Verksamhetsplan Svenska Tennisförbundet 1 (10)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsplan 2015. Svenska Tennisförbundet 1 (10)"

Transkript

1 Verksamhetsplan 2015 Svenska Tennisförbundet 1 (10)

2 BAKGRUND Förbundsmötet antog en Verksamhetsinriktning för perioden Denna ligger till grund för den Verksamhetsplan för 2015 som presenteras i det här dokumentet. Förbundsstyrelsen och förbundskansliet har också genomfört ett varumärkesarbete under perioden Varumärkesarbetet ligger också till grund för verksamhetsplanen i form av vision, mission, kärnvärderingar och nyckelintressenter. Verksamhetsplanen tar upp nyckelområden som utgör delmål under 2015 för att uppnå det som bestämts i Verksamhetsinriktningen för VISION En av världens ledande tennisnationer Vi strävar mot ledarskap och kvalitet i allt vi företar oss. Vårt uppdrag är att skapa goda förutsättningar både för bredd och elit, för såväl små klubbar som stora klubbar. Vi arbetar med samordning, utveckling och tillväxt för att skapa förutsättningar för att Sverige ska bli en av världens ledande tennisnationer. MISSION Vi arbetar för bättre tennis. Varje dag. Allt vi gör ska i någon bemärkelse leda till bättre tennis. Det kan betyda att ungdomar blir bättre av att vara med på ett träningsläger, att tränare blir bättre av att utbilda sig, eller att våra klubbar utvecklar sina verksamheter så att det blir bättre tennis i klubben. KÄRNVÄRDERINGAR Förmåga Vårt arbete ska präglas av professionalism och kunskap. Kärlek till tennisen Vi älskar tennis och är stolta över vår starka svenska tennistradition. Hållbarhet Vi ska driva satsningar och projekt som långsiktigt utvecklar individer och verksamheter. Driv Vi ska visa ledarskap och engagemang, och hela tiden sträva efter att utvecklas. 2 (10)

3 NYCKELINTRESSENTER Klubbar Svenska Tennisförbundet är en medlemsorganisation och våra viktigaste intressenter är klubbarna. Utövare Målet med vårt arbete är att så många som möjligt ska ha glädje av sporten, på alla nivåer, från nybörjare till elitspelare, från minitennis till veterantennis. Externa partners Att söka partnerskap med externa aktörer är ett viktigt sätt att exponera sporten och driva intäkt till tennisen. Till externa partners räknas exempelvis företag och organisationer, press och media, stat och kommun samt olika idrottsorganisationer, exempelvis RF och ITF. Medarbetare Våra medarbetare är en viktig intressent för att vi ska kunna utföra vårt uppdrag på ett bra och framgångsrikt sätt. ÖVERGRIPANDE MÅLSÄTTNINGAR Verksamhetsinriktningen anger att Svenska Tennisförbundets verksamhet under perioden ska vara inriktad på att arbeta med ett särskilt fokus på utvecklingsfrågor att genomföra satsningar på marknadskommunikation och PR-arbete för att synliggöra sporten och driva intäkter att organisera och administrera tävlingssystemet på ett sätt som gagnar sportens utveckling att tillhandahålla stöd och aktiviteter som skapar förutsättningar för elitframgångar att tillhandahålla ett utbildningsprogram med kursutbud såväl inom idrottsrörelsen som på högskolenivå att tillhandahålla service till medlemsföreningarna samt bevaka och tillvarata deras intressen 3 (10)

4 ORGANISATION 2015 FÖRTROENDEVALD ORGANISATION Årsmöte Förbundsstyrelse Disciplinnämnd* * Kommande förslag till Förbundsmötet 2015 Tekniska rådet Medicinska rådet Tävlingsrådet Rullstolskommitté Veterankommitté Arbetsgrupper (avgränsade uppdrag) Referensgrupper (särskilda kompetenser) Regionsförbundens styrelser Norr, Mitt, Stockholm, Öst, Väst, Göteborg, Syd TJÄNSTEMANNAORGANISATION Generalsekreterare Ledningsgrupp Elit/ Landslag Utveckling och utbildning Tävlingsverksamhet och evenemang Ekonomi och administration Marknad och kommunikation Landslagsverksamhet Elitstöd Utvecklingsprojekt Tränarutbildning Idrottsgymnasier Funktionärsutbildning Högskolesamverkan Idrottslyftet DC- och FC-arrangemang Tävlingspyramiden Seriespel Ranking och licenser Kanslifunktioner Medlemsservice Regionsstöd RF-samverkan Idrottspolitik Marknadsutveckling Partners & rättigheter tennis.se Norr Mitt Stockholm Öst Väst Göteborg Syd Tränarutbildning Tävlingssanktioner Ungdomsverksamhet!Föreningsfrågor 4 (10)

