Nyheter i Norstedts Revision

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nyheter i Norstedts Revision 2010.1"

Transkript

1 Nyheter i Norstedts Revision Eivor Bonder Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Revision. Nedan kan du läsa om vad som är nytt eller rättat i version Den största nyheten i denna version är att programmet nu innehåller alla fyra stegen i APTAmetodikens datorstöd. I övrigt går det nu att lägga in er byrås logotyp i ordbehandlingsmallarna, startdatum går åter att ändra på första räkenskapsåret och uppdragsbreven har uppdaterats med senaste lydelsen och namnbytet till Far. Startsidan i programmet - nere till höger Under rubriken Programnytt hittar du: dokumentet Handledning Norstedts Revision Det är ett sammanfattande dokument med nyheterna, APTA-implementeringen, arbetsgången och revisionsprocessen i nya Norstedts Revision. För er som använder Norstedts Klient finns dokumentet också i Hjälpen (F1) på fliken Innehåll. dokumentet Konverteringshjälp från version , som är till hjälp när du konverterar dina kundfiler från version till denna version. Det innehåller en beskrivning av var du hittar vissa noteringar från version i denna version som annars kanske kan vara lite svåra att hitta. Dokumentet finns också i Hjälpen (F1) på fliken Innehåll. Texten har förtydligats då viss konverterad text från version måste hämtas via blåa länken Hämta föregående års noteringar. dokumentet APTA: Bilaga 6 Uppdragskontroll. Checklistan ingår i APTA-metodiken och kan användas som ett stöd i revisorns slutliga bedömning av om revisionen utförts i enlighet med god revisionssed och med beaktande av god revisorssed. Se mer info i Handledning Norstedts Revision Dokumentet finns också i Hjälpen (F1) under sökordet APTA - Bilaga 6 Uppdragskontroll. Under rubriken Tips hittar du: länkar till årets Revisorsvecka, 5-12 oktober i Barcelona (sista anmälningsdag 25 juni), samt schema för höstens programutbildningar. länk till Zeteo för dig som jobbar med redovisning och revision. Nu finns möjlighet att skräddarsy din egen informationstjänst på internet. Zeteo - Redovisning består av ett antal innehållsmoduler som du själv kombinerar ihop till en tjänst som passar just dig. IFRS, ISA, BAS-publikationer, Bokslut & Deklaration A-Ö är bara några av de moduler du kan välja mellan. Givetvis kan du även få tillgång till vårt mycket omfattande juridiska material. För visst kan den djupa kommentaren till Aktiebolagslagen eller Inkomstskattelagen vara bra att ha ibland? Och visst vore det bra att kunna söka igenom samtliga Skatteverkets handledningar på sekunden? Med Zeteo - Redovisning är allt möjligt, du bestämmer! 1 (8)

2 Versionsuppdateringar inifrån programmet Tidigare har man bara kunnat hämta uppdateringar till en version inifrån programmet. Numera kan även nya versioner hämtas via menyn Hjälp Uppdatera Norstedts Revision. Naturligtvis kan både versioner och uppdateringar hämtas som tidigare från vår hemsida, APTA (Far:s projekt) APTA-metodiken är en revisionsmetodik utvecklad inom Far för effektiv revision av små och medelstora företag. Sedan tidigare finns bl a APTA:s beräkningsmodell för väsentlighetstal med i programmet. I förra versionen implementerade vi steg 2 i APTA-metodikens datorstöd Analys av månadssaldon, via Konto-/månadsmatrisen på sidan Saldobalans. Nu tar vi nästa steg i APTA-implementeringen och lägger in de resterande tre stegen, steg 1 Flerårsdiagram, steg 3 Test av verifikationer/konteringsmönster samt steg 4 Urval av transaktioner för granskning. För att kunna använda det utökade datorstödet i APTA-metodiken fordras att man även har Norstedts Transaktionsanalys. Det krävs också att man har tillgång till s.k. SIE 4-filer med hela huvudboken från kunden. OBS! Läs mer om APTA och de nya sidorna i dokumentet Handledning Norstedts Revision (finns på Startsidan samt i Hjälpen) samt i Hjälpen (F1) till respektive sida i programmet. Funktionerna aktiveras på sidan Dokumentationsguide genom att bocka i rutan Använd Diagram, Test och Urvalsfrågor. Sidan Väsentlighetstal har kompletterats med en ny flik i beräkningsdialogen (under spaden) för Beräkning av urvalsgränser, MAX, MEDEL och MIN, enligt APTA. Beräkning görs enligt formeln Väsentligt resultatfel dividerat med 5 (för MAX), 15 (för MEDEL) respektive 50 (för MIN). Gränsbeloppen används vid steg 3 och 4 nedan. Steg 1 Flerårsdiagram: Flerårsdiagram är ett utmärkt hjälpmedel för revisorn när det gäller att få en översiktlig information om företagets utveckling och förstå verksamheten. Rullande 12-månadersdiagram, där varje månad innehåller de senaste 12 månadernas siffror, eliminerar effekterna av säsongsvariationer. Diagrammen som du hittar i programmet är följande: 2 (8)

3 Resultaträkning rullande 12 månader Detta diagram visar utvecklingen av försäljning, varor, personal, omkostnader, bruttovinst och resultat före bokslutsdispositioner och skatt. Bruttovinst i procent rullande 12 månader Diagrammet visar bruttovinstens utveckling över tiden. Likviditet Diagrammet visar likviditetsutvecklingen över tiden. Resultatuppföljning rullande 12 månader Den mittersta trendkurvan i diagrammet visar faktiskt resultat i genomsnitt. De yttre gränserna visar maximalt acceptabelt resultatfel. Resultatkurvan bör ligga inom gränserna. Om inte så är periodiseringarna så oprecisa att redovisningen inte är tillförlitlig under löpande år. Sidan Flerårsdiagram med undersidor visas både under rubriken Planering Företagsbeskrivning Flerårsdiagram och Avslutning Slutkontroll Flerårsdiagram. Steg 3 Test av verifikationer/konteringsmönster: För att kontrollera konteringen av olika typer av affärshändelser genomförs en test av konteringsmönster. De verifikat som avviker visas i en träfflista och kan granskas. Funktionen används i huvudsak för att kontrollera redovisningen av skatter och avgifter. Här anges villkoren för testfrågorna. Vid framtagande av urvalen används gränsbeloppen MAX, MEDEL och MIN som beräknas utifrån väsentligt resultatfel. Du kan skapa nya egna testfrågor eller redigera de befintliga frågorna om t ex kontonumren inte stämmer överens med klientens kontoplan. Sidan Test av verifikationer/konteringsmönster visas under rubriken Planering Företagsbeskrivning Test av verifikationer/konteringsmönster. Steg 4 Urval av transaktioner för granskning: I APTA-metodiken förespråkas att analysprogram används för urval av transaktioner för granskning. Urvalen är revisionsbevis från bokföringens innehåll. Vid granskningen får du hjälp med att producera dessa underlag för de granskningsåtgärder där det är möjligt. Urvalsfrågorna har i Norstedts Revision integrerats direkt till åtgärder på respektive post. Under vissa åtgärder i tabellen syns en rad som startar med denna bild: Bilden anger att det finns en urvalsfråga kopplad till åtgärden. Genom att dubbelklicka på urvalsfrågan utförs den och resultatet visas i en rapport. Efter att urvalsfrågan utförts sparas rapporten och hamnar under själva urvalsfrågan i granskningprogrammet. Du kan skapa nya egna urvalsfrågor eller redigera de befintliga frågorna om t ex kontonumren inte stämmer överens med klientens kontoplan. Man kan också se alla skapade rapporter från alla poster samlade under rubriken Rapportering TArapporter. Även i utskriftsmenyn återfinns alla skapade rapporter från alla poster samlade under rubriken Rapportering TA-rapporter. 3 (8)

