Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2002-05-22 Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl 13.15-16.00"

Transkript

1 1 Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl Beslutande Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Tommy Andersson (S) Birgitta Andersson (S) Hans Häll (S) Oskar Revoledo (S) t o m 46 Sune Johansson (M) Anders Olsson (M) Åke Tärntoft (C) Heli Berg (FP) Lasse Bourelius (V) Lisbeth Widing (V) Övriga deltagare Richard Ådahl, ersättare (M) Jan-Olov Andersson, rektor, 39 Berndt Dabergott, utbildningsledare, 39 Christer Johansson, verksamhetschef Inger Lilja, nämndssekreterare Utses att justera Lisbeth Widing Justeringens plats/tid Gymnasie- och Vuxenutbildningsenhetens kansli Sekreterare: Paragrafer: Ordförande: Justerande: ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden Sammanträdesdatum: Datum för anslags uppsättande: Datum för anslags nedtagande: Förvaringsplats. Gymnasie- och Vuxenutbildningsenhetens kansli Underskrift:

2 2 N Uppföljning/utvärdering av Skolplan 2001/2002. Av den Skolplan för Ronneby Kommun som den 25 januari 2001 antogs av Kommunfullmäktige att gälla under åren framgår att uppföljning/utvärdering av delmålen årligen skall redovisas för Nämnden. Vid Arbetsutskottets sammanträde förelåg uppföljningar/utvärderingar från Blekinge Naturbruksgymnasium, Gymnasiesärskolan samt Vuxenutbildningen. Ungdomsgymnasiet Knut Hahnsskolan har ännu inte inkommit med uppföljning/utvärdering av sitt verksamhetsområde. Yttrande/beredning: Arbetsutskottets beslut : 1. Ärendet hänskjutes till Nämnden den 22 maj Samtliga rektorer/utbildningsledare inom Gymnasie- och Vuxenutbildningsenheten inbjudes till Nämndens sammanträde den 22 maj 2002 för föredragning av den uppföljning/utvärdering av Skolplanen som gjorts för resp verksamhetsområde. Vid Nämndens sammanträde redogör rektor Jan-Olov Andersson för uppföljning/ utvärdering av Skolplanen avseende Blekinge Naturbruksgymnasium samt Gymnasiesärskolan. Utbildningsledare Berndt Dabergott redogör för uppföljning/utvärdering av Skolplanen avseende Vuxenutbildningen. Nämndens beslut: 1. Jan-Olov Andersson och Berndt Dabergott tackas för föredragningarna. 2. Knut Hahnsskolans rektorer kallas till Nämndens sammanträde den 19 juni 2002 för föredragning av Knut Hahnsskolans uppföljning/utvärdering av Skolplanen. Exp: Samtliga Rektorer/Utbildningsledare inom Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden

3 3 N Angående idrottsprofil i Ronneby, skrivelse från Ronneby Handbollklubb. Ronneby Handbollklubb anför i skrivelse av den 11 februari 2002: Ronneby Handbollklubb är en mycket livaktig klubb. Innevarande säsong deltar vi med 13 lag i Blekinges handbollserier från årskurs 9 till seniorer, både på pojk- och flicksidan. Dessutom deltar vi i ett par serier i Skåne då det lokalt inte har kunnat erbjudas lämpliga serier för dessa åldersgrupper. Vi har för närvarande 427 medlemmar i vårt medlemsregister varav ca 300 är aktiva ledare och ungdomar. Ronneby Handbollklubb är den klubben i Blekinge som har flest lag igång, med tyngdpunkt på de lägre serierna. Tyvärr är tendensen sådan att för ungdom på gymnasienivå händer en av följande saker: Duktiga handbollspelare flyttar till en kommun med handbollsgymnasium t ex rikshandbollsgymnasiet i Göteborg. Ungdomen överger handbollen för andra sporter, som lokalt kan erbjuda bättre träningsmöjligheter. Invandrarflickor får inte längre vara med sina föräldrar när tjejerna kommer i puberteten. Inom Ronneby Handbollklubb är vi mycket bekymrade över den åderlåtning, som sker både för klubben, och i ett vidare perspektiv även för Ronneby Kommun. Vi har fått acceptera att våra bästa handbollsungdomar söker sig till ett utvecklande och stimulerande miljö i andra kommuner. I längden är detta oacceptabelt på flera plan. Man kan anta att utvecklingen är likadan i andra sporter, att våra bästa ungdomar lämnar kommunen. Ofta är de väldigt motiverade, målmedvetna och har bra betyg i skolan. Om det finns en undersökning på hur medelbetyget är på gymnasiet för Ronnebys elever, som går lokalt, och för elever som har valt att läsa på annat håll, så visar det förmodligen betydligt högre medelbetyg för våra ivägskickade elever. Det är också viktigt att samhället och kommunens stödjer våra barns intressen, och då även svenska barn med utländska föräldrar. Ungdomar med utländskt påbrå deltar i klubbens aktiviteter på lika villkor och med full acceptans. Ett forum för integrerade aktiviteter mellan idrottsklubbar och kommun tror vi är värdefullt. För ungdomar i denna ålder är det viktigt att kunna skapa sig en egen identitet i gruppen.

