Stämmotexter, Vårstämma 2013

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Stämmotexter, Vårstämma 2013"

Transkript

1 Stämmotexter, Vårstämma 2013 Ordförande Namn: Therese Björklund Jag läser just nu min femte termin på ekonomprogrammet, är 25 år och ursprungligen från Stockholm. Jag blir lätt otålig när jag inte har något att göra, och ser därför till att alltid ha en spännande utmaning framför mig. Jag drivs av att lära mig nya saker, bidra till utveckling och uppnå bra resultat. Som ledare vill jag vara inspirerande, bidra till andras utveckling och alltid sätta föreningens bästa i första hand. Uppsalaekonomerna är idag en väl fungerande organisation, som på ett bra sätt ger mervärde till våra medlemmar. Jag tror dock det är viktigt att alltid vilja utvecklas för att bli ännu bättre och på så sätt kunna ge ännu mer tillbaka till våra medlemmar. Det är främst tre punkter jag vill fokusera på i rollen som ordförande: Ensam är inte stark: Jag vill vidareutveckla och fördjupa samarbetet med andra föreningar, kårer och organisationer, både i Uppsala och utanför. Det här tror jag leder till en ökad kunskap, fler idéer och i slutändan en bättre förening när intryck hämtas utifrån. U9 och samarbeten med andra föreningar i Uppsala är bra plattformar att bygga vidare ifrån. Employer branding: Ett återkommande problem i UE är att ha engagerade medlemmar, i flera led. Vi behöver medlemmar som besöker våra events, anordnar dem och vill bli förtroendevalda. Jag vill därför se över hur UE idag uppfattas som förening att engagera sig i, vad man får ut av det och om det här kan förändras till det bättre. Ett del i detta är även fortsätta den utredningen som nuvarande styrelse har om valprocessen. Mot kårstatus: Som en fortsättning på det arbete som under året lagts ner i kåransökan, vill jag fortsätta driva föreningen i riktningen mot att bli kår vid nästa ansökningsprocess. Där behövs ett fortsatt samarbete med kåren i de organ som finns där UE ska ses som en självklar part och en vidareutveckling av vårt medlemsskapssystem så att de lever upp till de krav som universitetet har. Mitt engagemang i Uppsalaekonomerna började min första termin, med Nätverket, och fortsatt sedan dess. Det jag har genomfört utöver det är: HT11: projektledare Nollegasquen, chefsfadder VT12: projektledare Best in Business HT12-VT13: vice och just nu ordförande i Näringslivsutskottet Har arbetat i 3 år som kanslichef i den ideella organisationen Sveriges Elevråd SECO (nu Sveriges Elevkårer) vilket ger mig goda insikter i en annan organisation med liknande syfte och utmaningar som UE. Inom SECO har jag haft diverse förtroendeuppdrag som valberedare och revisor. Under studietiden har jag arbetat extra med rekrytering vid sidan av mina uppdrag i UE. Har tidigare varit gymnastiktränare på elitnivå, är utbildad skidlärare och har lite för många högskolepoäng i bland annat historia, projektledning och retorik.

2 Vice Ordförande Namn: Siri Uhrnell 22 år gammal från stockholmsförorten Täby. Har bott i Uppsala sedan hösten 2010 och läser för tillfället fjärde terminen på Ekonomprogrammet med inriktning mot företagsekonomi. Jag planerar en dubbelkandidat i ekonomi och retorik till våren 2014 och ser framför mig en framtid inom management eller kommunikation/pr. Som person tycker jag om när det är mycket på gång samtidigt och gillar utmaningar. Jag är noggrann, lyhörd och en riktig organisationsnörd. Jag är stresstålig och van vid en hög arbetsbelastning vid sidan av studierna. En bra ledare för mig är en person som är ödmjuk, rättvis och bra på att motivera andra och det är den typen av ledare jag strävar efter att vara. Det finns mycket som redan görs bra i föreningen och jag ser det som vår största utmaning att behålla långsiktigheten i det. Det är ingen hemlighet att mycket kunskap går förlorad varje gång en post byts ut. Att förädla det vi gör bra och på så sätt främja långsiktigheten är något som jag vill arbeta med. Ett område där jag ser förbättringsmöjligheter är det som blir min kärnfråga om jag blir Vice ordförande: Utskottsgruppen. Jag tror att mötena kan effektiviseras genom enkla medel som utskickandet av en agenda innan mötet och ha olika teman på mötena. Utskotten har mycket att lära från varandra men som jag upplever utskottsgruppen just nu kommer många till mötena oförberedda och därför blir inte diskussionerna lika givande som de har potential att vara. Jag ser också fördelen i att arbeta mer i utrednings- och projektform inom utskottsgruppen då många diskussioner som tas i storgrupp skulle kunna behandlas i mindre grupper först. På lång sikt ser jag även värdet i att utvärdera utskottsgruppens sammansättning, syfte och funktion. Som det ser ut idag är inte nödvändigtvis det bästa sättet att ha det på och jag undersöker gärna möjligheter till förändring. I styrelsen vill jag fortsätta det arbete jag påbörjat den här terminen. En del utredningar jag sitter med i kommer troligtvis sträcka sig över nästa termin också och de vill jag gärna fullfölja. Självklart ser jag också fram emot att arbeta med andra, nya, utredningar och inte minst att redan nu börja arbetet mot att vi ska kunna bli kår om tre år tillsammans med övriga styrelsen. Slutligen vill jag som Vice ordförande vara en god representant för Uppsalaekonomerna. Något det här ordföranderiet har varit väldigt bra på är att vara närmare medlemmarna och det är någonting jag vill ta tillvara på. General för nollningen VT-12 Mässansvarig Kontaktdagarna 2013 Sekreterare VT-13 Arbetat extra vid sidan av studierna de senaste fem åren, för närvarande på Nordea. Var aktiv i litteraturvetenskapliga institutionens förening Litteraterna när jag pluggade retorik och var med och startade upp deras retorikutskott.

3 Vice Ordförande med Näringslivsansvar (1 post, 2 sökande) Namn: Gustaf Dahlbäck (*) Det här är jag: Jag fyller 23 år i höst, är 194 cm lång och studerar min fjärde termin på Uppsala Universitet, med inriktning på företagsekonomi. Man säger att långa människor inger en trygghet och ett lugn utöver det vanliga och jag kan väl inte mer än känna igen mig i detta. Jag är en person som har oerhört svårt att stressa upp mig för saker i mitt arbete, samtidigt som jag är van vid att jobba med människor och hela tiden nå de mål jag sätter upp i mitt arbete. Mitt största intresse ligger i sportens värld där jag vågar påstå mig kunna mycket om det mesta, förutom bil- och hästsport då. Om det finns någon som brinner för någon av dessa sporter är ni välkomna att hugga tag i mig och övertala mig om att även dessa två är värda tid för åskådning. När jag inte ser Man United vinna Premier league, Bajen äntligen ta sig upp till Allsvenskan igen eller spöar David Löfgren (ja, han som söker posten som vice ordförande med utbildningsansvar) i tennis så finner jag andra vettiga saker att lägga tid på, såsom studier eller föreningsarbete. Jag kommer arbeta mycket för att sälja in föreningen till så många olika typer av företag som möjligt! Vi är den förening som har mest, och bäst, kontakt med ekonomistudenter i Uppsala. Universitets ekonomiprogram har röstats fram som Sveriges bästa de senaste två gångerna (ja, även om man räknar med Handelshögskolan), vilket innebär att ekonomistudenterna som tar examen från Uppsala ska vara de mest eftertraktade för svenskt näringsliv. Det måste vi som förening verkligen uppmärksamma de mest attraktiva företagen på marknaden om. Jag vill även sträva efter att bibehålla, men även försöka utveckla, samarbetet med våra sju samarbetspartners. Dessa är oerhört viktiga för föreningen och är självklart viktiga att hålla kvar vid. Vad man däremot inte får glömma här är att vara öppen för förändringar och vara mån om att våga ta in nya företag som partners. Företag ska se det som ett privilegium att få jobba tillsammans med vår förening och våra medlemmar, vilket jag är övertygad om att de som gjort det tidigare även gör. Jag kommer även arbeta mycket med att det nya CRMsystemet som föreningen köpt in tas i bruk så fort som möjligt och verkligen används så som det ska. Detta är något som kommer underlätta arbetet för samtliga projekt som genomförs inom föreningen och som kommer spara aktiva medlemmar mängder med tid. Jag började min karriär som chefsfadder för gruppen Chinese New Year och gick senare över till Idrottsutskottet (inte helt otippat kanske) där jag suttit som förtroendevald HT 12-VT 13. Jobbat som företagssäljare i ca 2 år med framgång, varit tennistränare, säsongat i St Anton och sett Hammarby vinna SM-guld live på Söderstadion 2001.

4 Namn: Jonathan Rex Det här är jag: Drömde som 10-åring att bli upptäcktsresande och affärsman. Drömmer numera fortfarande och läser sjätte terminen på ekonomprogrammet (FEK). Aktiv med bland annat golf, tennis och rodd; uppskattar för övrigt fina viner och god mat. Arbetar särskilt hårt med sådant jag har passion för Uppsalaekonomerna är en sådan sak! Det viktigaste är att kvalitén och professionaliteten i föreningens styrning bevaras och att förbättring samtidigt eftersträvas; främst genom god kommunikation i dagligt arbete, gediget engagemang samt tydligt ledarskap. Prioriteringen är maximerad studentnytta och att höja föreningens anseende utåt; på så sätt skapa nya och ännu bättre möjligheter för medlemmarna. För att uppnå detta behövs bland annat en kompetent Vice Ordförande med Näringslivsansvar och det är mitt mål att vara det! Sekreterare (vt-11), projektmedarbetare till föreläsning med Hakon Invest (ht-10), föreläsning med Nordnet (vt-11), fadder genom internationella utskottets buddysystem (vt-11 & ht-11), medarbetare till KD-11, Nollningsvinnare (ht-10). Det här är mina övriga merier: Kundsupport Avanza Bank (2013), grundare av Stockholm Wine Company AB (2012), Internship på Europaparlamentet (2012), Sales Representative på Saxo Privatbank (2011), frilansjournalist, valberedningsledamot av Saco Studentråd (2011), suppleant i Företagsekonomiska institutionsstyrelsen ( ), vinnare av Regional Championship och deltagare i Florida State Championship i golf (2008), alumnus-medlem i National Society of High School Scholars.

