Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 22 september 2015 kl 08:30 11:30

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 22 september 2015 kl 08:30 11:30"

Transkript

1 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 22 september 2015 kl 08:30 11:30 Beslutande Kenneth Gustavsson (C) ordf Gun Holmkvist (KD) ersättare för Eva A Johansson (C ) Britt-Marie Johansson (M)1:e vice ordf Yvonne Simonsson (S) 2:e vice ordf ej närvarande Carina Halmberg (S) Monica Sandström (S) Lena Zakariasson (S) ersättare för Yvonne Simonsson Övriga närvarande Tommy Almström, förvaltn.chef Mette Glesåen, sekreterare Jonas Magnusson, förvaltningsekonom Yvonne Pettersson, SAID handläggare 90 Maria Fryckberg, enhetschef hemvården 91 Sofia Andersson, enhetschef LSS Justerande Carina Halmberg Plats och tid Socialkontoret måndagen 28 september 2015 för justering Paragrafer Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerande ANSLAGSBEVIS Socialnämndens prot är justerat Sammanträde: Anslaget sätts upp: Anslaget tas ned: Underskrift Tillkännages genom anslag.

2 SN 87 Godkännande av dagordning, val av justerare samt tid för justering, Dnr 8869 Förslag till dagordning föreligger. Socialnämnden godkänner dagordningen. 2(14)

3 SN 88 Budgetuppföljning 2015, Dnr Förvaltningsekonom Jonas Magnusson föredrar ärendet muntligt och skriftligt. I enlighet med kommunens styrmodell skall samtliga nämnder följa upp sin budget och göra en årsprognos för verksamheten per månad. Arbetet med augusti månads budgetuppföljning är gjord och detaljerad redovisning har presenterats. Prognosen för socialförvaltningen visar i dagsläget på ett överskott om kr. Förvaltningens verksamheter flaggar för att det bland annat kan komma att bli; nya placeringar av barn inom IFO, ny brukare inom LSS som kräver mer personaltid, ökad personalbemanning inom hemvården, återkommande överbeläggningar inom särskilt boende. För detaljerad redovisning se tjänsteskrivelser Delårsbokslut tertial Socialnämnd och Delårsbokslut tertial verksamhet datumstämplad Tackar för redovisningen och ställer sig bakom tjänsteskrivelser Delårsbokslut tertial Socialnämnd och Delårsbokslut tertial verksamhet datumstämplad Expedierad: KS SN ledningsgrupp 3(14)

4 SN 89 Budget och mål , Dnr Förvaltningsekonom Jonas Magnusson föredrar ärendet muntligt och skriftligt. Arbetet med verksamheternas driftbudget och mål kommer att startas upp snarast då halvårsbokslutet nu kan läggas till handlingarna. Slutredovisning kommer i enlighet med kommunens tidsplan för mål och budgetarbete att ske i oktober. För ytterligare information se tjänsteskrivelse Budget och mål daterad Tackar för redovisning och tagit del av tjänsteskrivelse Budget och mål daterad Ärendet lyfts på nästkommande arbetsutskott för en delredovisning av mål och budgetarbete som kommer slutredovisas i sin helhet på oktober månads nämndsmöte. Expedierad: Förvaltningschef Förvaltningsekonom KS 4(14)

5 SN 90 Verksamhetstillsyn och genomförd aktgranskning (SAID), Dnr Samordnad Alkoholhandläggning i Dalsland (SAID) handläggare Yvonne Pettersson föredrar ärendet muntligt och skriftligt. SAID s handläggare har besvarat en enkät som utsänts från Länsstyrelsen som legat till grund för ett verksamhetsbesök. Länsstyrelsens handläggare har sedan genomfört akt granskning hos handläggaren, i detta fall i Dals-Eds kommun. Efter tillsynsbesöket har Länsstyrelsen i Västra Götaland skickat beslut på de brister som framkommit. Länsstyrelsen begär att nämnden senast den 30 november 2015 ska redovisa vilka åtgärder som vidtagits för att komma till rätta med de påtalade bristerna. Förslag till beslut är att Socialnämnden i Dals-Eds kommun beslutar att alkoholhandläggaren ska följa föreslagen åtgärdsplan för att komma till rätta med de brister som påtalats vid Länsstyrelsens verksamhetstillsyn. För detaljerad beskrivning se tjänsteskrivelse Föreslagna åtgärder för att förbättra handläggningen enligt alkoholoch tobakslagen daterad Kommunens alkoholhandläggare ska följa föreslagen åtgärdsplan för att komma till rätta med de brister som påtalats vid Länsstyrelsens verksamhetstillsyn. Se tjänsteskrivelse Föreslagna åtgärder för att förbättra handläggningen enligt alkohol- och tobakslagen daterad Ger ansvarig handläggare i uppdrag att vidarebefordra beslut till berörda parter. Expedierad: SAID 5(14)

