uprkaluf .11.9da rn-i K-K SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Skansberget, 15:00 18:00

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "uprkaluf .11.9da rn-i K-K SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Skansberget, 15:00 18:00"

Transkript

1 1(20) uprkaluf OMSORGSNÄMNDEN Plats och tid: Skansberget, 15:00 18:00 Ledamöter: Eva Christiemin (S), ordf. Åsa Puide (AH), 1:e vice ordf. Angelique Prinz Blix (FP), 2:e vice ordf. Jonny Husen (S) Therese Sundquist (V) Stig Rådahl (M) Roine Thunberg (M) Ersättare: Börje Hallberg (S), tjg 1-58 Josefin Mannberg (S), tjg Björn Lind (V) Ludvig Larsson (FP), tjg Viktoria Rönnqvist (KD) Övriga deltagare: Lena Thalen, avdelningschef, Magnus Johannesson, avdelningschef, Jenny Hedberg, avdelningschef, Helena Thorén Lindqvist, informationsstrateg Utses att justera: Stig Rådahl (M) Paragrafer: Justeringens plats och tid: Omsorgsförvaltningen Underskrifter: Eva Christiernin (S), ordförande Stig Rådah (M), justerare Ingela' ersson, sekreterare ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ: Datum: Datum för anslags uppsättande: Förvaringsplats för protokollet: Omsorgsnämnden Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12 Sista dag för överklagande: Datum för anslags nedtagande: Underskrift:.11.9da rn-i K-K

2 2 upp,mluf OMS ORGSNÄMNDEN 2(20) 44 Val av justerare att utse Stig Rådahl (M) att jämte ordförande justera dagens protokoll Fastställande av föredragningslista att fastställa föreliggande föredragningslista med följande tillägg och ändringar; Ärende 3.15, "Begäran om medel för utbyggnad ut av boende av särskilt stöd LSS" tillkommer. Ärende 3.01, "Kurser och konferenser" utgår. Ärende 4.02, "Anmälan av delegationsbeslut" utgår" 46 Info PRIO Ingrid Larsson informerar om Prio "Riktade insatser inom området för psykiskt ohälsa ".

3 2 upelelo, OMSORGSNÄMNDEN 3(20) 47 Revidering av delegationsordning omsorgsnämnden 2015 OSN att anta reviderad delegationsordning i enlighet med förvaltningens förslag. I januari fastställdes nämndens delegationsordning. Delegationsordningen var en sammanslagning av två nämnders delegationsordningar. Det har visat sig att vissa delar behöver förtydligas och att en del insatser inte längre finns inom nämndens ansvarsområde varför vissa korrigeringar nu föreslås. sunderlag Förvaltningens förslag till beslut.

4 4(20) 2 uppleifi OMS ORGSNÄMNDEN 48 Öppna sammanträden och föreningsdialog 2015 OSN att sammanträdet i juni samt oktober är öppna för allmänheten, samt att uppdra till förvaltningen att bjuda in föreningar enligt nämndens föreslagna ordning. sgång Majoriteten samt oppositionen väljer tio förslag var av de organisationer som nämnden ger bidrag till (bilaga 2), och som sedan bjuds in för att presentera sin verksamhet för nämnden. Ordförande föreslår att första organisation att bjudas in blir FUB Tallkrogen. Nämnden bifaller förslaget. För att ge medborgarna möjlighet till insyn i nämndens verksamhet kan sammanträdena vara öppna för allmänheten. Nämnden har att besluta om sammanträdena ska vara öppna och i så fall i vilken omfattning. Nämnden beslutar även om medborgare som besöker öppna sammanträden ska kunna ställa frågor och/eller lämna synpunkter eller om de får sitta med och lyssna utan möjlighet att yttra sig. Nämnden ger drygt sju miljoner per år i bidrag till ideella organisationer inom nämndens ansvarsområde. Totalt får 44 föreningar bidrag från nämnden (se ärendets bilaga 1). Nämndens ordförande har föreslagit att en förening per sammanträde bjuds in för att presentera sin verksamhet. sunderlag Förvaltningens förslag till beslut.

5 fä upp,aloi 49 OMSORGSNÄMNDEN 5(20) Ekonomiskt bokslut och prognos per februari 2015 OSN att godkänna föreliggande resultat för perioden februari, tkr. Nämnden redovisar ett februaribokslut på tkr, vilket är 1,4 procent lägre än budget. I resultatet finns det antaganden om fördelade kostnader per verksamhet vad gäller IT- och lönekostnader för stabsfunktioner som ännu inte blivit fakturerat på cirka 3,6 mnkr. Kostnaderna för bostadsanpassningen har heller inte fakturerats och en uppskattning har gjorts jämfört mot budget och beräknas påverka resultatet med 1 mnkr. sunderlag Förvaltningens förslag till beslut.

6 Uppsala KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN 6(20) 50 Internkontrollplan 2015 OSN att fastställa föreliggande förslag till plan för den interna kontrollen 2015, samt att överlämna planen till kommunstyrelsen. Förslaget till plan för den interna kontrollen 2015 fokuserar på ordning och reda, tydliggöra ansvarsområden samt kontroll på volymförändringar. sunderlag Förvaltningens förslag

7 Up Plal.f, OMS ORGSNÄMNDEN 7(20) 51 Yttrande till kommunrevisionen angående granskning av kommunens hantering av avtal OSN att avge yttrande enligt förvaltningens förslag angående kommunrevisionens granskning av hur kommunen hanterar sina avtal. Kommunrevisionen har genom uppdrag till PwC genomfört en granskning av hur kommunen hanterar sina avtal. Efter genomförd granskning är bedömningen att bland annat nämndernas kontroll och hantering av tecknade avtal inte i alla delar är tillräcklig. Förvaltningen har utifrån redovisning i ärendet upprättat förslag till yttrande. sunderlag Förvaltningens förslag till beslut.

8 Uppsala OMS ORGSNÄMNDEN 8(20) 52 Åtagande och avtal 2015 Verksamheter bedrivna av styrelsen för vård och omsorg för personer 21 år och äldre och för vilka omsorgsnämnden är beställare OSN att godkänna åtagande från styrelsen för Vård & omsorg för år 2015, samt att teckna internavtal med styrelsen för Vård & omsorg för år Styrelsen för Vård & omsorg har lämnat in åtagande för år 2015 för drift av verksamheter för personer 21 år och äldre för vilka omsorgsnämnden är uppdragsgivare. Förvaltningen föreslår nämnden att godkänna åtagandet och att teckna avtal med styrelsen för Vård & omsorg. sunderlag Förvaltningens förslag till beslut.