4 Ändra startdatum på första räkenskapsåret Det går nu åter att ändra startdatum på första räkenskapsåret i programmet. Det gör man på sidan Bolagsuppgifter och knappen Komplettera räkenskapsår. Utskrifter/mallar/rapporter Namnbyte FAR SRS till Far De tre mallarna för uppdragsbrev har uppdaterats med det nya namnet Far. Mallarna har också uppdaterats med aktuella textlydelser, version mars 2010, som finns på Fars hemsida. De största textförändringarna är i uppdragsbrevet för s.k. kombiuppdrag. Justeringar i årsakts- och grundaktsregistren Smärre justeringar har gjorts i layouten på årsakts- och grundaktsregistren. Ordet avskrivningar har lagts till på flik 7 i årsaktsregistret. OBS! För att få tillgång till de nya texterna i ovanstående två punkter i redan påbörjade revisionsfiler, måste man byta ordbehandlingsmallar i dessa filer. Detta görs under Guide för val av mallar i tredje dialogen med ordbehandlingsmallar. Bocka ur rutan Behåll nuvarande ordbehandlingsmallar. Välj Mall Norstedts Revision och tryck på Slutför. Har ni skapat egna ordbehandlingsmallar, behöver ni justera dem. 4 (8)

5 Egen logotyp i t ex revisionsberättelsen Fr o m denna version kan ni lägga in er byrås logotyp i ordbehandlingsdokumenten. Instruktion för att skapa en egen ordbehandlingsmall som innehåller er logotyp finns i Hjälpen (F1) under sökordet logotyp eller mallar - ordbehandlingsmall. Observera att de filformat som stöds avseende bilder är *.bmp och *.jpg. Bilden måste också vara i rätt storlek när den klistras in i mallen. Stående utskrift av sidan Bedömning av väsentlighet och risk För att få stående utskrift i st.f. liggande av sidan Bedömning av väsentlighet och risk skall man i utskriftsmenyn inte ha bock i rutan Skriv ut med sidbrytning. Väljer man med sidbrytning eller skriver ut direkt från programsidan/förhandsgranska blir utskriften liggande. BAS 2010 som bakgrundskontoplan Bakgrundskontoplanen har bytts ut till BAS 2010 med 4-ställiga konton för AB/Ek. för. Valet Begränsad dokumentation på sidan Dokumentationsguide Sidan Bokföringsprinciper och andra problemställningar har lagts till i valet Begränsad dokumentation på sidan Dokumentationsguide. Sidan blir dock bara ibockad när du väljer Ny kund eller gör Nytt räkenskapsår. På redan påbörjade uppdrag och räkenskapsår får du själv välja till den sidan. Klientmall I Klientmall har rutorna Överför till PM bockats i vid fälten Sammanfattning respektive Slutsats på alla arbetssidor under Balans- och Resultaträkning. Likaså på alla sidor under rubrikerna Inledande handlingar, Revisionsstrategi, Genomgång av ingående balanser, Allmänna revisionshandlingar, Årsredovisning och Slutkontroll. Under rubrikerna Företagsbeskrivning och Rutinbeskrivningar är det bara Sammanfattningssidan som har markerats. Gjorda noteringar i dessa fält förs därmed över till Egen rapport (t.ex. PM). På sidan Dokumentationsguide är rutan Använd Diagram, Test och Urvalsfrågor ibockad, dvs. det utökade datorstödet i APTA-metodiken är påkopplat, se mer info ovan. Om du 1) inte har Norstedts Transaktionsanalys, 2) inte har tillgång till s.k. SIE 4-fil med hela huvudboken från kunden, eller 3) inte vill använda dig av datorstödet i APTA-metodiken för aktuell kund, måste du bocka ur rutan i din revisionsfil. OBS! Tänk på att du kan skapa en egen klientmall om du vill ha andra inställningar än Norstedts klientmall. När du har gjort i ordning en egen klientmall sparar du den under menyn Mallar Spara som ny klientmall. Automatiskt namnförslag på ordbehandlingsdokumenten När du skapar ett dokument från en ordbehandlingsmall, t.ex. Uppdragsbrev - Revision så lämnar programmet ett namnförslag som är Mallens namn + dagens datum + klockslag. Vill du inte ha det namnet så redigerar du namnförslaget eller skriver ett eget namn, precis som tidigare. Sidhänvisningar inlagda i Övergripande revisionsplan För att lättare hitta varifrån informationen kommer till dokumentet Övergripande revisionsplan, har (sidans namn i programmet) lagts in före den hämtade texten. 5 (8)

6 Rättelse: Skapa egen rapport från checklistan på sidan Bedömning av intern kontroll på företagsnivå Hade man skrivit notering och bockat i rutan Till PM i checklistan på sidan Bedömning av intern kontroll på företagsnivå, så kom noteringen inte med när man valde Skapa egen rapport. Detta har rättats. Fleranvändarstöd (tilläggsmodul) Fleranvändarstöd är en tilläggsmodul som ni kan köpa till programmet och innebär att ni kan arbeta flera personer samtidigt med samma revisionsfil. Mer information finns i Hjälpen (F1) och på programmets Startsida under rubriken Programnytt. Kontakta en säljare för ytterligare information och för att beställa modulen Fleranvändarstöd, tel Sidan Uppdragsanmälan har blivit grön när filen är utdelad För att förtydliga att alla personer på uppdraget kan gå in på fliken Fleranvändarstöd och slå ihop den delade filen, så är sidan numera grön i trädvyn, i st ljusgrå när filen är utdelad. Rättelse: Sidorna Saldobalans och Avsnittsindelning Knappen Visa HB på sidan Saldobalans och droplistan för Resultat- eller Balansräkning på sidan Avsnittsindelning går nu att använda även för de medarbetare som inte är tilldelade dessa sidor. Godkännande mm Snabbsignering och avsignering vid nytt år Det finns sedan tidigare en funktion för att snabbsignera flera sidor samtidigt. Denna signeringsdialog når du via Verktygsmenyn, Ctrl+U eller ikonen. Vid årskonvertering ligger signeringen kvar på flera sidor under Planering. Om du hellre vill ta bort en del/alla signaturer efter att du har gjort Nytt räkenskapsår, kan du numera göra även det i signeringsdialogen med Ta bort signatur -knapparna. Stora ikoner Om du vill ha större ikoner i verktygsraden så går detta att ställa in under Verktyg Inställningar genom att bocka i rutan Visa stora knappar i verktygsraden. Inställningen gäller per användarnamn, dvs den signatur man loggar in med. Rättelse: Godkänd-symbol som saknades i trädvyn på Intäkter Det blev tidigare ingen Godkänd-symbol i trädvyn på raden Intäkter och därmed inte heller på raderna Resultaträkning och Granskning i förra versionen. Expandera och minimera hela trädvyn med högerklick Du kan numera fälla ut eller ihop hela trädvyn i ett steg i st f flera. Högerklicka i trädvyn och välj Expandera/minimera träd. 6 (8)