5 Vice Ordförande med Utbildningsansvar Namn: David Löfgren Jag är 23 år från västkuststaden Uddevalla men har sedan tre år tillbaka bott och pluggat i Uppsala och en liten stund i det mörka ölets huvudstad, Dublin. Till sommaren examineras jag som kandidat i företagsekonomi vid ekonomprogrammet och om allt går som planerat kommer nästa år innebära masterstudier inom företagsekonomi i Uppsala. Som person är jag tålmodig, noggrann och lättsam. Mitt engagemang tänds av att jobba med intresserade och duktiga människor, något det finns gott om på Borgen. När jag inte häckar på varken Eko eller Borgen försöker jag spela så mycket tennis som möjligt, till Gustaf Dahlbäcks stora förtret. Nu när sommaren närmar sig ser jag fram emot golfrundor, motorcykelutflykter och söndagseglatser men framför allt att få spendera mycket tid i Stockholm där jag kommer ha mitt sommarjobb. Rollen som vice ordförande med utbildningsansvar innebär en roll som både vänder sig internt i föreningen och där också en stor del av arbetet innebär att representera Uppsalaekonomerna i olika sammanhang: mot medlemmar, universitet och andra föreningar. I arbetet inom föreningen ser jag en stor utmaning i att fortsatt jobba för att nå målet om att erhålla kårstatus. Inför förra ansökningsperioden gjordes ett digert arbete för att ansökan skulle få en så stor genomslagskraft som möjligt. Tyvärr föll föreningens ansträngningar på att Uppsala studentkår kunde uppvisa ett större medlemsantal i förhållande till de eftersökta institutionerna. Därför ser jag att förberedelser inför nästa kåransökan om tre år kommer kräva ett aktivt arbete redan nu på att öka medlemsantalet, något jag önskar arbeta aktivt för. Inom föreningen ser jag vidare en möjlighet att utveckla ett studieråd som består av representanter för de största kurserna och där kontinuerlig uppföljning kan ske av hur utbildningen bedrivs. Till det hoppas jag bidra till vidareutvecklandet av de fokusgruppsmöten som har hållits med representanter från FEKen och NEKen. Tillfällen som de önskar jag utöka till att innefatta fler institutioner och till det göra dem terminsvis återkommande för att komplettera Tycka-till-dagen, allt för att göra Sveriges bästa ekonomiutbildning ännu bättre! Arbetet utanför det interna föreningsarbetet består främst i Ekonomiska Sektionen där föreningens vice med utbildningsansvar hittills alltid innehaft ordföranderollen. Ambitionen är förstås att ordförandeskapet även i fortsättningen ska tillfalla Uppsalaekonomerna och därigenom önskar jag bygga vidare på det fina arbete David har gjort för att skapa struktur. Därtill behöver nu sektionen arbeta vidare med kännedomen och synbarheten. Vice ordförande för Utbildningsutskottet, Ordförande för Utbildningsutskottet Studentrepresentant vid Företagsekonomiska institutionen, Ledamot i Ekonomiska Sektionen som representant från Företagsekonomiska institutionen, Internationell Sekreterare på Västgöta nation.

6 Vice Ordförande, Eventutskottet Namn: Sofia (Fia) Björklöv 22-årig tjej från Stockholm som läser andra terminen på ekonomprogramet. Se till att föreningens alla projekt, främst inom eventutskottet, fortsätter att hålla den höga klass som de faktiskt gör. Genral för Nollningen VT13 En hejare på att åka skidor! Vice Ordförande, Idrottsutskottet Namn: Kristofer Lundström Mitt namn är Kristofer Lundström, jag är en 23 år gammal skånepåg från Helsingborg som läser sin fjärde termin ekonomi här i Uppsala. Som person är jag initiativrik, ambitiös, målinriktad och en smula envis. Utöver mina studier i nationalekonomi jobbar som jag säljare på köksavdelningen på IKEA i Uppsala. Mina intressen sträcker sig från musik till teknik, och givetvis - träning. Som vice ordförande för Idrottsutskottet vill jag addera, inte byta till, fokus på praktiskt utövande såväl som teoretisk kunskap kring träning och mat. Detta såklart utöver att fortsätta utveckla de redan existerande aktiviteterna inom utskottet. Då jag anser att det idag saknas en del hälsofokus i föreningen som i min värld faller inom ramen för Idrottsutskottet skulle jag vilja utöka aktivteterna med t.ex. kurser i näringslära och träningsanatomi, träningstävlingar samt bygga en grund för de medlemmar som vill ha hjälp på traven att komma igång eller utveckla sin egen träning - oavsett vad det kan vara. Chefsfadder VT12 - Christmas, PR-ansvarig Skidresan VT13, PR-ansvarig Uppsala Banking Week 2013, PR-ansvarig Day at the Office VT13 och PR-ansvarig samt medarbetare Nordnetföreläsningen VT13. Startat två företag samt ett UF-företag. Det ena företaget i projektform med SEK i budget och två anställda för att öka entreprenöriellt lärande i Helsingborgs gymnasieskolor. Jobbat som säljare på Stadium i ca ett år och i samma position på IKEA i ca två år. Har även jobbat ca ett och ett halvt år på ekonomiavdelningen hos ett större företag i Stena-koncernen, med allt från valutaförsäljning till bokslut.

7 Vice Ordförande, Finansutskottet (1 post, 4 sökande) Namn: Alexander Areskär Hej! Jag är en ambitiös och glad kille på 21 år. Jag är för närvarande inne på min andra termin på Ekonomprogrammet och jag läser just nu tillämpad statistik. Jag föddes 1992 i Göteborg men är uppvuxen på Lidingö utanför Stockholm. Jag tycker att projekten som finns inom utskotten är bra, men enligt mig borde det finnas fler projekt. Jag vill även att personer som inte kan så mycket om finans sedan tidigare ska få en större plats i utskottet. Med andra ord vill jag att alla oavsett kunskap ska kunna ta del av det utskottet har att erbjuda. Projektledare för Uppsalaekonomernas insparksverksamhet VT13 Sedan jag var liten har jag varit intresserad för, och aktiv i mitt eget sparande. Jag har alltid haft ett stort intresse för aktiekunskap och fondplacering. Redan som barn samlade jag på mynt och älskade att sälja. Jag har till exempel sålt jultidningar för ca 50 tusen kronor. Under tredje året på gymnasiet var jag även VD för UF-företaget CapLock UF. Namn: Anton Ullenius Jag är 21 år och uppväxt i Stockholm med ett brinnande intresse för bland annat amerikansk fotboll. När jag inte tacklas och springer runt efter en äggformad boll pluggar jag just nu Nationalekonomi A på min tredje termin på ekonomprogrammet. Jag skulle inte tacka nej till att äta en kebabtallrik (eller tre) i veckan eller att diskutera aktiers dagliga utveckling, vilka är två saker jag tyckt om att göra under en längre tid. Jag sökte till vice ordförande förra stämman men mötte då min överman. Jag är nu besluten att göra ett nytt försök för att vinna medlemmarnas förtroende. Jag vill att finansutskottet ska ge fler tillfällen till praktiska lärdomsmöjligheter. Det som kan utvecklas inom utskottet är tillfällen för intresserade medlemmar att tillämpa sina utvunna teoretiska färdigheter och att därigenom lära sig mer. Eftersom kunskapsnivån skiljer sig bland medlemmarna är det viktigt att tillfällena anpassas till olika nivåer. Med tanke på den tuffa konkurrens som finns på arbetsmarknaden i finansbranschen är det viktigt för att behålla och utveckla Uppsalaekonomers anseende i arbetslivet och hos andra studenter. Detta kan vi framförallt göra genom att förbereda oss för praktisk tillämpning av kunskaperna redan nu under studietiden. Day at the Office VT13, Nordnet-föreläsningen HT12, Chefsfadder HT12, Nolletalare VT12 Redovisningsassistent på PwC i två och ett halvt år, Välkomstringare för FeK A HT-12, Styrelsemedlem och ekonomiansvarig i universitetets amerikanska fotbollslag.

