Sven-Åke Granberg, (kd), tj ers. Britt-Louise Eriksson, (s)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sven-Åke Granberg, (kd), tj ers. Britt-Louise Eriksson, (s)"

Transkript

1 1(18) Plats och tid Beslutande Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Vindeln, onsdagen den 2 maj 2012, kl Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Kent-Erik Mattsson, (s) Christer Lundgren, (c) Dan Oskarsson, (s) Paul Redstig, (m) Ulrika Åström, (s) Sven-Åke Granberg, (kd), tj ers. Britt-Louise Eriksson, (s) Simon Karström, (fp) Per-Anders Olsson, (s) Marianne Hörnberg, (c) Jeanette Knutstam, (m), tj. ers. Mathias Haglund, (s) Övriga deltagande Eric Thorstensson, förvaltningschef Sofia Jonsson, kommunsekreterare Lars Tapani, räddningschef, Rolf Isberg, brandinspektör Håkan Ahlman, ekonomichef, Mikael Salomonsson, kommunchef, 56 Utses att justera Sekreterare Ordförande Mathias Haglund Sofia Jonsson Ewa-May Karlsson Paragrafer: Mathias Haglund ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Datum för anslagets uppsättande Förvaringsplats för protokollet Kommunkontoret Datum för anslagets nedtagande Underskrift Erica Lundström

2 2(18) 52 Dnr 12.K Omförhandling av avtal om sotning i Vindelns kommun Räddningschef Lars Tapani informerar kommunstyrelsen om nuvarande taxa samt avtalslängd. Nuvarande sotningstaxa gäller tillsvidare och Vindelns kommun önskar omförhandla avtalet till ett tidsbaserat avtal. Om en tidsbegränsat avtal går att nå, skulle Vindeln därefter kunna delta i den upphandling som Umeå kommun kommer att genomföra med ny avtalsperiod fr.o.m Vindelns kommun har sagt upp nuvarande avtal till den 1 september. s beslut: Uppdras till räddningschef Lars Tapani att inleda en omförhandling av nuvarande avtal i syfte att komma med i Umeås avtal fr.o.m En återrapportering i ärendet sker i arbets- och personalutskottet den 20 augusti.

3 3(18) 53 Dnr 12.K Information räddningstjänstfrågor Räddningschef Lars Tapani informerat kommunstyrelsen om att SOS-avtalet går ut vid årsskiftet. Gävleborgs regionförbund kommer att genomföra upphandlingen för hela Norrland. Vindelns kommun har idag en kostnad för SOS på ca 70 tkr /år. Vidare har en förfrågan inkommit till Umeå kommun från Luleå kommun om Umeå har möjlighet att vid ett dammhaveri i Luleåälven kunna ta emot personer. Umeå kommun har påbörjat utredningsarbetet och har kunnat konstatera att Umeå kommer att ha svårt att bereda plats för ett sådant stort antal personer. Umeå kommun har därför valt att fråga övriga kommuner i Umeåregionen om dessa har möjlighet att bistå Umeå kommun i planeringsarbete samt utreder möjligheten att kunna ta emot 1000 personer vardera. Vindelns kommun ställer sig positiv till att delta i planeringsarbetet och beredskapssamordnare Johanna Nordström kommer att utreda frågan. s beslut: Informationen är delgiven.

4 4(18) 54 Dnr 12.K Budgetprognos/ befolkningsprognos Ekonomichef Håkan Ahlman redogör för aktuell befolkningsprognos. Den sista mars visar statistiken på - 8 personer. Budgetprognosen tyder på ett resultat på 3,7 mkr, vilket är 3,55 mkr bättre än budget. Den positiva prognosen beror i huvudsak på den senaste skatteprognosen som tyder på skatteintäkter på 3,1 mkr bättre än budget. Budgetprognos för verksamheterna i förhållande till budget; 0 Utbilnings- och fritidsnämnden -3,0 mkr Gymnasieskolan +300 tkr Socialnämnden 0 Miljö- och byggnadsnämnden 0 Avvikelsen inom utbildnings- och fritidsnämnden beror i huvudsak på fler barn i barnomsorgen samt ökade lönekostnader inom skolan. Beslutsunderlag Befolkningsprognos samt budgetprognos, daterad den 2 maj s beslut: Informationen är delgiven.

5 5(18) 55 Dnr 12.K Budgetarbete Ordförande Ewa-May Karlsson informerar kommunstyrelsen om att förvaltningarna ännu inte har nått sina ramar i budgetarbetet Den stora problematiken idag finns inom utbildnings- och fritidsnämnden där betydande arbete återstår innan nämnden når tilldelad ram. I samband med budgetarbete 2013 ska en mer detaljerad rapport tas fram kring skolans kostnader, gällande lokaler, barnomsorg, skolskjutsar, skolmåltider mm. ser med oro på att två ekonomer vid ekonomikontoret inom kort tid har valt att avsluta sin anställning. Ekonomichef Håkan Ahlman informerar om att man för närvarande annonserar efter en, alternativt två ekonomer. Bristen på personal vid ekonomikontoret kommer att medföra svårigheter med att få fram prognoser/rapporter i tid. s beslut: Med tanke på den osäkerhet som råder kring utbildnings- och fritidsnämndens budget kommer den tidsplan som kommunfullmäktige satt för budgetarbetet 2013 inte att hålla. Budget 2013 kommer istället att antas av kommunfullmäktige den 1 oktober Vidare noterar kommunstyrelsen att utbildnings- och fritidsnämnden ännu inte har protokollfört några anteckningar kring budgetarbete 2013, vilket givet situationen är anmärkningsvärt. I kommunstyrelsen i juni kommer en redovisning att göras av hur långt budgetarbetet kommit inom nämnderna. Vid genomgången ska även vidtagna åtgärder för att nå tilldelade ramar presenteras. Socialdemokraterna lämnar protokollsanteckning; Socialdemokraterna i kommunstyrelsen markerar mot brister i den politiska ledningen i Utbildnings- och fritidsnämnden när det gäller den ekonomiska styrningen. Budget, ekonomisk uppföljning och kopplingen till verksamhetskontroll har inte behandlats tillräckligt i beslutsprotokoll.

