Sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från barnens och ungdomens frågestund redovisning från tekniska nämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från barnens och ungdomens frågestund redovisning från tekniska nämnden"

Transkript

1 Sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från barnens och ungdomens frågestund redovisning från tekniska nämnden Ungdomens frågestund i kommunfullmäktige Frågor/synpunkter Nämndens svar Åtgärd Genomförd Barn och unga vill bygga fler studentlägenheter. Förlaget är genom att bygga billigt. Bättre gatubelysning vid Österängsområdet. (Tunneln) Förbättra gatubelysningen i mörka områden. Fler papperskorgar Kommunen jobbar aktivt med att hitta bra lösningar och platser för att kunna bygga fler studentbostäder. Ett befintligt exempel på att bygga billigt (billigare) är modulbygget på Bäckadal. Tekniska kontoret håller på att inventera all belysning i tunnlar. Ambitionen är att allt ska fungera och vi tänder tidigare den mörka årstiden. Papperskorgar placeras alltid vid gångvägar, busshållplatser etc.

2 Frågestund med barn från Grännaspåret Frågor/synpunkter Nämndens svar Åtgärd Genomförd Biogasdrift för distributionsbilar som kör ut varor till skolor. En ny cykelväg mellan Stamseryd och Ölmstad Grillplatser i skolskogen eller på annan lämplig plats i området kring skolan När blir nya grusplanen vid Ölmstadskolan klar? Övergångsställen på stora landsvägen på Visingsö Gång- och cykelväg utmed Stora landsvägen på Visingsö Varför klipps aldrig gräset på Visingsö? Var är återvinningsstationerna i Skärstad? Beroende på leverantör finns det olika sätt att hantera detta. Tekniska kontoret producerar biogas men sedan är det upp till leverantörerna att välja drivmedel till sina fordon. Vi kan i samband med upphandlingar ställa krav på att miljöbränsle ska användas. Det är stadsbyggnadsnämnden som beslutar om trafikfrågor och placering av nya vägar. Det finns idag principer för vilken väg som kommer i turordning. Dessa grillplatser bör placeras utifrån lokala intressenters önskemål. Planen beräknas vara klar i oktober Det är stadsbyggnadsnämnden som hanterar trafiksäkerhetsfrågor Det är stadsbyggnadsnämnden som beslutar om trafikfrågor och placering av nya vägar. Kommunen klipper gräs på ytor som den förvaltar. Gräsytorna på Visingsö förvaltas till stor del av Statens fastighetsverk. Det är förpackningsindustrin som ansvarar för återvinningsstationerna.

3 Frågor/synpunkter Nämndens svar Åtgärd Genomförd Nya fastighetsnära hämtningen av avfall fungerar bra. Lekutrustningen är gammal och dålig på Skärstadskolans lekplats Gräsklippningen är mycket bra skött vid Skärstadskolan Skolgårdsparkeringen vid Skärstadskolan är alldeles för trång när skolskjutsar kommer och går. Elever har inga väderskydd vid skolan. När kommer färjan att få ny huvudman? Bra att Kulturskolan kommer ut till skolorna. Upptech och Ekobussen bör vara kvar. En till butik är önskvärt i Skärstad. Vad har hänt med byggnationen i kv Atollen i Jönköping? Kommer det att gå spårvagnar till Jönköping? Tekniska kontoret testar just nu åttafraktionshämtning av sopor och om det faller väl ut, kan det bli en modell för hela kommunen. Tack för fint betyg! Skol- och barnomsorgsförvaltningen bör initiera ett samarbete med stadsbyggnadskontoret och tekniska kontoret i frågan. Förhandlingar pågår för att Vägverket ska ta över färjetrafiken. Problemet har varit att skolorna har varit dåliga på att utnyttja möjligheterna att använda dessa verksamheter. Att bedriva affärsverksamhet är ingen kommunal fråga. Det är upp till marknaden att lösa. Projekteringen av kvarteret har fått lov att börja om igen. Stadsbyggnadsnämnden hanterar trafik- och planeringsfrågor. Remiss till skol- och barnomsorgsnämnden. Remiss till stadsbyggnadsnämnden samt skol- och barnomsorgsnämnden. Skickas vidare till skol- och barnomsorgsnämnden. Remiss till skol- och barnomsorgsnämnden.

4 Frågestund med ungdomar från Bankeryd/Gränna Ungdomsforum/Elevforum och Sandagymnasiet Frågor/synpunkter Nämndens svar Åtgärd Genomförd Ny dragning av vägen från Galgen ner till hamnen för att avlasta Brahegatan i Gränna. Vill att frågan drivs hårdare från kommunen. Det finns ett förslag om detta framtaget. Det är stadsbyggnadsnämnden som hanterar trafikfrågor och dragning av nya vägar. Enligt planering ska byggnation påbörjas Man har tagit bort en vattenrutschbana i Attarpsbadet, det är trist. Varför bygger inte kommunen en sporthall i Huskvarna? Tillgången på halltid för lokala klubbar är dålig. Detta är en fråga för fritidsnämnden. (Det framgår under mötet att vattenrutschbanan var skadad och att det inte fanns pengar att renovera den eller köpa en ny.) Om fritidsnämnden beslutar att bygga en sporthall beställs själva byggandet av tekniska förvaltningen. Då man behöver marken där nuvarande skateboardramp är förlagd, ställs frågan om det finns annan mark att flytta befintlig ramp till. Får cykelvägen som nu byggs mellan Trånghalla och Bankeryd belysning? Mer tomtmark önskas i Gränna, gärna mot Röttle. Varför finns det inga omklädningsrum och toaletter på Vätterstranden? Om fritidsnämnden beslutar om en flytt av befintlig ramp kan tekniska kontoret verkställa. Enligt uppgift från Stadsbyggnadskontoret beräknas cykelvägen med belysning vara klar i november Tekniska kontoret har uppfört tillfälliga toaletter tidigare. I möjligaste mån nå avtal med t ex restauranger i området.