6 SN 91 Socialnämndens verksamhetsbesök 2015, Dnr Hemvårdens nytillträdda enhetschef Maria Fryckberg föredrar ärendet muntligt. Hemvården verkställer biståndsbedömda insatser till äldre och funktionsnedsatta i eget boende. Hemvård är ett samlingsgrepp för den service, omvårdnad och sjukvård som vid behov ges i det egna hemmet. Hemvård innebär att man kan få stöd och hjälp att bo kvar i det egna hemmet så långt det är möjligt. Insatser kan vara av omvårdnads-karaktär som exempelvis; äta, dricka, klä sig, personlig hygien eller av servicekaraktär som exempelvis; städ, tvätt, inköp, trygghetslarm, ledsagning, avlösning i hemmet. Hjälpbehovet utförs hela dygnet och alla dagar om året. Kommunens hemvårdsenhet är uppdelat i fyra grupper; Nössemark, Linden, Edsgärdet samt en grupp med inriktning på demensvård. Verksamheten ger vård- och omsorg till 157 personer i dagsläget. Socialnämnden tackar för redovisning från verksamhetsansvarig och lägger den till handlingarna. 6(14)

7 SN 92 Samlad riskbedömning (RSA) - vid extra ordinära händelser och höjd beredskap, Dnr Enligt lag (2006:544) om Kommuners och Landstings åtgärder inför och vid extraordinära händelser i fredstid och höjd beredskap är kommunen skyldig att ta fram en risk- och sårbarhetsanalys (RSA) omfattande hela det geografiska områdets ansvar. En samlad risk- och sårbarhetsanalysen skall redovisas till Länsstyrelsen i Västra Götalands län senast För att kunna utföra en sammanställning och rapportering har kommunstyrelsen (KS) begärt in från alla kommunens verksamheters en uppdaterade risk och sårbarhetsanalys. Nämnden ger socialnämndens arbetsutskott (SNAU) mandat att godkänna framarbetat material för att ge verksamheten möjlighet att genomarbeta RSA dokumentet. Vidarebefordrar informationen till nästkommande nämndsmöte i oktober för kännedom. Expedierad: KS SN ledningsgrupp 7(14)

8 SN 93 Nytt serviceboende enligt LSS, Dnr LSS enhetschef Sofia Andersson föredrar ärendet muntligt och skriftligt. Serviceboende är en mellanform mellan ett helt självständigt boende i egen lägenhet och en lägenhet i gruppbostad. En servicebostad består oftast av ett antal lägenheter som har tillgång till gemensam service och fast anställd personal. Lägenheterna är individanpassade och ligger ofta samlade i samma hus eller kringliggande hus. LSS verksamheten har för närvarande tre boenden; två gruppboenden och ett serviceboende. LSS servicebonde, Novabo, är i dagsläget mer än fullbelagt och antal brukare som ansöker om insatsen ökar. Personallägenhet på Timmertjärnsområdet kommer att startas upp från och med första november, där två nya brukare kommer att flytta in i området inom en snar framtid. För detaljerad information se skrivelse Nytt serviceboende enl LSS daterad Tar del av informationen hur utökat LSS boende hanteras under hösten 2015 med tillhörande skrivelse Nytt serviceboende enl LSS daterad Expedierad: Enhetschef LSS 8(14)

9 SN 94 Ny daglig verksamhet inom LSS, Dnr LSS enhetschef Sofia Andersson föredrar ärendet muntligt och skriftligt. Daglig verksamhet är en av de insatser som kan sökas enligt lagen om stöd och service (LSS) till vissa funktionshindrade. Syftet med daglig verksamhet är att den skall bidra till utveckling och främja delaktighet i samhället. Insatsen avser enbart personer som tillhör personkrets 1 och 2. För att kunna söka måste man vara i yrkesverksam ålder över 18 år och under 65 år, sakna arbete och inte på gång att utbilda dig. I dagsläget består den dagliga verksamheten i Dals-Eds kommun av två traditionella verksamheter; en innegrupp (Viljan) och en utegrupp (Gnistan) som båda är hårt belastade. Antalet brukare som sökt om insatsen daglig verksamhet ökar och för att möta behovet behöver verksamheten utökas med ytterligare en daglig verksamhet. Huvudproblemet i dagsläget är att finna en anpassad lämplig lokal för ändamålet. För detaljerad information se skrivelse Ny Daglig verksamhet inom LSS daterad Förvaltningschefen får i uppdrag att tillsammans med föredragande enhetschef se över lokalfrågan angående ny daglig verksamhet med uppstart i januari år Återrapportering till nämnden när lokalfrågan är löst. Expedierad: Förvaltningschef Enhetschef LSS 9(14)

10 SN 95 Rapportering från särskilt boende samt korttids från och med februari 2015, Dnr Ärendet utgår och återupptas på kommande nämndsmöte i oktober. 10(14)

11 SN 96 Gemensamt handläggarteam för Ensamkommande barn i kommunerna; Bengtsfors, Dals-Ed, Mellerud och Åmål, Dnr Antalet ensamkommande barn och ungdomar har ökat kraftigt och kommer att fortsätta öka. Ett gemensamt handläggarteam för ensamkommande barn bedöms vara en nödvändig och bra verksamhet för Dalslandskommunerna; Dals-Ed, Bengtsfors, Mellerud och Åmål, med Bengtsfors som huvudman. Erfarenheter från andra kommuner visar på lägre personalomsättning samt att det är lättare att rekrytera till ett team. Kompetensen bibehålls, vilket också ger en ökad rättssäkerhet för barnet/ungdomen. Att lyfta ut dessa ärenden från IFO verksamheten innebär en avlastning, vilket innebär att kvalitén höjs på den övriga verksamhet inom IFO. Dals-Eds kommun har inte färdigbehandlat frågan ännu, men resterande kommuner; Åmål, Bengtsfors och Mellerud har i dagsläget tagit beslut om att ingå i detta team. Ett gemensamt avtal har tagits fram som bygger på antalet ensamkommande barn i varje enskild kommun. Ett utrymme har getts i avtalet att Dals-Eds kommun kan ansluta sig senare. Verksamheten kommer att startas upp 1 november Förvaltningschefen får i uppdrag att i dialog med berörda verksamheter ta fram ett beslutsförslag till nästkommande nämndsmöte i oktober. Expedierad: USD KS Förvaltningschef 11(14)

