VERKSAMHETSPLAN ÅR 2015 OCH LÅNGSIKTIG INRIKTNING FÖR NORRA VÄSTMANLANDS SAMORDNINGSFÖRBUND (Antagen av styrelsen för NVSam )

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VERKSAMHETSPLAN ÅR 2015 OCH LÅNGSIKTIG INRIKTNING 2016-2018 FÖR NORRA VÄSTMANLANDS SAMORDNINGSFÖRBUND (Antagen av styrelsen för NVSam 2014-11-26)"

Transkript

1 1 Norra Västmanlands Samordningsförbund Norbergsvägen Fagersta Telefon: VERKSAMHETSPLAN ÅR 2015 OCH LÅNGSIKTIG INRIKTNING FÖR NORRA VÄSTMANLANDS SAMORDNINGSFÖRBUND (Antagen av styrelsen för NVSam ) Verksamhetsplanen för 2015 grundar sig på diskussioner och förslag som har arbetats fram under höstens styrelse- och presidiemöten samt på planeringsdagen Den anger inriktning, mål och aktiviteter för den finansiella samordningen under kommande år. Om förbundet, dess ändamål och uppgifter Norra Västmanlands samordningsförbund bildades 2005, och är ett förbund för finansiell samverkan inom rehabiliteringsområdet. Förbundets medlemmar är Fagersta kommun, Hallstahammars kommun, Norbergs kommun, Sala kommun, Skinnskattebergs kommun, Surahammars kommun, Landstinget Västmanland, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. I de 6 kommunerna bor ca invånare. Förbundets ändamål anges i förbundsordningen 5: Förbundets ändamål är att genom finansiell samordning underlätta eller förbättra möjligheterna för individer som är i behov av samordnade rehabiliteringsinsatser så att dessa ska kunna förbättra sin förmåga att utföra ett förvärvsarbete och därigenom stärka sin möjlighet till egen försörjning. Förbundet ska också arbeta för en effektiv användning av gemensamma resurser och främja en positiv utveckling av verksamheten Förbundets uppgifter anges i förbundsordningen 7: Förbundet har till uppgift att: 1. Besluta om mål och riktlinjer för den finansiella samordningen. 2. Stödja samverkan mellan samverkansparterna. 3. Finansiera sådana insatser som ligger inom de samverkande parternas samlade ansvarsområde. 4. Besluta på vilket sätt de medel som finns för finansiell samordning ska användas. 5. Besluta om förbundets arbetsordning. 6. Upprätta verksamhetsplan, budget och årsredovisning för förbundet. 7. Svara för uppföljning och utvärdering av rehabiliteringsinsatserna. - Varje insats ska vara dokumenterad så att den är möjlig att följa upp och värderas i förhållande till uppställda mål för insatsen.

2 2 - Insatserna ska dokumenteras på ett sådant sätt att det är möjligt att återanvända vunna kunskaper och erfarenheter i parternas ordinarie verksamhet. - Alla insatser som finansieras av förbundet ska registreras och följas i uppföljningssystemet SUS... Både förbundets ändamål och uppgifter överensstämmer med ändamål och uppgifter enligt lagen om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser (2003:1210). Enligt lagstiftningen och dess förarbeten betonas samordningsförbundets arbete som ett fristående organ för möjliggörande av samordnade rehabiliteringsinsatser, både operativt och strukturellt, samt för utveckling av samarbetet mellan parterna inom rehabiliteringsområdet. Rehabiliteringsansvaret är exempelvis uppdelat på flera myndigheter där varje aktör bedriver insatser utifrån egna uppdrag och ansvar. Samtidigt är de olika aktörernas insatser beroende av varandra för att en väl fungerande rehabilitering ska komma till stånd. Att ansvaret för den enskilde är fördelat på flera aktörer kan utgöra hinder för en effektiv rehabilitering. Det kan vara särskilt problematiskt att stödja människor som har en kombination av medicinska, psykiska, sociala och/eller arbetsmarknadsrelaterade problem. För att hjälpa dessa personer är det nödvändigt att aktörerna samordnar insatser och ger ett samlat stöd. Det finns även samhällsekonomiska skäl för en finansiell samordning, enligt lagstiftningen. Att samordna resurser i ett gemensamt organ väntas leda till samhällsekonomiskt kostnadseffektiva lösningar. Arbetsorganisation Samordningsförbundets verksamhet leds en förbundsstyrelse, vilken utses av medlemmarna. Styrelsens arbete regleras dels i förbundsordningen och dels i ett fastställt reglemente. I förbundsstyrelsen ingår en ordinarie och en ersättare från varje medlem. Samordnare/verkställande tjänsteman och kansli Samordnaren är föredragande i styrelsen, biträder presidium/arbetsutskott, verkställer styrelsens beslut, ansvarar för uppföljning och utvärdering samt utarbetar förslag till beslut för styrelsen vad gäller insatser. Samordnarens ansvar och uppgifter regleras i en instruktion som är fastställd av styrelsen. I kansliet ingår även stöd från ekonom, enligt förbundets gällande delegationsordning. Förbundet köper administrativa tjänster från Fagersta Kommun, Västmanland-Dalarna Lönenämnd samt Norra Västmanlands ekonomiförvaltning. Tjänster köps bland annat inom områdena budget, bokslut, löpande ekonomisk redovisning, fakturahantering, lönehantering, posthantering, diarieföring och arkivering. Samordnare/verkställande tjänsteman är anställd av samordningsförbundet. Sedan den 1 januari 2014 ingår även en EU-strateg i kansliet. Denna heltidstjänst delas av fem samordningsförbund i Västmanland, Uppsala och Sörmland. EU-strategen har sin anställning i Samordningsförbundet Uppsala län. Norra Västmanlands Samordningsförbund finansierar 10 % av tjänsten.

3 Utvecklingsgruppen Utvecklingsgruppen består av minst en tjänsteman, med beslutsmandat, från respektive huvudman. Utvecklingsgruppen kan initiera kartläggningar och analyser i syfte att främja utvecklingen av samverkan mellan myndigheterna utifrån individens samordnade behov. Utvecklingsgruppen kan också vara ett stöd vid beredningen av ansökningar till insatser. Gruppen finns inte i förbundets linjeorganisation och har inget formellt ansvar i förhållande till styrelsen utan är ett stöd till styrelsens tjänsteman vid förankring och förberedelser av förslag till styrelsen vad gäller insatser. 3 Strategisk verksamhetsinriktning - Integrerad samverkan Sedan några år tillbaka har Norra Västmanlands Samordningsförbund valt att lämna projektande som huvudsaklig strategi för att hantera och utveckla samverkan kring personer som har samordnade rehabiliteringsbehov. Den nya inriktningen har vuxit fram och kallas integrerad samverkan och åskådliggörs med följande bild: Integrerad samverkan är alltså en uttalad strategi för samverkan, som också vi delar med flera andra samordningsförbund i landet. Den kännetecknas av en önskan om ett fördjupat tillstånd av samverkan mellan myndigheterna, både kulturellt och strukturellt. Den kännetecknas också av organiseringar som utgår från individers behov, där myndigheterna anpassar sina insatser tillsammans med den enskilde. Konkret märks detta bland annat genom förbundets långsiktiga satsning på de tre samordningsteamen inom samordningsförbundets geografiska område. Samordningsteamen är en plattform, en stadigvarande verksamhet, som drivs av myndigheterna gemensamt och som ständigt anpassar sig till rådande behov hos deltagarna och samhällets krav. Ett annat starkt uttryck för integrerad samverkan är den systematiska satsningen på gemensamma utbildningar med lösningsfokuserat arbetssätt som en sammanhållande röd tråd i rehabiliteringsarbetet.