7 SIE-fil SIE 4-fil från Norstedts Bokslut SIE-filen som sparas automatiskt i Norstedts Bokslut (s k 00A-fil) och som sen kan importeras till Norstedts Revision har tidigare bara varit en SIE 1-fil. Numera är det en SIE 4-fil. Om du har sökvägen rätt inställd till denna 00A-filen i st f att läsa in en traditionell SIE-fil så innebär det att du får meddelande i Revision när du öppnar kundens revisionsfil om saldona har ändrats i kundens bokslutsfil. Nya SIE-standarden 4B kunde ge kontrollsummefelsmeddelande Sedan SIE 4-filer och 00A-filer skapade enligt den nya SIE-standarden kom, (SIE 4B med nya transaktionsrader för tillagda, borttagna eller justerade transaktionsrader), har man i Revision ibland fått meddelande om felaktig kontrollsumma vid inläsning av SIE 4-fil eller 00A-fil. Nu hanterar Revision detta så att man inte längre får kontrollsummefelsmeddelandet av den anledningen. Rättelse: SRU-koderna kom inte alltid med vid SIE-exporten SRU-koderna kom inte alltid med när man exporterade en SIE-fil. Detta har rättats. Nyckeltalen Rättelse: Delade konton uppdaterade inte nyckeltalen Om man delade ett konto i Avsnittsindelningen till olika rader, så uppdaterades inte nyckeltalen pga denna flytt i förra versionen. Skattesats 26,3% inlagd i nyckeltalen Den nya skattesatsen 26,3% för räkenskapsår som påbörjas fr o m är inlagd i nyckeltalen. Påminnelser Bifoga externa filer: Numera kan du bifoga externa filer till din revisionsfil, t ex kundens inventarieförteckning i Excel eller kundreskontran i Word. Läs mer i Hjälpen (F1) hur du gör eller i dokumentet Handledning Norstedts Revision, som ligger på Startsidan under rubriken Programnytt. För er som använder Norstedts Klient finns dokumentet också under menyvalet Hjälp. Anpassade textlydelser/högerklickstexter: Numera är det möjligt att skapa, redigera och spara anpassade textlydelser av skilda slag. Genom att högerklicka i ett textfält var som helst i programmet visas en undermeny som innehåller alternativ för att både skapa och använda anpassade texter. Genom att logga in i programmet med användarnamn MASTER utan lösenord ges tillgång till att definiera egna textlydelser. Läs mer i Hjälpen (F1) hur du gör eller i dokumentet Handledning Norstedts Revision, som ligger på Startsidan under rubriken Programnytt. För er som använder Norstedts Klient finns dokumentet också under menyvalet Hjälp. 7 (8)

8 Kontaktinformation Webbsupport och FAQ-listor Programsupport E-post Telefon BAS Analys BAS Kontera Rätt Norstedts Anläggningsregister Norstedts Bokslut Norstedts Boutredning Norstedts Dokument (samt frågor om Fastighet Avtal) Norstedts Ekonomianalys Norstedts Klient (i samband med Skatt) Norstedts Klient (i samband med Bokslut & Revision) Norstedts Koncern Norstedts Lön Norstedts Revision Norstedts Skatt Norstedts Tidbok Norstedts Transaktionsanalys Gemensamt faxnummer till all programvarusupport är Tekniksupport Gemensam support för alla våra program och digitala produkter. Har du frågor av teknisk karaktär, som installation och nätverk, besvaras detta av våra datatekniker. Tel Fax Kundservice Till Kundservice kan du ställa frågor angående ditt abonnemang, priser, licenser, nybeställningar, ändring av abonnemang, adressändring med mera. Tel Fax Säljare Kontakta vår säljavdelning om du vill veta mer om våra programvaror inom skatt och ekonomi, diskutera förmånspaket, användarutbildningar, e-kurser och annan utbildning etc. Tel Fax (8)

Nyheter i Norstedts Revision 2013.1.1 & 2013.1

Nyheter i Norstedts Revision 2013.1.1 & 2013.1 Nyheter i Norstedts Revision 2013.1.1 & 2013.1 Eivor Bonder Produktchef Version 2013.1.1: Version 2013.1.1 är en uppdatering av version 2013.1 av Norstedts Revision. Följande är nytt/ändrat: Uppdaterade

Läs mer

Nyheter i Norstedts Revision 2012.1

Nyheter i Norstedts Revision 2012.1 Nyheter i Norstedts Revision 2012.1 Eivor Bonder Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Revision. Nedan kan du läsa om vad som är nytt och ändrat i version 2012.1. De största nyheterna i

Läs mer

Nyheter i Norstedts Revision

Nyheter i Norstedts Revision Nyheter i Norstedts Revision 2011.1 Eivor Bonder Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Revision. Nedan kan du läsa om vad som är nytt i version 2011.1. De största nyheterna i denna version

Läs mer

Uppdragsbreven uppdaterade till FAR:s senaste mallar / Revisionsberättelserna uppdaterade för Registrerat trossamfund

Uppdragsbreven uppdaterade till FAR:s senaste mallar / Revisionsberättelserna uppdaterade för Registrerat trossamfund Revision 2018.2 Eivor Bonder - Produktchef Revision Välkommen till en ny version av Revision, 2018.2. Nytt i denna version är främst: Uppdaterade Uppdragsbrev enligt FAR:s senaste mallar samt 3 uppdaterade

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut 2011.1

Nyheter i Norstedts Bokslut 2011.1 Nyheter i Norstedts Bokslut 2011.1 Kristina Dahlberg Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut. Denna version består framför allt av uppdateringar inför 2010 års bokslut. Norstedts

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2011.A

Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2011.A Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2011.A Kristina Dahlberg Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut Företag. Denna version består framför allt av uppdateringar inför 2010 års bokslut.