4 4 N 40 forts Genom ett samhälleligt engagemang blir det acceptabelt av båda parterna i förhållandet förälder barn. En snabb enkät bland våra ungdomar, som är födda 1986 och skall börja på gymnasiet till hösten, visar att de flesta valt idrottsprofilen eller vill studera på annat håll med bättre förutsättningar. Ett lokalt program för handboll kan t ex omfatta: Träning 2x2 tim i veckan på skoltid, och då inte bara handboll Ledarskap och teambildning Sjukvårdsutbildning, förebyggande av idrottsskador Näringslära och näringsfysiologi Spelförståelse och strategi för bollsporter Träningsmetodik Idrottspsykologi Språkkurser med inriktning på idrottstermer Föreningsarbete, ekonomi-kassör, ledarskap-ordförande osv Temaföreläsningar av handbollsprofiler (Landslagsspelare, Bengan mm) Vi vill att kommunen skyndsamt gör en konsekvensutredning angående förstärkning av idrottsprofilen på Knut Hahnsskolan, med avsikt att till hösten 2002 ska Ronneby Kommun kunna erbjuda ett lokalt alternativ till handbollsgymnasium på andra orter. Vi vill även att Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden försöker skynda på byggandet av den nya sporthall som är budgeterad vid Knut Hahnsskolan så att både skolan och föreningslivet kan ges bättre träningsmöjligheter för inomhussporter. Handbollsklubben kommer även att kontakta högskolan i Ronneby för att tillsammans med dem informera om vår klubb och vår idrott bland studenterna. Exempel på samarbete kan vara en gemensam broschyr om högskolan och idrottsaktiviteter som handboll.

5 5 N 40 forts Yttrande/beredning: Arbetsutskottets förslag, , till Nämndens beslut: Verksamhetschef Christer Johansson får i uppdrag att, inför Nämndens sammanträde den 17 april 2002, se över vad skrivningen innebär för Knut Hahnsskolans idrottsprofil. Nämndens beslut : Verksamhetschef Christer Johansson får i uppdrag att, inför Nämndens sammanträde den 17 april 2002, se över vad skrivningen innebär för Knut Hahnsskolans idrottsprofil. Rektor Martin Vang har, med anledning av handbollsklubbens skrivelse och i samverkan med idrottslärarna, gjort en översyn av den nuvarande idrottsprofilen. Översynen har resulterat i en reviderad idrottsprofil som består av två specialutformade program. Programmen är inriktade mot de naturvetenskapliga och samhällsvetenskapliga programmen där inriktningskurserna, och delvis de valbara kurserna, har ersatts med idrottsprofilskurser. Vid dagens sammanträde föreligger rektor Martin Vangs förslag av den 6 maj 2002 avseende svarsskrivelse till Ronneby Handbollsklubb. Arbetsutskottets förslag till Nämndens beslut : Martin Vangs förslag avseende svarsskrivelse till Ronneby Handbollsklubb antages såsom Nämndens eget och tillställs Ronneby Handbollsklubb. Nämndens beslut Martin Vangs förslag avseende svarsskrivelse till Ronneby Handbollsklubb antages såsom Nämndens eget och tillställs Ronneby Handbollsklubb. Exp: Rektor Martin Vang

6 6 N Internationellt utbyte för gymnasieungdomar, skrivelse från Laila Andersson. Laila Andersson, ansvarig för det internationella ungdomsutbytet i Rotary i södra Sverige, anför i skrivelse av den 28 februari Det har kommit till min kännedom att ungdomar som söker ett års utbyte i utlandet avrådes från detta genom att de informeras om alla svårigheter som möter dem vid hemkomsten. Svårigheter i form av att det program som de skall fortsätta vid hemkomsten eventuellt inte finns tillgängligt mm. Det borde vara så att utbytet stimuleras och inte stoppas. Enligt gymnasiets skolplan skall Knut Hahnsskolan arbeta för internationellt utbyte och inte tvärtom. Jag förväntar mig ett svar på vad man tänker göra för att uppmuntra utbyte och inte stoppa detsamma. De erfarenheter våra ungdomar får genom ett års studier utomlands är ovärderliga och de kunskaper våra elever får genom att utländska studenter studerar hos oss är också positiva. Med hopp om en positivare syn och en förbättring för eleverna. Yttrande/beredning: Nämndens beslut : 1. Verksamhetschef Christer Johansson får i uppdrag att upprätta förslag till svarsskrivelse. 2. Ärendet förklaras vilande till Nämndens sammanträde den 22 maj Vid Arbetsutskottets sammanträde förelåg förslag till svarsskrivelse från rektor Roswitha Eek.

