SHNF-Nytt nr ***************************************************************************************** Kom med på stimulerande program

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SHNF-Nytt nr 6-2007 ***************************************************************************************** Kom med på stimulerande program"

Transkript

1 SHNF-Nytt nr dec Redaktör: Leif Magnusson, Tel , mobil ************************************************************************************* Nu är det dags för alla som inte är medlemmar!! Du får en vacker medlemsnål när Du går med! Meddela ordföranden det! Övertyga en vän/kollega att gå med som medlem och Du får r en medlemsnål (värde 50 kr; ; v.g. meddela ordföranden om det)! Tid för medlemsavgiften 200 kr! Se sista sidan! ***************************************************************************************** sida Kom med på stimulerande program våren 2008! 2 Vårt brev till domstolsverket ang. reseersättningar, 25/ Domstolsverkets svar, 21/ Hur skall detta tolkas? Har vi rätt att resa utan originalpapperskvitton? Är detta en öppning? Är Du ett undantagsfall om de flesta presenterar papperskvitton? Utgör storstäderna undantag? När blir regeln undantag? SL gillar inte kontantbiljetter. 4 Program våren 2008:. Måndag den 7 januari kl : Det traditionella nyårsmötet i Stora rummet Tisdag den 29 januari kl : Våldets konsekvenser Måndag den 11 februari kl : ECPAT. Med Thomas Bodström Lördag den 15 mars kl. 10- Hovrättens nämndemannadag 5 andra program under planering 5-6 Ordföranden har ordet Presidenten avgår med pension Tveka inte att ta kontakt med oss! Får Du tjänstgöra för sällan? Håll god kontakt med Din avdelning! Praktiskt föreningsarbete är Du intresserad? Hur ska vi förhålla oss till arvodena och reseersättningarna? finska nämndemän invaderade Svea hovrätt 8 Dags att lätta på plånboken inför 2008 men bara lite 1 (8)

2 Generaldirektören Thomas Rolén Domstolsverket Jönköping Ang. reseersättning för nämndemän På blankett DV 713 A Tjänstgöringsrapport för nämndeman/juryman står antecknat vid rubriken Resor Originalkvitton för parkering och utlägg skall bifogas. Vad stöder sig denna föreskrift på? Vi kan inte finna den i någon författningssamling eller i de föreskrifter som Domstolsverket utfärdat (ej dagtecknat eller med littera, med tryckmånad ). Stora svårigheter har uppstått för nämndemän i Stockholmsområdet (och säkerligen också på andra ställen i landet) när det gäller att belägga utförda lokalresor med papperskvitton eftersom kontanthanteringen upphört på bl.a. bussar. Dessutom tillåts betalning via mobilen. Inom en snar framtid kommer särskilda betalkort med påförda medel att användas. Att resa utan kvitto på tåg är idag redan möjligt. Att uppvisa mobilräkning etc som har föreslagits är inte rimligt med hänvisning till integritet och tidsutdräkt samt inte minst det extra arbete detta förorsakar alla parter. Detta gör att idag många nämndemän förvägras den rätt till reseersättning de har. Med hänvisning till ovanstående föreslås att domstolarna får rätt att liksom tidigare medge reseersättning för lokala resor utan att originalkvitton måste inlämnas (vilket inte alltid är möjligt) om det kan göras sannolikt att resan företagits som uppgivits från den egna bostaden (liksom målsägande och vittnen m.fl.). Nämndemän bör inte diskrimineras på denna punkt. Vi menar således att denna anteckning om originalkvitton på tjänstgöringsblanketten inte skall vara bindande för lokala resor. Stockholm den 25 september 2007 För Svea hovrätts nämndemannaförening: Leif Magnusson Ordförande Soluddsstigen VAXHOLM Tel , mobil Ruth Holmkvist-Svensson Vice ordförande 2 (8)

3

4 Program för våren 2008 (utan kostnad för medlemmar om ej annat anges) Måndag den 7 januari: Vi börjar med lunch på egen bekostnad men tillsammans för dem som så önskar i Wrangelska palatset, kanonrummet, förslagsvis kl. 12. Kl : Traditionellt nämndemannamöte i Stora rummet. Tjänsteförrättande hovrättspresidenten hovrättslagmannen på avd. 10 Göran Karlstedt samt kanslichefen Ragnar Palmkvist informerar om nyheter i lagstiftningen, om nytt från Svea hovrätt samt svarar på frågor. Nämndemannaföreningens styrelse medverkar. VARMT VÄLKOMNA! (Vi har inga rapporter om ev. rättegångsgudstjänst i Storkyrkan dessförinnan) Tisdag den 29 januari: Kl ca (Detaljprogram kommer i januari) Vårdchefen vid Södersjukhusets akutavdelning Sören C Sanz: Våldets konsekvenser Flygelsalen, Schering Rosenhanes palats. Riddarholmen Vi bjuder på lättare förtäring från kl Måndag den 11 februari: Kl ca (Detaljprogram kommer i januari) ECPAT: Medverkande: ordföranden i ECPAT f.d. justitieministern Thomas Bodström, Stora rummet, Wrangelska palatset, Riddarholmen Vi bjuder på lättare förtäring från kl Hovrättens nämndemannadag lördag 15 mars kl. 10- Vi återkommer till denna traditionella dag för utbildning och årsmöte i SHNF. Övriga program under planering våren 2008: Besök hos graffitipolisen Studiebesök på rättspsykiatriska avdelningen i Huddinge Studiebesök på nya Södertörns tingsrätt i Huddinge Studieresa till Statens kriminaltekniska laboratorium SKL i Linköping Studieresa till Helsingfors prel. sö kväll 25-on morgon 28 maj 2008: 2 hela dagar för studiebesök och samvaro. Vi tar nu in offert för bästa pris. 4 (8)

5 Ordföranden har ordet Presidenten avgår med pension Johan Hirschfeldt avgår med pension vid årsskiftet. Han avtackades vid en mottagning i Wrangelska palatsets foajé den 12 december. Svea hovrätts nämndemannaförening representerades av dess viceordförande Ruth Holmkvist-Svensson och mig. Vi överlämnade en gåva (CD med pianokonsert av Sjostakovitj) och hade tillfälle att framföra vår uppskattning av att presidenten alltid haft tid att lyssna på oss och samtala med oss i olika frågor. En hel del tillmötesgåenden i olika frågor och förbättringar för nämndemännens arbetsförhållanden har skett under årens lopp. Arvodes- och ersättningsfrågorna har dock inte lösts tillfredsställande ännu, men vi hoppas på den fortsatta dialogen med efterträdaren, vem det kan bli. Stort tack, Johan Hirschfeldt för dessa år vi fått arbeta under Ditt ledarskap och för Din öppna och förstående inställning till oss nämndemän! Tveka inte att ta kontakt med oss! SHNF-Nytt sänds ut till alla nämndemän inom Svea hovrätt samt delas ut till avdelningarna. Vi har kommit fram till att den information som vi förmedlar genom detta informationsblad är av värde för alla nämndemän. Vi tror att de flesta nämndemännen gillar detta, en del så mycket att de till och med ger oss ett pekuniärt erkännande. Men vi vill också ha en återkoppling och meddelanden från fältet från framgångar till mindre positiva erfarenheter. Och sådana rapporter har vi fått åtskilliga under året. Det ger en bild och ett underlag för oss vid våra samtal och överläggningar med presidenten/administrationen som under året skett totalt 8 gånger. Får Du tjänstgöra för sällan? Det händer ibland att en nämndeman inte är schemalagd och inte blir kallad till någon förhandling. Detta kan kanske särskilt gälla dem som kommer från län utanför Stockholms. Hör av Dig då till Din avdelning ring och tala om att Du är beredd att göra en insats. Du kan också skriva några rader och tala om vilka tider Du kan etc. Du kan också adressera brevet till annan avdelning vid hovrätten, för ibland uppstår brist på nämndemän i vissa lägen. Håll god kontakt med Din avdelning! Den som sitter på långmål lär snabbt känna sin avdelning och medarbetarna där. Det har stora fördelar i samarbetet. Men också de som mer sällan tjänstgör kan etablera god kontakt genom att gå med till avdelningen på kaffestunderna under dagen. Sedan några år tillbaka har säkerhetstänkandet byggt barriärer vi nämndemän befinner oss i Wrangelska palatset utanför säkerhetszonen, och kontakten med avdelningen och administrationen sker ofta enbart per telefon. Besök Din avdelning eller administrationen om Du behöver hjälp får Du genom receptionen eller genom att ringa till avdelningen ifråga. 5 (8) (forts)

