Verksamhetsplan Socialpsykiatriska enheten 2009

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsplan Socialpsykiatriska enheten 2009"

Transkript

1 ÖSTERMALM SOCIALPSYKIATRISKA ENHETEN Handläggare: Håkan Wiegandt Telefon: TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR (19) Verkamhetplan Socialpykiatrika enheten 2009 Enhetchef Håkan Wiegandt Adminitrativ aitent Biträdande enhetchef Biträdande enhetchef 3 bitåndbedömare Arbetcentrum Träfflokalen Loten Boendetödteamet Stödboende Rio Gruppbotad Bo Bergman 12 lägenheter Jarla 9 lägenheter Inledning Enheten verkamhetidé och övergripande uppdrag Socialpykiatrika enheten har om mål för verkamheten att göra det möjligt för peroner med pykik funktionnedättning att leva om andra. Verkamheten vilar på fyra grundpelare, en god botad, fungerande boendetöd, arbetträning/yelättning amt en meningfull fritid. Delaktighet för den enkilde är centralt i enheten arbete, likom amverkan med andra huvudmän och frivilligorganiationer.

2 2 (19) Verkamheten vänder ig till peroner i åldrarna år om har en pykik törning/jukdom, om orakar en funktionnedättning med förlut av förmågan i ådan grad att det inverkar på den dagliga livföringen. Funktionnedättningen ka vara långvarig. Med långvarig mena att funktionnedättningen varat eller beräkna vara mint ett halvår. Verkamheten innehåll och utveckling ker i dialog med brukarorganiationer via taddelnämnden handikappråd. Enheten grundläggande värdering Alla enheten inater bygger på frivillighet. Inget tvång utöva. Den enkilde delaktighet i utformandet av inater är grundläggande för allt arbete inom enheten. Enheten värdering prägla av att männikor har en egen vilja och en rätt till ett jälvtändigt liv. Stöd ka utforma enligt normalieringprincipen där den enkilde ge möjlighet att leva ett å normalt liv om möjligt. Med normaliering mena att peroner inom målgruppen ka kunna leva ett liv om andra. Närhetprincipen ka prägla enheten inater. Den enkilde ka inte behöva flytta från Stockholmområdet för att få töd och hjälp. Pykiatrin inom landtinget pykiatrika vård och taddelförvaltningen amverkar i enlighet med amverkanöverenkommele, för att möjliggöra detta. Lagar och regler om tyr vårt arbete Socialtjänten arbete med vuxna peroner med pykik funktionnedättning reglera i förta hand av ocialtjäntlagen (SoL) och lagen om töd och ervice till via funktionhindrade (LSS). Därutöver finn de huvudakliga gällande betämmelerna i lagen om kommunerna betalninganvar för vi hälo- och jukvård amt hälo- och jukvårdlagen (HSL). Inom de två pykiatrika tvångvårdlagarna; lag om pykiatrik tvångvård (LPT) och lag om rättpykiatrik tvångvård (LRV) har infört en möjlighet för patienter att vårda i öppen pykiatrik tvångvård eller i öppen rättpykiatrik vård; om det finn behov av inater från kommunen med töd av SoL ka en amordnad vårdplan med kommunen inater bifoga cheföverläkaren anökan om öppen tvångvård till länrätten. Socialtjäntlagen - SoL Socialtjäntlagen är en målinriktad ramlag med en kombination av kyldighetoch rättighetregler. Lagen övergripande yfte är att främja männikor ekonomika och ociala trygghet, jämlikhet i levnadvillkor och aktiva deltagande i amhälllivet.

3 3 (19) Enligt kap 5 SoL ka ocialnämnden: 7 Verka för att männikor om av fyika, pykika eller andra käl möter betydande vårigheter i in livföring får möjlighet att delta i amhället gemenkap och att leva om andra. Medverka till att den enkilde får en meningfull yelättning och får bo på ett ätt om är anpaat efter han behov av ärkilt töd. Inrätta botäder med ärkild ervice för dem om till följd av ådana vårigheter om ave i förta tycket behöver ett ådant boende. Lagen om töd och ervice till via funktionhindrade - LSS Peroner med pykik funktionnedättning kan efter peronkretbedömning, peronkret 3, omfatta av lag om töd och ervice till via funktionhindrade (LSS). LSS ger peroner om har tor pykik funktionnedättning rätt till olika typer av töd. Målet med dea inater är att erhålla goda levnadvillkor. Det kan vara t.ex. aitan, botad med ärkild ervice eller kontaktperon. LSS kompletterar andra lagar. Om du har rätt till inater enligt LSS kan du ockå ha rätt till bitånd enligt ocialtjäntlagen. Inater enligt LSS uteluter alltå inte töd enligt andra lagar. Vem kan få inater enligt LSS? För att få inater enligt LSS gör en prövning i tre teg för att e: 1. Om du omfatta av lagen 2. Om du har behov av töd 3. Att dina behov inte redan är tillgodoedda Peroner omfatta av LSS peronkret 3 om: Om det finn en omfattande och varaktig fyik och pykik funktionnedättning (om uppenbart inte beror på normalt åldrande) och Om de förorakar betydande vårigheter i den dagliga livföringen och därför medför ett omfattande behov av töd eller ervice Den medicinka diagnoen är inte avgörande. Däremot ka funktionnedättningen i ig medföra tora vårigheter för individen att klara av vardagrutiner. Även pykik funktionnedättning kan oraka betydande vårigheter i den dagliga livföringen.

4 4 (19) Enheten verkamhet Enheten betår av en utredningdel och en utförardel. Enhetchefen är chef för både utredningdel och utförardel. Till utredningdelen hör två biträdande enhetchefer och fyra ocialekreterare om utreder, bedömer och belutar om inater, därutöver finn en uppökare. En ocialekreterare inom enheten arbetar halvtid om boamordnare för förök- och träninglägenheter för hela ocialtjänten och på den andra halvan om ocialekreterare. Till utförardelen hör de bitåndbedömda inaterna boendetöd, tödboende, gruppboende och yelättning på ArbetCentrum. Boendetödteamet har 14 boendetödjare om ger töd till klienter om bor i eget boende eller i töd, träning- eller förökboende. På ArbetCentrum arbetar ex arbetintruktörer. Träfflokalen Loten driv edan den 1 oktober 2008 av RSMH: rikorganiation i in nya lokal på Banérgatan 54. Staddelnämnden och RSMH har träffat ett treårigt avtal om detta och tödet ker genom föreningbidrag. Avikten är att RSMH ka behålla nuvarande träfflokalverkamhet amtidigt om andelen utåtriktade aktiviteter ka öka. Ett gruppboende med 7 plater finn på Sandhamngatan. Tre tödboenden finn med totalt 26 plater. De ligger på Bo Bergman gata, Studentbacken och på Starrängringen. För målgruppen peroner med pykik funktionnedättning finn inom taddelen ett peronligt ombud (PO). Det peronliga ombudet ka fungera om ett töd för den enkilde i kontakter med olika myndigheter och därmed bidra till en bättre amordning av inaterna. Det peronliga ombudet arbetar på uppdrag av den enkilde och finaniera via medel från läntyrelen. Till enheten hör ockå en uppökare, om har till uppgift att motivera och länka den enkilde till töd, vård och behandling. Gällande hemlöa amverkar uppökaren med Vuxenenheten uppökare och taden centrala uppökande verkamhet. Medel till uppökaren kommer att öka från central medelreerv för hemlöa. Konkurrenutättning Inom Socialpykiatrika enheten är det aktuellt att under 2009 förbereda konkurrenutättning av utförarverkamheterna, ett gruppboende, tre tödboenden, boendetödverkamheten och ArbetCentrum. På grund av att valfrihet ka införa inom ocialpykiatrin den 1 januari 2010 har taddelnämnden belutat att konkurrenutättningen ka ke amtidigt. Vid planering av konkurrenutättning ka peronalen önkemål beakta å att möjlighet ge till avknoppning.

5 5 (19) Projekt Staddelen kommer att erhålla tatbidrag med 130 tuen kronor för inater för peroner om kommer att vårda i öppen pykiatrik tvångvård repektive öppen rättpykiatrik vård. Enheten har i amarbete med Norra Stockholm pykiatri Midgård och taddelarna Kungholmen och Norrmalm erhållit å kallade Miltonpengar till projektet FYREN, för att arbeta med yelättning för yngre peroner med pykik funktionnedättning. Projektet driv vidare med kvarvarande medel under namnet DAX och planera fortgå fram till eptember Styrdokument Övergripande tyrdokument för Socialpykiatrika enheten arbete är ocialtjäntlagen (SoL), lagen om töd och ervice till via funktionhindrade (LSS), förvaltninglagen, ekretelagen, lagen om mottagande av aylökande och FN: tandardregler om delaktighet och jämlikhet för männikor med funktionhinder amt FN: barnkonvention. Vid taddelförvaltningen finn ett antal planer för 2009: miljöplan, plan för uppföljning av generella åtaganden, plan för dialog med enheterna, brandkyddpolicy och äkerhetpolicy. Styrdokument inom förvaltningen är: handlingprogrammet Kvinnofrid - Våld i nära relationer, det lokala STAN-programmet (Ötermalm tobak-, alkohol och narkotikapolitika program), BUS-överenkommelen, (amverkanöverenkommele med landtinget, för barn och ungdomar om behöver ärkilt töd), amverkanöverenkommele gällande inater för rehabilitering och ökad yelättning inom Kungholmen, Norrmalm och Ötermalm taddelområden (Ötermalmnätet) och amverkanöverenkommele med BUP, Norra Stockholm pykiatrika klinik område City amt Kungholmen och Norrmalm taddelförvaltning kring barn till föräldrar med pykik törning (Barnkonferenen). Därutöver omfatta enheten av ett antal tyrdokument angivna i kommunfullmäktige budget. Handikappolitikt program för Stockholm tad, Staden inater för pykikt funktionhindrade, Stockholm Tobak-, Alkoholoch Narkotikapolitika program (STAN), Överenkommele mellan Stockholm tad och Stockholm län landting om amverkan kring peroner med pykika funktionhinder och/eller beroendeproblematik, Arbetmiljöpolicy för Stockholm tad, Jämtälldhetpolicy för Stockholm tad, Peronalpolicy i Stockholm tad, Handlingprogram för Stockholm tad arbete inom operation Kvinnofrid och Stockholm tad program för att minka protitutionen.