5 PERSONAL 2015 Ulf Dahlström Generalsekreterare PERSONAL 2015 Michael Rudin Ekonomiansvarig Lena Dahlkild Berggren Kansli Tove Kjeller Kansli TBA* Marknadsansvarig Linda Carlsson Projektledare marknad Johanna Jonsson Kommunikatör Niklas Fjeldstad Utvecklings- och utbildningsansvarig TBA* Utvecklings- och utbildningskonsulent Henrik Odervall Tävlingsansvarig Johan Carlsson Domaransvarig Anders Wennberg Referee int tävl Bengt Helmersson Projektledare tävlingsutveckling Johan Sjögren Elit- och landslagsansvarig Lars-Anders Wahlgren Förbundskapten damer Fredrik Rosengren Förbundskapten herrar Fredrik Hörnell Ungdomstränare Pontus Norberg Ungdomstränare Regionsansvariga * Kommande anställningar 2015 PERSONAL 2015 Bertil Sundman Norr Niklas Persson Mitt Anders Heimklo Stockholm Mirza Beciragic Öst Peter Lindgren Väst Martin Stigh Göteborg Christer Sjöö Syd 5 (10)

6 Projekt, arbetsområden och fokusområden 2015 UTVECKLINGSPROJEKT 2015 Talangutveckling och utveckling av lägerverksamhet Arbetsgruppen för SEB Next Generation-lägren presenterar sitt arbete på en tränarkonferens i samband med Davis Cup-matchen i Örebro 6-8 mars. Materialet implementeras i lägerverksamheten under året samt görs tillgängligt för klubbtränare och allmänhet. Röd orange grön I samverkan med Norges Tennisförbund arbetar vi vidare med röd, orange och grön tennis. Under 2015 utvecklar vi verktyg för träningsmetodik som kan underlätta för klubbarna att organisera röd, orange och grön tennis på ett sätt som främjar såväl allmän motorisk utveckling som tennisspecifik teknisk utveckling. Utvecklingsmodell för barn- och ungdomstennis En expert- och referensgrupp formeras för att påbörja arbetet med den övergripande utvecklingsmodellen, som ska färdigställas under 2016 och knyta ihop våra utvecklingsprojekt i de olika åldrarna. Nätverk kvinnliga ledare Projektet fortsätter under ledning av Maria Strandlund-Tomsvik. Fokus under 2015 läggs på ledarskapsutbildning och verksamhetsfrågor. Tennis Xpress Pilotkurser har genomförts i Region Norr vintern Kursformatet och erfarenheterna från Norr presenteras på tränarkonferensen i Örebro i mars månad. Material sprids till regionsförbund och föreningar för vidare lansering och implementering. MARKNAD OCH KOMMUNIKATION 2015 Kommunikativ plattform Arbetet med tennis.se fortsätter med målet att vara den ledande tennissajten i landet. Syftet är att synliggöra sporten och skapa intäktsmöjligheter och förutsättningar för marknadssamarbeten. Vi fortsätter också med månadsbrev och ett utökat PR-arbete som ett sätt att kommunicera med föreningar, enskilda tennisintresserade och andra aktörer. 6 (10)