12 SN 97 Information från USD, Dnr Socialnämndens ordförande Kenneth Gustavsson informerar nämnden. År 2002 inledde alla fem Dalslandskommunerna ett samverkansavtal i syfte att driva gemensamma projekt eller verksamheter inom kommunernas socialtjänst. Tanken med avtalet var att minska kostnader och driva olika projekt som annars skulle bli för stora för en enskild kommun. En gemensam handläggare anställdes för att driva projekten och aktiviteter. Den första Dalslandskommunen som beslöt sig för att gå ur samverkansprojektet var Färgelanda kommun år Nu har även Åmåls kommun beslutat sig för att säga upp sin del i samverkansavtalet från och med förste januari 2016 och kommer i första hand framöver att satsa på Fyrbodals samverkansformer. På USD s presidiemöte den 10 september 2015 beslutades enhälligt att avveckla USD. Ett beslutsförslag från värdkommunen Mellerud kommer att inkomma. Tar del av informationen och återupptar ärendet när ett beslutsförslag som hanterar avvecklingen av USD inkommer från värdkommunen Mellerud. Expedierad: USD 12(14)

13 SN 98 Övriga frågor, Dnr En tjänsteskrivelse gällande yttrande kring framtidens äldreomsorg har inkommit till nämnden från socialförvaltningen ledningsgrupp, exkluderat förvaltningschefen. Den inkomna skrivelsen återremitteras till förvaltningen och förvaltningschefen ges i uppdrag att arbeta vidare med processen framtidens äldreomsorg. Ledamot Carina Halmberg (S) tar upp frågan gällande socialförvaltningens flexteam. Det har kommit till kännedom att kommunstyrelsen (KS) nyttjar flexteamet i egenskap av att anlita dem när de är i behov av personal inom ensamkommande verksamheten. Nämnden ger förvaltningschefen i uppdrag att återkomma till nämnden med mer information angående hur flexteamet används utanför socialförvaltningens egna områden samt prislapp för utförd timma. Ledamot Monica Sandström (S) efterfrågar en uppföljning i frågan om hur munhälsan efterlevs i omvårdnadspersonalens regi. Förvaltningschefen kommer att ta med sig frågan tillbaka till verksamheten och återkomma när den blivit besvarad. Expedierad: Förvaltningschef 13(14)

14 SN 99 Meddelanden, Dnr 8870 Statistik Individ- och familjeomsorgen augusti 2015 Beläggningsstatistik Hagalid augusti 2015 Rapport Korttidsbeläggning och ej verkställda beslut av bifall särskilt boende Övrigt 14(14)

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 16 juni 2015 kl 08:30 12:00

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 16 juni 2015 kl 08:30 12:00 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2015-06-16 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 16 juni 2015 kl 08:30 12:00 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Eva A Johansson (C ) Åke Jansson (C ) Britt-Marie

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 24 mars 2015 kl 08:30 11:30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 24 mars 2015 kl 08:30 11:30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2015-03-24 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 24 mars 2015 kl 08:30 11:30 Beslutande Britt-Marie Johansson (M)ordf Yvonne Simonsson (S) 2:e vice ordf Eva A Johansson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 26 maj 2015 kl 08:30 12:00

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 26 maj 2015 kl 08:30 12:00 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2015-05-26 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 26 maj 2015 kl 08:30 12:00 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Gun Holmquist (KD) ersättare för Eva A Johansson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 17 november 2015 kl 08:30 11:15

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 17 november 2015 kl 08:30 11:15 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2015-11-17 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 17 november 2015 kl 08:30 11:15 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Eva A Johansson (C ) Åke Jansson (C ) Britt-Marie

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 25 augusti 2015 kl 08:30 12:30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 25 augusti 2015 kl 08:30 12:30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2015-08-25 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 25 augusti 2015 kl 08:30 12:30 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Gun Holmquist (kd) ersättare för Eva A Johansson

Läs mer

Plats och tid Utvecklingscentret - Stora hallen, tisdag 15 december 2015 kl 08:30 11:00

Plats och tid Utvecklingscentret - Stora hallen, tisdag 15 december 2015 kl 08:30 11:00 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2015-12-10 Plats och tid Utvecklingscentret - Stora hallen, tisdag 15 december 2015 kl 08:30 11:00 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Eva A Johansson (C ) Åke Jansson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 14 juni 2011 kl 08:30 11:30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 14 juni 2011 kl 08:30 11:30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2011-06-14 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 14 juni 2011 kl 08:30 11:30 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie Johansson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 22 mars 2016 kl 08:30 11:00

