-26 1 Innehållsförteckning Ärende 1 Aktuell betygsstatistik åk 6... 3 2 Aktuell betygsstatistik åk 7-9... 4 3 Ekonomisk månadsrapport... 5 4 Intern kontrollplan för barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2018-12-11 1 Innehållsförteckning Ärende 85 Ekonomisk månadsrapport... 3 86 Fastställande av schabloner 2019... 4 87 Uppföljning diskriminering och kränkande behandling... 5 88 Anmälningsärenden... 6 89

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-16 113 Innehållsförteckning Ärende 87 Besök av Svante Modén, teknisk chef... 115 88 Ekonomisk månadsrapport... 116 89 Samverkan barn/ungdom - förslag på ny organisation... 117 90 Socioekonomisk

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2015-02-17 18 Innehållsförteckning Ärende 18 Arbetsplan för samarbete skola-arbetsliv... 20 19 Information från Bränninge förskole- och skolområde... 21 20 Ekonomisk månadsrapport... 22 21 Bokslut 2014...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2017-08-22 1 Innehållsförteckning Ärende 66 Aktuell betygsstatistik åk 6... 3 67 Systematiskt kvalitetsarbete - utvärdering... 4 68 Aktuell betygsstatistik åk 7-9... 5 69 Uppföljning och redovisning av

Läs mer

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ...

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ... Barn- och utbildningsnämnden 1 (9) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 15juni 2017, klockan 16.00 17.45. Ajournering 16.50-17.00. ande Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2017-09-19 1 Innehållsförteckning Ärende 79 Redovisning av elev- och föräldraenkät... 3 80 Tertial 2 med delårsbokslut... 4 81 Uppdrag från budgetberedningen på ytterligare besparingar 2018-2019... 5 82

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2018-11-20 1 Innehållsförteckning Ärende 79 Besök av Montessoriförskolan Upptäckaren... 3 80 Uppföljning och presentation av elevhälsan... 4 81 Ekonomisk månadsrapport... 5 82 Fastställande av schabloner

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2018-05-22 1 Innehållsförteckning Ärende 38 Samordning av nyanlända elever... 3 39 Ekonomisk månadsrapport och rapport tertial 1... 4 40 Barn- och elevprognos 2018... 5 41 Riktlinjer för skolskjuts i Habo

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2015-04-14 1 Innehållsförteckning Ärende 38 Information från Kråkeryds förskole- och skolområde... 3 39 Besök av barn- och ungdomssamordnare Jessica Ek... 4 40 Ekonomisk månadsrapport... 5 41 Budget: Ramförslag

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2018-09-25 1 Innehållsförteckning Ärende 66 Redovisning av elev- och föräldraenkät... 3 67 Ekonomisk rapport tertial 2 och delårsbokslut... 4 68 Budget 2019-2021... 5 69 Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete...

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 35 Besök i Förrskolan på Spinnet... 39 36 Budgetramar 2012-2014... 40 37 Mål och satsningar 2011-2014... 41 38 Remiss utredning om alternativ till lösning av allaktivitetshus Träffpunkt

Läs mer

Sammanträde. Föredragningslista KALLELSE

Sammanträde. Föredragningslista KALLELSE KALLELSE Datum Sida -11-05 1 Sammanträde Nämnd: Barn- och utbildningsnämnden Tid: Tisdagen den 20 november kl. 17:00 Plats: Vänstra kammaren, Habo kommunhus Justerare: Mats Lindén Föredragningslista Ärende/Föredragande

Läs mer

Gruppmöten: majoriteten kl. 16:30 i vänstra kammaren och oppositionen kl. 16:30 i Thomas Werthéns rum.

Gruppmöten: majoriteten kl. 16:30 i vänstra kammaren och oppositionen kl. 16:30 i Thomas Werthéns rum. KALLELSE Datum Sida 2018-04-11 1 Sammanträde Nämnd: Tid: Tisdagen den 24 april 2018 kl. 17:00 Plats: Vänstra kammaren, Habo kommunhus Justerare: Mats Lindén Förhandling enligt MBL 11/AML: Kommunal den

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Plats och tid: Stjäneboskolan, Kisa, onsdag 30 januari 2008, kl 08.30-15.00. Beslutande: Jörgen Banck (m), ordförande Kerstin Almqvist (m) Birgitta Olaison

Läs mer

/... f... 1l. Kommunstyrelsens barn- och ungdomsutskott. Ann-Christine Fredriksson (M) Roger Krona (S), 42-46 Benkt-Eric Lindh (Fp)

/... f... 1l. Kommunstyrelsens barn- och ungdomsutskott. Ann-Christine Fredriksson (M) Roger Krona (S), 42-46 Benkt-Eric Lindh (Fp) SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 SammantrMesdatum Plats och tid Korsberga skola, kl. 14:00-16:00 Sesllutande Ledamöter Petter Jönsson (Fp), ordfärande Rune Larsson (M) Gert Franzen (C) Liselotte Karlsson (S) Tjanstgörande

Läs mer

128 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport september Information Tingsryds kommuns ungdomspolitiska program.

