Stämmotexter, Vårstämma 2013

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Stämmotexter, Vårstämma 2013"

Transkript

1 Stämmotexter, Vårstämma 2013 Ordförande Namn: Therese Björklund Jag läser just nu min femte termin på ekonomprogrammet, är 25 år och ursprungligen från Stockholm. Jag blir lätt otålig när jag inte har något att göra, och ser därför till att alltid ha en spännande utmaning framför mig. Jag drivs av att lära mig nya saker, bidra till utveckling och uppnå bra resultat. Som ledare vill jag vara inspirerande, bidra till andras utveckling och alltid sätta föreningens bästa i första hand. Uppsalaekonomerna är idag en väl fungerande organisation, som på ett bra sätt ger mervärde till våra medlemmar. Jag tror dock det är viktigt att alltid vilja utvecklas för att bli ännu bättre och på så sätt kunna ge ännu mer tillbaka till våra medlemmar. Det är främst tre punkter jag vill fokusera på i rollen som ordförande: Ensam är inte stark: Jag vill vidareutveckla och fördjupa samarbetet med andra föreningar, kårer och organisationer, både i Uppsala och utanför. Det här tror jag leder till en ökad kunskap, fler idéer och i slutändan en bättre förening när intryck hämtas utifrån. U9 och samarbeten med andra föreningar i Uppsala är bra plattformar att bygga vidare ifrån. Employer branding: Ett återkommande problem i UE är att ha engagerade medlemmar, i flera led. Vi behöver medlemmar som besöker våra events, anordnar dem och vill bli förtroendevalda. Jag vill därför se över hur UE idag uppfattas som förening att engagera sig i, vad man får ut av det och om det här kan förändras till det bättre. Ett del i detta är även fortsätta den utredningen som nuvarande styrelse har om valprocessen. Mot kårstatus: Som en fortsättning på det arbete som under året lagts ner i kåransökan, vill jag fortsätta driva föreningen i riktningen mot att bli kår vid nästa ansökningsprocess. Där behövs ett fortsatt samarbete med kåren i de organ som finns där UE ska ses som en självklar part och en vidareutveckling av vårt medlemsskapssystem så att de lever upp till de krav som universitetet har. Mitt engagemang i Uppsalaekonomerna började min första termin, med Nätverket, och fortsatt sedan dess. Det jag har genomfört utöver det är: HT11: projektledare Nollegasquen, chefsfadder VT12: projektledare Best in Business HT12-VT13: vice och just nu ordförande i Näringslivsutskottet Har arbetat i 3 år som kanslichef i den ideella organisationen Sveriges Elevråd SECO (nu Sveriges Elevkårer) vilket ger mig goda insikter i en annan organisation med liknande syfte och utmaningar som UE. Inom SECO har jag haft diverse förtroendeuppdrag som valberedare och revisor. Under studietiden har jag arbetat extra med rekrytering vid sidan av mina uppdrag i UE. Har tidigare varit gymnastiktränare på elitnivå, är utbildad skidlärare och har lite för många högskolepoäng i bland annat historia, projektledning och retorik.

2 Vice Ordförande Namn: Siri Uhrnell 22 år gammal från stockholmsförorten Täby. Har bott i Uppsala sedan hösten 2010 och läser för tillfället fjärde terminen på Ekonomprogrammet med inriktning mot företagsekonomi. Jag planerar en dubbelkandidat i ekonomi och retorik till våren 2014 och ser framför mig en framtid inom management eller kommunikation/pr. Som person tycker jag om när det är mycket på gång samtidigt och gillar utmaningar. Jag är noggrann, lyhörd och en riktig organisationsnörd. Jag är stresstålig och van vid en hög arbetsbelastning vid sidan av studierna. En bra ledare för mig är en person som är ödmjuk, rättvis och bra på att motivera andra och det är den typen av ledare jag strävar efter att vara. Det finns mycket som redan görs bra i föreningen och jag ser det som vår största utmaning att behålla långsiktigheten i det. Det är ingen hemlighet att mycket kunskap går förlorad varje gång en post byts ut. Att förädla det vi gör bra och på så sätt främja långsiktigheten är något som jag vill arbeta med. Ett område där jag ser förbättringsmöjligheter är det som blir min kärnfråga om jag blir Vice ordförande: Utskottsgruppen. Jag tror att mötena kan effektiviseras genom enkla medel som utskickandet av en agenda innan mötet och ha olika teman på mötena. Utskotten har mycket att lära från varandra men som jag upplever utskottsgruppen just nu kommer många till mötena oförberedda och därför blir inte diskussionerna lika givande som de har potential att vara. Jag ser också fördelen i att arbeta mer i utrednings- och projektform inom utskottsgruppen då många diskussioner som tas i storgrupp skulle kunna behandlas i mindre grupper först. På lång sikt ser jag även värdet i att utvärdera utskottsgruppens sammansättning, syfte och funktion. Som det ser ut idag är inte nödvändigtvis det bästa sättet att ha det på och jag undersöker gärna möjligheter till förändring. I styrelsen vill jag fortsätta det arbete jag påbörjat den här terminen. En del utredningar jag sitter med i kommer troligtvis sträcka sig över nästa termin också och de vill jag gärna fullfölja. Självklart ser jag också fram emot att arbeta med andra, nya, utredningar och inte minst att redan nu börja arbetet mot att vi ska kunna bli kår om tre år tillsammans med övriga styrelsen. Slutligen vill jag som Vice ordförande vara en god representant för Uppsalaekonomerna. Något det här ordföranderiet har varit väldigt bra på är att vara närmare medlemmarna och det är någonting jag vill ta tillvara på. General för nollningen VT-12 Mässansvarig Kontaktdagarna 2013 Sekreterare VT-13 Arbetat extra vid sidan av studierna de senaste fem åren, för närvarande på Nordea. Var aktiv i litteraturvetenskapliga institutionens förening Litteraterna när jag pluggade retorik och var med och startade upp deras retorikutskott.