6 6 (19) KF: INRIKTNINGSMÅL 1: 1. Stockholm ka vara en attraktiv, trygg, tillgänglig och växande tad för boende, företagande och beök KF: MÅL FÖR VERKSAMHETSOMRÅDET: 1.1 Stockholm tad ka bli norra Europa met företagvänliga tad Mint en avknoppare från förvaltningen har deltagit i upphandling under Uppmuntra och underlätta för egen peronal att delta i upphandling av ocialtjänten verkamheter Arbetätt Förvaltningen har en avknoppninglot om kan tödja och ge råd till egen peronal om vill knoppa av. Staden avknoppningkanli kan ockå bitå med kurer, råd och hänvining till verkamheter om tidigare knoppat av. När tidplan och kravpecifikation utarbeta ka det ge möjlighet, både vad gäller tidperpektiv och krav på utförare för egen peronal att hinna bilda egna firmor, ordna med bankkontakter och ordna med för verkamheterna adekvata tilltånd alternativt i kraven på utförare ta hänyn till att en del annar givna krav inte är tillgodoedda när anbuden gör. Inom Socialpykiatrika enheten är det aktuellt att under 2009 förbereda konkurrenutättning av utförarverkamheterna i form av ett gruppboende, två tödboenden, boendetödverkamheten och ArbetCentrum. Vid planering av konkurrenutättning ka peronalen önkemål beakta å att möjlighet ge till avknoppning. Vid gjorda avknoppningar räkna hur många anbud om ingett från egen peronal. KF: MÅL FÖR VERKSAMHETSOMRÅDET: 1.2 Jobb itället för bidrag KF: aktiviteter Startdatum Slutdatum Gemenamt med Jobbtorg Stockholm och föräkringkaan ta fram metoder för bedömning av arbetförmåga ho individen

7 7 (19) KF: MÅL FÖR VERKSAMHETSOMRÅDET: 1.3 En hållbar livmiljö ka värna och utveckla KF: indikatorer Årmål KF: årmål Periodicitet Andel av verkamheter om har ett ytematikt arbete för effektiva reor och tranporter (alla nämnder) 100 % År Elförbrukning (alla nämnder) Andel av taden verkamheter om orterar ut förpackningar och papper (alla nämnder) ta fram 2009 År 100 % År Andel inköpta ekologika livmedel i taden i kronor av totala värdet av inköpta livmedel (alla nämnder) öka Halvår En hållbar livmiljö ka värna och utveckla i taddelen Nämnden aktiviteter Startdatum Slutdatum En policy för energieffektiva reor och tranporter ka utarbeta och börja tillämpa av förvaltningen verkamheter Alla enheter ka genomföra energibeparande åtgärder, amt ortera förpackningar och papper Avdelningen enheter ka vid inköp och förbrukning värna miljön. Arbetätt För att minka papperförbrukningen ka kopiering alltid överväga. Dubbelidig kopiering när å är rimligt. Återvinning av papper ker vid varje medarbetare arbetplat och vid kopiatorer. Elförbrukningen ka hålla låg genom att lågenergilampor använd och att belyning läck när å är möjligt. Vid reor i tjänten ka det met miljövänliga alternativet pröva i förhållande till tidåtgång. Bilar i tjänten tanka med miljövänligt bränle. Ekologika livmedel ka prioritera. Vid enhetmöten ka verkamheten miljöarbete alltid finna med om en punkt på dagordningen, för utveckling och utvärdering. Särkontering ka göra av el, bränle och ekologika livmedel.

8 8 (19) KF: MÅL FÖR VERKSAMHETSOMRÅDET: 1.7 Stockholm ka uppleva om en ren, vacker och trygg tad Antalet peroner om utätt för våld i nära relationer ka minka Kompetenutvecklingen gällande våld i nära relationer ka öka. Arbetätt Genom utbildning, föreläningar och genom informationöverföring i amverkangrupper. Samtliga enheter inom avdelningen repreentera i taddelen reurgrupp för våld i nära relationer. Följ upp genom att föra dokumentation över det antal aktiviteter, d.v.. utbildningdagar, föreläningar, möten m.m. kring ämnet under året. Enheten indikatorer Årmål Periodicitet Antal aktiviteter under året kring ämnet Tertial Enheten aktiviteter Startdatum Slutdatum Samarbetgrupper, reurgruppen för våld i nära relationer

9 9 (19) KF: INRIKTNINGSMÅL 2: 2. Kvalitet och valfrihet ka utveckla och förbättra KF: MÅL FÖR VERKSAMHETSOMRÅDET: 2.1 Stockholmarna ka erbjuda ökad valfrihet och mångfald KF: indikatorer Årmål KF: årmål Periodicitet Antal genomförda avknoppningar (alla nämnder) 20 t Tertial KF: aktiviteter Startdatum Slutdatum Valfrihetmodell för boende, daglig verkamhet och korttidboende inför KF: MÅL FÖR VERKSAMHETSOMRÅDET: 2.3 Kvaliteten inom taden omorgverkamheter ka öka - trygghet, värdighet och valfrihet ka prägla hela omorgen KF: indikatorer Årmål KF: årmål Periodicitet Antal nytillkomna omorglägenheter för vuxna inom taden (töd och ervice till peroner med funktionnedättning) 100 t År Antal ej verktällda belut enligt LSS (individ- och familjeomorg). Antal ej verktällda belut enligt SoL (individ- och familjeomorg) Andel genomförandeplaner för bitåndbedömda inater inom IoF, ocialpykiatri Antal ej verktällda domar (individ- och familjeomorg). ta fram 2009 Tertial ta fram 2009 Tertial 100 % Tertial ta fram 2009 År KF: aktiviteter Startdatum Slutdatum Informera om möjligheter att välja utförare och boende Utbyggnad och utveckling av variation i utbudet av boenden enligt LSS ka fortgå och intenifiera Staddelnämnderna ka amverka i planering och utbyggnad av olika boendeformer för peroner med pykika funktionnedättningar

10 10 (19) KF: aktiviteter Startdatum Slutdatum I amarbete med taddelnämnderna implementera vägenvidare-garanti Peronal inom ocialtjänten ka ha en för arbetuppgifterna adekvat utbildning Nämnden aktiviteter Startdatum Slutdatum Individuell kompetenutvecklingplan Kompetenförörjningplan All peronal ka ha adekvat utbildning utifrån arbetuppgifterna karaktär. Arbetätt Vid nyantällning finn klara kriterier för vilka krav om täll för antällning. Vid medarbetaramtal gör en kartläggning av medarbetaren amlade kompeten och behov av vidareutbildning, vilket utgör baen för medarbetaren individuella kompetenutvecklingplan. Anvarig chef gör en analy av enheten amlade behov av kompetenutveckling, vilket utgör baen för enheten amlade kompetenförörjningplan. Genom årliga medarbetaramtal. Staddelförvaltningen verkamheter ka vara tillgängliga och prägla av ett bra bemötande De peroner om kommer i kontakt med ocialtjänten ka tycka att de bemöt på ett profeionellt ätt. Arbetätt Genom utbildning, handledning, ärendedragningar m.m. dikutera och arbeta tändigt med bemötandet. Att ge avlag på en anökan eller ingripa med tvångåtgärder kan medföra konfliktituationer. Det kan innebära vårigheter, både att framföra budkap för handläggaren och att ta emot budkapet för den enkilde. Hög kompeten och lyhördhet kräv ho handläggaren för att delge belut, pecifikt avlag. Vid ett avlagbelut rikerar ändå handläggaren bemötande att uppfatta om mindre profeionellt.

11 11 (19) Klagomålhantering. Alla enheter inom ocialtjänten genomför årligen en brukarenkät med bl a frågor om bemötande. Enheten indikatorer Årmål Periodicitet Klagomål på bemötande Tertial Kvaliteten ka äkra genom användning av trukturerade, för verkamheterna utformade, utredningmodeller och metoder Antalet utredningar om gör inom Socialtjänten med trukturerade och för verkamheterna anpaade metoder/modeller ka öka Arbetätt Vuxenenheten använder ig av utredningintrumentet ASI (Addiction Severity Index). Metoden är trukturerad och evidenbaerad och använd för bedömning av alkohol- och narkotikarelaterade problem Följ upp genom att handläggaren regitrerar i paraply-ytemet vilken utredningmodell om använt. Enheten aktiviteter Startdatum Slutdatum I nya ärenden och vid omprövning av belut, då det är relevant utifrån aktuell frågetällning, använd metoderna/modellerna Antalet utredningar om gör med töd av DUR ka öka och även följa upp av utförarna Arbetätt Alla nya ärenden ka utreda med töd av DUR. Vid omprövning av pågående inat ka det pröva om en DUR utredning ka göra. I amband med uppföljning av inat/betällning ka underlag i form av DUR-uppföljning inhämta från utföraren av inaten.