9 upe, 0.9, OMSORGSNÄMNDEN 9(20) 53 Ansvarsförändring mellan arbetsmarknadsnämnden och omsorgsnämnden gällande sysselsättning OSN att ställa sig bakom arbetsmarknadsnämndens förslag till kommunfullmäktige om att: - i reglementet förtydliga omsorgsnämndens ansvar för sysselsättning för personer med psykisk funktionsnedsättning, - ansvaret för de verksamheter som redogörs för i ärendet överförs till omsorgsnämnden och - justera kommunbidraget för dessa verksamheter från arbetsmarknadsnämnden till omsorgsnämnden. Arbetsmarknadsnämnden har i nuläget ansvar för verksamheter som bedriver sysselsättnings- och arbetsrehabiliterande insatser för personer med psykisk funktionsnedsättning. Med sysselsättning avses en långsiktig rehabiliteringsåtgärd som syftar till att höja eller underhålla en persons arbetsförmåga, men där krav inte ställs i relation till arbetsmarknaden. I reglementet framgår inte vilken nämnd som ansvarar för sysselsättning, något som både omsorgsnämnden och arbetsmarknadsnämnden anser behöver förtydligas. Dialog om att överföra de verksamheter som nämns i handlingen och budget för dessa har förts mellan ordförandena för omsorgsnämnden och arbetsmarknadsnämnden. Det finns poliskt konsensus kring att överföra verksamheterna och budget från arbetsmarknadsnämnden till omsorgsnämnden. sunderlag Förvaltningens förslag till beslut.

10 Uppsala., OMSORGSNÄMNDEN 10(20) 54 Ansvar och fördelning av arbetsmiljöuppgifter inom omsorgsnämnden OSN att till direktören fördela arbetsmiljöuppgifter utifrån kommunstyrelsens riktlinjer och kommunledningskontorets antagna princip/mall, och att ge direktören rätt att fördela arbetsmiljöuppgifter så långt ut i organisationen att ett aktivt förebyggande arbetsmiljöarbete kan bedrivas ute på de enskilda arbetsplatserna och att tillräckliga befogenheter, resurser, kunskaper och kompetens följer med uppgifterna. Enligt arbetsmiljölagen är arbetsgivaren huvudansvarig för arbetsmiljön och ska vidta alla åtgärder som behövs för att förebygga att arbetstagare utsätts för ohälsa eller olycksfall. Med arbetsmiljöansvar avses en skyldighet att vara aktiv och vidta åtgärder för att ta bort eller minska riskerna för ohälsa och olycksfall samt för att även i övrigt uppnå en god arbetsmiljö. De förtroendevalda inom varje nämnd ansvarar för att arbetsmiljölagen följs. En viktig uppgift är att se till att chefer får väldefinierade uppdrag med tillräckliga befogenheter, resurser, kunskaper och kompetens för att kunna bedriva en bra verksamhet med tillfredsställande arbetsmiljövillkor. En annan viktig uppgift för de förtroendevalda är att regelbundet följa upp hur arbetsmiljöarbetet fungerar och att vidta åtgärder om så behövs. Fördelning och mall av arbetsmiljöuppgifter har utarbetats i syfte att konkretisera arbetsmiljöansvaret och hur det ska fördelas i den kommunala organisationen. Mallen som utarbetats av kommunledningskontoret ligger till grund för nämndens beslut och ska i de fall behov av revidering/komplettering behövs, ska det göras i samråd med HRdirektör. sunderlag Förvaltningens förslag till beslut.

11 u Peke», OMS ORGSNÄMNDEN 11(20) 55 Verks amhetsplan 2015 OSN att anta föreliggande förslag till nämndens verksamhetsplan för 2015 samt att överlämna planen till kommunstyrelsen. Kommunfullmäktige har presenterat en flerårsplan för perioden i form av WE, Inriktning, verksamhet, ekonomi. WE definierar aktuella politiska prioriteringar i form av inriktningsmål och uppdrag samt tillgängligt ekonomiskt utrymme för uppdragsnämnderna. Kommunfullmäktiges viljeinriktning i faun av inriktningsmål konkretiseras av uppdragsnämnderna i en verksamhetsplan. Av planen fastställs nämndens styrning samt redovisning av de ekonomiska konsekvenserna av nämndens beslut. Föreliggande förslag till verksamhetsplan för perioden tar sin utgångspunkt i WE som beslutades av kommunfullmäktige i december Den omfattar nämndens ansvar för gemensamma verksamhetsområden, barn, ungdomar och vuxna personer med funktionsnedsättning samt medarbetarskap och ledsarskap. Verksamhetsplanen är även nämndens uppdrag till förvaltningen att förverkliga nämndens politik. sunderlag Förvaltningens förslag till beslut.

12 12(20) Uppsala KOMMUN 56 Avtalsuppföljning Arkitektvägen bostad med särskild service LSS OSN att resultat av fortsatt uppföljning återrapporteras till nämnden. Jäv Åsa Puide (MP) deltar inte i beslutet på grund av jäv. Omsorgsförvaltningen har tillsammans med Medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) och Medicinskt ansvarig för rehabilitering (MAR) genomfört en planerad avtalsuppföljning vid Arkitektvägens gruppbostad som framgår av rapporten (ärendets bilaga 1). Verksamheten drivs av Humana. Uppföljningen visade att det förelåg ett antal brister i förhållande till avtalet och en handlingsplan begärdes därför in (ärendets bilaga 2). Handlingsplanen godkändes inte och en ny med förtydligande begärdes in (ärendets bilaga 3). Omsorgsförvaltningen bedömer inkommen redogörelse som tillfredsställande. Kontoret har kallat in verksamhetens ledning till flera möten för att diskutera de brister som framkom vid uppföljningen. Kontoret bedömer åtgärderna som tillfredsställande men kommer dock att följa upp att verksamheten följer den inkomna handlingsplanen och återkoppla resultatet till nämnden. sunderlag Förvaltningens förslag till beslut.