3 Vice Ordförande med Näringslivsansvar (1 post, 2 sökande) Namn: Gustaf Dahlbäck (*) Det här är jag: Jag fyller 23 år i höst, är 194 cm lång och studerar min fjärde termin på Uppsala Universitet, med inriktning på företagsekonomi. Man säger att långa människor inger en trygghet och ett lugn utöver det vanliga och jag kan väl inte mer än känna igen mig i detta. Jag är en person som har oerhört svårt att stressa upp mig för saker i mitt arbete, samtidigt som jag är van vid att jobba med människor och hela tiden nå de mål jag sätter upp i mitt arbete. Mitt största intresse ligger i sportens värld där jag vågar påstå mig kunna mycket om det mesta, förutom bil- och hästsport då. Om det finns någon som brinner för någon av dessa sporter är ni välkomna att hugga tag i mig och övertala mig om att även dessa två är värda tid för åskådning. När jag inte ser Man United vinna Premier league, Bajen äntligen ta sig upp till Allsvenskan igen eller spöar David Löfgren (ja, han som söker posten som vice ordförande med utbildningsansvar) i tennis så finner jag andra vettiga saker att lägga tid på, såsom studier eller föreningsarbete. Jag kommer arbeta mycket för att sälja in föreningen till så många olika typer av företag som möjligt! Vi är den förening som har mest, och bäst, kontakt med ekonomistudenter i Uppsala. Universitets ekonomiprogram har röstats fram som Sveriges bästa de senaste två gångerna (ja, även om man räknar med Handelshögskolan), vilket innebär att ekonomistudenterna som tar examen från Uppsala ska vara de mest eftertraktade för svenskt näringsliv. Det måste vi som förening verkligen uppmärksamma de mest attraktiva företagen på marknaden om. Jag vill även sträva efter att bibehålla, men även försöka utveckla, samarbetet med våra sju samarbetspartners. Dessa är oerhört viktiga för föreningen och är självklart viktiga att hålla kvar vid. Vad man däremot inte får glömma här är att vara öppen för förändringar och vara mån om att våga ta in nya företag som partners. Företag ska se det som ett privilegium att få jobba tillsammans med vår förening och våra medlemmar, vilket jag är övertygad om att de som gjort det tidigare även gör. Jag kommer även arbeta mycket med att det nya CRMsystemet som föreningen köpt in tas i bruk så fort som möjligt och verkligen används så som det ska. Detta är något som kommer underlätta arbetet för samtliga projekt som genomförs inom föreningen och som kommer spara aktiva medlemmar mängder med tid. Jag började min karriär som chefsfadder för gruppen Chinese New Year och gick senare över till Idrottsutskottet (inte helt otippat kanske) där jag suttit som förtroendevald HT 12-VT 13. Jobbat som företagssäljare i ca 2 år med framgång, varit tennistränare, säsongat i St Anton och sett Hammarby vinna SM-guld live på Söderstadion 2001.

4 Namn: Jonathan Rex Det här är jag: Drömde som 10-åring att bli upptäcktsresande och affärsman. Drömmer numera fortfarande och läser sjätte terminen på ekonomprogrammet (FEK). Aktiv med bland annat golf, tennis och rodd; uppskattar för övrigt fina viner och god mat. Arbetar särskilt hårt med sådant jag har passion för Uppsalaekonomerna är en sådan sak! Det viktigaste är att kvalitén och professionaliteten i föreningens styrning bevaras och att förbättring samtidigt eftersträvas; främst genom god kommunikation i dagligt arbete, gediget engagemang samt tydligt ledarskap. Prioriteringen är maximerad studentnytta och att höja föreningens anseende utåt; på så sätt skapa nya och ännu bättre möjligheter för medlemmarna. För att uppnå detta behövs bland annat en kompetent Vice Ordförande med Näringslivsansvar och det är mitt mål att vara det! Sekreterare (vt-11), projektmedarbetare till föreläsning med Hakon Invest (ht-10), föreläsning med Nordnet (vt-11), fadder genom internationella utskottets buddysystem (vt-11 & ht-11), medarbetare till KD-11, Nollningsvinnare (ht-10). Det här är mina övriga merier: Kundsupport Avanza Bank (2013), grundare av Stockholm Wine Company AB (2012), Internship på Europaparlamentet (2012), Sales Representative på Saxo Privatbank (2011), frilansjournalist, valberedningsledamot av Saco Studentråd (2011), suppleant i Företagsekonomiska institutionsstyrelsen ( ), vinnare av Regional Championship och deltagare i Florida State Championship i golf (2008), alumnus-medlem i National Society of High School Scholars.

5 Vice Ordförande med Utbildningsansvar Namn: David Löfgren Jag är 23 år från västkuststaden Uddevalla men har sedan tre år tillbaka bott och pluggat i Uppsala och en liten stund i det mörka ölets huvudstad, Dublin. Till sommaren examineras jag som kandidat i företagsekonomi vid ekonomprogrammet och om allt går som planerat kommer nästa år innebära masterstudier inom företagsekonomi i Uppsala. Som person är jag tålmodig, noggrann och lättsam. Mitt engagemang tänds av att jobba med intresserade och duktiga människor, något det finns gott om på Borgen. När jag inte häckar på varken Eko eller Borgen försöker jag spela så mycket tennis som möjligt, till Gustaf Dahlbäcks stora förtret. Nu när sommaren närmar sig ser jag fram emot golfrundor, motorcykelutflykter och söndagseglatser men framför allt att få spendera mycket tid i Stockholm där jag kommer ha mitt sommarjobb. Rollen som vice ordförande med utbildningsansvar innebär en roll som både vänder sig internt i föreningen och där också en stor del av arbetet innebär att representera Uppsalaekonomerna i olika sammanhang: mot medlemmar, universitet och andra föreningar. I arbetet inom föreningen ser jag en stor utmaning i att fortsatt jobba för att nå målet om att erhålla kårstatus. Inför förra ansökningsperioden gjordes ett digert arbete för att ansökan skulle få en så stor genomslagskraft som möjligt. Tyvärr föll föreningens ansträngningar på att Uppsala studentkår kunde uppvisa ett större medlemsantal i förhållande till de eftersökta institutionerna. Därför ser jag att förberedelser inför nästa kåransökan om tre år kommer kräva ett aktivt arbete redan nu på att öka medlemsantalet, något jag önskar arbeta aktivt för. Inom föreningen ser jag vidare en möjlighet att utveckla ett studieråd som består av representanter för de största kurserna och där kontinuerlig uppföljning kan ske av hur utbildningen bedrivs. Till det hoppas jag bidra till vidareutvecklandet av de fokusgruppsmöten som har hållits med representanter från FEKen och NEKen. Tillfällen som de önskar jag utöka till att innefatta fler institutioner och till det göra dem terminsvis återkommande för att komplettera Tycka-till-dagen, allt för att göra Sveriges bästa ekonomiutbildning ännu bättre! Arbetet utanför det interna föreningsarbetet består främst i Ekonomiska Sektionen där föreningens vice med utbildningsansvar hittills alltid innehaft ordföranderollen. Ambitionen är förstås att ordförandeskapet även i fortsättningen ska tillfalla Uppsalaekonomerna och därigenom önskar jag bygga vidare på det fina arbete David har gjort för att skapa struktur. Därtill behöver nu sektionen arbeta vidare med kännedomen och synbarheten. Vice ordförande för Utbildningsutskottet, Ordförande för Utbildningsutskottet Studentrepresentant vid Företagsekonomiska institutionen, Ledamot i Ekonomiska Sektionen som representant från Företagsekonomiska institutionen, Internationell Sekreterare på Västgöta nation.