12 12 (19) Regitrering gör i Paraply- och ParaSoL ytemen amt i vårdkotnadprogrammet. Följ upp på enhetmöten. Arbeta med amordnad vårdplanering tillamman med landtinget Arbetätt Inom pykiatrin lutenvård kallar läkare till vårdplaneringmöte när behov av inater från kommunen kan bli aktuell. Kallelen reglerar även lagen om betalninganvar. Juterad vårdplan ka tydligt reglera planerade inater för repektive part. I öppenvård initierar pykiatrin och/eller ocialtjänten behov av inater genom att kalla till informationmöte, om när det blir aktuellt med inater genomför i form av amordnad vårdplanering. Följ upp månadvi på enhetmöten och möten med landtinget pykiatri. Enheten indikatorer Årmål Periodicitet Antal ärenden med amordnad vårdplan Tertial Hemlöhet ka motverka Antalet peroner om blir vräkta från ina botäder ka minka Arbetätt Brev kicka ut till icke aktuella peroner om rikerar att vräka, med erbjudande om att ta kontakt med mottagningfunktionen inom enheten för förörjningtöd. För de om redan är aktuella på någon enhet inom ocialtjänten, informera aktuell handläggare. Inom Socialtjänten på Ötermalm finn två uppökare, en inom Vuxenenheten och en inom Socialpykiatrika enheten, vilka ockå har en upparbetad kontakt med hyrevärdarna och med kronofogdemyndigheten. Adminitrativ aitent följer upp hur många brev om kicka ut. Uppökarna för egen tatitik. Enheten indikatorer Årmål Periodicitet Antal verktällda belut om vräkning inom taddelen om finn regitrerade ho kronofogdemyndigheten 12 t Tertial

13 13 (19) Enheten indikatorer Årmål Periodicitet Enheten aktiviteter Startdatum Slutdatum Gemenamma inater för att förhindra vräkningar Antalet peroner om är hemlöa ka minka Arbetätt Alla hemlöa erbjud Tak Över Huvudgaranti genom boende på inackorderinghem, härbärgen eller dylikt, för att på kort ikt ordna itt natthärbärge. Genom verkamheten för hemlöa, Bryggan, och genom uppökarna kan kontakt initiera med Socialtjänten för att på ikt arbeta mot en ordnad livituation och ett eget boende. Antalet peroner med funktionnedättning och pykik funktionnedättning om bor i eget boende ka öka Starta tödboende och ökat antal förök och träninglägenheter Följ upp genom att jämföra plater under förra året med det antal plater om kommer att erbjuda under året Enheten indikatorer Årmål Periodicitet Antal plater i gruppboende, tödboende och förök och träninglägenheter Tertial Syelättninggraden bland peroner med pykik funktionnedättning ka öka Fler peroner med pykik funktionnedättning ka ha en lämplig yelättning (arbete) Arbetätt För att tillgodoe fler och nya grupper inom målområdet behöver nya former av yelättning med inriktning på arbetrehabilitering och utbildning utveckla, ev. i amverkan med andra taddelar och/eller organiationer/myndigheter.

14 14 (19) Dikuioner har påbörjat med brukarorganiationer för att inventera behov och möjligheter. Följ upp individuellt i brukaren handling/arbetplan Enheten indikatorer Årmål Periodicitet Antal peroner om har bitåndbedömd yelättning Tertial Antal peroner om har bitåndbedömd arbetträning Tertial Utveckla amarbetet med frivilligorganiationer Antal verkamheter om driv tillamman med brukar- och intreeorganiationer ka öka. Arbetätt Avdelningchefen träffar regelbundet platanvarig för verkamheten för uppföljning. Staddelnämnden finanierar verkamheten genom föreningbidrag och en överenkommele finn gällande verkamheten. RSMH driver verkamheten utifrån en idéki till återhämtninginriktad aktivitetlokal, vilken har preenterat nämnden. Bryggan finaniera av Stockholm tad, via centrala medelreerven. Convictu har egen antälld peronal amt ett antal volontärer. Förvaltningen/vuxenenheten har regelbundna uppföljningmöten med anvarig på Convictu. Antalet verkamheter om driv tillamman med brukar- och intreeorganiationer ka räkna. KF: MÅL FÖR VERKSAMHETSOMRÅDET: 2.4 Staden ka vara en attraktiv arbetgivare Den totala jukfrånvaron, omräknat till heltidantällningar, ka minka 2009 jämfört med Nämnden aktiviteter Startdatum Slutdatum Tidigt ingripande och aktiv kontakt vid nya jukfall

15 15 (19) Nämnden aktiviteter Startdatum Slutdatum Frikvård på arbettid med max en timme i veckan om arbetet å tillåter Arbeta aktivt med peronal om är jukkriven Arbetätt Anvarig chef tar kontakt med peronal om är jukkriven mer än 2 dagar eller om har upprepad kortvarig jukfrånvaro vid mer än 6 tillfällen under ett år. Vid upprepad jukfrånvaro gör en plan upp för hur den antällde ka kunna minka in jukfrånvaro. Vid behov ta kontakt med företaghälovården och rehabiliteringinater ätt in. Anvarig chef anvarar för att ovan nämnda planer gör. Verka för att medarbetarna upplever att de har en meningfull arbetituation. Arbetätt Medarbetarna är delaktiga i enheterna arbete, med verkamhetplanering och verkamhetutveckling. Alla viktiga verkamhet- och arbetmiljöfrågor dikutera på enhetmöten. Medarbetarna eget engagemang för att kapa trevnad på arbetplaten tillamman med chefen lyhördhet är en förutättning. För att änka trenivån utarbeta tydliga trukturer och rutiner. Medarbetarna uppmuntra till frikvård genom ubventionering av gymkort. Följ upp på enhetmöten och vid medarbetaramtal.

16 16 (19) KF: INRIKTNINGSMÅL 3: 3.Staden verkamheter ka vara kotnadeffektiva KF: MÅL FÖR VERKSAMHETSOMRÅDET: 3.1 Budgeten ka vara i balan Staddelen budget ka vara i balan Alla medarbetare ka vara medvetna om enheten, avdelningen och förvaltningen budgetläge. Arbetätt Enhetchefen anvarar för att en månadrapport gör. I de fall negativ avvikele från budgetprogno upptår anvarar enhetchefen för att vidta åtgärder i yfte att uppnå budget i balan. Medarbetarna informera regelbundet, tex i amband med enhetmöten, om enheten ekonomika läge. Enhetchef och medarbetare anvarar tillamman för att rutiner och arbetätt/metoder inte är kotnaddrivande. Enheten budgetläge följ upp regelbundet i amband med enhetmöten, likväl om avdelningen- och förvaltningen, vilka ockå följ upp i amband med tertialrapportering och verkamhetberättele. Rutiner och arbetätt/metoder följ upp och utvärdera regelbundet, te x vid enhetmöten och planeringdagar, å att de inte är kotnaddrivande. Reuranvändning Enheten nettobudget för 2009 är 27.8 mnkr, vilket en ökning med 2.1 mnkr i jämförele med Budgeten förutätter att den förtärkning om har gjort på enheten utförarida ger till reultat att hemtagning av klienter på externa placeringar kan fortätta, amtidigt om nya kotnadökande placeringar kan undvika. Ökningen av budget grundar ig på förtärkningen inom utföraridan. Den utvidgning av målgruppen om den tatliga pykiatriamordnaren förelagit kommer att medföra att fler peroner med bl a neuropykiatrika funktionnedättningar än idag kommer att anöka om inater inom ocialpykiatrin, vilket kan komma att negativt inverka på budgetutfallet. Budget 2009 förutätter att landtinget pykiatri tar fullt anvar för pykiatrik behandling i enlighet med amverkanöverenkommele.

17 17 (19) Budget 2009 Socialpykiatri Budget 2009 (mnkr) Kotnader Intäkter Netto Netto 2008 förändr. Adminitration 3,7 0,0 3,7 4,3-0,6 Peronlig ombud 0,5 0,3 0,2 0,3-0,1 Extern vård 8,3 3,5 4,8 7,4-2,6 Gruppboende Sandhamng. 5,5 0,1 5,4 4,2 1,2 Boendetödteamet 6,0 0,0 6,0 4,5 1,5 Stödboende Studentbacken 0,9 0,0 0,9 0,1 0,8 Stödboende Starrängringen 0,6 0,0 0,6 0,1 0,5 Stödboende Bo Bergman 1,1 0,0 1,1 0,1 1,0 Kontaktperoner 0,7 0,0 0,7 0,5 0,2 Arbetcentrum 4,7 1,1 3,6 2,9 0,7 Loten 1,4 0,4 1,0 1,3-0,3 Budget totalt 33,3 5,5 27,8 25,7 2,1

18 18 (19) KVALITETSGARANTIER Socialpykiatrika enheten Giltig fr.o.m t.o.m Socialpykiatrika enheten kvalitetgaranti Verkamheten inom Socialpykiatrika enheten har in grund i pykiatrireformen om började genomföra Pykiatrireformen huvudyfte är att kapa bättre ociala, mentala och ekonomika villkor för de männikor om har långvariga pykika funktionnedättningar och behov av tödinater. Enheten verkamhet vilar på fyra grundpelare, en god botad, fungerande boendetöd, arbetträning/yelättning amt en meningfull fritid. För medicink vård och behandling i luten- och öppenvård anvarar landtinget pykiatri. Inaterna ka tärka din möjlighet att leva ett jälvtändigt liv amt vara utformade i amverkan med den enkilde. Ditt behov och din rätt till bitånd utred, bedöm och beluta om inom vår enhet. Detta ker i nära amverkan med dig. Vi anvarar även för uppföljning av det bitånd du erhåller. Vi arbetar i enlighet med ocialtjäntlagen (SoL) amt lagen om töd och ervice till via funktionhindrade (LSS). Vi har ett väl utvecklat amarbete med andra aktörer, exempelvi landtinget pykiatri och beroendevård, hyrevärdar och frivilligorganiationer. Vi värnar om god tillgänglighet och att alla ka bemöta med repekt i kontakten med o. ÅTAGANDEN Alla om har kontakt med enheten ka bemöta profeionellt, med hänyn och repekt för den enkilde integritet. De belut om fatta och de inater om ge ka träva mot den enkilde jälvtändighet. Utifrån gällande förutättningar ka handläggning och utformande av inater prägla av å tor delaktighet om möjligt för den enkilde. En trukturerad utredningmodell, DUR, använd i alla nya utredningärenden där det är adekvat och edan undan för undan vid omprövningar. Samordnad vårdplanering ker tillamman med landtinget FÖRBÄTTRINGSFÖRSLAG/ SYNPUNKTER/ KLAGOMÅL Vi tar alla ynpunkter om vår verkamhet på allvar och aner att det ger o möjlighet att förbättra och utveckla vår verkamhet. Om du aner att enheten inte uppfyller ina åtaganden eller om du har förlag på förändringar kan du vända dig till din handläggare. Du kan ockå vända dig till enhetchef Håkan Wiegandt tfn Du kan även använda dig av taddelförvaltningen