13 Uppsala i OMSORGSNÄMNDEN 13(20) 57 Avtalsuppföljning Ekeby bostad med särskild service LSS OSN att reducera utförarens ersättning enligt gällande avtal, från och med fram till att samtliga brister åtgärdats och godkänts av förvaltningsdirektören, samt att resultat av fortsatt uppföljning återrapporteras till nämnden. Jäv Åsa Puide (MP) deltar inte i beslutet på grund av jäv. sgång Nämnden föreslår att första att-satsen ändras från "...åtgärdats och godkänts av kontoret" till "... åtgärdas av omsorgsförvaltningens direktör". Nämnden beslutar i enlighet med förslaget. sunderlag Förvaltningens förslag till beslut. Omsorgsförvaltningen har genomfört två oanmälda uppföljningar vid Ekeby Bälinge gruppbostad som framgår av rapporten (ärendets bilaga 1). Verksamheten drivs av Humana. Uppföljningen visade att det förelåg ett antal brister i förhållande till avtalet och en handlingsplan begärdes därför in (ärendets bilaga 2). Kontoret bedömde inkommen handlingsplan som tillfredsställande men efter att nya klagomål inkommit utfördes ytterligare en oanmäld uppföljning som visade att åtgärder inte hade vidtagits utifrån vad som lovats i den första inkomna handlingsplanen. Företaget kallades in och de uppmanades att omgående vidta åtgärder och inkomma med en ny handlingsplan (ärendets bilaga 3) samt informerades om att kontoret kommer att vidta åtgärder i form av ersättningsreducering. Omsorgsförvaltningen bedömer inkommen redogörelse som tillfredsställande. Kontoret kommer dock att följa upp att företaget följer den inkomna handlingsplanen och återkoppla resultatet till nämnden.

14 2 uppleiloi OMSORGSNÄMNDEN 14(20) 58 Säkerställa kultur- och fritidsaktiviteter i bostad med särskild service OSN att ge förvaltningen i uppdrag att senast till nämndens sammanträde i juni återkomma med förslag på åtgärder som säkerställer att alla personer som bor i bostad med särskild service är delaktiga i planeringen av de egna kultur- och fritidsaktivitetema och sedan erhåller aktiviteter som svarar mot personernas behov och önskemål. Under det senaste året har flera avtalsuppföljningar visat att det finns brister i de kultur- och fritidsaktiviteter som enligt LSS och nämndens förfrågningsunderlag ska tillhandahållas i bostad med särskild service. Vidare har klagomål framförts från brukare och anhöriga till nämndens ledamöter gällande brister inom detta område. Omsorgsnämnden har som målsättning att alla personer som bor i bostad med särskild service ska erbjudas kultur- och fritidsaktiviteter som fullt ut svarar mot personernas behov och önskemål. För att nå målsättningen krävs ökat fokus på kulturoch fritidsaktiviteter samt ökad möjlighet för den enskilde att vara delaktig i planeringen av dessa. Nämnden ger därför förvaltningen i uppdrag att återkomma med förslag på åtgärder som leder till att nämndens målsättning uppfylls. sunderlag Förvaltningens förslag till beslut.

15 2uPente 59 OMS ORGSNÄMNDEN 15(20) Inspektionen för vård och omsorg: Begäran om yttrande /2015 OSN att fastställa upprättat förslag till yttrande. Inspektionen för vård och omsorg (IVO) har begärt nämndes yttrande över driften av gruppboendet Arkitektvägen som drivs av Humana omsorg. Enligt en anmälan saknar Humana tillstånd att bedriva verksamheten. Humana omsorg vann upphandlingen av driften av boendet. I väntan på att Humana skulle erhålla tillstånd av rvo ansvarar nämnden för verksamheten. Humana har fått i uppdrag att bemanna verksamheten. Upprättade avtal mellan omsorgsnämnden och Humana omsorg bifogas yttrandet. sunderlag Förvaltningens förslag till beslut.

16 2upekeloi 60 OMSORGSNÄMNDEN 16(20) Begäran om medel för utbyggnad ut av boende av särskilt stöd LSS att hos kommunstyrelsen begära extra medel för utbyggnad av bostad med särskild service LSS, samt, att uppdra till ordförande att för nämndens räkning göra denna begäran

17 Uppsala, OMS ORGSNÄMNDEN 17(20) 61 Anmälan av inkomna protokoll, meddelanden, skrivelser m.m. omsorgsnämnden OSN att lägga förteckningen med anmälningsärenden till handlingarna Separat förteckning över anmälningsärenden föreligger.

18 Uppsala OMSORGSNÄMNDEN 18(20) Bilaga 1 Föreningar som får bidrag från omsorgsnämnden Föreningar som får bidrag från omsorgsnämnden Afasiföreningen Anhörigföreningen Astma- och allergiföreningen Attention Autism och aspbergerföreningen Balans Uppsala Bröstcancerföreningen Celiakiföreningen Demensföreningen DHB östra Dyslektikema Dyslexiförbundet Dövas förening Elöverkänsligas förbund Epilepsiföreningen Fibromyalgiföreningen Frisk och fri FUB-gården Tallkrogen Fyrisgården Hjärt- och lungsjukas förening HSO Hörselskadades förening IF S Mun- och halscancerföreningen Neuroförbundet Njurföreningen OCD Ananke Parkinsonföreningen Personskadeförbundet RPT Prostatacancerföreningen RBU Reumatikerföreningen RSMH Club Lindormen (bidrag till handikappföreningar) RSMH Kungsängsliljan RSMH Lindormen (bidrag till sociala föreningar) RSMH Verkstan (bidrag till sociala föreningar) RSMH Verkstan (bidrag till handikappföreningar) SRF

19 19(20) '2 upekeloi OMS ORGSNÄMNDEN Stroke länsföreningen Träffpunkternas intresseförening Uppsala FUB Uppsala läns Brukarrevisionsbyrå Ångestsyndromsällskapet

20 2 U131'103 OMS ORGSNÄMNDEN 20(20) Bilaga 2 Föreningar som omsorgsnämnden bjuder in till att presentera sin verksamhet Attention Astma- och allergiföreningen Demensföreningen Dövas förening FUB-gården Tallkrogen Parkinsonföreningen Reumatikerföreningen RSMH Club Lindormen (bidrag till handikappföreningar) Träffpunkternas intresseförening Anhörigföreningen Autism- och aspbergerföreningen Balans Uppsala Fyrisgården HSO Hörselskadades förening Neuroförbundet SRF Träffpunkternas intresseförening Uppsala läns Brukarrevisionsbyrå

Ersättare: Börje Hallberg (S), Tomas Odin, direktör Magnus Johannesson, avdelningschef Helena Thorén-Lindqvist, kommunikationsstrateg