7 7 N 41 forts Arbetsutskottets beslut : Rektor Roswitha Eek får i uppdrag att, inför Nämndens sammanträde den 22 maj 2002, vidtaga ändringar i förslaget till svarsskrivelse i enlighet med Arbetsutskottets påpekanden. Yrkanden Jan-Eric Wildros, Lasse Bourelius, Sune Johansson, Heli Berg, Tommy Andersson, Lisbeth Widing: Nämnden antar följande förslag till svarsskrivelse : I stort sett varje läsår har vi elever som ansöker om ledighet för utlandsstudier och det inte enbart via Rotary. Permissionsansökningar för utlandsstudier beviljas alltid, men självklart föregås det av ett personligt samtal med eleven. Det är en viktig uppgift för oss att tala med honom/henne om dennes tankar och planer för framtiden. Det händer inte så sällan att elever i samband med studieuppehållet också funderar på program- eller inriktningsbyte efteråt. Syftet med samtalet är inte på något sätt att avråda eleven från utlandsstudier utan att ge eleven och föräldrarna (omyndig elev) information om situationen, konsekvenserna och möjligheterna efter studieuppehållet. Detta måste vara rätt tolkning av vårt uppdrag om vi verkligen vill sätta eleven främst. När det gäller elever som startade sin utbildning HT 99 och sedan planerade för ett studieuppehåll var vi kanske mer försiktiga och rekommenderade eleverna att vänta med utlandsåret till efter årskurs 3. Detta p g a att vi hösten 2000 fick en ny gymnasieutbildning som vi året innan visste ytterst lite om och inte kunde överblicka konsekvenserna av. Men vi hindrade/avrådde ingen och har löst övergångsproblemen för dem som gav sig i väg trots förändringarna som skulle komma. Idag är detta inte längre aktuellt. Alla elever finns återigen i samma utbildningssystem. När det gäller att ta emot elever via studentutbyten finns inga begränsningar alls. Även innevarande läsår har vi ungdomar hos oss som kommit via Rotary resp som stipendiat från annan organisation. I Skolplanen för åren anges Internationalisering som ett av de fem målområden som är särskilt prioriterade för nämndens verksamheter att arbeta med under planperioden. Delmålet avseende Internationalisering lyder som följer: Utbildningarna ökar elevernas förståelse för såväl Sveriges som andra länders villkor och kulturer. Därmed motverkas rasism och främlingsfientlighet.

8 8 N 41 forts. Ordföranden ställer Jan-Erik Wildros med fleras yrkande under proposition varvid han finner att Nämnden bifallit detsamma. Nämndens beslut: Nämnden antar Jan-Erik Wildros med fleras yrkande avseende svarsskrivelse som sitt eget och tillställer Laila Andersson detsamma

9 9 N Motion från kommunfullmäktigeledamoten Kerstin Johansson, FP, med förslag om öppenhet demokratins hörnpelare. Kommunstyrelsen har, för svar senast den 31 juli 2002, remitterat rubricerade motion till Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden för yttrande. Motionen har följande lydelse: En av de viktigaste beståndsdelarna i en demokrati är öppenhet. En öppenhet som möjliggör för folket att kunna kontrollera vad de folkvalda politikerna gör. De öppna forum som idag finns tillgängliga för folket i Ronneby är den grundlagsfästa offentlighetsprincipen samt de sammanträden som hålls i kommunfullmäktige. Den som har bevistat ett möte i kommunfullmäktige kan konstatera att besluten ofta är så gott som klara när de kommer dit och att fullmäktiges beslut bara är en transportsträcka. Av offentliga handlingar kan normalt bara utläsas vad som har beslutats men inte hur man i övrigt resonerat. Dessa beslut har fattats på sammanträden i nämnder och styrelser dit allmänheten inte har tillträde. Jag har själv som ersättare i kommunstyrelsen kunnat konstatera att flera, och för allmänheten högst intressanta och relevanta debatter, har hållits på kommunstyrelsen men sedan har ingen debatt ägt rum på kommunfullmäktige. Detta system med de slutna rummens politik måste krossas. Ett bra system för ökad insyn är att göra i Ronneby som många andra kommuner redan gjort, att göra sammanträden i nämnder och styrelser (även de helägda kommunala bolagen) offentliga. Undantag måste naturligtvis göras i de ärenden som av lag faller under sekretess, men i grunden ska offentligheten vara obligatorisk och endast undantagsvis ske inför lykta dörrar. Yrkande att kommunfullmäktige beslutar införa offentliga sammanträden i samtliga kommunens nämnder och styrelser.

10 10 N 42 forts att i kommunfullmäktige vid beredningen av denna motion remitterar den till berörda nämnder och styrelser, d v s även de helägda kommunala bolagen. Yttrande/beredning: Arbetsutskottets förslag, , till Nämndens beslut: Ordföranden Jan-Eric Wildros får i uppdrag att, vid Nämndens sammanträde den 19 juni 2002, redovisa ett förslag till remissvar. Nämndens beslut: Ärendet hänskjutes till Nämnden den 19 juni 2002 för beslut

11 11 N Förslag till strategi och policy för information och kommunikation, remiss. Kommunstyrelsen har, för yttrande senast den 15 juni, tillställt Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden förslag till strategi och policy för information och kommunikation. Arbetsutskottets förslag, , till Nämndens beslut: Verksamhetschef Christer Johansson får i uppdrag att, vid Nämndens sammanträde den 19 juni 2002, redovisa ett förslag till remissvar. Nämndens beslut: Verksamhetschef Christer Johansson får i uppdrag att, vid Nämndens sammanträde den 19 juni 2002, redovisa ett förslag till remissvar. Exp: Christer Johansson