19 19 (19) klagomålhantering. Du kan få hjälp att lämna in ynpunkter av din handläggare eller av peronalen i receptionen. För ändamålet finn en ärkild blankett. Alla förbättringförlag/ynpunkter och klagomål åtgärda enligt ärkilda rutiner. Obervera att du inte ka använda dig av klagomålhanteringen när det gäller överklagan av belut. VILL DU VETA MER? Vi hoppa att du genom detta material fått en bild av verkamheten på enheten. Du kan få mer information genom hemidan STOCKHOLM HÅKAN WIEGANDT Enhetchef SOCIALTJÄNSTEN POSTADRESS ÖSTERMALMS STADSDELSNÄMND BOX BESÖKSADRESS: STOCKHOLM KARLAVÄGEN 104 TEL , FAX E-POST: hakan.wiegandt@otermalm.tockholm.e Denna garanti anmälde vid ammanträde i Ötermalm taddelnämnd

Ansökan om stimulansbidrag för utveckling av vården för personer med tungt missbruk Vårdkedjeprojektet Lobo

Ansökan om stimulansbidrag för utveckling av vården för personer med tungt missbruk Vårdkedjeprojektet Lobo NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING VÅRD- OCH OMSORGSAVDELNINGEN SID 1 (5) 2007-06-04 Handläggare: Karin Aronon Telefon: 08-508 09 395 Till Läntyrelen i Stockholm län Anökan om timulanbidrag för utveckling

Läs mer

Ansökan till Socialstyrelsen om utvecklingsmedel för att motverka hemlöshet och utestängning från bostadsmarknaden

Ansökan till Socialstyrelsen om utvecklingsmedel för att motverka hemlöshet och utestängning från bostadsmarknaden NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING VÅRD- OCH OMSORGSAVDELNINGEN SID 1 (6) 2007-10-01 Handläggare: Karin Aronon Telefon: 08-508 09 395 Till Norrmalm taddelnämnd Anökan till Socialtyrelen om utvecklingmedel

Läs mer

Skuldrådgivning för hemlösa med ordnat boende

Skuldrådgivning för hemlösa med ordnat boende SOCIALTJÄNSTFÖRVALTNINGEN KUNDORIENTERADE VERKSAMHETER Handläggare: Gunhild Watorp Villarreal Telefon: 08-508 25 452 SID 1 (12) 2008-04-09 RAPPORT angående Skuldrådgivning för hemlöa med ordnat boende

Läs mer

ANSÖKAN OM UTVECKLINGSMEDEL FÖR ATT MOTVERKA HEMLÖSHET OCH UTESTÄNGNING FRÅN BOSTADSMARKNADEN

ANSÖKAN OM UTVECKLINGSMEDEL FÖR ATT MOTVERKA HEMLÖSHET OCH UTESTÄNGNING FRÅN BOSTADSMARKNADEN S HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING INDIVID OCH FAMILJEO MSORGEN VUXENENHETEN SID 1 (5) ANSÖKAN OM UTVECKLINGSMEDEL FÖR ATT MOTVERKA HEMLÖSHET OCH UTESTÄNGNING FRÅN BOSTADSMARKNADEN Målgrupper Målgrupperna

Läs mer

kompetensutveckling inom verksamhetsområdet stöd och service till personer med funktionsnedsättning.

kompetensutveckling inom verksamhetsområdet stöd och service till personer med funktionsnedsättning. SOCIALTJÄNSTFÖRVALTNINGEN STABEN Handläggare: Carina Schmidt Telefon: 08-508 25 410 SOTN 2007-10-25 SID 1 (5) 2007-09-03 Till Socialtjäntnämnden Utveckling inom verkamhetområdet töd och ervice till peroner

Läs mer

Redovisning av verksamhetsuppföljning i dagliga verksamheter

Redovisning av verksamhetsuppföljning i dagliga verksamheter SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING STÖD OCH SERVICE TIL L PERSONER MED FUNKT IONSNEDSÄTTNING SID 1 (6) 2009-05-20 Handläggare: Kertin Laron Telefon: 08-508 12 305 Till Södermalm taddelnämnd 2009-06-11 Redovining

Läs mer

Uppdraget som biståndshandläggare inom äldreomsorgen

Uppdraget som biståndshandläggare inom äldreomsorgen ÄLDREFÖRVALTNINGEN SID 1 (6) 2007-04-10 Handläggare: Git Skog Telefon: 08-508 36 217 Till Äldrenämnden Uppdraget om bitåndhandläggare inom äldreomorgen Svar på reviionrapport, Uppdraget om bitåndhandläggare

Läs mer

Samverkansöverenskommelse rörande introduktion av nyanlända

Samverkansöverenskommelse rörande introduktion av nyanlända SOCIALTJÄNSTFÖRVALTNINGEN AVDELNINGEN FÖR STAD SÖVERGRIPANDE SOCIAL A FRÅGOR SID 1 (6) 2008-08-15 Handläggare: Eva Woll Tegbäck Telefon: 08-508 25 903 Till Socialtjäntnämnden Samverkanöverenkommele rörande

Läs mer

Central samordningsfunktion för gruppstöd för utsatta barn och ungdomar

Central samordningsfunktion för gruppstöd för utsatta barn och ungdomar SOCIALTJÄNSTFÖRVALTNINGEN STABEN SID 1 (6) 2007-05-29 Handläggare: Berit Jernberg Telefon: 08/508 25 039 Katarina Munier Telefon : 08/508 25 411 Till Socialtjäntnämnden Central amordningfunktion för grupptöd

Läs mer

ansökan till Länsstyrelsen i Stockholms län angående projektmedel för metodutveckling av arbetet med s.k. hedersrelaterat våld

ansökan till Länsstyrelsen i Stockholms län angående projektmedel för metodutveckling av arbetet med s.k. hedersrelaterat våld SPÅNGA-TENSTA STADSDELSFÖRVALTNING INDIVID- OCH FAMILJEOMSORG SID 1 (5) 2006-12-11 Handläggare: Ann Gardetröm Telefon: 50803134 Till Spånga-Tenta taddelnämnd anökan till Läntyrelen i Stockholm län angående

Läs mer

Föreningen ska ha ett bankgirokonto eller postgirokonto registrerat i föreningens namn.

Föreningen ska ha ett bankgirokonto eller postgirokonto registrerat i föreningens namn. SOCIALFÖRVALTNINGEN Riktlinjer för bidrag till ideella föreningar RIKTLINJER SID 1 (8) 1. Bakgrund Socialnämnden töd till ideella föreningar 1 yftar till att tärka den ideella ektorn förutättningar att

Läs mer

STADSLEDNINGSKONTORET FÖRNYELSEAVDELNINGEN. Centrala upphandlingar av ramavtal. Stadsledningskontorets förslag till beslut.

STADSLEDNINGSKONTORET FÖRNYELSEAVDELNINGEN. Centrala upphandlingar av ramavtal. Stadsledningskontorets förslag till beslut. STADSLEDNINGSKONTORET FÖRNYELSEAVDELNINGEN SID 1 (6) 2007-10-04 Handläggare: Katarina Lincoln Telefon: 08-508 29 539 Till kommuntyrelen Centrala upphandlingar av ramavtal Stadledningkontoret förlag till

Läs mer

Ersättningssystem inom socialpsykiatrin Remiss från Kommunstyrelsen. Dnr

Ersättningssystem inom socialpsykiatrin Remiss från Kommunstyrelsen. Dnr SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SOCIAL OMSORG SID 1 (7) 2009-07-31 Handläggare: Siv Lundgren Telefon: 08-508 13 185 Till Södermalm taddelnämnd 2009-08-27 Erättningytem inom ocialpykiatrin Remi från Kommuntyrelen.

Läs mer

SOCIALTJÄNST- ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN. Månadsrapport för maj Förslag till beslut. Sammanfattning

SOCIALTJÄNST- ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN. Månadsrapport för maj Förslag till beslut. Sammanfattning SOCIALTJÄNST- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN EKONOMIAVDELNINGEN DNR 1.2-0840/2009 SID 1 (11) 2010-06-10 Till Socialtjänt- och arbetmarknadnämnden Månadrapport för maj 2010 Förlag till belut Månadrapporten

Läs mer

Anmälan av rapporten inskrivna barn, ungdomar och föräldrar vid HVB barn och ungdoms verksamheter

Anmälan av rapporten inskrivna barn, ungdomar och föräldrar vid HVB barn och ungdoms verksamheter SOCIALTJÄNSTFÖRVALTNINGEN HVB BARN & UNGDOM SID 1 (6) 2007-04-02 Handläggare: Maija-Liia Laitinen Telefon: 08-508 25 255 Till Till ocialtjäntnämnden Anmälan av rapporten inkrivna barn, ungdomar och föräldrar

Läs mer

Förskoleenheten Regnbågen/Stjärnfallet

Förskoleenheten Regnbågen/Stjärnfallet SPÅNGA-TENSTA STADSDELSFÖRVALTNING SID 1 (5) DNR 400-444/07 GILTIG FR.O.M. 2007-09-20 GILTIG T.O.M. 2008-09-19 KVALITETSGARANTI Förkoleenheten Regnbågen/Stjärnfallet Enheten betår av två förkolor med 3avdelningar

Läs mer

SOCIALTJÄNSTFÖRVALTNING. Underlag till budget för 2009 och inriktning för 2010 och 2011

SOCIALTJÄNSTFÖRVALTNING. Underlag till budget för 2009 och inriktning för 2010 och 2011 STOCKHOLMS SOCIALTJÄNSTFÖRVALTNING FÖRVALTNINGSLEDNINGE N Till Socialtjäntnämnden SID 1 (22) 2008-03-31 Underlag till budget för 2009 och inriktning för 2010 och 2011 Förlag till belut 1. Socialtjäntnämnden

Läs mer

Organisation och arbetsformer för FoU-arbetet åren samt fördelning av medel 2011

Organisation och arbetsformer för FoU-arbetet åren samt fördelning av medel 2011 SOCIALFÖRVALTNINGEN UTVECKLINGSENHETEN Handläggare: Maria Anderon Tel: 508 25 910 Till Socialnämnden DNR 3.2-0113/2011 2011-05-19 SID 1 Organiation och arbetformer för FoU-arbetet åren 2012-2014 amt fördelning

Läs mer

Verksamhetsplan Centrala Östermalms förskolor

Verksamhetsplan Centrala Östermalms förskolor ÖSTERMALM CENTRALA ÖSTERMALMS FÖRSKOLOR TJÄNSTEUTLÅTANDE 1 (18) 2007-12-05 Handläggare: Jacky Cohen Verkamhetplan Centrala Ötermalm förkolor Inledning Kort inledning om enheten, bland annat organiation

Läs mer

Redogörelse av de kommunövergripande verksamheterna på Södermalm. Uppdrag från stadsdelsnämnden.

