SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Fastigheter i Linde AB Sammanträdesdatum: Banvägen 28, Lindesberg

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Fastigheter i Linde AB Sammanträdesdatum: 2013-04-10. Banvägen 28, Lindesberg"

Transkript

1 FALAB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats: Banvägen 28, Lindesberg Tid: Närvarande Styrelse: Jan Sahlin, ordf. Monica Iwarsson Pär-Ove Lindqvist, v ordf. Björn Pettersson Bengt Storbacka Övriga: Stefan Eriksson, VD Roger Sixtensson, vvd Gerd Sköld Ylikoski, ekonomichef Maria Fossen Lundborg, fastighetschef Justerare: Pär-Ove Lindqvist Underskrift Protokollförare Ordförande Justerare #4, te an Eriksson an Sahlin Pär-Ove Lindqvist LP Anslag: Protokollet anslås på Sammanträdesdatum: Datum då protokollet anslås: Förvaringsplats för protokoll: LIBO

2 FALAB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Allmänna ärenden 13 Informations- och anmälningsärenden 14 Rapporter 15 Aktuella projekt 16 Kapitaltäckningsgaranti för dotterbolag 17 om tillsättande av VD och vvd 18 Årsredovisning Övrigt Sekretessärenden Justerin

3 FALAB Fastigheter i Linde AB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 3 Sammanträdesdatum: Informations och anmälningsärenden Slutrevision och årsstämma Styrelsen lägger informationen till handlingarna. VD informerar styrelsen att revisorerna kallat till slutrevision i FALAB den 16 april 2013 och att FALAB:s årsstämma äger rum den 17 april 2013.

4 FALAB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 4 14 Rapporter Finansiell rapport Rapporten läggs med ett godkännande till handlingarna. VD presenterar den finansiella rapport som FALAB:s samarbetspartner Entropi upprättat den 10 mars Av rapporten framgår att risken för politisk och social oro finns kvar och Europa kan vara på väg att hamna i en mycket besvärlig situation. Aktuella "problemområden" som nu diskuteras ökar dag från dag. I går Grekland i dag Cypern. Nästa land blir det Italien eller Frankrike? Större delen av världen har nollräntor och kreditåtstramning mot hushåll och företag fortsätter och tillväxten vacklar över hela vår omvärld. Inte minst i Europa där risken är mycket stor att vi under ett flertal år framöver får se en mycket låg tillväxt av vår ekonomi är påtaglig. Europa går en tuff tid tillmötes. Överlever Euron och vilken typ av kaos har vi framför oss?

5 FALAB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 5 14 forts. Rapporter Ekonomisk rapport Styrelsen beslutar att lägga den ekonomiska rapporten med ett godkännande till handlingarna. Ekonomichef Gerd Sköld Ylikoski lämnar en ekonomisk rapport och en prognos för år Av rapporten framgår att intäkterna ligger på budgeterad nivå och kostnaderna ligger något lägre än budget. Årsprognosen pekar på ett negativt resultat före skatt och bokslutsdispositioner, men prognosen är ändå en klar förbättring i jämförelse med budget.

6 FALAB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 6 15 Aktuella projekt Brandstation i Lindesberg Styrelsen lägger rapporten med ett godkännande till handlingarna. FALAB:s vice VD, Roger Sixtensson, redovisar den lägesrapport som upprättats angående uppförandet av en ny brandstation i Lindesberg. Av rapporten framgår att markfrågan nu är löst och projektet kommer att startas upp inom kort. Planarbetet är påbörjat och projekteringsprocessen bedrivs parallellt med planarbetet. Under förutsättningen att plan- och bygglovsprocessen fortlöper utan överklaganden så beräknas byggstat till våren 2014 och med ett färdigställande till våren/sommaren Frågan om vilket bolag som skall äga och hyra ut den nya brandstationen är ännu inte avgjord.

7 FALAB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7 Fastigheter i Linde AB Sammanträdesdatum: forts. Aktuella projekt Bostäder i f.d. Strandskolan Styrelsen lägger rapporten med ett godkännande till handlingarna samt påtalar vikten av att ombyggnationen av f.d. Strandskolan till bostäder kommer igång så snart som möjligt och att ett planförslag presenteras för kommunfullmäktige så snart som möjligt. VVD föredrar den rapport som upprättats avseende det uppstartade om- och nybyggnadsprojektet i f.d. Strandskolan. Bygglovet för etapp ett i projektet, ombyggnation av f.d. Strandskolan, har överklagats och arbetet har stoppats av Länsstyrelsen i Örebro p.g.a. en administrativ miss i handläggningen av BMB. Entreprenörema arbetar vidare med icke bygglovspliktiga åtgärder. En ny ansökansökan om bygglov har lämnats in. Planarbetet avseende nybyggnation av bostäder i området är i det närmaste avslutad. En komplettering av det upprättade planförslaget pågår och BMB förväntas föreslå att kommunfullmäktige att fastställa planförslaget inom några månader. Ett troligt scenario är att fullmäktige fastställer planförslaget och att beslutet därefter kommer att överklagas.

8 FALAB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8 15 forts. Aktuella projekt Bostäder Alkilsbacken Styrelsen lägger rapporten med ett godkännande till handlingarna samt påpekar att om FALAB/LIBO ska kunna leva upp till sina ägardirektiv om nyproduktion av bostäder, så måste det finnas fastställda detaljplaner som vunnit laga kraft. VVD redovisar dagsläget utifrån den rapport som upprättats avseende planarbetet avseende nybyggnation av bostäder vid Ålkilsbacken. BMB förväntas ha planprocessen avslutad under september månad 2013 och detta innebär att vi kan inleda en upphandlingsprocess under hösten och eventuellt ha en byggstart under våren En preliminär tidplan har upprättats och tidplanen har redovisats för BMB. Planen förutsätter dock att inga komplikationer stöter till under resans gång. Risken att den nya planen kommer att överklagas skall dock inte underskattas. go

9 FALAB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 9 16 Kapitaltäckningsgaranti Styrelsen beslutar att teckna kapitaltäckningsgaranti för dotterbolagen Stripa Kultur och Utveckling AB och Energikällan Linde AB, för perioden till VD presenterar förslag till kapitaltäckningsgaranti för dotterbolagen Stripa Kultur och Utveckling AB och Energikällan Linde AB, för perioden till Garantin är nödvändig för att hantera de underliggande bolagens verksamhet.