5 Frågor/synpunkter Nämndens svar Åtgärd Genomförd Brygga önskas till Vätterstranden Remiss till fritidsförvaltningen Önskemål om en biogaspump i Gränna. Hur många är det i Jönköping som sorterar matavfall och hur hanteras osäkerheten i hanteringen? Belysningen fungerar sällan i vägtunneln vid församlingshemmet i Bankeryd. Hur mycket budgeteras för skadegörelse? Bättre belysning på Grännaberget efterlystes. Önskemål om fler hyresrätter i Jönköping. Hur går det med byggplanerna på en ishall i Huskvarna? Parkeringarna vid sporthallen i Huskvarna är för få. Fordongas i Väst sköter biogaspumparna. Anders Hulusjö lovar att ta upp frågan med Västgas vid tillfälle. Tekniska kontoret skickar årligen ut en folder samt informerar via hemsidan. Sortering av matavfall har skett i olika områden med förhoppning om att kunna möjligheten i hela kommunen så snart som möjligt. Så snart en felanmälan kommer in till tekniska kontoret åtgärdas felet så snart det är möjligt. Inga medel för skadegörelse avsätts i budget. Skadegörelsen drabbar inte enbart kommunen utan även privatpersoner. Bara glaskrossning vi skolor kostar 4-5 mkr årligen. Därför har kameraövervakning installerats på försök vid vissa skolor. För närvarande är Grännaberget uthyrt till Grenna museet. Resurser för utökad belysning saknas. Kommunen har god tillgång på tomtmark. Problemet är att det är svårt att motivera byggbolagen att bygga hyresrätter. Ungdomarna erbjöds ett exemplar av foldern. Remiss till stadsbyggnadsnämnden

6 Frågor/synpunkter Nämndens svar Åtgärd Genomförd Önskemål om badhus, alternativt en varm utomhusbassäng framfördes vid centrala ungdomsforumet i kommunfullmäktige. Hur går det? Önskemål om utökade öppettider i Allaktivitetshuset i Gränna Satsar kommunen mer resurser på turismen i Jönköping än i Gränna. Är det sant att endast en färja kommer att trafikera Visingsö- Gränna när staten tar över driften? Vad gör kommunen för att få över mer av transporterna på räls? Enligt plan ska det gå en större och snabbare färja. Vid behov ska en reservfärja kunna sättas in. Stadskontoret planerar och tekniska kontoret bereder mark för byggandet av spår för höghastighetståg. I övrigt gör kommunen vad som är möjligt för att bygga ut kombitrafiken för godstransporter. Remiss till kommunstyrelsen

7 Frågor remitterade från miljönämnden Frågor/synpunkter Åtgärd Genomförd Ett önskemål om fler soptunnor i stan. Synpunkter på att man ibland behöver går långt för att kunna slänga ifrån sig sitt skräp. Vätterstranden upplevs som skräpig på kvällarna under sommartid. I samband med ombyggnader tas den frågan upp det är naturligtvis en kostnadsfråga. Därför är det viktigt att vi hjälps åt att hålla rent i stan Vi har skärpt upp städningen Förnyelse kompletteringar pågår hela tiden Arbetsmarknadsenheten (AMA) har haft det uppdraget.

8 Frågor remitterade från gymnasienämnden Frågor/synpunkter Åtgärd Genomförd Gräshagsskolan: Vi saknar lekpark (lekplats) på Mariebo. Kabe sommarland : Vad kommer området att användas till, vem ansvarar för området? Det finns många farliga platser inom området. När kommer Gräshagsskolan att renoveras? Området innehas med tomträtt av Kabe Husvagnar. De ansvarar således för området. Vad som kommer att hända med området i framtiden är oklart. Stora delar av området är gammal soptipp så man kan inte bygga vad som helst. Bostäder är det svårt att få bygglov till. Tekniska kontoret har skickat ett kostnadsförslag till skol- och barnomsorgsförvaltningen i oktober om diverse anpassningar som skolan vill göra. Detta är bl a ombyggnad av toaletter, installation av hiss, ljudabsorbenter, nya kläd- och skohyllor och nya dörrar. Detta ska beslutas av skol- och barnomsorgsnämnden. Det finns två lekplatser i övre Mariebo. En ny lekplats är på gång i Vattenledningsparken. Lekplatsen vid Folkhögskolan ska renoveras. Det är även O.K. att gå till förskolans lekplats.

9 Frågor remitterade från stadsbyggnadsnämnden Frågor/synpunkter Åtgärd Genomförd Det borde finnas rastplatser i centrala parkområden där hundar får tillfälle att springa lösa. Finns det sådana platser idag? Borde t ex finnas i stadsparken. Rökförbud på lekplatser. Tekniska kontoret handlägger just nu en motion med samma förslag. Vi har idag två hundrastplatser som är inhägnade. Den ena ligger bakom Atteviks och den andra i den södra delen av stadsparken i Jönköping. Frågor remitterade från fritidsnämnden Frågor/synpunkter Åtgärd Genomförd Lamporna borde tändas tidigare på gångvägarna inom Råslättsområdet. Det känns otryggt att gå hem från skolan. All gatubelysning styrs av skymningsrelä, vilket innebär att vädret inverkar. Det vore bra att få veta vilka områden som berörs och vilka tider man upplever att det är mörkt.

Sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från mötet 2009-10-08 med stadsbyggnadsnämnden och barn/elever i åk 8 och 9 från Junedalskolan.

Sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från mötet 2009-10-08 med stadsbyggnadsnämnden och barn/elever i åk 8 och 9 från Junedalskolan. Sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från mötet 2009-10-08 med stadsbyggnadsnämnden och barn/elever i åk 8 och 9 från Junedalskolan. Frågor/Synpunkter Nämndens svar Åtgärd Genomförd Paviljongen

Läs mer

Socialnämndens sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från ungdomens frågestund 2012-04-26.

Socialnämndens sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från ungdomens frågestund 2012-04-26. Socialnämndens sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från ungdomens frågestund 2012-04-26. Frågor ställda av Centralt ungdomsforum Öka trevligheten i och kring Juneporten. Nämndens svar

Läs mer

Sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från barnen och ungdomens frågestund Redovisning från fritidsnämnden

Sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från barnen och ungdomens frågestund Redovisning från fritidsnämnden Sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från barnen och ungdomens frågestund Redovisning från fritidsnämnden Ungdomens frågestund i kommunfullmäktige 2010-04-29 Eleverna från Öxnehagaskolan

Läs mer

Stadsbyggnadsnämnden sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från ungdomens frågestund 2012-04-26.

