Produktbeskrivning Resttrafik

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Produktbeskrivning Resttrafik"

Transkript

1 Produktbeskrivning Resttrafik 1 Inledning Produkten Resttrafik är en del i Telefoniabonnemang och ger Kundens Slutkund tillgång till de trafikslag som inte omfattas av förval och som hittills faktureringsmässigt varit kopplade till abonnemanget. Kunden får därmed möjlighet att fakturera Slutkunden även för dessa trafikslag. Produkten omfattar endast Resttrafik som genererats av Kundens Slutkunder i TeliaSoneras fasta nät. 2 Produkten Resttrafik Produkten Resttrafik består av: framkoppling av samtal, dvs samtalet exklusive innehåll, för de trafikfall som ej omfattas av förval tillhandahållande av CDR-poster avseende framkopplingen av dessa samtal För vissa av de trafikfall som avser innehållstjänster ingår dessutom: tillhandahållande av CDR-poster avseende innehållstjänsten. hantering av de medel som Kundens Slutkund skall betala Innehållsleverantören för innehållstjänsten. CDR-posterna för samtal respektive innehåll kan för enskilda trafikfall vara separata eller kombinerade. Nedan beskrivs de olika delarna i Resttrafik. 2.1 Trafikfall Resttrafik omfattar framkoppling av de trafikfall som undantagits från förval: Samtal till alarmerings- och räddningstjänst (Nödsamtal) 112 Frisamtal 020 Betalsamtal 0900, 0939, 0944 Massanropstjänster 099 Teleoperatörsspecifika tjänster 078 Nummerupplysningstjänster 118XXX Även trafik till andra nummerserier än de ovan uppräknande omfattas av Produkten Resttrafik i den mån trafik förekommer och förval inte är implementerat för dessa trafikfall (t.ex. internationella frisamtal, internationella betalsamtal eller beställning av väckning/påminnelse). Fil: Produktbeskrivning Resttrafik TAB Bil 4-2 N Rev G doc 1(5)

2 2.2 Hantering av CDR-poster och avräkningsunderlag Hanteringen av CDR-poster förutsätter att Kunden har möjlighet att ta emot och mot sina Slutkunder hantera CDR-poster i det format som Network Sales tillhandahåller. För att säkerställa att så kan ske skall Network Sales och Kunden i samråd implementera Produkten Resttrafik. Kunden skall under denna införandefas på egen bekostnad bistå med de resurser, såväl personella som tekniska och andra, som är nödvändiga för implementationen. Detta omfattar bland annat tillhandahållande av personal och teknisk miljö för acceptanstester och andra tester vad gäller t.ex. filöverföringar. OBS! Implementationen av Produkten Resttrafik måste vara slutförd innan Avrop av TAB kan inledas. När Produkten implementerats levererar Network Sales dagligen filer med CDRposter gällande de tjänster som skall faktureras av Kunden. CDR-posterna är prissatta och filerna kan hämtas vid två tillfällen per dag. CDR-poster kan i vissa fall levereras en tid efter det att tjänsten nyttjats dock högst 30 dagar senare. Kunden skall kontrollera att de CDR-poster som erhålls från Network Sales avser Kundens Slutkunder. Kunden skall, baserat på den kontrollen, senast innan nästa fil skickats genom kvittens acceptera eller refusera filen eller innehållet i filen till Networks Sales. Om Network Sales ej erhållit kvittens från Kunden inom angiven tidsperiod anses filen och dess innehåll accepterat av Kunden. Network Sales levererar varje månad till Kunden statistik och specifikation på hur mycket trafik i minuter och kronor som Kunden tillställts, i förekommande fall sorterat på respektive Innehållsleverantör. Network Sales skickar månadsvis i efterskott ett avräkningsunderlag som motsvarar det totala värdet av de CDR-poster som Kunden tillställts under den gångna månaden Tillhandahållande av CDR-poster för framkoppling av samtal Network Sales tillhandahåller prissatta CDR-poster så att Kunden kan debitera sin Slutkund för framkopplingen av de samtal som ingår i Produkten Resttrafik Hanteringsflöde för framkoppling av samtal Produkten Resttrafik innebär följande hantering för framkoppling av samtal i enlighet med punkt första stycket, steg för steg: 1. Slutkunden ringer samtal som omfattas av Resttrafik. 2. Network Sales producerar CDR-poster. 3. Network Sales utför nödvändig lagring och bearbetning av nämnda CDRposter. 4. Network Sales sorterar ut CDR-posterna för de Slutkunder som tillhör Kunden. 5. Network Sales tillhandahåller Kunden prissatta CDR-poster, att användas som grund för fakturering av Slutkunden. Fil: Produktbeskrivning Resttrafik TAB Bil 4-2 N Rev G doc 2(5)

3 6. Network Sales tillställer Kunden en faktura avseende framkopplad trafik. 7. Kunden betalar fakturan till Network Sales Tillhandahållande av CDR-poster avseende innehållstjänster Produkten Resttrafik ger Slutkunden möjlighet att nyttja tjänster hos olika Innehållsleverantörer. Dessa Innehållsleverantörer har genom avtal med TeliaSonera förbundit sig att iaktta de råd, rekommendationer och beslut som Etiska Rådet för Betalteletjänster (ERB) utfärdar. Avtal om köp av en tjänst ingås mellan Slutkunden och Innehållsleverantören. Prissatta CDR-poster avseende innehållstjänster tillhandahålls av Network Sales i följande fall så att Kunden kan fakturera sin Slutkund: trafikfall där TeliaSonera själv är Innehållsleverantör eller tillhandahåller tjänst till Innehållsleverantör; eller trafikfall där TeliaSonera har avtal om fakturering med annan part som är Innehållsleverantör eller tillhandahåller tjänst till Innehållsleverantör. Produkten Resttrafik omfattar inte hantering av medel för sådana innehållstjänster som Kundens Slutkund köper av Innehållsleverantör som TeliaSonera saknar avtal om fakturering för. Kunden får separat överenskomma med dessa Innehållsleverantörer om vad som skall gälla för sådan fakturering Hanteringsflöde för innehållstjänster Produkten Resttrafik innebär följande hantering för innehållstjänster i enlighet med punkt andra stycket, steg för steg: 1. Slutkunden köper tjänst hos Innehållsleverantör vars trafikslag omfattas av Resttrafik. 2. Network Sales samlar upp CDR-poster avseende innehåll från Innehållsleverantörerna. 3. Network Sales utför nödvändig lagring och bearbetning av nämnda CDRposter. 4. Network Sales sorterar ut CDR-posterna för de Slutkunder som tillhör Kunden. 5. Network Sales tillhandahåller Kunden prissatta CDR-poster, att användas för fakturering av Slutkunden. 6. Kunden skickar faktura till Slutkunden som innehåller de CDR-poster och den information i övrigt som skall anges om Innehållsleverantörerna. 7. Kunden erhåller betalning från Slutkunden. 8. Kunden avskiljer Innehållsleverantörernas medel från de egna. 9. Network Sales tillställer Kunden ett avräkningsunderlag som specificerar de medel som tillkommer respektive Innehållsleverantör och som skall föras över till Network Sales för vidareförmedling till dessa. 10. Kunden för över Innehållsleverantörernas medel till Network Sales i enlighet med avräkningsunderlaget. Fil: Produktbeskrivning Resttrafik TAB Bil 4-2 N Rev G doc 3(5)