10 FALAB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL l 0 17 Tillsättande av VD och vice VD Styrelsen beslutar enligt ordförandes förslag att Stefan Eriksson entledigas från uppdraget som VD i FALAB och att Roger Sixtensson utses som VD i bolaget. Styrelsen beslutar även att Roger Sixtensson entledigas som vice VD i FALAB och att Stefan Eriksson utses som vice VD i bolaget. Förändringen träder i kraft den 1 oktober Ordförande redogör för den diskussion som under en tid förts angående tjänsterna som VD och vice VD i moderbolaget FALAB. Ordförande föreslår att styrelsen fatta beslut om att göra en rockad på posterna som VD och vice VD. Att Stefan Eriksson entledigas från uppdraget som VD i FALAB och att Roger Sixtensson utses som VD i bolaget. Ordförande föreslår vidare att Roger Sixtensson entledigas som vice VD i FALAB och att Stefan Eriksson utses som vice VD i bolaget.

11 FALAB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Årsredovisning 2012 Styrelsen beslutar att överlämna FALAB:s bokslut och förvaltningsberättelse för verksamhetsåret 2012 samt koncemredovisning för FALAB-koncernen, till årsstämman och föreslår stämman att bolagets fria egna kapital, inkl. årets resultat, tkr, balanseras i ny räkning. Styrelsen beslutar också att till bolagsstämman överlämna de särskilda rapporter som upprättas avseende ägardirektiv, skogsförvaltning, administration och teknisk förvaltning. Ordförande framför styrelsens tack till personal och styrelseledamöter som alla på ett mycket förtjänstfullt sätt löst sina uppgifter under det gångna verksamhetsåret. VD och ekonomichef presenterar årsredovisning för räkenskapsåret 2012 inkl. verksamhetsberättelse och de särskilda rapporter som upprättats för verksamhetsåret Fastigheter i Linde AB (FALAB) redovisar en nettoomsättning på tkr och en balansomslutning på tkr. Bolagets resultaträkning visar ett driftnetto på tkr och ett resultat före avskrivningar på tkr. Avskrivningar har gjorts med tkr och resultatet före skatt och bokslutsdispositioner är -291 tkr. Bolagets resultat efter skatt och dispositioner visar ett överskott på 35 tkr. Bolagets fria egna kapital, inkl. årets resultat, är tkr. ävb

12 FALAB Fastigheter i Linde AB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 12 Sammanträdesdatum: Övrigt nästa styrelsemöte Nästa sammanträde är preliminärt planerat till den 12 juni Nästa styrelsemöte.

13 FALAB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL forts. Övrigt Samordnad förvaltningsorganisation Styrelsen beslutar i enlighet med förtagsledningens förslag att all personal i de berörda bolagen sammanförs till moderbolaget FALAB. Förändringen är beräknad att genomföras den första oktober 2013 och den framtida organisationen av förvaltningen av fastighetsbolagen kommer att behandlas under hösten i samband med arbetet med kommande verksamhetsplanering. VD och vvd redovisar de diskussioner som förts under senare tid om organisation av förvaltning och administration av bolag och fastigheter i FALAB-koncernen. Det förslag som förordas från företagsledningen är att när det gäller FALAB, LIBO, TUAB och ILAB, så bör all personal som ansvarar för förvaltning och drift av såväl fastigheter som bolag, samordnas i moderbolaget FALAB från och med den första oktober En samordning av personalen i FALAB stämmer överens med de ursprungliga intentioner som fanns när den nya fastighetskoncernen bildades. Diskussioner har förts med bolagets revisor om de formella krav som finns i gällande lagstiftning för avtal om köp och försäljning av tjänster mellan bolagen i koncernen och det bedöms inte föreligga några hinder för en samordning. I samband med höstens verksamhets- och budgetarbete kommer också en översyn av hela förvaltningsorganisationen att genomföras.

Protokollet anslås på www.libo.se

Protokollet anslås på www.libo.se TUAB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats: Banvägen 28, Lindesberg Tid: 15.00 16.15 Närvarande Styrelse: Jan Sahlin, ordf. Pär-Ove Lindqvist, v ordf. Kurt Scharnke Bengt Storbacka Övriga: Stefan Eriksson, vvd Gerd

Läs mer

Jan Sahlin, ordf. Pär-Ove Lindqvist, v ordf. Björn Pettersson Bengt Storbacka. Stefan Eriksson, VD Gerd Sköld Ylikoski, ekonomichef

Jan Sahlin, ordf. Pär-Ove Lindqvist, v ordf. Björn Pettersson Bengt Storbacka. Stefan Eriksson, VD Gerd Sköld Ylikoski, ekonomichef EALAB Fastigheter i Linde AB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum: 2012-0441 Plats: Banvägen 28, Lindesberg Tid: 13.00 15.00 Närvarande Styrelse: Jan Sahlin, ordf. Pär-Ove Lindqvist, v ordf. Björn

Läs mer

FALAB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Fastigheter i Linde AB Sammanträdesdatum: 2013-06-12

FALAB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Fastigheter i Linde AB Sammanträdesdatum: 2013-06-12 FALAB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats: Banvägen 28, Lindesberg Tid: 13.00 15.15 Närvarande Styrelse: Jan Sahlin, ordf. Monica Iwarsson Pär-Ove Lindqvist, v ordf. Björn Pettersson Bengt Storbacka Övriga:

Läs mer

Stefan Eriksson, VD Gerd Sköld Ylikoski, ekonomichef. tefan Erikss. Jan Sahlin. Justerare,---0-u-Lul Anniette Lindvall

Stefan Eriksson, VD Gerd Sköld Ylikoski, ekonomichef. tefan Erikss. Jan Sahlin. Justerare,---0-u-Lul Anniette Lindvall SAMMANTRÄDESPROTOKOLI1 Plats: Banvägen 28, Lindesberg Tid: 16.15 17.30 Närvarande Styrelse: Jan Sahlin, ordf. Anniette Lindvall, v ordf. Bengt Storbacka Övriga: Stefan Eriksson, VD Gerd Sköld Ylikoski,

Läs mer

Banvägen 28, Lindesberg. Jan Sahlin, ordf. Monica Iwarsson Pär-Ove Lindqvist, v ordf. Björn Pettersson Bengt Storbacka

Banvägen 28, Lindesberg. Jan Sahlin, ordf. Monica Iwarsson Pär-Ove Lindqvist, v ordf. Björn Pettersson Bengt Storbacka FALAB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Fastigheter i Linde AB Sammantrkiesdatum: 2013-02-06 Plats: Tid: Närvarande Styrelse: Banvägen 28, Lindesberg 13.00 15.30 Jan Sahlin, ordf. Monica Iwarsson Pär-Ove Lindqvist,

Läs mer

Banvägen 28, Lindesberg. Jan Sahlin, ordf. Monica Iwarsson Anniette Lindvall, v ordf. Anne Nyström Bengt Storbacka

Banvägen 28, Lindesberg. Jan Sahlin, ordf. Monica Iwarsson Anniette Lindvall, v ordf. Anne Nyström Bengt Storbacka LIBO SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Lindesbergsbostäder AB Sammanträdesdatum: 2013.06-12 Plats: Banvägen 28, Lindesberg Tid: 16.45 18.00 Närvarande Styrelse: Jan Sahlin, ordf. Monica Iwarsson Anniette Lindvall,