6 6(18) 56 Dnr 11.K Motion Uppdatering av hemsidan i Vindelns kommun Sammanfattning Michael Schmidt Nägel, (V), har i en motion till kommunfullmäktige den 26 april 2011, föreslagit att samtliga förvaltningar och organisationer genast går igenom sina sidor på webbplatsen och uppdaterar dessa. I motionen anges att Vänsterpartiet har granskat kommunens webbplats och noterat att det är många sidor som inte uppdateras och därför innehåller felaktigheter. Vidare sägs att de lättlästa sidorna innehåller svåra uttryck som personer kanske inte förstår. Kommunsekreterare Sofia Jonsson redogör för rådande situation och förslag till beslut i yttrande den 2 april Arbets- och personalutskottets förslag till beslut: s föreslår kommunfullmäktige besluta att motionen bifalls. Beslutsunderlag - Arbetsutskottets beslut den 2 april 2012, Motion uppdatering av hemsidan i Vindelns kommun, den 26 april Yttrande från kommunsekreterare Sofia Jonsson, 2 april s förslag till beslut: Kommunfullmäktige beslutar att motionen ska anses vara besvarad, då arbete redan pågår i enlighet med motionens intention.

7 7(18) 57 Dnr 12.K Motion Samåkningssystem i kollektivtrafiken Sammanfattning Mathias Haglund, (S), och Annika Hallingfors, (S), har i en motion till kommunfullmäktige föreslagit att kommunen som ett led i ambitionen om ett hållbart samhälle undersöker möjligheten till att inrätta eller delta i en elektronisk plattform där kommuninvånare kan utbyta information som underlättar samåkande med bil. Kommunsekreterare Sofia Jonsson redogör för rådande situation och förslag till beslut i yttrande den 21 mars Arbets- och personalutskottets förslag till beslut: föreslår kommunfullmäktige besluta Motionen anses besvarad då arbete redan pågår i enlighet med motionens intention. Beslutsunderlag - Arbetsutskottets beslut den 2 april 2012, 63 - Motion samåkningssystem i kollektivtrafiken - Yttrande från kommunsekreterare Sofia Jonsson, den 21 mars s förslag till beslut: Kommunfullmäktige beslutar att motionen anses vara besvarad då arbete redan pågår i enlighet med motionens intention.

8 8(18) 58 Dnr 12.K Inköp av läsplattor till kommunstyrelsen i samband med införande av digitala kallelser Sammanfattning Vid kommunstyrelsens sammanträde den 28 februari fick förvaltningen i uppdrag att utreda kostnaderna samt ta fram en teknisk lösning för att kunna skicka kallelser digitalt. Under drygt en månad har ordförande och oppositionsråd i kommunstyrelsen samt kommunfullmäktiges ordförande testat läsplattorna samt ett program för att kunna läsa handlingarna digitalt. Det program som testgruppen provat är ett system för att enbart kunna skicka och läsa digitala handlingar, och kan ses som ett första steg i digitalisering av de nämndsadministrativa rutinerna. Programmet uppfyller testgruppen krav på logisk struktur och enkelhet samt har en bra anteckningsfunktion. Vidare sker lagringen av datat i enlighet med personuppgiftslagens riktlinjer. På marknaden finns idag en uppsjö av program/ system inom området och förvaltningen kommer under 2012 fortsätta utreda alternativa system som ger en integrerad helhetslösning för diarium, ärendehantering samt digitala kallelser etc. Det system som testgruppen provat anses dock uppfylla uppsatt kravbild samt utgör ett gott alternativ under tiden att en mer omfattande systemlösning utreds. Kostnadskalkyl Enligt kalkylunderlaget väntas den minskade arbetsbelastningen för nämndsadministrationen genom digitala utskick motsvara ca kr/år. Kostnaden för porto och kuvert beräknas sjunka med ca kr/år. Samt leasing och servicekostnaderna för skrivarna minska med ca kr/år. Totalt uppgår den beräknade kostnadsminskningen till ca 70000kr/år. Förvaltningschef Eric Thorstensson och kommunsekreterare Sofia Jonssons förslag till beslut; beslutar att köpa in läsplattor till ordinarie ledamöter och ersättare i kommunstyrelsen. Kostnaden för inköp, utbildning och drift under 2012 finansieras ur kommunstyrelsens oförutsedda, totalt kr.

9 9(18) Kostnad för den löpande driften budgeteras fr.o.m av IT/Telefoni och väntas uppgå till ca kr/år. Tillkommer gör åtagande för support som bedöms uppgå till ett par timmar per månad. Beslutsunderlag - kommunstyrelsens beslut den 28 februari, 26 - yttrande från kommunsekreterare Sofia Jonsson och förvaltningschef Eric Thorstensson Förslag till beslut på sammanträdet Ordförande Ewa-May Karlsson, (c), yrkar att ett uppdrag ges till förvaltningen om att se över möjligheten att finansieringen på totalt kr för inköp, utbildning och drift under 2012 görs genom en omprioritering i investeringsbudgeten. Ordförande ställer proposition på tilläggsyrkandet och finner att kommunstyrelsen beslutar i enlighet med detta. s beslut: beslutar att köpa in läsplattor till ordinarie ledamöter och ersättare i kommunstyrelsen. Uppdras till kommunchef Mikael Salomonsson att se över möjligheten att finansieringen av inköp, utbildning och drift under 2012 på totalt kr, görs genom en omprioritering i investeringsbudgeten. Kostnad för den löpande driften budgeteras fr.o.m av IT/Telefoni och väntas uppgå till ca kr/år. Tillkommer gör åtagande för support som bedöms uppgå till ett par timmar per månad.