12 12 N Inbjudan att ansöka om nya utbildningar i kvalificerad yrkesutbildning. Kvalificerad yrkesutbildning (KY) är en flexibel utbildningsform där arbetsliv och utbildningsanordnare samverkar för att åstadkomma arbetslivsnära utbildningar och förse arbetsmarknaden med kompetenta och engagerade medarbetare. KY är en väg till kvalificerade och intressanta arbeten såväl för dem som nyligen lämnat skolan som för anställda som vill vidareutveckla sin yrkeskompetens eller byta yrke. En slutförd utbildning leder till en kvalificerad yrkesexamen. Utbildningarna bygger på kunskaper från gymnasieskolan och vänder sig både till redan yrkesverksamma personer och till personer som kommer direkt från gymnasiet. Kvalificerad yrkesutbildning ska bidra till att tillgodose arbetslivets behov av kompetens och främst vara inriktad på modern produktion av varor och tjänster. Ett villkor för att en utbildning ska få starta är att arbetslivet engagerar sig i genomförandet av den och att den kompetens som utbildningen leder till behövs och efterfrågas i arbetslivet. Myndigheten för kvalificerad yrkesutbildning inbjuder i skrivelse kommunerna att inkomma med ansökningar om kvalificerad yrkesutbildning. Anmälningarna skall vara myndigheten tillhanda senast den 1 september Arbetsutskottets beslut : Ärendet hänskjutes till Nämndens sammanträde den 22 maj Nämndens beslut: Ärendet förklaras vilande. Ordföranden åtar sig att ånyo aktualisera frågan

13 13 N Äskande av medel till Gymnasiesärskolan, hösten Ordföranden föreslår att Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden hos Kommunstyrelsen äskar medel för Gymnasiesärskolan, hösten 2002 i enlighet med förslag nedan: Redan i de diskussioner som, i september 2001, fördes om budget 2002 informerade Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden om den problematik som kunde uppstå under hösten 2002 vad gäller elever som går över från Grundsärskolan till Gymnasiesärskolan. Dessa elever har att välja om de skall gå ett extra år (åk 10) i Grundsärskolan eller om de skall börja i Gymnasiesärskolan. Detta val är särskilt viktigt i år eftersom det just i år finns särskilt många elever i Grundsärskolans avslutningsklasser. Elevernas val är nu klara. Tio elever lämnar Grundsärskolan och går över till Gymnasiesärskolan. De kommer antingen att gå i Ronneby kommuns Gymnasiesärskola eller i extern kommun. Kostnaden blir i genomsnitt kr per elev. Totalt kr på helår, d v s kr redan i höst. Fem Ronnebyelever lämnar Gymnasiesärskolans år 4 vid vårterminsavslutningen år Vår nettoökning blir fem elever d v s ungefär kr på helår och kr på halvår, lite beroende på om elevtillskottet sker i Ronneby kommuns Gymnasiesärskola eller i externa skolor. Äskande Med åberopande av ovanstående äskar Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden kr till Gymnasiesärskolan under innevarande budgetår Arbetsutskottets förslag, , till Nämndens beslut: Nämnden antar ordförandens förslag till skrivelse av den 2 maj 2002 som sitt eget och äskar, med åberopande av detsamma, kr till Gymnasiesärskolan under innevarande budgetår 2002.

14 14 N 45 forts Nämndens beslut: Nämnden antar ordförandens förslag till skrivelse av den 2 maj 2002 som sitt eget och äskar, med åberopande av detsamma, kr till Gymnasiesärskolan under innevarande budgetår Exp: Kommunstyrelsen

15 15 N 46 Kurser och konferenser. Ordföranden redogör för inkomna inbjudningar till kurser och konferenser. Nämndens beslut: 1. Kommeks inbjudan till kommunalekonomisk konferens och utställning på MalmöMässan den augusti 2002 läggs till handlingarna utan åtgärd. 2. Inbjudan från Föreningen Autism i Blekinge Län avseende föreläsning om arbete och daglig verksamhet för personer inom autismspektrum den 28 oktober 2002 hänskjutes till Nämndens sammanträde den 28 augusti

16 16 N 47 Verksamhetschefens och ordförandens med fleras rapporter. Ordföranden rapporterar om: Kommunens köp av fastigheter och skog i Bräkne-Hoby. Verksamhetschefen rapporterar om: Tertialuppföljning PSO-resultat 2002 för Gymnasie- och Vuxenutbildningsenheten jämfört med 2001 års resultat. Aktuell sökbild till ungdomsgymnasiet inför lå 02/03. Åke Tärntoft och Heli Berg rapporterar från: Konferensen Skolans politiska ledarskap i Växjö. Nämndens beslut: Rapporterna tas till dagens protokoll

17 17 N 48 Delgivningsärenden. Samråd om förslag till detaljplan för del av Listerby 16:54, Slättanäs, i Ronneby kommun. KS 100/02 Anmälan av delegationsbeslut. Skolverket , Kvalitetsredovisning för år Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunfullmäktige Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsen Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunfullmäktige Kommunstyrelsens arbetsutskott

18 18 N 49 Delegationsbeslut. Delegationsliggare över av verksamhetschef Christer Johansson, rektor Roswitha Eek, rektor Agneta Larsson, rektor Stig Månsson, rektor Martin Vang, utbildningsledare Berndt Dabergott, rektor Jan-Olov Andersson samt rektor Kenneth Larsson med stöd av erhållen delegationsrätt fattade beslut cirkulerar under sammanträdet

19 19 N 50 Tack för födelsedagsuppvaktning. Sune Johansson framför sitt tack till Nämnden för uppvaktning i samband med högtidsdag

20 20

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2002-03-20

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2002-03-20 1 Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.15 15.55 Beslutande Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Tommy Andersson (S) Bengt-Christer Nilsson (S) Hans Häll (S) t o m 27 Johnny Adolfsson (S)

Läs mer

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2002-04-03

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2002-04-03 1 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby kl 13.15 16.05 Beslutande Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Tommy Andersson (S) Bengt-Christer Nilsson (S) Johnny Adolfsson (S) Sune Johansson (M) Anders

Läs mer

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2002-11-20 Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.15 14.40