Läs mer

Nyheter i Norstedts Tidbok 2011.1

Nyheter i Norstedts Tidbok 2011.1 Nyheter i Norstedts Tidbok 2011.1 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Tidbok. I denna version har vi fokuserat på att få in punkter från den önskelista som finns från

Läs mer

På denna dialog på fliken Avancerat kan man även byta databas samt skapa en ny databas.

På denna dialog på fliken Avancerat kan man även byta databas samt skapa en ny databas. Nyheter i Norstedts Tidbok 2010.1 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Tidbok. I denna version har väldigt mycket hänt. Vi har lyssnat på er kunder och åtgärdat det som

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut 2011.3

Nyheter i Norstedts Bokslut 2011.3 Nyheter i Norstedts Bokslut 2011.3 Kristina Dahlberg Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut. Denna version består framför allt av förbättringar för att enklare kunna justera för

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut 2010.3

Nyheter i Norstedts Bokslut 2010.3 Nyheter i Norstedts Bokslut 2010.3 Kristina Dahlberg Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut. Förutom en mängd nyheter och förbättringar lanserar vi även två nya tilläggsmoduler till

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2010.D

Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2010.D Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2010.D Kristina Dahlberg Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut Företag. Förutom en mängd nyheter och förbättringar lanserar vi även två nya tilläggsmoduler

Läs mer

Handledning - Norstedts Revision

Handledning - Norstedts Revision Handledning - Norstedts Revision INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING 3 Fars APTA-metodik med kommande ISA-anpassning 3 Revisionsprocessen med Norstedts Revision 4 Klientansvarigs signering av arbetsmoment/dokument

Läs mer

Premier och avgifter till FORA i Norstedts Bokslut

Premier och avgifter till FORA i Norstedts Bokslut Premier och avgifter till FORA i Norstedts Bokslut Anette Lindahl Produktspecialist Vi har fått många frågor kring premier och avgifter till FORA. Och vill därför reda ut begreppen premier och avgifter

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.2

Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.2 Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.2 Kristina Dahlberg Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut. Läs om vad som är nytt i version 2012.2 och bli ännu mer effektiv. Bland annat har vi

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2011.D/2011.D.1

Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2011.D/2011.D.1 Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2011.D/2011.D.1 Kristina Dahlberg Produktchef Version 2011.D.1 är en uppdatering av version 2011.D och innehåller följande rättningar; Notnumret skrivs nu återigen ut

Läs mer

Capego Bokslut 1.8. Periodbokslut. Välkommen till en ny version av Capego Bokslut 1.8

Capego Bokslut 1.8. Periodbokslut. Välkommen till en ny version av Capego Bokslut 1.8 Capego Bokslut 1.8 Välkommen till en ny version av Capego Bokslut 1.8 De viktigaste nyheterna i denna version är: Förbättrad hantering av anteckningar och kommentarer vid periodbokslut Nya K2-mallar för

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.3.1

Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.3.1 Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.3.1 Kristina Dahlberg Produktchef Uppdatering 2012.3.1 Version 2012.3.1 är en uppdatering av version 2012.3. Licenshanteraren är uppdaterad plus en bilaga i programmet.

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut

Nyheter i Norstedts Bokslut Nyheter i Norstedts Bokslut 2010.4 Kristina Dahlberg Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut. Förutom en mängd nyheter och förbättringar lanserar vi nu Norstedts Processtöd. Ett hjälpmedel

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.2

Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.2 Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.2 Kristina Dahlberg Produktchef Nyheter i version 2013.2 Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut. Den stora nyheten i denna version är anpassningar till K3-regelverket.

Läs mer

Att upprätta koncernårsredovisning en handledning

Att upprätta koncernårsredovisning en handledning Att upprätta koncernårsredovisning en handledning Inledning Denna handledning beskriver hur du upprättar en koncernårsredovisning med den moderna tekniken i Norstedts Bokslut med hjälp av Norstedts Koncern.

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.1

Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.1 Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.1 Kristina Dahlberg Produktchef Nyheter i version 2013.1 Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut. Versionen är årsuppdaterad med procentsatser och övriga uppgifter

Läs mer

Demohandledning från Scandinavian PC Systems

Demohandledning från Scandinavian PC Systems från Scandinavian PC Systems ingår i den produktserie för professionella användare, där även SPCS Administration, SPCS Anläggningsregister, SPCS Bokslut, SPCS Lön, SPCS Koncern, SPCS Skatt Proffs, SPCS

Läs mer

Visma Analys. Ekonomilösningar som du vill ha det

Visma Analys. Ekonomilösningar som du vill ha det Visma Analys Analysera ditt företags ekonomi och ta bättre beslut med hjälp av Visma Analys ett effektivt verktyg för nyckeltalsanalyser, spårning av felaktigheter i bokföringen, samt för planering och

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.1

Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.1 Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.1 Kristina Dahlberg Produktchef Nyheter Norstedts Bokslut 2012.1 Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut. Nedan kan du läsa om vad som är nytt i version 2012.1.

Läs mer

Visma Bokslut. Ekonomilösningar som du vill ha det

Visma Bokslut. Ekonomilösningar som du vill ha det Visma Bokslut Ekonomilösningar som du vill ha det Välkommen till Visma Bokslut För att ge dig en överblick av programmets funktioner presenterar vi på följande sidor hur det är uppbyggt och fungerar. Tips

Läs mer

Visma Koncern. Ekonomilösningar som du vill ha det

Visma Koncern. Ekonomilösningar som du vill ha det Visma Koncern Ekonomilösningar som du vill ha det Välkommen till Visma Koncern För att ge dig en överblick av programmets funktioner presenterar vi på följande sidor hur det är uppbyggt och fungerar. Tips

Läs mer

Visma Analys. Värdefull hjälp som gör det enkelt och överskådligt. analysera, presentera och följ upp. Huvudboksanalys. Unik SIE-analys förenklar

Visma Analys. Värdefull hjälp som gör det enkelt och överskådligt. analysera, presentera och följ upp. Huvudboksanalys. Unik SIE-analys förenklar Visma Analys. Pris från 4.400:- (frakt och moms tillkommer). Värdefull hjälp som gör det enkelt och överskådligt Visma Analys analysera, presentera och följ upp Visma Analys är ett modernt och användarvänligt

Läs mer

Rapporter på Valvets hemsida

Rapporter på Valvets hemsida Logga in på Internet och gå till www.valvetab.se. Klicka på Logga in. Här kan du välja både att logga in för att hantera föreningens fakturor och att komma åt föreningens rapporter. 1 Du kommer då till

Läs mer

Kom igång med Smart Bokföring

Kom igång med Smart Bokföring Innehåll Hogia-ID... 3 Guide - Smart - Registrera dina uppgifter... 4 Startsidan... 7 Guide 2 Bokföring... 8 Inställningar... 10 Organisation... 10 Kontoinställningar... 11 Bokföring... 12 Ingående balans...