10 10(18) 59 Dnr 12.K VIKOM - Vindelälvs kommunernas gemensamma forum för Vindelälvsdalens utveckling Sammanfattning Vindelälvskommunernas ekonomiska förening har till syfte att främja utvecklingen i Vindelälvsdalen. Enligt dess styrelse krävs ett ökat ekonomiskt stöd från ägarna, då omkostnaderna har ökat. Idag går ägarna årligen in med vardera 7 500:- i serviceavgift och :- till underhåll av Vindelälvsleden. Från och med 2013 bedömer dess styrelse att ägarna vardera istället måste gå in med :- i serviceavgift och :- i underhåll av Vindelälvsleden. Förvaltningschef Eric Thorstensson förslår i sitt yttrande att kommunstyrelsen beslutar att inte utöka serviceanslaget till VIKOM. Till underhåll av Vindelälvsleden avsätts oförändrade medel. Arbets- och personalutskottets förslag till beslut: beslutar enligt förvaltningschef Eric Thorstenssons förslag med följande tillägg; Vindelns kommun noterar att underlaget för ett utökat bidrag är undermåligt. Blir det aktuellt med ett utökat bidrag för föreningens medlemmar kommer Vindelns kommun tvingas att ompröva sitt medlemskap i föreningen. Beslutsunderlag - Arbetsutskottets beslut den 2 april 2012, 75 - Yttrande från förvaltningschef Eric Thorstensson, den 8 mars Skrivelse från Vindelälvskommunerna, den 23 januari Kommunstyrelens behandling Ledamot Jeanette Knutstam, (m), informerar kommunstyrelsen om VIKOMs verksamhet. Följande tre projekt ska startas upp inom kort; Biosfärsområdet

11 11(18) Route Gastromic, lokalproducerad mat (matproducenter samt matställen) Vindelälvsloppet (- uppstart 2014) För projekten har VIKOM totalt en budget på 2,8 mkr. På mötet lämnas information om att VIKOM kommer att återkomma med en ansökan om ett nytt förslag till finansiering av verksamheten; kr kr kr s beslut: Serviceanslaget till VIKOM utökas ej. Till underhåll av Vindelälvsleden avsätts oförändrade medel. Vindelns kommun noterar att underlaget för ett utökat bidrag är undermåligt. Blir det aktuellt med ett utökat bidrag för föreningens medlemmar kommer Vindelns kommun tvingas att ompröva sitt medlemskap i föreningen. VIKOM uppmanas inkomma med en utförlig beskrivning av de tre projekten till kommunen.

12 12(18) 60 Dnr 11.K Ändringar i utbildnings- och fritidsnämndens investeringsbudget Sammanfattning Lars Johansson, förvaltningschef utbildnings- och fritidsnämnden, har i skrivelse den 27 mars 2012 redogjort för de ändringar som nämnden vill få gjorda i sin investeringsbudget för Följande ändringar föreslås; Anslaget till inventarier inomhus i Renforsskolan minskas med :- till :-. Anslaget till social lekmiljö minskas med :- till :- De :- som frigörs används till inköp av bärbara datorer till pedagoger i årskurs 6-9. Arbets- och personalutskottets förslag till beslut: godkänner utbildnings- och fritidschef Lars Johanssons förslag till ändring av utbildnings- och fritidsnämndens investeringsbudget Beslutsunderlag - Arbetsutskottets beslut den 2 april, 73 - Yttrande från förvaltningscheferna Eric Thorstensson och Lars Johansson, den 27 mars noterar att utbildnings- och fritidsnämnden ännu inte har hanterat ändringarna i sin investeringsbudget. s beslut: Ärendet återremitteras till utbildnings- och fritidsnämnden för att få ett yttrande från nämnden inför beslut i kommunstyrelsen.

13 13(18) 61 Dnr 12.K Översyn reglemente vägbelysning Sammanfattning Teknisk chef Christer Nygren fick i uppdrag av kommunstyrelsen den 31 januari 2012 att revidera gällande reglemente för vägbelysning. Vid arbetsutskottet den 5 mars 2012 presenterades ett förslag och teknisk chef Christer Nygren fick i uppdrag att förtydliga föreslaget reglemente. Beslutsunderlag - Arbetsutskottets beslut den 2 april 2012, Yttrande från teknisk chef Christer Nygren den 26 mars Förslag till nytt reglemente, daterat 26 mars s beslut: Följande ändring i reglementet på sidan 2, under punkt C; Återtändning av nedsläckta armaturer med anledning av ett folkhälsoperspektiv ska beslutas i kommunstyrelsen och inte av delegationsbemyndigad tjänsteman. s förslag till beslut: Kommunfullmäktige beslutar att fastställa reglemente för vägbelysning, daterat den 2 maj 2012.

14 14(18) 62 Dnr 11.K Ändrade sammanträdestider 2012 Sammanfattning s ordförande Ewa-May Karlsson föreslår att följande sammanträdesdatum ändras; s arbets- och personalutskott Nuvarande datum Förslag till nytt datum 27 augusti 20 augusti 15 oktober 8 oktober Nuvarande datum Förslag till nytt datum 30 oktober 23 oktober Arbets- och personalutskottets beslutade att ändra mötet den 27 augusti till den 20 augusti och den 15 oktober till den 8 oktober. Arbets- och personalutskottets förslag till beslut: beslutar att ändra sammanträdet den 30 oktober till den 23 oktober Beslutsunderlag - Arbetsutskottets beslut den 2 april 2012, 76 Ajournering Socialdemokraterna begär ajournering och mötet ajournerar sig mellan kl Förslag till beslut på sammanträdet Dan Oskarsson, (s), yrkar att det ursprungliga datumet ska kvarstå då det finns en vice ordförande som kan ta ordförandeskapet. Ordförande ställer proposition på arbets- och personalutskottets förslag och Dan Oskarssons yrkande och finner att kommunstyrelsen beslutar i enlighet med arbets- och personalutskottets förslag. s beslut: s sammanträde den 30 oktober 2012 ändras till den 23 oktober 2012.

15 15(18) 63 Dnr 11.K Lokalomställning Brinken Kommunchef Mikael Salomonsson informerar om pågående lokalomställning. Omställningen befinner sig för närvarande i slutskedet med den återstående lokalanpassning som görs inom förskolan på Brinken. Utbildnings- och fritidsnämnden beräknar spara 1 mkr genom omlokaliseringen av förskoleverksamheten till de nya lokalerna på Brinken. Investeringen beräknas totalt kosta 6,4 mkr, vilket är 2,6 mkr mer än den ursprungliga kostnadskalkylen på ca 3,8 mkr. kommer därmed få en kostnadsökning för lokalerna på ca 400 tkr per år. Den stora förändringen i kostnadsbilden beror på att det tillkommit ytterligare en avdelning med 19 barn. Detta medför att det kommer iordningsställas 3,5 avdelningar istället för det ursprungliga förslaget på 2,5 avdelningar. s beslut: Informationen är delgiven. Ärendet tas upp för beslut den 29 maj efter det att utbildnings- och fritidsnämndens hanterat ärendet.