7 Rättighetskatalog Vi fortsätter under 2015 att utveckla och renodla vår rättighetskatalog för att skapa möjligheter att ingå i nya sponsorsamarbeten. Vi fortsätter att samarbeta med externa aktörer med strategin att inte ge någon möjlighet till exklusivitet på säljsidan. TÄVLINGSVERKSAMHET OCH EVENEMANG 2015!"#$%&'(#)*+(,-.)/ Evenemang Davis Cup Fed Cup Swedish Open Båstad Stockholm Open Internationella tävlingar ITF Womens Circuit $ (7 st) ITF Men s Circuit $ 10 (6 st) ITF Junior Circuit 18 (6 st) European Junior Tour 14 &16 (7 st) European Winter Cup (JEM-kval) SvTF:s egna eller samordnade tävlingar SM-tävlingar, SommarTour, VinterTour Pirres Pokal, F12 reg, SEB Next Generation Cup, Svenska JuniorTouren, Elitserien och div 1, Svenska Tennisserierna Region- och klubbtävlingar 480 sanktionerade tävlingar, regionmästerskap, regionserier, IF SO Tour, Nya Tävlingsformer Grundläggande administration Sanktioner, licenser, tennispoäng, utbildningar, serieadm, ideellt arbete Tävlingspyramiden Tävlingspyramiden är grunden för verksamhetsområdet. Administrativa system, tävlingslicenser, ranking, tävlingsbestämmelser och regelverk administreras centralt. DC- och FC-evenemang Målet är att våra landskamper skall vara en mötesplats för alla tennisintresserade. Matcherna skall genomföras i en modern miljö som ger utrymme för kringarrangemang i form av konferenser och möten. Årets första Fed Cup-match mot Schweiz, 7-8 februari, spelas i nya Helsingborgs Arena. I samband med matchen arrangeras en klubbkonferens och en inspirationsföreläsning. Årets första Davis cup-match mot Österrike en månad senare, 6-8 mars kommer att genomföras i nya Idrottshuset i Örebro. Vi ser framemot att återigen komma in i en ny modern arena och samarbeta med en kommun där vi inte tidigare varit gäster. Samtidigt med matchen bjuder vi in till en tränarkonferens. 7 (10)

8 Nya tävlingsformer 2015 lanseras nya tävlingsformer för barn som innebär att: - alla tävlingar 8-11 år skall spelas i poolspelsform, - alla tävlingar i åldern år ska nivågrupperas i A,B,C-tävlingar där deltagarna själva väljer vilken spelnivå de tillhör. Under första kvartalet produceras material och anvisningar till hjälp för tävlingsarrangörer, utövare, ledare och föräldrar. Anpassning av rankingsystem för unga Med målet att minska stressen i tävlandet för barn höjs Tennispoängsålder till 14 år fr.o.m. 1 september. Ett förslag om löpande åldersindelning utreds för implementering 1 januari Internationellt tävlingsprogram I samarbetet med klubbarna arrangeras på juniornivå sex Tennis Europe 14-års tävlingar och sex ITF 18-tävlingar. Inom paraplyet Rising Star Tour planeras sju Internationella Women s Circuit varav fem på prispenganivån $ och två $ och sex ITF Men s Futures $ En internationell rullstolstävling arrangeras i Uppsala. På veteransidan arrangeras en internationell tävlingsvecka. Vi står också som värd för en kvaltävling i Tennis Winter Cups för flickor 14 i Karlskrona. Nationella tävlingar I den nationella tävlingskalendern spelas nationella junior- och seniortourer. Juniortour och sommartour avslutas med Masters-slutspel. Seriespel Svenska Tennisförbundet bjuder centralt in till seriespel i de nationella Svenska Tennisserierna för juniorer 15 år och 18 år, seniorer och veteraner. För första gången kommer vi att medverka under SM-veckan i Sundsvall med lagslutspel för herrar och damer utomhus. UTBILDNING 2015 Tränarutbildning Kursverksamhet bedrivs av regionsförbunden på de inledande nivåerna: Tennisens plattform och TGU 1. TGU 2 arrangeras i samverkan mellan regioner med stöd av SvTF. TGU 3 arrangeras nästa gång under Under 2015 ska vi genomföra kursledarutbildning för de inledande stegen, en översyn av kursmaterialet samt fortsätta anpassningen till de internationella kraven. Högskolesamverkan Vi fortsätter vår samverkan med friidrott, innebandy och simning samt lärosätena Linnéuniversitetet och Malmö högskola avseende tränarutbildning och validering av yrkeskompetenser. Möjlighet till dubbla karriärer för elitsatsande ges inom ramarna för projektet Tennisuniversitet i samverkan med Växjö kommun och Linnéuniversitetet. 8 (10)