4 11. Network Sales för över Innehållsleverantörens medel till respektive Innehållsleverantör. 2.3 Information på fakturan till Slutkund Kunden skall på fakturan till Slutkunden infoga nödvändiga uppgifter om Innehållsleverantören avseende de tjänster som Kunden fakturerar för Innehållsleverantörens räkning. Network Sales tillhandahåller Kunden uppgift om Innehållsleverantörens namn, organisationsnummer, adress och momssatsen. För det fall Kunden anser sig behöva ytterligare uppgifter för att uppfylla relevant lagstiftning skall Network Sales på begäran tillhandahålla sådana uppgifter. 2.4 Kreditrisk Kunden står kreditrisken för den fakturerade och avräknade Resttrafiken. Detta innebär att Kunden till Network Sales skall betala hela beloppet på den faktura, för framkoppling av samtal, respektive det avräkningsunderlag, för innehålltjänster, som Network Sales tillhandahåller. För det fall Kundens Slutkund inte presterar betalning för någon del av Resttrafiken skall Kunden ta upp dessa poster i påminnelse och krav som Kunden skickar till Slutkunden enligt sin ordinarie fakturerings- och kravrutin. I samband med att en obetald fordran för en innehållstjänst övergår till inkasso överlåts Innehållsleverantörens fordran till Kunden. Parterna skall gemensamt utarbeta en rutin för detta och tillse att nödvändig dokumentation finns för att driva kravet. Om kreditrisken avser CDR-post som Network Sales levererar mer än två dygn efter det att samtalet avslutades och Kundens Slutkund inte kan avkrävas betalning på grund av att Slutkundens kreditgräns passerats efter det att samtalet avslutats men före det att CDR-posten levererats, skall Network Sales svara för kreditrisken. Kunden har då, efter specificerad begäran, rätt till återbetalning av redan erlagt belopp. 2.5 Reklamationer avseende innehållstjänster Reklamationer från Slutkunden som beror på dålig kvalitet i tjänsten eller ickeleverans skall Kunden hänvisa till Innehållsleverantören. Innehållsleverantören kommer att utreda och svarar Kunden om kravet vidhålls eller om Innehållsleverantören frånfaller kravet. I samband med eventuella reklamationer åtar sig Network Sales att förse Kunden med underlag för en specifik kreditering av en innehållstjänst om Innehållsleverantör beslutat om sådan. Network Sales står ej risken för förluster eller skador som uppstår pga. att uppgifter som levereras av Innehållsleverantör är felaktiga eller bristfälliga, eller att Slutkunder reklamerar innehållstjänst p.g.a. dålig kvalitet eller annat missnöje med sådan tjänst. Fil: Produktbeskrivning Resttrafik TAB Bil 4-2 N Rev G doc 4(5)

5 3 Kundtjänst Kunden skall tillhandahålla en första linjens kundtjänst avseende Resttrafik för sina Slutkunder. Denna kundtjänst skall hantera frågor som rör Slutkundens faktura, priser för tjänsterna samt betalning. Network Sales ansvarar för att Kunden erhåller vid var tid tillämplig relevant information om respektive Innehållsleverantör och dess tjänster. Frågor rörande specifika tjänster och deras prissättning, kvalitet och dylikt, skall hänvisas direkt till Innehållsleverantören eller den som Innehållsleverantören utser. I syfte att ge abonnenter möjlighet att direkt kontakta en Innehållsleverantör för eventuella frågor, klagomål etc. har Kunden rätt att offentliggöra Innehållsleverantörens namn och kontaktuppgifter, utifrån den information som av Network Sales tillhandahålls Kunden. 4 Ersättning för hantering av Resttrafik De ersättningar som är aktuella för Resttrafik framgår av bilaga Prislista. Är Kunden i dröjsmål med sin betalning till Network Sales har Network Sales rätt att hålla inne betalningen av Kundens ersättning. För sådan innehållen betalning är Network Sales inte skyldig att erlägga dröjsmålsränta. 5 Övriga villkor Network Sales ansvarar inte för några ekonomiska-, redovisningsmässiga-, skattemässiga- eller juridiska följdverkningar av att Kunden inte korrekt hanterat Resttrafiken i enlighet med detta Avtal. Network Sales har rätt att ändra eller anpassa leveransen av CDR r från Network Sales till Kunden med anledning av systemuppgraderingar, och/eller andra tekniska eller systemmässiga förändringar på grund av förändrad lagstiftning eller förändrade myndighetskrav. Kunden ansvarar för att anpassa sina gränssnitt i enlighet med dessa ändringar när så erfordras och Kunden är inte berättigad till ersättning vid sådan förändring. Network Sales utnyttjar Sergel Kredittjänster AB (Sergel) som underleverantör för hanteringen av CDR-poster mm avseende Resttrafik. Det innebär att Sergel ska kontaktas för frågor avseende leverans och övriga operativa frågor. Aktuella kontaktuppgifter för detta tillhandahålls Kunden via NetBusiness. Kunden har inte rätt att nyttja underlag som tillhandahålls för faktureringsändamål för andra syften än som underlag för fakturering av Innehållstjänsterna. Fil: Produktbeskrivning Resttrafik TAB Bil 4-2 N Rev G doc 5(5)

Produktbeskrivning Resttrafik

Produktbeskrivning Resttrafik Produktbeskrivning Resttrafik 1 Inledning Produkten Resttrafik är en del i TeliaSonera Telefoniabonnemang och ger Kundens Slutkund tillgång till de trafikslag som inte omfattas av förval och som hittills

Läs mer

Utdrag ur TeliaSoneras referenserbjudande:

Utdrag ur TeliaSoneras referenserbjudande: BILAGA 1 Utdrag ur TeliaSoneras referenserbjudande: ISDN 2B+D Av TeliaSoneras referenserbjudande, bilaga 4.1, framgår bl.a. följande: 1. Inledning Produkten Skanova Telefoniabonnemang (TAB) erbjuds Kunden

Läs mer

Prislista Telefoniabonnemang (TAB)

Prislista Telefoniabonnemang (TAB) Prislista Telefoniabonnemang (TAB) Gäller från och med 2016-04-01 men kan avtalas att gälla tidigare. Innehåll 1 Prislista Telefoniabonnemang... 2 1.1 Allmänt... 2 1.2 Priser... 2 1.2.1 Grundläggande avgifter...

Läs mer

Prislista TeliaSonera Telefoniabonnemang (TAB)

Prislista TeliaSonera Telefoniabonnemang (TAB) Prislista TeliaSonera Telefoniabonnemang (TAB) Gäller från och med 2011-01-23. (ersätter Rev O). Punkt 1.2.3.3 gäller från och med 2011-02-13 men kan avtalas tidigare och tillämpas om tjänsten Bakåtspårning

Läs mer

BILAGA LEVERANS BITSTREAM DSL LEVERANS

BILAGA LEVERANS BITSTREAM DSL LEVERANS LEVERANS 1. Allmänt... 2 1.1. Omfattning... 2 1.2. Rutiner för Offert Beställning... 2 2. NetBusiness... 2 3. Förfarande vid Beställning utan föregående Offert... 2 3.1. Beställning... 2 3.2. Svar på Beställning...

Läs mer

BILAGA LEVERANS BITSTREAM LEVERANS

BILAGA LEVERANS BITSTREAM LEVERANS LEVERANS 1. Allmänt... 2 1.1. Omfattning... 2 1.2. Rutiner för Offert Beställning... 2 2. NetBusiness... 2 3. Förfarande vid Beställning utan föregående Offert... 2 3.1. Beställning... 2 3.2. Svar på Beställning...

Läs mer

Avropsstöd. Vägledning för Hygien, papper- och plastmaterial 2013

Avropsstöd. Vägledning för Hygien, papper- och plastmaterial 2013 Avropsstöd Vägledning för Hygien, papper- och plastmaterial 2013 Innehåll 1 Innan du börjar avropa... 2 2 Inledning... 2 3 Omfattning... 2 4 Avrop på Ramavtalet... 2 5 Beställning... 2 5.1 Orderbekräftelse...

Läs mer

Leverans. Innehåll. Leverans Bilaga 6 Dokumentnr N , Rev G,

Leverans. Innehåll. Leverans Bilaga 6 Dokumentnr N , Rev G, Leverans Innehåll 1 ALLMÄNT... 2 2 HANTERINGSGRÄNSSNITT... 2 3 BESTÄLLNING... 2 3.1 Hanteringsfall som beställs via NBTAB... 3 3.2 Tillvalstjänster som beställs via NBTAB... 3 3.3 Svar på beställning...

Läs mer

Adress Postnr Postort

Adress Postnr Postort Sidan 1 av 6 BESTÄLLNING / AVTAL Företagskund Företagsnamn Kontaktperson Adress Postnr Postort Organisationsnummer Tel Mobiltel E-post Tjänstebeskrivning (GEAB) tillhandahåller ett fiberpar för kunds bruk

Läs mer

Regelverk för identitetsfederationer för Svensk e-legitimation

Regelverk för identitetsfederationer för Svensk e-legitimation 1 (5) Regelverk för identitetsfederationer för Svensk e-legitimation Bilaga A Ersättning och fakturering 2 (5) 1. Bakgrund och syfte 1.1 Detta dokument är en bilaga till huvudtexten i Regelverk för identitetsfederationer

Läs mer

Produktbeskrivning TeliaSonera Telefoniabonnemang (TAB)

Produktbeskrivning TeliaSonera Telefoniabonnemang (TAB) Produktbeskrivning TeliaSonera Telefoniabonnemang (TAB) Innehåll 1 Inledning...2 2 Förutsättningar...2 3 Produkten...2 3.1 Ingående delar...2 3.2 Funktioner...2 3.3 Telefonnummer...3 3.4 Förval och nummerportabilitet...4

Läs mer

Mellan Batteriboxen Sverige KB, nedan kallat Batteriboxen, och Återförsäljaren (definierad nedan) gäller dessa villkor.

Mellan Batteriboxen Sverige KB, nedan kallat Batteriboxen, och Återförsäljaren (definierad nedan) gäller dessa villkor. Allmänna villkor Mellan Batteriboxen Sverige KB, nedan kallat Batteriboxen, och Återförsäljaren (definierad nedan) gäller dessa villkor. 1. Allmänt Definitioner: Återförsäljare Avser Batteriboxens avtalspart

Läs mer

Yrkeskläder och skor 2012-2. Avropsstöd 2015-01-07

Yrkeskläder och skor 2012-2. Avropsstöd 2015-01-07 Avropsstöd Yrkeskläder och skor 2012-2 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Omfattning... 3 3. Avrop på ramavtalet... 3 4. Beställning... 3 4.1. Kundkonto... 4 4.2. Kundtjänst... 4 5. Pris... 4 6. Leveransvillkor...

Läs mer

Riktlinjer för fakturering och kravhantering

Riktlinjer för fakturering och kravhantering 1/5 Beslutad när: 2017-09-25 187 Beslutad av Diarienummer: Ersätter: - Gäller för: Kommunfullmäktige KS/2017:383-003 Gäller fr o m: 2017-10-03 Gäller t o m: Dokumentansvarig: Uppföljning: Alla nämnder

Läs mer

ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL

ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL Version, 2015-05-07 Dessa användarvillkor gäller för Licenstagares användning av digitala produkter och tjänster vilka tillhandahålls

Läs mer

Riktlinjer för Debitering och Kravhantering

Riktlinjer för Debitering och Kravhantering Riktlinjer för Debitering och Kravhantering Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Debitering och kravhantering Riktlinjer Kf160926, 160 Kommunfullmäktige Dokumentansvarig/processägare

Läs mer

Allmänna Villkor Egenanställda

Allmänna Villkor Egenanställda Allmänna Villkor Egenanställda 2.1 Omfattning 2.1.1 HYREANRBETSGIVARE.se är en del av Rent A Paycheck Sverige AB 2.1.2 Dessa bestämmelser gäller egenanställningsuppdrag, som privatperson (nedan kallad

Läs mer

BILAGA LEVERANSER 1 under Avtal mellan Skanova Access och Kunden om tillgång till Skanova Access produkter

BILAGA LEVERANSER 1 under Avtal mellan Skanova Access och Kunden om tillgång till Skanova Access produkter BILAGA LEVERANSER 1 LEVERANSER 1 Allmänt 1.1 Omfattning Denna bilaga omfattar rutiner för beställning och leverans av Produkter. Villkoren i bilagan gäller, från den dag de tillförts Avtalet, i stället

Läs mer

VILLKOR FÖR NUMMERPORTABILITET

VILLKOR FÖR NUMMERPORTABILITET Sidnr 1(6) VILLKOR FÖR NUMMERPORTABILITET 1. Allmänt Dessa villkor (Villkor-NP) gäller för tillhandahållande av administration för överlämnande/övertagande av telefonnummer som TeliaSonera AB förfogar

Läs mer

VALIDOO ITEM; VILLKOR FÖR VARULEVERANTÖRERNAS ANVÄNDNING AV TJÄNSTEN FÖR VALIDERING AV ARTIKELINFORMATION

VALIDOO ITEM; VILLKOR FÖR VARULEVERANTÖRERNAS ANVÄNDNING AV TJÄNSTEN FÖR VALIDERING AV ARTIKELINFORMATION VALIDOO ITEM; VILLKOR FÖR VARULEVERANTÖRERNAS ANVÄNDNING AV TJÄNSTEN FÖR VALIDERING AV ARTIKELINFORMATION 1. Inledning Detta dokument innehåller villkoren för Validoo AB:s ( VALIDOO ) tillhandahållande

Läs mer

Mellan AP&T-koncernens bolag, nedan kallad AP& T och [leverantör] nedan kallad leverantören, har följande leveransavtal träffats.

Mellan AP&T-koncernens bolag, nedan kallad AP& T och [leverantör] nedan kallad leverantören, har följande leveransavtal träffats. 2013-05-14 Leveransavtal nr Mellan AP&T-koncernens bolag, nedan kallad AP& T och [leverantör] nedan kallad leverantören, har följande leveransavtal träffats. Leverantören åtar sig att leverera på villkoren

Läs mer

Allmänna villkor för Ljungby Bredbands tjänster, FÖRETAG (Gäller fr o m 2009-10-01) 1. ALLMÄNT

Allmänna villkor för Ljungby Bredbands tjänster, FÖRETAG (Gäller fr o m 2009-10-01) 1. ALLMÄNT Allmänna villkor för Bredbands tjänster, FÖRETAG (Gäller fr o m 2009-10-01) 1. ALLMÄNT Gäller fr.o.m 2009-10-01 1.1 Inledning Dessa Allmänna villkor gäller mellan Bredband och juridisk person nedan kallad

Läs mer

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR UPPDRAG VID PTS (Leverans)

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR UPPDRAG VID PTS (Leverans) 1 ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR UPPDRAG VID PTS (Leverans) Tillämplighet 1 Dessa villkor skall tillämpas om något annat inte avtalats mellan parterna. Definitioner 2 I villkoren förstås med Avtalet Arbetstid

Läs mer

Uppföranderegler för avtal om abonnemang för tv, telefoni och bredband

Uppföranderegler för avtal om abonnemang för tv, telefoni och bredband Uppföranderegler för avtal om abonnemang för tv, telefoni och bredband Gäller från och med 1 september 2018 Om uppförandereglerna: Uppförandereglerna tillämpas när en operatör ingår avtal, eller har ingått

Läs mer

Produktbeskrivning Telefoniabonnemang (TAB)

Produktbeskrivning Telefoniabonnemang (TAB) Produktbeskrivning Telefoniabonnemang (TAB) Gäller från och med 2014-04-01 men kan avtalas att gälla tidigare. Innehåll 1 Inledning... 2 2 Förutsättningar... 2 3 Produkten... 2 3.1 Ingående delar... 2

Läs mer

Avropsstöd. Vägledning för Annonsförmedlingstjänster

Avropsstöd. Vägledning för Annonsförmedlingstjänster Avropsstöd Vägledning för Annonsförmedlingstjänster 2014-2 Innehåll 1 Innan du börjar avropa... 2 2 Inledning... 2 3 Omfattning... 2 4 Avrop på Ramavtalet... 2 5 Beställning... 2 5.1 Orderbekräftelse...

Läs mer

Leveransvillkor. Gäller from 1 oktober 2009.

Leveransvillkor. Gäller from 1 oktober 2009. Leveransvillkor Gäller from 1 oktober 2009. Vi hälsar Dig välkommen som kund till oss. Vi skall tillsammans med Dig se till att Din butik har ett optimalt sortiment och bra förutsättningar för att sälja

Läs mer

AVTAL. Ramavtal, , Bårtransporter av avlidna

AVTAL. Ramavtal, , Bårtransporter av avlidna AVTAL Ramavtal, 108-05, Bårtransporter av avlidna Parter Mellan Åhlbergs Begravningsbyrå AB, Storgatan 4, 620 12 HEMSE, nedan kallad entreprenören och Gotlands kommun, Hälso- och sjukvårdsnämnden, 621

Läs mer

Avtal om Transmissionsprodukter Bilaga 5 Avtalade tjänster och priser Öppet nät

Avtal om Transmissionsprodukter Bilaga 5 Avtalade tjänster och priser Öppet nät Avtal om Transmissionsprodukter. Bilaga 5, Avtalade tjänster och priser Sida 1 av 11 Avtal om Transmissionsprodukter Bilaga 5 Avtalade tjänster och priser Öppet nät Avtal om Transmissionsprodukter. Bilaga

Läs mer

VILLKOR FÖR ANNONSERING I GP:S DIGITALA KANALER

VILLKOR FÖR ANNONSERING I GP:S DIGITALA KANALER VILLKOR FÖR ANNONSERING I GP:S DIGITALA KANALER Genom beställning och/eller köp av annons genom Göteborgs-Postens Nya AB, org. nr 556000-6966, 405 02 Göteborg ( GP ) accepterar du ( Annonsören ) GP:s vid

Läs mer

QBRITS Allmänna villkor;

QBRITS Allmänna villkor; QBRITS Allmänna villkor; 2016-09-12 QBRITS allmänna villkor är framtagna för att reglera förhållandet mellan QBRITS och Kund. Det främsta syftet är att skydda dig som kund. Versionen av detta avtal är

Läs mer

1 KOMMERSIELLA VILLKOR (utkast till beställning/avtal)

1 KOMMERSIELLA VILLKOR (utkast till beställning/avtal) 1 KOMMERSIELLA VILLKOR (utkast till beställning/avtal) Nedanstående avtal har tecknats mellan följande parter Kommunen Drottninggatan 32 651 84 Karlstad Org.nr 212000-1850 Leverantören Företagsnamn Adress

Läs mer

VALEA AB, Allmänna affärsvillkor

VALEA AB, Allmänna affärsvillkor VALEA AB, Allmänna affärsvillkor Beställning och bekräftelse av uppdrag Varje nytt uppdrag bekräftas skriftligen med avseende på innehåll, omfattning och överenskomna villkor med kund. Bekräftelsen kan

Läs mer

2. Allmänna villkor. 2.3 Kontrakts omfattning och tolkningar Kontraktet omfattar Resebyråtjänster.

2. Allmänna villkor. 2.3 Kontrakts omfattning och tolkningar Kontraktet omfattar Resebyråtjänster. 2. Allmänna villkor 2.1 Inledning Dessa Allmänna villkor avser de Tjänster, som ska tillhandahållas efter Avrop från Ramavtal dnr 96-8-2015. Sådana Tjänster ska utföras i enlighet med vad som anges i dessa

Läs mer

Bilaga 5b Faktureringsrutiner Dnr: /

Bilaga 5b Faktureringsrutiner Dnr: / Bilaga 5b Faktureringsrutiner stockholm.se Stadsledningskontoret Avdelningen för digital utveckling Ragnar Östbergs Plan 1 105 35 Stockholm Växel 08-508 29 000 www.stockholm.se Innehåll 1 Viktig information

Läs mer

AKTUELLA KURSER & DATUM HÖSTEN 2008

AKTUELLA KURSER & DATUM HÖSTEN 2008 AKTUELLA KURSER & DATUM HÖSTEN 2008 Ansvar - behörighet befogenhet Dagligen uppstår situationer som vi normalt sett inte uppfattar som avtalssituationer. För att säkerställa de åtaganden som uppstår i

Läs mer

Avtal om förvaltningsersättning

Avtal om förvaltningsersättning Avtal om förvaltningsersättning Detta avtal reglerar förvaltningsersättning för all leverans av [varor/tjänster] enligt kontrakt om köp av bränslepellets, mellan [Leverantörens namn] och [UMs namn] av

Läs mer

AVTAL Bilaga 1. Leverantörens prislista. 1 Parter Beställare: Katrineholms kommun Katrineholm

AVTAL Bilaga 1. Leverantörens prislista. 1 Parter Beställare: Katrineholms kommun Katrineholm AVTAL Bilaga 1. Leverantörens prislista. 1 Parter Beställare: 641 80 Katrineholm Katrineholms Fastighets AB, KFAB OCH Katrineholms Industrihus AB, KIAB Box 7 641 21 KATRINEHOLM Västra Sörmlands Räddningstjänst

Läs mer

Affärsvillkor för LanguageWire

Affärsvillkor för LanguageWire Affärsvillkor för LanguageWire 1. TILLÄMPNINGSOMRÅDE 1.1 Följande affärsvillkor ska gälla för alla avtal om översättningsuppdrag mellan LanguageWire (hädanefter LW) och kunden, inklusive alla övriga tjänster

Läs mer

Lekmaterial 2013. Avropsstöd. Vägledning Lekmaterial 2013 2013-05-13

Lekmaterial 2013. Avropsstöd. Vägledning Lekmaterial 2013 2013-05-13 Avropsstöd Vägledning Lekmaterial 2013 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Omfattning... 3 2.1. Produktgrupp Leksaker... 3 2.2. Produktgrupp Hobbymaterial... 3 2.3. Produktgrupp Idrottsleksaker... 3 3. Avrop

Läs mer

AVTAL. Ramavtal, 76-03, Husgeråd

AVTAL. Ramavtal, 76-03, Husgeråd AVTAL Ramavtal, 76-03, Husgeråd Parter Mellan Harry Carlssons Hushållsmaskiner AB, Stenkumlaväg 4 a, 621 46 VISBY, nedan kallad säljaren och Gotlands kommun, 621 81 VISBY, nedan kallad köparen har följande

Läs mer

Den för år 2013 beräknade beläggningsytan är cirka 40 000 m2 + /- 50 % med hänsyn till tillkommande och avgående arbeten.

Den för år 2013 beräknade beläggningsytan är cirka 40 000 m2 + /- 50 % med hänsyn till tillkommande och avgående arbeten. Parter Mellan, Företagsnamn, org.nr Organisationsnummer, Postadress, nedan kallad leverantören och Motala kommun org.nr 212000-2817, 591 86 Motala, nedan kallad beställaren, har följande avtal träffats.

Läs mer

Principer och riktlinjer för Ersättning

Principer och riktlinjer för Ersättning Sidan 1 (6) Principer och riktlinjer för Ersättning 1 Ersättningar Denna bilaga anger principer och riktlinjer för den Ersättning som kan utgå till Vårdgivaren i enlighet med vårdavtalet. Parterna är överens

Läs mer

Allmänna villkor Hosting

Allmänna villkor Hosting Allmänna villkor Hosting 1 Allmänt 2 Tjänsterna 3 Avtalstid och uppsägning 4 Domännamn 5 Avgifter 6 Överlåtelse av Tjänsterna 7 Leafstudios ansvar 8 Kunds ansvar 9 Force majeure 10 Övrigt 1 Allmänt 1.

Läs mer

Allmänna villkor för tillhandahållande av Bitstream

Allmänna villkor för tillhandahållande av Bitstream 1 (6) Innehåll 1. Avtalets omfattning... 1 2. Beställning och leverans... 1 3. Network Sales tillhandahållande av Produkten... 1 4. Kundens användning av Produkten... 2 5. Priser och avgifter och betalningsvillkor...

Läs mer

Entrémattor Avropsvägledning. Vägledning Entrémattor

Entrémattor Avropsvägledning. Vägledning Entrémattor Avropsvägledning Vägledning Entrémattor 2014 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Omfattning... 3 2.1. Skrapmatta... 3 2.2. Köp eller hyra av Entrématta... 4 2.3. Köp av entrématta inkl. logotyp... 4 2.4. Tvätt-

Läs mer

Sjukvårdsrådgivningen GRUNDAVTAL IT-TJÄNSTER

Sjukvårdsrådgivningen GRUNDAVTAL IT-TJÄNSTER Sjukvårdsrådgivningen GRUNDAVTAL IT-TJÄNSTER 2008-01-30 Version 1.0 2 (6) Mellan Sjukvårdsrådgivningen SVR AB, organisationsnummer 556559-4230 (nedan benämnd Sjukvårdsrådgivningen) och organisationsnummer

Läs mer

AKTUELLA KURSER & DATUM VÅREN 2010

AKTUELLA KURSER & DATUM VÅREN 2010 AKTUELLA KURSER & DATUM VÅREN 2010 Ansvar - behörighet befogenhet Dagligen uppstår situationer som vi normalt sett inte uppfattar som avtalssituationer. För att säkerställa de åtaganden som uppstår i förhållande

Läs mer

Bilaga 3. Ramavtal SMHI och XXXXX

Bilaga 3. Ramavtal SMHI och XXXXX Bilaga 3 Ramavtal SMHI och XXXXX Innehållsförteckning 1 Parter... 1 2 Avtalets omfattning... 1 3 Avtalstid - Förlängning... 1 4 Avtalshandlingar... 1 5 Överlåtelse av avtalet... 1 6 Leverantörens åtaganden...

Läs mer

Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens Webtjänst

Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens Webtjänst Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens Webtjänst Allmänt 1.1 Definitioner Begreppen nedan har följande betydelse i dessa Allmänna villkor. Allmänna villkor: Användare: Avgift: Avtalet:

Läs mer

Regelverk för identitetsfederationer för Svensk e-legitimation

Regelverk för identitetsfederationer för Svensk e-legitimation 1 (5) Regelverk för identitetsfederationer för Svensk e-legitimation Bilaga A Ersättning och fakturering 2 (5) 1. Bakgrund och syfte 1.1 Detta dokument är en bilaga till huvudtexten i Regelverk för identitetsfederationer

Läs mer

GENERELLA VILLKOR FÖR LEVERANSER AV EXPRESSEN/GT/KVP

GENERELLA VILLKOR FÖR LEVERANSER AV EXPRESSEN/GT/KVP GENERELLA VILLKOR FÖR LEVERANSER AV EXPRESSEN/GT/KVP Gäller från den 4 april 2010 2 LEVERANSVILLKOR FÖR ÅTERFÖRSÄLJARE 1. ALLMÄNT Nedan stadgas de villkor som gäller för AB Kvällstidningen Expressens (nedan

Läs mer

Standardbolag Internet

Standardbolag Internet Standardbolag Internet allmänna villkor för internettjänster och registrering av domän Sida 2 Allmänna villkor för Svenska Standardbolag Internettjänster Sida 3-5 Allmänna villkor för Standardbolag Internets

Läs mer

Bilaga 5 Administration och kontroll

Bilaga 5 Administration och kontroll Administration och kontroll Administration och kontroll 2 (8) Innehåll 1 Allmänt 3 2 Administration och kontroll 4 2.1 Medverkan 4 2.2 Kvalitetsansvarig 4 2.3 Meddelande vid planerade arbeten 4 2.4 Rapporter

Läs mer

AVTAL OM TELIA MOBILE PREMIUM SERVICES

AVTAL OM TELIA MOBILE PREMIUM SERVICES AVTAL OM TELIA MOBILE PREMIUM SERVICES Firma: TeliaSonera Sverige AB Organisationsnummer: 556430-0142 Adress: Postadress: 123 86 Farsta Referenstelefonnummer: Telefon: 08-90 100 Nedan kallad: Företaget

Läs mer

De i upphandlingen angivna kvantiteterna är beställarens ungefärliga behov kan variera och således över- eller underskridas.

De i upphandlingen angivna kvantiteterna är beställarens ungefärliga behov kan variera och således över- eller underskridas. 1 Parter Mellan nedanstående parter, leverantör och beställare, har följande avtal träffats. Leverantör: Företagsnamn, Organisationsnummer Leverantörens kontaktperson Avtalsfrågor: Beställaren: Örnsköldsviks

Läs mer

Bilaga 4 Avtalsmall Upphandling förbindelser för

Bilaga 4 Avtalsmall Upphandling förbindelser för Dnr LiU-2008/00527 Bilaga 4 Avtalsmall Upphandling förbindelser för Linköpings universitet Sida 2(19) Mellan Linköpings universitet, organisationsnummer 202100-3096, (nedan Beställaren eller LiU) å ena

Läs mer

Allmänna villkor. Tjänstebeskrivning Knivbrev AB tillhandahåller en professionell slipservice för privatpersoner och företag.

Allmänna villkor. Tjänstebeskrivning Knivbrev AB tillhandahåller en professionell slipservice för privatpersoner och företag. Allmänna villkor Tjänstebeskrivning Knivbrev AB tillhandahåller en professionell slipservice för privatpersoner och företag. Tjänsten som tillhandahålls bygger på att du som kund skickar in dina föremål,

Läs mer

PRISER TeliaSonera Bitstream DSL

PRISER TeliaSonera Bitstream DSL PRISER TeliaSonera Bitstream DSL Prislistan gäller från och med 2011-03-01. 1 Allmänt 2 2 Grundavgifter 2 3 TeliaSonera Bitstream Operator Access 3 4 TeliaSonera Bitstream Transport 4 5 TeliaSonera Bitstream

Läs mer

1. Allmänna villkor. 2. Godkännade av uppdrag. 1. De beställningarna accepteras av den uppdragstagaren i den elektroniska formen.

1. Allmänna villkor. 2. Godkännade av uppdrag. 1. De beställningarna accepteras av den uppdragstagaren i den elektroniska formen. ORDBOK Föreskrifter för förverkligande av beställningar i storformat-digitaltryckeri Labo Print S.A. Uppdragstagare - Labo Print S.A., Rabczańska 1 gatan, 60-476 Poznań, registerad i företagsregister i

Läs mer

Policy för personuppgiftsbehandling enligt dataskyddsförordningen

Policy för personuppgiftsbehandling enligt dataskyddsförordningen Policy för personuppgiftsbehandling enligt dataskyddsförordningen Detta dokument beskriver hur nedanstående bolag inom Lidén Data Gruppen (tillika personuppgiftsansvariga) hanterar personuppgifter enligt

Läs mer

Personuppgiftsbiträdesavtal

Personuppgiftsbiträdesavtal Personuppgiftsbiträdesavtal 1. Parter 1. Du ( Kunden ) som användare av tjänsten, nedan benämnd Personuppgiftsansvarige ; och 2. Rule Communication Nordic AB, org. Nr 556740-1293, med adress Kammakargatan

Läs mer

Avtal 1. Parter Detta avtal är upprättat mellan Gislaveds kommun, nedan kallat Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Utföraren.

Avtal 1. Parter Detta avtal är upprättat mellan Gislaveds kommun, nedan kallat Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Utföraren. Avtal 1. Parter Detta avtal är upprättat mellan, nedan kallat Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Utföraren. 2. Avtalstid Avtalet gäller under perioden XXXX-XX-XX till XXXX-XX-XX med möjlighet

Läs mer

Uppdrag och dess omfattning. Avtalsparter

Uppdrag och dess omfattning. Avtalsparter 1 (6) Handläggare Heléne Hill Samhällsbyggnadsdirektör 08-535 365 48 Helene.hill@huddinge.se Datum 2017-10-13 Avtalsparter I direktupphandling av Konsult för utredning av -Möjliga verktyg där äldre planers

Läs mer

Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens

Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens Webtjänst 1 Allmänt 1.1 Definitioner Begreppen nedan har följande betydelse i dessa Allmänna villkor. Allmänna villkor: Användare: Avtalet:

Läs mer

Se bilaga 1. Prislista. Priserna som anges är takpris och Leverantören ska kunna offerera nya system under förutsättning att Cisco producerar dessa.

Se bilaga 1. Prislista. Priserna som anges är takpris och Leverantören ska kunna offerera nya system under förutsättning att Cisco producerar dessa. 1 Ramavtal Detta ramavtal med dnr har träffats mellan Domstolsverket med organisationsnummer 202100-2742 och Företagsnamn med organisationsnummer Organisationsnummer. 2 Omfattning Ramavtalet omfattar Cisco

Läs mer

Uppehåll i tömning av fettavskiljare

Uppehåll i tömning av fettavskiljare Uppehåll i tömning av fettavskiljare Vid frågor vänligen ring kundservice: 040-635 10 00, Telefontid vardagar 8.00 16.30, Telefax: 040-635 00 50, E-post: kund@vasyd.se VERKSAMHETENS Namn Tjänstenummer

Läs mer

Reviderad policy för fodrings bevakning Ekonomichefens förslag till beslut 1. Kommunfullmäktige beslutar att anta policy för fodringsbevakning.

Reviderad policy för fodrings bevakning Ekonomichefens förslag till beslut 1. Kommunfullmäktige beslutar att anta policy för fodringsbevakning. Karlsborgs kommun TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2015-08-18 Diarienummer 1(1) Anders Johansson Ekonomichef Ekonomienheten Reviderad policy för fodrings bevakning Ekonomichefens förslag till beslut 1. Kommunfullmäktige

Läs mer

Uppföranderegler för avtal om abonnemang för tv, telefoni och bredband

Uppföranderegler för avtal om abonnemang för tv, telefoni och bredband Uppföranderegler Gäller från 1 juli 2017 Uppföranderegler för avtal om abonnemang för tv, telefoni och bredband Om uppförandereglerna: Uppförandereglerna tillämpas när en operatör som är med i Telekområdgivarna

Läs mer

TELIAS INTEGRITETSPOLICY FÖR OPERATÖRSFÖRSÄLJNING M.M.

TELIAS INTEGRITETSPOLICY FÖR OPERATÖRSFÖRSÄLJNING M.M. Datum 24 april 2018 Gäller från 25 maj 2018 TELIAS INTEGRITETSPOLICY FÖR OPERATÖRSFÖRSÄLJNING M.M. Denna integritetspolicy gäller när bolag inom koncernen Telia Company tillhandahåller tjänster till grossistkunder,

Läs mer

Gäller från och med 2011-10-01

Gäller från och med 2011-10-01 1 (7) Gäller från och med 2011-10-01 1 Definitioner Arbetsdag: Avtalat Leveransdag: Beställning: Beställningsbekräftelse: Faktisk Leveransdag: Fastighetsnät: Fel: Hyresavtal: Klarrapport: Mindre anpassning

Läs mer

ALLMÄNNA VILKOR. Vid eventuell avvikelse mellan nedanstående handlingar, skall dessa äga företräde enligt följande:

ALLMÄNNA VILKOR. Vid eventuell avvikelse mellan nedanstående handlingar, skall dessa äga företräde enligt följande: ALLMÄNNA VILKOR Dessa Allmänna Villkor gäller då InfoQB ( InfoQB ) tillhandahåller en tjänst ( Tjänsten ) till en kund ( Kunden ). Tjänsten specificeras i ett Kundavtal mellan InfoQB och Kunden, inkluderade

Läs mer

Leveransavtalsvillkor

Leveransavtalsvillkor 1 (9) Leveransavtalsvillkor Leverans av kuverteringsmaskin och leverans av fullservice av kuverteringsmaskin Nedan följer de avtalsvillkor som ska gälla för leveransen. Avtalsvillkoren godkänns i sin helhet

Läs mer

Svedala Kommuns 1:14 Författningssamling 1(5)

Svedala Kommuns 1:14 Författningssamling 1(5) Författningssamling 1(5) Policy för kravverksamheten i Svedala kommun antagen av driftsnämnden 2000-12-20 144 Kravverksamhetens organisation Gäller från 2001-01-01 Övergripande ansvar för uppläggning av

Läs mer

Riktlinjer för debitering, kreditering och kravhantering. Motala kommun

Riktlinjer för debitering, kreditering och kravhantering. Motala kommun Riktlinjer för debitering, kreditering och kravhantering Motala kommun Beslutsinstans: Kommunfullmäktige Diarienummer: 12/KS 0231 Datum: 2012-11-26 Paragraf: KF 111 Reviderande instans: Datum: Gäller från:

Läs mer

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL 1. 1.1 1.2 1.3 1.4 Allmänt Detta Personuppgiftsbiträdesavtal utgör en integrerad del av avtalet om Directory ( Avtalet ) mellan Leverantören och Kunden. Leverantören kommer

Läs mer

Mellan nedanstående parter, kommunen och leverantören har följande avtal träffats.

Mellan nedanstående parter, kommunen och leverantören har följande avtal träffats. 1 Uppdragets omfattning Leverantören [ ]ska utföra utbildningssamordning till kunden enligt detta avtal, förfrågningsunderlaget samt leverantörens anbud. Kunden garanterar inga angivna volymer under avtalsperioden.

Läs mer

TaxiPro24.se, är en tjänst för dig som vill optimera ditt åkeri med schemaläggning & passbokning via webben!

TaxiPro24.se, är en tjänst för dig som vill optimera ditt åkeri med schemaläggning & passbokning via webben! Användarvillkor 1. GODKÄNNANDE AV VILLKOR Välkommen! TaxiPro24.se, är en tjänst för dig som vill optimera ditt åkeri med schemaläggning & passbokning via webben! TaxiPro24.se erbjuder dig som åkare en

Läs mer

Avtalsbilaga D.1 Integration. Mall för avropsavtal. Stödtjänster för Säkerhetstjänster

Avtalsbilaga D.1 Integration. Mall för avropsavtal. Stödtjänster för Säkerhetstjänster Avtal Säkerhetstjänster Avtalsbilaga D.1 Integration - Mall för avropsavtal Rev.2.1 Senast ändrad Avtalsbilaga D.1 Integration Mall för avropsavtal avseende Stödtjänster för Säkerhetstjänster Detta dokument

Läs mer

Begreppet Användare avser en registrerad användare av systemet och finns kopplad till ett eller flera Företag.

Begreppet Användare avser en registrerad användare av systemet och finns kopplad till ett eller flera Företag. Användarvillkor företag Dokumentversion: 201804 Senast ändrad: April 2018 Parter med organisationsnummer 556217-5157, adress, hädanefter under benämning PromikBook. Avtalet gäller mellan PromikBook och

Läs mer

V I L L KOR. Sida 1 av 5

V I L L KOR. Sida 1 av 5 V I L L KOR S E P A C O R E D I R E C T D E B E T, f ö r B e t a l a r e ( n e d a n k a l l a t S D D C o r e ) f ö r K o n s u m e n t / I c k e - k o n s u m e n t Sida 1 av 5 Villkor för SDD Core utgörs

Läs mer

Allmänna villkor för konsultuppdrag

Allmänna villkor för konsultuppdrag 14 FEBRUARI 2011 ALLMÄNNA VILLKOR Stockholm Strategic Advise AB 1(6) STRATVISE 11-0078 Allmänna villkor för konsultuppdrag Dessa bestämmelser gäller vid anlitande av konsulter vid kompetens- och resursuppdrag.

Läs mer

Innehållsförteckning. *OBS! För utbildning gäller särskilda villkor. Rev. 2013-08-16

Innehållsförteckning. *OBS! För utbildning gäller särskilda villkor. Rev. 2013-08-16 Innehållsförteckning 1. Köp- och leveransvillkor 1.1 Faktura 1.2 Leverans- och fraktvillkor 1.3 Reklamation 1.4 Öppet köp och ångerrätt 1.5 Utbildning * 1.6 PuL - Personuppgiftslagen *OBS! För utbildning

Läs mer

AVTAL. Ramavtal, 33-04, Symaskiner och symaskinsservice

AVTAL. Ramavtal, 33-04, Symaskiner och symaskinsservice AVTAL Ramavtal, 33-04, Symaskiner och symaskinsservice Parter Mellan Idé-Kök i Visby AB, Endreväg 3, 621 43 VISBY nedan kallad säljaren och Gotlands kommun, 621 81 VISBY, nedan kallad köparen har följande

Läs mer

Bilaga 5b. Faktureringsrutiner. Upphandling av IT-stöd för hantering av elevdokumentation inom Skolplattform Stockholm UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN

Bilaga 5b. Faktureringsrutiner. Upphandling av IT-stöd för hantering av elevdokumentation inom Skolplattform Stockholm UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN SID 1 (6) Bilaga 5b Faktureringsrutiner Förfrågningsunderlag Upphandling av IT-stöd för hantering av elevdokumentation inom Skolplattform Stockholm Box 22049, 104 22 Stockholm. Besöksadress Hantverkargatan

Läs mer

Kunden är gentemot Telia ansvarig för all användning av marknadsplatsen och Program som sker från de användarkonto(n) som tillhör Kundens användare.

Kunden är gentemot Telia ansvarig för all användning av marknadsplatsen och Program som sker från de användarkonto(n) som tillhör Kundens användare. Telias villkor för marknadsplatsen för molntjänster 2014-10-03 Dessa villkor ( Användarvillkoren ) gäller då TeliaSonera Sverige AB ( Telia ) tillhandahåller molnbaserade program ( Program ) till företag

Läs mer

Leverantörens kontaktperson gällande avtalsfrågor/verksamhetsfrågor Christina Sandberg Telefon:

Leverantörens kontaktperson gällande avtalsfrågor/verksamhetsfrågor Christina Sandberg Telefon: Avtal Mellan Mora kommuns Inköpscentral, 792 80 Mora, organisationsnr. 212000-2213 (nedan kallad beställaren) och Orsa Optik, Kyrkogatan 10, 794 30 Orsa, organisationsnr. 556283-1049 (nedan kallad leverantören)

Läs mer

Allmänna Villkor Gällande fr.o.m. 2010-01-01 1. Allmänt 1.1 Dessa Allmänna villkor gäller mellan Capiting Group AB, org. nr 556801-8625 1.

Allmänna Villkor Gällande fr.o.m. 2010-01-01 1. Allmänt 1.1 Dessa Allmänna villkor gäller mellan Capiting Group AB, org. nr 556801-8625 1. Allmänna Villkor Gällande fr.o.m. 2010-01-01 1. Allmänt 1.1 Dessa Allmänna villkor gäller mellan Capiting Group AB, org. nr 556801-8625 1.2 ( Capiting Group ) och fysisk person som hyr en eller flera av

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR WEBBHOSTING. Avtalet uppdaterades senast

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR WEBBHOSTING. Avtalet uppdaterades senast ALLMÄNNA VILLKOR FÖR WEBBHOSTING Avtalet uppdaterades senast 2019-01-11! 1 of 5! 1. ALLMÄNT 1. Dessa villkor ( Avtalet ) reglerar förhållandet mellan Kunden och K-mit AB org. nr 556981-1432, Surbrunnsgatan

Läs mer

AVTAL. Ramavtal Möbler

AVTAL. Ramavtal Möbler Sidan 1 av 5 AVTAL Ramavtal 73-03 Möbler 1 Parter Mellan Brio Lek & Lär, nedan kallad leverantören, och Gotlands kommun, 621 81 VISBY, nedan kallad köparen, har följande avtal träffats. 2 Omfattning Successiva

Läs mer

Fortnox Finans Integritetspolicy

Fortnox Finans Integritetspolicy Fortnox Finans Integritetspolicy För oss på Fortnox Finans är det viktigt att du och dina personuppgifter behandlas ansvarsfullt med hänsyn till din integritet och att du får reda på vilken information

Läs mer

Borné Consulting AB:s Allmänna villkor avser såväl konsultation som varuförsäljning.

Borné Consulting AB:s Allmänna villkor avser såväl konsultation som varuförsäljning. Stockholm 2012-10-01 Borné Consulting AB, Allmänna villkor Tillämplighet Borné Consulting AB:s Allmänna villkor kan komma att ändras utan att kunder som tidigare erhållit en skriftlig kopia av dessa först

Läs mer

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR KONSULTUPPDRAG VID PTS

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR KONSULTUPPDRAG VID PTS ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR KONSULTUPPDRAG VID PTS Tillämplighet 1 Dessa villkor ska tillämpas om något annat inte avtalats mellan parterna. Definitioner 2 I villkoren förstås med Avtalet Konsultföretag

Läs mer

Ansökan om gemensamt avfallskärl med fyrfack

Ansökan om gemensamt avfallskärl med fyrfack Ansökan om gemensamt avfallskärl med fyrfack Gäller närliggande fastigheter. Skicka blanketten till: VA SYD, Box 191, 201 21, Malmö eller kund@vasyd.se. Läs mer på vasyd.se/fyrfack Vi önskar dela kärl

Läs mer

Anmälan om enskild avloppsanläggning

Anmälan om enskild avloppsanläggning Anmälan om enskild avloppsanläggning Skicka blanketten till: VA SYD, Avfallsavdelningen, Box 191, 201 21 Malmö. OBS! Skicka bara in denna anmälan om du inte tidigare har anmält din enskilda avloppsanläggning.

Läs mer

Informationsplikt till konsument

Informationsplikt till konsument Informationsplikt till konsument Informationsskyldighet för elhandelföretag Informationsskyldighet vid upphörande av avtal 8 kap. 5 En elleverantör som levererar el till en elanvändare i en viss uttagspunkt

Läs mer

1.2 Fastighetsägaren får genom Fibergruppens nät möjlighet att ingå avtal med Tjänsteleverantör om att erhålla Bredbandstjänster.

1.2 Fastighetsägaren får genom Fibergruppens nät möjlighet att ingå avtal med Tjänsteleverantör om att erhålla Bredbandstjänster. Allmänna villkor för Fibergruppen nät Rev 2012-12-20 1 Inledning 1.1 Dessa allmänna villkor gäller då Fibergruppen Sverige AB ( Fibergruppen ) till en småhusägare ( Fastighetsägaren ) tillhandahåller installation

Läs mer

ALLMÄNNA LEVERANSBESTÄMMELSER FÖR KEMIKALIER. Tillämpas av SISOURCE AB. Gäller fr.o.m. 2013-09-01. 3. Kvalitet och dokumentation

ALLMÄNNA LEVERANSBESTÄMMELSER FÖR KEMIKALIER. Tillämpas av SISOURCE AB. Gäller fr.o.m. 2013-09-01. 3. Kvalitet och dokumentation Gäller fr.o.m. 2013-09-01 ALLMÄNNA LEVERANSBESTÄMMELSER FÖR 1. Allmänt KEMIKALIER Tillämpas av Dessa leveransbestämmelser skall tillämpas mellan ( Säljaren ) och Köpare ( Köparen ) av kemiska produkter

Läs mer

Kundnr (finns på räkningen) Personnr / Org nr. Telefon bostad (även riktnummer) Telefon arbete (även riktnummer) Mobiltelefon

Kundnr (finns på räkningen) Personnr / Org nr. Telefon bostad (även riktnummer) Telefon arbete (även riktnummer) Mobiltelefon Anmälan vid ägarbyte Skicka blanketten till: VA SYD, Box 191, 201 21 Malmö. Blanketten kan skickas in av antingen köpare eller säljare. Ny ägare tar över VA- och eventuellt avfallsabonnemang för fastigheten.

Läs mer

Uppgifter vid källaröversvämning

Uppgifter vid källaröversvämning Uppgifter vid källaröversvämning Skicka blanketten till: VA SYD, Box 191, 201 21 Malmö. Denna blankett går även att fylla i direkt på vår webbplats. www.vasyd.se/kallaroversvamningar Datum då skadan inträffade

Läs mer