Redogörelse av de kommunövergripande verksamheterna på Södermalm. Uppdrag från stadsdelsnämnden. SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING STADSDELSDIREKTÖRENS STAB DNR 100-448/2008 DNR 400-463/2008 SID 1 (5) 2008-04-07 Handläggare: Kicki Elofon Telefon: 08-508 12 412 Till Till taddelnämnden 2008-04-24 Redogörele

Läs mer

Plan för psykosocialt omhändertagande vid stora olyckor och katastrofer i. Enskede-Årsta-Vantör

Plan för psykosocialt omhändertagande vid stora olyckor och katastrofer i. Enskede-Årsta-Vantör ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING Plan för pykoocialt omhändertagande vid tora olyckor och katatrofer i Enkede-Årta-Vantör 2007-12-27 Box 81, 121 22 Johannehov. Telefon 08-508 14 000 e-pot@eav.tockholm.e

Läs mer

DOM. 2014-10- 0 B Meddelad i Göteborg. KLAGANDE Stadsområdesnämnd Söder i Malmö kommun Box 31065. Ombud:!Vfoharnmed Hourani

DOM. 2014-10- 0 B Meddelad i Göteborg. KLAGANDE Stadsområdesnämnd Söder i Malmö kommun Box 31065. Ombud:!Vfoharnmed Hourani KAMMARRÄTTEN I Avdelning 2 2014-10- 0 B Meddelad i Göteborg Sida 1 (5) Mål m 7419-13 KLAGANDE Stadområdenämnd Söder i Malmö kommun Box 31065 200 49 Malmö MOTPART Ombud:!Vfoharnmed Hourani Juritfirman New

Läs mer

Riktlinjer för handläggning av ärenden enligt SoL och LSS inom äldreomsorgen

Riktlinjer för handläggning av ärenden enligt SoL och LSS inom äldreomsorgen ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGSAVDELNINGEN Handläggare: Dori Modig Telefon: 08-508 14 520 SID 1 (8) DNR 006-086/2007 2007-07-26 Till Enkede-Årta-Vantör taddelnämnd Riktlinjer för

Läs mer

Rapport om verksamheten vid Nickgården, Lustigsgården AB.

Rapport om verksamheten vid Nickgården, Lustigsgården AB. KUNDORIENTERADE VERKSAMHETER SMTR 2008-03-18 SID 1 (5) 2008-01-23 Handläggare: Ander Fall Telefon: 508 25 608 Till ocialtjäntnämnden Rapport om verkamheten vid Nickgården, Lutiggården AB. 1 bilaga Förlag

Läs mer

Verksamhetsplan för Enskede-Årsta- Vantör år 2010

Verksamhetsplan för Enskede-Årsta- Vantör år 2010 ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING EKONOMIAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 100-633/2009 1 (57) 2009-11-24 Handläggare: Lena Skott Telefon: 08-508 20 032 Till Enkede-Årta-Vantör taddelnämnd Verkamhetplan

Läs mer

Verksamhetsplan Skärholmen

Verksamhetsplan Skärholmen SKÄRHOLMEN Handläggare: Gunnel Altin Telefon: 508 24 020 TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 102/450-2008 1 (54) 2008-12-04 Verkamhetplan Skärholmen Inledning Kommunfullmäktige antog i juni 2007 Viion Stockholm 2030.

Läs mer

Handläggare: Kicki Elofsson Stadsdelsnämnden

Handläggare: Kicki Elofsson Stadsdelsnämnden SÖDERMALM STADSDELSFÖRVALTNING Handläggare: Kicki Elofon Till Staddelnämnden -05-14 TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 101-324/ 1 (56) -05-05 Tertialrapport 1/ Förlag till belut 1. Nämnden godkänner förvaltningen förlag

Läs mer

Förvaltningsledningen bedömer att socialtjänst- och arbetsmarknadsnämndens samlade verksamhet för 2010 kommer att redovisa ett litet överskott.

Förvaltningsledningen bedömer att socialtjänst- och arbetsmarknadsnämndens samlade verksamhet för 2010 kommer att redovisa ett litet överskott. SOCIALTJÄNST- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN EKONOMIAVDELNINGEN DNR 1.2-0840/2009 SID 1 (12) 2010-04-09 Till Socialtjänt- och arbetmarknadnämnden Månadrapport för mar 2010 Förlag till belut Månadrapporten

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag för 2008

Ansökan om föreningsbidrag för 2008 SPÅNGA-TENSTA STADSDELSFÖRVALTNING SID 1 (5) 2008-01-22 Handläggare: Margareta Edenholm Till Spånga-Tenta taddelnämnd Anökan om föreningbidrag för 2008 I företeckningen nedan redovia vilka föreningar om

Läs mer

Kartläggning av hälso- och sjukvårdsinsatser/kvalitetsindikatorer i särskilda boendeformer för äldre

Kartläggning av hälso- och sjukvårdsinsatser/kvalitetsindikatorer i särskilda boendeformer för äldre HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING ADMINISTRATION Handläggare: Eeva Erikon/ Agneta Blomkvit Telefon: 08-508 23 504/08-508 22 044 Till Hägerten-Liljeholmen taddelnämnd DNR 162-08-600 SID 1 (7)

Läs mer

Underlag för Rinkeby-Kista stadsdelsnämnds budget för 2010 och inriktning 2011 och 2012

Underlag för Rinkeby-Kista stadsdelsnämnds budget för 2010 och inriktning 2011 och 2012 RINKEBY-KISTA STADSDELSFÖRVALTNING ADMINISTRATIONEN DNR 100-162-2009 SID 1 (11) 2008-03-27 SDN 2007-04-23 Handläggare: Sara Halltröm Telefon: 08-508 01 020 Till Rinkeby-Kita taddelnämnd Underlag för Rinkeby-Kita

Läs mer

Införande av kundvalssystem för vård- och omsorgsboenden

Införande av kundvalssystem för vård- och omsorgsboenden ÄLDREFÖRVALTNINGEN SID 1 (6) Handläggare: Lar B Strand Telefon: 508 36 205 Till Äldrenämnden 21 auguti 2007 Införande av kundvalytem för vård- och omorgboenden inom äldreomorg Äldreförvaltningen förlag

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015

VERKSAMHETSPLAN 2015 VERKSAMHETSPLAN 2015 HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSBEREDNING AVESTA/HEDEMORA/SÄTER Antagen vid beredningmöte den 26/2 2015-1 - BAKGRUND I hälo- och jukvårdlagen fatlå att målet för hälo- och jukvården är en god

Läs mer

Tertialrapport 2. Bromma. Sammanfattande analys BROMMA

Tertialrapport 2. Bromma. Sammanfattande analys BROMMA BROMMA TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 335--101 1 (57) -09-12 SDN -09-18 Bromma Tertialrapport 2 Sammanfattande analy Stockholm ka vara en attraktiv, trygg och växande tad för boende, företagande och beök Nämnden

Läs mer

Nyckelord: Arbetsmarknadspolitik. Personalfrågor Arbetsmarknadspolitiska åtgärder i regeringens budgetproposition

Nyckelord: Arbetsmarknadspolitik. Personalfrågor Arbetsmarknadspolitiska åtgärder i regeringens budgetproposition Cirkulärnr: 1995:25 Diarienr: 0110 P-cirknr: 1995-2:10 Nyckelord: Handläggare: Sektion/Enhet: Datum: 1995-01-16 Mottagare: Rubrik: Nyckelord: Arbetmarknadpolitik Clae-Håkan Jacobon Förhandlingektionen

Läs mer

1. Stadsdelsnämnden godkänner tertialrapport 1 och överlämnar den till kommunstyrelsen.

1. Stadsdelsnämnden godkänner tertialrapport 1 och överlämnar den till kommunstyrelsen. RINKEBY STADSDELSFÖRVALTNING EKONOMIAVDELNINGEN SD 02 DNR 103-139-2007 SID 1 (15) 2007-05-10 SDN 2007-05-21 Handläggare: Anna-Britta Karlon Telefon: 50801020 Till Rinkeby-Kita taddelnämnd Tertialrapport

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Datum:

Sammanträdesprotokoll Datum: S SPÅNGA-TENSTA STADSDELSFÖRVALTNING PENSIONÄRSRÅDET SID 1 (7) 2007-11-08 Sammanträdeprotokoll Datum: 2007-11-08 Datum för jutering: 2007-11- Iri Johnon Närvarande Ordförande Iri Johnon, PRO Vice ordförande

Läs mer

Verksamhetsplan Karlaplan/Hjorthagens förskolor

Verksamhetsplan Karlaplan/Hjorthagens förskolor ÖSTERMALM KARLAPLAN/HJORTHAGENS FÖRSKOLOR TJÄNSTEUTLÅTANDE 1 (22) 2007-12-05 Handläggare: Jacky Cohen Verkamhetplan Karlaplan/Hjorthagen förkolor Inledning Förkoleenheten har förkoleverkamhet på fyra adreer.

Läs mer

Bostadsutställning Tensta Bo, avtal med Stockholms Byggmästareförening angående genomförande av bostadsutställning i Tensta.

