MINNESANTECKNINGAR SSÖ

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "MINNESANTECKNINGAR SSÖ 2014-02-04"

Transkript

1 1 MINNESANTECKNINGAR SSÖ Plats: Rådhuset i Norrköping Landstinget Monica Hagman, närsjukvårdsdirektör Lena Törnfeldt, processamordnare NSÖ Carin Tyren, processamordnare NSÖ Ditte Persson Lindell, centrumchef BKC Margareta Swartz, primärvårdschef Boel Lindberg, Aleris (förhinder) Anette Karlsson, NiF (förhinder) Kommuner Norrköping Karl Gudmundsson, socialdirektör(ordf) Magnus Johansson, vård- och omsorgsdirektör Tommy Fabricius, utbildningsdirektör Cecilia Karlsson, folkhälsocontroller (sekr) Söderköping Mikael Palm tf socialchef (förhinder) Valdemarsvik Susanne Windisch Finspång Kerstin Sjöberg Axelsson, social omsorgschef Mikael Hultberg, barn- och ungdomschef 1. Föregående minnesanteckningar Godkänns och läggs till handlingarna. 2. LSÖ-grupp avvikelse och systemfel Rapport från Tina Allerth, samordnare för LSÖ-gruppen avvikelse och systemfel. Presenterar gruppens deltagare och dess uppdrag enligt SSÖ uppdragsbeskrivning. Tina skickar med frågeställning om det saknas representation av Individ och familjeomsorg, socialtjänst och barnperspektivet? En första träff är planerar till den 4 mars därefter planerar man 6 möten per år. Det finns även en regional samverkansgrupp som är kopplad till SLG om angående avvikelser och systemfel. Avvikelser mellan vårdgivare ca 300 avvikelser per år. Handlar oftast om bristen av samordnad vårdplanering, utebliven information, dokumentation. LSÖ-gruppen kommer att rapportera om arbetet med avvikelse och systemfel till OSÖ grupperna. Hur ofta önskar SSÖ rapport? Beslut: Årligrapport till SSÖ och kontinuerlig rapport till OSÖ grupperna. Uppmuntra kommunerna att se över representationen i gruppen för att kunna möta upp alla målgrupper.

2 2 3. Rapport från OSÖ Barn Carin berättar att gruppen börjat jobba med gränssnittdokument, de lyfter områden där det är otydligt om vems uppdrag. Carin berättar att SSÖ behöver hantera informationen om gränssnitt. När det gäller området psykisk ohälsa är grundkrav 1: Överenskommelserna ska ha följts upp under året och handlingsplaner upprättats, bifogar samverkansöverenskommelsen från Läns-SLAKO. Grundkrav 2 omfattar att ha webbaserad information eller motsvarande där det beskrivs var i landstinget och kommunerna barn och unga med psykisk ohälsa och deras familjer kan vända sig för att få vård, stöd och hjälp. Informationen ska grunda sig på en beslutad ansvarsfördelning. Ett verktyg för informationen kan vara SAGA som är en hemsida med samlad information om var man ska vända sig utifrån olika problem. Länk till Saga-verktyget i Motala kommun och även länk till Uppsala län där man har en gemensam startsida med möjlighet att välja vilken kommun. Den senare modellen skulle kunna vara intressant för östra länsdelen. OBS under verksamhet kan man se de olika kommunernas sidor. Kalle berättar att en grupp LSÖ barn Norrköping har startats med fler lokala samverkansparter för målgruppen i Norrköping. Vuxna- Lena beskriver NP problematiken ska kartläggas vid nästa träff. Peter Johansson samordningsförbundet kommer att ingå till att börja med under våren. Samordningsrutiner ses över av en mindre arbetsgrupp och troligtvis blir några blir endast kommunägda efter hemsjukvårdsreformen. Pågående länsstrukturer i samverkan har kartlagts. Frågeställning: Hur arbeta med nationella ö.k över länsdelen? Idag finns ett länsövergripande samverkansavtal och en arbetsgrupp lokalt i Norrköping. Hur ska detta av de andra kommunerna i länsdelen? Bifoga ö.k på länsnivå. Ett uppdrag som hanteras av Gudrun A handlar om Nasogastrisk sond i öppenvård. Hur ska särskilt vårdkrävande hanteras framöver? Gudrun rapporterar till OSÖ vuxna, därefter ev behov av ett ytterligare uppdrag för att hantera hur särskilt vårdkrävande ska hanteras. Frågor till SSÖ Avtal med SÄBO? Checklista och rutiner för vårdplanering finns flera kan de samordnas och vem/vilka ska få uppdrag? Beslut: Avtal SÄBO och läkaravtalen för hemsjukvård bör vara skilda ytterligare en tid. Beslut om att avtalet ska bli ett en överenskommelse mellan enskilda vårdcentraler och Särbo. Överenskommelse ska förlängas och hanteras av OSÖ. Vårdplanering Det finns en länsriktlinjen för vårdplanering som ska hanteras av LSÖ avvikelse och en rutin som gäller för att få en länsdelsrutin.

3 3 4. Års- och aktivitetsplan Spelberoende, samverkan- och vårdstrategi ny aktivitet? Kalle har pratat med representanter inom landstinget om ansvaret för spelberoende. I Norrköping informeras man som medborgare på hemsidan med info enligt Inom landstinget har det varit en omdiskuterad fråga på senare tid. Margareta berättar att landstinget utreder gränssnitt inom landstinget mellan beroendekliniken och primärvården med ett uppdrag för att i samverkan hitta formerna för landstingets uppdrag. HVB placering för spelberoende behövs sällan men inom socialkontoret i Norrköping finns resurser för behandling av spelberoende. Kalle önskar samverkan då det finns kompetens inom kommunen. Idag ges stöd i en omfattning av heltidstjänst inom Norrköpings kommun. Norrköpings kommun har möjlighet att sälja ytterligare tjänst om andra är intresserade. Beslut: Avvakta Landstingets interna process för att sedan lyfta frågan i SSÖ och eventuellt komma med som uppdrag in i års- och aktivitetsplanen. Barnahus Positiva svar från samtliga inkomna svar men fortfarande saknas besked från åkklagaren och polisen. Norrköping kommer att kontakta dem. Beslut: Så snart alla svarat kommer Thomas L Norrköping att ta med till OSÖ och skapa en LSÖ barnahusgrupp för att komma vidare i processen. 5. Hantering nya avtal, a) LARO avtalet Ursula meddelat att det behövas mer tid för att få till ett bra och fungerande avtal som alla kan känna sig nöjda med. Ursula bokar tider med kommunerna i första hand Norrköping som är den kommun som har de allra flesta patienterna. Ursula hoppas att kunna vara mer färdig till april. Beslut: Att nuvarande avtal förlängs dock längs till och med 30 juni, Valdemarsvik kontaktar Ursula så att deras dialog om avtal kan komma vidare. b) avtal ACT team Ursula meddelat att hon har pratat med alla kommunerna och fått svar från Norrköping, Finspång och Söderköping och de skriver på. Landstinget, dvs VUP och Beroendekliniken, kommer att med varje kommun ta fram PM, riktlinjer och handlingsplaner. 6. Samordningsförbundet samordna i organisationen SSÖ Kalle har pratat med Peter som kommer att ingå i OSÖ vuxna under en period. Finspång diskuterar om att de eventuellt ska komma med östra samordningsförbundet.