Läs mer

Banvägen 28, Lindesberg. Pär-Ove Lindqvist, v ordf Kurt Scharnke. Roger Sixtensson, VD Gerd Sköld Ylikoski, ekonomichef Stefan Eriksson, vice VD

Banvägen 28, Lindesberg. Pär-Ove Lindqvist, v ordf Kurt Scharnke. Roger Sixtensson, VD Gerd Sköld Ylikoski, ekonomichef Stefan Eriksson, vice VD TUAB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats: Banvägen 28, Lindesberg Tid: 15.15 16.30 Närvarande Styrelse: Övriga: Pär-Ove Lindqvist, v ordf Kurt Scharnke Bengt Storbacka Monica Iwarsson Roger Sixtensson, VD Gerd

Läs mer

LIBO. STYRELSEMÖTESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Banvägen 28, Lindesberg. Plats: Tid: Närvarande Styrelse:

LIBO. STYRELSEMÖTESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Banvägen 28, Lindesberg. Plats: Tid: Närvarande Styrelse: Plats: Banvägen 28, Lindesberg Tid: 16.30 18.30 Närvarande Styrelse: Jan Sahlin, ordf. Monica Iwarsson Anniette Lindvall, v ordf. Anne Nyström Bengt Storbacka Övriga: Roger Sixtensson, VD Maria Fossen

Läs mer

ezr--)g... SAMMAN TRÄDESPROTOKOLL 'ri n a Morling Greger Nilsson Anslag: Protokollet anslås på Sammanträdesdatum:

ezr--)g... SAMMAN TRÄDESPROTOKOLL 'ri n a Morling Greger Nilsson Anslag: Protokollet anslås på  Sammanträdesdatum: 11.AB Industrdokaler i Iiinde AB SAMMAN TRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2012-04-12 Plats : Tid: Närvarande Styreise: Banviigen 28, Lindesherg 08.00 10.30 Anders Ceder, ordf. Jan Hansson, v ordli Pia

Läs mer

Kommunhuset, Lindesberg

Kommunhuset, Lindesberg 114AB SAMMANTRÄDESPROD)KOLL 1 Plats: Kommunhuset, Lindesberg Tid: 16.00 18.00 Närvarande Styrelse: Anders Ceder, ordf Tina Morling Greger Nilsson Övriga: Stefan Eriksson, vd Justerare: Tina Morling Underskrift

Läs mer

First Hotell Reisen, Skeppsbron Stockholm. Jan Sahlin, ordf Pär-Ove Lindqvist, v ordf Björn Pettersson Bengt Storbacka

First Hotell Reisen, Skeppsbron Stockholm. Jan Sahlin, ordf Pär-Ove Lindqvist, v ordf Björn Pettersson Bengt Storbacka FALAB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats: First Hotell Reisen, Skeppsbron Stockholm Tid: 2012-10-03 07.30 16.30 2012-10-04 08.00 13.00 Närvarande Styrelse: Övriga: Jan Sahlin, ordf Pär-Ove Lindqvist, v ordf

Läs mer

Banvägen 28, Lindesberg

Banvägen 28, Lindesberg ILAB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats: Banvägen 28, Lindesberg Tid: 08.00 10.00 Närvarande Styrelse: Anders Ceder, ordf Pia Gröndahl Jan Hansson Greger Nilsson Tina Morling Övriga: Stefan Eriksson, VD Justerare:

Läs mer

First Hotell Reisen, Skeppsbron Stockholm. Jan Sahlin, ordf Anniette Lindvall, v ordf

First Hotell Reisen, Skeppsbron Stockholm. Jan Sahlin, ordf Anniette Lindvall, v ordf LIBO SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats: First Hotell Reisen, Skeppsbron Stockholm Tid: 2012-10-03 07.30 16.30 2012-10-04 08.00 13.00 Närvarande Styrelse: Jan Sahlin, ordf Anniette Lindvall, v ordf Bengt Storbacka

Läs mer

Scandic Upplands Väsby. Pär-Ove Lindqvist, v ordf. Monica Iwarsson Kurt Schamke

Scandic Upplands Väsby. Pär-Ove Lindqvist, v ordf. Monica Iwarsson Kurt Schamke TLIF1B" 1- STYRELSEMISTESPROTOKOLL 1 Plats: Scandic Upplands Väsby Tid: 09.30-16.30, 09.00-14.30 Närvarande Styrelse: Pär-Ove Lindqvist, v ordf. Monica Iwarsson Kurt Schamke Bengt Storbacka Övriga: Roger

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Linde Stadshus AB Org nr

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Linde Stadshus AB Org nr 1 Plats och tid Möteslokal Leja, kommunhuset Lindesberg, kl. 09.00 12.30 ande Irja Gustavsson, ordförande Linda Svahn Jonas Bernström Jonas Kleber Pär-Ove Lindqvist Anniette Lindvall Mats Seijboldt 27-32

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Fastigheter i Linde AB Sammanträdesdatum: 2012-02-08. Pär-Ove Lindqvist, v ordf. Björn Pettersson Bengt Storbacka

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Fastigheter i Linde AB Sammanträdesdatum: 2012-02-08. Pär-Ove Lindqvist, v ordf. Björn Pettersson Bengt Storbacka FALAB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats: Banvägen 28, Lindesberg Tid: 13.00 14.30 Närvarande Styrelse: Jan Sahlin, ordf. Pär-Ove Lindqvist, v ordf. Björn Pettersson Bengt Storbacka Övriga: Stefan Eriksson,

Läs mer

Sammanträdesrum Leja, Lindesbergs kommunhus kl

Sammanträdesrum Leja, Lindesbergs kommunhus kl Lindesbergs kommun Plats och tid ande Adjungerade Övriga deltagande Sammanträdesrum Leja, Lindesbergs kommunhus kl. 09.00-11.15 Irja Gustavsson, ordförande Linda Svahn Tommy Kragh Pär-Ove Lindqvist, vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Linde Stadshus AB Org nr

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Linde Stadshus AB Org nr 1 Plats och tid Möteslokal Näset, kommunhuset Lindesberg, kl. 09.00 11.10 ande Irja Gustavsson, ordförande Linda Svahn Jonas Bernström Jonas Kleber Pär-Ove Lindqvist Anniette Lindvall Mats Seijboldt Adjungerade

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Spinnerskan i Mark AB 2011-12-07

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Spinnerskan i Mark AB 2011-12-07 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Svansjörummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08:30 12.00. Beslutande (M) Tomas Johansson (C) Anders Andersson (KD) (S) Ola Andreasson Pelle Pellby (S) Barbro

Läs mer

p.2014.1208 2014-04-11 Dnr.2014/149 Bolagsordning för Fastigheter i Linde AB

p.2014.1208 2014-04-11 Dnr.2014/149 Bolagsordning för Fastigheter i Linde AB p.2014.1208 2014-04-11 Dnr.2014/149 Bolagsordning för Fastigheter i Linde AB 1 Fastställt av: KF Datum: 2014-05-13 88 För revidering ansvarar: Kommunledningsstaben För eventuell uppföljning och tidplan

Läs mer

Pär-Ove Lindqvist (ersättare Arnold Bengtsson) Malin Sjöberg. Ordförande Anders Ceder. Justerare... Pär-Ove Lindqvist

Pär-Ove Lindqvist (ersättare Arnold Bengtsson) Malin Sjöberg. Ordförande Anders Ceder. Justerare... Pär-Ove Lindqvist Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 8.30-11.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Anders Ceder (S), ordförande Arnold Bengtsson (S) Margareta Ahlm (S) Hans-Olof

Läs mer

Avesta Vatten och Avfall AB Årsstämma Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:30 08:35. Beslutande.