4 4 Behovsgrupper Den grupp som samverkansinsatserna ska rikta sig mot är personer i förvärvsaktiv ålder (16-64 år) med behov av samordnad rehabilitering. Syftet är att dessa personer ska återfå eller förbättra sina möjligheter till egen försörjning. Behovsgrupper med särskilt behov av samordnat stöd är: - Unga individer som har, eller riskerar att få, aktivitetsersättning - Individer som har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar - Ungdomar/unga vuxna som har en diffus psykosocial problematik - Utlandsfödda som har ohälsoproblematik och samordnade rehabiliteringsbehov - Individer som har varit sjukskrivna och/eller arbetslösa under lång tid Löpande görs analyser av de grupper som berörs, ofta med stöd av Utvecklingsgruppen. Samordningsförbundet ser gärna ett ökat fokus på gruppen utlandsfödda som har ohälsoproblematik och samordnade rehabiliteringsbehov. Det är viktigt att förbättra situationen och möjligheterna till arbete för denna behovsgrupp. Förutom grupper med behov av samordnad rehabilitering riktas även insatser i förebyggande/hälsofrämjande syfte. I propositionen 2002/03:132 anges att en tänkbar målgrupp för finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet är personer som är i behov av förebyggande hälsoåtgärder. Dessa personer, i förvärvsaktiv ålder, är de som löper risk att hamna i ovanstående målgrupper och med ett potentiellt behov av samordnad rehabilitering.

5 5 Mål och planerade aktiviteter Verksamhetsplanen utgår från fyra målområden. Dessa är långsiktiga och strategiska mål för styrelsens arbete. Nedan presenteras de var för sig med mål och aktiviteter för Målområde 1: Att utveckla samverkanskultur och helhetstänkande En viktig förutsättning för effektiv samverkan och arbete mellan myndigheterna är en utvecklad samverkanskultur och ett helhetstänkande. I en väl fungerande samverkanskultur betonas partnerskap, nätverk och jämlika relationer. Det märks genom att myndigheterna har kunskap, tillit och respekt för varandras uppdrag, förutsättningar och regelverk samt respekt för varandras kunskap/kompetens. Det märks också genom att myndigheterna talar väl om varandra inför t ex klienterna/kunderna/patienterna. Den uppmuntrar vidare interaktion över myndighetsgränserna och uppskattar en mångfald av perspektiv. För att kunna utveckla en samverkanskultur och helhetstänkande är en viktig hörnsten att politiker, chefer och personal från de olika myndigheterna får möjlighet att träffas för att lära känna varandra, öka kunskapen om varandras uppdrag och arbetssätt, men inte minst för att konkret diskutera hur samverkan kan utvecklas till gagn för de gemensamma klienterna. Gemensam kompetensutveckling är därför också en mycket viktig hörnsten i bygget av en väl fungerande samverkanskultur. Aktiviteter för samordningsförbundet under Att aktivt stödja, både formella och informella, nätverk mellan myndigheterna - Att stödja och arrangera gemensamma metod- och kompetensutvecklingsinsatser, bland annat genom fortsatt grundutbildning inom lösningsfokuserat arbetssätt, men också lösningsfokuserad ledarskapsutbildning och lösningsfokuserad fördjupningsutbildning. - Att skapa beredskap för att kunna stödja andra behov av gemensamma kompetensutvecklingsinsatser som kan visa sig under året. - Att arrangera, och ge möjlighet för, seminarier och konferenser där myndighetsföreträdare och andra kan träffas för att diskutera och vidareutveckla samarbetet runt gemensamma klientgruppers behov. Förbundet vill medverka till ett ökat fokus på förebyggande insatser. - Att ge och sprida information till myndigheterna om bl.a. hur deras gemensamma ansträngningar har lett till resultat och lärande - Att ge förbundets nya styrelseledamöter goda förutsättningar för deras nya uppdrag, för samarbete och samverkan inom och utanför förbundsstyrelsen, genom kunskapsöverföring från den avgående styrelsen till den nya, samt att arrangera en styrelseutbildning, eventuellt tillsammans med NNS (Nationella Nätverket för Samordningsförbund) och/eller andra samordningsförbund. - Att informera politiker, ledning och medarbetare i medlemsmyndigheterna om förbundets insatser och hur dessa kan utvecklas och användas gemensamt.

6 6 Målområde 2: Att utveckla struktur för samordning och innovation För att samordning ska utvecklas behövs arenor och resurser som kan förvalta och utveckla goda idéer. Formellt utgör samordningsförbundets styrelse en sådan arena och resurs. Informellt, då det ligger utanför samordningsförbundets linjeorganisation, är Utvecklingsgruppen också en resurs för att stödja arbetet med utveckling av insatser. För båda är det viktigt att utveckla kapacitet som kan svara på nya utmaningar och möjligheter. Aktiviteter för samordningsförbundet under Att vidareutveckla former för att fånga upp och sprida brukarperspektivet på samordnad rehabilitering - Att arrangera minst en gemensam planeringsdag för styrelse, utvecklingsgrupp och verksamhetsledarna i samordningsteamen. - Att fortsätta arbeta med omvärldsbevakning och nätverk med andra samordningsförbund för att utveckla/stödja samverkan på tre nivåer: lokalt, regionalt i Östra Mellansverige och nationellt genom Nationella Nätverket för Samordningsförbunden (NNS) och Pacta - Att vidareutveckla samarbetet med Västmanlands Kommuner och Landsting (VKL) - Att vidareutveckla samarbetet med Länsstyrelsen och vårt samordningsförbund/samordningsförbunden i Västmanland - Att stödja, och ta stöd av, Utvecklingsgruppen i arbetet med gemensamma analyser och kartläggningar i syfte att utveckla samverkansinsatser - Att stödja medlemmarnas eventuella ansökningar för ESFprojekt, genom kartläggning, behovsinventering, arenor för myndighetsgemensamma diskussioner/samtal samt kunskapsspridning. - Att vidareutveckla ett samarbete med närliggande samordningsförbund i EU-programsfrågor och att anlita vår gemensamma EU-strateg för omvärldsbevakning och kunskapsspridning inom området. - Att vid behov stödja de lokala samverksamgrupperna kommun-landsting (framför allt avseende psykisk ohälsa och missbruk) - Att fortsätta planering och genomförande av förbundets kommunikationsplan och att presentera förbundets resultat till huvudmän och andra inför att förbundet fyller tio år 2015

7 7 Målområde 3: Att stödja myndigheternas arbete med nya arbetssätt och metoder i samverkan Detta målområde handlar om att stödja gemensam ledning av insatser, nya arbetssätt och metoder i samverkan samt samlokalisering. Konkreta tecken på utveckling av nya arbetssätt och metoder för samverkan kan vara att lokala arbetsgivare öppnar sina dörrar för de individer som behöver stöd för att närma sig egen försörjning. Det kan också märkas genom att myndigheterna i större utsträckning beaktar payoff på de insatser som förbundet stödjer, och att detta påverkar såväl myndigheternas budgetarbete som bokslut. Att deltagare i de insatser som förbundet stödjer upplever att myndigheterna arbetar utan stuprörstänk är också ett tecken på utvecklad och integrerad samverkan. Ett intresse som utvecklas under senare år är att stödja utvecklingen för en mer inkluderande arbetsmarknad för personer med funktionsnedsättningar, särskilt för unga vuxna. En väg kan vara via sociala företag eller i andra företag/ organisationer. Att utveckla det befintliga stödet till myndigheterna i detta arbete är viktigt för att lyckas med rehabiliteringen. Aktiviteter för samordningsförbundet under Att fortsättningsvis, både finansiellt och processinriktat, stödja och utveckla styrgrupper och samarbetet i de av samordningsförbundet finansierade samordningsteamen. - Att stödja medlemmarnas arbete med gemensamma behovsanalyser som utgår från individens behov. Behovsanalysen ska fördjupas så att den fångar både kvantitativa och kvalitativa variabler - Att kartlägga och utreda samverkan via ett samarbete i Utvecklingsgruppen. En viktig del av kartläggningen är att analysera brister, men framför allt möjligheter, i samarbetet mellan de fyra samverkande parterna - Att fortsätta att utveckla myndighetsgemensamma kompetensutvecklingsinsatser - Att stödja utvecklingen av en mer inkluderande arbetsmarknad