16 16(18) 64 Dnr 12.K Diskussionsklimat på bloggar mm Med anledning av den negativa samtalston som funnits på bloggarna samt de anonyma kommentarer som framförts på Tyck till, för kommunstyrelsen en diskussion om vikten av att föra sakliga samtal utan personangrepp.

17 17(18) 65 Delegationsbeslut 1. Dnr 12.K Yttrande över ansökan om tillstånd att förvärva jordskogsbruksfastighet 2. Dnr 12.K Anställning och entledigande, beslut Dnr 12.K Arbets- och personalutskottets protokoll, 2 april 2012 s beslut: Delegationsprotokollen är anmälda.

18 18(18) 66 Meddelanden 1. Dnr 12.K Protokoll Förvaltningsövergripande samverkansgruppen, , samt Dnr 12.K Informations- och prognosbrev gällande mottagningsbehovet av nyanlända. 3. Dnr 12.K Sammanställning av bidrag till lönebidragsanställningar. 4. Dnr 12.K Köra buss på bananskal goda exempel från kommuner som gör biogas av matavfall 5. Dnr 12.K Yttrande angående remiss Regionalt trafikförsörjningsprogram för Västerbottens län Dnr 11.K Slutrapport projekt förstudie fisketurism Från kust till fjäll 7. Dnr 12.K Länstrafikens nya uppdrag, bland annat ansvarsfördelning s beslut: Meddelandena är delgivna.

Beslutande Göran Dahl, (s) Christer Lundgren, (c) Frida Hallgren, kommunsekreterare

Beslutande Göran Dahl, (s) Christer Lundgren, (c) Frida Hallgren, kommunsekreterare 2015-09-21 1(5) Plats och tid Forum, Vindeln, den 21 september 2015. Beslutande Göran Dahl, (s) Christer Lundgren, (c) Dan-Olov Andersson, (s), tj ers Marianne Hörnberg, (c) Dan Oskarsson, (s) Caroline

Läs mer

Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilsson, (m) Simon Karström, (fp) Paul Redstig, (m) Marianne Hörnberg, (c) Christer Jonsson, (kd)

Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilsson, (m) Simon Karström, (fp) Paul Redstig, (m) Marianne Hörnberg, (c) Christer Jonsson, (kd) 2013-08-27 1(12) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, den 27 augusti 2013, kl 15.30-17.20 Beslutande Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilsson, (m) Simon Karström, (fp) Paul Redstig,

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Vindeln, måndagen den 8 april 2013, kl 08.30-15.00

Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Vindeln, måndagen den 8 april 2013, kl 08.30-15.00 2013-04-08 1(10) Plats och tid Beslutande Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Vindeln, måndagen den 8 april 2013, kl 08.30-15.00 Ewa-May karlsson, (c), ordförande Tomas Nilssson, (m) Mathias Haglund,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbets- och personalutskott 2012-06-29 1(12)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbets- och personalutskott 2012-06-29 1(12) arbets- och personalutskott 2012-06-29 1(12) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Vindeln, tisdagen den 29 juni 2012, kl. 15.00-16.15 Ewa-May Karlsson, (c),

Läs mer

kl. 09.00-12.00 13.00-16.30, i Åmsele kl 18.30-21.00 Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Christer Lundgren, (c)

kl. 09.00-12.00 13.00-16.30, i Åmsele kl 18.30-21.00 Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Christer Lundgren, (c) 2013-02-26 1(20) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Vindeln, tisdagen 26 februari 2013, kl. 09.00-12.00 13.00-16.30, i Åmsele kl 18.30-21.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att

Läs mer

Beslutande Mathias Haglund, (s) Christer Lundgren, (c) Frida Hallgren, kommunsekreterare Per-Eric Magnusson, kommunchef ...

Beslutande Mathias Haglund, (s) Christer Lundgren, (c) Frida Hallgren, kommunsekreterare Per-Eric Magnusson, kommunchef ... 2015-06-22 1(8) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, måndagen den 22 juni 2015, kl. 08.00 09.30 Beslutande Mathias Haglund, (s) Christer Lundgren, (c) Dan Oskarsson, (s) Marianne

Läs mer

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, den 8 januari 2015 kl. 08.30-11.50

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, den 8 januari 2015 kl. 08.30-11.50 2015-01-08 1(23) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, den 8 januari 2015 kl. 08.30-11.50 Beslutande Mathias Haglund, (s), ordförande Christer Lundgren, (c) Dan Oskarsson, (s)

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Vindelns kommun, 25 november 2014, kl. 10.00 12.00. Beslutande Tomas Nilsson, (m), ordförande Mathias Haglund, (s)

Plats och tid Kommunkontoret, Vindelns kommun, 25 november 2014, kl. 10.00 12.00. Beslutande Tomas Nilsson, (m), ordförande Mathias Haglund, (s) 2014-11-25 1(18) Plats och tid Kommunkontoret, Vindelns kommun, 25 november 2014, kl. 10.00 12.00 Beslutande Tomas Nilsson, (m), ordförande Mathias Haglund, (s) Christer Lundgren, (c) Lena Malm, (s) Marianne

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Vindelns kommun, 16 december 2014, kl. 10.00 12.00

Plats och tid Kommunkontoret, Vindelns kommun, 16 december 2014, kl. 10.00 12.00 2014-12-16 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Vindelns kommun, 16 december 2014, kl. 10.00 12.00 Beslutande Ewa-May Karlsson, (c), ordförande 174-177, 179-187 Christer Lundgren, (c), ordförande 178 Marianne

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Sida 2014-04-22 1(17) Kommunstyrelsen. kl 10.00-12.20

Protokoll Sammanträdesdatum Sida 2014-04-22 1(17) Kommunstyrelsen. kl 10.00-12.20 2014-04-22 1(17) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, tisdagen den 22 april 2014, kl 10.00-12.20 Beslutande Ewa-May Karlsson, (c) Tomas Nilsson, (m) Jeanette Knutstam, (m) Marianne Hörnberg,

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret Vindeln, stora sammanträdesrummet, fredagen den 20 februari 2015, kl 08 30-15 10. Ajournering för lunch 12 10-13 00.