Avesta Vatten och Avfall AB Årsstämma Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:30 08:35. Beslutande. Årsstämma Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:30 08:35 ande Lennart Palm (S) Övriga deltagande Göran Johansson, ordförande Patrik Sundin (S), ordf. Erik Nordén, VD Christina Hardyson, sekreterare

Läs mer

Gamla Byn AB Årsstämma Lennart Palm (S)

Gamla Byn AB Årsstämma Lennart Palm (S) Sida 1 Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:00 08:15 ande Lennart Palm (S) Övriga deltagande Göran Johansson, ordförande Örjan Bengs, ekonomichef Laila Borger (S), ordförande Christina Hardyson,

Läs mer

att överlämna årsredovisningen för Nykvarns Kommunkoncern AB till

att överlämna årsredovisningen för Nykvarns Kommunkoncern AB till TJÄNSTESKRIVELSE 2019-03-02 Kommunstyrelsen Percy Carlsbrand Ekonomichef Telefon 08 555 010 10 percy.carlsbrand@nykvarn.se KS/2019:124 Förvaltningens förslag till beslut Årsredovisning 2018 för Kommunstyrelsen

Läs mer

KALLELSE Sammanträdesdatum: 2014-11-25 Plats: Kommunhuset, Leja Tid: 13.30 16.00

KALLELSE Sammanträdesdatum: 2014-11-25 Plats: Kommunhuset, Leja Tid: 13.30 16.00 KALLELSE Sammanträdesdatum: 2014-11-25 Plats: Kommunhuset, Leja Tid: 13.30 16.00 Val av justerare samt fastställande av dagordning DAGORDNING Allmänna ärenden 28 Informations- och anmälningsärenden 29

Läs mer

Anders Friberg, ordförande Patrik Sundin (S), ordf. Avesta Vatten och Avfall AB Erik Nordén, VD Avesta Vatten och Avfall AB

Anders Friberg, ordförande Patrik Sundin (S), ordf. Avesta Vatten och Avfall AB Erik Nordén, VD Avesta Vatten och Avfall AB Årsstämma Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:45 08:50 ande Laila Borger (S) Övriga deltagande Anders Friberg, ordförande Patrik Sundin (S), ordf. Erik Nordén, VD Siw Karlsson, ekonomichef Avesta

Läs mer

Gamla Byn AB Årsstämma 2013-06-20. Laila Borger (S)

Gamla Byn AB Årsstämma 2013-06-20. Laila Borger (S) Sida 1 Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:30 08:40 ande Laila Borger (S) Övriga deltagande Göran Johansson, ordförande Anders Friberg, kommundirektör Jan Näslund, VD Örjan Bengs, ekonomichef

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 1 Paragrafer 4-12 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14.00-16.30 ande Daniel Bäckström (c), t o m kl 15.00 Margareta Bäckström (c), fr o m 14.20 Ulrika Simonsson (m) Jan Norlin (s), Jan Andersson

Läs mer

Irja Gustavsson, ordförande Linda Svahn Jonas Bernström Jonas Kleber Pär-Ove Lindqvist Anniette Lindvall Mats Seijboldt

Irja Gustavsson, ordförande Linda Svahn Jonas Bernström Jonas Kleber Pär-Ove Lindqvist Anniette Lindvall Mats Seijboldt 1 Plats och tid Möteslokal Näset, kommunhuset Lindesberg, kl. 09.00 10.10 ande Irja Gustavsson, ordförande Linda Svahn Jonas Bernström Jonas Kleber Pär-Ove Lindqvist Anniette Lindvall Mats Seijboldt Adjungerade

Läs mer

Anders Ceder, ordförande Pär-Ove Lindqvist, vice ordförande Anniette Lindvall Linda Svahn Irja Gustavsson Jonas Kleber Jerry Elvin

Anders Ceder, ordförande Pär-Ove Lindqvist, vice ordförande Anniette Lindvall Linda Svahn Irja Gustavsson Jonas Kleber Jerry Elvin Plats och tid Möteslokal Leja, kommunhuset i Lindesberg, kl. 13.30-15:40 1 ande Anders Ceder, ordförande Pär-Ove Lindqvist, vice ordförande Anniette Lindvall Linda Svahn Irja Gustavsson Jonas Kleber Jerry

Läs mer

Irja Gustavsson, ordförande Linda Svahn Jonas Bernström Jonas Kleber Pär-Ove Lindqvist Anniette Lindvall Mats Seijboldt

Irja Gustavsson, ordförande Linda Svahn Jonas Bernström Jonas Kleber Pär-Ove Lindqvist Anniette Lindvall Mats Seijboldt 1 Plats och tid Möteslokal Näset, kommunhuset Lindesberg, kl. 09.00 10.30 ande Irja Gustavsson, ordförande Linda Svahn Jonas Bernström Jonas Kleber Pär-Ove Lindqvist Anniette Lindvall Mats Seijboldt Adjungerade

Läs mer

KALLELSE Linde Stadshus AB (Stadshus) i Lindesbergs kommun kallas till styrelsemöte.