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 22 mars 2016 kl 08:30 11:00 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2016-03-22 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 22 mars 2016 kl 08:30 11:00 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Eva A Johansson (C ) Åke Jansson (C ) Britt-Marie

Läs mer

Plats och tid Utvecklingscentret, tisdagen 18 september 2012 kl 08:30 12:00

Plats och tid Utvecklingscentret, tisdagen 18 september 2012 kl 08:30 12:00 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2012-09-18 Plats och tid Utvecklingscentret, tisdagen 18 september 2012 kl 08:30 12:00 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Gun Holmquist

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 15 november 2016 kl 08:30 11:30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 15 november 2016 kl 08:30 11:30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2016-11-15 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 15 november 2016 kl 08:30 11:30 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Eva A Johansson (C ) Åke Jansson (C ) Britt-Marie

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 24 maj 2016 kl 08:30 11:15

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 24 maj 2016 kl 08:30 11:15 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2016-05-24 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 24 maj 2016 kl 08:30 11:15 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Lena Zakariasson (S) ersättare för Eva A Johansson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 24 februari 2015 kl 08:30 12:00

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 24 februari 2015 kl 08:30 12:00 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2015-02-24 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 24 februari 2015 kl 08:30 12:00 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Britt-Marie Johansson (M)1:e vice ordf Yvonne

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 30 augusti 2016 kl 08:30 11:00

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 30 augusti 2016 kl 08:30 11:00 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2016-08-30 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 30 augusti 2016 kl 08:30 11:00 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Eva A Johansson (C ) Åke Jansson (C ) Lena

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 22 mars 2011 kl 08:30 13:30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 22 mars 2011 kl 08:30 13:30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2011-03-22 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 22 mars 2011 kl 08:30 13:30 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie Johansson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee måndagen 23 januari 2012 kl 08:30 11:30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee måndagen 23 januari 2012 kl 08:30 11:30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2012-01-23 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee måndagen 23 januari 2012 kl 08:30 11:30 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 22 februari 2011 kl 08:30 12:45

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 22 februari 2011 kl 08:30 12:45 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2011-02-22 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 22 februari 2011 kl 08:30 12:45 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 14 juni 2016 kl 08:30 11:30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 14 juni 2016 kl 08:30 11:30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2016-06-14 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 14 juni 2016 kl 08:30 11:30 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Siv Martinsson (C) ersättare för Britt-Marie Johansson

Läs mer

Åke Jansson (c) för Eva A Johansson (c) Gunilla Bengtsdotter, förvaltn.chef 56 Mette Glesåen, sekreterare Jonas Magnusson, förvaltn.

Åke Jansson (c) för Eva A Johansson (c) Gunilla Bengtsdotter, förvaltn.chef 56 Mette Glesåen, sekreterare Jonas Magnusson, förvaltn. DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2011-05-16 Plats och tid Edsgärdet 16 maj 2011, kl 08:30 15:00 Beslutande Tjänstgörande Ersättare: Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie Johansson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 25 augusti 2009 kl 8.30-11.30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 25 augusti 2009 kl 8.30-11.30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2009-08-25 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 25 augusti 2009 kl 8.30-11.30 Beslutande Yvonne Simonsson (s) ordf Görsev Kaymaz (c) vice ordf Kerstin Sandqvist

Läs mer

Justerande. Plats oeh tid. {"orjustering Paragrafer. Underskrifter

Justerande. Plats oeh tid. {orjustering Paragrafer. Underskrifter DALS-EDS KOMMUN soctatnarnnden Plats oeh tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 17juni 2014 kl 08:30-11:00 Beslutande Ovriga narvarande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Sirnonsson (s) vice ordf Britt-Marie

Läs mer

Gunilla Bengtsdotter, förvaltningschef Mette Glesåen, sekreterare

Gunilla Bengtsdotter, förvaltningschef Mette Glesåen, sekreterare DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2011-09-20 Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum Lilla Lee kl 08:30 11:30 Beslutande Övriga närvarande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 6 maj 2008 kl 8.30-14.30. Beslutande

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 6 maj 2008 kl 8.30-14.30. Beslutande DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2008-05-06 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 6 maj 2008 kl 8.30-14.30 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s), vice ordf Tim Karlsson (s)

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee måndagen 19 mars 2012 kl 08:30 12:00

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee måndagen 19 mars 2012 kl 08:30 12:00 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2012-03-19 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee måndagen 19 mars 2012 kl 08:30 12:00 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie Johansson

Läs mer

Kommunkontoret, Stora Lee, tisdagen 16 december 2014 kl 08:30-12:15. Socialkontoret fredag den 19 december 2014

Kommunkontoret, Stora Lee, tisdagen 16 december 2014 kl 08:30-12:15. Socialkontoret fredag den 19 december 2014 DALS-EDS KOMMUN Socialnarnnden Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Stora Lee, tisdagen 16 december 2014 kl 08:30-12:15 Kenneth Gustavsson (c), ordforande Yvonne Simonsson (s) Britt-Marie Johansson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 18 november 2008 kl 8.30-12.30. Beslutande

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 18 november 2008 kl 8.30-12.30. Beslutande DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2008-11-18 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 18 november 2008 kl 8.30-12.30 Beslutande Övriga närvarande Justerande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson

Läs mer

Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie Johansson (m) Gösta Schagerholm (c) ej 72 pga jäv Therese Olsson (s)

Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie Johansson (m) Gösta Schagerholm (c) ej 72 pga jäv Therese Olsson (s) DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2012-06-19 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 19 juni 2012 kl 08:30 14:00 ajournering för lunch mellan kl 12:15 13:00 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Lilla Lee onsdagen 17 november 2010, kl 08:30 12:15

Plats och tid Kommunkontoret, Lilla Lee onsdagen 17 november 2010, kl 08:30 12:15 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2010 11 17 Plats och tid Kommunkontoret, Lilla Lee onsdagen 17 november 2010, kl 08:30 12:15 Beslutande Övriga närvarande Yvonne Simonsson (s) ordf Görsev Kirdis (c) vice

Läs mer

Plats och tid Utvecklingscentret, tisdagen 24 maj 2011 kl 13:30 16:00

Plats och tid Utvecklingscentret, tisdagen 24 maj 2011 kl 13:30 16:00 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2011-05-24 Plats och tid Utvecklingscentret, tisdagen 24 maj 2011 kl 13:30 16:00 Beslutande Övriga närvarande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie

Läs mer

Plats och tid. {"orjustering Paragrafer 1-13. Underskrifter. Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 22 januari 2013 kl 08:30-12:00.

Plats och tid. {orjustering Paragrafer 1-13. Underskrifter. Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 22 januari 2013 kl 08:30-12:00. DALS-EDS KOMMUN Socialnarrmden Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 22 januari 2013 kl 08:30-12:00 Beslutande Ovriga narvarande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie

Läs mer

Utvecklingscentret; Bla hallen, onsdagen 24 april 2013 kl13:00-17:30

Utvecklingscentret; Bla hallen, onsdagen 24 april 2013 kl13:00-17:30 DALS-EDS KOMMUN Plats och tid Beslutande Utvecklingscentret; Bla hallen, onsdagen 24 april 2013 kl13:00-17:30 Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie Johansson (m) Ake Jansson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 19 oktober 2010 kl 08:30 12:00

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 19 oktober 2010 kl 08:30 12:00 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2010-10-19 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 19 oktober 2010 kl 08:30 12:00 Beslutande Yvonne Simonsson (s) ordf Görsev Kirdis (c) vice ordf Tim Karlsson (s)

Läs mer

Kommunkontoret, Stora Lee, tisdagen 21 oktober 2014 kl 08:30-12:15

Kommunkontoret, Stora Lee, tisdagen 21 oktober 2014 kl 08:30-12:15 DALS-EDS KOMMUN Soclalnarnnden Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdagen 21 oktober 2014 kl 08:30-12:15 Beslutande Kenneth Gustavsson (c), ordforande Yvonne Simonsson (s) Britt-Marie Johansson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, måndag 23 november 2009 kl

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, måndag 23 november 2009 kl - DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2009-11-23 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, måndag 23 november 2009 kl 8.30-12.30 Beslutande Yvonne Simonsson (s) ordf Görsev Kaymaz (c) vice ordf Tim Karlsson (s)

Läs mer

Socialnämnden 2015-09-29 1(15) Tisdagen den 29 september 2015, klockan 08.30 13.00, i Skållerudsrummet.

Socialnämnden 2015-09-29 1(15) Tisdagen den 29 september 2015, klockan 08.30 13.00, i Skållerudsrummet. Socialnämnden 2015-09-29 1(15) Tid och plats Tisdagen den 29 september 2015, klockan 08.30 13.00, i Skållerudsrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Eva Larsson

Läs mer

Gunilla Bengtsdotter, förvaltn. chef Mette Glesåen, sekreterare Jonas Magnusson, förvaltningsekonom 87-90 Kristina Lignell, enhetschef hemvården 92

Gunilla Bengtsdotter, förvaltn. chef Mette Glesåen, sekreterare Jonas Magnusson, förvaltningsekonom 87-90 Kristina Lignell, enhetschef hemvården 92 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2012-08-28 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 28 augusti 2012 kl 08:30 12:30 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Eva A Johansson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag den 24 mars kl

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag den 24 mars kl DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2009-03-24 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag den 24 mars kl 8.30-12.00 Beslutande Yvonne Simonsson (s) ordf Görsev Kaymaz (c) vice ordf Tim Karlsson (s) Kerstin

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 21 september 2010 kl 08:30 11:30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 21 september 2010 kl 08:30 11:30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2010-09-21 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 21 september 2010 kl 08:30 11:30 Beslutande Övriga närvarande Yvonne Simonsson (s) ordf Görsev Kirdis (c) vice

Läs mer

Plats och tid Utvecklingscenter, Stora Salen, tisdag 23 februari 2010 kl 8.30-11.30. Beslutande

Plats och tid Utvecklingscenter, Stora Salen, tisdag 23 februari 2010 kl 8.30-11.30. Beslutande DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2010-02-23 Plats och tid Utvecklingscenter, Stora Salen, tisdag 23 februari 2010 kl 8.30-11.30 Beslutande Yvonne Simonsson (s) ordf Görsev Kaymaz (c) vice ordf Kerstin Sandqvist

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 18 oktober 2011 kl 08:30 12:30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 18 oktober 2011 kl 08:30 12:30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2011-10-18 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 18 oktober 2011 kl 08:30 12:30 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 12 februari 2008 kl 8.30-12.30. Beslutande