8 8 Målområde 4: Att stödja myndigheternas arbete med gemensam resultatredovisning och incitament för samverkan Partsgemensam rapportering och utvärdering är grundläggande för att utveckla samverkan långsiktigt. Gemensamma mål, överenskomna uppfattningar av vad ett gott resultat/utfall kan vara samt starka incitament för samverkan är viktigt för samordningsförbundet att stödja. Aktiviteter för samordningsförbundet under Att fortsättningsvis bevaka, sprida och analysera försörjningsmåttet alternativt måttet helårsekvivalenter som mått på hälsa/ohälsa hos befolkningen - Att stödja uppföljnings- och utvärderingsarbetet hos medlemsorganisationerna, särskilt för samordningsteamens verksamhet. - Att skapa beredskap för att kunna stödja eventuella andra behov av utvärderingsinsatser som kan visa sig under året. - Att aktivt beställa utvärdering och, om möjligt, utveckla vidare möjligheterna till samfällda beställningar av utvärderingar med andra samordningsförbund eller myndigheter - Att främja arbetet för implementering av framgångsrika arbetssätt och metoder i myndigheternas ordinarie verksamhet - Att utveckla samordningsförbundets utvärderingsstrategi, bland annat genom att stödja NNS (Nationella nätverket för samordningsförbund) arbete med att arbeta fram indikatorer för finansiell samverkan som fångar förändringar på individ-, organisations- och samhällsnivå. - Att stödja strategisk kompetensutveckling, bland annat genom lösningsfokuserad ledarskapsutbildning

9 9 Medel till förfogande och beslutade insatser för års verksamhetsplan bygger på en budgetram om kr. Huvudmännen äskade om kr för 2015, men har fått kr. Förbundet kommer inför 2015, och till skillnad från de senaste 2 åren, inte att ha tillgång till eget kapital, förutom den buffert om minst kr styrelsen har beslutat om. För år 2015 beviljas medel till följande insatser och dessa kommer att vara föremål för uppföljning under 2015: Samordningsteamet FNS (Fagersta/Norberg/Skinnskatteberg) Samordningsteam Sala Samordningsteamet Hallsta/Sura En gemensam kurator till samordningsteamen (finansieras av Landstingets sjukskrivningsmiljard) Extern medbedömning av samordningsteamen Två grundutbildningar i lösningsfokuserat arbetssätt för arbetsledare och professionella 14 och 15 (förkortat GULF 14 och GULF 15). Förbundet kommer att ta ut en deltagaravgift som motsvarar självkostnadspris. Förbundets samordnare kommer att vara utbildningsledare. Minst en repetionsutbildning i lösningsfokuserat arbetssätt, för arbetsledare och professionella som tidigare har gått grundutbildningen. Förbundet kommer att ta ut en deltagaravgift som motsvarar självkostnadspris. Förbundets samordnare kommer att vara utbildningsledare. Länsgemensamma utbildningsinsatser 2015 (LGU) o Konferens lösningsfokuserade ledtrådar 2015 o Fördjupningsutbildning i lösningsfokuserat arbetssätt för arbetsledare och professionella o Lösningsfokuserad ledarskapsutbildning för ledare med personaloch samverkansansvar o Seminarier om ESF-arbetet Mer information om de länsgemensamma utbildningsinsatserna finns på samordningsförbundets hemsida: Långsiktig budget Samordningsförbundet har under de senaste tre åren lagt större budgetar än vad huvudmännen har finansierat verksamheten för. Detta har varit möjligt på grund av att ett större eget kapital växte fram efter utvidgningen av förbundet i slutet av Av det egna kapitalet finns, inför 2015, endast den buffert om (minst) kr som förbundsstyrelsen har beslutat om. Samordningsförbunden i landet har av Nationella Rådet (i vilket FK, AF, SKL och Socialstyrelsen ingår) uppmanats att senast 2015 sänka sitt egna kapital till en normal nivå. Med detta avses högst 20% av den årliga medelstilldelningen från ägarna, enligt en av Nationella Rådet fastställd norm.

10 10 Staten (via Försäkringskassan) har aviserat att man inte avser att äska om en större total tilldelning av medel, innan samordningsförbundens samlade egna kapital är sänkt till ovanstående normala nivå. Samtidigt tillkommer nybildade samordningsförbund som också behöver få del av den gemensamma totala tilldelningen. Försäkringskassan, med stöd av Nationella rådet, kommer inför 2016 års medelstilldelning att införa en ny fördelningsmodell för samordningsförbunden. Syftet med den nya fördelningsmodellen är den ska bli tydligare, mer långsiktig och mer transparent jämfört med nuvarande system för medelstilldelning. I skrivande stund är fördelningsmodellen inte klar. På grund av ovanstående är det högst osäkert vilken tilldelning av medel som vårt förbund kommer att få efter Nedan visas förbundets budget för 2015, prognos för 2014 års kostnader och prognos (eller behov/önskemål) för i tkr Årstilldelning från huvudmännen Budget Utfall Eget kapital 31/ * 680* * (Bidrag från Landstingets sjukskrivningsmiljard) ** 9 000** ** 9 000** ** 9 000** * = prognos ** = behov/önskemål

VERKSAMHETSPLAN ÅR 2014 OCH LÅNGSIKTIG INRIKTNING FÖR NORRA VÄSTMANLANDS SAMORDNINGSFÖRBUND

VERKSAMHETSPLAN ÅR 2014 OCH LÅNGSIKTIG INRIKTNING FÖR NORRA VÄSTMANLANDS SAMORDNINGSFÖRBUND 1 Norra Västmanlands Samordningsförbund Norbergsvägen 19 737 80 Fagersta Telefon: 0736-498 499 www.samordningnv.se http://samordningsnv.blogspot.com www.facebook.com/norravastmanlandssamordningsforbund

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN ÅR 2015 OCH LÅNGSIKTIG INRIKTNING FÖR SÖDRA DALARNAS SAMORDNINGSFÖRBUND

VERKSAMHETSPLAN ÅR 2015 OCH LÅNGSIKTIG INRIKTNING FÖR SÖDRA DALARNAS SAMORDNINGSFÖRBUND VERKSAMHETSPLAN ÅR 2015 OCH LÅNGSIKTIG INRIKTNING 2015-2017 FÖR SÖDRA DALARNAS SAMORDNINGSFÖRBUND Verksamhetsplanen för 2015 grundar sig på diskussioner och förslag som arbetats fram under planeringsdagen

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET ÅR 2018 OCH LÅNGSIKTIG INRIKTNING

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET ÅR 2018 OCH LÅNGSIKTIG INRIKTNING Södra Dalarnas Samordningsförbund c/o Avesta kommun 774 81 Avesta Tel: 0226-645 648 Mobil: 0706-38 06 17 E-post: jonas.wells@avesta.se Vision: Södra Dalarna En plats för alla! VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET

Läs mer

Norra Västmanlands samordningsförbund, Delårsrapport jan-aug 2015

Norra Västmanlands samordningsförbund, Delårsrapport jan-aug 2015 Fagersta 1 september 2015 Norra Västmanlands samordningsförbund, Delårsrapport jan-aug 2015 Norra Västmanlands Samordningsförbund redovisar utfall för perioden januari - augusti 2015. Rapporten innehåller

Läs mer

Verksamhetsinriktning

Verksamhetsinriktning Verksamhetsinriktning 1. En fortsatt utveckling av Integrerad VästeråsSamverkan Samordningsteam Västerås är en plattform, en stadigvarande verksamhet, som drivs av myndigheterna gemensamt och som ständigt