8 Namn: Markus Wibåge. Jag är en social person från Uppsala och läser min fjärde termin för en kandidat i ekonomi, inriktning nationalekonomi. Under min fritid försöker jag resa så mycket det bara går på ett CSN-lån, och har utöver mindre resor inom Sveriges har jag under senaste året lyckats lifta genom Europa. Öppna upp för fler nya medlemmar utan att förlora de gamla och vara med och bidra till en ökad kunskap inom finansutskottet. Jag vill tillsammans med finansutskottets medlemmar skapa ett utskott där personer med ett brinnande intresse för finans ska kunna utvecklas tillsammans med andra som delar samma intresse, samt jobba för en ökad kontakt med näringslivet. Projektmedlem DATO VT 13. Grym på att cykla. Namn: Martin Bucht Hej! Jag heter Martin Bucht och läser T4 på Ekonomprogrammet. Jag har sedan ett tag tillbaka varit aktiv i finansutskottet just nu är jag projektansvarig för Thomas Englundföreläsningen. På helgerna jobbar jag på Kjell & Company här i stan. Innan jag blev aktiv i Uppsalaekonomerna var jag engagerad i Moderata Ungdomsförbundet; där har jag suttit i förbundsstyrelsen och dessförinnan var jag distriktsordförande i Norrbotten. Jag har ett brinnande intresse för finans och tror mig kunna tillföra nya erfarenheter och kunskaper till Uppsalaekonomerna och finansutskottet. Idag har finansutskottet välbesökta möten och under utskottet drivs det ett stort antal kvalitativa projekt. Jag kandiderar för att jag vill bygga vidare på den här goda utvecklingen. Min ambition är framför allt att ytterligare sänka trösklarna för engagemang hos både tjejer och killar, målet är ett fler personer även de som initialt inte ser sig intresserade av finans ska våga komma på sitt första möte och tycka det är såpass bra att de kommer tillbaka. Jag vill även fortsätta utveckla värdefulla projekt såsom Uppsala Banking Week och Day at the Office. Hoppas på ert förtroende. Thomas Englund-föreläsningen Förbundsstyrelsen, Moderata Ungdomsförbundet, Distriktsordförande Norrbotten, Moderata Ungdomsförbundet

9 Vice Ordförande, Internationella utskottet Namn: Rebecka Kornfeld Mitt namn är Rebecka Kornfeld och jag är 20 år och kommer från Värmdö utanför Stockholm. Mitt intresse för internationella frågor började på gymnasiet där jag studerade på IB-linjen. Detta intresse fortsatte efter mina studier då jag valde att resa utomlands ett år. Jag spenderade några månader New York, där jag fick uppleva det amerikanska samhället och därefter åkte jag till södra Frankrike och studerade franska. Sedan dess har jag varit intresserad av möten mellan människor från olika delar av världen. Detta var en av anledningarna till att jag sökte mig till det Internationella utskottet. Inom utskottet vill jag jobba för att förbättra informationen om utbytesstudier. I dagsläget tycker jag att återkopplingen från studenter som har varit utomlands är bristfällig. Studenters egna reseberättelser och informationsmötena som universitetet anordnar är den information som finns tillgänglig. Jag tycker att man kan utveckla konceptet med reseberättelser och komplettera med information om de olika universiteten så att det blir lättare att jämföra olika alternativ. Jag vill även arbeta för att förbättra och förenkla kontakten mellan svenska och internationella studenter i Uppsala. Den senaste terminen har jag varit engagerad i Buddysystem. Buddysystem är det faddersystem som Uppsalaekonomerna har för att välkomna utbytesstudenter till Uppsala. Det har varit en bra möjlighet för mig att få insyn i hur utskottet arbetar. Jag jobbar även extra på ett gym och vårdanläggning i Stockholm. Det har varit en ansvarsfull roll då jag fått hantera situationer där det gäller att ta snabba och bra beslut. På så sätt har jag utvecklat en del ledaregenskaper. Vice ordförande, Näringslivsutskottet Namn: Gustaf Ulfendahl Vi har kommit en bra bit in på terminen och jag, Gustaf Ulfendahl, är inne på min tredje termin. Det är snart dags för Valborg och uppsalabo som jag är kan jag knappt bärga mig, även om det här blir min 23:e tillställning. Innan Valborg ska föreningens vårstämma vara och därför tar jag upp lite information om mig; jag är född 1990, har två äldre syskon, är smått biltokig, drar skämt som ingen fattar, prövat på det mesta inom sport, jobbar extra på Nordea och kan aldrig avböja ett köp av snygga mockadojjor. Men varför ska ni då rösta på mig? Jo, för att jag har andra erfarenheter och annan kompetens. Ett av mina största intressen är ledarskap och jag har sedan ett par år tillbaka försökt lära mig så mycket som möjligt inom ämnet. En stor bidragande faktor kommer från KFUM, där jag jobbat som ansvarig ledare flera år. De har alltid gett mig förtroendet som ledare och i höstas så åkte jag till Berlin för att få KFUM:s högsta ledarskapsutbildning. Mitt engagemang inom föreningen har gett mig mycket kunskap om hur föreningen och projekt fungerar. Projekt: 5 st bl.a. STIL och P3. Utöver projekten så var jag chefsfadder hösten Ansvarig ledare, KFUM

10 Vice Ordförande, PR Media-utskottet (1 post, 3 sökande) Namn: Anders Sarkissian Hej kära Uppsalaekonomer! Jag är en lokal Uppsalabo, och har vuxit upp här i trakterna under alla mina 22 år. Hade sedan många år tillbaka siktet inställt på antingen Ekonomi eller Juridik, fram tills pilotavsnittet av MadMen kablades ut. Började studera direkt efter gymnasietiden på Ekonomprogrammet vid Stockholms Universitet, men bytte efter en händelselös termin till Uppsala. Har varit medlem i Föreningen Uppsalaekonomerna sedan min första termin (VT2011), där jag mest blivit aktiv under den senaste terminen och då inom PR/Mediautskottet. Varför? Kanske för att jag brinner för reklam, pr och marknadsföring, kanske för Oskar och Johan s trollbindande ledarskap och sagoomspunna utskottsmöten. Jag gissar på båda. Hursomhelst, jag hoppas att Ni lånar mig ert förtroende! Byta namn på PR/Media-utskottet: när var den sista gången som utskottet faktiskt jobbade med Public Relations? Uppgradera den tekniska utrustningen för PR-Media: Man kan inte producera den bästa marknadsföringen när tekniken sätter käppar i hjulen på en! Utöka Uppsalaekonomerna s närvaro på den nya generationen av sociala medier: Instagram, Vine, Twitter. PR-ansvarig: Borgens Afton & Uppsala Career Tour. Pågående PR: Uppsala Banking Week. Administration/Ekonomi, Uppsala Språkskola, , Mediekoordinator, Forefront Mediabyrå, 2012-pågående, Bartender, Södermanland-Nerikes Nation, 2013-pågående. Namn: Elias Thalinsson Ranhagen Det här är jag: En 22-årig entusiastisk kille som läser FEK B, min fjärde termin på Ekonomikum. När jag inte myser med kurslitteraturen spånar jag gärna på affärsidéer eller breddar mina kunskaper inom it/media. Under förra terminen insåg jag att jag ville följa upp mitt intresse med en förtroendepost i utskottet, men pga. olika åtaganden hade jag tyvärr inte den tiden. Nu tänker jag dock ta chansen att försöka vinna stämmans förtroende! En av de största utmaningarna jag ser är att attrahera fler till utskottsmötena. Jag tänker försöka åstadkomma detta genom att fortsätta förbättra utbildningar inom relevanta programvaror. Intresset för media/pr finns men jag tror att många inte känner att de sitter på relevant kunskap som krävs för att genomföra ett projekt. Jag tror även att många skulle vara intresserade att prova på hur man arbetar med riktig filmutrustning, såsom studiolampor och liknande. Mer om detta och annat jag vill genomföra i mitt tal. Chefsfadder för Julgruppen under nollningen ht.12 samt engagerad under nollningen därefter. Utöver detta var jag med och genomförde Ekonomernas julfest samma år samt Tele2 Case nu för ett par veckor sedan. Just nu sitter jag även som media/pr-ansvarig för STIL, vilket är superkul! Jag har bl.a. gjort film-/fotojobb för skidorten Kläppen samt en utav Sveriges största cykelbutiker Rite.se. I somras hade jag även ett marknadsföringsinternship på ett större företag i Zug, Schweiz. Övriga arbetsmeriter är bl.a. att jag varit med i uppstartandet utav två mindre, men framgångsrika företag, samt fyra års ledarskapserfarenhet som tennistränare. Jag har även gjort lumpen som beriden militärpolis, samt medverkat på två Europaturnéer i en symfoniorkester.

11 Namn: Elizabeth Grånäs Wiker Jag heter Elizabeth Grånäs Wiker och går för närvarande min andra termin på ekonomprogrammet. Jag fick upp ögonen för PR & Media-utskottet redan från första början eftersom jag har ett stort intresse för fotografi, webbdesign och grafisk design. Mitt engagemang i Uppsalaekonomerna har främst varit som just fotograf på bland annat KPMG Case Competition och Nollegasquen VT-13. Jag jobbade även som hörsalsvärd under Kontaktdagarna och var med i PR-projektgruppen för Upsidedown-gasquen i höstas. Gemensamt för alla dessa projekt har visserligen varit slit och stress, men mest av allt det varit så sjukt roligt. Att engagera mig är något av det bästa jag gjort, och det är därför jag söker denna post. Om jag blir vald till vice ordförande för PR & Media hoppas jag kunna bidra till att göra utskottet så bra som det absolut kan bli, med hjälp av både ny kompetens och nya idéer men även aktivt ledarskap och arbetsglädje. Jag är beredd på mycket jobb och stort ansvar om jag skulle bli vice ordförande för PR & Media-utskottet, men utifrån mina tidigare erfarenheter är arbetsbördan tusen gånger värd den varenda gång. Jag har träffat så många otroligt duktiga och underbara människor genom Uppsalaekonomerna, och det vill jag på ett mer aktivt sätt gärna fortsätta göra. Mina meriter inom föreningen: Fotograf: KPMG Case Competition, Nollegasquen VT13, Hörsalsvärd Kontaktdagarna 2013, PR-gruppen för Upsidedown-gasquen HT12 Mina övriga meriter: Innan jag flyttade till Uppsala var jag med och startade upp en skoltidning på min gymnasieskola, samt hjälpte till med mindre webbdesign-projekt åt privatpersoner. Jag har dansat i närmre tio år, men nu går fritiden mestadels åt till vänner, familj och deltidsjobbet på Nordea.