9 Idrottsgymnasier Riksidrottsgymnasier för tennis (RIG) finns i Båstads kommun samt Lidköpings kommun. Nationellt godkänd idrottsutbildning för tennis (NIU) bedrivs på 10 orter från och med höstterminen SvTF ansvarar för styrning av RIGverksamheterna samt samordning och kvalitetsarbete för NIU-verksamheterna. SvTF samordnar antagningsprocessen med ansökan, besök, intervjuer, provspel och antagning under perioden oktober till januari. Ansökningar om NIU-tillstånd behandlas under perioden november till januari. Vi samverkar med Svenska Golfförbundet i frågor om fortbildning av tränare samt utformning av studieplan och träningsupplägg. Vi medverkar också i Skolverkets referensgrupp för utveckling av ämnet specialidrott. Fortbildningsverksamhet Under 2015 arrangerar vi en klubbledarkonferens i samband med Fed Cup i Helsingborg i februari och en tränarkonferens i samband med Davis Cup i Örebro i mars månad. Därtill arrangeras tränarträffar i varje region. ELIT OCH LANDSLAG 2015 Deltar i Fed Cup och Davis Cup; Lag-VM, Lag-EM samt individuella EM för juniorer; Ungdoms-OS och Nordisk juniorlandskamp Vi organiserar deltagandet med målet att skapa bra förutsättningar för aktiva och ledare i respektive lag. Elitaktiviteter Vi arbetar med uppföljning, tävlingsresor och träningsläger med kaptenerna Lars-Anders Wahlgren och Fredrik Rosengren och med våra tränare på ungdomssidan. Programmet och aktiviteterna utvärderas kontinuerligt. Sportsliga målsättningar 2015 Målen är att etablera FC-laget i World Group II och DC-laget i Group I. KANSLI OCH SERVICE 2015 Teknisk handbok Under 2015 genomförs en uppdatering av tekniska handboken under ledning av Tekniska rådet tillsammans med våra partners i Quality Team. Registerprojekt Tennisförbundets register moderniseras för att skapa förbättrade kommunikationsvägar och tillförlitlighet i kartläggning av landets klubbar, tränare och aktiva. Registret ska vara kompatibelt med IdrottOnline-systemet. 9 (10)

10 Utveckling av organisationen Förbundskansliet ska utvecklas och förstärkas inom områdena utveckling, marknad och tävlingsutveckling. IDROTTSPOLITIK OCH RF-SAMVERKAN 2015 Riksidrottsmötet 2015 Tennisförbundet har deltagit i RF:s strategiarbete under 2014 och kommer även under 2015 att medverka i arbetet för att stärka idrottsrörelsens roll i samhället. Vi ska också se till tennissportens bästa när vi tar ställning till de motioner och förslag som föreläggs RF-stämman i Helsingborg i maj RF:s anvisningar för barn- och ungdomsidrott Dokumentet Anvisningar för barn- och ungdomsidrott fastslogs av Riksidrottsstyrelsen under Dokumentet är en konkretisering av de riktlinjer som finns i idrottsrörelsens idéprogram Idrotten vill. Under 2015 är det vår uppgift att tolka och implementera dokumentet inom tennisen. Utan att föregripa arbetet kan det bli aktuellt med strategiska satsningar på flera områden samt eventuellt några förändringar på tävlingssidan inför Ett arbetssätt finns på plats i de fall där föreningar befaras ha brutit mot anvisningarna. Uppföljning sker av SvTF i samverkan med aktuellt distriktsidrottsförbund. Idrotten vill Vi har beviljats stimulansstöd från Riksidrottsförbundet för tre projekt: satsning på kvinnliga ledare, Tennis Xpress och utveckling av tränings- och tävlingsverksamhet för barn. Stimulansstöd beviljas för projekt som utvecklar sporten i linje med Idrotten vill. Idrottslyftet Perioden för Idrottslyftet går mot sitt slut och arbetet är igång med att utforma förslag till Idrottslyftet-satsningar eller motsvarande med start Match fixing Matchfixning är ett aktuellt samhällsproblem. Vi är delaktiga i RF:s arbete på nationell nivå samt i det internationella arbete som leds av Tennis Integrity Unit. Vi ska arbeta förebyggande med information till elitaktiva spelare och i samband med internationella tävlingar på svensk mark. 10 (10)

2013 Verksamhetsberättelse

2013 Verksamhetsberättelse 2013 Verksamhetsberättelse Innehållsförteckning: Ordföranden har ordet 3 Svensk Tennis Stockholm organisation 4 Styrelse, kommittéer, projektgrupper och kansli 2013 5 Verksamhetsidé, vision, värdegrund

Läs mer

Innehåll. Framsidans bild symboliserar VIF:s roll att stödja, företräda och leda. Foto där inget annat anges - Västerbottens Idrottsförbund.