Plats och tid Kommunkontoret Vindeln, stora sammanträdesrummet, fredagen den 20 februari 2015, kl 08 30-15 10. Ajournering för lunch 12 10-13 00. 2015-02-20 1(15) Plats och tid Kommunkontoret Vindeln, stora sammanträdesrummet, fredagen den 20 februari 2015, kl 08 30-15 10. Ajournering för lunch 12 10-13 00. Beslutande Britt-Louise Eriksson (s) ordförande

Läs mer

Socialnämnden 2012-03-22 1(9)

Socialnämnden 2012-03-22 1(9) Socialnämnden 2012-03-22 1(9) Plats och tid Hotell Källan Åmliden Norsjö, torsdag den 22 mars 2012 kl. 10.30 12.15 Beslutande ledamöter Christer Lundgren, (c) ordförande Dan Oskarsson, (s) Elli-Mari Lundgren,

Läs mer

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 15 oktober 2015, kl , , lunch

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 15 oktober 2015, kl , , lunch 2015-10-15 1(18) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 15 oktober 2015, kl. 08.30 12.00, 13.00 14.30, lunch 12.00 13.00 Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s) Simon Karström,

Läs mer

Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande Simon Karström, (c)

Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande Simon Karström, (c) 2016-03-17 1(14) Plats och tid Vindelns kommun, kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, torsdagen den 17 mars 2016, kl 08.30-14.40, lunch kl. 11.50-13.00 Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande

Läs mer

Stefan Nordström, (m), ordförande Per-Anders Olsson, (s) Dan-Olof Andersson, (s), tj ers. Johan Åsberg, (fp) Annelie Bjurén, (s) Janne Norén, (c) ...

Stefan Nordström, (m), ordförande Per-Anders Olsson, (s) Dan-Olof Andersson, (s), tj ers. Johan Åsberg, (fp) Annelie Bjurén, (s) Janne Norén, (c) ... 2013-06-11 1(8) Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, den 11 juni 2013, kl 13.30-14.55 Beslutande Stefan Nordström, (m), ordförande Per-Anders Olsson, (s) Dan-Olof Andersson, (s), tj

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.20 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2011-12-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 december kl. 9.00 12.00 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

PROTOKOLL 1(11) från Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24

PROTOKOLL 1(11) från Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24 1(11) Plats och tid: Sammanträdesrummet 2:a vån, Ale gymnasium, Nödinge kl 09.00-12.00 Beslutande Isabell Korn, ordf (M) Rikard Paulin (S) och tjänstgörande ersättare Monica Samuelsson (S) Natalya Raad

Läs mer

Åke Strandgren (c) Jesper Arnfjell (kd) tjg ersättare Maria Svensson (s) Dan-Olov Andersson (s) tjg ersättare Elli-Marie Lundgren (m) tjg ersättare

Åke Strandgren (c) Jesper Arnfjell (kd) tjg ersättare Maria Svensson (s) Dan-Olov Andersson (s) tjg ersättare Elli-Marie Lundgren (m) tjg ersättare 2014-10-23 1(17) Plats och tid Kommunkontoret, Vindeln, stora sammanträdesrummet, torsdagen den 23 oktober 2014, kl 08 00-16 15. Ajournering för lunch 12 15-13 15. Beslutande Birgita Sigfridsson (c) ordförande

Läs mer

Christer Jonsson, (kd), ordförande Birgita Sigfridsson, (c)

Christer Jonsson, (kd), ordförande Birgita Sigfridsson, (c) 2013-09-30 1(23) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Forum, Vindeln, måndagen den 30 september 2013, kl 13.00-16.10, ajournering mellan kl 14.30-14.35, 15.05-15.15 och kl 15.30-15.40. Christer Jonsson,

Läs mer

... ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

... ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(22) Plats och tid Stora Sammanträdesrummet, Vindeln, tisdagen den 7 september 2010, kl. 08.30-14.30 Beslutande Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Paul Redstig, (m) Mathias Haglund, (s) Britt-Louise Eriksson,

Läs mer

Sekreterare Maria Höglund Paragrafer 10-21. Ordförande Per-Anders Olsson 10-13, 15-21 Johan Åsberg 14

Sekreterare Maria Höglund Paragrafer 10-21. Ordförande Per-Anders Olsson 10-13, 15-21 Johan Åsberg 14 2013-05-23 1(14) Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet Beslutande Per-Anders Olsson (s) Dan-Olof Andersson (s) Johan Åsberg (fp) Annelie Bjurén (s) Janne Norén (c) Per-Uno Bergner (c)

Läs mer

Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Karl-Erik Olsson (S) Pia Ingvarsson (S)

Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Karl-Erik Olsson (S) Pia Ingvarsson (S) 2012-03-14 1 (6) Plats och tid Marint centrum, kl. 08.00 08.20 Beslutande Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Karl-Erik Olsson (S) Pia

Läs mer

Plats och tid Forsströmska gården, Vindeln, torsdagen den 3 september 2015, kl. 08.00 11.15

Plats och tid Forsströmska gården, Vindeln, torsdagen den 3 september 2015, kl. 08.00 11.15 2015-09-03 1(12) Plats och tid Forsströmska gården, Vindeln, torsdagen den 3 september 2015, kl. 08.00 11.15 Beslutande Per-Anders Olsson, (s), ordförande Göran Dahl, (s) Annelie Bjurén, (s) Dan-Olov Andersson,

Läs mer

Plats och tid Granö Beckasin, onsdag den 17 december 2014, kl

Plats och tid Granö Beckasin, onsdag den 17 december 2014, kl 2014-12-17 1(11) Plats och tid Granö Beckasin, onsdag den 17 december 2014, kl. 09.30 11.30 Beslutande Christer Lundgren (c ) ordförande Mats Ekman (c) Dan Oskarsson (s) Annelii Andersson (s) Britt-Louise

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-08-29, kl. 08:00-12:45 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (6) 2008-01-30