Bostadsutställning Tensta Bo, avtal med Stockholms Byggmästareförening angående genomförande av bostadsutställning i Tensta. TJÄNSTEUTLÅTANDE MN 2005-09-01 Handläggare: Eva Olon Teknik ock Miljö Tel: 508 268 50 eva.olon@ mk.tockholm.e Dnr M05-511-695 2005-08-22 Till Marknämnden Botaduttällning Tenta Bo, avtal med Stockholm Byggmätareförening

Läs mer

Processbeskrivning Kvalitetsstyrning

Processbeskrivning Kvalitetsstyrning ProcIT-P-002 Procebekrivning Kvalitettyrning Ledning- och kvalitetytem Fattälld av Sven Arvidon 2012-06-20 Procebekrivning Kvalitettyrning Procebekrivning ProcIT-P-002 2.0 Innehållförteckning 1 Inledning

Läs mer

Rapport efter införandet av äldrepeng i tre nivåer inom vård- och omsorgsboenden på Södermalm

Rapport efter införandet av äldrepeng i tre nivåer inom vård- och omsorgsboenden på Södermalm SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING STABEN SID 1 (5) 2008-12-16 Handläggare: Kicki Elofon Till Till taddelnämnden 2009-02-12 Rapport efter införandet av äldrepeng i tre nivåer inom vård- och omorgboenden på

Läs mer

DOM Meddelad i Stockholm. Ombud: Advokat Sofia Tedsjö C J Advokatbyrå AB Cardellgatan Stockholm

DOM Meddelad i Stockholm. Ombud: Advokat Sofia Tedsjö C J Advokatbyrå AB Cardellgatan Stockholm KAMMARRÄTTEN Avdelning 5 2014-03-04 Meddelad i Stockholm Mål nr 400-13 KLAGANDE. Ombud: Advokat Sofia Tedjö C J Advokatbyrå AB Cardellgatan 1 114 36 Stockholm MOTPART Vård- och omorgnämnden i Botkyrka

Läs mer

DOM 2014-12- 17. Meddelad i Göteborg. ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Förvaltningsrätten i Göteborgs dom den 8 november 2013 i mål nr 7848-13, se bilaga A

DOM 2014-12- 17. Meddelad i Göteborg. ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Förvaltningsrätten i Göteborgs dom den 8 november 2013 i mål nr 7848-13, se bilaga A KAMMARRÄTTEN I GÖTEBORG Avdelning 3 2014-12- 17. Meddelad i Göteborg Mål nr 7038-13 Sida 1 (6) KLAGANDE Socialnämnden i Halmtad kommun Box 230 301 06 }Ialmtad MOTPART Ombud: Emilia Liedbeck Nordtröm aitan

Läs mer

KISTA STADSDELSFÖRVALTNING. Från socialbidrag till arbete. Förslag till beslut. Sammanfattning. Handläggare: Krisztina Buki Telefon:

KISTA STADSDELSFÖRVALTNING. Från socialbidrag till arbete. Förslag till beslut. Sammanfattning. Handläggare: Krisztina Buki Telefon: RINKEBY STADSDELSFÖRVALTNING KISTA STADSDELSFÖRVALTNING DNR 004-127-2007 SID 1 (10) 2007-04-17 SDN 2007-04-26 Handläggare: Kriztina Buki Telefon: 08 508 01 600 Till Rinkeby-Kita taddelnämnd Från ocialbidrag

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014

VERKSAMHETSPLAN 2014 VERKSAMHETSPLAN 2014 HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSBEREDNING AVESTA/HEDEMORA/SÄTER Antagen vid beredningmöte den 11 mar 2014-1 - BAKGRUND I hälo- och jukvårdlagen fatlå att målet för hälo- och jukvården är en god

Läs mer

Reviderat förslag till beräkningsmodell för särskolan i Stockholms län

Reviderat förslag till beräkningsmodell för särskolan i Stockholms län UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN STABSENHETEN SID 1 (6) 2007-02-27 Handläggare: Eliabet Sjöberg Telefon: 508 33 947 Till Utbildningnämnden 070419 Reviderat förlag till beräkningmodell för ärkolan i Stockholm län

Läs mer

vx DOM 2013-1Z-T2 Meddelad i Göteborg KLAGANDE Försäkringskassan Processjuridiska enheten/ Malmö Box 14069 200 24 Malmö

vx DOM 2013-1Z-T2 Meddelad i Göteborg KLAGANDE Försäkringskassan Processjuridiska enheten/ Malmö Box 14069 200 24 Malmö Avdelning 3 vx DOM 2013-1Z-T2 Meddelad i Göteborg Mål nr 286-1 3 Sida 1 (8) KLAGANDE Föräkringkaan Procejuridika enheten/ Malmö Box 14069 200 24 Malmö MOTPART God man: Ombud: Jur.kand. Finn Kronporre Aitanjuriterna

Läs mer

s Handläggare: Krisztina Buki (målavsnittet), Sara Hallström Telefon: ,

s Handläggare: Krisztina Buki (målavsnittet), Sara Hallström Telefon: , BIlBBi RINKEBY - KISTA Handläggare: Kriztina Buki (målavnittet), Sara Halltröm Telefon: 08-508 01 600, 08-508 01 020 (ekonomiavnittet) Årredovining måluppföljning Sammanfattande analy Nämnden har i hög

Läs mer

Stockholms stads handlingsprogram för skydd mot olyckor Stadsledningskontorets förslag

Stockholms stads handlingsprogram för skydd mot olyckor Stadsledningskontorets förslag STADSLEDNINGSKONTORET STABEN Bilaga 2 Stockholm tad handlingprogram för kydd mot olyckor 2007 08 31 Stadledningkontoret förlag www.tockholm.e SID 2 (6) Inledning Staden handlingprogram för kydd mot olyckor

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN 2012/13

LIKABEHANDLINGSPLAN 2012/13 SPÅNGA GYMNASIUM 2 UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN LIKABEHANDLINGSPLAN 2012/13 Planen gäller från 2012-08-22 till 2013-08-21 Anvarig för planen: Urban Viktröm, rektor Vår viion Alla elever på Spånga gymnaium

Läs mer

Ett tryggare och trevligare nyårsfirande 2008/2009 vid Slussen

Ett tryggare och trevligare nyårsfirande 2008/2009 vid Slussen SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING STADSDELSDIREKTÖRENS STAB SID 1 (5) 2008-11-10 Handläggare: Ander Cartorp Telefon: 08-508 12 010 Till taddelnämnden 2008-11-27 Ett tryggare och trevligare nyårfirande 2008/2009

Läs mer

Avdelningsorganisation i en ny utbildningsförvaltning

Avdelningsorganisation i en ny utbildningsförvaltning UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN FÖRVALTNINGSAVDELNIN GEN Handläggare: Ingrid Olon Telefon: 08-508 33810 ingrid.olon@utbildning.tockholm.e Till Utbildningnämnden 2007-02-15 DNR 07-041/246:1 SID 1 (9) 2008-06-24

Läs mer

Utredningen om frivillig försvarsverksamhet, SOU 2008:101. Svar på remiss

Utredningen om frivillig försvarsverksamhet, SOU 2008:101. Svar på remiss SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING STADSDELSDIREKTÖRENS STAB /2008 SID 1 (8) 2008-12-18 Handläggare: Kicki Elofon Telefon: 08-508 12 008 Till Till taddelnämnden 2009-01-22 Utredningen om frivillig förvarverkamhet,

Läs mer

Rapport från inspektion av Mäster Olofsgårdens fritidshem och öppna fritidsverksamhet april 2011

Rapport från inspektion av Mäster Olofsgårdens fritidshem och öppna fritidsverksamhet april 2011 KVALITE TS- OCH EKONOMIAVDELNING EN INSPE KTIONS- OCH ANALYSENHE TEN SID 1 (13) 2011-06-13 Utbildninginpektörer JONAS FLODMARK 08-508 33 257 BENGT THORNG REN 08-508 33 557 Rapport från inpektion av Mäter

Läs mer

Processbeskrivning Övervakning inom Operation Center

Processbeskrivning Övervakning inom Operation Center ProcIT-P-016 Procebekrivning Övervakning inom Operation Center Ledning- och kvalitetytem Fattälld av Sven Arvidon 2012-09-10 Innehållförteckning 1 Inledning 3 1.1 Symboler i procebekrivningarna 3 2 Övervakning

Läs mer

Rapport från utvärdering av grundläggande vuxenutbildning i Botkyrka kommun 5-9 september 2011

Rapport från utvärdering av grundläggande vuxenutbildning i Botkyrka kommun 5-9 september 2011 TILLHANDAHÅLLARAVDELNINGEN UPPFÖLJNINGSENHETEN SID 1 (19) 2011-11-01XX Borttaget: 2011-10-31 UTBILDNINGSINSPEKTÖR LENA KAEV 08-508 33 977 MEDBEDÖMARE; ERIK HAMNER REKTOR KOMMUNAL VUXENUTBILDNING, TYRESÖ

Läs mer

Inrättande av samverkansgrupp. Redovisning av kommunfullmäktiges uppdrag från klotterkommissionens rapport.

Inrättande av samverkansgrupp. Redovisning av kommunfullmäktiges uppdrag från klotterkommissionens rapport. GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2004-10-12 Handläggare: Gunilla Arvór Region Yttertad Adminitrativa byrån Tel: 508 263 22 gunilla.arvor@gfk.tockholm Dnr 03-650-936:6 2004-09-12 Till Gatu-

Läs mer

Tertialrapport

Tertialrapport RINKEBY-KISTA STADSDELSFÖRVALTNING DNR 100-173-2007 SID 1 (16) 2007-09-13 SDN 2007-09-20 Handläggare: Verner Stadthagen, tfn: 508 02 011 Till Rinkeby-Kita taddelnämnd Tertialrapport 2 2007 Förlag till

Läs mer

Vi ger våra barn trygghet och är observanta på barnens lek som är en viktig del i det livslånga lärandet.