Innehåll. Framsidans bild symboliserar VIF:s roll att stödja, företräda och leda. Foto där inget annat anges - Västerbottens Idrottsförbund. Årsberättelse 2012 Innehåll 3 Styrelsens förord 5 Våra möten med SDF:n 6 Idrotten 14 Resurserna 21 Stöd & service 24 Umeå 2014 25 Medarbetarna 27 Förvaltningsberättelse 34 Revisionsberättelse 36 Bidrag

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Korpen Verksamhetsberättelse 2013 1 Innehållsförteckning Fokus Korpen från ord till handling... 3 Målbild och gemensamma vägval... 4 Viktiga förflyttningar i föreningarna 2013... 5 Korpen på jobbet...

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2004 med årsredovisningar

Verksamhetsberättelse 2004 med årsredovisningar Verksamhetsberättelse 2004 med årsredovisningar Idrott mer än fysisk aktivitet När man skriver en betraktelse över det gångna året ligger det nära till hands att lyfta fram glädjeämnena - de stora framgångarna

Läs mer

Verksamhetsinriktning Riksidrottsförbundet 2014-2015

Verksamhetsinriktning Riksidrottsförbundet 2014-2015 Verksamhetsinriktning Riksidrottsförbundet 2014-2015 Verksamhetsinriktning 2014-2015 För riksidrottsstyrelsens (RS) ledning av verksamheten fattar RF-stämman beslut om en tvåårig verksamhetsinriktning

Läs mer

Svensk friidrott fler och bättre. Inspiration och stöd för friidrottsföreningens arbete med verksamhetsplanering.

Svensk friidrott fler och bättre. Inspiration och stöd för friidrottsföreningens arbete med verksamhetsplanering. Svensk friidrott fler och bättre Inspiration och stöd för friidrottsföreningens arbete med verksamhetsplanering. I n n e h å l l Arbeta fram föreningens verksamhetsplan 4 Arbetet med Svensk Friidrotts

Läs mer

Dalarnas Idrottsförbund. SISU Idrottsutbildarna

Dalarnas Idrottsförbund. SISU Idrottsutbildarna Verksamhetsinriktning 2014-2015 1 2 Dalarnas Idrottsförbund & SISU Idrottsutbildarna gemensam verksamhetsinriktning 2014-2015 Sidan Dalaidrottens verksamhetsidé 4 Vi utvecklar idrotten i Dalarna 4 Dalaidrottens

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE med årsredovisning

VERKSAMHETSBERÄTTELSE med årsredovisning 2010 VERKSAMHETSBERÄTTELSE med årsredovisning 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 SVENSKA SIMFÖRBUNDET INNEHÅLL Sven von Holst, ordförande: 2010 ett år av framgångar och förändringar...4 Bengt Jönsson, förbundsdirektör:

Läs mer

INNEBANDYN VILL. Riktlinjer & värderingar

INNEBANDYN VILL. Riktlinjer & värderingar Innebandy är Ett bevis på nyskapande idrott! Enkelt att utöva! Lätt att lära sig! Billigt och roligt! Underhållande och publikvänligt! Socialt och seriöst! Svenska Innebandyförbundet vill Skapa en stämning

Läs mer

2 012 Svenska simförbundet verksamhetsberättelse. med årsredovisning

2 012 Svenska simförbundet verksamhetsberättelse. med årsredovisning 2 012 Svenska simförbundet verksamhetsberättelse med årsredovisning Vision Att vara ledande i arbetet med att höja den allmänna simkunnigheten i landet, i en verksamhet som är öppen för alla och som bedrivs

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning Innebandy. Studier i kombination med elitsatsning