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET ÅR 2019 OCH LÅNGSIKTIG INRIKTNING

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET ÅR 2019 OCH LÅNGSIKTIG INRIKTNING Södra Dalarnas Samordningsförbund c/o Avesta kommun 774 81 Avesta Tel: 0226-645 648 Mobil: 0706-38 06 17 E-post: jonas.wells@avesta.se Vision: Södra Dalarna En plats för alla! VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN OCH INRIKTNING ÅR 2018 FÖR SAMORDNINGSFÖRBUND GÄVLEBORG

VERKSAMHETSPLAN OCH INRIKTNING ÅR 2018 FÖR SAMORDNINGSFÖRBUND GÄVLEBORG VERKSAMHETSPLAN OCH INRIKTNING ÅR 2018 FÖR SAMORDNINGSFÖRBUND GÄVLEBORG Antagen av förbundsstyrelsen 2017-11-24 Innehållsförteckning 1. INLEDNING 2 2. VISION 2 3. STRATEGI OCH VERKSAMHETSINRIKTNING 2018

Läs mer

Verksamhetsplan Antagen av förbundsstyrelsen

Verksamhetsplan Antagen av förbundsstyrelsen 1 Verksamhetsplan Antagen av förbundsstyrelsen 2017-11-29 2018-2021 med fokus 2018 Om förbundet 2 Förbundets ändamål och uppdrag Förbundets ändamål anges i lagen om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser

Läs mer

Verksamhetsplan Antagen av förbundsstyrelsen

Verksamhetsplan Antagen av förbundsstyrelsen Verksamhetsplan Antagen av förbundsstyrelsen 2018-11-14 1 Om förbundet 2 Förbundets ändamål och uppdrag Förbundets ändamål anges i lagen om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser Finsam-lagen

Läs mer

Verksamhetsplan för Samordningsförbundet i Trelleborg 2013

Verksamhetsplan för Samordningsförbundet i Trelleborg 2013 Verksamhetsplan för Samordningsförbundet i Trelleborg 2013 1. Förbundets ändamål och uppgifter Förbundets ändamål anges i förbundsordningen 4. Förbundets ändamål är att inom Trelleborgs kommun svara för

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2017 Samordningsförbund Ånge

Verksamhetsplan och budget 2017 Samordningsförbund Ånge Verksamhetsplan och budget 2017 Samordningsförbund Ånge SAMORDNINGSFÖRBUNDET ÅNGE Beslutat av förbundsstyrelsen 2016-11-25 Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte... 3 Uppgifter... 3 Organisation...

Läs mer

Verksamhets- och budgetplan 2015

Verksamhets- och budgetplan 2015 Verksamhets- och budgetplan 2015 Antagen av förbundsstyrelsen 2014-12-05 INNEHÅLL sida 1. Verksamhet 3 1.1 Ändamål 3 1.2 Medlemmar 3 1.3 Övergripande uppdrag 3 1.4 Årscykel för styrprocess 4 2 Arbetsorganisation

Läs mer

Norra Västmanlands samordningsförbund, Delårsrapport jan-aug 2016

Norra Västmanlands samordningsförbund, Delårsrapport jan-aug 2016 Fagersta 9 september 2016 Norra Västmanlands samordningsförbund, Delårsrapport jan-aug 2016 Norra Västmanlands Samordningsförbund redovisar utfall för perioden januari - augusti 2016. Rapporten innehåller

Läs mer

Samordningsförbundet Västra Mälardalen

Samordningsförbundet Västra Mälardalen Samordningsförbundet Västra Mälardalen Verksamhetsplan och budget 2016 Samordningsförbundet Västra Mälardalen ska stödja människor i utanförskap till god hälsa och förvärvsarbete och därmed minska klyftorna

Läs mer

Verksamhetsplan och budget

Verksamhetsplan och budget 2015 Verksamhetsplan och budget Innehållsförteckning Dnr: 2014/10-SFV Samordningsförbundet Västerås... 2 Sammanfattning... 2 Syftet med samordningsförbundets verksamhet... 3 Verksamhetsidé... 3 Vision...

Läs mer

Verksamhetsplan Nedansiljans samordningsförbund Beslutad av styrelsen

Verksamhetsplan Nedansiljans samordningsförbund Beslutad av styrelsen Verksamhetsplan 2019 Nedansiljans samordningsförbund 222000-2329 Beslutad av styrelsen 2018-11-28 Nedansiljans samordningsförbund Verksamhetsplan för 2019 2. Innehåll 1. Inledning 3 1.1 Bakgrund och uppdrag

Läs mer

Verksamhets och aktivitetsplan 2012 Samordningsförbundet Västra Mälardalen

Verksamhets och aktivitetsplan 2012 Samordningsförbundet Västra Mälardalen Samordningsförbundet Västra Mälardalen Samordnare Datum Lars Silvervret 010 119 23 23 2011-12-09 Verksamhets och aktivitetsplan 2012 Samordningsförbundet Västra Mälardalen Verksamhetens ändamål och uppgift

Läs mer

Verksamhetsplan och budget

Verksamhetsplan och budget 2014 Verksamhetsplan och budget Ag669 2014-01-01 Innehållsförteckning Samordningsförbundet Västerås... 2 Sammanfattning... 2 Syftet med samordningsförbundets verksamhet... 3 Verksamhetsidé... 3 Vision...

Läs mer

Innehåll. 1. Förbundets ändamål och uppgifter Verksamhetsidé & Mål Organisation Verksamhetsplan Budget

Innehåll. 1. Förbundets ändamål och uppgifter Verksamhetsidé & Mål Organisation Verksamhetsplan Budget Verksamhetsplan & budget 2016 Innehåll 1. Förbundets ändamål och uppgifter... 2 2. Verksamhetsidé & Mål... 3 3. Organisation... 5 4. Verksamhetsplan 2016... 6 5. Budget 2016... 8 www.samordningtrelleborg.se

Läs mer

Anders Rydell, ersättare, Landstinget Västmanland Richard With, ersättare, Surahammars kommun Jonas Wells, samordnare Ulla Långbacka, sekreterare

Anders Rydell, ersättare, Landstinget Västmanland Richard With, ersättare, Surahammars kommun Jonas Wells, samordnare Ulla Långbacka, sekreterare Sida Sammanträdesdatum 2011-11-24 1 Plats och tid Fagersta kommunhus Norbergsvägen 19, kl 13.15-16.00 ande Agneta Fleismark, ordförande, Landstinget Västmanland Kauko Leppälä, ledamot, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Våga se framåt, där har du framtiden!