Ersättare: Börje Hallberg (S), Tomas Odin, direktör Magnus Johannesson, avdelningschef Helena Thorén-Lindqvist, kommunikationsstrateg upplelue OMS ORGS NÄMNDEN 1(13) Plats och tid: Bergius, 15:15 18.15 Ledamöter: Eva Christiernin (S), ordf. Åsa Puide (MP), 1:e vice ordf. Angelique Prinz Blix (FP), 2:e vice ordf. Britt-Marie Löfgren (S)

Läs mer

Överföring av ansvaret för träffpunkt Gudruns uppdrag till omsorgsnämnden

Överföring av ansvaret för träffpunkt Gudruns uppdrag till omsorgsnämnden KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Davidsson Per Datum 2015-12-07 Diarienummer KSN-2015-1447 Kommunstyrelsen Överföring av ansvaret för träffpunkt Gudruns uppdrag till Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Datum att fördela 2014 samt del av 2015 och 2016 års bidrag till handikappföreningar enligt upprättat förslag,

Datum att fördela 2014 samt del av 2015 och 2016 års bidrag till handikappföreningar enligt upprättat förslag, Uppsala r KOMMUN KONTORET FÖR HÄLSA, VÅRD OCH OMSORG Handläggare Karlsson Daniel Datum 2012-11-28 Diarienummer NHO-2013-0162.15 Nämnden för hälsa och omsorg Bidrag för handikappföreningar 2014 beslut Nämnden

Läs mer

Sammanträdesdatum: Stationsgatan 12, klockan

Sammanträdesdatum: Stationsgatan 12, klockan Uppsala au 1 (7) Plats och tid: Stationsgatan 12, klockan 15.00-16.40 Tjänstgörande: Eva Christiernin (S), ordf Åsa Puide (MP), 1:e vice ordf, ej 201 Jonny Husén (S) Britt-Marie Löfgren (S) Anton Berg

Läs mer

att överföra kr i kommunbidrag från äldrenämnden till omsorgsnämnden i 2016 års budget

att överföra kr i kommunbidrag från äldrenämnden till omsorgsnämnden i 2016 års budget KF 23 29 FEB 2016 Handläggare Davidsson Per Datum 2015-12-07 Diarienummer KSN-2015-1447 Kommunstyrelsen 23. Överföring av ansvaret för träffpunkt Gudruns uppdrag till omsorgsnämnden Förslag till beslut

Läs mer

Avgifter för resor till daglig verksamhet

Avgifter för resor till daglig verksamhet KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Davidsson Per Grapp Lena Datum 2016-06-21 Diarienummer KSN-2016-1391 Kommunstyrelsen Avgifter för resor till daglig verksamhet Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. upeleloi Plats och tid: Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan 15.00-17.40 Tjänstgörande: Eva Christiernin (S), ordf Asa Puide (MP), 1:e vice ordf Angelique Prinz Bliz (L), 2:e vice ordf Jonny

Läs mer

att fördela 2015 års samt del av 2016 års bidrag till handikappföreningar enligt upprättat förslag,

att fördela 2015 års samt del av 2016 års bidrag till handikappföreningar enligt upprättat förslag, 3.0% KONTORET FÖR HÄLSA, VÅRD OCH OMSORG Handläggare Datum Karlsson Daniel 2014-11-27 Diarienummer NHO-2014-0156.15 Nämnden för hälsa och omsorg Bidrag för handikappföreningar 2015 Förslag till beslut

Läs mer

Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan Ersättare: Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan Ersättare: Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Uppsala u OMS ORGSNÄMNDEN 1(10) Plats och tid: Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan 15.00-17.05 Tjänstgörande: Eva Christiernin (S), ordf Åsa Puide (MP), 1:e vice ordf Jonny Husén (S) Britt-Marie

Läs mer

Uppsala, OMSORGSNÄMNDEN

Uppsala, OMSORGSNÄMNDEN 1(13) Uppsala, OMSORGSNÄMNDEN Plats och tid: Stationsgatan 12, klockan 15.00-18.00 Tjänstgörande: Eva Christiernin (S), ordf Asa Puide (MP), 1:e vice ordf Jonny Husén (S) Britt-Marie Löfgren (S) Börje

Läs mer

Sammanträdesdatum: Stationsgatan 12, klockan

Sammanträdesdatum: Stationsgatan 12, klockan emloi Plats och tid: Sammanträdesdatum: 201 8-01-3 1 Stationsgatan 12, klockan 15.00-18.00 ande: Eva Christiernin (S), ordförande Åsa Strahlemo (MP), 2:e vice ordförande Jonny Husén (S) Britt-Marie Löfgren

Läs mer

sala -4Sr- 2,L Eva Christiernin (S), ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Börje Hallberg (S)

sala -4Sr- 2,L Eva Christiernin (S), ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Börje Hallberg (S) sala KOMMUN Plats och tid: Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan 15.00-17.45 Tjänstgörande: Eva Christiemin (S), ordf Asa Puide (MP), 1:e vice ordf Angelique Prinz Bliz (L), 2:e vice ordf Jonny

Läs mer

upp(5.», ifprys SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

upp(5.», ifprys SAMMANTRÄDESPROTOKOLL upp(5.», OMS ORGS NÄMNDEN 1(20) Plats och tid: Bergius, 15:00 18:00 Ledamöter: Eva Christiernin (S), ordf. Åsa Puide (MP), 1:e vice ordf. Angelique Prinz Blix (FP), 2:e vice ordf. Britt-Marie Löfgren (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum: Ersättare:

Sammanträdesdatum: Ersättare: NÄMNDENS FOR HALSA OCH OMSORG 1(6) Plats och tid: Storskogen, 15:00-16:45 Ledamöter: Stig Rådahl (M), Ordförande Malena Ranch (MP), 2:e vice ordförande Ersättare: Övriga deltagare: Magnus Johannesson,

Läs mer

'2 uppe» OMSORGSNÄMNDEN

'2 uppe» OMSORGSNÄMNDEN 1(14) '2 uppe» SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Plats och tid: Tjänstgörande: Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan 15.00-17.40 Eva Christiemin (S), ordf Ersättare: Asa Puide (MP), 1:e vice ordf Angelique

Läs mer

Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan Uppsala Konsert & Kongress,

Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan Uppsala Konsert & Kongress, Uppsala 1 (9) Plats och tid: Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan 15.00-17.40 Tjänstgörande: Eva Christiernin (S), ordf Åsa Puide (MP), 1:e vice ordf Jonny Husen (S) Britt-Marie Löfgren (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum: Ersättare:

Sammanträdesdatum: Ersättare: 1(3) NÄMNDEN FÖR HÄLSA OCH OMSORG SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Platsochtid: Aspen, 16:00-17:00 Ledamöter: Stig Rådahl (M), Ordförande Gunvor Nicander-Ekström (M) Inger Liljeberg-Kjelsson (M) Josefine Andersson

Läs mer

Uppsala u, L14.A.4 Kerstin Sundqvist, sek eterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10)

Uppsala u, L14.A.4 Kerstin Sundqvist, sek eterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Uppsala u, 1(10) Plats och tid: Stationsgatan 12, klockan 15.00-17.30 ande: Eva Christiernin (S), ordförande Åsa Strahlemo (MP), 1:e vice ordf Angelique Prinz Blix (L), 2:e vice ordf Jonny Husén (S) Britt-Marie

Läs mer

Sammanträdesdatum: Stationsgatan 12, klockan

Sammanträdesdatum: Stationsgatan 12, klockan upenloi Plats och tid: Stationsgatan 12, klockan 15.00-16.30 ande: Åsa Strahlemo (MP), tjänstgörande ordf Angelique Prinz Blix (L), 2:e vice ordf Jonny Husen (S) Britt-Marie Löfgren (S) Börje Hallberg

Läs mer

Sammanträdesdatum: Stationsgatan 12, klockan Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sammanträdesdatum: Stationsgatan 12, klockan Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Uppsala, 1 (12) Plats och tid: Stationsgatan 12, klockan 15.00-18.40 Tjänstgörande: Eva Christiernin (S), ordf Åsa Strahlemo (MP), 1:e vice ordf Angelique Prinz Blix (L), 2:e vice ordf Jonny HuAn (S),

Läs mer

Sammanträdesdatum: Stationsgatan 12, klockan

Sammanträdesdatum: Stationsgatan 12, klockan upekeiloi 1 (9) Plats och tid: Stationsgatan 12, klockan 15.00-17.40 ande: Eva Christiernin (S), ordförande Angelique Prinz Blix (L), 2:e vice ordf Jonny Husén (S) Britt-Marie Löfgren (S) Anton Berg (S)

Läs mer

Överföring av ansvaret för sysselsättningsinsatser för personer med psykisk funktionsnedsättning till omsorgsnämnden

Överföring av ansvaret för sysselsättningsinsatser för personer med psykisk funktionsnedsättning till omsorgsnämnden KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Jo Linder Roger Opard Ylva Winbladh Torkel Datum 2015-05-11 Diarienummer KSN-2015-0845 Kommunstyrelsen Överföring av ansvaret för sysselsättningsinsatser för personer

Läs mer

upplalk, Sammanträdesdatum:

upplalk, Sammanträdesdatum: upplalk, Plats och tid: Stationsgatan 12, 15.00-15.40 ande: Ersättare: Övriga deltagare: Angelique Prinz Blix (L), Ordförande Loa Mothata (S), 1:e vice ordförande Carolina Bringbom (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum: Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg

Sammanträdesdatum: Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg Uppsala "KOMMUN NÄMNDENS FÖR HALSA OCH OMSORG 1(6) Plats och tid: Ledamöter: Storskogen, 15:00-18:30 Stig Rådahl (M), Ordförande Martin Wisell (KD), l:e vice ordförande Malena Ranch (MP), 2:e vice ordförande

Läs mer

OMSORGSNÄMNDEN. Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan

OMSORGSNÄMNDEN. Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan Uppsala 1(14) Plats och tid: Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan 15.00-18.00 Tjänstgörande: Eva Christiernin (S), ordf Asa Puide (MP), 1:e vice ordf, t o m 84 Angelique Prinz Bliz (L), 2:e

Läs mer

Sammanträdesdatum: Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. ior4iälsa, vård och.omsorg "^^L^^..

Sammanträdesdatum: Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. ior4iälsa, vård och.omsorg ^^L^^.. NÄMNDENS FOR HALSA OCH OMSORG 1(10) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Ledamöter: Storskogen, 15:00-18.30 Stig Rådahl (M), Ordförande Martin Wisell (KD), l:e vice ordförande Malena Ranch (MP), 2:e vice

Läs mer

Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan

Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan Uppsala u 1 (12) Plats och tid: Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan 14.00-17.15 Tjänstgörande: Eva Christiernin (S), ordf Åsa Puide (MP), 1:e vice ordf Angelique Prinz Bliz (L), 2:e vice ordf

Läs mer

Jonas P ersson (C), justerare. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Jonas P ersson (C), justerare. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Uppsala u 1(5) Plats och tid: Sågargatan 17 A Uppsala, kl. 17.00-19.10 Ledamöter: Per Mattsson (V), ordförande Urban Wästljung (L), v ordf 29-33 Kerstin Westman (S) Anders Klang (S), 28-30 Helena Fomstedt

Läs mer

Sammanträdesdatum: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. rg

Sammanträdesdatum: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. rg "KOMMUN NÄMNDENS FÖR HÄLSA OCH OMSORG 1(7) Plats och tid: Storskogen, 15:15-19:10 Ledamöter: Stig Rådahl (M), Ordförande Ersättare: Benny Lindholm (FP) Martin Wisell (KD), 1 :e vice Eva Christiernin (S)

Läs mer

Riktlinjer avseende bidrag till ideella organisationer som arbetar för personer med funktionsnedsättning

Riktlinjer avseende bidrag till ideella organisationer som arbetar för personer med funktionsnedsättning OMSORGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Ulrika Jansson 2017-08-16 OSN-2017-0436 Rev 2017-08-21 Omsorgsnämnden Riktlinjer avseende bidrag till ideella organisationer som arbetar för personer

Läs mer

Sammanträdesdatum: Stationsgatan 12, klockan

Sammanträdesdatum: Stationsgatan 12, klockan 1(10) upp,m113 Plats och tid: Stationsgatan 12, klockan 15.00-17.10 Tjänstgörande: Eva Christiernin (S), ordf Åsa Strahlemo (MP), 1:e vice ordf Angelique Prinz Blix (L), 2:e vice ordf Jonny Husén (S) Britt-Marie

Läs mer

uppleifi SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Caisa Lycken (MP), Ordförande Jan Öman (M), Vice ordförande Anders A Aronsson (L) Johan Pelling (S) Anders Eriksson (S)

uppleifi SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Caisa Lycken (MP), Ordförande Jan Öman (M), Vice ordförande Anders A Aronsson (L) Johan Pelling (S) Anders Eriksson (S) uppleifi Plats och tid: Storskogen, Stationsgatan 12, klockan 18:30-19.50 Ledamöter: Caisa Lycken (MP), Ordförande Jan Öman (M), Vice ordförande Anders A Aronsson (L) Johan Pelling (S) Anders Eriksson