Verksamhetsbeskrivning Innebandy. Studier i kombination med elitsatsning Verksamhetsbeskrivning Innebandy Studier i kombination med elitsatsning Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 1 Inledning... 2 Rekommenderat innebandygymnasium REK... 2 Skolan... 3 Studier... 3

Läs mer

Skolidrottsförbundets verksamhetsberättelse

Skolidrottsförbundets verksamhetsberättelse Skolidrottsförbundets verksamhetsberättelse 2012 2013 Innehåll Förord 3 Alla föreningar har nu ett organisationsnummer 5 Organisationsutveckling 6 Breddverksamhet alla kan vara med 10 Utbildningsverksamhet

Läs mer

Färgkoder. Bildtexter i Arial italic

Färgkoder. Bildtexter i Arial italic Färgkoder * NCS-färgsystemet: Gult: NCS 058 * Pantone: Gult: PMS 116 C (bestru * CMYK: Gul: 100 % gul, 20 % mag * RGB (webb, tv, mail etc) GUL-Röd Rubriker Brödtext i Arial Reg man kan ha samma Ett lättläst

Läs mer

Svenska Skolidrottsförbundets VERKSAMHETSBERÄTTELSE

Svenska Skolidrottsförbundets VERKSAMHETSBERÄTTELSE Svenska Skolidrottsförbundets VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 2009 Innehåll Förord 3 Inriktningsmål för verksamhetsperioden 4 Föreningen Skolidrottsförbundets byggsten 4 Årets Vuxenstöd 6 Organisationsutveckling

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE med årsredovisning 2013 Verksamhetsplan 2014-2015 Röstlängd SISU Idrottsutbildarna Bridgeförbundet 1 Pistolskytteförbundet 1 Summa 82 Efter beslut av RF-stämman 2013 har underlaget

Läs mer

Idrotten vill. Verksamhetsidé och riktlinjer för idrottsrörelsen in i 2000-talet

Idrotten vill. Verksamhetsidé och riktlinjer för idrottsrörelsen in i 2000-talet Idrotten vill Verksamhetsidé och riktlinjer för idrottsrörelsen in i 2000-talet Innehåll Innehåll 1 Förord 4 Idrottsrörelsens verksamhetsidé 5 Idrott är 5 Idrott består av 5 Vi organiserar vår idrott 5

Läs mer

V e r k samhetsberättelse 2004

V e r k samhetsberättelse 2004 Verksamhetsberättelse 2004 MED ÅRSREDOVISNING Medlemsorganisationer Specialidrottsförbund (SF) Sveriges Akademiska Idrottsförbund Sveriges Amerikanska Fotbollförbund Svenska Badmintonförbundet Svenska

Läs mer

SVENSK TENNIS MITT. Verksamhetsberättelse

SVENSK TENNIS MITT. Verksamhetsberättelse SVENSK TENNIS MITT 2012 Verksamhetsberättelse SVENSK TENNIS MITT 1(21) 802443-5227 Verksamhetsberättelse Styrelsen för SVENSK TENNIS MITT får härmed avge årsredovisning för 2012 Verksamhetsberättelse Sida

Läs mer

Fotbollens SPELA, LEK OCH LÄR. Svensk barn- och ungdomsfotbolls inriktning. Svenska Fotbollförbundet svenskfotboll.se

Fotbollens SPELA, LEK OCH LÄR. Svensk barn- och ungdomsfotbolls inriktning. Svenska Fotbollförbundet svenskfotboll.se Fotbollens Svensk barn- och ungdomsfotbolls inriktning Svenska Fotbollförbundet svenskfotboll.se Fotbollens Svensk barn- och ungdomsfotbolls inriktning Fotbollens Svensk barn- och ungdomsfotbolls inriktning

Läs mer

Idrotten vill en sammanfattning av idrottsrörelsens idéprogram. Antagen av RF-stämman 2009

Idrotten vill en sammanfattning av idrottsrörelsens idéprogram. Antagen av RF-stämman 2009 Idrotten vill en sammanfattning av idrottsrörelsens idéprogram Antagen av RF-stämman 2009 Innehållsförteckning Inledning 2 Idrottens verksamhetsidé, vision och värdegrund 4 Bra i idrott och bra idrott

Läs mer

Anvisningar för barnoch ungdomsidrott. Beslutades av Riksidrottsstyrelsen 2014-05-23

Anvisningar för barnoch ungdomsidrott. Beslutades av Riksidrottsstyrelsen 2014-05-23 Anvisningar för barnoch ungdomsidrott Beslutades av Riksidrottsstyrelsen 2014-05-23 1 Innehållsförteckning Inledning... 2 Träning och tävling... 3 Intention livslångt intresse... 4 Intention allsidighet...