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (6) 2008-01-30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (6) 2008-01-30 GÄLLIVARE KOMMUN Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, onsdagen den 30 januari 2008, kl 10:00-12.00, 14.00 15.00, Ajournering kl 12.00 14.00 Beslutande

Läs mer

Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilsson, (m) Mathias Haglund, (s)

Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilsson, (m) Mathias Haglund, (s) arbets- och personalutskott 2012-06-04 1(23) Plats och tid Beslutande Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Vindeln, måndagen den 4 juni 2012, kl 08.00-11.35, 14.00-15.00 Ewa-May Karlsson, (c), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30 1(9) PROTOKOLL Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30 Beslutande och tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Paula Örn

Läs mer

Vindeln Utveckling, utskott för näringslivsfrågor (7) Tomas Lundmark, (s), ordförande, Christer Jonsson, (kd) Dan Oskarsson, (s)

Vindeln Utveckling, utskott för näringslivsfrågor (7) Tomas Lundmark, (s), ordförande, Christer Jonsson, (kd) Dan Oskarsson, (s) utskott för näringslivsfrågor 2010-12-14 1(7) Plats och tid Tisdagen den 14 december 2010, Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret i Vindeln, kl15.30 17.00 Beslutande Ewa-May Karlsson, (c), ordförande,

Läs mer

Kultur och Fritidsnämndens kontor

Kultur och Fritidsnämndens kontor 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 25 augusti, kl 16.30-18.30 (ajourn. kl 17.15-17.30) Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, ordf, FP Mats Andersson, C Kristina Kristiansson, S Mårten Karlsson,

Läs mer

Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl , Ajournering kl

Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl , Ajournering kl 1 (8) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 15-16.10, Ajournering kl 15.40-15.55 Beslutande: Övriga närvarande: Justerare: Christer Bäckman (fp), ordförande Ingemar Sandström (c) Kerstin Sjöström (c) Kent

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Vindeln torsdagen den 12 december 2012, kl 08:00-13:00

Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Vindeln torsdagen den 12 december 2012, kl 08:00-13:00 1(11) Plats och tid Beslutande Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Vindeln torsdagen den 12 december 2012, kl 08:00-13:00 Mikael Holmlund (m), ordförande Johan Åsberg (fp) Per-Anders Olsson (s) Per-Uno

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Kommunkontoret, Heby torsdag 27 november 2014 kl 15:00. Helena Henriksson ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby torsdag 27 november 2014 kl 15:00. Helena Henriksson ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Heby kl 09:00-11:40 Beslutande Marie Wilén (C), ordförande David Olsson (M), Carina Schön (S) Anders Pettersson (S) Jan

Läs mer

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10.

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10. 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret, kl 8.30-9.15 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Bengt Åberg (s) Thomas Johansson (s), tj ers. Assar Nilsson (s) Mona

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2013-12-17 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09.00-11.40. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Hans Unander (S) Ola Olin (V) Tom Martinsson (M) Christer Ahlén

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (16)

Sammanträdesprotokoll 1 (16) Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Sammanträdesrum Backa, stadshuset kl. 10:00-14:00 ande Se sida 2 Övriga deltagare Se sida 2 Utses att justera Marianne Hedkvist Justeringens plats och tid Fastighets-

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 17:

Kommunkontoret Djurås , kl. 17: Kommunstyrelsen 2018-06-14 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 17:00-17:36 Beslutande Ledamöter Irené Homman (S), ordförande Tomas Fredén (S) Lars-Erik Granholm (KOSA) Svante Hanses (KOSA) Fredrik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen 2013-03-26 1(5) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 26 mars 2013, kl 17.00 17.35. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Helen Gustavsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen 1(5) Plats och tid Sammanträdesrum Bengtsfors, Utvecklingscentrum+ i Bengtsfors, klockan 14.00 14.30 Beslutande Ledamöter Per Jonsson (c) ordförande Besnik Dautaj (s) Lena Grönlund (s) tjänstgörande ersättare

Läs mer

Vindeln Utveckling, utskott för näringslivsfrågor (7)

Vindeln Utveckling, utskott för näringslivsfrågor (7) utskott för näringslivsfrågor 2010-03-30 1(7) Plats och tid Tisdagen den 30 mars 2010, Lilla Sammanträdesrummet, Kommunkontoret i Vindeln, kl 13.00-14.10, 15.10-15.45 Beslutande Övriga deltagande Tomas

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Ewa-May Karlsson, (C), ordförande Tomas Nilsson, (M) 215-217, 219-232 Mathias Haglund, (S)

Ewa-May Karlsson, (C), ordförande Tomas Nilsson, (M) 215-217, 219-232 Mathias Haglund, (S) 2014-11-10 1(21) Plats och tid Kommunkontoret, Vindeln, Stora sammanträdesrummet, den 10 november år 2014. kl. 8.00-12.00 Beslutande Ewa-May Karlsson, (C), ordförande Tomas Nilsson, (M) 215-217, 219-232

Läs mer

Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg (SD) Anneli Persson (S) Ida Andersson (C)

Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg (SD) Anneli Persson (S) Ida Andersson (C) Sida 1/8 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg

Läs mer

Kommunstyrelsen (9)

Kommunstyrelsen (9) Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, 09 00 14 15 Beslutande Bert-Rune Dahlberg (S) ordförande, del av 69 Christer Hedman (Åp) vice ordförande, del av 69,

Läs mer

11111 2004-11-25 1 (13) Plats och tid: Sessionssalen, kommunkontoret, Färgelanda torsdagen den 25 november 2004, kl. 13.00 15.30.