Läs mer

upp19.13, SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Plats och tid: Stationsgatan 12, klockan

upp19.13, SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Plats och tid: Stationsgatan 12, klockan 1(12) upp19.13, Plats och tid: Stationsgatan 12, klockan 15.00-17.45 ande: Eva Christiernin (S), Ordförande Åsa Strahlemo (M:P), 1:e vice ordförande Angelique Prinz Blix (L), 2:e vice ordförande Jonny

Läs mer

Sammanträdesdatum: Stationsgatan 12, klockan Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sammanträdesdatum: Stationsgatan 12, klockan Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. num Plats och tid: Stationsgatan 12, klockan 15.00-18.10 Tjänstgörande: Eva Christiernin (S), ordf Åsa Strahlemo (MP), 1:e vice ordf Angelique Prinz Blix (L), 2:e vice ordf Jonny Husen (S) Britt-Marie

Läs mer

Stationsgatan 12 den 20 juni 2018 LU.

Stationsgatan 12 den 20 juni 2018 LU. Uplinte 1(16) Plats och tid: ande: Åsa Strahlemo (MP), 1:e vice ordförande Angelique Prinz Blix (L), 2:e vice ordförande Jonny Husen (S) Britt-Marie Löfgren (S) Stig Rådahl (M) Inger Liljeberg Kjelsson

Läs mer

Fördelning av bidrag för intressepolitisk verksamhet till organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning i Stockholms län år 2014

Fördelning av bidrag för intressepolitisk verksamhet till organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning i Stockholms län år 2014 Stockholms läns landsting 1 (2) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE -11-06 LS 1305-0725 Landstingsstyrelsen! LANDSTINGSSTYRELSEN 1 3 *11-1 9 0003 8 * Fördelning av för intressepolitisk verksamhet till

Läs mer

Sammanträdesdatum: Ersättare:

Sammanträdesdatum: Ersättare: ALDRENAMNDENS 1(7) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Storskogen, 16:00-18:20 Ledamöter: Ebba Busch Thor (KD), ordförande Mats Hansén (M), l:e vice ordförande Caroline Andersson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Stockholms läns landsting 12*

Stockholms läns landsting 12* Stockholms läns landsting Landstingsrådsberedningen KD SKRIVELSE 2012-11-28 LS 1204-0546 Landstingsstyrelsen LANDSTINGSSTYRELSEN 12*12-1 1 0001 4 Bidrag för intressepolitisk verksamhet till organisationer

Läs mer

Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott

Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Protokoll 1 (12) Diarienummer VOO 2019/0051 Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Plats och tid Vård- och omsorgsnämndens sammanträdeslokal, Bangatan 10 A, Lund,

Läs mer

VALNÄMNDEN. Nåsten Stationsgatan 12 klockan 18:30-20:10. Ersättare: Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

VALNÄMNDEN. Nåsten Stationsgatan 12 klockan 18:30-20:10. Ersättare: Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Uppsala 1(7) Plats och tid: Nåsten Stationsgatan 12 klockan 18:30-20:10 ande: Caisa Lycken (MP), Ordförande Jan Öman (M), Vice ordförande Johan Pelling (S) Karolina Larfors (L) Tone Tingsgård (S) Ersättare:

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-14:45 Beslutande ledamöter Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande) Övriga närvarande

Läs mer

Sammanträdesdatum: Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg

Sammanträdesdatum: Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg "KOMMUN NÄMNDENS FOR HALSA OCH OMSORG 1(11) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Storskogen, 15:00-17:30 Ledamöter: Stig Rådahl (M), Ordförande Martin Wisell (KD), l:e vice ordförande Malena Ranch (MP),

Läs mer

PROTOKOLL Handikappråd

PROTOKOLL Handikappråd 1 (12) Paragrafer 9-16 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Klippan, kl. 18.00-20.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Gunilla

Läs mer

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (C) Bengt-Ola Olsson

Läs mer

Uppsala m KOMMUN STYRELSEN FOR TEKNIK OCH SERVICE

Uppsala m KOMMUN STYRELSEN FOR TEKNIK OCH SERVICE Uppsala m KOMMUN STYRELSEN FOR TEKNIK OCH SERVICE 1(6) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Venus, Verkstadsgatan 3 B, kl. 17.00-18.30 Ledamöter: Lars-Gunnar Karlsson (M), Kerstin Westman (S), vice Göran

Läs mer

Ersättare: Tomas Odin, tf direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg /

Ersättare: Tomas Odin, tf direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg / KOMMUN ALDRENAMNDENS 1(6) SAMMANTRÅDESPROTOKOLL Plats och tid: Vattenhästen, 15:00-16:50 Ledamöter: Ebba Busch (KD), ordförande Mats Hansén (M), 1 :e vice ordförande Cecilia Bernsten (C) Eva Adler (MP)

Läs mer

2014-03-27 1(13) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M)

2014-03-27 1(13) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M) 1(13) Plats och tid Tingshuset torsdagen den 27 mars 2014 kl. 16.00-18.35 Ajournering kl. 17.20-17.50 Ordförande Beslutande Bente Johansson (M) Elving Johansson (C) 20-22 tjg för Nicolas Bremell (M) Enar

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(10) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 08.30-09.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Agneta Lenander (V) Eva Olofsson (C) Anna Berg von Linde (M), tjg. ers. för Stefan Pettersson

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal,

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-09-26 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 15.10 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Martina Johansson (C), ordf. Kenneth

Läs mer

Protokoll. Miljöskyddsnämnden

Protokoll. Miljöskyddsnämnden 1 Miljöskyddsnämnden 2 Miljöskyddsnämnden Plats och tid Skräddaren, Sveagatan 12 Paragrafer 10-16 kl. 08:30-11:35 ande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Uppföljning och fortsättning av LSS-rådet

Uppföljning och fortsättning av LSS-rådet OMSORGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Lena Wiksten Andersson 2017-11-24 OSN-2017-0665 Rev 2017-12-04 Omsorgsnämnden Uppföljning och fortsättning av LSS-rådet Förslag till beslut Omsorgsnämnden

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Omsorgsnämndens arbetsutskott MÖTESPROTOKOLL 2016-04-14 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-16:20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande)