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 12 februari 2008 kl 8.30-12.30. Beslutande DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2008-02-12 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 12 februari 2008 kl 8.30-12.30 Beslutande Övriga närvarande Justerande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, onsdag 9 april 2008 kl Beslutande

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, onsdag 9 april 2008 kl Beslutande DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2008-04-09 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, onsdag 9 april 2008 kl 8.30-15.30 Beslutande Övriga närvarande Justerande Kenneth Gustavsson (c), ordf Yvonne Simonsson

Läs mer

Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 22 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 22 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2014-05-21 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdage den 21 maj, 2014 klockan 19.00 20.30 Beslutande Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

C,<)/// / ANSLAGSBEVIS Socialnamndens prot ar justerat Sammantrade: 2014-05-20 Anslaget satts upp: 2014-05-26 Anslaget tas ned: 2014-06-17

C,<)/// / ANSLAGSBEVIS Socialnamndens prot ar justerat Sammantrade: 2014-05-20 Anslaget satts upp: 2014-05-26 Anslaget tas ned: 2014-06-17 DALS-EDS KOMMUN Soclalnarnnden Plats och tid Utvecklingscentret, Stora salen tisdag 20 maj 2014 kl 08:30-12:00 Beslutande Ovriga nirvarande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-03-26 ()

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-03-26 () SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-03-26 () Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 14 januari 2015, klockan 8.00 11.00

Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 14 januari 2015, klockan 8.00 11.00 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2015-01-14 Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 14 januari 2015, klockan 8.00 11.00 Beslutande Övriga närvarande Martin Carling (C) ordf Elisabet Forsdahl (C) Ture

Läs mer

Socialnämnden. Ronny Moström (S), Birgit Ohlsson (FP), Elisabeth Järvinen (MP), Uno Gripenberth (KD) och Yvonne Ericsson (M)

Socialnämnden. Ronny Moström (S), Birgit Ohlsson (FP), Elisabeth Järvinen (MP), Uno Gripenberth (KD) och Yvonne Ericsson (M) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 19 maj 2015, klockan 17:00-18.30 ande Tjänstgörande ersättare Marie Norin Junttila (S) ordförande, Kristin Fernerud (S),

Läs mer

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2006-04-19 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdag den 19 april, 2006 klockan 19.00 19.45 Beslutande Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

Socialnämnden (10) Melleruds kommunkontor senast den 16 januari 2015, klockan samt 8 justeras omedelbart vid sammanträdet.

Socialnämnden (10) Melleruds kommunkontor senast den 16 januari 2015, klockan samt 8 justeras omedelbart vid sammanträdet. Socialnämnden 2015-01-12 1(10) Tid och plats Måndadagen den 12 januari 2015, klockan 08.30 11.00, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Christina Andersson (C) Karin Nodin (C)

Läs mer

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 17 november 2015, klockan 13.30 16.40 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2013-11-19 ()

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2013-11-19 () SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2013-11-19 () Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.45 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Tjänstemän Justering Kent Lagrell (M) ordförande Anders Kjellgren

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Lena Kandergård (S), 1:e vice ordförande Börje Wahlund (M),

Läs mer

Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 19 februar 2013 kl 08:30-12:00. Jonas Magnusson, forvaltningsekonom Ingela Brink Gullin, enhetschefifo 21-24

Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 19 februar 2013 kl 08:30-12:00. Jonas Magnusson, forvaltningsekonom Ingela Brink Gullin, enhetschefifo 21-24 DALS-EDS KOMMUN SociaInarnnden Sammantradesprotokoll Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 19 februar 2013 kl 08:30-12:00 Beslutande Ovriga narvaraude Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson

Läs mer

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD)

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD) Socialnämnden 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 24 november 2009, klockan 13.15 16.15. Ajournering 14.30-14.50 ande Görel Nilsson ordförande (S), Carina Granberg (S),

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (18)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (18) Socialnämnden 2005-01-25 1(18) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 25 januari 2005 klockan 13.00 18.00 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Karin Fredman (fp) Stefan Hellman

Läs mer

Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet.

Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet. Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tid och plats Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Kerstin Lindberg

Läs mer

Socialnämnden. Angelica Stigenberg (S) 78-88, Lena Norstedt (C) och Rune Broström (SD).

Socialnämnden. Angelica Stigenberg (S) 78-88, Lena Norstedt (C) och Rune Broström (SD). Socialnämnden 1 (15) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 16 maj 2017, klockan 14.30-17.15, ajournering klockan 16.00-16.10. ande Marie Norin Junttila (S) ordförande 78-88,

Läs mer

Yvonne Dahlqvist. Justeringstid Socialkontoret 2008-12-11 kl. 11.00 Paragrafer 104-117. Bosse Svensson, Sekreterare. Eva Aronsson, Ordförande

Yvonne Dahlqvist. Justeringstid Socialkontoret 2008-12-11 kl. 11.00 Paragrafer 104-117. Bosse Svensson, Sekreterare. Eva Aronsson, Ordförande Sida 1 Sammanträdesdatum 2008-12-03 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 8.00 10.40 Beslutande Eva Aronsson (c), ordförande Pia Fahlgren (c) Erik Mali (s) Kerstin Karlberg (s) Lena Brolin (m) Yvonne