12 Redaktör, Reversen (1 post, 2 sökande) Namn: Daniel Leppert En driven nittonåring som lämnat sin sömniga hemort Västerås för studier här i Uppsala. För närvarande läser jag min andra termin mot en kandidat i nationalekonomi. Vi är alla stolta över vår prisbelönta tidning men i dagsläget känns det inte som Reversen kan erbjuda sina medlemmar lika mycket som övriga utskott med sina företagsbesök, utbildningar och case-tävlingar. Jag skulle vilja arrangera aktiviteter som kan marknadsföra Reversen som ett utskott för alla Uppsalaekonomer med intresse för mediabranschen. Ett besök på någon dagstidning, alternativt DI eller Affärsvärlden skulle vara givande för våra skribenter, men även mindre event som workshops där vi diskuterar texter och teknik eller en tävling för bästa journalistiska arbete inom ett visst ekonomiämne. Mina meriter inom föreningen: Skribent för Reversen sedan september 2012 samt engagemang i Uppsalaekonomernas Buddysystem VT 12. Mina övriga meriter: Grundare av WorldWeekly, en nyhetsblogg med fokus på internationell politik och näringsliv som syftar till att väcka intresse för dessa ämnen bland ungdomar. För närvarande har vi läsare från 20 länder och alla världsdelar. Medlem i ekonomiska sektionen inom Uppsala Studentkår sedan Namn: Niels Groenewegen Det här är jag: Jag heter Niels Groenewegen och går min andra termin här på ekonomprogrammet i Uppsala. Som kandidat till redaktör är jag mycket intresserad av ekonomi, kultur och politik. Detta, i kombination med det engagemang jag känner för Reversen, gör att jag valde att kandidera till redaktör. Jag tror att min organisationsförmåga, mitt engagemang och min kreativitet är goda egenskaper i syfte att leda utskottet och formge vår medlemstidning. Det senaste året har Reversen gjort stora språng i utvecklingen. Tidningens bredd är utan tvekan det som gör Reversen läsvärd för alla våra medlemmar. Min övertygelse är att detta måste vårdas för att tillgodose alla våra intressen och för att ge föreningen ett starkt ansikte utåt. Jag anser att tidningen kan bli ännu vassare genom mera bevakning av de finansiella marknaderna (främst aktiemarknaden), utvecklandet av tidningens mångfald och skapandet av ett livligare utskott med fler produktiva skrivtalanger. Det sistnämnda målet är en absolut förutsättning för att kunna behålla Reversens styrka och kan uppnås genom fler aktiviteter utöver de vanliga utskottsmötena. Medlemsaktivitet ger Reversenkvalitet! Mitt tidigare engagemang i föreningen gör mig onekligen till rätt person för Reversen. Sedan jag började här på universitetet har jag skrivit i varje nummer som kommit ut och deltagit aktivt i varje utskottsmöte. Med glädje har jag även haft förmånen att kunna bidra som kontaktsamtalsvärd under Kontaktdagarna Innan mina universitetstudier var jag vice-ordförande för MUF Örebro Län med ansvar för medlemsaktiviteter. Detta har gett mig mycket erfarenhet av organisation och medlemsvård. Således är jag övertygad om att jag med mitt engagemang, min erfarenhet och min kreativitet är rätt redaktör för Reversen.

13 Vice Skattmästare (1 post, 2 sökande) Namn: Maja Torung 22 år gammal från Sveriges mitt, Ånge. Läser min fjärde termin på ekonomprogrammet med inriktning företagsekonomi och planerar en master i redovisning och revision då siffror har en speciell plats i mitt hjärta. Social och humoristisk är två starka karaktärsdrag hos mig men jag gillar också ordning och reda och planerar alltid noggrant så att saker blir gjorda på rätt sätt och i tid. Jag tycker även att det är kul att lära andra, vilket jag anser mig vara bra på, och tar tillvara på tillfällen för att lära mig något nytt. Jag vill arbeta för att få en ökad förståelse för föreningens budgetstyrning, både i utskotten och bland medlemmarna. Jag vill även förmedla skattmästeriets roll och arbete tydligare till medlemmarna så de får en klar bild över vad arbetet innebär. Julfesten ht. -11, Chefsfadder för nollegruppen Chinese New Year vt. -12, Medarbetare på Kontaktdagarna 2012, Projektledare för Göteborgen vt. -12, Projektgruppen för Kontaktdagarna 2013 ht. -12/vt. -13 (Arrangemangsgruppen) Jag har jobbat sedan 16 års ålder (parallellt med gymnasiet) fram till dess att jag började studera i Uppsala och har en bred erfarenhet av att arbeta med människor i olika åldrar. Namn: Sanna Tunstig Jag är en utåtriktad, fikatokig 22-åring från Järfälla utanför Stockholm som för tillfället läser sin 5:e termin på ekonomprogrammet. Med siktet inställt på redovisningsbranschen planerar jag även att läsa en master med samma inriktning. Jag är strukturerad, noggrann och ansvarsfull men skulle samtidigt aldrig bortprioritera att ha kul tillsammans. Förutom ett fortlöpande förbättringsarbete av de interna rutinerna, vill jag även satsa på att tydliggöra informationsspridningen genom hela föreningen, ut till alla nya medlemmar. Dels genom att utveckla budgetutbildningen, dels genom att göra ett Skattmästeri-häfte (som kan delas ut på exempelvis uppstartsmöten) där grundläggande information och instruktioner om interna rutiner, så som fakturering, ska finnas med. Näringslivsansvarig STIL 2013, Projektledare Visma CaseEvent 2013, Företagsvärd KD 2013, Projektledare Case , Projektmedlem Gräddgasquen 2012, Medarbetare Anders Wall-föreläsningen 2012, Projektmedlem Göteborgen vt-12, Arrangemangsvärd KD 2012 Lekmannarevisor åt föreningen Uppsala Systemvetare, kassatjänst Handelsbanken, hotellreceptionist Hotel Diplomat, au-pair London (11 mån)

14 Skattmästare Namn: Sara Andersson Jag är en 24-årig ståsha (tjej på jämtska) från Östersund som läser fjärde terminen på Ekonomprogrammet. Är en person som önskar att dygnet hade fler timmar då jag för det mesta har fullt upp, men trivs bra med det. Min nördigaste egenskap är att jag tycker det är jättekul med redovisning, vilket dock är perfekt om man vill bli Skattmästare. På fritiden tycker jag om att umgås med pojkvän och vänner, träna och laga god mat! Jag vill fortsätta att förbättra de rutiner vi har i vårt bokföringsprogram för att kunna effektivisera arbetet i Skattmästeriet kommande terminer. Till exempel lägga upp ett komplett leverantörs - och kundreskontraregister. Jag vill även göra om systemet för in och utbetalningar så att det blir mer effektivt. I likhet med att andra utskott har ett möte varannan vecka bör även Skattmästeriet har fasta besökstider då projektmedlemmar m.fl. kan komma med frågor, vilket är ytterligare en punkt jag vill jobba med inför nästa termin. Jag sitter just nu som Vice Skattmästare i föreningen och har även suttit som Ekonomiansvarig för Kontaktdagarna Jag har jobbat ca 3 år på PWC samt på Deloitte under sommaren Har även gått en modevisning för Polarn & Pyret när jag var ca 6 år där jag lärde mig att svänga med håret på ett fint sätt. Sekreterare Namn: Louise Flink 23 år gammal från Knivsta. Läser min näst sista termin på min kandidat och skriver för tillfället uppsats om kriskommunikation. Jag är glad (med undantag från innan jag ätit frukost) och allergisk mot oordning. Min fritid spenderar jag gärna på min balkong avnjutande god mat och livets dryck tillsammans med vänner och pojkvän. Uppgifterna som sekreterare är svåra att utveckla dock önskar jag bidra till diskussioner under styrelsemöten som leder till att föreningen blir ännu bättre. Utöver detta vill jag även att fler studenter, oavsett termin och tidigare engagemang ska känna sig välkomna och ta del av allt roligt och givande som föreningen har att ge. Arrangemangsansvarig för Kontaktdagarna Sekreterare samt styrelseledamot i Brottsofferjouren Uppsala-Knivstas styrelse. Inkasso och kundservicehandläggare på Trafikförsäkringsföreningen. Har läst teckenspråk för hörande.