Våga se framåt, där har du framtiden! Våga se framåt, där har du framtiden! Det finansiella Samordningsförbundet Västerås Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Landstinget Västmanland samt Västerås stad har den 1 maj 2010 gemensamt bildat

Läs mer

Verksamhetsplan och budget. Samordningsförbundet Finsam i Helsingborg

Verksamhetsplan och budget. Samordningsförbundet Finsam i Helsingborg Verksamhetsplan och budget Samordningsförbundet Finsam i Helsingborg 16 1. Samordningsförbundets ändamål och uppgifter. Förbundets ändamål anges i förbundsordningen 4. Förbundets ändamål är att inom Helsingborgs

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 Samordningsförbund Gävleborg

Verksamhetsplan 2017 Samordningsförbund Gävleborg Verksamhetsplan 2017 Samordningsförbund Gävleborg Bollnäs kommun Gävle kommun Hofors kommun Hudiksvalls kommun Ljusdals kommun Nordanstigs kommun Ockelbo kommun Ovanåkers kommun Sandvikens kommun Söderhamns

Läs mer

Verksamhets- och budgetplan 2014

Verksamhets- och budgetplan 2014 Verksamhets- och budgetplan 2014 Antagen av förbundsstyrelsen 2013-11-29 INNEHÅLL sida 1. Verksamhet 3 1.1 Ändamål 3 1.2 Medlemmar 3 1.3 Övergripande uppdrag 3 1.4 Årscykel för styrprocess 4 2 Arbetsorganisation

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015 med budget 2015-2017

VERKSAMHETSPLAN 2015 med budget 2015-2017 VERKSAMHETSPLAN 2015 med budget 2015-2017 för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden (dnr 2014:11 / 1) Vår gemensamma vision: LIVSKVALITET OCH EGENFÖRSÖRJNING FÖR ALLA! 1 1. Inledning Samordningsförbund

Läs mer

Samordningsförbundet Västra Mälardalen

Samordningsförbundet Västra Mälardalen Samordningsförbundet Västra Mälardalen Verksamhetsplan och budget 2017 Vision: Samordningsförbundet Västra Mälardalen ska stödja människor i utanförskap till god hälsa och förvärvsarbete och därmed minska

Läs mer

Samordningsförbundet Västra Mälardalen

Samordningsförbundet Västra Mälardalen Samordningsförbundet Västra Mälardalen Verksamhetsplan och budget 2019 Vision: Samordningsförbundet Västra Mälardalen ska stödja människor i utanförskap till god hälsa och förvärvsarbete och därmed minska

Läs mer

Innehållsförteckning. INLEDNING... 2 C 1 - Ärendelista... 6 F 1 Diarieförda handlingar... 6 F 2 - Lönelista förtroendemän... 7 G Räkenskaper...

Innehållsförteckning. INLEDNING... 2 C 1 - Ärendelista... 6 F 1 Diarieförda handlingar... 6 F 2 - Lönelista förtroendemän... 7 G Räkenskaper... NORRA VÄSTMANLANDS SAMORDNINSFÖRBUND 2005-09-01 Innehållsförteckning INLEDNIN... 2 C 1 - Ärendelista... 6 F 1 Diarieförda handlingar... 6 F 2 - Lönelista förtroendemän... 7 Räkenskaper... 7 Svn W:\ARKIV\FÖRTECKN\Norra

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Budget Samordningsförbundet Botkyrka, Huddinge och Salem

Verksamhetsplan 2015 Budget Samordningsförbundet Botkyrka, Huddinge och Salem Verksamhetsplan 2015 Budget 2015-2017 Samordningsförbundet Botkyrka, Huddinge och Salem 1 Verksamhetsplanen för 2015 grundar sig på diskussioner och förslag som arbetats fram i styrelse och beredningsgrupp.

Läs mer

Verksamhets- och budgetplan 2019

Verksamhets- och budgetplan 2019 Verksamhets- och budgetplan 2019 Fastställd av förbundsstyrelsen 2018-11-26 INNEHÅLL sida 1. Verksamhet 3 1.1 Ändamål 3 1.2 Medlemmar 3 1.3 Övergripande uppdrag 3 1.4 Årscykel för styrprocess 4 2 Arbetsorganisation

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2016 med preliminär budget för Samordningsförbundet Stockholms stad

Verksamhetsplan och budget 2016 med preliminär budget för Samordningsförbundet Stockholms stad Dnr: Finsam 2016/24 Verksamhetsplan och budget 2016 med preliminär budget för 2017-2018 Samordningsförbundet Stockholms stad Samordningsförbundet Stockholms stad Sid 1 (6) Inledning När lagen om finansiell

Läs mer

Verksamhetsplan och budget

Verksamhetsplan och budget 2013 Verksamhetsplan och budget Ag669 2013-01-01 Innehållsförteckning Samordningsförbundet Västerås... 2 Sammanfattning utvecklingsåret 2013... 2 Syftet med samordningsförbundets verksamhet... 3 Verksamhetsidé...

Läs mer

Verksamhets och budgetplan 2015 Samordningsförbundet Östra Östergötland

Verksamhets och budgetplan 2015 Samordningsförbundet Östra Östergötland Samordningsförbundet Östra Östergötland Verksamhets och budgetplan 2015 Samordningsförbundet Östra Östergötland 1. Inledning Samordningsförbundet Östra Östergötland är en fristående juridisk person som

Läs mer

Samordningsförbundet Umeå

Samordningsförbundet Umeå Samordningsförbundet Umeå Umeå kommun, Västerbottens läns landsting, Försäkringskassan i Umeå, Länsarbetsnämnden i Umeå Verksamhetsplan Budget 2006 Innehållsförteckning 1. Samordningsförbundet Umeå...

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN, MÅL OCH BUDGET 2017

VERKSAMHETSPLAN, MÅL OCH BUDGET 2017 Dnr: SF16/36 VERKSAMHETSPLAN, MÅL OCH BUDGET 2017 Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje DEN 18 NOVEMBER 2016 Innehållsförteckning 1.0 VERKSAMHETSPLAN 2017... 2 2.0 VISION... 2 3.0 ÖVERGRIPANDE

Läs mer

Verksamhetsplan 2014-2016

Verksamhetsplan 2014-2016 Umeå kommun, Vännäs kommun, Västerbottens läns landsting, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen Verksamhetsplan 2014-2016 Budget 2014-2016 Antagen av styrelsen för samordningsförbundet 2013-11-29 Innehållsförteckning

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014 med budget 2014-2015

VERKSAMHETSPLAN 2014 med budget 2014-2015 VERKSAMHETSPLAN 2014 med budget 2014-2015 för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden (dnr 2013:12 / 1) Vår gemensamma vision: LIVSKVALITET OCH EGENFÖRSÖRJNING FÖR ALLA! 1 1. Inledning Samordningsförbund

Läs mer

SOFINT Mari Grönlund STYRELSEN VERKSAMHETSPLAN 2014

SOFINT Mari Grönlund STYRELSEN VERKSAMHETSPLAN 2014 SOFINT Mari Grönlund STYRELSEN VERKSAMHETSPLAN 2014 1 Verksamhet 1.1 Ändamål Samordningsförbundet SOFINT, i Norra Örebro län, bildades med syfte att främja samverkan mellan samhälleliga organisationer

Läs mer

Verksamhetsplan 2016 Samordningsförbund Gävleborg

Verksamhetsplan 2016 Samordningsförbund Gävleborg Verksamhetsplan 2016 Samordningsförbund Gävleborg Bollnäs kommun Gävle kommun Hofors kommun Hudiksvalls kommun Ljusdals kommun Nordanstigs kommun Ockelbo kommun Ovanåkers kommun Sandvikens kommun Söderhamns

Läs mer

Verksamhetsplan och budget för 2017 samt preliminär planering för 2018 och 2019.