Stadsbyggnadsnämnden sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från ungdomens frågestund 2012-04-26. Stadsbyggnadsnämnden sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från ungdomens frågestund 2012-04-26. Frågor ställda av Centralt ungdomsforum Nämndens svar Åtgärd Behandlas Sammanställning och

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN. Trygghetsvandring. Anteckningar. Fagerängen H ÄLSO- OCH TRYGGHETSRÅDET

TRELLEBORGS KOMMUN. Trygghetsvandring. Anteckningar. Fagerängen H ÄLSO- OCH TRYGGHETSRÅDET TRELLEBORGS KOMMUN Trygghetsvandring Anteckningar Fagerängen 2012 H ÄLSO- OCH TRYGGHETSRÅDET 1 Innehåll Arrangör... 2 Deltagare... 2 Sammanfattning... 2 Sträckan som vandrades... 3 Synpunkter som kom fram

Läs mer

Trygghetsvandring tankar på vägen

Trygghetsvandring tankar på vägen Trygghetsvandring tankar på vägen 1 LÄTT SVENSKA Innehåll Sätt ner foten för ett tryggt, jämställt och mer demokratiskt samhälle... 3 Din kunskap behövs!... 4 Förmöte... 5 Andra mötet vandringen... 5 Avslutande

Läs mer

1 Bygg- och miljöförvaltningens tjänsteskrivelse 2010-05-20

1 Bygg- och miljöförvaltningens tjänsteskrivelse 2010-05-20 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2010-05-20 Tekniska nämnden Dnr Ten 2010/107 Utvärdering av driftentreprenader inom VA, parkskötsel och gaturenhållning Förslag till beslut Bygg- och miljöförvaltningens förslag

Läs mer

Dialog med Elevrådet på Älvkvarnsskolan Om Ursvik idag och i framtiden

Dialog med Elevrådet på Älvkvarnsskolan Om Ursvik idag och i framtiden 1(5) PM Dialog med Elevrådet på Älvkvarnsskolan Om Ursvik idag och i framtiden 2013-09-10 2(5) Dialog om Ursviks västra delar NAI Svefa och Sundbybergs kommun träffade elevråden och pratade om Ursvik idag

Läs mer

Brandbergen tar klivet in i framtiden. En enkätstudie av ungdomars syn på Brandbergen, gjord på elever i 6-9 på Brandbergsskolan.

Brandbergen tar klivet in i framtiden. En enkätstudie av ungdomars syn på Brandbergen, gjord på elever i 6-9 på Brandbergsskolan. Brandbergen tar klivet in i framtiden En enkätstudie av ungdomars syn på Brandbergen, gjord på elever i 6-9 på Brandbergsskolan. Undersökningen gjordes i november 2014 av Arvsfondsprojektet Speak app.

Läs mer

Stadsbyggnadsnämnden

Stadsbyggnadsnämnden KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (7) 2010-08-10 Stadsbyggnadsnämnden Tid: Torsdagen den 19 augusti 2010, kl 13:00 Plats: Sessionssalen, Kv Hoven, Juneporten, V Storgatan 16, Jönköping Förhindrad ledamot inkallar

Läs mer

Protokoll årsmöte och ordinarie föreningsstämma för Brf Stenhagen i Tollered, torsdagen 8 Juni kl

Protokoll årsmöte och ordinarie föreningsstämma för Brf Stenhagen i Tollered, torsdagen 8 Juni kl föreningsstämma för Brf Stenhagen i Tollered, torsdagen 8 Juni kl. 19.00 1. Stämmans öppnande Ordförande öppnar mötet och hälsar alla välkomna. 2. Godkännande av dagordning Dagordningen godkännes. 3. Val

Läs mer

2010 TRYGGHETSVANDRING (23 maj och 14 oktober 2010)

2010 TRYGGHETSVANDRING (23 maj och 14 oktober 2010) 2010 TRYGGHETSVANDRING (23 maj och 14 oktober 2010) PLATS PROBLEM MÖJLIGHET ANSVAR GJORD Övergång Jon Jespersgatan/ Dålig belysning Undergång vid skolan Dålig belysning (23/3-10). Undergången- stora farliga

Läs mer

Några frågor om dig själv

Några frågor om dig själv Några frågor om dig själv B Vi ber dig besvara frågorna om din hemkommun, KOMMUN. Har du flyttat till en annan kommun efter den DATUM vill vi att du besvarar frågorna rörande din tidigare hemkommun. Fråga

Läs mer

+ + Frågor om dig själv

+ + Frågor om dig själv Frågor om dig själv A Vi ber dig besvara frågorna om din hemkommun, KOMMUN. Har du flyttat till en annan kommun efter den DATUM vill vi att du besvarar frågorna rörande din tidigare hemkommun. Fråga 1

Läs mer

Sammanställning av synpunkter inkomna vid vandring i Lenhovda 2013 04 02

Sammanställning av synpunkter inkomna vid vandring i Lenhovda 2013 04 02 2013-04-03 Synpunkter Lenhovda Sammanställning av synpunkter inkomna vid vandring i Lenhovda 2013 04 02 TILLGÄNGLIGHET Trottoarerna i centrum är inte tillgänglighetsanpassade vilket gör det svårt för äldre

Läs mer

SÖDRA LIVEREDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Välkomstbrev. Information till nyinflyttade i Södra Livereds samfällighetsförening

SÖDRA LIVEREDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Välkomstbrev. Information till nyinflyttade i Södra Livereds samfällighetsförening SÖDRA LIVEREDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Välkomstbrev Information till nyinflyttade i Södra Livereds samfällighetsförening Innehållsförteckning SÖDRA LIVEREDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Styrelsen... 2 Välkomna...

Läs mer

Måndagen den 18 november 2013 Upprättat Reviderat Reviderat

Måndagen den 18 november 2013 Upprättat Reviderat Reviderat Trygghetsvandring i Antnäs Måndagen den 18 november 2013 Upprättat 2013-11-21 Reviderat 2014-01-02 Reviderat 2014-12-12 Vad är det här för dokument? En trygghetsvandring är när en grupp människor promenerar

Läs mer

Sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från ungdomens frågestund 2012-04-26

Sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från ungdomens frågestund 2012-04-26 Sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från ungdomens frågestund 2012-04-26 Frågor ställda av Centralt ungdomsforum Nämndens svar Åtgärd/politiskt ärende Bättre fysisk skolmiljö genom mer

Läs mer

Trygghetsvandring på södra Hertsön

Trygghetsvandring på södra Hertsön Trygghetsvandring på södra Hertsön Onsdagen den 18 mars 2009 Upprättat 2009-03-30 Siffrorna på kartan anger plats för åtgärd, se i listan för vad problemet är och vem som är ansvarig. 20 19 21 18 17 16

Läs mer

KAPITEL 11 DRIFT OCH UNDERHÅLL

KAPITEL 11 DRIFT OCH UNDERHÅLL KAPITEL 11 DRIFT OCH UNDERHÅLL 11.1 Ledande dokument Anläggnings AMA 10 Allmän material- och arbetsbeskrivning för anläggningsarbeten, Svensk byggtjänst Ledning för grävning i Tyresö (LÄNK) 2010-03-30,