KALLELSE Linde Stadshus AB (Stadshus) i Lindesbergs kommun kallas till styrelsemöte. Linde Stadshus AB Org nr 556814-5345 KALLELSE Linde Stadshus AB (Stadshus) i Lindesbergs kommun kallas till styrelsemöte. Dag: Den 18 juni 2015 Tid: Kl. 08.30 Plats: Leja, kommunhuset Styrelseledamöter

Läs mer

KS 2018/22-6. Bolagsordning för Besök Linde AB

KS 2018/22-6. Bolagsordning för Besök Linde AB KS 2018/22-6 Bolagsordning för Besök Linde AB 1 Fastställt av: Kommunfullmäktige Datum: 2018-02-26 KF 4/2018 För revidering ansvarar: Kommunledningskontoret För eventuell uppföljning och tidplan för denna

Läs mer

Avesta Industristad AB Årsstämma Laila Borger (S)

Avesta Industristad AB Årsstämma Laila Borger (S) Årsstämma 2016-0-2 Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:1 08:20 ande Laila Borger (S) Övriga deltagande Lennart Palm (S) Göran Johansson, ordförande Örjan Bengs, ekonomichef Christina Hardyson,

Läs mer

Avesta Industristad AB Årsstämma Laila Borger (S)

Avesta Industristad AB Årsstämma Laila Borger (S) Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:0 08: ande Laila Borger (S) Övriga deltagande Anders Friberg, ordförande Karin Perers (C) Örjan Bengs, ekonomichef Siw Karlsson, ekonomichef Avesta kommun Christina

Läs mer

KALLELSE TILL BEREDANDE KOMMUNSTYRELSEN

KALLELSE TILL BEREDANDE KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE TILL BEREDANDE KOMMUNSTYRELSEN Ordinarie ledamöter kallas till sammanträde med beredande kommunstyrelsen, onsdagen den 14 december 2016 efter beslutande kommunstyrelsen i Näset, kommunhuset Ledamot

Läs mer

E Sammanfattning av ärendet Styrelsen för Nykvarns Kommunkoncern AB har upprättat delårsbokslut för 2017, t o m augusti.

E Sammanfattning av ärendet Styrelsen för Nykvarns Kommunkoncern AB har upprättat delårsbokslut för 2017, t o m augusti. TJÄNSTESKRIVELSE 2017-10-10 Kommunstyrelsen Percy Carlsbrand Ekonomichef Telefon 08 555 010 10 percy.carlsbrand@nykvarn.se Kommunkoncern AB KS/2017:408 Delårsrapport Nykvarns Förvaltningens förslag till

Läs mer

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB OMMUN PROTOKOLL 1(8) Paragrafer 5-11 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09:00 11:30 ande Daniel Bäckström Margareta Bäckström Ulrika Simonsson, suppleant Lennarth Lindström Christer Andersson

Läs mer

OMMUN PROTOKOLL ÅRSSTÄMMA 1(14)

OMMUN PROTOKOLL ÅRSSTÄMMA 1(14) OMMUN PROTOKOLL ÅRSSTÄMMA 1(14) Paragrafer 1-13 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 14:00 15:05 ande Övriga deltagare Björn Dillner, ombud Dag Rogne, styrelseordförande Jörgen Sundin, vice styrelseordförande

Läs mer

Ärendet Av kommunallagen framgår att kommunstyrelsen ska ha uppsikt över kommunal

Ärendet Av kommunallagen framgår att kommunstyrelsen ska ha uppsikt över kommunal TJÄNSTESKRIVELSE 2017-03-03 Kommunstyrelsen Percy Carlsbrand Ekonomichef Telefon 08 555 010 10 percy.carlsbrand@nykvarn.se KS/2017:100 Årsredovisning 2016 för Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Bolagsordning för Nykvarns Kommunkoncern AB KS/2015:169

Bolagsordning för Nykvarns Kommunkoncern AB KS/2015:169 TJÄNSTESKRIVELSE 2015-05-06 Kommunstyrelsen Anders Sloma Utredare Telefon 08 555 010 10 anders.sloma@nykvarn.se Bolagsordning för Nykvarns Kommunkoncern AB KS/2015:169 Förvaltningens förslag till beslut

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdeshandlingar

Kommunstyrelsen Sammanträdeshandlingar Kommunstyrelsen Sammanträdeshandlingar 2013-04-15 Extra sammanträde Tjänsteutlåtande Kommundirektör 2013-04-08 Björn Eklundh 08-590 970 31 Dnr: Fax 08-590 733 40 KS/2013:149 Bjorn.Eklundh@upplandsvasby.se

Läs mer

TUNIB"'- 1 Tredingen Utveckling AB

TUNIB'- 1 Tredingen Utveckling AB TUNIB"'- 1 Tredingen Utveckling AB Sammanträdesdatum: 2012-02-08 Plats: Banvägen 28, Lindesberg Tid: 14.30 16.15 Närvarande Styrelse: Övriga: Jan Sahlin, ordf Pär-Ove Lindqvist Bengt Storbacka Kurt Schranke

Läs mer

Arbetsordning för Giva Sveriges styrelse

Arbetsordning för Giva Sveriges styrelse Arbetsordning för Giva Sveriges styrelse Styrelsens övergripande uppgift är att för medlemmarnas räkning förvalta föreningens angelägenheter. Denna arbetsordning fastställes av styrelsen för ett år i sänder,

Läs mer

Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2014-11-24, kl. 13.30

Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2014-11-24, kl. 13.30 Sidan 58 Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2014-11-24, kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Waileth Elmersson (WE) Ingemar Jansson (IJ) Lars Magnusson

Läs mer

Stiven Wiklund (S) (ordförande) Sara Jonsson (ägarrepresentant, kommunchef)

Stiven Wiklund (S) (ordförande) Sara Jonsson (ägarrepresentant, kommunchef) 1 / 20 Plats och tid Bergåsen, Ånge kommunkontor kl. 08:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Stiven Wiklund (S) (ordförande) Sara Jonsson (ägarrepresentant, kommunchef) Ingeborg Torung

Läs mer

ARBOGA KOMMUN. Blad 3. Ksau 204 Dnr 418/

ARBOGA KOMMUN. Blad 3. Ksau 204 Dnr 418/ ARBOGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2015-12-08 Blad 3 Ksau 204 Dnr 418/2015-107 Bolagspolicy för Arboga kommuns bolag Kommunstyrelseförvaltningen har i

Läs mer

M Kraftvärme. Styrelsesammanträde. Lars-Olof Sandberg, ordförande Marijke Johansson Anders Manley RolfWallerdal Anita Lomander

M Kraftvärme. Styrelsesammanträde. Lars-Olof Sandberg, ordförande Marijke Johansson Anders Manley RolfWallerdal Anita Lomander M Kraftvärme 2014-02-13 Pkts och tid Mark Kraftvärme AB, Industrigatan 16, Skene, kl 15.00-17.: Beslutande Lars-Olof Sandberg, ordförande Marijke Johansson Anders Manley RolfWallerdal Anita Lomander Bengt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Spinnerskan i Mark AB 2014-01-30

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Spinnerskan i Mark AB 2014-01-30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Svansjörummet, Kommunhuset, Kinna, klockan 08.30 11.30 Beslutande M Tomas Johansson S C S Barbro Petersson Anders Andersson David Berglund KD Ola Andreasson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (7) Förvaltnings AB

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (7) Förvaltnings AB Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 22 mars 2013 kl. 9.00 11.20 Tomas Kronståhl (S), ordf. Christin Rampeltin Molin (M) Gunnar Jansson

Läs mer

Hans-Olof Hake (ersättare Jan Hansson) Malin Sjöberg. Ordförande Irja Gustavsson. Justerare... Hans-Olof Hake