Verksamhetsplan och budget för 2017 samt preliminär planering för 2018 och 2019. 161110 1 (5) Verksamhetsplan och budget för 2017 samt preliminär planering för 2018 och 2019. bildades den 1 januari 2011 och består av fyra parter: Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, kommunerna Bromölla,

Läs mer

Delårsrapport. för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret (Dnr 2018:03 / 7) Vår gemensamma vision:

Delårsrapport. för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret (Dnr 2018:03 / 7) Vår gemensamma vision: Delårsrapport för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret 2018 (Dnr 2018:03 / 7) Vår gemensamma vision: LIVSKVALITET OCH EGEN FÖRSÖRJNING FÖR ALLA! 1 (7) Delårsrapport 2018 1. Sammanfattning

Läs mer

Sessionssalen, Kommunhuset Fagersta kommun klockan 09.00 16.00

Sessionssalen, Kommunhuset Fagersta kommun klockan 09.00 16.00 Sammanträdesdatum Sida 2014-11-26 1 Plats och tid ande Sessionssalen, Kommunhuset Fagersta kommun klockan 09.00 16.00 Linnéa Landerstedt, ordförande, Landstinget Västmanland Hans Söderström, Försäkringskassan

Läs mer

Bilaga 1. Insatsredovisning, individinriktade insatser en närmare beskrivning. Antal insatser under 2011: 4 Totalt antal deltagare: 133

Bilaga 1. Insatsredovisning, individinriktade insatser en närmare beskrivning. Antal insatser under 2011: 4 Totalt antal deltagare: 133 Bilaga 1 Insatsredovisning, individinriktade insatser en närmare beskrivning Antal insatser under 2011: 4 Totalt antal deltagare: 133 Kvinnocoacher (ID 1019) Projektägare: Landstinget Västmanland genom

Läs mer

Verksamhetsplan och budget Samordningsförbundet Landskrona Svalöv

Verksamhetsplan och budget Samordningsförbundet Landskrona Svalöv Verksamhetsplan och budget 2016 Samordningsförbundet Landskrona Svalöv 1 Samordningsförbundet Landskrona Svalöv Samordningsförbundet Landskrona Svalöv bildades den 1 september 2009 och består av parterna

Läs mer

Norra Västmanlands Samordningsförbund. Norbergsvägen FAGERSTA ÅRSREDOVISNING. September December 2005

Norra Västmanlands Samordningsförbund. Norbergsvägen FAGERSTA ÅRSREDOVISNING. September December 2005 Norra Västmanlands Samordningsförbund Norbergsvägen 21 737 80 FAGERSTA ÅRSREDOVISNING September December 2005 Innehållsförteckning Organisation...2 Förbundets ledning 3 Verksamhetsberättelse.5 Resultaträkning..8

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Samordningsförbund Gävleborg

Verksamhetsplan 2015 Samordningsförbund Gävleborg Verksamhetsplan 2015 Samordningsförbund Gävleborg Bollnäs kommun Gävle kommun Hofors kommun Hudiksvalls kommun Ljusdals kommun Nordanstigs kommun Ockelbo kommun Ovanåkers kommun Sandvikens kommun Söderhamns

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN OCH INRIKTNING FÖR SAMORDNINGSFÖRBUND GÄVLEBORG

VERKSAMHETSPLAN OCH INRIKTNING FÖR SAMORDNINGSFÖRBUND GÄVLEBORG VERKSAMHETSPLAN OCH INRIKTNING ÅR 2019-2021 FÖR SAMORDNINGSFÖRBUND GÄVLEBORG Antagen av förbundsstyrelsen 2018-11-30 1 Innehåll Inledning... 3 Förbundets uppdrag... 3 Vision... 3 Målgrupp... 4 Mål... 4

Läs mer

Verksamhetsplan Budget 2013 Plan Samordningsförbundet Lycksele, LYSA

Verksamhetsplan Budget 2013 Plan Samordningsförbundet Lycksele, LYSA Verksamhetsplan Budget 2013 Plan 2014 2015 Samordningsförbundet Lycksele, LYSA Lycksele kommun, Landstinget i Västerbotten, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan Samordningsförbundet Lycksele, Lysa 1.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2018

VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2018 VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2018 Innehåll 1. Samordningsförbundet i Jämtlands län... 3 1.1. Styrelse... 3 1.2. Arbetsutskott... 3 1.3. Tjänstemän... 3 1.4. Lokala samverkansgrupper... 3 2. Förbundets värdegrund...

Läs mer

Verksamhetsplan 2011

Verksamhetsplan 2011 1 Verksamhetsplan 2011 LSG Lokala samarbetsgruppen i Lycksele Innehållsförteckning s.2 1. Inledning s.3 2. Lokala samarbetsgruppen i Lycksele s.4 3. Lokala samarbetsgruppens uppdrag s.5 4. Lokala samarbetsgruppens

Läs mer

Verksamhetsplan och budget för. Samordningsförbundet Härnösand/Timrå 2012-2014

Verksamhetsplan och budget för. Samordningsförbundet Härnösand/Timrå 2012-2014 Verksamhetsplan och budget för Samordningsförbundet Härnösand/Timrå 2012-2014 Detaljplan för verksamhetsåret 2012 och en översikt för perioden 2013-2014 Fastställd av Samordningsförbundets styrelse den

Läs mer

Projekt/insats Syfte Behovsgrupp Mål

Projekt/insats Syfte Behovsgrupp Mål Projekt/insats Syfte Behovsgrupp Mål Samordningsteam Västerås Verksamhetsägare: Samordningsförbundet Västerås Verksamhetsutförare: AMA Arbetsmarknad Västerås stad Verksamhetsplan: 2017-01-01 2018-12-31

Läs mer

Verksamhetsplan RAR 2007 Dnr RAR06-45

Verksamhetsplan RAR 2007 Dnr RAR06-45 Samordningsförbundet RAR i Sörmland 1. Inledning Uppdrag Samordningsförbundet uppdrag är att stödja samverkan mellan samverkansparterna. Insatser är i huvudsak stöd till enskilda men även utbildningar,

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2014

Verksamhetsplan och budget 2014 Verksamhetsplan och budget 2014 Om Lunds samordningsförbund Lunds Samordningsförbund startade sin verksamhet i juni 2009 och är en fristående juridisk person. Medlemmar i Lunds Samordningsförbund är Försäkringskassan,

Läs mer

Ansökan om bidrag för 2016

Ansökan om bidrag för 2016 2015-06-18 Till Göteborgs Stad SDN Askim-Frölunda-Högsbo samt SDN Västra Göteborg Ansökan om bidrag för 2016 Bakgrund Samordningsförbundet Göteborg Väster ansvarar för samordnad rehabilitering enligt lag

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2018

Verksamhetsplan och budget 2018 Verksamhetsplan och budget 2018 Beslutad av styrelsen 2017-xx-xx Dnr XX Sida 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2017-09-22-1:a utkast till BILAGOR TILL VERKSAMHETSPLANEN 1. Beskrivning av verksamhet Sida 2 Samordningsförbundet

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN (dnr 2011:29 / 1) 1. Inledning

VERKSAMHETSPLAN (dnr 2011:29 / 1) 1. Inledning VERKSAMHETSPLAN 212 (dnr 211:29 / 1) 1. Inledning Samordningsförbund har ett unikt uppdrag att stödja samordnade insatser för personer som behöver hjälp av flera huvudmän för att komma tillbaka till arbete.

Läs mer

Verksamhetsplanering och budget 2012

Verksamhetsplanering och budget 2012 Verksamhetsplanering och budget 2012 Samordningsförbundet Botkyrka Samordningsförbundet Botkyrka Org.nr 222000-2006 Bankgiro 5020-5368 Postadress: c/o Botkyrka kommun, socialförvaltningen, 147 85 Tumba

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN BUDGET

VERKSAMHETSPLAN BUDGET VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2019-2021 Innehåll 1. Samordningsförbundet i Jämtlands län... 3 2. Förbundets värdegrund... 3 3. Vår vision... 3 4. Målgrupp... 3 5. Verksamhetsinriktningar... 3 5.1. Skapa samverkan...

