Plats och tid Landeryds församlingshem kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Plats och tid Landeryds församlingshem kl. 19.00 21.15 ..."

Transkript

1 Plats och tid Landeryds församlingshem kl Beslutande Lena Arman, ordförande Lars Larsson, vice ordförande Anita Jonasson Kroon, andre vice ordförande Michaël Ehrenborg Kurt Hörling Marianne Betnér Elisabeth Sundin Johansson Roland Johansson Lói Stefánsson, kyrkoherde Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Per-Henrik Petersson Mona Lindgren Eva Nyström Tagesson Ulla Oscarsson, sekreterare Församlingsexpeditionen Underskrifter Sekreterare Paragrafer Ulla Oscarsson Ordförande. Lena Arman Justerande Organ Sammanträdesdatum Datum för anslags ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Landeryds församlings kyrkoråd Datum för anslags uppsättande nedtagande Förvaringsplats för protokollet Församlingsexpeditionen S:t Hans kyrka Underskrift.... Lena Arman

2 (5) Ordföranden hälsar alla välkomna och förklarar sammanträdet öppnat. Upprop förrättas. utses att justera dagens protokoll. Kr 46 Virudhunagar Ansökan om bidrag har gjorts från fonden för internationell diakoni inom Linköpings kyrkliga samfällighet. Arbetsutskottet har tillstyrkt ansökan i enlighet med den intention Kyrkorådet haft tidigare. Kyrkorådet beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag att denna intention står fast. Paragrafen förklaras omgående justerad. Kr 47 Investering Från Hackeforsgården har kommit en önskan om att få inköpa utemöbler. Vaktmästaren har undersökt olika inköpsställen och kommit fram till ett förslag. Den totala kostnaden för detta beräknas till :- kronor. Kyrkorådet beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag att detta inköp genomförs och att kostnaden tas från investeringskontot. Kr 48 Församlingskollekter Ett förslag till församlingskollekter för andra halvåret 2010 har varit utsänt. Kyrkorådet beslutar i enlighet med det utsända förslaget. Kr 49 Sammanträdesdagar Kyrkorådet beslutar efter förslag från arbetsutskottet att förlägga höstens sammanträden till den 2 september i Hackeforsgården, den 7 oktober i S:t Hans, den 11 november i Hackeforsgården och den 9 december i Landeryds församlingshem.

3 (5) Kr 50 Ansökan om bidrag Sanna Moberg har under ett antal år arbetat som konfirmandassisten i Landeryd och aktivt deltagit i kyrkans ungdom. Sanna har nu antagits av Svenska kyrkan som volontär i Wales och anhåller därför om ett bidrag som hjälp till de kostnader som uppstår med anledning av detta. Kyrkorådet beslutar efter förslag från arbetsutskottet att utbetala ett bidrag på 2.500:- från Ungdomsfonden och inbjuder Sanna att komma till ett kyrkoråds sammanträde för att berätta om sina upplevelser. Kr 51 Kyrkogårdsexkursion Inbjudan har kommit till den årliga Kyrkogårdsexkursionen som i år äger rum den 29 juni. Kyrkorådet beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag att församlingens kyrkvärdar inbjudes att deltaga och att kyrkorådets konto belastas för kostnaden som är 600:-/person. Kr 52 Ikon till Hackeforsgården Önskemål har framkommit om inköp av en eller fler ikoner till Hackeforsgårdens kapell. Kyrkorådet beslutar att tillsätta en arbetsgrupp som tittar på detta och undersöker kostnader samt kommer med förslag till kyrkorådets sammanträden den 2 september. Eva Nyström Tagesson, Anita Ericsson och Iréne Aktö är tillfrågade och har sagt ja till att ingå i denna arbetsgrupp. Kr 53 Nytt informationsblad Ett förslag till ett nytt informationsblad för samfällighetens församlingar har tagits fram. En ekonomisk kalkyl har tagits fram och visar att det totala priset för 6 nummer / år kommer att bli :-. Pris för nuvarande informationsbladet Svenska kyrkan Linköping är :-. Detta innebär att totalkostnaden för Liv & Längtan är :- billigare än tidigare siffra. Besparingen i jämförelse med nuvarande informationsbladet blir hela :-. Kyrkorådet går på arbetsutskottet linje och ställer sig positiva till detta informationsblad.

4 (5) Kr 54 Tertialrapport Tertialrapport 1 per den 30 april enligt nedanstående: Budget 2010 Utfall Prognos :a tertialen Intäkter Kostnader Personalkostnader Summa Utfall 29,55% Riktmärke 33,33%. Efter information från kyrkoherden beslutar kyrkorådet att ta informationen till dagens protokoll. Kr 55 Budget 2011 Kyrkoherden informerar om läget med budgetarbetet för Församlingarna skall göra en sänkning med 5% på verksamhetsbudgeten därutöver 3% löneökning. Samfällighetens ekonom Karolina Granath deltar i arbetsutskottets sammanträde den 23 augusti. Kyrkorådet beslutar ta informationen till dagens protokoll. Kr 56 Hackeforsgården Hackeforsgården firar 2:a Advent, som i år infaller den 5 december, 30-års jubileum. Dagen kommer att inledas kl med olika programpunkter, mässa kl och därefter fest. Lars Larsson får i uppdrag att vid jubileet berätta om Hackeforsgårdens tillkomst. Kyrkorådets ledamöter uppmanas att redan nu boka detta datum. Kr 57 Strukturutredningen Michaël Ehrenborg,, Chris Ramslöv och Marianne Betnér informerar från arbetet med den av Kyrkostyrelsen tillsatta strukturutredningen.

5 (5) Gruppens medlemmar har läst och påbörjat arbetet med detta, men anhåller om att få arbeta vidare. Kyrkorådet beslutar att arbetsguppen som är utsedda v kyrkorådet får svara på strukturutredningen och sända ut materialet till kyrkorådets ledamöter. Kr 58 Övrigt a) Kyrkorådets ledamöter, ersättare och alla anställda är inbjudna till en Hawaikväll den 20 augusti. Osa senast den 15 juni till Marianne Betnér. b) En ny lista med kyrkorådets adresser, e-postadresser och telefonnummer har sammanställts och granskats av var och en. c) Lena Arman informerar om besöket från Versöhnungskirches församling i Gotah i Türingen i Tyskland. d) En förfrågan från Niklas Lüning har kommit om det finns något företag som kan sponsra församlingens innebandylag. e) Elisabeth Sundin Johansson informerar från SKUT:s ombudsmöte. f) Lói Stefánsson informerar om en del ändringar i församlingen under sommaren, som till exempel att gudstjänsttiderna i Landeryds kyrka är klockan och i S:t Hans kl under juni, juli och augusti. Från och med september ordinarie tider. Lói Stefánsson är ledig från och med den 14 juni till och med den 15 augusti. Från och med hösten kommer personalsamlingarna att ligga på onsdag förmiddag. g) Någon gång under september finns ett förslag att arbeta med ett insamlingsprojekt på Hackeforsgården till barnhemmet Philani i Sydafrika. h) Arbetet med utbyggnad av Landeryds kyrkogård har påbörjats. Den första gravsättningen beräknas kunna äga rum i) Samfälligheten hyr in en konsult för att se över orgeln i Landeryds kyrka. Ordföranden avslutar sammanträdet och tackar för visat intresse. Vice ordföranden tackar och önskar ordföranden, kyrkoherden och alla ledamöter och ersättare en skön sommar.