128 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport september Information Tingsryds kommuns ungdomspolitiska program. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-10-26 126 Meddelanden. 127 Anmälan om delegationsbeslut. 128 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport september 2011. 129 Budget 2012. 130 Redovisning av simkunnighet i

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 18.45 21.00 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Blomskogs skola, kl 15.30-19.30 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-10-22

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-10-22 Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-22 Ärendelista 100 Dnr 2015-000115 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2015 101 Dnr 2015-000170 Redovisning av huvudmannens systematiska kvalitetsarbete

Läs mer

14 Redovisning av ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport

14 Redovisning av ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-02-24 12 Meddelanden 13 Anmälan om delegationsbeslut 14 Redovisning av ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport 15 Ekonomi 16 Reviderad timplan för Tingsryds kommuns grundskolor

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2019-04-23 1 Innehållsförteckning Ärende 34 Godkännande av dagordning... 3 35 Val av justerare... 4 36 Presentation av elevhälsan/ungdsomscoach... 5 37 Ekonomisk månadsrapport och barn- och elevutveckling...

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 17.25

Kommunkontoret kl 14.00 17.25 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 17.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (C) ledamot Marianne Zackrisson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Barn- och utbildningsnämnden 2012-08-29 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Nämndrummet, Skillingehus, Skillingaryd 29 augusti 2012 klockan 14.00 16.30 Roger Ödebrink,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2011-06-15 Sid: 62 Instans Barn- och utbildningsutskottet Plats och tid BU-förvaltningen, Gnosjö, kl 15.00 -- 18.45 Beslutande Övriga deltagande Alexander Josefsson (M) Ordförande Diana

Läs mer

Malin Svan (C) ANSLAG/BEVIS

Malin Svan (C) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2015-05-06 1 (7) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Hörsalen Kl. 17:00-17:45 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) 1:e vice ordförande Malin Svan (C) 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-04-14 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum Örskär (SR 2), Östhammar, kl. 08.30 14.30 Beslutande Enligt närvarolista Övriga deltagande Lisbeth Bodén, barn- och utbildningschef Per-Åke

Läs mer

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl Barn- och utbildningsnämnden 12 maj 2015 1(8) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00 11.10, mötet ajourneras kl 10.30-10.40. Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 54 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 12 oktober 2010, kl 08.30-08.50. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Eleonore Karlsson (S) Johanna Bergström (S) tj

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2017-05-22 1 Innehållsförteckning Ärende 43 Information från Slättens förskole- och skolområde... 4 44 Uppföljning av kommunrevisionens granskning gällande rektors roll som pedagogisk ledare... 5 45 Information

Läs mer

1 (1) BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 2013-04-11

1 (1) BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 2013-04-11 'tj'cr'ty'tj'tj r...r:-'~ ~ 1 (1) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 74 Ansökan från Lejonskolan AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Kristianstads

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd Utskottet Lärande och stöd 2009-08-05 122 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, kl. 08:00-11:00 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Ulf Westlund (S) deltar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2018-01-23 1 Innehållsförteckning Ärende 1 Svar på motion om förstärkt resursenhet till skolorna i Habo... 3 2 Aktuell betygsstatistik åk 6... 5 3 Aktuell betygsstatistik åk 7-9... 6 4 Uppföljning av skolnärvaro...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2017-06-20 1 Innehållsförteckning Ärende 55 Besök från Kulturskolan... 3 56 Uppföljning och redovisning särskola... 4 57 Uppföljning särskilt stöd... 5 58 Tillsyn av fristående förskolor... 6 59 Ekonomisk

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden (10)

Barn- och ungdomsnämnden (10) Barn- och ungdomsnämnden 2014-04-23 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Landeryds skola 13:00 16:15 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (9) Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl

Kultur- och fritidsnämnden (9) Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl Kultur- och fritidsnämnden 2012-05-31 1(9) Plats och tid Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl 13.30-15.45 Beslutande Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-24 1(8) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 16.00 17.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:30 Ajournering kl. 11:35-11:50 Anders Nilsson, ordförande

Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:30 Ajournering kl. 11:35-11:50 Anders Nilsson, ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2016-09-12 kl. 9:00-12:30 Ajournering kl. 11:35-11:50 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson,

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.40 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140 Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, kl. 08:00-15:50 Beslutande Övriga deltagande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP)

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Gruppmöten: majoriteten kl. 16:30 i vänstra kammaren och oppositionen kl. 16:30 i Thomas Werthéns rum.