6 Praktiskt föreningsarbete är Du intresserad? Är Du intresserad av att vara med och göra en arbetsinsats för nämndemännen vid Svea hovrätt? Vi skulle behöva ett tillskott av någon nämndeman/-kvinna som kan adjungeras till styrelsen fram till årsmötet nästa år (15 mars 2008). Det handlar om praktiskt föreningsarbete, utskick m.m. medverka praktiskt vid program, att Du har tid för att göra en arbetsinsats när det behövs. även om en IT-kunnig nämndeman, som det inte vore ur vägen att kontinuerligt och självständigt sköta hemsidan. Hur ska vi förhålla oss till arvodena och reseersättningarna? Ett år har gått sedan o halvdagsarvodet infördes, o en stramare hållning intagits när det gäller inställda förhandlingar, o krav på originalkvitton ställts vid resor, o i regel ingen reseersättning utgår från fritidshuset. Hur ska vi förhålla oss till dessa försämringar? En del förbättringar infördes samtidigt: höjt dagarvode till 500 kr från 3 timmar utan övre gräns uppåt dagarvodet utbetalas ograverat inkl. förlorad arbetsinkomst ersättning för förlorad arbetsinkomst fullt ut, ersättning för barntillsyn. Det som lyste med sin frånvaro var bl.a.: Inläsningsarvode 300 kr (som länsrätt, kammarrätt, migrationsdomstol) Övertidsersättning när förhandlingarna överskrider normal heldag. Uppräkning vid inflation (anknytning till konsumentprisindex) Detta är politik. De som arbetar och tar ledigt från sina jobb ska belönas. De är oftast i yngre åldrar och det är klart uttalat att nämndemannens medelålder ska ner. Den som har behov av barntillsyn är också i yngre ålder men jag undrar hur många som utnyttjat denna förmån (som dock även innefattar arbetsgivaravgift!). Den som inte sitter på sin stjärt ska heller inte ha betalt oavsett om detta utlovats. En överenskommelse om tjänstgöring gäller ej om förhandlingen inställs. Har förhandlingen påbörjats och varat i 10 minuter, får man dock betalt för 3 timmar. Plus resa om man har kvitto. Fast undantagsvis kan man ändå få ersättning enl. DV. Tidspillan ersätts dock ej. Ej heller lunchkostnad. Den får bara vittnen. Dock endast 60 kr. Hur mycket statskassan sparat på halvdagsarvodet eller uteblivna reseersättningar är säkert mycket litet, kanske rentav försumbart. Men många bäckar små. Man ska vara sparsam och aktsam med skattemedel. Här handlar det mer om principer, i smått och i stort. Det är moraliskt och fiskalt högtstående. Men tillämpningen av regelverket tål en översyn. (Forts. i nästa nummer.) Leif Magnusson 6 (8)

7 Hundra finska nämndemän invaderade Svea hovrätt: Trefalt många kom denna söndag i mitten av september. Ur två bussar från Viking Line vällde ut 100 raska finska nämndemän, För andra året i rad fick Svea hovrätt och dess nämndemannaförening besök av en delegation av Finlands nämndemän motsvarigheten till Nämndemännens Riksförbund i Sverige. Vi inom SHNF Svea hovrätts nämndemannaförening hade förberett en noga gruppindelning, för vi var bara tre ur styrelsen som kunde ställa upp denna dag, flera var sjuka, hade familjeförhinder etc. 50 finska nämndemän tog sig till det s.k. Stora rummet i Wrangelska palatset på plan 4, där under 1700-talets första hälft Sveriges Rikssal befann sig, då tre gånger längre, en halv gång högre. Här framlevde Gustav III sina första levnadsår i avvaktan på att slottet Tre Kronor skulle byggas upp igen efter den förödande slottsbranden Leif Magnusson berättade Svea hovrätts historia från Slottet Tre Kronor till Wrangelska palatset och Schering Rosenhanes palats en historia som också är Finlands. Under en timme tolkades anförandet, och man intog lite lättare förtäring. Efter en timme kom de båda andra 25-grupperna tillbaka efter att ha guidats runt i de båda palatsens sessionssalar och nämndemannarum av Ruth Holmkvist Svensson och Bertil Pierre. Proceduren upprepades, och efter 2 timmar var besöket slut och alla hade fått en uttolkning bokstavligen av den digra historien, vari ingick ett besök i Ankarströms hålor, källaren i Wrangelska, där Johan Jakob satt fängslad innan han halshöggs Men då var Wrangelska palatset säte för Svea hovrätt (sedan 1756), och slottet Tre Kronor för länge sedan uppbyggt igen. Efter detta bjöds ordföranden för Svea hovrätts nämndemannaförening Leif Magnusson ner till Viking Lines Amorella för att hålla ett anförande om framväxten av den svenska nämndemannen inför ett par hundra finska nämndemän. Sammanlagt hade 360 finska nämndemän rest till Sverige denna helg och under resan haft konferenser och social samvaro. Mycket välordnat och med ordförande för Finlands nämndemän Matti Laukkanen närvarande samt en hög representant för justitiedepartementet i Helsingfors. Svea Hovrätts Nämndemannaförening SHNF planerar som bekant att tillsammans med Stockholms tingsrätts och kammarrättens nämndemannaföreningar avlägga ett återbesök i Helsingfors i maj Leif Magnusson 7 (8)

8 Dags att lätta något på plånboken för medlemsavgiften 2008 Oförändrad årsavgift 200 kr. Reducerad årsavgift 100 kr för den som är medlem i annan nämndemannaförening med full avgift där. Avgiften sätts in på Svea hovrätts nämndemannaförening, plusgirokonto V.g. uppge namn och avdelning samt ev. förekommande annan förening. Du som värvar/anmäler en medlem får vår vackra medlemsnål (värde 50 kr). Hör av Dig till någon i styrelsen. Du SOM ÄR NY tveka inte att investera i ett medlemskap! NYHET: Medlemskort kommer att utfärdas. Medlemskapet ger gratis tillträde till föreläsningar, studiebesök etc. Föreningen bjuder ofta på lättare förtäring utan kostnad. Vi behöver Ditt fortsatta stöd!

SHNF-Nytt nr Två program kvar i höst! sid. 2 Brev till domstolsverkets generaldirektör Thomas Rolén

SHNF-Nytt nr Två program kvar i höst! sid. 2 Brev till domstolsverkets generaldirektör Thomas Rolén SHNF-Nytt nr 5-2007 15 okt. 2007. Redaktör: Leif Magnusson, leif.mgn@telia.com Tel. 08-541 396 38, mobil 070-600 51 51 *************************************************************************************

Läs mer

SHNF-Nytt nr 6-2009. Nu är det dags för medlemsavgiften! Välkommen!