6 Vice Ordförande, Eventutskottet Namn: Sofia (Fia) Björklöv 22-årig tjej från Stockholm som läser andra terminen på ekonomprogramet. Se till att föreningens alla projekt, främst inom eventutskottet, fortsätter att hålla den höga klass som de faktiskt gör. Genral för Nollningen VT13 En hejare på att åka skidor! Vice Ordförande, Idrottsutskottet Namn: Kristofer Lundström Mitt namn är Kristofer Lundström, jag är en 23 år gammal skånepåg från Helsingborg som läser sin fjärde termin ekonomi här i Uppsala. Som person är jag initiativrik, ambitiös, målinriktad och en smula envis. Utöver mina studier i nationalekonomi jobbar som jag säljare på köksavdelningen på IKEA i Uppsala. Mina intressen sträcker sig från musik till teknik, och givetvis - träning. Som vice ordförande för Idrottsutskottet vill jag addera, inte byta till, fokus på praktiskt utövande såväl som teoretisk kunskap kring träning och mat. Detta såklart utöver att fortsätta utveckla de redan existerande aktiviteterna inom utskottet. Då jag anser att det idag saknas en del hälsofokus i föreningen som i min värld faller inom ramen för Idrottsutskottet skulle jag vilja utöka aktivteterna med t.ex. kurser i näringslära och träningsanatomi, träningstävlingar samt bygga en grund för de medlemmar som vill ha hjälp på traven att komma igång eller utveckla sin egen träning - oavsett vad det kan vara. Chefsfadder VT12 - Christmas, PR-ansvarig Skidresan VT13, PR-ansvarig Uppsala Banking Week 2013, PR-ansvarig Day at the Office VT13 och PR-ansvarig samt medarbetare Nordnetföreläsningen VT13. Startat två företag samt ett UF-företag. Det ena företaget i projektform med SEK i budget och två anställda för att öka entreprenöriellt lärande i Helsingborgs gymnasieskolor. Jobbat som säljare på Stadium i ca ett år och i samma position på IKEA i ca två år. Har även jobbat ca ett och ett halvt år på ekonomiavdelningen hos ett större företag i Stena-koncernen, med allt från valutaförsäljning till bokslut.

7 Vice Ordförande, Finansutskottet (1 post, 4 sökande) Namn: Alexander Areskär Hej! Jag är en ambitiös och glad kille på 21 år. Jag är för närvarande inne på min andra termin på Ekonomprogrammet och jag läser just nu tillämpad statistik. Jag föddes 1992 i Göteborg men är uppvuxen på Lidingö utanför Stockholm. Jag tycker att projekten som finns inom utskotten är bra, men enligt mig borde det finnas fler projekt. Jag vill även att personer som inte kan så mycket om finans sedan tidigare ska få en större plats i utskottet. Med andra ord vill jag att alla oavsett kunskap ska kunna ta del av det utskottet har att erbjuda. Projektledare för Uppsalaekonomernas insparksverksamhet VT13 Sedan jag var liten har jag varit intresserad för, och aktiv i mitt eget sparande. Jag har alltid haft ett stort intresse för aktiekunskap och fondplacering. Redan som barn samlade jag på mynt och älskade att sälja. Jag har till exempel sålt jultidningar för ca 50 tusen kronor. Under tredje året på gymnasiet var jag även VD för UF-företaget CapLock UF. Namn: Anton Ullenius Jag är 21 år och uppväxt i Stockholm med ett brinnande intresse för bland annat amerikansk fotboll. När jag inte tacklas och springer runt efter en äggformad boll pluggar jag just nu Nationalekonomi A på min tredje termin på ekonomprogrammet. Jag skulle inte tacka nej till att äta en kebabtallrik (eller tre) i veckan eller att diskutera aktiers dagliga utveckling, vilka är två saker jag tyckt om att göra under en längre tid. Jag sökte till vice ordförande förra stämman men mötte då min överman. Jag är nu besluten att göra ett nytt försök för att vinna medlemmarnas förtroende. Jag vill att finansutskottet ska ge fler tillfällen till praktiska lärdomsmöjligheter. Det som kan utvecklas inom utskottet är tillfällen för intresserade medlemmar att tillämpa sina utvunna teoretiska färdigheter och att därigenom lära sig mer. Eftersom kunskapsnivån skiljer sig bland medlemmarna är det viktigt att tillfällena anpassas till olika nivåer. Med tanke på den tuffa konkurrens som finns på arbetsmarknaden i finansbranschen är det viktigt för att behålla och utveckla Uppsalaekonomers anseende i arbetslivet och hos andra studenter. Detta kan vi framförallt göra genom att förbereda oss för praktisk tillämpning av kunskaperna redan nu under studietiden. Day at the Office VT13, Nordnet-föreläsningen HT12, Chefsfadder HT12, Nolletalare VT12 Redovisningsassistent på PwC i två och ett halvt år, Välkomstringare för FeK A HT-12, Styrelsemedlem och ekonomiansvarig i universitetets amerikanska fotbollslag.

8 Namn: Markus Wibåge. Jag är en social person från Uppsala och läser min fjärde termin för en kandidat i ekonomi, inriktning nationalekonomi. Under min fritid försöker jag resa så mycket det bara går på ett CSN-lån, och har utöver mindre resor inom Sveriges har jag under senaste året lyckats lifta genom Europa. Öppna upp för fler nya medlemmar utan att förlora de gamla och vara med och bidra till en ökad kunskap inom finansutskottet. Jag vill tillsammans med finansutskottets medlemmar skapa ett utskott där personer med ett brinnande intresse för finans ska kunna utvecklas tillsammans med andra som delar samma intresse, samt jobba för en ökad kontakt med näringslivet. Projektmedlem DATO VT 13. Grym på att cykla. Namn: Martin Bucht Hej! Jag heter Martin Bucht och läser T4 på Ekonomprogrammet. Jag har sedan ett tag tillbaka varit aktiv i finansutskottet just nu är jag projektansvarig för Thomas Englundföreläsningen. På helgerna jobbar jag på Kjell & Company här i stan. Innan jag blev aktiv i Uppsalaekonomerna var jag engagerad i Moderata Ungdomsförbundet; där har jag suttit i förbundsstyrelsen och dessförinnan var jag distriktsordförande i Norrbotten. Jag har ett brinnande intresse för finans och tror mig kunna tillföra nya erfarenheter och kunskaper till Uppsalaekonomerna och finansutskottet. Idag har finansutskottet välbesökta möten och under utskottet drivs det ett stort antal kvalitativa projekt. Jag kandiderar för att jag vill bygga vidare på den här goda utvecklingen. Min ambition är framför allt att ytterligare sänka trösklarna för engagemang hos både tjejer och killar, målet är ett fler personer även de som initialt inte ser sig intresserade av finans ska våga komma på sitt första möte och tycka det är såpass bra att de kommer tillbaka. Jag vill även fortsätta utveckla värdefulla projekt såsom Uppsala Banking Week och Day at the Office. Hoppas på ert förtroende. Thomas Englund-föreläsningen Förbundsstyrelsen, Moderata Ungdomsförbundet, Distriktsordförande Norrbotten, Moderata Ungdomsförbundet

9 Vice Ordförande, Internationella utskottet Namn: Rebecka Kornfeld Mitt namn är Rebecka Kornfeld och jag är 20 år och kommer från Värmdö utanför Stockholm. Mitt intresse för internationella frågor började på gymnasiet där jag studerade på IB-linjen. Detta intresse fortsatte efter mina studier då jag valde att resa utomlands ett år. Jag spenderade några månader New York, där jag fick uppleva det amerikanska samhället och därefter åkte jag till södra Frankrike och studerade franska. Sedan dess har jag varit intresserad av möten mellan människor från olika delar av världen. Detta var en av anledningarna till att jag sökte mig till det Internationella utskottet. Inom utskottet vill jag jobba för att förbättra informationen om utbytesstudier. I dagsläget tycker jag att återkopplingen från studenter som har varit utomlands är bristfällig. Studenters egna reseberättelser och informationsmötena som universitetet anordnar är den information som finns tillgänglig. Jag tycker att man kan utveckla konceptet med reseberättelser och komplettera med information om de olika universiteten så att det blir lättare att jämföra olika alternativ. Jag vill även arbeta för att förbättra och förenkla kontakten mellan svenska och internationella studenter i Uppsala. Den senaste terminen har jag varit engagerad i Buddysystem. Buddysystem är det faddersystem som Uppsalaekonomerna har för att välkomna utbytesstudenter till Uppsala. Det har varit en bra möjlighet för mig att få insyn i hur utskottet arbetar. Jag jobbar även extra på ett gym och vårdanläggning i Stockholm. Det har varit en ansvarsfull roll då jag fått hantera situationer där det gäller att ta snabba och bra beslut. På så sätt har jag utvecklat en del ledaregenskaper. Vice ordförande, Näringslivsutskottet Namn: Gustaf Ulfendahl Vi har kommit en bra bit in på terminen och jag, Gustaf Ulfendahl, är inne på min tredje termin. Det är snart dags för Valborg och uppsalabo som jag är kan jag knappt bärga mig, även om det här blir min 23:e tillställning. Innan Valborg ska föreningens vårstämma vara och därför tar jag upp lite information om mig; jag är född 1990, har två äldre syskon, är smått biltokig, drar skämt som ingen fattar, prövat på det mesta inom sport, jobbar extra på Nordea och kan aldrig avböja ett köp av snygga mockadojjor. Men varför ska ni då rösta på mig? Jo, för att jag har andra erfarenheter och annan kompetens. Ett av mina största intressen är ledarskap och jag har sedan ett par år tillbaka försökt lära mig så mycket som möjligt inom ämnet. En stor bidragande faktor kommer från KFUM, där jag jobbat som ansvarig ledare flera år. De har alltid gett mig förtroendet som ledare och i höstas så åkte jag till Berlin för att få KFUM:s högsta ledarskapsutbildning. Mitt engagemang inom föreningen har gett mig mycket kunskap om hur föreningen och projekt fungerar. Projekt: 5 st bl.a. STIL och P3. Utöver projekten så var jag chefsfadder hösten Ansvarig ledare, KFUM

10 Vice Ordförande, PR Media-utskottet (1 post, 3 sökande) Namn: Anders Sarkissian Hej kära Uppsalaekonomer! Jag är en lokal Uppsalabo, och har vuxit upp här i trakterna under alla mina 22 år. Hade sedan många år tillbaka siktet inställt på antingen Ekonomi eller Juridik, fram tills pilotavsnittet av MadMen kablades ut. Började studera direkt efter gymnasietiden på Ekonomprogrammet vid Stockholms Universitet, men bytte efter en händelselös termin till Uppsala. Har varit medlem i Föreningen Uppsalaekonomerna sedan min första termin (VT2011), där jag mest blivit aktiv under den senaste terminen och då inom PR/Mediautskottet. Varför? Kanske för att jag brinner för reklam, pr och marknadsföring, kanske för Oskar och Johan s trollbindande ledarskap och sagoomspunna utskottsmöten. Jag gissar på båda. Hursomhelst, jag hoppas att Ni lånar mig ert förtroende! Byta namn på PR/Media-utskottet: när var den sista gången som utskottet faktiskt jobbade med Public Relations? Uppgradera den tekniska utrustningen för PR-Media: Man kan inte producera den bästa marknadsföringen när tekniken sätter käppar i hjulen på en! Utöka Uppsalaekonomerna s närvaro på den nya generationen av sociala medier: Instagram, Vine, Twitter. PR-ansvarig: Borgens Afton & Uppsala Career Tour. Pågående PR: Uppsala Banking Week. Administration/Ekonomi, Uppsala Språkskola, , Mediekoordinator, Forefront Mediabyrå, 2012-pågående, Bartender, Södermanland-Nerikes Nation, 2013-pågående. Namn: Elias Thalinsson Ranhagen Det här är jag: En 22-årig entusiastisk kille som läser FEK B, min fjärde termin på Ekonomikum. När jag inte myser med kurslitteraturen spånar jag gärna på affärsidéer eller breddar mina kunskaper inom it/media. Under förra terminen insåg jag att jag ville följa upp mitt intresse med en förtroendepost i utskottet, men pga. olika åtaganden hade jag tyvärr inte den tiden. Nu tänker jag dock ta chansen att försöka vinna stämmans förtroende! En av de största utmaningarna jag ser är att attrahera fler till utskottsmötena. Jag tänker försöka åstadkomma detta genom att fortsätta förbättra utbildningar inom relevanta programvaror. Intresset för media/pr finns men jag tror att många inte känner att de sitter på relevant kunskap som krävs för att genomföra ett projekt. Jag tror även att många skulle vara intresserade att prova på hur man arbetar med riktig filmutrustning, såsom studiolampor och liknande. Mer om detta och annat jag vill genomföra i mitt tal. Chefsfadder för Julgruppen under nollningen ht.12 samt engagerad under nollningen därefter. Utöver detta var jag med och genomförde Ekonomernas julfest samma år samt Tele2 Case nu för ett par veckor sedan. Just nu sitter jag även som media/pr-ansvarig för STIL, vilket är superkul! Jag har bl.a. gjort film-/fotojobb för skidorten Kläppen samt en utav Sveriges största cykelbutiker Rite.se. I somras hade jag även ett marknadsföringsinternship på ett större företag i Zug, Schweiz. Övriga arbetsmeriter är bl.a. att jag varit med i uppstartandet utav två mindre, men framgångsrika företag, samt fyra års ledarskapserfarenhet som tennistränare. Jag har även gjort lumpen som beriden militärpolis, samt medverkat på två Europaturnéer i en symfoniorkester.

11 Namn: Elizabeth Grånäs Wiker Jag heter Elizabeth Grånäs Wiker och går för närvarande min andra termin på ekonomprogrammet. Jag fick upp ögonen för PR & Media-utskottet redan från första början eftersom jag har ett stort intresse för fotografi, webbdesign och grafisk design. Mitt engagemang i Uppsalaekonomerna har främst varit som just fotograf på bland annat KPMG Case Competition och Nollegasquen VT-13. Jag jobbade även som hörsalsvärd under Kontaktdagarna och var med i PR-projektgruppen för Upsidedown-gasquen i höstas. Gemensamt för alla dessa projekt har visserligen varit slit och stress, men mest av allt det varit så sjukt roligt. Att engagera mig är något av det bästa jag gjort, och det är därför jag söker denna post. Om jag blir vald till vice ordförande för PR & Media hoppas jag kunna bidra till att göra utskottet så bra som det absolut kan bli, med hjälp av både ny kompetens och nya idéer men även aktivt ledarskap och arbetsglädje. Jag är beredd på mycket jobb och stort ansvar om jag skulle bli vice ordförande för PR & Media-utskottet, men utifrån mina tidigare erfarenheter är arbetsbördan tusen gånger värd den varenda gång. Jag har träffat så många otroligt duktiga och underbara människor genom Uppsalaekonomerna, och det vill jag på ett mer aktivt sätt gärna fortsätta göra. Mina meriter inom föreningen: Fotograf: KPMG Case Competition, Nollegasquen VT13, Hörsalsvärd Kontaktdagarna 2013, PR-gruppen för Upsidedown-gasquen HT12 Mina övriga meriter: Innan jag flyttade till Uppsala var jag med och startade upp en skoltidning på min gymnasieskola, samt hjälpte till med mindre webbdesign-projekt åt privatpersoner. Jag har dansat i närmre tio år, men nu går fritiden mestadels åt till vänner, familj och deltidsjobbet på Nordea.

12 Redaktör, Reversen (1 post, 2 sökande) Namn: Daniel Leppert En driven nittonåring som lämnat sin sömniga hemort Västerås för studier här i Uppsala. För närvarande läser jag min andra termin mot en kandidat i nationalekonomi. Vi är alla stolta över vår prisbelönta tidning men i dagsläget känns det inte som Reversen kan erbjuda sina medlemmar lika mycket som övriga utskott med sina företagsbesök, utbildningar och case-tävlingar. Jag skulle vilja arrangera aktiviteter som kan marknadsföra Reversen som ett utskott för alla Uppsalaekonomer med intresse för mediabranschen. Ett besök på någon dagstidning, alternativt DI eller Affärsvärlden skulle vara givande för våra skribenter, men även mindre event som workshops där vi diskuterar texter och teknik eller en tävling för bästa journalistiska arbete inom ett visst ekonomiämne. Mina meriter inom föreningen: Skribent för Reversen sedan september 2012 samt engagemang i Uppsalaekonomernas Buddysystem VT 12. Mina övriga meriter: Grundare av WorldWeekly, en nyhetsblogg med fokus på internationell politik och näringsliv som syftar till att väcka intresse för dessa ämnen bland ungdomar. För närvarande har vi läsare från 20 länder och alla världsdelar. Medlem i ekonomiska sektionen inom Uppsala Studentkår sedan Namn: Niels Groenewegen Det här är jag: Jag heter Niels Groenewegen och går min andra termin här på ekonomprogrammet i Uppsala. Som kandidat till redaktör är jag mycket intresserad av ekonomi, kultur och politik. Detta, i kombination med det engagemang jag känner för Reversen, gör att jag valde att kandidera till redaktör. Jag tror att min organisationsförmåga, mitt engagemang och min kreativitet är goda egenskaper i syfte att leda utskottet och formge vår medlemstidning. Det senaste året har Reversen gjort stora språng i utvecklingen. Tidningens bredd är utan tvekan det som gör Reversen läsvärd för alla våra medlemmar. Min övertygelse är att detta måste vårdas för att tillgodose alla våra intressen och för att ge föreningen ett starkt ansikte utåt. Jag anser att tidningen kan bli ännu vassare genom mera bevakning av de finansiella marknaderna (främst aktiemarknaden), utvecklandet av tidningens mångfald och skapandet av ett livligare utskott med fler produktiva skrivtalanger. Det sistnämnda målet är en absolut förutsättning för att kunna behålla Reversens styrka och kan uppnås genom fler aktiviteter utöver de vanliga utskottsmötena. Medlemsaktivitet ger Reversenkvalitet! Mitt tidigare engagemang i föreningen gör mig onekligen till rätt person för Reversen. Sedan jag började här på universitetet har jag skrivit i varje nummer som kommit ut och deltagit aktivt i varje utskottsmöte. Med glädje har jag även haft förmånen att kunna bidra som kontaktsamtalsvärd under Kontaktdagarna Innan mina universitetstudier var jag vice-ordförande för MUF Örebro Län med ansvar för medlemsaktiviteter. Detta har gett mig mycket erfarenhet av organisation och medlemsvård. Således är jag övertygad om att jag med mitt engagemang, min erfarenhet och min kreativitet är rätt redaktör för Reversen.

13 Vice Skattmästare (1 post, 2 sökande) Namn: Maja Torung 22 år gammal från Sveriges mitt, Ånge. Läser min fjärde termin på ekonomprogrammet med inriktning företagsekonomi och planerar en master i redovisning och revision då siffror har en speciell plats i mitt hjärta. Social och humoristisk är två starka karaktärsdrag hos mig men jag gillar också ordning och reda och planerar alltid noggrant så att saker blir gjorda på rätt sätt och i tid. Jag tycker även att det är kul att lära andra, vilket jag anser mig vara bra på, och tar tillvara på tillfällen för att lära mig något nytt. Jag vill arbeta för att få en ökad förståelse för föreningens budgetstyrning, både i utskotten och bland medlemmarna. Jag vill även förmedla skattmästeriets roll och arbete tydligare till medlemmarna så de får en klar bild över vad arbetet innebär. Julfesten ht. -11, Chefsfadder för nollegruppen Chinese New Year vt. -12, Medarbetare på Kontaktdagarna 2012, Projektledare för Göteborgen vt. -12, Projektgruppen för Kontaktdagarna 2013 ht. -12/vt. -13 (Arrangemangsgruppen) Jag har jobbat sedan 16 års ålder (parallellt med gymnasiet) fram till dess att jag började studera i Uppsala och har en bred erfarenhet av att arbeta med människor i olika åldrar. Namn: Sanna Tunstig Jag är en utåtriktad, fikatokig 22-åring från Järfälla utanför Stockholm som för tillfället läser sin 5:e termin på ekonomprogrammet. Med siktet inställt på redovisningsbranschen planerar jag även att läsa en master med samma inriktning. Jag är strukturerad, noggrann och ansvarsfull men skulle samtidigt aldrig bortprioritera att ha kul tillsammans. Förutom ett fortlöpande förbättringsarbete av de interna rutinerna, vill jag även satsa på att tydliggöra informationsspridningen genom hela föreningen, ut till alla nya medlemmar. Dels genom att utveckla budgetutbildningen, dels genom att göra ett Skattmästeri-häfte (som kan delas ut på exempelvis uppstartsmöten) där grundläggande information och instruktioner om interna rutiner, så som fakturering, ska finnas med. Näringslivsansvarig STIL 2013, Projektledare Visma CaseEvent 2013, Företagsvärd KD 2013, Projektledare Case , Projektmedlem Gräddgasquen 2012, Medarbetare Anders Wall-föreläsningen 2012, Projektmedlem Göteborgen vt-12, Arrangemangsvärd KD 2012 Lekmannarevisor åt föreningen Uppsala Systemvetare, kassatjänst Handelsbanken, hotellreceptionist Hotel Diplomat, au-pair London (11 mån)

14 Skattmästare Namn: Sara Andersson Jag är en 24-årig ståsha (tjej på jämtska) från Östersund som läser fjärde terminen på Ekonomprogrammet. Är en person som önskar att dygnet hade fler timmar då jag för det mesta har fullt upp, men trivs bra med det. Min nördigaste egenskap är att jag tycker det är jättekul med redovisning, vilket dock är perfekt om man vill bli Skattmästare. På fritiden tycker jag om att umgås med pojkvän och vänner, träna och laga god mat! Jag vill fortsätta att förbättra de rutiner vi har i vårt bokföringsprogram för att kunna effektivisera arbetet i Skattmästeriet kommande terminer. Till exempel lägga upp ett komplett leverantörs - och kundreskontraregister. Jag vill även göra om systemet för in och utbetalningar så att det blir mer effektivt. I likhet med att andra utskott har ett möte varannan vecka bör även Skattmästeriet har fasta besökstider då projektmedlemmar m.fl. kan komma med frågor, vilket är ytterligare en punkt jag vill jobba med inför nästa termin. Jag sitter just nu som Vice Skattmästare i föreningen och har även suttit som Ekonomiansvarig för Kontaktdagarna Jag har jobbat ca 3 år på PWC samt på Deloitte under sommaren Har även gått en modevisning för Polarn & Pyret när jag var ca 6 år där jag lärde mig att svänga med håret på ett fint sätt. Sekreterare Namn: Louise Flink 23 år gammal från Knivsta. Läser min näst sista termin på min kandidat och skriver för tillfället uppsats om kriskommunikation. Jag är glad (med undantag från innan jag ätit frukost) och allergisk mot oordning. Min fritid spenderar jag gärna på min balkong avnjutande god mat och livets dryck tillsammans med vänner och pojkvän. Uppgifterna som sekreterare är svåra att utveckla dock önskar jag bidra till diskussioner under styrelsemöten som leder till att föreningen blir ännu bättre. Utöver detta vill jag även att fler studenter, oavsett termin och tidigare engagemang ska känna sig välkomna och ta del av allt roligt och givande som föreningen har att ge. Arrangemangsansvarig för Kontaktdagarna Sekreterare samt styrelseledamot i Brottsofferjouren Uppsala-Knivstas styrelse. Inkasso och kundservicehandläggare på Trafikförsäkringsföreningen. Har läst teckenspråk för hörande.

15 Valberedningsledamöter (2 poster) Namn: Frida Rudolfsson En glad individ på snart 22 år. Går Företagsekonomi A för tillfället och har tidigare pluggat diverse personalvetarkurser med inriktning mot organisation och arbetsliv. Har även pluggat två gånger i Australien och italienska i Rom. Jag kan också göra mig förstådd på holländska (men mest när jag står i baren). Jag älskar chips, bäbisdjur, TV-serier och att prata. Jag ogillar paprika, att gå upp tidigt på morgonen och att vara sämst. Och Twilight. Jag vill att alla möjliga människor ska förstå att alla har en chans att vara med och påverka Uppsalaekonomerna. Jag tycker det är viktigt som valberedningsledamot att motivera den mest vanliga eller ovanliga människan att involvera sig i föreningen, och visa alla att de kan och att de vill. Jag anser att en förening behöver människor med kunskaper från olika håll för att kunna utvecklas till det bästa den kan bli. Medlem i PR/Mediautskottet och PR-ansvarig för STIL i höst. Jag var i början av denna termin general för Personalvetarnollningen, har varit mycket aktiv inom ett eventutskott och sitter i redaktionen för personalvetartidningen Dynamiquen. Jag var även rekryterare inför både juristernas och ekonomernas Kontaktdagarna i höstas, och där fick jag många kunskaper inom just rekrytering som jag vet jag kommer kunna ha användning av som valberedningsledamot. Namn: Marcus Ohrberg Det här är jag: - Marcus Ohrberg, född 1991 i Lund men Stockholmare sedan 20 år tillbaka. - En av få som längtar efter en 2 mils löptur - Ärlig, slutför alltid vad jag påbörjat och älskar att sprida energi till andra - Studerat sociologi, pedagogik och psykologi med inriktning mot personal och arbetsliv - Coach och kompetensutvecklare på mobiloperatören 3 s Kundservice- och Lojalitetsavdelning (f n deltidsanställd). Utformar och håller i utbildningar Försöka locka fler passande kandidater till de olika posterna genom att informera och motivera. Främst genom att hela tiden tala för föreningen i sociala sammanhang och en mingelkväll. Projektledare Vårfesten VT13, Resursgruppsmedarbetare Kontaktdagarna 2013, Projektledare Uppsalaekonomernas insparksverksamhet HT12, Lagvärd Best in Business 2013 Toastmaster P3-gasquen VT13, Workshop med Cubiks, case inriktat mot rekryteringsprocesser, Utmärkelsen Årets effektivaste medarbetare 2011 på 3, Susanna Lindvalls stipendium för arbete och föreläsning om Parkinsons sjukdom

Stämmotexter. Styrelseledamöter. Namn: Roy Garre

Stämmotexter. Styrelseledamöter. Namn: Roy Garre Stämmotexter Styrelseledamöter Namn: Roy Garre Det här är jag (presentation): Jag är en filmintresserad Uppsalabo som läser min femte termin och som aldrig kan få nog av pengar. Detta vill jag genomföra:

Läs mer

Stämmotexter Uppsalaekonomernas Vårstämma 2015

Stämmotexter Uppsalaekonomernas Vårstämma 2015 Stämmotexter Uppsalaekonomernas Vårstämma 2015 20 april, klockan 16:00 i H4, Ekonomikum Ordförande (1 post) Namn: Daniel Gustavsson Det här är jag: Här har ni ett 23 år gammalt energiknippe med rötter

Läs mer

HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET DEN FRAMTIDA CIVILEKONOMEN

HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET DEN FRAMTIDA CIVILEKONOMEN ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET ANNONS September 2011 No. 3 / Febr. 08 Med dagstidningens räckvidd och facktidningens fokus Nr. 1 DEN FRAMTIDA CIVILEKONOMEN 3TIPS FOTO: (BARBRO

Läs mer

XXXprogrammet. Innehåll

XXXprogrammet. Innehåll Ekonomi XXXprogrammet Innehåll Ekonomer växer här 3 Framtidens ekonomutbildning 4 Civilekonomprogrammet 6 Detaljhandel och Service Management 8 Ekonomprogrammet 10 Enterprising & Business Development 12

Läs mer

Lägg grunden för ditt drömjobb och sök till P- riks styrelse 2015!

Lägg grunden för ditt drömjobb och sök till P- riks styrelse 2015! Lägg grunden för ditt drömjobb och sök till P- riks styrelse 2015! Senast uppdaterad: 1 september år 2014 Är du P-riks nya styrelsemedlem? Vi i valberedningen är stolta att över att officiellt utlysa styrelseposterna

Läs mer

2010/2011 - UTBILDNINGSINSPIRATION FÖR DIG SOM ÄR LEDARE OCH CHEF

2010/2011 - UTBILDNINGSINSPIRATION FÖR DIG SOM ÄR LEDARE OCH CHEF 2010/2011 - UTBILDNINGSINSPIRATION FÖR DIG SOM ÄR LEDARE OCH CHEF Har du planerat in dina sex utbildningsdagar? Snittarbetstagaren i Sverige får sex betalda utbildningsdagar per år av sin arbetsgivare.

Läs mer

Juni 2014. Vi bygger Vision! nu tar vi nästa steg

Juni 2014. Vi bygger Vision! nu tar vi nästa steg Juni 2014 Vi bygger Vision! nu tar vi nästa steg 1 2 Inledning Förbundsmötet 2012 var Visions första förbundsmöte. Då gick vi från att vara en ny version av SKTF till att vara Vision Sveriges nyaste fackförbund

Läs mer

Dynamiquen. 06 nr 1. Motivation?

Dynamiquen. 06 nr 1. Motivation? Dynamiquen 06 nr 1 Motivation? Dynamiquen nr 1 2006 Adress Dynamicus Pedagogiska institutionen Sturegatan 4 Box 2109 750 02 Uppsala Telefon 018 4710000 E-post dynamiquen @personalvetarna.com Ansvarig utgivare

Läs mer

SLUTRAPPORT EFTER AVSLUTAD GENOMFÖRANDEFAS. ESF-projektet YouLearn

SLUTRAPPORT EFTER AVSLUTAD GENOMFÖRANDEFAS. ESF-projektet YouLearn SLUTRAPPORT EFTER AVSLUTAD GENOMFÖRANDEFAS ESF-projektet YouLearn 1 Sammanfattning Ge en sammanfattande beskrivning av projektidé och framkomna resultat. BAKGRUND Vi är sex delvis konkurrerande företag

Läs mer

distriktsmaterial DEMOKRATI & EKONOMI STÖD TILL KLUBBAR & KOMMUNER AKTIVA & FÖRTROENDEVALDA ARBETSGIVARSKAP

distriktsmaterial DEMOKRATI & EKONOMI STÖD TILL KLUBBAR & KOMMUNER AKTIVA & FÖRTROENDEVALDA ARBETSGIVARSKAP distriktsmaterial DEMOKRATI & EKONOMI STÖD TILL KLUBBAR & KOMMUNER AKTIVA & FÖRTROENDEVALDA ARBETSGIVARSKAP innehåll 4 Stöd till klubbar och kommuner DEL 1 5 Organisera ert stöd 7 Nyckelpersoner DEL 2

Läs mer

Mentorskap i matematik 2013/2014

Mentorskap i matematik 2013/2014 Mentorskap i matematik 2013/2014 Intize kreativa sommarmatte succé för tredje året i rad Maria tog mentorskapet till Indien Nu finns vi även i Skövde Nya perspektiv på samhälle och mentorskap i vår högskolekurs

Läs mer

Dagordning till Samhällsvetarkårens Socionomsektions vårmöte VT15

Dagordning till Samhällsvetarkårens Socionomsektions vårmöte VT15 Dagordning till Samhällsvetarkårens Socionomsektions vårmöte VT15 1. Mötets öppnande 2. Val av ordförande att leda mötet 3. Val av sekreterare 4. Val av två justerare tillika rösträknare 5. Fastställande

Läs mer

JAG, en ent rep renör?