15 Valberedningsledamöter (2 poster) Namn: Frida Rudolfsson En glad individ på snart 22 år. Går Företagsekonomi A för tillfället och har tidigare pluggat diverse personalvetarkurser med inriktning mot organisation och arbetsliv. Har även pluggat två gånger i Australien och italienska i Rom. Jag kan också göra mig förstådd på holländska (men mest när jag står i baren). Jag älskar chips, bäbisdjur, TV-serier och att prata. Jag ogillar paprika, att gå upp tidigt på morgonen och att vara sämst. Och Twilight. Jag vill att alla möjliga människor ska förstå att alla har en chans att vara med och påverka Uppsalaekonomerna. Jag tycker det är viktigt som valberedningsledamot att motivera den mest vanliga eller ovanliga människan att involvera sig i föreningen, och visa alla att de kan och att de vill. Jag anser att en förening behöver människor med kunskaper från olika håll för att kunna utvecklas till det bästa den kan bli. Medlem i PR/Mediautskottet och PR-ansvarig för STIL i höst. Jag var i början av denna termin general för Personalvetarnollningen, har varit mycket aktiv inom ett eventutskott och sitter i redaktionen för personalvetartidningen Dynamiquen. Jag var även rekryterare inför både juristernas och ekonomernas Kontaktdagarna i höstas, och där fick jag många kunskaper inom just rekrytering som jag vet jag kommer kunna ha användning av som valberedningsledamot. Namn: Marcus Ohrberg Det här är jag: - Marcus Ohrberg, född 1991 i Lund men Stockholmare sedan 20 år tillbaka. - En av få som längtar efter en 2 mils löptur - Ärlig, slutför alltid vad jag påbörjat och älskar att sprida energi till andra - Studerat sociologi, pedagogik och psykologi med inriktning mot personal och arbetsliv - Coach och kompetensutvecklare på mobiloperatören 3 s Kundservice- och Lojalitetsavdelning (f n deltidsanställd). Utformar och håller i utbildningar Försöka locka fler passande kandidater till de olika posterna genom att informera och motivera. Främst genom att hela tiden tala för föreningen i sociala sammanhang och en mingelkväll. Projektledare Vårfesten VT13, Resursgruppsmedarbetare Kontaktdagarna 2013, Projektledare Uppsalaekonomernas insparksverksamhet HT12, Lagvärd Best in Business 2013 Toastmaster P3-gasquen VT13, Workshop med Cubiks, case inriktat mot rekryteringsprocesser, Utmärkelsen Årets effektivaste medarbetare 2011 på 3, Susanna Lindvalls stipendium för arbete och föreläsning om Parkinsons sjukdom

Styrelseledamöterna ingår i krisledningen enligt föreningens krispolicy.

Styrelseledamöterna ingår i krisledningen enligt föreningens krispolicy. Styrelseledamöter Styrelseledamöterna är en del av föreningens styrelse och fyra till antalet. De medverkar på styrelsemöten varannan vecka under terminerna. Inför dessa möten rapporterar de om hur arbetet

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014/2015

VERKSAMHETSPLAN 2014/2015 VERKSAMHETSPLAN 2014/2015 Näringslivsutskottet Näringslivsutskottet (NU) verkar som en länk mellan Föreningen Ekonomernas medlemmar och näringslivet. Genom projekt och event skapar utskottet en bra kontakt

Läs mer

Styrelsekandidaturer. Styrelsekandidaturer, valberedningens förslag samt valberedningskandidaturer

Styrelsekandidaturer. Styrelsekandidaturer, valberedningens förslag samt valberedningskandidaturer Styrelsekandidaturer, valberedningens förslag samt valberedningskandidaturer Styrelsekandidaturer Ordförande Sofia Carlsbrand: Jag heter Sofia Carlsbrand, går mitt tredje år på programmet och pluggar just

Läs mer

Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott!

Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott! Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott! Vill du vara med och engagera dig i en av Sveriges främsta personalvetarföreningar? engagerar hundratals medlemmar som alla brinner för personalfrågor

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS YRKES- & ARBETSMARKNADSDAG

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS YRKES- & ARBETSMARKNADSDAG Postbeskrivningar KASSÖR Du kommer vara projektledarens högra hand genom att ständigt ha en uppdaterad bild av det ekonomiska läget tillgängligt för att möjliggöra snabba beslut. Du arbetar strukturerat

Läs mer

Valberedd 2015 Din guide till valet!

Valberedd 2015 Din guide till valet! Valberedd 2015 Din guide till valet! 1 Valberedd 2015 Din guide till valet! Vad är valet? På måndag 23/11 kommer vi att rösta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen år 2016! Vi i valberedningen har

Läs mer

Nu är det äntligen dags att söka till föreningen Personalvetare i Lunds styrelse och utskott!

Nu är det äntligen dags att söka till föreningen Personalvetare i Lunds styrelse och utskott! Nu är det äntligen dags att söka till föreningen Personalvetare i Lunds styrelse och utskott! Vill Du vara med och engagera Dig i en av Sveriges främsta personalvetarföreningar? Personalvetare i Lund engagerar

Läs mer

Nomineringar Valberedningen nominerar Föreningen Samhällsvetarnas styrelse för verksamhetsåret 2015/2016 enligt följande:

Nomineringar Valberedningen nominerar Föreningen Samhällsvetarnas styrelse för verksamhetsåret 2015/2016 enligt följande: Nomineringar 2015 Valberedningen nominerar Föreningen Samhällsvetarnas styrelse för verksamhetsåret 2015/2016 enligt följande: Ordförande: Gustaf Palmér Vice Ordförande: Karin Rehnberg Kassör: Oscar Lindquist

Läs mer

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Eventutskottet 2014-09-27. Verksamhetsbeskrivning. Syfte och mål

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Eventutskottet 2014-09-27. Verksamhetsbeskrivning. Syfte och mål UTSKOTTSVERKSAMHET Verksamhetsbeskrivning skapar möjligheter för studenter att engagera sig inom diverse projekt, internt för aktiva samt externt för medlemmar, och bidrar till personlig utveckling genom

Läs mer

Stämmotexter. Styrelseledamöter. Namn: Roy Garre

Stämmotexter. Styrelseledamöter. Namn: Roy Garre Stämmotexter Styrelseledamöter Namn: Roy Garre Det här är jag (presentation): Jag är en filmintresserad Uppsalabo som läser min femte termin och som aldrig kan få nog av pengar. Detta vill jag genomföra:

Läs mer

Årsredovisning 2013/2014 9 Fastställande av Årsredovisning 2013/2014 10 Beviljande av ansvarsfrihet för styrelsen verksamhetsåret 2013/2014

Årsredovisning 2013/2014 9 Fastställande av Årsredovisning 2013/2014 10 Beviljande av ansvarsfrihet för styrelsen verksamhetsåret 2013/2014 Kallelse till vårstämma Härmed kallas medlemmar i Föreningen Uppsalaekonomerna till ordinarie föreningsstämma. Tid: Kallelse till höststämma Härmed kallas medlemmar i Föreningen Uppsalaekonomerna till

Läs mer

Vice- /Ordförande. Valberedningen har valt att till posten som Vice/Ordförande 2016/2017 nominera Herman Svensk.

Vice- /Ordförande. Valberedningen har valt att till posten som Vice/Ordförande 2016/2017 nominera Herman Svensk. Vice- /Ordförande har valt att till posten som Vice/Ordförande 2016/2017 nominera Herman Svensk. Herman läser just nu sitt första år på Industriell Ekonomi. Han är en lugn, ambitiös och driftig person

Läs mer

Syfte och övergripande långsiktiga mål

Syfte och övergripande långsiktiga mål Syfte och övergripande långsiktiga mål Sektionen för Industriell ekonomi Inom Teknologkåren vid Lunds Tekniska Högskola, Lunds Universitet Antagna 2014-04-10 Senaste ändringar tagna 2014-04-10 SektionenförIndustriellekonomi

Läs mer

Sofie Petersson, Ordförande 070 377 02 27 Sofie.petersson91@hotmail.com

Sofie Petersson, Ordförande 070 377 02 27 Sofie.petersson91@hotmail.com Sofie Petersson, Ordförande 070 377 02 27 Sofie.petersson91@hotmail.com Sofie är 21 år och sitter som ordförande i DUS Värmland för året 2012. Hon har varit aktiv i DUS sedan 2007 där hon tidigare suttit

Läs mer

Stämmotexter Uppsalaekonomernas extrastämma#1 2017

Stämmotexter Uppsalaekonomernas extrastämma#1 2017 Stämmotexter Uppsalaekonomernas extrastämma#1 2017 10 maj, 09:00 i H1, Ekonomikum Vice ordförande med näringslivsansvar (1 post) Namn: Aras Amin Det här är jag: Jag är 22 år och kommer från Västerås. För

Läs mer

Vad har du för övrig erfarenhet? Mina tidigare arbetslivserfarenheter utanför nationen består av arbete inom storkök samt som brevbärare åt Posten.

Vad har du för övrig erfarenhet? Mina tidigare arbetslivserfarenheter utanför nationen består av arbete inom storkök samt som brevbärare åt Posten. Kandidat till klubbchef vt 2013 Sofie Mähler Jag heter Sofie Mähler och läser Civilingenjör Teknisk Fysik, andra året. Kommer ifrån Näsåker i Ångermanland och flyttade jag till Uppsala hösten 2011. Jag

Läs mer

Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM

Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM Vice Ordförande Oskar Giescke... 2 Vice Ordförande, Kommunikationsansvarig Helena Falk... 2 Ordförande Konstwerket Martin Gutsch... 3 Ordförande Jämlikhetsnämnden Elin

Läs mer

Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2014/2015

Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2014/2015 Sida 1 av 5 Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2014/2015 1. Organisation UPS viktigaste mål under det kommande verksamhetsåret är att öka sammanhållningen i föreningen. Det kommer ske genom att arbeta aktivt

Läs mer

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017 Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017 BAKGRUND Denna verksamhetsplan har skrivits av oss som har varit förtroendevalda i Föreningen Samhällsvetarna Uppsala under 2015-2016.