Vi ger våra barn trygghet och är observanta på barnens lek som är en viktig del i det livslånga lärandet. SPÅNGA-TENSTA STADSDELSFÖRVALTNING SID 1 (5) DNR 400-444/07 GILTIG FR.O.M. 2007-09-20 GILTIG T.O.M. 2008-09-19 KVALITETSGARANTI Förkolan Harpåret Vi ger våra barn trygghet och är obervanta på barnen lek

Läs mer

och handikappomsorg VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING

och handikappomsorg VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING Äldre- och handikappomorg VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING Handläggare: Pia Bergten, Medicinkt anvarig jukköterka Telefon: 08-508 20 513 TJÄNSTEUTLÅTANDE 2007-02-15 SDN 2007-03-22 Dnr 506-030/2007 KARTLÄGGNING

Läs mer

Rapport om den kommunala hälso-och sjukvården år 2007 vid vård- och omsorgsboenden inom Södermalms stadsdelsförvaltning

Rapport om den kommunala hälso-och sjukvården år 2007 vid vård- och omsorgsboenden inom Södermalms stadsdelsförvaltning SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING BESTÄLLARAVDELNINGEN FUNKTIONSHINDRADE OC H ÄLDRE SID 1 (11) 2008-10-01 Handläggare: Agneta Kling Telefon: 508 13 005 Britt-Marie Johanon Telefon: 508 12 012 Till Staddelnämnden

Läs mer

Det viktigaste i vår Förskola är TRYGGHET. Barn, föräldrar och pedagoger behöver vara trygga med varandra för att det ska bli en bra verksamhet.

Det viktigaste i vår Förskola är TRYGGHET. Barn, föräldrar och pedagoger behöver vara trygga med varandra för att det ska bli en bra verksamhet. SPÅNGA-TENSTA STADSDELSFÖRVALTNING SID 1 (5) DNR 400-444/07 GILTIG FR.O.M. 2007-09-20 GILTIG T.O.M. 2008-09-19 KVALITETSGARANTI Förkolan Soltrålen, Tentavägen 101 Muik-och danförkolan Det viktigate i vår

Läs mer

Rapport från utvärdering av Hermods vuxenutbildning 19-23 september 2011

Rapport från utvärdering av Hermods vuxenutbildning 19-23 september 2011 TILLHANDAHÅLLARAVDEL NINGEN UPPFÖLJNING SENHETEN SID 1 (21) 2011-11-29XX UTBILDNINGSINSPEKTÖR LENA KAE V 08-508 33 977 MEDBEDÖMARE ANITA SIMAK REKTOR KOMMUNAL VUXENUTBILDNING, UPPLANDS VÄSBY Rapport från

Läs mer

VÄSENTLIGHETS- OCH RISKANALYS MED ARBETSPLAN FÖR INTERNKONTROLL FÖR UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007

VÄSENTLIGHETS- OCH RISKANALYS MED ARBETSPLAN FÖR INTERNKONTROLL FÖR UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007 S UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN FÖRVALTNINGSAVDELNIN GEN Sid 1 (9) VÄSENTLIGHETS- OCH RISKANALYS MED ARBETSPLAN FÖR INTERNKONTROLL FÖR UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007 Bakgrund I enlighet med taden Regler för ekonomik

Läs mer

HANTERING AV DIGITAL INFORMATION HOS EXPLOATERINGSKONTORET

HANTERING AV DIGITAL INFORMATION HOS EXPLOATERINGSKONTORET S STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (6) 2011-02-17 DNR 9.3-14134/10 SSA 2010:20 Exploateringkontoret Att: Ann-Charlotte Nilon Kopia: Reviionkontoret HANTERING

Läs mer

och handikappomsorg VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING

och handikappomsorg VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING Äldre- och handikappomorg VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING Handläggare: Pia Bergten, Medicinkt anvarig jukköterka Telefon: 08-508 20 513 TJÄNSTEUTLÅTANDE 2006-03-19 SDN 2006-04-20 Dnr 506-141/2006 KARTLÄGGNING

Läs mer

Förändringar av nuvarande avgiftssystem inom äldreomsorgen

Förändringar av nuvarande avgiftssystem inom äldreomsorgen ÄLDREFÖRVALTNINGEN AVDELNINGEN FÖR STRA TEGI OCH PLANERING DNR 105-228/2008 SID 1 (29) 2009-01-20 Handläggare: Barbro Karlon, tfn: 08-508 36 218 Git Skog, tfn: 08-508 36 217 Till Äldrenämnden den 10 februari

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete i förskolan

Systematiskt kvalitetsarbete i förskolan Sytematikt kvalitetarbete i förkolan Varför - Mål Vad - Foku Hur - Metod Syfte: Att förenkla det ytematika kvalitetarbetet på Stenungund kommun förkolor. Sytematikt kvalitetarbete i förkolan, rev.110706

Läs mer

DOM. ?n13-02- 1 9. rtleaoelad i Göteborg. Ombud: Jur.kand. Jenny Dunberg ATS Assistans Trygghet Service AB Stortorget 4

DOM. ?n13-02- 1 9. rtleaoelad i Göteborg. Ombud: Jur.kand. Jenny Dunberg ATS Assistans Trygghet Service AB Stortorget 4 ?n13-02- 1 9 rtleaoelad i Göteborg Sida 1 (3) Mål nr 2524-12 KLAGANDE Omorgnämnden i Kritiantad kommun 291 80 Kritiantad MOTPART Ombud: Jur.kand. Jenny Dunberg ATS Aitan Trygghet Service AB Stortorget

Läs mer

Verksamhetsplan Kommunikation

Verksamhetsplan Kommunikation TRAFIK- OCH RENHÅLLNINGSNÄMNDEN KOMMUNIKATION Handläggare: Trafik- och renhållningnämnden inyn Telefon: TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR XXX/XX 1 (15) 2008-01-27 Verkamhetplan Kommunikation Inledning Kommunikationavdelningen

Läs mer

1. Stadsdelsnämnden beslutar att överta och nystarta allhuset på Hässelbytorg 10 i enlighet med bifogat projektdirektiv.

1. Stadsdelsnämnden beslutar att överta och nystarta allhuset på Hässelbytorg 10 i enlighet med bifogat projektdirektiv. Häelby-Vällingby Staddelförvaltning avdelningen taddelmiljö och teknik tjänteutlåtande 24 maj 2010 Eva Tångfeldt Telefon: 508 05 201 Sid 1 Till Allhu i Häelbygård Förlag till belut 1. Staddelnämnden belutar

Läs mer

RINKEBY-KISTA STADSDELSFÖRVALTNING. Förebyggande ungdomsinsatser - Lägesrapport

RINKEBY-KISTA STADSDELSFÖRVALTNING. Förebyggande ungdomsinsatser - Lägesrapport RINKEBY-KISTA STADSDELSFÖRVALTNING INTEGRATION FLYKTING MOTTAGNING FÖREBYGGA NDE UNGDO- MINSATSER SOCIAL OMSORG Handläggare: Chritina Hermanon Telefon: 08-508 01108 Till Rinkeby - Kita taddelnämnd SID

Läs mer

HANTERING AV DIGITAL INFORMATION HOS FASTIGHETSKONTORET

HANTERING AV DIGITAL INFORMATION HOS FASTIGHETSKONTORET S STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (5) 2011-02-24 DNR 9.3-14133/10 SSA 2010:18 Fatighetkontoret Att: Anita Granlund Kopia: Reviionkontoret HANTERING AV DIGITAL

Läs mer

Sammanträde 31 januari 2008 Utbildningsförvaltningen, Hantverkargatan 2 F, Insikten, klockan 15.30

Sammanträde 31 januari 2008 Utbildningsförvaltningen, Hantverkargatan 2 F, Insikten, klockan 15.30 Sammanträde 31 januari 2008 Utbildningförvaltningen, Hantverkargatan 2 F, Inikten, klockan 15.30 Ledamöter Lotta Edholm (fp) ordförande Roger Mogert () vice ordförande Cecilia Brinck (m) Johanna Sjö (m)

Läs mer

Införande av valfrihetssystem för vård- och omsorgsboenden inom äldreomsorg

Införande av valfrihetssystem för vård- och omsorgsboenden inom äldreomsorg STADSLEDNINGSKONTORET FÖRNYELSEAVDELNINGEN Handläggare: Jacob Kroktedt, Kertin Sandtröm Till Kommuntyrelen SID 1 (14) 2007-04-19 Införande av valfrihetytem för vård- och omorgboenden inom äldreomorg Stadledningkontoret

Läs mer

HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSNÄMND

HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSNÄMND HÄSSELBY-VÄLLINGBY Jutera / 2007 Birgitta Wahlman Berit Krue PROTOKOLL 13:2007 Blad 1(63) Sammanträdedag 2007-12-18 klockan 19.00 21.30 Medborgarhuet Trappan Vällingbyplan 9 nb, Vällingbyalen Vällingby

Läs mer

handbok i Kungsbackas kommungemensamma

handbok i Kungsbackas kommungemensamma handbok i Kungbacka kommungemenamma Kungbacka 2010 Projektledare: Lia Håkanon Projektgrupp: Anneli Skoglund, Annette Fredrikon, Catarina Nyberg, Eliabeth Ziga, Eva Djervbrant Jacobon, Eva Hanje, Ewa Grunnér,

Läs mer

Nuläget för det drogförebyggande arbetet 2008 Svar på skrivelse från (v), (s) och (mp)

Nuläget för det drogförebyggande arbetet 2008 Svar på skrivelse från (v), (s) och (mp) SOCIALTJÄNSTFÖRVATNINGEN PREVENTIONSCENTRUM STOCKHOLM - PRECENS TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 119-0149/2008 SID 1 (27) Handläggare: Ander Erikon Telefon: 508 430 22 Till Socialtjäntnämnden Nuläget för det drogförebyggande

Läs mer

Verksamhetsplan Trafikplanering

Verksamhetsplan Trafikplanering TRAFIK- OCH RENHÅLLNINGSNÄMNDEN TRAFIKPLANERING Handläggare: Trafik- och renhållningnämnden inyn Telefon: TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR XXX/XX 1 (15) 2008-01-27 Verkamhetplan Trafikplanering Inledning För att äkra