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg 2013-04-24

Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg 2013-04-24 KOMMUN ÄLDRENÄMNDENS 1(7) Plats och tid: Vattenhästen, 15:00-17:30 Ledamöter: Mats Hansén (M), ordförande Ersättare: Caroline Andersson (S), 2:e vice ordförande Cecilia Bernsten (C) Ledamöter med närvaro-och

Läs mer

Stockholms läns landsting

Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting Landstingsradsberedningen Ki) SKRIVELSE 2015-01-21 Landstingsstyrelsen Fördelning av bidrag för intressepolitisk verksamhet till organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Uppsala KOMMUN ALDRENAMNDENS ARBETSUTSKOTT

Uppsala KOMMUN ALDRENAMNDENS ARBETSUTSKOTT KOMMUN ALDRENAMNDENS 1(5) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Vattenhästen, 15:00-17:10 Ledamöter: Ebba Busch (KD), ordförande Caroline Andersson (S), 2:e vice ordförande Erica Närlinge (FP) Cecilia Bernsten

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Lars Rundgren

Läs mer

Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan 15.00-18.55

Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan 15.00-18.55 upple», 1(15) Plats och tid: Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan 15.00-18.55 Tjänstgörande: Eva Christiernin (S), ordf Åsa Puide (MP), 1:e vice ordf', t o m 67 Angelique Prinz Bliz (L), 2:e

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid ANK Sammanträdesrum kl. 13:15-16:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e

Läs mer

Presidium Nämnd för Folkhälsa och sjukvård

Presidium Nämnd för Folkhälsa och sjukvård PROTOKOLL UTDRAG Presidium Nämnd för Folkhälsa och sjukvård 110-126 Tid: 2016-11-30, kl 08:00-10:30 Plats: Maria Frisks tjänsterum, Regionens hus 116 Organisations- och verksamhetsbidrag till organisationer

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Omsorgsnämnden 2016-04-21 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:40 ande ledamöter Gunnel Johansson (S) (ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande), Dorothea Nilsson (M) 26, 29-32,

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2011:12 1 (8) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Fördelning av landstingsbidrag 2011 till organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning i Stockholms län Föredragande landstingsråd:

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m) Anita

Läs mer

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) 2011-04-26 Plats och tid Kullängen, Hallsberg, kl 08.30-09.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Gunnel Hedström (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Inga-Lill Thim

Läs mer

Uppsala SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum: Plats och tid: Stationsgatan 12, klockan Beslutande:

Uppsala SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum: Plats och tid: Stationsgatan 12, klockan Beslutande: Uppsala KOMMUN 1(13) Plats och tid: Stationsgatan 12, klockan 15.00-17.45 ande: Eva Christiernin (S), Ordförande Åsa Strahlemo (MP), 1:e vice ordförande Angelique Prinz Blix (L), 2:e vice ordförande Jonny

Läs mer

Klockan 16: , Sjödalsrummet. Robert Andersson (HP), Millaray Rubilar (V)

Klockan 16: , Sjödalsrummet. Robert Andersson (HP), Millaray Rubilar (V) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 20 mars 2018 TN-2018/7 1 (14) Nämnd Offentligt sammanträde Tillsynsnämnden Ja Sammanträdesdag 20 mars 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 16:00-18.00, Sjödalsrummet Ledamöter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30 12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstepersoner Carl-Olof Bengtsson (S), ordförande Carl Geijer (M) Magnus Jisborg (M) Marita Bengtsson (MP) Eva Ericsson (L)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 13:15-16:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm

Läs mer

UpEntie. il k/y x, justerare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum:

UpEntie. il k/y x, justerare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum: 1(15) UpEntie Plats och tid: ande: Ersättare: Övriga deltagare: Utses justera: Stationsgatan 12, klockan 15.00-17.15 Eva Christiemin (S), Ordförande Åsa Strahlemo (MP), 1:e vice ordförande Angelique Prinz

Läs mer

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.45 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Karl-Arne Larsson (C) Ulf Mattsson

Läs mer

Stationsgatan 12 den 21 december 2018 VI SAMVERKAR I EN GEMENSAM RÄDDNINGSNÄMND

Stationsgatan 12 den 21 december 2018 VI SAMVERKAR I EN GEMENSAM RÄDDNINGSNÄMND Sid 1(10) Plats och tid: Stationsgatan 12, Uppsala klockan 16.00 17.20 2018-12-12 ande: Patrik Kjellin (S), ordförande Jan Ulmander (C), vice ordförande Catrin Johansson (S) Anders Gustafsson (S) Daniel

Läs mer

1(10) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M)

1(10) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M) 1(10) Plats och tid Tingshuset onsdagen den 18 december 2013 kl. 16.00-16.50 Ordförande Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Tid och plats för justering Bente Johansson (M) Enar Nordenfelt

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden Protokoll 1 (17) Diarienummer VOO 2019/0015 Vård- och omsorgsnämnden Plats och tid Vård- och omsorgsnämndens sammanträdeslokal, Bangatan 10 A, Lund, klockan 17.00 20.35 Ledamöter

Läs mer

Fördelning av bidrag för intressepolitisk verksamhet till organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning i Stockholms län år 2017

Fördelning av bidrag för intressepolitisk verksamhet till organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning i Stockholms län år 2017 Stockholms läns landsting 1(2) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2016-11-09 LS 2016-0077 Landstingsstyrelsen Fördelning av bidrag för intressepolitisk verksamhet till organisationer som företräder personer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (14)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (14) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Önnerup Tid 2018-01-18, kl. 08:30-09:54 Sammanträdesdatum s. 1 (14) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Anders Widesjö (M)

Läs mer

Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Uppsala u 1(9) Plats och tid: Danmarksgatan 26 Uppsala, kl. 17.00-18.40 Ledamöter: Per Mattsson (V), ordförande Kerstin Westman (S) Anders Klang (S) Jonas Josefsson (MP) Jonas Petersson (C) Ersättare:

Läs mer

Bidrag för intressepolitisk verksamhet till organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning i Stockholms län LS

Bidrag för intressepolitisk verksamhet till organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning i Stockholms län LS Bidrag för intressepolitisk till organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning i Stockholms län 2018 14 1 (1) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2017-11-22 Bidrag för intressepolitisk

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Mötesdatum Plats och tid ANK sammanträdesrum kl. 08:15-10:20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande), Wiveca

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:15 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e