Läs mer

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap. Vår målsättning är att alla skall ha det så trivsamt som möjligt och att boendet ska kosta

Läs mer

55 Tjänsteskrivelse 1 (5)

55 Tjänsteskrivelse 1 (5) 55 Tjänsteskrivelse 1 (5) 2009-08-18 Dnr FRN 2009/55 Fritidsnämnden Brukarundersökning fotbollsplaner 2009 Förslag till beslut Fritidsnämnden noterar informationen till protokollet Sammanfattning En målstyrd

Läs mer

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 97 Dnr KS/2018:114. Uppföljning av beviljade medborgarförslag och motioner

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 97 Dnr KS/2018:114. Uppföljning av beviljade medborgarförslag och motioner Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2018-05-14 1 (1) Sida 97 Dnr KS/2018:114 Uppföljning av beviljade medborgarförslag och motioner Bakgrund Kommunen har löpande behandlat medborgarförslag.

Läs mer

Stadsbyggnadsnämnden

Stadsbyggnadsnämnden KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (7) 2013-05-14 Stadsbyggnadsnämnden Tid: Torsdagen den 23 maj 2013, kl 08:30 Plats: Sessionssalen, Juneporten, V Storgatan 16, Jönköping Förhindrad ledamot inkallar själv

Läs mer

1(8) Trygghetsvandring i Marma

1(8) Trygghetsvandring i Marma 1(8) Trygghetsvandring i Marma 2017-10-25 Vad är det här för dokument? En trygghetsvandring är när en grupp människor promenerar en förbestämd slinga, för att avgöra var det finns risker för otrygghet

Läs mer

Trelleborgs centrum 2010-03-10

Trelleborgs centrum 2010-03-10 TRELLEBORGS KOMMUN Trygghetsvandring Anteckningar Trelleborgs centrum 2010-03-10 1 Innehåll Arrangör... 3 Deltagare... 3 Sträckan som vandrades... 3 Sammanfattning... 3 Synpunkter som kom fram under vandringen....

Läs mer

Hur fungerar Hamnsektionen

Hur fungerar Hamnsektionen Hur fungerar Hamnsektionen Beskrivning: För att båtklubben ska fungera så smidigt som möjligt har styrelsen utsett en hamnkapten som har fullt ansvar att sköta och organisera det dagliga funktionen av

Läs mer

Det här är Trekanten. Sofie Nyström 13 2013-09-27

Det här är Trekanten. Sofie Nyström 13 2013-09-27 Handläggare Datum Sofie Nyström 13 2013-09-27 Det här är Trekanten Trekanten ligger mellan Kalmar och Nybro och det är ungefär 15 kilometer till båda städerna. Namnet Trekanten kommer från den trekantsyta

Läs mer

Minnesanteckningar från befolkningsmötet 2010-11-17 klockan 19.00-21.00 i Tingbergsskolans matsal gällande område Lödöse

Minnesanteckningar från befolkningsmötet 2010-11-17 klockan 19.00-21.00 i Tingbergsskolans matsal gällande område Lödöse Datum Dnr Dpl 2010-11-17 Minnesanteckningar från befolkningsmötet 2010-11-17 klockan 19.00-21.00 i Tingbergsskolans matsal gällande område Lödöse Närvarande under kvällen fanns representanter från Lilla

Läs mer

36 svar. Sammanfattning. Om förvaltningen. Vilket område bor du på? Hur nöjd är du med hantering av felanmälan?

36 svar. Sammanfattning. Om förvaltningen. Vilket område bor du på? Hur nöjd är du med hantering av felanmälan? Markus Svensson 36 svar Redigera detta formulär Visa alla svar Publicera analyser Sammanfattning Vilket område bor du på? Olsbjärsvägen 13 36 % Gråhallsvägen jämna nummer 15 42 % Gråhallsvägen ojämna nummer

Läs mer

Riktlinjer i handboken Stockholm en stad för alla. Skrivelse till kommunstyrelsen. Svar på remiss

Riktlinjer i handboken Stockholm en stad för alla. Skrivelse till kommunstyrelsen. Svar på remiss Lennart Klaesson Trafikplanering 08-508 260 12 lennart.klaesson@tk.stockholm.se Till Trafik- och renhållningsnämnden 2010-02-08 Riktlinjer i handboken Stockholm en stad för alla. Skrivelse till kommunstyrelsen.

Läs mer

NKI 2013 Norrtälje Kommun

NKI 2013 Norrtälje Kommun NKI 2013 Norrtälje Kommun Gata och Park - Allmänheten Bakgrundsfrågor Fråga 1. Är du man eller kvinna? Man Kvinna Fråga 2. Hur gammal är du? år Fråga 3. Har du några hemmavarande barn under 18 år? (Flera

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige att motionen ska avslås.

Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige att motionen ska avslås. TJÄNSTESKRIVELSE 1(2) 2018-12-06 KLK 2018/575 Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige att motionen ska avslås. Arne Persson (C) har på väckt en motion i kommunfullmäktige

Läs mer

Utredning att anlägga en hundlekplats

Utredning att anlägga en hundlekplats 1(13) STADSBYGGNADSKONTORET Gatu- och parkavdelningen Joakim Wallin Johanna Leuf Utredning att anlägga en hundlekplats 2(13) Innehåll Innehåll... 2 Bakgrund... 3 Antal hundar och regler i kommunen... 3

Läs mer

Trygghetsvandring - för att skapa en bättre och tryggare närmiljö

Trygghetsvandring - för att skapa en bättre och tryggare närmiljö Trygghetsvandring - för att skapa en bättre och tryggare närmiljö Vad är en trygghetsvandring? Trygghetsvandringar är en metod för att skapa en bättre och tryggare kommun men också för att se hur invånarna

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Byggnadsnämnden Detaljplan för Område norr om Torvemyr Skaftö-Backa 3:193 m.fl. Grundsund Upprättad 2006-11-01, justerad 2007-03-23 ANTAGANDEHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR Allmänt

Läs mer

Trygghetsvandring i Öjebyn Område kring: Solanderskolan, Björklundaskolan, Björklunda sporthall/ badhus samt industri/ företags område

Trygghetsvandring i Öjebyn Område kring: Solanderskolan, Björklundaskolan, Björklunda sporthall/ badhus samt industri/ företags område Trygghetsvandring i Öjebyn 2010-06-09 Område kring: Solanderskolan, Björklundaskolan, Björklunda sporthall/ badhus samt industri/ företags område Trygghetsvandringar är en metod för att skapa en bättre

Läs mer

VATTEN & AVLOPP. På Livsmedelsverkets hemsida (www.slv.se) finns bra information för dig som har egen brunn.