4 4 7. NP seminariedag Magnus undrar över intresse att ordna en seminariedag i området NP? I syfte att få medarbetare och beslutsfattare informerade om vilka insatser som sker. Beslut: Intresse finns men längre fram under hösten 2014 för att samordna med OSÖs arbete med karläggning av NP insatser länsdelen. 8. Worshop Sammanhållen vård för de mest sjuka äldre Magnus berättar om att uppdraget behöver rapporteras och projektledarna har önskemål om en workshop. Målgruppen för workshopen är delar av SSÖ, OSÖ och LSÖ avvikelsegruppen och chefer samt MAS inom hälso- och sjukvården. Beslut: förslag på workshop den 26 mars fm, Magnus kontaktar projektledarna. 9. Psykiatriveckan 2014 intresse och budget Carin T undrar över intresset att fortsätta med psykiatriska vecka? Om intresse och hur ska det finansieras? Utvärdering visar gott resultat med blandad målgupp med brukare, anhöriga, medarbetare och beslutsfattare. Syftet att informera och kommunicera psykisk ohälsa. Beslut: SSÖ är positiva till en fortsättning. Maxbelopp kr som ska fördelas enligt modell som beskrivs i tjänsteskrivelsen. Landstinget diskuterar med Capio om deras del i veckan. Arbetsgruppen får även i uppdrag att se över arbetsgruppen för att säkra att alla blir representerade främst när det gäller barn och vuxenperspektivet. 10. SSÖ kommunikation, landstingets hemsida Cecilia berättar att Monica Söderqvist och Cecilia arbetar med uppdraget att förbättra kommunikationen om SSÖ på landstingets hemsida. Ett förslag till förbättringar är gjorts men vi måste avvakta. Landstinget har just lanserat en ny webb sida och var liknade information som SSÖ ska placeras är ännu inte klart Lena berättar att internt inom landstinget finns fortfarande felaktiga uppgifter om SSÖ från Wreta tiden. Cecilia ber Monica Söderkvist att se över detta. 11. Frågor som ska hanteras i SSÖ? Monika undrar vilka frågor ska hanteras inom SSÖ, det blir olyckligt när det hanteras frågor om brister i media och politiskt som ofta kan behöva hanteras mellan parter inom SSÖ. Magnus och Monica har planerat att träffas för att se över hur Norrköping kan förebygga. Det kan bli aktuellt att deras förslag på struktur kan behöva beskrivas i SSÖ för att få ihop det ländelsgemensamma. 12. Ledningskraft Monica har medverkat i ett första möte i ledningskraft som tillsatts av SLG. 13. Avtal ungdomshälsan ska förlängas 2 år Länsgemensamt avtal ska tas fram. Länsdelsavtalen förlängs ytterligare i två år, de behöver diariföras. Behov av en översyn vad vill vi med ungdomshälsan i länsdelen det har skett flera chefsbyten inom de olika organisationerna.

5 5 Beslut: LSÖ barngrupp Norrköping får uppdrag att reda i hur Norrköping ska hantera ungdomshälsan, Kalle informerar Tomas Leijon som är ordf. OSÖ barn tar upp frågan vid nästa möte om länsdelsarbetet med ungdomshälsan. Ungdomshälsan avtal förlängs under två år, varje organisation ansvara för diarieföring. 14. Mötestider april kl gem möte SSÖ och OSÖ - dagordning Kommunikationsplan och erfarenheter av första halvåret. Kalle, Magnus, Cecilia, Lena och Carin ansvarar för planeringen inför mötet. 15 maj kl ny ordf ska väljas inför hösten sept kl nov kl ev gem möte SSÖ och OSÖ Karl Gudmundsson Ordförande Cecilia Karlsson Sekreterare

MINNESANTECKNINGAR SSÖ

MINNESANTECKNINGAR SSÖ 1 Plats: Rådhuset i Norrköping MINNESANTECKNINGAR SSÖ 2014-05-15 Landstinget Monica Hagman, närsjukvårdsdirektör Lena Törnfeldt, processamordnare NSÖ Carin Tyren, processamordnare NSÖ Ditte Persson Lindell,

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR Strategisk samverkan i Öster SSÖ

MINNESANTECKNINGAR Strategisk samverkan i Öster SSÖ 1/5 MINNESANTECKNINGAR Strategisk samverkan i Öster SSÖ 2019-02-07 Mötesplats Deltagare Region Östergötland Magnus Oweling Monica Hagman Annette Johansson Lena Törnfeldt Valdemarsviks Sparbank Närsjukvårdsdirektör

Läs mer

Strategisk Samverkan Öster, SSÖ

Strategisk Samverkan Öster, SSÖ Samverkansdokument östra länsdelen Giltigt från och med: 2013-02-20 Giltigt till och med: Tills vidare Fastställt av: Strategisk Samverkan Öster, SSÖ Diarienummer: xxxxxxx Framtaget datum: Framtaget av

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR Strategisk samverkan i Öster SSÖ

MINNESANTECKNINGAR Strategisk samverkan i Öster SSÖ 1/8 MINNESANTECKNINGAR Strategisk samverkan i Öster SSÖ 2019-04-23 Mötesplats Deltagare Region Östergötland Lena Bergvin Lundqvist Lena Törnfeldt Kommuner Finspång: Kerstin Sjöberg Axelsson Annica Ottosson

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR WRETA Samverkan mellan kommuner i östra Östergötland och Landstinget i Östergötland. Datum och tid kl