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2010-06-22 Anslags nedtagande: 2010-07-14

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2010-06-22 Anslags nedtagande: 2010-07-14 Socialnämnden 2010-06-17 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2010-06-17, kl. 10.00-11.55 Gruppsammanträde: 08.00-10.00 Beslutande: Ingegärd Brogren (C) Bengt Nordin (M) Siw Nordin (M)

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl A 2019-02-07 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung, kl. 12.00-13.30 Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Jessica Hellström (L) Brita Sohlin (M)

Läs mer

Socialnämnden 2015-08-17 1(14)

Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00-16.30 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Margareta Ivarsson (C) Anders Englund (S) ersätter Daniel Hjelm (S) Jan Jansson (S) ersätter

Läs mer

Socialnämnden. Susanna Karlsson (S), Linda Söder Jonsson (S), Elisabeth Järvinen (MP), Lena Norstedt (C), Yvonne Ericsson (M)

Socialnämnden. Susanna Karlsson (S), Linda Söder Jonsson (S), Elisabeth Järvinen (MP), Lena Norstedt (C), Yvonne Ericsson (M) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 mars 2015, klockan 15:00-18.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Kristin Fernerud (S), Marita Pettersson (S),

Läs mer

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare Socialnämnden 2011-01-24 1 (10) 6-14 PLATS OCH TID Socialkontoret, Hagfors, kl 13.00 15.00 BESLUTANDE Åsa Johansson (S), ordförande Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-05-21 1 (17)

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-05-21 1 (17) Socialnämnden 2015-05-21 1 (17) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-05-21, kl. 9.30-11.35, 12.30-14.15 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf, 67-78 Linus Nilsson (S)

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2010-11-24 2 SN 145 Dnr 21.10 700 Ekonomisk uppföljning Ekonom Karin Johansson redovisar ekonomisk uppföljning för oktober månad. Ekonomisk uppföljning daterad 2010-11-08 Arbetsutskottets

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2012-03-14 1(11) Plats och tid Kung Birger, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 16.00 17.05 Beslutande Ledamöter Tina Teljstedt (KD), ordf Anders Åkerlind (M) Björn Liljedahl (M) Göran Malmestedt (M) Gunvor

Läs mer

Socialkontoret IFO, Malung, kl Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Brita Sohlin (M)

Socialkontoret IFO, Malung, kl Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Brita Sohlin (M) o 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret IFO, Malung, kl. 08.00-12.00 Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Brita Sohlin (M) Övriga deltagande Kerstin Perjos, sekreterare Anna-Karin

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 23 augusti 2011 kl 08:30 13:30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 23 augusti 2011 kl 08:30 13:30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2011-08-23 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 23 augusti 2011 kl 08:30 13:30 Beslutande Övriga närvarande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2017-05-18 - Folkets hus, Götetorpssalen, 13:00-17:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Anncharlott Eskel (S) till kl. 15:30, 58-64, 66-69 Anita

Läs mer

(17) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, torsdag den 23 april, kl

(17) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, torsdag den 23 april, kl 2015-04-23 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, torsdag den 23 april, kl. 9.00-11.00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), ordförande Carina Nordqvist (S), vice ordförande Lars

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-10-22 1(11) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.00 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 2015-06-18 1(23) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kl. 08.30-12.00 Beslutande Ewa Arvidsson (S), ordförande Birgit Karlsson (MP) Cecilia

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(20)

Sammanträdesprotokoll 1(20) Sammanträdesprotokoll 1(20) Plats och tid Öjersbo konferens, 13.00 15.20 ande Övriga närvarande Annika Hedberg Roth (S) ordförande Christer Wallin (S) 1:e vice ordförande Åke Andersson (V) Fredrik Johansson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 93-100 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.35 ande Närvarande,ej tjänstgörande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 30 januari 2017 kl 16:00-16.45 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Roger Magnusson

Läs mer

Närvarande 36 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare, summa 39 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 36 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare, summa 39 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2005-10-19 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 19 oktober, 2005 klockan 19.00 20.15 Beslutande Närvarande 36 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(16)

Sammanträdesprotokoll 1(16) Sammanträdesprotokoll 1(16) Plats och tid Öjersbo konferens, 15.00 17.15 ande Övriga närvarande Annika Hedberg Roth (S) ordförande Ulf Olofsson (S), vice ordförande Åke Andesson (V) Fredrik Johansson (V)

Läs mer

Socialnämnd 2011-03-21 1

Socialnämnd 2011-03-21 1 Socialnämnd 2011-03-21 1 Plats och tid Socialtjänsten 16.00-17.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Bengt Andersson (C), ordf Per Gren (S), vice ordf Siw Malmsten

Läs mer

Individnämndens protokoll

Individnämndens protokoll Datum: Tisdagen den 27 maj 2014 Tid: 17.00 18.55 Plats: Elffröken, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Onsdagen den 28 maj 2014 Paragrafer: 26-31 Utses att justera: Andreas Nelin (M) Underskrifter:

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden ()

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden () SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-03-05 () Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.30-17.40 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

Socialnämnden (11) Tisdagen den 28 februari 2017, klockan , i Skållerudsrummet

Socialnämnden (11) Tisdagen den 28 februari 2017, klockan , i Skållerudsrummet Socialnämnden 2017-02-28 1(11) Tid och plats Tisdagen den 28 februari 2017, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Christina