SHNF-Nytt nr 6-2009. Nu är det dags för medlemsavgiften! Välkommen! UPPLAGA 2 SHNF-Nytt nr 6-2009 18 nov. 2009. Redaktör: Leif Magnusson, leif.mgn@telia.com Tel. 08-541 396 38, mobil 070-600 51 51 Nu är det dags för medlemsavgiften! Välkommen! **********************************************************************************************************

Läs mer

SHNF-Nytt nr Programverksamhet hösten 2010 för medlemmar (se programblad inne i tidningen):

SHNF-Nytt nr Programverksamhet hösten 2010 för medlemmar (se programblad inne i tidningen): SHNF-Nytt nr 4-2010 4 oktober 2010. Redaktör: Leif Magnusson, leif.mgn@telia.com Tel. 08-541 396 38, mobil 070-600 51 51 ****************************************************************************************

Läs mer

SHNF-Nytt nr Kl (smörgås), start i Stora rummet (sal 10). Se flygblad!

SHNF-Nytt nr Kl (smörgås), start i Stora rummet (sal 10). Se flygblad! SHNF-Nytt nr 6-2011 2 nov. 2011. Redaktör: Leif Magnusson, leif.mgn@telia.com Tel. 08-541 396 38, mobil 070-600 51 51. Bitr. red.: Lennart Fremling, lennart.fremling@comhem.se och Glenn Andersson, glenn.andersson@ltv.se

Läs mer

SHNF-Nytt nr 2-2009. att gå med som medlem (värde 50 kr; ; v.g. meddela ordföranden/redaktören

SHNF-Nytt nr 2-2009. att gå med som medlem (värde 50 kr; ; v.g. meddela ordföranden/redaktören SHNF-Nytt nr 2-2009 5 mars 2009. Redaktör: Leif Magnusson, leif.mgn@telia.com Tel. 08-541 396 38, mobil 070-600 51 51 *************************************************************************************

Läs mer

Lathund för arvode till förtroendevalda i Unga Hörselskadade. När kan jag få arvode för ett uppdrag?

Lathund för arvode till förtroendevalda i Unga Hörselskadade. När kan jag få arvode för ett uppdrag? Lathund för arvode till förtroendevalda i Unga Hörselskadade (Lathunden utgår från dokumentet Ersättning till förtroendevalda, årsmötet 2013) När kan jag få arvode för ett uppdrag? Som medlem i UH har

Läs mer

SHNF-Nytt nr 1-2013 *********************************************************************************** I detta nummer:

SHNF-Nytt nr 1-2013 *********************************************************************************** I detta nummer: SHNF-Nytt nr 1-2013 16 januari 2013. Redaktör: Leif Magnusson, leif.mgn@telia.com Tel. 08-541 396 38, mobil 070-600 51 51. Bitr. red., kommunikatör Catarina Ingvarsson, cin@bredband.net Tel. 08-704 17

Läs mer

Regionförbundet Örebro län. Arvoden och ersättningar beslutad den 2006-03-30

Regionförbundet Örebro län. Arvoden och ersättningar beslutad den 2006-03-30 Regionförbundet Örebro län Arvoden och ersättningar beslutad den 2006-03-30 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Tillämpningsområde 2 Ersättningsberättigade sammanträden och förrättningar 2 Former för ersättning 2 Årsarvode

Läs mer

SHNF-Nytt nr 1-2011. Den har just nu tagit slut men nybeställning är på väg. Den kostar 50 kr PG 603 90 92-9

SHNF-Nytt nr 1-2011. Den har just nu tagit slut men nybeställning är på väg. Den kostar 50 kr PG 603 90 92-9 SHNF-Nytt nr 1-2011 1 mars 2011. Redaktör: Leif Magnusson, leif.mgn@telia.com Tel. 08-541 396 38, mobil 070-600 51 51 ****************************************************************************************

Läs mer

SHNF-Nytt nr 3-2007 Redaktör: Richard Ramstedt, INNEHÅLL: Sid. 2 Nya styrelsen 3-4 Ordföranden har ordet: - Välkommen till oss!

SHNF-Nytt nr 3-2007 Redaktör: Richard Ramstedt, INNEHÅLL: Sid. 2 Nya styrelsen 3-4 Ordföranden har ordet: - Välkommen till oss! SHNF-Nytt nr 3-2007 Redaktör: Richard Ramstedt, richard.ramstedt@bredband.net Tel. 08-500 88 458, 0762-079761. Ordförande: Leif Magnusson, leif.mgn@telia.com Tel. 08-541 396 38, mobil 070-600 51 51 INNEHÅLL:

Läs mer

Glad midsommar! SHNF-Nytt nr 4-2008. 5-6 Våldet som tryckutjämnare 7 Revisorer och valberedning 2008 8 Nya styrelsen mars 2008

Glad midsommar! SHNF-Nytt nr 4-2008. 5-6 Våldet som tryckutjämnare 7 Revisorer och valberedning 2008 8 Nya styrelsen mars 2008 SHNF-Nytt nr 4-2008 18 juni 2008. Redaktör: Leif Magnusson, leif.mgn@telia.com Tel. 08-541 396 38, mobil 070-600 51 51 *************************************************************************************

Läs mer

SHNF-Nytt nr att gå med som medlem (värde 50 kr; ; v.g. meddela ordföranden/redaktören

SHNF-Nytt nr att gå med som medlem (värde 50 kr; ; v.g. meddela ordföranden/redaktören SHNF-Nytt nr 3-2008 25 febr. 2008. Redaktör: Leif Magnusson, leif.mgn@telia.com Tel. 08-541 396 38, mobil 070-600 51 51 *************************************************************************************

Läs mer

Eskilstuna-Strängnäs- NÄMNDEMANNAFÖRENING. Välkommen att bli medlem hos oss!

Eskilstuna-Strängnäs- NÄMNDEMANNAFÖRENING. Välkommen att bli medlem hos oss! Eskilstuna-Strängnäs- NÄMNDEMANNAFÖRENING Välkommen att bli medlem hos oss! SEX GODA SKÄL ATT VARA MED I VÅR FÖRENING Eskilstuna-Strängnäs- NÄMNDEMANNAFÖRENING är en av femtio nämndemannaföreningar i landet.

Läs mer

SHNF-Nytt nr 3-2011. Ny laddning medlemsnålar finns nu i lager och skickas ut till alla som beställt! De kostar 50 kr styck PG 603 90 92-9

SHNF-Nytt nr 3-2011. Ny laddning medlemsnålar finns nu i lager och skickas ut till alla som beställt! De kostar 50 kr styck PG 603 90 92-9 SHNF-Nytt nr 3-2011 25 maj 2011. Redaktör: Leif Magnusson, leif.mgn@telia.com Tel. 08-541 396 38, mobil 070-600 51 51. Bitr. red.: Lennart Fremling, lennart.fremling@comhem.se och Glenn Andersson, glenn.andersson@ltv.se

Läs mer

Detta introduktionsprogram är tänkt att kortfattad ge en beskrivning av FSO:s förening och vad du bör tänka på i ditt uppdrag.

Detta introduktionsprogram är tänkt att kortfattad ge en beskrivning av FSO:s förening och vad du bör tänka på i ditt uppdrag. INTRODUKTIONSPROGRAM FÖR NYA FÖRTROENDEVALDA INOM FÖRENINGEN SOCIAL OMSORG (FSO) Grattis till ditt nya förtroendeuppdrag inom FSO Vi hoppas att du ska trivas i ditt nya uppdrag och känna dig välkommen

Läs mer

Tandvårdsfond. En stor hjälp när dyra tandläkarkostnader. Ett enkelt sätt att ge dig själv en ekonomisk trygghet.