MINNESANTECKNINGAR WRETA Samverkan mellan kommuner i östra Östergötland och Landstinget i Östergötland. Datum och tid kl 1 MINNESANTECKNINGAR WRETA Samverkan mellan kommuner i östra Östergötland och Landstinget i Östergötland Datum och tid 2012-04-12 kl 08.00 16.30 Plats Arbetets Museum, Norrköping (Alvarummet) NÄRVARANDE

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR WRETA

MINNESANTECKNINGAR WRETA 1(5) Monica Söderqvist, sekr MINNESANTECKNINGAR WRETA Samverkan mellan kommunerna i östra Östergötland och Landstinget i Östergötland Datum och tid: 31 maj klockan 13.30 16.30 Plats: Konferensrum 3,, Vrinnevisjukhuset

Läs mer

Minnesanteckningar från WRETA

Minnesanteckningar från WRETA MINNESANTECKNINGAR 1(5) Handläggare, titel, telefon Annika Larsson, verksamhetscontroller 011-152951 Minnesanteckningar från WRETA 100331 Samverkan mellan kommunerna i östra Östergötland och Landstinget

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR Strategisk samverkan i öster, SSÖ

MINNESANTECKNINGAR Strategisk samverkan i öster, SSÖ MINNESANTECKNINGAR Strategisk samverkan i öster, SSÖ 2017-02-15 Plats: Sammanträdesrum Glan, Kommunhuset, Finspång Region Östergötland Monica Hagman, närsjukv dir NSÖ Lena Törnfeldt, processamordn NSÖ

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för lokal samverkan i närsjukvårdsgrupper

Uppdragsbeskrivning för lokal samverkan i närsjukvårdsgrupper Författare: Amira Donlagic Godkänd av: Ledningsgrupp Vårdsamverkan Datum: 19 02 22 Dokumentet gäller för: Lokala Närsjukvårdsgrupper Bakgrund Vårdsamverkan Fyrbodal är en samverkansorganisering som funnits

Läs mer

Överenskommelsen följer ramöverenskommelsen för Regionen (se punkt 25 i Ramöverenskommelsen).

Överenskommelsen följer ramöverenskommelsen för Regionen (se punkt 25 i Ramöverenskommelsen). Bilaga 2 Lokal överenskommelse rörande samverkan kring personer under 18 år med psykisk funktionsnedsättning/psykisk sjukdom eller riskerar utveckla psykisk ohälsa. Region Skåne har tecknat ramöverenskommelse

Läs mer

Handlingsplan 2014 och det fortsatta arbetet

Handlingsplan 2014 och det fortsatta arbetet Monica Jonsson Regionförbundet Uppsala län 018 18 21 09 monica.jonsson@regionuppsala.se Handlingsplan 2014 och det fortsatta arbetet Representanter från landstinget och länets kommuner på ledningsnivå

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR WRETA

MINNESANTECKNINGAR WRETA 1(5) Monica Söderqvist, sekr MINNESANTECKNINGAR WRETA 2012-02-16 Landstinget: Martin Strömstedt, ordf Peter Rockborn Magnus Roberg Margareta Swartz Stellan Svensson Lena Törnfeldt Rolf Hässler Monica Söderqvist

Läs mer

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Datum: 1 december 2008 Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande: Hälsoverket, Oxelösund Britta Bergström, (S)

Läs mer

I samarbete mellan Region Östergötland och länets 13 kommuner. Camilla Salomonsson och Anita Göth, PV-forum,

I samarbete mellan Region Östergötland och länets 13 kommuner. Camilla Salomonsson och Anita Göth, PV-forum, I samarbete mellan Region Östergötland och länets 13 kommuner Camilla Salomonsson och Anita Göth, PV-forum, 171018 1 Styrgrupp Beställare och processägare Rolf Östlund Närsjukvårdsdirektör NSC Linda Ljungqvist,

Läs mer

Överenskommelse mellan kommunerna i Jönköpings län och Region Jönköpings län om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning

Överenskommelse mellan kommunerna i Jönköpings län och Region Jönköpings län om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning Överenskommelse mellan kommunerna i Jönköpings län och Region Jönköpings län om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) och Socialtjänstlagen (SoL) föreskriver

Läs mer

Anteckningar vid Närsjukvårdsgrupp

Anteckningar vid Närsjukvårdsgrupp Anteckningar vid Närsjukvårdsgrupp Fredagen den 18 mars 2016, kl. 09.00-15.00 Närhälsan Lysekils vårdcentral: Kallade: Vård och omsorg samt psykiatri 9-13 Barn och Unga samt missbruk 11-15 Elin Hansson

Läs mer

Minnesanteckningar. Samordningsgruppen möte. Ärende. Datum Plats. Grand Hotell Alingsås

Minnesanteckningar. Samordningsgruppen möte. Ärende. Datum Plats. Grand Hotell Alingsås Minnesanteckningar Ärende Samordningsgruppen möte Datum 2018-12-07 Plats Grand Hotell Alingsås Närvarande () Catharina Johansson, ordförande Cecilia Knutsson Christina Alvelin Lerums kommun Elisabeth Westin

Läs mer

Handlingsplan psykiatrisk ohälsa

Handlingsplan psykiatrisk ohälsa SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialberedningen Sammanträdesdatum 2014-11-12 64/71 44./. Bilaga. Handlingsplan psykiatrisk ohälsa I Norrbottens län finns sedan hösten 2013 en överenskommelse om samarbete

Läs mer

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting 1(5) Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting Tid: tisdagen den 30 april 2013 klockan 08.00 10.00 Plats: Landstingets kansli i Jönköping, sal E Närvarande Gunnel Lundgren Anders Åberg Agneta Jansmyr

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN NÄRVÅRD TIERP 2014

VERKSAMHETSPLAN NÄRVÅRD TIERP 2014 VERKSAMHETSPLAN NÄRVÅRD TIERP 2014 Närvård I Uppsala län definieras närvård som det samverkansarbete inom hälso- och sjukvård och social omsorg som bedrivs mellan lanstinget och kommunerna. Syftet är

Läs mer

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Tjänsteställe/handläggare Datum Dnr Sidnr Motala kommun 2018-02-09 1 (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Minnesanteckningar från StyrgruppVäster, SVä Tid: Onsdagen den 7 februari 2018 kl 13.30-16.00

Läs mer

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2014-09-12

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2014-09-12 Monica Jonsson Vård- och omsorgstrateg 2014-09-17 Regionförbundet 018-182109, 0703-402109 monica.jonsson@regionuppsala.se Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2014-09-12

Läs mer

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Tjänsteställe/handläggare Datum Dnr Sidnr Motala kommun 2017-12-11 1 (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Minnesanteckningar från StyrgruppVäster, SVä Tid: Onsdagen den 6 december 2017 kl 13.30-16.00