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2002-11-20 Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.15 14.40 SAMMANTRÄDESP ROTOKOLL 1 Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.15 14.40 Beslutande Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Tommy Andersson (S) Bengt-Christer Nilsson (S) Hans Häll (S) Birgitta

Läs mer

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 1 Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby kl 13.15 16.10 Beslutande Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Tommy Andersson (S) Johnny Adolfsson (S) Birgitta Andersson (S) Sune Johansson (M) t o m 60 Richard

Läs mer

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby, kl

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby, kl 1 Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.15 15.00 Beslutande Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Tommy Andersson (S) 93-100 Bengt- Christer Nilsson (S) Hans Häll (S) Birgitta Andersson (S)

Läs mer

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2001-05-16

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2001-05-16 1 Plats och tid Persborgsskolan, Ronneby kl 13.15 15.45 Beslutande Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Tommy Andersson (S) Johnny Adolfsson (S) Oskar Revoledo (S) Lillemor Parling (KD) Boo-Walter Eriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl 2004-02-18 1 Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl 13.15 16.40 Beslutande Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Johnny Adolfsson (S) Bengt-Christer Nilsson

Läs mer

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 1999-04-14 1. Knut Hahnsskolan, Sal A 2, kl 13.00 16.00

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 1999-04-14 1. Knut Hahnsskolan, Sal A 2, kl 13.00 16.00 Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 1999-04-14 1 Plats och tid Knut Hahnsskolan, Sal A 2, kl 13.00 16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Tommy Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2005-03-23

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2005-03-23 2005-03-23 1 Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Stora konferensrummet, Knut Hahnsskolan, Ronneby kl 13.15 16.35 Beslutande Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Marie Ohlsson (S) Johnny Adolfsson

Läs mer

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 1 Plats och tid Knut Hahnsskolan, sal P2 kl 13.00 16.00 Beslutande Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Tommy Andersson (S) Johnny Adolfsson (S) Hans Häll (S) Sune Johansson (M) Richard Ådahl (M) Åke Tärntoft

Läs mer

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämndens kansli

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämndens kansli 1 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby kl 13.15 15.30 Beslutande Jan-Eric Wildros, ordförande, (S) Marie Olsson (S) Johnny Adolfsson (S) Kent Zickbauer (S) Lennart Karlsson (V) Ann-Britt Svensson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl 13.15 17.55 Beslutande Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Birgitta Andersson (S) Johnny Adolfsson (S) Hans Häll (S) Sune Johansson (M) Boo-Walter Ericsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2005-01-26

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2005-01-26 2005-01-26 1 Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Stora konferensrummet, Knut Hahnsskolan, Ronneby kl 13.15 16.20 Beslutande Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Marie Ohlsson (S) Kent Zickbauer

Läs mer

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl 13.15 17.30

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl 13.15 17.30 2004-01-21 1 Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl 13.15 17.30 Beslutande Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Marie Ohlsson (S) Johnny Adolfsson (S) Kent

Läs mer

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 1 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby kl 13.15-15.15 Beslutande Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Tommy Andersson (S) Bengt-Christer Nilsson (S) Hans Häll (S) Sune Johansson (M) Boo-Walter

Läs mer

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 1 Plats och tid Lernia, kl 13.15 18.10 Beslutande Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Tommy Andersson (S) Johnny Adolfsson (S) Birgitta Andersson (S) t o m 121 Oskar Revoledo (S) Sune Johansson (M) Boo-Walter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2005-04-20 1 Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Naturbruksgymnasiet i Bräkne-Hoby, kl 13.15 17.30 Beslutande Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Birgitta Andersson (S) Bengt-Christer Nilsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby kl 2004-04-21 1 Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby kl 13.15 16.10 Beslutande Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Marie Ohlsson (S) Bengt-Åke Petersson (S)

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2010-12-15 1(9)

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2010-12-15 1(9) Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2010-12-15 1(9) Plats och tid Beslutande Ronnebysalen, Stadshuset, Ronneby kommun kl.13.15 14.00 Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Martin Moberg (S) Stefan Österhof

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2005-12-07 1 Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Knut Hahnsskolan, stora konferenssalen, kl 13.15 15.45 Beslutande Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Marie Ohlsson (S) Bengt-Christer Nilsson

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2006-01-17

Socialnämndens arbetsutskott 2006-01-17 1 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 15.35 Beslutande ordförande Åke Andersson (v) Yvonne Skärheden (m) Leif Johansson (s) Kristina Valtersson ( c ) Ewa Svensson (s) tjg ersättare

Läs mer

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 1 Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (S) ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Boel Rosdahl, (S) ledamot Catharina Tann, (S) ledamot Leif Andersson, (V)

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 17.25

Kommunkontoret kl 14.00 17.25 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 17.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (C) ledamot Marianne Zackrisson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2005-09-21 1 Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Knut Hahnsskolan, stora konferenssalen, kl 13.15 15.15 Beslutande Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Mari Ohlsson (S) Bengt-Christer Nilsson

Läs mer

Förskole- och Grundskolenämnden 1999-11-17 1(16)

Förskole- och Grundskolenämnden 1999-11-17 1(16) Förskole- och Grundskolenämnden 1999-11-17 1(16) Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby kl 13.30 16.55 Beslutande Anders P Petersson, ordförande (S) Annika Berglund (S) Rune Kronkvist (S) Thomas

Läs mer

Kommunkontoret kl 09.00 10.55

Kommunkontoret kl 09.00 10.55 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 10.55 Beslutande Leif Andersson, 1:e vice ordförande, tillika mötesordförande (v) Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande (m) Catharina Tann, ledamot (s)

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 84. Birgitta Ratcovich, tf verksamhetschef Åsa Karlsson, socialsekreterare 63 ANSLAG/BEVIS

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 84. Birgitta Ratcovich, tf verksamhetschef Åsa Karlsson, socialsekreterare 63 ANSLAG/BEVIS 84 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 15.45 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Jörgen Nilsson (v) Yvonne Skärheden (m) Leif Johansson (s) Kristina Valtersson (c) Juhani Kujansivu

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid. 1 av 14 Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 18.00-20.45 Beslutande Tommy Andersson, s, ordf. Anna Östergaard, fp, tjänstg. ersättare Jörgen Osbäck,

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2002-08-13

Socialnämndens arbetsutskott 2002-08-13 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.00-15.10 Beslutande ordförande Närvarande ersättare Anders Johansson (s) Yvonne Skärheden (m) Ingrid Karlsson (s) Kristina Valtersson (c) Ally Karlsson

Läs mer

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl 1 (13) Plats och tid Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 18.00 19.40 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Lars Ragnarsson (M) tjänstgör för Madli-Ann Pohla (M) Fredric Strömberg (FP) Christer

Läs mer

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl 2010-09-09 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 16.30 17.30 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Madli-Ann Pohla (M) Fredric Strömberg (FP) Christer Grankvist (S) Lennart Månsson

Läs mer

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl 1 (9) Plats och tid Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 16.30 18.05 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Madli-Ann Pohla (M) Fredric Strömberg (FP) Christer Grankvist (S) Lennart Månsson (S) Övriga

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande. Lina Löfberg

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande. Lina Löfberg 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-15.55 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande Övriga deltagande Agneta Henriksson,

Läs mer

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-30 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Rolands rum, Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (6) 2008-01-30

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (6) 2008-01-30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (6) 2008-01-30 GÄLLIVARE KOMMUN Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, onsdagen den 30 januari 2008, kl 10:00-12.00, 14.00 15.00, Ajournering kl 12.00 14.00 Beslutande

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.00

Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.00 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.00 Beslutande Madli-Ann Pohla (m) Carl-Göran Svensson (c) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Lennart Månsson (s) Övriga närvarande Göran Nydahl,

Läs mer

Folkets Park kl

Folkets Park kl 1 (11) Plats och tid Folkets Park kl 09.00 11.45 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson, (c) ledamot Lars-Göran Thulin,

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 14.00 16.45 Beslutande S Anders Johansson, ordförande KD Ingegärd Axelsson S Juhani Kujansivu V Ally Karlsson S Leif Johansson V Peter Bowin M Yvonne

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd Utskottet Lärande och stöd 2009-02-04 17 Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, klockan 13 00-16 30 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Carina Bönström (S)

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.55

Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.55 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.55 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) kl. 17.35 18.55 Christer Grankvist (s) Lennart Månsson (s) Övriga närvarande

Läs mer

GYMNASIENÄMNDEN

GYMNASIENÄMNDEN GYMNASIENÄMNDEN 2007-10-18 1 Plats och Tid Norrtull, kl 08.00 11.15 Beslutande Kjell Kaså (c), ordförande Thomas Fridlund (c), ers f Sven Callenberg (c) Christer Törnell (kd) Michael Karlsson (s), v ordf

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63 1 (17) Paragrafer 51-63 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 14:00-15:35 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

Övriga deltagare: Birgitta Ratcovich förvaltningschef, Ann Hermansson sekreterare

Övriga deltagare: Birgitta Ratcovich förvaltningschef, Ann Hermansson sekreterare Sammanträdesprotokoll 1(6) 2013-08-13 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13 30-16 05 ande Kristina Valtersson (C) Birgitta Larsson (RP) Ingrid K Karlsson (S)

Läs mer

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl 1 Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl 13.15-15.30 Beslutande Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Marie Ohlsson (S) Bengt-Christer Nilsson (S) Kent Zickbauer (S) Magnus Olsson (S) Lennart Karlsson

Läs mer

Anna Carlbrant (rp) Roger Gardell (fp) Tommy Andersson (s)

Anna Carlbrant (rp) Roger Gardell (fp) Tommy Andersson (s) Sammanträdesprotokoll 1(15) 2011-09-12 Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 08.30-10.50 ande Roger Fredriksson (m) Kenneth Michaelsson (c) JanAnders Palmqvist

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl

Förvaltningskontoret, kl 1 (13) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 16.30 19.00 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Stefan Ahlbeck(fp) Christer Grankvist (s) Lennart Månsson (s) Övriga närvarande Martin

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 87 Plats och tid Nya Konferensrummet, ABRI, Baxters lokaler, Ronneby, kl 13.30 15.30 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Jörgen Nilsson (v) Yvonne Skärheden (m)

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.40 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.30 Beslutande Lars Ottosson, (pf) ordförande Lina Löfberg, (m) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (s) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Marianne

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämndens. Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl. 19.15 19.50

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämndens. Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl. 19.15 19.50 arbetsutskott 2006-05-02 1 (7) Plats och tid Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl. 19.15 19.50 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Bertil Rudberg (fp) Christer Grankvist (s) Lennart

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.00 17.00 Beslutande ordförande Anders Johansson (s) Yvonne Skärheden (m) Ingrid Karlsson (s) Ally Karlsson (v) Kristina Valtersson (c) från 28 Närvarande

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Protokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Protokoll BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Protokoll Plats och tid 2011 03 10, Kommunhuset Torsby, kl 10:00 12:10 Beslutande Övriga Utses att justera Hans Lass (S), ordförande Ingela Kåreskog (S) Jörgen Nilsson (S)

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30-15.20 Beslutande ordförande Anders Johansson (s) Yvonne Skärheden (m) Ingrid Karlsson(s) Leif Johansson (s) Juhani Kujansivu (s) Kersti Rydelius

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl 1 (18) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl. 08.30 10.30 Raimo Vuojärvi

Läs mer

Per-Erik Andersson, C ordförande Eva Malvå, MP Lena Rosvall, S Tommy Neubert, S

Per-Erik Andersson, C ordförande Eva Malvå, MP Lena Rosvall, S Tommy Neubert, S 2012-10-23 1(11) Plats och tid Christian Kruse- rummet, kommunhuset Ringsjöv. 4. Hörby kl. 13.00 16.30 Ajournering kl. 14.57 15.02 Beslutande Birgitta Andersson, M, ordförande 225-230 Per-Erik Andersson,

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 1 (11)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 1 (11) Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 1 (11) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa onsdag 14 maj 2008, kl 09.30-11.45 Beslutande: Jörgen Banck (m), ordförande Torbjörn Mellgren (s) Lars Carlsson (fp) Kerstin

Läs mer

Protokoll 1 (11) Se nästa sida kl i kommunhuset. Sandra Larsson. Loubna Stensåker Göransson (M) Thomas Holmgren (KV) Anslag/bevis

Protokoll 1 (11) Se nästa sida kl i kommunhuset. Sandra Larsson. Loubna Stensåker Göransson (M) Thomas Holmgren (KV) Anslag/bevis Protokoll 1 (11) Plats och tid Selma, kommunhuset i Skurup, 2019-02-11, kl. 18.00 19.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Anders Grundberg, förvaltningschef Sandra Larsson, sekreterare Ulrika

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (3) Kommunstyrelsen

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (3) Kommunstyrelsen RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (3) Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl 18.00 18.20 Beslutande JanAnders Palmqvist, ordf., S Margareta Yngveson, S Thomas Gylling, S Jan-Eric Wildros,

Läs mer

Styrelsen 2000-06-19 1 (13)

Styrelsen 2000-06-19 1 (13) Styrelsen 2000-06-19 1 (13) Plats och tid Ronnebyhus konferenslokal måndagen den 19 juni 2000 kl 13.30-15.50 Beslutande Karl-Erik Karlsson, ordf Heli Berg, v ordf Roger Svensson Monica Ingvarson Gunnar

Läs mer

Plats och tid: Förvaltningschefens rum Stadshuset Ängelholm, Kl. 09:

Plats och tid: Förvaltningschefens rum Stadshuset Ängelholm, Kl. 09: 1 Plats och tid: Förvaltningschefens rum Stadshuset Ängelholm, 2013-09-19 Kl. 09:00 10.30 Beslutande: Övriga närvarande: Sven-Ingvar Borgquist (M), ordförande Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Lars Nyander

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.00-16.15 Beslutande S S Anders Johansson, ordförande Juhani Kujansivu KD V Ingegärd Axelsson Peter Bowin från 67 S Leif Johansson V Lisbet Widing

Läs mer

Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande

Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl. 08.30-11.00 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

Madelene Fredriksson, ekonomichef Anne Josefsson, sekreterare. Justerande. [Jansson (S)

Madelene Fredriksson, ekonomichef Anne Josefsson, sekreterare. Justerande. [Jansson (S) NORRTÄLJE KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje ki 14:00-16:00 Göran Pettersson (M),

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen

Kommunledningsförvaltningen 1(17) Sammanträdesdatum Plats och tid Hobysalen, kl. 08.30 11.30 ande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Bo Johansson

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd Utskottet Lärande och stöd 2009-04-01 52 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, klockan 13.00-17.30 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2001-05-08

Socialnämndens arbetsutskott 2001-05-08 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.00 16.10 Beslutande Anders Johansson S Ordförande Yvonne Skärheden M Kristina Valtersson C Ally Karlsson Leif Johansson V S tjänstgörande ersättare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 127 Plats och tid Eringsbodasalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 15.45 Beslutande ordförande Närvarande ersättare Ingrid Karlsson (s) Leif Johansson (s) Kristina Valtersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden 1(10) Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande Övriga deltagande 2013-10-03 - i Skånes Fagerhultsrummet kl 13.30-15.55 Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande Thomas

Läs mer

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell 1(12) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 14.00-16.00 Beslutande Ledamöter Therese Gustafsson (FP) ers. ordförande Lena Svensson (S) Siv Ögren (S) Annika Holmstrand (C)

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd Utskottet Lärande och stöd 2009-08-05 122 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, kl. 08:00-11:00 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Ulf Westlund (S) deltar

Läs mer

2008-08-12. Övriga deltagare, delvis: Anneli Stenberg, socialsekreterare, Göran Fridh, sektionschef

2008-08-12. Övriga deltagare, delvis: Anneli Stenberg, socialsekreterare, Göran Fridh, sektionschef Sammanträdesprotokoll 1(7) 2008-08-12 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-16.30 ande Ingrid K Karlsson (s) Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Omid