Läs mer

AIK Ungdomsfotboll 2008

AIK Ungdomsfotboll 2008 AIK Ungdomsfotboll 2008 (071113) Verksamhetsplan 1 INNEHÅLL AIK-stilen 3 AIK Ungdomsfotboll Inför 2008 4 Vision och verksamhetsidé 6 Organisation 7 Mötesordning 10 Information 13 Ekonomi 14 A-lags-arrangemang

Läs mer

Idrotten vill. Idrottsrörelsens idéprogram. omslagets framsida

Idrotten vill. Idrottsrörelsens idéprogram. omslagets framsida Idrotten vill Idrottsrörelsens idéprogram omslagets framsida Antagen av RF-stämman 2009 Idrotten vill Idrottsrörelsens idéprogram ISBN 978-91-9781-300-6 Idrotten vill Förord Förord Vid Riksidrottsmötet

Läs mer

Utkast 2. Underlag för remissrunda inom rörelsen. Förslag till kongressen beslutas av förbundsstyrelsen under mars 2013.

Utkast 2. Underlag för remissrunda inom rörelsen. Förslag till kongressen beslutas av förbundsstyrelsen under mars 2013. Utkast 2. Underlag för remissrunda inom rörelsen. Förslag till kongressen beslutas av förbundsstyrelsen under mars 2013. IOGT-NTO-rörelsens grundsatser utgör en ideologisk kompass och riktning för hela

Läs mer

Som hand i handsken. en satsning på flickors idrott eller på idrottens flickor? Handslagsrapport 2007:12

Som hand i handsken. en satsning på flickors idrott eller på idrottens flickor? Handslagsrapport 2007:12 Som hand i handsken en satsning på flickors idrott eller på idrottens flickor? Handslagsrapport 2007:12 Nr Författare Titel Övrigt 2007:1 Apitzsch Erwin Fysisk aktivitet åt alla elever i skolan Lunds universitet

Läs mer

På framsidan Eliten vi aldrig ser på pallen

På framsidan Eliten vi aldrig ser på pallen Svenska Karateförbundet Verksamhetsberättelse 2013 Karate Bläddra i dem, ladda hem eller beställ våra kataloger gratis på www.sbisport.se/shop SBI Sport AB Staffanstorpsvägen 115. 232 61 ARLÖV Tel: 040

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 INNEHÅLL INNEHÅLLSFÖRTECKNING Ordföranden har ordet...2-3 Styrelse och personal...4 Idrottsservice...5-7 Jubileumsåret...8 Idrottsgala...9 Motionsidrott...10-11

Läs mer

Årsredovisning 2010. inkl. förbundsmöteshandlingar 2011. Svenska Sportdykarförbundet

Årsredovisning 2010. inkl. förbundsmöteshandlingar 2011. Svenska Sportdykarförbundet Årsredovisning 2010 inkl. förbundsmöteshandlingar 2011 Svenska Sportdykarförbundet Innehåll Årsredovisning SSDF:s vision och mål 2 SSDF:s ordförande 3 Verksamhetsberättelser 4 Styrelsen 4 uv-rugbykommittén

Läs mer

Årsmöteshandlingar 2013 Sidan 1 av 43

Årsmöteshandlingar 2013 Sidan 1 av 43 Sidan 1 av 43 Kallelse till riksårsmöte i Svenska Islandshästförbundet Svenska Islandshästförbundets medlemmar hälsas välkomna till årsmöte i riksförbundet. Alla medlemmar äger rätt att närvara och delta

Läs mer

En ambitionshöjning i den lokala polisverksamheten längst fram nära medborgarna

En ambitionshöjning i den lokala polisverksamheten längst fram nära medborgarna Projektrapport 2014-06-30 Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten Ju 2012:16 Version 1.0 En ambitionshöjning i den lokala polisverksamheten längst fram nära medborgarna 2 Innehållsförteckning Varför

Läs mer