Läs mer

Kandidater till Juridiska föreningen - Verksamhetsåret 2015

Kandidater till Juridiska föreningen - Verksamhetsåret 2015 Kandidater till Juridiska föreningen - Verksamhetsåret 2015 Översikt Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Näringslivsansvarig Vice näringslivsansvarig Utbildningsansvarig Vice utbildningsansvarig

Läs mer

AktU. InfU. Anna Allerth, Sekreterare sekreterare@embassaden.liu.se

AktU. InfU. Anna Allerth, Sekreterare sekreterare@embassaden.liu.se Sök utskott! Nu har det blivit dags att söka till Maskinteknologsektionens utskott för verksamhetsåret 2012/2013. Ta chansen att påverka sektionens arbete genom att engagera dig! Nedan finns beskrivningar

Läs mer

Projektgruppsområden:

Projektgruppsområden: Sök Projektgruppen Chalmers Studentkårs Arbetsmarknadsdagar, CHARM, är Nordens ledande arbetsmarknadsdagar som arrangeras på Chalmers i februari varje år. Till CHARM kommer över 160 företag från många

Läs mer

!!!!!!!!!!! Beteendevetare i Lund! EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET

!!!!!!!!!!! Beteendevetare i Lund! EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET Beteendevetare i Lund EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET Vad är BiL? BiL (Beteendevetare i Lund) är programföreningen för alla oss som läser på Lunds Universitets beteendevetenskapliga kandidatprogram,

Läs mer

KOMPETENSKONTRAKTET SIGNATUR SOM SKAPAR KARRIÄRMÖJLIGHETER

KOMPETENSKONTRAKTET SIGNATUR SOM SKAPAR KARRIÄRMÖJLIGHETER KOMPETENSKONTRAKTET SIGNATUR SOM SKAPAR KARRIÄRMÖJLIGHETER SIGNATUR SOM SKAPAR KARRIÄRMÖJLIGHETER Kompetenskontraktet är ett sätt att skapa långsiktigt samarbete mellan Mittuniversitetet och regionens

Läs mer

Välkommen till fördjupningsvalsinformation för termin 4 på CEP

Välkommen till fördjupningsvalsinformation för termin 4 på CEP Välkommen till fördjupningsvalsinformation för termin 4 på CEP Välkommen till fördjupningsvalsinformation för termin 4 på CEP Examina Civilekonomtiteln Auktorisation som revisor Utlandsstudier Praktik

Läs mer

Sandra Brakstad, nominerad till ledamot, kassör och ordförande (intervjun gjordes avseende sekreterarposten i det sedan inställda fyllnadsvalet)

Sandra Brakstad, nominerad till ledamot, kassör och ordförande (intervjun gjordes avseende sekreterarposten i det sedan inställda fyllnadsvalet) Sandra Brakstad, nominerad till ledamot, kassör och ordförande (intervjun gjordes avseende sekreterarposten i det sedan inställda fyllnadsvalet) Läser sjuksköterskeprogrammet, första terminen. Har grundläggande

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 37 svar, 325 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 99 1 Ja Nej Varför, varför inte? - Det har varit lärorikt och kul att använda utrustningen och att skådespela. -

Läs mer

skola och arbetsliv i samverkan

skola och arbetsliv i samverkan skola och arbetsliv i samverkan Transfer - skola och arbetsliv i samverkan Transfer är Sveriges största organisation för förmedling av föreläsare och förebilder från arbetslivet till skolan. Syftet är

Läs mer

Föreningen Ekonomerna vid Stockholms universitet

Föreningen Ekonomerna vid Stockholms universitet Föreningen Ekonomerna vid Stockholms universitet Bilaga 1 Valbilaga Onsdag 8/5 2013 Gröjersalen, Hus 3 - Kräftriket Kl. 17:00 20:00 Sammanställning, sökande till styrelsen verksamhetsår 2013/2014: KANDIDATER

Läs mer

BESKRIVNINGAR AV FÖRTROENDEPOSTER

BESKRIVNINGAR AV FÖRTROENDEPOSTER 1 BESKRIVNINGAR AV FÖRTROENDEPOSTER Det åligger alla förtroendevalda att; Vara engagerad i de frågor som föreningen driver Följa föreningens policys Vid förtroendeperiodens slut lämna in en verksamhetsberättelse

Läs mer

3-dubblat medlemsantal - arbetet bakom 08/08 09/10 10/11 11/12 12/13 13/14

3-dubblat medlemsantal - arbetet bakom 08/08 09/10 10/11 11/12 12/13 13/14 3-dubblat medlemsantal - arbetet bakom 700 600 500 400 300 200 100 0 08/08 09/10 10/11 11/12 12/13 13/14 Vem är jag André Malmaeus Ordförande Idrottsutskottet, Handelshögskolans i Stockholms Studentkår

Läs mer

Nomineringar. för verksamhetsåret ) Ordförande. 2) Vice ordförande

Nomineringar. för verksamhetsåret ) Ordförande. 2) Vice ordförande Nomineringar för verksamhetsåret 2016 Feministiska Juriststudenter Meddelande från valberedningen: Valberedningen har valt att nominera alla sökanden, som inte varit direkt olämpliga, till de poster som

Läs mer

SÖFREs Befattningsbeskrivningar

SÖFREs Befattningsbeskrivningar SÖFREs Befattningsbeskrivningar 1 (15) Innehåll Föreningens revisor... 3 Styrelsen... 4 Ordförande... 5 Vice ordförande... 6 Skattmästare... 7 Sekreterare... 8 E-day projektledare... 9 Sociala utskottet...

Läs mer

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala Verksamhetsår 2015-06-01 till 2016-05-31

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala Verksamhetsår 2015-06-01 till 2016-05-31 ! Verksamhetsplan 2015-2016 Verksamhetsplan Verksamhetsår 2015-06-01 till 2016-05-31 Bakgrund Denna verksamhetsplan har skrivits av oss som har varit förtroendevalda i Föreningen Samhällsvetarna Uppsala

Läs mer

Utbildningsföreningen EKEN. Årsmöte

Utbildningsföreningen EKEN. Årsmöte Agenda Formalia 1 Mötets öppnande 2 Val av mötesordförande 3 Val av sekreterare 4 Val av justeringspersoner tillika rösträknare 5 Behörighetsutlysande 6 Beslutsmässighet 7 Fastställande av dagordning Ärenden

Läs mer

Hej studerandemedlem i FUF

Hej studerandemedlem i FUF 1 Hej studerandemedlem i FUF Nu är det dags att söka till vårens arbetsgrupper - i världens bästa förening! Våren 2011 Filmgruppen FUF-bladet Biståndsdebatten Seminariegruppen Projektgruppen Vem kan söka

Läs mer

Stämmotexter, Vårstämma 2013

Stämmotexter, Vårstämma 2013 Stämmotexter, Vårstämma 2013 Styrelseledamöter (4 poster) Namn: Erik Brorson Det här är jag: Jag heter Erik Brorson, är född i Göteborg och sitter just nu som tidningen Reversens chefredaktör. Jag läser

Läs mer

Protokoll från Föreningen Samhällsvetarna Uppsala Styrelsemöte

Protokoll från Föreningen Samhällsvetarna Uppsala Styrelsemöte Protokoll från Föreningen Samhällsvetarna Uppsala Styrelsemöte Organisationsnummer: 802439-0711 2015-09-16, 18.00 H432, Ekonomikum Närvarande: Axel Göras Sofia De Waal Viktor Fornander Carl Hofverberg

Läs mer

Valberedningens förslag

Valberedningens förslag IF FRISKVÅRD VÄXJÖ ÅRSMÖTE Valberedningens förslag Till IF Friskvård Växjö styrelse och revisorer för verksamhetsåret 2014 1 IF Friskvård Växjö styrelse och revisorer. Interimvalberedningen har fått i

Läs mer

Information om förtroendeuppdrag 2017

Information om förtroendeuppdrag 2017 Information om förtroendeuppdrag 2017 Såhär års börjar proceduren att välja folk till de olika förtroendeuppdragen inom Fältbiologerna. I det här dokumentet fnns all information som du behöver för att

Läs mer

Förslag på intervjufrågor:

Förslag på intervjufrågor: Förslag på intervjufrågor: FRÅGOR OM PERSONENS BAKGRUND 1. Var är du uppväxt? 2. Om du jämför din uppväxt med andras, hur skulle du ranka din egen uppväxt? 3. Har du några syskon? 4. Vad gör de? 5. Vilka

Läs mer

BEFATTNINGBESKRIVNINGAR

BEFATTNINGBESKRIVNINGAR BEFATTNINGBESKRIVNINGAR Södertörns Förenade Ekonomer (SÖFRE) 2014 Innehållsförteckning 1. FÖRENINGENS REVISOR... 2 2. STYRELSEN... 3 3. ORDFÖRANDE... 4 4. VICE ORDFÖRANDE... 5 5. SKATTMÄSTARE... 6 6. SEKRETERARE...

Läs mer

Mitt USA I augusti 2013 flyttade jag till North Carolina, USA. Mitt enda mål var att bli en bättre simmerska, men det jag inte visste då var att mycket mer än min simning skulle utvecklas. Jag är född

Läs mer

Välkommen till specialiseringsvalsinformation

Välkommen till specialiseringsvalsinformation Välkommen till specialiseringsvalsinformation Agenda för detta informationspass Kl. 13.15-14.00 Examina Auktorisation som revisor Utlandsstudier Praktik Platsgaranti Hur man söker kurser till hösten Vilket

Läs mer

Verksamhetsplan 2015/2016

Verksamhetsplan 2015/2016 Verksamhetsplan 2015/2016 Fastställd av fullmäktige 2015-05-20 Bakgrund och Syfte Verksamhetsplanen är det styrdokument som beskriver de frågor Studentkåren i Borås planerar arbeta med under året utöver

Läs mer

Uppstart. Till nya studenter på Rättsvetenskapliga programmet och Juristprogrammet. 2012 Juridiska Föreningen vid Örebro universitet

Uppstart. Till nya studenter på Rättsvetenskapliga programmet och Juristprogrammet. 2012 Juridiska Föreningen vid Örebro universitet Uppstart Till nya studenter på Rättsvetenskapliga programmet och Juristprogrammet 2012 Juridiska Föreningen vid Örebro universitet VÄLKOMMEN INNEHÅLL Hej! Hej! Välkommen till oss rättsvetar- och juriststudenter

Läs mer

GAVLECON Verksamhetsplan 2014

GAVLECON Verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplan 2014 Ekonom- och Mäklarföreningen vid Högskolan i Gävle Inledning: I enlighet med Gavlecons stadgar skall föregående styrelse avsluta sitt uppdrag med att skriva en verksamhetsberättelse

Läs mer

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Namn: Erik Fors-Andrée Ditt professionella rykte Erik är en driven visionär, inspirerande ledare och genomförare som med sitt brinnande engagemang får

Läs mer

http://youtu.be/zqzsqkmfghe

http://youtu.be/zqzsqkmfghe http://youtu.be/zqzsqkmfghe Sociala medier vill du ta steget, men vet inte hur? 4 oktober 2012 Lisbeth Larsson, Marknadschef Jenny Stråhle, Marknadskommunikatör Vad använder företag sociala medier till?