Läs mer

Adra Match Accounts Användarmanual Förenklad

Adra Match Accounts Användarmanual Förenklad 2012 Adra Match Accounts Användarmanual Förenklad Adra Match 2012-03-30 CONTENTS Om detta dokumen... 4 Förberedelser... 5 Skapa kontoutdrag från ERP... 5 Exportera / Hämta kontoutdrag från din bank....

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.1.1

Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.1.1 Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.1.1 Kristina Dahlberg Produktchef Nyheter i version 2013.1.1 Analys Analysmodulen har kompletterats med en Kassaflödesanalys enligt BAS nyckeltal. Kassaflödesanalys Som

Läs mer

Installationsanvisningar Mamut Skatt Norstedts

Installationsanvisningar Mamut Skatt Norstedts Installationsanvisningar Mamut Skatt Norstedts Observera att du vid nyinstallation först måste installera Norstedts Systemkomponenter, som finns för nedladdning på denna Supportsida. Följ instruktionerna

Läs mer

XOR Compact 5.0.4 Konverteringsverktyg

XOR Compact 5.0.4 Konverteringsverktyg XOR Compact 5.0.4 Konverteringsverktyg Innehållsförteckning Förbered XOR Compact S företag för konvertering... 1 Förbered konvertering av företag i XOR Compact S... 1 A. Att tänka på före konverteringen...

Läs mer

Att arbeta med Nya Norstedts Bokslut

Att arbeta med Nya Norstedts Bokslut Att arbeta med Nya Norstedts Bokslut Inledning I november 2008 släpptes den första versionen - version 2008.2.5 - av Norstedts Bokslut som grundas på den nya teknik vi kommer att arbeta med framöver. Med

Läs mer

ENTRÉ DOKUMENTHANTERING...

ENTRÉ DOKUMENTHANTERING... Entré Innehåll ENTRÉ DOKUMENTHANTERING... - 2 - Starta Dokumenthantering... - 3 - Lägga till dokument via frågeguide... - 4 - Frågeguiden... - 5 - Lägga till dokument manuellt... - 7 - Lägg till fil...

Läs mer

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering.

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Uppdatera Mobilus Professional till version 2.0.1 Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. * Filen MP.exe (Mobilus programmet) får inte användas* under tiden uppdateringen

Läs mer

Installationsguiden startar med en välkomstdialog antingen för produkten eller för nödvändiga komponenter om aktuella komponenter saknas på datorn.

Installationsguiden startar med en välkomstdialog antingen för produkten eller för nödvändiga komponenter om aktuella komponenter saknas på datorn. installationsanvisning Hogia Bokslut Du laddar ner programmet från vårt Kundtorg www.kundtorg.hogia.se under Nedladdningar Aktuell version. Här finns olika möjligheter att installera. Välj det alternativ

Läs mer

Dataskyddsförordningen (GDPR) Byrå & Byrå Tid

Dataskyddsförordningen (GDPR) Byrå & Byrå Tid Dataskyddsförordningen () Innehåll Dataskyddsförordningen ()...2 Egendefinierade fält...2 Ta bort klient...2 Ta bort tillvägagångssätt...3 Ta bort handläggare...4 Flytta ansvar till annan handläggare...4

Läs mer

Installationsguiden startar med en välkomstdialog antingen för produkten eller för nödvändiga komponenter om de saknas på datorn.

Installationsguiden startar med en välkomstdialog antingen för produkten eller för nödvändiga komponenter om de saknas på datorn. INSTALLATIONSANVISNING HOGIA BOKSLUT Du laddar ner programmet från vårt Kundtorg www.kundtorg.hogia.se under Nedladdningar Aktuell version. Här finns olika möjligheter att installera. Välj det alternativ

Läs mer

Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef

Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Tidbok. Till denna version har vi gjort en del större ändringar samt en rad mindre justeringar,

Läs mer

Anståndsguide Norstedts Klient

Anståndsguide Norstedts Klient Anståndsguide Norstedts Klient Finns i Norstedts Klient under menyn Åtgärder Anståndsguide eller klicka på ikonen i verktygsraden Du måste börja med att markera för vilka klienter du vill göra anstånd.

Läs mer

Övergång från Hogia Ekonomi till Hogia Audit/Bokslut när kunden redan är upplagd i Hogia Audit/Bokslut

Övergång från Hogia Ekonomi till Hogia Audit/Bokslut när kunden redan är upplagd i Hogia Audit/Bokslut Övergång från Hogia Ekonomi till Hogia Audit/Bokslut när kunden redan är upplagd i Hogia Audit/Bokslut Öppna kunden/företaget och aktuellt år i Hogia Ekonomi (Hogia Audit/Bokslut ska vara stängt). Tänk

Läs mer

Visma Revision. Med den nya revisionsstandarden. stöd genom hela revisionsarbetet. Så följer du nya revisionsstandarden. Ny unik SIE-analys förenklar

Visma Revision. Med den nya revisionsstandarden. stöd genom hela revisionsarbetet. Så följer du nya revisionsstandarden. Ny unik SIE-analys förenklar Visma Revision. Pris 5.900:- (frakt och moms tillkommer). Med den nya revisionsstandarden Visma Revision stöd genom hela revisionsarbetet Visma Revision ger dig stöd genom hela revisionsarbetet från revisionsplanering

Läs mer

Versionsnyheter. Visma Bokslut. Bokslut. Inläsning av verifikationer

Versionsnyheter. Visma Bokslut. Bokslut. Inläsning av verifikationer Visma Bokslut Versionsnyheter I denna text får du förklaringar och tips till programmet. För mer utförlig hjälp om programmet i övrigt hänvisar vi till hjälpen i Visma Bokslut, som du når via F1. Dessutom

Läs mer

Hogia Kvalitetssäkrad Redovisning HUR?