VATTEN & AVLOPP. På Livsmedelsverkets hemsida (www.slv.se) finns bra information för dig som har egen brunn. VATTEN & AVLOPP Dricksvatten Tillgång till vatten är en förutsättning för att samhället ska fungera. Rent vatten är livsviktigt - som dricksvatten och för att sköta den personliga hygienen och förhindra

Läs mer

Protokoll trygghetsrond Kronogården

Protokoll trygghetsrond Kronogården Trygghetsrond är en metod för att skapa en bättre närmiljö. Under trygghetsronden går man igenom ett område och systematiskt inventerar det ur trygghetssynpunkt. Alla innevånare i Trollhättan ska ges tillfälle

Läs mer

REGLEMENTE FÖR TEKNISKA NÄMNDEN I JÖNKÖPINGS KOMMUN (antaget av kommunfullmäktige )

REGLEMENTE FÖR TEKNISKA NÄMNDEN I JÖNKÖPINGS KOMMUN (antaget av kommunfullmäktige ) REGLEMENTE FÖR TEKNISKA NÄMNDEN I JÖNKÖPINGS KOMMUN (antaget av kommunfullmäktige 2016-01-28 20) Tekniska nämnden fullgör kommunens uppgifter i frågor rörande mark och byggnader, gator och vägar, parker,

Läs mer

Markera med ett kryss i den ruta under siffrorna som du tycker stämmer bäst överens med din uppfattning.

Markera med ett kryss i den ruta under siffrorna som du tycker stämmer bäst överens med din uppfattning. Stadsmiljöenkät 202 Markera med ett kryss i den ruta under siffrorna som du tycker stämmer bäst överens med din uppfattning. Om du råkar kryssa i fel ruta, stryk över och kryssa i rätt ruta. Frågorna i

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(10)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(10) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(10) Paragrafer 56-64 Plats och tid Gillbergarummet, Städet kl 14.00 16.20 ande Erik Blakstad (m) ordf Nils-Olof Andersson (m) Ralph Widing (c) ordf Bengt Mattsson (s) Övriga deltagare

Läs mer

Trygghetsvandring. Simlångsdalen den 5 maj 2015

Trygghetsvandring. Simlångsdalen den 5 maj 2015 Trygghetsvandring Simlångsdalen den 5 maj 2015 Tre olika grupper bestående av boende och tjänstemän vandrade i tre förutbestämda områden i Simlångsdalen och noterade iakttagelser, förslag på åtgärder samt

Läs mer

Resultat av kundundersökning Malenbadet i Båstad 2012

Resultat av kundundersökning Malenbadet i Båstad 2012 1(7) 2012 07 26 Resultat av kundundersökning Malenbadet i Båstad 2012 Inledning Malenbadet är ett utomhusbad i Båstad och anläggningen är öppen från 1 juni 31 augusti. Malenbadet besöks årligen av mellan

Läs mer

MÅNADSINFORMATION AUGUSTI/SEPTEMBER 2010

MÅNADSINFORMATION AUGUSTI/SEPTEMBER 2010 www.skogalundsklippan.com Information från Nya grannar MÅNADSINFORMATION AUGUSTI/SEPTEMBER 2010 Sllut på semester,, skollorna börjjar... Vi kan hälsa följande nya grannar välkomna och hoppas ni ska trivas:

Läs mer

Bilaga 1 Barnens avfallsplan

Bilaga 1 Barnens avfallsplan 34 Bilaga 1 Barnens avfallsplan Bakgrund Inför arbetet med avfallsplanen 2016-2019 bjöds ett antal referensgrupper in för att diskutera hur de berörs av avfallsfrågor. I en grupp träffade vi bland annat

Läs mer

ÅTGÄRDSPROTOKOLL UPPFÖLJNADE TRYGGHETSVANDRING I FLODA (8)

ÅTGÄRDSPROTOKOLL UPPFÖLJNADE TRYGGHETSVANDRING I FLODA (8) ÅTGÄRDSPROTOKOLL UPPFÖLJNADE TRYGGHETSVANDRING I FLODA 100831 1(8) Stationen Klotter Klottersanering Banverket Västttrafik/Vägenhete Utfört April 2010 Arbetas för en kontinuerlig lösning på problemet.

Läs mer

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Hagfors kommun.

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Hagfors kommun. Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Hagfors kommun. Sammanfattning av resultaten från en enkätundersökning våren 2013 Hagfors kommun Våren 2013

Läs mer

Synpunkter - Lanna badgruva - Samråd 2015-10-19

Synpunkter - Lanna badgruva - Samråd 2015-10-19 Synpunkter - Lanna badgruva - Samråd 2015-10-19 Alla gruppers samtliga synpunkter återges ordagrant i denna sammanställning. De är kategoriserade utifrån rubriker satta av kommunens tjänstemän. Syftet

Läs mer

Protokoll PTA IES - Säker skolväg Extrainkallat möte utanför ordinarie styrelsemöte

Protokoll PTA IES - Säker skolväg Extrainkallat möte utanför ordinarie styrelsemöte Protokoll PTA IES - Säker skolväg Extrainkallat möte utanför ordinarie styrelsemöte Datum: 2018-04-18 Tid: 16.00-17.00 Plats: Konferensrum, IES Halmstad Närvarande från styrelsen: Åsa Andraey och Marie

Läs mer

Elevernas frågor Nämndens svar Åtgärd/politiskt ärende Vilken viktig fråga har ni tagit beslut om den senaste tiden?

Elevernas frågor Nämndens svar Åtgärd/politiskt ärende Vilken viktig fråga har ni tagit beslut om den senaste tiden? Sammanställning och uppföljning av frågor från nämndernas oktobermöte 2011-10-12 med Ljungarums ungdomsforum/elevforum och Jönköpings ungdomsråd/samverkansgruppen för gymnasieskolorna Elevernas frågor

Läs mer

Sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från barnen och ungdomens frågestund Redovisning från kulturnämnden

Sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från barnen och ungdomens frågestund Redovisning från kulturnämnden Sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från barnen och ungdomens frågestund Redovisning från kulturnämnden Ungdomens frågestund i kommunfullmäktige 2009-04-23 Frågor/ synpunkter Nämndens

Läs mer

Ide lista (konkreta fo rslag pa a tga rder)

Ide lista (konkreta fo rslag pa a tga rder) Ide lista (konkreta fo rslag pa a tga rder) Ej beslutade åtgärder, prioriteringar från höstmötet 2017. Övriga idéer är inte rangordnade. Förskola och skola Större skola, större matsal och bättre underhåll

Läs mer

Motion om möjlighet till avfallssortering på allmänna platser. (AU 192) KS 2014-24

Motion om möjlighet till avfallssortering på allmänna platser. (AU 192) KS 2014-24 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-08-12 172 Motion om möjlighet till avfallssortering på allmänna platser. (AU 192) KS 2014-24 KF Beslut Kommunstyrelsen tillstyrker kommunfullmäktige besluta 1 Uttala sig

Läs mer

Sammanställning av boendeenkäten februari 2010

Sammanställning av boendeenkäten februari 2010 Sammanställning av boendeenkäten februari 21 Deltagare: Bostadsrätter: 34 st Hyresrätt: 5 st Bortfall: 139 st (78%). Vad är viktigast att åtgärda? Viktiga åtgärder 3 25 2 15 1 5 Andel Trapphus Utemiljö

Läs mer

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Skellefteå kommun.

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Skellefteå kommun. Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Skellefteå kommun. Sammanfattning av resultaten från en enkätundersökning våren 2013 Skellefteå kommun Våren

Läs mer

2006-09-20 TF 2006:482 SAMRÅD OM MILJÖKONSEKVENSERNA AV EN NY ÅTERVINNINGSCENTRAL I STOCKBY

2006-09-20 TF 2006:482 SAMRÅD OM MILJÖKONSEKVENSERNA AV EN NY ÅTERVINNINGSCENTRAL I STOCKBY 2006-09-20 TF 2006:482 SAMRÅD OM MILJÖKONSEKVENSERNA AV EN NY ÅTERVINNINGSCENTRAL I STOCKBY Datum: 6 september 2006 Tid: Kl 19.00 Plats: Lidingö stadshus, rum 205 och 206 Antal deltagare: Cirka 100 deltagare

Läs mer

Trygghetsvandring på södra Hertsön

Trygghetsvandring på södra Hertsön Trygghetsvandring på södra Hertsön Onsdagen den 18 mars 2009 Upprättat 2009-03-30 Uppföljning 2009-05-27 Reviderat 2009-12 Reviderat 2011-03-09 Siffrorna på kartan anger plats för åtgärd, se i listan för

Läs mer

Trygghetsvandring i Piteå 2011-09-26 Rosvik Kring skolan och sporthallen

Trygghetsvandring i Piteå 2011-09-26 Rosvik Kring skolan och sporthallen Trygghetsvandring i Piteå 2011-09-26 Rosvik Kring skolan och sporthallen Trygghetsvandringar är en metod för att skapa en bättre och tryggare närmiljö Vid trygghetsvandringar upptäcker man många saker

Läs mer

NÄRIDROTTSPLATS PÅ HULTA

NÄRIDROTTSPLATS PÅ HULTA 2010-03-08 NÄRIDROTTSPLATS PÅ HULTA Enkätundersökning Sammanställning Enkätundersökningen är föredragen och sammanställd av Mikael Andersson, Trygghetssamordnare Kommundel Trandared Sedan det beslutades

Läs mer

Inte alls Mycket väl. Oviktigt Mycket viktigt. Oviktigt Mycket viktigt. Dålig Mycket bra

Inte alls Mycket väl. Oviktigt Mycket viktigt. Oviktigt Mycket viktigt. Dålig Mycket bra Bilaga I Avfallshantering på HFABs ungdoms- och studentområden Område hus man kvinna ålder år studerar (program / kurs) antal tidigare egna boenden st inflyttad år månad Ringa in ditt/dina svar! 1) Hur

Läs mer

Upplägg och utformning av vår Trygghetsvandring den 14 december 2012

Upplägg och utformning av vår Trygghetsvandring den 14 december 2012 Upplägg och utformning av vår Trygghetsvandring den 14 december 2012. Börja med en samling med fika och en presentation av alla som deltar. Ge en kort beskrivning av hur vandringen ska gå till, den kommande

Läs mer

Vad tycker ni är bra med Lomma i dag? Hur vill ni att Lomma ska se ut när ni är vuxna? Lugnt och tryggt

Vad tycker ni är bra med Lomma i dag? Hur vill ni att Lomma ska se ut när ni är vuxna? Lugnt och tryggt Lugnt och tryggt Vad tycker ni är bra med Lomma i dag? Hur vill ni att Lomma ska se ut när ni är vuxna? WORKSHOP Elevråden i Lomma kommun 2009-04-15 Naturen och omgivningarna Trafik och kommunikationer

Läs mer

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Tyresö kommun.

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Tyresö kommun. Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Tyresö kommun. Sammanfattning av resultaten från en enkätundersökning våren 007 Tyresö kommun Våren 007 genomförde

Läs mer

Att bo i Brf Ställets Bygata

Att bo i Brf Ställets Bygata Hej och varmt välkommen till! Med denna broschyr vill styrelsen hälsa dig välkommen till vår förening och samtidigt passa på att lämna lite information om ditt nya boende. Informationen är svar på frågor

Läs mer

Servicegarantier. från tekniska kontoret

Servicegarantier. från tekniska kontoret Servicegarantier från tekniska kontoret om Servicegarantier Kommunfullmäktige i Jönköpings kommun har beslutat att ta fram kommunala servicegarantier inom välfärdsområdet och teknisk service. Syftet med

Läs mer

Bemötande av remissvar om gångfartsområde Västergatan

Bemötande av remissvar om gångfartsområde Västergatan Datum Dnr 2012-05-10 2012-T0111-5 1(6) Miljö-, byggnadsoch teknikförvaltningen Samtliga berörda på Västergatan Bemötande av remissvar om gångfartsområde Västergatan Bakgrund Tekniska nämnden har fått i

Läs mer

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Sollefteå kommun.

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Sollefteå kommun. Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Sollefteå kommun. Sammanfattning av resultaten från en enkätundersökning våren 2013 Sollefteå kommun Våren 2013

Läs mer

Boendeenkät 2008. Enkätundersökningen har gjorts hösten 2008. Den har lämnats in antingen på papper eller via hemsidan.