Läs mer

VÄRLDEN BEHÖVER FLER MEDVETET VÄRDERINGSDRIVNA INDIVIDER.

VÄRLDEN BEHÖVER FLER MEDVETET VÄRDERINGSDRIVNA INDIVIDER. VÄRLDEN BEHÖVER FLER MEDVETET VÄRDERINGSDRIVNA INDIVIDER. Vad söker vi? Alumni Involverade från föregående år stöttar som mentorer åt årets två team. Projektteam Kontinuer Jobbar målfokuserat för att skapa

Läs mer

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Näringslivsutskottets övergripande mål är att stärka kontakten mellan utbildningarna som tillhör PULS och arbetslivet genom det arbete som utskottets arbetsgrupper

Läs mer

HHUS STYRELSEVAL 2014 VEM VILL DU SKA HA INFLYTANDE ÖVER DITT STUDENTLIV?

HHUS STYRELSEVAL 2014 VEM VILL DU SKA HA INFLYTANDE ÖVER DITT STUDENTLIV? HHUS STYRELSEVAL 2014 VEM VILL DU SKA HA INFLYTANDE ÖVER DITT STUDENTLIV? ORDFÖRANDE HAR ORDET OSCAR SELLHED Why should I waste my time listening? är ett citata från filmen kings speech. Vad som blev känt

Läs mer

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Internationella Utskottet. Verksamhetsbeskrivning. Internationella utskottets vision.

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Internationella Utskottet. Verksamhetsbeskrivning. Internationella utskottets vision. UTSKOTTSVERKSAMHET Verksamhetsbeskrivning (IC) ska arbeta aktivt för att skapa kontaktnät mellan studiekamrater, partneruniversitet och företag och därigenom främja kulturella utbyten, internationella

Läs mer

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16 Verksamhetsplan 15-16 s verksamhetsplan 15-16 Denna verksamhetsplan beskriver en grundläggande målsättning för föreningens verksamhet. Den antas av fullmäktige och blir därmed en uppdragsbeskrivning från

Läs mer

Verksamhetsplan Sociala Utskottet 13/14

Verksamhetsplan Sociala Utskottet 13/14 Verksamhetsplan Sociala Utskottet 13/14 Ambitionen för det Sociala Utskottet är att verka för en så bra studiesocial miljö som möjligt för PULS medlemmar detta genom arbetsgrupperna som är del av utskottet.

Läs mer

Södertörns Förenade Ekonomer BEFATTNINGS- BESKRIVNINGAR

Södertörns Förenade Ekonomer BEFATTNINGS- BESKRIVNINGAR Dokumentansvarig Datum Senast uppdaterad Daphne Sevelin 2015-08-17 2015-08-18 Södertörns Förenade Ekonomer BEFATTNINGS- BESKRIVNINGAR 1 Innehållsförteckning 1. FÖRENINGENS REVISOR... 3 2. STYRELSEN...

Läs mer

KARLEKONS STADGAR. Kapitel 1. Sammansättning och ändamål

KARLEKONS STADGAR. Kapitel 1. Sammansättning och ändamål KARLEKONS STADGAR Kapitel 1 Sammansättning och ändamål 1.1 Sammansättning Karlstads ekonomistuderandes förening (KarlEkon), är en självständig ideell förening vid Karlstads universitet. KarlEkon är fackligt

Läs mer

Praktikrapport. Sofia Larsson MKVA12, HT12

Praktikrapport. Sofia Larsson MKVA12, HT12 Praktikrapport Facetime Media är en byrå belägen i Lund som hjälper företag att marknadsföra sig via sociala medier. I nuläget är det främst Facebook som är aktuellt men tanken är att företaget i framtiden

Läs mer

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan - sektionen Välkommen in i studentlivet blivande Maskiningenjör. Du har nu ditt livs absolut roligaste tid framför dig tillsammans med massor av vänner som du kommer att träffa under studietiden. Genom

Läs mer

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida 1 (8) 2 (8) Verksamhetsplanen beslutas av fullmäktige och är ett av de styrdokument genom vilka fullmäktige styr LinTek. Verksamhetsplanen tas fram med LinTeks måldokument som grund och aktuella fokusområden.

Läs mer

Valberedningens arbete under året

Valberedningens arbete under året Valberedningens arbete under året Här är valberedningens förslag till Riksårsmötet 2016. Valberedningen har till uppgift att ta fram kandidater, intervjua och lägga förslag på personer som årsmötet väljer.

Läs mer

Arbetsmarknadsdagarna för Industriell ekonomi vid Lunds Tekniska Högskola

Arbetsmarknadsdagarna för Industriell ekonomi vid Lunds Tekniska Högskola Arbetsmarknadsdagarna för Industriell ekonomi vid Lunds Tekniska Högskola 29-30 januari, 2014 Välkomna till Industriell ekonomi vid LTH En av Sveriges mest framstående och attraktiva utbildningar! Den

Läs mer

Kalmar ESS Introduktionsinformation vårterminen 2011

Kalmar ESS Introduktionsinformation vårterminen 2011 Kalmar ESS Introduktionsinformation vårterminen 2011 Hej blivande Turismekonom! Nu börjar det närma sig en av de roligaste tiderna i ditt liv, nämligen din studenttid! Som en inledning på dina kommande

Läs mer

Stämmotexter Uppsalaekonomernas Vårstämma 2014

Stämmotexter Uppsalaekonomernas Vårstämma 2014 Stämmotexter Uppsalaekonomernas Vårstämma 2014 Ordförande Namn: Sofia (Fia) Björklöv Det här är jag: Jag är 23 år gammal, kommer ursprungligen från Stockholm och läser termin 4 på Ekonomiprogrammet här

Läs mer

K A L L E L S E T I L L H Ö S T S T Ä M M A

K A L L E L S E T I L L H Ö S T S T Ä M M A K A L L E L S E T I L L H Ö S T S T Ä M M A Härmed kallas medlemmar i Föreningen Uppsalaekonomerna till ordinarie föreningsstämma. Tid: Måndag den 30 november 2015 kl. 16:00 Plats: Hörsal 4, Ekonomikum

Läs mer

Förslag på styrelse 2016

Förslag på styrelse 2016 Förslag på styrelse 2016 Ordförande Yusra Imsheiel Yusra läser pol kand-programmet och siktar på en ekonomikandidat i juni 2016. Hon har tidigare varit engagerad i Tamams läxhjälp och eftermiddagsverksamhet,

Läs mer

FÖRENINGEN EKONOMERNA VID STOCKHOLMS UNIVERSITET

FÖRENINGEN EKONOMERNA VID STOCKHOLMS UNIVERSITET FÖRENINGEN EKONOMERNA VID STOCKHOLMS UNIVERSITET Föreningsmöte ordinarie #2 - Valbilagor Måndag 07/04/2014 Kl. 17.00 22.00, Gröjersalen Kräftriket. Kandidater Ordförande Mikael Johansson Kandidater Vice

Läs mer

Utvärdering 2014 målsman

Utvärdering 2014 målsman Utvärdering 2014 målsman 209 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Mycket väl anordnat och bra information. - Seriöst! Utförlig

Läs mer

Föreningen Ekonomerna vid Stockholms universitet

Föreningen Ekonomerna vid Stockholms universitet Föreningen Ekonomerna vid Stockholms universitet Bilaga 21 Valbilaga Tisdag 9/4 2013 Gröjersalen, Hus 3 - Kräftriket Kl. 17:00 22:00 Sammanställning, sökande till styrelsen verksamhetsår 2013/2014: KANDIDATER

Läs mer

Efter examen. En uppföljning av 2010 års examensstudenter. Företagsekonomiska institutionen

Efter examen. En uppföljning av 2010 års examensstudenter. Företagsekonomiska institutionen Efter examen En uppföljning av 2010 års examensstudenter Företagsekonomiska institutionen Utbildning som ger arbete Företagsekonomiska institutionen erbjuder utbildningar för framtidens kvalificerade ekonomer

Läs mer

Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång.

Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång. Våra värderingar Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång. Vi vill att de ska fortsätta se oss som sin framtida arbetsgivare. Vi vill också att vårt varumärke ska locka

Läs mer

Postbeskrivningar inför SM-1

Postbeskrivningar inför SM-1 Postbeskrivningar inför SM-1 Innehåll Styrelsen... 2 Ettans representant... 2 Klubbmästare... 3 Andra förtroendevalda... 3 Vice SNO... 3 Sektionslokalsansvarig... 4 Valberedning... 4 Webmaster... 4 Revisor...

Läs mer

Personligt varumärke. Jag vill till toppen, hur ska jag nå dit?