Tandvårdsfond. En stor hjälp när dyra tandläkarkostnader. Ett enkelt sätt att ge dig själv en ekonomisk trygghet. IF Metall Norvästra Skånes Tandvårdsfond En stor hjälp när dyra tandläkarkostnader ska betalas. Ett enkelt sätt att ge dig själv en ekonomisk trygghet. Låg månadsavgift mot en hög ersättning tillbaka.

Läs mer

15. Ersättning till förtroendevalda 2014

15. Ersättning till förtroendevalda 2014 Förmiddag, station 2 15. Ersättning till förtroendevalda 2014 Valberedningen har tagit fram ett förslag på ersättningar till förtroendevalda. Valberedningens förslag till beslut: Att anta valberedningens

Läs mer

Studieresa den 25 maj 2016 till Rättsmedicinen i Lund och Hovrätten i Malmö. Resan startade med buss den 25 maj 2016 kl från Karlskrona.

Studieresa den 25 maj 2016 till Rättsmedicinen i Lund och Hovrätten i Malmö. Resan startade med buss den 25 maj 2016 kl från Karlskrona. BLEKINGE NÅMNDEMANNAFÖRENING Studieresa den 25 maj 2016 till Rättsmedicinen i Lund och Hovrätten i Malmö Resan startade med buss den 25 maj 2016 kl 06.00 från Karlskrona. Det var 25 nämndemän som såg fram

Läs mer

Göteborgs. Scoutdistrikts

Göteborgs. Scoutdistrikts Göteborgs Scoutdistrikts Arrangemang Hösten 2013 2 KALENDARIET September Oktober 1 S 1 T 2 M Mandalay kv.segl. 2 O 3 T 3 T 4 O 4 F Vandringen 2013 5 T 5 L Vandringen 2013 6 F Mandalay ny.segl. 6 S Vandringen

Läs mer

BESTÄMMELSER OM ERSÄTTNINGAR OCH ARVODEN TILL FÖRTROENDEVALDA I FALKENBERGS KOMMUN. Bolagen

BESTÄMMELSER OM ERSÄTTNINGAR OCH ARVODEN TILL FÖRTROENDEVALDA I FALKENBERGS KOMMUN. Bolagen BESTÄMMELSER OM ERSÄTTNINGAR OCH ARVODEN TILL FÖRTROENDEVALDA I FALKENBERGS KOMMUN Bolagen 2019-2022 Förtroendevalda som omfattas av bestämmelserna Dessa bestämmelser gäller för förtroendevalda med förtroendeuppdrag

Läs mer

SHNF-Nytt nr Anmälan senast måndag den 11 mars.

SHNF-Nytt nr Anmälan senast måndag den 11 mars. SHNF-Nytt nr 2-2013 6 mars 2013. Redaktör: Leif Magnusson, leif.mgn@telia.com Tel. 08-541 396 38, mobil 070-600 51 51. *******************************************************************************************

Läs mer

ALLMÄNNA BESTÄMMELSER

ALLMÄNNA BESTÄMMELSER Ersätter Utbytt den Sign 1:1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER Förtroendeuppdrag som omfattas av bestämmelserna 1 Dessa bestämmelser gäller för förtroendevalda som avses i 4 kap 1 kommunallagen (1991:900). För förtroendevalda

Läs mer

Reglemente med bestämmelser om ersättningar för förtroendevalda år 2011-2014

Reglemente med bestämmelser om ersättningar för förtroendevalda år 2011-2014 1 Författningssamling Antagen av kommunstyrelsen: 30 november 2010 234 Reviderad: Reglemente med bestämmelser om ersättningar för förtroendevalda år 2011-2014 Tillämpningsområde 1 Dessa bestämmelser gäller

Läs mer

Ersättningar. Ersättning till kommunalt förtroendevalda 2012-12-17 KS-838/2012 024. Antagen av kommunfullmäktige 2012-12-17. Ersätter KS-688/2010

Ersättningar. Ersättning till kommunalt förtroendevalda 2012-12-17 KS-838/2012 024. Antagen av kommunfullmäktige 2012-12-17. Ersätter KS-688/2010 Ersättningar 2012-12-17 Ersättning till kommunalt förtroendevalda KS-838/2012 024 Antagen av kommunfullmäktige 2012-12-17. Ersätter KS-688/2010 Detta dokument innehåller bestämmelser om ersättning till

Läs mer

LATHUND utbetalningsrutiner och tillämpning av arvodesbestämmelserna. avsedd för förtroendevalda samt nämndsekreterare/motsvarande

LATHUND utbetalningsrutiner och tillämpning av arvodesbestämmelserna. avsedd för förtroendevalda samt nämndsekreterare/motsvarande LATHUND utbetalningsrutiner och tillämpning av arvodesbestämmelserna avsedd för förtroendevalda samt nämndsekreterare/motsvarande Inkomstbasbeloppet Förtroendevaldas ersättning grundar sig på inkomstbasbeloppet

Läs mer

BESTÄMMELSER OM ERSÄTTNINGAR OCH ARVODEN TILL FÖRTROENDEVALDA I FALKENBERGS KOMMUN

BESTÄMMELSER OM ERSÄTTNINGAR OCH ARVODEN TILL FÖRTROENDEVALDA I FALKENBERGS KOMMUN BESTÄMMELSER OM ERSÄTTNINGAR OCH ARVODEN TILL FÖRTROENDEVALDA I FALKENBERGS KOMMUN 2015-2018 Fastställd av kommunfullmäktige 2014-06-24 235 med ändring 2014-12-16 235 BESTÄMMELSER OM ERSÄTTNINGAR OCH ARVODEN

Läs mer

SAMARBETSAVTAL MELLAN DOMSTOLSVERKET OCH NÄMNDE- MÄNNENS RIKSFÖRBUND

SAMARBETSAVTAL MELLAN DOMSTOLSVERKET OCH NÄMNDE- MÄNNENS RIKSFÖRBUND Anslås på anslagstavla i nämndemannarum Nämndemännens Riksförbund Nyhetsbrev nr 2-2010 Nämndemännens riksförbund (NRF) är en intresseorganisation för Sveriges nämndemän. Genom förhandlingar, överläggningar

Läs mer

INGEN NÄMND. Nr 1 2014

INGEN NÄMND. Nr 1 2014 INGEN NÄMND INGEN DÖMD Medlemsblad för Södertörns nämndemannaförening Vid pennan:annacarin Wallin Nr 1 2014 Så var det dags för årets första medlemsblad. Vi har klarat av årsmötet som hölls den 19 februari

Läs mer

REGLEMENTE FÖR ERSÄTTNING TILL FÖRTROENDEVALDA

REGLEMENTE FÖR ERSÄTTNING TILL FÖRTROENDEVALDA REGLEMENTE FÖR ERSÄTTNING TILL FÖRTROENDEVALDA 1 Tillämpningsområde Detta reglemente gäller för: a) Kommunfullmäktige b) Av kommunfullmäktige vald ledamot i kommunal styrelse, nämnd, kommitté, beredningsorgan,

Läs mer

Regler och bestämmelser för förtroendevaldas arvoden m.m. för mandatperioden 2014-2018