Läs mer

Socialkontoret, Norrtälje, kl , Enligt förteckning

Socialkontoret, Norrtälje, kl , Enligt förteckning NORRTÄLJE KOMMUN Socialnämnden SAMMANTRADESPROTOKOLL 2014-06-13 Plats och tid ande Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-09.50, 10.30-11.00 Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson, förvaltningschef

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2011-02-10

Sammanträdesprotokoll 2011-02-10 Plats: Kommunkontoret, Mellanfryken Tid: 15:30-17.05 ande Mikael Johansson S Ordförande Angelica Rage S Vice ordförande Kenneth Eriksson S Anders Ljungsten M Övriga Christian Söderblom IT-chef Jan-Olov

Läs mer

Sammanträdesdag Sida

Sammanträdesdag Sida 2014-01-29 Innehåll SN AU 1 Tillkommande ärenden... 2 SN AU 2 Revisionsrapport gällande granskning av samverkan mellan kommun och landsting avseende psykisk ohälsa bland barn och unga... 3 SN AU 3 Föregående

Läs mer

VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL

VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL PROTOKOLL Plats och tid 2019-06-11, Visten, klockan 14:00 116:30 Avser paragrafer 66-76 ande Ulrika Rodin (S) Ordförande Lars-Göran Carlsson (C) 1:e vice ordförande Anna Maria Nilsson (M) 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens personalutskott

Kommunstyrelsens personalutskott 2019-05-27 2019-05-27 Plats och tid Kommunhuset i Älmhult klockan 13:30 16:00 Paragrafer 24-34 Utses att justera Sonja Emilsson Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Den 19 februari kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för barn och unga. Landstingets ledningskontor, registrator

Den 19 februari kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för barn och unga. Landstingets ledningskontor, registrator Beredningen för barn och unga 2015-02-10 1 (11) Plats och tid Landstingets konferenscentrum, Slottsgränd 1, Uppsala, 2015-02-10, kl. 09.30 12.00 ande Jeannette Escanilla (V) ordförande Christina Lundh

Läs mer

Christina Höij (m), 11-19 Rolf Antonsson (m), 11-19 Inger Eckert (kd) Ingrid Högman (kd) Stephan Karlsson (s), 11-19

Christina Höij (m), 11-19 Rolf Antonsson (m), 11-19 Inger Eckert (kd) Ingrid Högman (kd) Stephan Karlsson (s), 11-19 11-22 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 17.15. Beslutande Närvarande ersättare Kristina Frigert (m), ordförande Göran Fahlgren (m), 2:e vice ordförande Lasse Andersson (m) Daniel

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 15.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Stefan Pettersson (M) Ingrid

Läs mer

Uppsala., KULTURNÄMNDEN

Uppsala., KULTURNÄMNDEN Uppsala., Plats och tid: Stationsgatan 12, Bergius, k1.15.15-17.30, ajournering 16.00-16.15 ande: Peter Gustavsson (S), Ordförande Karolin Lundström (V), 1:e vice ordförande Eva Edwardsson (L), 2:e vice

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Maria Johansson Arnström (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nämnden för omsorg och stöd. Plats och tid: Sammanträdesrum Grå, , kl.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nämnden för omsorg och stöd. Plats och tid: Sammanträdesrum Grå, , kl. Plats och tid: Sammanträdesrum Grå, 2018-12-17, kl. 14:00-14:40 Beslutande: Ersättare: Ingela Sylwander (M) Sonny Rosén (L) Pia Radil (S) Mats Sahlin (SD) Lennarth Svensson (M), ersätter Katrina Dakouri

Läs mer

Datum. ... Eva Saaw. ... Roger Eklund. ... Lena Jonsson. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Vård- och omsorgsnämnden

Datum. ... Eva Saaw. ... Roger Eklund. ... Lena Jonsson. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Vård- och omsorgsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 16.00 ande Övriga deltagande Roger Eklund (S), ordförande Inger Lindström (S) Rougel Frössle (S) Irene Smedberg (S) Jonny

Läs mer

Verksamhetsbidrag Cirka 60 procent av utgiftsramen fördelas som verksamhetsbidrag till organisation för att täcka del av kostnader för bland annat

Verksamhetsbidrag Cirka 60 procent av utgiftsramen fördelas som verksamhetsbidrag till organisation för att täcka del av kostnader för bland annat 2012-11-19 LJ 2012/378 Förvaltningsnamn Avsändare Landstingsstyrelsen Organisations- och verksamhetsbidrag till organisationer inom funktionshinderområdet Med organisation inom området funktionshinder

Läs mer

Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre och funktionsnedsatta

Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre och funktionsnedsatta 2015-10-30 Elin Gottfridsson Närvårdsstrateg Tfn 018-611 30 15 E-post elin.gottfridsson@lul.se Beredningen för äldre och funktionsnedsatta Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre och funktionsnedsatta

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD)

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-05-02 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.00 15.17 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande:

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 13 maj 2014 kl. 10:00 12:00

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 13 maj 2014 kl. 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 13 maj 2014 kl. 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Greta Wedin Afasiföreningen

Läs mer

Personalnämnden 26 september 2018

Personalnämnden 26 september 2018 Personalnämnden Personalnämnden 26 september 2018 Sid Justering... 3 51 Information från HR-direktör... 4 52 Revidering av personalnämndens delegationsordning... 5 53 Utredning av servicecenters samordningsfunktion

Läs mer

Uppsala "KOMMUN. Ml 4< SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Storskogen, 14:00-17:00. Ebba Busch (KD), ordförande Ersättare: Cecilia Bernsten (C)

Uppsala KOMMUN. Ml 4< SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Storskogen, 14:00-17:00. Ebba Busch (KD), ordförande Ersättare: Cecilia Bernsten (C) ALDRENAMNDENS 1(7) Sarnmanträdesdatum: 2012-11-20 Plats och tid: Ledamöter: Storskogen, 14:00-17:00 Ebba Busch (KD), ordförande Ersättare: Cecilia Bernsten (C) Mats Hansén (M), 1 :e vice Erica Närlinge

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Socialnämnden. Plats och tid Debatten kl. 18:00-18:50

Sammansträdesprotokoll Socialnämnden. Plats och tid Debatten kl. 18:00-18:50 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Debatten kl. 18:00-18:50 Beslutande ledamöter Kjell Öhrström (M) (ordförande) Helena Butén Langlet (M) Margaretha Wiberg (M) Ingemar Hertz (M) Ove Wallin (C) Christina

Läs mer