Personligt varumärke. Jag vill till toppen, hur ska jag nå dit? Personligt varumärke Jag vill till toppen, hur ska jag nå dit? CV Korrekturläs! Framhäv dina kunskaper och din kompetens, men utan att skryta Ta med relevant erfarenhet för jobbet du söker Var ödmjuk Använd

Läs mer

Förtroendevalda. SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se

Förtroendevalda. SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se Förtroendevalda SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar www.ssu.se publicerat våren 2013 SSU-KLUBBENS FÖRTROENDEVALDA SSU-klubbens förtroendevalda är de som

Läs mer

2 0 1 5-2 0 1 6 Å K 6-9

2 0 1 5-2 0 1 6 Å K 6-9 2015-2016 ÅK 6-9 VARJE ELEV TILL NÄSTA NIVÅ! INNEHÅLL Vi på JENSEN grundskola brinner för ditt barns rätt till en bra skola. Vi ger eleverna det de behöver för att klara grundskolan med goda resultat och

Läs mer

RESULTATRAPPORT LÄSÅRET 2013/14

RESULTATRAPPORT LÄSÅRET 2013/14 RESULTATRAPPORT LÄSÅRET 2013/14 Varmt tack för ert stöd! Hej partner! Jag vill börja med att tacka för ett fint samarbete, härligt engagemang och generöst stöd utan er ingen läxhjälp! Vi har ökat antalet

Läs mer

Budget för Datasektionen verksamhetsåret 2014/2015

Budget för Datasektionen verksamhetsåret 2014/2015 Budget för Datasektionen verksamhetsåret 2014/2015 Intäkter: Sektionstillskott 25000 Företagskontakt 15000 Försäljning 10000 Utgifter: UBSmedel - 4000 Medlemsaktiviteter - 13000 Nolleperioden - 10000 Sektionsaktiva

Läs mer

Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 14/15

Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 14/15 Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 14/15 1.1 Fullmäktige Juridiska Föreningens (JF) fullmäktige ska under året sammanträda minst tre gånger per termin, med undantag för juni, juli och augusti. Fullmäktige

Läs mer

Valberedningens förslag

Valberedningens förslag Göteborg Valberedningens förslag 1/5 Valberedningens förslag Följande dokument redovisar valberedningens förslag till val av styrelse för Röda Korsets Ungdomsförbund i Göteborg (RKUF Göteborg). Styrelse

Läs mer

Kräftriket Hus 8c 08-674 71 44 www.fest.se uu@fest.se Roslagsvägen 101 114 19 Stockholm

Kräftriket Hus 8c 08-674 71 44 www.fest.se uu@fest.se Roslagsvägen 101 114 19 Stockholm Inledning Detta är en sammanställning av Speak-up day vårterminen 2012. Speak-up day arrangerades av Föreningen Ekonomernas Utbildningsutskott för första gången på Företagsekonomiska institutionen vid

Läs mer

Lever du ditt liv fullt ut eller väntar du på att livet ska börja?

Lever du ditt liv fullt ut eller väntar du på att livet ska börja? Lever du ditt liv fullt ut eller väntar du på att livet ska börja? Vi lever i en värld där mycket handlar om ägande och prestationer. Definitionen på att ha lyckats i sitt liv är att haft och gjort mycket,

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning. En sammanfattning av taktisk och strategisk verksamhetsplan

Verksamhetsbeskrivning. En sammanfattning av taktisk och strategisk verksamhetsplan ! Verksamhetsbeskrivning Ensammanfattningavtaktiskochstrategisk verksamhetsplan Sektionen och styrelsen Sektionen och styrelsen ska Verka för ökat sektionsengagemang Ett utbrett sektionsengagemang hos

Läs mer

Eventportfölj. Malvina 14/15

Eventportfölj. Malvina 14/15 Hej! Har du kommit så här långt är DU säkert nyfiken på vilket sätt din organisation kan samarbeta med Malvina? Malvina är nätverket för kvinnliga studenter på KTH och vi har över 1000 medlemmar som ni

Läs mer

TYNGDLYFTNING FÖR TJEJER

TYNGDLYFTNING FÖR TJEJER TYNGDLYFTNING FÖR TJEJER En rapport om hur kvinnor kan uppmuntras och introduceras till tyngdlyftningssporten Till Svenska Tyngdlyftningsförbundet och Västerbottens Idrottsförbund Av Lucy Rist och Frida

Läs mer

Mötesprotokoll. Stormöte, I-sektionen. Tid: onsdag 7 maj klockan 17.00 Plats: Pepparholm, Studiecentrum. Ärenden:

Mötesprotokoll. Stormöte, I-sektionen. Tid: onsdag 7 maj klockan 17.00 Plats: Pepparholm, Studiecentrum. Ärenden: Mötesprotokoll Stormöte, I-sektionen Tid: onsdag 7 maj klockan 17.00 Plats: Pepparholm, Studiecentrum Ärenden: 1. Mötet öppnas Vice ordförande Kajsa öppnade mötet. 2. Val av mötessekreterare Anne valdes

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2012-10-11, kl. 18.00 Plats: Yuquan Campus, Hangzhou, Kina Ordförande: Astrid Sjögren, TM13 Sekreterare: Elin Lindqvist,

Läs mer

Äskning till Tbi-sektionens 20års jubileum

Äskning till Tbi-sektionens 20års jubileum Äskning till Tbi-sektionens 20års jubileum Enligt Tbi-sektionens reglemente punkt 3.1.3 står det följande: Sektionsstyrelsen förvaltar ett jubileumssparande å medlemmarnas räkning på sektionens konton.

Läs mer

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016 INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016 Företagens stora chans att träffa studenter som snart ska ut i arbetslivet men även knyta kontakter med andra företag inom samma bransch. INFORMATION OM BRANSCHDAGEN

Läs mer

Innehåll. Material Valberedningsguide Uppdaterad: 2015-01- 27 Sida 2 av 7

Innehåll. Material Valberedningsguide Uppdaterad: 2015-01- 27 Sida 2 av 7 Sida 2 av 7 Innehåll Information till valberedningen... 3 Inför årsmötet... 4 Att sätta ihop kravprofiler... 4 Saker att ta ställning till... 5 Att hålla informationsmöte... 5 Att förbereda en intervju...

Läs mer

Produktkatalog. Luleå Studentkår Luleå tekniska universitet

Produktkatalog. Luleå Studentkår Luleå tekniska universitet Produktkatalog Luleå Studentkår Luleå tekniska universitet LULEÅ STUDENTKÅR 1 kår 6 sektioner Luleå Studentkår är en intresseorganisation som verkar för studenter på Luleå tekniska universitet. Vårt ansvarsområde

Läs mer

MEDARBETAR- OCH LEDARPOLICY Medarbetare och ledare i samspel

MEDARBETAR- OCH LEDARPOLICY Medarbetare och ledare i samspel JAG SAMSPELAR JAG VILL LYCKAS JAG SKAPAR VÄRDE JAG LEDER MIG SJÄLV MEDARBETAR- OCH LEDARPOLICY Medarbetare och ledare i samspel sid 1 av 8 Medarbetar- och ledarpolicy Medarbetare och ledare i samspel Syfte

Läs mer

Företagsledarutbildningen

Företagsledarutbildningen Företagsledarutbildningen En utbildning som gör skillnad! Företagsledarutbildningen Det har blivit dags för tredje omgången av den populära Företagsledarutbildningen som vi har tagit fram tillsammans med

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

lll#vyazc#cj CHE>G6I>DC IG:C9:G FÖRELÄSNINGAR 2009

lll#vyazc#cj <yg6c 69AwC \dgvc5vyazc#cj >CHE>G6I>DC IG:C9:G FÖRELÄSNINGAR 2009 FÖRELÄSNINGAR 2009 Jag älskar citat, det vet alla som varit på en föreläsning med mig, eller om man läst mina böcker. En av de personer som alltid gett mig något att fundera på är den franske aforismförfattaren

Läs mer

Verksamhetsplan 2015/2016

Verksamhetsplan 2015/2016 Verksamhetsplan 2015/2016 Förbundsstyrelsens förslag till kongressen Inledning I år antar kongressen för första gången en långtidsplan. Den drar upp riktlinjerna för de kommande fem åren och hur vi ska

Läs mer

Idrottslyftet 2013. Goda exempel från några studentidrottsföreningar

Idrottslyftet 2013. Goda exempel från några studentidrottsföreningar Idrottslyftet 2013 Goda exempel från några studentidrottsföreningar Idrottslyftet 2013 tips och råd om ansökningar! Sveriges Akademiska Idrottsförbund (SAIF) har mellan 1 januari och 31 december 2013 drygt

Läs mer

Utvärdering 2015 målsman

Utvärdering 2015 målsman Utvärdering 2015 målsman 284 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Jag upplevde en god organisation och intresserade ledare.

Läs mer

att verka för Karlstad universitets ekonomiutbildnings kvalitet att väcka intresse och debatt kring ekonomisk utbildning och forskning

att verka för Karlstad universitets ekonomiutbildnings kvalitet att väcka intresse och debatt kring ekonomisk utbildning och forskning KARLEKONS STADGAR Kapitel 1 Sammansättning och ändamål 1.1 Sammansättning Karlstads ekonomistuderandes förening (KarlEkon), är en självständig ideell förening vid Karlstads universitet. KarlEkon är fackligt

Läs mer

Förskolelärare att jobba med framtiden

Förskolelärare att jobba med framtiden 2010 Förskolelärare att jobba med framtiden Skribenter och fotografer: Elin Anderberg Tove Johnsson Förskollärare som yrke Som förskollärare jobbar du inte bara med barnen i sig utan även med framtiden.

Läs mer

HKUST (Hong Kong University of Science and Technology) HT 15

HKUST (Hong Kong University of Science and Technology) HT 15 Oliver Eliassen HKUST (Hong Kong University of Science and Technology) HT 15 Maila mig gärna om du har några frågor på: oliver@eliassen.se Lite om skolan Jag pluggade på HKUST School of Business & Management

Läs mer