Regler och bestämmelser för förtroendevaldas arvoden m.m. för mandatperioden 2014-2018 Regler och bestämmelser för förtroendevaldas arvoden m.m. för mandatperioden 2014-2018 Allmänt Arvoden är knutna till arvodet för riksdagsledamot och förändring görs vid samma tidpunkt som för riksdagsledamots

Läs mer

KONTAKTOMRÅDEN. Avdelningsstyrelsen har beslutat att dela in landet i kontaktområden enligt medföljande bilaga. Till kontaktpersonen vänder:

KONTAKTOMRÅDEN. Avdelningsstyrelsen har beslutat att dela in landet i kontaktområden enligt medföljande bilaga. Till kontaktpersonen vänder: 1 KONTAKTOMRÅDEN Avdelningsstyrelsen har beslutat att dela in landet i kontaktområden enligt medföljande bilaga. Till kontaktpersonen vänder: du som medlem dig när du behöver hjälp i någon facklig fråga

Läs mer

Inledande bestämmelser

Inledande bestämmelser Inledande bestämmelser 1 Ersättningsformer Ersättningar till förtroendevalda i kommunala organ utbetalas i enlighet med dessa bestämmelser i form av årsarvode, sammanträdesarvode, förrättningsarvode, resekostnadsersättning

Läs mer

sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba

sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba Min arbetsplats Här fyller du i information om din arbetsplats. Arbetsplats:... Adress:... Handledare:... Telefonnummer:... Annan kontaktperson:...

Läs mer

SHNF-Nytt nr febr

SHNF-Nytt nr febr SHNF-Nytt nr 2-2012 29 febr. 2012. Redaktör: Leif Magnusson, leif.mgn@telia.com Tel. 08-541 396 38, mobil 070-600 51 51. Bitr. red.: Lennart Fremling, lennart.fremling@comhem.se och Glenn Andersson, glenn.andersson@ltv.se

Läs mer

Reglemente. Ersättning till förtroendevalda 2015-01-01 2018-12-31 KS14-269 003. Föreskrifter. Plan. Policy. Program. Riktlinjer. Strategi.

Reglemente. Ersättning till förtroendevalda 2015-01-01 2018-12-31 KS14-269 003. Föreskrifter. Plan. Policy. Program. Riktlinjer. Strategi. KS14-269 003 Ersättning till förtroendevalda 2015-01-01 2018-12-31 Föreskrifter Plan Policy Program Reglemente Riktlinjer Strategi Taxa Upprättad 2014-09-09 Antagen av kommunfullmäktige 2014-12-15 65 Giltighetstid

Läs mer

Nyhetsbrev nr 2 april 2008

Nyhetsbrev nr 2 april 2008 Anslås på anslagstavla i nämndemannarum Nämndemännens Riksförbund Nyhetsbrev nr 2 april 2008 - VAD ÄR NRF BRA FÖR? - VAD FÅR MAN FÖR MEDLEMSAVGIFTEN? - HAR VI RÅD ATT VARA MED I NRF? Så kan det låta någon

Läs mer

Bestämmelser om arvoden och ersättningar till förtroendevalda i Lilla Edets kommun

Bestämmelser om arvoden och ersättningar till förtroendevalda i Lilla Edets kommun Bestämmelser om arvoden och ersättningar till i Lilla Edets kommun Tillämpningsområde 1 Dessa bestämmelser gäller för som avses i 4 kapitlet 1 kommunallagen. 2 Ersättningar till enligt dessa bestämmelser

Läs mer

Om oss. Om Hyresgästföreningen. Innehåll. Var med i Hyresgästföreningen. lättläst

Om oss. Om Hyresgästföreningen. Innehåll. Var med i Hyresgästföreningen. lättläst Om oss Var med i Hyresgästföreningen lättläst Om Hyresgästföreningen I den här broschyren kan du läsa om Hyresgästföreningen. Vi berättar om vilka vi är, vad vi gör och vad vi tror på. Ring oss på telefon

Läs mer

REGLEMENTE RÖRANDE ARVODEN OCH ERSÄTTNINGAR TILL FÖRTROENDEVALDA MANDATPERIODEN

REGLEMENTE RÖRANDE ARVODEN OCH ERSÄTTNINGAR TILL FÖRTROENDEVALDA MANDATPERIODEN KOMMUN REGLEMENTE RÖRANDE ARVODEN OCH ERSÄTTNINGAR TILL FÖRTROENDEVALDA MANDATPERIODEN 2018-2021 Antaget av kommunfullmäktige 2018-06-11 77 2 1 Inledande bestämmelser Detta reglemente gäller för förtroendevalda

Läs mer

ARVODESBESTÄMMELSER M M FÖR FÖRTROENDEVALDA INOM ÖREBRO LÄNS LANDSTING MANDATPERIODEN 2003-2006

ARVODESBESTÄMMELSER M M FÖR FÖRTROENDEVALDA INOM ÖREBRO LÄNS LANDSTING MANDATPERIODEN 2003-2006 ARVODESBESTÄMMELSER M M FÖR FÖRTROENDEVALDA INOM ÖREBRO LÄNS LANDSTING MANDATPERIODEN 2003-2006 Ledningskansli sekretariat Fastställda i Landstingsfullmäktige 30/2002 Beslut av landstingets revisorer 2003-02-13

Läs mer

Arvodesreglemente för förtroendevalda i Hjo kommun

Arvodesreglemente för förtroendevalda i Hjo kommun Arvodesreglemente för förtroendevalda i Hjo kommun Dokumenttyp Reglemente Fastställd/upprättad 2006-10-30, 81 av Kommunfullmäktige Senast reviderad 175/07 74/10, 58/14, 7/18 av Kommunfullmäktige Detta

Läs mer

Regeringens proposition 2003/04:23

Regeringens proposition 2003/04:23 Regeringens proposition 2003/04:23 Antalet ledamöter i Högsta domstolen Prop. 2003/04:23 Regeringen överlämnar denna proposition till riksdagen. Stockholm den 16 oktober 2003 Margareta Winberg Thomas Bodström

Läs mer

Reglemente för socialnämnden i Norrtälje kommun

Reglemente för socialnämnden i Norrtälje kommun FÖRFATTNINGSSAMLING Reglemente för socialnämnden i Norrtälje kommun Antaget i kommunfullmäktige 2010-12-13, 224 1 2011-01-01 Socialnämnden version 0 1/8 Reglemente för socialnämnden i Norrtälje kommun

Läs mer

Sedvanliga handlingar kommer att tillsändas anmälda deltagare före årsmötet. Välkomna!

Sedvanliga handlingar kommer att tillsändas anmälda deltagare före årsmötet. Välkomna! Till PRO-föreningar och Samorganisationer Jönköping 2018-12-18 INBJUDAN TILL DISTRIKTSÅRSMÖTE Distriktets ÅRSMÖTE kommer att hållas måndagen den 25 mars 2019 i Ädelfors Folkhögskola, Holsbybrunn. Vi börjar

Läs mer

Ersättningar vid utbildning inom Svenska Brukshundklubbens tjänstehundsverksamhet (Baserade på H FRIV Kap. 7 Förmåner)

Ersättningar vid utbildning inom Svenska Brukshundklubbens tjänstehundsverksamhet (Baserade på H FRIV Kap. 7 Förmåner) Ersättningar vid utbildning inom Svenska Brukshundklubbens tjänstehundsverksamhet (Baserade på H FRIV Kap. 7 Förmåner) Inför kurs Kurschef ansvarar för att skicka kursplan och kursbudget till tjanstehund@brukshundklubben.se.