Läs mer

Protokoll. S odalnämndens arbetsutskott Stadshuset, lokal Kasen, kl 13 :30-15:20

Protokoll. S odalnämndens arbetsutskott Stadshuset, lokal Kasen, kl 13 :30-15:20 Sammanträde Plats och tid S odalnämndens arbetsutskott Stadshuset, lokal Kasen, kl 13 :30-15:20 Ledamöter Stehm Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), tjänstgörande ordförande Lars-Olof Laxrot

Läs mer

Roger Magnusson (S) Cecilia Axelsson (C) Bodil Olsson (M) Alvar Hansetun (SD)

Roger Magnusson (S) Cecilia Axelsson (C) Bodil Olsson (M) Alvar Hansetun (SD) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 18 december 2017 kl 15:00-17:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt Ferm (S)

Läs mer

Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 25 februari 2014 kl 08:30-11:00

Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 25 februari 2014 kl 08:30-11:00 DALS-EDS KOMMUN Soclalnarnnden Plats oeb tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 25 februari 2014 kl 08:30-11:00 Beslutande Ovriga niirvarande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Konferensrummet Uret kl. 13.00-14.45 Beslutande Mats Åstrand (s) ordförande Jörgen Alkberg (s) Elisabeth Henningsson (s) Elsie-Britt Eriksson (s) Peter Agelii (s) Maivi Hedlund

Läs mer

Socialnämnden. Kommunhuset, Kungsör, tisdagen den 27 maj 2014, klockan 13:30 17:00 (ajounering14:45-15:00)

Socialnämnden. Kommunhuset, Kungsör, tisdagen den 27 maj 2014, klockan 13:30 17:00 (ajounering14:45-15:00) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Kungsör, tisdagen den 27 maj 2014, klockan 13:30 17:00 (ajounering14:45-15:00) ande Tjänstgörande ersättare Görel Nilsson (S) ordförande, Kristin Fernerud (S),

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:30

Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:30 Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:30 Ledamöter Ersättare Övriga Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(19)

Sammanträdesprotokoll 1(19) Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Öjersbo konferens, 09.00-11.25 ande Lennart Skansfors (C), ordförande, Inga-Hesselius (S), vice ordförande Torsten Jansson (S), Ingrid Falquist (S), Åke Andersson

Läs mer

Améle Jaiem (KD) Cecilia Axelsson (C) Roger Magnusson (S) Peter Söderlund (FP) Orvar Andersson (KD)

Améle Jaiem (KD) Cecilia Axelsson (C) Roger Magnusson (S) Peter Söderlund (FP) Orvar Andersson (KD) Plats och tid Socialtjänsten, kl 16.00-17.20 ande Bengt Andersson (C), ordförande Siw Malmsten (FP), vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Tomas Danielsson (M) Eva Hallberg (V) Bengt Ferm

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg 2011-12-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Ödeshög, fredagen den 2 december 2011 kl 8:00-11:20 Beslutande Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Övriga deltagande Ywonne

Läs mer

Kerstin Andersson (s), ordf Ann Knudsen (m) Ingegärd Karlsson (c), tj ersättare

Kerstin Andersson (s), ordf Ann Knudsen (m) Ingegärd Karlsson (c), tj ersättare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Dnr. 432/05 Plats och tid Omvårdnadsförvaltningen, Nya Kyrkogatan 21, Kristinehamn, Kl. 13.30 15.40 Beslutande Ledamöter Kerstin Andersson (s), ordf Ann Knudsen (m) Ingegärd

Läs mer

Socialnämnden (15)

Socialnämnden (15) Socialnämnden 2016-03-17 1(15) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00-17.00 Sammanträdet startar med studiebesök i nya solrummet på Björkhagsgården Ajournering 16.15-16.30 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande

Läs mer

Socialnämnden (11) Tisdagen den 19 januari klockan , i Skållerudsrummet.

Socialnämnden (11) Tisdagen den 19 januari klockan , i Skållerudsrummet. Socialnämnden 2016-01-19 1(11) Tid och plats Tisdagen den 19 januari klockan 08.30 12.00, i Skållerudsrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Eva Larsson (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 14.00 16.30

Sammanträdesdatum Socialnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 14.00 16.30 Sida 1 Sammanträdesdatum Socialnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 14.00 16.30 Beslutande Eva Aronsson (C), ordförande Erik Mali (S) Kerstin Karlberg (S) Lena Brolin (M) Jörgen Dimenäs (M)

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Information om projektet Närd inte tärd... 2 2 Information om bokslut 2011... 3 3 Information från projektet Mansrådgivningen ett år... 4 4 Sammanställning av bemötandeenkät Hjälp

Läs mer

Socialnämnden (12) Tisdagen den 29 mars 2016, klockan , i Skållerudsrummet

Socialnämnden (12) Tisdagen den 29 mars 2016, klockan , i Skållerudsrummet Socialnämnden 2016-03-29 1(12) Tid och plats Tisdagen den 29 mars 2016, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Kristoffer Nilsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15 Socialnämnden 2015-09-17 1 (18) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-09-17, kl. 9.30-11.30 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Måndagen den 24 oktober 2016 kl 16:00-18.00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt Ferm (S) Eva Hallberg (V)

Läs mer