Hans-Olof Hake (ersättare Jan Hansson) Malin Sjöberg. Ordförande Irja Gustavsson. Justerare... Hans-Olof Hake Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 11.05-11.20 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Irja Gustavsson (S) ordförande Linda Svahn (S) Margareta Ahlm (S) Hans-Olof

Läs mer

Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2014-01-27, kl. 13.30

Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2014-01-27, kl. 13.30 Sidan 1 Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2014-01-27, kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Göran Sjögren (GS) Ingemar Jansson (IJ) Lars Magnusson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sidan 18

Sammanträdesprotokoll Sidan 18 Sammanträdesprotokoll Sidan 18 Plats och tid Beslutande Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2017-02-23, kl. 13.30 Veine Backenius ordf. (VB) Waileth Elmersson (WE) Björn Nilsson (BN) Tommy Englund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Kommunstyrelsen 2011-04-28

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Kommunstyrelsen 2011-04-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Plats och tid Runnabönning, Rydals konferenscenter, Rydal, klockan 13.00-13.30 Beslutande M Margareta Lövgren, 71 M Pär-Erik Johansson tjänstgör för Margareta Lövgren, 72

Läs mer

Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2014-09-29, kl. 13.30

Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2014-09-29, kl. 13.30 Sidan 36 Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2014-09-29, kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Göran Sjögren (GS) Lars Magnusson (LM) Fredrik Lindqvist

Läs mer

Stiven Wiklund (S) (ordförande) Stefan Wallsten t.f. kommunchef (ägarrepresentant) Joakim Persson (vd) Kristina Kamsten (sekreterare)

Stiven Wiklund (S) (ordförande) Stefan Wallsten t.f. kommunchef (ägarrepresentant) Joakim Persson (vd) Kristina Kamsten (sekreterare) 1 / 20 Plats och tid rum Flataklocken kl. 09:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Stiven Wiklund (S) (ordförande) Stefan Wallsten t.f. kommunchef (ägarrepresentant) Joakim Persson (vd)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Spinnerskan i Mark AB 2015-05-13

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Spinnerskan i Mark AB 2015-05-13 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Hyltenäsrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30 10.00 Beslutande M Margareta Lövgren C Anders Andersson FP Per-Elof Isaksson S Barbro Petersson Övriga närvarande

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Svensk-Danska Broförbindelsen SVEDAB AB 2017

Kallelse till årsstämma i Svensk-Danska Broförbindelsen SVEDAB AB 2017 Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 Stockholm Kallelse till årsstämma i Svensk-Danska Broförbindelsen SVEDAB AB 2017 Härmed kallas till årsstämma i Svensk-Danska

Läs mer

Bernt Spetz, ordförande Göran Andersson S Ann-Christine Asp

Bernt Spetz, ordförande Göran Andersson S Ann-Christine Asp Plats och tid Marks Bostads AB, klockan 17.00 18.55 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Beslutande M Ann Iberius-Orrvik kl. 17.00-18.45, 104-110 C Tommy Västerteg kl. 17.00-18.50, 104-112

Läs mer

Bolagsordning för Linde Stadshus AB

Bolagsordning för Linde Stadshus AB Bolagsordning för Linde Stadshus AB 1 Fastställt av: Kommunfullmäktige Datum: 2017-03-01 För revidering ansvarar: Kommunledningskontoret För eventuell uppföljning och tidplan för denna ansvarar: Kommunledningskontoret

Läs mer

KALLELSE Linde Stadshus AB (Stadshus) i Lindesbergs kommun kallas till styrelsemöte.

KALLELSE Linde Stadshus AB (Stadshus) i Lindesbergs kommun kallas till styrelsemöte. Linde Stadshus AB Org nr 556814-5345 KALLELSE Linde Stadshus AB (Stadshus) i Lindesbergs kommun kallas till styrelsemöte. Dag: Den 2 september 2014 Tid: Kl. 13.30 Plats: Leja, kommunhuset, Lindesberg Styrelseledamot

Läs mer

2013-12-10 Ks 213/2013. Bolagspolicy ägarroll och ägarstyrning för kommunens bolag

2013-12-10 Ks 213/2013. Bolagspolicy ägarroll och ägarstyrning för kommunens bolag 2013-12-10 Ks 213/2013 Bolagspolicy ägarroll och ägarstyrning för kommunens bolag Innehållsförteckning 1. Syfte... 3 2. Tillämpningsområde... 3 3. Ägarroll... 3 3.1 Kommunfullmäktige...3 3.2 Kommunstyrelsen...4

Läs mer

Företagspolicy för Ulricehamns kommun och dess bolag

Företagspolicy för Ulricehamns kommun och dess bolag 1 Företagspolicy för Ulricehamns kommun och dess bolag 1 Bakgrund Kommunallagen ställer krav på kommunalt inflytande och kontroll över all kommunal verksamhet, även den som ägs och bedrivs i bolagsform.

Läs mer

p.2014.1209 2014-04-11 Dnr. 2014/149 Bolagsordning för Lindesbergsbostäder AB

p.2014.1209 2014-04-11 Dnr. 2014/149 Bolagsordning för Lindesbergsbostäder AB p.2014.1209 2014-04-11 Dnr. 2014/149 Bolagsordning för Lindesbergsbostäder AB 1 Fastställt av: KF Datum: 2014-05-13 88 För revidering ansvarar: Kommunledningsstaben För eventuell uppföljning och tidplan

Läs mer

ÖGAB Fastighet 6 AB

ÖGAB Fastighet 6 AB %c Årsredovisning för Räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Innehållsförteckning: Förvaltningsberättelse I Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Noter Noter till resultaträkning 4 Noter till balansräkning 4

Läs mer

Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan , kl

Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan , kl Sidan 11 Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2016-02-22, kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Waileth Elmersson (WE) Björn Nilsson (BN) Tommy Englund (TE) Jessica Hult

Läs mer

1 Stämmans öppnande Styrelsens ordförande, Jan Wäreby, hälsade aktieägaren och gäster välkomna till stämman.

1 Stämmans öppnande Styrelsens ordförande, Jan Wäreby, hälsade aktieägaren och gäster välkomna till stämman. Protokoll fört vid årsstämma i RISE Research Institutes of Sweden Holding AB, org.nr. 556179-8520 den 19 april 2018 Blenda View, Lindholmspiren 7A, plan 7, Göteborg Närvarande aktieägare Svenska staten

Läs mer

Direktiv till stämmoombud vid bolagsstämma i AB Östgötatrafiken

Direktiv till stämmoombud vid bolagsstämma i AB Östgötatrafiken BESLUTSUNDERLAG 1/2 Ledningsstaben Susan Ols 2016-03-15 RS 2016-148 Regionstyrelsen Direktiv till stämmoombud vid bolagsstämma i AB Östgötatrafiken Årsstämma äger rum den 21 april 2016. Region Östergötland