Läs mer

Motioner angående ersättningar och arvoden 10

Motioner angående ersättningar och arvoden 10 Dagordningspunkt 10: Motioner Innehåll Motioner med förslag till stadgeändringar 2 Helsingborgs och Hässleholms nämndemannaföreningar Årsmöte varje år i stället för kongress vart fjärde år 2 Ta bort rösträtten

Läs mer

STADGAR FÖR JORDBRUKARE-UNGDOMENS FÖRBUND (JUF)

STADGAR FÖR JORDBRUKARE-UNGDOMENS FÖRBUND (JUF) - 1 - STADGAR FÖR JORDBRUKARE-UNGDOMENS FÖRBUND (JUF) 1. FIRMA Förbundets firma är Jordbrukare-Ungdomens Förbund (JUF). 2. SYFTE Förbundet, som är partipolitiskt och religiöst obundet, har som syfte att

Läs mer

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING 2012 Nr: 2 BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING Museets öppettider: Lördag-söndag under juni-augusti kl.11.00-15.00 Grupper hela året Årsmötet 28 mars i Övergransgården sidan 2 Torpbesök i tid

Läs mer

Antal ombud vid kongressen 7-8 april 2017

Antal ombud vid kongressen 7-8 april 2017 Norrhult 2016-11-25 Antal ombud vid kongressen 7-8 april 2017 Förbundsstyrelsen har beslutat att Anhörigas Riksförbunds kongress förläggs till Scandic Crown i Göteborg. Vi startar med lunch kl.11.30-12.30

Läs mer

DEC 2007 ÅRGÅNG 35 INNEHÅLLET: KLUBBINFO KALLELSE ÅRSMÖTE EFTERLYSNING MEDLEMSAVGIFT BÅT KVÄLL SMFF FRIENDSHIP RACE MSEC 07/08 GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

DEC 2007 ÅRGÅNG 35 INNEHÅLLET: KLUBBINFO KALLELSE ÅRSMÖTE EFTERLYSNING MEDLEMSAVGIFT BÅT KVÄLL SMFF FRIENDSHIP RACE MSEC 07/08 GOD JUL & GOTT NYTT ÅR! -NYTT Nyköpings Modellklubb DEC 2007 ÅRGÅNG 35 INNEHÅLLET: KLUBBINFO KALLELSE ÅRSMÖTE EFTERLYSNING MEDLEMSAVGIFT BÅT KVÄLL SMFF FRIENDSHIP RACE MSEC 07/08 GOD JUL & GOTT NYTT ÅR! Hej! NMK-NYTT ÄR MEDLEMSTIDNING

Läs mer

Regler för ersättning till förtroendevalda i Olofströms kommun

Regler för ersättning till förtroendevalda i Olofströms kommun Antagna av kommunfullmäktige 2011-03-14, KF 20 Regler för ersättning till förtroendevalda i Olofströms kommun 1 Förtroendeuppdrag som omfattas av bestämmelserna Dessa bestämmelser gäller för förtroendevalda

Läs mer

Grundutbildning Kapster & Nextep Öland 20-22 Mars

Grundutbildning Kapster & Nextep Öland 20-22 Mars Grundutbildning Kapster & Nextep Öland 20-22 Mars Känner du att du vill kunna använda mer funktioner i Kapster eller Nextep? Vi hjälper dig att använda programmet för att du ska kunna få mer tid över till

Läs mer

Dagordningspunkt 10: Motioner

Dagordningspunkt 10: Motioner 1 Dagordningspunkt 10: Motioner Innehåll Motioner från Hans Andersson, Eskilstuna Strängnäs NF: Bättre förutsättningar för att få jämnare ålders och social fördelning av nämndemännen 2 En mer dynamisk

Läs mer

Forskningsdialog och rådsdag

Forskningsdialog och rådsdag Inbjudan till Forskningsdialog och rådsdag 26-27 augusti, 2014 Almåsa konferens Västerhaninge, Stockholm Välkommen till Forskningsdialog och rådsdag Svensk Fjärrvärme bjuder in till möte för att planera

Läs mer

Stockholms stads regler om arvoden m.m. för kommunala förtroendeuppdrag

Stockholms stads regler om arvoden m.m. för kommunala förtroendeuppdrag Sida 1 (9) Juridiska avdelningen - KF/KS 2013-10-23 kansli Stockholms stads regler om arvoden m.m. för kommunala förtroendeuppdrag 1. Dagarvoden Dagarvoden utges till kommunalt förtroendevalda vid uppdrag

Läs mer

Ändring i Regler och bestämmelser för förtroendevaldas arvoden

Ändring i Regler och bestämmelser för förtroendevaldas arvoden Landstingsdirektörens stab Kanslienheten TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2014-10-15 Landstingsfullmäktige Sida 1(2) Referens Diarienummer 140266 Ändring i Regler och bestämmelser för förtroendevaldas arvoden Förslag

Läs mer

Bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda i Bollebygds kommun 2014-2018

Bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda i Bollebygds kommun 2014-2018 Styrdokument 1 (7)2014-06-30 Fastställd: 2014-06-18 Kommunfullmäktige 2014-06-18 61 Gäller för: samtliga nämnder och verksamheter Dokumentansvarig: Kanslichef Reviderad: Dnr : KS2013/503-11 Bestämmelser

Läs mer

I samband med årsmötet finns även möjlighet att ställa frågor till styrelsen. Inkomna motioner skall behandlas av stämman.

I samband med årsmötet finns även möjlighet att ställa frågor till styrelsen. Inkomna motioner skall behandlas av stämman. Inbjudan Föreningens årsstämma kommer i år att hållas på Mornington Hotell, Norrbyvägen 30, Tisdagem den 21 Maj 2018. Det kommer att vara affischerat i entrén. Konferenslokalen är högst upp! Agenda för

Läs mer

Bestämmelser om ekonomiska ersättningar till förtroendevalda i Valdemarsviks kommun

Bestämmelser om ekonomiska ersättningar till förtroendevalda i Valdemarsviks kommun Bestämmelser om ekonomiska ersättningar till förtroendevalda i Valdemarsviks kommun Fastställda av kommunfullmäktige 2015-06-01, 48. 1. Allmänna bestämmelser 2. Ersättningsformer 3. Ersättningsberättigade

Läs mer

Nytt år - ny styrelse och nya aktiviteter!

Nytt år - ny styrelse och nya aktiviteter! Nytt år - ny styrelse och nya aktiviteter! Kallelse till medlemsmöte i KLIPPAN för att välja styrelse (bifogas) Vårprogram för Träffpunkten i Täby (bifogas) Ny styrelse i FUB i Södra Roslagen Ordförande:

Läs mer

PM Stämningsmål. Inledning

PM Stämningsmål. Inledning 1 (5) Mark- och miljödomstolarna PM Stämningsmål I detta PM redovisas huvuddragen av hur handläggningen vid mark- och miljödomstolen går till för stämningsmål. Observera att uppgifterna i detta PM inte

Läs mer

reviderad 2015-02-01 Sjukresor i Dalarna Ta bussen till doktorn Gratis Enkelt Bekvämt

reviderad 2015-02-01 Sjukresor i Dalarna Ta bussen till doktorn Gratis Enkelt Bekvämt reviderad 2015-02-01 Sjukresor i Dalarna Ta bussen till doktorn Gratis Enkelt Bekvämt AB Dalatrafik ansvarar, på uppdrag av Landstinget Dalarna, för frågor om regler för sjukresor. Dalatrafik handlägger

Läs mer

Bli medlem du också! På unionen.se eller 0771-743 743

Bli medlem du också! På unionen.se eller 0771-743 743 Unionen nära dig Bergslagen 019-17 46 00 Dalarna 0243-21 35 50 Gävleborg 026-64 76 00 Göteborg 031-701 28 00 Mellannorrland 060-55 31 00 Mälardalen 021-40 48 00 Norrbotten 0920-23 35 00 SjuHall 033-20