Läs mer

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2012-09-21

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2012-09-21 Monica Jonsson Vård- och omsorgstrateg Regionförbundet 018-182109, 0703-402109 monica.jonsson@regionuppsala.se Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2012-09-21 Närvarande:

Läs mer

Tjänstemannagruppen för samverkan inom hälso- och sjukvård, socialtjänst, äldreomsorg, barnomsorg och skola

Tjänstemannagruppen för samverkan inom hälso- och sjukvård, socialtjänst, äldreomsorg, barnomsorg och skola TJÄNSTESTÄLLE, HANDLÄGGARE DATUM BETECKNING Ledningskansliet, Inger Nicolas 2013-05-29 Vilgotgruppen Tjänstemannagruppen för samverkan inom hälso- och sjukvård, socialtjänst, äldreomsorg, barnomsorg och

Läs mer

Närsjukvårdsgruppens Dalsland möte minnesanteckningar

Närsjukvårdsgruppens Dalsland möte minnesanteckningar Birgitha Olsson 2010-06-14 Närsjukvårdsgruppens Dalsland möte 2010-06-03 - minnesanteckningar Plats: Konferensrum Socialkontor, Melleruds kommun Närvarande: Kommun Carina Johansson MAS, Dals Eds kommun

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR Strategisk samverkan i öster, SSÖ Plats: Sammanträdesrum Glan, Kommunhuset, Finspång

MINNESANTECKNINGAR Strategisk samverkan i öster, SSÖ Plats: Sammanträdesrum Glan, Kommunhuset, Finspång MINNESANTECKNINGAR Strategisk samverkan i öster, SSÖ 2016-11-03 Plats: Sammanträdesrum Glan, Kommunhuset, Finspång Region Östergötland Monica Hagman, närsjukv dir NSÖ Lena Törnfeldt, processamordn NSÖ

Läs mer

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Tjänsteställe/handläggare Datum Dnr Sidnr Motala kommun 2018-06-04 1 (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Minnesanteckningar från StyrgruppVäster, SVä Tid: Onsdagen den 30 maj 2018 kl 13.30-16.00

Läs mer

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Tjänsteställe/handläggare Datum Dnr Sidnr Motala kommun 2017-10-30 1 (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Minnesanteckningar från StyrgruppVäster, SVä Tid: Onsdagen den 25 oktober 2017 kl 08.30-12.00

Läs mer

Samverkan runt barn och unga för psykisk hälsa. Rapport från ett projekt genomfört 2015

Samverkan runt barn och unga för psykisk hälsa. Rapport från ett projekt genomfört 2015 Samverkan runt barn och unga för psykisk hälsa Rapport från ett projekt genomfört 2015 Bakgrund, vem ansvarar för att barn och unga får hjälp Föräldrar Social tjänst Hälso och sjukvård Skola Skolan Lärande

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Förvaltningsnamn Avsändare Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Tid: kl. 9.00 11.30 Plats: Kommunal utveckling, Västra storgatan

Läs mer

Minnesanteckningar Utvecklingsgrupp psykisk hälsa och missbruk torsdagen den 26 november 2015

Minnesanteckningar Utvecklingsgrupp psykisk hälsa och missbruk torsdagen den 26 november 2015 1 (5) Marie Gustafsson ordförande, Välfärd och Folkhälsa Johanna Karlsson, Folkhälsoförvaltningen i Karlskoga och Degerfors Hanna Hansson, Sydnärkes folkhälsoteam Barbro Karlsson, ÖLIF Majlill Persson,

Läs mer

Verksamhetsplan 2016 Närvårdssamverkan Södra Älvsborg* Övergripande mål

Verksamhetsplan 2016 Närvårdssamverkan Södra Älvsborg* Övergripande mål Verksamhetsplan 2016 Närvårdssamverkan Södra Älvsborg* Bakgrund Närvårdssamverkan Södra Älvsborgs målgrupp är de patienter och grupper i befolkningen som samtidigt och samordnat har behov av vård- och

Läs mer

Uppstartsdag för Vårdsamverkan Skaraborg. Dokumentation. Ambulansens konferenscentrum, Skövde 4 oktober 2013

Uppstartsdag för Vårdsamverkan Skaraborg. Dokumentation. Ambulansens konferenscentrum, Skövde 4 oktober 2013 Uppstartsdag för Vårdsamverkan Skaraborg Dokumentation Ambulansens konferenscentrum, Skövde 4 oktober 2013 Inledning Ny organisation skapar förutsättningar för operativt arbetssätt i samverkan kring patienten.

Läs mer

LÄNSÖVERGRIPANDE ÖVERENSKOMMELSE OM ANSVARSFÖRDELNING NÄR KOMMUNEN BESLUTAR OM PLACERING PÅ HEM FÖR VÅRD ELLER BOENDE (HVB)

LÄNSÖVERGRIPANDE ÖVERENSKOMMELSE OM ANSVARSFÖRDELNING NÄR KOMMUNEN BESLUTAR OM PLACERING PÅ HEM FÖR VÅRD ELLER BOENDE (HVB) LÄNSÖVERGRIPANDE ÖVERENSKOMMELSE OM ANSVARSFÖRDELNING NÄR KOMMUNEN BESLUTAR OM PLACERING PÅ HEM FÖR VÅRD ELLER BOENDE (HVB) Dokumenttyp: Samverkansöverenskommelse Utfärdande: Landstinget och kommunerna

Läs mer

Plattform. Föreslag. 13/6 föreslås. Valdemarsvik) med. Stellan.

Plattform. Föreslag. 13/6 föreslås. Valdemarsvik) med. Stellan. Minnesanteckningar, Beredningsgrupp, 13-1-33 Närvarande: Stellan Svensson, Jenny Bergqvist, Grace Hagberg, Tina Johansson, Tove Brusman, Lars Carlsson, Sandra Lundqvist Medén, Eva Lotta Jonsson, J Karl

Läs mer

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2012-06-15

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2012-06-15 Monica Jonsson Vård- och omsorgstrateg Regionförbundet 018-182109, 0703-402109 monica.jonsson@regionuppsala.se Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2012-06-15 Närvarande:

Läs mer

Mötesanteckningar LGVO

Mötesanteckningar LGVO Mötesanteckningar 1/5 Mötesanteckningar LGVO Tid: Fredag den 29 april 2016, 13.00-16.30 Plats: Sessionssalen, Regionhuset, S:t Larsgatan 49B, Linköping Närvarande: Sven-Inge Arnell, Motala, sekretariatet

Läs mer

GRUNDKRAV 1, SAMVERKANSÖVERENSKOMMELSE: LOKAL HANDLINGSPLAN Datum 30 oktober 2014

GRUNDKRAV 1, SAMVERKANSÖVERENSKOMMELSE: LOKAL HANDLINGSPLAN Datum 30 oktober 2014 1 ( 12 ) GRUNDKRAV 1, SAMVERKANSÖVERENSKOMMELSE: LOKAL HANDLINGSPLAN Datum 30 oktober 2014 1 (13) Darienr/Dplankod LOKAL HANDLINGSPLAN Utifrån Överenskommelse om samverkan kring personer med psykisk funktionsnedsättning

Läs mer

Sjukhusmedicinska ärenden

Sjukhusmedicinska ärenden Minnesanteckningar från Länsdels- och Norrköpings WRETA 10-02-17 Tid: 10-02-17 kl 13.00 16.00 Plats: Oxeltorp ViN Lokal Konferensrum 3 Medverkande LiÖ Martin Strömstedt/tf ordförande Magnus Roberg Margareta

Läs mer

Genomförandeplan med gemensamma riktlinjer för kommun och landsting angående missbruks-och beroendevården i Haparanda 2009

Genomförandeplan med gemensamma riktlinjer för kommun och landsting angående missbruks-och beroendevården i Haparanda 2009 Genomförandeplan med gemensamma riktlinjer för kommun och landsting angående missbruks-och beroendevården i Haparanda 2009 Sammanfattning Detta bygger på av socialstyrelsen 2007 utfärdade nationella riktlinjerna

Läs mer

Länsövergripande överenskommelse för missbruks- och beroendevård, Hallands län

Länsövergripande överenskommelse för missbruks- och beroendevård, Hallands län Länsövergripande överenskommelse för missbruks- och beroendevård, Hallands län Bakgrund Hallands sex kommuner och landstinget Halland representerat av psykiatrin i Halland och Närsjukvården Landstinget

Läs mer

Kontaktsjuksköterska beslutsunderlag

Kontaktsjuksköterska beslutsunderlag 2012-12-10 Kontaktsjuksköterska beslutsunderlag Ett deluppdrag inom projektet Cancerstrategi Gävleborg UPPDRAGiL Landstinget Gävleborg Mall-ID 120920 Uppdragsdirektiv Innehållsförteckning 1 Grundläggande

Läs mer

Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg.

Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg. /ad Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, 2015-08-28. Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg. Närvarande: Lena Johansson (ordf.), Nina Roos, Maj Lätto, Bo Lundgren, Charlotta Wilhelmsson,

Läs mer

HANDLINGSPLAN/AKTIVITETSPLAN TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 NÄRVÅRDSOMRÅDE ULRICEHAMN REV. DATUM:

HANDLINGSPLAN/AKTIVITETSPLAN TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 NÄRVÅRDSOMRÅDE ULRICEHAMN REV. DATUM: HANDLINGSPLAN/AKTIVITETSPLAN TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 NÄRVÅRDSOMRÅDE ULRICEHAMN REV. DATUM: 2014-04-11 NÄRVÅRDSSAMVERKAN SÖDRA ÄLVSBORG VERKSAMHETSPLAN 2014 Verksamhetsplan 2014 Närvårdssamverkan Södra

Läs mer

Temagrupp Äldre. Strategi Att stärka och systematiskt förbättra samverkan i vård och omsorg för äldre.

Temagrupp Äldre. Strategi Att stärka och systematiskt förbättra samverkan i vård och omsorg för äldre. Temagrupp Äldre Äldre med sjukdom/funktionsnedsättning ska känna att vård, stöd och omsorgsinsats är tillgänglig, trygg, säker och samordnad av kommun, primärvård, sjukhus och tandvård. Strategi Att stärka

Läs mer

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2013-04-12

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2013-04-12 Monica Jonsson Vård- och omsorgstrateg Regionförbundet 018-182109, 0703-402109 monica.jonsson@regionuppsala.se Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2013-04-12 Närvarande:

Läs mer

Delprojekt Ambulans i samverkan - Vård på rätt nivå dygnet runt

Delprojekt Ambulans i samverkan - Vård på rätt nivå dygnet runt Projektplan Delprojekt Ambulans i samverkan - Vård på rätt nivå dygnet runt Projektledare Nils-Gunnar Främberg Mia Gustafsson Delprojektledare Hans Thörnqvist enhetschef ambulansen Beställare Nära vård

Läs mer

Handlingsplan för suicidprevention och minskad psykisk ohälsa

Handlingsplan för suicidprevention och minskad psykisk ohälsa POLICY Antagen av Reviderad datum Paragraf 1(6) Lotta Österlund Jansson Socialchef 0555-422 77 lotta.osterlund-jansson@grums.se Handlingsplan för suicidprevention och minskad psykisk ohälsa 2(6) Handlingsplan

Läs mer

Tryggt mottagande i hemmet Lena Carling Projektledare

Tryggt mottagande i hemmet Lena Carling Projektledare Tryggt mottagande i hemmet 17 03 24 Lena Carling Projektledare Lena.carling@stockholm.se Syftet med Tryggt mottagande är ökad trygghet för den äldre och närstående samt minska behovet av vård- och omsorgsinsatser

Läs mer

Överenskommelse om samverkan avseende hälso- och sjukvård

Överenskommelse om samverkan avseende hälso- och sjukvård ViS - Vård i samverkan kommun - landsting Godkänt den: 2017-03-01 Ansvarig: Monica Jonsson Kommun(er): Länets samtliga kommuner Landstingsförvaltning(ar): Landstingets samtliga förvaltningar Fastställt

Läs mer

att godkänna handlingsplan för arbete med de mest sjuka äldre.

att godkänna handlingsplan för arbete med de mest sjuka äldre. MISSIV 1(2) 2013-10-21 LJ 2013/1244 Landstingsstyrelsen Ledningssystem för samverkan mellan landstinget och länets kommuner och handlingsplan för gemensamt arbete med mest sjuka äldre Inom området bättre

Läs mer

ANSÖKAN TILL NP-SAMVERKAN (Neuropsykiatrisk Samverkan) Används fr.o.m. 2013-09-02

ANSÖKAN TILL NP-SAMVERKAN (Neuropsykiatrisk Samverkan) Används fr.o.m. 2013-09-02 ANSÖKAN TILL NP-SAMVERKAN (Neuropsykiatrisk Samverkan) Används fr.o.m. 2013-09-02 Ja: 18-30 år Bor i Norrköping, Söderköping eller Valdemarsviks kommun. (Uppfyller kriterier för projektets målgrupp) Funderingar

Läs mer

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Tjänsteställe/handläggare Datum Dnr Sidnr Motala kommun 2018-11-02 1 (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Minnesanteckningar från StyrgruppVäster, SVä Tid: Torsdagen den 1 november 2018 kl 13.30-16.00

Läs mer

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Protokoll från Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Tid och plats 3 september 2015 kl 10.00-14.00, Sunderby folkhögskola Landstinget Anders Öberg (S), ordförande Agneta Granström (MP)

Läs mer

Handlingsplan för Mysam Gävle år

Handlingsplan för Mysam Gävle år Handlingsplan för Mysam Gävle år 2019-2021 Samarbetsparter Gävle kommun, Region Gävleborg, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan. Bakgrund och förutsättningar Mysam står för Myndigheter i samverkan.

Läs mer

Protokoll Närvårdssamverkan Alingsås

Protokoll Närvårdssamverkan Alingsås Protokoll Närvårdssamverkan Alingsås Tid 27 februari 2014 kl 09:00-12:00 Plats Vård- och äldreomorgsförvaltningen, lokal Sunnerö Omfattning 1-15 Närvarande Susanne Åhman, ordf Sonny Johansson Annika Emilsson

Läs mer

Uppdrag och mandat i TRIS

Uppdrag och mandat i TRIS Beslutat den 23 februari 2015 av Regionala Samverkansgruppen 1 Uppdrag och mandat i TRIS Vad syftar detta dokument till? Detta dokument är ett komplement till styrdokumentet för TRIS och beskriver mer

Läs mer

Överenskommelse om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning

Överenskommelse om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning MISSIV 2015-08-28 RJL 2015/1138 Kommunalt forum Överenskommelse om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och kommun överlämnar bilagd

Läs mer

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Tjänsteställe/handläggare Datum Dnr Sidnr Motala kommun 2016-02-18 1 (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Minnesanteckningar från StyrgruppVäster, SVä Tid: Tisdagen den 16 februari kl 09.00-12.00

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Wreta och Samverkansrådet

Minnesanteckningar från möte med Wreta och Samverkansrådet MINNESANTECKNINGAR 1(6) Minnesanteckningar från möte med och Samverkansrådet 100602 Plats: Söderköpings Brunn. Klockan: 08.30 13.00. Närvarande: Landsting Martin Strömstedt/ordf Margareta Swartz Magnus

Läs mer

Beskrivning av uppdrag och mandat

Beskrivning av uppdrag och mandat Beskrivning av uppdrag och mandat Antaget av Ledningsgruppen för samverkan 2014-03-27 Reviderad: 2014-12-19/2016-02-25/2017-05-17 Bakgrund Kommun och sjukvård, Samverkan i Göteborgsområdet är till för

Läs mer

Samverkan mellan kommun och landsting avseende vården av psykiskt funktionshindrade

Samverkan mellan kommun och landsting avseende vården av psykiskt funktionshindrade Revisionsrapport* Uppföljning avseende granskning av Samverkan mellan kommun och landsting avseende vården av psykiskt funktionshindrade Bollnäs Kommun Februari 2007 Margaretha Larsson *connectedthinking

Läs mer

Mötesanteckningar strategigrupp barn och unga torsdagen den 8 december

Mötesanteckningar strategigrupp barn och unga torsdagen den 8 december Mötesanteckningar strategigrupp barn och unga torsdagen den 8 december Närvarande: Noomi Carlsson Miriam Carlsson Jesper Ekberg Karl Gudmundsson Carina Helgesson Björk Yvonne Lindén Andersson Miriam Markusson

Läs mer

Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, , Kasen, Stadshuset, Uddevalla

Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, , Kasen, Stadshuset, Uddevalla Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, 2017-12-07, Kasen, Stadshuset, Uddevalla Närvarande/ Förhindrade: Se bilaga 1. Godkännande av dagordning/ anmälan övriga frågor Dagordningen godkändes.

Läs mer

Handlingsplan Trisam 2016

Handlingsplan Trisam 2016 Handlingsplan Trisam 2016 Angelica Gabrielsson, processledare Trisam 2016-03-10 Processplan Trisam INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. GRUNDLÄGGANDE INFORMATION...3 1.1 Bakgrund...3 1.2 Syfte...4 2. MÅL...4 2.1 Övergripande

Läs mer

Handlingsplan Regional utvecklingsgrupp/vuxenpsykiatri

Handlingsplan Regional utvecklingsgrupp/vuxenpsykiatri Handlingsplan Regional utvecklingsgrupp/vuxenpsykiatri Mål Åtgärd Målgrupp 1) Samverkan och samordning ska leda till upplevd god psykisk och fysisk hälsa samt god livskvalitet för brukare och anhöriga.

Läs mer

Västbus delregionala ledningsgrupp för Fyrbodal. Årsberättelse 2013

Västbus delregionala ledningsgrupp för Fyrbodal. Årsberättelse 2013 Västbus delregionala ledningsgrupp för Fyrbodal Årsberättelse 2013 Västbus delregionala ledningsgrupp för Fyrbodal Uppdrag Den delregionala ledningsgruppens uppdrag är att kontinuerligt och enligt Västbus

Läs mer

Psykisk hälsa. Aktuellt. Arbetsmodell för samordnade insatser. Socialchefsnätverket, GR Yvonne Witzöe Margareta Antonsson.

Psykisk hälsa. Aktuellt. Arbetsmodell för samordnade insatser. Socialchefsnätverket, GR Yvonne Witzöe Margareta Antonsson. Aktuellt Psykisk hälsa Arbetsmodell för samordnade insatser Socialchefsnätverket, GR 2018-03-02 Yvonne Witzöe Margareta Antonsson Kommuner och landsting rekvirerar nu årets medel för Överenskommelsen psykisk

Läs mer

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting 1(5) Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting Tid: tisdagen den 28 maj 2013, klockan 15.00 17.00 Plats: Landstingets kansli i Jönköping, sal F. Närvarande Anders Åberg Ann-Margret Kvarnefors Agneta

Läs mer

Datum. En handlingsplan är en grundförutsättning för att få ta del av de olika prestationsbundna statliga bidrag som films.

Datum. En handlingsplan är en grundförutsättning för att få ta del av de olika prestationsbundna statliga bidrag som films. Socialnämnden HÄBO SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Datum KOMMUN 2012-09-04 SN 86 SN 2012/44 Handlingsplan - Bättre liv för sjuka äldre Sammanfattning En arbetsgrupp med representanter från Uppsala läns landsting

Läs mer

PRIO - analys och handlingsplan

PRIO - analys och handlingsplan Protokoll Sammanträdesdatum 2015-09-03 Sida 13(25) Socialnämndens arbetsutskott Sn/2015:240 SNau 102 PRIO - analys och handlingsplan Arbetsutskottets förslag till beslut Socialnämnden tackar för informationen

Läs mer

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Tjänsteställe/handläggare Datum Dnr Sidnr Motala kommun 2017-06-09 1 (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Minnesanteckningar från StyrgruppVäster, SVä Tid: Onsdagen den 7 juni 2017 kl 13.30-16.00

Läs mer

Minnesanteckningar från WRETA

Minnesanteckningar från WRETA Minnesanteckningar från WRETA 10-09-15 Medverkande LiÖ Martin Strömstedt NSÖ/ordförande Stellan Svensson NSÖ, psykiatri Margareta Swartz Nsö primärvård Rolf Hässler NiF Ingrid Andersson NSÖ/sekr Kommunerna

Läs mer

Minnesanteckningar SUF Dalarna arbetsgrupp Föräldrar med utvecklingsstörning 2011-02-11

Minnesanteckningar SUF Dalarna arbetsgrupp Föräldrar med utvecklingsstörning 2011-02-11 Minnesanteckningar SUF Dalarna arbetsgrupp Föräldrar med utvecklingsstörning 2011-02-11 Tid och plats: 11/2 2011 kl 9.00 11.00 Falu Habilitering, Falun Närvarande: Erica Karlsson, Carina Jarl och Carl

Läs mer

Handlingsplan för utveckling av samverkan vid utskrivning från sluten hälso - och sjukvård i Stockholms län

Handlingsplan för utveckling av samverkan vid utskrivning från sluten hälso - och sjukvård i Stockholms län Bilaga 1 Handlingsplan för utveckling av samverkan vid utskrivning från sluten hälso - och sjukvård i Stockholms län Denna handlingsplan är en bilaga till R egional ö verenskommels e om utveckling av samverkan

Läs mer

LATHUND VID LÄKARBESÖK för personer med utvecklingsstörning (och i vissa fall autism) och samtidig beteendeproblematik

LATHUND VID LÄKARBESÖK för personer med utvecklingsstörning (och i vissa fall autism) och samtidig beteendeproblematik LATHUND VID LÄKARBESÖK för personer med utvecklingsstörning (och i vissa fall autism) och samtidig beteendeproblematik Lathunden är tänkt att vara ett stöd till professionella och underlätta samverkan

Läs mer

Informationsöverföring. kommunikation med landstinget - uppföljande granskning

Informationsöverföring. kommunikation med landstinget - uppföljande granskning www.pwc.se Revisionsrapport Jenny Krispinsson Augusti 2015 Informationsöverföring och kommunikation med landstinget - uppföljande granskning Gällivare kommun Innehållsförteckning 1. Sammanfattande bedömning...

Läs mer

Politisk samverkansberedning

Politisk samverkansberedning Protokoll Politisk samverkansberedning Tid och plats Fredag den 13 december 2013 kl 10.00-14.00 i Landstingshuset, rum 3 Landstinget Kent Ögren (S), ordf Britt Westerlund (S) Dan Ankarholm (NS) Närvarande

Läs mer

4/ Uppföljning av beslutet ang ansökan från KMV. 7/ Information ang det fortsatta arbetet med styrdokumentet för Ungdomsmottagningen/Susanne.

4/ Uppföljning av beslutet ang ansökan från KMV. 7/ Information ang det fortsatta arbetet med styrdokumentet för Ungdomsmottagningen/Susanne. 2012-01-27 1(2) KALLELSE VÅRD- OCH OMSORGSBEREDNINGEN Datum: fredag 27 januari 2012 Tid: kl 13.00 ca 16.30>>>>>OBS! nya starttiden! Plats:, Västerås, Lokal: Långsvan 1/ Mötets öppnande. 2/ Förslag till

Läs mer

Överenskommelse Kommunal ehälsa Genomförandeplan för regional utveckling i samverkan inom ehälsa 2013 Dnr: RFUL 2013/59

Överenskommelse Kommunal ehälsa Genomförandeplan för regional utveckling i samverkan inom ehälsa 2013 Dnr: RFUL 2013/59 Övergripande aktivitet Organisation för styrning och ledning Insats (vad)? Hur? När? Ansvar (vem)? Kostnad ehälsofrågorna ska förankras i strukturerna för styrning, ledning och samverkan som finns i länet;

Läs mer

Förlängning av överenskommelse om samverkan avseende hälsooch sjukvård i Uppsala län

Förlängning av överenskommelse om samverkan avseende hälsooch sjukvård i Uppsala län Handläggare Datum Diarienummer Thomas Folkesson 2017-02-28 [Ange diarienummer] Omsorgsnämnden Förlängning av överenskommelse om samverkan avseende hälsooch sjukvård i Uppsala län 2014-2016 Förslag till

Läs mer

Temagrupperna rapporterar. Detta är på gång kring Barn och unga, Mitt i livet, Psykiatri och Äldre

Temagrupperna rapporterar. Detta är på gång kring Barn och unga, Mitt i livet, Psykiatri och Äldre Temagrupperna rapporterar Detta är på gång kring Barn och unga, Mitt i livet, Psykiatri och Äldre Temagrupp Barn och unga Västbus Barn och unga ska lyckas i skolan! Temagrupp Barn och unga Samverkan och

Läs mer

MÅL OCH SYFTE MED SAMVERKAN MÅLGRUPP SEKRETESS ANSVAR 2011-06-27

MÅL OCH SYFTE MED SAMVERKAN MÅLGRUPP SEKRETESS ANSVAR 2011-06-27 2011-06-27 LOKAL ÖVERENSKOMMELSE OM SAMVERKAN KRING VUXNA MED PSYKISK SJUKDOM/FUNKTIONSNEDSÄTTNING MELLAN NACKA KOMMUN, PSYKIATRISK VÅRDENHET NACKA, PSYKIATRI SÖDRA STOCKHOLM OCH CAREMA HJÄRNHÄLSAN NACKA