Läs mer

Styrelsen 2001-03-12 1 (16) Karl-Erik Karlsson

Styrelsen 2001-03-12 1 (16) Karl-Erik Karlsson Styrelsen 2001-03-12 1 (16) Plats och tid Ronnebyhus konferenslokal måndagen den 12 mars 2001 kl 13.30-16.45 Beslutande Karl-Erik Karlsson, ordf Heli Berg, v ordf Roger Svensson Monica Ingvarson Bengt-Christer

Läs mer

Bolagsordning för Strängnäs kommunföretag AB

Bolagsordning för Strängnäs kommunföretag AB PROTOKOLLSUTDRAG Kommunstyrelsen KS 131 2019-06-18 1/1 Dnr KS/2019:321-003 Bolagsordning för Strängnäs kommunföretag AB Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att 1. anta förslag till

Läs mer

OMMUN PROTOKOLL 1(16)

OMMUN PROTOKOLL 1(16) OMMUN PROTOKOLL 1(16) BOLAGSSTÄMMA Paragrafer 1-14 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14:00 14:45 ande Halvar Pettersson, ombud Övriga deltagare Sabine Zimmerl Berg, VD Jan Andersson, ordförande

Läs mer

p.2014.1210 2014-04-10 Dnr. 2014/149 Bolagsordning för Näringsfastigheter i Linde AB

p.2014.1210 2014-04-10 Dnr. 2014/149 Bolagsordning för Näringsfastigheter i Linde AB p.2014.1210 2014-04-10 Dnr. 2014/149 Bolagsordning för Näringsfastigheter i Linde AB 1 Fastställt av: KF Datum: 2014-05-13 88 För revidering ansvarar: Kommunledningsstaben För eventuell uppföljning och

Läs mer

Bolagsordning för Lekebergs Kommunala Holding AB

Bolagsordning för Lekebergs Kommunala Holding AB Bolagsordning för Lekebergs Kommunala Holding AB Fastställd av: Kommunfullmäktige Datum: 2014-04-24 Ansvarig för revidering: Kommunstyrelsen Diarienummer: KS 14-141 Bolagsordning 2 (5) Innehållsförteckning

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-06-09 1

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-06-09 1 Kommunstyrelsen 2009-06-09 1 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal kl 08.00-12.00 Beslutande Curt B Gustavsson (S), ordförande Christer Johansson (S) Anna-Karin Skatt-Holmlind (S) Berndt Gustafsson

Läs mer

Årsredovisning för MYTCO AB 556736-5035. Räkenskapsåret 2010-05-01-2011-04-30. Innehållsförteckning:

Årsredovisning för MYTCO AB 556736-5035. Räkenskapsåret 2010-05-01-2011-04-30. Innehållsförteckning: Årsredovisning för MYTCO AB Räkenskapsåret 2010-05-01-2011-04-30 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 4 Redovisningsprinciper

Läs mer

Tid: fredagen den 27 april 2018, kl Plats: World Trade Center Stockholm, Klarabergsviadukten 70, lokal: Hong Kong

Tid: fredagen den 27 april 2018, kl Plats: World Trade Center Stockholm, Klarabergsviadukten 70, lokal: Hong Kong Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för bolag med statligt ägande 103 33 Stockholm Kallelse till årsstämma i Statens Bostadsomvandling AB SBO Härmed kallas till årsstämma i Statens Bostadsomvandling

Läs mer

(låg/v. 7%?i'm 7;. PMA %» 0/7 0) I? /Mikaelø Larsson. SAMMANTRADESPROTOKOLL Spinnerskan i Mark AB Årsstämma Sammanträdesdatum Sida 1 (15)

(låg/v. 7%?i'm 7;. PMA %» 0/7 0) I? /Mikaelø Larsson. SAMMANTRADESPROTOKOLL Spinnerskan i Mark AB Årsstämma Sammanträdesdatum Sida 1 (15) SAMMANTRADESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Plats och tid Mark Kraftvärme AB:s lokaler på Industrigatan i Skene, klockan 08.30-08.40 Beslutande Funktionärer Ombud för Marks kommun: Mikael Larsson,

Läs mer

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB OMMUN PROTOKOLL 1(7) Paragrafer 30-35 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14:00 16:05 ande Daniel Bäckström Knut Lillienau Jan Andersson Christer Andersson Jan Norlin Dag Rogne Erik Fogelberg

Läs mer

Ingeborg Torung (S) Joakim Persson (vd) Torbjörn Westberg (ekonom ÅFA) Fredrik Gunnarsson (ekonom Ånge kommun) Kristina Kamsten (sekreterare)

Ingeborg Torung (S) Joakim Persson (vd) Torbjörn Westberg (ekonom ÅFA) Fredrik Gunnarsson (ekonom Ånge kommun) Kristina Kamsten (sekreterare) 1 / 20 Plats och tid Bergåsen, Ånge kommunkontor kl. 08:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Stiven Wiklund (S) (ordförande) Sara Jonsson (kommunchef, ägarrepresentant Ånge kommun) Ingeborg

Läs mer

Patrik Sundin (S), ordförande Mia Bergkvist (S) Tord Birgersson (V) Johan Thomasson (M) Maarit Hessling (M), ersättare för Mikael Karlsson (KL)

Patrik Sundin (S), ordförande Mia Bergkvist (S) Tord Birgersson (V) Johan Thomasson (M) Maarit Hessling (M), ersättare för Mikael Karlsson (KL) Plats och tid Modellvägen 2, kl 13:15-16:00 Beslutande Patrik Sundin (S), ordförande Mia Bergkvist (S) Tord Birgersson (V) Johan Thomasson (M) Maarit Hessling (M), ersättare för Mikael Karlsson (KL) Övriga

Läs mer

Bolagspolicy för Oskarshamns kommun

Bolagspolicy för Oskarshamns kommun Fastställd av Kommunfullmäktige 2014-02-10 21 Gäller från och med 2014-02-10 Inledning - ägaridé Kommunen äger bolag och driver bolagsverksamhet för att förverkliga kommunala ändamål. Verksamheten som

Läs mer

Sammanträdesrum Messet, IT-enheten Lindeskolan, kl

Sammanträdesrum Messet, IT-enheten Lindeskolan, kl Lindesbergs kommun Plats och tid ande Adjungerade Övriga deltagande Sammanträdesrum Messet, IT-enheten Lindeskolan, kl. 09.00-11.50 Irja Gustavsson, ordförande Linda Svahn Jonas Bernström Jonas Kleber,

Läs mer

BOLAGSORDNING FÖR AB EIDAR, TROLLHÄTTANS BOSTADS- BOLAG

BOLAGSORDNING FÖR AB EIDAR, TROLLHÄTTANS BOSTADS- BOLAG BOLAGSORDNING FÖR AB EIDAR, TROLLHÄTTANS BOSTADS- BOLAG Bolagets firma 1 Bolagets firma är AB Eidar, Trollhättans. Verksamhetens föremål 2 Bolaget har till föremål för sin verksamhet att inom Trollhättans