Läs mer

Ersättning till förtroendevalda KS 2014/0512 024

Ersättning till förtroendevalda KS 2014/0512 024 Ersättning 2014-08-25 Ersättning till förtroendevalda KS 2014/0512 024 Fastställd av kommunfullmäktige 2014-08-25. Ersätter KS-838/2012 024 Bestämmelserna gäller för alla förtroendevalda som har utsetts

Läs mer

Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015

Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015 Till FN-föreningar och FN-distrikt 9 januari 2015 Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015 Svenska FN-förbundets kongress kommer att äga rum i Göteborg den 13-14 juni 2015. Vi ser fram emot att

Läs mer

Reglemente för socialnämnden

Reglemente för socialnämnden KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING A 10 1(6) Gäller från Diarienummer 2015-01-01 2014/1404 003 Antagen: kommunfullmäktige 1995-10-30 154 och ändrad senast i kommunfullmäktige 2014-12- 15 140 (ersätter: KF 2011-03-28

Läs mer

1. Det åligger varje förtroendevald i P-Riks att informera sig om denna policys innehåll.

1. Det åligger varje förtroendevald i P-Riks att informera sig om denna policys innehåll. Ekonomipolicy Sveriges Personalvetarstuderandes Riksförbund, P-Riks, ekonomipolicy styr planeringen, förvaltningen, uppföljningen, utvärderingen och kontrollen av P-Riks ekonomiska processer samt Styrelsens

Läs mer

Ny avgiftsmodell inför 2013 du måste göra ett aktivt val.

Ny avgiftsmodell inför 2013 du måste göra ett aktivt val. Ny avgiftsmodell inför 2013 du måste göra ett aktivt val. Nynäshamns Golfklubb, Körunda 2012-09-10 Medlem i Nynäshamns GK, Inför säsongen 2013 införs en ny modell gällande årsavgifterna för medlemskap

Läs mer

Reglemente för ersättning till förtroendevalda i Grums kommun för tiden

Reglemente för ersättning till förtroendevalda i Grums kommun för tiden REGLEMENTE Datum Antagen av Kommunfullmäktige Reviderad datum Paragraf 85 1(7) Reglemente för ersättning till förtroendevalda i Grums kommun för tiden 2015-2018 2(7) Reglemente för ersättning till förtroendevalda

Läs mer

Inbjudan Active Games 9-11 maj 2014

Inbjudan Active Games 9-11 maj 2014 Inbjudan Active Games 9-11 maj 2014 Active Games är en idrottstävling för barn och ungdomar i åldern 7-20 år med synnedsättning från hela Sverige. Tävlingen vänder sig både till dig som redan tränar någon

Läs mer

Bilaga till: Riktlinjer vid resor i tjänsten (LiÖ 2012-4042) ersättningar, försäkringar, etc

Bilaga till: Riktlinjer vid resor i tjänsten (LiÖ 2012-4042) ersättningar, försäkringar, etc 1(5) Bilaga till: Riktlinjer vid resor i tjänsten (LiÖ 2012-4042) ersättningar, försäkringar, etc Färdtidsersättning, traktamente och resetillägg regleras i Allmänna bestämmelser (AB), avtalet TRAKT 04

Läs mer

STADGAR FÖR PÖLSEBO SMÅSTUGEFÖRENING. 1. Namn och ändamål

STADGAR FÖR PÖLSEBO SMÅSTUGEFÖRENING. 1. Namn och ändamål STADGAR FÖR PÖLSEBO SMÅSTUGEFÖRENING 1. Namn och ändamål Föreningens namn är Pölsebo Småstugeförening. Föreningen har till uppgift att tillvarata medlemmarnas intressen i deras egenskap av egnahemsägare

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727)

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 87001-9727) Tid: 9 november 2009 kl 19.00 Plats: Telefonkonferens mellan närvarande styrelsemedlemmar Närvarande: Ledamot / vice ordförande Tommy Malmgren

Läs mer

REGLER OCH BESTÄMMELSER FÖR FÖRTROENDEVALDAS ARVODEN M.M. FÖR MANDATPERIODEN

REGLER OCH BESTÄMMELSER FÖR FÖRTROENDEVALDAS ARVODEN M.M. FÖR MANDATPERIODEN REGLER OCH BESTÄMMELSER FÖR FÖRTROENDEVALDAS ARVODEN M.M. FÖR MANDATPERIODEN 2019-2022 Allmänt Arvoden är knutna till arvodet för riksdagsledamot och förändring görs vid samma tidpunkt som för riksdagsledamots

Läs mer

Tandvårdsfond. En stor hjälp när dyra tandläkarkostnaderna ska betalas. Ett enkelt sätt att ge dig själv en ekonomisk trygghet.

Tandvårdsfond. En stor hjälp när dyra tandläkarkostnaderna ska betalas. Ett enkelt sätt att ge dig själv en ekonomisk trygghet. Tandvårdsfond En stor hjälp när dyra tandläkarkostnaderna ska betalas. Ett enkelt sätt att ge dig själv en ekonomisk trygghet. Låg månadsavgift mot en hög ersättning tillbaka. Gäller fr.o.m. 1 maj 2015

Läs mer

SKADEANMÄLAN - Reseförsäkring Kreditkort

SKADEANMÄLAN - Reseförsäkring Kreditkort (Ifylles av AIG) Skadeanmälan skickas till: AIG Europe Limited Skadeavdelningen Box 3122, 103 62 Stockholm Tel +46 8 506 920 80 Fax +46 8 506 920 95 SKADEANMÄLAN - Reseförsäkring Kreditkort Organisationsnummer:

Läs mer

Kom därför till årsmötet och tala om vad DU tycker vi ska göra under 2013!!!

Kom därför till årsmötet och tala om vad DU tycker vi ska göra under 2013!!! Medlemsinfo januari 2013 Aktuella föreningsaktiviteter FUB-café på Oasen på onsdagar kl 18:30-20:30 börjar den 16 januari och sedan 30 januari och 13 februari för att därefter förhoppningsvis fortsätta

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013

HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013 HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013 Ansvarig utgivare Birgítta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31 25 Vice

Läs mer

Arvodesbestämmelser

Arvodesbestämmelser Arvodesbestämmelser 2018-2022 Syfte ett rimligt och tydligt reglemente som: Ger rimliga ersättningar för uppdragen Är lätt att tolka Är användarvänligt för alla som omfattas av regelverket Går att granska

Läs mer

INGARÖ GOLFKLUBB Vardagsmedlem, B-aktie

INGARÖ GOLFKLUBB Vardagsmedlem, B-aktie INGARÖ GOLFKLUBB Vardagsmedlem, B-aktie Jag har avtalat om köp av B-aktie i Ingarö golf AB och vill gärna bli Vardagsmedlem i Ingarö GK. Jag förbinder mig samtidigt att följa klubbens stadgar och bestämmelser

Läs mer

Medlemsbrev 2:2012. För styrelsen i Linköpings Domkyrkas Vänner

Medlemsbrev 2:2012. För styrelsen i Linköpings Domkyrkas Vänner Medlemsbrev 2:2012 Efter en kall vinter och vår så går vi nu mot en skön sommartid för rekreation och njutning. Sommaren är också en tid då vår Domkyrka erbjuder ett rikt och varierat utbud. Domkyrkokaplan

Läs mer

DU BEHÖVER TRANSPORT OCH TRANSPORT BEHÖVER DIG! www.transport.se

DU BEHÖVER TRANSPORT OCH TRANSPORT BEHÖVER DIG! www.transport.se DU BEHÖVER TRANSPORT OCH TRANSPORT BEHÖVER DIG! www.transport.se MEDLEMSKAP I SVENSKA TRANSPORTARBETAREFÖRBUNDET GER DIG: Tecknande och bevakning av kollektivavtal avtalen innehåller regler för löner,

Läs mer

Stadgar. reviderade vid extra årsmöte Lasse-Maja, Järfälla

Stadgar. reviderade vid extra årsmöte Lasse-Maja, Järfälla Stadgar reviderade vid extra årsmöte 2018-11-13 Lasse-Maja, Järfälla 1 Föreningens namn Stadgar för Föreningen Nationella Nätverket för Samordningsförbund (NNS) Föreningens namn är Nationella Nätverket

Läs mer

Varför slog du mig, Peter?

