Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2007-09-06 1"

Transkript

1 Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Kommunalhuset, Bergaholm, Torsdagen 6 september, 2007, kl Beslutande Anders Forsberg (m), ordförande Christina Lorentzon (fp) Stig Beckman (m) Elisabeth Jacobs (m) Leif Ståhl (c) Ulrika Stockhaus (s) Marie Kolbengtsson (s) Övriga deltagande Hans Forsbeck (m) Hans Jörlén (c) Anneli Björnsdotter (fp) Björn Wivallius (s) Lennart Bång (s) Gerd Åkerlund, bibliotekarie Rolf Johanson, kultur- och fritidschef, sekreterare Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerande Christina Lorentzon (fp) Kultur- och fritidsenheten, torsdagen 13 sept, 2007, kl Rolf Johanson Anders Forsberg Christina Lorentzon Paragrafer Organ Sammanträdesdatum Datum för anslagets uppsättande Förvaringsplats för protokollet ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden Datum för anslagets nedtagande Kultur- och fritidsenheten Underskrift Jannike Pernå

2 Kultur- och fritidsnämnden Delårsbokslut jämte helårsprognos 2007 för kultur- och fritidsnämndens verksamheter DELÅRSBOKSLUT JÄMTE HELÅRSPROGNOS FÖR 2007 Enligt reglemente för budgetansvar och intern kontroll skall delårsbokslut ske av redovisade kostnader och intäkter samt verksamhetsresultat per Även prognos t o m skall presenteras. Kultur- och fritidsenheten och biblioteket överlämnar delårsbokslut per 31/ som visar på ett överskott med 105 tkr. Den största avvikelsen, tkr, finns hos biblioteket, främst beroende på att ett statsbidrag på 80 tkr. För kultur- och fritidsenheten redovisas underskott på 5 tkr. Prognosen för hela verksamhetsåret 2007 pekar mot ett underskott på ca 70 tkr. Främst beroende på avvikelser hos fritidsgårdsverksamheten. Kultur- och fritidsenhetens och Bibliotekets förslag till beslut Kultur- och fritidsnämnden noterar till protokollet att nämnden har tagit del av upprättat delårsbokslut jämte prognos för Kultur- och fritidsnämnden noterar till protokollet att nämnden har tagit del av upprättat delårsbokslut jämte prognos för 2007.

3 Kultur- och fritidsnämnden Yttrande över motion 1 från Ungdomstinget: Ungdomscafè på Murgrönan i Salems Centrum YTTRANDE ÖVER MOTION 1 FRÅN UNGDOMSTINGET: UNGDOMSCAFÈ PÅ MURGRÖNAN Bakgrund I april 2007 gick kommunens tredje Ungdomsting av stapeln. Unga ledamöter från samtliga grundskolor i år 7-9 och Rönninge gymnasium samlades för att rösta fram sju st motioner. För att motverka, gatuvåld, skadegörelse och segregation i kommunen föreslås att ett ungdomscafé för unga vuxna skulle inrättas och därmed minska dessa problem. Förslaget är att Murgrönan rustas upp till ett ungdomscafé med möjlighet till bio- och konsertverksamhet. Foajén rustas upp till café med möjlighet att köpa kaffe mm. Här skulle tidningar mm kunna finnas. I den anslutande salongen skulle man kunna ha bio- och konsertverksamhet. Ungdomscaféer skulle vara ett drogfritt alternativ för unga vuxna i åldrarna år. Förslaget till öppethållande är Ungdomscaféet skulle kunna drivas som en förening eller Vi Unga-klubb i samarbete med vuxenskolan. Ett annat alternativ är att ungdomscafèet drivs av fritidsgårdsverksamheten och att en skolknuten fritidsfältare på Rönninge Gymnasium ansvarar för caféverksamheten tillsammans med en förening eller Vi Unga klubb. Ungdomstingets beslut: Salems Ungdomsting bifaller motionen om att Murgrönans foajé rustas upp till ungdomscafé med möjlighet till bio och konsertverksamhet. En öppen verksamhet med ett ungdomscafé i Murgrönan för äldre unga i en form med öppethållande vardag + lördag finansierad av kommunen saknar idag ekonomiska möjligheter att genomföras. Vidare finns för många andra intressenter för Murgrönans användande för att en omfattande förändring av foajén till ungdomscafé skall kunna genomföras. Kultur- och fritidsenheten förordar att man ger Kultur- och fritidsenheten i uppdrag att uppmana Vi Unga-klubben att inkomma med ett förslag på hur en utvecklad ungdomscaféverksamhet i Murgrönans foajé skulle kunna bedrivas, samt en kostnadsberäkning. Förslaget är att i så fall bedriva en verksamhet med film och musik samt café t ex varannan helg el månadsvis kl under t ex våren Kultur- och fritidskontorets förslag till beslut 1. Kultur- och fritidsnämnden föreslår kommunfullmäktige att avstyrka motion 1 i dess nuvarande form om att Murgrönans foajé rustas upp till ungdomscafé med möjlighet till bio- och konsertverksamhet.

4 Kultur- och fritidsnämnden KOF 56 forts 2. Kultur- och fritidsenheten får istället i uppdrag att kontakta Vi Ungaklubben för att inkomma med ett förslag på hur en utvecklad ungdomscaféverksamhet i Murgrönans foajé skulle kunna bedrivas, samt en kostnadsberäkning i enlighet med kultur- och fritidskontorets förslag. Yrkanden Ulrika Stockhaus (s) Kultur- och fritidsnämnden beslutar återremittera ärendet. Ordföranden ställer fråga om ärendet skall återremiteras eller avgöras ikväll. Kultur- och fritidsnämnden beslutar att ärendet skall avgöras ikväll. Anders Forsberg (m) Bifall till kultur- och fritidsenhetens förslag till beslut 1. Kultur- och fritidsnämnden föreslår kommunfullmäktige att avstyrka motion 1 i dess nuvarande form om att Murgrönans foajé rustas upp till ungdomscafé med möjlighet till bio- och konsertverksamhet. 2. Kultur- och fritidsenheten får istället i uppdrag att kontakta Vi Ungaklubben för att inkomma med ett förslag på hur en utvecklad ungdomscaféverksamhet i Murgrönans foajé skulle kunna bedrivas, samt en kostnadsberäkning i enlighet med kultur- och fritidskontorets förslag.