Läs mer

Rapport från inspektion av Dalhagsenheten feb 2008

Rapport från inspektion av Dalhagsenheten feb 2008 S UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN KVALITETSAVDELNINGEN ENHETEN FÖR INSPEKTION SID 1 (15) 2008-03-12 FÖRSKOLEINSPEKTÖRER INGER LEFFLER PIRKKO LEPORANTA MORLEY TEL 508 33 675 TEL 508 33 632 Rapport från inpektion

Läs mer

Omvandling av lokaler i kvarteret Krubban till nya förskolor

Omvandling av lokaler i kvarteret Krubban till nya förskolor S ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING BARN OCH UNGDOM SID 1 (6) 2010-03-31 Handläggare: Jacky Cohen Telefon: 08/ 508 10 016 Till Ötermalm taddelnämnd ammanträde 100415 Omvandling av lokaler i kvarteret Krubban

Läs mer

Stadsdelsförvaltningens synpunkter över ansökningar om etablering av friskolor inför läsåret 2008/2009

Stadsdelsförvaltningens synpunkter över ansökningar om etablering av friskolor inför läsåret 2008/2009 KATARINA-SOFIA STADSDELSFÖRVALTNING FÖRSKOLA, SKOLA OCH FRITID ANMÄLAN SID 1 (6) 2007-05-29 Handläggare: Ingegerd Appelgren och Yvonne Aleniu Telefon: 08-508 13 144 och 08-508 12 107 Till Utbildningförvaltningen

Läs mer

Anna-Lena Andersson, socialchef 71, 73, 78-79, 82 Ann-Kristin Andersson, nämndsekreterare 80 Linn Johansson, ledningsresurs 81

Anna-Lena Andersson, socialchef 71, 73, 78-79, 82 Ann-Kristin Andersson, nämndsekreterare 80 Linn Johansson, ledningsresurs 81 ^ KALIX KOMMUN 1(23) Sa mmanträdedatu m Plat och tid Belutande Övriga närvarande Juterare Juteringen plat och tid Förvaltningbyggnaden, Seionalen, måndagen den 21 maj 2018 kl 09:00-15:00. Ledamöter Maud

Läs mer

Processbeskrivning Driftsättning

Processbeskrivning Driftsättning ProcIT-P-007 Procebekrivning Driftättning Ledning- och kvalitetytem Fattällt av Sven Arvidon 2012-06-20 Innehållförteckning 1 Inledning 2 1.1 Symboler i procebekrivningarna 2 2 Driftättning 3 2.1 Samband

Läs mer

s UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN

s UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN GYMNASIEAVDELNINGEN KVALITETS- OCH EKONOMIAVDELNING EN SID 1 (5) 2010-05-10 Handläggare: Leif G. Hellén Telefon: 508 33 757 Till Utbildningnämnden 2010-06-10 Genomförandeförlag

Läs mer

LOKALFÖRSÖRJNINGSPLAN FÖR KISTA STADSDELSNÄMND 2007

LOKALFÖRSÖRJNINGSPLAN FÖR KISTA STADSDELSNÄMND 2007 S BILAGA 4 SID 1 (8) 2007-01-11 LOKALFÖRSÖRJNINGSPLAN FÖR KISTA STADSDELSNÄMND 2007 1. Inledning Kita taddelnämnd hyr totalt ca 109.000 kvadratmeter lokaler fördelade på 267 hyrekontrakt för in amlade

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS SJÖSTADSSKOLAN

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS SJÖSTADSSKOLAN S STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (5) 2012-01-12 Sjötadkolan, Att: Lena Lindblad Peteren Kopia: Utbildningförvaltningen, Atrid Norderfeldt amt Reviionkontoret

Läs mer

Sammanträde onsdag 19 december 2007 Gubbängsskolans aula, Gubbängsvägen 63-69, klockan

Sammanträde onsdag 19 december 2007 Gubbängsskolans aula, Gubbängsvägen 63-69, klockan Sammanträde ondag 19 december 2007 Gubbängkolan aula, Gubbängvägen 63-69, klockan 19.45-21.00 Ledamöter Holm, Birgitta (m) ordförande Sandell, Gunnar () vice ordförande Iacon, Lennart (m) Fredholm, Arne

Läs mer

Riktlinjer för hälso- och sjukvård inom Stockholms stads särskilda boenden och dagverksamheter

Riktlinjer för hälso- och sjukvård inom Stockholms stads särskilda boenden och dagverksamheter ÄLDREFÖRVALTNINGEN DNR 105-243/2007 SID 1 (24) 2007-10-18 Handläggare: Börje Ferlander Telefon: 08-508 36 216 Riktlinjer för hälo- och jukvård inom Stockholm tad ärkilda boenden och dagverkamheter för

Läs mer

Bidrag till det lokala förenings - och kulturlivet under 2010

Bidrag till det lokala förenings - och kulturlivet under 2010 ÄLVSJÖ STADSDELSFÖRVALTNING KANSLI- OCH SERVICEAVDELNING EN DNR 012-2010-5. SID 1 (12) 2010-03-31 Handläggare: Madeleine Hagerth Telefon: 08-508 21 051 Till Älvjö taddelnämnd 2010-04-22 Bidrag till det

Läs mer

ANGÅENDE REMISSEN OM RIKTLINJER FÖR KOMMUNAL HÄLSO- OCH SJUKVÅRD INOM STOCKHOLMS STADS SÄRSKILDA BOENDEN OCH DAGVERKSAMHETER FÖR ÄLDRE

ANGÅENDE REMISSEN OM RIKTLINJER FÖR KOMMUNAL HÄLSO- OCH SJUKVÅRD INOM STOCKHOLMS STADS SÄRSKILDA BOENDEN OCH DAGVERKSAMHETER FÖR ÄLDRE KOMMUNSTYRELSEN ÄLDREROTELN DNR: 327-4754/2007 DATUM: 2007-11-27 Till berörd remiintan ANGÅENDE REMISSEN OM RIKTLINJER FÖR KOMMUNAL HÄLSO- OCH SJUKVÅRD INOM STOCKHOLMS STADS SÄRSKILDA BOENDEN OCH DAGVERKSAMHETER

Läs mer

Bilaga till Stockholms stads. utbildningsinspektörers. årsrapport 2010/2011. Förskola

Bilaga till Stockholms stads. utbildningsinspektörers. årsrapport 2010/2011. Förskola UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN EKONOMI-, KVALITETS-OCH TILLHANDAHÅLLARA VDELNINGEN UPPFÖLJNINGSENHETEN SID 1 (81) 2011-09-16 FÖRSKOLEINSPEKTÖRER HANS DAHLIN 08-508 33 655 EVA HEDERSTRÖM 08-508 33 061 INGA-LILL

Läs mer

Spånga grundskolas plan för likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling

Spånga grundskolas plan för likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling S SPÅNGA GRUNDSKOLA UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Spånga grundkola plan för likabehandling och plan mot dikriminering och kränkande behandling Beökadre Adolf Rudbeck väg 21, 163 54 Spånga. Telefon 08-508 413

Läs mer

Idrottsförvaltningen föreslår att Idrottsnämnden beslutar följande:

Idrottsförvaltningen föreslår att Idrottsnämnden beslutar följande: IDROTTSFÖRVALTNINGEN FASTIGHETSAVDELNINGEN SID 1 (8) 2007-04-20 Handläggare: Nikla Karlon Telefon: 508 27 947 Till Idrottnämnden den 15 maj 2007 Centralbadet hyreförhållanden Förlag till belut Idrottförvaltningen

Läs mer

Rapport från inspektion av Centrala Östermalms förskoleenhet 30/11 16/

Rapport från inspektion av Centrala Östermalms förskoleenhet 30/11 16/ UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN KVALITETS- OCH EKONOMIAVDELNINGEN INSPEKTIONS- OCH ANALYSENHETEN HANS DAHLIN 508 33 655 EVA HEDERSTRÖM 508 33 061 SID 1 (27) 2010-02-19 Rapport från inpektion av Centrala Ötermalm

Läs mer

Nya förvaltningslokaler för Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning

Nya förvaltningslokaler för Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning RINKEBY-KISTA STADSDELSFÖRVALTNING KANSLIAVDELNINGEN SID 1 (6) DNR 302-006-2008 2008-01-15 SDN 2008-01-24 Handläggare: Håkan Serdén Telefon: 08-508 01 114 Till Rinkeby-Kita taddelnämnd Nya förvaltninglokaler

Läs mer

Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd Hägerten-Liljeholmen taddelnämnd Sammanträdeprotokoll 2 febrari 2017 6 Verkamhetberättele för Hägerten-Liljeholmen taddelnämnd Belt 1. Hägerten-Liljeholmen taddelnämnd godkänner verkamhetberättelen med

Läs mer

ALKOHOL OCH DROGFÖREBYGGANDE ARBETE

ALKOHOL OCH DROGFÖREBYGGANDE ARBETE procent S NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING NORRMALMS DNR 499-383/27 LÄNSSTYRELSEN DNR 74-6-15916 SID 1 (35) 27-11- SLUTRAPPORT 26/27 ALKOHOL OCH DROGFÖREBYGGANDE ARBETE Andelen ungdomar om får alkohol från

Läs mer

1. Gatu- och fastighetsnämnden anvisar mark för bostäder vid Salt-, Kummin-, Muskot- och Korintvägen till PEAB Sverige AB på två år.

1. Gatu- och fastighetsnämnden anvisar mark för bostäder vid Salt-, Kummin-, Muskot- och Korintvägen till PEAB Sverige AB på två år. GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2003-11-04 Handläggare: Per Olof Jägbeck Region Yttertad Markbyrån Tel: 508 27 595 Perolof.jagbeck@gfk.tockholm.e 2003-10-12 Dnr 03-411-1098 Dnr 02-411-1232

Läs mer

Rapport från inspektion av Söderförskolor 9/12 18/

Rapport från inspektion av Söderförskolor 9/12 18/ UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN KVALITETSAVDELNINGEN ENHETEN FÖR INSPEKTION FÖRSKOLEINSPEKTÖRER BIRGITTA MAGNUSSON TEL: 508 33 635 HANS DAHLIN TEL: 508 33 655 INGER LEFFLER TEL: 508 33 675 SID 1 (18) 2009-02-12

Läs mer