Hogia Kvalitetssäkrad Redovisning HUR? Hogia Kvalitetssäkrad Redovisning HUR? Presentationen är en förenklad manual för några av de viktigaste funktionerna i Hogia Kvalitetssäkrad Redovisning. Tanken är att presentationen skall ge en första

Läs mer

Visma Bokslut. Anpassat för mindre bolag enkelt och överskådligt. med årsredovisning. Lättarbetat och överskådligt. Boksluts- och beräkningsbilagor

Visma Bokslut. Anpassat för mindre bolag enkelt och överskådligt. med årsredovisning. Lättarbetat och överskådligt. Boksluts- och beräkningsbilagor Visma Bokslut. Pris från 4.400:- (frakt och moms tillkommer). Anpassat för mindre bolag enkelt och överskådligt Visma Bokslut med årsredovisning Visma Bokslut är det självklara valet för dig som på professionell

Läs mer

Installation/Uppdatering via nedladdning från Kundtorget för Hogia Bokslut, Hogia Bokslut Företag, Hogia Audit med Bokslut och Hogia Audit

Installation/Uppdatering via nedladdning från Kundtorget för Hogia Bokslut, Hogia Bokslut Företag, Hogia Audit med Bokslut och Hogia Audit Installation/Uppdatering via nedladdning från Kundtorget för Hogia Bokslut, Hogia Bokslut Företag, Hogia Audit med Bokslut och Hogia Audit För att hämta den senaste versionen av Programmet kan du antingen

Läs mer

Arbetsgång för dig som byter från Visma Lön/Lön Special till Visma Lön 300/600

Arbetsgång för dig som byter från Visma Lön/Lön Special till Visma Lön 300/600 Arbetsgång för dig som byter från Visma Lön/Lön Special till Visma Lön 300/600 Detta dokument beskriver hur du skapar ett nytt företag från Visma Lön/Lön Special till Visma Lön 300/600. Obs! För att kunna

Läs mer

Time Care Pool Vikarie

Time Care Pool Vikarie Time Care Pool Vikarie Logga in Gå in direkt på http://timepool.tierp.se eller via www.tierp.se och klicka på länken Logga in som finns längst ned på höger sida. Här klickar du på länken till Time Care

Läs mer

Office 365 MB. Innehåll. Inledning / Inställningar... 2. Outlook (e-post)... 2. Kalender... 3. Personer (kontakter)... 5 OneDrive molnet... 5.

Office 365 MB. Innehåll. Inledning / Inställningar... 2. Outlook (e-post)... 2. Kalender... 3. Personer (kontakter)... 5 OneDrive molnet... 5. Innehåll Inledning / Inställningar... 2 Inloggning...2 Koppling av mobiltelefonen / pekplatta till systemet...2 Ladda Office 365 till egen dator...2 Tema...2 Outlook (e-post)... 2 E-post inställningar...2

Läs mer

Hogia Koncern. Kom igång snabbt med. Uppdateringar av programmet. Support. Starta programmet. Välkommen till Hogia Koncern en modul till Hogia Bokslut

Hogia Koncern. Kom igång snabbt med. Uppdateringar av programmet. Support. Starta programmet. Välkommen till Hogia Koncern en modul till Hogia Bokslut Kom igång snabbt med Hogia Koncern Välkommen till Hogia Koncern en modul till Hogia Bokslut I denna introduktion beskrivs Hogia Koncern och dess grunder översiktligt. En fullständig beskrivning av programmet

Läs mer

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Att skicka fakturor Fördjupning till dig som ska använda bankens fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Välkommen! Genom att skicka kundfakturor via banken kan du och ditt företag

Läs mer

Övergång från Hogia Ekonomi till Hogia Audit/Bokslut första gången

Övergång från Hogia Ekonomi till Hogia Audit/Bokslut första gången Övergång från Hogia Ekonomi till Hogia Audit/Bokslut första gången Öppna kunden/företaget och aktuellt år i Hogia Ekonomi, Hogia Audit/Bokslut ska vara stängt. Klicka på Audit/Bokslut som ligger under

Läs mer

SpeedLedger e-bokföring och Bluegarden lön

SpeedLedger e-bokföring och Bluegarden lön SpeedLedger e-bokföring och Bluegarden lön Genom direktkopplingen mellan SpeedLedger e-bokföring och Bluegarden lön kan du få bokföringsinformation från Bluegarden överförd direkt till din e-bokföring.

Läs mer

Klassens aktivitet. Inställningar

Klassens aktivitet. Inställningar Klassens aktivitet Inställningar Förslag till struktur på klassens aktivitet Jag föreslår att vi till en början väljer att ha ganska lite att välja på i aktiviteten, så att det inte blir för rörigt för

Läs mer

Visma Compact 750 ett användarvänligt och flexibelt ekonomiprogram

Visma Compact 750 ett användarvänligt och flexibelt ekonomiprogram Visma Compact 750. Pris från 2.990:- (6 månaders serviceavtal ingår, frakt och moms tillkommer). Leverantörsreskontra med utbetalningar Visma Compact 750 ett användarvänligt och flexibelt ekonomiprogram

Läs mer

1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3

1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3 Innehållsförteckning 1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3 2 Logga in första gången...3 2.2 Logga in med användarnamn och lösenord...3 2.3 Min profil...4

Läs mer

Installation/Uppdatering via nedladdning från Kundtorget för Hogia Bokslut, Hogia Bokslut Företag, Hogia Audit med Bokslut och Hogia Audit

Installation/Uppdatering via nedladdning från Kundtorget för Hogia Bokslut, Hogia Bokslut Företag, Hogia Audit med Bokslut och Hogia Audit Installation/Uppdatering via nedladdning från Kundtorget för Hogia Bokslut, Hogia Bokslut Företag, Hogia Audit med Bokslut och Hogia Audit För att hämta den senaste versionen av Programmet kan du antingen

Läs mer

Export av SIE-filer 3L Pro 2014. Export av SIE-filer. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB

Export av SIE-filer 3L Pro 2014. Export av SIE-filer. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB Export av SIE-filer Innehåll Export av SIE-filer... 3 Skapa fil... 10 Rapportkontoplansavvikelse vid utskrift av SIE-Fil... 10 Export av SIE-filer SIE är en standard för att enkelt kunna flytta redovisningsdata

Läs mer

Kom igång med Digilärserien

Kom igång med Digilärserien Kom igång med Digilärserien Administrera dina digitala läromedel Kom igång med Mina sidor 1 Välkommen till Digilär! Här går vi igenom alla administrativa steg för att komma igång med dina läromedel från

Läs mer

SRU-hantering i Byra. Innehåll. Supportmanual Byrå. SRU-hantering

SRU-hantering i Byra. Innehåll. Supportmanual Byrå. SRU-hantering i Byra Innehåll Inställningar... 2 Klarmarkera SRU... 4 Meddelanden i SRU-status... 6 Filen är utcheckad... 6 Ingen deklarationsfil funnen... 6 För många filer... 7 Filen är inte lagrad i en deklarationsversion...

Läs mer

Installation av Visma Skatt och Lathund för import av portfölj

Installation av Visma Skatt och Lathund för import av portfölj Installation av Visma Skatt och Lathund för import av portfölj Dokumentet beskriver dels hur du hämtar Visma Skatt Privat och installerar det på din dator och dels visar det steg för steg hur du importerar

Läs mer

Hjälpdokument för övergång till K3 i Hogia Audit/Bokslut

Hjälpdokument för övergång till K3 i Hogia Audit/Bokslut Hjälpdokument för övergång till K3 i Hogia Audit/Bokslut I samband med övergången till K3 ska du, i stort sett, redovisa hela årsredovisningen som om du alltid hade tillämpat K3. Det finns många olika

Läs mer

Önska arbetstider- Manual

Önska arbetstider- Manual Önska arbetstider- Medarbetare Manual Version 2015.01 Medvind Informationsteknik AB Innehåll Innehåll... 2 Logga in... 3 Ange lösen... 3 Lägga in tider... 4 Välj period... 4 Välja arbetspass... 4 Snabbinmatning...