5 Kultur- och fritidsnämnden Yttrande över motion 2 från Ungdomstinget: Utveckling av musikverkstäder och replokaler I april 2007 gick kommunens tredje Ungdomsting av stapeln. Unga ledamöter från samtliga grundskolor i år 7-9 och Rönninge gymnasium samlades för att rösta fram sju motioner. YTTRANDE ÖVER MOTION 2 FRÅN UNGDOMSTINGET: UTVECKLING AV MUSIKVERKSTÄDER OCH REPLOKALER Salems ungdomsting beslutade att anta motion 2 Utveckling av musikverkstäder och replokaler. Motionen pekar på att det finns en musikverkstad vid Fritidsgården Huset, men att den alltid p g a efterfrågan är fullbokad. Många får ingen tid och därför kan man inte utveckla sitt musikintresse. Beslutet som ungdomstinget antog för motion 2 lyder: Salems Ungdomsting bifaller motionen om att kommunen tillskapar fler möjligheter till replokaler för unga musiker på eftermiddags- och kvällstid, förslagsvis i skolornas musiksalar och på Kulturskolan. Musikverkstaden som finns vid fritidsgården Huset är den idag enda öppna musikverkstad/replokal som finns. Här kan man både repetera, få handledning och själv spela in musik. Som motionen anger är musikverkstaden oftast bokad. De lokaler som i övrigt efterfrågas, t ex skolornas och Kulturskolans musiklokaler administreras av resp. skola och är ett ansvar för resp. rektor. Här kan naturligtvis finnas fler lokaler att använda, men även dessa lokaler används till stor del av Kulturskolan. Kultur- och fritidsenheten anser att det är eftersträvansvärt att kommunens lokalanvändning optimeras och att även de ungdomar som spelar musik utanför Kulturskolan ram kan erbjudas möjligheter till replokaler. Lokalsituationen är svår och att ett samarbete mellan verksamheterna bör initieras för att finna nya replokaler med inriktning på att utnyttja befintliga lokaler. Kultur- och fritidskontorets förslag till beslut Kultur- och fritidsnämnden föreslår kommunfullmäktige att tillstyrka motion 2 om att kommunen skapar fler möjligheter till replokaler för unga musiker på eftermiddags- och kvällstid, förslagsvis i skolornas musiksalar och på Kulturskolan. Kultur- och fritidsnämnden föreslår kommunfullmäktige att tillstyrka motion 2 om att kommunen skapar fler möjligheter till replokaler för unga musiker på eftermiddags- och kvällstid, förslagsvis i skolornas musiksalar och på Kulturskolan.

6 Kultur- och fritidsnämnden Yttrande över motion 4 från Ungdomstinget: Tryggare utemiljö och minskad skadegörelse YTTRANDE ÖVER MOTION 4 FRÅN UNGDOMSTINGET: TRYGGARE UTEMILJÖ OCH MINSKAD SKADEGÖRELSE I april 2007 gick kommunens tredje Ungdomsting av stapeln. Unga ledamöter från samtliga grundskolor i år 7-9 och Rönninge gymnasium samlades för att rösta fram sju motioner. Salems ungdomsting beslutade att anta motion 4 Tryggare utemiljö och minskad skadegörelse. Idag känner sig många ungdomar rädda och osäkra när de rör sig utomhus när det är mörkt. En nedsläckt miljö lockar till skadegörelse, våldsbrott och inbrott. Skolorna är den miljö som ungdomarna vanligen vistas i och som är utsatts för av skadegörelse. Kommunen bör därför installera mer belysning på platser där unga rör sig t ex runt skolfastigheter, på fotbollsplaner, spontanidrottsplatser, gång- och cykelvägar och grönområden. Beslutet som ungdomstinget antog för motion 4 lyder: 1. Salems Ungdomsting bifaller motionen om att kommunen installerar rörelseaktiverad belysning på platser där barn och unga rör sig efter mörkrets inbrott. 2. Salems Ungdomsting bifaller motionen om att kommunen installerar ljus- och kameraövervakning samt stärker bevakningen av väktare på kommunens skolor. Skadegörelsen tär hårt på dem kommunala ekonomin och skapar otrivsel. Särskilt utsatta för skadegörelse är skolor och fritidsgårdar. Idag pågår ett projekt med kameraövervakning på tre st platser i kommunen. De är utvalda för att de är utsatta för stor skadegörelse. Faller projektet med ljus- och kameraövervakning väl ut finns möjlighet att utvidga projektet till att omfatta fler skolor och lokaler där ungdomar vistas. Kultur- och fritidsenheten föreslår att motion 4 bifalls med den bakgrunden att kommunledning innan beslut om fortsatt utveckling av ljus, kamera och väktare övervakning utvärderar insatserna och att en ev utvidgning av insatserna prövas i budget. Kultur- och fritidsenhetens förslag till beslut 1. Kultur- och fritidsnämnden föreslår kommunfullmäktige att tillstyrka del av motion 4 om att kommunen installerar rörelseaktiverad belysning på platser där barn och unga rör sig efter mörkrets inbrott.

7 Kultur- och fritidsnämnden Kof 58 forts 2. Kultur- och fritidsnämnden föreslår kommunfullmäktige att tillstyrka del av motion 4 om att kommunen installerar ljus- och kameraövervakning samt stärker bevakningen med väktare på kommunens skolor. 1. Kultur- och fritidsnämnden föreslår kommunfullmäktige att tillstyrka del av motion 4 om att kommunen installerar rörelseaktiverad belysning på platser där barn och unga rör sig efter mörkrets inbrott. 2. Kultur- och fritidsnämnden föreslår kommunfullmäktige att tillstyrka del av motion 4 om att kommunen installerar ljus- och kameraövervakning samt stärker bevakningen med väktare på kommunens skolor.

8 Kultur- och fritidsnämnden Yttrande över motion 5 från Ungdomstinget: Belysning och säkerhet i Barrtorpsbacken YTTRANDE ÖVER MOTION 5 FRÅN UNGDOMSTINGET: BELYSNING OCH SÄKERHET I BARRTORPSBACKEN I april 2007 gick kommunens tredje Ungdomsting av stapeln. Unga ledamöter från samtliga grundskolor i år 7-9 och Rönninge gymnasium samlades för att rösta fram sju motioner. Kultur- och fritidskontorets svar på motion 5: Belysning och säkerhet i Barrtorpsbacken Salems ungdomsting beslutade att anta motion 5 Belysning och säkerhet i Barrtorpsbacken. Man kan inte åka pulka eller skidor i Barrtorpsbacken efter kl på vintern när det är mörkt. Kommunen bör därför installera en strålkastare i backens topp. Beslutet som ungdomstinget antog för motion 5 lyder: 1. Salems Ungdomsting bifaller motionen om att installera en strålkastare i barrtorpsbackens topp. Om belysning kan stimulera fler unga till att använda Barrtorpsbacken som fritidsområde är detta en bra lösning som stimulerar till ökad aktivitet. Dock måste en installation av en strålkastare följa ev. prövningar för bygglov mm. Den bör vidare placeras på kommunens mark. Idag finns inga medel avsatta för att installera en strålkastare i Barrtorpsbacken och om motionen bifalls måste tilläggsanslag och uppdrag tillskjutas till Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen. En strålkastare uppskattas kosta ca 70 tkr för elskåp, kabeldragning och montering, därefter tillkommer kostnad för el. Om fysiska förutsättningar att installera en strålkastare i Barrtorpsbacken finns och att beslutet prövas i samband med budget föreslår kultur- och fritidsenheten att motionen tillstyrks. Kultur- och fritidskontorets förslag till beslut Kultur- och fritidsnämnden föreslår kommunfullmäktige att tillstyrka motion 5 att kommunen installerar en strålkastare i Barrtorpsbackens topp. Kultur- och fritidsnämnden föreslår kommunfullmäktige att avslå motion 5 att kommunen installerar en strålkastare i Barrtorpsbackens topp.

9 Kultur- och fritidsnämnden Yttrande över motion 7 från Ungdomstinget: Skolknutna fritidsfältare på samtliga skolor YTTRANDE ÖVER MOTION 7 FRÅN UNGDOMSTINGET: SKOLKNUTNA FRITIDSFÄLTARE PÅ SAMTLIGA SKOLOR Salems Ungdomsting biföll en motion om att samtliga skolor i Salems kommun, inklusive Söderby friskola och Rönninge gymnasium, skall ha skolknutna fritidsfältare. De kommunala grundskolorna har sedan 2006 skolknutna fritidsfältare i ett samarbete mellan kultur- och fritidsnämnden och barn- och utbildningsnämnden. Motionärerna som är elevråden på Söderby friskola och Rönninge gymnasium framför att elever och personal får en bättre arbetsmiljö med skolknutna fritidsfältare. Syftet med inrättandet av dessa tjänster var att minska skadegörelse och drogmissbruk genom att ha fler vuxna ute på kvällarna. På dagtid är fritidsfältarna kopplade till var sin grundskola. Fritidsfältarna skall under kvällstid röra sig över hela kommunen och har då inte någon hemskola att särskilt bevaka. Fritidsfältarna har verkat i för kort tid för att det går att dra några slutsatser om vilken effekt verksamheten har vad gäller syftet att minska skadegörelsen och drogmissbruk genom fler vuxna ute på kvällarna. Kultur- och fritidsenheten saknar resurser till att genomföra en utökning av fritidsfältarna inom egen budgetram och då det är för tidigt att se effekten av inrättandet av fritidsfältare föreslås att motionen avslås. Kultur- och fritidskontorets förslag till beslut Kultur- och fritidsnämnden föreslår kommunfullmäktige avslå motion 7 om att samtliga skolor i Salems kommun, inklusive Söderby friskola och Rönninge gymnasium, har skolknutna fritidsfältare. Kultur- och fritidsnämnden föreslår kommunfullmäktige avslå motion 7 om att samtliga skolor i Salems kommun, inklusive Söderby friskola och Rönninge gymnasium, har skolknutna fritidsfältare.

10 Kultur- och fritidsnämnden Nytt driftsavtal med Salems Ishallsbolag om drift av ishallen : NYTT DRIFTSAVTAL MED SALEMS ISHALLS AB OM DRIFT AV ISHALLEN Salems Ishalls AB (ISAB) sade i samband med årsskiftet upp driftsavtalet och därefter har diskussion om nytt avtal pågått. Avtalet bygger på att kommunen står för fastighet, elkostnad för is upp till ett tak, uppvärmning. ISAB ansvarar för drift och underhåll av ishallen. Driften av ishallen finansieras i avtalet genom att ISAB har rätt att ta intäkter för uthyrning och fastställer hyresnivå. Kommunen representerats i ISAB styrelse. Efter avtalsförhandlingar har ISAB och kultur- och fritidsnämnden kommit fram till ett treårigt avtal som bl a innehåller följande förändringar. Avtalet bifogas: En treårig avtalsperiod med start Istället för att använda ett tak för elförbrukningen i ishallen angivet i tkr anges en frekvensanvändning till kmw. Redovisningsperioden för elförbrukningen ändras till att omfatta perioden Vilket följer ISAB:s verksamhetsår. Kommunen lämnar ett årligt driftsstöd motsvarande 500 tkr. En utökning med 181 tkr fr o m Skolor/daghem får utökat nyttjande 15 tim/v 44 13, en utökning med 4 veckor. Avgiftsnivån fastställs för kommunens föreningars barn- och ungdomsverksamhet till 550 kr/tim under högsäsong v I budget har kultur- och fritidsenheten fört upp 800 tkr i investering för nytt belysningssystem. En kommunal drift av ishallen skulle sannolikt bli dyrare för kommunen. För att bibehålla samma öppethållande och ta över administration och bokning av ishallen beräknas kostnaderna uppstiga till 1200 tkr. Kultur- och fritidsenheten har lämnat förslag till beslut i tjänstskrivelse. Kommunal har bifogat skrivelse ang. att kommunen bör sluta avtal med företag som har kollektivavtal. Kultur- och fritidsenhetens förslag till beslut 1. Kultur- och fritidsnämnden föreslår kommunfullmäktige anta förslag till nytt avtal med Salems Ishalls AB om drift, tillsyn och underhåll av Salems ishall.

11 Kultur- och fritidsnämnden KoF 61 forts 2. Kultur- och fritidsnämnden äskar om tilläggsanslag i budget med 181 tkr för utökad budgetering av årligt driftsstöd för ishallen till Salems Ishalls AB. Yrkanden Ander Forsberg (m) Bifall till kultur- och fritidsenhetens förslag till beslut Ulrika Stockhaus (s) 1. Bifall till kultur- och fritidsnämndens beslut. 2. Kultur- och fritidsnämnden beslutar införa följande tillägg i avtalstexten: Personal som jobbar i och med ishallen, antingen för Ishallsbolaget AB eller av Ishallsbolaget AB anlitade underleverantörer, skall omfattas av kollektivavtal. Ordförande ställer yrkandena mot varandra och finner att kultur- och fritidsnämnden beslutat enligt Anders Forsbergs (m) yrkande. 1. Kultur- och fritidsnämnden föreslår kommunfullmäktige anta förslag till nytt avtal med Salems Ishalls AB om drift, tillsyn och underhåll av Salems ishall. 2. Kultur- och fritidsnämnden äskar om tilläggsanslag i budget med 181 tkr för utökad budgetering av årligt driftsstöd för ishallen till Salems Ishalls AB. Reservation Ulrika Stockhaus (s) lämnar skriftlig reservation. Protokollsanteckning (s)-gruppen lämnar protokollsanteckning i ärendet.

12 Kultur- och fritidsnämnden Förändring av elkostnader i Salems Ishall pga. nytt avtal Mellan Salems Kommun, Kultur- och fritidsnämnden och Salems Ishalls AB finns ett avtal som reglerar drift och skötsel av Salems Ishall. I detta avtal finns inskrivet ett tak för elförbrukning på 590 tkr för år Överstiger elförbrukningen detta ska den överstigande summan faktureras Salems Ishallsbolag. Detta belopp skall årligen räknas upp enl. KPI. FÖRÄNDRINGAR AV ELKOSTNADER FÖR SALEMS ISHALL P G A NYTT DRIFTSAVTAL I samband med nytt avtal har Salems Ishalls AB och kultur- och fritidsnämnden kommit överens om att en ny ordning skall gälla för elkostnaderna i ishallen. Istället för tak i kronor kommer ett tak på KWh att styra elförbrukningen och redovisningsperioden för ishallsbolaget blir maj till april istället för idag kalenderår. Under 2005 och 2006 har elpriserna stigit kraftigt och uppgår för 2007 och kommande år: tk r tkr tkr Kultur- och fritidsenhetens förslag till beslut: 1. Kultur- och fritidsnämnden föreslår Kommunfullmäktige bevilja Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningens tilläggsanslag med 314 tkr för nya elkostnader i ishallen i samband med nytt avtal med Salems Ishalls AB. 2. Kultur- och fritidsnämnden föreslår Kommunfullmäktige bevilja Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningens överramäskande med 378 tkr för 2008 och 396 tkr för 2009, samt även för kommande år för nya elkostnader i ishallen i samband med nytt avtal med Salems Ishalls AB. 1. Kultur- och fritidsnämnden föreslår Kommunfullmäktige bevilja Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningens tilläggsanslag med 314 tkr för nya elkostnader i ishallen i samband med nytt avtal med Salems Ishalls AB. 2. Kultur- och fritidsnämnden föreslår Kommunfullmäktige bevilja Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningens överramäskande med 378 tkr för 2008 och 396 tkr för 2009, samt även för kommande år för nya elkostnader i ishallen i samband med nytt avtal med Salems Ishalls AB. _

13 Kultur- och fritidsnämnden Drift-, investeringsbudget, intern budget för samt förslag till nya avgifter 2008 DRIFT-, INVESTERING-, INTERN BUDGET FÖR SAMT NYA AVGIFTER FÖR Kultur- och fritidsnämnden har att under september fastställa budget för perioden Enligt anvisningar från ekonomikontoret skall lönerna uppräknas med 4,0% för 2008 samt 2,0% för samt arvoden 2.0%. Från budgetramberedningen har kultur- och fritidsnämnden i budget för erhållit kompensation för uppräkning enligt KPI för driftsavtalen för ishallen, Medley AB för Säby Sim- och sporthall, Skogsängshallen, Studieförbundet Vuxenskolan ang. samt nyanskaffning av lampor på bollplaner Vidare har en ökning med 10 tkr för driften av Möllebadet pga. ökade elkostnader tillförts samt förändringar har genomförts pga. nytt avtal med Rönninge Salem Fotboll. Kultur- och fritidsenheten och Biblioteket har upprättat ett driftsbudgetförslag för som ryms inom angiven ram. Enligt anvisning erhåller kultur- och fritidsnämnden följande anslag: tkr tkr tkr Överramäskanden Följande förslag på överramäskanden har lämnats från kultur- och fritidenheten och Biblioteket: * Nytt driftsavtal för Salems Ishalls AB Förhandlingar har avslutats om nytt driftsavtal, vilket kan medföra förändringar i budget för Beslut om nytt avtal beräknas vara klart i sept Total budgetramökning beräknas till 181 tkr för * Utökad fritidsfältning under juli månad. Idag finns ej fritidsfältning under juli månad. Önskemål finns från allmänhet om att fältningen finns även under juli månad. Detta skulle ge en kontinuitet i fältandet, samt en möjlighet att nå de ungdomar som ej lämnar kommunen under sommaren. För dessa 13 st fälttillfällena beräknas kostnaden inkl PO och OB beräknas till 15 tkr * Ökad öppethållande - Rönninge ungdomscafé. Idag är öppethållandet förlagt till måndag och onsdag samt fredag Att ej ha öppet under tisdag och torsdag upplevs som besvärande att hålla reda på för besökarna. Därför föreslås att även tisdag

14 Kultur- och fritidsnämnden KoF 63 forts och torsdag hålls öppet kl Detta för att ge en kontinuitet i öppethållandet och öka attraktionskraften på Rönninge Ungdomscafé. Beräknad kostnad löner + PO och OB samt verksamhetskostnad är 80 tkr. * Bibehållen förnyelsegrad av mediabeståndet på biblioteket För att bibehålla tidigare förnyelsegrad av mediebeståndet och nå målet 8,3% för 2008 (mål för ,3%, utfall beräknas till 7,6%) behövs en ökning av medieanslaget på 83 tkr. *Licenskostnader för biblioteket Enligt beslut i ramberedningen ska utökning av licenser till bibliotekets datorer behandlas i budgetberedningen. Totalt 26 tkr per år Kultur- och fritidsnämnden/biblioteket har vidare upprättat investeringsbudget, intern budget, målbudget samt förslag på nya avgifter till kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsenhetens/bibliotekets förslag till beslut Kultur- och fritidsnämnden antar förslaget från Biblioteket och Kultur och fritidenheten till drifts- och investeringsbudget, interna kostnader och intäkter, målbudget samt förslag till avgifter Kultur- och fritidsnämnden antar förslaget från Biblioteket och Kultur och fritidenheten till drifts- och investeringsbudget, interna kostnader och intäkter, målbudget samt förslag till avgifter Kultur- och fritidsnämnden beslutar föreslå kommunfullmäktige tillstyrka följande överramäskande : *Ishallsavtalet tkr *Licenskostnader till Biblioteket 26 tkr *Utöka fritidsfältverksamhet i juli + 15 tkr, med följande tillägg: Fritidsfältverksamheten bör pröva förutsättningarna att inom ramen för äskade resurser omfördela de personella insatserna mellan vardagar och vissa storhelger. 3. Kultur- och fritidsnämnden beslutar föreslå kommunfullmäktige att avslås tilläggsyrkande om utökade öppettider för Rönninge Ungdomscafé +80 tkr. 4. Kultur- och fritidsnämnden utgår från att rambudgeten redan är utökad med 83 tkr för Bibehållen förnyelsetakt av mediabeståndet på biblioteket. Om detta ej är fallet föreslår kultur- och fritidsnämnden Kommunfullmäktige att tillstyrka detta tilläggsyrkande.

15 Kultur- och fritidsnämnden Yttrande över program till detaljplan för Karlskronaviken, södra Rönninge YTTRANDE ÖVER PROGRAM TILL DETALJPLAN FÖR KARLSKRONAVIKEN, SÖDRA RÖNNINGE Bygg och miljönämnden önskar Kultur- och fritidsnämndens yttrande över förslag till Program till detaljplan för Karlskronaviken, södra Rönninge. Förslaget innebär att området exploateras vad gäller bebyggelse och VAutbyggnad. Förslaget rymmer 56 st byggrätter. Förslaget till detaljplan bygger på att 56 st fastigheter (varav 2 st fritidshus) skall tillskapas. I översiktsplanen, år 2000 fanns plats för 32 st fastigheter. Skillnaden är att man minskat tomtstorleken för att nå en bättre finansieringsmöjlighet för gatukostnader mm. Kulturhistoriska värden I kulturmiljöinventering Kulturmiljöer i Södra Rönninge 1986 kommenteras området. Se tjänsteskrivelse ,. I området finns följande kulturhistoriskt intressanta fastigheter upptagna: *Poppeholm Kulturhistoriskt värdefull *Stigberga Kulturhistoriskt intressant *Svalnäs, del av- Kulturhistoriskt värdefull bebyggelse Vidare finns tre st fastigheter som är kulturhistoriskt inventerade, men ej klassade. I områdets sydöstra del finns ett fornminne, en järnåldersgravsättning. I förslaget till program föreslås att området läggs ut som naturmark för att bevara både berget och fornlämningen. Förslaget till program påtalar vikten att nya, tillkommande fastigheter anpassas till terräng och till de befintliga husen, i första hand från sekelskiftet Kultur- och fritidsenhetens förslag till beslut Kultur- och fritidsnämnden tillstyrker upprättat förslag till Program till detaljplan för Karlskronaviken, södra Rönninge. Kultur- och fritidsnämnden tillstyrker upprättat förslag till Program till detaljplan för Karlskronaviken, södra Rönninge.

16 Kultur- och fritidsnämnden Yttrande över förslag till ändring av detaljplan för kv Nybyggaren 9 och Nyröjaren YTTRANDE ÖVER FÖRSLAG TILL ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR KV NYBYGGAREN 9 OCH NYRÖJAREN Bygg- och miljönämnden har beslutar att sända ändringen av detaljplan för Nybyggaren 9 och kv Nyröjaren på remiss till kultur- och fritidsnämnden. Svar skall ha inkommit senast Området, söder om Skyttorpsvägen, omfattar Snickarstigen, Timmermansstigen, Murarstigen och Målarstigen. Detaljplaneförslaget innehåller förslag och ex på typlösningar och skisser. Förslaget följer den tidigare intentionen som finns för Salemsdelens radhusområden, där man söker en förenkling av arbetet med detaljplaner och bygglovhantering. Syftet är att det ska bli möjligt att komplettera radhusen med balkong, inglasat uterum eller tak över uteplats samt entrétak. På souterränghus medges balkong. I området finns inga fornminnen eller kulturhistoriskt klassade byggnader. Kultur- och fritidsenhetens förslag till beslut Kultur- och fritidsnämnden har inga synpunkter på upprättad ändring av detaljplan för Nybyggaren 9 och kv Nyröjaren. Kultur- och fritidsnämnden har inga synpunkter på upprättad ändring av detaljplan för Nybyggaren 9 och kv Nyröjaren.

17 Kultur- och fritidsnämnden Yttrande över förslag till ändring av detaljplan för kv Jägaren 1 mfl YTTRANDE ÖVER FÖRSLAG TILL ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR KV JÄGAREN 1 MFL Bygg- och miljönämnden har beslutar att sända ändringen av detaljplan för kv Jägaren 1 på remiss till kultur- och fritidsnämnden. Svar skall ha inkommit senast Området, söder om Skyttorpsvägen, omfattar Bondestigen, skogvaktarstigen, Torparstigen och Jägarstigen. Detaljplaneförslaget innehåller förslag och ex på typlösningar och skisser. Förslaget följer den tidigare intentionen som finns för Salemsdelens radhusområden, där man söker en förenkling av arbetet med detaljplaner och bygglovhantering. Syftet är att det ska bli möjligt att komplettera befintliga radhus med, inglasat uterum eller tak över uteplats samt entrétak. I området finns inga fornminnen eller kulturhistoriskt klassade byggnader. Kultur- och fritidsenhetens förslag till beslut Kultur- och fritidsnämnden har inga synpunkter på upprättad ändring av detaljplan för kv Jägaren 1 m fl. Kultur- och fritidsnämnden har inga synpunkter på upprättad ändring av detaljplan för kv Jägaren 1 m fl.

18 Kultur- och fritidsnämnden DELEGATIONSBESLUT Delegationsbeslut Följande delegationsbeslut anmäls till Kultur- och fritidsnämnden: Beslut Delegat Ärende 40 Mattias Hillbom Personalärende Kultur och fritidsenhetens förslag till beslut Kultur- och fritidsnämnden har tagit del av ovanstående delegationsbeslut. Kultur- och fritidsnämnden har tagit del av ovanstående delegationsbeslut.

19 Kultur- och fritidsnämnden Måluppfyllelse och verksamhetsrapportering MÅLUPPFYLLELSE OCH VERKSAMHETS- RAPPORTERING - Kulturverksamhet: besöksstatistik - Biblioteket: besöks- och utlåningsstatistik - Fritidsgårdsverksamhet: besöksstatistik - Säby Sim- och sporthall: besöksstatistik Kultur- och fritidsnämnden har tagit del av rapporterna.

Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg (m) Stig Beckman (m) Leif Ståhl (c) Ulrika Stockhaus (s) Lennart Bång (s) Marie Kolbengtsson (s)

Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg (m) Stig Beckman (m) Leif Ståhl (c) Ulrika Stockhaus (s) Lennart Bång (s) Marie Kolbengtsson (s) 08:31SALEMS KOMMUN Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2006-08-17 1 Plats och tid Kommunalhuset Bergaholm. Torsdag 17 augusti 2006, kl 19.00-20.30 Beslutande Christina Lorentzon

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2008-04-17 1

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2008-04-17 1 Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur och fritidsnämnden 20080417 1 Plats och tid Rönninge Folkets Hus, Gluggen, Galleri Salem, Torsdagen 17 april, 2008, kl 19.0020.15 Beslutande Anders Forsberg

Läs mer

Mikaela Åberg (M) Hans Jörlén (C) Lennart Bång (S) Rolf Johanson, Kultur- och fritidschef Henrik Jönsson, Nämndsekreterare

Mikaela Åberg (M) Hans Jörlén (C) Lennart Bång (S) Rolf Johanson, Kultur- och fritidschef Henrik Jönsson, Nämndsekreterare Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid kultur- och fritidsnämnden 2009-10-15 1 Plats och tid Fritidsgården Huset, torsdagen 15 okt, 2009, kl 19-20 Beslutande Anders Forsberg (M) Björn Möllersten (Fp) Stig

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2010-02-18 1

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2010-02-18 1 Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2010-02-18 1 Plats och tid Beslutande 18 feb kl 19.00 20.00 Kommunalhuset rum Bergaholm Anders Forsberg (M) Björn Möllersten (Fp) Tj ej vid

Läs mer

Vlrica Boden, Verksamhetsledare Fritidsgården Joakim Bjerhem, Nämndsekreterare Rolf Johanson, Kultur- och fritidschef

Vlrica Boden, Verksamhetsledare Fritidsgården Joakim Bjerhem, Nämndsekreterare Rolf Johanson, Kultur- och fritidschef Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Beslutande Övriga deltagande 2010-09-23 Torsdagen 23 sept kl 19.00-20.10 Bergaholm, Salems kommunhus Anders Forsberg (M), ordförande Hans Forsbeck (M) Stig Beckman

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2004-09-22 1

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2004-09-22 1 Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2004-09-22 1 Plats och tid Kommunalhuset, Bergaholm 2004-09-22 kl 19.00-20.15 Beslutande Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2004-08-19 1

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2004-08-19 1 Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2004-08-19 1 Plats och tid Kommunalhuset, Bergaholm Torsdag 19 augusti 2004, kl 19.00-20.30 Beslutande Christina Lorentzon (fp), ordf Anders

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2007-03-22 1 Plats och tid Torsdag 22 mars 2007 kl 19.00-19.50 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (10) Sammanträdesrummet Möckeln, Älmhults kommunhus. Onsdagen den 11 november 2015 kl

Kultur- och fritidsnämnden (10) Sammanträdesrummet Möckeln, Älmhults kommunhus. Onsdagen den 11 november 2015 kl Kultur- och fritidsnämnden 2015-11-11 1(10) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrummet Möckeln, Älmhults kommunhus. Onsdagen den 11 november 2015 kl 16.00-18.25 Anton V Härder (S), ordförande Eva Ballovarre

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2009-11-26 1. Se bilagd upprops- och voteringslista

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2009-11-26 1. Se bilagd upprops- och voteringslista Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2009-11-26 1 Plats och tid Torsdag 26 november 2009 kl 17.00-20.00 Beslutande Se bilagd upprops- och voteringslista Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Sida 1 (8) Plats och tid Kultur & fritid, Gymnasiegatan 29, måndagen den 3 september 2018 kl 17:00 ande Jörgen Strende (S), Ordförande Peter Eclund (KD), 1:e vice ordförande Roger Magnusson (S) Stefan

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-15

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-15 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 15 mars 2012 kl. 14.00-15.50 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (m), ordförande Susanne Sjögren, 2:e vice ordf. (s) Olivia Fransson (kd) Sven

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Fritidsnämnden 2009-03-10 1 Plats och tid: Fritidskontorets sammanträdesrum, kl 14.00-17.00 ande: Övriga deltagande: Sidsel Waern (M), ordförande Karl-Mats Bodestad (M) Ingvar Widerberg (C) Tommy Sörensen

Läs mer

Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma

Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (11) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 2016-08-15 Plats Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma Tid Måndagen den 15 augusti 2016, kl. 15.00 16.50 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (16)

Sammanträdesprotokoll 1 (16) Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Sammanträdesrum Backa, stadshuset kl. 10:00-14:00 ande Se sida 2 Övriga deltagare Se sida 2 Utses att justera Marianne Hedkvist Justeringens plats och tid Fastighets-

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Fritidsnämnden 2009-05-12 1 Plats och tid: Fritidskontorets sammanträdesrum, kl 14.00-17.15 ande: Ibrahim Candemir (KD) vice ordförande, ersättare för Sidsel Waern Karl-Mats Bodestad (M) Christian Aldenäs

Läs mer

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej KOMMUNFULLMÄKTIGE Nya hyrestaxor för kommunens idrottsanläggningar 2 Åtgärder för att få budget i balans 200 3 Kommunbidrag 2002, kommunfullmäktige och revisionen 4 Exploateringsavtal, Västra Degrabo 5

Läs mer

11111 2004-11-25 1 (13) Plats och tid: Sessionssalen, kommunkontoret, Färgelanda torsdagen den 25 november 2004, kl. 13.00 15.30.

11111 2004-11-25 1 (13) Plats och tid: Sessionssalen, kommunkontoret, Färgelanda torsdagen den 25 november 2004, kl. 13.00 15.30. 11111 2004-11-25 1 (13) Plats och tid: Sessionssalen, kommunkontoret, Färgelanda torsdagen den 25 november 2004, kl. 13.00 15.30. ande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare: Ulla Börjesson (s) ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2006-02-21 1 Organ Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Fritidskontoret, Gnosjö tisdagen den 21 februari 2006 kl. 18.00-19.30 Beslutande Rolf Davidsson (m) ordförande Stig Axelsson (s) vice ordförande

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö- och Bygg- och Räddningsnämnden 2013-01-11 1 (13)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö- och Bygg- och Räddningsnämnden 2013-01-11 1 (13) Miljö- och Bygg- och Räddningsnämnden 2013-01-11 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrummet Nasa, Tingsbacka, fredagen den 11 januari 2013, kl 9.00 10.00. Beslutande John Sundström (S), ordförande Anders

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande Övriga deltagande 2013-01-17, Kommunhuset, Sk Fagerhultsrummet Kl. 15.00-16.35 Björn Zorec (FP) - ordförande Arne Silfvergren (S) - andre vice ordförande

Läs mer

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189 Barn- utbildning- och kulturnämnden 2009-12-14 1 Plats och tid Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, måndagen den 14 december 2009, kl 08.15-09.30 Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40 Beslutande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 av 15 Plats och tid:, 19:00-20:00 Beslutande: Ersättare: Kristina Bjureklev Netzell (L) Erik Glimvik (M) Sead Kosevic (M) Leif Ståhl (C) Björn Wivallius (S) Natalie Vestermark (S) Berit Karlsson (MP)

Läs mer

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-30 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Rolands rum, Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna,

Läs mer

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003 Fritidsnämndens arbetsutskott 14 januari 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 14 januari 2003 kl 08.00-09.50 Jörgen Hellberg

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00-19:55 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson (S) Håkan Harvigsson (ALP)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 19.00 20.00 Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, klockan 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2007-12-20 1 Plats och tid Torsdag 20 december 2007 kl 19.00-20.15 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2009-10-05 55 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2009-10-05, kl 13.15-16.30 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson

Läs mer

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 13 augusti Innehållsförteckning

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 13 augusti Innehållsförteckning Sammanträdesdatum Innehållsförteckning Sida * Medborgarförslag angående nedläggning av Västbygdens skola och finansiering av skolans driftkostnader, 108...2-3 * Medborgarförslag angående nedläggning av

Läs mer

Revidering av Strategisk Plan och Budget 2009-2011 och komplettering med de kommunala bolagens verksamhetsplaner

Revidering av Strategisk Plan och Budget 2009-2011 och komplettering med de kommunala bolagens verksamhetsplaner Kommunstyrelsen 2008-11-10 250 476 Arbets- och personalutskottet 2008-10-27 238 592 Dnr 08.444-04 novkf14 Revidering av Strategisk Plan och Budget 2009-2011 och komplettering med de kommunala bolagens

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn och utbildningsnämnden Plats och tid Vårboskolan, kl. 19:00 Sammanträdesdatum 2010-01-26 Sida 1 (14) Beslutande Övriga deltagande Bengt Åström,(s) ordförande Lars-Olle Olsson(s) Lisbeth Lundgren(s)

Läs mer

Kultur och Fritidsnämndens kontor

Kultur och Fritidsnämndens kontor 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 25 augusti, kl 16.30-18.30 (ajourn. kl 17.15-17.30) Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, ordf, FP Mats Andersson, C Kristina Kristiansson, S Mårten Karlsson,

Läs mer

Behandlade ärenden. 33 Ansökan från OK Torfinn om lokalbidrag. 34 Ansökan från Ignaberga IF om tilläggsanslag.

Behandlade ärenden. 33 Ansökan från OK Torfinn om lokalbidrag. 34 Ansökan från Ignaberga IF om tilläggsanslag. 1 Behandlade ärenden 28 Budgetuppföljning per 2011-07-31. 29 Vandrarhemmet Hässleholmsgården. 30 Sösdala simhall justering avtal. 31 Elitbidrag. 32 Taxor konstgräsplaner. 33 Ansökan från OK Torfinn om

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2015-05-12 1(14)

Miljö- och byggnadsnämnden 2015-05-12 1(14) Miljö- och byggnadsnämnden 2015-05-12 1(14) Plats och tid Kommunhuset, planrummet kl. 13.00-14.30 Beslutande Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (S) Dan Eriksson (C) Louise Warnqvist (M) Elise Radanova

Läs mer

Lennart Hermansson, teknik- och fritidschef, 56-60 och 62 Björn Thorsson, enhetschef, 62 1 Christian Bagan, kommunsekreterare

Lennart Hermansson, teknik- och fritidschef, 56-60 och 62 Björn Thorsson, enhetschef, 62 1 Christian Bagan, kommunsekreterare 1(10) Plats och tid Kommunhuset, lokal: Kulltorp, kl 15.00-17.20 Beslutande Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande LarsÅke Magnusson (KD) ersätter Karolina Sköld

Läs mer

Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma

Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (14) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2016-08-29 Plats Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma Tid Måndagen den 29 augusti, kl. 19.00 20.40 Beslutande Carin Hansson (M) Emma Köster (M) Karl-Gustav

Läs mer

Kommunhuset, Krokom, Mus-Ollerummet 17 november 2008, kl 08.15-10.30

Kommunhuset, Krokom, Mus-Ollerummet 17 november 2008, kl 08.15-10.30 Sammanträdesdatum Sida 1 Plats och tid: Beslutande: Övriga deltagande: Kommunhuset, Krokom, Mus-Ollerummet 17 november 2008, kl 08.15-10.30 Nils Johnsson, c, ordförande Peter Grundström, s Ann-Kristin

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 28 november 2017 kl. 08:30-12.00 Beslutande Övriga deltagande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tommy Rälg, S Lars Rönnlund,

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2011-10-10 Sida 1 (10) Plats och tid Lilla sessionssalen, kl. 19:00 20:20 Beslutande Margareta Abelsson (S), 1:e vice ordförande Håkan Harvigsson (ALP), 2:e

Läs mer

Behandlade ärenden. 14 Verksamhetsberättelse 2010 med resultat. 18 Studiebesök/utbildningar för fritidsnämnden 2011.

Behandlade ärenden. 14 Verksamhetsberättelse 2010 med resultat. 18 Studiebesök/utbildningar för fritidsnämnden 2011. 1 Behandlade ärenden 14 Verksamhetsberättelse 2010 med resultat. 15 Kompletteringsbudget 2011. 16 Skötselbidrag 2011. 17 Förändringar i bidrags- och uthyrningsnormer. 18 Studiebesök/utbildningar för fritidsnämnden

Läs mer

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s)

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s) Barn- och utbildningsutskottet 2018-05-14 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2018-05-14 kl. 13:00-15:30 Beslutande Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Kultur- o fritidsnämndens arbetsutskott. Plats och tid Prologen kl. 18:00-20:00

Sammansträdesprotokoll Kultur- o fritidsnämndens arbetsutskott. Plats och tid Prologen kl. 18:00-20:00 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Prologen kl. 18:00-20:00 ande ledamöter Övriga närvarande Gunnar Mossberg (M) (vice ordförande) Hans Cronmark (M) Sivert Åkerljung (KD) (ordförande) Per Sjödin (S)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (9) Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl

Kultur- och fritidsnämnden (9) Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl Kultur- och fritidsnämnden 2012-05-31 1(9) Plats och tid Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl 13.30-15.45 Beslutande Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta

Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta Per Widén (C), Ordförande Pyry Niemi (S), 1:e vice ordförande Jan Sundling (M) Shiva

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2012-04-16 13 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-04-16, kl 13.15-17.30 Beslutande Birgitta Borg (FP), ordförande Titti Hansson (C) ers Kenneth Eriksson (C) Gunilla

Läs mer

TINGSRYDS KOMMUN PROTOKOLL 1 (21) Kultur- och fritidsnämnden

TINGSRYDS KOMMUN PROTOKOLL 1 (21) Kultur- och fritidsnämnden TINGSRYDS KOMMUN PROTOKOLL 1 (21) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-02-04 Plats och tid Sammanträdesrummet, Biblioteket, Tingsryd Onsdag 2014-02-04 kl. 08.30 15.00 ande Håkan Ohlsson (M)

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-19 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrummet Tjidtjak, Tingsbacka, fredagen den 19 oktober 2012, kl 10.00 11.00. Beslutande Rolf Laestander (S), ordförande Görgen Åberg

Läs mer

Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Owe Lindström, Chef Kultur- och fritid Lars-Eric Johanson, 1:e bibliotekarie. Kultur- och fritidsnämnden

Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Owe Lindström, Chef Kultur- och fritid Lars-Eric Johanson, 1:e bibliotekarie. Kultur- och fritidsnämnden 1 (11) Plats och tid Biblioteket, Årjäng den 27 oktober, kl 15.00 16.30 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Kristina Kristiansson, V Ordförande (S) Magnus Andreasson (FP) Robin

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 14 Plats och tid Vetab, Vetlanda måndagen den 21 oktober kl 13.15-16.30 ande Anders Palmengren (s) ordf Ingvar Johansson (c) v ordf Monica Johansson (s) Tommy Truedsson (s) Eva Kabanda Gustavsson

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunstyrelsen 2007-06-04 1 Plats och tid Måndag 4 juni 2007 kl 19.30-20.05 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-23 Sida 1 (10) Plats och tid Askersunds bibliotek kl. 17.00-19.00 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Gun-Britt Borelius

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2008-12-18 1. Se bilagd förteckning

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2008-12-18 1. Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2008-12-18 1 Plats och tid Torsdag 18 december 2008 kl 19.00-20.10 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunstyrelsen 2006-11-13 1 Plats och tid Måndag 13 november 2006 kl 19.00-19.45 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

Se bilagd närvaro- och voteringslista

Se bilagd närvaro- och voteringslista Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunstyrelsen 2010-04-12 1 Plats och tid Måndag 12 april 2010 kl 19.00-19.20 Beslutande Se bilagd närvaro- och voteringslista Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

Ersättare Nouh Baravi (S) ej tjänstgörande ersättare

Ersättare Nouh Baravi (S) ej tjänstgörande ersättare 1(14) Plats och tid Sunnanåsrummet, Kommunhuset Ljusdal, måndagen den 29 april 2019 kl 08:00 Beslutande Ledamöter Kristina Bolin (S), ordförande Lena Svahn (MP), 1:e vice ordförande Kristoffer Kavallin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-02-17 1 (7) Spiskupan, Bergagården, Hunneberg, Vargön ANSLAG/BEVIS. Plats

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-02-17 1 (7) Spiskupan, Bergagården, Hunneberg, Vargön ANSLAG/BEVIS. Plats 2011-02-17 1 (7) Plats Spiskupan, Bergagården, Hunneberg, Vargön Tid Torsdagen den 17 februari 2011, kl 08,30-16.00. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Kultur & Fritid kl 17.00-18.15 ande Jörgen Strende, Socialdemokraterna Ellen Johansson, Socialdemokraterna Roger Magnusson, Socialdemokraterna Stefan Grad, Centerpartiet Tommy Jacobsson,

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunstyrelsen 2007-07-19 1 Plats och tid torsdag 19 juli 2007 kl. 19.00-20.35 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Samhällsbyggnadsnämnden 19 mars 2014

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Samhällsbyggnadsnämnden 19 mars 2014 Sammanträdesdatum Innehållsförteckning Sida * Samhällsbyggnadsnämndens mål 2015, 27 2 * Rambudget 2015, plan 2016-2017 samt investeringsbudget, 28 3-5 * Logglista, uppdrag från nämnden som ej återrapporterats,

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S)

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Plats och tid Planrummet, kommunhuset, kl. 13.00-14.20 Beslutande Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv

Läs mer

Utbildningsnämnden (14)

Utbildningsnämnden (14) Utbildningsnämnden 2013-10-02 1 (14) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 2 oktober kl. 9.00 11.35. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Lessebo kommunkontor, tisdagen den 7 maj 2013, kl. 15.00 15.45 ande Monica Widnemark, (s) ordf. Evert Nilsson (s), 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Jan O Eriksson (s) Annette Severinsson-Åstrand

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.00

Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.00 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.00 Beslutande Madli-Ann Pohla (m) Carl-Göran Svensson (c) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Lennart Månsson (s) Övriga närvarande Göran Nydahl,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden (7) Sammanträdesrum Högby, kl 13:00-15:15

Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden (7) Sammanträdesrum Högby, kl 13:00-15:15 Kultur- och fritidsnämnden 2015-09-28 1 (7) Plats och tid Sammanträdesrum Högby, kl 13:00-15:15 Beslutande Maud Steen, C Kristin Kellander, FP Elin Bäckström, S Lindhia Petersson, M Krister Winér, MP Lena

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-02-19 Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll 2015-02-19 Utbildningsnämndens arbetsutskott 1(12) Tid och plats 2015-02-19 - i Värsjörummet klockan 09.00-12.15 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Ingela Lärkevie (C) - förste vice ordförande, 6-9 Leif Svensson (S) - andre

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesrum UKF, kommunhuset, Lomma. ordförande Gunilla Tynell (fp) vice ordförande Karl-Gustav Nilsson (s)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesrum UKF, kommunhuset, Lomma. ordförande Gunilla Tynell (fp) vice ordförande Karl-Gustav Nilsson (s) Sammanträdesdatum s. 1 (11) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott 2007-04-16 Plats Sammanträdesrum UKF, kommunhuset, Lomma Tid Måndagen den 16 april, kl. 07 30-09 00 Beslutande Linda Wahlqvist (m)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1(13) Plats och tid Gamla Varmbadhuset i Askersund, kl. 18.00-20.45 Beslutande Lennart Andersson (s) ordförande Gun-Britt Bourelius (s) Leif Grahn (s) Bo Karlsson (c) Susanna

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 29 januari 2009, kl. 14.30-17.05 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s)

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s) Grundskolenämndens arbetsutskott 2001-01-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/1 2001

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

Byggnads- och Miljönämnden 2009-02-17 1 (13)

Byggnads- och Miljönämnden 2009-02-17 1 (13) Byggnads- och Miljönämnden 2009-02-17 1 (13) Plats och tid Tingshuset, tisdagen den 17 februari 2009, kl. 18.00-19.25 Beslutande Roland Parneving (m) ordförande Otto Andreasson (s) Bengt Claesson (m) Maja

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 47 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2010-11-01, kl 13.15-16.15 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande, jäv 45 Irene Gustavsson (S) ordf 45 Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014-06-30 1 (9)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014-06-30 1 (9) Kommunstyrelsen 2014-06-30 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrummet Nasa, Tingsbacka, måndagen den 30 juni 2014, kl 8.00 8.40. Beslutande Britta Flinkfeldt Jansson (S), ordförande Leif Rönnqvist (S), ledamot

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 17.00-20.15 Beslutande Annika Holmstrand (c) Ordförande Karl-Erik Andersson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- och utbildningsnämnden 2014-11-26 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret sammanträdesrum, Ängen kl. 08.30-09.30 Beslutande: Pontus Wessman, ordförande (mp) Woldurf Skallbom (c) Torbjörn Mellgren (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum Samhällsbyggnadsutskottet 2013 11 18 1 (8) Plats och tid: Astrakanen, kommunkontoret i Båstad kl 13.00 14.55. Beslutande: Thomas Andersson (FP), ordförande Pelle Höglund (M), ledamot

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2010-09-22 1-7 Plats och tid: Näringslivskontorets sammanträdesrum, Lessebo Onsdagen den 22 september 2010 kl 14.00 16.30 Beslutande Anders Palmengren (s) ordf Peter Löfström (m) v ordf

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 27 augusti 2014 kl. 14.00-16.45 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2014-08-27 1 Innehållsförteckning Ärende 62 Godkännande av dagordning... 3 63 Budget 2015 - drift... 4 64 Budget 2015 - investering... 6 65 Personalfrågor... 7 2014-08-27 2 Plats och tid ande Ej tjänstgörande

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Beslutsärenden

KOMMUNSTYRELSEN Beslutsärenden KOMMUNSTYRELSEN 2004-01-21 Beslutsärenden KS 1 Internbudget 2004 2 Optionsavtal, Trivselhus AB 3 Markanvändning, Grindvaktaren 8 och 9 4 Riktlinjer för anställda i Vårgårda kommun vid hantering av IT-system

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2009-09-14 1(11) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: kl. 13.00 14.25, Sammanträdesrum E-plan, Nämndhuset Birgitta Höijer (C), ordförande Annika Engelbrektsson (S) Bjarne Rasmussen (S) Roland Halvarsson

Läs mer

Rolf Lundberg, kommundirektör Anders Ottosson, ekonomichef. Anki Jarl Bernt Franzén. Kommunkontoret kl

Rolf Lundberg, kommundirektör Anders Ottosson, ekonomichef. Anki Jarl Bernt Franzén. Kommunkontoret kl Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 19.00 20.25 1 (14) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Rolf Lundberg, kommundirektör Anders Ottosson, ekonomichef Utses justera Anki Jarl

Läs mer

Glunten, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:05-19:00

Glunten, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:05-19:00 1/14 Plats och tid Glunten, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:05-19:00 Paragrafer 48-56 Beslutande Se deltagarlista på sida 3 Närvarande ersättare Se deltagarlista på sida 3 Övriga deltagande Se deltagarlista

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (9) Servicenämnden 2014-04-23

HAMMARÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (9) Servicenämnden 2014-04-23 Sammanträdesdatum 1 (9) Plats och tid Nämndrummet, kommunalhuset kl 13.00 15.15 Beslutande Lennart Lämgren (FP), ordf Bertil Jonasson (C) Sara Asp (S) Thomas Bäckman (S) Marianne Carlsson (KD) Tommy Hartman

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2012-05-09 kl 10:30-11:10 Beslutande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Övriga närvarande: Lena

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 09:00-09:30. Helena Edenborg, nämndsekreterare. Arne Karlsson, ordförande

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 09:00-09:30. Helena Edenborg, nämndsekreterare. Arne Karlsson, ordförande Teknik- och servicenämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-06-07 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 09:00-09:30 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Arne

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 114 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl 19.00-20.20 Beslutande Enligt sammanträdeslista, Bilaga A Övriga närvarande Ulf Carlsson (m) Ewa Rawlings-Olsson Ulf Cronbring (s) Ulf Strömstedt,

Läs mer

Kultur och fritidsnämnden 2002-10-15 1(9)

Kultur och fritidsnämnden 2002-10-15 1(9) Kultur och fritidsnämnden 2002-10-15 1(9) Plats och tid Fritidsgården, Gullhögskolan, tisdag 2002-10-15, kl. 17.30-20.301 Beslutande Jan Hellnevi (fp) ordförande1 Per Johansson (s)1 Klas-Göran Olsson (s)

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13: Staffan Malm (M)

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13: Staffan Malm (M) Miljönämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-10-02 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13:30 14.00 Beslutande ledamöter: Dan Larson (M), ordförande Staffan Malm (M) Övriga närvarande: Mats

Läs mer

Mathilda Ahlin, Nämndsekreterare Owe Lindström, Verksamhetschef medborgarservice

Mathilda Ahlin, Nämndsekreterare Owe Lindström, Verksamhetschef medborgarservice 1 (7) Plats och tid Håns Byalags lokal, 15.00 16.00 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Kristina Kristiansson, V Ordförande (S) Robin Olsson (M) Mårten Karlsson (S) Anette Eriksson

Läs mer

Björn Björnsson (M), tjg ers Sven Carlson (M) Maarit Nordmark (FP) Per-Olof Håkansson (FP) Iwona Sjölie (KD) Jan Lilja (S), tjg ers

Björn Björnsson (M), tjg ers Sven Carlson (M) Maarit Nordmark (FP) Per-Olof Håkansson (FP) Iwona Sjölie (KD) Jan Lilja (S), tjg ers Sammanträdesdatum 1(8) Plats och tid Tekniska kontoret, kl. 19.00 20.20 Paragrafer 1 6 Beslutande Torsten Sjögren (M), ordförande Ersättare Sophia Nybell (C) Eva Hiort (M) Björn Björnsson (M), tjg ers

Läs mer

Byggnads- och trafiknämnden

Byggnads- och trafiknämnden Plats och tid Bonaren, torsdagen den 6 oktober 2016 kl 17:00 19:00 ande Gunnel Johansson (S), Ordförande Kenth Wengholm (M), 1:e vice ordförande Jan Holm (S) Jan Gustafsson (C) Jan Lundqvist (KD) Erlinda

Läs mer

Annsofi Frendin, fastighetschef Kristin Palmborg Snygg, ekonom Mihaela Gugoasa Jeder, energiingenjör 116 Monica Siggelow, sekreterare

Annsofi Frendin, fastighetschef Kristin Palmborg Snygg, ekonom Mihaela Gugoasa Jeder, energiingenjör 116 Monica Siggelow, sekreterare 1 (20) Plats och tid Flötsen, Verkstadsgatan 1, onsdagen den 3 oktober 2018 kl 13:30-15:30 Beslutande Niklas Svalö (S), Ordförande Lars Karlsson (S), 1:e vice ordförande Alf Nilsson (S) Sven-Ingvar Blixt

Läs mer