Läs mer

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer. Kristina Valtersson (c) Omid Hassib (v) Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer. Kristina Valtersson (c) Omid Hassib (v) Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 1(7) 2009-09-08 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-16.00 ande Ingrid K Karlsson (s) Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Omid

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Plats och tid: Stjäneboskolan, Kisa, onsdag 30 januari 2008, kl 08.30-15.00. Beslutande: Jörgen Banck (m), ordförande Kerstin Almqvist (m) Birgitta Olaison

Läs mer

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2000-01-26

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2000-01-26 1 Plats och tid Knut Hahnsskolan, sal P2, kl 13.00-16.25 Beslutande Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Tommy Andersson (S) Johnny Adolfsson (S) 1-11 Birgitta Andersson (S) 12-14 Hans Häll (S) Sune Johansson

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2017-04-04, kl 0900-1430 ande Evgeny Krakov, S, ordförande Åke Johdet, S, 17-19 Sixten Eriksson, S Linda Jonsson, V Pirkko

Läs mer

Kommunstyrelsen (9)

Kommunstyrelsen (9) Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, 09 00 14 15 Beslutande Bert-Rune Dahlberg (S) ordförande, del av 69 Christer Hedman (Åp) vice ordförande, del av 69,

Läs mer

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s)

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s) Grundskolenämndens arbetsutskott 2001-01-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/1 2001

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-02-19 Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll 2015-02-19 Utbildningsnämndens arbetsutskott 1(12) Tid och plats 2015-02-19 - i Värsjörummet klockan 09.00-12.15 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Ingela Lärkevie (C) - förste vice ordförande, 6-9 Leif Svensson (S) - andre

Läs mer

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07 Datum: Onsdagen den 7 november Tid: 08.00 11.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 108-116 Utses att justera: Peder Engdahl (M) Underskrifter: Sekreterare Maria Olegård Ordförande

Läs mer

Plats och tid: Barn- och utbildningskontoret, klockan

Plats och tid: Barn- och utbildningskontoret, klockan 1 (11) Plats och tid: Barn- och utbildningskontoret, klockan 13.00 18.00 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Christer Bäckman (fp), ordförande Matz Johansson (c) Harriet Åström (c) Roland

Läs mer

Lärande och stöd

Lärande och stöd Lärande och stöd 2007-02-21 49 Plats och tid Verkstaden, sal A+B, Arvika klockan 10 00-15 30 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (s) Lars-Ove Jansson (s) Lisbeth Öjstrand (fp) Margareta von Wachenfeldt

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.40 11.30 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Kjell Kaså (c), ordförande Sven Callenberg (c) Christer Törnell (kd) Michael Karlsson (s), v ordf Laila Andrén (s)

Kjell Kaså (c), ordförande Sven Callenberg (c) Christer Törnell (kd) Michael Karlsson (s), v ordf Laila Andrén (s) GYMNASIENÄMNDEN 2008-01-31 1 Plats och Tid Norrtull, kl 13.00 17.15 Beslutande Kjell Kaså (c), ordförande Sven Callenberg (c) Christer Törnell (kd) Michael Karlsson (s), v ordf Laila Andrén (s) Övriga

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Lars Rundgren

Läs mer

Måndag 18 september 2017 kl. 08:15-13:00

Måndag 18 september 2017 kl. 08:15-13:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (14) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 18 september 2017 kl. 08:15-13:00 Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent Hammarström

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande.

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande. 1 (26) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 16.40 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 16.25

Kommunkontoret kl 14.00 16.25 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Marianne

Läs mer

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2008-01-17 1(13)

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2008-01-17 1(13) Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2008-01-17 1(13) Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.15 15.30 Beslutande Laila Andersson, 1:e vice ordförande (FP) Bengt-Christer Nilsson, (S)

Läs mer

Förvaltningskontoret Järnvägsgatan 2, kl. 16.30 18.05. Sven Weitner Bo Sahlée, kl. 16.30 17.30 84. Lilla Rådmansgatan 11 november 2010

Förvaltningskontoret Järnvägsgatan 2, kl. 16.30 18.05. Sven Weitner Bo Sahlée, kl. 16.30 17.30 84. Lilla Rådmansgatan 11 november 2010 1 (10) Plats och tid Förvaltningskontoret Järnvägsgatan 2, kl. 16.30 18.05 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Madli-Ann Pohla (M) Christer Grankvist (S) Lennart Månsson (S) Övriga närvarande Sven Weitner

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-15.00 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag Plats och tid: Rönnegymnasiet, konferensrummet vid expeditionen, 2014-09-18, kl. 09:00 10.10 Beslutande: Sven-Ingvar Borgquist (M), ordförande Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Lars Nyander (S) Björn Vallin

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-16.15 Beslutande Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande Övriga deltagande Ann-Christine Sandell,

Läs mer

Lärande och stöd

Lärande och stöd Lärande och stöd 2007-03-21 97 Plats och tid Verkstaden, sal C, Fabriksgatan 5, Arvika klockan 10 00-15 00 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (s) Lars-Ove Jansson (s) Lisbeth Öjstrand (fp) Ulf Westlund

Läs mer

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Sida 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 11.15 Beslutande Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Göran Olsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Barn- och utbildningsnämnden 2012-08-29 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Nämndrummet, Skillingehus, Skillingaryd 29 augusti 2012 klockan 14.00 16.30 Roger Ödebrink,

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret

Barn- och utbildningskontoret 1(14) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00 16.20 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Sara Hansson (S), tjänstgörande ers. Katrine Mattsson

Läs mer