Läs mer

Guide fö r SRU-inlä mning

Guide fö r SRU-inlä mning Guide fö r SRU-inlä mning I Norstedts Byrå lämnar du enkelt in dina deklarationsuppgifter via SRU till Skatteverket. Du når funktionen under meny och inlämning av SRU-uppgifter. Den information som visas

Läs mer

UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10)

UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10) UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10) Innehåll Sid 2 Inledning Sid 3 Logga in Sid 4 Startsidan Sid 5 Obligatoriska frågor Sid 6 Kursutvärderingar Sid 10 Statistik Sid 12 Formulär Sid 16 Skapa utvärdering

Läs mer

Lathund Slutattestant. Agresso Self Service

Lathund Slutattestant. Agresso Self Service Lathund Slutattestant Agresso Self Service Sidan 2/15 Innehållsförteckning 1. Inloggning 3 2. Startsida 5 Mina uppgifter 5 Rapporter 5 Inköp 5 Alternativ 6 3. Slutattestering av fakturor 6 Åtgärdsknappar

Läs mer

Välkommen till edwise - Elev

Välkommen till edwise - Elev Välkommen till edwise - Elev 2011 Tieto Corporation Inloggning Skriv www.edwise.se i webbläsarens adressfönster. Ditt användarnamn samt lösenord får du av edwiseansvarige på skolan. Har du haft ett konto

Läs mer

En guide till Sign On Blankettarkiv

En guide till Sign On Blankettarkiv En guide till Sign On Blankettarkiv www.signon.se/blankettarkiv Sign On Blankettarkiv Sign On Blankettarkiv förser dig med elektroniska blanketter via Internet. En tjänst som gör hela din administration

Läs mer

Nyhetsbrev Exder version 98.04.080

Nyhetsbrev Exder version 98.04.080 Sida 1 av 7 Nyhetsbrev Exder version 98.04.080 Den första versionen av Exder 98 släpps här och nu. Den innehåller ca 300 nya funktioner och justeringar som tagit drygt 500 timmars arbete att åstadkomma

Läs mer

Skriv http:// före adressen och lämna bort www enligt modellen: http://foreningensnamn.hemochskola.fi/admin

Skriv http:// före adressen och lämna bort www enligt modellen: http://foreningensnamn.hemochskola.fi/admin INTRODUKTION Välkommen att ta i bruk uppdateringsverktyget DigiStoff. För att använda verktyget behöver du en Internetuppkoppling och en webbläsare. Det rekommenderas att du använder webbläsaren Firefox.

Läs mer

MANUAL TILL KFUM UPPSALA BASKETS HEMSIDA

MANUAL TILL KFUM UPPSALA BASKETS HEMSIDA MANUAL TILL KFUM UPPSALA BASKETS HEMSIDA För coacher, lagföräldrar och informationsansvariga Denna manual är väldigt kortfattad och går bara igenom det mest elementära. För mer information hänvisar vi

Läs mer

Användarhandbok SoftOne Lägg upp ny anställd

Användarhandbok SoftOne Lägg upp ny anställd Användarhandbok SoftOne Lägg upp ny anställd Innehållsförteckning Allmän funktionalitet... 3 Modul Personal... 4 Anställda... 4 Registrera anställd... 5 Kontaktuppgifter... 6 XEMail... 7 Anställningsuppgifter...

Läs mer

F o r d o n s k o n t r o l l N y v e r s i o n 2 0 1 3-0 9 S i d a 1. Ny version 2013-09

F o r d o n s k o n t r o l l N y v e r s i o n 2 0 1 3-0 9 S i d a 1. Ny version 2013-09 F o r d o n s k o n t r o l l N y v e r s i o n 2 0 1 3-0 9 S i d a 1 Ny version 2013-09 F o r d o n s k o n t r o l l N y v e r s i o n 2 0 1 3-0 9 S i d a 2 Innehåll Ny menystruktur... 3 Fordon... 3

Läs mer

Avveckling steg för steg

Avveckling steg för steg Avveckling steg för steg Nu börjar det bli dags att avveckla UF-företaget. Använd checklistan nedan till er hjälp. 1. Sälj slut på varor Bestäm när sista säljtillfället för vara/tjänst ska genomföras.

Läs mer

FIRSTCLASS. Innehåll:

FIRSTCLASS. Innehåll: FIRSTCLASS Innehåll: Hämta klient...2 Installera klient...2 Konfigurera klient...2 Koppla upp...3 Skrivbordet...3 Mailbox...3 Presentation...3 Skapa ett nytt meddelande...4 Söka mottagare för nytt meddelande...4

Läs mer

Kom igång med Visma Byråpaket

Kom igång med Visma Byråpaket Kom igång med Visma Byråpaket Nedan följer en arbetsgång över hur du kommer igång med ditt Visma Byråpaket. När du har genomfört de instruktioner som är aktuella för dig och din byråpaketslösning, kan

Läs mer

LATHUND EKONOMISYSTEM

LATHUND EKONOMISYSTEM LATHUND EKONOMISYSTEM 1 1. Hur loggar jag på i Ekonomisystemet? Lägg upp denna adress som en Favorit. Döp Till RoR När sidan är öppnad, klicka på länken Redovisning och reskontror Ett nytt fönster öppnas

Läs mer

Rapportkontoplan hantering

Rapportkontoplan hantering Rapportkontoplan hantering Sida 1 av 11 Innehåll Att kopiera kontoplan till rapportkontoplan... 3 Namn på rapportkontoplan... 5 Rapportkontoplan... 6 Kopiering av rapportkontoplan... 9 Klienthantering...

Läs mer

FLEX Personalsystem. Uppdateringsanvisning

FLEX Personalsystem. Uppdateringsanvisning FLEX Personalsystem Uppdateringsanvisning Innehållsförteckning UPPDATERING... 3 Allmänt... 3 Förberedelser... 3 Informera om uppdatering... 3 Ladda hem uppdateringsfiler... 4 Att observera vid uppdatering...