Boendeenkät 2008. Enkätundersökningen har gjorts hösten 2008. Den har lämnats in antingen på papper eller via hemsidan. Boendeenkät Enkätundersökningen har gjorts hösten. Den har lämnats in antingen på papper eller via hemsidan. Kommentarerna som visas är ett urval och ska visa på de olika uppfattningar som finns om de

Läs mer

Trygghetsvandring. Anteckningar. Skegrie H ÄLSO- OCH TRYGGHETSRÅDET

Trygghetsvandring. Anteckningar. Skegrie H ÄLSO- OCH TRYGGHETSRÅDET Trygghetsvandring Anteckningar Skegrie 2012 H ÄLSO- OCH TRYGGHETSRÅDET 1 Innehåll Arrangör... 2 Deltagare... 2 Sammanfattning... 2 Sträckan som vandrades... 3 Synpunkter som kom fram under vandringen...

Läs mer

Murklan Bladet April

Murklan Bladet April Murklan Bladet April 2003 Information till de boende i bostadsrättsföreningen Murklan www.murklan.nu Innehåll Murklans redaktion: Staffan Berglund, tel: 50 20 36 epost:staffan.berglund @spv.se Kerstin

Läs mer

Protokoll nr 1 fört vid medlemsmöte för Brf Allébyn

Protokoll nr 1 fört vid medlemsmöte för Brf Allébyn Protokoll nr 1 fört vid medlemsmöte för Brf Allébyn Datum: 2015-04-27 Tid: 19:30 Plats: Salongen, Wenngarns slott Närvarande: Nathalie Luna Persson, Lgh 33B Kenny Kvarnström, Lgh 32A Erik Lundqvist, Lgh

Läs mer

Tillgänglighetspromenaden genomfördes en solig eftermiddag med företrädare från funktionshinderföreningar, Politiken, näringsidkare och tjänstemän.

Tillgänglighetspromenaden genomfördes en solig eftermiddag med företrädare från funktionshinderföreningar, Politiken, näringsidkare och tjänstemän. Tillgänglighetspromenad Plats: Vita Sandar Datum: 3 maj 2017 Tillgänglighetspromenaden genomfördes en solig eftermiddag med företrädare från funktionshinderföreningar, Politiken, näringsidkare och tjänstemän.

Läs mer

I föreliggande detaljplaneförslag uppfylls nedanstående ambitioner enligt stadens riktlinjer:

I föreliggande detaljplaneförslag uppfylls nedanstående ambitioner enligt stadens riktlinjer: Sida 1 (5) Checklista Antas i kommunfullmäktige Detaljplanens namn: Dnr: 2013-09481 Stadsdel: Kista Svar senast: 2016-02-01 Syfte och huvuddrag Stadsbyggnadskontoret har upprättat ett detaljplaneförslag

Läs mer

NORBERGS KOMMUN KUNDENKÄT TEKNISK FÖRVALTNING

NORBERGS KOMMUN KUNDENKÄT TEKNISK FÖRVALTNING NORBERGS KOMMUN KUNDENKÄT TEKNISK FÖRVALTNING Medborgarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp, sophämtning samt kundkontakter inom dessa områden sköts i Norbergs kommun Enkätundersökning

Läs mer

Tänk på att lägga rätt soppåse i rätt kärl! Från 1 juni får alla trollhättebor en ny rutin för sophanteringen

Tänk på att lägga rätt soppåse i rätt kärl! Från 1 juni får alla trollhättebor en ny rutin för sophanteringen Tänk på att lägga rätt soppåse i rätt kärl! Från 1 juni får alla trollhättebor en ny rutin för sophanteringen Fortsätt sortera sopor som tidigare. Lägg bara till en bra rutin Släng soppåsarna i två olika

Läs mer

Investeringsanmälan, Gator och vägar utanför exploatering 2017

Investeringsanmälan, Gator och vägar utanför exploatering 2017 Tjänsteutlåtande Handläggares titel 2016-11-23 Peter Gidlund 08-590 976 31 Dnr: Peter.gidlund@upplandsvasby.se KSTFU/2016:208 10053 Kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott Investeringsanmälan, Gator

Läs mer

Vårt Sollentuna 2040 "Framtidsparken"

Vårt Sollentuna 2040 Framtidsparken Vårt Sollentuna 2040 "Framtidsparken" Av Max, Theo, Lina, Ronja. 8 an i Sollentuna Musikklasser Sr INTERVJU frågor och resultat Var ska Parken vara? - Viby, Ekbacken (nära busshållplats)? Norrviken, bakom

Läs mer

Deltagare från polisen, teknik- och fritidsförvaltningen, kulturförvaltningen och andra intressenter.

Deltagare från polisen, teknik- och fritidsförvaltningen, kulturförvaltningen och andra intressenter. Trygghetsvandring Halmstad Arena 170515 Deltagare från polisen, teknik- och fritidsförvaltningen, kulturförvaltningen och andra intressenter. Skapad av: Therese Wallgren 2017-05-29 Uppdaterad av: Therese

Läs mer

Hjälp oss att underlätta bearbetningen av Dina svar

Hjälp oss att underlätta bearbetningen av Dina svar Hjälp oss att underlätta bearbetningen av Dina svar Enkäten kommer att läsas maskinellt i en s.k. Skanner. Det är därför viktigt att tänka på följande när Du besvarar frågorna! Bästa sätt att markera -

Läs mer

Ledamöter kallas. Ersättare för kännedom. för sammanträde måndag 7 mars 2016 kl Svar på motion angående sensorstyrd belysning

Ledamöter kallas. Ersättare för kännedom. för sammanträde måndag 7 mars 2016 kl Svar på motion angående sensorstyrd belysning 2 mars 2016 Kommunstyrelsens Teknikutskott KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Ledamöter kallas. Ersättare för kännedom. Tid och plats Bröderna Ericssonrummet för sammanträde måndag 7 mars 2016 kl. 13.30 Ärenden 1.

Läs mer

Trygghetsvandring - vad innebär det?

Trygghetsvandring - vad innebär det? Trygghetsvandring - vad innebär det? Ett tryggare, mer jämställt och demokratiskt samhälle! Du läser troligen den här skriften för att du planerar att delta i Vansbro kommuns Trygghetsvandring, då du,

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Nödinge. MINNESANTECKNINGAR 1(5) Ortsutvecklingsmöte: Nödinge Våren Musiksal rum 106, Ale Kulturrum, Nödinge

Ortsutvecklingsmöte i Nödinge. MINNESANTECKNINGAR 1(5) Ortsutvecklingsmöte: Nödinge Våren Musiksal rum 106, Ale Kulturrum, Nödinge MINNESANTECKNINGAR 1(5) Ortsutvecklingsmöte: Nödinge Våren 2018 Datum och tid 2018-04-24, 19:00-21.15 Plats Musiksal rum 106, Ale Kulturrum, Nödinge Presidium Sven Pettersson, ordförande (S) Maj Holmström,

Läs mer

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Lomma kommun.