Läs mer

(L Lar s^olof-sjandb erg^

(L Lar s^olof-sjandb erg^ M Kraftvärme Styrelsesammanträde Sammanträdes datum 2014-03-13 Plats och tid Beslutande Mark Kraftvärme AB, Industrigatan 16, Skene, kl 15.00-17.00 Lars-Olof Sandberg, ordförande Marijke Johansson RolfWallerdal

Läs mer

15. Ägardirektiv 2015 för Västervik Resort AB och Västervik Biogas AB Dnr 2014/571-107

15. Ägardirektiv 2015 för Västervik Resort AB och Västervik Biogas AB Dnr 2014/571-107 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 18 (35) 2014-12-01 Ks 15. Ägardirektiv 2015 för Västervik Resort AB och Västervik Biogas AB Dnr 2014/571-107 Västerviks kommun heläger Västervik Resort AB. Tillsammans

Läs mer

Richard Brown Bo Pettersson (S) Lisbeth Svensson (L) sekreterare ordförande justerare

Richard Brown Bo Pettersson (S) Lisbeth Svensson (L) sekreterare ordförande justerare KOMMUNSTYRELSEN Tid: 08:35 09.00 Plats: Kulturhuset Fregatten konferensrum Fyren Beslutande Bo Pettersson (S), ordförande Linda-Maria Hermansson (C), vice ordförande Sofia Westergren (M) Gunnar Pettersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sidan 15

Sammanträdesprotokoll Sidan 15 Sammanträdesprotokoll Sidan 15 Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2018-02-26, kl. 13:30 Beslutande Anmält förhinder Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Tommy Englund

Läs mer

Bolagsordning för Hedemora kommunfastigheter AB, org nr

Bolagsordning för Hedemora kommunfastigheter AB, org nr Skapad av: Ann-Christine Östlund Bäckehag STYRDOKUMENT Datum 2019-03-19 Diarienummer: KS 175-19 007 Sida 1(5) Giltighet fr o m: 2019-04-16 Senast reviderad: KF, 2015-03-31, 35 Godkänd/antagen av: Kommunfullmäktige

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista Sid nr 2009-03-02 Ärendelista Sid nr 81 Sammanträdets öppnande och justering...2 82 Godkännande av dagordning...2 83 Föregående protokoll...2 84 Årsredovisning 2008...3 85 Revisionsrapport beträffande avtal...4

Läs mer

BOLAGSORDNING FÖR KRAFTSTADEN FASTIGHETER TROLLHÄTTAN AB

BOLAGSORDNING FÖR KRAFTSTADEN FASTIGHETER TROLLHÄTTAN AB BOLAGSORDNING FÖR KRAFTSTADEN FASTIGHETER TROLLHÄTTAN AB Firma 1 Bolagets firma är. Verksamhetens föremål 2 Bolaget har till föremål för sin verksamhet att uppföra, köpa, äga, förvalta och försälja fastigheter

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott Marie Jacobsson Strateg 040-675 31 12 Marie.Jacobsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-05-17 Dnr 1700225 1 (5) Regionstyrelsens arbetsutskott Ombudsinstruktion inför årsstämmor

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sidan 1

Sammanträdesprotokoll Sidan 1 Sammanträdesprotokoll Sidan 1 Plats och tid Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2019-01-28, kl. 13:30 Beslutande Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Tommy Englund (TE) Håkan Spärlin

Läs mer

2 Sedan röstlängden sammanställts i enlighet med bilaga 1, godkändes röstlängden såsom gällande vid stämman.

2 Sedan röstlängden sammanställts i enlighet med bilaga 1, godkändes röstlängden såsom gällande vid stämman. 1 (4) PROTOKOLL fört vid Årsstämma med aktieägarna i Svedbergs i Dalstorp AB den 21 april 2008, kl 17.00 Närvarande: Enligt bilaga 1. 1 Ordförande Oscar Junzell öppnade stämman och utsågs att leda dagens

Läs mer

p.2014.1207 2014-04-11 Dnr.2014/149 Bolagsordning Linde Energi Försäljning AB

p.2014.1207 2014-04-11 Dnr.2014/149 Bolagsordning Linde Energi Försäljning AB p.2014.1207 2014-04-11 Dnr.2014/149 Bolagsordning Linde Energi Försäljning AB 1 Fastställt av: KF Datum: 2014-05-13 88 För revidering ansvarar: Kommunledningsstaben För eventuell uppföljning och tidplan

Läs mer

Handlingar inför årsstämman 2015 i. Dialect AB (publ), 556515-2310. onsdagen den 20 maj 2015

Handlingar inför årsstämman 2015 i. Dialect AB (publ), 556515-2310. onsdagen den 20 maj 2015 Handlingar inför årsstämman 2015 i, 556515-2310 onsdagen den 20 maj 2015 Preliminär dagordning för årsstämma med aktieägarna i, onsdagen den 20 maj 2015 kl. 11.00 på Radisson Blu Royal Park Hotel, Frösundaviks

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 11 (26)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 11 (26) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 11 (26) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-03-20 26 Årsredovisning för Vallentuna Förvaltnings AB 2013 (KS 2014.090) Beslut Arbetsutskottet föreslår att Kommunstyrelsen

Läs mer

Styrelsen och verkställande direktören för Fastighetsbolag Maria Sofia AB får härmed avge följande årsredovisning.

Styrelsen och verkställande direktören för Fastighetsbolag Maria Sofia AB får härmed avge följande årsredovisning. Årsredovisning för räkenskapsåret 2011-01-01 2011-12-31 Styrelsen och verkställande direktören för Fastighetsbolag Maria Sofia AB får härmed avge följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Statens Bostadsomvandling AB SBO 2015. Härmed kallas till årsstämma i Statens Bostadsomvandling AB SBO, 556329-2977

Kallelse till årsstämma i Statens Bostadsomvandling AB SBO 2015. Härmed kallas till årsstämma i Statens Bostadsomvandling AB SBO, 556329-2977 Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma i Statens Bostadsomvandling AB SBO 2015 Härmed kallas till årsstämma i Statens Bostadsomvandling

Läs mer

Bolagsordning för Vara Industrifastigheter

Bolagsordning för Vara Industrifastigheter Bolagsordning för Vara Industrifastigheter AB Godkänd av kommunfullmäktige 2015-02-23 19 Antagen av bolagsstämman XXXX-XX-XX XX Bolagsordning Vara Industrifastigheter AB Innehållsförteckning 1 Firma...

Läs mer

Flästa Källa AB (publ)

Flästa Källa AB (publ) Årsredovisning för Flästa Källa AB (publ) Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer