ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag"

Transkript

1 Kommunstyrelsens arbetsutskott (34) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson (S) Åke Malmström (KD), observatör Övriga deltagande Per Nordenstam, kommundirektör Tommie Eriksson, vice kommundirektör Gunnel Löfqvist, planerings- och utvecklingschef Margareta Lundgren, bygg- och miljönämnden Eva Olander, bygg- och miljönämnden Sara Helmersson, chef bygg- och miljökontoret Mats Wiktorsson, kommunstyrelsekontoret Iréne Dickman, ekonomichef 207, 208, 212 Eva Kutscher, sekreterare Utses att justera Elisabeth Björk (S) Justeringens Kommunstyrelsekontoret onsdagen den 22 augusti plats och tid Underskrift Sekreterare... Paragrafer Eva Kutscher Ordförande... Kjell Jansson Justerande... Elisabeth Björk ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunstyrelsekontoret Underskrift utdragsbestyrkand

2 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 188 Allmän planinformation Kjell Jansson (M) informerar om Statistiska centralbyråns befolkningsstatistik januari-juni 2012, som redovisar en befolkningsökning för Norrtälje kommun på +224 personer.

3 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 189 Dnr KS Godkännande och antagande enligt ÄPBL 5:29 Detaljplan för fastigheterna Solö 1:5 och 1:15, Marholmen i Länna församling Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna förslaget till detaljplan och överlämna detta till kommunfullmäktige för beslut om antagande enligt ÄPBL 5:29. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att med stöd av ÄPBL 5:29 anta detaljplan för fastigheterna Solö 1:5 och 1:15 Marholmen i Länna församling. Planens syfte är att utveckla befintlig konferensverksamhet och befintligt fritidsboende på ön, förbättra möjligheterna att bevara de kultur- och markvärden som finns samt möjliggöra modernisering av VA-hanteringen ska Marholmen ingå i kommunalt verksamhetsområde enligt kommunens program för utveckling av kommunalt vatten och avlopp. Planen, som nu ska antas har varit ute på samråd under andra kvartalet 2010 och utställt under första kvartalet Länsstyrelsen beslutade den 9 februari 2012 att bevilja kommunens begäran om upphävande av förordnande enligt 113 Byggnadslagen för Solö 1:5 och 1:15. De beslutade även den 6 mars, med revidering den 21 mars 2012, att bevilja kommunens begäran om upphävande av strandskyddet inom all kvartersmark betecknat lokalgata/ gårdsgata, undrantaget friluftsområden betecknat N3, samt inom vattenområde betecknat WE, WB samt del av WN1 områden. Länsstyrelsen beslutade också att upphäva strandskyddet inom allmän platsmark natur som betecknas badplats respektive aktivitetsyta.

4 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 189 Dnr KS (forts) Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 19 juni 2012 att Kommunstyrelsen beslutar att godkänna förslaget till detaljplan och överlämna detta till kommunfullmäktige för beslut om antagande enligt ÄPBL 5:29.

5 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 190 Dnr KS Godkännande och antagande enligt ÄPBL 5:29 Detaljplan för fastigheten Ören 1:3 samt del av Ören 1:26 i Rådmansö församling Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna förslaget till detaljplan och överlämna detta till kommunfullmäktige för beslut om antagande enligt ÄPBL 5:29. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att med stöd av ÄPBL 5:29 anta detaljplan för fastigheten Ören 1:3 samt del av Ören 1:26 i Rådmansö församling. Syftet med planändringen är att möjliggöra en avstyckning av fastigheten Ören 1:3 på m 2 till två tomter. Detaljplanen, som nu ska antas har varit ute på samråd mellan den 12 januari och 3 februari 2012 och utställd mellan den 5 juni och 17 juli Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 27 juli 2012 att kommunstyrelsen beslutar att godkänna förslaget till detaljplan och överlämna detta till kommunfullmäktige för beslut om antagande enligt ÄPBL 5:29.

6 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 191 Dnr KS Godkännande och antagande enligt ÄPBL 5:29 Detaljplan för fastigheten Tälje 2:66 i Norrtälje stad Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna förslaget till detaljplan och överlämna detta till kommunfullmäktige för beslut om antagande enligt ÄPBL 5:29. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att med stöd av ÄPBL 5:29 anta detaljplan för fastigheten Tälje 2:66 i Norrtälje stad. Planen har upprättats för att pröva lämpligheten av att uppföra ett flerbostadshus på fastighetens nordvästra hörn. Detaljplanen, som nu ska antas har varit ute på samråd mellan den 21 juli och 26 augusti 2011 och utställd mellan den 5 juni och 17 juli Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 3 augusti 2012 att kommunstyrelsen beslutar att godkänna förslaget till detaljplan och överlämna detta till kommunfullmäktige för beslut om antagande enligt ÄPBL 5:29.

7 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 192 Dnr KS Godkännande och antagande Enkelt planförfarande enligt PBL 5:7 Tillägg till detaljplan för fastigheten Venus 9 i Norrtälje stad Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna detaljplanen och med stöd av kommunfullmäktiges delegationsbeslut anta densamma. Syfte med detaljplanen är att genom ett tillägg till gällande detaljplan upphäva fastighetsindelningsbestämmelser för fastigheten Venus 9. Tillägget möjliggör en tredimensionell fastighetsindelning där bottenvåningen används för butiksverksamhet medan övervåningarna används för bostadsändamål där en bostadsrättsförening bildas. Detaljplanen, som nu ska godkännas och antas har varit ute på samråd mellan den 15 maj och 8 juni Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 9 juli 2012 att kommunstyrelsen beslutar att godkänna detaljplanen och med stöd av kommunfullmäktiges delegationsbeslut anta densamma.

8 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 193 Dnr KS Godkännande och antagande Enkelt planförfarande enligt PBL 5:7 Ändring av detaljplan för fastigheten Brännäset 15 samt del av Tälje 3:1 och 3:14 i Norrtälje stad Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna detaljplanen och med stöd av kommunfullmäktiges delegationsbeslut anta densamma samt att kostnaderna ska belasta kontot för exploateringsfastigheter. Syftet med planen är att genom en ändring upphäva gällande fastighetsbestämmelser i form av tomtindelning för fastigheten Brännäset 15 samt del av fastigheterna Tälje 3:1 och 3:14. Ändringen är en följd av kommunfullmäktiges beslut från den 2 april 2012 om omvandling av Norrtälje hamn. Detaljplanen, som nu ska antas har varit ute på samråd mellan den 12 juni och 13 juli Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 6 augusti 2012 att kommunstyrelsen beslutar att godkänna detaljplanen och med stöd av kommunfullmäktiges delegationsbeslut anta densamma samt att kostnaderna ska belasta kontot för exploateringsfastigheter.

9 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 194 Dnr KS Godkännande och antagande Enkelt planförfarande enligt ÄPBL 5:28 Detaljplan för fastigheten Görla 9:30 och del av fastigheten Görla 9:2 i Frötuna församling Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna den efter samrådet kompletterade detaljplanen och med stöd av kommunfullmäktiges delegationsbeslut anta densamma. Planen har upprättats för att bekräfta befintlig markanvändning samt för att pröva förutsättningarna för utbyggnad av verksamhet. Planen som nu ska antas har varit ute på samråd andra kvartalet Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 4 juni 2012 att kommunstyrelsen beslutar att godkänna den efter samrådet kompletterade detaljplanen och med stöd av kommunfullmäktiges delegationsbeslut anta densamma.

10 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 195 Dnr KS Utställning enligt ÄPBL 5:23 Detaljplan för fastigheterna Skärsta 1:138, 1:201 m.fl. i Häverö-Edebo-Singö församling, Hallstaviks verksamhetsområde, västra infarten etapp 1 Arbetsutskottet beslutar: att godkänna det reviderade förslaget till detaljplan för utställning enligt ÄPBL 5:23. Planens syfte är att skapa förutsättningar för nya verksamheter längs västra infarten till Hallstavik. Under våren 2009 genomfördes samråd kring ett planprogram för områdena på ömse sidor om Uppsalavägen. Det nu aktuella planområdet omfattar den första utbyggnadsetappen, som är belägen söder om Uppsalavägen. Rubricerade planförslag har varit ute på samråd under första kvartalet Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 27 juni 2012 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att godkänna det reviderade förslaget till detaljplan för utställning enligt ÄPBL 5:23.

11 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 196 Dnr KS Godkännande av samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheten Yxlö 1:269 i Blidö församling Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar: att godkänna samrådsredogörelsen som underlag för det fortsatta planarbetet, att planområdet utökas till att omfatta fastigheten Yxlö 1:20 samt att planarbetet ska bekostas av sökanden. Reservation Socialdemokraternas ledamöter reserverar sig mot beslutet till förmån för eget yrkande. Syftet med planändringen är att möjliggöra fritidsboende på fastigheten Yxlö 1:269 och att befintliga byggnader anpassas för detta ändamål, samt att säkerställa att bebyggelsen på fastigheten utformas på ett sätt som är förenligt med byggnadstraditionen i området. På fastigheten finns i dag två byggnader varav den västra är ombyggd till fritidshus/kontor. Fastigheten omfattas av byggnadsplan för Köpmanholmsområdet, fastställd 26 februari 1960 med ändring av Kungl. Maj:t 15 december 1961 och är enligt plankartan avsatt för hamnändamål. I gällande översiktsplan för Norrtälje kommun, antagen av kommunfullmäktige 2004 är planområdet en del av riksintresset för samlade natur- och kulturvärden enligt 4 kap. 1-2, 4 miljöbalken.

12 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 196 Dnr KS (forts) Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 6 augusti 2012 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att godkänna samrådsredogörelsen som underlag för det fortsatta planarbetet, att planområdet utökas till att omfatta fastigheten Yxlö 1:20 samt att planarbetet ska bekostas av sökanden. ande sammanträde Yrkanden Elisabeth Björk (S) avslag på kommunstyrelsekontorets förslag till beslut. Kjell Jansson (M) bifall kommunstyrelsekontorets förslag till beslut. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på framställda yrkanden och finner att arbetsutskottet beslutar enligt Kjell Janssons yrkande.

13 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 197 Dnr KS Godkännande av start PM inför ändring av fem detaljplaner för Gräskö, fastigheten Gräsken 1:51 i Blidö församling Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar: att godkänna upprättat start-pm samt att planarbetet ska bekostas av sökande. I kommunens program för utveckling av kommunalt vatten och avlopp ska Gräskö vara en samfällighet anslutet till kommunalt vatten och avlopp. Syftet med planändringarna är att utöka byggrätterna i samband med anslutning till kommunalt vatten och avlopp. Inför kommande planarbete har ett start-pm upprättats. Planändringen ska prövas genom fem separata tillägg för de gällande detaljplanerna på Gräskö. Ändringen omfattar detaljplanerna: 24-24: Tillägg till detaljplan för Gräsken 1:51 m.fl, 24-66: Tillägg till detaljplan för Gräsken 1:4 m.fl, 24-43: Tillägg till detaljplan för Gräsken 1:12, 24-41: Tillägg till detaljplan för Gräsken 1:71, 24-84: Tillägg till detaljplan för Gräsken 1:199. Samtliga i Blidö församling. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 9 augusti 2012 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att godkänna upprättat start-pm samt att planarbetet ska bekostas av sökande.

14 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 198 Dnr KS Utställning enligt ÄPBL 5:23 Detaljplan för del av Hensvik 2:61 med flera i Häverö-Edebo-Singö församling Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar: att godkänna det reviderade förslaget till detaljplan för utställning enligt ÄPBL 5:23. Syftet med detaljplanen är att skapa planmässiga förutsättningar för avstyckning av sju nya bostadsfastigheter inom ett område beläget mellan väg 1106 och sjön Blåkaren. Den föreslagna bebyggelsen kan ses som en komplettering av befintlig bostadsbebyggelse. Detaljplanen, som nu ska ställas ut har varit ute på samråd mellan den 2 mars och 16 april Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 14 augusti 2012 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att godkänna det reviderade förslaget till detaljplan för utställning enligt ÄPBL 5:23.

15 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 199 Dnr KS Besvarande av motion från Jan Emanuel Johansson (S) om att Norrtälje kommunfullmäktiges sammanträden bör avslutas senast kl Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att motionen anses besvarad. Motionen lämnades in motionen på kommunfullmäktiges sammanträde den 7 maj 2012, 102. Motionären föreslår att kommunfullmäktiges sammanträden ska vara avslutade senast kl Som motivering anges att alla i kommunen ska kunna kandidera till kommunfullmäktige, även de som bor långt ifrån Norrtälje centrum, de som har småbarn och de som börjar jobba tidigt på morgonen. Yttrande Enligt kommunallagens 5 kap 7 bestämmer kommunfullmäktige själv när och vid vilken tidpunkt som ordinarie sammanträden ska hållas. Vidare så kan fullmäktige, enligt arbetsordningen, som antogs den 21 juni 2010, 143, förlänga tiden för sammanträdet om det inte hinner slutföras på den utsatta sammanträdesdagen. Fullmäktige kan också besluta att avbryta sammanträdet och hålla ett fortsatt sammanträde en senare dag för att behandla de återstående ärendena. För att bemöta motionärens önskemål prövade majoriteten att tidigarelägga kommunfullmäktiges sammanträde den 18 juni Utfallet av detta ska utvärderas och beaktas i samband med att förslag till sammanträdesdagar för 2013 utarbetas. Med hänvisning till ovanstående och vad som redovisas i skrivelse från den 19 juni 2012 föreslår den borgerliga majoriteten att motionen kan anses som besvarad.

16 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 200 Dnr KS Besvarande av motion från Bodil Henriksson (S) om kollektivtrafikförsörjning i Rimbo Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att motionen anses besvarad. Reservation Socialdemokraternas ledamöter reserverar sig mot beslutet till förmån för eget yrkande. Motionen lämnades in vid kommunfullmäktiges sammanträde 7 maj 2012, 104. Motionären föreslår att kommunfullmäktige initierar att kontakt tas med berörda instanser om en förändrad trafikföring av linje 639 i syfte att underlätta vardagssituationen för pendlare, som bor i västra Rimbo. I ett övergångsskede föreslås att buss 639:s turer, som utgår från Rimbo ska starta i höjd med Västertorpsvägen / Uppsalavägen. I ett senare skede när Västertorpsvägen är sammanbunden med Rånäsvägen kan bussen förslagsvis övergå att trafikera denna slinga. Yttrande Kommunstyrelsekontoret har under juni 2012 varit i kontakt med både SL och Norbina, som meddelar att de är positiva till, att i enlighet med motionärens förslag, pröva utökad trafik på linje 639 under morgonrusningen vid de tider då buss 677 från Uppsala inte passerar Västertorp i Rimbo. Med hänvisning till ovanstående föreslår den borgerliga majoriteten i skrivelse från den 18 juni 2012 att motionen kan anses som besvarad.

17 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 200 Dnr KS (forts) ande sammanträde Yrkanden Elisabeth Björk (S) bifall till motionen. Berit Jansson (C) att motionen anses som besvarad. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på framställda yrkanden och finner att arbetsutskottet beslutar enligt Berit Janssons yrkande.

18 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 201 Dnr KS Dnr KS Besvarande av motion från Kristian Krassman (S) och Hanna Stymne Bratt (S) om aktivt stöd till arbetslösa ungdomar Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att motionerna anses som besvarade med hänvisning till vad som anförs i yttrande från socialnämnden och utbildningsnämnden. Reservation Socialdemokraternas ledamöter reserverar sig mot beslutet till förmån för eget yrkande. Den ena motionen med dnr KS lämnades in på kommunfullmäktiges sammanträde den 15 februari 2010, 12 och den andra med dnr KS på kommunfullmäktiges sammanträde den 27 april 2009, 115. Med hänvisning till den höga ungdomsarbetslösheten önskar motionärerna att kommunen skyndsamt undersöker förslag till åtgärder i syfte att snabbt erbjuda kommunens ungdomar jobb, feriearbeten, praktikplatser eller utbildning. Som exempel på insatser föreslås satsning på vuxenutbildning, aktivt arbete för att öka antalet ferie- och praktikplatser od. Yttrande Utbildningsnämnden behandlade den förstnämnda motionen vid sammanträde den 5 april 2011, 26. De beslutade att överlämna förvaltningschefens tjänsteutlåtande som sitt eget samt uttala att för utbildningsnämndens del kan motionen anses som besvarad med hänvisning till de satsningar som sker inom ramen för utbildningsnämndens ansvarsområde.

19 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 201 Dnr KS (forts) Dnr KS (forts) Socialnämnden behandlade båda motionerna den 22 mars 2012, 187. De beslutade att överlämna socialkontorets tjänsteutlåtande som sitt eget yttrande. Inför sommaren 2012 anordnade TioHundra AB 60 sommarjobb för ungdomar i åldern år. Med hänvisning till vad som anförs i socialkontorets och barn- och skolkontorets skrivelser föreslår den borgerliga majoriteten i skriveles daterad den 19 juli 2012 att motionerna kan anses som besvarad. ande sammanträde Yrkanden Elisabeth Björk (S) bifall till motionen. Berit Jansson (C) att motionen anses som besvarad. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på framställda yrkanden och finner att arbetsutskottet beslutar enligt Berit Janssons yrkande.

20 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 202 Dnr KS Godkännande av ändring i förbundsordningen för kommunalförbundet Norrvatten Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att godkänna föreslagen ändring av 13 i förbundsordningen för kommunalförbundet Norrvatten. Reservation Centerpartiets ledamot reserverar sig mot beslutet till förmån för eget yrkande, bilaga. Kommunförbundet Norrvattens förbundsfullmäktige beslutade den 8 maj 2012 att revidera 13 i sin förbundsordning. Paragrafen reglerar de avgifter, som medlemskommunerna ska betala för mottaget dricksvatten. Förändringen medför att 70% av avgifterna blir fasta, baserade bland annat på föregående års anslutna fysiska personer i hushåll inom Norrtälje kommun och 30% rörliga efter mätning av faktisk förbrukning. Respektive medlemskommuns kommunfullmäktige ska godkänna förändringen av förbundsordningen. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 9 augusti 2012 att kommunfullmäktige beslutar att godkänna föreslagen ändring av 13 i förbundsordningen för kommunalförbundet Norrvatten.

21 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 202 Dnr KS (forts) ande sammanträde Yrkanden Berit Jansson (C) att den fasta avgiften ska vara 50% och den rörliga 50%. Centerpartiet anser att en större rörlig kostnad är en morot för kommunens innevånare att vara sparsammare med vattenförbrukningen, vilket gynnar miljön. Vatten som förbrukas blir också på sikt avloppsvatten som ska tas omhand i reningsverk och av naturen. Kjell Jansson (M) med instämmande av Elisabeth Björk (S) bifall kommunstyrelsekontorets förslag till beslut. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på framställda yrkanden och finner att arbetsutskottet beslutar enligt Kjell Janssons yrkande.

22 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 203 Dnr KS Överenskommelse om samverkan kring barn i behov av särskilt stöd (BUS) Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att anta överenskommelse om samverkan kring barn i behov av särskilt stöd (BUS-överenskommelse). Kommunförbundet i Stockholms län rekommenderar i en promemoria daterad den 29 mars 2012 att länets kommuner tecknar en överenskommelse med landstinget om samverkan kring barn i behov av särskilt stöd. Socialnämnden ska enligt 5 kap. 1a socialtjänstlagen (2001:453) samverka med samhällsorgan, organisationer och andra, som berörs i frågor som rör barn som far illa eller riskerar att fara illa. Nämnden ska aktivt verka för att samverkan kommer till stånd. Likaledes ska skolan enligt 29 kap. 13 skollagen (2010:800) samverka i frågor som rör barn som far illa eller riskerar att fara illa. Socialnämnden, barn- och skolnämnden, utbildningsnämnden i Norrtälje kommun samt och TioHundranämnden föreslår att kommunfullmäktige antar föreliggande förslag till överenskommelse. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 28 maj 2012 att kommunfullmäktige beslutar att anta överenskommelse om samverkan kring barn i behov av särskilt stöd (BUS-överenskommelse).

23 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 204 Dnr KS Antagande av reducering av registreringsavgift inom taxa för PBLärenden i samband med ansökan via e-tjänst Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att med stöd av 12 kap 10 plan- och bygglagen (PBL) anta handläggningsfaktor för bygglov HF1, till 3,5 avseende administration inklusive arkivering i de fall ansökan/anmälan sker via Norrtälje kommuns e-tjänst för bygglovsansökan som tillägg i nuvarande taxa att gälla från och med den 1 oktober Norrtälje kommuns bygg- och miljönämnd har sedan våren 2012 möjlighet att ta emot ansökan och anmälan enligt plan- och bygglagen via e-tjänst. I de fall e-tjänsten används resulterar det i betydande effektiviseringsvinster i samband med registrering och hantering av handlingar. Med anledning härav anser bygg- och miljönämnden att avgiften ska reduceras för berörda moment som utgår enligt taxan för PBL-ärenden och hemställer beslut den 14 juni 2012, 46, att kommunfullmäktige med stöd av 12 kap 10 plan- och bygglagen (PBL) antar handläggningsfaktor för bygglov HF1, till 3,5 avseende administration inklusive arkivering i de fall ansökan/anmälan sker via Norrtälje kommuns e-tjänst för bygglovsansökan som tillägg i nuvarande taxa. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 13 augusti 2012 att kommunfullmäktige beslutar att med stöd av 12 kap 10 plan- och bygglagen (PBL) anta handläggningsfaktor för bygglov HF1, till 3,5 avseende administration inklusive arkivering i de fall ansökan/anmälan sker via Norrtälje kommuns e-tjänst för bygglovsansökan som tillägg i nuvarande taxa att gälla från och med den 1 oktober 2012.

24 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 205 Dnr KS Investering VA-utbyggnad till öarna Marö och Gräskö Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att anslå 34 miljoner kronor till utbyggnad av VA-ledningar fram till öarna Marö och Gräskö, att finansiering sker med egna medel samt att drift- och kapitalkostnader finansieras inom VA-kollektivet. I programmet för utveckling av kommunalt vatten och avlopp , som antogs av kommunfullmäktige den 26 september 2011, anges att anslutning till det kommunala VA-nätet för öarna Marö och Gräskö ska påbörjas I samband med rubricerad investering kommer Sjöfartsverket, campingen vid Kapellskär och ytterligare tre fastigheter att anslutas. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 3 juli 2012 att kommunfullmäktige beslutar att anslå 34 miljoner kronor till utbyggnad av VA-ledningar fram till öarna Marö och Gräskö, att finansiering sker med egna medel samt att drift- och kapitalkostnader finansieras inom VA-kollektivet.

25 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 206 Dnr KS Investering för detaljprojektering inför upprustning och ombyggnad av Hallstaviks avloppsreningsverk avseende bio- och efterbehandling Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att anslå 2,5 mkr till kommunstyrelsekontoret för detaljprojektering inför upprustning och ombyggnad av Hallstaviks avloppsreningsverks biologiska och efterbehandlingsdel, att finansieringen sker med kommunstyrelsens anslag för anläggningsinvesteringar 2012, att finansiering av drift och kapitalkostnader sker inom VA-kollektivet samt att uppdra till kommunstyrelsekontoret att återkomma med ett investeringsunderlag när förfrågningsunderlaget är sammanställt. Hallstaviks avloppsreningsverk behandlar avloppsvatten från Hallstavik, Häverödal samt Skebobruk. Det renade avloppsvattnet släps ut i Skeboån som mynnar ut i Edeboviken. För att klara nuvarande krav på reningseffektivitet, redundans samt minskade utsläpp av orenat (bräddat) avloppsvatten är avloppsreningsverk i stort behov av upprustning/ombyggnad. Upprustningen och ombyggnaden av verket planeras ske i tre etapper varav rubricerade ärende berör etapp två. Investeringsbeslut om etapp ett togs av kommunstyrelsen den 5 december 2011, 265.

26 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 206 Dnr KS (forts) Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 21 juni 2012 att kommunstyrelsen beslutar att anslå 2,5 mkr till kommunstyrelsekontoret för detaljprojektering inför upprustning och ombyggnad av Hallstaviks avloppsreningsverks biologiska och efterbehandlingsdel, att finansieringen sker med kommunstyrelsens anslag för anläggningsinvesteringar 2012, att finansiering av drift och kapitalkostnader sker inom VA-kollektivet samt att uppdra till kommunstyrelsekontoret att återkomma med ett investeringsunderlag när förfrågningsunderlaget är sammanställt.

27 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 207 Dnr KS Månadsrapport per juli 2012 för kommunstyrelsekontoret Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar: att tacka för informationen. Norrtälje kommun upprättar månads-, delårs- eller årsbokslut innefattande en helårsprognos alla månader förutom januari, juni och juli. I juli lämnas enbart en helårsprognos och i december rapporteras enbart årets resultat. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 17 augusti 2012 att kommunstyrelsen beslutar att godkänna kommunstyrelsekontorets prognos per juli 2012 med ett prognostiserat överskott på tkr, varav taxefinansierad verksamhet tkr och skattefinansierad verksamhet tkr, mot budget. ande sammanträde Yrkanden Kjell Jansson (M) att arbetsutskottet tackar för informationen. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på bifall eller avslag på Kjell Janssons yrkande och finner att arbetsutskottet beslutar enligt Kjell Janssons yrkande.

28 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 208 Dnr KS Månadsrapport per juli 2012 för kommunen Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar: att tacka för informationen. Norrtälje kommun upprättar normalt månads-, delårs eller årsbokslut innefattande en helårsprognos för februari, april, augusti och oktober. För mars, maj, juli och november upprättas endast prognos. För januari och juni upprättas inga rapporter. Koncernredovisning upprättas per april, augusti och december. De i NKAB-koncernen ingående bolagen lämnar rapporter varannan månad (jämna månader). TioHundra AB lämnar rapport för alla månader utom januari och juli. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 20 augusti 2012 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att tacka för informationen.

29 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 209 Dnr KS Tilldelningsbeslut avseende lastning och borttransport samt omhändertagande av slam från reningsverken i Norrtälje, Rimbo och Hallstavik Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar: att tilldela anbudsgivare nr 1 uppdraget. Uppdraget avser lastning, borttransport och omhändertagande av slam från reningsverket Lindholmen i Norrtälje samt reningsverken i Rimbo och Hallstavik. Upphandlingen genomförs som öppet förfarande enligt LOU (2007:1091). Avtalstiden är tre år med möjlighet till ett års förlängning. Vid anbudstidens utgång hade två anbud inkommit. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 23 juli 2012 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att tilldela anbudsgivare nr 1 uppdraget.

30 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 210 Dnr KS Upphandling avseende (SCADA) system för styr- och övervakning av VA-anläggningar Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar: att avbryta upphandlingen av Styr- och övervakningssystem till kommunens vatten och avloppsanläggningar samt att ge kommunstyrelsekontoret i uppdrag att genomföra en förhandlad upphandling med de fyra företag som lämnat anbud. Kommunfullmäktige beviljade den 7 november 2911, 333, medel för investering i ett nytt styr- och övervakningssystem för kommunens VAanläggningar. Målet med investeringen är ett nytt och komplett styr- och övervakningssystem, som klarar dagens krav. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade den 22 november 2011, 380, att godkänna ett förfrågningsunderlag avseende inbjudan till prekvalificering av max fyra anbudsgivare avseende upphandling av styr- och övervakningssystem för VA-anläggningar. Den 14 mars 2012, 78, beslutade arbetsutskottet att godkänna ett förfrågningsunderlag avseende styr- och övervakning av VAanläggningar (nya Scada system). Vid utvärdering av inkomna anbud visade det sig att ingen av de fyra anbudsgivarna uppfyllde samtliga skall-krav. Enligt 4 kap 2 LOU kan en upphandlande myndighet använda förhandlat förfarande utan föregående annonsering om det vid ett öppet förfarande inte lämnats några lämpliga anbud och de ursprungliga villkoren för kontraktet inte ändrats väsentligt. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 2 augusti 2012 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att avbryta upphandlingen av Styroch övervakningssystem till kommunens vatten och avloppsanläggningar samt att ge kommunstyrelsekontoret i uppdrag att genomföra en förhandlad upphandling med de fyra företag som lämnat anbud.

31 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 211 Dnr KS Upphandling avseende ny driftentreprenad för drift av vatten- och avloppsanläggningar i Norrtälje kommun Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar: att avbryta upphandlingen för prekvalificeringen av företag gällande drift av vatten och avloppsanläggningar i Norrtälje kommun samt att ge kommunstyrelsekontoret i uppdrag att genomföra en förhandlad upphandling med intresserade företag för prekvalificering av de företag, som kan lämna bindande anbud till driften av vatten och avloppsanläggningar i Norrtälje kommun. Avtalet med nuvarande driftentreprenör går ut den 31 december Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade den 4 april 2012, 103 att godkänna ett förfrågningsunderlag avseende inbjudan till prekvalificering av anbudsgivare avseende upphandling av drift-entreprenad för drift av kommunala VA-anläggningar. Prekvalificeringens syfte var att välja ett lämpligt antal företag eller företagsgrupper med erforderlig kompetens, som skulle kunna delta i upphandlingen. Vid anbudstidens utgång visade det sig att för få anbudssökande uppfyllde kraven för att bli prekvalificerad. Enligt rättspraxis är bristande konkurrens skäl för avbrytande av en upphandling. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 2 augusti 2012 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att avbryta upphandlingen för prekvalificeringen av företag gällande drift av vatten och avloppsanläggningar i Norrtälje kommun samt att ge kommunstyrelsekontoret i uppdrag att genomföra en förhandlad upphandling med intresserade företag för prekvalificering av de företag, som kan lämna bindande anbud till driften av vatten och avloppsanläggningar i Norrtälje kommun.

32 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 212 Dnr KS Månadsrapport per maj 2012 för kommunen Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna månadsrapport för maj 2012, att överlämna rapporten till kommunfullmäktige för kännedom, att underkänna tiohundranämndens och socialnämndens redovisningar över åtgärder som ska resultera i att nämndernas prognostiserade underskott för 2012 undviks (enligt uppdrag av kommunstyrelsen den 4 juni ), att ge tiohundraförvaltningen och socialförvaltningen i uppdrag att återkomma med konsekvensbeskrivningar för att kraftfullt minska prognosticerat underskott Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 20 augusti 2012 att kommunstyrelsen beslutar att godkänna månadsrapport för maj 2012, att överlämna rapporten till kommunfullmäktige för kännedom samt att ge tiohundraförvaltningen och socialförvaltningen i uppdrag att återkomma med konsekvensbeskrivningar för att kraftfullt minska prognosticerat underskott Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 20 augusti 2012 att kommunstyrelsen beslutar att godkänna månadsrapport för maj 2012, att överlämna rapporten till kommunfullmäktige för kännedom samt att ge tiohundraförvaltningen och socialförvaltningen i uppdrag att återkomma med konsekvensbeskrivningar för att kraftfullt minska prognosticerat underskott 2012.

33 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 212 Dnr KS (forts) ande sammanträde Yrkanden Kjell Jansson (M) bifall kommunstyrelsekontorets förslag till beslut med tillägget att tiohundranämndens och socialnämndens redovisningar om redovisning av åtgärder för att undvika prognostiserat underskott 2012, enligt tidigare uppdrag, underkänns. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på bifall eller avslag på Kjell Janssons yrkande och finner att arbetsutskottets beslutar enligt Kjell Janssons yrkande.

34 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 213 Avtackning av oppositionsrådet Elisabeth Björk (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar: att kommunstyrelsen står för kostnaderna i samband med avtackning av oppositionsrådet Elisabeth Björk (S). Elisabeth Björk (S) frånträder sin tjänst som oppositionsråd vid kommunfullmäktiges sammanträde den 24 september 2012.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-25 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.10 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Kerstin Bergström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-02 1 () Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.30 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-01-12 1 (5) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 1 på grund av jäv) Berit Jansson (C) ordförande ( 1) Elisabeth

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-05-05 1 (26) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.35. ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Hanna Stymne

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-16 1 (15) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.10 ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson (S) Åke Malmström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-12-12 1 (20) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Kerstin Bergström (S) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-03-05 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09-15 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Ulrika Falk (S) Olle Jansson (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-11-16 1 (10) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 10.00-10.35 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 349) Berit Jansson (C) ordförande 349 Elisabeth Björk (S) Olle

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-08 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.35 ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson (S) Hans Andersson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-03-14 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.40 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-12-07 1 (15) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.10 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 392 pga jäv) Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) ordförande 392

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-11-14 1 () Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.30 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Ulrika Falk (S) Olle Jansson (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-03-20 1 (15) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Ulrika Falk (S) Olle Jansson (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-09-01 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.30 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-09-14 1 (10) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-11.00 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

Ulrika Falk (S), ordf Ander Olander (C) Ingrid Landin (MP) Kjell Jansson (M) Lotta Lindblad Söderman (M), tjänstgörande ersättare

Ulrika Falk (S), ordf Ander Olander (C) Ingrid Landin (MP) Kjell Jansson (M) Lotta Lindblad Söderman (M), tjänstgörande ersättare 1(9) Plats och tid Måndagen den 19 juni 2017 kl 15.00-15:43 ande Ledamöter Ulrika Falk (S), ordf Ander Olander (C) Ingrid Landin (MP) Kjell Jansson (M) Lotta Lindblad Söderman (M), tjänstgörande ersättare

Läs mer

266 Yttrande över länsstyrelsens redovisning av genomförd tillsyn av kommunens arbete enligt Lag om Skydd mot Olyckor.

266 Yttrande över länsstyrelsens redovisning av genomförd tillsyn av kommunens arbete enligt Lag om Skydd mot Olyckor. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-09-11 Ärenden 266 Yttrande över länsstyrelsens redovisning av genomförd tillsyn av kommunens arbete enligt Lag om Skydd mot Olyckor. 267 Försäljning av fastigheten Tälje

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-10-27 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.05 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Sessionssalen kl 16:00 Beslutande Övriga deltagare (S) Magnus Nyström, ordförande (S) Leif Danielsson (S) Anna-Karin Lundström (S) Kjell Lidman (S) Tomas Eklund (S) Isabella

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-23 1 (23) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.15 ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson (S) Hans Andersson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24 1 (21) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00 10-30 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, tisdagen den 10 november 2009

Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, tisdagen den 10 november 2009 NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2009-11-05 Plats och tid Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-10.05, 11.05-11.50 Beslutande Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-22 1 (33) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-11.35 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-03-07 1 (19) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.15 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-10 1 (16) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00 09.40 Beslutande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle

Läs mer

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.., KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 17:15-18:30 Göran Pettersson (M),

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-06-22 1 () Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-11.30 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) ej 218-219, 224-230, 232 Berit Jansson (C) ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-10-30 1 (21) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.30-10.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Ulrika Falk (S) Olle Jansson (S)

Läs mer

Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-11.15, 12.00-12.30 Enligt förteckning. Sören Fredriksson, förvaltningschef Christer Eklund, sekreterare

Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-11.15, 12.00-12.30 Enligt förteckning. Sören Fredriksson, förvaltningschef Christer Eklund, sekreterare NORRTÄLJE KOMMUN Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-02-28 Plats och tid ande Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-11.15, 12.00-12.30 Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson, förvaltningschef

Läs mer

Socialkontoret, Norrtälje, kl , Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, tisdagen den 15 september 2009

Socialkontoret, Norrtälje, kl , Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, tisdagen den 15 september 2009 NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL Socialnämnden 2009-09-10 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-10.10, 11.10-11.30 Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen 2014-10-20 1(28) Plats och tid Kommunhuset Ankaret, sammanträdesrum Norrtälje, kl. 18:00-18:15 ande Enligt förteckning Övriga deltagande Per Nordenstam, kommundirektör Tommie Eriksson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-04 1 (30) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-11.40 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

26 Dnr 2016/ KS

26 Dnr 2016/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (4) 26 Dnr 2016/37-298 KS Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, lokallösning för socialförvaltningens administration i fastigheten Höken. Kommunstyrelsen

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2012-05-09 kl 10:30-11:10 Beslutande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Övriga närvarande: Lena

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

2 Samråd enligt ÄPBL 5:20 - Detaljplan för fastigheterna Tälje 3:186, 3:326, s:34-35 med flera, Solbacka trädgård i Norrtälje stad.

2 Samråd enligt ÄPBL 5:20 - Detaljplan för fastigheterna Tälje 3:186, 3:326, s:34-35 med flera, Solbacka trädgård i Norrtälje stad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013- )/ 'Z3 Ärenden 1 Allmän planinformation. 2 Samråd enligt ÄPBL 5:20 - Detaljplan för fastigheterna Tälje 3:186, 3:326, s:34-35 med flera, Solbacka trädgård i Norrtälje

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(12) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl 13:30 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), Ordförande Joakim Magnusson (C), 1:e vice ordförande Lars-Åke Bergstrand (S) Mira

Läs mer

Margareta Lundgren (S), adjungerad Gunnar Kjelldal (C), adjungerad Helen Lott, t.f. samhällsbyggnadsdirektör Sara Helmersson, förvaltningsdirektör

Margareta Lundgren (S), adjungerad Gunnar Kjelldal (C), adjungerad Helen Lott, t.f. samhällsbyggnadsdirektör Sara Helmersson, förvaltningsdirektör 1(10) Plats och tid Häverösalen, onsdagen den 2 mars 2016 kl 13:00-14:00 Beslutande Ledamöter Ulrika Falk (S), ordförande Olle Jansson (S) Berit Jansson (C), Mats Wedberg (MP) Kjell Jansson (M) Bino Drummond

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Jävsnämnden (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Jävsnämnden (8) Jävsnämnden 2012-05-08 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00 10.15 Beslutande Ove Karlesand (M), ordförande Gudrun Mo ( C ), ledamot Bo Sjölin (MP), ledamot Curt Ekvall (KD), ersättare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2010-04-30 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2011-02-16, rev. 2012-06-19 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för fastigheterna Solö 1:5 och 1:15, Marholmen, i Länna församling - enligt ÄPBL Dnr 07-10189.214

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen 2012-03-19 1 Plats och tid Kommunhuset Ankaret, sammanträdesrum Norrtälje, kl 18.00-18.55 Beslutande Enligt förteckning Övriga deltagande Per Nordenstam, kommundirektör Tommie Eriksson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-05-08 1 (23) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 08.30-09.15 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 148) Berit Jansson (C) ordförande 148 Ulrika Falk (S) Olle Jansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bygg- och miljönämnden 2017-03-30 1 (7) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 14.30-15.30 Vissa personuppgifter kan vara raderade pga gällande lag Beslutande Tony Frunk (S), ordförande Tommy Claesson

Läs mer

Madelene Fredriksson, ekonomichef Anne Josefsson, sekreterare. Justerande. [Jansson (S)

Madelene Fredriksson, ekonomichef Anne Josefsson, sekreterare. Justerande. [Jansson (S) NORRTÄLJE KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje ki 14:00-16:00 Göran Pettersson (M),

Läs mer

Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen kl Anders Westerlund (S) 93, 96 Ledamot ( ) Nils-Börje Jönsson (C)

Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen kl Anders Westerlund (S) 93, 96 Ledamot ( ) Nils-Börje Jönsson (C) 1( 6) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen kl. 13.30 17.00 Beslutande Ulla-Britt Brandin (KD) Hans Stifors (PF) Ordförande Vice ordförande Elisabeth Holmer (S) Tjänstgörande ersättare Anders

Läs mer

Per Nordenstam, kommundirektör Tommie Eriksson, vice kommundirektör Mikael Forssander, sekreterare

Per Nordenstam, kommundirektör Tommie Eriksson, vice kommundirektör Mikael Forssander, sekreterare 1(7) Plats och tid Norrtälje sportcentrum, klockan 16.30-16.47 ande Ledamöter Ulrika Falk (S), ordförande Olle Jansson (S) Hanna Stymne Bratt (S) Alexander Srndovic (S), 189 Margareta Lundgren (S) Berit

Läs mer

Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Arbetsutskott Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl 08.00 12.00 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Jörgen Lind (M) vice ordförande Per Sivertsen

Läs mer

Karl-Johan Nybell (C), vice Eva Hiort (M) Maarit Nordmark (FP) Per-Olof Håkansson (FP) Iwona Sjölie (KD) Mikael Adersteg (MP), andre vice

Karl-Johan Nybell (C), vice Eva Hiort (M) Maarit Nordmark (FP) Per-Olof Håkansson (FP) Iwona Sjölie (KD) Mikael Adersteg (MP), andre vice Sammanträdesdatum 1(6) Plats och tid Enebybergs gård, kl. 18.45 19.46 Paragrafer 55 59 Beslutande Torsten Sjögren (M), ordförande Ersättare Karl-Johan Nybell (C), vice Eva Hiort (M) ordförande Artimis

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag NORRTÄLJE SAMMANTRADESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2012-10-01 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret- Estunavägen 12, Norrtälje kl 14:00-16.00

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2013-09-24, kl 13:15-14:45 Beslutande: Anders Malm (M) ordförande Mikael von Krassow (S) Gun-Inger Sjögren (S) Christina Hanstål (M) tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.20 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

Socialkontoret, Norrtälje, kl , Enligt förteckning

Socialkontoret, Norrtälje, kl , Enligt förteckning NORRTÄLJE KOMMUN Socialnämnden SAMMANTRADESPROTOKOLL 2014-06-13 Plats och tid ande Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-09.50, 10.30-11.00 Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson, förvaltningschef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-05-30, kl. 08:00-10:48 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C), tjänstgörande ersättare Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M)

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C), tjänstgörande ersättare Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 1(11) Plats och tid ande Sammanträdesrum Roslags-Länna, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.20 Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C), tjänstgörande ersättare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag NORRTÄL1E M,...i KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 14:00-16.20 Asa Wennerfors (FP) 1:e vice ordförande

Läs mer

Ändring av del av byggnadsplan för Grytnäs 1:3 m.fl. i Kalix kommun, Norrbottens län

Ändring av del av byggnadsplan för Grytnäs 1:3 m.fl. i Kalix kommun, Norrbottens län Dnr 788/2017-PDP GRANSKNINGSHANDLING Ändring av del av byggnadsplan för Grytnäs 1:3 m.fl. i Kalix kommun, Norrbottens län 1 HANDLINGAR Planförslaget redovisas på följande handlingar: Ändring av planbestämmelser

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Lars Rundgren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Rum 226 kl. 09:00-10:10 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Marie Östh Karlsson (S) (ordförande) Hans Bergfelt (M) (vice ordförande) Stefan Gustafsson (S) Ulrika Frick (MP)

Läs mer

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 20 februari kl 19.00-20.15 Lars Rundgren (m),

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande.

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande. 1 (26) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 16.40 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag NORRTÄLJE Barn- och skolnämnden SAMMANTRADESPROTOKOLL 2012-03-26 Plats och tid Norrtäijesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 14:00-16.30 Beslutande Enligt förteckning sid 2 övriga deltagande

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2007-06-18 1 (15) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2007-06-18 kl. 15.00 17.00. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

2010-04-22. Socialkontoret, Norrtälje, kl. 08.30-09.35, 10.15-12.00. Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, tisdagen den 27 april 2010

2010-04-22. Socialkontoret, Norrtälje, kl. 08.30-09.35, 10.15-12.00. Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, tisdagen den 27 april 2010 NORRTÄLJE KOMMUN Socialnämnden SAMMANTRADESPROTOKOLL 2010-04-22 Plats och tid ande Socialkontoret, Norrtälje, kl. 08.30-09.35, 10.15-12.00 Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson, socialchef

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

Mikael Forssander, Kanslichef Tobias Arvidsson, Samhällsbyggnadsdirektör Magnus Åberg, Ekonomidirektör Jasmina Szczesna Adabaniyan, nämndsekreterare

Mikael Forssander, Kanslichef Tobias Arvidsson, Samhällsbyggnadsdirektör Magnus Åberg, Ekonomidirektör Jasmina Szczesna Adabaniyan, nämndsekreterare 1(16) Plats och tid Häverösalen, måndagen den 21 maj 2018 kl 16:00-17.00 ande Ledamöter Ulrika Falk (S), ordförande Hanna Stymne Bratt (S), tjänstgörande ersättare Anders Olander (C) Ingrid Landin (MP)

Läs mer

Sören Fredriksson, förvaltningschef Christer Eklund, sekreterare. Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, torsdagen den 15 december 2011

Sören Fredriksson, förvaltningschef Christer Eklund, sekreterare. Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, torsdagen den 15 december 2011 NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2011-12-15 Plats och tid Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-10.00, 11.00-11.45 ande Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson, förvaltningschef

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Ulrika Falk (S), ordförande Olle Jansson (S), ordförande 48-51

Ulrika Falk (S), ordförande Olle Jansson (S), ordförande 48-51 1(11) Plats och tid Häverösalen, onsdagen den 24 augusti 2016 kl 13:00 15.00 ande Ledamöter Ulrika Falk (S), ordförande 45-47 Olle Jansson (S), ordförande 48-51 Berit Jansson (C) Mats Wedberg (MP) Kjell

Läs mer

Byggnads- och trafiknämnden

Byggnads- och trafiknämnden Plats och tid Bonaren, torsdagen den 6 oktober 2016 kl 17:00 19:00 ande Gunnel Johansson (S), Ordförande Kenth Wengholm (M), 1:e vice ordförande Jan Holm (S) Jan Gustafsson (C) Jan Lundqvist (KD) Erlinda

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Bo Lundqvist (c) Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Marie Viberg (c)

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Bo Lundqvist (c) Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Marie Viberg (c) Plats och tid Kommunkontoret 2015-02-09 kl 8.00 12:00 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Bo Lundqvist (c) Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Marie Viberg (c) Övriga deltagare David Grahn

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 4 december (8) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering

Kommunstyrelsens arbetsutskott 4 december (8) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering Kommunstyrelsens arbetsutskott 4 december 2017 1 (8) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.00-11.00 Ajournering 09.50-10.00 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) ej 78

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-04-25 1 (10) Plats och tid Bruksgymnasiet, Gimo, kl. 15.30-16.45 Beslutande Enligt särskild närvarolista Övriga deltagande Peter Nyberg, kommundirektör Curt Nilsson, 74 Fredrik Borgelin, 76 Annila

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-05-23 1 (24) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.30 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) 157-160 Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 15.50-16.20 Louise Branting (C), ordförande Ann Lewerentz (M), 1 :e vice ordförande Sören Forslund (M) Ulrika

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M)

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 1(21) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl 14:00 15.25 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, klockan 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe

Läs mer

Plats och tid Centrumhuset, Henån, Högholmen, 2015-03-04 08:15

Plats och tid Centrumhuset, Henån, Högholmen, 2015-03-04 08:15 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Plats och tid Centrumhuset, Henån, Högholmen, 2015-03-04 08:15

Läs mer

ÖVERKALIX KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

ÖVERKALIX KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2013-02-25 22 Tid och plats Måndagen den 25 februari 2013 kl. 10.00-11.00 sammanträdesrum 2, kommunförvaltningen i Överkalix Beslutande Birgitta Persson (s) Anne Jakobsson(s) Gunnar Liljebäck

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 november 2015 kl. 08.00-12.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco

Läs mer

Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina Erdtman (S) Ulla Bratt (S)

Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina Erdtman (S) Ulla Bratt (S) 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina

Läs mer

NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden

NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2009-08-27 Plats och tid Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-10.30, 11.30-11.50, 13.00-15.30 Beslutande Enligt förteckning Övriga deltagande Sören

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-09 1 (25) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hanna Stymne-Bratt (S) Olle Jansson (S) Hans Andersson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-13 1 (13) Osby, onsdagen den 13 april 2011 kl 08.30-12.05

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-13 1 (13) Osby, onsdagen den 13 april 2011 kl 08.30-12.05 arbetsutskott 2011-04-13 1 (13) Plats och tid Osby, onsdagen den 13 april 2011 kl 08.30-12.05 ande Anders Pettersson, ordförande (c) Karl-Gösta Bengtsson (tjänstgör för Erland Nilsson (s) Dag Ivarsson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (14) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-11.10 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 9 maj 2001 klockan 17.00 17.15 Beslutande Dan-Åke Moberg (s) Per Holm (kd) Annica Eriksson (s) Peter Agerhäll (fp) Sven-Ove Cederstrand (s) Göran Arveståhl

Läs mer