Läs mer

Verksamhetsplan Budget 2007

Verksamhetsplan Budget 2007 Lycksele Verksamhetsplan Budget 2007 Samordningsförbundet Lycksele Lycksele kommun, Landstinget i Västerbotten, LAN Västerbotten, Försäkringskassan Västerbotten 1 1. Samordningsförbundet...3 Inledning...3

Läs mer

Delårsrapport. för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret (Dnr 2017:03 / 5) Vår gemensamma vision:

Delårsrapport. för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret (Dnr 2017:03 / 5) Vår gemensamma vision: Delårsrapport för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret 2017 (Dnr 2017:03 / 5) Vår gemensamma vision: LIVSKVALITET OCH EGENFÖRSÖRJNING FÖR ALLA! 1 (7) Delårsrapport 2017 1. Sammanfattning

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN BUDGET

VERKSAMHETSPLAN BUDGET 1(9) VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2018 Innehåll: 1 Inledning 2 Övergripande mål, syfte och centrala begrepp 3 Samordningsförbundets uppgifter 4 Synsätt 5 Inriktning i samverkansarbetet 5.1 Stöd till en förbättrad

Läs mer

Avsiktsförklaring för finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet i Huddinge år

Avsiktsförklaring för finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet i Huddinge år 1 Bilaga 6 Avsiktsförklaring för finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet i Huddinge år 2007-2011 Förslag till beslut Huddinges ledningsgrupp beslutar ställa sig bakom denna promemoria och föreslår

Läs mer

Verksamhets- och budgetplan 2016 Samordningsförbundet Östra Östergötland

Verksamhets- och budgetplan 2016 Samordningsförbundet Östra Östergötland Verksamhets- och budgetplan 2016 Samordningsförbundet Östra Östergötland 1. Inledning Samordningsförbundet Östra Östergötland är en fristående juridisk person som är bildat av Norrköpings, Söderköpings

Läs mer

FINSAM SAMORDNINGSFÖRBUNDET BURLÖV-STAFFANSTORP

FINSAM SAMORDNINGSFÖRBUNDET BURLÖV-STAFFANSTORP FINSAM SAMORDNINGSFÖRBUNDET BURLÖV-STAFFANSTORP Verksamhetsplan och budget 2017 2 Innehåll 1. Inledning... 3 1.1. Vision... 3 1.2. Övergripande mål och syfte... 3 1.3. Målgrupp... 3 2. Uppdrag och verksamhetsmål....

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2018

Verksamhetsplan och budget 2018 Verksamhetsplan och budget 2018 Beslutad av styrelsen 2017-11-24 Dnr SCÖ 43-2017 Sida 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Bakgrund 3 Övergripande mål 4 Finansiella mål 4 Finansiering/Medlemsavgift 4 SCÖ:s värdegrund

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017 med budget

VERKSAMHETSPLAN 2017 med budget VERKSAMHETSPLAN 2017 med budget 2017-2019 för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden (dnr 2016:12/7) Vår gemensamma vision: LIVSKVALITET OCH EGENFÖRSÖRJNING FÖR ALLA! 1 1. Inledning Samordningsförbund

Läs mer

Mottganingsteamets uppdrag

Mottganingsteamets uppdrag Överenskommelse mellan kommunerna i Sydnärke, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Örebro läns landsting om inrättandet av mottagningsteam en modell för flerpartssamverkan Inledning Denna överenskommelse

Läs mer

Avsiktsförklaring för finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet i Sörmland Samordningsförbundet RAR i Sörmland

Avsiktsförklaring för finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet i Sörmland Samordningsförbundet RAR i Sörmland Avsiktsförklaring för finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet i Sörmland Samordningsförbundet RAR i Sörmland Förslag till beslut Styrgruppen beslutar ställa sig bakom denna promemoria och föreslår

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2007 SAMORDNINGSFÖRBUNDET VÄNERSBORG/MELLERUD

VERKSAMHETSPLAN 2007 SAMORDNINGSFÖRBUNDET VÄNERSBORG/MELLERUD VERKSAMHETSPLAN 2007 SAMORDNINGSFÖRBUNDET VÄNERSBORG/MELLERUD Antagen av samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud Datum : 20070111 1 INLEDNING Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud bildades den 1 mars

Läs mer

Verksamhetsplan och budget. Samordningsförbundet Finsam i Helsingborg

Verksamhetsplan och budget. Samordningsförbundet Finsam i Helsingborg Verksamhetsplan och budget Samordningsförbundet Finsam i Helsingborg 2015 1. Samordningsförbundets ändamål och uppgifter. Förbundets ändamål anges i förbundsordningen 4. Förbundets ändamål är att inom

Läs mer

Samordningsförbundet Norra Skaraborg

Samordningsförbundet Norra Skaraborg 2014 Samordningsförbundet Verksamhetsplan Finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet 2 Mål- och ramdokument Mål, syfte, principer och centrala begrepp för samordningsförbundet Övergripande mål Det

Läs mer

... Agneta Fleismark ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Norra Västmanlands Samordningsförbund

... Agneta Fleismark ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Norra Västmanlands Samordningsförbund Sida Sammanträdesdatum 2012-09-13 1 Plats och tid Sala kommun, kl 09.00-16.00 ande Agneta Fleismark, ordförande, Landstinget Västmanland Roger Ingvarsson, ledamot Skinnskattebergs kommun Eva Pålsson, ledamot

Läs mer

Verksamhetsplan med Mål och Budget för år 2018

Verksamhetsplan med Mål och Budget för år 2018 Verksamhetsplan med Mål och Budget för år 2018 Samordningsförbundet Botkyrka Huddinge Salem Verksamhetsplanen för 2018 grundar sig på diskussioner och förslag som arbetats fram i styrelse och beredningsgrupp.

Läs mer

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Sammanträdesdatum 2011-01-11 1 Plats och tid Skinnskattebergs kommunhus, kl 13.15-16.20 ande Agneta Fleismark, ordförande, Landstinget Västmanland Henry Komulainen, vice ordförande, Försäkringskassan

Läs mer

INSATSBESKRIVNING SAMORDNINGSTEAM NORRA VÄSTMANLAND

INSATSBESKRIVNING SAMORDNINGSTEAM NORRA VÄSTMANLAND INSATSBESKRIVNING SAMORDNINGSTEAM NORRA VÄSTMANLAND Datum: 2018-05-15 Insats Insatsens ägare Insatsen består av fyra team: Samordningsteam Sala, Samordningsteam FNS, Samcentrum Hallstahammar samt Samordningsteam

Läs mer

Norra Västmanlands samordningsförbund, Delårsrapport jan-aug 2017

Norra Västmanlands samordningsförbund, Delårsrapport jan-aug 2017 Fagersta 1 september 2017 Norra Västmanlands samordningsförbund, Delårsrapport jan-aug 2017 Norra Västmanlands Samordningsförbund redovisar utfall för perioden januari - augusti 2017. Rapporten innehåller

Läs mer

Ansökan om medel. Namn på verksamhet/ projekt/insats Bakgrund/Problembeskrivning. Beskrivning. Mål. Ansvar och relationer. > Implementerings plan

Ansökan om medel. Namn på verksamhet/ projekt/insats Bakgrund/Problembeskrivning. Beskrivning. Mål. Ansvar och relationer. > Implementerings plan Rutin för ansökan om medel från Samordningsförbundet i Halland (se även bilagan till denna blankett) Den 1 januari 2004 infördes en permanent möjlighet till finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet

Läs mer

BUDGET 2015 MED INRIKTNING TILL Samordningsförbundet Göteborg Nordost. Tjänsteutlåtande. Dnr 2012/01 Ärende nr: 3 Sammanträde

BUDGET 2015 MED INRIKTNING TILL Samordningsförbundet Göteborg Nordost. Tjänsteutlåtande. Dnr 2012/01 Ärende nr: 3 Sammanträde BUDGET 2015 MED INRIKTNING TILL 2017 ÄRENDET... 1 VERKSAMHETSINRIKTNING 2015-2017... 2 INRIKTNING... 4 FÖRÄNDRINGAR/AVSLUT I FÖRHÅLLANDE TILL FÖREGÅENDE ÅR... 4 SAMMANFATTNING AV STRATEGIER... 5 EKONOMISKA

Läs mer

MÅL- OCH INRIKTNINGSPLAN

MÅL- OCH INRIKTNINGSPLAN Samordningsförbundet Göteborg Väster Tjänsteutlåtande Dnr 0015/18 Styrelsemöte 180615 MÅL- OCH INRIKTNINGSPLAN 2019-2021 Inledning Mål- och inriktningsdokumentet är grunden för förbundets budget de kommande