Varför slog du mig, Peter? Varför slog du mig, Peter? En film om ett brottmål i tingsrätten Inledning Den film du strax ska se har tagits fram av Domstolsverket (DV) för att informera om hur en rättegång i svensk domstol går till.

Läs mer

Svedala Kommuns 5:04 Författningssamling 1(5)

Svedala Kommuns 5:04 Författningssamling 1(5) Författningssamling 1(5) Reglemente rörande sammanträdesersättning m m till kommunalt förtroendevalda i Svedala kommun antaget av kommunfullmäktige 2014-06-09, 80 Gäller från 2015-01-01 1 Förtroendeuppdrag

Läs mer

INBJUDAN TILL SAAB AKTIV ÅRSMÖTE

INBJUDAN TILL SAAB AKTIV ÅRSMÖTE Till samtliga medlemmar i Saab Aktiv INBJUDAN TILL SAAB AKTIV ÅRSMÖTE Saab AKTIV inbjuder härmed till årsmöte lördagen den 13 april 2013, kl. 15:00 på Vikingterminalen, Stockholm. Eventuella motioner till

Läs mer

Varför slog du mig, Peter?

Varför slog du mig, Peter? Studiehäfte Varför slog du mig, Peter? En film om ett brottmål i tingsrätt 1 Filmen handlar om Peter och Maria. Åklagaren och ett vittne påstår att Peter slagit Maria och dragit henne i håret då hon fallit

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i förordningen (1996:382) med länsrättsinstruktion; SFS 2009:885 Utkom från trycket den 14 juli 2009 utfärdad den 25 juni 2009. Regeringen föreskriver i

Läs mer

Gällande lagar och regler

Gällande lagar och regler Gällande lagar och regler för uthyrning i andrahand och uthyrning av rum i bostad För dig som hyr ut Innehållsförteckning - Kortfattad Information Sida 3 - Vad är Andrahandsuthyrning Sida 3 - När får jag

Läs mer

Information i samband med Extra föreningsstämma i Föreningen Bosparande i Riksbyggen 2016-04-28

Information i samband med Extra föreningsstämma i Föreningen Bosparande i Riksbyggen 2016-04-28 Information i samband med Extra föreningsstämma i Föreningen Bosparande i Riksbyggen 2016-04-28 Program vid mötet - Information Allmän information och rapport från Riksbyggen BoSpar Ekonomisk förening

Läs mer

REGLER FÖR STÖD TILL FÖRENINGAR I LOMMA KOMMUN Kultur- och fritidsnämndens ansvarsområde Gäller från 2011-01-01

REGLER FÖR STÖD TILL FÖRENINGAR I LOMMA KOMMUN Kultur- och fritidsnämndens ansvarsområde Gäller från 2011-01-01 REGLER FÖR STÖD TILL FÖRENINGAR I LOMMA KOMMUN Kultur- och fritidsnämndens ansvarsområde Gäller från 2011-01-01 Syfte Lomma kommuns stöd till det ideella föreningslivet syftar till att stimulera till ett

Läs mer

DOM Meddelad i Malmö

DOM Meddelad i Malmö Avdelning 1 DOM 2016-05-09 Meddelad i Malmö Mål nr 9198-15 1 KLAGANDE Mariama Bah, 000701-7825 Ombud: Mohammed Mohammed HadiCare AB Box 17 607 200 10 Malmö MOTPART Stadsområdesnämnd Söder i Malmö kommun

Läs mer

Antagen av kommunstyrelsen 2003-03-18 Reviderad 2011-05-31

Antagen av kommunstyrelsen 2003-03-18 Reviderad 2011-05-31 REGLER OCH RUTINER FÖR POST OCH E-POST Antagen av kommunstyrelsen 2003-03-18 Reviderad 2011-05-31 2 Allmän handling En handling kan beskrivas som någonting som innehåller information av något slag. Vanligen

Läs mer

Vikingen nr 3 2005 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2005 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2005 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

Policy avseende otillbörliga förmåner

Policy avseende otillbörliga förmåner KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Antagen av kommunfullmäktige 2014-01-30, 8 Gäller fr o m den 1 februari 2014 Policy avseende otillbörliga förmåner för förtroendevalda och anställda inom Värnamo kommun 1 (6)

Läs mer

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013 Anhörigcenter Foto: Sofia Sabel Kartan är beskuren och lånad från broschyren Innerstaden Kungsbacka, smakfulla upplevelser Du är välkommen att kontakta oss. Telefon: 0300-83 42 29 E-post: anhorigstod-ao@kungsbacka.se

Läs mer

Byablad Nr 1 2010 SKOTERUTFLYKT. Lördagen den 20 mars är det dags igen! Samling vid kunskapshuset kl 10.00. se sid 2

Byablad Nr 1 2010 SKOTERUTFLYKT. Lördagen den 20 mars är det dags igen! Samling vid kunskapshuset kl 10.00. se sid 2 Byablad Nr 1 2010 SKOTERUTFLYKT Lördagen den 20 mars är det dags igen! Samling vid kunskapshuset kl 10.00. se sid 2 Skoterutflykt Ekonomiska föreningens skoterutflykt blir i år lördagen den 20 mars. Färden

Läs mer

Informerar om... GOD JUL & GOTT NYTT ÅR Önskar Styrelsen för Umeå Skytteförening

Informerar om... GOD JUL & GOTT NYTT ÅR Önskar Styrelsen för Umeå Skytteförening www.ac-skytte.com Västerbottens Skytteförbund och Ungdoms skytteförbund har en egen hemsida på Internet. Du som har tillgång till Internet, besök gärna den. Många UME-Skyttar finns där. Umeå Skytteförening:

Läs mer

Arvodes- och ersättningsreglemente för kommunalt förtroendevalda i Trosa kommun. Fastställd KF 2014-11-05, 110 dnr 2014/160

Arvodes- och ersättningsreglemente för kommunalt förtroendevalda i Trosa kommun. Fastställd KF 2014-11-05, 110 dnr 2014/160 Arvodes- och ersättningsreglemente för kommunalt förtroendevalda i Trosa kommun Fastställd KF 2014-11-05, 110 dnr 2014/160 2 Giltighetstid 1 Dessa bestämmelser gäller från och med 2015-01-01. Tillämpningsområde

Läs mer

Ersättning till förtroendevalda. Mandatperioden

Ersättning till förtroendevalda. Mandatperioden KS19-142 003 Ersättning till förtroendevalda Mandatperioden 2019-01-01 2022-12-31 Föreskrifter Plan Policy Program Reglemente Riktlinjer Strategi Taxa Upprättad 2019-03-15 Antagen av kommunfullmäktige

Läs mer