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Lomma kommun. Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Lomma kommun. Sammanfattning av resultaten från en enkätundersökning våren 2013 Lomma kommun Våren 2013 genomförde

Läs mer

Tungelsta trädgårdspark

Tungelsta trädgårdspark Naturen på lika villkor Tungelsta trädgårdspark Haninge kommun INVENTERINGSRAPPORT Datum: 31/8 2016 Inventerare Katrin Jones Hammarlund Med från föreningen Folk och Trädgård i Tungelsta: Jan Sandh Projekt

Läs mer

Resultat av kundundersökning Malenbadet i Båstad 2008

Resultat av kundundersökning Malenbadet i Båstad 2008 1 (7) 2008-08-04 Resultat av kundundersökning Malenbadet i Båstad 2008 Inledning Malenbadet är ett utomhusbad i Båstad och anläggningen är öppen från 1 juni 31 augusti. Malenbadet besöks årligen av mellan

Läs mer

Reglemente för tekniska nämnden Ingår i Allmänna bestämmelser och reglementen för Jönköpings kommuns nämnder

Reglemente för tekniska nämnden Ingår i Allmänna bestämmelser och reglementen för Jönköpings kommuns nämnder Reglemente för tekniska nämnden Ks 2010:523 kommunfullmäktige kommunstyrelsen övriga nämnder förvaltning Reglemente för tekniska nämnden Ingår i Allmänna bestämmelser och reglementen för Jönköpings kommuns

Läs mer

Protokoll från trygghetsvandring i Sankt Olof

Protokoll från trygghetsvandring i Sankt Olof Protokoll från trygghetsvandring i Sankt Olof 2018-03-06 Trygghetsvandringen utfördes gemensamt av medborgare (11 st), polis, politiker och tjänstemän från gata/parkenheten i Simrishamns kommun den 3 mars

Läs mer

Svar på motion från Metin Hawsho (fp) med rubriken"anlägg en konstgräsplan i Hovsjö" Dm KS07/378-826

Svar på motion från Metin Hawsho (fp) med rubrikenanlägg en konstgräsplan i Hovsjö Dm KS07/378-826 Södertälje kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2008-10-24 194 Svar på motion från Metin Hawsho (fp) med rubriken"anlägg en konstgräsplan i Hovsjö" Dm KS07/378-826 Sammanfattning av ärendet Metin

Läs mer

Minnesanteckningar dialogmöte ÖP Lindesbergs kommun, Fellingsbro

Minnesanteckningar dialogmöte ÖP Lindesbergs kommun, Fellingsbro Minnesanteckningar dialogmöte ÖP Lindesbergs kommun, Fellingsbro 2017-11-08 Den 8/11 hölls den femte medborgardialogen av fem för Lindesbergs kommuns nya översiktsplan. Detta är vad deltagarna i Fellingsbro

Läs mer

ROSENLUNDSPARKEN ÖPPEN ENKÄT 2012 OM UNDERSÖKNINGEN

ROSENLUNDSPARKEN ÖPPEN ENKÄT 2012 OM UNDERSÖKNINGEN 1 Innehåll sid Om undersökningen 3 Resultatredovisning 4 Om de som har svarat 6 Besöker parkens delområden 9 Vistelsetid 11 Så utnyttjas parkens delområden 13 Områden i parken som man undviker 15 Områden

Läs mer

Vuxna med barn under 15. Sammanställning workshop Bygg ditt Fagersjö

Vuxna med barn under 15. Sammanställning workshop Bygg ditt Fagersjö Vuxna med barn under 15 Sammanställning workshop Bygg ditt Fagersjö Positiva och negativa platser Lidl är bra, men parkeringen är inte för stor Jag har fått nya vänner i och med asylboendet Vitsippor och

Läs mer

Kumla växer. Aktuella projekt och planer

Kumla växer. Aktuella projekt och planer Kumla växer Aktuella projekt och planer Kumla växer! Kumla var en gång i tiden centralorten för Sveriges skotillverkning. Ett talesätt från förr lyder Skomakare, bliv vid din läst. I Kumla har vi fortfarande

Läs mer

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Avesta kommun.

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Avesta kommun. Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Avesta kommun. Sammanfattning av resultaten från en enkätundersökning våren 00 Avesta kommun Våren 00 genomförde

Läs mer

1. Exploateringskontoret överlämnar och åberopar detta tjänsteutlåtande som remissvar på rubricerade detaljplaneförslag.

1. Exploateringskontoret överlämnar och åberopar detta tjänsteutlåtande som remissvar på rubricerade detaljplaneförslag. Dnr: E2007-511-01434 Lars Svensson Ytterstad Telefon: 08-508 287 36 lars.svensson@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2007-09-20 Detaljplan för kv. Hekla mm i Kista. Remiss. Exploateringsavtal

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Göran Landerdahl Sammanträdesdatum 11 juni 2009 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Trygghetsvandring i Piteå 2009-09-07 Område: Norrmalmiasporthall, Christinaskolan, Biblioteket

Trygghetsvandring i Piteå 2009-09-07 Område: Norrmalmiasporthall, Christinaskolan, Biblioteket Trygghetsvandring i Piteå 2009-09-07 Område: Norrmalmiasporthall,, Biblioteket Trygghetsvandringar är en metod för att skapa en bättre och tryggare närmiljö men kan också användas för att undersöka hur

Läs mer

Gemensam handlingsplan 2013

Gemensam handlingsplan 2013 handlingsplan 2013 Plan för avfallshantering i ett hållbart samhälle 1 Innehållsförteckning 1. Sammanfattning... 3 2. Inledning... 3 3. Organisation och ansvarsområden... 6 3.1. Kontaktmannagruppen...

Läs mer

Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Ordförande: Peter Melinder Förvaltningschef: Ingela Lundqvist Vårt uppdrag Vi arbetar med Miljö- och hälsoskydd Naturvård Fysisk planering, bygglov och kartor Gator,

Läs mer

Rådet godkände protokoll nr 1/2009 som lades till handlingarna.

Rådet godkände protokoll nr 1/2009 som lades till handlingarna. PROTOKOLL 2 /2009 Sammanträdesdag 1 Tisdag: 3 februari 2009 Justerat den Justerat den Ingrid Dalén Jan Lamby Närvarande: Ordförande Ledamöter Ingrid Dalén (HSO/FUB) Jan Lamby (HSO/HRF) Anna Källström (HSO/R)

Läs mer