11111 2004-11-25 1 (13) Plats och tid: Sessionssalen, kommunkontoret, Färgelanda torsdagen den 25 november 2004, kl. 13.00 15.30. 11111 2004-11-25 1 (13) Plats och tid: Sessionssalen, kommunkontoret, Färgelanda torsdagen den 25 november 2004, kl. 13.00 15.30. ande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare: Ulla Börjesson (s) ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2012-09-18 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-10.15. Beslutande Christin Löfstrand (V) ordförande Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Hans-Petter Paulsen (FP)

Läs mer

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden IT-nämnden 2016-02-15 10 Plats och tid Kommunhuset, Röda rummet, Töreboda, måndagen den 15 februari 2016, klockan 8.30 10.10 Beslutande Övriga närvarande Johan Abrahamsson (M), ordförande, Mariestads kommun

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 november 2010 1 (7)

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 november 2010 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 november 2010 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.55 Ajournering kl. 14.25-14.40 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Anita Widman Annika Johansson

Läs mer

Sofia Jarl (C) ordförande. Christer Iversen (FP) Bo Billborn (S) Anna-Lena Palmér. Bo Billborn (S) Kommunstyrelsen. Kommunkontoret Djurås

Sofia Jarl (C) ordförande. Christer Iversen (FP) Bo Billborn (S) Anna-Lena Palmér. Bo Billborn (S) Kommunstyrelsen. Kommunkontoret Djurås Kommunstyrelsen 2012-05-28 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15.00-15.35 Beslutande Ledamöter Sofia Jarl (C) ordförande Anki Enevoldsen (C) Fredrik Andersson (C) Stefan J Eriksson (M) Birgitta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tekniska servicenämnden 2010-11-17 67 (73) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, onsdagen den 17 november 2010, kl. 14.00-15.45 Beslutande Harald Olsson (S) ordf Rutger Hallin (M) Ola Lindgren (S) tjänstg

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Högholmen :15-10:00

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Högholmen :15-10:00 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Högholmen 2014-04-09 8:15-10:00 Beslutande Kristina Svensson Lotta Husberg Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Sven Olsson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger, kommunhuset i Skurup, 2016-11-16, kl. 18.00 18.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Justerade

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2009-09-14 1(11) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: kl. 13.00 14.25, Sammanträdesrum E-plan, Nämndhuset Birgitta Höijer (C), ordförande Annika Engelbrektsson (S) Bjarne Rasmussen (S) Roland Halvarsson

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens personalutskott Sammanträdesdag 2015-04-20 Innehåll 23 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 29 24 Delegationsbeslut... 30 25 Sjukfrånvarostatistik...

Läs mer

Mathias Andersson (SD) Johnny Nilsson (S)

Mathias Andersson (SD) Johnny Nilsson (S) Protokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen kl. 15.30 15.50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Torbjörn Karlsson (S), Ordförande Jan Isaksson (M) Bertil Larsson (SÖS), Vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2011-02-10

Sammanträdesprotokoll 2011-02-10 Plats: Kommunkontoret, Mellanfryken Tid: 15:30-17.05 ande Mikael Johansson S Ordförande Angelica Rage S Vice ordförande Kenneth Eriksson S Anders Ljungsten M Övriga Christian Söderblom IT-chef Jan-Olov

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 14:

Kommunkontoret Djurås , kl. 14: Kommunstyrelsen 2018-11-08 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 13:00-13:30 Beslutande Ledamöter Fredrik Jarl (C), ordförande Kerstin Stenquist (C) Erik Warg (C) Irene Homman (S) Tomas Fredén

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Plats och tid Folkets Hus, onsdagen 8 maj 2019, kl. 15.50-16.30 Ajournering 16.05-16.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagande

Läs mer

Lars Johansson, förvaltningschef Gudrun Lycksell, nämndssekreterare Håkan Ahlman, ekonomichef Anders Wikström, förskolechef ,

Lars Johansson, förvaltningschef Gudrun Lycksell, nämndssekreterare Håkan Ahlman, ekonomichef Anders Wikström, förskolechef , 2014-12-11 1(22) Plats och tid Kommunkontoret Vindeln, stora sammanträdesrummet, torsdagen den 11 december 2014, kl 08 00-15 00. Ajournering för lunch 12 00-13 00. Beslutande Åsa Ahlberg Jonsson (m) ordförande

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin (M) Katarina

Läs mer

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 17.30 18.25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Birgitta Jönsson (S), ordförande Fredrik Jönsson (C) Stefan Pettersson (M), tjg ers för Olof

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (10) Sammanträdesrummet Möckeln, Älmhults kommunhus. Onsdagen den 11 november 2015 kl

Kultur- och fritidsnämnden (10) Sammanträdesrummet Möckeln, Älmhults kommunhus. Onsdagen den 11 november 2015 kl Kultur- och fritidsnämnden 2015-11-11 1(10) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrummet Möckeln, Älmhults kommunhus. Onsdagen den 11 november 2015 kl 16.00-18.25 Anton V Härder (S), ordförande Eva Ballovarre

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Roten, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Roten, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Sida 1/8 Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.00 14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Anneli

Läs mer

Martin Fransson. Anders Johnsson. Karl-Erik Olsson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Martin Fransson. Anders Johnsson. Karl-Erik Olsson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2011-12-07 1 (10) Plats och tid Rådhuset, kl. 08.00 12.45 Beslutande Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) deltog inte vid företagsbesöken

Läs mer

Kommunkontoret, måndag 1 september kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 59-68 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, måndag 1 september kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 59-68 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 9.00 11.45 Beslutande David Olsson (M), ordförande Carina Schön (S) Dick Pettersson (C) Sören Johansson (KD) Anders Pettersson (S) Ej

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

Andreas Trygg (V) Jenny Adolphson (C)

Andreas Trygg (V) Jenny Adolphson (C) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 10.45 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) Ola Saaw (M) Jenny Adolphson (C) Övriga

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande.

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande. 1 (26) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 16.40 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 18 oktober 2012 kl. 08:15-09:50. Anders Engström (S) Ersättare för Dick Lindkvist. Per-Åke Kardell (C)

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 18 oktober 2012 kl. 08:15-09:50. Anders Engström (S) Ersättare för Dick Lindkvist. Per-Åke Kardell (C) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 18 oktober 2012 kl. 08:15-09:50. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng (C)

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, stora sammanträdesrummet den 15 maj kl Sekreterare Maria Höglund Paragrafer 15-27

Plats och tid Kommunhuset, stora sammanträdesrummet den 15 maj kl Sekreterare Maria Höglund Paragrafer 15-27 2014-05-15 1(15) Plats och tid Kommunhuset, stora sammanträdesrummet den 15 maj kl 13.00-15.30 Beslutande Stefan Nordström (m), ordförande Janne Norén (c) Per-Uno Bergner (c) Per-Anders Olsson (s) Göran