Gruppmöten: majoriteten kl. 16:30 i vänstra kammaren och oppositionen kl. 16:30 i Thomas Werthéns rum. KALLELSE Datum Sida 2018-06-04 1 Sammanträde Nämnd: Barn- och utbildningsnämnden Tid: Tisdagen den 19 juni 2018 kl. 17:00 Plats: Vänstra kammaren, Habo kommunhus Justerare: Harald Jonsson Förhandling enligt

Läs mer

fs? Maiung-Sälens kommun

fs? Maiung-Sälens kommun fs? Maiung-Sälens kommun 1 Plats och tid Beslutande Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung kl. 08:00-15.15 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Övriga

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2011-12-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 december kl. 9.00 12.00 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 1(14) Plats och tid Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 Beslutande Ledamöter Allan Cederborg (M), Ordförande Nathalie Häll (M) Suzanne Blomqvist (L) Mikael Andersson Sellberg

Läs mer

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 1 Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (S) ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Boel Rosdahl, (S) ledamot Catharina Tann, (S) ledamot Leif Andersson, (V)

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2012-11-21 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 21 november kl. 9.00 12.15 Beslutande Övriga deltagande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson

Läs mer

Bildningsnämnden (12) Ajournering samt

Bildningsnämnden (12) Ajournering samt Bildningsnämnden 2014-08-25 1(12) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 15.00-16.20 Ajournering 15.20-15.25 samt 15.30-15.35 Beslutande Birgitta Kahn (MP), ordförande Kenth Carlsson (KD), vice ordförande

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-15.15 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Onsdagen den 5 december 2018, Övergransalen Justerade paragrafer

Onsdagen den 5 december 2018, Övergransalen Justerade paragrafer SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Kl. 18:00 onsdagen den 5 december 2018, Övergransalen, Kommunhuset, Bålsta Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Lennart Carlsson (M), Ordförande

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

arbetsutskott 2013-06-04 59 2

arbetsutskott 2013-06-04 59 2 Sammanträdesdatum: Sida: 2013-06-04 1 (12) arbetsutskott Plats och tid Snickaren, Kommunalkontoret, Skillingaryd 4 juni 2013 klockan 13.00 17.30 Beslutande Roger Ödebrink (S) ordförande Gunnel Elg (KD)

Läs mer

Kommunkontoret kl 09.00 10.55

Kommunkontoret kl 09.00 10.55 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 10.55 Beslutande Leif Andersson, 1:e vice ordförande, tillika mötesordförande (v) Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande (m) Catharina Tann, ledamot (s)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-03-25 1 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.50 Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M),

Läs mer

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, torsdag Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Roland Åkesson

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, torsdag Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Roland Åkesson 1 (16) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (FP), ordförande Ingrid Fredriksson (M), tjg istället för Marianne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2017-12-12 1 Innehållsförteckning Ärende 96 VFU och rekryteringsstrategi... 3 97 Ekonomisk månadsrapport... 4 98 Uppföljning kränkande behandling... 5 99 Intern kontrollplan för barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Stiftsgården Åkersberg, Höör, kl 16:00-16:45 Ordförande: Hansson Lars (FP) Vice ordförande: Axelsson Karl Axel (M) Ledamöter: Alfredsson Bo (M) Gribel Laila (M) Wallström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-03-17 28 Innehållsförteckning Ärende 26 Information från Hagens skolområde... 30 27 Redovisning av systematiskt arbetsmiljöarbete och information om närvaro i skolan... 31 28 Projekt Från ohälsa till

Läs mer

Utbildningsnämnden (10)

Utbildningsnämnden (10) Utbildningsnämnden 2013-06-12 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 12 juni kl. 9.00 13.30 med ajournering kl 11.22 11.53. Bodil Hansen

Läs mer

Gymnasienämnd GYM 2014/13. Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, Stadshuset, klockan 15:00. Elisabeth Jangenby.

Gymnasienämnd GYM 2014/13. Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, Stadshuset, klockan 15:00. Elisabeth Jangenby. Protokoll 2014-10-21 Gymnasienämnd Gymnasienämnd Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, Stadshuset, 2014-10-21 klockan 15:00 Beslutande Stefan Svensson S Ordförande Carina Bäck S Per Holm KD Gruppledare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Finaborummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-16.50 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal C Bengt Axbrink S Urban Jernberg S AnnSofi

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden 1(12) Tid och plats 2016-06-02 - Skånes Fagerhultrummet i Kommunhuset kl. 13.30-17.00. Beslutande Theresa Lindahl (M) - ordförande Leif Svensson (S) - andre vice ordförande Anders Kristensson (M) - ledamot,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2018-03-20 1 Innehållsförteckning Ärende 18 Besök av Hagabodaskolans elevråd... 3 19 Information från Kärrs förskoleområde... 4 20 Uppföljning av systematiskt kvalitetsarbete... 5 21 Handlingsplan för

Läs mer

Göran Bengtsson (M), Louise Stjernquist (FP) och Kerstin Björkäng Wirehed (S) Margareta Ölwe (M) 22

Göran Bengtsson (M), Louise Stjernquist (FP) och Kerstin Björkäng Wirehed (S) Margareta Ölwe (M) 22 Blad 1(18) Plats och tid: Höganäs stadshus 18.00 19.30 Närvarande: Ordförande: Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: Pia Möller (M) Göran Bengtsson (M), Louise Stjernquist (FP) och Kerstin Björkäng Wirehed

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2017-04-04, kl 0900-1430 ande Evgeny Krakov, S, ordförande Åke Johdet, S, 17-19 Sixten Eriksson, S Linda Jonsson, V Pirkko

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2013-04-18 Sturup Airport Hotel, kl 07.15-16.20 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande Thomas Bjertner

Läs mer