Läs mer

Handlingsplan Regional utvecklingsgrupp/vuxenpsykiatri

Handlingsplan Regional utvecklingsgrupp/vuxenpsykiatri Handlingsplan Regional utvecklingsgrupp/vuxenpsykiatri 2018 Implementering Mål Åtgärd Målgrupp för åtgärd Hur När Ansvar 1) Samverkan och samordning ska leda till upplevd god psykisk och fysisk hälsa samt

Läs mer

Sjukhusmedicinska och äldreärenden

Sjukhusmedicinska och äldreärenden MINNESANTECKNINGAR 1(6) Handläggare, titel, telefon Annika Larsson, verksamhetscontroller 011-152951 Wreta - gruppen Minnesanteckningar från Wreta 11-09-15 Samverkan mellan kommunerna i östra Östergötland

Läs mer

Samordnad individuell plan

Samordnad individuell plan Samordnad individuell plan Samverkan i Sollentuna. Landstinget och kommunen. Schema 13.00 Information om SIP Kaffe forts. info SIP Workshop Återsamling 16.30 Avslut Bakgrund, sammanhang Lag om överenskommelse

Läs mer

Aktivitetsplan för läkemedelsdokumentation och läkemedelsgenomgång i samverkan mellan kommunerna och landstinget i Örebro län

Aktivitetsplan för läkemedelsdokumentation och läkemedelsgenomgång i samverkan mellan kommunerna och landstinget i Örebro län Aktivitetsplan för läkemedelsdokumentation och läkemedelsgenomgång i samverkan mellan kommunerna och landstinget i Örebro län April 2013 Inledning Vilgotgruppen beslutade i mars 2012 att anta Aktivitetsplan

Läs mer

Lokal handlingsplan enligt Måldokument (lokal överenskommelse) 2016

Lokal handlingsplan enligt Måldokument (lokal överenskommelse) 2016 Lokal handlingsplan enligt Måldokument (lokal överenskommelse) 2016 Bästa möjliga vård och omsorg ska erbjudas den enskilde med utgångspunkt från personens behov Genomförd Inventering 2015 Sammanställning

Läs mer

Kartbild över samverkansgrupper och mötesformer

Kartbild över samverkansgrupper och mötesformer Kartbild över samverkansgrupper och mötesformer Uppdraget Länsstyrgruppen i Sörmland tillika beredningsgrupp åt länets gemensamma nämnd för vård och omsorg och hjälpmedel VOHJS, har fått i uppdrag att

Läs mer

Minnesanteckningar samverkansgruppen vuxna psykiatri och missbruk

Minnesanteckningar samverkansgruppen vuxna psykiatri och missbruk 1 Minnesanteckningar samverkansgruppen vuxna psykiatri och missbruk 180508 Föregående mötesanteckningar Inga synpunkter. Handlingsplan/lärandedialog Angelica informerar från styrgrupp för handlingsplan

Läs mer

Lokal överenskommelse om samarbete inom området psykisk ohälsa mellan Piteå kommun och Piteå närsjukvårdsområde 2015 2017

Lokal överenskommelse om samarbete inom området psykisk ohälsa mellan Piteå kommun och Piteå närsjukvårdsområde 2015 2017 Lokal överenskommelse om samarbete inom området psykisk ohälsa mellan Piteå kommun och Piteå närsjukvårdsområde 2015 2017 Norrbottens läns landsting och Norrbottens 14 kommuner har sedan 2013/2014 gemensamma

Läs mer

Ledningsgrupp Närvårdsområde Borås

Ledningsgrupp Närvårdsområde Borås Närvårdsområde Borås Ledningsgrupp Närvårdsområde Borås Datum/Tid Torsdagen den 26 mars kl 13.30 16.30 Plats Sammanträdesrummet Liden, Sdf Väster Omfattning 14-23 Närvarande Monica Svensson Joakim Cannerfors

Läs mer

Minnesanteckningar Vård- och omsorgsberedningen

Minnesanteckningar Vård- och omsorgsberedningen 2015-09-18 1(5) Minnesanteckningar Vård- och omsorgsberedningen Datum: Fredag 4 september Tid: kl. 09.00 12.00 Plats: VKL Närvarande: Andreas Trygg ordf Dan Avdic Karlsson Mariette Sjölund Patrik Boström

Läs mer

Politisk samverkansberedning

Politisk samverkansberedning Protokoll Politisk samverkansberedning Tid och plats Torsdag den 5 september 2013 kl 09.30-16.00, Sunderby folkhögskola, Västergård Landstinget Kent Ögren (S), ordf Britt Westerlund (S) Monica Carlsson

Läs mer

Handlingsplan 2018 Trisam

Handlingsplan 2018 Trisam Handlingsplan 2018 Trisam Angelica Gabrielsson, processledare Trisam 2018-02-02 1. Grundläggande information 1.1 Bakgrund Trisam 1 är en struktur och arbetsmetod att arbeta med rehabilitering i samverkan

Läs mer

Minnesanteckningar: Temagrupp/NOSAM: Datum:

Minnesanteckningar: Temagrupp/NOSAM: Datum: Minnesanteckningar: Temagrupp/NOSAM: Datum: 2018-03-15 Kallade: Marie Berg, Närhälsan Vc Torslanda Ordförande Daniel Pus, Västra Hisingen, Göteborgs Stad Gunhild Unger Snygg Västra Hisingen, Göteborgs

Läs mer

Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, , Kasen, Stadshuset, Uddevalla

Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, , Kasen, Stadshuset, Uddevalla Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, 2017-09-07, Kasen, Stadshuset, Uddevalla Närvarande/ Förhindrade: Se bilaga 1. Godkännande av dagordning/ anmälan övriga frågor Dagordningen godkändes.

Läs mer

Minnesanteckningar Det goda livet workshop Vårdsamverkan SIMBA

Minnesanteckningar Det goda livet workshop Vårdsamverkan SIMBA Minnesanteckningar Det goda livet workshop 151117 Vårdsamverkan SIMBA Närvarande: Susanne Turesson Kungälvs sjukhus Birgitta Berghänkel Sikberger Brukarrepresentant Elisabeth Olsson Stenungsunds kommun

Läs mer

Minnesanteckningar från IVO:s dialogforum den 21 maj 2018 med organisationer som företräder patienter, brukare och/eller anhöriga

Minnesanteckningar från IVO:s dialogforum den 21 maj 2018 med organisationer som företräder patienter, brukare och/eller anhöriga 2018-06-04 1(5) Minnesanteckningar från IVO:s dialogforum den 21 maj 2018 med organisationer som företräder patienter, brukare och/eller anhöriga Deltagare: Program: Presentationsbilder: Deltagarlista

Läs mer