JAG, en ent rep renör? Ef tersom det vi gjorde var okänt för de flesta så intresserade sig många för vad vi gjorde och blev nyfikna Tove West lund, ShapeUp Club JAG, en ent rep renör? Många inbillar sig att det är SVÅRT att

Läs mer

Framtidens Karriär. Ekonomer medskapar morgondagens samhälle

Framtidens Karriär. Ekonomer medskapar morgondagens samhälle Foto: SEB I en fullservicebank finns enormt varierande uppgifter för civilekonomer. Vi ser gärna att man vågar byta uppgift när man söker sig vidare och på så sätt breddar sin kompetens. Annika Falkengren,

Läs mer

Hanna Jonsson. www.lsu.se Beställ denna bok:www.lsu.se

Hanna Jonsson. www.lsu.se Beställ denna bok:www.lsu.se Hanna Jonsson Skribent: Hanna Jonsson Projektledare & redaktör: Johan Welander, LSU Layout: Gillbring Grafisk Design Illustrationer: Torgeir Husby Korr: Helena Lindh Omslagsidé: Torgeir Husby Omslagsfoto:

Läs mer

EKONOMER KATARINA WIDOFF. EMPLOYER BRANDING nyckeln till framgång sidan 9. civilekonomen som skapar kommunikation sidan 6 SVERIGES

EKONOMER KATARINA WIDOFF. EMPLOYER BRANDING nyckeln till framgång sidan 9. civilekonomen som skapar kommunikation sidan 6 SVERIGES Annons Hela denna tematidning är en annons från Civilekonomerna och Provisa Information AB Annons SVERIGES EKONOMER EMPLOYER BRANDING nyckeln till framgång sidan 9 KATARINA WIDOFF civilekonomen som skapar

Läs mer

Handlingar till LinTeks fullmäktige 2011-04-09

Handlingar till LinTeks fullmäktige 2011-04-09 1 Handlingar till LinTeks fullmäktige 2011-04-09 Svensk/engelsk ordlista med förkortningar Förkortningar Svenska Engelska Reftec Samarbetsorgan för de sju stora teknologkårerna Cooperation between the

Läs mer

Entreprenörskap. i skolan

Entreprenörskap. i skolan Entreprenörskap i skolan Redaktör: Jennie Högström/Länsstyrelsen Östergötland Ansvarig Utgivare: Länsstyrelsen Östergötland Boken utges inom EU-projektet E-ship. Entreprenörskap i skolan Produktion: Layout

Läs mer

postekon magasin Medlemmar i världen Tema: - Intervjuer med två CHV-medlemmar med uppdrag hos Google i Dublin & Europaparlamentet i Luxemburg

postekon magasin Medlemmar i världen Tema: - Intervjuer med två CHV-medlemmar med uppdrag hos Google i Dublin & Europaparlamentet i Luxemburg postekon magasin # 1 2008 Tema: Medlemmar i världen - Intervjuer med två CHV-medlemmar med uppdrag hos Google i Dublin & Europaparlamentet i Luxemburg Aktiviteter Höstens After Work Stockholmsaktivitet

Läs mer

inspiration information Internationella möjligheter Vid ekonomihögskolan Lunds universitet 2012 13

inspiration information Internationella möjligheter Vid ekonomihögskolan Lunds universitet 2012 13 ko oi og ko an inspiration information Internationella möjligheter Vid ekonomihögskolan Lunds universitet 2012 13 2 Innehåll: världen väntar...5 Mer än en handelshögskola...6 stora, lilla lund... 8 Tänk

Läs mer

DISTRIKTSSTYRELSEGUIDEN

DISTRIKTSSTYRELSEGUIDEN November December Januari * Ordförandekonferens * Föreningsårsmöten * Bokslut & revision Februari * Föreningsårsmöten * Medlemsrapportering klar 28 februari * Planeringskonferens * Bokslut & revision *

Läs mer

Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet?

Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet? Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet? Den här handboken är ett PEPP-PAKET som inspirerar och guidar dig från början till slut! PEPP-PAKETET innehåller Introduktion... 3

Läs mer

Slutrapport för projektet. Fler ger mer 2009-2011

Slutrapport för projektet. Fler ger mer 2009-2011 Slutrapport för projektet Fler ger mer 2009-2011 Maud Willardsson Engström Projektledare Februari 2011 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Rekommendationer... 3 Vad är Fler ger mer?... 4 Hur

Läs mer

14 år med samtalsgrupperna Ellen, allan och Coolt med koll. En sammanställning av deltagares tankar och upplevelser

14 år med samtalsgrupperna Ellen, allan och Coolt med koll. En sammanställning av deltagares tankar och upplevelser 14 år med samtalsgrupperna Ellen, allan och Coolt med koll En sammanställning av deltagares tankar och upplevelser Ett stort TACK till alla er som varit med och delat med er av era erfarenheter från Ellen,

Läs mer

Vad krävs för att bli en framgångsrik entreprenör?

Vad krävs för att bli en framgångsrik entreprenör? Fakulteten för ekonomi, kommunikation och IT Patrik Persson Tommy Andersson Vad krävs för att bli en framgångsrik entreprenör? What does it take to become a successful entrepreneur? Företagsekonomi C-uppsats

Läs mer

Bankuellt Nr 8 Februari 2013

Bankuellt Nr 8 Februari 2013 Bankuellt Nr 8 Februari 2013 BankNytt till dig som bor i Bergslagen Christer Trägårdh VD Under 2012 hände något historiskt. Bergslagens Sparbank öppnade ett nytt kontor på en ort som varit utan bankkontor

Läs mer

Teknisk fysik och elektroteknik Teknisk fysik och elektroteknik - internationell

Teknisk fysik och elektroteknik Teknisk fysik och elektroteknik - internationell CIVILINGENJÖR I Teknisk fysik och elektroteknik Teknisk fysik och elektroteknik - internationell Tekniska högskolan vid Linköpings universitet LiU EXPANDING REALITY Det är både KUL & KRÄVANDE att plugga

Läs mer

Tekniktjejer och. Erfarenheter av teknisk gymnasieutbildning och arbetsliv. Elisabeth Ahnberg Åsenius

Tekniktjejer och. Erfarenheter av teknisk gymnasieutbildning och arbetsliv. Elisabeth Ahnberg Åsenius Tekniktjejer och sedan? Erfarenheter av teknisk gymnasieutbildning och arbetsliv Elisabeth Ahnberg Åsenius Oktober 2013 1 Elisabeth Ahnberg Åsenius Utredare Högskolan Dalarna e-post: eah@du.se 2 Sammanfattning

Läs mer

En praktisk handbok. idé. idé idé. idé. idé

En praktisk handbok. idé. idé idé. idé. idé En praktisk handbok Entreprenörskap handlar om att utveckla nya er och att omsätta dessa er till något värdeskapande. Värdet kan skapas i företag, i offentlig verksamhet och i föreningslivet. REGERINGEN

Läs mer

Så blir Norrköping bättre för ungdomar!

Så blir Norrköping bättre för ungdomar! 2014-08-12 Så blir Norrköping bättre för ungdomar! - Förslag från Unga kommunutvecklare 2014 KS 2013/0967 EKONOMI- OCH STYRNINGSKONTORET Innehållsförteckning Inledning... 3 Metod... 3 Vilka är vi?... 4

Läs mer