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2018 Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 1.1 Bakgrund och uppdrag... 2 1.2 Syfte... 2 1.3 Behovsgrupper... 2 1.4 Uppgifter... 3 2. Organisation... 3 2.1 Styrelse... 3 2.2

Läs mer

Samordningsförbundet RAR i Sörmland

Samordningsförbundet RAR i Sörmland Samordningsförbundet RAR i Sörmland 1. Inledning RAR:s verksamhetsidé är att löpande erbjuda samverkansaktiviteter, processtöd samt utvärderingar som utarbetas gemensamt med medlemmarna. RAR ska stödja

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN MED MÅL OCH BUDGET FÖR ÅR 2017

VERKSAMHETSPLAN MED MÅL OCH BUDGET FÖR ÅR 2017 VERKSAMHETSPLAN MED MÅL OCH BUDGET FÖR ÅR 2017 Verksamhetsplanen för 2017 grundar sig på diskussioner och förslag som arbetats fram i styrelse och beredningsgrupp under hösten 2016. Den anger inriktningen

Läs mer

Resultat av ESF-finansierad förstudie om Finsams roll i framtidens välfärd. Stellan Berglund Skellefteå

Resultat av ESF-finansierad förstudie om Finsams roll i framtidens välfärd. Stellan Berglund Skellefteå Resultat av ESF-finansierad förstudie om Finsams roll i framtidens välfärd Stellan Berglund Skellefteå carina.cannertoft@skl.se Förstudie - Finsam Uppdrag Skapa underlag för en strategisk diskussion hur

Läs mer

Om samordningsförbundet. Uppdraget

Om samordningsförbundet. Uppdraget Verksamhetsplan för Fryksdalens Samordningsförbund 2015 Om samordningsförbundet Uppdraget Fryksdalens Samordningsförbund är en egen juridisk enhet och startades upp i februari 2008 med Sunne kommun, Torsby

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN BUDGET

VERKSAMHETSPLAN BUDGET 1(9) VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2019 Innehåll: 1 Inledning 2 Övergripande mål, syfte och centrala begrepp 3 Samordningsförbundets uppgifter 4 Synsätt 5 Inriktning i samverkansarbetet 5.1 Stöd till en förbättrad

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2013

Verksamhetsplan och budget 2013 Om Lunds samordningsförbund Lunds Samordningsförbund startade sin verksamhet i juni 2009 och är en fristående juridisk person. Medlemmar i Lunds Samordningsförbund är Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen,

Läs mer

Socialförvaltningen i Fagersta 1 april 2011 ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta....

Socialförvaltningen i Fagersta 1 april 2011 ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta.... Sida Sammanträdesdatum 2011-03-17 1 Plats och tid Rådhuset i Sala, Stora Torget 1, kl 13.15-16.20 ande Agneta Fleismark, ordförande, Landstinget Västmanland Henry Komulainen, vice ordförande, Försäkringskassan

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN, MÅL OCH BUDGET Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje

VERKSAMHETSPLAN, MÅL OCH BUDGET Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje VERKSAMHETSPLAN, MÅL OCH BUDGET 2019 Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje DEN 16 NOVEMBER 2018 Innehållsförteckning 1. DEN FINANSIELLA SAMORDNINGENS UPPDRAG 2 2. SAMORDNINGFÖRBUNDETS MÅL

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN, MÅL OCH BUDGET Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje

VERKSAMHETSPLAN, MÅL OCH BUDGET Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje VERKSAMHETSPLAN, MÅL OCH BUDGET 2018 Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje DEN 18 NOVEMBER 2017 Innehållsförteckning 1. DEN FINANSIELLA SAMORDNINGENS UPPDRAG 2 2. SAMORDNINGFÖRBUNDETS MÅL

Läs mer

Delårsrapport per den 31 augusti 2013

Delårsrapport per den 31 augusti 2013 Samordningsförbundet Östra Östergötland Delårsrapport per den 31 augusti 2013 2013-10-01 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Verksamheter... 3 2.1 Kansli... 4 2.2 Kartläggning och analys av behov

Läs mer

Avsiktsförklaring för finansiell samordning i Värmdö avseende rehabilitering

Avsiktsförklaring för finansiell samordning i Värmdö avseende rehabilitering Bilaga 2. Värmdö kommun, Stockholms läns landsting, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen Avsiktsförklaring för finansiell samordning i Värmdö avseende rehabilitering 2(7) Inledning Sedan den 1 januari

Läs mer

Verksamhets- och budgetplan 2013

Verksamhets- och budgetplan 2013 Verksamhets- och budgetplan 2013 Antagen av förbundsstyrelsen 2012-11-23 2(10) Verksamhets- och budgetplan 2013 1. Verksamhet 1.1 Ändamål Förbundets ändamål anges i förbundsordningen 5. Förbundets ändamål

Läs mer

Verksamhetsplan 2017

Verksamhetsplan 2017 Verksamhetsplan 2017 Klarälvdalens samordningsförbund - Box 93-667 22 Forshaga - www.klasam.se Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Verksamhetens inriktning 2017... 3 3. Om samordningsförbundet...

Läs mer

Verksamhetsplan 2014 Budget Samordningsförbundet Botkyrka, Huddinge och Salem

Verksamhetsplan 2014 Budget Samordningsförbundet Botkyrka, Huddinge och Salem Verksamhetsplan 2014 Budget 2014-2016 Samordningsförbundet Botkyrka, Huddinge och Salem 1 INNEHÅLL: SIDA 1. VERKSAMHETSPLAN 2014... 3 2. SAMORDNINGSFÖRBUNDETS ÄNDAMÅL OCH UPPGIFTER... 3 3. VERKSAMHETENS

Läs mer

UNG KRAFT Processtöd för ett inkluderande arbetsliv för unga funktionshindrade

UNG KRAFT Processtöd för ett inkluderande arbetsliv för unga funktionshindrade Norra Västmanlands Samordningsförbund Norbergsvägen 19 737 80 Fagersta Telefon: 0223-442 55 Mobil: 0736-498 499 Fagersta 12 04 2012 www.samordningnv.se http://samordningnv.blogspot.com/ www.facebook.com/norravastmanlandssamordningsforbund

Läs mer

Återrapportering Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan

Återrapportering Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan Återrapportering Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan Åtgärder för att förstärka stödet till långtidssjukskrivna, unga med funktionsnedsättning och unga med aktivitetsersättning i samverkan genom samordningsförbund

Läs mer

Verksamhets- och budgetplan 2015

Verksamhets- och budgetplan 2015 Verksamhets- och budgetplan 2015 2 Innehållsförteckning 1. Samordningsförbundets uppgifter och verksamhet... 3 2. Övergripande mål och syfte... 3 3. Samordningsförbundets uppgift och beslutanderätt...

Läs mer

Datum. Ersättare Margareta Karlsson (M), Kungsörs kommun Karin Olovsson, Arbetsmedlingen

Datum. Ersättare Margareta Karlsson (M), Kungsörs kommun Karin Olovsson, Arbetsmedlingen Plats och tid Hellkvistsalen, Kungsörs kommunhus, kl 13.30 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) ande Andreas Trygg (V), Köpings kommun, ordförande Agneta Bode (S), Arboga kommun Görel Nilsson (S), Kungsörs

Läs mer

2006-11-16. Samordningsförbundet Göteborg Centrum Verksamhetsplan med budget 2007-2009

2006-11-16. Samordningsförbundet Göteborg Centrum Verksamhetsplan med budget 2007-2009 1 Samordningsförbundet Göteborg Centrum Verksamhetsplan med budget 2007-2009 1 2 Verksamhetsplan - budget Samordningsförbundet Göteborg Centrum 2007 2009 Övergripande mål Förbundets ändamål är att inom

Läs mer