Läs mer

Handbok Hogia PBM - Personal Business Manager

Handbok Hogia PBM - Personal Business Manager Handbok - Personal Business Manager Innehållsförteckning Vad är?... 2 Portalens uppbyggnad... 3 Övre meny... 3 pråk (Tilläggsmodul )... 3 Visningsläge... 6 Vänster meny... 6 PBM Portalyta... 6 Nyheter

Läs mer

Kom igång med Kulturhusets Föreningsbokföring

Kom igång med Kulturhusets Föreningsbokföring Kom igång med Kulturhusets Föreningsbokföring Fortnox AB 2007-2013 Kulturhuset Ab och Svenska studiecentralen 7.2.2013 Version 1.7. Inledning Tack för att du har valt att använda Kulturhuset ab:s Bokföringsprogram

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2012.A

Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2012.A Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2012.A Kristina Dahlberg Produktchef Nyheter Norstedts Bokslut Företag 2012.A Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut Företag. Nedan kan du läsa om vad som

Läs mer

Nyheterna i Visma Tendsign 4.0

Nyheterna i Visma Tendsign 4.0 Användarmanual Nyheterna i Visma Tendsign 4.0 Uppdaterad 2014-05-21 VISMA COMMERCE AB +46 13 47 47 500 tendsignsupport@visma.com www.tendsign.com Innehållsförteckning 1. Visma TendSign 4.0... 2 2. Grafiskt

Läs mer

Instruktion 2014-09-15

Instruktion 2014-09-15 Instruktion Innehåll 1 Inloggning... 3 1.1 Inloggning på lagsida... 3 1.2 Laget.se appen... 4 2 Medlemshantering... 5 2.1 Information om personnr... 5 2.2 Skapa ny medlem... 5 2.3 Lägg till ny medlem...

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

Versionsdokumentation juni 2011

Versionsdokumentation juni 2011 Versionsdokumentation juni 2011 Nedan kan du läsa om de nyheter och förbättringar av Fortnox program som finns med i den uppdaterade versionen som släpps i juni. Som vanligt behöver du som kund inte göra

Läs mer

Visma Klient. Kopplar samman alla dina Visma Spcs-program. - verktyg för bättre kundvård. Visma Infoline. Ordning och reda. Arbeta med Klienter

Visma Klient. Kopplar samman alla dina Visma Spcs-program. - verktyg för bättre kundvård. Visma Infoline. Ordning och reda. Arbeta med Klienter Visma Klient. Pris 1.990:- (frakt och moms tillkommer). Kopplar samman alla dina Visma Spcs-program Visma Klient - verktyg för bättre kundvård Visma Klient är i första hand avsett för revisorer och redovisningskonsulter

Läs mer

Användarutbildning i SiteVision

Användarutbildning i SiteVision Användarutbildning i SiteVision Senselogic AB Version 2.4 Innehållsförteckning 1 Komma igång med SiteVision...1 1.1 Starta SiteVision... 1 1.2 Redigeringsläget i SiteVision... 2 1.2.1 Verktygsfält...2

Läs mer

Bokföring Nytt konto Ctrl-N Ta bort konto Ctrl-R Obs!

Bokföring Nytt konto Ctrl-N Ta bort konto Ctrl-R Obs! Nytt konto Gör så här: Välj Ny eller tryck på Ctrl-N. Skriv in kontonummer, benämning och övrig information. Glöm inte att ange momsrapportkod om kontot ska redovisas i momsrapporten. Uppgifter om SRU-koder

Läs mer

Allt samlat på ett och samma ställe En användarmanual för vår affärsplattform MyBusiness

Allt samlat på ett och samma ställe En användarmanual för vår affärsplattform MyBusiness www.pwc.se/mybusiness Allt samlat på ett och samma ställe En användarmanual för vår affärsplattform MyBusiness MyBusiness version: 2.5 2014-12-22 Förenkla din arbetsdag med MyBusiness Tillgängligt från

Läs mer

Office 365 Kompetens 2014 / MB

Office 365 Kompetens 2014 / MB Innehåll Inledning / Inställningar... 2 Inloggning...2 Koppling av mobiltelefonen / pekplatta till systemet...2 Tema...2 E-post... 2 E-post inställningar (signatur)...2 E-posthistorik samt sökning...3

Läs mer

Fortnox koppling i Capego Bokslut

Fortnox koppling i Capego Bokslut i Innehåll i...2 Administration Fortnox integration...2 Personlig koppling...2 Ny klient direkt från Fortnox Digital Byrå...3 Ny klient vid fristående databas/koppla på Fortnox i efterhand...4 Viktigt

Läs mer

Logga in - forts. Byt roll om du har flera enheter så visas bara den(samma inlogg till alla dina enheter)

Logga in - forts. Byt roll om du har flera enheter så visas bara den(samma inlogg till alla dina enheter) Lathund Juni 2012 Logga in Gå till www.taby.se/barnochskolval Klicka på Nästa och knappen Personal Du loggar in med de inloggningsuppgifter du fått mailat till dig VH loggar in med e-legitimation, läs

Läs mer

Aktivitetsstöd Importfunktion

Aktivitetsstöd Importfunktion Utbildningsmaterial Aktivitetsstöd Importfunktion Sidan 1 (20) Datum: 2011-10-05 Version 1.2 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Importera en fil med medlemmar i Aktivitetsstöd... 4 3. Lägga till

Läs mer

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor Att skicka fakturor Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor Välkommen! Att skicka kundfakturor via banken innebär ett effektivt sätt att jobba och

Läs mer

LATHUND NYTT BOKFÖRINGSÅR I ENTRÉ...

LATHUND NYTT BOKFÖRINGSÅR I ENTRÉ... Hantverksdata Entré Lathund Nytt Bokföringsår i Entré Innehåll LATHUND NYTT BOKFÖRINGSÅR I ENTRÉ... - 1 - Varje år... - 1 - Skapa ett nytt redovisningsår... - 1 - Föra över Utgående balanser... - 1 - Vid

Läs mer

Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning

Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning Handbok kundwebb för kunder... 1 Översikt... 2 Logga in... 2 Ditt ärende... 3 Hur använder du kundwebben... 3 informationsfältet... 4 Arbetsfältet... 4

Läs mer

Bokföring. Företagsunderhåll. Inställningar Först ska vi titta på de inställningar i företagsunderhållet som påverkar arbetet med bokföringen.

Bokföring. Företagsunderhåll. Inställningar Först ska vi titta på de inställningar i företagsunderhållet som påverkar arbetet med bokföringen. Bokföring Företagsunderhåll Inställningar Först ska vi titta på de inställningar i företagsunderhållet som påverkar arbetet med bokföringen. Gå till Arkiv Företagsunderhåll Bokföring. Om du markerar Kvantitetsredovisning

Läs mer

Manual Attestering av fakturor på webb

Manual Attestering av fakturor på webb Manual Attestering av fakturor på webb Innehåll Förutsättningar...2 Mail och inloggning...3 Ekonomisk attest...5 Åtgärdsknappar för ekonomisk attestant... 10 Alternativ 1 - Fakturan är korrekt... 11 Alternativ

Läs mer