Läs mer

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden IT-nämnden 2017-05-29 25 Plats och tid Kommunhuset, Röda rummet, Töreboda, måndagen den 29 maj 2017, klockan 8.30 9.20 Beslutande Johan Abrahamsson (M), ordförande, Mariestads kommun Bengt Sjöberg (M),

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott 1 2 Plats och tid Tryffeln, Sidenvägen 7F Paragrafer 280-285 kl. 13:15-16:15 Beslutande Utses att justera Eva-Lotta Pamp (M) (ordförande) Britt-Marie Kuylenstierna (MP) (vice ordförande) Helena Carlström

Läs mer

Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande ----- (C), 2:e vice ordförande Rolf Davidsson (M) Stig Axelsson (S)

Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande ----- (C), 2:e vice ordförande Rolf Davidsson (M) Stig Axelsson (S) 1(11) Plats och tid Hammargården, kl. 15.00-16.55 Beslutande Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande ----- (C), 2:e vice ordförande Rolf Davidsson (M) Stig Axelsson

Läs mer

Arne Höglund, teknisk chef och sekreterare Annette Sjöberg, ekonom Dan Seger, Gislaved Energiring AB, 20 Ulf Enochsson, personalrepresentant

Arne Höglund, teknisk chef och sekreterare Annette Sjöberg, ekonom Dan Seger, Gislaved Energiring AB, 20 Ulf Enochsson, personalrepresentant 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 13.15-17.30. Beslutande Staffan Sjöblom (M), ordförande Magnus Sjöberg (C) Carlos Cevallos (KD) Yvonne Johnsson (MP) Jörgen Karlsson (S) Rolf Svensson (S)

Läs mer

BN AU PROTOKOLL

BN AU PROTOKOLL BN AU PROTOKOLL HEDEMORA KOMMUN ilu HEDEMORA 1(11) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-10.20 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista

Läs mer

NORDMALINGS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige. Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl

NORDMALINGS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige. Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 1 (5) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 17-17.50 Beslutande: Övriga närvarande: Justerare: Christer Bäckman (fp), ordförande Ingemar Sandström (c) Kerstin Sjöström (c) Madelaine Jakobsson (c), ersättare

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2013-09-24, kl 13:15-14:45 Beslutande: Anders Malm (M) ordförande Mikael von Krassow (S) Gun-Inger Sjögren (S) Christina Hanstål (M) tjänstgörande ersättare

Läs mer

Styrhytten, tisdagen den 25 oktober 2016, klockan

Styrhytten, tisdagen den 25 oktober 2016, klockan 1(6) Plats och tid Styrhytten, tisdagen den, klockan 8.15-12.00 Beslutande Ledamöter Malin Bergman, C, ordförande Elisabeth Svensson, M, 1:e vice ordförande Annika Hansson, S, 2:e vice ordförande Lena

Läs mer

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, torsdagen den 11 april 2013, kl 08 00-16.25. Ajournerig för lunch 12.15-13.15.

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, torsdagen den 11 april 2013, kl 08 00-16.25. Ajournerig för lunch 12.15-13.15. 2013-04-11 1(15) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, torsdagen den 11 april 2013, kl 08 00-16.25. Ajournerig för lunch 12.15-13.15. Beslutande Åsa Ahlberg Jonsson (m), ordförande

Läs mer

Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren (C) Fredrik Trygg (SD)

Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren (C) Fredrik Trygg (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Östra Storgatan 29, Ludvika, kl. 16:00 17:00 Beslutande ledamöter Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren

Läs mer

Håkan Englund (S), ordförande Mikael Jonsson (M) Jennie Forsblom (KD)

Håkan Englund (S), ordförande Mikael Jonsson (M) Jennie Forsblom (KD) 1(7) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 14:00-14:30 Beslutande Ledamöter Håkan Englund (S), ordförande Mikael Jonsson (M) Jennie Forsblom (KD) Tjänstgörande ersättare Jan-Åke Lindgren (S) tjänstgör för

Läs mer

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist.

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist. 1 (8) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 19-19.35 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Gunnar Wiglöv (s), ordförande Anders Lundberg (c), 1:e vice ordförande Bo Westermark (v), 2:e vice ordförande

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fredrik Löfqvist, kommunchef Karolina Larsson, nämndsekreterare, ej 49

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fredrik Löfqvist, kommunchef Karolina Larsson, nämndsekreterare, ej 49 Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 16.10. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Anette Hallberg (S), tjänstgörande ersättare för Birgitta Jönsson (S) Christer Laurell (C) Ej

Läs mer

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens 117 2 117 Flerårsstrategi 2014-2016 Alingsås kommun...4 3 Plats och tid Rådslaget, Rådhuset, Alingsås kl 9.00-9.25 Paragrafer 117 Beslutande Daniel Filipsson (M), ordförande Joakim Järrebring

Läs mer

Ajournering 8, kl. 11:15-11:30. Britt Wall (S) Vivianne Gustafsson (S)

Ajournering 8, kl. 11:15-11:30. Britt Wall (S) Vivianne Gustafsson (S) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, 2019-01-23 kl 08.30-12.00 Ajournering 8, kl. 11:15-11:30 Beslutande Närvarande ersättare Robert Yngve (KD) ordförande Gunilla Ohlin (L) Klaes Mattsson (M)

Läs mer

Kommunstyrelsens personalutskott

Kommunstyrelsens personalutskott 2019-05-27 2019-05-27 Plats och tid Kommunhuset i Älmhult klockan 13:30 16:00 Paragrafer 24-34 Utses att justera Sonja Emilsson Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Kommunstyrelsen (8)

Kommunstyrelsen (8) Kommunstyrelsen 2012-06-25 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Älmhult måndagen den 25 juni 2012 kl 15.00-16.15 med ajournering kl 15.50-16.00 Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad...

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad... Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2014-08-15 Innehåll 101 Antagande av städentreprenad... 136 2014-08-15 135 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl. 09.00-09.25 ande Thore Thorstensson, ordf.

Läs mer

Bildningsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering: kl 15:20-15:30. Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Bildningsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering: kl 15:20-15:30. Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 16.10 Ajournering: kl 15:20-15:30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (L) Fredrik Jönsson (C) Linda Lindberg (SD) Jan

Läs mer